Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

30/6-00

Ny trevlig sökmotor!
Annars? Regn ute och inne...men regnet ute behövdes verkligen. Potatisblasten höll på att gulna. För att se det positivit så behöver inte bilen tvättas i helgen. I alla fall.

Varför vill män gifta sig med oskulder? De tål inte kritik!

29/6-00

Sök på din hårddisk.
Dagens skämt? Nej, jag tror inte det. Aj - vad dyrt det skulle bli att betala avgift för alla länkar man har. Ni som saknat Zoega har en chans att läsa hennes gästinhopp på Carros Reload. Jag önskar dem bägge en underbar semester. Jag hade gärna velat hänga med men pga vissa orsaker gick det inte. Denna gång :). Jag fick ett mail igår (fel uttryck) - ett mail jag fick igår föranledde mig att le gott. En kille hade sett väderkvarnarna under Dagens bild och kom med ett toppenförslag. Det innebar i korthet att en cykeldynamo ska monteras så att den drivs av vingarna och i sin tur driver en lampa inne i kvarnen. Det kan bli fint en blåsig, mörk höstkväll :).

Enligt statistiska centralbyrån tjänar svenska kvinnor i snitt 18 procent mindre än män. Tas hänsyn till ålder, utbildning, erfarenhet och olika yrkesgrupper så är ändå kvinnornas löner bara 91 procent av männens. Kent Pettersson gillar jag skarpt. Han nonsenförklarade direkt och offentligt SvD:s ledarskribents idiotiska uttalande - Diskriminerande löneskillnader mellan kvinnor och män är en myt. När jag var med i Handels var han ordförande där och det kändes helt ok. Han är en tvättäkta feminist och står dessutom för det han säger/gör. Vem annars skulle börja nya jobbet på arbetarskyddsstyrelsen med att vara pappaledig på halvtid? Fler män likt honom, tack!

Att våga är att för ögonblicket förlora fotfästet.
Att inte våga är att förlora sig själv.

28/6-00

© Copyright 2000
Sätter man det på sin sida så borde man själv följa detsamma. Jag hittade en sida igår (en länk på anslagstavlan på HTML-guiden ledde dit) som hade en trevlig HTML-sektion. Fast, ett aber var det ju - allt *croppat* rakt av från min guide. Det var den copyrighten den :). Nå, jag mailade killen samt CC:ade till abuse@bip.net och undrade om de kan erinra sin abonnent om copyright. Sidan i sig var snygg och hans *record* var digert men hur mycket värt är det när man gör en sådan här sak?

Hur fria och demokratiska var valen i Zimbabwe? Det är nog svårt att föreställa sig hur det egentligen är/var på plats. Tänk om några blårockar skulle komma hem och spöa upp mig bara för att jag röstade på Gudrun? Eller försöka hindra att jag ens fick tanken att rösta på annat parti?

Varför får inte mannen en medelålderskris? De är fast i tonåren.

27/6-00

B. fick verkligen erfara Smulans glupskhet igår. Han åkte iväg en sväng mitt på dan och stängde in hundarna inne. Men, men...han glömde att ta brödet ur brödburken på bänken och stoppa upp det i skåpet. När han kom hem hade Smulan ätit upp 7 småfrallor. Bara en tom påse låg på köksgolvet. Inte illa. Fislisa! De här veckorna B. har semester hade jag tänkt att skippa väckarklockan på morgonen. Det är inte av nöden tvunget att åka så tidigt då jag inte har bråttom hem för hundarnas skull. Men *surprise*, tidigt vaknar jag ändå - man är som en robot. Igår vaknade jag halv fem på morgonen och i morse kvart i fem och kunde inte somna om. Jag ger upp :/. Annars? Gårdagen var en riktig *struldag*. Jag hoppas denna dag blir något bättre :). Ha en bra dag!

En mans hela självkänsla kan raseras med tre små ord. Är den inne?

26/6-00

Har du en Nokia? Kolla in här! Jag fixade en liten svansviftande vovve som logga samt bytte ringsignal till House of the rising Sun. Annars? Huslighet är en dygd. Genvägar blir ofta senvägar. Ja, vad ska man säga? Jag brukar ofta rensa avloppen manuellt. Men igår var jag lite slö och tog till det snabba sättet - propplösare i form av pulver. Som INTE skulle skada plasten vid normal användning enligt bruksanvisningen. Jomenvisst! Det slutade med att vattenlåset formligen transformerades till en bucklig sörja :), packningarna löstes upp i intet och en hink fick anförskaffas under tvättstället. Lyckan blev iaf stor när jag hittade reservdelar på sanitetsavdelningen på B&W. Så nu är det frid och fröjd igen.

B. har fem veckors semester nu. Själv ska jag jobba häcken av mig i fem veckor innan jag tar två veckor i augusti. Men det är ok, jag gillar att jobba i juli - det är lugnt och skönt på jobbet då. Inga möten! Inget som distraherar! Jag ska *hacka* lite (huka er FRIS) i ett gränssnitt till hälften bestående av html och java server pages (.jsp). Det sistnämda något helt nytt för mig, men det ska nog gå bra. Det svåra är alla kod-strängar som finns i html-koden innan den exekveras och det är sannerligen synnerligen svårt att se strukturen på hur sidan kommer att se ut när man jobbar i källkoden men jag tror att jag kommer ha stor nytta av mina html-kunskaper här.

Varför finns det inga omtänksamma, ärliga,
jämställda och känsliga män lediga?
Antagligen därför att de redan har pojkvänner ;).

25/6-00

B. har gått och varit orolig hela våren för att upphandlingen med kommunen och hans företag skulle gå i stöpet. Men nu dagen innan midsommarafton fick han besked om att han får behålla sitt jobb i ytterligare fem år. Detta besked kom lagom till hans semester och det måste ha varit en lättnad. Att bli arbetslös vid 54 års ålder kan aldrig vara helt kul. För mig betyder det även en hel del. Oxå! Jag vill inte bli låst av omständigheter jag inte kan råda över.

