Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/3-01

Skrivningarna gick bra.
Över förväntan faktiskt.
Jag hoppas och tror att det beror på att en och annan höll tummarna :). Jag missade en enda fråga som gick ut på att ange ungefär när hv försvann i det svenska skriftspråket, hvar blev var vill säga. Det kan jag leva med utan att kunna svara på, så jag tänker inte ens försöka kolla upp vilket som ska vara rätt svar. Annars? Snöoväder! Rena rama aprilvädret. Men väderprognoserna ser optimistiska ut. Så stå ut! Det tänker jag göra ;).
Ha en underbar lördag! *kram*
Kör försiktigt, *hytter med fingret* till en speciell person.

Män säger att de älskar oberoende kvinnor,
men de väntar inte en sekund med att bryta
ner oberoendet, bit för bit.
Candice Bergen

30/3-01

*håll tummarna*


29/3-01

Den goda manligheten!
Finns den? Givetvis, givetvis! Den kommer kanske bara stundtals i skymundan? Tyvärr! Vem såg inte programmet häromkvällen om Gösta, 91 år, utan att bli varm i hjärteroten? En riktig hyllning av alla svenska farbröder. Heders åt alla gamla gubbar med glimten i ögat! En elogé till alla män som jobbar i kvinnodominerade yrken, ex. vård och omsorg. Det är där ni behövs, som normala förebilder för våra barn. En elogé till alla män som inte bultar på sin kvinna. Som inte slår sina barn. Som inte driver sina ex. att skaffa skyddad identitet. Som är en trygghet för sina barn. Som ser till barnens bästa, inte enbart sitt eget. Som inte hänger ut sina ex. på nätet, vilket i förlängningen är samma sak som att hänga ut sitt/sina barn. Som inte vägrar betala rimliga underhåll. Som inte drar allt i långbänk i diverse rättsinstanser, vilket i sig vi andra skattebetalare får bekosta. Som inte bråkar om umgänge, utan ser till barnets bästa. Är det en skoldans på fredagen tvingar man väl inte barnet att avstå bara för att det är ens umgängeshelg. En elogé till alla män som deltar jämlikt i hemmet och vid barnens omvårdnad. Heders åt alla män som vågar vara sig själva. En man får gråta. En man får visa sina känslor. En man får vara svag. Låt oss vara svaga tillsammans, så blir vi starka ihop.

Kvinnor har kvinnojourer att vända sig till och vad har män? Det finns in facto motsvarande för män, mansjourer. De gör ett beundransvärt arbete, likt motsvarande dito för kvinnor. Tyvärr försvinner deras goda arbete i *smutsen de extrema mansgrupperna sprätter upp*, likt frustrerade tuppar i sina fåfänga försök att få millimeter-rättvisa. Jag har väldigt, väldigt svårt att tänka mig att en ansvarig för ex. Mansjouren i Stockholm ens skulle komma på tanken att sända iväg mail till kvinnor med skällsord som nazifeminist och manshatare? Vilket bl.a de ansvariga för Kvinnofridskampanjen fick höra i mail från andra extrema mansgrupper. När jag talar om extrema mansgrupper menar jag bl.a FRIS och UFR. Det finns inga ord som räcker till. Abderitiska? Abnorma? Absenta? Abstrakta? Absurda? Aparta? Barocka? Changerade? Efemära? Egenmäktiga? Fanatiker? Fundamentalister? Idiopater? Illvilliga? Kabaler? Obskyra? Psykopater? Rättshaverister? Oj, det fanns en hel del adjektiv/synonymer att ta till. Frågan är vad som är skäligt? Vilka är adekvata? Jag riktigt ser bladen *fladdra* i vissa personers ordböcker nu :). Ansvarsfulla föräldrar? Jag tänker med automatik på artikeln i Aftonbladet om att det finns män dömda för kvinnomisshandel i FRIS. Hur går det ihop? Nej, nu ska jag inte vara elak. Men som lekman undrar man ju. Faktiskt!
Norstedts stora svenska ordbok
ansvarsfull adj. ~t
• som (alltid) känner ansvar: ansvarsfullhet
äv. som vittnar om ansvarskänsla en ~ ekonomisk politik
äv. som innebär stort ansvar NN:s ~a ställning i dagens kulturliv

På tal om ordböcker. Det går hyfsat i svenskan, än har allt jag lämnat in/skrivit hållit MGV-klass. Dock har jag en utmaning imorgon. En dubbelskrivning. Språkhistoria, från urnordiska fram till vårt nuvarande svenska språk. Litteraturhistoria, både upplysningen och romantiken. Vi får se hur det går. Det kanske är lite mastigt, men jag vill bli av med skrivningarna. Det vore smutt att få koncentrera sig på de uppsatser som kvarstår. En utredande, en argumenterande, en om en författare (jag ska ta Moa Martinsson) samt ett specialarbete. Dessutom återstår 4 litterära verk som ska dissekeras. Samt hela litteraturhistorien från 1800-talet tills nu. Jag blir matt bara jag tänker på det. Allt ska vara klart till maj månads utgång.

Jag förnekar inte att kvinnor är dumma:
Gud skapade dem så att de skulle vara på samma nivå som männen.
George Elliot

28/3-01

Tuppen dog igår.
Naturen är grym!
Men...vi människor är än värre.


27/3-01

Jag såg första tussilagon igår!
Ett säkert vårtecken som något!
Tuppen sitter fortfarande inne i sin egen lilla värld, det har nu gått över tre dygn sedan han upplevde det hemska att alla hans vänner dödades brutalt. Stackars tupp! Jag har försökt få i honom sockervatten, med mer eller mindre gott resultat. Vi får se vad som händer.

På tal om att bli skadad av det man upplever. Barnen behöver en ny lag då de blir lika skadade som sin mor av att fadern misshandlar henne. Dessutom, en man som misshandlar sin kvinna, går ofta över gränsen även när det gäller barnen. En undersökning gjord i England och Danmark av 79 misshandelsfamiljer visade att hälften av barnen utsatts för fysiska och/eller sexuella övergrepp. Källa: Kvinnomisshandel och umgängesrätt av Marianne Hester och Lorraine Radford.

En kollektiv myt!
Läs och begrunda!
Ett mynt har alltid två sidor.
Saxat från artikeln!
- En omhuldad kollektiv myt i dagens samhälle är att barn behöver sin pappa under alla omständigheter. Pappan får därför delad vårdnad eller umgängesrätt i många fall trots att han förgripit sig mot barnens mor. Förutom att det fysiska och sexuella våldet kan fortsätta när barn ska utväxlas kan mannen sabotera överenskomna avtal både när vad gäller tid och ekonomi.

Folk frågar mig om jag tänker gifta mig igen.
Det är som om man efter en bilolycka gärna
skulle vilja vara med om en till.
Stephanie Beacham

26/3-01

Helg i helhet!
Borstat busar.
Sussat sött.
Tittat TV.
Tvättat, tumlat.
Städat stugan.
Inte så mycket av intresse :) med andra ord.
Ha en underbar dag! *kram* Annica

Några av de bästa manliga stjärnor jag spelat
emot har varit hästar och hundar.
Elizabeth Taylor

25/3-01

Sommartid!
Första gången fram en timme!
Jag kommer inte att uppskatta att gå upp fyra imorgon, även om då klockan påstår att den är fem. Men Tobbe, vilken *tårdrypande* historia. Jag tål inte att läsa sådant utan att tårarna bara sprutar fram. Jag lider med husse. Jag kan ana hur hunden kände sig. Det var ingen solskenshistoria. Jag har alltid mina hundar i löplina när vi är ute. På tomten får de springa fritt, så jag tror inte att de lider av att vara kopplade på promenaderna.

