Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/1-99

Hade en riktig slödag igår. Jag gjorde inte många *knop* - vilket jag iofs får lida för idag då :). Såg bl.a en svensk film - Kontraktet - som handlar om vem/vilka som mördade Olof Palme. Kunde inte slita mig från TV:n, filmen berörde mig djupt - väckte känslor jag inte kan beskriva. En tänkvärd film! Inte helt otroligt att det låg något mer bakom, något mer större än att det skulle vara en liten sketen A-lagare bakom, Christer Pettersson. Mordet på vår statsminister har en speciell innebörd för mig. Jag bodde i Brandbergen, sista natten - tidigt på morgonen när jag klev upp och lade sista handen på packningen av mina ägodelar hörde jag på radion att han under natten blivit skjuten. Trodde knappt mina öron! Bara det var otroligt - att vår statsminister i lugna lilla Sverige blivit skjuten på öppen gata. En man som betytt mycket både för mig personligen och Sverige - ja hela världen.

Men det hela påverkade mig på mer än ett sätt - jag skulle nämligen ta mina ägodelar och köra dem till Olofsgatan 11, dit jag skulle flytta in, en parallellgata till Sveavägen och precis mittemot där han blev skjuten. Jag behöver väl inte säga att det var problem att komma fram med flyttlasset! Kommer ihåg högen av blommor jag gick förbi varje dag, den växte och växte och tycktes aldrig ta slut. Han begravdes vid kyrkan bara några hunder meter därifrån. Hans grav har jag gått förbi/besökt flera gånger - inte nu på sistone - men under den tiden jag bodde där. Det som i mina ögon är ganska otroligt är att trots att så mycket resurser lagts ned har de varken funnit vapnet eller mördaren, om nu inte A-lagaren som ställdes inför rätta var rätt man? Då kan man undra - finns det en anledning till detta? Är det någon/några som inte vill att sanningen kommer fram? Varför behandlades ej alla tips korrekt av polisen?

Vinkar till Peter :-), de säljer Jolt-cola på B&W - i halv-liters flaskor. Ska jag skicka ned några? Gjorde ett litet kommentars-script igår, man kan skriva så det syns på sidan eller välja Privat - Ja så kommer kommentaren som ett e-mail istället :))), dock som vanligt när jag fixar script på sidorna - hängslen och livrem på - dvs ip-nummer samt tid och datum syns både i mailet och på sidan.

30/1-99

Nu skulle man ha programmet Wordfinder eller liknande, jag hatar att försöka översätta svensk text till engelska, sker med möda och besvär. 1 stycke A4 tar lika lång tid som jag skulle skriva 25 A4 på svenska. Satt och jobbade igår kväll i flera timmar med en förstudie på ett projekt eftersom jag fått kritik för att den innehöll för lite teknisk information (*skrattar* - kan ju bero på att jag tycker det är svårt att skriva ned med ord hur det är tänkt), när jag äntligen var nöjd och skulle spara ned den så kraschade Word. #%&@$! Jag dog.....invärtes :(. Men i temp hittade jag en temporär fil som innehöll nästan allt jag jobbat med dock ej de sista ändringarna, men lättnaden var stor. Bara fega killar tar back-up sägs det :), men nog borde man tänka på att spara dokumentet då och då emellanåt så inte sådana här paniksituationer uppstår. Dock - slutet gott allting gott.

Nalle börjar bli småjobbig. Man kan knappt vistas i samma rum som honom. Avundas Katinka som inte alls har de problemen när hennes tik löper, hon har lixom mer pli på sin hanne. Nalle reagerar inte på tillsägelser, lystrar inte för fem öre och reagerar inte ens när jag handfast försöker visa honom att sååå får han inte göra. Det är bara att sucka och inse att man har en mycket ouppfostrad hund och ingen utom sig själv att skylla på. Ungefär samma känsla man får när man inser att man inte lyckats som förälder :), när barnet gör uppror och går sin egen väg.

29/1-99

Burr! Hemskt mycket burr!
Igår morse var det minus 20 grader!
Men det tog sig på dagen senare och man fick se solen, det _var_ länge sedan. Var hemma hela dagen och småpysslade både med den ena och det andra, det mesta jobbrealterat dock, kvällen tillbringades inne i stan. Mötet var ok, kanske inte lika bra som förra gången men lokalen var annorlunda och vi hade ingen moderator som sist, Helle Klein! En orsak var nog oxå att en av huvudpersonerna hoppade av fem i tolv :). Det var Jens på Aftonbladet, han som myntade uttrycket som blev kvällens tema, Är IT-världen grabbarnas spelplan?. Jättekul att se och höra alla människor, men lika kul att komma hem till tystnaden :). Förutom Nalle då som ylar så sorgset både ute och inne. Är ju inte precis bortskämd med sovmorgnar, men vem vill bli väckt klockan fyra av en ylande hund i köket? Inte jag, men lik förbenat :) var det ett faktum imorse. Kom inte och säg att inte hundar har ett känsloliv!

28/1-99

Burr!
Vintern fortsätter!
Nalle har fått tuppjuck nu när Smulan höglöper. Stackars liten! Nu har man c.a 7 dagar framför sig med principen en in, en ut - aldrig mötas de två. Minner lite om låten - när gumman min är ute.... Ska jobba hemma idag. Senare ikväll ska jag in till stan, OPK-träff med temat - Är IT-världen grabbarnas spelplan? Hoppas det blir lika givande som förra träffen! Annars inget nytt under solen. Inget att hetsa upp sig för. Inget att reta sig på. Inget att vara ledsen för. Inte heller något att direkt glädjas åt heller. Jo, fick en hel del trevliga mail igår. De gladde mig...
Varför slår doktorn ett nyfött barn i rumpan direkt efter de är födda?
För att penisen ska lossa på de smarta barnen.

27/1-99

Burr!
Vintern kom tillbax!
Skönt att man har motorvärmare :).
Hela Stockholm tycktes som paralyserat igår morse. Färden in till jobbet tog nästan två timmar. Köer! Köer! Visst var det halt men inte såååå halt? I alla fall inte på E18 där köerna uppstod.