Jag vet inte om jag ska bli hedrad eller inte :-/,
men att ha atiger som sökord är väl långsökt?
<META NAME="KEYWORDS" CONTENT="html matti mattiweb mathias renlund homepage hemsida html-guide atiger spel mopeder porr spel homepageregister registrera gratis webdesign">

Enda sättet att få en vän är att vara en.

24/6-00

En lugn och skön midsommar! *High five* - till och med grillningen blev perfekt, annars brukar jag alltid misslyckas med något moment. Jag hoppas att alla andra oxå har haft en lugn och skön midsommar. Som vanligt upp tidigt nu på morgonen, hundarna bryr sig inte om huruvida det är helg eller inte. Men det är ok för min del. Man får inte ont i huvudet av Trocadero!

Det är inte alltid så lätt att leva, det är sant.
Men det är nog inte så mycket roligare i graven heller :).

23/6-00

En gó och glad midsommar!


22/6-00

Idag har jag tagit ledigt. Jag har *loosat* så många fredagar nu i vår så nu bytte jag min lediga dag till en torsdag. Men det vet man ju hur det blir med det. Hem i väskan finns en förstudie att *fila* på samt en ny produkt att testa :). Läste om Göran Perssons lönelyft. Inte illa i de tider då vanliga löntagare ombedes vara modesta i sina lönekrav. Mycket vill ha mer? Hans löneutveckling har under 90-talet varit 43 procent jämfört med Handels ynka 23,2 procent. Då ska man även tänka på att procent är procent av inkomsten, ju mer du tjänar desto högre löneökning. Som grädde på moset kom nyheten att riksbankscheferna har fördelaktiga lån med ränta på 2,25 procent jämfört med Svensson nästan 8 procent. Inte illa pinkat. Sedan tillkommer alla *fringlar* och fallskärmar som det inte talas öppet om. Satsa pengarna på att höja lönerna exempelvis inom barnomsorgen så fler män lockas att söka sig dit. Kanske, kanske det går att få bort pedofilstämpeln på de enstaka som fortfarande jobbar kvar och sliter. Här i kommunerna runt omkring är det inte mer än 1 procent av de anställda inom barnomsorgen som är män. Tråkigt! Både för barnen och de anställda. En kille som intervjuades i lokaltidningen berättade just om hur jobbigt det var med denna pedofilstämpel som tyvärr fördomsfulla människor ger dem, i oförstånd får man ju hoppas. Ungefär som att anklaga de kvinnor som väljer att bli urologer för att vara snoppfixerade.


21/6-00

Grattis till Nahoj som oxå blev friad av Datainspektionen!
Nu vänder det mot vinter igen!
Otroligt, än har inte sommaren visat sig här.

Lilla Larz i Gävle har vaknat till liv igen på Klotterplanket :). Lite *lenare* i tonen dock, det var nog någon som drog honom i örat sist? Nå - han kan ju försöka att göra inlägg igen för nu spärrade jag ut hela dj*vla Gävle-nätet :)))) från att göra inlägg. Vill han fortsätta göra inlägg får han skaffa en modemuppkoppling hos en annan ISP. Nu kommer han bara till jobbets startsida, kanske ska jag redirecta honom direkt in på abuse-informationssidan? Att en del bara orkar?

Lagstiftningen hänger inte med riktigt när det gäller utvecklingen av Internet. Jag diskuterade detta med en polis igårmorse. Det som händer IRL är klart definierat i lagtexten men inte de företeelser som finns på nätet. Det verkar inte heller finnas någon egentlig koppling däremellan. Jag anser ju att nätet bara är en spegel av IRL, varken mer eller mindre. Om någon skulle ställa sig på Sergels Torg och börja gaffla, orera om dittan och dattan och härja runt så kan vem som helst som tycker att den personen går över gränsen anmäla honom/henne för ofredande, hets mot folkgrupp, *what so ever* osv. Men gör den personen samma sak på en anslagstavla så verkar lagstiftningen inte kunna appliceras där. Skulle någon trakassera någon annan via telefon, dvs upprepade gånger ringa upp och vara otrevlig, hota och/eller på annat sätt ofreda någon så är det straffbart enligt lag (var ju bara tvungen :) att förtydliga vad ordet trakassera egentligen betyder - en del missbrukar det ju in absurdum). Men hur är det med dito beteende via mail? Via anslagstavlor? Gästböcker? De flesta abuse-ärenden hanterar ju respektive ISPs abuseavdelning och egentligen är det kanske inte riktigt? De är ju inga poliser utan de kan ju bara luta sig mot gällande nätetikett (luddigt begrepp) och/eller vid lagbrott hänvisa till polisen. Jag kan tänka mig att en person som vill göra en polisanmälan mot ett oönskat beteende på nätet skulle mötas av ganska oförstående miner från polisen i vissa fall, kanske beroende på vart de bor. Alla polisstationer har ju inte ens en Internetuppkoppling om jag fattat saken rätt. Hur ska de kunna hantera/förstå olika beteenden på nätet? Hur ska de kunna applicera det mot liknande beteenden IRL? Får nya polisaspiranter advekat utbildning på detta? Intressant fråga! Hur ska de hinna utreda? Resursbristen hos polisen gör ju att kvinnomisshandel och andra allvarliga brott läggs ned, outredda. Anmälningar avskrivs på löpande band. Fast detta hade de tid med? Läs Bodils berättelse.

