Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/3-98

Läste i helgen om en kvinna i 30-års ålden i Upplands Väsby som hittades döende i en buske med kläderna avslitna bredvid. En våldtäktsman hade efter genomförd våldtäkt fullständigt massakrerat hennes ansikte och lämnat henne att dö i busken. Hur tillståndet är vet jag ej i skrivandes skull, men även om hon överlever har förmodligen hjärnan skadats av det yttre våldet för att inte tala om de inre såren om hon nu överlever, smärtan och ångesten kommer aldrig att släppa och ha tillit till män kan nog synes oövervinnerligt. Hur kan en man vara så funtad? Inte nog med att begå övergrepp och efter detta ha syfte att tillfoga dödlig skada på kvinnan måste innebära att det är en sjuk människa. Tamefan, fram med nötknäckaren, knäck kulorna och som en förfinad avslutning ta avbitaren och knipsa av kuken på förövaren, han kan ju kissa som tjejer i fortsättningen ;-). Nåja, tror inte på öga för öga osv. men ibland så måste man göra avsteg från sina normer. Pratade med J. om detta i telefon och han sa att han som man skämdes kollektivt över vad som hänt. Ja, knappast troligt att en kvinna skulle våldta en karl, kan man det för övrigt? Plus som grädde på moset försöka ta livet av densamma, knappast troligt. Det ligger inte i vårt sinnelag att utföra sådant. Vi föder fram - vi dödar inte ... den devisen borde fler män ta över i sinne och tanke. Kanske alla krig skulle ta slut? Jajaja, alla män är givetvis inte våldsbenägna ;))) tack och lov för det men alltför många män löser konflikter med våld och gör övergrepp på kvinnor och barn tyvärr!
Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Våld föder våld! Kärlek sprider värme! Glädje smittar! Ett liv är lika mycket värt oavsett om det är en hund eller människa! Det tar tid att födas men att dö kan ta en sekund.

30/3-98

Förut brukade jag surfa förbi Passagens HTML-konferans och svara på de frågor jag kunde, tyckte det var kul att kunna hjälpa till och märkte att det även uppskattades. Ja, inte av alla förståss - egostinna små pojkar, knappt torra bakom öronen brukade med jämna mellanrum göra personangrepp mot mig och andra. När IQ:t tryter kommer apfasonerna fram, eller? Nu har jag slutat för min tid kan jag använda till annat som är mer inkomstbringande så att säga :), sitta och jobba gratis och bara få otack är inte min melodi. Nu är det andra som får skit, förstår inte att de ids ta emot det. Katinka fick nu i helgen ta emot både det ena och det andra samt även Robban och Jojoxx. Om småglina visste vilken kompetens de sitter inne med skulle de *hålla käft* och enbart vara glada att de surfar förbi och hjälper till. Usch - nu blev jag taggad :-), det är de inte ens värda. Så från det ena till det andra - har helgen varit bra? Eller är det äntligen måndag? Jag själv tillhör den senare varianten, har inget alls emot måndagar - då får man ju gå till jobbet :))). Jag är glad att jag känner så, vet hur det är annorstädes dvs om man har ett jobb man inte alls ser fram emot att gå till på måndagen. Nej, en bra mix är guld värd. Ett bra jobb samt en bra inspirerande fritid, man ska inte leva enbart för jobbet men gärna gott av det på fritiden :), vilket jag iaf till min glädje gör. Om nu någon förstod min kryptiska mening, jag har ofta ett eget språk och egna ordvändningar som tydligen inte alla hänger med på. Det är väl så att IRL ser och hör man det som inte syns i text vilket gör allt mer klart och begripligt?
Vi föds som orginal, med de flesta utav oss dör som kopior.
Edward Young

29/3-98

Konstig layout på huset jag kikade på igår, verkligen annorlunda kan man lugnt säga men läget var toppen - högt och en inhägnad tomt. Nu kikade jag bara utifrån genom fönstren, men .. Ingen farstu - ingång rakt in i köket som i sig såg fräscht ut, sedan vägg i vägg sovrummet med vedspis? dvs tidigare gamla köket och så vägg i vägg med det stora rummet med en roslagsspis, verkade inte vara något gediget hantverksbygge heller direkt. Blir väl ofta så när sommarstugor byggs ut för att matcha behovet av permanentboende. Ingen toa - nej det fanns ett torrdass i huset mittemot som förövrigt innehöll dusch och bastu. 375 000 pix och ingen toa? Att ingen vatten-toa fanns är väl det största minuset samt att det verkade vara dåligt med möjligheter att rasta hundarna runt om, huset låg ingärdat mellan stora vägen och hästhagar samt åkrar. Med mina erfarenheter av bönder *skratt* bäddar det för konflikter. Annars inget nytt under solen. Jo, den förbannade sommartiden är här :). Längtar till sommaren, men lite tungt att gå upp fyra på morgonen, det tar ett tag innan kroppen vänjer sig. Ur led är tiden ;-).

28/3-98

När jag kom hem igår f.m och skulle sätta mig och jobba vid datorn - totalvägrade den! No way, sa den och allt som visades var ett grönt streck på skärmen. Kallsvetten bröt ut i pannan :), skit samma vilken dag/helg som helst för strejk men inte denna helg för allt i världen. Väntar på en ny PC men det dröjer. Fick *boota* om två gånger innan den vaknade till liv? Aldrig hänt förut? Iofs har jag x antal reservdelsburkar samt skärmar som skräpar här i datorrummet och skulle nog med lite möda få ihop en fungerande burk tillfälligtvis, men ... Så nu håller jag tummarna att datorn ska hålla helgen igenom, ta i trä - knackelibank i huvudet ;-). Ska åka och kika på en kåk en snabbis idag, ser bra ut på bild, ja inte jag utan kåken *garv*. Fast priset? Ha en trevlig lördagskväll! Ha gärna en tiger i tanken :)))).