Tack Louise för tipsen om hur man ska hålla mården/illern borta. Tigerbajs ska vara bra! Ja, inte mitt utan riktigt dito. Fast jag har beslutat och B. får nog *gilla läget*, inga mer hönor förrän vi har *säkrat* hönsgården mot sådana här terroristövergrepp. Jag vill inte uppleva denna syn, en gång till. Att se alla dessa döda djur var för mycket för mig. Den värsta chocken kom dagen efter. Nu har vi en tupp som sitter på en pinne och sörjer samt vägrar äta och dricka. Att en tupp, med förhållandevis liten hjärnsubstans, kan känna sådan sorg och saknad är rörande. Han är säkerligen chockad också över det han upplevt. Jag tror att han har gett upp. Det kommer att bli tomt i hösnhuset inom en snar framtid. BTW - grannen såg en av hönorna på vift i munnen på en skabbräv. Hönan var utan huvud. Så mården/illern eller vad det nu var hade lyckats få ut en höna och ätit upp huvudet. Sedan hade väl skabbräven ärvt *tjuvgodset*. Det kan inte ha varit han som varit inne i hönshuset, en räv kan mig veterligen inte klättra? Den räven fick sig en hagelsvärm i arslet, men tyvärr kom han undan. Tyvärr skriver jag enbart för att jag in facto tycker synd om den. En skabbräv har det inte lätt och lider ett rent helvete innan skabben orsakar dess död.

Folk kallar mig feminist så fort jag uttrycker en uppfattning
som skiljer mig från en dörrmatta eller ett fnask.
Rebecca West

24/3-01

Nu har vi bara en chockad tupp och en halvdöd höna kvar i hönsgården. Jag fick en chock när jag kom ut dit igår. Hela hönsgården var full av fjädrar. Mitt i all förödelse stod ungtuppen alldeles chockad och inne i hönshuset låg en halvdöd höna, som säkerligen kommer att dö snart. Gammeltuppen och sju hönor låg döda, spridda för vinden. Det fanns inga synliga skador på dem, förutom på vissa som det syntes att någon/någon hackad dem i nacken. Men inget blod. De flesta måste ha skärrats ihjäl. Vi tror att det är en iller som varit framme. Det finns nättak, så det kan inte vara något flygande väsen. Men illern är som råttor, de tar sig in i princip överallt. De var ju så pigga på morgonen när jag släppte ut dem. Det lustiga är att jag inget hört och inget sett. Jag var borta några timmar på förmiddagen, när jag kom hem slängde jag inte några ögonkast mot hönsgården så jag vet faktiskt inte om de levde då eller inte. Man är ju så van att de bara finns där.... Bernt tar detta bra mycket hårdare än vad jag gör. Han var alldeles förstörd igår. Jag förstår honom.


23/3-01

förskolan Björntomten utanför Gävle uppmuntras flickor och pojkar att utveckla de sidor de inte redan behärskar, läs denna intressanta artikel. Den är iofs inte purfärsk, men lika aktuell. Mera sånt..... Det var en mycket bra artikel.
I Kommentera-boken skrev en gammal bekant :) igår:
*gäsp*
Du är inte ens kul längre..

Jag skulle ju rekommendera ett besök på sidan Yttermera, om det nu är roligheter som önskas. Detta är min dagbok och inget annat ;). Den som vill får läsa, resten kan känna sig fria att avstå. Här i min dagbok noterar jag dag för dag, mina tankar, funderingar och kommenterar det som händer och fötter. Varken mer eller mindre. Måhända att det säkerligen inte är speciellt intressant, men det får betraktaren avgöra.

Min novemberkaktus har fått tuppjuck! Den blommar för fullt, massor med rosa blommor och det är så vackert. Den blommade även i november, vilket är mer per default. En annan som förmodligen har fått tuppjuck finns här. Jag minns att Wojwoj en gång skrev på sin sida följande:
Egentligen är det rent av paetiskt att hon låter sitt paranoida beteende förblinda henne. Hennes s.k dagbok är ju inte en dagbok längre utan något slags gnällventileringsmedium som mest vittnar om hennes egen frustration. Likt en gammal raspig skiva som hakat upp sig upprepar hon nu sitt nya mantra: FRIS, FRIS, FRIS, FRIS, FRIS....Suck
Well well...han verkade sia in i framtiden. För det verkar som en annan (på riktigt) låter sitt paranoida beteende förblinda sig och har fått en egen gnällventileringsmedium med ett alldeles eget mantra: Annica Tiger, Annica Tiger, Annica Tiger, Annica Tiger.... Fast med skillnaden då att det där med att hålla sig till sanningen verkar det uppenbarligen vara synnerligen, sannerligen svårt med.

Jag säger alltid till filmproducenter att jag gärna
springer runt spritt naken om min motspelare
springer runt med snoppen dinglande.
Michelle Pfeifer

22/3-01

Grattis! Grattis! Det finns hopp om världen...
Det är inte ofta jag får anledning att lägga in sådana positiva länkar som ovan. BTW - sidan som försvann har kommit tillbax :). Sidor kommer, sidor går..

Berusade män som våldtas får skylla sig själv. De har förmodligen uppträtt sexuellt provocerande via klädsel och uppträtt utmanande. Det vet vi ju alla vilka starka drifter som sätts i kraft när kvinnor blir upphetsade och inte får naturligt utlopp för det. En mans nej är alltid ett njae..kanske..ja. Att män blir misshandlade när de är berusade är följdaktligen också deras eget fel! Ursäkta! Jag leker bara *vänd på steken*-leken. Ersätt män mot kvinnor och vice versa, så kommer vi en bra bit mot hur det är, i verkligheten. Att det anses att berusade kvinnor som utsätts för våldtäkt mer eller mindre har del i det hela har jag tagit upp i min Reload förut. Nu läste jag att berusade kvinnor som misshandlas anses även däri ha en stor roll. Varför är det så? Kvinnor bemöts olika gentemot män, när det gäller våldtäkt och misshandel av poliser och andra myndigheter samt av en del av oss vanliga människor. Varje fall ska bedömas efter dess förutsättningar, samt givetvis utan att man ska särskilja mellan könen. Det är väl inte för mycket begärt?

Många har sidor där de lägger in positiva omdömen om sina sidor. Jag har det inte, men det betyder ju inte att jag inte får sådana *småler*. Igår fick jag ett så rart, kort mail - bara detta nedan och inget annat - en helt spontan kommentar utan baktankar. Rart! Det värmde! Tack!
Hej Annica!
Fan va du rockar fett när det gäller HTML.
Man får jäkligt mycket matnyttigt från din sida.
Jag har pluggat högskola i snart tre år men trixen
hittar man hos dej....
Tack för att du finns till.

Bigami är när man är gift med en man för mycket.
Monogami är samma sak.
Erica Jong

21/3-01

Inget att göra? Kolla hur många som heter likadant som dig. 414 Tiger, det är ju en hel s*tans djurpark :). Jepardy på webben Jadu, det var vanebildande :). Annars? I slutfasen nu på ett projekt. Det ska bli sååååå skönt att få det på banan. Jag funderar på att ta ett par dagars ledighet och fira :). Eller sova, rättare sagt. Det var vårdagjämningen igår. Kallt och *burrigt*, inte mycket som minner om vår, men det kommer väl. Förr eller senare.

På en mailinglista nära dig så har det varit mycket turbulens sista dagarna. Det känns obehagligt, även för oss betraktare. Det är lite likt storebror ser dig, vilket ger en trygghetsfaktor på noll/zero. Vem kan man lita på? Hur kan sådant ske överhuvudtaget? Att sparka någon för så lite? Vem vill söka jobb där i framtiden? Då är det tamesjutton inte högt i tak, knappt kryphöjd. Ingen vill krypa omkring på kontoret. Att vara anställd ska inte betyda att man är livegen. Annica *muttrar på*.....