PUL är ett kapitel för sig, den börjar bli urholkad/bättre (läs som önskas) sedan 1/1-00. Läs mer om PUL på www.pul.nu. Ingen förankring *what so ever* i verkligheten hade den från början. Ingen tanke (i mina ögon) på orsak och verkan. Att referera vad som händer i den dagbok kan vara knepigt om man slaviskt vill följa PUL, att en del dessutom inte rörs av PUL utan Datalagen kan tyckas orättvist. Du bör inte länka till Annica Tigers HTML-nybörjarguide men länken HTML-nybörjarguide är korrekt om vi ska dra det in absurdum - vilket minner mig om att diskussioner har förts/förs om länknings vara eller icke vara på Internet. Tänk alla stora länkguide om de skulle vara tvugna att inhämta skriftliga ok på sina länkar? Jag bör inte lägga upp en bild på min nybyggda lekstuga och skriva under att denna har min rara söta granne Palle Pallepalle hjälpt mig att bygga - in absurdum skulle det kunna jämföras med att jag skulle skriva min äckliga granne Palle Pallepalle är en pedofil. Jag ser en viss skillnad. Det borde de flesta göra även på nätet. Det gör vi IRL. Fast vissa får skriva/göra vad som helst och frias, men inte Bodil - ta och jämför det kontra sossarnas kvinnosida :) som friades och rekordsnabbt dessutom. Där kan vi snacka om misstänkt kort handläggning. Ironisk? Nej, inte jag inte? Att hänga ut sitt ex. via nakenbilder och/eller protokoll från rättegångar och vårdnadstvister torde vara no-no. Skulle någon göra dito på Konsums anslagstavla eller stå på Sergels Torg och vifta med papprena/fotona utan att ens tänka tanken att det skulle kunna rendera i efterverkningar? Troligen inte.

BTW - var inne på SVD-sajt för att leta efter en sak och hamnade här, http://search.svd.se/forum/forum1/index.html. Ett och annat kändes igen. Varför är inte alla som påstår sig vara FRIS-medlemmar listade på FRIS sajt? Lustigt? Nå - jag läste igenom lite men slutade efter ett tag då jag insåg att det inte ledde någon vart. Det var som att lyssna på en gammal repig grammofonskiva. Eller var det ekot av mig själv jag hörde :-/? Ibland önskade jag att jag inte skulle bry mig så mycket om folk och fä. Livet skulle bli enklare? Fattigare? Kallare? Otryggare? Men det är väl mitt *rätt ska vara rätt* som spelar viss roll antar jag. Lakoniskt uttryckt.


20/6-00

En liten notis från AP i en kvällstidning
har ockuperat mina tankar i flera dagar nu.
En hundägare på Cypern dödade sin hund och sedan tog han sitt eget liv - hellre det än att överlämna hunden till polisen som ville avliva den då den bitit en liten flicka. De båda hittades döda ute på en åker sida vid sida med ett gevär emellan.
Så kort var notisen, men den sa mig så mycket.
Om kärlek. Om förtvivlan. Vad mer fanns bakom dessa korta rader?


19/6-00

Många sidor har kommit och gått.
Wojwoj sida försvann i det blå?
Sörjd och saknad av?
En del har återuppstått.
Eskilssons sida fälldes av Datainspektionen och försvann i det blå, helt följdriktigt kanske och http://w1.312.telia.com/~u31213243/barn/barnsid1.htm var länken då. Men samme man huserar numera på http://w1.317.telia.com/~u31792693/barn/. Han anger på http://w1.317.telia.com/~u31792693/barn/barnsid1.htm att han är en FRIS-medlem och verkar nästan stolt över att sidan anmälts både till Datainspektionen och polis. Jag citerar några rader:
<citat>
Bevis på tingsrättens kränkningar. Tingsrätten låter domare sätta åsikter och egna fördomar framför lagen. Istället för att ge barnet sin rätt till båda sina föräldrar agerar tingsrätten för att skilja barn från lämpliga föräldrar.
</citat>

Hur kan man idiotförklara en hel yrkeskår? Har ALLA andra fel och FRIS rätt? De säger att de värnar om barnen. Jajaja - varför får jag hela tiden *vibbar* om att det är deras eget lilla förkrympta *ego* som har blivit sårat. Är ALLA pappor/mammor lämpliga föräldrar? Här kommer återigen uttrycket lämpliga föräldrar, jag kontrar återigen med vad är en olämplig förälder i föreningen FRIS ögon? Egentligen? De har ju aldrig fel. Bara ALLA andra. Symptomatiskt. Hans andra sida http://www.eskil.se är en bjärt kontrast mot sidan ovan. Undra sa flundra varför Westman via mail hotade mig med polisanmälan bara för att jag i ett inlägg på Aftonbladet Debatt just talade om att en medlems sida var fälld av Datainspektionen till skillnad mot Fågel Fenix som in facto blev friad? En uppgift jag fått direkt av en tillförlitlig källa. FRIS intelligensbefriade logik? Igen? Nedan exponerar jag några mail angående detta ovan. Ja, jag brukar inte per default göra så här men jag anser inte att de var speciellt *privata* och de hör ihop med händelseutvecklingen. Jag skriver dagbok och tar mig friheten att i den exponera det som händer och fötter mig. Denna nätsåpa FRIS får inte tigas ihjäl. Mig skrämmer ingen till tystnad. Tvärtom!

Subject: Nu får du lugna ner dig
Date: Tue, 30 May 2000 12:21:16 +0200
From: FRIS fris@chello.se
To: atiger@swipnet.se

Nu lugnar du ner dig, Annica Tiger. Jag kräver att du omedelbart offentligt förklarar följande som du skriver på Aftonbladets hemsida: "Jag har själv surfat runt på många sidor tillhörande medlemmar i föreningen FRIS. En del sidor har försvunnit, en del har bytt till okänd adress och bl.a en vet jag plockades ned då den fälldes av Datainspektionen" Ta detta om en uppmaman.
/Lennart Westman

Subject: Re: Nu får du lugna ner dig
Date: Tue, 30 May 2000 13:49:55 +0200
From: atiger@swipnet.se
To: FRIS fris@chello.se

> FRIS wrote:
>
> Nu lugnar du ner dig, Annica Tiger. Jag kräver att du omedelbart
>offentligt förklarar följande som du skriver på Aftonbladets hemsida:

Du kräver ingenting min bästa herre av mig.