27/3-98

Ofta skriver män/killar och reagerar på mitt språk och på innehållet i Reloaden :). De flesta dock trevliga och efter mailväxling förstår de mitt syfte. Jag retas lite grann :->, försöker visa på hur det fel det kan vara, hur jag ser på sakernas tillstånd och tar givetvis upp sånt som ligger mig varmt om hjärtat. De jag retar mig på däremot är de män/killar som övermaga påstår att jag överdriver, ljuger och hittar på - att vi minsann är så jämlika numera osv. Men so what? Leave them behind! Där räcker inte ens tusen väckarklockor skulle jag tippa på. Så klart vi gemensamt skapar vårt samhälle och våra normer - så klart vi måste gemensamt sträva åt samma håll - gemensamt sträva efter att vi alla värderas efter person och inte efter kön - gemensamt sträva efter ett jämlikt samhälle på lika villkor för alla. Alla skulle vinna på det! Konstigare än så är det inte, eller hur? Det var i stora drag, men det kanske är enklare för gemene man att titta sig runt i sin närmiljö. Hur är det på hemmafronten? Jobbar bägge heltid? Vem diskar - tvättar - lagar mat - har huvudansvar för barnen - städar - ja allt det dagliga pysslet som smörjer hjulen och låter oss leva någorlunda friktionsfritt? Ja men, mannen sköter ju bilen - sköter det tekniska? - lagar staketet som säkert går sönder varje dag :) - klipper gräsmattan - målar huset osv.osv. Så som många ofta konstigt nog delar upp sitt liv i kvinno- och mansgöra, vilket jag tycker hör forntiden till att göra. Tänk efter om det balanserar varandra, nu talar jag inte om millimeter rättvisa men ofta finns en obalans i vågskålen till kvinnans nackdel. Lägg sedan till de *stora* frågorna som jag ofta tjatat om här, typ löneskillnader och hur kvinnan i övrigt domineras och förfördelas i vårt samhälle. Är det så vi vill ha det? Är det arvet våra barn/barnbarn ska få med sig? När ska trenden brytas? Varför går det så sakta?
Det skenbart enkla kan vara mycket komlicerat, det skenbart komplicerade kan vara mycket enkelt!

26/3-98

Det bubblar inom mig, så mycket att berätta men så lite att säga :)))) mao jag censurerar mig själv. Jag var med om så mycket roligt och lärde mig massor igår på jobbet. Men att skriva detaljer om jobbet är tabu i reloaden av naturliga skäl bl.a tystnadsplikt. Så jag slutar nu och fortsätter bubbla för mig själv :)))) och suger på karamellen ensam då. Syns och hörs imorgon!
En svensk tiger!

25/3-98

Smulan blev kär igår, i Herr Karlsson :). Jag brukar undvika andra hundar när jag är ute och går med mina. Men visst är viktigt att hundar umgås och lär sig tyda varandras signaler. Men jag har upptäckt att majoriteten av hundarna tycks lida av diverse psykiska störningar, eller så har jag bara haft otur. Men det är jag som är flockledare och jag som ansvarar för mina hundars väl och ve och vill inte utsätta dem för - hanhundar som försöker våldta tikar oavsett löp eller ej - hanhundar som hugger vilt fast de normalt inte ska röra tikar - tikar som hugger efter andra tikar och ska dominera och *rida* - hundar som är lömska och som man inte kan lita på osv. osv. Blir inte så många kvar mao :))) - men igår träffade Smulan och Laban Herr Karlsson - en nykomling på bygden och tycke uppstod :-). Har upptäckt en bra radiostation som jag lyssnar på i bilen - Vinyl 107 med 60-talsmusik. Förut lyssnade jag alltid på musik, men har slutat med det av olika anledningar :). Har ett par tre hundra skivor men de ligger nedpackade likaså stereon, förresten är de väl antikviteter nu? Nu är det ju CD-skivor som gäller - vinyl är ju helt ute, knappt man skulle få tag på en nål antar jag, kanske skulle kolla läget och eventuellt hamstra några. För stereon lär vara det första jag packar upp vid en flytt, om nu skivorna har klarat förvaringen i gäststugen ;-).
Bakom varje framgångsrik man finns en stolt kvinna. Men bakom en framgångrik kvinna finns ofta en förfördelad och sårad man.

24/3-98

Jag är för gammal för att jaga karlar :) men bilar tycks jag få jaga fortfarande. Måndagsmorgnar :(. Någon hade Volvon i helgen, guess who, och *påpekade* vänligt att spolarvätskan var slut. Jag fixade till lite *akutblandning* att ha tills jag passerat macken i Kista. Öppnade motorhuven, knak brak och bilen började rulla. Skulle iofs inte gjort något om inte sommargästerna råkade stå parkerade tvärsemot, jag kastade mig runt som en galning, in i bilen och på med tändningen, ingen broms utan tändning och drog samtidigt järnet i handbromsen :))). Måste fixa handbromsen på Volvon - det räcker tydligen inte längre att dra åt och kommendera PLATS åt bilen :). Tror inte att de skulle ha uppskattat att få en Volvo i sidan på sin bil, de var nog redan lite sura ;-) då hundarna hade skällt som sjutton nere vid grinden halv sex, seende en potentiell fiende, säkert en skiträdd hare eller dylikt. En hund kan låta, multiplicera det med tre och ta hänsyn till att det definitivt inte är några *bjäfs*-hundar.

