Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Till mitten av månaden. ---->

31/10-02

HallowenHalloween
Idén att fira Halloween, den sista oktober, kommer ursprungligen från Irland. Irländarna tog seden med sig till Amerika. Där är det stort! Halloween är en förkortning av "All hallows eve". Att fira Halloween i Sverige är en ganska ny företeelse. En del vill fira den i samband med Alla helgons dag. Men det vill inte svenska kyrkan :). Det förstår jag faktiskt. För vad har Halloween-masker och pryda gravar, samt minnas de döda gemensamt? Inte mycket! Så rocka loss i kväll istället. Skräm bara inte barn eller djur!

Det är svårt att sluta skriva :). Jag hälsar både EvaP och Tobbe välkommen tillbaks till mitt frukostbord. Vilken tur att jag aldrig ens hann ta bort dem från mina favoritlänkar till vänster.
*kram*
Annica
Skriv på protestlistan mot handeln av hund- och kattskinn.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
31/10-97
"Många hävdar att kvinnor är irrationella, ologiska och saknar fallenhet för teknik. *Bullshit* brukar jag svara då. De (läs män) som hävdar det är oftast behäftade med mindervärdeskomplex och själv i avsaknad av dessa attribut... Sånt sitter inte i *dongeln* som hänger och slänger mellan benen. Nej, mer en fråga om intresse, erfarenhet och praktik." Jag lagade köksfläkten, fast det inte skulle gå enligt B.
Läs mer: =>

31/10-98
"Fick ett mail på grund av inlägget i min gästbok. Jag hade ju mailat till abuse på Algonet som i sin tur hade kollat i sina loggar. Företaget i fråga bad om ursäkt och jag fick reda på att kontot hade lånats av en 13-årig släkting. Tror inte att den killen gör om det nu. Kanske någon annan slipper att få *objudna besök* nu i alla fall av honom? Det är ju det som är anledningen till att jag envisas - hävdar att *abuse* kan jämföras med snatteri. Kul så länge det funkar, men blir man ertappad är det inte lika roligt och de flesta lägger av." Man är inte osynlig!
Läs mer: =>

31/10-99
"Ha en bra söndag!" Det är torsdag :). Men ha en bra torsdag!
Läs mer: =>

31/10-00
"Kvinnor som har en privat pensionsförsäkring får lägre pension per månad än män, även om de sparat lika mycket. Det spelar ingen roll om de väljer att tidsbegränsa utbetalningen, det blir mindre i plånboken ändå för kvinnor. Argument? Vi kvinnor lever för länge. Tja, jag hörde på Rapport häromdagen att männens livslängd ökade stort i Sverige så vart ligger logiken? Gör pensionsförsäkringen könsneutral!"
Läs mer: =>

31/10-01
"Titta ut på lekplatsen eller skolgården nedanför ditt fönster, utanför ditt hus. Hur många ser du där? Av dem är det med stor sannolikhet alltså en (1) av tio (10) som har eller kommer att utsättas för sexuella övergrepp. Än värre blir det med vetskapen om att de flesta av de utsatta barnen inte blir lyssnade på. Förövarna får inget straff. Vilka begår dessa övergrepp? Ja, inga ufon i alla fall, ofta är det fadern, styvfadern eller annan manlig släkting, i vissa få fall motsvarande kvinnliga dito. Med andra ord - mamma, pappa, barn kanske inte alltid är synonymt med en Sörgårdsidyll. Adderar vi till detta det faktum att statistik visar att fyra kvinnor av tio utsätts för våld eller hot om våld av en man de har eller har haft ett förhållande med och kalkylerar med hur många barn som därmed får åse, bevittna detta våld är vi uppe i, för många vanliga människor, obegripliga siffror. Det är inte sant säger säkert de flesta. Det _kan_ inte vara så! Men det är det. Tyvärr!" En lång drapa. Men väl värd att läsas även idag. Klicka på länken nedan. För inget har förändrats.
Läs mer: =>

Du kan om du bara vill!
Det är du och endast du som avgör
vart din begränsning finns och inte andra!