Gå in och styr upp dina medlemmar lite bättre. Du accepterar med andra ord att de kallar mig för feminazist? Manshatare? Att de hoppar på webplatsen Fågel Fenix med tillmälen Flators förening osv. Att de gör personliga påhopp på andra sätt? Allt detta på en sådan offentlig websida som Aftonbladet Debatt? Förstår du/ni inte vad det innebär? Inga kommentarer har ju kommit från din sida som påvisar att du ogillar vissa inlägg. Jag tycker nästan att det är tråkigt att en del ger föreningen FRIS så dålig image. Faktiskt. Ta din del av ansvaret först. Din krönika var faktiskt bra i stora drag, men du/föreningen FRIS måste kunna acceptera att inte alla håller med dig i detalj. Den minsta gemensamma nämnaren finns men målet dit har vi olika synpunkter på.
mvh
Annica

Subject: Re: Nu får du lugna ner dig
Date: Tue, 30 May 2000 14:00:51 +0200
From: FRIS <fris@chello.se>
To: atiger@swipnet.se

Vad tusan är du dibblar om?!! Du går ta mig fan inte ut och påstår saker som att FRIS länkar till sidor som är fällda av datainspektionen, utan belägg. Begrips! Vad anbelangar ditt munhugg med andra föräldrar i detta land så får ni sköta det själva. Jag är INTE ordförande i FRIS med ansvar att medla mellan er. FRIS är inte heller är en förening, vilket du hela tiden påstår. Vi är ett antal individer, föräldrar, INTE en förening. Det har du inte heller begripit. Och jag tänker inte diskutera mer med dig. I fall du offentligt fortsätter att förtala oss så polisanmäler jag dig. Punkt slut.
/Lennart Westman

Subject: Re: Nu får du lugna ner dig
Date: Tue, 30 May 2000 14:16:51 +0200
From: atiger@swipnet.se
To: FRIS fris@chello.se, debatt@aftonbladet.se

FRIS wrote:
> Vad tusan är du dibblar om?!! Du går ta mig fan inte ut och påstår saker som
> att FRIS länkar till sidor som är fällda av datainspektionen, utan belägg.
> Begrips!

Jag skrev inte att FRIS länkar utan jag skrev att jag surfat runt på sidor många sidor tillhörande medlemmar i föreningen FRIS. En del sidor har försvunnit, en del har bytt till okänd adress och bl.a en vet jag plockades ned då den fälldes av Datainspektionen.

> Vad anbelangar ditt munhugg med andra föräldrar i detta land så får ni sköta
> det själva. Jag är INTE ordförande i FRIS med ansvar att medla mellan er.

Det är snarare de som munhugger mot mig. Observera detta. Det finns inte ett enda inlägg på Aftonbladets debattsida där jag har uttryckt mig kränkande mot någon enskild individ. Däremot kallar du mig argbigga, andra kallar mig manshatare, nazifeminist och föreningen Fågel Fenix för Flators förening m.m.m.m.

> FRIS är inte heller är en förening, vilket du hela tiden påstår. Vi är ett
> antal individer, föräldrar, INTE en förening. Det har du inte heller
> begripit. Och jag tänker inte diskutera mer med dig. I fall du offentligt
> fortsätter att förtala oss så polisanmäler jag dig. Punkt slut.

Nu känns ni igen, gamla vanliga hotet om polisanmälan. Fine! Jag vet inte hur många gånger medlemmar ur föreningen FRIS har hotat att polisanmäla mig. Är det kutym hos er att när argumenten tryter så drar man till med det istället?
mvh
Annica

Jag väntar fortfarande på en förklaring och en ursäkt från föreningen FRIS. Jag har ju via telefon fått en halvkväden sådan av Nodaddy. Ja, observera det var han som ringde upp. Inte anklagar jag honom för att trakassera mig då :), men referensramarna är visst lite olika här i livet. Dessutom så medgav han i telefon att han in facto inte alls tror att det är jag som är orsaken till hans/andras bekymmer med datorer. Undrar sa flundra varför Westman fortsätter med sina envisa anklagelser/lögner? Som Nodaddy sa - Du har allt för mycket att riskera för att göra en sådan sak. Tja, det oxå :) men framförallt så skulle det ju gå tvärtemot allt jag jobbar för på nätet - jag jobbar ju aktivt MOT abuse. Datorintrång är i mina ögon synonymt med inbrott i någons hem/kontor, dvs olagligt och straffbart.


18/6-00

Tid är relativt.
Men ibland ack så viktigt att hålla reda på.
Jag huslig? Det händer mycket sällan, när det händer så blir det sällan lyckat :). Hönsen lägger rätt så mycket ägg nu och igår tänkte jag koka x antal ägg att ha i kylskåpet. B. gillar att ta ett hårdkokt ägg på en knäckebrödsmacka och jag måste väl erkänna att jag inte heller stundtals ratar detsamma. Jag satte på en kastrull full med ägg, de började koka och jag kollade in klockan åtta minuter framåt. Jag tänkte bara..bara..jag hinner kolla posten och satte mig framför datorn. Så var det med det. 25 minuter senare kom jag in i köket och undrade för mig själv varför det var så mycket imma på fönstren. Äggen hade totalt raderats ur mitt minne :). Hönsen blev glada. De ratar inte smulade grönhårdkokta ägg. B. blev dock utan. Så även jag.

Jag har fortfarande inte fått en endaste räkning i år från CSN, trots tre påminnelser från min sida. Otroligt. Jag ger mig sjutton på att det kommer en sluträkning mot årets slut med hela beloppet som ska/skulle betalas i år plus x antal uppräkningar/förseningsavgifter och andra pålagor trots att det är de som inte fullgör sitt jobb. Att önska att man har försvunnit ur systemet för gott kan man ju :). Men så väl är det nog inte. Jag _vill_ inte ha en *totti-totti* räkning på cirkus 20000 rakt av utan jag vill faktiskt betala per månad. Ja, jag vill betala så jag blir av med skiten någon gång. Men inte ens det får man tydligen. Nu var jag inne på http://www.csn.se/ och mailade ett ilsket mail till dem och undrade hur de egentligen sköter sin verksamhet. Gosh - vilken ful sajt de har. Jag trodde 3D-knappar var 1996-privathemsidesstuk och inte förekommande på offentliga sajter år 2000.

