Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Till början av månaden, 1-15 november! ---->

30/11-01

Jag är lite orolig för Smulan. Hon har fortfarande flytningar, men allmäntillståndet är ännu normalt. Hon dricker inte mer än vanligt. Hon äter med god aptit. Hon har inte feber. Men hon verkar inte svara på den nya medicinen. Jag ska avvakta några dagar, men annars om det inte blir bättre måste jag åka in med henne till Ultuna för ultraljud av livmodern och de får ta en odling på flytningarna. Alternativet kan till sist bli att operera bort livmodern. Men det hoppas jag att jag slipper besluta om. Hon skulle uppleva det som ett stort trauma, det vet jag. Veterinärbesök. Operation. Borta ensam bland främmande människor. Jag känner min lilla njuffedam. Jag har redan upplevt en hund som aldrig blev sig lik efter en stor canceroperation. Buster fick vi avliva efter en lång och orolig julhelg. Han var inte sig lik när han kom hem. Han blev aldrig sig lik heller. Han blev ett lik istället.

Det ringde strax före midnatt igår. B. vaknade och blev orolig, han har en släkting som är dålig. Men jag var vaken, eftersom jag låg och läste, och jag såg på nummerpresentatören att det var ett hemligt nummer. Det brukar aldrig vara hemligt nummer när hans släkt ringer, inte när min ringer heller för den delen. Så jag lät signalerna gå fram och lät telefonsvararen ta hand om samtalet. Men ingen talade in något meddelande. Då la jag luren åt sidan, *tutitut*.

I samma ögonblick man får egna barn,
så förlåter man sina föräldrar allt.
Susan Hill

29/11-01

Kolla in Kommentera-boken.
Jag var inte så fel ute när jag tyckte att prostituerade skulle
kunna deklarera sin inkomst under hobbyverksamhet. Tack Irene!

Jag får snart krupp på Badtransviruset. Igår fick jag äver 100 sådana mail. Jag *replyar* nogsamt och svarar:
Du sänder ut virusmail,
http://www.antivirus.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_BADTRANS.B

Mer orkar jag inte engagera mig lixom. Men borde inte denna info ovan räcka? Ändå ser jag samma person sända flera infekterade mail flera dagar i rad. Tror de man skojar när man försöker alerta dem? Eller är den allmänna Internetkunskapen så katastrofal? En del fattar galoppen och jag har faktiskt fått några tack för att jag sade till. Men nu ids jag inte längre. Låt dem posta! Jag har en Delete-knapp. Till skillnad mot Sircam som ibland var flera Mb stor är detta virus bilaga bara några Kb. Ladda ned. Radera.

I helgen ska vi färdigställa vår lilla tidning. Jag undrar hur det ska gå :). Jag känner en viss tidspress. Alla gör nog det. Alla artiklar är klara. Det som återstår är jobbet att redigera den. Det är det som är kruxet. Kunskaperna i Quarken är minst sagt varierande. Just nu är jag ganska less på hela kursen, vilket jag delar med nästan alla andra. Terminen har varit lång. Det är dålig tajming att lägga tidningen så här på slutet. Det sade jag till en av lärarna igår då vi körde ett feedback-samtal. Jag klarade skrivningen galant, det förvånade mig lite då jag inte läst ett dugg inför den. Mina texter har överlag fått mycket god kritik. Det är jag nöjd med. Jag vet mina begränsningar och bara att vara medveten om dem gör att man kan undvika dem. Objektivitet är ett honnörsord :), men här i min Reload får jag ta ut svängarna lite även om jag mer och mer försöker ha en bra faktakoll och ange referenser till det jag skriver om, när det behövs.