Jag är tuff, karriärinriktad och vet vad jag vill.
Om det betyder att jag är en satmara, så okey.
Madonna

20/3-01

As usual, sidor kommer och sidor går när det gäller en viss nätgrupp.
Jag tvivlar ju på att det är av hänsyn till mig eller på grund av en hastigt uppkommen ånger och insikt som Nodaddys sida försvann igår.

Igår fastnade jag i bilköer på väg till jobbet. Jag satt där och *muttrade buttrade* lite för mig själv. Men när det började svepa förbi utryckningsfordon i vägrenen förstod jag att det hänt något. En krock mellan några bilar och det var inte mycket kvar av ena bilen, hann jag se när jag passerade. Mitt *mutter butter* fastnade lite i halsen. Jag mår alltid illa av att se bilolyckor/resultatet av bilolyckor. Jag hade iaf förmånen att komma fram till jobbet, med en hel bil. I det perspektivet så var lite köer inget att bry sig om. Take care! Kör försiktigt! Det finns alltid någon som väntar på dig!

Till Tobbe sänder jag *en blöt puss på näsan* för de citat jag fick igår. Flera! Mera! :) En puss även till den tjej som gav mig sådan rar feedback igår. Det värmde!
Ville bara tacka för en suverän guide,
bättre och mer pedagogisk än dom flesta böcker faktiskt.

Ju mer jag träffar män desto mer tycker jag om hundar.
Madame Roland (1754-93)

19/3-01

Livet är som en sinus-kurva. Det böljar fram i ett regelbundet mönster, så förutsägbart och oundvikligt. När jag var yngre oroade sig mina föräldrar för mig och säkerligen oroade de sig samtidigt för sina föräldrar. Nu när mina föräldrar är äldre oroar jag mig för dem samtidigt som jag oroar mig för min dotter.....det går runt, runt och runt. De gånger linjerna skär varandra i sinus-kurvan så är det generationsbyte. Min pappa hamnade på sjukhus i helgen, min mor har varit sjuk och däckad i två veckor nu. Jag hoppas de kryar på sig och är glad att min lillebror bor så pass nära. På tal om något annat. Jag läser ju många dagböcker, när jag har tid och möjlighet. Det R2 skrev i fredags berörde mig djupt. Så ska inte ett barn behöva känna, sådana tankar ska inte ett barn behöva ha. Ett barn ska inte heller ha dåligt samvete för att ha upplevt, tänkt, funderat så - för det hela handlar om en ventil för att överhuvudtaget stå ut och överleva. Jag drog ofelbart en parallell med misshandelsförhållanden. Vi alla vet ju att exempelvis nätgruppen FRIS har uttalat sig om att barnen inte far illa av detta, då de ofta inte ser de direkta slagen. Que pasa? Snacka om självmål! Genom att påstå detta sviker de barnen! Barn ser! Barn hör! Barn förstår! Barn lider! Barn mår illa! Barn glömmer inte! Jag vet och alla andra vet att barnen far illa. Punkt slut! BTW - Chris skrev i Kommentera-boken att hon *lånat* ett citat jag skrev igår, som hon tyckte det var Sigläge på. Då kommer jag med automatik in på den utlovade Internet for Dummies. Här kommer del 1. Flera delar kommer, bara jag får tid, lust och ork. Varsågod och skölj!

Då kommer den utlovade Internet for Dummies, speciellt anpassad för en viss nätgrupp, som bevisligen stundtals har total renons på kunskap om Internet. Jag tycker att det är tråkigt att okunskapen florerar, så givetvis hjälper jag till i den mån jag kan för att skingra dimmorna. Nodaddy skriver på sin sida, enligt nedan:

Man kan inte utsättas för ett Sigläge, däremot kan man utsätta sig själv för att hamna i ett Sigläge. Med Sigläge avses inte att man utsätts för målsökande virus eller andra hemskheter på nätet. Det handlar inte heller om datorintrång eller dylikt, vilket somliga tycks ha fått på hjärnan. Det handlar definitivt inte om att någon sitter och trycker på en knapp där det står Sigläge på med röda bokstäver, och texten *Red Alert* visas blinkande i rött över hela skärmen. Jag vet inte riktigt vad han tror att Sigläge betyder, men av det han skriver så verkar han tro att det är något farligt och oroande. Att behöva vara oroad i onödan är inget kul, det förstår jag. Men ofta beror det mesta på ren och skär okunskap, inget annat. Nej, det handlar om att något man har sagt eller skrivit citeras av andra i en signatur i ett mail. Vad en signatur är tänker jag inte ta upp här, det beskriver jag mer utförligt på sidan Kvinnor på nätet, på sidan sig.html. De flesta brukar ha kontaktinformation i sina signaturer, men de flesta lägger dessutom in ett citat eller en rolig ordvits. Många föredrar att lägga in något tänkvärt citat, som någon berömd människa har sagt och som blivit en vedertagen sanning. Jag misstänker att att det inte är alltför ofta något tänkvärt som säges av sagda nätgrupp som hamnar i andras signaturer, men däremot är det ju lika vanligt att man lägger in språkliga grodor eller knäppa citat och det var nog det som åsyftades här.

Gud hade fel angående Eva och äpplet.
Kunskap är alltid bättre än total renons på dito.

18/3-01

Jag var och handlade igår. Jag hade nästan gått hela rundan och fyllt vagnen när jag stannade till för att kolla en sak. Jag ställde vagnen i gången och gick in bland hyllorna och var borta högst ett par minuter. När jag kom ut i gången var vagnen borta med vinden. Min första tanke var - "Shit, shit, shit, jag _vill_ inte börja om från början och gå ett varv till." Jag masade mig spejande ned mot kassorna. Väl därnere kom en tant gående med min vagn :). Hon hade alltså kört den i flera minuter utan att upptäcka att innehållet säkerligen inte motsvarade det förväntade, såvida inte hon oxå har en massa hundar och skulle ha nytta av hundkonserver, grisöron och massa tuggpinnar, vilket var det som låg överst. Jag bara garvade, samtidigt som jag blev lättad. Sååååå roligt är det inte att handla, iaf inte de vanliga veckoinköpen när det gäller mat. Jag fick min vagn av en något förvirrad dam, som i sin tur fick ge sig på spaning efter sin egen. Så det kan bli, när inte haspen är på. Annars? Jag har börjat med språkhistoria i svenskan, lite tråkigare än litteraturhistorien, men vem har sagt att det ska vara kul nästan jämt?

Varför är mäns förstånd mer värt än en kvinnas?
För att det är ovanligare.

17/3-01

Bra om man har rätt datum :).
Jag är ledig varje fredag, men ändå inte kan det tyckas. Jag har mobilen på och mailen besvaras, även då jobbrelaterade dito. Jag har inte Notes installerad på hemmaburken, men de som vill mig något använder den andra jobbmailadressen. Men jag tar det med ro på fredagar, det är ju ändå min lediga dag :). Jag är glad att jag har det andningshålet. Jag ser, hör att det är många som bränner ut sig och upptäcker det för sent. De flesta tänker väl som jag, - "Det händer inte mig". Men det kan hända dig, det kan hända mig, likförbenat. Take care!