Det är kul att det finns så många positiva människor på nätet, de man märker mest tyvärr är ju annars knäppskallarna som brer ut sig. Många skriver några rader i min gästbok och/eller sänder mail. Tack! Det värmer och framförallt är det den positiva responsen som gör att man orkar engagera sig. Som en liten känga till föreningen FRIS kan jag ju nämna att förvånande många är killar :). Det är inte illa av en tjej/kvinna som enligt föreningen FRIS är en manshatare, hackers, virusspridare, *trakassör*, feminazist och argbigga att få så mycket positiv respons från andra könet. Det borde ju vara tvärtom i så fall? Eller? Nå..kanske..kanske föreningen FRIS bör tänka om lite. Men enligt deras underliga intelligensbefriade logik så är det väl ALLA andra som har fel *s*. BTW - med tanke på mina höga besökssiffror är det ju underligt att bara dem från föreningen FRIS ringer till Aftonbladet/skriver inlägg om det på Aftonbladet Debatt och påstår sig få virus genom att surfa på mina sidor? Det borde ju rent logiskt i så fall drabba alla andra som besöker mina sidor c.a ett par tusen om dagen. Dessutom om jag nu skulle vara lagd åt hållet att trakassera män så borde alla andra män som exponerar sin mailadress här och på andra av mina sidor verkligen ha bekymmer. Stora bekymmer *smile*. Jag oxå för den delen, hela min tid på nätet skulle ju gå åt till att trakassera dem :) och jag skulle inte få mycket vettigt utfört.

Cynism är ett obehagligt
sätt att säga sanningen.
Lillian Hellman

17/6-00

De äldre blir bara fler och fler men resurserna bara minskar och minskar. En ekvation som inte går ihop. Jag ser inte fram emot att bli gammal, så pass gammal att jag inte kan/orkar ta hand om mig själv om inte situationen ändras - hellre dör jag snabbt och smidigt när det blir så dags. Visst, borgarna menar ju på att det ska privata försäkringar ta hand om, men som sagt så vet vi ju alla att de som behöver dem inte har råd att teckna dem. För så är det ju, även om skatten skulle sänkas radikalt så har de till syvende och sist iaf inte råd att teckna de nödvändiga försäkringarna som behövs. Se hur det funkar i andra länder med sådana system. Jag menar att vi gemensamt ska ta vårt ansvar via skattemedel.

BRÅ lade fram en rapport om att fler och fler fall av barnmisshandel anmäls. Det var ju inte helt förvånande att förövaren oftast är en man och dessutom en man med tidigare historia av våldsbrott. Snacka om att ha förverkat sin rätt till föräldraskap. Men föreningen FRIS har väl annat för sig än att ta sådana här varningssignaler på allvar? Jag undrar fortfarande vad de avser med epitetet "olämliga föräldrar" ;).

Jag var hos tandis igår. Inga hål - som vanligt. Lite tandsten borttaget var enda åtgärd. När man röker så har det verkligen en tendens att sätta sig som missfärgningar på tänderna. Man kan ju bara *drömma* om hur lungorna ser ut.....förresten *drömma* var fel ord - fasas torde vara rätt beskrivning.

I den mänskliga naturen står vi varandra nära;
i vårt handlande går vi skilda vägar.
Konfucius

16/6-00

Rusningstrafik. Pendeltåg! Jag hatar det! Hur orkar folk dag efter dag, år efter år? Vad rör sig i huvudet på alla trötta, till synes utslitna gråa människorna? Vad har de för drömmar? Vad har de för drivkraft? Vad har de för längtan? Vad åtrår de? Finns de bara till? Slit och släp? Eller ser jag mig bara i en spegel?

Onsdag efter kursen passade jag på att träffa Katinka. Vi skulle ses vid Björns Trädgård vid Medborgarplatsen. Uj - vad folk och uj - vad snurrig jag blev i huvet. Jag har blivit en riktig bonnläpp, mer än en så är det en folksamling :). Vi käkade och snackade bort ett par timmar. Det är alltid lika kul att träffa henne, synd att det blir så sällan.


13-14-15/6-00

På kurs med Kurt!


12/6-00

Jag sköter tvätten hemma, tvättmaskinen är ju så pass komplicerad :), en hel del rattar och knappar att hantera för ett teknikfreak. Jag har god koll därav vilka plagg som finns inom familjen, av naturliga skäl. Efter en tvätt igår återfann jag ett par snygga damstrumpor - icke den typ jag skulle köpa hur som haver. Härkomst okänd :). Jag gick ut till B. som stod och snickrade på en väderkvarn och hade strumporna i nypan och undrade vad/vart/hur/vem/när osv :), mer av nyfikenhet enbart. Han visste inte heller, muttrade typ att de måste ha legat i någon kasse och därav hamnat i tvätten. Ett olöst mysterium med andra ord *flinar*, fast känner jag B. rätt kan det mycket väl stämma. Jag undrar hur samma scenario hade upplevts/sett ut :) i andra familjer?

Idag har EvaP (hon har ju ingen sida kvar så jag kan inte länka) valt ut 5 Tigerlänkar. Mycket gott omdöme vid urvalet måste jag säga. Jag emottar gärna fler sådana initiativ.

Att försvara ett fel är att fela igen.