På tal om pp! Vet du inte vad pp är för något :). Inte en del av ett domän-namn i detta fall, www.atiger.pp.se utan en benämning på en ny trend hos killar. Att raka pungen! Jag säger då det! Snart kommer väl killarna ha samma hysteri och raka sina ben, sina armhålor, ansa *bikinilinjen* och könshåret som så många kvinnar gör. Vem säger att man måste göra det? För att behaga motsatta könet? För att hålla sig fräsch? Se snygg ut? Är man mindre kvinna om man vägrar att raka benen? Det sticks ju bara :). Är man snuskig om man inte vill raka sina armhålor? Är man äcklig om man inte bryr sig om bikini-linjen? Ser folk ned på kvinnor som har tendens till liten *musche*? Varför kan vi inte få vara som vi är, som vi är skapta utan att andra ska bry sig eller tvinga på oss åsikter om hur en kvinna ska se ut, via reklam, filmer, tidningar, böcker och vänner med ibland iofs goda avsikter. Var dig själv, det vinner du på i längden. Det är inte dig det är fel på, det är betraktaren som äger problemet.

Är du nöjd med din hårväxt, dina extra-kilon och ditt utseende - så är det ok - det är din kropp. Är du inte det - ok - gör något åt det. Men låt oss hoppas på att samhällssynen förändras till det mer naturliga, var dig själv :) än att männen ska haka på denna *utseende-fixering* som finns. Det är väl inte kroppen vi umgås med utan det inre? Man samtalar väl inte med armhålorna? Man har väl inte sex med det rakade pubis-berget? Man väljer väl inte partner efter hur rakade benen är?
Annica
//våga vägra!

Hur kan man se att en man planerar inför framtiden?
Han köper två flak öl i stället för ett.

26/1-99

Pissed off! Grannen har fått tuppjuck igen!
När jag kom hem igår och stannade till vid brevlådan för att ta med mig posten hem upptäckte jag att någon hade tryckt ned x antal blöta, tomma cigarettaskar bland posten. Vem denna någon är vet jag så jag tog helt sonika dessa blöta paket och slängde ned i hennes låda. Något förbryllad men inte förvånad, när det gäller Astrid är det inget som förvånar mig längre. Jag har berättat om henne förut, hennes envisa ideér om att ha soptunnan, stenar och grenar ute på vägen.

Det hade väl kunna räcka med detta tycker jag, men väl hemma upptäcker jag att hon roat sig med att slänga in ett 10-tal lika blöta, trasiga och tomma cigarettpaket strax innanför stora grinden. Varför kan jag bara gissa? Det är ju inte ens den sorten jag röker? Men herregud - vad rör sig i huvudet på en sådan? Utvecklingsstörd? Javisst! Men när jag jobbade med utvecklingsstörda är mitt bestående minne av dem som varma, glada och trevliga människor dock med ett handikapp som gjorde livet lite svårare för dem. När det gäller Astrid så menar jag mer att hon saknar något radikalt i huvudet - varken mer eller mindre. När jag tog rundan med Nalle var jag vänlig och returnerade hennes *borttappade* cigarettpaket precis vid hennes infart, som en markering att jag inte tolererar vad som helst. Livet på landet är inte alltid en idyll :), grannar kan vara bra att ha men stundtals är de sannerligen *a pain in the ass*. Nej, 10 mil rakt in i skogen är min melodi :).

25/1-99

På kursen jag var på förra veckan fick jag både positiv och negativ kritik. Det man minns bäst är givetvis den positiva, tror att det kallas selektivt minne? Efter mitt anförande sade många att jag uppträdde mycket varmt, mjukt, engagerat samt att det syntes att jag älskade det jag jobbar med. Det negativa var mer typ att jag körde på som en ångvält :) och nästan förutsatte - nej krävde - att alla andra skulle vara lika intresserade som jag är. Det stämmer nog, de flesta har en bild av mig som ovan beskrives, alltid lika trevlig och vänlig. Men jag vet ju att det inte alltid stämmer och det vet en del andra oxå som har råkat ut för ångvälten i negativ mening. Men i och med att jag alltid ställer höga krav på mig själv förutsätter jag att andra gör detsamma. Rätt är rätt! Ärlighet varar längst! Är en sak självklar för mig borde det vara detsamma för andra osv. i all oändlighet. Men så är det _icke_ och det har jag ibland svårt att acceptera. Då reagerar jag ofta med att bli helt kallsinnig - rent av frostig.

Jag är nog inte lätt att leva med och jag tycker inte att det är särskilt lätt att leva med andra heller för den delen. Ju äldre man blir desto större blir behovet av intregritet och andrum, samt iaf jag blir mindre benägen att kompromissa. Det som gäller är antingen - eller, för närvarande eller! Jag tror inte att jag någonsin kommer att hitta någon kille/man som jag vill dela resten av livet med. Tror inte att jag ids/orkar/törs/har lust att starta ett nytt förhållande med någon, även om jag nu skulle råka snava över *mr right*. Kommer antagligen att sluta 10 mil in i skogen utan några grannar och med mina hundar som sällskap :). Fast visst saknar jag det positiva. Kramar! Närhet! Ömhet! Ömsesidigt förtroende! Ömsesidig respekt! Att någon tycker om just mig! Att ha någon att dela sina innersta tankar med! Någon att dela vardagen med! Att ha någon som väntar på mig när jag kommer hem, förutom hundarna :-). Men det är lättare att sakna något man inte har än att sakna något man anses ska ha.

24/1-99

Hade tänkt skriva om Livets Ord, men såg att Eva redan hade gjort det och med bravur. Detta i samband med att de tydligen ska ha en gudstjänst i TV vilket jag tycker är helt förkastligt. Men jag kan inte låta bli :-) att kommentera ändå på mitt vis. Visst betalar de oxå TV-licens, kanske? Men det gör rasisterna och naziserna oxå, kanske? Finns väl ingen som skulle kunna tänka sig tillåta rasisterna och nazisterna *plädera* sina irrläror i direktsänd TV? Varför då låta Ekman stå framme vid podiet och predika sina irrläror som i mångt och mycket liknar rasisternas och nazisternas budskap. Ekman hävdar ju att sjukdom, handikapp och utvecklingstördhet är guds straff - hur nu ett nyfött handikappat barn redan skulle ha kunnat synda? För han hädar väl inte och anser att de syndat i ett tidigare liv? Trodde kristna ansåg att när man gjort sitt här på jorden kom man till himlen eller helvetet och ingen annanstans. Gillar inte att Livets Ord så tydligt kan förknippas med abortmotståndarna i USA, som i sin iver att skydda ofödda foster dödar abortläkare och andra. Är det förenligt med guds ord? Ekman lever inte som han lär, han åker flott i fina bilar och Livets Ord liknar mer en ekonomisk förening bland alla andra i månglarnas tempel. Bara jag ser karln får jag dåliga *vibbar* och det roliga är att jag tror, ja - jag är rent övertygad om att karln inte tror en sekund på vad han själv säger - hans agerande minner mig mer om ett rollspel, ett jobb och inte ett ärligt engagemang.

