Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Till mitten av månaden. ---->

30/6-03

Annica Tiger i ett nötskal.
Jag letar och jag letar efter mina glasögon. Jag går och muttrar för mig själv och undrar vart i sjutton lade jag dem sist. Jag kikar på verandan. Nej. I vardagsrummet. Nej. I datarummet. Nej. I köket, där de oftast hamnar. Nej. Jag börjar ge upp. Nå! Vart tror ni de befinner sig? Där de rätteligen ska vara. I senilsnöret runt halsen :). Jag råkade titta nedåt och såg dem hänga och dingla på min egen bröstkorg. Jag var tvungen att skratta åt mig själv. Prova det ibland. Det är befriande :).

Skrattade gjorde vi så det räckte häromkvällen. Oförglömmelig afton. Men några fler shots blir det inte, även nu om hallonshotsen var görgoda. Been there! Done that! :)))

Äktenskapet är stiftat i himlen,
fast det är ju åskan och blixten
också å andra sidan.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/6-98
"Med risk för att bli kallad mullig tjejgris så undrar jag varför det oftast är män som har så infernaliskt bråttom i trafiken? De jag såg i går morse var iaf inte utklädda tjejer. Trafiken var ovanligt tät och intensiv, det är ju då man tycker att takten och farten borde reduceras av sig självt. Nej, då ligger stresspittarna i vänster fil och nosar varandra i *röven*. Avstånd mellan bilarna var i genomsnitt 5 meter och det i över hundra knutar. Själv låg jag och tuffade i höger körfält, lite lagom morgontrött och tyckandes att 110 räckte. Jag är mycket noga med att hålla avståndet till framförvarande bil oavsett hastighet. Det var nog bara de som tvingades tillbaks i höger körfält av stresspittarna bara glada för, så de hade någonstans att ta vägen. Ett under att inget hände!"
Läs mer: =>

30/6-99
"Ha en bra dag :-)."
Läs mer: =>

30/6-00
"Regn ute och inne...men regnet ute behövdes verkligen. Potatisblasten höll på att gulna. För att se det positivit så behöver inte bilen tvättas i helgen. I alla fall."
Läs mer: =>

30/6-01
"Jag tänker inte hemfalla till att säga "vad var det jag sa", men däremot är det alltid kul att se att mina tankar inte alltid är helt fel ute, här i min egen lilla cybertankekammare. Löpet på Expressen igår var "Nya forskarrön visar: KVINNOR FÅR SÄMRE VÅRD när de drabbas av hjärtinfarkt". Inga nyheter för mig, det har jag tagit upp flera gånger här. En annan notis i samma tidning berättade att hundratusentals ensamstående, frånskilda amerikanska kvinnor som uppnått sin pensionsålder tvingas att fortsätta arbeta för att klara sig. Den dåliga pensionen de erhåller beror på att de ofta varit hemma med barnen (i arbetsför ålder). Maken, som samtidigt då arbetade, får givetvis en pension som går att livnära sig på. Men det gynnar inte kvinnan som inte längre är gift, inte bor ihop med barnens far. Jag tror inte kvinnor i likartade situationer har det så mycket bättre här i Svedala. Någon som har en susning? Det är kanske är så illa som Lisa Marklund beskriver i sin krönika? Hon beskriver det religiösa hyckleriet samt skriver: "Jag tycker att män ska ha samma rätt som kvinnor att bestämma över barnen - om de tar lika stor del av ansvaret för dem. Så brukar nu inte vara fallet. Mitt ointryck av faderskapsrörelsen är att männen vill tvinga tillbaka kvinnorna till oberoende, underkastelse och maktlöshet"."
Läs mer: =>

30/6-02
"Pappan våldförde sig på sin åtta månaders dotter samtidigt som han fotograferade övergreppet. ÅTTA MÅNADER!!! Hur fan i helvete kan man bara utföra ett sådant illdåd? Bilderna såldes sedan på nätet. Vart skedde detta? I Belgien – igen. Det är inte första pedofilskandalen i det landet. Antingen är de osedvanligt sexuellt skruvade där eller så är det så att det finns överallt, men inte upptäcks i samma grad? Jag tror definitivt på det sistnämda. Vad är det som säger att detta inte skulle ske eller rättare sagt sker här i Svedala? Det gör det!"
Läs mer: =>


Till mitten av månaden. ---->

29/6-03

Innan Carina med sällskap anlände tvättade jag min lilla Felicia. Inte bara tvättade. Jag fällde upp sätena ibak (för hundarnas skull var de alltid nedfällda), dammsög ur alla hundhår, plockade bort alla bollar och annat som minde mig om lyckliga stunder med mina älskade bortgågna hundar. Det kändes närmast som en religiös ritual. Det gjorde ont i både själ och kropp. Inte för att jag har några som helst planer på att sudda ur dem ur mitt liv, mer då som ett vägskäl. Livet går vidare. Det går inte att stoppa bandet. Det ger inte att köra eject. Det går inte att spela om och om igen. Det går inte att backa bandet. Det går inte heller att sätta på "Pause" i all evinnerlighet. Så är det. Så blir det.

Ajajajajajajajajaj.....huvudet känns tre nummer för stort :). Jag är för gammal för sådant här. Men kul hade vi. Så mycket skratt. Jag älskar min kära dotter. Hennes nya är inte så illa heller. BTW - *vinkar* till Katinka.

Varför har alla män ett hål i snoppen?
Dom måste ha syre till hjärnan! :-)

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/6-98
"Ibland har jag haft lite dåligt samvete för att hundarna skällt, skällt på hästar som ridit förbi eller andra hundar som passerat osv. Vi har ju bott i ett väldigt tyst och lugnt område och det har lixom känts som att de stört med idyllen med sitt skällande :-). Tänker härmed numera sluta ha dåligt samvete för det. Jag gillar inte barn som skriker eller gnäller allt för högljutt. Fast medger att de måste få göra det ;-), barn är barn. Men hundar är hundar oxå ... så det går nog jämnt upp!"
Läs mer: =>

29/6-99
"Per-Arne rekommenderade mig en bra bok, angående det jag skrev häromdagen. Jag måste v.b det tipset såklart! Boken heter Gömda och är skriven av Liza Marklund tillsammans med Maria Eriksson." Boken är läsvärd, än i dag.
Läs mer: =>

29/6-00
"Enligt statistiska centralbyrån tjänar svenska kvinnor i snitt 18 procent mindre än män. Tas hänsyn till ålder, utbildning, erfarenhet och olika yrkesgrupper så är ändå kvinnornas löner bara 91 procent av männens. Kent Pettersson gillar jag skarpt. Han nonsenförklarade direkt och offentligt SvD:s ledarskribents idiotiska uttalande - Diskriminerande löneskillnader mellan kvinnor och män är en myt. När jag var med i Handels var han ordförande där och det kändes helt ok. Han är en tvättäkta feminist och står dessutom för det han säger/gör. Vem annars skulle börja nya jobbet på arbetarskyddsstyrelsen med att vara pappaledig på halvtid? Fler män likt honom, tack!"
Läs mer: =>

