Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/5-01

Grattis Carina till förlovningen.
Jag vill ha! Detta var *smutt*. "Nu kan du trycka på paus mitt i ett pågående tv-program och sedan fortsätta att titta när du vill." Men priset avskräcker, samt det faktum att satellit krävs. Vår satellit är bara en prydnad på husväggen numera :). De enda signaler som passerar där är Connect2Internet Satellit (som dessutom ska upphöra snart), men inte heller det är allt för ofta, allrahelst nu när lövverken hindrar sådan aktiviteter. Tuffa modem! Det är melodin för oss på landet. Bredband åt alla! Det är bara nys. Än så länge.

SMS är inte min starka sida. Mail känns mer naturligt för mig. Jag tycker enbart det är bökigt att sitta med mobiltelefonen och försöka knappa in texten. Nej, där föredrar jag tangentbordet måste jag erkänna. De SMS jag har sänt i mitt liv går att räkna på fingrarna. Igår fick jag två SMS, som värmde och var kul att läsa - *kramar om*.

En annan sak som hände häromdagen, som oxå värmde, var ett telefonsamtal. Det var min förra chef (som är gravledig), vilket ord egentligen. Hon hade hört att hundarna inte var riktigt kuranta och ringde för att kolla läget. Det är det här som skiljer agnarna från vetet. Chef kan vilken som helst bli, verkar det som ibland. Men den som blir en bra chef är den som kan para ledarskapet med empati. Du kan ha hur mycket teoretisk kunnande som helst, men utan empati och människokännedom så blir det platt fall. Du kan inte leda, om du inte får dem du ska leda att gå i rätt riktning.

Det är bättre att fråga och verka dum,
än att inte fråga och förbli dum.

30/5-01

Onödigt vetande?
Många delstater i USA, samt även en del småstäder, har egna lagar och förordningar, en del gamla och måhända knäppa, men de är inte avskaffade - alltså gäller de fortfarande, om man ska tolka det strikt. I Arkansas är det tillåtet för en man att slå sin fru, dock högst en gång i månaden. I Los Angeles har en man rätt att slå sin fru med en läderrem, såvida den inte är bredare än två tum. I Michigan finns en lag som säger att en kvinna inte får klippa sig utan mannens tillstånd, då det är han som äger hennes hår. I Michigan finns även en lag som säger att en man har rätt att trakassera sin fru om hon försöker lämna honom. I Florida riskerar kvinnor att hamna i fängelse, om de hoppar fallskärm på en söndag. I Carrizozo (ligger i New Mexico) får ej orakade kvinnor visa sig offentligt. Undra sa flundra, om ovanstående lagar efterlevs. I Arkansas torde en kvinnomisshandlare hävda att han har rätt att banka på frugan en gång i månaden. I Los Angeles torde en man kunna slå sin fru, halvt ihjäl, såvida remmen inte är för bred? Jag *skakar på huvudet*, men inget förvånar mig egenligen - längre. I Miami är det förbjudet för män att visa sig offentligt i en klänning utan axelband. I Kalifornien får inte djur para sig närmare än c.a 450 från en restaurang, skola eller kyrka. I Los Angeles får du inte bada två bebisar samtidigt i samma badkar. I Iowa är det förbjudet att kyssas mer än fem minuter, i stöten.

Smulans operation gick bra, med viss modifikation :). Nu väntar vi på provsvar.

En man är vad han vet.
Francis Bacon

29/5-01

Välkommen hem! Jag hoppas dagboksresenärerna har haft en trevlig resa. Jag hade gärna följt med i R2s ficka :). Men kanske en annan gång? Idag ska lilla Smulan opereras. Jag hoppas det kommer att gå bra. Hon och veterinärer är som sagt en dålig ekvation. Men som Stenmark brukar säga - de ä bara å åk - typ :).

Saxat från LiS reload.
En lärare i engelska skrev orden
"woman without her man is nothing"
på tavlan och bad eleverna att sätta ut skiljetecken.
Pojkarna skrev: "woman, without her man, is nothing."
Flickorna skrev: "woman! without her, man is nothing."

Detta ovan var ett ganska finurligt exempel på hur ord kan formas, användas och uttrycka helt diametrala motsatser. Det är kanske inte orden i sig som betyder så mycket? Utan det som betyder något, är hur vi använder dem och i vilket syfte? Tänkvärt!

På en hittills okänd univeriell nyckfullhet
hör en äkta man aldrig vad man säger.
Estelle Getty

28/5-01

Ha en trevlig dag!


27/5-01

Fåglarna har börjat härma mobiltelefonsignaler. Hur ska musikbranschen agera? De vill ju ha royaltys för de musiksnuttar vi vanliga dödliga programmerar in i mobilen, men hur ska de kunna debitera fåglarna *big smile*. Jag kanske ska lära tuppen att gala "Born to be wild"?

Jag har *mailabstinens*! Jag är inte längre med på några mailinglistor. På något sätt tycker jag att jag missar en hel del information om vad som händer och fötter. Men å andra sidan, är det något som berör mig förväntar jag mig att jag sent om sider ändå får reda på det ;). När semestern är slut, då kommer jag, med viss selektivitet, signa på vissa utvalda listor igen. Men först då! Fel eller rätt? Det lär tiden utvisa! Avkopplad=nedkopplad? Surfa i världen istället?

Det finns inget annat misslyckande,
än att sluta försöka!
Elbert Hubbard

26/5-01

Jag har svårt att släppa taget!
Min täckjacka hänger fortfarande framme i hallen och används flitigt. Det är kyligt, må jag säga, på morgonkvisten. Jag läste dock i tidningen att en väderspåman förutspår en sällsynt varm sommar. Må han ha rätt!
Kvinnor riskerar att få sämre äldrevård än männen!
Vård och omsorg ska vara lika för allt och alla. Jag tänker på min gamla mamma, inte är hennes pension ens i det närmaste i paritet med min fars. Men hon har jobbat lika hårt, om vi ska räkna *svettpoäng* i sitt liv, som min far. Nu bor mina föräldrar fortfarande tillsammans, så de klarar sig. Men maten, hyran, elen, telefonen, sjukvård, tandvård, försäkringar, osv. är lika dyr/dyrt för en gammal tant, som för en gammal farbror. Men tanten har sämre råd på ålderns höst. Vart ligger logiken? Finns det en sådan överhuvudtaget?

BTW - för alla som retar sig på mina små roliga ordvitsar/citat, har jag dagen till ära lagt in en rolig *dum blondin*-historia. Jag hoppas den kan roa somt och somliga, likt mina ordvitsar/citat roar andra :).

En blondin ropade på sin pojkvän:
- Kan du komma och hjälpa mig med ett pussel,
jag kommer inte på hur jag skall börja.
Pojkvännen svarade:
- Vad skall pusslet bli?
Blondinen svarade:
- Enligt bilden på kartongen skall det bli en tiger.
Hon visar honom pusslet, utspritt över bordet.
Han studerar pusslet och tittar en stund
på kartongen och vänder sig mot henne.
- För det första, vi kommer aldrig att kunna
sätta ihop det här till en tiger, för det
andra så tycker jag att vi skall lägga
tillbaka alla Kelloggs Frosties i kartongen.

25/5-01

I onsdagskväll vid halvsjusnåret sa jag till B. - "Nu går jag och lägger mig, *natti-natti*". Han trodde att jag skämtade, men jag var trött och gick faktiskt och lade mig. Jag är ingen *klock-människa*, som slaviskt följer klockan och menar att man inte kan lägga sig före 22.00. Jag somnade faktiskt och sov ända till klockan 05.00 på torsdagsmorgonen. Det var välbehövligt. Skönt, rent av :). Igår flyttade vi ligisterna in i hönshuset. Deras provisoriska hem började bli för litet. Kika under Dagens bild, där har jag lagt in kort på dem. Jag tror att det är sex hönor och fem tuppar. Tupparna är dem som har börjat få mörka vingspetsar.