23/3-98

IQ fiskmås säger jag bara om Ny demokratis tentaklar ut mot ultra högern och nynazisterna. Sådana ska få emotta miljoner i partistöd? Råkade se en snutt ur Aktuellt igår från ett styrelsemöte i sagda parti - snacka om Ny demokrati :))) när de som hade invändningar och ställde frågor som inte passade partistyrelsen fick höra - stick om det inte passar och andra tillmälen. Håhåjaja - den snutten skulle sändas dagligen fram till valet som avskräckande exempel på hur det fungerar i ett ICKE DEMOKRATISKT parti. Borstade busarna igår och blev väldigt *opoppis* då jag samtidigt passade på att klippa klorna. Nalle bryr sig inte om det men både Smulan och Laban beter sig som om jag försöker ta livet av dem. Ändå har jag aldrig klippt fel eller skadat pulpan så blodvite uppstått? Sjåpiga tjejer, va ;-)? Fast skämt åsido - finns väl inte något ynkligare än en sjuk man? Alla tjejer jag talat med om detta instämmer, så vi tycks alla ha samma erfarenheter av hur män beter sig om de är sjuka eller har ont någonstans. Tur att _de_ inte är tvugna att frambära och föda barn. Då skulle p-pillret uppfunnits redan på 1800-talet och aborter varit tillåtna redan på 1700-talet :)))).
Jag tycker att män är väldigt roliga. Om jag hade en sådan sak som dinglar fram i byxorna, så skulle jag sitta hemma hela dagarna och skratta åt mig själv.
Dawn French

22/3-98

Kikade lite igår på hur tabeller och HTML 4.0 samt CSS1 kamperar ihop. Jag håller mig fortfarande till HTML 3.2 då det funkar bra i moderna läsare och har inte börjat grotta med HTML 4.0 samt CSS1 då jag tycker att browser supporten är erbarmeligt dålig. När jag kodar vill jag att ALLA browsers (moderna iaf) ska tolka det ungefär liktydigt. Usch, jag blev rent av avskräckt efter genomköraren igår. Det var mycket att hålla reda på, en del grejer ska bara funka i övergången och frågan kommer ju automatiskt - hur ska detta funka? Det som är *tillåtet* idag ska bli *förbjudet* imorgon :))) - nu tror jag iofs inte att de som tillverkar våra browser klipper av tvärt av men ändå. Varför måste man krångla till det så förbaskat. HTML 3.2 är enkel och lättillgänglig - vete sjutton om jag kan påstå att HTML 4.0 samt CSS1 är det. Nåväl, börjar kanske tappa stinget? Sedan ska vi inte snacka om allt browser specifikt som verkar trots min förhoppning om motsatsen bara eskalera och bli än värre. Men vem vill koda en sida som BARA ser snygg ut i MSIE 4.0? Fick en CD-rom med massor av tips och trix som bara funkar i pyttemjuks 4.0 läsare, som jag inte ens gillar :).
Rökare är som vanliga människor - fast inte lika länge.
Okänd

21/3-98

Igår var det vårdagsjämningen! Kan man kanske börja tro på ljusare tider mao :)? Nästa helg är det dags för sommartid igen. Hatar det! Tycker jag att jag går upp tidigt nu så är det en fis i rymden vad det känns då. Jag hatar sommartid, egentligen förstår jag inte varför vi har den men allt ska ju EU anpassas. Snart är kanske även kronan ett minne blott, Sverige ska ha svenska pengar, punkt slut. Var emot inträdet i EU och inte har något, jag säger _något_ övertygat mig om än att det var ett riktigt beslut. Hemma sitter jag med 28 800 modem, tanka ned något tar *hundra* år med c.a 2.9 K/sec men på jobbet är det en fröjd, swosch säger det bara :) med c.a 31.9 K/sec, lite skillnad. Hittade ett program, tack S, som fixar att förminska stora bilder med bibehållen kvalité, DeBabelizer Pro. Men tyvärr till ett alldeles för högt pris, 600 dollar! Tips emottages tacksamt, har x antal .bmp bilder i storlek 800 - 900 pixels breda som måste förminskas till max 400 pixels bredd utan att bli oskarpa- eller med oskarp text, bl.a skärmdumpar på browserfönster med olika innehåll. Fick diverse tips på listan BitchTech, men inget som funkade tillfredsställande, snacka om att där iaf finns samlad kompetens. Petra var över en sväng igår och lämnade en bok hon lånat, hoppas hon repat sig från besöket och hämtat sig från chocken (internt skämt) :)))). Hoppas Petra får ordning på sitt bekymmer med sin vovve, det är aldrig roligt när sådant händer man inte kan styra eller vet vad det beror på. Lycka till!

20/3-98

ISDN, no problemas men så kom jag ju att tänka på att det blir en ny kostnad om jag flyttar. Så jag avvaktar lite, hoppas ju kunna finna ett litet hus nu i vår, säkert ännu mer på vischan förståss :))), jag är i valet och kvalet om hur jag ska göra med ISDN nu ... Snart är det lön igen, jag som inte ens börjat nalla på förra? Är inte så dyr i drift personligen (utom ciggen) :) men kostnaderna är ganska stora med tre njuffar. När folk undrar vad de kostar brukar jag skratta och säga att det inte är så farligt och svara 1000 spänn i månaden. En sanning med modifikation! För det är bara torrfodret, sedan om man börjar räkna allt annat så ... tuggpinnar (minst 6 varje dag) - försäkringar - hundmatsburkar (1 varannan dag) - blodpudding (ett par paket i veckan) - hälsovård - mediciner - schampoo - oxå annat smått och gott. Har aldrig plussat ihop det och det spelar iofs ingen roll. De är värda vartenda öre!