Från Livets Ord till Analsex, en bra liknelse egentligen - bägge *a pain in the ass* :))). Varning utfärdas! Vet du med dig att du är lite pryd - SLUTA LÄSA HÄR! På en viss mailinglista återkommer ofta samma tråd, ja - just det - Analsex. Läste några av inläggen nu häromdagen men orkade inte bry mig, låt dem som har nytta och nöje av det praktisera det oavsett kön. Men vi andra (ja - jag gillar inte heller analsex) klarar oss utan. Ibland får jag för mig att flertalet män tror att analsex är något alla kvinnor längtar efter. Varför längtar då inte alla män efter analsex - då menar jag på/i dem själva? Så när någon försöker truga på dig analsex och du egentligen inte vill, svara då - Javisst älskling - får jag börja och köra upp en banan i häcken på dig? Jämlikhet ska det vara :-), eller hur? Eller när diskussionen löpte över till huruvida kvinnan ska svälja sperman eller inte och en kavat tjej kom med förslaget - svälj sperman varann gång i jämlikhetens tecken. Den repliken satt!

Myran - du som kopierat av min HTML-guide rakt upp och ned och lagt på din Telia-hemsida, var vänlig och ta bort den. Tyder bara på dålig fantasi att kopiera av andras material rakt av. Dessutom helt oförenligt med gällande nätetikett och copyright. Sådeså :). Din låga ålder gör att jag vänligt ber dig både här, via mail och via din gästbok. Men....

23/1-99

Smulan ska snart börja höglöpa! Nalle vädrar morgonluft :). Tja, då har man något att se fram emot, NOT! Tur att jag kan förlägga mycket jobb hemma nästa vecka. Hatar att stänga in Nalle i köket när jag åker för att separera dem åt. Han mår bättre ute på tomten där han kan springa runt, runt och leta efter doftspår än att sitta inlåst i köket och yla. I vanliga fall är det inga problem, både Nalle och Smulan klarar av mycket bra att vara ensamma när jag är på jobbet. Jag har aldrig haft dessa problem man hör många berätta om, såsom sönderbitna skor, söndergnagda stolsben eller annat bus som nu en hund kan hitta på :-) i sin förtvivlan över att vara ensam. Tack och lov!

Är i valet och kvalet. Många av dem jag känner (både på nätet och IRL) ska åka på Finlandskryssning i slutet av april. Vet ej om jag ska följa med? Att åka Finlandsbåt utan att ens ta några öl verkar ju fånigt? Har man blivit gammal *ler* eller bekväm? Minns i måndagskväll, fri bar efter middagen och jag tog tre eller var det fyra öl och gick och lade mig vid 12-slaget. Var tämligen trött på morgonen när jag vaknade och framförallt kändes det i huvudet. Hatar att vara bakis! Just detta faktum förtar mycket av det roliga. Det blir bara värre med åren, 3-4 öl är ju ingenting egentligen och förr i världen hade det definitivt inte renderat i känningar dagen efter. Minns när man var ung (eller yngre) och var ute 3-4 gånger per vecka och då menar jag jag riktiga rundor :-) och gick och jobbade som vanligt dagen efter, no problemas. Nu är det mer (mycket mer) regel än undantag att helgerna inte inkluderar krogrundor och fester, nej nu uppskattar man lugn och ro. Dags att investera i en gungstol? Rullator? Pelargoner? Spetsdukar? Skaffa andra intressen än datorn och Internet, som att knyppla och virka sängöverkast? Tona håret blå/lia? Skaffa en städrock? Verkligen se ut som den mormor man är :-). Dags att acceptera att det bara är *själen* som är ung och inte kroppen? *Mutter mutter* - ska nog fundera ett tag till.

22/1-99

Jag har 15 semesterdagar kvar från förra året. Medger att jag är dåligt påläst i vad som gäller för jag förstod inte att de per 1:a februari kommer att omformas till 5 sparade dagar och resten i pengar. Hmmm... vill inte ha pengar. Behövs inte, vill ha mina lediga dagar. Hade tänkt spara dem till nu i april eller så, förhoppningsvis kommer lite ledighet att behövas tills dess om allt går som jag vill. Men icke sa Nicke! Nåväl, man lär så länge man lever. Ibland lever man längre än vad man lär :-).

Nu har jag kommit ikapp när det gäller mailen, skönt. Hatar att ha massa obesvarade mail i inboxen - de ger mig bara dåligt samvete. Känns som jag borde komma ikapp på fler fronter, men det är en annan historia. Idag så diskuterade en kille på jobbet Antons sida. Tänker inte lämna ut urlen, basta! Blev nästan arg, helt oförskyllt, på killen som tog upp ämnet under lunchen. Han kunde ju inte veta bakgrunden, att den sidan valsat runt och *dissats* både verbalt, skriftligt via mail/mailinglistor samt handgripligt i killens gästbok. Att folk (killar i flesta fall) bara orkar? Skicka mail typ - Finns du? Är du på riktigt? Håna honom i hans egen gästbok? Back off - låt killen och alla hans likar (ex. IT-Uffe) vara ifred och acceptera att alla har rätt att få finnas på nätet. Undantag - sidor med material som är olagligt enligt lag och som bryter grovt mot gällande nätetikett. Använd BACK-knappen om det inte passar.

Läste en kul grej i Dagens IT som jag citerar nedan:
Varför e-posten är som en penis!

21/1-99

Trött och ont i kroppen, känner mig lite halvdålig. Så det blir ingen lång dagboksanteckning. Kunde inte gå på styrelsemötet igårkväll, http://www.opk.org. Hade ingen hundvakt på eftermiddagen och då var det bara att välja att stanna hemma. Pappa kommer att behövas i fortsättningen oxå, både denna månad och nästa så jag vill inte utmana ödet och be honom för ofta. Det är en bit för honom att ta sig hit från andra sidan stan, samt han är faktiskt en bra bit till åren kommen, snart 75. Skrattade gott i tisdags kväll när jag ringde hem för att kolla att han tagit sig hem i mörkret med bilen utan problem. Ja du pappa - sa jag - när jag var ung var det du som ringde och kollade att man kommit hem ordentligt. Nu är det jag som ringer och kollar dig! Cirkeln sluts....