29/6-01
"Myten om den lyckliga horan! Världens äldsta yrke sägs det. Men om det nu är såååååå bra och lyckligt att vara en hora, varför finns det inte fler manliga dito? Eller är det bara män som är så pass puckade att de är dumma nog att betala? På en mailinglista nära dig har den lyckliga horans vara eller icke vara debatterats, igen. Jag är förundrad över vissa människors syn på horor, en idealiserad bild må jag säga. Visst är det säkerligen skillnad mellan ett lyxluders liv konta en tjackhoras liv och leverne, i början. Men i grund och botten, om man skrapar på den spacklade fernissan, finns ett litet barn som inte mår speciellt bra. Jag tror att ofta är det ett barn som fick för lite kärlek och uppmärksamhet under barndomen. Handen på hjärtat! Visst vore det en lyckans omständighet om man kunde kombinera sin hobby :) med att tjäna pengar. Men hobbyn kanske inte fortsätter att vara en hobby, när den berömda valfriheten avsaknas. Det är inte alla förunnat i den branschen att välja kunder, det blir lite Kajsa Warg - man tager vad/dem som kommer. Hur kul kan det vara på en skala från ett till tio med en kund som luktar svett, är synbart skitig, har bromsspår i kalsongerna, har hela förhuden full med smegma, är full, ser ut som kom och hjälp mig - osexig med andra ord, tafatt, är drogpåverkad, är labil, har sjuka böjelser som är svårt att tillfredställa med hedern i behåll, smiter från betalningen, behandlar horan föraktfullt, är våldsam, vill förnedra, och/eller har smittsamma könssjukdomar. Jag undrar sa flundra om inte den lyckliga horan blir en aningens olycklig då? Ja, nu var jag kanske vulgär, men livet är nog ingen dans på rosor för flertalet av hororna. Det finns/kommer en påtaglig "vardag" även för dem som börjar som lyxluder. En vardag som säkerligen väldigt få skulle orka med i längden. När det kommer till kritan är kanske inte pengar en garant för lycka och grunden för ett lyckligt liv?"
Läs mer: =>

29/6-02
"Ska jag eller ska Vickan vara glada? Stolta? Tacksamma? Nöjda? :) Vem vet? Vem vill veta?"
Läs mer: =>


28/6-03

Take care!

Att våga är att för ögonblicket förlora fotfästet.
Att inte våga är att förlora sig själv.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/6-98
"Men däremot valde jag ut två Tigerlänkar igår som jag varmt rekommenderar, Tjejringen och Pelles Pappasida."
Läs mer: =>

28/6-99
"Jag står i skamvrån, iförd strut och mässar för niohundranittionionde gången - Jag måste tygla mitt humör på mailinglistorna och inte vara en sådan *petimäter*. Men jag *bligar* och sneglar under lugg mot den person som försatt mig här :). Men livet går vidare, jag är en erfarenhet rikare och en bekant fattigare :(. Men man lär så länge man lever, säger de? Tveksamt i mitt fall tycks det *skrattar*."
Läs mer: =>

28/6-00
"Hur fria och demokratiska var valen i Zimbabwe? Det är nog svårt att föreställa sig hur det egentligen är/var på plats. Tänk om några blårockar skulle komma hem och spöa upp mig bara för att jag röstade på Gudrun? Eller försöka hindra att jag ens fick tanken att rösta på annat parti?"
Läs mer: =>

28/6-01
"Vilken tur att vi kvinnor är så bra på att uppfostra våra söner till karlar!" En rolig skröna.
Läs mer: =>

28/6-02
"Ha en bra dag!"
Läs mer: =>


27/6-03

Mycket vill ha mer.
Göran Persson har fått ett rejält lönelyft.
Det skitavtal som Kommunal strejkade fram ter sig som en fis i rymden i jämförelse.

Mycket vill ha mer.
Jag har bokat en ny resa. Det bär iväg nästa ledighetsperiod. Cypern. :)


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/6-98
"Ähhh! Stickning är tråkigt :(. Kommer ihåg syslöjden från grundskolan. Satt ett helt år och kämpade med en handduk som skulle finfållas och broderas på. Ju tiden led desto svettigare, solkigare och skrynkligare blidde den starkars tygbiten. Vete sjutton om handduken någonsin blev färdig. Nej, det var ingen hit direkt. Sista terminen fick vi tjejer iaf förmånen att ha träslöjd, bra mycket roligare i mina ögon. Då var jag minsann produktiv."
Läs mer: =>

27/6-99
"Det började med att jag läste en notis om att en man blivit mördad via en ryggsäck innehållande en hantel. Ett par dagar efter får man läsa anledningen och den var än värre än vad man ens kunde förstå/ta till sig. En 10-åring ber om hjälp (vill därifrån) under sitt besök hos sin far, morbrodern rycker in och som tack blir han mördad. Läs Carros anteckningar från igår som handlar om Carros reflektioner angående den lilla 10-åringen som blev tvingad av *myndigheterna* att umgås med sin far och till syvende och sist fick pga detta se sin far döda sin morbror. Barn glömmer inte - de *gömmer* allt längst in i själen och där kommer det att ligga resten av livet. Har de tur kan de bearbeta sakernas tillstånd och ändå få ett bra liv. Men det ska man inte ta för givet, allra helst inte med den s.k *psykvård* vi har i Sverige och mest troligt är att det som göms i snö kommer upp i tö - förr eller senare - samt kommer att påverka barnet som vuxen på ett oftast negativt sätt. Säger som Carro - ta barn på allvar."
Läs mer: =>

27/6-00
"Men *surprise*, tidigt vaknar jag ändå - man är som en robot. Igår vaknade jag halv fem på morgonen och i morse kvart i fem och kunde inte somna om."
Läs mer: =>

27/6-01
"Skulle du acceptera detta IRL? Böcker utan angivelse av författare? Tidningar utan ansvariga utgivare? Analoga brev utan avsändare? Politiker som inte talar om vad de representerar? Att ingen presenterade sig i telefonen? TV-debatter utan namnskyltar på dem som deltar? Debattörer som vägrar tala om vad de heter? Journalister som inte signerar sina artiklar med sina namn? Skribenter som inte står för sina verk? De flesta svarar nog nekande på mina "frågor" ovan. Men varför accepteras det på nätet? När jag hamnar på en hemsida där hemsidesägaren inte öppet talar om vem han/hon är, utan väljer att publicera material anonymt, hissas det med automatik en varningsflagg inför mina ögon. Jag tar på mig mina källkritiska glasögon såvida jag inte helt sonika väljer att klicka på Back-knappen. Kan man inte öppet stå för det man skriver/säger/gör har det kanske inget ute på webben att göra överhuvudtaget? Det finns undantag, men det är bara sådana som i sig bekräftar regeln. Nu talar jag om svenska sidor allena. I andra länder, där inte yttrandefrihet råder, är läget helt annorlunda. Samma resonemang gäller enligt mig anonyma mail och/eller dito anonyma avsändare via hotmail.com eller liknande. Hur kan någon tro att man ska ta dem på allvar?"
Läs mer: =>

27/6-02
"Jag har ofta skrivit om att jag tycker att män ska ta mer ansvar när det gäller barnen. Kvinnor har tagit ansvar för barnen i alla tider. Nu är det dags att männen gör detsamma. För sin egen skull. Nu har jag fått en kvittens på att mina tankar inte är helt felaktiga. DN Debatt redovisar resultatet av en doktorsavhandling. Det är nu klarlagt att skilsmässorna blir färre och fler barn föds i familjer där papporna tar ut sin föräldraledighet. Det är nog inte helt fel att hypotetiskt dra slutsatsen att även om det nu blir en skilsmässa kommer fadern att ha större möjlighet att kunna bibehålla sin tajta kontakt med barnet eller barnen. Jag misstänker att även flertalet behåller gemensam vårdnad och kanske växelvis boende, om det passar barnen vill säga. Alla barn klarar inte av det. Släng er i väggen alla extrema mansgrupperingar som inte har andra argument för sina egna tillkortakommande än att de har ex. som umgängessaboterar och antagligen, möjligtvis, säkerligen lider av PAS. Jag undra sa flundra vilka som lider av vad? :)"
Läs mer: =>


26/6-03

Solbrännan bleknar, men minnena består? Ja, det är sant att solbrännan bleknar lika snabbt som smör smälter i solsken. Även minnen bleknar, dock kanske det tar lite längre tid. En del minnen – företrädesvis obehagliga dito – sätter sina spår, som aldrig läks. Jag själv har min beskärda del av de sistnämda. Men jag vägrar att låta dem dominera mitt liv. Jag vill gärna tro det i alla fall. Nu är nu. Då var då.

Inteligence is to realise that life is crap and memory is never forgetting it.

Grattis till Tobbe som plockar vuxenpoäng á la masse!