19/3-98

Härligt! Nu börjar våren försöka med ny attack :), snön smälter som smör i solsken. Behövs! Den här vintern har varit låååååååång! Påverkar humöret, snart hjälper ingen PMS-pinne (se 24/1-98) märker jag, alla bollar borde vara gula hela vägen upp. *LOL* Ringde igår för att få en prisuppgift på ISDN Duo, bor ju _lite_ avsides så det kan bli dyrt. Besked kunde ej ges rakt av utan det får jag om några dagar. Misstänker att jag bor lite för mycket *off* för att få det till det faktiskt humana priset som är numera enligt Telias taxor. Skrattade gott när jag läste Aftonbladet igår. Men det vore ju fel om det blev som det siades, lagom är bäst :) i jämlikhetens namn. Rubriken på artikeln var "Snart tar kvinnorna över jorden". Nya numret av den vetenskapliga tidskriften Focus presenterar en rad rön som visar att kvinnorna har framtiden för sig. Det nämndes att kvinnorna är både fysiskt och psykiskt starkare än män - och att det bara är en tidsfråga innan kvinnorna tar makten i världen. Positiva rön framlades som att:

18/3-98

Är lite orolig för Laban :(. Hennes cancerknölar växer, de är nu stora som tennisbollar samt att andra knölar pluppar upp. Men hon verkar inte må dåligt än, men vem vet? Det kanske är som N. sa att hundar anpassar sig till smygande smärta så de till slut *tror* att det ska vara så. Men hon äter med god aptit, magen är bra, än är hon pigg på promenader och knölarna verkar inte besvära henne. Vill du se en bild på Laban, klicka här!. Det är en ståtlig dam, längre än mig om hon står på bakbenen och väger faktiskt mer än mig :). Vi tog henne vid 1,5 års ålder eller rättare sagt blev fodervärd. Efter diverse bråk med uppfödaren löste vi ut henne vid tre års ålder, det är i sig en lång historia :). Men Laban är den som gör minst väsen av sig fast hon är störst. Vi kallar henne *skuggan*, vill hon in står hon som en svart skugga vid dörren och säger inte ett knyst, till skillnad mot Smulan som argt voffar och Nalle som krafsar på dörren och gnäller. Men ändå är det Laban som är alpha-tiken, hennes *ord* är lag i huset ;-), ingen av de andra törs exempelvis passera henne om hon brett ut sig i hallen. Då sätter de sig och gnäller och väntar på att jag ska lotsa dem förbi (även på nätterna *suck*), vis av erfarenheten vad som händer om de försöker och råkar snudda vid henne. Då kan ni snacka om *tigervrål*, Laban har en röst som heter duga! Men jag får ofta dåligt samvete eftersom hon inte gör så stort väsen av sig så *glöms* hon ofta bort fast jag försöker vara uppmärksam på detta, men man är ju inte mer än människa. Samma sak gäller ju oss mänskliga varelser - den som inte tar för sig blir lätt bortglömd och förbigången. Det är ju de som låter mest som hörs och därmed får mest så att säga - dvs ofta männen. *LOL* - kunde inte låta bli att klämma in det här. Måste ju hålla ställningarna :))))).
Det samlas inte damm på den som är ute i blåsväder.
Okänd

17/3-98

Vem har inte hört talesättet - det börjar med en knappnål och slutar ofta med en silversked? Jag gillar våra gamla talesätt, ligger ofta mycket sunt förnuft bakom dem. Ta en som snattar smågodis i affären, funkar skitbra, ingen som bryr sig och då är det lätt att större saker slinker ned i fickan. Tills den dagen någon uppmärksammar det hela, då brukar oftast *snattarkarriären* ta slut :). Såvida personen inte är latent kriminell, då blir nog silverskeden en guldtacka på en gång och de *skiter* i om de ertappas. Samma parallell kan man dra på nätet tycker jag. Om någon *abusör* roar sig med att göra snuskiga och taskiga inlägg i gästböcker eller annat som inte hör till god nätetikett och ingen reagerar så är det lätt hänt att fortsätta på inslagen väg. Om ingen orkar eller inte får hjälp att kolla upp vem som gjort vad, innebär det att den personen kan reagera som den som snattar smågodis. Nästa gång kanske det blir än värre saker, det finns mycket hyss man kan hitta på om man har den läggningen. Sätter ingen gränser så kanske det slutar med mer allvarliga saker, typ hack mot Algonet :))) eller radera ut en privatpersons hemsidor, vilket nyligen skedde med en väns sida. Sedan är inte steget långt till att penetrera FBI eller Pentagons servrar just for fun! Vad vet jag? Jag förutsätter iaf att ALLA människor i grunden är *goda* och sunda och lika vettiga som mig *smile*. Jag skulle iaf lägga av om någon tog mig på bar gärning med fingrarna i syltburken ... Men en del företag delar inte min mening? Konstigt, va? Som det företaget jag nämde häromdagen, de menar att deras anställda tilldelas dynamiska IP-nummer så de har noll koll på vad de gör. Hmmmmm ... ett tips till blivande *hackers*, ta jobb där så kan ni göra vad som helst via deras nät *ler ljuvt*. Via Tele2 som _också_ använder systemet dynamiska IP-nummer föreligger aldrig några problem att hålla koll på *abusörer*.