11/6-00

Ord betyder så mycket.
Ord man säger. Ord man inte säger.
Ord kan missbrukas i egna syften.
Jag köpte ett program häromdagen som innehåller alla ordlistor man kan tänkas behöva bl.a då Norstedts stora svenska ordbok, dess synonymordbok och Svenska Akademiens ordlista. Det händer ofta att jag vill slå upp ett ord, kanske kolla om det finns, vad det betyder och/eller hur det stavas. Programmet innehåller de senaste omarbetade upplagorna och får nog anses som aktuella. Jag såg att många IT-uttryck fanns med :). Jag sökte även på skoj på annat - se nedan.

kvinno|miss|handel s.
ordet mansmisshandel finns inte
-----
mansgris subst. ~en ~ar
- självgod man som föraktar och förtrycker kvinnor mullig ~
ordet kvinnogris finns inte
-----
kvinnofrid subst. ~en
- (lagstadgat) skydd för kvinnan mot ofredande: ~en
ordet mansfrid finns inte
-----
femin|ism [-is'm] s.
- en rörelse för kvinnors jämställdhet med män m.m
dito motsvarighet finns inte
-----
rasism
- rasfördom, ovilja mot andra raser, överdriven o. oresonlig raslära
ordet kan ej relateras till kön
-----
naz|ism [nasis'm äv. nats-] s.
- en nationalsocialism
ordet kan ej relateras till feminism
-----
kvinno|hat|are s.
ordet man(s)hatare finns inte

En bigott människas sinne är som ögats pupill:
ju mer ljus det utsätts för, desto mer drar det ihop sig.
Oliver Wendell Holmes

10/6-00

Kameran var det ett tag sedan man iddes använda. Så är det ibland, saker köps in för att man just då känner att jag bara MÅSTE ha den. Fast en digitalkamera är ju bra att ha. Jag är mer restriktiv med andra prylar typ med att köpa en Palm Pilot där jag faktiskt tvivlar att jag skulle använda dem regelbundet. Jag gillar analogt klotter i filofaxer :). B. har fått pippi på väderkvarnar, jag tog några bilder och la in under länken Dagens Bild till vänster. Hmmmm...får nog byta namn där? Annars? Smulan har börjat på en penicillinkur nu då hon började skvätta värre än en löpsjuk hanhund. Tikar kan ofta få infektioner strax efter löp. Nalle? Tja, jag var på väg in akut häromdagen med honom för han verkade ha så ont i främre lederna, men det verkar ha lugnat ned sig nu så jag avvaktar till nästa gång. Jag har ökat dosen Rimadyl ordentligt nu på veterinärens inrådan, efter ett telefonsamtal till henne häromkvällen.

Annonser innehåller de enda sanningar
man kan lita på i en tidning.
Thomas Jefferson

9/6-00

Grattis Spray som utsetts till bästa svenska sajt av InternetWorld. Inte helt fel i mina ögon - fast jag borde kanske inte tycka det :). Jag säger som kocken men omvänt, detta har jag INTE betalt för att säga, men jag säger det ändå. Jag skrattade gott åt ett mail jag fick igår. Jag borde nog besöka Carro igen, för i Örebro säges det jobba en riktig smällkaramell, en George Clooney kopia. Den som skrev mailet skulle egentligen besöka min HTML-guide, men fastnade här på Dagbokssidorna. Slutklämmen var riktig kul:
Det gick åt 1,5 liter Vichy Nouveau Melon/Citron och 20 Prince Light under mitt besök på dina sidor.

Idag skulle jag egentligen varit ledig men jag åker in en sväng. Det är ett föredrag jag inte vill missa. Ämnet? Något verkligen högaktuellt - Abuse.

Lev som du kan, om du inte
kan leva som du vill.
Statius

8/6-00

B. Sandberg ringde Aftonbladet och bad dem ta bort ett inlägg som hade gjorts i sluttampen av debatten, ett inlägg som på intet sätt var ett personangrepp på varken honom eller föreningen FRIS. Den innehöll ju rena rama sanningen, hela grundbulten - artikeln som de anmälde Fågel Fenix för och vi alla vet ju att Fågel Fenix in facto friades av Datainspektionen.

S K - 02:58pm Jun 1, 2000 DST
Till B. Sandberg
Du skriver:
-- FRIS står för allt de gör, säger, skriver, tycker och tänker.--
På vilka grunder kan Du påstå något dylikt? Skulle FRIS stå för allt de gör, säger, skriver, tycker och tänker? Tillåt mig påstå det motsatta. Hur var det nu med den där artikeln/insändaren ("Kvinnofrid-Mansfrid") Du skrev, den som du förnekade att du någonsin hade skrivit? Minns Du? Grunden till allt bråk där du anmälde FågelFenix för brott mot PUL? Efter ett antal turer med förnekanden så fanns artikeln ändå där, på såväl den publicerande tidningens webplats som på FRIS egen webplats. Jag anser inte att detta förfarande kan kallas för att stå för vad man skriver. (FågelFenix friades för övrigt av DI gällande de anklagelser om brott mot PUL som FRIS anmält)


Jag anser att det inte åligger redaktören att ta bort inlägg som inte kan rubriceras som kränkande/personangrepp, lite sunt förnuft måste råda. En debatt blir ingen debatt om den sk. andra sidan får hux flux gallra. Däremot borde de hålla lite mer koll på debatter som pga en eller anledning helt spårar ut. B. Sandbergs inlägg nr 138 hade de ju missat helt? Det som innehöll de mesta lögnerna, de grövsta personangreppen. Jag undlät att be Aftonbladet ta bort föreningen FRIS inlägg som innehöll personangrepp då jag ansåg/fortfarande anser att de inläggen sade mer om dem som personer/gav föreningen en negativ imagé/gav prov på deras urusla debattteknik/visade grova brister på argument/ än vad inläggen sade om bl.a mig och Katinka som de angrep med sina sandlådefasoner. Nu har Aftonbladet tagit bort hela debatten, *totti-totti* och jag vet inte egentligen vem det gynnar. Jag för min del tror att det gynnar Aftonbladet mest.