Jag skriver sällan i andras gästböcker. När jag så gör är det för att skriva några korta rader, antingen en hälsning eller en kommentar till vad som skrivits på sidan. Det skulle aldrig falla mig in och börja klottra i andras gästböcker i rent abusesyfte. Aldrig. Sådant existerar inte i min värld. Men tydligen i andras....that´s it. Det är kanske inte så svårt att räkna ut vem eller vilka? Jontas fick besök i sin gästbok per den 14:e juni. Jontas gästbok hittar du här! Någon lade in ett inlägg där personen saluförde teorin:
"Akta Dig för Annica Tiger härnedan. Hon är måste vara helt psykiskt sjuk.."
Jag kan härmed intyga att så är icke fallet :). Jag är varken mer eller mindre psykiskt sjuk än normalbefolkningen. Tvärtom! Den som sa´t, han va´t.

Det värsta med krig är att de gör oss lika de folk vi bekämpar.
Aldous Huxley

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/6-98
"En avig, två räta......."
Läs mer: =>

26/6-99
"Kände mig ganska ensam här på jorden imorse när jag tog mina morgonrundor. Inte en _enda_ själ såg jag, bara rester från gårdagen *ler*, typ grillar som stod övergivna ute, oavdukade bord, ölburkar och t.o.m en hög med kläder utmed vägen? Hoppas alla har haft en underbar midsommar, själv spelade jag och B. crocket mest hela eftermiddagen, jag vann två gånger av tre :). Vi har en stor annorlunda tomt, kuperad i flera nivåer så det kan bli långa och trixiga banor som tar sin tid att gå runt om man har lust ;), speciellt om man kör med dubbelt antal bågar mot normalt. Vi grillade och hade ovanligt mysigt, vi gick tillsammans en sväng med hundarna på eftermiddagen och det är inget som hör vardagen till ;). Men annars är midsommar för mig ingen stor helg numera, been there - done that - never going back - känns det som...ibland är det så att sakers tillstånd är irreparabla och hur man än skulle vilja försöka har man *historien* med sig i ryggsäcken vilket gör det än mer omöjligt. I denna fiktiva ryggsäck finns det så många oönskade minnen nedpackade, för min del är den alldeles för tung för att vilja släpa med mig ouppackad resten av livet. That´s it." De däringa morgonrundorna med hundarna saknar jag enormt.
Läs mer: =>

26/6-00
"Huslighet är en dygd. Genvägar blir ofta senvägar. Ja, vad ska man säga? Jag brukar ofta rensa avloppen manuellt. Men igår var jag lite slö och tog till det snabba sättet - propplösare i form av pulver. Som INTE skulle skada plasten vid normal användning enligt bruksanvisningen. Jomenvisst! Det slutade med att vattenlåset formligen transformerades till en bucklig sörja :), packningarna löstes upp i intet och en hink fick anförskaffas under tvättstället. Lyckan blev iaf stor när jag hittade reservdelar på sanitetsavdelningen på B&W. Så nu är det frid och fröjd igen."
Läs mer: =>

26/6-01
"Strunt i vad andra tycker och tänker. Vad gör det om hundra år? Det visar mer på objudna gästers brister än eventuella sådana hos dig. Ja, jag vet en hel del om objudna gäster :). Det finns en och annan som läser min dagbok som fan läser bibeln, men det visar som sagt mer på deras brister än eventuella sådana hos mig." Jag bekänner även min svaghet för män i läder :), gärna på MC.
Läs mer: =>

26/6-02
"Tänk att jag har fått en sådan söt dotter?"
Läs mer: =>


25/6-03

Mina planer inför helgen angående ett eventuellt Göteborgsbesök får kanske revideras. Men det är ett kärt besvär i så fall. Min dotter har aviserat att hon och Peter kanske kommer till stan i helgen. Bäddsoffan i rummet står redo :). BTW - hon och jag har funderingar på att tatuera in varsin likadan tiger på ena skuldran. Carina ska byta efternamn snart. Då passar det lixom bra så att säga.

NalleSmulan
Tavlorna gjordes i Bulgarien.

Man kan inte piska in något i barn,
men man kan smeka fram mycket ur dem.
Astrid Lindgren

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/6-98
"Älskar att studera människor lite i smyg, man får ju hoppas det inte syns att man analyserar och funderar ;-). På tricken in såg jag ett gäng dagisungar med tre dagisfröknar. Fast två av fröknarna var killar :), en av dem hade jättegod hand med barnen. Tror att det är viktigt att barn i den åldern även får manliga förebilder på dagis och skola. Det syntes att *småglina* dvs buspojkarna hade stor respekt för honom samtidigt som de var väldigt *kramiga* med honom. Bra - lär killarna att kramas och att visa känslor öppet, även visavi sitt eget kön. Mer killar in i skola, vård och dagis, tack! Höj lönerna så de oxå lockas att välja dessa viktiga yrken."
Läs mer: =>

25/6-99
"Låt helgen bli barnens högtid och gör inte deras ögon ledsna genom att själv konsumera för mycket alkohol under kvällen. Barn och alkohol går inte ihop, dvs barn ska givetvis inte dricka men ska inte heller behöva se sina föräldrar tappa kontrollen. Kan man inte leva upp till detta utan förorsakar sina barn smärta genom sitt egoistiska *fyllebeteende*, ja - då har man förverkat sin rätt till föräldraskap och givetvis gäller detta djurägare :). Nej, nu ska jag inte måla fan på väggen. Jag drar lätt iväg.... Men...jag vet att imorgon kommer man att få en glimt av kvällens helvete för somliga genom att läsa morgondagens rubriker i tidningarna." Föräldraskap och för mycket alkohol hör inte ihop.
Läs mer: =>

25/6-00
"Jag vet inte om jag ska bli hedrad eller inte :-/, men att ha atiger som sökord är väl långsökt?"
Läs mer: =>

25/6-01
"För att förtydliga det jag skrev igår. Jag är ingen rabiat helnykterist, även om det numera är ytterst sällan jag dricker själv. Öl är gott i måttliga mängder, vin gillar jag inte vidare värst ens till mat och starksprit *går fetbort*. Jag vill inte totalförbjuda alkohol. Det jag vänder mig emot är den dubbelmoral vi har i Sverige, när det gäller alkohol och det faktum att väldigt få tar ett eget ansvar när det gäller sitt eget intag av detsamma. En rejäl fylla är var svensks rättighet? Jag tror inte det finns ett "njutningsmedel" som orsakar så mycket elände som alkoholen ändå gör, för så många. Rökning är en sak, men det förorsakar mest elände för den som står och smyger med sin zigg på därtill avsedda platser. Ja, numera har vi rökrutor och rökförbud både här och där. Visst, risken är stor att man dör i rökrelaterade sjukdomar som rökare och tar man inte hänsyn kan en och annan passiv dito drabbas. Men hur många dör inte i alkoholrelaterade sjukdomar? Hur många passiva "drickare" drabbas inte, både psykiskt och fysiskt? Där röken går in, går vettet ut! Det går inte att jämföra med den mer sanna klyschan - där spriten går in, går vettet ut. Hur många "snedtänder" på en zigg? Hur många blir aggressiva efter att ha rökt för mycket nikotin? Hur många slagsmål beror på för mycket nikotinintag? Hur många dödas pga att förövaren rökt för mycket nikotin? Hur många kör ihjäl sig och andra bara för att de rökt en zigg för mycket? Ölburkar, vinflaskor och spritflaskor har inga varningsetiketter. Varför?" Ja, varför? Berättigad fråga kanske?
Läs mer: =>

25/6-02
"Ha det så bra...*kram* Annica"
Läs mer: =>


24/6-03

Många olyckor har det varit i midsommarhelgen. En av de svartaste trafikhelgen på länge med 11 döda och än fler skadade, många allvarligt. Jag tror vi har mycket att lära av sniglarna. Sniglarna tar det lugnt. Det borde vi göra också i trafiken, ja – inte bara där. Sniglarnas kärleksliv borde vi lära oss av. Deras akt tar cirkus 48 timmar. Det ni!!!! Det är längre än "fyra sekunder". Sniglar är fredliga av sig. De slåss inte och brukar inte våld mot varandra eller andra. Sedan att en del kan vara som en snigel i ögat är en annan femma :).