Jag fick ett mail med en url till en artikel. Ja, det är ofta så jag "läser" nättidningarna. Det börjar med en url. För i normala fall så tillbringar jag mycket liten tid surfande på nätet. Efter alla dessa år känner jag mig ganska så mätt på nätet i stort. Jag läser hellre papperstidningar. Inget slår känslan att krypa upp i sängen och läsa en tidning. Prasslet. Vända blad. Lukten. Jag är en dotter till en f.d typograf, kanske är det därför jag gillar doften av trycksvärta. Jag fick som sagt urlen till en läsvärd artikel i DN. Det är ett problem detta, att vi inte skyddar barnen tillräckligt mycket. Ge barnen status som brottsoffer när ena förälderna misshandlas av sin partner. Vem skulle tvinga ett brottsoffer att umgås med den som utfört brottet man är brottoffer för. Snurrigt? Läs artikeln jag länkar till ovan så kanske det klarnar. På tal om mansmisshandel. Äntligen har jag fått tag på statistiska uppgifter. Män som misshandlas av kvinnor är försvinnande få, jämfört med kvinnomisshandelns siffror. Visst finns fallen, intet tu tal om annat. Det har däremot varit svårt att argumentera vidare om detta då ingen statistik varit tillgänglig.

Varje år polisanmäls 20.517 kvinnomisshandelsfall i Sverige, enligt Brottsförebyggandet rådet (BRÅ). Mycket pekar på att långt fler kvinnor misshandlas utan att anmäla. Enligt kriminologen Leif G W Persson kan det verkliga antalet misshandelstillfällen vara så stort som 300.000 per år. Under hela förra året polisanmälde 227 män att de blivit misshandlade av kvinnor som de kände. Sannolikt är det också här många misshandelsfall som aldrig anmäls. Använder vi samma faktor som gäller för mörkertal för kvinnor så skulle det kunna bli ett mörkertal på c.a 3.000 fall. Det blir en (1) procent av kvinnornas mörkertal. Men....om vi ska följa resonemanget som de extrema mansgrupperingarna har så är c.a 200 fall av mansmisshandel falska anmälningar, kvar blir 27 fall. De påstår att c.a 90 procent av kvinnornas anmälningar är falska. Varför skulle det vara annorlunda åt andra hållet? Men så kan du väl inte räkna, säger den uppmärksamme! Varför inte? Den ena räkneoperationen är väl lika god som den andra? Men jag vidhåller att det är väldigt få av de 20.000 fall av kvinnomisshandel som är falska, så i rimlighetens namn menar jag att få av de fall av mansmisshandel som anmäls är falska. Allt våld är förkastligt. Men siffrorna talar sitt eget språk.
Anmälningar kvinnomisshandel - 20.517
Beräknat mörkertal - 300.000
Anmälningar mansmisshandel - 227
Beräknat mörkertal - 3.000

Ingroddheten hos en vana står i regel i direkt
proportion till dess meningslöshet.
Marcel Proust

28/11-01

När jag ser tillbaxs på hur det var på virusfronten bara för några år sedan så är det himmelsvid skillnad mot nu. Det kom enstaka attacker, då och då. Men inte blev spridningen lika stor som dagens virus? När ska folk lära sig att inte klicka på bifogade filer? När ska Microsoft göra mailklienter som inte är så sårbara? Fortsätter det så här vill man knappast ens ladda hem mailen. Det är för mycket bök och stök att hantera alla virusinfekterade mail. Inte nog med att vanliga användare blir smittade och skickar ut virusmail som skållade råttor. Servrar runt om i världen blir smittade, vilket i sin tur innebär att sidor segas ned och slutar fungera. Fenomenet att riskera att bli smittad via att surfa på hemsidor trodde man tillhörde superhårdporrsidor i obskyra trakter på nätet där de flesta turligen aldrig surfar. Numera kan man bli smittad genom att surfa förbi stora svenska kommersiella sajter, kör de på NT Servrar och har dålig säkerhetsuppdatering kan vad som helst hända numera tycks det. Samma regel gäller här som via mail, klicka inte på suspekta länkar. På en mailinglista läste jag detta häromdagen: - "Var nyss inne på www.esselte.se, och vad mötte mig där om inte ett popup-fönster innehållande sample.exe...". Burrrr....burr....jag bävar för denna utveckling. Jag ser inte med blida ögon på den. Det kan inte vara så här det var tänkt från början? Jag saknar den anda som fanns runt 1996-1998. Vart tog den vägen? Nu verkar det som de mörka krafterna tar över, mer och mer - även på nätet.