16/3-98

Frän! Javisst! En herre tyckte via mail :) att jag var något frän, han hade hamnat på mina sidor av misstag, i övrigt annars ett trevligt mail. Tack! Såklart man är frän, kan man vara annat i dagsläget? När kvinnan ofta behandlas som en *sämre* sorts varelse. Eller? Kan inte tolka det annat när vi fortfarande:
Med mera med mera ... Sedan gör det sitt till antagligen att jag i hela mitt liv fått kämpa för det jag velat ha och aldrig kunnat tagit något för givet. Jag har gått utbildningar som enda kvinnliga elev bland bara killar (bl.a tekn.gymn) samt jobbat på typiskt mansdominerade yrken, då iaf (bl.a teletekniker) och gjort bra ifrån mig fast jag är tjej, okey då nu kärring ;)))). Så jag har inte sett några begränsningar av mitt kön men andra har istället gjort det åt mig, tyvärr! Redan som barn insåg jag könets begränsningar :-), hade en äldre bror (förstfödde sonen) som fick allt, redan som spädbarn insåg jag skillnaderna, jag ansågs som ett väldigt snällt och stillsamt, icke krävande barn. Tacka f*n för det :), jag hade insett redan då att själv är bäste dräng så att säga. Vad har jag nått med detta? Hyfsad självkännedom! Attityden - sätt gärna på mig men sätt dig inte på mig ;=/! Bra jobb! Bra lön, bättre än gubben *ler ljuvt*! Ekonomiskt oberoende! Bitch! Men är detta alla kvinnor förunnat? Så har det iaf inte alltid varit för mig. Bara för att jag har fått det hyfsat kan jag inte blunda med bägge ögonen. Dessvärre ser jag mönstren komma igen, det där med jämlikhet är fortfarande inget som är allom givet fast vi snart är inne i 2000-talet. Behöver inte gå längre än till min egen dotter för att se att det inte förbättrats värst mycket. Rätta mig om jag har fel! Från det ena till det andra - nu har Photoshop fått en verklig utmanare i Paint Shop Pro 5.* beta. Testa själv, http://www.jasc.com, du kommer att älska den multipla undo-funktionen samt alla andra nya finesser.
En liten undran - varför heter det så ofta - riktigt bra gjort för att vara en tjej.

15/3-98

Nu börjar jag bli lite less på snön. Det oxå :))). Inte blir man mindre less av roliga inlägg i gästböcker :(.
Sat Mar 14 17:38:13 1998 http://www.metacrawler.com
Kung from 193.234.247.10
tönt!!!! idiot!!!!!!!! sugga!!!!!!!!!
nslookup ger besked på 193.234.247.10
Name: ns1.capgemini.se
Address: 193.234.247.10
Jaja, hur som haver har jag skickat mail till Cap Gemini i Sverige och undrat om de har detta IP nummer? Samt givetvis anmält det till abuse@swip.net, som vanligt tänkte jag säga :))). Kändes lite tomt på nätet igår under svenska schlagerfestival uttagningen :), satt alla och glodde på den? Fel låt vann antagligen, som vanligt! Därför har jag slutat se på den. Ha det! Annica
Himmelriket är att få vara ensam, om man har valt det själv. Däremot att vara ensam om det är påtvingat - det är ett helvete!

14/3-98

Lite less idag, rättare sagt jag har varit less hela veckan av någon outgrundlig anledning? Njae, innerst inne vet jag vad det beror på :(. Så, kort och gott - ha det gott!
När en kvinna tiger är det alltid för att hon vill säga något.
Elinor Glyn

13/3-98

Fredagen den 13:e, igen! Ska bli snö idag så man får väl ta det lite easy. Hundhår ja, jag log när jag läste Katinkas reload igår. Jag har tre njuffar med päls som björnar :) och man får som sagt inte vara kräsmagad. Mer regel än undantag att hår ligger i maten så att säga :). Just nu fäller Laban så sockor som ursprungligen är vita blir efter en dag formligen täckta med svart päls, snacka om hundhårssockor ... istället för fårskinnssockor. Sen att jag inte är den som direkt har svängdörr på städskåpet där dammsugaren står gör väl sitt till? Min mor gråter blod varje gång hon är här ;), hon är städpedant ut i fingerspetsarna - ordning och reda - städdag på fredag *LOL*. Tonen rå men hjärlig, denna story kommer från S. via mail.
Frun ringer maken på jobbet.
-Älskling! Jag har vunnit 3 miljoner på Lotto! Skynda dig hem och packa!
-Vad kul! Vad ska jag packa? Sommar eller vinter kläder?
-Jag skiter i vilket, du ska vara ur huset före klockan tre!

12/3-98

Det är verkligen fint nu på dagarna när solen ligger på, men ack så kallt på nätterna. Tur att man inte är uteliggare nu, bostadslös och hänvisad till kalla portuppgångar eller nattbussar. Nej, jag kan sitta framför brasan och mysa, älskar när det knastrar och sprakar i veden. Kåken jag så hett och ivrigt söker efter med ljus och lykta MÅSTE ha någon form av eldstad, *pyromani* är tillvänjande :))), helst en gammal vedspis där man alltid kan ha kaffepannan på värmning, då är det kokkaffe som gäller och inte som nu Nescafe-pulver.
Hur kan man se att en man nyligen har lagat middag?
Det står minst 6 kastruller och en hel hög med disk på diskbänken.

11/3-98

Rädda elbyl! Bra initiativ, varför ska bra och uppskattade program läggas ned? Det är väl inte bara *sportfånar* som ska få sina önskemål tillgodosedda på TV? Nej, mer ungdomsprogram och framför allt mer kvinno-orienterade program och då _menar_ jag INTE café-program :))) 18.15. I går morse var det minus 22 grader när jag klev upp 05.00, burr! Växellådeoljan var _lite_ stel, fick ta till hårda nypor för att kunna växla i början. Man får vara glad att bilen startar mao :). Hönsen fick snällt stanna inne, tupparnas stolta kammar svartnar om de fryser och ramlar helt sonika av. Med tanke på hönsen väl och ve vore det bättre om något annat frös *skratt* :). Oxå skulle jag ha slutat här såvida jag inte hade läst gårdagens Expressen där Stig Larsson, 42 och författare yttrade sig så jag nästan gick *i taket* av ilska. Denna gamla :) gubbe (iaf på bilden) deklarerar stolt att han och andra män minsann inte finner en kvinnas livserfarenhet intressant som attraktionskraft samt anser att tanken att ha sex med en 40-åring oftast är direkt mobjudande? Men gubbe lilla, vad är du rädd för? Kritik? Ärlighet? Sexuell mognad? Krav på orgasm? Själv tänder han på 13-åringar (om de hunnit få bröst), och förklarar att felet att han inte har sex oftare med 16-åringar ligger inte hos honom utan hos tjejerna. Que pasa? Otroooooooooligt!
Okänd
Alla kvinnor som beklagar sig över att de aldrig blir gifta :) har tydligen aldrig varit gifta förut.