Ibland måste man ju hålla färgen :).
Efter besöket hos frissan i går lade jag mig ett par timmar i solen. Medges dock att Svarta havet var både skönare och mer givande, än gräsmattan därhemmavid. Gräset är nog grönare på andra sidan? Jag längtar tillbaka. Redan.

Med tanke på det jag skrev i häromdagen.
Inte helt olikt detta:
Mannen hängde ut sin hustru genom fönstret och höll en kniv mot hennes hals och hotade att döda henne. I lägenheten fanns parets tonåriga dotter och treårige son. Hur mår barnen i dag? Hur kunde fadern göra så i barnens åsyn? Hur kunde han överhuvudtaget ens göra så? Hur förbannad och förbenad jag än skulle vara på Bernt, inte fan skulle jag hänga ut honom genom fönstret och hota att döda honom med en kniv. Rent tekniskt är det omöjligt då vi bor på nedre botten i villa. Även rent praktiskt är det omöjligt då han är tio gånger starkare än vad jag är, oavsett om jag skulle vara i affekt eller inte. Jag skulle inte ens komma på den tanken, by the way. Man löser inte konflikter via våld. That´s it! Tänk om alla förstod det. Jag tänker osökt på den långa lista av dylika brott som jag skrev om häromdagen.

Varför är en mans hjärna så stor som en nöt?
Därför att den är svullen. ;)

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/6-98
"Undrar hur farligt det är med mobiltelefoner egentligen? Igår satt jag ovanligt mycket och pratade i min, kände efteråt rodnad runt örat och en lätt huvudvärk. Fram för mer forskning på detta område, kanhända det ligger en tickande *hälsobomb* här, om tio år har vi alla *yuppienalle användare* cancer eller hjärnskador? Att sedan tillbringa arbetstid och fritid till stor del framför en dataskärm är väl inte heller så bra? Lägg till rökningen och man får vara glad över att man lever och frodas hittills :)."
Läs mer: =>

24/6-99
"Igår fick jag en uppenbarelse *ler* - eller vad man ska kalla det. En insikt? En aha-upplevelse? Sussade en stund efter pizzan (är fortfarande jättetrött) och vaknade tvärt efter en underlig, påtaglig dröm, gick in i köket och tog en cigg och konstanterade för mig själv - Ja, det stämmer - så _är_ det - jag vill ha full kontroll, oavsett vad det kostar/innebär. Drömmen? Haha, tänker jag inte berätta :)." Skrev även om min längtan efter livsutrymme.
Läs mer: =>

24/6-00
"En lugn och skön midsommar! *High five* - till och med grillningen blev perfekt, annars brukar jag alltid misslyckas med något moment. Jag hoppas att alla andra oxå har haft en lugn och skön midsommar. Som vanligt upp tidigt nu på morgonen, hundarna bryr sig inte om huruvida det är helg eller inte. Men det är ok för min del. Man får inte ont i huvudet av Trocadero!"
Läs mer: =>

24/6-01
"Jag hoppas helgen har varit bra. Här hemma har den varit lugn och skön. I tidningarna kan man läsa om att den varit stökig, som vanligt. En polis sa i TV under en intervju att här i Stockholm hade den varit värre än vanligt. Bråk! Fylla! Våldtäkter! Bränder! Mord! Kvinnomisshandel! Jag tänker på alla som drabbats! Jag tänker på de barn som sett och hört sådant de inte borde ha gjort. Jag sänder även en tanke till alla som tvingats/tvingas jobba en sådan här helg, allrahelst inom sjukvården och polis samt väktare. Nikotin skadar! Passiv rökning skadar. Det pratas om att förbjuda rökning. Varningslappar trycks på paketen. Rökare mobbas nästan numera om de dristar sig att tända en zigg. Varför inte samma förhållningssätt till alkohol? Alkohol skadar! Passivt drickande skadar - finns det en sådan term ens? Men faktum är att det är omgivningen som drabbas mest, allrahelst när det går snett. Dagen efter - alla dessa ursäkter, - jag fick lite för mycket i mig, - jag menade inte det jag sa, - jag menade inte det jag gjorde, - jag minns inte osv. osv." Där spriten går in brukar vettet gå ut.
Läs mer: =>

24/6-02
"Nu drar jag järnet!!!!"
Läs mer: =>


23/6-03

Detta nedan är så kallade förstärkningsord. Dessa har jag lånat av Nodaddy. Det finns ingen verkshöjd på dito. Ändå har han polisanmält mig för stöld på grund av detta. Men det blidde inget av det. Förståeligt nog. Jag är bara förundrad över förstärkningsordens tillkomst och användning. Varför finns Bro med? Där bor jag. Varför är Norrköping med? Vem bor där? Jag vet :). Varför finns tiger med? Jag heter Tiger. Varför finns korsord med? Jag skrev att jag hade börjat lösa korsord. Varför finns ordet reklam med? Kan det ha att göra med att jag läste reklam förut? Marina är ett ovanligt förnamn. Varför finns det med? Poppius? Där har jag slutfört en utbildning. Mentalskötare har jag utbildning som, det kan förklara ordet mentalsköterska. Så där skulle jag kunna gå igenom ord för ord. På ett eller annat sätt har det anknytning till mig som person eller till något jag skrivit i min Reload. Snacka om stalker :))).
*puss på näsan*

ordspråk korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat pressombudsmannen teori ufr recept protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamera rättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll mödravård nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk post nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador publicistklubben tennis konst shared custody justice foto tidning gitarr frihet male to tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassmnts hemvård heart spelare hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonnemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis ansvarig handbok affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund läkarvård mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist maud abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi leksaker födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård lekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen Studielitteratur böcker Justitiekanslern kvalitet mötesplats i familjerätt mat Göteborg faderskapstest blodprov våldtäkt styrelse nätetikett pressens opinionsnämnd moral och Linköping abuse mental aktion klubb ombud alkohol bilar medborgare granskningsnämnden misstänkt sjukdom betyg företagshälsovård bevis ansvarig affär samla alarm piano art advokat backorifice bilder pictures dokument dödsfall guide resa bank förlag bad direktör bris match barnets bästa spelare bredband blackice kina dagis kost säkerhetspolisen samfund med lekskola säkerhet tips kriminal struktur kodning utrustning korea skepp kön rådgivning zoo mateure lösenord webdesign preventivmedel abort barnomsorg lawyer riksdag lag eskilstuna idiot lära apotek liberty rottweilers rottweiler taptos tapto rottie afr rottweilerklubben photos photo hundköp kennelklubben brukshund utställningar häst mediafacket hälsovård ekonomi mansmisshandel avgift vinyl mansjour kvinnovetenskap umeå avdelning rättshaverist maud abonemang mora webhotel arbete barn women kvinnor barnbarn missbruk rapport mogna reklam medlemmar fonder mentalskötare netbus new media nöje undervisning namn publikation etik bok födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt ny teknik nodaddy favör kräftskiva norsborg netettikett inkasso annonser noter ofredande koncern ledning Haag-konventionen organisation skurkar omogen head-hunter ord fråga webbyrå steri netetikett radioutgivarföreningen official polisanmälan regler personuppgiftslagen sekt party skyddad design satelit april internetbyrå maj programmerare trollkarl jihad potter saga rape partaj prenumeration syndrom psykiatri januari psykisk student museum säkerhet polis stockholm personangrepp skillnad adult program nettiquette politiker doubleclick reklambyrå personförföljelse resor blommor flowers rabatt daghem roks tjänster barnläkare kvinnojour riksorganisation uppdrag maillista religon indian daghemsföreståndare resebyrå kungsängen juni lernia riddare moder juli fader rättvisa socialtjänst projektarbete sociallagen moderna sprit klimakterie februari straff bakterie sjukhus underhållsstöd euro mamma pappa flicka pojke mäklare skydd lekar shelter skyddad identitet assistent sverige aspberger sveg morfar farfar mormor manliga farmor spel staten website semester lärare politik läkare soldat nutid soldier nöje skvadron recept formel turist sjuksköterska free sköterska trygg skrivare pengar socialsekreterare hustru wife uppfostran mars kvinnliga skärholmen bidrag fakta european säpo skrift kriminella script turism sång häxa skötare aga stöld teletjänster examensarbete travel phone telecom trojan pressombudsmannen teori augusti förskola tävling oktober domstol tingsrätt hockey trakassera optik yttrandefrihet protokoll utbildningsradion unicef hemlig underhåll mödravård uppsala djur universitet yoga utbildning meditation umgängessabotage vetenskap mytologi union sveriges tidskrifter ungdom vakt marknad vaktbolag farlig boman vaktman pucko personal psykopat nytt jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet visitation europa vårdnadsutredning november tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor art-director vårdnad december förlossning vård länstyrelse våld information personlig integritet virus projekt vuxen medicin euro vuxenutbildning avlyssning västerås skandinavien word danmark norge webhotell zonealarm åklagare rövare årtal örebro likkista ett två tre fyra fem sex advokatbyrå sju åtta nio tio båtar bil child medeltid erbjudande chat parental alienation cirkus sveriges television christmas hotell chef chief skilsmässa commander feminism omogna förtal regering inköp flash förening commandosoldat debatt mässor diskriminering konsult skriva datorspel betalning lagar demokrati inkasso datalagen anmärkning idrott databas katt dåre dataintrång tiger lejon marketing belopp bokhandel september losers dator computer datainspektionen ansökan bidrag forskning barnmisshandel paradis brott friskvård brottsling segling bryssel bro dåre bolag försäljning röstning kvinnofrid norrköping mobiltelefon norrtälje kund spela sol blankett formulär södermalm kunder musik kundtrygghet mogen feminister realisation militär skivor krig resultat komvux utgivare folkvald kommun bostad underground kostnad dans kurs dold press dagbok trä data ritningar blåkulla journalisthögskolan droger jägare dom examen innebandy editor fågel fenix motor föräldrar institut festival evenemang fest misshandel åmål fris jakt fibrer jämlikhet frukt kvinnomisshandel fri netettikett sabotage revisor skador publicistklubben shared custody frihet tennis förövare nätettikett konst tidtabell fusk justice foto tidning firande fotboll radio freedom pressetik freeware prison fängelse tryckfrihetsförordningen grundlag dalarna föräldrar social kompetens företag gemensam språk aktie nostradamus gävle trakasserier gata post nätverk gratis gouverment mässa stadsdelsnämd gitarr graduation högskola high school författare hacking förbund harassments hemvård yttrande hackers heart spelare hot mobbing holyday bidrag stipendium hemsidor studenthem homepage hund hundar tid hemlig historia match team hemsida skärgård htmlskola segla hälsa skola internetbrott tåg teknik marknadsundersökning internetabonemang ip-nummer icq media irc identitet räknare inbrott invasion kvällskurs journalist deltagare jobb job förvaltningslagen jesus joint custody christ jönköping kista java saab juridik könsdiskriminering besökare antik kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag

Det är inte alltid så lätt att leva, det är sant.
Men det är nog inte så mycket roligare i graven heller.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/6-98
"Upprör och berör skrev jag igår, sitter här med ett *eftertänktsamt leende* på läpparna. Ja, berör gör jag! Det har jag märkt med tanke på mailen jag får både från kvinnor och män som berättar att de känt igen sig alternativt fått en *aha* upplevelse av något jag skrivit."
Läs mer: =>

23/6-99
"Dansar regndans idag."
Läs mer: =>

23/6-00
"En gó och glad midsommar!"
Läs mer: =>

23/6-01
"Ha en trevlig fortsättning på helgen!"
Läs mer: =>

23/6-02
"Jag blev alldeles förtvivlad när jag läste Aftonbladet i går. Jag önskade att jag inte hade bläddrat fram till det uppslaget. Mitt hjärta blöder. Visst är jag larvig. Men jag kan inte hjälpa det. Bilderna gjorde mig betryckt. Hundar som flås levande. Katter som hängs upp för att sakta strypas. Hur kan någon vara så grym? Jag har svårt att förstå att de äter hundkött. Än mindre förstår jag deras sätt att behandla hundarna."
Läs mer: =>


22/6-03

I Piteå bildades nu i år en mansjour. Det är väl inget att orda om? Egentligen, i den bästa av alla världar. Men föreningen har ett luddigt syfte. De säger sig vara "en ideell förening med syftet att gemensamt hjälpa utsatta män" (vad de utsatts för framgår inte) samtidigt som de vill verka som en krismottagning för människor, både individer och familjer, oavsett kön och ålder. Fine! Då kanske kvinnojouren i Piteå kan slå igen portarna?

Njet...skulle inte tro det. En av medlemmarna i mansjouren har dömts för GROV kvinnofridskränkning. Sambon har vid ett flertal tillfällen misshandlats. Han dömdes till sex månaders fängelse och det är mycket. För när det gäller kvinnomisshandel så utdöms sällan villkorliga fängelsestraff. Fråga mig icke varför. Hur rätten kan tro att män som slår slutar slå bara för att de går på några samtal (många döms alltså bara till skyddstillsyn).

Två medlemmar i Piteå vittnade till mannens fördel. De påstår att två kvinnliga nämdemän och en kvinnlig notarie har fattat allt fel och dömt helskotta åt skogen. Jaha!!!!! Varför känns dessa argument igen så väl, så väl? Andra uttalanden som känns igen, alltför väl, är att de påstår att de misshandlade männen har "provocerats av kvinnorna som slagits" samt att kvinnorna "jävlas med sina män, nekar umgänge (känns ordet umgängessabotage igen) eller kontakt med barnen". Detta ovan läste jag i tidningen "Kvinnotryck" så det är inget jag hittat på eller så....om nu någon skulle tro det.

Jag lyfte inte ens på ögonbrynet. Byt ut Piteå mansjour mot FRIS (nätgruppen Föräldrar i Sverige). Same shit, different names. Skillnaden är kanske bara att i FRIS finns fler dömda för barn- och kvinnomisshandel, samt flera dokumenterade fall av psykopati/psykiska störningar. Hårda ord. Men inte desto mindre sant.

Domstolsprotokoll är offentliga handlingar. Dock har domstolar bara domar från de senaste åren i sina datasystem, vilket gör att uppgifter om tidigare brott inte kan lämnas ut, såvida den som eftersöker uppgifterna har exakta uppgifter om datum, tingsrätt och typ av brott.

Nedanstående resultat baseras på ett urval av 50 medlemmar, vilket ger vid handen att det finns mer och fler registrerade brott/abnorma företeelser än vad man kan vänta sig från motsvarande tvärsnitt av vanliga män ur normalbefolkningen. Detta torde utesluta dem som lämplig remissinstans i ärenden som rör vårdnadsfrågor dessutom borde deras partiskhet verkligen ifrågasättas i diskussioner och debatter angående kvinnomisshandel.