På en mailinglista nära dig diskuterades häromdagen hur kvinnor fortfarande diskrimineras på arbetsmarknaden, enbart för att de är fertila - dvs. risken finns att de kanske blir med barn och då kommer att ta ut föräldraledighet. Det är ett faktum och går ej att blunda för, de kan annars vara hur högutbildade och kompetenta som helst för övrigt. Men just detta verkar sätta käppar i hjulet för många när det gäller möjlighet att få en fast anställning. Arbetsgivarna frågar fortfarande vid anställningsintervjuer, - "Planerar du att skaffa barn? - Är du sambo/gift? - Om svar ja - Planerar ni att bilda familj?" Vad svarar man på sånt? Ska kvinnor behöva ljuga och säga att de är lesbiska och haaaaaatar barn? Eller hitta på en historia om att de opererat bort livmodern? Skulle kvinnan sedan råka bli gravid, kan man kanske *släta över* genom att säga att läkarna råkade ta fel organ och tog bort blindtarmen istället. Skämt åsido - sjuuuukt är det. Kom igen nu killar, se till att ni blir mer aktiva och tar ut er föräldraledighet, dels för era barns skull samt för att få arbetsgivarna att inse att det i längden inte är något hinder att personalen då och då är föräldraledig. Tvärtom, det är en del i den egen personliga utvecklingen, föräldraskapet kan få även den mest omogna att mogna till och att lära sig ta mer ansvar. Det är liksom default att man skaffar barn när man är runt 20 - 30 år. Tack och lov för det! Vem ska annars torka oss gaggiga *långvårdare* i baken sen :))), när det blir dags för oss att hamna på senilhemmet. Jag orkade inte delta i debatten, men jag läste mailen och det smärtade i mitt hjärta över insikten att de unga tjejerna nu i mångt och mycket, tyvärr inte har det bättre än vad tidigare kvinnliga generationen har haft det. Vi lever i år 2001, moderna tider? Märks det? Ibland tvivlar jag :(.

BTW - det jag skrev den 11/2-01 togs i veckan upp i programmet Granskning kanal 2. Det känns definivt som en bekräftelse på att jag kanske inte alls (som en del anser) är ute och seglar här med mina funderingar i min dagbok. Män är norm, mäns problem tas på allvar. Kvinnor möts ofta med kommentaren, - "Sex är väl inte allt!" Mäns problem med sviktande erektion subventioneras med över 150 miljoner varje år. När det gäller forskning på kvinnorelaterade dito finns inga medel, ingen vilja - INGENTING!

I samma ögonblick man får egna barn,
så förlåter man sina föräldrar allt.
Susan Hill

16/3-01

Tiden räcker inte till! Så...
Ha en underbar dag!
*kram* Annica

Min mamma sa att det var lätt att behålla en man, man
måste vara ett hembiträde i vardagsrummet, en kokerska i
köket och ett fnask i sovrummet. Jag sa att jag skulle
anställa de två första och själv ta hand om sovrumsdelen.
Jerry Hall

15/3-01

Ove kom till insikt.
Det borde fler göra.
Någon skrev in igår i min Kommentera-bok en förklaringsmodell som jag inte riktigt förstod. Mitten i månaden? Jag vet ju inte om det stämmer, men vad är det som i så fall skulle hända i mitten på månaden? Att lönen börjar ta slut? Inga problem för min del, jag hinner knappt börja nalla på föregående lön förrän nästa redan har kommit in på kontot. Påverkan från månen? Nej, jag är ingen "månmänniska" likt Sorgbarn i romanen Singoalla. Vad skulle det då kunna vara? Annica *funderar* :). Aha - mitten varje månad, kan det ha en koppling till PMS? Nej, det kan ju inte heller stämma, för ALLA vet väl att en kvinnas mens-cykel löper över 28 dagar (defaultvärde). Så det är aldrig ALLTID samma tid på månaden. Så då kan det ju inte vara det heller? Dessutom finns det väl all anledning för en kvinna att stundtals kunna få vara grinig, småretlig, irriterad, ironisk, satirisk, bli arg, ryta till, kritisera någon, säga sin mening och/eller påpeka fel och brister UTAN att jämt och ständigt få frågan, - "Har du PMS?". Snacka om att omyndigförklara halva världens befolkning. Vad ska männen skylla på då? Eller är det legalt om de visar dito attityd?

Jag kör väl en *re-run* på denna dikt som är såååååå bra.

Du är övergiven, jag är ensam.
Du är mammabunden, jag är vuxen.
Du är svag, jag är känslig.
Du är förskrämd, jag är reserverad.
Du är gullig, jag är stilig.
Du är trånsjuk, jag är sprängkåt.
Du är villig, jag är varsam.
Du är ett rö, jag är din klippa.
Så blir du gift och jag går miste om min frihet!

Jag skaffar lägenhet, du sätter bo.
Jag har framgång, du har tur.
Jag är potent, du blir med barn.
Jag fostrar dem, du kramar dem.
Jag arbetar, du stannar hemma.
Så blir vi tupp och höna.
Jag är stressad, du är hispig.
Jag är bohemisk, du är slarvig.
Jag är retlig, du är mopsig.
En riktig liten näbbgädda.

Pratar du på så talar jag till punkt.
Är du manhaftig så är jag bestämd.
Är du listig så är jag intelligent.
Är du gnatig så är jag envis.
Jag jobbar övertid för barnens skull.
Du jobbar inte alls för barnens skull.
Har du städmani är jag ordentlig.
Är du liknöjd är jag lugn.
Är du lustig har jag humor.
Är du sällskapsjuk är jag social.
En riktig sällskapsbroder!

När jag får mage mister du din dragningskraft.
När jag får pondus tar du dig ton.
När jag blir distingerad blir du tantig.
När jag blir tankespridd blir du virrig.
När jag är öppenhjärtlig skvallrar du.
När jag blir ursinnig blir du hysterisk.
Inleder jag ett förhållande faller du för första bästa.
Slinka!

Du bara gråter, jag blir melankolisk.
Jag får ångest, du blir ängslig.
Du hamnar i klimakteriet, jag genomgår en livskris.
Nu är jag trött, du bara sitter.
Du är rynkig, jag är fårad.
Jag saknar arbetet, du saknar barnen.
Du är förgrämd, jag är besviken.
Jag ger mig av, du stannar kvar.
Spelet är slut!
Du är övergiven, jag är fri.
Göran Palm Dikter på vers och prosa, 1976

Vad kallar man en attraktiv, intelligent och känslig man?
Ett rykte.

14/3-01

Vilken underbar vårdag det var igår!
En försmak om vad som kommma skall :).
Det var inte heller helt fel att en långlunch (i goda kollegors lag) tillbringades ute i Hagaparken, Wärdshuset i Koppartälten. Mums filibabba.

http://www.atiger.pp.se/cd.html <- lagligt och tjäna pengar på andras mjukvaror?
Hade jag vart den som gjort mjukvaran du säljer hade jag stämt dig till EU-domstolen.
Varsågod och skölj! Varsågod och stäm! Nästa! Jag fick ett igår, som jag bara läste och skakade på huvudet åt. Hela mailet andades *avundsjuk kille som bara MÅSTE nita till en tjej som vågar sticka ut hakan*. Jag kanske ska göra som Aurore Dudevant, skaffa mig en pseudonym och döpa om guiden till - Anders Erikssons HTML-nybörjarguide för att göra alla glada och nöjda. Har man ett företag så givetvis så har man avtal med de partner man säljer - *bundlar* varor med, annars vore det rena rama idiotin. Han kanske inte skulle ha det, det brukar ju ofta vara att man dömer andra efter sig själv. Att ens idas sitta och skriva ett mail och klaga på petitesser som att jag skrivit php med små bokstäver, likt cgi. Jag tycker att php är ett kraftfullt programmeringsspråk, men det får jag tydligen inte skriva :)))), hela hans universum ramlade ihop pga det, som ett skrumpet äpple. Skärmdumpen på chmod var satt till 755, när jag skriver att man ska kolla medföljande anvisningar vilka rättigheter man ska chmoda filerna i och det tog tydligen honom väldigt hårt, djupt inne i sin sargade själ. Jag antar att han får söka specialistvård efter att ha besökt min guide? Det kanske kommer en räkning på patientavgiften snart? Väl bekomme! Varför känns denna typ av människa igen?

Varför är batterier bättre än män?
Därför att de åtminstone har en positiv sida.