Ja - B. Sandberg sken antagligen som en fet smörklick i solskenet :) samt sände säkert lovord över Aftonbladets agerande skulle jag tro. Men att han själv gjorde många inlägg med rena lögner och förtal har väl i hans sinnesvärld inget med personangrepp att göra. Han tror nog att han skriver sanningen. Han tror nog att han beskriver situationen korrekt. Han tror nog att hans ord är den enda allenarådande sanningen. Alla andra som inte håller med är feminazister, manshatare, argbiggor och utför trakasserier mot honom. Snacka om att sakna sjukdomsinsikt.

Jag kan nog skriva vad jag vill här nu :) eftersom Westman muntligt via telefon till Aftonbladets redaktör och i inlägg på webben anklagat mig för att sprida virus genom mina hemsidor och/eller att jag gör intrång i andras datorer. Vete sjutton om Aftonbladet trodde på det eller ej? Det har jag faktiskt inte fått någon bekräftelse på. Eller det kanske jag har? Men då borde det i rimlighetens namn innebära att föreningen FRIS iaf inte surfar omkring på mina sidor. Annars så faller ju hela deras resonemang. Eller hur? Men som vi alla vet finns det ju ingen logik i deras beteende och jag vet att de inte kan hålla sig härifrån. Så.......taskigt nog tänker jag säga direkt adresserat till föreningen FRIS att tyvärr så hade ni inte speciellt mycket med gårdagens inlägg att göra. Tråkigt va? Ni har väl suttit hemma och *gottat* er och trott att nu djävlar har vi fått den där feminazisten, manshataren, argbiggan på fall. Sorry! Nej, min rader igår rörde något helt annat. En vän gjorde en riktig drJekyll/MrHyde-transformering inför mina ögon. De sista mailen kommer jag aldrig att glömma. Jag står lika frågande/undrande/besviken idag som i förrgår.

Man bör aldrig ha sina bästa byxor på när
man är ute och strider för frihet och sanning.
Ibsen

7/6-00

Några av mina drivkrafter är
mitt enorma rättspatos - rätt ska vara rätt
min tro på mänskligheten
min övertygelse om att sanningen alltid kommer fram
men nu vet jag inte längre......
vet inte ens om jag vill veta. En mailkonversation igår gav mig ett virtuellt slag i solarplexus, ett mycket smärtsamt sådant. Smärtan övergick sedan snabbt till en mix av olika känslor, förvåning, hjälplöshet, en känsla av *vad tjänar det till* och ledsamhet. Sedemera transformerades känslorna till att jag blev ordentligt arg, men till vilken nytta? Ilska leder sällan till något konstruktivt. Nu idag är jag bara besviken och uppgiven. Vem bryr sig? Varför bry sig? Ingen annan verkar ju göra det?


6/6-00

Jag är så glad att jag är svensk...är det inte så man ska sjunga idag? Nå, vad innebär det att vara svensk? Så länge vi diskriminerar folk av annan härkomst här i Sverige så finns ingen anledning att brista ut i ovan. Annars? Jag har fixat hundvakt tills imorgon. Min svärfar kommer över och checkar läget. Vad min egen farsa är har jag ingen aning tänkte jag säga :). De är ena riktiga globetrotters - ute på vift någonstans igen. Så vill jag oxå bli när jag blir gammal. Aktiv. Nyfiken. Resa mycket. Ha råd att göra detsamma :). Framförallt vill jag bli gammal :( och inte dö i förtid.

Det finns inget värre än aktiv dumhet.
von Goethe

5/6-00

Jag skulle in i kväll på något galej hos IDG men jag tror jag skippar det som det känns nu iaf. Denna helg har jag verkligen gjort skäl för att förnamnet är trötter - tur att det inte är butter ;). Jag undrar om det beror på den fullkomliga explosion av blommande växter? Fortsätter det så här finns inga blommar kvar till midsommar. B. tog in en endaste liten syrenkvist, satte i en vas i vardagsrummet och jag kände av det direkt, tung i huvudet och lätt huvudvärk. Det faktum att jag slarvat med astmamedicinen gör ju inte saken bättre.

Jag kan ha mina fel,
men att ha fel hör inte till dem.
Jimmy Hoffa

4/6-00

Tvära kast i vädret. Fredagen syntes som om flodvågen var på väg, så som det regnade då. Lördagen blev solig och fin, jag vet en som blev glad för det :). B. var med en kompis och stod på marknaden i Uppsala i går. Nalle mår definitivt inte bra av väderomslagen. I fredags ville han inte ens gå på morgonen och linkade bara runt en kort sväng på kvällen. Det där naturmedlet jag fick tips om verkar inte ha någon effekt på lilla gubben. Men vi testar ett tag till. Det finns så mycket livslust kvar hos Nalle förutom då hans problem med lederna samt att han är döv att det vore vansinne att avliva honom. Det var mycket enklare beslut med både Buster och Laban, då bägge hade cancer och därför fick somna in. På tal om djur. Jag tycker hästar är vackra och ståtliga, men jag är livrädda för dem. De kan åsamka sådan stor skada om olyckan är framme. Nu har min svägerska blivit avslängd när hon skulle kliva upp på hästen, resultat benbrott samt krossat knä. Bara något år tidigare blev dottern avslängd av samma häst och slog huvudet så illa att hon blev medvetslös och hamnade på sjukhus. Hamburgerkött säger jag bara :). Nå, jag är rädd för vissa hundar oxå, men där litar jag på att husse och matte tar sitt ansvar. Dock vore ju mardrömmen att möta en ilsken hund/flera ilskna hundar utan förare i skogen - jag tänker på den gamla damen som formligen blev sliten i bitar. Vilket öde!