30/10-02

Dez¤ {v¤n }!d¤g¤d&9 d) &z f¤\l\g3 }39k\\ \nn&h(@ &n \nkl}d&$¤d p$&n}m&$¤n3l\93¤. ¤v m\993¤g f($m{d¤$ 3¤g. M&n $¤$¤ l\@¤ 9(3¤ g}%&n, *p}99 p) n%9¤n*! \n3& v\993& 3¤g ¤z ++ v¤$ f¤\l\g3 \n3$&99&$¤d? &@&$ %$ d&3 m&$ 9) ¤z ++ %$ \n3$&99&$¤d ¤v v¤d 3¤g g($? K}l! 9& 9) f\n3 v\ p¤99¤$ \h{p! 33&3$\[9l\93¤n v&3 3¤g ¤z ++ \ ¤@¤ f¤@ f($}3 v¤$ m&d p) }nd&$ 3¤g&3 n¤]. D%$ %$ 3¤g v\99&$l\g&n \n3& 9) ¤k3\v. M&n %nd)! 3¤g %$ %v&n m&d p) m¤il\[l\93{$n¤ 3$¤f\k, !l\93, ¤b9{l}3 {ch B¤[ (n&3 – \n3& f&m\n\93-B¤[). 9}3é k¤n9k& ++ $&d¤n h¤$ 3{\n¤3? V\@ ++ v¤$¤ m&$ 3\@9¤-¤n9 m&d m\g 9) v%lk{-&n ¤z ¤n9(k 3\@ d&99¤ :). ¤nn¤$9 k¤n ++ k¤n9k& m¤\l¤ {ch f$)g¤ m\g v¤d d&3 %$ ++ v\@ v&3¤ {m m\g. 3¤g l{v¤$ ¤z 9v¤$¤. 3$(z? B¤r¤ f($n¤]&3..............En lång drapa bortcensurerad, Annica *suckar*.

Klicka igång hästkören!
Jag tyckte de var söta.
Hästar kan också.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/10-97
"Skicka gärna mera Tiger bilder då jag spar på dem för skojs skull...."
Läs mer: =>

30/10-98
"Jag sänder en tanke till alla drabbade familjer i Göteborg! Det är hemskt och inga ord kan beskriva det. Med tanke på det hemska som hänt och att misstanken finns att branden var anlagd känner jag att det är dags att ta upp en gammal devis - RÖR INTE MIN KOMPIS - vilket just nu känns mer aktuell än - Rör inte mitt Internet." Är det så länge sedan? Vad tiden går fort.
Läs mer: =>

30/10-99
"Man måste ha lite självdiciplin, det är inte alla förunnat att kunna lägga arbetstid hemma och det är skönt att kunna disponera sin tid själv i mångt och mycket. Fast - *Annica suktar* - jag skulle vilja vara tjänstledig i ett halvår eller dylikt och bara göra det _jag_ vill. Dock sitter jag lite i rävsaxen nu och kan inte förverkliga mina drömmar - än." Men nu så! :)
Läs mer: =>

30/10-00
" Ha en bra dag! *kram* Annica"
Läs mer: =>

30/10-01
"Vi har börjat stödutfodring av fåglarna. Det gör vi sedan hela vintern, långt in på våren." Vi har i år redan förbrukat fyra 25-kilos säckar med solrosfrön.
Läs mer: =>

En mans hela självkänsla kan
raseras med tre små ord. Är den inne?

29/10-02

Somliga straffar Gud direkt. I går skulle jag åka och handla. För en gångs skull tänkte jag att gumman kunde vara hemma. Men innan jag åkte gjorde jag iordning soppåsen. Knöt ihop den och ställde den på golvet i köksdörröppningen. Plastpåsen innehöll ett vidrigt, stinkande, halvruttet märgben – som Smulan redan i söndags morse nekades att få på grund av lukten. Det var en av anledningarna till att jag ville ha ut soppåsen ur huset. Den luktade inte gottigottgott precis. Så gott, så väl. Men under tiden jag tog på mig jackan, plockade fram nycklarna och plånboken hann jag glömma alla mina goda föresatser. Jag till och med klev över påsen på väg ut. Det du! Teflonminne? Jag åkte iväg, lyckligt ovetande om min fadäs. När jag kom hem höll jag på att storkna. Lukten var outhärdlig. Smulan hade röjt rejält. Soppåsens innehåll låg spritt över vardagsrumsgolvet. Märgbenet låg halvgnaget i sängen, av alla ställen. Geggamoja utspritt i halva sängen, min halva dessutom. Smulan såg dock salig ut. :) Well, well. Jag kunde inte bli arg på henne. Det var ju dukat bord. Nej, mitt fel allena.