20/1-99

Var inte såååå farligt, bara 1055 mail som jag tankade ned igår vid 19.00.
Dock var av 625 dem Trafikmail som jag numera filtrerar in i en egen mapp, de var iaf lättlästa, markera tryck Delete. Hoppas jag inte missat något :(. Tack Markus för din vägbeskrivning, men något blev fel i måndagsmorse *skrattar* :-). Missade avtagsvägen till centrum och hamnade långt borta vid Statoil. Men annars var det klockrent. Nu kommer det bli mycket jätte - jätte.... kan man dra slutsatsen att man är något svältfödd på upplevelser just nu? Jättefint slott! Jättegod mat! Jättebra kurs! Jättetrevliga kurskamrater! Jättetrevlig personal! Jättebra lärare! Hur som haver, slutkontentan är ändock att kursen var givande på många sätt både rent personligt samt i andra perspektiv. Jag kom, jag såg heter det visst, utesluter dock segrade :-), men visst är jag nöjd på alla sätt och vis.

18/1-19/1-99

Fler borde ställa sig i köket och grädda plättar!
Läste i gårdagens Aftonblad Elin säga (gift med en fransman) - Vem vill ha en svensk velourkille? I hennnes hem råder ingen jämlikhet, hon lagar mat, tvättar, städar, bäddar - ja, gör allt i hemmet. Och hon tycker att det är bra med givna roller för då slipper man förhandla om allt och sparar på så sätt tid. Istället får man mer tid att älska varandra? Allt enligt Elin! Jaja - skulle vara kul att höra hennes åsikt om några år när barnen kommit, tycker hon fortfarande likadant då? Dock väcktes en annan liten men iofs viktig frågeställning hos mig när jag läste artikeln. Orkar hon älska efter att ha gjort ALLT detta hushållsarbete själv efter jobbet! Sitter han på soffan och väntar? Vore det inte trevligare om bägge hjälptes åt? Då fick de ju ÄNNU mer tid att älska varandra och kanske mer ork till detta. Att göra saker tillsammans kan vara trevligt i sig, laga mat ihop är mysigt och städningen blir garanterat roligare om man hjälps åt. Nej, som försvar till alla svenska (velour)killar höjer jag min röst och säger - NI ÄR BÄST I VÄRLDEN :-).

På kurs med Kurt nu i två dagar så jag kopplar ned och stänger av datorn i två hela dagar. Skönt! Pappa skojade lite (angående artikeln jag skrev om 16/1) och sa att han ska ta på sig hjälm och skyddsväst nu när han kommer för att vara hundvakt. Men på min mamma hörde jag att hon tagit intryck av artikeln, precis som jag befarande att många kommer att göra. Hon har inte tidigare varit speciellt komfortabel med mina hundar, hon tycker de är alldeles för stora och det märks att hon är lite rädd. Henne skulle jag aldrig lämna ensamma med dem men pappa är ju van vid att sitta hundvakt åt dem och inte hundrädd på det sättet, *skrattar* iaf inte så det märks.

17/1-99

Imorgon och på tisdag ska jag på kurs, med obligatorisk övernattning. Inte så långt hemifrån, ett slott några mil härifrån (Knivsta) men jag tänker stanna över natten. Kan bli skönt att vara datorlös i två hela dagar ;) och jag har aldrig bott på ett slott förut, undrar om de har lagt en ärta i sängen under madrassen? Jag har fixat hundvakt - pappa kommer och sover över så jag behöver inte oroa mig för busarna. Så jag tänker koppla av, må gott, sova som en prinsessa, äta gott och försöka lära mig så mycket som möjligt. Dock lite olämpligt kom detta, precis när jag börjat försöka gå ned lite i vikt. Förra veckans 2 kilo OFF lär nog bli 2 kilo ON efter dessa två kursdagar. Skitsamma! Man lever bara en gång och det är bara att köra hårt sedan när jag kommer hem.

16/1-99

Läste i Expressen igår om NewFoundlandshundarna som antas ha bitit ihjäl sin matte (en hunduppfödare). När sonen kom hem låg hon död, först trodde de att hon svimmat och frusit ihjäl men obduktionen påvisade att det var hundbett som var dödsorsaken. En hundexpert försökte iaf ge en förklaring till det skedde. *Credit* till Expressen som lade in den lilla faktarutan. Men bakgrunden är ändock dold i mörker. För inga friska hundar gör detta anser jag. Finns inte en chans att mina NewFoundlandshundar skulle attackera mig och döda mig, de är inte den rasen som har de egenskaper som krävs för detta. De är godmodiga och långsamma sävliga hundar till skillnad från pitt-bullterrier som avlats fram för att få stark instinkt att döda. De har ej heller den vaktinstinkt som exempelvis schäfer eller *rottisar* har, ej heller har de speciellt stark jaktinstinkt som karelsk björnhund. Dock - en hund oavsett ras kan vara potentiellt farlig om den missköts. Att ha hundar i hundgård dygnet runt gör att de tappar den naturliga kontakten med oss människor, vi är inte flockledare utan på sin höjd en extern flockmedlem som dyker upp då och då med mat och vatten. Då ökar risken att de får frispel och går till attack om besökande människa ramlar omkull, företer sig skadad och det kan utlösa en flockreaktion hos alla hundar, oavsett ras. Att ha hundar i hundgård kan _inte_ ge den kontakt som behövs för att hunden ska bli harmonisk och mer en sällskapshund än en varg. Speciellt viktigt är det under valpperioden att valpen präglas och blir van med människor. Se på Nalle, som hade lullat i en hundgård i ett halvår när vi köpte honom. Ilsknare och mer egen hundvalp hade man nog fått leta efter, uppfödaren fick näringsförbud sedemera. Men Nalle tog sig med åren och är nu den snällaste, keligaste och gosigaste hund som finns. Hundar som får slag och hugg kan en dag ge igen och gå till anfall, men det sitter långt inne om det är flockledaren som gör detta dvs. matte eller husse.

Nu är jag ingen hundexpert, inte på långa vägar, men det som hände i Borås hör till undantaget. Samt att bakgrunden inte framgår förutom att hundarna bodde i hundgård samt att en del hade visat aggressiva tendenser och då kommer frågan - varför? NewFoundlandshundar är _inte_ aggressiva, de fall jag har hört talas om har berott på att hunden varit sjuk och haft ont. Ofta lider de av att ha ont i icke-röntgade leder, alla vet att det är en rassjukdom med både höftled- och armbågsproblem hos NewFoundlandshundar, men få röntgar sina sällskapshundar. Uppfödarna fortsätter att bedriva avel med icke-fri-röntgade avelsdjur. En del av de stora *avelsstjärnorna* i den rasen är behäftade med höftled- och armbågsproblem, både 1:or och 2:or förekommer i redovisade röntgenhandlingar. Jag skulle aldrig köpa en valp från dessa linjer, mina hundar är fri-röntgade men det är heller ingen garanti - man bör hålla sina hundar under uppsikt hela livet beträffande lederna, när de är så tunga och stora som NewFoundlandshundar dock är. En annan linje är behäftad med hjärtproblem, Nalle är om jag inte minns fel från den grenen men han har inte påvisat några problem än som tur är. Visst beklagar jag det som hände, en oerhörd tragedi för de drabbade, både människor och hundar. Men jag vägrar att låta mig bli upphetsad för jag ser ingen fara i att vara NewFoundlandsägare, inte ens efter denna artikel. Artikeln kommer säkert att skrämma upp en del, tyvärr!