10/3-98

Var och en blir salig på sin tro! Är själv inte troende, vem kan tro på någon Gud så som världen ser ut? Men vad mig anbelangar får man åberopa Allah, Gud eller Buddha efter eget sinne, MEN ALDRIG pådyvla andra sin tro. Eller mäta och döma andra enbart efter egna måttstockar, läste i Susannes Reload att någon, Maria Carlsson, hade skickat ett mail och varit allmänt oförskämd och antytt att Susannes sjukdom *kram och krya på dig förresten* skulle vara Guds straff. Håhåjaja! Så när jag blir förkyld nästa gång beror det på att jag svurit? Skulle jag drabbas av rökrelaterad lungcancer (iofs mycket troligt då jag storröker) så är det ett straff för att jag som ung gick på myten om fri sexualitet? Eller om mitt barnbarn dog i mässling ska jag då rannsaka mig och se vilka 10 guds budord jag brutit mot nyligen eller fråga min dotter *har du syndat?* Otroligt! Snacka om insnöade och trångsynta människor. Ungefär som bögskräcken som florerar, allrahelst bland män :). Vad folk gör under täcket är väl deras sak bara de inte försöker *tvinga* någon att medverka/se på? Allt är väl tillåtet inom sex om bägge parterna är med på det? Piskor! Läder! Bondage! Kiss och bajs! You name it! Bara jag slipper vara med ;) men inte dömer jag folk efter deras sexuella läggning inte heller efter deras religion eller icke sådan ;-). PS. Min mor är djupt troende och jag är fostrad i kristlig anda. Hon undrar fortfarande vad det var som gick fel *asgarv* :))))
JJ
Vänlighet består i förmågan att älska människor mer än de förtjänar.

9/3-98

Nu har jag iaf återställd datorn till det skick innan jag körde FORMAT C:\. Bort med alla loggor som envisas att visas på skärmen både vid upp och nedstart, jag _vet_ att jag kör Windows 95 och behöver inte påminnas om det. Sedan vill jag vid uppstart se vad som händer *bakom*, se att allt laddas in som det ska och inladdningen snabbas upp lite. När jag stänger visas först Godnatt lilla datorn :) och så sist Natti! Natti! istället för det tråkiga Nu kan du stänga av datorn, ja det vet jag väl att jag kan ;-). Växlingsfilen har gjorts statisk, samt lite konfigureringar i bl.a [vcache] har gjort att *swappandet* på hårddisken minskat, ibland tror man ju att datorn lever ett eget liv så som Windows 95 *swappar* med hårddisken när den ska *sköta* om den dynamiska växlingsfilen. Jisses, vad snö det hade kommit igår, fy för den lede, jag som tyckte det var så skönt att förra snön försvunnit. Fast å andra sidan, vintern är lång ...
Madame De Sévigné
Ju mer jag har med karlar att göra desto mer älskar jag hundar.

8/3-98

06.00! Släppte ut Smulan för hon ville ut. Vilken *snögumma* som kom in sedan. Massor med snö har fallit under natten, inte har jag beställt det :). Då kan jag glömma borstningen idag av busarna, stört omöjligt med snöblöta pälsar. Hmmm ... tydligen så blev det lite strul med flytten av sidorna, Petra *kram på dig* har via mail berättat att hon inte ser mina anteckningar efter 5/3. Kanhända de *cachas* någonstans på vägen och/eller hennes konfigurerade DNS server har inte uppdaterats som den ska? Who knows? Iofs så har hon inte missat så mycket *smile*. Allt strular, själv kan jag inte via min vanliga uppkoppling komma åt swipnets sidor, men med min andra uppkoppling går det bra, skumt. Grattis Kia till utmärkelsen Veckans hemsida på Passagen! Kul! Annars inget nytt under solen, jo det är ju Internationella Kvinnodagen idag om nu någon skulle ha missat det ;). Så var extra snäll mot din mor eller tjej idag. Ha en bra dag!
10 skäl som visar på att datorn måste vara en man!
  1. De har mycket information, men vet fortfarande inget.
  2. En bättre modell står alltid och lurar bakom hörnet.
  3. De ser fina och bra ut, tills du tar hem dem.
  4. Det är nödvändigt att ha en backup.
  5. De gör vad som helst du vill, så länge du trycker på de rätta knapparna.
  6. Det bästa med att ha den ena eller andra, är de spel du kan spela.
  7. För att få deras uppmärksamhet, måste du sätta på dem.
  8. Lysena står på, men det är ingen hemma.
  9. Båda har en joystick, fast den ena blir slak efter för mycket ryckande.
  10. Storleken spelar roll.
Saxat från Skrattnets mailinglista DDAH.   Övers. Adam Gustafsson

