Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/1-00

När jag kom in i hönshuset i går så låg en höna mitt i *bajs-bingen* (under de pinnar de sover på) och var helt lealös samt utstötte konstiga ljud. Jag har inte hjärta att vänta och låta dem självdö så jag tog ett stadigt tag runt halsen på den och knäckte nacken. Den dagen jag ligger på långvården i fosterställning önskar jag att någon gör detsamma med mig. Kanske mer *människovänligt* med en spruta eller dra ur syrgasen förståss :). Ingen ska behöva lida i onödan. Svårt bara för dem som ska avgöra. När har gränsen passerats för meningsfulla vårdinsatser? Jag är för dödshjälp under de premisser att det är läkarna i samråd med hela vårdteamet, anhöriga och experter som avgör. Jag litar på att ingen släcker liv i onödan.

Då kommer jag osökt in på kvinnan som blev dödad i helgen av sin man på permission, med barnen och sin mor som vittnen. Har det inte varit lite för mycket på sista tiden? Kvinnomisshandel. Mord på kvinnor. Våldtäkter. Killar! Tjejer! Gör era röster hörda! Visa er avsky! Ta er ansvar! Kräv förbättringar! En bra start, besök Fågel Fenix.

Tja, vad ska man säga om detta - chefen kollar vart du surfar? Surfar du på *fel* (vem ska avgöra detta?) sajter går stora larmet :), din skärm börjar blinka febrilt, datorn piper så dina kollegor alertas och larmet går hos chefen i form av en röd lampa som tänds. Lite Orwell över det hela.

Känns detta igen? Du ser i statusraden under tiden sidan du vill besöka håller på att laddas in Connect....http://c1.thecounter.com..... TheCounter.com har blivit en mycket populär tjänst för räknare/statistik på hemsidan. Dock har dess enorma popularitet inneburit att serverns svarstider ibland är olidligt långa. Det i sin tur innebär att den som har dess kod på sin hemsida får problem. Sidan laddas helt enkelt inte in eller kanske laddas den in efter några minuter. Minuter som kanske besökaren inte har lust att invänta. Tråkigt! Gratis är inte alltid bra :).

För att vara trovärdig bör man vara konsekvent!

30/1-00

Subject: HJÄLP OCH FORT!
Date: Sat, 29 Jan 2000 15:25:56 +0100
Resten av mailet bortklippt.
Så ska man inte skriva i subject eller i mail numera till mig :). Jag har börjat få konstiga ryckningar i höger hand och slinter ofta på just DELETE-knappen då. Underligt så det kan bli? Jag måste ha blivit allergisk mot ord som du måste svara, snabbt, fort, genast osv? Grinig? Kanske?

Återigen en *crop* hittad på nätet. Jag fick ett mail från en tjej som hade ramlat in på en HTML-skola på Algonet. Jag har mailat killen samt CC:ade abuse@algonet.se och bett honom ta bort den. Det är text direkt kopierat från min guide som låg på Torget i ett par år. Inte bra. Inte speciellt orginellt. Jag själv är väldigt förtjust i www.gulasidorna.se. Undra sa flundra om man skulle kopiera sajten och lägga under min domän, på min sida? Nu är det ju inte så lätt förståss *skrattar*, jag kommer ju inte åt deras system bakom. Suktar :)))). Synd. Nej, allvarligt talat - sååååå gör man inte.

Stora soptunnekriget över?
Den som följt min dagbok förstår vad jag menar. Häromdagen var den plötsligt väck. Min förvåning var stor vill jag lova. Nu vet jag varför :). Granntjejen började köra bakom den med bilen lite demonstrativt och det tog skruv. Så det kan bli. Nu får jag hoppas att den förblir borta, det är jätteskönt att slippa gira för den och framförallt att slippa irritera sig på den. En liten skitsak kan tyckas för utomstående. Men jag lovar, det var det inte.....

29/1-00

Ha en bra dag! :) - trots det väntade ovädret. Igår fick man iaf en försmak av det som komma skall. Solen sken och det kändes till och med som om den värmde lite grann. Inbillning kanske - men en skön inbillning iaf :). Nu har jag fått igång min nya Ericsson 320s - tillvänjningsfaktor 10 måste jag medge. Annars? Inget nytt. Det händer massor på jobbfronten (likt ketchup-effekten) men inget privat. Det är ingen bra balans egentligen.....men vad gör man? Det är lätt att råda andra *skrattar* men att applicera de råden på sitt eget liv är inte alltid lika lätt.
Det är bättre att skapa meningen med livet än att söka efter den.

28/1-00

Igår var en sådan där dag då _allt_ strulade. Jag har fått en ny burk på jobbet och skulle installera min Iomega Zip, vilkens Plug&Pray ;) slog ut mitt ljudkort. Helt plötsligt fanns inte IRQ 5 samt IRQ 7 på datorn? NT är inte alls kul att felsöka, ska jag brottas med Windoze föredrar jag Win 95/98. Jag fick en ny prototyp att testa (wap-mobil) men den funkade inte mot min GateWay utan jag fick testa en annan och då hängde den sig i *loading*-läge varje gång. Inget funkade som sagt, vad jag än gjorde. Så, denna dag kan bara bli bättre *skrattar* - eller hur?

Jag har tagit bort zippen på guiden, den började närma sig 4 Mb och det tog tid att ladda upp den efter varje ny uppdatering. Jag förvarnade en vecka innan jag tog bort den och vete sjutton vad som hände men under den veckan laddades den ned mer än 1000 gånger per dag enligt min statistik. Otroliga siffror. Nå, nu är den bort och en del har börjat fråga efter den. En kille godtog inte mitt svar via mail att den var borta, gone with the wind. Han tyckte att jag bums skulle lägga upp den, det var minsann så dyrt att surfa och det skulle spara hans telefonräkning om den gick att ladda ned för surfning off-line. Mitt svar blev (han har inte bemött det än) att vem ska betala mina telefonräkningar då när jag måste ladda om den vid varje uppdatering för att den ska vara fräsch?