Jag läste en artikel om Curman häromdagen. "Plötsligt satt hon bara där på podiet, klädd i ljusblå skjorta." Jag letade febrilt efter information hur Larsson var klädd, men hans kläder kommenterades ej. Jag ville veta färgen på hans skjorta *not*, men ska det anges på henne bör det anges på honom. Det stod även något om att Curman hade problem med att hålla rösten i styr samt "en blond programledare från TV3 försäkrade för mig efteråt att hon sett tårar i de Curmanska ögonen". Jag ville gärna veta hur Larssons röst lät, men fann ingen info och det stod inte heller något om han oxå kanske hade lite tårar i ögonen. Vilken hårfärg de manliga journalisterna hade förblir en gåta. Varför måste även pressen *könsifiera*?

HTF har publicerat en ny undersökning som påvisar skrämmande siffror om föräldraskap och arbetsliv. Jag har tagit upp detta ett flertal gånger förut. Det är lika skrämmande siffror fortfarande! 1/3 av kvinnorna får frågan vid anställningsintervjun om de tänker skaffa barn. Ställer de motsvarande fråga till manliga sökanden? 1/15 har tvingats lova att inte bli gravid. Avtvingar de samma löfte från männen? 1/20 har förlorat jobbet på grund av sin graviditet. Hur många män har sparkats i motsvarande situation? 1/2 av kvinnorna anser att det är svårt att kombinera arbetsliv med föräldraskap. Tacka fan för det, som det ser ut. Killar, förenen eder och agera! Tar alla ut föräldraledighet måste situationen med automatik ändras. Eller? Jämlikhet får vi först när pappan tar ut lika mycket föräldraledighet som mamman samt deltar lika mycket i hemmets vardagliga sysslor och i barnens uppfostran. Först då blir vi jämlika. Eller?

I Aftonbladet fanns en kort artikel i tisdags med rubriken "Pojkar får mer tid på dagis". En ny rapport visar att personalen prioriterar killarna, inte bara på dagis, utan även i annan kommunal verksamhet. Jag har tagit upp det tidigare och det är tråkigt att tendensen aldrig verkar brytas. Så som du fostras/behandlas formas du! PS - läs Vikingalagen nedan. Glöm Jante!

Tillvarons största gåva är jag själv.
Alla människor kan lära sig något av mig.
Mina tankar är mer komplicerade än alla datamaskiner.
Mina känslor är lika viktiga som andra människors känslor.
Det jag säger är värt att lyssna på.
Det jag gör är värt att uppmärksammas.
Jag respekterar mig själv och finner att andra gör det också.
Jag skrattar åt mig själv med ömhet och värme.
Jag har full rätt att må bra på alla sätt.
Jag är unik, det finns bara en som jag.
Lars-Eric Uneståhl

24/5-01

Nodaddy har överträffat sig själv, igen :). Egentligen borde jag inte ens idas kommentera hans sida, så full av lögner och förtal. Hans egen kompanjon i nätgruppen FRIS anser att sidan bör tas med en nypa salt, det säger ju allt, se anteckningarna 22/4-01 samt även 11/5-01. Jag såg att sidan innehöll två ljudfiler, ett från ett radioprogram jag medverkade i och ett från ett inspelat meddelande i en telefonsvarare. BTW - varför klipptes min trevliga hälsningsfras, ha en trevlig dag, bort? Att ett, helt vanligt, telefonsamtal (ringt i ett tjänsteärende) ska hängas ut på webben förstår jag inte? Jag kan bara skaka på huvudet. Numera ligger även det material som bifogades min polisanmälan ute på webben, inscannat - blad för blad. Vad det nu har där att göra?
Jag noterade även bruket av META-taggar. Vad tror ni syftet är med sidan som har dessa META-taggar, se nedan? Jag förstår faktiskt inte varför mitt namn står med där? Eller de andras heller för den delen.
<meta content="Kriminella hackers arbetar mot gemensam vårdnad i Sverige. Computer hackers attacks swedish men who fights for shared custody. This homepage will be translated to english, espanol and german.">
<meta name="keywords" content="annica tiger, fågel fenix, johan klarström, katinka löfquist, terrorism, internetterror, hacking, hackers, trakassera, dataintrång, datavirus, vårdnad, umgänge, alaniva, dagbok, netbus, backorifice, backdoor, abuse, kvinnomisshandel, umgängessabotage, custody, shared custody, trojan, gemensam vårdnad, ungdomsbrottsling, kriminalitet, misshandel, kvinnofrid, matz">

Kvinnor utför 66% av alla arbeten i världen,
får 10% av inkomsterna och äger 1% av den
samlade förmögenheten.
Birgitta Rang

23/5-01

Jag var till veterinären igår med Nalle. Jag var inte rätt kvinna att ta bort stygnen i bak. Jag testade, utrustad med pannlampa, förstoringsglas, sax och en pincett, men gav upp ganska omedelbart. Låt proffsen göra det de är bra på, skit i vad det kostar - det är min devis.

Jag måste säga att min redovisning av specialarbetet gick över förväntan. Det kändes som en lisa i själen att få höra åhörarnas spontana kommentarer. Sunda reaktioner, direkt från hjärtat, av normala människor. Så var det med devisen - "vi är Sverige" :). Nej, inte alls säger jag. Försök inte...

Män är mycket enkla varelser.
Känslomässigt är de dumskallar.
Irma Kurtz

22/5-01

IT-projekt för tjejer, det bara växer och växer.
Att läsa sådant här gör mig glad! En stor elogé och en jätteapplåd för detta initiativ, mer sådant, på fler platser! Bryt *barbiefieringen* hos tjejerna. Den har vi föräldrar till stor del bidragit till kanske? Brandbil åt sonen. Docka åt dottern. Blått till sonen. Rosa till dottern. Sonen ska busa. Dottern ska krusa :). Nja, ni fattar vad jag menar? Hoppas jag! Datorer och IT är något som passar tjejer perfekt, det gäller bara att de inser detta faktum.

En kyckling har *kolavippat*. Den bara slutade att äta och dricka och somnade in stillsamt i lördagskväll. Varför? Ingen aning? De andra verkar vara vid god vigör. De har utvecklats till riktiga busfrön. Riktiga pirayor :). När man sticker ner handen för att ex. smula sönder ett kokt ägg till dem, fullkomligt slåss de om bitarna. De har inte ens tid att vänta på att jag ska smula ägget klart, utan börjar picka redan innan jag börjat. Som tur är så har de så små näbbar att det inte gör ont.

En del dagboktexter förför. En del berör. En del upprör. Andra lämnar en helt oberörd. Jag läste en *hemlig* dagbok och texten gick rakt in i hjärteroten. Jag var på väg upp ur stolen för att.....ja - jag säger inte vad, men det är valfritt att gissa. Folk som inte tål sprit ska tamefan inte dricka. De borde, med tvång om så är nödvändigt, få antabuskapslar inopererade. Det är inte okey att göra livet till ett helvete för andra, bara för att man själv inte kan hålla sig från spriten. Där spriten går in, verkar vettet rinna ut i dubbel takt, på somt och somliga. Det kommer en dag då det är försent, även om personen nyktrar till för gott. Det går inte att beskriva den smärta som kan åsamkas. Den ger irreparabla sår inombords, som aldrig läker. Kärlek kan förbytas mot förakt.