15/1-99

Uppe tidigt idag, ska på ett frukostmöte inne i stan på ett hotell :).
Med tidigt menar jag 04.00. Det _är_ tidigt till och med för mig. Men hundarna måste rastas ordentligt innan jag åker iväg. Igår var de tvungen att klara sig länge, men det gick ju bra, som vanligt. Det är bara jag som oroar mig i onödan. Men idag är jag hemma tidigt, jag har iaf planerat det. Sedan vet man ju hur det brukar bli med det :-).

Det är lätt att ge andra goda råd, men svårare att efterleva dem själv. Många som listar sig på Dagbok på nätet nämner att nu ska de minsann skriva oftare samt mer *spirituellt*. Då brukar jag svara att så ska de inte alls tänka för då kan det resultera i att det blir ett krav och halva nöjet försvinner. Man kan se i mångas dagböcker att en del har tappat lusten och uppdaterar alltmer sällan. Uppdaterar de inte gissar jag på att de får ett och annat mail som uppmanar dem att göra det. Säkert vällovligt från den som sänder uppmaningen, men då kan kravet öka och än mer lust försvinna. Visst, jag blir oxå nyfiken om någon inte skriver på en eller två veckor, men jag brukar anta att de inte har tid eller lust just då. Det dagliga besöket brukar då resultera i kanske en gång i veckan istället tills jag ser att det händer något.

Några stycken hade en diskussion (bl.a jag) om att starta en interaktiv dagboks-community, med redaktionellt material, mailinglista, chat och hela baletten ;). Men jag känner att jag bromsade det projektet och jag vet inte om jag gjorde rätt? Men jag tycker att dagboks-trenden har mattats av lite på sista tiden. Eller har jag helt fel? Det är ju inget som säger att min *feeling* är rätt. Den kan ju även bero på att jag har drabbats av en total leda när det gäller Internet i stort. Det kan bli för mycket av det goda. Visst såg jag alla möjligheter i projektet! Men jag såg även biten med att det är tidskrävande att starta upp ett sådant projekt. Tid som de flesta har väldigt ont om. Jag såg även den mörka sidan av projektet, det är ju så att många inte kan sköta sig på nätet och att skydda sig mot det samt kontrollera detta är enbart tråkigt.

Tänker på en mailväxling jag hade för några veckor sedan, som sög en del must ur mig eller rättare sagt spädde på min Internet-leda. Givetvis gäller det HTML-guiden, en vuxen man sände några html-frågor varvade med några andra kommentarer som jag inte riktigt förstod och antagligen tolkade fel, bl.a en antydan om att någon kille skulle ha hjälp/gjort guiden åt mig? De som känner mig vet ju att jag är urtypen Korthuggna Karin när det gäller mail. Snabb! Effektiv! Alltid skrivande on-line! Med den mängden mail jag får har jag inte tid att författa romaner, lösa kluriga html-gåtor eller koda .html sidor åt för mig helt främmande människor. Jag försöker hjälpa till så gott jag hinner och kan, ofta med en länk till en mer utförlig förklaring och ett kodexempel. Jag hävdar envist att *trial and error* är bästa sättet att lära sig, men givetvis med hjälp och uppmuntran att komma igång. Jag svarar på 99% av alla mail, sällan jag ignorerar något mail och lämnar det obesvarat. Den som skickar ett mail vill ju oftast ha ett svar i en eller annan form. Så för att återgå till början :), jag svarade och någon dag efter kom ett mail - tämligen upprört. Han hade uppfattat mig som spydig? Han skulle göra till sin livsuppgift att sprida information om att jag minsann inte var ett dugg hjälpsam. Han hade sett i någon tidning om min guide - jag skulle minsann sluta göra reklam för den? Han skulle be expertis granska min HTML-guide i syfte att hitta mängder av fakta fel osv. osv. osv. Jag svarade vänligt och försökte *bena* ut det hela. Berättade att jag jobbar heltid (nästan mer ibland), har hundar som tar sin tid men att jag ändå försöker hjälpa till så gott jag hinner och kan. Försökte förklara att jag tjänar inte ett öre på min guide och att jag inte gör reklam för den, vill någon tidning nämna den blir jag givetvis glad men jag *saluför* den inte. Tror ni han har svarat? Nej! Jag har inget emot kritik, men den som ger kritik bör kunna föra en dialog - annars blir det tämligen ensidigt och i mina ögon felriktat.

14/1-99

Sen kväll + tidig morgon = kort reload.
Så :) .... ha en bra dag!
*kram*
Annica

13/1-99

Fick reda på idag att jag i slutet av månaden ska göra något jag inte gjort på snart tio år. Hehe - ni som känner mig spetsar säkert öronen .-). Tji! Det hade iofs varit trevligare. Nej, jag ska ut och flyga, jag som är såååå flygrädd. Men det är dags att pröva vingarna igen *ler*. Visst skulle jag kunna ta tåget, men det tar lixom lite för mycket tid i anspråk bara för ett enda möte över dagen. Kanske dags att skaffa pass? Fast till EU ska visst legitimation duga bra har jag hört?

Nalle börjar bli stel i lederna. Det är kylan! Var och varannan gång han vill upp i sängen får jag hjälpa till. Han är ju ingen knähund så jag kan inte lyfta upp honom, jag får ta frambenen och lägga upp dem på sängen och sedan lyfta bakkroppen och samtidigt skjuta hela hunden framåt. Ser nog ganska roligt ut? Men han låter ju så ynklig när han står vid sängkanten och gnäller, *kom och hjälp mig* och sängen är ju in facto hans favoritplats. Så klart man får ställa upp :-). Vad gör man inte för de små liven? Fast jag får nog masa iväg mig till veterinären, visst vet jag att han har ledbesvär av alla borellia-infektioner (där är vi lika eftersom jag själv lider av samma sak), men det har inte varit så här illa förut att han inte ens kan hoppa upp i sängen obesvärat.

Ikväll ska jag in till stan. Dags igen för en träff, OPK. Det ska bli kul, även om jag egentligen inte har tid och ork. Men man måste ta sig tid till vissa saker - det bara är så!