Det är inte intressant vilken väg man väljer.
Huvudsaken är att man väljer en intressant väg.

27/1-00

Tack för att en del av er orkade svara på min fråga igår. I sinom tid ska jag göra en sammanställning och lägga upp här så ni får läsa resultatet. Annars? Jag brukar säga att livet är jämförbart med en påse, tom och innehållslös om man inte fyller den med något. Men jag reviderar till "livet är som en ketchup-flaska, inget händer hur man än vrider och vänder på den och sedan kommer allt på en gång". Just så känns det för mig i detta ögonblick. Allt har varit ganska dött och trist en längre period, men nu börjar det bara bli för mycket :). Jag hinner inte med riktigt. Jag gillar Lätt och Lagom, gärna på smörgås och även så i livet. Numera. Tecken på att man börjar bli gammal? Eller bara bekväm? Inte tillräckligt hungrig?

26/1-00

Vässa pennorna eller damma av tangenterna rättare sagt :). Nu behöver jag hjälp. Det står still. Mer än vanligt. Det jag vill veta är dina surfvanor, inte i detalj men gärna om du har lust att kort bara i ett mail till atiger@swipnet.se kan berätta för mig hur du utnyttjar nätet. Vilka är dina favoritsajter? Vilka tjänster utnyttjar du? Chattar? Portaler? Ja, vilken nytta du har av nätet. Jag skulle bli mycket glad om jag fick input både från tjejer och killar och givetvis är det *only for my eyes*. Det jag är ute efter är att få en bild av hur vi vanliga Svensson använder Internet. Framförallt vill jag se om ordet "kvinnosajter" bara är myntat av marknadens krafter eller om det finns könsspecifika skillnader. Själv tror jag att det är intresset som styr. Men tror gör man ju i kyrkan som sagt :).

Vill ni veta vad jag gör på nätet?
Den mesta tiden spenderar jag on-line i och med att jag sitter uppkopplad och svarar på mail på löpande band. Surfar gör jag via länkar på mailinglistor samt via privata mail, framförallt då folk som vill ha en Tigerlänk eller vill ha svar på en fråga. Det är ju en tolkningsfråga vad det kan klassas, jobb eller fritid. Dock blir det bara ett hastigt *kollande* på dessa sidor, det är sällan man fastnar någon längre tid vid samma sida numera. Mitt privata surfande börjar pga tidsbrist decimeras allt mer, numera nästan zero. Jag läser fortfarande vissa dagböcker då och då, checkar givetvis in min egen anslagstavla då och då, vid behov svarar jag på frågor. Det primära är för mig att kunna söka information via sökmotorer, använda tjänster då och då som Gula sidorna (kartorna är bra för mig med dåligt :) lokalsinne), BoVision, CityNavigator, KTH:s sv/eng lexikon. Visst låter det tråkigt? Framförallt känner jag mig väldigt okvinnlig. Jag besöker aldrig dessa s.k kvinnosajter - ja, numera har jag skippat Aftonbladet Kvinna efter deras omläggning till nytt, sämre koncept. Jag chattar aldrig. Jag läser aldrig nättidningar. Jag besöker aldrig portaler. Kort sagt - nätet är inget nöje längre utan bara jobb/nytta för mig. Gosh - jag kanske borde gå en Internetkurs *skrattar*.

25/1-00

Nya säkerhetshål!
Snabbt byte av ämne :).
Behöver jag säga att jag anser att jag hade rätt igår efter att ha läst i tidningen nu att förutom det jag rabblade upp så har en jägare har dödat sin fru med sitt licensierade vapen. Avväpna alla jägare/tävlingsskyttar. Genomför stenhårda prov, personlighetsanalyser och gör det _svårt_ att få tillstånd. Bah - en veckas kurs och så kan vilken idiot som helst bli potentiell mördare.
Snabbt byte av ämne :) igen.

Är facket synonymt med fuck it?
Det kan man nästan tro numera när man lyssnar på en del människors uttalanden. Jag förstår inte varför? Arbetsgivarna organiserar sig, bl.a SAF. Varför skulle det vara helt fel att arbetstagarna gör dito? Det förenklar för bägge parter. Har du hemförsäkring? Pensionsförsäkring? Bilförsäkring? Husdjursförsäkring? Det faller väl ganska naturligt för de flesta? Jag drar paralleller med fackavgiften mot dessa andra olika försäkringar de flesta har. Du kan inte gå till försäkringsbolaget dagen efter det att huset brunnit ned och säga att du vill teckna en hemförsäkring i tron att de i efterhand ska betala/hjälpa till. Nopp! Har du tur brinner aldrig huset ned och du behöver inte utnyttja den delen av försäkringen. Men har du otur så är det ju bra att vara försäkrad. Jag har haft nytta av mitt medlemskap i facket. Tre gånger dessutom :). En gång var när jag blev varslad och min arbetsgivare *glömde* informera mig om min rätt till avgångsvederlag plus att jag har stämplat två gånger och därmed fått utnyttja mina inbetalningar till A-kassan. När jag jobbade i Televerket var jag dessutom fackligt aktiv och jag såg potentialen i facklig verksamhet. Synd att det börjar bli lite *fuck it*-anda över att ansluta sig till facket. Facket är så mycker mer. Jag kan se denna *fuck it*-anda speciellt hos dem som jobbar med/mot Internet/webb. Men det kanske är likadant på andra håll?