Två år är lång tid. Under den perioden hinner det ibland hända mycket, både väntade och oväntade saker. I dagens tider är det inget ovanligt att bli uppsagd och stundtals tvingas leva på A-kassa. Att vissa bidragssystem som bl.a underhåll och studieskulder hos CSN bygger på inkomster två år tillbaxs i tiden kan ge oanade effekter. Det borde gå snabbare och lättare att kunna anpassa underhåll/avbetalningar till CSN och andra skulder till verklig inkomst i realtid. Jag läste om killen som håller på att knäckas på grund av underhåll han vill men inte kan betala. Visst ska barnen ha rätt till underhåll, vilket ju ska gå till deras väl och ve. Men systemet måste vara lite mer flexibelt. Ingen ska heller kunna fuska bort skyldigheten att betala underhåll, vilket sker kanske lika ofta? Jag har alltid undrat vad nolltaxerare lever på. Egentligen.

Jag läste om en annan snubbe för några dagar sedan som blev pappa först när sonen var runt sju/åtta år. Historien bakom fick man inte som läsare. Bakgrunden går att spekulera i, men det gör jag inte. Men summasummarum var att han krävdes på fyra års retroaktivt underhåll, cirkus 40.0000 pix. Men vad jag förstod ska den lagen ändras. Det är ungefär 30 fall om året av denna art. De ska i fortsättningen slippa betala retroaktivt. Vilket i sig är bra. Hur som haver blev detta i alla fall en riktig solskenshistoria. Slutet gott, allting gott. Killen har nu tre barn istället för två, vilket han bara tyckte var kul och det nya barnet har inlemmats i sin nya familj på ett bra sätt via gemensam vårdnad. Denna kille det handlade om var en vanlig Svensson - tack och lov tänkte jag nästan säga, för barnets skull. Vad jag vet finns det liknande fall som inte fallit lika väl ut. Rätten har i vissa fall motiverat att "umgänge är ingen rättighet". De tolkade då lagtexterna som tänkt, i mening "för barnets bästa". Som sagt, allt kan inte då skyllas på räviga umgängessaboterande ex. Lite pillande i naveln skulle ge besked om annat. Ibland ligger faktiskt felet hos mannen. Ibland hos bägge. Men sällan enbart hos kvinnan, vilket en del extrema mansgrupperingar vill göra gällande. Tro mig eller ej.

Vad kallas den okänsliga delen vid snoppen?
Mannen.

27/11-01

Mer info om viruset jag skrev om igår.
Som om det inte vore nog sprids ytterligare ett virus,
en mask kallad Aliz. Trött är bara förnamnet.
Annars? Mycket är det. Mycket blir det...kanske.
Ha en underbar dag *kram* Annica.

Hur många skämt om män finns det?
Inga, samtliga är sanna. :)

26/11-01

Då var det dags igen.
Medans det fortfarande droppar in Sircaminfekterade mail har jag noterat att under senaste dygnet har det varit en katastrofal ökning av virusinfekterade mail med viruset W32.Badtrans.B@mm. Det är tur att jag kör Netscapes mail för där gör den inte så stor skada. Detta virus räcker det tydligen att öppna i sin mailklient för att man ska bli infekterad. Dessutom *ta i trä* hinner min Norton detektera dem under tiden de laddas ned. Jag får möjlighet att ta bort den infekterade delen i mailet. Kvar i detta fall blir bara ett tomt mail utan Subject. Jag måste vara en populär person eftersom alla sänder dessa infekterade mail till mig :). Dagens understandment.... Men jag får nog flertalet fler sådana mail än faster Agda i Arjeplog i alla fall. De flesta avsändare vet jag inte ens vilka de är.