 1. Man, född 1963, dömd för misshandel av sin hustru under skilsmässoperioden. Samma man hävdar på sin egen hemsida på Internet att problematiken med att män misshandlas av sina kvinnor är i paritet med det motsatta förhållandet. Då inget i brottstatistiken styrker detta och det av experter inte anses vara ett lika omfattande problem, får hans inlägg nog anses som en partsinlaga i debatten. På sin hemsida ger han råd och dåd, ett citat nedan är saxat från hemsidan och ska tolkas som en slags förklaring till läsaren om varför mannen slår. Det kan också vara så att kvinnan provocerar fram en situation där du helt enkelt får nog. Till slut orkar man inte längre utan ger igen med händerna. Då har de vunnit igen, och det vet de. Denna man var även grundare till en hemsida som kritiserar Kvinnofridskampanjen 2000. Hemsidan innehåller grova brott mot copyrighträtten
 2. Man, född 1961, dömd för egenmäktighet med barn. Samma man har en hemsida på Internet där han stolt medger att han begått detta brott.
 3. Man, född 1953, medger att han pga. sjukdom inte kan tillvarata barnens intressen på bästa sätt och vårdnaden övergår till modern.
 4. Man, född 1964, dömd till fängelse 8 månader för misshandel av sin hustru, samt för försök till misshandel, olaga frihetsberövande, olaga hot och överträdelse av besöksförbud.
 5. I ett mål har käranden (hustrun till en FRIS-medlem) adressen Kriscentrum för kvinnor Stockholm. Målet gäller en äktenskapsskillnad, men kärandens adress är noterbart.
 6. Man, född 1951, är dömd ett flertal gånger för misshandel, hemfridsbrott och egenmäktighet mot barn. Barnet mår inte bra av den långdragna tvisten. I domen står det noterat att mannen har bedriver något som kan betecknas som psykiskt barnmisshandel mot barnet vid umgängestillfällena. Han har filmat barnet och under tiden ställt, för barnet, svåra frågor att besvara ens under normala förhållanden. Tingrätten menar att mannen inte ser vad han utsatt barnet för samt att han uppträtt olämpligt då han aktivt försöker dra in barnet i de vuxnas konflikt.
 7. Man, född 1964, har en lång och utdragen vårdnadstvist bakom sig. Har bifogat långa och osammanhängande partsinlagor. Han har inte medverkat vid familjerådgivningen utan har tydligt visat att han inte önskar delta. Enligt kvinnans advokat är mannen inte så intresserad av barnen utan mer intresserad av att göra livet besvärligt för kvinnan. Han har idkat telefonterror, jagat kvinnan med bil, hotat och smugit runt huset för att skrämmas.
 8. Man, född 1963, fick barnen omhändertagna pga. misstanke om barnmisshandel. Barnen har upplevt en mycket otrygg uppväxtmiljö och de har bollats mellan föräldrar och annan vård via olika samhällsinsatser, barnen bor numera hos modern.
 9. Man, född 580221, har enligt barnens mor en auktoritär syn på barnuppfostran och väljer inte för våld och tvång i sitt umgänge med barnen (enligt domstolsprotokollen). Om ett barn biter honom så biter han tillbaks och om barnen slår honom slår han tillbaks osv.
 10. Man, född 1964, nyligen dömd för misshandel av två kvinnor och narkotikabrott (fick skyddstillsyn). Kidnappade sin eget barn i två och en halv månad. Har under många år hängt ut både sin dotter och hennes moder på en hemsida på Internet. Har av modern flera gånger blivit polisanmäld för misshandel, olaga hot, skadegörelse och trakasserier. Han påverkar barnet vid umgängestillfällena, en dag kom dottern hem och sade till mamman, "Xxx ska dö". Xxx var synonymt med kvinnans dåvarande sambo.
 11. Man, född 1964, har en mycket långdragen vårdnadstvist. En genomläsning av alla domstolsprotokoll ger vid handen att mannen har haft svårt att acceptera skilsmässan. Många förvirrade partsinlagor är inlämnade av mannen. En inlaga är ett brev som påstås ha initierats av barnet. Det är mannen som skriver till modern och använder en barnslig stil. Ett barn skulle aldrig uttrycka sig på ett sådant vis. Det framgår tydligt och klart att mannen använder barnet för att dels få tillbaks modern alternativt vinna vårdnadstvisten.
 12. Man, född 1947, har barn som tidigare har varit placerade i olika hem. Modern till barnen är död. Fadern har ett gravt alkoholberoende och har omhändertagits av polisen ett flertal gånger. Har domar på sig om olaga hot, står åtalad för hemfridsbrott och våld mot tjänsteman.
 13. Man, född 1952, har under många år inte kunnat komma sams med sin f.d. fru om hur de ska ha det med barnen, många varv har gått fram och tillbaks från tingsrätt till hovrätt. Det framgår i domstolsprotokollet att han har vid ett flertal tillfällen muckat gräl med moderns nuvarande man, samt attackerat honom fysiskt. Han har inkommit med anmälningar om att barnen far illa hos modern, de har inte beaktats. Modern blev anmäld till sin arbetsgivare att hon medvetet försökte bryta ned mannen (?), hon arbetar som mentalsköterska och en dylik anklagelse är allvarlig. Hennes arbetsgivare drog igång en stor utredning, men inga belägg för dessa anklagelser kunde finnas. Han har handlat egenmäktigt mot barnen. Han stannar bilen och stirrar in i familjens lägenhet, de äldre barnen far illa av detta. Polisen har beslagtagit vapen hemma hos mannen.
 14. Man, född 1967, försöker trots separation ha en omotiverad insyn och kontroll över moderns liv. Enligt domstolsprotokollen har hon blivit mycket illa behandlad under åren hon levde ihop med fadern. Dagis har vid ett tillfälle bett honom avlägsna sig därifrån. Ena barnet har drivits in i en lojalitetskonflikt.
 15. Man, född 1955, driver sedan länge en lång och utdragen vårdnadstvist. Barnet har blivit lidande. Flera sidor i domstolsprotokollet handlar om några skolfotografier (?). Mannen verkar konfliktbenägen, har anmält myndigheter osv. Ursprunget till separationen anges i domstolsprotokollen vara en misshandel av modern. Vittnesmål anger att fadern verkar labil. Familjerättssocionom i pågående fall är kompis med en annan medlem i FRIS, vilket kan tyckas vara en jävsituation för en oinvigd.
 16. Man, född 1956, hans yrkanden lämnades utan bifall. Han blev tilldömd umgänge med kontaktperson. Modern uppger att mannen är en udda personlighet med ett aggressivt sätt, han får ofta impulsgenombrott och kan inte kontrollera sig. Mannen har ett enormt kontrollbehov, vilket i sig skadar barnet. Enligt modern har fadern misshandlat henne, hon fick under förhållandet inte ha någon kontakt med sin mor eller ha kvar sina gamla vänner. Barnet har för barnpsykologen berättat om att fadern upprättat ett kodspråk. Frågade fadern om "barbien snurrade" så betydde det att han undrade om telefonsamtalet spelades in. Fadern har uppmanat (med tvång) barnet att ange för olika myndigheter att hon vill bo hos honom. Han hade övningar (rollspel) där dottern uppmanades att öva sig inför moderns kommande hämtning genom att gallskrika och säga att hon inte ville lämna fadern. Redan 1997 utsågs en kontaktperson enligt beslut från Hovrätt. Fadern har anmält både modern och andra personer till olika instanser, han har initierat fyra stycken 50$-utredningar och ingen av dem har lett till åtgärd från socialnämndens sida. Hur barnet mår av alla dessa utredningar framgår inte, men en gissning är att barnet far illa.
 17. Man, född 1966, dömd för misshandel, ringa misshandel och olaga hot både mot barnets moder samt en av hennes anhöriga.
 18. Man, född 1942, dömd för misshandel av sin f.d. fru, påföljd blev fängelse i två månader.
 19. Man, född 1979, dömd för misshandel och övergrepp i rättsak, påföljd blev fängelse i tre månader.
 20. Kvinna, född 1962, övergav sin familj och flyttade till USA. Hon har anmält fadern flera gånger för misshandel av barnen, men ingen anmälan har föranlett någon åtgärd. Stor osämja råder mellan parterna. Enligt domstolsprotokollet lider hon av en psykisk störning.
 21. Man, född 1956, har i många år drivit en vårdnadstvist men har förklarat sig att avstå från umgänge. Han hänger ändock ut hela sin vårdnadstvist på nätet, samt även andra personer som vågat säga honom emot. Han ångrar att han inte slog sitt ex. hårdare än vad han gjorde.
 22. Man, född 1953, har under flera år drivit en långdragen vårdnadstvist. Han har till rätten inkommit med otaliga inlagor. Han har anmält många olika myndigheter då de ej, enligt honom, gått hans vägar. Modern anger att fadern är obalanserad och aggressiv, samt att han har slagit och hotat barnet. Han sätter inte barnets intresse främst och förstår inte att barnet mår dåligt av hans agerande. Moderns uttalande styrks av dagboksanteckningar i rättsfallet samt av uttalande i en PBU-utredning. Där beskrivs fadern som obalanserad och att han saknar insikt i hur sitt agerande påverkar barnet. Fadern lämnar in ett brev som barnet skrivit och åberopar detta som bevis, dock kan det betvivlas att barnet skrivit detta frivilligt. När barnet ska gå på skolfest vägras han detta av fadern med motivering att det är faderns umgängeshelg. Fadern begär att en annan FRIS-medlem ska få vittna till hans fördel, men begäran avslås då det fastslås att vittnesmålet inte kan betraktas ha en adekvat betydelse i målet. Denna man har ett enormt millimeterrättvisebehov, nästan gränsande till det abnorma. Det hela yttrar sig i att mannen räknar/mäter sekunder, minuter och timmar för kompensera så att umgänget blir rättvist mellan föräldrarna. Den tid som inte stämmer måste kompenseras (stjälas tillbaks), sekund för sekund. Vad barnet anser om detta kan man bara gissa sig till.
 23. Man, född 1963, tvistar om barns boende. Barnet har vid tre tillfällen i utredningen sagt att han vill bo hos modern. Trots detta fortsätter mannen sitt stridande.
 24. En man har anmälts av sin f.d. fru för misshandel, undersökningen lades ned. Enligt hörsägen (tillförlitlig källa, uppgiften kan vidimeras) ses hans nuvarande hustru stundtals med översminkade blåmärken. Hänger ut sin förra fru på på nätet.
 25. Man, född 1962, långdragen vårdnadstvist. Rätten tog ej hänsyn till hans, i hemlighet, inspelade band. Att spela in samtal i lönndom verkar vara en populär företeelse hos medlemmarna i FRIS.
 26. Man, 29 år, dömd för grovt hemfridsbrott och misshandel av svärfar. Han har besöksförbud gällande både f.d. sambo samt svärföräldrar.
 27. Man, född 1968, har minst två ex. som lever under skyddad identitet. Har problem med alkohol.
 28. Man, född 1954, har överträtt besöksförbud minst tre gånger. Mannen har dömts för misshandel av sitt ex. och hemfridsbrott, samt egenmäktighet mot barn. Det finns två domar på misshandeln, bägge renderade i fängelsestraff. Mannen är även dömd för misshandel av sin son 1993.