12/1-99

Ställde mig på vågen igår morse!
Skulle jag inte gjort - det man inte vet lider man inte av eller vad det nu heter. Fakta kastad rakt i ansiktet! Bara att inse att nu är julen slut! Nej, så farligt är det inte. Men jag tänker försöka se upp, vore ju tråkigt om man sakta och säkert gick upp till gamla matchvikten igen. Vilket är lätt gjort, tro mig. Fettcellerna försvinner ju inte om man går ned i vikt, de bara krymper de små rackarna. Ligger i vilande tillstånd och bara väntar på att det där lilla extra ska intas oralt :-), så de får chansen att snabbt expandera. Det tog ju ett år att gå ned 34 kilo. Dumt att göra det ogjort. Inte för att jag bryr mig om hur jag ser ut, mer hur jag mår. Att bära på en massa extrakilon är onödigt, sliter på kroppen och ger dåligt självförtroende, iaf i mitt fall.

Men jag har respekt för alla andra, som inte KAN banta av olika skäl, sjukdom eller oförmåga. Sedan inte att förglömma de som trivs med sin övervikt, jo - de finns. Att vara överviktig är att särbehandlas i mångt och mycket, tyvärr. Nu var det ju inte så farligt för min del, men det finns de som lider av det mer markant. Folk nekas anställning för att arbetsgivaren tycker att de är för feta. Dels av hälsoskäl men även för att de tror att exempelvis kunder ska ta illa upp. Jag skiter väl i hur kassörskan eller receptionisten ser ut, (oavsett kön) bara de gör sitt jobb. Jag struntar i om min *date* väger 160 kilo, det är inte kroppen jag går ut med. Men jag lider av andras blickar! Andras kommentarer! Jag blir förbannad på att folk ska stirra, det gäller övervikt och det gäller förövrigt allt annat som avviker från den s.k normen, lätt och lagom-svensken utan fysiska eller psykiska handikapp. Grav övervikt kan leda till det Svullo sjöng om - jag är för fet för ett *fuck*. Se det jag skrev om igår, ingen valde den överviktiga blondinen - fast den jämförelsen haltar lite, men någon kanske förstår? Grav fetma kan leda till att man inte får teckna en livförsäkring. De resonerar om att rökarna ska nedprioriteras i vården och det skulle inte förvåna mig om fetma kommer att hamna på samma lista - sämre vård. Det är svårt att hitta snygga kläder, visst finns det specialbutiker - men alla bor inte i storstäderna där de oftast finns. Folks ågren över sin egen och andras fetma kan leda till en säker död eller ett liv med sämre livskvalitét för dem som väljer att genomgå en fetma-operation, dödstalen är höga och som dessutom renderar att ge skador för livet. Jag känner en tjej som genomgick en sådan - hon lever med kronisk diarré, hur kul kan det vara på en skala från noll till tio?

11/1-99

Missa inte Rullen :-), läsvärd!
Eva-Lena har även mycket vettiga funderingar om Löpsedlar.

11 dagar in på nya året och jag har redan glömt bort två födelsedagar :(, bl.a min lillasyster som fyllde 4/1. Nästa år fyller hon 40 så jag får väl tatuera in det i pannan :-) lagom tills dess. Visserligen har vi inte mycket kontakt med varandra, men jag brukar försöka ringa och gratulera på födelsedagen. Om och när jag kommer ihåg vill säga... men det är slarvigt!

Jag brukar ju envist hävda att jag är fördomsfri eller iaf försöker vara det. Men ibland undrar man, eftersom enda slutsatsen ibland blir att det stundtals är befogat att ha kvar eventuella fördomar. Tänker på artikeln i Aftonbladet Söndag med rubriken Vet du vem din partner väljer. 4 par fick gissa vad den andra partnern skulle välja för kille/tjej. 5 killar och 5 tjejer fanns att välja på. Urvalet hos killarna var en skinnskalle :-), en punkliknande kille, en mr lagom och två andra mr nice guy, varav en var lite äldre. Själv skulle jag inte valt någon av dem? Not my kind, för slätstrukna! De fem tjejerna var en mörk liten tjej (fransk frisyr), en blond á la fröken Sverige-kandidat, en lång kortklippt mörk tjej, en rödhårig med intellektuellt utseende och en kortare mullig (i en del ögon fet?) blondin. De kvinnliga partnerna valde unikt dvs ingen kille valdes två gånger, tre av killarna kunde gissa rätt på sin tjejs val. Men killarna - och det är här fördomarna kommer in i bilden - ALLA FYRA KILLAR valde den som såg ut som en fröken Sverige-kandidat (med *bimbo*-look). Inte en tjej gissade rätt på sin killes val. Är det något jag missat? Något radikalt! Berätta! Den som kan :)!

10/1-99

Satt och jobbade i princip hela dagen igår. Det är ett projekt som ska börja testas nu på måndag och jag ville ha allting klart tills dess :-). Skönt ... skönt ... skönt att ha det gjort. Tråkigt dock att hela dagen igår gick till det, men idag kan jag ägna mer tid åt hundarna och mig själv. Så därför säger jag kort och gott!
Ha en bra dag!
*kram*
Annica

9/1-99

Man blir ganska liten ibland!
Ens egna bekymmer blir små och fjuttiga.
Tänker på den hemska bilolyckan häromdagen, då så många barn brändes inne i bilvraken. Vilken tragedi! Vilken traumatisk upplevelse för de överlevande föräldrarna! Hur ska de kunna gå vidare nu när deras 4 barn är döda? Hur hanterar räddningspersonalen detta? Hur ska de någonsin kunna glömma detta?

Tänkte skriva en lång *drapa* om hur Gud kan tillåta att sådant sker med oskyldiga barn inblandade, men av hänsyn till mina troende vänner och bekanta avstår jag av respekt för deras gudstro. Dock - Ekman i Livets Ord brukar ju predika om att sjukdomar och olyckshändelser är Guds straff. Varför skall barn under 10 år straffas? Hur kan han påstå något sådant och kalla sig kristen, troende?

8/1-99

Trots det myckna snöandet var vägarna farbara igår morse. Bonden kom till och med och plogade vår lilla väg en kvart innan jag skulle åka. Smulan väckte mig 04.31 i går morse då hon behövde ut, jag fann det för gott att sätta på kaffe och ta en morgoncigg - kände mig pigg i alla fall _just_ då. Att lägga sig och försöka sova en halvtimme till brukar bara rendera i att man är ännu tröttare när klockan ringer. Vad ska man med väckarklocka till i detta hus :-), när man har hundar? Men senare på dagen så märktes det att man gått upp extra tidigt. Smulan? Jo, hon var nödig dvs dålig i magen. Var lite orolig på jobbet, ett viktigt kort möte var tvunget att avklaras på en tid då jag egentligen hade tänkt vara på väg hem. Men som vanligt - *hönsmamman oroade sig i onödan* - det hade gått finemang, trots tendensen till dålig mage.