Smulan, den filuren, smet igår efter en åktur med B. Han öppnade bildörren och istället för att som vanligt springa in på tomten drog hon järnet upp i skogen med nosen jäms med marken. Jag blev lite orolig eftersom stora vägen går utmed skogskanten. Lilla gumman skulle nog stå sig slätt mot en framrusande bil. Det var många tankar som hann tänkas innan hon kom tillbaxs. Det gick bra, den här gången.

På tal om veckan mot rasism på TV. Jag tycker att det är en bra idé, men bättre vore att sprida ut informationen året runt. Nu kanske det blir lätt för dem att värja sig som borde se och höra. Jag fick nedanstående historia via en mailinglista. Jag frågade om det var okey att sprida det vidare. Ytterligare kommentarer behövs nog inte? Texten/historien är ganska talande av sig självt.
För några år sedan fick ett land i Sydamerika en vice-president som bott i exil i Sverige. Dagens Nyheter ville intervjua honom om detta, men vice-presidenten avböjde med förklaringen - "Under de fyra år jag städade på DNs redaktion var det aldrig en en enda journalist som hälsade på mig ens".
Det blev nog ingen intervju där inte.
Så kan det gå när inte haspen är på.


25/11-01

Janis Joplin!
Vilken nostalgi-tripp på TV:n igår.
Släng er i väggen alla dagens Barbie-dockor med silikontuttar, tonvis med smink och en påklistrad sexig *outfit*, allt i syfte att försöka göra karriär inom musikbranschen. De är mer produkter av producenter än något eget. Janis Joplin hade något äkta som kom inifrån. För oss som växte upp runt 1968 var hon en förebild och en som gav oss tjejer råg i ryggen. Vart det ledde är en annan fråga. Med tanke på hur jämlikheten verkar gå kräftgång.

I ain't got no reason to livin', I can't find no cause to die
Lord, I ain't got no reason for livin', you give me no cause to die
Lord, I ain't got no reasons for stay here, give me no cause to try
I got these blues, I gotta find me that middle road

Well, I ain't got mother to love me, ain't got no father to care
Lord, I ain't got mother to love me, ain't got no father to care
Lord, I ain't got no reasons to go on, give me no cause to stay here
I got these blues, I gotta finally know why

Well, I ain't got no reason for walkin', I guess I'm gonna fall or standstill
Lord, I ain't got no reason for walkin', guess I'm gonna fall or standstill
Lord I ain't got no reason for goin', give me no cause to stay here
I got these blues, Lord I gotta finally know why


24/11-01

En försmak av vintern. Vägen genom I1 var som en isbana, halkavalka. Där brukar de ofta varken salta eller sanda. Det är iofs bra, bara man slapp möta SL-bussarna som tror att de äger vägen. Vi bilister tvingas åt sidan, trots att vi kryper på andra vägkanten är det ofta bara några centimetrar mellan bilen och bussen vid själva mötet. Fort kör de oxå. Att sakta ned innebär kanske förseningar i tidtabellen? När man kommer hem är det skönt att tända en brasa i kaminen och bara njuta. Att det mörknar tidigt går att undanröja genom att tända ljus inomhus. Istället för att banna mörkret - tänd ett ljus.

I Mariedal, en bit härifrån, härjar ett ungdomsgäng som består av några unga killar från orten. De har bl.a skjutit genom min svärfars fönsterruta, snott hans fina trädgårdsprydnader och en del har de helt sonika slagit sönder på plats. De hotar honom på allehanda sätt, de hänger runt hans tomt och häromdagen spottade de snus på honom. En man som är över 85 år ska inte behöva ta sånt skit. När slutade dagens ungdom att respektera äldre? Polisen bryr sig inte, fast de vet vilka de är. En polisman sa rakt ut till min man att:
- Ja, de har ju så lite att göra ungdomarna ute på landet. So what? Polisen uppmanade även min man att själv kontakta ungarna för att snacka dem tillrätta. Jag anser att det är polisens uppgift! Basta! Vad ska man annars ha dem till?

Vad är det för skillnad på en man och en dator?
-På en dator fungerar åtminstone kommunikationen.