Dessutom måste man väl använda hjärncellerna stundtals. Jag skulle aldrig ta ett jobb utan att ha skrivit på ett anställningsavtal lika lite som jag skulle köpa bil utan att skriva på ett köpeavtal. De som jobbar svart går fetabort. En stämpel i pannan skulle de ha :) samt förbud att söka läkarvård, ja - all hälsovård, få folkpension vid ålderns höst, få sätta sina barn i skolor, få köra på gatorna - ja ni fattar vad jag menar kanske? Solidaritet - Ja. Men *tvåriktat* i så fall. Saxar ur mailen igår - "Man säger att man ska gå med, får hjälp att skriva om anställningsavtal så att man inte ska råka illa ut och sen spyr man galla över avgifterna på diverse mailinglistor." Jo, jag tackar jag - det är ju oxå ett sätt :).
Är du smart, läs mera här.

24/1-00

Har någon tänkt på att det har begåtts ovanligt mycket brott av jägare och andra skyttar senaste dagarna? Dags att avväpna dem? Ge dem slangbellor istället. En tävlingsskytt skjuter misstänkt inbrottstjuv genom fönstret i sin villa. En ex-man dödar hela sin familj tillika sig själv. Jägare dödar skyddade djur, nu senaste ett lodjur. Jägare skjuter i mörker från bilen och dödar en liten pojke. Kriminell får behålla sin vapenhandlarlicens....osv. Är det så här vi vill ha det? USA here we comes?

23/1-00

Burr! Det var -20 grader kallt igår morse. Det var till att skrapa bilen då jag hade glömt att sätta i motorvärmaren kvällen innan, jag tänkte inte på att jag skulle iväg en sväng på lördagsmorgonen. Man är ganska bortskämd med motorvärmaren, märkte jag :). Pga kylan släppte jag inte ut hönsen, utan bytte bara vatten och fyllde på foder. Det var första gången i vinter de inte fick gå ut. Tupparna har stora, vackra kammar. Dessa kammar fryser, svartnar och ramlar bort om det är för kallt. Jag lovar, de gillar det inte. En tupp råkade ut för det ett år och han blev sig aldrig lik igen. Vem vill vill orsaka att deras *penisförlängare* fryser bort? Det vore ungefär som att konfiskera männens penisförlängare, ex. deras Jaguar :). Hundarna gillade inte heller kylan, deras tassar tog stryk och det blev inga långa promenader.

Inlägg i min gästbok.
Fri Jan 21 23:17:14 2000
http://arg.nu arg@emaila.nu Anna-Karin from 212.151.0.10

Dig kan man verkligen bli förbannad på! Jag frågade dig om en sak om min hemsida. Men fick ett jävligt fult svar av dig! Och så skrev du om nåt helt annat som inte alls hade med min fråga att göra! En till som jag känner har råkat ut för samma sak. Skärpning Annica! Jag kommer aldrig mer att fråga dig om nåt!

Nå, för att fortsätta gårdagens tråd. Kritik, rätt eller felaktig blir alltid mer trovärdig om man inte uppträder anonymt utan vågar stå för vad man tycker och tänker. Sådan kritik är alltid lättare att ta åt sig och lyssna på än anonym dito. Så var vad det för vits med inlägget ovan? Ingen aning? Jag har inte haft någon mailkonversation med någon Anna-Karin. Jo, en Anna-Karin och jag har mailat till varandra (25/10-99) men jag kan knappast tänka mig att hon tog illa upp av mitt svar som löd -
Tack!
Det var vänliga ord och kul att du gillar min sida.
Visst får du länka om du vill.
mvh
Annica
Kort och koncist. Ja. Men inte jävligt fult :))). Knappast något som kan göra henne förbannad. Jag har stenhård koll på mina in- och utgående mail ända sedan 1997. Nå. Jag orkar inte ens bry mig heller vem det är, egentligen. Jo, till den grad att jag bara blir less. Anledningen till att jag berättar om detta är att det passade in bra på det resonemanget jag förde igår om att det var svårt att ta till sig kritiken från tjejen som valde att göra det anonymt från början. Ett annat bra exempel på att nätet kan missbrukas är detta rykte om att en känd travhäst är död som startades på en webbsida.

22/1-00

Oj, Kung Bore har hittat hit igen. Nu när man trodde att all is/snö var på väg att försvinna. Hemfärden igår vid lunchtid var ett riktigt äventyr :). Från Kista till E18 såg jag knappt 100 meter framför mig och hade ganska stora problem att sikta vägbanan i allt det vita. Vit himmel, vita stora snöflingor som var som ett enda stort vitt draperi, vit vägbana, snötäckta vita bilar och vitt överallt vart man än vände blicken. Det lättade lite efter en stund, men inte åkte man speciellt fort ens på E18. Jag hakade på en lastbil och följde dess baklyktor som lyste upp världen :), synd bara att den svängde av redan vid Kungsängen.

På en mailinglista går debatten i höga vågor, förresten det är flera mailinglistor som diskuterar samma Subject. Jag har raderat det mesta och det kan jag erkänna utan att skämmas. Ämnet i sig är alltid lika aktuellt. Dåliga löner. Olika löner beroende på kön. Dåliga arbetsförhållanden. Att folk inte få anställningsavtal. Provanställning utan lön var iofs något nytt :). Men på något sätt har diskussionen inte berört mig då jag inte har kunna ta den på allvar. Inte på det sättet den initierades - med ett anonymt mail av en förorättad tjej till en lista som har många medlemmar. Jobbar man inom Internet bör man ju veta att mail kan spåras om man mailar via Hotmail. Hur smart är det då att maila från företaget man kritiserar? Hur ska man kunna tro på någon som gör så? Nu är jag säkert lite elak, men förstå mig rätt.