13/3-01

Angående dopning :).
En brand i en gudsförgäten tunnel och halva Stockholm är utslaget! Kistas IT-jättar tvingas slå igen, tillfälligt. Jag tog en rejäl sovmorgon igår, sedan åkte jag in och vände :). Hemma funkar iaf datorn. Jag jobbar ofta hemifrån, så även igår. Däremot tycker jag synd om alla privatpersoner, som tvingas leva utan vatten, värme och lyse i sina lägenheter. allrahelst de äldre. Fast de är ofta av segt virke, så måhända de klarar av det bättre än vad den moderna generationen gör. Jag hoppas detta blir en lärdom för bl.a Birka energi. Må det aldrig upprepas. Att lägga reservkabeln parallellt med huvudkabeln är rena rama idiotin.

Lite kuriosa! I Sverige fanns en manlig feminist långt innan ens gemene man visste vad det ordet innebär. Thomas Thorild (född 1759) skrev om kvinnans rätt. Han skrev inte skönlitterärt, utan filosofiskt och politiskt om kvinnans undanskymda position i samhället. Han var en man som såg hur patriarkatet hade förtryckt kvinnan sedan urminnes tider och han ville ha ändring på det. Han skev en uppsats 1793, "Om Qvinnokönets Naturliga Höghet" där han ansåg att kvinnan skulle jämställas med mannen, och ses för den hon är - en människa, inte ett kön. "....de måste väl FÖRST anses som Människor, INNAN de anses som Qvinnor?"
Rar kille. Minner lite om vår underbara, rara, söta Jämo. Fler dito, tack!

Vad är det för likhet mellan en delfin och en man?
Det sägs att de är intelligenta, men ingen kan bevisa det.

12/3-01

Jag fick höra en sak i förra veckan som gjorde mig rent ut sagt förbannad. Förbannad på all form av diskriminering som förekommer i vårt samhälle, ofta i smyg. En person hade genomfört en distanskurs i Svenska, med mycket gott resultat. Personen i fråga hade lagt ned mycket arbete och förväntade sig ett MVG i betyg. Men det blev inte så! När det efterfrågades varför, kom beskedet - MVG kan du inte få , även om du är värd det, eftersom du inte är svensk. Att personen i fråga är svensk medborgare sedan länge, talar och skriver perfekt svenska verkar inte spela någon som helst roll. Underligt! Rent ut sagt förunderligt! Det vore ungefär som om en tjej gick en bilmekanikerutbildning med utmärkta resultat, men ej kunde få MVG för att hon var kvinna.

Blott Sverige svenska krusbär har. (Almqvist)

Annica, you're a German Shepherd!
No bones, about it, you're a loyal, hard-working German Shepherd. Dedicated and always low-maintenance, people flock to you — they know they can count on you to get any job done, and done well. That focus and attention to detail spans from your personal to your professional life, too. Although you can be a bit of a perfectionist when it comes to the projects you tackle, you still manage to keep cool and laid-back in social situations. You get a kick out of the little things and thrive when you're constantly busy and on-the-go. Easygoing and unpretentious, you don't need constant pampering and reassurance. A genuine, carefree pup, you're a true-blue friend, employee, and partner. Woof!
Testa dig själv! Vilken hundras är du?

Varför kan inte en man vara både snygg och intelligent?
Därför att då skulle han vara en kvinna.

11/3-01

Sådant här får inte hända!
Det är djävligt nonchalant gjort av åklagaren och visar nog mer på hur den yrkesgruppen prioriterar vissa ärenden. Jag antar att det skulle behövas lite mer undervisning. Obligatoriskt vore att ALLA åklagare blev medveta om hur farlig en man som slår kan vara. SARA (the Spousal Assault Risk Assessment Guide) borde tatueras in på pannan på somliga. Men många har fått upp ögonen på detta, det visar det faktum att åtalen ökar. Nu har även mödravården fått indikationer på att många gravida kvinnor misshandlas. Där faller de extrema mansgruppernas teori om att det bara är umgängessaboterande mödrar som eventuellt då, i enstaka fall kan råka bli misshandlade. Enligt dem är även de flesta anmälningar falska. Ja - jo - kanske man kan säga att en blivande moder är en blivande umgängessabotör? Mota Olle i grind? Kväs dem från start! Sätt pli på din kvinna? Ta av solglasögonen någon gång! Skaffa er ett liv!

Björn Rosengren florerar ofta i pressen nu. Det ena *avslöjandet* efter det andra slås upp på löpsedlarna, hur litet och ointressant det än kan tyckas vara. "Rosengren åkte taxibåt 30 gånger förra året för skattepengar". Who cares? Mer intressant är då det faktum att detta läcker ut till pressen. Vem i rörelsen vill ha honom petad? Liknar lite Mona Sahlins Toblerone-affärer. Där är jag övertygad om att det var hennes egna partikamrater som tipsade pressen, i syfte att skapa en negativ debatt för att kunna dumpa henne. Är Rosengren obekväm nu och är han nästa som ska bort? Lite intressant är dessa tankar.....vem vet? Är jag helt fel ute? Kanske det?

Nu har jag gjort uppdateringen klar. 75 inaktiva dagböcker borttagna. Jag var lite hårdare denna gång. Ingen uppdatering senaste månaden, bort. Bara få korta dito, bort. Jag kanske har varit för hård i mina bedömningar, fel kan det alltid bli i slutändan. Men fel kan korrigeras. Den som känner sig bortplockad i onödan får höra av sig till mig. Jag är mer än villig att ställa allt till rätta i så fall. Jag är inte omöjlig :). Men för att denna uppdatering skulle gå smidigt ställde jag inte så många frågor, utan tog besluten *on the fly*. Det brukar vara svårt att få svar på frågorna och då tar uppdateringen flera veckor längre tid.

Hur många har hört talas om George Sand, 1804-1876? En författare, verksam i Franrike. Jag hade aldrig gjort det förut. Det var egentligen en kvinna som skrev under pseudonym, hon hette Aurore Dudevant. Det är väl därför hon ramlat ned i historiens anonyma massgrav för kvinnor. Hennes debutroman hette Indiana. Kritikerna muttrade lite (i tron att hon var en han) att han var lite orättvis mot männen, men för övrigt togs boken emot mycket väl. Hennes andra roman, Leila, blev hårt kritiserad. Nu hade kritikerna minsann upptäckt att han var en hon. Den frispråkighet som accepterats i debutromanen, eftersom man trodde att hon var en han, blev nu föremål för hård kritik. Sååååå fick inte en KVINNA skriva. Ända in på 1900-talet fortsatte diskussionerna om huruvida det var George Sands mansgestalter som var osensuella eller hennes kvinnogestaler som var frigida. Känns diskussionerna igen? Så fort en kvinna inte följer gängse mönster så måste det felas något med hennes könsorgan :).
Citat ur hennes memoarer:
- kvinnans enda uppgift tyckts vara att krypande i stoftet för mannen utropa: Du är underbar, makalös. Du är mer fullkomlig än Gud Fader själv! Ditt anlete utstrålar ljus, från din fot droppar ambrosia, du har inga laster och inga dygder.

Jag skriver inte för att roa och förföra,
utan för att oroa och beröra.
Det gör jag ibland, det vet jag :).
----------
Namn: Andreas
E-Mail: k99andth@ostrabo.uddevalla.se
Sat Mar 10 18:30:01 2001 194.237.252.135
Kommentar: Jag tycker inte att kvinnor ska få ha samma rättigheter som män.
Jag är öppen för diskution, maila mig bara...
----------
Namn: olle
E-Mail: rogre@regre.com
Sat Mar 10 18:27:57 2001 194.237.252.135
Kommentar: Dra åt helvete!

Jag har tydligen trampat på någons ömma tår
med mina funderingar kring jämlikhet :)?
Dra åt helvete?
Nehej, det tänker jag inte alls göra.

Varför vill kvinnor inte gifta sig numera?
Därför att kvinnor hellre har bacon i kylskåpet
än ett svin i vardagsrummet.