23/11-01

Var fjärde Sverigedemokrat har poster i brottsregistret. En Sverigedemokrat i kyrkofullmäktige har tretton (13 !!!!!) domar, bland annat för grov misshandel. Jajaja...jag har tidigare påvisat att brottsligheten ÄR hög i extrema grupper vare de sig är politiska eller inte. Det är kanske därför de bara platsar i dessa extrema grupperingar? Jag är lite orolig för danskarna som fått en högerpopulistisk regering, ja - de flesta partier i Danmark verkar numera rida på *utlänningarna är roten till allt ont*-vågen.

Debatten är het. Ska prostitionen legaliseras? Ska det betraktas som en vanlig yrkesverksamhet? Med detta kan det bli lite roliga effekter, ja - kanske inte för den som drabbas. Tänk dig att gudfruktige Anders i charken blir arbetslös. Det finns inte några andra lediga jobb på orten än på ortens lokala bordell. Anders A-kassa är på upphällningen, han anvisas ett jobb på bordellen som prostituerad. Nekar han, försvinner A-kassan helt. Han går ofta ned på knä och böjer sig framåt för att be sina böner. Ska han nu inta samma ställning på nya jobbet? Framåt böj! Ja, marknaden är inte så stor på kåta kvinnor som vill betala för ett knull så han lär i så fall få betjäna kunder av sitt eget kön. Okejrå! En liten överdrift.

Om jag tar det från ett annat perspektiv då? Skulle du vilja att din son eller dotter var tvungen att ta en prao-plats på traktens lokala bordell i brist på andra lediga platser? Ett jobb som jobb! Varför kommer de som debatterar för legalisering ofta med små Brask-lappar som: "de som vill komma ifrån prostitionen ska givetvis få allt det stöd de behöver". Men, men...hur rimmar det ihop med att legalisera prostitionen? Det verkar ju som debattörerna inser att det inte är ett så trevligt yrke då med andra ord. Ja, för lyx-hororna kanske som dels tjänar grova pengar och kan välja vilka de vill släppa till. Men frågan är om de verkligen vill skatta för ALLA sina pengar de drar in. De andra som får ta vad som bjuds (kunder som är sadister, skitiga, elaka, bärare av könssjukdomar, svettiga, psykopater, misshandlare osv.) kanske hellre skulle kalla det ett riktigt yrke?

Det framförs att handikappade män måste få tillgång till sex. Eller kärlek som en del säger. En prostituerad säljer inte kärlek, känslor, ömhet utan bara sin vagina. Intet mer! Till detta kan de flesta män säkerligen köpa en uppblåsbar Barbara eller en värmefylld plast-vagina? De flesta kvinnor får nöja sig med en man i byrålådan :). Det verkar funka bra. Svårt ämne. Men jag är emot legalisering. Deklarera det som en hobby? De vill ha sina rättigheter var den en kvinna som sade i en intervju i TV. Rättigheter tror jag hon nämde ett tiotal gånger, ordet betala skatt hörde jag inte. Men jag kanske var lomhörd? Men som sagt, deklarera det som hobbyverksamhet. Jag är inte insatt i skattetekniska detaljer, men borde inte det bli pensionsgrundande? Att tro att hallickar skulle betala sociala avgifter är nog mindre troligt? Ska kommunderna anställa dem? Staten? Ska tjejerna kanske starta egna små enskilda firmor? Ska kondomer kunna dras av i deklarationen? Underkläder? Glidmedel? Sängar? Piskor? Kostnaden för hallicken/vakt? Nej, nu svävar jag iväg...men detta är inte helt enkelt. Könshandel är vad det är. Inget annat. Förnedrande för båda parter, till syvende och sist.

Varför tror inte män på faderskapstest?
Blodprovet tas i fingret.

22/11-01

Gråtrist väder. Nalle hade en fullmatad, fet, glänsande fästing bakom örat häromdagen. I november! Ur led är tiden. Men fästingar är aktiva ned till plus fem grader och dagtid ligger temperaturen runt omkring där, så det kanske är förståeligt? Annars? Full rulle! Återkommer! Ha en underbar dag! *kram* Annica

De träd som flyttas ofta
slår sällan rot.