Jag är med i facket - tabu i denna bransch - anser i alla fall somliga. Men jag tycker det är en trygghet, ungefär jämförbart med att jag tecknat livförsäkring, har hundförsäkringar, försäkrar huset och bilarna. Själv har jag aldrig behövt ta hjälp av facket (förutom a-kassa), men när man läser SIF-tidningen ser man exempel på nyttan med facket. En tjej på ABB Coiltech tjänar 6280 kronor mindre i månaden än sin manliga kollega, trots samma arbetsuppgifter, ansvar och befogenhet. Rejäl skillnad, va? Lite väl mycket i mina ögon för att vara befogat. Nu har facket dragit detta till AD! Tjejen har stöd av sina kollegor och mannen hon jämförs med lönemässigt. Så ska dom tas :), snittet är ju att vi kvinnor tjänar 83% av jämförbara manliga kollegor. Någon gång måste det hända något! Men det är precis som om vi kvinnor enbart ska vara glada för att vi har ett jobb. Det talas ofta om kvinnolöner - mer sällan hör man uttrycket manslöner. Varför? Är vi kvinnor mindre värda på arbetsmarknaden? Att vara kvinna och dessutom över 40 år verkar vara dubbelt handikapp. Underligt det också ... en kvinna över 40 år har ju mognad, erfarenhet, lekt *rommen* av sig och de flesta har småbarnsåren avklarade. Men i och för sig är är ju arbetsgivarna även rädda för att anställa alltför unga kvinnor pga risken att de ska föda barn och vara barnlediga. Undrar hur många unga män som får frågan vid anställningsintervjun - är din tjej gravid eller tänker ni skaffa barn snart?

Stå på dig! Annars gör någon annan det.

7/1-99

Inte bara jag känner leda :))), http://www.vltmedia.se/tjejringen/leda.html.
Snön bara öste ned igår :(. Jag gillar det inte, nu kan det gott få vara barmark fram till våren. Men vad jag vill struntar nog Moder Natur i :). Taskigt för alla jullovslediga barn - barmark hela julen och lagom till skolan börjar kommer snön. Det värsta är att isen nu döljs under lössnö. Nalle gjorde sig illa i ett bakben igår när han gick i *spagat* på en isfläck, stackarn och han som redan har besvär med sina leder. Själv höll jag på att göra x antal rovor, men klarade mig, ta i trä *knackelibank i huvudet*.
Det som från början attraherar en kvinna mest hos en man,
är vanligtvis det samma som hon inte tål några år senare.

6/1-99

Vill ha en minigris!
Såg en snutt på TV igår om en tjej som hade en mini-gris inne i stan. Pussi-nutt-dutt vad den var söt :-). Har dock hört talas om folk som köpt en mini-gris i god tro, när lilla söta kultingen växt upp har det blivit en jättegris. Men icke den här, två år och liten som en liten knähund. Kelig! Gosig! Pratsam! Gick och gjorde sina behov i en kattlåda! Duschade varje morgon samt sov i sängen hos matte, under täcket. Satt bara och dräglade hela tiden framför TV:n, inslaget var 5 minuter men hade i mina ögon kunnat vara en timme minst. Innan dess såg jag Mr Bean - *skrattar fortfarande*, jag har in facto tittat ovanligt mycket på TV under helgen som varit. Det gäller att greppa fjärrisen och ta kontrollen! Hatar det sedvanliga *zippandet* som är vanligt här i huset, jag brukar sätta mig framför TV:n ibland när jag går förbi om jag ser att det verkar vara något intressant. Men reser på mig lika fort för det mesta. Fattar inte vitsen med att *zippa*, antingen ser man något som verkar vara bra i lugn och ro eller inte....

Solen tittade fram igår några minuter. Kände att det är nog det som felas! Njae, inte riktigt hela sanningen men en bidragande faktor måhända? För lite sol och för mörkt. Läste även en artikel som tog upp just det ämnet. Ovanligt många svenskar mår dåligt just nu. Förra vintern var ju grååååå, gråare än grått och sommaren ska vi inte tala om. Blir nästa sommar lika dålig blir det nog massflykt från Svedala eller kollektivt självmord :).

Med tanke på dagens *tema* :)))),
eftersom jag älskar grisar kan väl ingen ta illa upp.
Vad är det för likhet mellan blandfärs och en man?
Båda är hälften svin och hälften nöt!

5/1-99

En tanke har börjat gro i huvudet, känner att jag vill ha förändringar i mitt liv. Mina sidor på nätet funderar jag på att helt sonika plocka bort, dock bara en tanke men den har jag aldrig tänkt förut. Någon som vill ha en välbesökt HTML-guide? Någon som vill ha en web-ring Dagbok på nätet :). Där skulle ju många drabbas om jag bara stängde ned, förstår Marinas tankar nu *ler*. Dagboken börjar bli så förutsägbar tycker jag, samt nu har allt för många jag känner eller rättare sagt folk som känner mig (iaf tror sig göra det) börjat läsa den. Hade tänkt skriva att jag XXX:ade det för att XXXX gjort så och därför tycker jag att XXX är knäpp :))))), men det kan jag ju inte. Visserligen har jag alltid sållat men nu börjar jag tänka efter och det är inte bra. En dagboksanteckning resulterade i ett telefonsamtal ;-), vilket i sig var bra för då reddes en fråga upp men ändå...... Har svårt att tänka mig att ha en dagbok som bara listar vad jag gjort under dagen? Vem skulle vilja läsa den? Inte ens jag själv!

05.00 gick jag upp!
05.30 gick jag med hundarna en sväng.
06.15 släppte jag ut hönsen.
06.30 åkte jag till jobbet.
07.15 var jag på jobbet.
11.00 käkade jag lunch med Pelle och en annan kille.
13.30 åkte jag hem.
14.15 var jag hemma och hundarna blev jätteglada!
15.00 Kopplade jag uppe, läste och svarade på mail.
16.30 dags för kvällspromenaderna, först Nalle sedan Smulan.
18.00 såg jag på Aktuellt. 18.15 åter till datorn en stund, jobbade lite.
20.00 stängde jag datorn för kvällen.
20.30 kom B. hem.
21.00 ramlade jag i säng eftersom jag bara sovit 4 timmar natten innan.
05.00 gick jag upp............