Nätet är underbart. Nätet ger alla en chans till 15 minuter av *fame*. Alla kan bli hörda på nätet, det gäller bara att märkas i bruset. Men nätet i sig är ingen domstol. Hur lätt skulle det inte vara att *sänka* en kompis eller det företag man nu har lust att smutskasta utan egentlig grund. Småkids hänger upp sidor för att djävlas med varandra. Läs i senaste numret av InternetWorld (under rubriken Nyheter) om klasspolaren som hängde ut sin kompis på en sida på webben. Ja, jag har själv använt nätet i syfte att föra fram kritik - min sida om Kunskapslyftet. Lite likt ett annat fenomen som oxå diskuteras på mailinglistor just nu, CIW (se anteckning några dagar längre ned). Men min kritik mot Kunskapslyftet framfördes öppet och ej anonymt. Kritiken hade framförts både till skolan, kommunen och kunskapsföretaget Ldt Edition först (under hela terminen) men utan resultat. Jag hade stöd i ryggen av majoriteten av mina klasskamrater. Är man ensam i sin kritik (vad det nu än kan gälla) bör man kanske ha varmt om fötterna, för det blåser uppe på toppen - vare sig det kallas fjäll eller berg :). Tro mig jag vet.

21/1-00

<citat>
Som ni kanske ser så håller jag mycket på med webdesign och mekar mycket med hemsidor på fritiden så därför så kan jag göra hemsidor till dom som inte kan eller inte har tillgång till att göra hemsidor. Jag gör professionella hemsidor av bästa kvalite.
<slut citat>
Detta ovan försäkrar en av de två som lagt ut formulär med mig som mottagare på sina egna privata hemsidor. Nå, så proffsig kan han väl inte vara? Detta är ungefär som när en affär (nämner inte namnet) lanserade sin nya sajt :), men deras kontaktformulär var kopplat mot en annans affärs mailadress. Mao hade de croppat ganska rakt av :) *ooppss så det kan bli*.

Lia kom med en bra förklaring på orden berg och fjäll, se Kommentera! Så var den gåtan löst. Jag har givetvis mycket att berätta om fjällresan :), men inte här. Så är det. Det var ju inte en privat resa utan i tjänsten. Men några bilder tog jag och de kan beskådas under Dagens Bild.

20/1-00

Tillbaka! Tillbaka till vardagen :).
Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen, eller?
Jag var lite orolig för mailen och mycket mail blev det nu igår att tanka ned, men det var inte så farligt ändå då c.a 1000 kom från en enda mailinglista och där gällde Delete i högsta grad. Men en hel del var det och en hel del timmar lär gå att att besvara de som besvaras bör, beslutet att ta helt off i tre dagar straffade sig. Dock var det skönt, ärligt talat hemskt mycket underbart skönt att slippa bekymra sig för mail eller andra petitesser ute på Internet som suger must och tar av krafterna att ens bry sig om. Det är kanske dags att logga av för gott? Förresten, vad är det för skillnad på fjäll och berg? En fråga vi stötte och blötte utan att kunna hitta ett advekat svar på.

17-19/1-00

Tiger i Tandådalen.

16/1-00

Igår sov jag mest hela dagen. Det var iofs skönt, men inte särskilt produktivt. Dock hann jag med lite annat oxå :), bl.a felsökning i elnätet. Den elektriker som installerade elen här sist måste ha varit full eller road av att lösa gåtor. Utomhus, snett över gatan har vi 3 huvudsäkringar och det är väl ok, det är ju elbolaget som installerat dem och dem kan man inte göra så mycket åt. Men inomhus har vi två proppskåp, ett i gamla delen med 6 proppar och ett i nya delen med inte mindre än 15 dito. Nu kan man ju nästan tro att jag bor i en stor kåk, men det är bara c.a 60 kvm. Kopplingarna mellan de två proppskåpen är inte logisk för fem öre. Två små tummade, gulnande papperslappar med otydlig text är det enda som finns och som ska föreställa *märkning* av vad de olika propparna representerar. Igår gick en propp när jag körde tvättmaskinen. Tja - det är väl bara att byta kan man tycka. Men varför ska livet vara lätt? Proppen inomhus hade gått på baksidan, ja - jag skämtar inte och för att ytterliga krångla till livet hade en huvudsäkring gått men ej så att det syntes - dvs att den lilla, lilla knoppen med automatik skjuts iväg en bit så man ser att proppen har utlöst. Nehejdå - det tog mig en halvtimme att lista ut allt detta :( och när jag var klar var jag ganska less. Fast med lite eftertanke - är det inte värre än så kan man ju stå ut :).

Någonstans på minst två webbsidor har någon/några lagt ut ett/flera formulär där folk numera sitter och fyller i namn, mail och sin hemsida och trycker på knappen Submit, i syfte att erhålla en Tigerlänk. Det är nog så att någon/några med flit lagt in min email så det är jag och inte den/de som får ta emot en mängd mail - som givetvis hamnar direkt i Trash - olästa och *länkarna oklickade*. Vad jag kan se så är en på en Telia sida och en verkar vara på en Swipnet sida. Den på Telia har jag anmält till Telias abuseavdelning och bett dem spåra upp, den andra kommer jag nog att göra likadant med. Visst kan jag förpassa mailen dit där de hör hemma även i fortsättningen, men det är så onödigt och dessutom inte förenat med nätetikett att lägga in mailto-formulär på sin hemsida vars mottagare inte är sig själv. Att folk bara orkar? Framförallt - vilka dj*vla idioter det finns därute i cyberspace. Ursäkta uttrycket.