Elián får åka hem om tre veckor med sin pappa till Kuba. Ett bra, rättvist och icke oväntat beslut av USA:s myndigheter. Snacka om en offentlig vårdnadstvist, faderns enda fel var att han i vissas ögon bor i fel land, Kuba. Politik på lägsta nivå. I Luxemburg höll en man barn och lärarinnor på en förskola som gisslan, likt samma händelse nyss i Norge. En förlorad vårdnadstvist låg i botten i bägge fallen. Jag *skakar* på huvudet och förundras över de hot och olagliga metoder som används istället för att acceptera fakta. Alla är inte lämpliga som vårdnadshavare, för sina egna barns skull borde de acceptera myndigheternas utlåtande. Gör man inte det omyndigförklarar man ju alla myndigheter alla kategorier. Jag menar, ALLA andra utom den förfördelade parten kan väl inte ha fel? Visst kan enstaka tjänstemän göra felbedömningar, men det korrigeras ju med automatik i senare led. Jag tänker då på läkaren som friades av rätten från anklagelserna av sociala att han skulle ha begått sexuella övergrepp på sin utvecklingsstörda dotter.

Oro är räntan Du får betala på bekymmer Du tar ut i förskott.

3/6-00

Peter sände följande ordspråk :)
och det gav mig ett litet leende på läpparna!
Brottas aldrig med grisar. Du blir skitig och de gillar det.
Tack för alla andra kommentarer via mail jag fått de senaste dagarna, speciellt de killar som hört av sig och hejar, delar ut kramar och på alla sätt visar att de tycker det är bra att jag inte ger mig platt fall för dumheterna som utspelas/utspelats. Som jag alltid har sagt - jag tror på mänskligheten och de kommentarerna jag fått gör att den tron inte naggas i kanten.

Ingenting är omöjligt bara olika svårt.

2/6-00

Debattens vågor har gått höga på Aftonbladets Debatt.
Detta ovan skrev jag för någon dag sedan. Nu måste jag ju säga att debatten har sjunkit ned till botten, ja - under botten. totalt! Snacka om att vissa medlemmar i föreningen FRIS måste ha fått tuppjuck. Flera uttalanden av dem är rent juridiskt rena rama förtalet, trots att de ivrigt hävdar att det är vi motdebattörer som står för förtalet och inget annat. Det är nästan jag funderar på att anamma deras livstil - anmäl allt och alla. Nå, nu har iaf Aftonbladet gått in och stoppat debatten. Det var faktiskt bra för mot slutet var det bara för min del att besvara massa lögner B. Sandberg hävde ur sig, antagligen i brist på annan argumentation eller av ren elakhet. Vad vet jag? Vad vet de? Jag tror inte ens att Westman och Sandberg förstår hur olämpligt de uppträder offentligt. Jag önskar att press och myndigheter någon gång ska vakna och göra grundliga undersökningar om vad föreningen FRIS egentligen står för och uppmärksammar hur de agerar offentligt. Fågel Fenix i sin tur borde satsa på att bli remissinstans och vara mer aktiva för att ge debatten en mer balanserad, nyanserad ton. Fågel Fenix behövs! Det framgår ju tydligt i debatten! Som en motpol!

Sanningen existerar.
Det är bara lögnen som behöver uppfinnas.
George Braque

1/6-00

1:a juni! Nu är det bara tre veckor drygt innan det vänder och går mot vinter igen :-). Tiden skenar iväg. En del andra likaså. Det lustiga är att ju äldre man blir desto fortare tycks tiden skena, likt en nedåtgående spiral vars varv blir kortare/snabbare ju längre ned man kommer på spiralen, närmare graven :/.

På en mailinglista nära dig diskuteras *ligga med en kändis*.
Jag säger Kevin Costner - alla kategorier.
Njae - man ska inte vara kinkig. Mel Gibson, Brad Pitt och Bruce Willis är inte så illa heller - om jag tänkter efter.

Skål Katinka :)!
Grattis till att Fågel Fenix blev friad av Datainspektionen. Jag skrev igår att jag tror på mänskligheten, därför har jag haft en flaska skumpa i kylskåpet länge, länge, länge och bara väntat på att få korka upp den som en tribut till att rättvisan segrade. Jag har inte ens kunnat föreställa mig att utslaget skulle bli annorlunda och det var inte otippat i mina ögon. En ursäkt från FRIS vore ju på sin plats. Men om jag känner dem rätt sitter de väl och filar på nya anmälningar. Jag har tagit emot mycket skit pga detta från medlemmar från föreningen FRIS (ursäkta nätgruppen FRIS). Mer än ens Fågel Fenix har behövt göra. Underligt! Jag som inte ens är en aktiv medlem i Fågel Fenix. Men det är ju inget som hindrar att jag blir det. Jag säger bara att från och med nu är det slut på *Mr Nice Guy*. Det är mycket jag *smält* och inte orkat bry mig om eftersom jag tror på att konflikter ska lösas mellan de parter som konflikten uppstått emellan. Men som sagt, det verkar inte funka på Nätgruppen FRIS. Så från och med nu så utfärdas en varning! *Fuck* with me and I *fuck* with you. Media torde vara intresserad av denna smörja, mer än huruvida Carola ska hitta en ny sambo efter sin ex-jägare :))). Eller? Nå - skämt åsido - se Anders kommentar nedan.

Anders gjorde ett bra och vettigt inlägg på en mailinglista igår, se nedan.
Man kan aldrig vinna mot en rättshaverist.
Man kan aldrig vinna mot ett psyko.
Det enda som går att göra är att undvika dem.
Då vinner man visserligen inte, men man förlorar inte heller.
Man får välja vad som är viktigast för en.


Men ..... dumheten får inte segra.
Någon måste sätta emot.
Någon måste få stopp på eländet.

  Meddelas endast på detta sätt!
 1. Man får inte virus genom att surfa på mina sidor!
  Hur kan man ens tänka den tanken?
  Det är ju F(r)IS:igt att sprida sådana lögner!
 2. Jag har inte en stab med killar som är hackers
  till mitt förfogande. Även om jag så kände 1000 dito
  skulle jag aldrig ens över min döda kropp anlita dem.

Jag erbjuder mina motståndare en uppgörelse:
om de slutar sprida lögner om mig så ska jag sluta berätta sanningen om dem.
Adlai Stevenson

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1