Tack för *peppningarna*.
Det verkade fungera!

Man uppnår inte faderskap bara genom
att få barn, man uppnår det genom att
älska dem och uppfostra med varlig hand.
Lennart

21/5-01

Förra årets Robinson är i blåsväder. Det verkar vara berättigat, för den delen. Han var ingen värdig vinnare då (i mina ögon), nu framstår han mer som en förlorare. Enligt artikeln innehåller hans brottsregister 16 punkter, varav en del är flera misshandelfall, olaga vapeninnehav, övergrepp i rättssak. Visst kan en del saker tyckas, i efterhand, vara bagateller. Men med vårt rättssystem så brukar ju det mesta sållas bort innan det ens går till åtal. Åklagarna lägger ner anmälningar efter löpande band-principen. Så nog finns det fog för ordspråket, ingen rök utan eld. Han är uppväxt i ett tryggt hem, ändå spårade han ur. Han har studerat juridik i Göteborg (varför känner jag igen detta?). Vad gör de på juridikutbildningen i Göteborg? Vad är det för elever de antar? Det finns kanske risk att han drabbas av de negativa skriverierna så här långt efteråt, samt det faktum att han ska inför rätta nästa vecka, åtalad för misshandel. Det jag reagerade på var att de tog upp detta, nu! Efter ett år? Exempel på grävande journalistik med dålig timing? Det verkar mer som sensationsjournalistik i mina ögon!

Expressen hade en bra artikel igår om kvinnovåld. Det är bra att detta tas upp. Det kan drabba vem som helst. Det är inget att skämmas för. Man får inte skuldbelägga sig själv! Detsamma gäller givetvis de fall då det råder motsatta förhållanden. Ut i ljuset med det bara! Våld i alla former är förkastligt. Våld mot den man förmodas/säger sig älska är än värre, detta gäller då både vuxna och barn. Den man älskar aktar man! Idag ska jag redovisa mitt specialarbete om mansrörelsen inför publik. Det ska bli spännande! Men jobbigt! Jag hatar att prata inför publik! Det spelar ingen roll om det rör sig om fem eller 500 åhörare. Jag ska även stå och redogöra för det arbete jag gjort senaste veckorna på ett möte idag. Två stora saker på samma dag. Jag måste medge att jag har lite ont i magen :). Men pårom bara!!!! Vågar man inte, vinner man aldrig. Hälften vågat, hälften vunnit. Bättre att misslyckas än att aldrig ens försöka. PS - tack Claes för tipsen om bra ställen på nätet för att kolla på datorer. Guld värt!

När en man säger sin mening är han en man.
När en kvinna säger sin mening är hon en satmara.
Bette Davis

20/5-01

"asså jag fattar inte hur du kan va så gammal & kunna så mycket om html etc etc" Jag smålog lite åt detta ovan. Puss på dig! Jag känner igen det från när jag själv var ung. Alla över 30 kunde i princip dra något gammal över sig, de existerade inte i ens sinnevärld. Men nu är det ju så att vi alla blir klokare desto äldre vi blir. Denna ungdomsfixering har jag själv lämnat bakom mig, för länge, länge sedan. Jag har dessutom ytterligare ett *handikapp* - jag är kvinna. Fattaru? ;-) På tal om kvinnor.
Åh, åh, åh, tjejer
Åh, åh, åh tjejer
Vi måste höja våra röster
för att höras..........
Detta sjöng proggens kvinnor redan 1972. Vad hände sedan? Jag tycker att det är långt kvar innan vi hörs och syns, i samma utsträckning som män. I fredags kom del två i *proggens* historia. Denna del var påannonserad att ta upp kvinnorna i proggen. Jag satt och väntade och kan erkänna att jag väntar fortfarande. Vart tog den utlovade fokuseringen på proggens kvinnor vägen? Turid exponerades i c.a 1,5 minut, några andra kvinnor fick vi se i några klipp....men resten då? Ja, jag räknar bort slutet med Sonja och Regina Lunds *kaffebordsprat* - mor till dotter-snack. Nu är det så att jag var med och vet att proggen innebar mycket för kvinnorna på den tiden. Jag tycker inte att det speglades i programmet. Men jag njöt av varje sekund, synd bara att vissa låtar bara *snuttifierades*. Tänk att få höra "Hon kom över Mon" i sin helhet :). Nå, jag har beställt CD-skivan "Progghits" från www.cdon.se. Nu kan man ha nostalgitripp lite oftare här hemma. De LP:na från den tiden är tyvärr sönderspelade.

A women gives birth to a baby, and afterwards the doctor comes in, and he says, "I have to tell you something about your baby." The woman sits up in bed and says, "What's wrong with my baby, Doctor? What's wrong???" The doctor says, "Well, now, nothing's wrong, exactly, but your baby is a little bit different. Your baby is a hermaphrodite." The women says, "A hermaphrodite....what's that??" The doctor says, "Well, it means your baby has the...hmm....features... of a male and a female." The women turns pale. She says, ""Oh my god! You mean it has a penis...AND a brain?"
erhållit via mail från R2

19/5-01

Mitt bannersystem loggar alla besökare och jag kan via dess gränssnitt se vilka som besökt sidan. Det jag ser är dem som frekvent besöker sidan. Jag har sedan ett tag noterat denna gäst från slwall.slg.se som jag kanske känner igen sedan gammalt? *Vinkar* i så fall till damen med de många smeknamnen i olika debatter, Wilma, Cicki, Wilma72, Wilma allmänbildad, Wilma Wedin, se Kommentera-boken, del 6 med nätsåpan FRIS och inlägget den Sun Feb 20 12:39:03 2000. Då vet jag att du har läst anteckningarna från 11/5. Bra! Jag väntar på ett personligt svar från dig. Du vet min mailadress. BTW - underligt att du vågar surfa på mina sidor? Du och andra medlemmar i nätgruppen FRIS (Föräldrar i Sverige) har ju sedan ett år konstant och envist hävdat att man får virus genom att surfa på mina sidor och/eller att man efter att ha surfat här utsätts för diverse datorintrång. Jag vet att det inte är sant. Alla andra besökare vet att det inte är sant. Det verkar även som du vet att det inte är sant, eftersom du besöker mina sidor. Logik i kubik! Mer logik i kubik är det faktum att styrelsen i SVT har sparkat VD:n för bolaget i fråga. Den officiella anledningen sägs vara hennes ägande av 600 aktier i MTG. Det var 600 aktier bland många andra i en aktieportfölj som hennes fondförvaltare sköter. Men programdirektören hade 15000 optioner i TV4 och än har jag inte hört krav om hans avgång. Jag ser inte skillnaden? Aktier eller optioner, spelar ingen roll - det är ett sätt att investera och kanske i slutändan tjäna pengar. Jag själv anser att så små aktieinnehav inte kan innebära lojalitetskonflikter, men om det nu anses vara ett problem, varför behandlas de inte lika. Är det skillnad på folk och fä? Mer logik i kubik är att många företag som exponerar sig på nätet inte svarar på e-mail och verkar inte förstå potentialen av att kunder kontaktar dem på detta sätt. Detta har jag märkt förr och nu senast är det en datafirma som jag kontaktade via mail efter ett besök på deras hemsida (ruskigt amatörmässigt gjord för den delen). Jag bad att få en offert på en dator, vars komponenter jag noga specificerade, men har inte fått svar. Det är inga nålpengar det handlar om, jag tänker lägga runt 30 laxar på en ny dator. Nu kommer jag inte att avvakta deras svar längre, utan jag kommer att söka vidare hos andra konkurrenter. Det åskade igår. Det åskade förra gången jag hade skrivning. Hur ska jag tolka det? Ett omen?