Vilket tråkigt liv, vilken tristess! Iofs en ovanligt tråkig dag, men ändå! Vad tog mina drömmar om att starta kennel och en grisfarm vägen? Vill åka iväg en eller flera veckor utan hundar men ändå veta att de har bra, tänk att åka ned till Bali eller Bahamas på semester. Men först av allt vill jag hitta drömkåken, någon gång innan jag dör iaf, helst detta år. Vill, vill, vill..... men vart är orken och energin?

4/1-99

Tillbax till vardagen - nästan - det är ju helg på onsdag oxå.
Igår borstade jag busarna, brukar alltid börja med Smulan då hon har tunnare päls och är enklast att hantera. Då tar jag in henne i köket och lägger en stol i dörröppningen för att hindra henne från att *rymma*. Nalle reagerar likadant varje gång, ungefär som om han blir svartsjuk. För att påkalla min uppmärksamhet tar han soffkuddarna i munnen och springer fram och tillbax i dörröppningen som en spjuver. Finns det något klädesplagg eller en handduk framme går de samma öde till mötes, i munnen på Nalle som stolt apporterar dem. Det brukar ligga ett pärlband i hallen med grejer på golvet. Fast när det är hans tur att komma in i köket tycker han inte att det är lika roligt längre. Men jag märker på honom ju äldre han blir att han faktiskt njuter av att bli borstad, bara jag inte blir för närgången i bak eller mellan benen på honom. Men tyvärr - där måste man ju oxå borsta emellanåt och då brukar vi *grumsa* lite :-), men jag vinner alltid!

Sedan kom ett annat av plastbarnen med barnbarn och make på besök, de skulle hämta julklapparna till ungarna och ta en kopp fika och snacka lite skit. När Ingela ringde innan sa jag att det finns inget kaffebröd som vanligt, men det rådde hon bot på. Hembakade bullar och kakor hade de med sig. Fast *Annica kliar sig i huvet* - det borde ju vara _jag_ som är bullmamma :). De hade även med sig hemgjort godis, is-choklad, dajm och vaniljpraliner *mumsfilibabba*, dock ej bra för figuren. Jag hade visserligen tänkt att återgå till det normala levernet idag, dvs inget godis och inget kaffebröd - men jag får väl _offra_ mig :-).

3/1-99

Det bestående minnet av denna helg lär bli sömn, sömn och åter sömn. Har väl aldrig sovit så mycket som jag gjort under dessa dagar. Inte för att jag sovit längre på morgonen, mina hundar har sina rutiner och därmed basta ;-). Men däremot alla dessa små sköna tupplurar jag unnat mig, både en och två samma dag. Fast kan det anses som normalt att vara så trött? Inte kan man väl sova ikapp eller sova in sömn? Tycks inte så iaf, för tröttheten verkar inte ta slut eller gå över. Undrar om det beror på att jag röker så pass mycket? Dj*vla cigaretter :)))), men ack så svårt att lägga av. Summan av lasterna är ju konstant säges det, får väl öka någon annan då.... men vilken? Svårt val! Skämt åsido - lustigt att man envisas med att röka, visst är det gott (för det mesta) men även cancerframkallande, skadligt för hälsan i övrigt och dyrt.

2/1-99

Grattis Susanne till förlovningen och nya jobbet! Rapport kommer hoppas jag ;-), nyfiken.

Annars, god fortsättning. Men som vanligt läser man i tidningen om andra som inte haft det så bra och definitivt inte lär ha en god fortsättning. Fylla, slagsmål, bränder, skador av bomber, fyllekörningar, knivdåd, yxdåd!!! och annat elände orsakat av nyårsfirandet. Att folk aldrig lär sig? Tänker även på alla pengar som fullkomligen brinner upp i tomma intet, alla raketer. Tänk om folk kunde skippa dem ett år och lägga alla pengar på BRIS och Kvinnojourerna som har fått jobba häcken av sig i samband med nyårsfirandet. En elogé till dem! Tänk alla hundar som lidit alla helvetes kval, känner en hund som i princip får sövas för att klara alla nyårssmällar. Mina bryr sig inte, de reagerar inte på smällarna men å andra sidan tar jag inte ut dem när det är som värst och inne är de trygga. En annan sak jag funderat på är alla som fått en tillflyktsort i Sverige från krigets fasor, hur upplever de alla smällare och alla *bomber*?

Eva sände detta via mail, skulle mycket väl kunna vara jag som beskriver mina mödor i köket :-).
En helt vanlig jävla kaka
Ett ägghelvete
1 dl sur mjölk
så lite smör som möjligt
socker
ingen jävla mandel i alla fall
2 dl bakpulver
1 pkt fula russin
1,5 dl allerginötter
Fyllning
1 dl vaniljesocker
1 melon eller något annat
mycket sprit
Häll nästan allt i bunkjäveln och kör med elvisp i en timme. Grädda direkt i skålen, skit i att smöra och bröa, kakhelvetet fastnar ändå. Dunka utav bara fan för att få ut skiten på matbordet. garnera med krossad melon och sprit. Om kakfan inte lossnar, släng ut bunkhelvetet genom fönstret och drick upp spriten.

1/1-99

Nå, hur känns det idag?
Ett nytt år med nya utmaningar! Det är något speciellt med årets första dag tycker jag. Nyårsdagen är i mina ögon mer speciell än själva nyårsafton. Själv har jag aldrig förstått vitsen med att börja det nya året med att ha ont i huvudet. Därför tog jag det lugnt som vanligt igår, bara två glas skumpa vid tolvslaget. Brukar skämtsamt säga att nyårsafton är amatörernas afton... kanske lite surt sa räven om rönnbären i mångas ögon, men så har jag alltid tyckt även om jag förr ofta gick på/hade egna nyårsfester. Men nu har jag slutat med det, tycker att det är sååååå hysteriskt med alla *måsten* och alla förväntningar på just en ynka dag/kväll på året. Man MÅSTE ha roligt! Man MÅSTE bli bjuden någonstans! Flera veckor innan nyår börjar man märka stressen, frågorna - Vad ska du göra på nyår? När jag svarar - inget speciellt, brukar en del titta lite underligt på mig :). Det har funnits nyårsaftnar då jag helt sonika har gått och lagt mig INNAN tolvslaget för att jag varit trött. Så mycket betyder tolvslaget för mig!

Var ute med hundarna nu på morgonen och det kändes som om jag befann mig på en annan planet. Allt var öde, dött och tyst. Inte en själ såg jag, alla fönster var mörka i husen och inga bilar som var ute och körde. Enda spåren av människor var alla ölburkar, tomma pavor och uppskjutna raketer samt marschallerna som brunnit ut för länge sedan. Verkligen öde och en lustig känsla. Men å andra sidan är det bara en tokmört som mig som går upp vid 06.00 en nyårsdag :-).

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1