En stor *kram* och tack för samtalet!
Det var såååååååååååååååååååå skönt att få höra av dig!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/10-97
"Hur justerar man sommartid på en hund?" Ja? Hur?
Läs mer: =>

29/10-98
"På kurs med Kurt ;-)." :)
Läs mer: =>

29/10-99
"En bild på en man som avrättats i elektriska stolen. En bild som amerikanska staten lagt ut på nätet? Otroligt! Jag skulle vilja se riksåklagaren lägga ut liknande bilder här i Svedala i avskräckande syfte? Skulle aldrig ske och tur är väl det. Visst hade han lidit innan han dog. Ansiktet var alldeles blå-rött, svullet och det rann blod ur hans mun. Ja - säger vän av ordning, hans offer hade säkert lidit och det förvisso - men rättfärdigar det detta? Jag är emot dödsstraff i princip och jag kan ju säga att jag ändrade inte min inställning efter att ha sett på dessa bilder." Jag minns bilden än.
Läs mer: =>

29/10-00
"På OPK-listan diskuteras just nu jämlikhet, men jag tappade lusten att följa den tråden när en kille började etikettera andra som arroganta, militanta feminister bara för att de inte tyckte som honom. Varför har feminist blivit ett skällsord? Varför används det av män för att trycka ned kvinnor? Är ens åsikt mindre värd för att man är feminist? I mina ögon torde 99% av Sveriges befolkning vara feminister. För feminism för mig är en vilja att utjämna skillnaden mellan könen, dvs en strävan efter att kvinnorna ska nå jämlikhet med männen samt i vissa fall tvärtom. Vem kan ha något emot det? Egentligen?" Feminist! Javisst! Man är väl ingen idiot?
Läs mer: =>

29/10-01
"Jag lever oftast efter devisen - en bra kvinna reder sig själv. Det är sällan jag frågar efter hjälp. Jag vill gärna kunna själv, likt ett barn som envist hävdar - jag vill - jag kan. Jag vill inte heller besvära andra i onödan. Jag vill kanske inte ta risken att inte få ett svar. Men även hur mycket man än vill själv är det saker som man behöver hjälp med, på ett eller annat sätt. Så är det. Ingen kan allt. Ingen bör kunna allt. Då är det något fel någonstans. Oavsett det vore det nog ganska tråkigt att kunna allt eller tro sig kunna allt :)." Att be andra om hjälp sitter hos mig långt inne. Men – ingen kan allt – och tur är väl det. Tänk vad tråkigt allt skulle bli då. Så förutsägbart!
Läs mer: =>

Det tråkiga med mindervärdeskomplex är
att fel människor har dem.
Jacques Tati

28/10-02

Grattis morsan!
Jag var över en sväng i går. Men det är inte så ofta vi ses, fast vi bor i samma stad. Ett par gånger om året – om ens det. Det är säkert mitt fel....