Don Juan är en uppskattad herre som förför kvinnor.
Motsvarande för kvinnor kallas fnask.
Ivar Wallensteen

18/5-01

Idag är det skrivning i svenskan igen, den sista innan terminen och kursen är slut. Fine! Skönt! Det återstår bara moderna författare (efter femtiotalet och framåt) och det kommer det inte att bli en skrivning på, utan det är bara inlämningsuppgifter. Bara och bara, men ändå.... Annars? Datorn på jobbet fick de igång först igår, men den behövdes inte blåsas ur - vilket de hotade med :). Nalle är deppig, jag har satt på honom en *strut* på huvudet så han inte kommer åt att slicka sig i bak. Ja, tro det eller ej - hundar kan vara väldigt, väldigt gymnastiska. Smulan ska få en tid för operation i slutet av månaden, hennes juverknölar ska tas bort och sändas in för närmare undersökning. Själv då? Less! På nätet! Jag har *signat* av en hel del mailinglistor inför semestern, som kommer snart, snart, snart :). Jag vill ha lite lugn och ro i mailboxen, dvs. inga mail som väntar på läsning och/eller *måste* besvaras. Jag vill bara ha trevliga, rara, personliga, privata mail under semestern - som inte kräver något av mig, utan bara har sänts för att just jag är jag. Ta det som en utmaning! Uppmaning?

Män upptäcker ofta saker som kvinnor känt till länge.
George Bernard Shaw

17/5-01

Ta vara på denna dag!
Den går inte i repris!
Ha en underbar dag!
*kram* Annica

Berätta för en man att det finns 300 miljoner stjärnor och han tror dig. Tala om för honom att att bänken är nymålad och han måste känna efter om det stämmer.
En av Murphys lagar

16/5-01

Men lillsyrran då :). Skicka virus så där? Nå, jag klickar aldrig på attachment så det var aldrig någon fara på färde. Volvon klarade inte besiktningen igår. Hmmmm...nedslag på bromsarna. En kollega till mig lyckades dra ur strömkontakten till min dator, av misstag. Jag satt och jobbade, helt plötsligt blev allt svart. Nå, det gjorde ju inget iofs, normalt sett så brukar ju datorn starta igen sen när strömmen sätts på. Men icke sa Nicke, datorn är numera kaputt! Jag hoppas inte hårddisken tog skada, jag har börjat med ett nytt projekt och har alla filerna på hårddisken. Mitt engagemang i att hjälpa till vid framtagandet av Tele2s WebMail är nästan slut. Min lilla baby ;). Back-up är bara för fegisar :). Jag får se om dataavdelningen har lyckats väcka liv i liket till idag. Annars, vete sjutton vad jag gör. Börja om från början, börja om på nytt.... varför ska man sörja....över tider som har flytt...

Varannan svensk kvinna utsatt för våld. Det är rapporten Slagen dam som nu har släppts. Det är synd bara att den målgrupp som BORDE läsa och ta till sig detta uppträder som apan som håller för ögon, öron och mun. Jag har förstått att många dömer ut hela denna rapport som feministiskt dravel, ett beställningsverk av de rabiata feministerna i regeringen (obs - ej mitt uttryck). Det är ju ganska lättvindligt att köra den förklaringsmodellen. Men tyvärr försvinner inte problematiken på så sätt. Mäns våld mot kvinnor är ett problem, punkt slut. För oss alla, inte bara dem som drabbas, barnen som ofta får bevittna det hela och de män som utövar våldet. Vi har ett kollektivt ansvar. Likt vi har ett kollektivt ansvar om vi ser någon sätta sig dyngrak bakom ratten på en bil och försöker starta den för att ta sig en vinglig färd. Skulle du inte försöka stoppa den bilfärden? Likt ett kollektivt ansvar om vi ser ett barn leka vid en högspänningsanläggning. Skulle inte du säga till barnet? Likt ett kollektivt ansvar om vi ser någon vara i färde med att knacka ned och råna en åldring. Skulle du inte ingripa? Jag tänker på den gamla damen som nyligen dog pga en väskryckning. Må de hitta de skyldiga. Så mycket är ett människoliv värt i somligas ögon. Tragiskt!

Flickan vill hem till sin mamma, men tvingas av myndigheterna att bo hos pappan. Vart har hänsyn till barnens vilja tagit vägen i detta fall? Trots att flickan är 13 år, lyssnar ingen på henne? Tyvärr verkar det ha gått mode i att via domstolar och polishämtningar ta barnen ifrån den föräldern barnen egentligen vill ha sitt boende hos, enbart för att en part vill ha millimeterrättvisa. Ofta åberopas umgängessabotage som en anledning till att den ena parten ska förlora vårdnaden. Men, handen på hjärtat, är det den optimala lösningen för barnens skull? Flertalet föräldrar kan hantera en separation, för ett för barnet optimalt sätt. När det inte funkar, kanske man istället bör undersöka bakomliggande faktorer. Orsak? Verkan? Det skulle gynna barnen. Jag är trött på *Kvinnor-kan-minsann-tugget*, som likt ett mantra tas upp för att slippa ifrån ansvar för sina egna handlingar. Visst kan ALLA kön, det är bara frågan om fördelningen. Ta dem som är dömda för grov misshandel av sin partner. Hur många fördelas på respektive kön? Ta dem som dödat sin partner. Hur många fördelas på respektive kön? Ta dem som begått grova sexuella övergrepp på sina barn. Hur många fördelas på respektive kön? Oavsett facit i sifferexercisen, hur ska vi få stopp på detta? En tankeställare?

Det är de skötsamma flickorna som för dagbok.
De andra har aldrig tid med det.
Tallulah Bankhead

15/5-01

Volvon ska besiktigas idag. Jag hoppas det går bra. Italien har gått till val. Hur kan de rösta på en kandidat som står under flera åtal för bl.a korruption och maktmissbruk? Det blåser sannerligen högervindar, men de är inte fläktande och de bär med sig en unken doft. Jag läste att någon hade anmält Kellogs reklam, ni vet - den där med grottmänniskan som blir vanlig först efter att ha fått frukost. Hur i hela fridens namn kan man, på fullaste allvar, ta den på allvar? Är det så att en del män inte har humor? Eller tar de sig själva på för stort allvar? Allvarligt, i så fall. Det ska bli spännande att se deras nästa variant, som har en kvinna i huvudrollen. Ja, jag finner nöje i att kika på TV-reklam. Underlig passion kanske. Men ganska ofarlig i grunden. Det roar mig att se hur de vinklar saker och ting. Det är ett sätt att hålla sig á jour med trender och riktingar. Reklamen speglar, eller säger sig spegla, borde iaf spegla, det samhälle vi lever i. Det retar B. till vansinne. Men det skiter jag i :). Han är en riktig *zappare*. Det är så sällan jag ser på TV 4, så han får stå ut de få gånger jag hindrar honom från att *zappa*.

Jag fick ett mail från en ung kille igår, han sade sig vilja tjäna pengar på sin hemsida. Han frågade efter hur man gör för att tvinga folk att klicka på en reklambanner, för att överhuvudtaget komma in på hans sida. Sedan ville han veta hur man gjorde så att varje länk på sidan även ledde till en länk som gav *klickpengar*. Mitt korta svar blev: Glöm det! Man gör inte så! Men...det struntar han nog i :). Vad är vi på väg? Internet är inte sig likt.