Att ändra och förbättra är inte samma sak.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/6-98
"Men bättre uppröra och beröra än att inget göra. Men jag kan inte skriva om löjtnantshjärtan och apelsinsaft enbart, bara för att inte riskera att någon får kaffet i vrångstrupen."
Läs mer: =>

22/6-99
"Gick totalt in i väggen igår både bokstavligt och bildligt talat. Trots en veckas semester, sådan trötthet och känsla av utbrändhet? En mer psykisk trötthet än orsakad av kroppsligt arbete!"
Läs mer: =>

22/6-00
"Läste om Göran Perssons lönelyft. Inte illa i de tider då vanliga löntagare ombedes vara modesta i sina lönekrav. Mycket vill ha mer? Hans löneutveckling har under 90-talet varit 43 procent jämfört med Handels ynka 23,2 procent. Då ska man även tänka på att procent är procent av inkomsten, ju mer du tjänar desto högre löneökning. Som grädde på moset kom nyheten att riksbankscheferna har fördelaktiga lån med ränta på 2,25 procent jämfört med Svensson nästan 8 procent. Inte illa pinkat. Sedan tillkommer alla *fringlar* och fallskärmar som det inte talas öppet om. Satsa pengarna på att höja lönerna exempelvis inom barnomsorgen så fler män lockas att söka sig dit. Kanske, kanske det går att få bort pedofilstämpeln på de enstaka som fortfarande jobbar kvar och sliter. Här i kommunerna runt omkring är det inte mer än 1 procent av de anställda inom barnomsorgen som är män. Tråkigt! Både för barnen och de anställda. En kille som intervjuades i lokaltidningen berättade just om hur jobbigt det var med denna pedofilstämpel som tyvärr fördomsfulla människor ger dem, i oförstånd får man ju hoppas. Ungefär som att anklaga de kvinnor som väljer att bli urologer för att vara snoppfixerade."
Läs mer: =>

22/6-01
"Och.....take care! Det finns bara en som dig, du är ett orginal och alla andra är bleka kopior - av dig iaf. PS! Glöm inte bort det jag skrev igår. Tveka inte om någon tycks synas behöva dig."
Läs mer: =>

22/6-02
"Sill och nubbe. Nej, nubben får vara för min del. Jag tycker att nubbe smakar som urk på burk. Jag har aldrig förstått vitsen med nubbe. Men sill i stora lass blidde det. Vi tog det lugnt. Jag är inte så mycket för att fira midsommar. B.s svärfar var här på middag. Vädret var väl inte som väntat. Regn och rusk mest hela tiden. Jag hoppas att alla har haft det bra – ändå. Det är knappt man vågar köpa tidningen i dag. Det brukar alltid stå en massa elände dan efter midsommar. Fylla, bråk, misshandel, våldtäkter, bränder, mord, dråp, drunkningar och bilolyckor. Varför försvinner vettet i samma takt som supen rinner ner? Mamma, varför blir pappa så elak när han dricker saft? Kanske en berättigad fråga? Jag har aldrig förstått mig på när folk super när det finns barn i närheten."
Läs mer: =>


21/6-03

Varför har http://tiger.se/404.html haft 11067 hits nu i juni? Underligt. Jag har inte ändrat eller tagit bort sidor så att denna sida torde inte alls vara så frekvent besökt.

Kämpefint! En Njuffe-stämpel vore inte dumt.

Det jag saknade mest var tidningar och TV-nyheter. B. har sparat alla gamla tidningar så jag har en hög att skumma igenom. Jag inser, jag är beroende av nyheter. Jag vill veta vad som händer och fötter. Kontrollfreak sa visst Katinka ;). Fan tro't? På tal om kontroll. Midsommar! Nu vänder det mot vinter. Det kan inget hindra/kontrollera. Tråkigt!


Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/6-98
"Djur ska behandlas väl även om de är avsedda för människoföda. De ska ha ett bra liv och ett snabbt och smärtfritt slut dvs slakt, gillar inte heller alla onödiga plågsamma djurförsök. Kluvet? Javisst?"
Läs mer: =>

21/6-99
"Jag läste om tjejen som har försökt komma in på *hockey-gymnasium* men nekats pga sitt kön. Tjejer kan inte spela ishockey säger en del gubbar, jag kontrar med - varför inte? Är det *dongeln mellan benen* man använder när man lirar på isen? Tveksamt! De kan ju inte åka omkring med stånd jämt *flinar* och använda den som klubba. Kan se situationen framför mig :), skämt åsido! Hallå! Har vi inte kommit längre? Det är snart ett halvår tills vi är på väg in i år 2000 och så läser man om detta. Baxnar! Blir förbannad! Är man genuint intresserad av en sak, oavsett vad det månde vara, ska väl inte könet sätta hinder i vägen? Alla är inte lika till sinne och kroppsbyggnad, en del killar passar inte heller för att lira hockey men jag är övertygad om att om intresset och fallenheten finnes hos en tjej kan hon bli lika bra om hon bara uppmuntras och får den träning och istid hon behöver, såsom killarna får med automatik."
Läs mer: =>