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/10-97
"Usch, vad mörkt allt blev på en gång. Nu har pannlampan åkt fram och dammats av :)." Pannlampa är ett måste på landet. Gatubelysning? Vad är det?
Läs mer: =>

28/10-98
"2 års misshandelsgaranti med full returrätt! En vänsterpartist har lagt in en motion mot den regel som ger män rätt att importera en kvinna, utnyttja henne i nästan två år och och sedan slänga ut henne ur landet. Okey, så var det inte meningen med lagtexten men in facto har resultatet blivit så i många fall då kvinnorna är rättslösa innan två år gått. De kan inte skilja sig utan att riskera då att åka ut ur Sverige pronto. Vad har de att återvända till oftast? Har själv sett exempel på detta med importerade fruar (på mitt förra jobb), karlar som haft i släptåg sin importerade *fru*, vilken oftast knappt har vågat titta mig i ögonen och låtit mannen sköta allt. Må hoppas nu att lagen ändras till kvinnornas fördel. .... Vem vill sex med någon som tvingas till det? Vem vill bo med någon som innerst inne hatar dig för att du behandlar personen så illa? Vem kan känna respekt för ett svin? Nej, kärlek och respekt kan inte köpas. Kärlek och respekt förtjänas. Kärlek och respekt är inte alla förunnat för evigt - ofta får man vara glad om man upplever det någon gång i sitt liv." Män som importerar fruar är i mina ögon suspekta. Så länge ingen kan bevisa motsatsen så tänker jag anse detta.
Läs mer: =>

28/10-99
"På hemvägen så låg en tjusig fasantupp mitt i vägen, skatorna stod och hackade på honom. Först tänkte jag bara ta en omväg, i tron att fasanen var död. Men sedan såg jag att han rörde på sig - tänk att skatorna vågar sig fram och försöka äta på en levande fasantupp - som ändå är aningens större än dem. Jag stannade bilen och gick fram. Då *vaknade* han till och flydde haltande, skuttande iväg, med ena benet krossat antagligen påkörd av en bil. Vad jag kände mig maktlös. Naturen är grym. Han kommer inte att leva länge till, men vilket liv? Plågsam död minst sagt skulle jag vilja säga. Synd att han masade sig in i vägkantens tjocka granhäck (inte en chans att ta sig in där) annars hade jag nackat honom med mina bara händer (precis så som jag gör med tupparna) eller lagt honom framför hjulet på bilen och kört över honom rejält. Jag tycker inte om att se djur lida. Jag tycker inte om att vi bilister skördar så många offer i trafiken. Jag är så fånig så jag kan nästan bli gråtfärdig när jag ser en överkörd ekorre/groda vid vägkanten :(. Sådan meningslös död." Naturen är grym. Men vi människor tar nog priset.
Läs mer: =>

28/10-00
"Inlägg i gästboken:
Fri Oct 27 15:03:37 2000 Tobbe from 62.20.201.232
Pedagogiskt och informativt. Du lär ut bra. Är du feminist? Jaaaa...... På ett ställe var "kvinna" lösen och på andra sidor är det mycket "tjejigt". Luktar grupp8 eller annat köns-komplex."
Köns-komplex? Nej, inte för min del. Det verkar det däremot som om du hade?
Läs mer: =>

28/10-01
" Den som alla redan tror är Palmes mördare har erkänt, än en gång. Hur mycket kosing fick han denna gång? Han borde han ha lagt korten på bordet för länge sedan. Jag bara suckar, *kokobängare* finns det tydligen gott om.
– Pettersson har lidit av att se hur Lisbet Palme inte blivit trodd, säger Gert Fylking. Fylking borde skämmas! Hur i helskotta tror han denna cirkus känns för henne? Nu? Så här långt efteråt?"
Kommer mordet på Palme att lösas? Jag börjar tvivla.
Läs mer: =>

Det verkliga hotet när man har att göra
med en femåring är att man på nolltid
själv börjar låta som en femåring.
Jean Kerr

27/10-02

Glöm inte att kolla om du ställt om klockorna, en timme tillbaks. Nu är det vintertid.