10/3-01

http://www.pure-sex.tv/Hot_chick_with_nice_pussy.jpg
Fick ett mail med urlen ovan plus en fråga om jag vågade klicka
på länken. Det var tveksamt! Men nyfiken i en strut... Vågar du?

Vad är det för likhet mellan en video och en man?
Framåt, bakåt, framåt, bakåt, stopp, eject.

9/3-01

Mobil för kvinnor? Jag ser ingen nytta. Gör du?
Sexiga städerskor. Framsteg eller baksteg?
Allt färre män i barnomsorgen.
Andelen män som arbetar i barnomsorgen har minskat kraftigt under det senaste decenniet, uppger Ekot. I början av nittiotalet var tio procent av fritidspedagogerna eller förskollärarna män. I dag är andelen tre procent.(TT)
Dålig lön? Dålig status? Urskiljningslös pedofiljakt? Men numera är det, om jag inte är fel underrättad, obligatoriskt med *rena papper* innan anställning, jämlikt för både män och kvinnor. Det torde väl få bort denna smolk i bägaren? Det är tråkigt att det är kräftgång i rekryteringen. Män behövs i kvinnodominerade yrken, allra helst här. Barn behöver normala, sunda män som förebilder.

Jag har påbörjat en uppdatering av Dagbok på nätet. Det kommer att ta tid märker jag. Många verkar ha lagt sina dagböcker på hyllan, vara totalt utbrända och många verkar ha tröttnat på Internet. Det är tråkigt! Men jag förstår dem, i allra högsta grad. Nätet suger *fetballe*, ibland. Men än överväger det positiva det negativa. Utan all den positiva respons jag får hade jag nog lagt av för länge sedan. Att jobba 80% (med mertid/övertid), driva ett eget företag, plugga halvtid, sköta om 11 hemsidor (svara på massor av mail) samt försöka räcka till åt hundarna och gubben därhemma, kräver sin kvinna. Vart jag finns själv i bilden kan man undra. Jag hinner inte ens ibland känna efter hur jag mår. Jag har ständigt dåligt samvete för hundarnas skull. Jag har en återkommande mardröm när jag har för mycket om och omkring mig, samma scenario men med olika innehåll. Jag är livrädd för gamla hissar. Nalle kan inte gå i trappor pga sin remautism och Smulan vägrar, livrädd för trappor. Jag befinner mig boende i en lägenhet??? på åttonde våningen, med mina två hundar och har panik för hur jag ska kunna sköta deras promenader. Hissen, där jag då helt plötsligt bor, är en gammal hiss, som vilken sekund som helst kan störta (drömmer jag). Tänk vilken rävsax. Jag vill nog inte analysera drömmen djupare än så....den vill nog säga mig mer än så. Dags att göra något åt sitt liv? Bryta upp? Förnya sig?

Alf Svensson (KD) bodde hemma till ca 35 års ålder.
I en intervju frågades Alfs mamma om Alf hjälpte till något hemma:
- Nä, vad skall han göra det för, han har ju tre systrar!
Saxat från en mailinglista.

8/3-01

Subject: Fw: Naked Wife
Innehåll: My wife never look like that :)
Best Regards, [Avsändarens namn]
Bifogad fil: NakedWife.exe
Det allra senaste på virusfronten nu är en sk Trojan som kommer som e-mail. Den verkar vara riktad mot män :))), eller? KLICKA INTE på den bifogade filen, hur nyfiken du än är. Vid körning av den bifogade filen, som heter NakedWife.exe, kommer den att sända sig vidare till alla i adressboken om man kör Outlook. Troj_Nakedwife.worm är mycket skadlig, den raderar samtliga av följande filtyper: EXE, COM, DLL, INI och BMP från c:\Windows och c:\windows\system\. Systemet kommer inte att fungera efter omstart och det blir nödvändigt att installera om datorn.

På tal om internationella kvinnodagen!
En kvinna som läser och skriver riskerar att få sin livmoder ihopkrumpen som en valnöt. Jaså? Detta är säkert en gammal antik filosof som yttrat detta? Nehej? Detta orimliga hävdade manlig medicinsk expertis ända in på 1800-talet. Lägg då till Nietzsches fria fantasier, - "Kvinnor som intresserar sig för vetenskap har ofta något fel på sina könsorgan". Kvinnans främsta roll i livet var att föda barn och passa upp på sin make. Har vi kommit så mycket längre nuförtiden? Njaeee...det kommer vi nog göra först när männen och kvinnor börjar dela på ansvaret för hem och familj. Det är synnerligen sannerligen förunderligt att så få män utnyttjar rätten att vara ledig och hemma med barnen. Hälften av papporna är lediga mindre än en månad, 23,3 procent är inte lediga alls och av det totala antalet dagar tar männen ut 12,4 procent. Bla..bla..bla..visst kan man urskiljningslöst börja argumentera mot detta genom att säga att ALLA kvinnor INTE släpper TILL männen. Slutsats - återigen är det kvinnornas fel. Vad för ont har vi kvinnor gjort som ALLTID ska skylla oss själva, vare sig det gäller misshandel, att männen inte tar ut sin föräldraledighet osv. osv. in absurdum? Nej och åter nej! Detta är en jämlikhetsfråga, en viktig sådan oxå. Är det så att någon av parterna känner sig förfördelad på något sätt, så rekommenderas att *pilla sig själv lite i naveln* och fundera över sin egen livsituation. Kan man inte komma överens om en sådan fundamental sak, så kanske man inte kan komma överens om mycket annat heller? En jämlik relation förutsätter kommunikation. En relation med barn, förutsätter även att man delar på ansvaret. Varför denna långa drapa ovan? Orsaken till detta är en annan artikel jag läste. Kvinnor fastnar i kvinnofällan. Kvinnor tar för lång barnledighet. Tjolahopp! Ja, nån måste ju kanske vara ledig. Tar inte mannen sitt ansvar, sitter kvinnan där med *skägget i brevlådan*. Nu vill inte alla göra karriär här i livet, men de kvinnor som vill får det svårare om de är fertila och föder barn. Än så länge kan man nog gott påstå att kvinnor diskrimineras pga detta. Men...skulle männen öka sina uttag av dagar, då skulle det bli en omsvängning i attityderna tror jag. Mer än 70 procent av landets börsföretag saknar helt kvinnor i sina styrelser. Bara 10 av börsens 350 företag har en kvinna i toppen. Av totalt 2311 styrelseplatser innehas endast 111 av kvinnor, det liknar mer en herrklubb :) tycker jag. Alla är överens - fler kvinnor måste in. Men ingen är överens - hur det ska ske. Percy Barnevik tog ju priset :( med sin kommentar - "det är inte bra om olika minoriteter ska kvoteras in". Hallååååååå! Någon hemma? När blev kvinnor en minoritet? Jag kan hålla med om kvoteringen i sig, jag tror att det ska till annat för att lösa detta. SYNEN på kvinnor måste ändras. Punkt slut. Vi lever i ett modernt samhälle. När ska det börja märkas?