21/6-00
"Lagstiftningen hänger inte med riktigt när det gäller utvecklingen av Internet. Jag diskuterade detta med en polis igårmorse. Det som händer IRL är klart definierat i lagtexten men inte de företeelser som finns på nätet. Det verkar inte heller finnas någon egentlig koppling däremellan. Jag anser ju att nätet bara är en spegel av IRL, varken mer eller mindre. Om någon skulle ställa sig på Sergels Torg och börja gaffla, orera om dittan och dattan och härja runt så kan vem som helst som tycker att den personen går över gränsen anmäla honom/henne för ofredande, hets mot folkgrupp, *what so ever* osv. Men gör den personen samma sak på en anslagstavla så verkar lagstiftningen inte kunna appliceras där. Skulle någon trakassera någon annan via telefon, dvs upprepade gånger ringa upp och vara otrevlig, hota och/eller på annat sätt ofreda någon så är det straffbart enligt lag (var ju bara tvungen :) att förtydliga vad ordet trakassera egentligen betyder - en del missbrukar det ju in absurdum). Men hur är det med dito beteende via mail? Via anslagstavlor? Gästböcker? De flesta abuse-ärenden hanterar ju respektive ISPs abuseavdelning och egentligen är det kanske inte riktigt? De är ju inga poliser utan de kan ju bara luta sig mot gällande nätetikett (luddigt begrepp) och/eller vid lagbrott hänvisa till polisen. Jag kan tänka mig att en person som vill göra en polisanmälan mot ett oönskat beteende på nätet skulle mötas av ganska oförstående miner från polisen i vissa fall, kanske beroende på vart de bor. Alla polisstationer har ju inte ens en Internetuppkoppling om jag fattat saken rätt. Hur ska de kunna hantera/förstå olika beteenden på nätet? Hur ska de kunna applicera det mot liknande beteenden IRL? Får nya polisaspiranter advekat utbildning på detta? Intressant fråga! Hur ska de hinna utreda? Resursbristen hos polisen gör ju att kvinnomisshandel och andra allvarliga brott läggs ned, outredda. Anmälningar avskrivs på löpande band." Funderingar runt PUL.
Läs mer: =>

21/6-01
"Jag tänker på alla dem som inte har någon att fira midsommar med. Hur många sitter inte instängda i sina lägenheter, ensamma och med än större utanförskap en sådan helg som denna. Jag tänker på alla barn som tvingas se sina föräldrar i bästa fall endast fulla och larviga - men i många andra fall uppleva bråk och fylla. Vem har inte tillbringat en eller flera sommar på en bråkig campingplats? Många kvinnor får veta att de lever, när gubben fyllnat till. Många djur får oxå veta att de lever. Julafton, nyårsafton och midsommarafton är inte alls med automatik en trevlig familjehelg för alla. Det kan vara bra att veta, om inte för att kunna se signalerna när inte allt står rätt till. Det är vår plikt, som medmänniska, att då agera. Någon som säger mig emot? Någon som aldrig någonsin har upplevt det jag beskriver ovan, i den egna familjen och/eller sett detta i andra familjer? Lyckliga dig som bor på lyckliga gatan. En del kanske även har inbyggda skyddslappar? Det kanske är bekvämast så?"
Läs mer: =>

21/6-02
"Trevlig midsommar!"
Läs mer: =>


20/6-03

Glad midsommar!
Så trevligt man nu kan ha det huttrande i regnet och kylan. B. gjorde upp en brasa inomhus i morse. Ruggigt var bara förnamnet. I alla fall för en nyss hemkommen resenär från solen.

Hemma från Bulgarien. Bulgarien - kontrasternas land. Jag tänker nog inte skriva någon reseberättelse eller dito krönika. Men jag delger mina upplevelser via korta fraser och ord, rakt från hjärtat.

Golden Sands.   Varna flygplats, lika stor som våran tomt - typ!   Väskorna landade på parkeringen, rena racet fram till dem vid personalens klartecken :).   Transfer " no way! Ta en taxi!   Tvåstjärnigt hotell? Njae, knappast. Men pittoreskt.   Jag säger bara det, hotellorkester :)))).   Duscha stående på toan, typ :).   Akta er för finnar på semester.   Frukostbuffé. Smaskens.   Avloppsledning mitt i havet.   Underbar strand.   Brun som en pepparkaka.   Många Internetcafeér, men inget som vi besökte. Skönt med lite nätsemester.   Härlig värme.   Mysigt åskväder.   Starata Kolibra – underbar bulgarisk restaurang.   Indisk mat inte så illa på Indian Tandoori.   Strandens snyggaste taturering – Just suck my dick bitch.   Varna, hemlösa tiggarbarn. Fick de inte pengar sa de Fuck off och visade fingret.   Många hemlösa hundar.   Härlig båttur.   Bra med öronproppar :).   Ryssar.   46 leva för ett par strandskor.   Turisterna bor i koncentrationsläger.   Övrig lokalbefolkning lever fattigt. Det jag gjorde av med på en snåldag är cirkus vad de tjänar på en månad.   Trevliga kontakter med några tjejer som kunde berätta hur livet egentligen var/är i Bulgarien.   Vägarna ofarbara i princip.   Bilarna rena rama rosthögarna, förutom de nyrikas.   Kommunism blandad med ny marknadsekonomi gav en intressant touché.   Leva, Kalle Anka pengar.   Billigt att äta och dricka.   Allt annat var dyrt.   Sol och bad.   En underbar semester.   Sista dagen, sista pengarna tog slut alldeles för fort.   3000 mail i inboxen kan göra vem som helst lite småstressad.

Ingen är så blind som den som inte vill se.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/6-98
"Håller på och *mailbombar* en serverägare om att de måste ta ned en sida med grov barnporr. Verkar vara _väldigt_ svårt att fatta för dem att den ska bort pronto - trots att de på sin sida säger att pornografiskt innehåll ej får förekomma på hemsidorna. Men jag ger mig inte! Den ska bort! Jaga dem med blåslampa! Visst, de flyttar sidorna bara! Men då får man jaga dem där oxå, tills de tröttnar. Jag kan iaf inte bara blunda ... kan inte nöja med mig att det är så få ändå som har detta på sidorna ... kan inte acceptera att folk förnekar att detta förekommer på Internet ... kan inte nöja mig med att det är bekvämast att inte bry sig ... kan inte acceptera att barn utnyttjas och utsätts för övergrepp och dessutom förnedras genom att detta fotograferas och exponeras. Notera - inte en enda smiley i detta stycke ... MÄN som som våldtar, gör övergrepp och förnedrar har nöje av att köra in *kuken* i ett barn MÅSTE vara sjuka i huvudet, punkt slut ... enda vettiga åtgärden i mina ögon - de ska *tamefan* KASTRERAS."
Läs mer: =>

20/6-99
"Det doftar gott! Nyslaget hö! Finns det något som doftar lika gott? Jo, det skulle vara rena kläder som hängt ute på tork."
Läs mer: =>

20/6-00
"En liten notis från AP i en kvällstidning har ockuperat mina tankar i flera dagar nu. En hundägare på Cypern dödade sin hund och sedan tog han sitt eget liv - hellre det än att överlämna hunden till polisen som ville avliva den då den bitit en liten flicka. De båda hittades döda ute på en åker sida vid sida med ett gevär emellan. Så kort var notisen, men den sa mig så mycket. Om kärlek. Om förtvivlan. Vad mer fanns bakom dessa korta rader? " Kärlek!!!
Läs mer: =>

20/6-01
"Smulan är nyopererad, jag oroar mig för att den dödliga cancern redan har hunnit sprida sig." Det gjorde den :(.
Läs mer: =>

20/6-02
"Tv-profil sparkade gravid kvinna i magen. Vart sanningen hör hemma är osagt. Kanske mittemellan? I media får man sällan läsa hela storyn. Det är sällan man kan få den korrekta bilden. Förvånande är det dock. Den person jag ser då och då på TV skulle vara sådan här privat? Ja, jag säger då det. I de lugnaste vattnen går de största (fulaste) fiskarna. Jag kommer att titta på honom i ett helt annat ljus nästa gång jag ser just det programmet i just den kanalen. Nej, jag tänker inte säga vem det är. Jag fick reda på det via en mailinglista, men det stannar där. Det är principen jag är ute efter här. Att man inte kan se på en människa hur den är, i verkligheten. En svärmorsdröm kan vara rena rama mardrömmen. En som ser ut som en inbiten nassegris kan vara hur mysigt nalleaktig som helst, i verkligheten. Döm aldrig hunden efter håret, vilket kan överföras till oss människor. Det är insidan som räknas. Insidan kan vara mörk. Den kan vara ljus. Den kan vara varm. Den kan vara kall. Den kan vara god. Den kan vara elak. Den kan vara ointressant, tom och innehållslös......ja – ni fattar? En tvättäkta psykopat brukar aldrig vara stämplad i pannan. Fara! Kom ej nära! Nej, det är när man lärt känna människan det ofta kommer fram vad som finns på insidan. Då kan det vara för sent, för en del."
Läs mer: =>


Till mitten av månaden. ---->

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1