21/11-01

Smulan har återigen flytningar. Jag har börjat ge henne en penicillinkur. Nu är det tydligen mer regel än undantag att hon får bekymmer med livmodern efter varje löp. Egentligen borde jag nog operera bort hennes livmoder. Men jag väntar med det. Med tanke på vilket trauma det skulle bli för henne väger det just nu mer lättare att försöka lindra med penicillin. Smulan är inte veterinärernas skräck utan det är snarare tvärtom.

Jag var på Sopiahemmet igår och en läkare kikade på mina födelsemärken i ansiktet. Ett märke tog han bort på en gång (det som kom för några år sedan), men de tre andra lät han vara kvar med motiveringen att de är helt ofarliga. De tre märkena har jag haft hela livet, i princip, så det känns helt okey. Visst, de växer lite varje år, men inte finns det någon risk att jag kommer att se ut som Pomperipossa, hur gammal jag än lär bli ;). Skönt att ha det gjort. Denna vecka är det mycket med det jordiska, ett evigt farande och flängande. Det känns som jag bokat in hela höstens aktiviteter just denna vecka. Men å andra sidan är det skönt att få sakerna utförda, jag har en tendens att skjuta på saker och ting :) - inte bokstavligt.

Karlsson, ja...nu avslöjas det att han är en alltför välbetald "gräddfilsåkare". Jag misstänker, tyvärr måste jag säga, att detta kommer ligga sossarna till last i valrörelsen. Han behåller sin EU-pension som ger 60.000 efter skatt plus kommer att dessutom kamma hem hela statsrådslönen på 78.000. Hur detta går hand i hand med en socialism och solidaritet kan man ju undra? Björn Rosengren hade i alla fall vett att avstå från sin TCO-pension på 33.000 när han blev näringsminister. Jag misstänker sedan länge att våra politiker, vare sig de är röda eller blå ägnar sig åt politik enbart för egen vinning. Jag tar tillbaks ALLA, för jag tror fortfarande att de på gräsrotsnivå fortfarande drivs av sin övertygelse. Men den försvinner nog i samma takt som arvodena ramlar in? Har jag fel må Gud förlåta mig. Men frågan är om jag är så fel ute? Visst ska man få betalt för ett fullgott arbete. Men jag tvivlar på att Karlsson verkligen gör rätt för en lön som motsvarar lönen för: fem tandläkare, alternativt sju socialsekreterare eller tio köksbiträden.

Hur går det med dokussåporna då? Det är två jag följer, med ena ögat. Ingen av dem är någon höjdare direkt. Jag blir nästan bara arg när jag ser på dem nuförtiden. Robinsson kan de lika gärna lägga ned. Där tävlar de numera om vem som ska få ÅKA hem och inte vem som ska vinna. Tjejerna bildar en pakt och ligger på stranden och yrar om "Girlpower" och menar på att de minsann borde vinna då de är så starka. Nåväl. Sara var väl den enda kvinnliga kämpen som var värd att vinna, oavsett kön, men hon röstades hem. Snacka går ju an. Men inte ser jag någon "Girlpower" i att ligga och snacka skit om andra. Som "Zubban" sa - jag skulle kunna hjälpa till och jaga och fiska, om jag ville???? Eftersom hon inte vill får hon väl acceptera att stå i "disken" och plocka upp efter killarna. Farmen då? Benny har blivit en riktig gnällspik, mer likt ett förvuxet barn än en stor, stark karl :). Han kan inte förstå att Sofia inte valde någon av dem, som mobbade ut henne, till storbonde. Alla har börjat visa sina riktiga jag nu, den ena värre än den andra. Jag misstänker att de inte tycker att det är så kul att se sig själva i TV:n, nu så här i efterhand.

Grinig? Irriterad? Jag? :-)
Kanske det? Men det får man väl vara?

Bara en man skulle köpa en bil för femtusen
och sedan sätta i en stereo för tjugotusen.