7/3-98

Sovmorgon ;) iaf till 05.30. Skönt att vara ledig på lördagar nu, fattar inte hur jag orkade i höstas? Först plugget, sedan extra knäck som html-lärare varje lördag, en artikel till IG varje månad (är petig så det tog sin tid) och så detta hemsidesnickrandet jag åtog mig åt några företag under hösten. Nu känns det som en lyx att ha ETT jobb och vara ledig VARJE helg. Nu ska jag sätta mig och nominera Tigerlänkar, svara på e-mailfrågor samt göra iordning veckans browser statistik på guiden, så det var ju en sanning med modifikation. Ha en bra helg! Aha, förresten det måste jag berätta ;=> ! Jag brukar ju aldrig se på TV, dels för att jag hellre sitter framför datorn och dels beroende på att jag har ett UFO som tagit beslag på TV soffan och sitter och zippar mest hela tiden :). Guess who? Jag hatar zippande, ska jag se TV så vill jag se ett program klart, annars är det ingen vits. I onsdags gick en bra långfilm som jag för ovanlighetens skull spelade in, Tina Turner What´s love ... WOW, vilken film, jag såg den igår ;) WOW, vilken kvinna. Att ta sig ur den *skiten* hon levde i med Ike som var en *nolla*, en knarkande hustrumisshandlare och enbart *svartis* på hennes framgång. Ett par gånger var jag på väg in i TV:n för att *nita* till honom ;-), vilken typ. Men å andra sidan förstår jag hennes situation, det är inte _enkelt_ att ta sig ur ett sådant förhållande, gudarna ska veta det. Jag ömsom grät och skrattade, Tina Turner har alltid varit en av mina favoriter. Vem har sagt att vi kvinnor blir *fula* och ointressanta när vi passerat 40? Gubbsen med lammköttsklåda kan dra något gammalt över sig när de inte fattar vad de missar ;))). All min respekt till Tina Turner och föralldel ALLA kvinnor som inte ger sig, som kämpar på och inte ger efter för *schablonen* att alla kärringar över 40 är *ute* ur leken.

6/3-98

Blev dj*drans förbannad igår när jag läste lokaltidningen och samtidigt enormt ledsen. En kvinna i Järfälla hade helt sonika låst in sin hund, en blandis mellan rottis och dobbe, och låtit den törsta och svälta ihjäl, MEDVETET!!! De som skulle vräka henne från lägenheten gjorde den hemska upptäckten av den döda hunden, bara skinn och ben på hallgolvet och kvinnan har erkänt sitt uppsåt. Otroligt! Hade jag henne framför mig här skulle jag låsa in henne i min källare på obestämd tid :) så fick hon känna av plågan hunden måste känt innan döden kom som en befriare. Har man tagit på sig ett ansvar, barn eller djur, måste man fullfölja det. Kan man inte, ja då återstår fosterhem (barn) och omplacering (hund). Va fan! Trött på ungen, lås in den i lägenheten och dra .. typ. Nehe - jaså inte? Men med en hund går det tydligen bra? Läste Christinas Reload och detta faktum att dagens skolbarn fortfarande har med sig fördomar om könen med i bagaget. Jag _trodde_ i min enfald att vi hade kommit lite längre i vår kamp för ett jämlikt samhälle i Sverige. Visst :) - vi får rösta, bra! - vi får arvegods, bra! - vi får utbildning, bra! sedan då? När får vi - lika lön för lika arbete? - lika pension som gamla kärringar, utan att missa *kulor* för att vi fött barn? - slippa dubbelarbetet? - slippa kvinnovåldet? - slippa *skit framför skärmen-mentaliteten*? - slippa att våra döttrar får dubbla budskap, fri sexualitet men fan om du utnyttjar det? - slippa att barnen enligt Christinas Reload fortfarande får ryggsäcken full hemifrån? Ja jag skulle kunna göra listan längre, men jag stannar här, tror nog att min *point* har tydliggjorts. Men som avrundning, de flesta män är medvetna om orättvisorna men jag tycker nog att de kan *lägga på ett kol* för att utjämna skillnaderna som in facto finns. Även de vinner ju på ett jämlikt samhälle :), eller?
Mannens syn på ett jämlikt förhållande:
Hon lagar mat - han äter.
Hon städar/tvättar - han skitar ned.
Hon köper öl - han dricker upp den.
Hon stryker - han skrynklar kläderna.
Hon dammsuger - han lyfter på benet.
Hon diskar - han smutsar ned disken...

5/3-98

Flyttdags :), jag ska byta server så det kan hända att Reloaden till synes ej kommer att uppdateras imorgon. Men har jag tur kommer det inte ens att märkas ... För ett bra tag sedan var den en journalist som berättade för mig att han hade hört rykten på nätet om att jag skulle vara svåråtkomlig och *kall*. Nja, _det_ tycker inte jag, eller? När jag bad honom precisera sig så slingrade han sig, som karlar alltid brukar göra :) och då jag inte är mycket för att fjäska och dra ur folk *saker* de kniper om så föll det i glömska (förträngning?). Men häromdagen kom jag att tänka på det igen då någon tyckte att jag utryckte mig ICQ-mässigt, dvs korthugget och kortfattat. Har ju inte ICQ nuförtiden men jag hajar vad som avsågs. Men å andra sidan, är ju infödd norrlänning ;) då ska man lixom vara korthuggen, eller?. Visst kan jag i mail och andra sammanhang på nätet vara kortfattad, men varför slösa på elektroner, en rad kan säga lika mycket som 10 rader. Fast jag ska försöka skärpa mig, men det är nog lätt att *klaga* om man själv kanske skickar 10 mail om dagen och har tid att brodera ut och *slipa* på orden. En annan svarar *on the fly* oftast och då blir det snabba puckar för att beta av alla mail. Men jag läser alla mail (tack förresten för alla trevliga dito) och svarar på dem så gott jag kan så räds inte att höra av er. Jag heter Tiger - men bits ej - oftast iaf ... Från det ena till det andra, lite statistik inför kvinnodagen nu den 8:e mars. (saxat från Aftonbladet), handen på hjärtat är vi så mycket mer före resten av världen i Sverige så att vi kan slå oss för bröstet och säga att vi är jämlika? Jag som var med på den *goda gamla tiden* tycker inte att det egentligen hänt så mycket. Förvånar mig över att så många unga killar fortfarande visar en sådan skrämmande syn på kvinnor och jämlikhet kontra männen.
30 länder har fortfarande inte skrivit på den FN-konvention som förbjuder att kvinnor diskrimineras, nära en tredjedel av dem som skrivit på har gjort stora reservationer mot konventionen. No comments!