Män får lära sig be om ursäkt för sina
svagheter, kvinnor för sin styrka.
Lois Wyse

14/5-01

Nalle har det lite besvärligt just nu. Eller rättare sagt jag, för det är nog mer jag som oroar mig. Jag var tvungen att ta bort den tampong veterinären sytt dit över stygnen som *tryckskydd*. Den luktade apa och jag förstod att det var en varbildning under. Nu får såret luft, men det känns så oskyddat. Så naket! Bajsa bör man, annars dör man. Men jag ska nog minimera matransonerna ett tag. Min mardröm nu är att stygnen ska gå upp när han sätter sig i hukande ställning. Risken finns med varbildning att läkningen stannar av och *allt blir lite mer poröst*, så att säga. Jag har börjat ge honom en rejäl penicillinkur. Jag håller tummarna att allt går vägen. Annars? Kycklingarna växer i raketfart. Det börjar redan skönjas fjäderdräkt på vingspetsarna. Det är en ovanligt lugn och harmonisk kull, de sover, äter och för inte mycket väsen av sig.

När en man är kring 20 år vet han allt.
När han är kring 60 önskar han att det
fanns något som han visste säkert besked om.

13/5-01

Vi är alla bröder och systrar!
Här försvinner i ett rask alla rasisters alla argument, alla kategorier.
Annars? Om schlagerfestivalen tycker jag inte....men ändå tittade jag på den igår. Logik i kubik!

Gnat är repeterandet av obehagliga sanningar.
Edith Summerskill

12/5-01

Tragisk händelse i Höganäs, en ung flicka blir mördad. Vem är så illa *vaggad* så att han/hon kan göra något sådant? Släcka en ung människas knoppande liv. Så meningslöst! Jag lider med hennes anhöriga och hoppas verkligen de får tag på den skyldige. Nu ser jag i tidningarna att det ses som troligt att hon haft en träff med någon hon chattat med på nätet. Jag kan misstänka att många föräldrar blir oroliga av att läsa detta. Jag hoppas inte att det leder till någon hysteri och fördömande av Internet i sig. Internet är en utmärkt kommunikationsplattform. För det är ju så, nätet är en spegel av samhället. Det som finns IRL finns även på nätet. Den enda skillnaden är, i mina ögon, att nätet tycks, för många, ge sken av ett skydd i form av anonymitet. Ingen hänger förmodligen upp nakenbilder på sitt ex. för att hämnas på anslagstavlan på Konsum, men på nätet händer det titt som tätt. Ingen ställer sig på Sergels torg, i alla fall med alla sina sinnen i normalt skick, och skriker/häver ur sig att kvinnor är sjuka, sjuka, svin, luder, fitta och/eller förnedrar folk som passerar. Men via mail/inlägg på anslagstavlor verkar det däremot gå alldeles utmärkt att vräka ur sig vad som helst, till vem som helst. Nej, inför lektioner i/informera mer om nätetikett, både i skolan, på jobbet och framförallt via media. I termen nätetikett ingår att om man stämmer träff med någon okänd från nätet man kanske har snackat med på en chatt, så bör man inte träffas ensamma första gången/gångerna. I termen nätetikett ingår en sund källkritik samt att vara lite sunt misstänksam och vaksam mot nya *bekantskaper*/företeelser. Take care!

Jag såg K-special igår om Proggen under 70-talet. Rena rama nostalgitrippen. Barn av sin tid, precis som Nationalteatern sjöng om. Fattarudeva :)? Usch, vad gammal jag känner mig helt plötsligt :(. Men var det någon mer än mig som tänkte på att det bara var medelålders gubbar som exponerades mellan filmklippen från 70-talet? Gubb-TV! Var det allt? Bullshit! Jag såg att de intervjuade Peter Birro, som påstod sig vara en arvtagare till Proggen. Bullshit - det oxå! Exempel på hans s.k författarskap klipper jag in nedan. Vad är det för *proggigt* med detta?

<snip>
Med hatets svarta fanor fladdrande i den östrogenstinna vinden står de skrikande furierna på kvällspressens icke-existerande barrikader med äggstockar och livmödrar som tillhyggen, sedan hammaren och skäran kommit lite ur modet.
-------
Med samma intellektuella bordsskick som schakaler och hyenor ägnar sig feministerna åt skändlig personförföljelse....
-------
....kastade sig de feministiska gamarna över både honom och alla andra som vågade ha en åsikt som inte var sanktionerad av den rättänkande feministiska kyrkan.
-------
Och när så olika typer som Margareta Winberg och den lesbiska feministen Mian Lodalen enas i manshat och anklagar ALLA män som medskyldiga till misshandel och kvinnovåld - då mår man faktiskt illa. Och i dagarna läser jag att en manlig feminist vill dra in allt stöd till mansjourerna för att de är "antifeministiska"!! Så fortgår hetsjakten på oliktänkande och feminsimens diktatur breder ut sig. Att vara man är snart straffbart. Och i Aftonbladets vedervärdiga kvinnobilaga tar man hjärnforskare till hjälp för att bevisa att den kvinnliga hjärnan är överlägsen mannens. Så långt har det gått att rent nazistiska argument används i det könskrig ett gäng hjärtlösa kvinnliga strebrar har startat för att göra sig en karriär i det massmediala slakthuset. Fy fan!
</snip>

Varför känner jag igen *tugget*?

Se under Dagens bild för att se resultatet från äggkläckningsmaskinen. Ett helt fotbollslag + en liten reserv. Reserven fick jag hjälpa till med, han/hon orkade inte picka sönder äggskalet. Men jag har vanan inne och nu är den lika pigg som de andra, men mindre. Sju ägg var tomma och ett hade stannat i utvecklingen, förmodligen är det naturens sätt att sålla bort dem som det är något fel på. Under Kommentera var det en kille (förmodligen) som var snabb att döma, alldeles för snabb. Jag kontrar med att lägga in ytterligare en ordvits. De har blivit en slags *gimmick* och jag vet att många gillar dem. Hur ska jag annars tolka det när folk sänder in nya till mig ;), även killar. Det finns större och allvarligare saker att reta upp sig på. Eller hur? Ha en underbar lördag! Njut av vädret! Vem vet hur länge det varar? Den frågan är berättigad med förra sommaren kvar i minnet.
*kram*
Annica

Nästa gång kommer jag inte bara ha
ryggmärgsbedövning vid förlossningen
- jag ska ha det vid själva påsättningen också.
Sally James

11/5-01

Nu är de 11 gula dunbollar under värmelampan.
Ett helt fotbollslag med kycklingar :).
Nalles operation gick bra. Det är lite synd om honom nu. Han är inte sååå pigg på att göra det *stora*, det spänner väl rejält i baken på honom.

Jag såg att Wojwoj har lagt ut en scannad kopia på sin hemsida, av den polisanmälning jag gjorde mot honom för snart ett år sedan, om jag inte minns alldeles galet. Varför vara så selektiv? Varför bara den? Det finns ju så många andra har jag hört. En besökare kan ju få intrycket, och det är säkerligen meningen om jag känner honom rätt, att jag polisanmält hela hans hemsida. Det polisanmälningen gällde är den denna sida, med ett, av honom, stulet foto av mig och underliga anklagelser/antydningar, tagna från ingenstans. Fast till den vågar han inte länka till. Det hela skulle ju framstå i en annan dager då. Ja, vad säger man? Att han bara ids... Jag minns följande inlägg på Fenix anslagstavla, se nedan. Vilket indikerar vad saken handlar om. Hämnd? För vad vet jag inte dock, eftersom jag inte har något med alla deras bekymmer att göra. Här nedan följer några axplock från medlemmar i nätgruppen FRIS och vad de skrivit på Fenix Anslagstavla. Det nya forumet finns inte uppe, men filerna finns kvar och de flesta inlägg är abuseanmälda. Noterbart är allt snack om polisanmälningar från deras sida. Men än har inget hänt? Efter ett helt år! Hade det varit någon som helst substans i resonemanget om utredningar/bevis sååå....och så tycker de att det är underligt att jag har polisanmält deras agerande? Nu är det ju så att förtal inte faller under allmänt åtal. Man lär så länge man lever. Allt detta bara för att jag har kritiserat och kommenterat denna nätgrupps agerande. Underligt sätt att bemöta kritik! Jag måste ju erkänna att jag fortfarande när en förhoppning om att representanter för nätgruppen FRIS ska inse att en ärligt menad ursäkt från deras sida vore ganska klädsam, med facit i hand.