20/11-01

Klingvall byts ut mot en Karlsson. En Karlsson med skelett i garderoben, inte vilka skelett som helst heller - rattfylla. Ja, jag hoppas Persson vet vad han gör.

Jag har aldrig lyckats sätta mig in i varför H&M:s julkampanj orsakar rabalder varje år. Underkläder säljer man bäst genom att exponera dem. Här faller det naturligt att visa modellerna i bara underkläderna :), till skillnad mot bilar och motorsågar som man försöker prångla via sexiga bikinibrudar. Jag har ännu aldrig sett liknande konstellationer IRL. Det jag själv erinrar mig emot är det slentrianmässiga valet av modellerna på H&M:s stortavlor. Jag skulle gärna se lite mer vanliga, lite äldre modeller - sådana stora massan kan identifiera sig med. De underkläder som exponeras kanske inte alltid passar den ändock stora målgrupp de utgör. Men upprörd? Nej, det finna andra saker att lägga energi på. Men däremot ser jag inte ned på dem som ids uppröra sig. Säkerligen känns det viktigt för dem.

Jag läste att en statsvetare hade sin egen teori om huru detta rabalder uppstod. David Mohsen menade på i Aftonbladet att:
- Radikalfeministerna är bara arga för att ingen tjej som visas på reklampelarna, filmer eller andra mediakanaler påminner om hur de själva ser ut.......De flesta av feministerna är ju inte snygga. Det är det som bränner i deras själar.

Men hallå? Vilken argumentering? Mer kanske brist på argument? Varför ska det alltid dras fram, som en slags förklaringsmodell, att feminister måste vara fula och deras agerande beror på bitterhet sprungen ur fulhet, ja, rent av skär avundsjuka? Snacka om att upprätthålla gamla cementerade könsfördomar. Detta visar bara hur djupt könsrollerna sitter. Vi kvinnor blir bedömda på ett annat sätt än män, via vårt utseende. Hur nu utseendet kan ha något med åsikter att göra?


19/11-01

Jag minns när vår nya justitieminister tillträdde. Jag hade delade känslor eftersom jag var osäker på hans kunskap och engagemang gällande våld mot kvinnor. Den frågan har han dock behandlat med bravur. Jag skulle vilja påstå att han gör mer nytta än vad någon kvinna skulle kunna göra på den posten, eftersom han är man. Vem kan påstå att han är en manshatare? En nazifeminist? En med livmoderna mellan öronen? Nej, en elogé till Thomas Bodström som bevisligen har påvisat att han är en man med *stake*, en man med integritet och ett stort engagemang. Det måtte svida i vissa kretsar? Det hoppas jag verkligen att det gör. Kanske, kanske, kanske kan det ge vissa personer signaler om att de kanske är helt fel ute? Nu har han kommit med ett förslag till tillägg i lagen om besöksförbud om att män som misshandlar ska få en månads besöksförbud i sitt eget hem. Nu krävs det häktning för att få denna effekt. En bra start.

- Barnen är en bortglömd grupp, säger justitieministern Thomas Bodström i denna artikel. Så rätt, så rätt. När ska barnen oxå betraktas som brottoffer. Varje dag misshandlas minst 50 kvinnor i Sverige. De blir hotade, förnedrade, trakasserade, slagna och nedtryckta av sina män. För att skada kvinnan händer det ofta att mannen ger sig på kvinnans svaga punkt - barnen. Det kan du läsa om i denna artikel, "Nu djävlar berättar du sanningen!" skrek han till mamman. Jag har andra exempel, som sällan nämns i pressen. Gud allena vet, hur många husdjur som får ta stöten. Jag har hört alldeles för många berättelser om hur många hundar som skadats/fått sätta livet till bara för att mannen velat hämnas, då de vetat vilken smärta det skulle komma att åsamka kvinnan.

Galna idéer överförs som sjukdomar,
och den som får en råkar för det mesta ut för allihop.
André Siegfried

18/11-01

Ha en trevlig söndag!