Kommunals medlemmar vill ha högre lön. Det är ett fackförbund som organiserar många kvinnor. Alla vet att kvinnor tillhör dem som tjänar dåligt. Se vad jag skrev lite längre ned, 27/10-00. Göran Persson mumlade ett vallöfte om att bl.a vårdpersonal skulle prioriteras när det gäller löneökningar. Men det kanske bara var en lågmäld viskning som jag hörde? Nu ställer sig hela eliten upp och förmanar Kommunal att ta sitt ansvar. Plötsligt ses kvinnorna som en fara för hela samhällsekonomin. Jag tycker nog att det kanske skulle vara klädsamt om andra tog sitt ansvar istället. Andra fackförbund som vet med sig att deras medlemmar tjänar betydligt mer än Kommunals kanske skulle kunna avstå eller i alla fall kräva mindre ökning denna avtalsperiod. Vad sägs om att reglera politikernas löner? Det borde inte vara möjligt att kunna kvittera ut lön och pension – samtidigt. Migrationsministern Jan O Karlsson får ut 124.000 NETTO varje månad. Han är inte ensam. Väldigt många tjänar väldigt mycket. Inte för att jag missunnar dem det. Men det borde regleras så att det inte sticker vanliga människor i ögonen. De flesta räknar kronor och inte decimaler. Det är så nonchalant att som Hans Karlsson, när han inte kunde redovisa 180.000 intjänade riksdaler, att påstå att man har svårt för decimaler. De ska företräda oss? Inte sig själva!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/10-97
"Nu är den mesta e-mail trafiken till mig trevlig och enbart nöjsam att läsa." Spekulerar i varför folk ids skicka abuse-mail och göra dito inlägg i olika forum.
Läs mer: =>

27/10-98
"Burkarna som kom i fredags och vilka jag skulle snabbt iordningsställa på morgonen för vidare destination till en mässa visade sig sakna extra PCI-plats så jag fick stressa runt och jaga rätt på två nya, tack G. som hjälpte mig :-). En manual kom in för bearbetning - MÅSTE - vara klar idag före 09.00 (kvällsarbete igår). Kände mig lätt stressad, började må illa och få ont i bröstet - pang så högg det till i hjärttrakten och allt tycktes stanna upp. Då var det jag som tog det lugnt ett tag - gick sakta och högdraget runt och gjorde det jag skulle istället för som i vanliga fall pinna runt som en skållad råtta - stresspitten nummer ett. Vilket i sin tur gjorde att jag missade ett viktigt möte då jag inte hann det jag skulle. Har ju redan haft hjärtinfarkt (innan 30 års ålder) och känner igen symptomen samt att det ligger i släkten på min fars sida. Så jag vet när enough is enough! Förra veckan slet nog rejält på kroppen. Väl hemma hade jag timmar av jobb framför mig. Nåväl - hoppas att dagen blir lite lugnare?" Lilla hjärtat måste man vara rädd om, på många sätt.
Läs mer: =>

27/10-99
" I helgen fick vi göra en panikutryckning i datarummet :). En av mina bokhyllor dignade under tyngden av alla böcker (det är några tusen) och började luta, mer än tornet i Pisa. Jag var mest orolig att bokhyllan skulle rasa över någon av hundarna som ofta ligger på golvet därinne även om jag inte sitter vid datorn. Jag hittade massor av böcker som dolts bakom dubbla *lager* - bland annat några gamla lyrikböcker. Jag vill få tid/lust att börja läsa igen. Jag har två böcker som ligger och väntar - en om WAP-programmering och en om XML - men när ska tiden, orken och viljan infinna sig? Jag som var en riktig boktok förut. Nu är jag visserligen en datatok :), men vetef*n om inte böckerna gav mer. Mer eftertanke! Mer upplevelser! Mer lugn och ro! Mer insikt! Nätet - blahablaha känns det lite som just nu......det *suger* rent ut sagt." Jag har börjat läsa mer. Vanlig litteratur. Skönlitteratur.
Läs mer: =>

27/10-00
"Ni kvinnor som tjänar dåligt! Könsoperera er. Heter man Nisse tjänar man c.a 4000 mer i månaden. Sjukt! Sjukt! Vi kvinnor är i majoritet och ändå är det så här? Underligt - vi som lever i ett så jämlikt samhälle? År 2000?....Nalle kommer inte ens upp i sängen längre. Det är länge sedan han *missinassen* har krupit upp och lagt sig tillrätta emellan oss. Jag har sett att han ibland har gått fram till sängen och sedan i sista sekund ändrat sig - han är inte alls lika vig och smidig som förr. I går morse fick jag hjälpa honom upp, c.a 60 kilo klumpeduns. Smulan ska snart börja löpa och han blev lite frustrerad/sårad över att hon fräste till rejält åt honom när han för närgånget nosade henne i baken. Det är svårt att hantera ett nej, även för hundar :). När jag åkte fick B. en reminder om att han måste hjälpa till sedan så att Nalle skulle kunna komma ned därifrån. Men jag såg hur mysigt han kröp ihop på den mjuka sängen så det var nog honom väl unt att få krypa ihop och gosa där lite på morgonkvisten." *suckar* jag saknar Nalle såååååååååååååå....
Läs mer: =>