Wojwoj....Skit dessa. Vi vet redan vad de är för några. Vi möter dem i tingsrätten istället. Där är ju i alla fall en plats som vi nu är vana att vara på.
Rogberg, Fågel Fenix Anslagstavla

Du är ju rätt pilsk på att hänga ut folk på nätet. Du kan kanske inte tänka dig att andra kommer göra likadant mot dig nu....vänta får du se.
(Anonym Kalle snus (?), Fenix Anslagstavla. ( Abuseanmält)

Krister Skriv inte hela ditt namn. Då får du virus i datorn och de hackar den sen. Kanske lägger de sen ut ditt namn på sökmotorer. Kanske ringer de även och trackar även din tjej. Eller ringer till ditt arbete. Inte ens Stockholms politiker går säkra för deras datorintrång. Det borde minsann politikerna känna till. Vad dessa friska gör i verkligheten. Jag lovar dig att det finns 100 % bevis nu. Det är så de här de är funtade i huvudet.
(Anonym Hacker (?), Fenix Anslagstavla. ( Abuseanmält)

Vi vet ju hur det är med det. Det finns ju bevis. (Dataintrång, trakasserier..) Men jag är inte rädda för er, man blir bara uppretad av orättfärdigheter.
(Christina Wallsten , Fågel Fenix Anslagstavla (Abuseanmält)

Ang. dataintrång och trakasserier så är det ju sant, eller hur? Jag har själv 2 brandväggar i min dator nu, för att vara skyddad. De har jag fått av den som polisanmält er, så jag vet bakrunden men den pratar jag inte om öppet, det är ju en polisutredning. Jag vet vad jag pratar om och för mig kan ni inte ställa till med någonting, därför törs jag lämna ut mitt telefonnummer. Är inte rädd för trakasserier eftersom det går att spåra och jag är inte rädd.
(Christina Wallsten , Fågel Fenix Anslagstavla (Abuseanmält)

Det är under polisutredning, så vi får väl se.. och det finns bevis, flera t.o.m.
(Christina Wallsten , Fågel Fenix Anslagstavla

Märkligt uttalande från den som ingår i polisundersökningen och som står under MYCKET noggrann "Lupp" från flera nu. Du har säkert för länge sedan upptäckt vad som är på gång. Snyggt spel du kör. Ljug mera ju svårare blir det för er att tvätta er fria när det väl smäller till.
(Okändisen (J R ?) , Fågel Fenix Anslagstavla (Abuseanmält)

Det existerar nu mycket mera än vad du kan tänka dig. Om jag vad i dina kläder nu hade jag gjort ett och annat....... Du och Katinka har något att se fram emot. Ni har lagt era kort och ni skall få veta att ni pissat i fel datorer hos helt fel folk. Hos helt fel folk. Det blir inte bakom tangenterna vi möts. Det finns en verklighet också. Och den känns. Glömmmm aldrig oss, för vi kommer aldrig glömma eller släppa er. Aldrig, aldrig.
(Håkan Tammer Fågel Fenix Anslagstavla ) (Abuseanmält)

Namn: xxxxx
Tue Feb 22 07:14:02 2000 212.151.173.172
Kommentar:
Vad det handlar om är ditt bordsskick på nätet och publiceringen av namn och privata mail. Men den diskussionen kommer du och några av dina kumpaner som bekant få föra tillsammans med advokater. Stämningarna till tingsrätten och anmälan till åklagaren kommer du ju inte från oavsett du nu lägger undan texten. Självklart har allt redan kopierats på samtliga av dina Reloderas sidor. Och du har helt rätt i, att vi får se vem som kommer att få betala det kalaset.

Ni är ju anmälda för det som står men tills man fällts i domstol är man oskyldig, så det borde inte stå på Aftonbladets debatt, inte ännu iaf.
Wilma Wedin, Fågel Fenix Anslagstavla

Vad än kvinnor tar sig för så måste de
göra det dubbelt så bra som männen för att
anses hälften så dugliga. Lyckligtvis är
det inte så särskilt svårt.
Charlotte Whitton

10/5-01

Grattis Sven!
Vad de hittar på!
Nytt virus, igen.
Hamnar du bara på porrsajter när du försöker surfa ;), har du drabbats. Annars? Kort och gott! När jag kom hem igår hade två kycklingar sett dagens ljus, sedan kom fem till under kvällen. Fortsättning följer. Idag ska Nalle opereras. Smuttinutti-gubben. Jag hoppas det går bra. Jag blev intervjuad igår via telefon. Jag bara skrattade när jag läste mailet där journalisten bad mig ringa upp. Frågorna var *high above* mitt huvud. Jag tänker inte i sådana banor. Jag tillhör småfolket och det är jag stolt över. Det är vi som styr, till syvende och sist. Marknadskrafterna kan hitta på ditt och datt, men faller det inte oss småfolk på läppen så blir det .dotcom-död av det mesta. Men det var ett intressant samtal vi hade. Jag insåg att jag kanske tänker/tycker/vet mer än vad jag tror, bara att jag inte kan formulera det i ord. Jag är nu inte den som slänger mig med fina ord och fraser, bara för *slängandets* skull. Det är ju ändå ett och annat man snappat upp under alla dessa år på nätet. Åsikter har jag ju om allt annat ;))), så varför inte om "IT-undret", Sverige som IT-nation, visionärer och föregångare. Vi får se vad han får ut av det hela.

Mannen är den enda varelsen som vill vara
bra, utan att vara duglig till något.

9/5-01

Ojojojojojoj!
Vilken värme!
Naturen svarar med en explosion av gröda. Bara under gårdagen slog de flesta lövträd ut och det går så fort att man nästan bokstavligen kan se när det sker. Härligt! Underbart! Ljuvligt! Hmmm...mailen strulade igår...igen. Det är inte bra! Inte alls. Webben skiter jag i, må alla webb-servrar ligga nere - det skulle inte göra så mycket. Det är mailen som, i alla för mig, är det viktigaste. Funkar inte den, ja - då kan man lika gärna stänga av datorn.

Kvinnor har humor, annars skulle
de aldrig gifta sig med en man.
Sigurd Langberg

8/5-01

Vargen kommer!
Och? Jag tycker bara synd om den stackars vargen som förvirrade sig in i Stockholms innerstad. Vilken stress den måste ha upplevt? Stackars varg. Nu har den synts till vid Rotebro hörde jag, den såg enligt hörsägen väldigt stressad ut. Den får gärna komma hit och ta några polare med sig. Det finns stora skogar här med både lo och massor av rådjur, samt en och annan älg. Jag skulle inte alls vara rädd, om jag så visste att vargen hade sin lya i skogen mittemot. De är inte farliga för oss människor och inte heller för våra hundar, så länge vi har hundarna kopplade alternativt under uppsikt. Då är jag mer rädd för dessa kamphundar som verkar ha blivit högsta mode för varje idiot att skaffa numera. Jag har inte sett någon här ute på landet, men de finns á la masse i stan och förorterna. Hur många människor har inte blivit anfallna av dem? Hur många människor har inte blivit skadade av dem då de försökt att rädda sina hundar från deras gap. Nu senast var det en kvinna som blev illa biten. Hur många hundar har inte dödats av dessa kamphundar eller blivit illa skadade? Hundar som gått kopplade tätt intill husse eller matte. Katter? Notera att det egentligen inte är kamphundens fel. Det är dess husse eller matte. Varför skaffar de en sådan *penisförlängare*? Jag tror inte att det beror på en enorm kärlek till hundar. Nej, bara ett sätt att imponera. Tråkigt att de inte kan imponera på andra av egen kraft.