15/1-00

Hav tålamod - det _går_ mot ljusare tider. Nu har hönsen börjat värpa igen och det är sannerligen synnerligen ett säkert tecken på att iaf naturen anser att vi går mot ljusare tider. Sådeså :). Denna vinter har varit dräglig så här långt, ta i trä *knackar mig i huvudet*. Den har gått fort! Det har varit lagom med snö! Inte för kallt! Snön håller på att försvinna! Men, som sagt var. Kung Bore kan slå till och så sitter vi där med 1/2 meters snö och vinter ända in i april.

<citat>
CIW= (Certified Internet Webmaster). CIW-programmet leder till internationella certifikat som ger ett kvitto på en mycket efterfrågad kompetens. Åtta certifieringsprogram inom fem olika områden; Design, Utveckling, Administration, Säkerhet och Elektronisk handel.
</citat>
Jaha - kvitto? På vad då? På en efterfrågad kompetens? Det sista stämmer visserligen - att företagen vill ha kompetensen, men är en genomförd kurs verkligen ett kvitto på att man står upp mot dessa krav? Har eleverna kompetensen? Alla?

Nivå 1. CIW Foundations
Grundkurs om affärer på internet (1 dag)
Grundkurs om avancerade affärer på internet (1 dag)
Grundkurs i HTML (1 dag)
Grundkurs i nätverk (2 dagar)
Nivå 2. CIW Internetspecialist
TCP/IP på internet (2 dagar)
Avancerad kurs i TCP/IP, koncept och praktik (3 dagar)
SNMP nätverksunderhåll (2 dagar)
CIW Site Designer
Designteknik (3 dagar)
Designmetod (2 dag)
CIW Applikationsutvecklare
Grundkurs i Javascript (2 dagar)
Visual Java med Visual Café (3 dagar)
Grundkurs i CGI med PERL (2 dagar)
Serverskript och säkerhet (3 dagar)
osv.
osv.

Totalt om man så gick alla åtta kurser i 55 dagar så tvivlar jag starkt på att man har den efterfrågade kompetensen. De verkar bara snudda vid ämnena, hur sjutton kan man tro att man ska kunna ens hjälpligt med perl efter 2 dagar eller ens påstå att man har mer än rudimentära kunskaper i javascript efter 2 dagar. Jag undrar vem som lurar vem? Lurar Semcon Education AB eleverna? Staten? Oss skattebetalare? Ursäkta om jag tycker att det luktar lite skandalöst á la Kunskapslyftet här när det gäller exploateringen av just data/Internet kurser.

De som mest drabbas är ju eleverna. Någon procent kanske kan ta chansen att få sina redan inhämtade kunskaper *by trial and error* dokumenterade och få ett papper på att de nu kan det de redan kunnat sedan tidigare. Men resten? En glad förväntansfull nybörjare som just upptäckt HTML:s underbara värld och drömmer om att få ett jobb inom webben, kanske som webmaster. Får de en praktikplats? Får de ett jobb? Vad har de för kunskaper _egentligen_ efter genomgången kurs? Kan de sköta och administrera en websajt - som ju ordet webmaster indikerar att de borde?

14/1-00

XML-kursen var _tung_ minst sagt :), två dagars intensivt inhamrande av fakta och åter fakta. Lärarna var kanon och för att inte tala om maten. En del påstår att man bedömer kursen efter luncherna och då skulle denna kurs få 12.5 av 10 möjliga. Pappa satt hundvakt nu under dessa två kursdagar. Jag vet inte vad jag göra utan honom *kram pappa lilla*, nu kommer han ju i nästa vecka oxå och ska sitta hundvakt när jag åker till Sälen.

Vad gör man som småföretagare när ett större företag inte betalar de fakturor jag sänt till dem? Det är inga större belopp (under 13000 tillsammans) men jag tycker det är en ganska dålig stil att inte betala dem trots påminnelse både per mail, telefon och IRL - dvs öga mot öga. Nu sände jag en faktura till igår och klämde till en rad om dröjesmålsränta med 8% plus gällande diskonto. Tråkigt. Andra, mindre företag betalar pronto utan problem och själv är jag lika punktlig som tågen (nåja dålig beskrivning i dessa tider *skrattar*) med att alltid betala mina räkningar före förfallodatum. Nu sitter jag här med tre separata fakturor på olika belopp och undrar när och om jag ska få betalt för dem.
// Annica sänder några personer lite extra tankar idag - *kram*.

12-13/1-00

På kurs med Kurt.

11/1-00

Jag börjar få en molande värk i tanden som numera sedan ett tag är plomblös och framförallt är det irriterande. Tungan har en viss förmåga att söka sig dit hela tiden :), jag förstår inte varför? Jag lyckades få en tid på fredag hos min vanliga tandläkare. Det skulle inte gå att vänta längre, nästa vecka är jag ju i Sälen och det går nog inte att vänta tills efter det.

Annars? Lite rörigt. Det var mycket intryck igår. God lunch :). På tal om temat igår :) - varför ska de kvinnliga internerna på Hinseberg tvätta andras manliga interners skitiga kalsonger?

10/1-00

Ibland blir man pessimistisk och tappar lite av tron på framtiden. Har vi inte har kommit längre i vår kamp om jämlikhet? Jag läste vad Veckans manliga *babe* :) tyckte och tänkte i Expressens söndagsbilaga. Han är 25 år - en generation som föder egna barn och ska fostra och prägla dem. Men hur? Varför används fortfarande begreppet - jag HJÄLPER till hemma - av män? Varför är deras ideal fortfarande baserat på en fru som är huslig och pysslig? På frågan om vilken typ hans fru var svarade han:
Hon är en typisk mamma som tar väl hand om sina barn och sin man.
Hon håller ordning på hemmet och gör det mysigt.
Hon är en sådan fru som jag alltid önskat mig.