4/3-98

Läste en intressant artikel i Hundsport - om huruvida hundar kan ha känslor. Kan de känna skam, glädje, svartsjuka och oro - eller förmänskligar vi deras beteende. Det får vara hur det vill med det, att vi människor skulle vara någon slags skapelsens *krona* tror ju inte jag på. Det vi känner, tycker och registrerar är inte allenagörande, så mao visst tror jag att hundar är precis som vi :), vi som ju inte står speciellt långt ifrån aporna, varken i utseende eller utveckling. Att de inte kan uttrycka sig i ord är en sak men ofta så *talar* de till oss och varandra via andra utryckssätt. Jag *pratar* varje dag med mina hundar och de *pratar* med mig. Sedan får experterna säga vad de vill ;) huvudsaken att vi inom flocken förstår varandra eller iaf försöker detsamma. Smulan är en pratsam rackare och jag måste medge att ibland har jag svårt att tolka vad hon vill, men för det mesta *fattar* jag. Hon *pratar* både med ljud och med kroppen, ibland har jag jättekul åt henne och blir så varm i hjärtat när jag ser hennes iver att få mig att förstå vad hon vill. Som en liten notis bara - vi människor kan ju kommunicera både med tal och kroppsspråk - men en del människor förstår man sig ju inte på ändå :=), så var det med det...

3/3-98

Behöver inte kasta frisbee med Iomega zippen, tusen tack B. för ditt tips att kolla parallellportens konfiguration - fixat - *smile* :). Var inne och rotade i burken igår, snacka damm! Otroligt! Undrar egentligen om det är lika mycket damm inne i skärmen? Det kanske man borde checka med tanke på brandfaran, den kan lixom bli lite varm när den står på ett tag. Fast åker jag iväg en sväng stänger jag iaf av skärmen. Ja, jag är fånig. Har monterat en strömbrytare på TV kontakten för jag vill inte att den ska ligga stand-by på nätterna. Tänk om om eldsvåda skulle bryta ut om hundarna är inlåsta hemma. TÄNK OM, jag säger bara tänk om det skulle börja brinna och de är inlåsta. Nalle kan ju öppna ytterdörren, men tänk vad förtvivlad han och tjejerna skulle bli när den var låst och det brann. Usch, jag blir gråtfärdig bara jag tänker på det. Vad jag gjorde i burken? Installerade ett nätverkskort, tog lite skärmdumpar under installationen och så bort med *skiten* igen :). Så det kan bli när inte haspen är på .. hade iofs gärna behållit kortet ;-), men icke sa nicke. Nåja, funkar det lika bra för andra att installera nätverkskortet så är jag glad. Hoppas jag kan få till något vettigt i morgon med hjälp av skärmdumparna. Kommer ihåg i plugget vilka konflikter det kunde bli ibland bl.a med ljudkortet, fast de burkarna var kanske lite *söndermeckade*?

2/3-98

Natten mot söndag mådde jag helpyrt. Snacka om att ha ont i magen :) kunde inte sitta, ligga eller stå så ont gjorde det, måste ha varit födelsedagstårtan .. ja jag fyllde nu inte år men det hindrade mig ju inte att med god aptit väl smaka en bit av prinsesstårtan som stod dukad på bordet. Surt sa räven om rönnbären - lär hålla mig till min *dietmat* ett tag till då mao :-) vågade knappt äta något alls under söndagen. Grrrr ... morr ... snart tar jag min Iomega zip och kastar frisbee med den, hundarna är alltid pigga på lite lattjo lajbans. Nu krånglar den igen? Får ta den till jobbet och se om den krånglar där oxå. Teknik är bra, när den funkar ;). Nästa helg är det *Kvinnor och IT* på Tekniska museet i Stockholm. Deras hemsidestävling är bara för tjejer/kvinnor. Temat är *Kärlek på nätet*, kolla in här. Susanne har startat en mailinglista för tjejer inom IT-branschen, BitchTech. Mycket bra initiativ tycker jag, en motsvarighet till TRAFIK måhända? :) Är du intresserad maila Susanne och berätta mer om dig själv samt läs för all del hennes superbra Reload, tycker du att jag är skarp i tonen ;) så .... Så ett litet *mess* till P-O min kära ex, ja jag vet ju att du läser min Reload - ge sjutton i att ringa på helgerna, det torde varit du som ringde i lördags kväll också, vill du något ring en vardag så ska jag lyssna på vad det nu är du har på hjärtat.

1/3-98

Fick en bra bok i brevlådan i fredags, Windows NT 4 till max från Pagina. Äntligen fick jag svar på frågan vad NT står för :) Windows New Technology 4.0. Visserligen håller jag inte på och grottar i det op.systemet men jag ska läsa igenom boken, lite allmänbildning skadar ingen iaf inte mig ;-). Har ju iofs funderat på att installera NT 4 Workstation på burken, så vem vet nu kanske det äntligen blir av vid nästa *storstädning*. På tal om inget, blev dj*vligt irriterad häromkvällen, klockan 00.18 natten mot lördagen ringde telefonen och givetvis sov jag djupt och jag hatar att bli väckt :(. Vem det var? Tja, min gamla ex. som fortfarande efter 12 år får något ryck då och då. Att han inte fattar vid det här laget att jag dels hatar att bli väckt samt tycker att det bara är paetiskt att han bara ringer när han fått alltför många *knappar* innanför *västen*. Det är väl bättre att ringa på dagen/kvällen, jag har en policy att jag försöker undvika att ringa folk efter 21.00. Hatar jag att bli väckt är det bara en fis i rymden mot vad jag anser om folk som inte kan hantera alkohol. Visst kan man ha kul utan alkohol - men det är dumt att chansa, är inte min devis. Tål man inte sprit ska man tamifan inte dricka densamma. Opps! :), låter jag grinig? Nåja, de flesta hajar nog vad jag menar.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1