Jag har ju jobbat nu två helger i rad och börjar känna mig pressad. Mitt tidsschema för distanskursen håller på att spräckas. Men jag är inte mer än en människa (fast vissa tror annat) och orken räcker inte till. Men nu har jag tagit nya, friska tag. Jag har kommit till romantiken, 1800-talets mitt. En sak som slår mig är avsaknaden av kvinnliga exempel från litteraturen. Jag har avverkat 219 sidor i Litteraturhistoria och än har bara fem (5) kvinnor omskrivits, den Heliga Birgitta, Lenngren och Agneta Horn plus två till, vars namn jag inte minns. För att återkoppla till det jag skrev i början. SYNEN på kvinnor måste ändras. Punkt slut. Vi lever i ett modernt samhälle. När ska det börja märkas? Vi kan kanske vara överens om att vi är så pass jämlika att ingen säger mig emot när jag påstår att det inte finns några biologiska, genetiska skillnader när det gäller inlärningsförmåga, uppfattningsförmåga och intelligens mellan män och kvinnor. Det finns individuella skillnader, men det gäller bägge könen. Men varför finns det så få kvinnor i Svenska Akademin? Varför finns det så få kvinnor som har fått Nobelpriset? Varför har kvinnor det svårare att slå sig fram i yrkeslivet? Varför har inte kvinnorna sin givna plats i historien? Varför osynligörs kvinnornas insatser i historien? Varför finns det så få kvinnliga förebilder? Tänk på vilka konsekvenser det kan få för unga flickors självkänsla? Världens första roman är skriven av en kvinna i Japan på 1000-talet. Den första författarens vars namn man känner till var en kvinna. Men det står inte i min litteraturhistoriebok :). Hur ska män och kvinnor kunna leva jämlikt när kvinnor i historieböcker reduceras till stumma arbetsdjur eller intetsägande lyxdockor? Ändå vet vi att det i alla tider har funnits kvinnor som skrivit, målat, komponerat och bedrivit politik. Men när historien skrivs ramlar de ned i en anonym massgrav. Detta beror troligen på att historiebeskrivningen traditionellt har skötts av män. Ekorrhjulet snurrar! Summa summarum av dagens kanske osorterade tankar är, att för att vi ska bli jämlika räcker det inte bara att vi kvinnor skriker oss blåa i tusen år till, att vi har 500 internationella kvinnodagar per år. Det behövs en fundamental förändring av samhället i stort. Någon mig däremot?


7/3-01

Amnesty ryter till!
Sedan kan alla snegseglare sitta på sina kammare och hävda att kvinnomisshandel minsann inte är något problem. Och, likt ett sårat litet barn, hävda att det nog är mer vanligare med kvinnor som misshandlar män. Bullshit! Som tur är, dessa sneseglare är inte många, men å andra sidan för de desto större väsen!

Kriminologen Tham föreslår att straffen ska sänkas, fängelserna är för fulla. Jomenvisst! Det är lätt att säga. Jag undrar om han skulle tycka likadant om han själv blev ett brottsoffer. Missa inte Leif G W Perssons replik.

Kimberleys sajt! Undra sa flundra om det är den som det stod om i gårdagens DN, anmäld till Datainspektionen? Chattsida? Det måste ha varit anslagstavlan (som sedermera togs bort) i så fall...jag lusläste inte alla inlägg, ord för ord. Insändarsidan? Who cares? Veckans Pucko var även på tapeten i artikeln :).
Jag citerar ur DN:s artikel:
----------
Men sedan januari år 2000 får "harmlösa personuppgifter" offentliggöras utan att utpekade personer behöver tillfrågas. Däremot råder fortsatt förbud att via nätet sprida känsliga personuppgifter. Hit räknas personers politiska eller religilsa uppfattning samt etniska bakgrund. Datainspektionen har däremot inget att invända mot att Kimberleys pappa kallas för "kräk". "Omständigheterna i här aktuellt ärende är inte sådana att Datainspektionen avser att öppna tillsyn eller vidta annan åtgärd" beslutar myndigheten och tillåter publiceringen.
----------
Jag fick ett mail med ett tips att surfa till ST:s sidor och kika under Ordet är fritt. Vad hittade jag där? Jag har Aftonbladets artikel i gott minne, därav mina kommentarer nedan. Självklart så är inte misshandlande, psykiskt sjuka eller kriminella föräldrar lämpliga, det säger väl självt? De flesta är dock inget av ovan, som tur är. Det stämmer, de flesta är inte det. Men...... det är inte de som *skriker mest* skulle jag vilja påstå! Tyvärr, minst sagt. Känns citaten nedan igen från tidigare debatter?
- Jag förstår att du måste ha dålig erfarenhet av karlar och det är synd.
- I själva verket är det flest kvinnor som dras med psykiska problem.
- ..det är ingen som säger eller menar att alla mammor är dåliga eller
umgängessaboterande mammor, men alltför många är det. Inse fakta.
Den insändare som startade debatten. Samt ytterligare en replik.

Regnbågen ser jag - och minns mitt bröst
av glädje spritter till;
så var det, när mitt liv upprann,
så är det nu, då jag är man,
så blive det i ålderns höst -
om icke, dö jag vill!
Barnet är far till människan,
och i naturlig fromhet helst
må dag med dag förenas, yngst och äldst.
William Wordsworth

6/3-01

En moderats syn på kvinnomisshandel.
Kvinnomisshandel är ett samhällsproblem som inte känner av partigränser, om nu någon skulle undra över varför jag länkar till en sida gjord av en moderat. Jag är ju rödare än rött annars :). Ladda ned pdf-dokumenet som det länkas till längst ned på sidan. Sönderslagen - trots lagen. En rapport om kvinnomisshandel. Denna rapport borde fler läsa!

Nu är vi inne på den 16:e 25-kilos-säcken solrosfrö nu. 16x25kg blir *totti-totti* 400 kilo solrosfrön. Det låter mycket, men det går åt, vi har många fåglar runt omkring här. Både B. och jag ömmar för de små liven, så kostnaden tar vi utan att ens reflektera över hur mycket det blir i reda pengar. Vad vore livet utan fågelsång? Ja, jag har upplevt det, vem minns inte boken "Tyst vår". Det var några år det märkbart kunde skönjas att fågelbeståndet minskade rejält. Men nu har de återhämtat sig. Tack och lov!

Jag delar inte feminismens analys av våld i hemmet.
Det finns kvinnor som är ragator....
Kristdemokraten Roger Fransson försvarar kvinnomisshandlare
i Uppsala kommunalfullmäktige 1999

5/3-01

Galna ko-sjukan!
Mul- och klövsjuka!
Vad kommer härnäst? När ska EU:s politiker inse att den nuvarande storskaliga köttproduktionen inte håller? Det är vansinne att uppmuntra långa djurtransporter via _ökade_ bidrag. Tvärtom borde korta dito premieras. Mul- och klövsjukan skulle inte spridas så snabbt som den gör idag om inte så många djur forslades tvärs och kors över hela Europa. Varför ska fransmännen importera engelska djur á la masse, samt själv exportera till Tyskland? Det är lite katt- och råtta-lek över det hela. God djurhållning är a och o, då mår djuren bra och vi konsumenterer kan känna oss mer trygga. Som det är nu så kommer väl snart ingen att äta kött? B. har flaggat för att han inte vill äta kyckling längre, med tanke på den dåliga behandlingen broilern utsätts för. Svenska köttbullar är ett minne blott. Vi kanske ska döpa om vissa fabrikat till Irländska köttbullar?

Ni reportrar borde ha skrivit om vad han menade, och inte vad han sa.
Presstalesmannen Earl Bush försvarar borgmästaren Richard Daleys.

4/3-01

Under många tusen år har de gamla antika filosoferna styrt vårt liv, mer eller mindre. Jag antar att det är både bra och dåligt. Vem har inte läst om Platons idévärld, Sokrates och Aristoteles? De har i sin tur antagligen påverkat de mer moderna filosoferna, bl.a då Rousseau och Nietzsche. Jag är av naturen född ifrågasättande, då jag inget har kunnat ta för givet i mitt liv. Jag ser inte dessa män som några auktoriteter i den mån att deras ord är lag, tvärt om i vissa fall. Ordet auktoritet är i sig dubbelbottnat. Det kan betyda både erkänt pålitlig sakkunskap samt även rätt eller möjlighet till maktutövning. Pick your choice :).

Aristoteles:
- Vi måste betrakta kvinnornas karaktär med utgångspunkt från att de lider av medfödda brister.
- Kvinnan är i förhållande till mannen vad slaven är till sin herre....
- Kvinnan är en outvecklad man.

Nietzsche:
- Kvinnor som intresserar sig för vetenskap har ofta något fel på sina könsorgan.