På frågan hur mycket gör du hemma svarade han:
Njae, får jag välja själv när jag ska städa gör jag det väldigt bra.
Men om inte min fru behöver hjälp, sätter jag mig gärna med dataspelet NHL 2000.

Jag tog mig äntligen i kragen och borstade busarna igår :). Den detaljen är ständigt ett *dåligt samvete* hos mig. Jag älskar mina två njuffar - men måste de ha så mycket päls? Skämt åsido - det är jobbigt med pälsvården av dem, Nalle är värst. Hans päls år sååå tjock, lång och ger mig många gråa hår. Annars? Jag har sett ovanligt mycket bra filmer nu i helgen. Regnmakarna och True Crime på video. Stekta gröma tomater på TV, vilken jag egentligen inte hade tänkt se men ramlade in i och satt som klistrad till den var slut.

9/1-00

För ung för att vara gammal
och för gammal för att vara ung.

8/1-00

Kvinnoslanten Lika lön för olika kön
Kvinnoslanten kan beställas via http://www.htf.se/, http://www.stmf.se/ och/eller http://www.sktf.se/. Jag har beställt den och tänker bära den på jobbet :). Det är ju en så självklar devis år 2000 men tyvärr är det långt kvar till målet. Lika lön för lika arbete, oavsett kön.

7/1-00

Det känns lite som jag hamnat på rutan Gå igen. Om någon frågat mig för 10 år sedan om jag ansåg mig ha kunskap att bedöma folk hade jag svarat ja utan tvekan. Med en mentalskötare-utbildning i bakfickan samt en förmåga att läsa av *vibbar* så kändes det så. Skulle någon ställa samma fråga idag till mig skulle jag nog vara tvungen att svara att jag inte längre vet om jag har förmågan kvar. Så känns det. Så kändes det även en period förra året. Deja vu!

Det handlar om relationer. Det handlar om en osäkerhet hos mig hur jag ska överföra andras handlingar gentemot mig själv. Så på sätt och vis är det in facto jag som äger problemet. Jag blir så osäker när jag ser andra människor agera efter *vänd kappan efter vinden*-metoden. Min osäkerhet mynnar ut i att jag ställer mig frågan om hur ärliga de egentligen är i sitt agerande gentemot mig när jag ser att de inte är det mot andra. Jag är inte heller felfri. Jag är ibland väldigt irrationell, men på något sätt försöker jag hålla en konsekvent linje. Om än inte spikrak så iaf utan alltför många dikeskörningar.

Att vara artig och allmänt trevlig är inte fel, oavsett om man gillar personen ifråga eller inte. Skulle jag träffa Carl Bildt skulle jag hälsa artigt på honom men inte mer, dock skulle jag nog inte kunna undslippa mig en och annan kommentar om hans politiska åsikter :). Jag är inte förespråkare för att alla ska gå omkring och vara extremt brutalt rättframma, såra andra och/eller vara genuint elaka. Men jag tycker ärlighet är ett honnörsord. Men att låtsas vara vän med någon enbart för att själv vinna på det är fel. Skulle jag träffa Carl Bild och ge sken av att jag gillade homom bara för att vinna något för egen del är jag inte bättre än en prostituerad som säljer sin kropp. Att sälja sin själ är nästan värre.

För att kunna släcka elden måste man se lågorna.

6/1-00

Volgasvamp var det jag *famlade* efter igår. Nu minns jag :).
Det finns en låt "Jag vill tacka livet", jag nynnar den ofta numera men med texten "Jag vill tacka broddarna" :). Jag är en stolt tant. Det är ju tantfaktor 10 på att ha broddar under skorna. Men hellre tant än Bambi på hal is. Här ute är skridskor kanske mer lämpligt att ha på sig än dojjor? Vägarna är som blanka isbanor och tomten livsfarlig att beträda just nu :). B. har sandat *gå-banor* runt om och jag brukar skratta åt hundarna för de är inte dummare än att de oxå går där det är sandat. De hajar att det underlättar.

Jag blev uppringd av en *headhunter* i förrgår och vi ska träffas förutsättningslöst över en lunch nästa vecka. Även om det inte mynnar ut i något så är det ju kul att man efterfrågas. Att jag själv ställer mig frågan varför kan jag ju försöka hålla för mig själv :). Jag har en annan sak på G, vi skulle höras efter helgerna. Nu saknas bara att Telia ringer. Det vore en utmaning - min gamla arbetsgivare när jag jobbade som teletekniker. Jag trivdes bra där, men efter en illa skött omorganisation sa jag upp mig. Deja vu? De som sköter mina reklambanners har ju redan ansett att jag borde jobba där :), då de i helgen länkade min Tele2 banner till Telia. Vilken cirkus. Vad skulle Freud säga om det? Vad jag säger - hoppas inte mina chefer läser detta *ler lite förläget*, fast min närmaste chef vet om det företaget som ska ringa efter helgerna.

Jag missade att min lillasyster fyllde 40 år den 4/1 :(. Jag kom på det igårkväll. Dåligt av mig, men det är mig i ett nötskal. Minne som en häst? Nehej - som en ärthjärna stundtals. Det hade ju kanske hjälpt om någon hade påmint mig, men så var icke fallet tyvärr. För att ytterligare göra mig på dåligt humör så gick en stor fyllning sönder igår. Det är en av de övre kindtänderna som hade en stor plastfyllning med en bit porslin som bas. Irriterande. Antagligen kommer det att bli dyrt oxå. Frågan är bara när jag ska hinna gå till tandis närmaste tiden? Kurs nästa vecka ett par dagar, annat inbokat resten av veckan och veckan därefter åker jag till Sälen.