Det finns människor det är
ärorikt att bli hatad av.
Denis Diderot

17/11-01

Smulan äter som bekant allt hon kommer över. Inget förvånar mig numera. Jag undrade faktiskt igår om hon inte hade satt i sig mina glasögon :). Jag var iväg en sväng och när jag kom hem fick jag leta, leta och leta efter dem. Ingenstans fanns de. Alla upptänkliga ställen genomletades, kylskåpet :), duschen, badrumsskåpet, alla bordsytor, datorrummet dammsögs in i detalj och jag hittade dem inte. När jag var på väg att ge upp så fick jag syn på dem på köksgolvet bredvid köksbordet, så fint ihopvikta. Hur de hamnat där lär förbli en gåta. Rena rama turen att varken jag eller någon av hundarna trampat sönder dem. Tänk vad beroende jag har blivit av mina glasögon. När jag på mödravårdscentralen skulle fylla i en blankett såg jag inte ens i vilka rutor jag skulle fylla i, texten var för liten.

Nej, jag är inte gravid :). Jag var och tog cellprov. Jag brukar alltid säga till andra människor att de ska ta hand om sig själva och att de bara lever en gång. Take care! Men mig själv struntar jag oftast högaktningsfullt i. Men så är det....det är lätt att råda andra, men svårare att råda sig själv. Jag har kommit ur systemet och har inte blivit kallad till cellprover på minst tio (10) år. Det har inte rört mig så mycket i ryggen. Tills nu, då jag insåg att det kanske var dags att pallra sig iväg och ta detta prov. Jag har även beställt tid för att ta bort mina födelsemärken i ansiktet, de som irriterar mig eftersom de växer och ibland blir lätt *skorpiga*. Det du! Jag har även, som jag skrev om tidigare, masat mig iväg till läkare för en allmän check-up. Vilket visade sig nödvändig. Jag har inte fått alla svar än. Men ett har kommit. Mitt kolesterol (stavas det så?) var åt skogen för högt. Nya prover ska tas nu.

Igår blev jag smickrad. Jag blev kontaktad av en journalist angående mina hemsidor. Jag kommer att berätta mer senare.

Många män håller koll på vad
de har ätit. Det kallas slips.

16/11-01

Då testar vi att dela upp månaderna :). Det kanske blir mer lättladdat via modem. Jag vet ju själv hur illa jag ogillar sidor som tar alltför lång tid att ladda ned. Varför skulle mina sidor vara ett undantag?

Jag satt på pendeltåget och överhörde en konversation igår. Det var en kille som hade klippt sig och tjejerna runt om fällde diverse kommentare: Ursnyggt! Skitballt! Asläckert! Vrålhäftigt! Supercoolt! Svenska språket har utvecklats, minst sagt. Det är bra, tänk om vi alla skulle tala samma slags språk som på 1200-talet. Tänk om vi inte skulle tillåta låneord eller nya former av svenska ord. Vad tråkigt det skulle bli. Men ibland undrar man ju hur exempelvis nya sammansatta ord bildas. Andra ganska nya sammansatta ord är påskmiddag, mörkblond, sjuksyster/sköterska och pappaledigt. De följer mer ett logiskt mönster. En middag vid påsk kan kallas för en påskmiddag. Ett blont hår som är lite mörkt blir nyansen mörkblond. En syster(sköterska) är en som sköter sjuka. En pappa som är ledig (för vård av barn) är pappaledig. Men hur blir det med de nya modeorden? Ett snyggt ur(klocka) är ursnygg, kanske det. Ballt som skit eller är skit ballt? Ett läckert as borde vara asläckert att äta då med andra ord. Ett häftigt vrål är vrålhäftigt, men det är mer ett ljudligt fenomen i så fall. Det är coolt(häftigt) att supa, med andra ord supercoolt att bli alkis. Sammansättningarna är tämligen ologiska tycker jag. Är det ett tecken på att man börjar bli gammal :).

Den nyblivna hustrun säger morgonen efter:
- Du är en otroligt dålig älskare!
Mannen svarar:
- Hur kan du säga något sådant efter bara trettio sekunder?

Till början av månaden, 1-15 november! ---->

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1