Nietzsches funderingar känns igen än idag. Hur ofta har inte kvinnor bemöts med repliker som: - Är du frigid? - Vill ingen ha dig? - Harú inte fått något knulla idag? - Är det ingen som tänder på dig längre? Näbbgädda! Rödstrumpa! Nazifeminist! Manshatare! Ulf Lundells oförglömliga kommentarer - Saknar du pojkvän? - Har du kissat på dig? Syftet är förmodligen att bemöta kritik med ett slag under bältet, givetvis i syfta att tysta - inte att tillföra debatten något. En del (som tur väldigt då) män kan inte hantera att en flicka/kvinna säger emot, ifrågasätter och/eller kommer med kritik. Detta visar visserligen mer på IQ-nivån på dem som fäller dessa yttrande, men tyvärr inser de inte ens detta. John Lennon myntade uttrycket - Kvinnan är världens neger, kanske inte helt taget ur luften? Jag tror att många inte förstår vilken influens gamla stofiler till filosofer fortfarande har på vårt vardagliga liv.


3/3-01

Jag är inte den typen av människa som gillar att *slå andra på fingrarna*. Jag känner mig ganska ödmjuk när jag är inne och tassar på andras jaktmarker. Däremot så ogillar jag när folk inte lyssnar på mina förslag. Det är lättare att försöka skylla på andra tycks det. Jag är medveten om att jag ofta har mer vilja än kunskap, för jag är ingen programmerare eller systemutvecklare - enbart en simpel html-kodare. Men nu tog jag saken i egna händer. Tidigt på morgonen igår testade jag en sak, lite nervös var jag, för om det inte hade funkat hade jag stått där med skammens nesa och fått be dem om hjälp att få igång skiten igen. Men till min glädje löste jag ett problem som orsakat många konsulter huvudbry i flera dagar. Eller löste och löste, jag kunde påvisa att det måhända var en bugg :). Det är ju betraktaren som avgör, till syvende och sist. Jag hade försökt antyda att jag kanske satt inne med *lösningen*, men ingen lyssnade. Nå, den här gången kändes det iaf skönt :). Annars så brukar jag ge vika, jag har stor respekt för andras kunnande och medveten om mitt eget bristande dito på många områden. Men ibland kan en icke invigd se saker på ett annat sätt. Trial and error är mitt motto - om än med visst förstånd i vissa lägen. Att köra trial and error när man kodar html är en sak. Det är lite enklare att öppna Homesite och använda "Undo" och ladda upp html-sidan igen.

Jag var och kikade på bokrean nu, sent omsider. Jag hittade bara en bok, Töntar & Tabbar, Ulf Ivar Nilsson - förlag Semic, som jag köpte. Jag insåg snabbt att jag såg för mycket jag ville ha och valde då att inte botanisera vidare. När ska jag hinna läsa böckerna? Jag ligger redan efter i svenskan, jag jobbade ju förra helgen och ska jobba denna oxå. Men boken jag köpte var intressant och den kommer jag att citera friskt ur närmaste framtiden. Det är en man som skrivit boken och ingen vill väl anklaga honom för att vara en manshatare :))))? Men jag ger mig sjutton på att jag kommer att bli kallad för dito, bara genom att citera ur boken. Get the picture? Det är betraktaren som avgör. De som kallar mig manshatare borde kanske *titta lite introvert in i sina egna inre* och undersöka sina egna referensramar.

Tack för den danska översättningen *vinkar* till R. En morgonpigg kille var först in med rätt svar *skrattar*, det lät som det var en tävling. Men ett kort, men rart mail, gav mig besked - Danska är kort och gott Dansk. Hans PS. i mailet var rart och värmde: Läser dina sidor så gott som dagligen trots att jag är man. Keep up the good work!

Förra LO-chefen kallar sig feminist.
När han blev kallad mullig mansgris 1997
sade han förtörnat att han minsann slagits hårt för kvinnorna i hela 32 år.
Då tror jag nog att han förträngt detta!

Svar på frågan om Malm kan tänka sig en kvinnlig chef:
- "Nej, nej och åter nej. Lättare att förhandla med en karl. Svårare att få ett vettigt resonemang från en kvinna. Jag har erfarenhet.....
På frågan om Malm ville att hans hustru förvärsarbetar:
- "Jag skulle inte kunna tänka mig att låta min hustru förvärsarbeta, även om vi förlorar på det rent nationalekonomiskt. Ni får gärna kalla mig konservatiov.
Stig Malm, som 24-årig ordförande för verkstadsklubben Arenco 1966.

2/3-01

Dot.com döden fortsätter. Många svenska IT-bolag avskedar folk till höger och vänster. Jag såg att ett företag, som inte för så länge sedan ville att jag skulle börja jobba där, hade *konkat*. Jag tackade nej till att börja jobba där, för trots en trevlig intervju och ett koncept som framlades på ett proffsigt sätt, kände jag att det inte var helt klockrent. Min tanke var - vem ska göra jobbet? Vem ska dra in kulorna? Man kan inte bygga ett företag i en omvänd pyramidform. Detta stärker mig i min tro att man bör lita på sin intuition, följa sin inre röst. Den leder ofta rätt. Ditt inre känner oftast dig bättre än du själv :). Hur många gånger följer vi inte, det vi tror, är förnuftets röst? Men vem vet vad förnuft är? Förnuft är ofta något som *kommer utifrån*.

Jag brukar vara rätt tidigt på jobbet, ofta samtidigt som en lokalvårdare står och torkar av golven i entrén. Jag hälsar alltid lika glatt på honom, trots att jag inte vet vad han heter eller ens har pratat med honom. Men vi ses ju så ofta :). Vi får sluta träffas så här! Skämt åsido.... Jag tror att det är viktigt att man *syns*, bekräftas oavsett vilket jobb man har. Jag har noterat att det inte verkar vara kutym att andra hälsar, de hastar bara förbi, precis som om han inte existerar. Men det gör han ju!
BTW - någon som har en aning om vad danska heter på danska (alltså språket), så släng iväg ett mail. Jag blir evigt tacksam!

Är målet med livet att leva?
Paul Claudel

1/3-01

Ny månad!
Mars! Hör skillnaden! Februari - en kort, men samtidigt lång månad.
Mars - en lång, men till synes kort månad. Snart, snart är våren här.
Marskatter är vi allihopa :). Det blir ljusare och ljusare......

Anders, 10 år sände mig ett så rart mail i helgen. Han vill att jag skulle besöka hans nygjorda sida på http://www.fortunecity.se. Nu har jag inte kommit in på den urlen, hur jag än försökt klicka mig blå på länken i mailet. Det verkar som om det är ett fel i fortunecitys DNS, alternativt har de lagt ned sajten, kanske inte har betalt för domänen eller något ditåt. Att bara jag skulle hindras att besöka den domänen tvivlar jag på :). Hur som haver, *småler lite snett*, kommer väl även detta att läggas mig till last på en viss sida, som oxå ligger på samma domän. Den 48:årige ledaren (ledare av vad då egentligen?) hackar sig in i främmande DNS-servrar och ser till att ingen i hela världen kan surfa på vissa mäns hemsidor, typ något sådant. Ja, oss emellan, det skulle inte förvåna mig, med tanke på resten av rappakaljan som redan står där. Make my day!

Annars? Slit och släp. Tidspress. Strul med teknik. Kommunikationsproblem. Det är så att jag känner mig rätt less, men jag ser ljuset...... Jag skriver många mail på engelska, vilket verkligen är nyttig språkövning. Nu har jag ett liten fuskprogram, WordFinder, som är ovärderligt när jag hakar upp mig på stavningen eller hur sjutton ett svenskt ord översättes. Det var en bra investering!

Har skickat ett mail till dig angående kodningen
och jag behöver ett snabbt svar eftersom att det
är ett viktigt project som jag håller på med...
Njae...mitt är nog viktigare. För mig. Delete - trash - nästa.

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1