Till en vän ska man komma bjuden i
medgång och objuden i motgång.
Paul Valery

7/5-01

Kallt, kyligt.
Men värme lovas till veckan.
Annars? En ganska tråkig helg. Jag har suttit mest framför datorn off-line, med näsan nedtryckt i diverse litteraturhistorieböcker och jag har försökt att besvara de inlämningsuppgifter som är kvar. Jag märker av min ökande irritation över frågornas konstruktion och ifrågasätter om de verkligen leder till rätt kunskap om litteraturens underbara värld. Det är så många författare som inte tas upp och jag tycker att en skev bild tonar fram. Jag tycker synd om de gymnasieelever som enbart är hänvisade till läroboken "Språk, litteratur & Samhälle". Jag misstänker att de kommer att sakna det perspektiv som andra elever får via, den bra mycket bättre, läroboken "Den levande litteraturen". Jag tänker föreslå att de byter lärobok till nästa årskull. Jag är, hur som haver, glad att det snart är slut på terminen.

De nya hönsen acklimatiserar sig bra. De är dock lite vilsna i den stora hönsgården som normalt rymmer upp till 20 höns. Men har vi tur får de kompisar snart. Det är riktigt rart att se hur de två hönorna tyr sig till tuppen. Jag kokade några ägg igår, det är en enorm skillnad mot *köpe-ägg*. Det är en skillnad man bara förstår om man själv har ätit purfärska värpägg. Jag äter inte normalt ägg, men jag var tvungen att göra ett undantag igår. Jag testade en annan rolig sak igår, sötpotatis. Vem har inte hört talas om sötpotatis från södern i USA? Jag kan tala om att det smakar mer morot än potatis :). Det var inte värt 40 spänn kilot, men det var kul att testa.

Carro skräder inte orden.
Det var ord och inga visor.

Lev i din känsla och inte i din ålder.

6/5-01

Du sökte en blomma
du fann en frukt.
Du sökte en källa
du fann ett hav.
Du sökte en kvinna
och fann en själ -
du är besviken.
Edith Södergran

5/5-01

Grattis Pappa!
Grattis Bernhard!
Jag skrev näst sista skrivningen i Svenska igår. Det gick bra! Tror jag ;). Jag kunde svara på allt hur som haver. Mitt betyg är redan klart verkar det som (troligen MVG). Men det är fortfarande kvar en skrivning samt lite inlämningsuppgifter. Nu, med den vetskapen att det redan är klart, har motivationen sjunkit lite. Men det är bara att stå i. Fullt ös! Vilken åska det var igår. Precis när jag åkt iväg brakade det loss. Min tanke vandrade direkt hem till lilla Nalle. Han är så åskrädd. Jag hade inte heller dragit ur kontakterna till datarummet, vilket jag alltid gör om jag ser/hör/vet att det ska bli åska. På vägen till skolan såg jag blixten slå ned på flera ställen. Tänk vilket naturfenomen! Starka krafter!

Häromdagen fick jag ett mail av en tjej som var så bekymrad. Jag förstår henne. Hennes ex. hänger ut henne med nakenbilder och diverse lögner på flera sajter ute på nätet. Polisanmälningar tas ej ad notam, skälet är att mannen inte bor i Sverige och sidorna ligger på utländska servrar. Jag förstår hennes frustration. Rättsväsendet hänger inte med. Detta fenomen börjar bli allt vanligare. Förorättade män hänger ut sina ex. med nakenfoton, enbart i syfte att hämnas. Ett djävla otyg är det. Hon fick lite tips av mig, vad de nu kan vara värda. Det är inte första exemplet jag har mött när det gäller dito abuse på nätet. Det blir mer och mer vanligt. När ska lagstiftningen komma ikapp? När ska Datainspektionen fatta vad de sysslar med? Att kommentera vad andra människor har sagt och gjort i löpande text är en sak. Men att hänge sig åt till att hämnas via att hänga ut andra med bilder, fabricerade lögner och icke harmlösa uppgifter är en annan sak. Det är en ganska stor nyansskillnad däremellan.

Man dör invärtes!
Det ovan är ett citat från Kalla Fakta i torsdags. Dock, vis av erfarenheten, tror jag inte helvetet är över för tjejerna. Att ställa upp så som de gjorde var starkt, men tyvärr säkerligen dåligt botemedel mot framtida trakasserier av deras banemän. Det ska bli intressant att läsa den undersökning Uppsala universitet gjort. Resultaten verkar skrämmande, men kanske ej så oväntade för en invigd. 7000 kvinnor var med och av dem hade hälften utsatts för våld av partner/ex. Bilderna som visades i programmet åsynliggjorde vad som menades med våld. Egentligen borde de visa fler sådana bilder så att gemene man ser att det finns en verklighet bakom orden. Bara var tionde kvinna polisanmäler, detta ger vid handen att det då finns ett stort mörkertal ~200000 (läs tvåhundratusen) kvinnor utsätts för våld av sin partner/ex. Då faller de extrema mansgrupperingarnas orsak och verkan platt fall. De hävdar ju att det oftast är kvinnans eget fel samt att de som utsätts för våld är "hämndlystna umgängessaboterande mödrar". En liten ordningsfråga följer med automatik. Vad ska den gravida kvinnan som misshandlas kallas? En potentiell, kommande "hämndlysten umgängessaboterande moder"?

Enligt nätgruppen FRIS skulle många av de 20 000 fall av kvinnomisshandel som årligen anmäls vara falska (Sundsvalls Tidning 21/7-00). Mäns våld mot kvinnor beror istället på att män känner frustration över att inte få gemensam vårdnad (Sundsvalls Tidning 25/6-00, se anteckningar 3/7-00). FRIS (Föräldrar i Sverige) uppfattning är att negativ särbehandling och förtryck faktiskt kan skapa våld.

Om din fru säger att hon önskar sig ett nytt
strykjärn när hon fyller år, gå inte på den!
Tobbe Rapp

4/5-01

Ny djursajt!
Mycket knölar just nu!
Nalle har en tumör i röven. Det blev diagnosen i onsdagskväll då jag fick en akuttid hos veterinären. Dock ska sägas att tumören inte på något sätt är livsfarlig, men nästa vecka ska den tas bort. Pronto! Knölen har tidigare inte besvärat honom, men nu så är den lite sårig och han småblöder hela tiden och tumören har börjat växa snabbt, mycket snabbt. Just nu är den stor som en hasselnöt. Lilla gubben! Han är gammal och stelbent, visst har han säkert känningar då och då av detta, men så länge han har livsgnistan kvar och inte synbarligen lider så tänker iaf jag göra allt för att underlätta för honom. Jag är medveten om att stunden snart är nära då det är dags att säga farväl. Den dagen han slutar *le*, slutar med sina krumsprång i ren livsglädje och hans ögon blir trötta, då är det dags - men först då. Det är ett tungt ansvar som vilar på alla hundägare. Men de flesta av oss klarar av gränsdragningen. Ingen vill att ens älskade djur ska lida i onödan, men ingen vill heller avliva någon i förtid. Alla har rätten till sina liv. När det gäller Smulan föreslog veterinären att jag ska ta dit henne så hon får söva henne och ta ut knölen, om möjligt, för att skicka iväg den för analys. Lättare sagt än gjort när det gäller Smulan. Vem bär en 60-kilos hund som vägrar allt vad veterinärbesök heter? B. och jag måste klura på hur det ska ske rent praktiskt. Ja, jag vet - det _är_ mitt fel. Lite social träning hade säkerligen underlättat det hela, både för oss och lilla damen själv. Men det blir så lätt så när man bor på landet. Här finns bara skog, skog, åkrar, åkrar....samt de hus runt omkring oss, som för henne alltid har funnits där - här är hon "queen of Mineborg". Men att promenera runt i befolkade trakter är inte alls lika självklart för henne.