Iförrgår och igår satt jag och *grottade* med ett script som nu är inlagt under Ex. på javascript på guiden. Jag fick hjälp av en kille på Trafik, Otto. Det var en äldre gubbe - ja idag är det en gubbe *skrattar* som undrade varför hans script hade slutat att fungera vid årsskiftet. Det visade sig att många hade buggar i sina datum-script ute på webben, även de sajter där man skulle plocka hem den :). I Netscape visades det är 100 istället för 2000 och en del visade i Explorer är 3900. Nå, efter mycket bök så fick fixades det till och jag mailade gubben att han kunde kika på resultatet samt berättade att det inte alls var som han skrivit i mailen - En enkel liten fråga. Först mailade han tillbaxs och var så tacksam. Men sedan sjönk han från status en äldre vänlig man till en äldre gubbe :) i mina ögon efter att han mailade igen - att det var ju bra men kan du inte fixa så att 5/1-00 blir 5/1-2000? Då kroknade jag och svarade kort - Jag tänker inte lägga ned någon mer tid på detta. Punkt slut...

5/1-00

Jag har börjat dricka en eller två matskedar äppelcidervinäger om dagen utblandat i vatten. Det säges vara bra :) mot både det ena och det andra. Men såååå det smakar? Påminner mig om när jag var yngre och det var poppis att vara en *hälsofreak*. Alla hade en egen liten svamp hemma, blötlagd i vatten och man skulle dricka vattnet sedan. Man skulle byta vatten med jämna mellanrum och vara allmänt snäll mot det lilla husdjuret. Usch, jag gillade inte konsistensen på svampen, såg ut lite som en genomskinlig manet. Någon som minns? Maila mig då och tala om vad svampen hette. Vore kul att friska upp minnet. Det är ungefär samma smaksensation eller icke-smaksensation att dricka utspädd äppelcidervinäger :).

Jag har börjar rensa på Dagbok på nätet. Ujuj, vad folk börjar bli dåliga på att uppdatera. Jag har kommit halvvägs och har hur många frågetecken som helst. Denna gång lär Dagbok på nätet decimeras väsentligt. Jag har annars alltid varit alldeles för snäll och släppt oklara saker tidigare. Men nu ska det bli ändring :). Men det är ok - det är ju tanken att det ska vara aktiva dagböcker listade där. Jag strävar inte efter att den ska bli Sveriges största dagbokssamling. Nej, jag vill visserligen ge många chansen att exponeras men jag ställer kraven att de dagböcker som ska listas måste vara aktiva. Utom två undantag *ler*.

Bengt *vinkar* har rätt i att jag är för snäll i vissa sammanhang. Det är många kronor som jag missat genom att inte vara så affärsmässig jag skulle ha kunnat vara. Det är mycket tid jag lägger ned gratis på okända människor. Dock håller jag inte med om att man med automatik får flera vänner bara för att man är snäll :). För jag jämför inte snäll med att fjäska och fjanta för andra. Jag är snäll, men jag är inte snäll för att få vänner - för sådana vänner klarar man sig utan.
// Annica - snäll men med en ganska snäv vänkrets :)

4/1-00

Ibland ger man bara upp :). Jag driver en av Sveriges största HTML-guider, har lagt ner massor med arbete med den för att den ska funka och för riktiga blåbär har jag lagt upp ett eget litet avsnitt - ABC Kom Igång. Ändå får jag ibland inlägg som nedan i gästboken och då undrar man ju....är det på skämt eller menar människan allvar? Har jag totalt tappat fingertoppskänslan eller? Är det dags att lägga av? Hoppas ingen tror att jag är cynisk eller ironisk nu *slår mig själv på fingrarna på tangentbordet* - men jag tycker det är lite underligt?
Hejsan!
Kan du skicka lite information om hur man gör en egen hemsida?
Jag skulle gärna vilja veta hur man gör en hemsida!

Jag hittade 3 (eller rättare sagt Robban *bugar och bockar*) Y2k-buggar bland mina scripter, anslagstavlorna och lägg-till-en-länk. Matt´s scripter _är_ illa skrivna, det har jag klagat på förut.

Igår slängde jag in 20000 pix på bilen och nu är den slutbetald. Skönt! Jag ogillar att köpa på *abis*, jag ogillar räkningar, jag ogillar oskäliga räntor, det enda som är acceptabelt i mina ögon är amorteringar på kåken - det lär man ju inte kunna lösa i första taget. Ge mig en miljon då :). Varför skulle någon göra det?

3/1-00

Mycket TV har det blivit :). Julafton var det ju lixom i förrgår, 101 Dalmatiner och ET - på samma kväll. Jag skäms inte för att erkänna att jag kan uppskatta barnfilmer. Det var länge sedan jag skrattade så gott som åt *skräcködlan* i 101 Dalmatiner. Annars? Inget nytt under solen. Denna helg har verkligen varit lugn och skön.

2/1-00

Allt väl? Fortfarande? Jag fick en kommentar på min Kommentera-sida. En kille skrev och undrade varför jag hatade män så rabiatiskt? Que Pasa? Han kan inte ha läst min dagbok ordentligt utan bara skummat på ytan utan att förstå. Kanhända mina små skämt om män kan ha orsakat hans uttalande? Det vore ju konstigt i så fall. Jag surfar inte in på en sida full med blondinskämt och skriver in i gästboken och frågar om personen är en rabiat kvinnohatare. Tvärtom, jag kan sitta och fnissa åt en del skämt och se det ironiska i dem. Jag hatar inte män. Jag hatar inte heller kvinnor :). Däremot så ogillar jag ojämlikhet samt förtryckartendenser från vilket kön det än må komma. Jag vill tala i termer om mänsklighet, mänskligt uppförande utan att få det till ett könskrig. Att det ofta är män som förtrycker kan inte jag göra något åt. Bara iaktta, notera och kommentera. Jag är ingen kvinnosaksvinna som står på torget och skriker "Vi kvinnor måste hålla ihop" - " Ned med alla männen" :). Tvärtom. Det finns många kvinnor som förtrycker, på sitt sätt. Männen har inte patent på det, dock av historiska skäl är det vanligare förekommande. Varför kategorisera det?