En hård man är fint att hitta
- men oftast hittar man honom sovande.
Mae West

3/5-01

Puckopapporna då! Får de ej belysas?
Tydligt och pedagogiskt talar krönikören om att det hon skriver om INTE gäller alla frånskilda män som sköter både ekonomiska åtaganden och barn på bästa vis. Krönikören skriver även att hon är medveten om att vissa pappor tvingas leva på existensminimum för att de betalar för sina barn. Men ändå läser en del krönikan som Fan läser Bibeln. Varför? Ser man bara det man vill se? Förstår man bara det man vill förstå? Det finns faktiskt män som drar rättsliga tvister om underhåll i långbänk, ofta kanske det gäller en skitsumma som 218 kronor i månaden. Det finns män som t.o.m går så långt att de funderar på att stämma sina egna barn inför rätten, allt bara för att de upptäckt att de kanske betalt någon hundring för mycket i underhåll i månaden. Det finns män som genom diverse *fiffel* (beskrivet i krönikan) gör allt för att slippa betala underhåll överhuvudtaget. Det finns män som kräver växelvis boende, inte för barnens skull, utan för att enbart minimera kostnaderna för underhåll. Slutklämmen i krönikan var både intressant och tankeväckande:
Inser aldrig nya frun att mannen som på olika sätt terroriserar sin exfru också avslöjar att han inte är känslomässigt färdig med henne? Varför förstår hon inte att det är just precis så här han skulle behandla henne om de skiljer sig? Varför gör hon inget?

Ja, varför gör hon ingenting?
Såsom han behandlar sitt gamla ex. torde visa på hur framtiden kanske kan komma att se ut för den nya kvinnan i sinom tid. Jag menar, folk förändras inte såååååååå drastiskt genom åren. Den nya kvinnan får säkerligen bara höra mannens version av händelseförloppet. Ofta går sanningen upp för den nya kvinnan först när det redan är för sent. En annan förklaring till att den nya kvinnan köper *rubbet* kan vara att hon, för att ställa sig in hos sin nye man och/eller för att undvika att utlösa hans potentiella ilska, spelar med i spelet. Eller så är kvinnan lika puckad själv som den puckade pappan mot det (i deras ögon) räviga exxet. A devil in disguise.

Modersrollen ifrågasätts, både på tvären och längden, men väldigt få tycks tordas att ta upp det faktum att det faktiskt finns fog att kritisera fadersrollen under vissa omständigheter. Många kvinnor upplever, med vår nuvarande gällande lagstiftning, att de sitter i en rävsax. Modersrollen kräver att de ska skydda och värna om sitt/sina barn samtidigt som opinionen kräver att de helt plötsligt ska bortse från detta. Män som mördat barnens mor får vårdnaden om de överlevande barnen. Män som misshandlat både mor och barn kräver gemensam vårdnad, hur det nu ska kunna ske i samarbete och samförstånd. Män som begått grova övergrepp mot sina egna barn tvingar till sig umgänge, med lagens hjälp och trots att barnen bevisligen mår dåligt av det. Jag förstår att många kvinnor upplever detta som en konflikt, som inte blir mindre när olika mansgrupperingar uppträder på ett konfliktdrivande sätt.

Det talas om PAS (Parental Alienation Syndrome), umgängessaboterande mödrar (aldrig dito fäder?) och problematiken med våld mot kvinnor negligeras genom påstående att minsann så är våldet mot männen än vanligare. Men vart finns självinsikten? Det är ofta två som träter. En part är sällan en snövit ängel när den andra beskrivs som en kolsvart djävul, såvida vi inte talar om det jag skrev häromdagen - psykopater (27/4-01). När ska mansgrupperingarna se sin egen roll i det hela istället för att skylla allt på "hämndlystna umgängessaboterande" mödrar? Först då kan första steget tas mot ett bättre, mer jämlikt och mänskligare samhälle. Problem finns. Problem är till för att lösas - inte förnekas och/eller förvanskas.

För varje ny vän, öppnas en ny dörr

2/5-01

Du sköna maj! Välkommen!
Men värmen då? Jag stängde av elementen i helgen, men jag har varit tvungen att elda på kvällarna för det har känts lite småkyligt. Men när solen är framme kan man ställa upp dörrarna och låta hundarna springa ut och in efter eget bevåg. Jag borstade busarna i helgen och upptäckte att Smulan har lite flytningar nu efter löpet. Jag tog ut en penicillin-kur och vi får se vartåt det barkar. Men jag upptäckte även något annat som gjorde mig än mer orolig. Smulan har fått en knuta vid ena bröstvårtan. Den *rullar*, dvs. följer med när man känner på den. Jag blev lite osäker på vad det kan vara, men jag får hålla stenhård koll på den så den inte växer. Laban fick vi avliva pga. juvertumörer, men de kändes lite annorlunda i början, om jag inte minns fel. Nu har vi två hönor och en tupp som har ockuperat hönsgården. Vi köpte dem, i väntan på att äggen i hembrännaren ska kläckas. Om de nu kläcks. Det finns inga garantier för det. Hämtningen av hönsen skedde *missinassen* igår. Det var riktigt spännande. Ett telefonssamtal runt midnatt. Iväg! En möte vid en mörk parkeringsplats. En låda bytte ägare. Pengar bytte ägare. Fordonen skildes åt. Jag får hoppas ingen såg oss och misstänker något helt annat :).

Det finns tre slags män som inte förstår
sig på kvinnor: unga, gamla och medelålders.

1/5-01

Upp till kamp emot kvalen.
Sista striden det är,
ty Internationalen
till alla lycka bär.
Upp till kamp emot kvalen.
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär.....

Förut brukade jag demonstrera på 1:a maj, men inte numera. Det är bara ett spel för galleriet. Facket har spelat ut sin roll. Vete sjutton om inte partipolitiken är på väg att göra detsamma. Vad är det för skillnad emellan (s) och (v) nuförtiden kontra (fp)? Socialism, kommunism, liberalism, kapitalism, anarkism, antikommunism, chauvinism, cynism, despotism, dogmatism, existentialism, egoism, individualism, konservatism .....det är för mycket -ismer och för lite -ister/-itet. Karl Marx tolkar historien som en ständig strid om de ekonomiska resurserna, en klasskamp. Må vara att det kanhända var så, då. Men...visst finns det skillnader i samhället mellan fattiga och rika, fortfarande än idag, det förnekar jag inte. Men än mer farlig och skrämmande är de andra skillnaderna som finns i samhället, fortfarande. Dessa skillnader beror inte alltid på bristande ekonomiska resurser. Sista striden? Nej, det får jag inte hoppas. Kvinnokampen då? Jämlikheten? Diskrimineringen av invandrare? Solidariteten mot tredje världen? Den annalkande miljökatastrofen? You name it!

Jag känner - alltså är jag...

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1