Det kanske är för lite *puttinuttighet* på mina sidor, iaf när det gäller dagboken och Kvinnor på nätet? Min rättframhet kanske skrämmer? Mitt grova språk avskräcker? Mina synpunkter kanske avviker från normen? En kvinna kanske förväntas pynta sidan och sockra sitt språk mer? Men livet har inte varit speciellt *puttinuttigt* mot mig :) och det har säkert format mig. Nåja, allt kan inte vara en WIN-WIN situation. Den dagen jag sitter här och skriver om hur jag polerat silvret, lagt make-up och fixat håret, ojat över att jag fått en maska på strumpan och/eller börjar bli *sötsirapsmormorsaktig* så har min sida blivit hackad eller så har jag fått en hjärnblödning.

Jag tänker osökt på Susanne Sternlo (en välkänd journalist) och hennes artikel på dåvarande Passagen Space. Jag citerar några rader ur den nedan.
En Tiger med klös
Alla som är någorlunda bevandrade i nätkulturen har förmodligen stött på namnet Annica Tiger nån gång. Hon är berömd för sin HTML-guide, engagerad i abusefrågor, artikelförfattare i tidningen Internetguiden, och nu senast synlig i SVT:s Reportrarna där hon bitskt uttalade sig om regeringens satsning Kunskapslyftet, och det sätt som arbetslösa snuvas på pengar. För hon är tuff. Hennes vassa tunga är känd, och hon väjer inte för att bita huvudet av den som försöker sätta sig på henne. Det var därför med fjärilar i magen jag gick till vårt möte. Jag såg framför mig en bastant dam med missnöjesrynkor, beredd att hugga vid varje tveksamhet. Lite som "The Freak" i Kvinnofängelset. I stället träffar jag en 158 cm lång Tiger som spritter av energi, med bruna pepparkornsögon som lyser av värme, och en lång hårman. Hon är i fyrtioårsåldern, och själv säger hon sig vara i sina bästa år. - Lagom ung för att ha mycket kvar att utforska, men lagom gammal för att undvika de värsta misstagen, skrattar hon
......så fortsätter artikeln. Susanne överlevde intervjun :). Så gör även de flesta som träffar mig IRL.

När jag gick morgonrundorna igår såg jag liken av alla raketer som hade skjutits upp. Tusentals kronor upp i rök. Det small ganska ordentligt här ändå. Nalle ogillar åska och brukar då krypa intill mig för att få lite trygghet. Detsamma gjorde han på nyårsafton när det var som värst, då låg vi i soffan och gosade. Tills Smulan kom :), tre i en liten soffa blev knöligt. För att återgå till alla raketlik. Jag noterade att vissa hade satsat rejält och köpt massor med raketer, riktiga avskjutningsramper stod utanför en del hus. Då har man råd :). Men i vardagliga livet påstås det vara så fattigt? De har miljonkåkar och har egna företag. Ändå sysslar en del med rena rama bedrägerierna, allt för att minska skatten och få så mycket bidrag som möjligt. De skiljer sig, mannen skriver sig på annan ort men bor ändå kvar? Lustigt. Det är underligt att man kan få bostadsbidrag i en dyr lyxkåk överhuvudtaget? Att man får barnbidrag fast man inte behöver det egentligen, utan pengarna kan oavkortat sättas in på en bankbok. Snacka om orättvis start här i livet, Bettan i Täby får en fet bankbok när hon fyller 18 men Lisa i Norsborg får ingen fet bankbok eftersom föräldrarna använde barnbidraget till det som det är avsett för. Det är konstigt att folk i lyxkåkar har brutto mindre månadskostnad än en boende i en lägenhet i Fittja? Jag tycker att det är fel på bidragssystemet. De som behöver bidrag får inget. De som inte behöver tycks få det istället.

1/1-00

Vad fånigt det kändes att skriva 1/1-00. Zero Zero. Förresten såg jag Matrix igårkväll, lustig film. B. satt och gäspade :) och tyckte den var urtråkig, men jag ville se den och jag tyckte faktiskt den var någorlunda - fast det var en hel del man inte förstod. Jag ska nog se om den sedan vid tillfälle, ensam :). Annars var kvällen riktigt trevlig, lugn och småputtrig framför datorn/TV:n, enda alkoholen bestod i två glas dyr champagne vid tolvslaget - mums-filli-babba.

Jag brände en back-up, men datorn verkar må ok - annars skulle jag knappast ha kunnat skriva detta och/eller sänt upp det. Igår skrev jag snabbt ett nytt avsnitt på guiden, WAP. Vilka ryck? Men kul var det :). Jag får slutföra det i veckan, men jag har laddat upp avsnittet och länkat in det i guiden. Det är ju inget för en nybörjare precis, men det är inte speciellt svårt tycker jag och det är väl bara kul om någon får *smak* för att fortsätta med WML och WMLScript. Där ligger framtiden, inte i gamla antika HTML. Ha en fortsatt bra dag! Allt verkar lugnt. Jag såg inte en själ under morgonpromenaden - men det var ju inte heller väntat. De flesta ligger väl fortfarande och sover, kanske lite bakis :). Den biten är det skönt att slippa.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1