27/10-01
"Jag ska fara åstad och gratta en 70-åring idag. Vad jag tar med mig som present? En magnumbutelj (1,5 l) Gula änkan :). Inte illa! Gottgottigottgott! Jag tar bilen så jag förväntar mig inte att flaskan ska öppnas, för min skull. Kaffe och tårta duger gott! Annars? Ha en trevlig dag!" Morsan fyller år i morgon.
Läs mer: =>

-Varför får kvinnor matematik om bakfoten?
-Därför att män insisterar på att det här:
|-------------------------------| är 25 centimeter.

26/10-02

"Ironiskt att hamna på en feminist sida när man har för avsikt att spana på lite herr-kläder! Hur mycket har Tiger erbjudit för att köpa din domän?"
Inte ett öre. De vill väl inte ha en feministurl? :)))

"SÖKER TJEJER MELLAN 17-40 FÖR ATT UMGÅS. HAR SUTTIT LÄNGE PÅ KÅKEN,MEN VILL ATT DEN DELEN AV MITT LIV SKA VA ÖVER NU . VILL BÖRJA OM MED EN SNÄLL OCH SÖT TJEJ...HEJ ..KRAM..MAILA NU" Behjärtansvärt! Men att sidan Kvinnor på nätet genererar mail som ovan och nedan blir jag alltid lika förundrad över. Om nu någon – mot förmodan – skulle vara intresserad? Maila, så förmedlar jag kontakt. De två nedanstående kanske har samma klass som inlägget häromdagen i Kommentera-boken av en Telian. Tomt, ingen hemma. Utom kanske en och annan tomte på loftet.

email = xx@hotmail.com
name = geedi
subject = Kontakt!!
field0_alder = 35

Jag vill kontakta en snäll kvinns

email = xx@.hotmail
name = kenneth
subject = Kontakt!!
field0_alder = 28

tycker om mäniskor främande som okända tycker kvinnor edet intresantaste könet med andraord hetero .ta kontakt

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/10-97
"Varför, varför är det på en kvinnas lott att göra allt det tråkiga hushållsarbetet? I vårt s.k jämlika samhälle borde det vara lika självklart att dela på dessa sysslor som man delar på allt annat. Jag är inte främmande för tekniska prylar, dra telejack, fixa elledningar, fixa med bilen eller klippa gräsmattan. Ej heller att utföra annat som anses av hävd vara manligt. Varför är det då så svårt för killar att vända på steken. För visst är det tråkigt skitjobb!!!! Hade jag råd skulle jag leja bort klabbet. Nu finns det ju folk som gillar att utföra dessa tråkiga ting, låt dem för sjutton kunna få rejält betalt då." Jag+hushållsarbete=dålig kombination.
Läs mer: =>

26/10-98
"Har alltid fnyst åt folk med skinnmöbler, fråga mig inte varför och har aldrig velat ha en skinnsoffa själv hemma. Nu släpades dock en dylik hem i lördags, stor och i äkta skinn. Bortskänkt av ett diplomatpar som skulle bort på utlandskommendering och inte visste vad de skulle göra av den tämligen nyköpta skinnsoffan. Den ser bättre ut än gamla bäddsoffan, medgives samt framförallt vilken komfort. Hundarna får dock fortsätta ligga i soffan, jag bryr mig inte om det blir märken efter deras klor - vad sjutton den var ju gratis :-)." Den soffan är numera ett minne blott. Det var kul så länge det varade.
Läs mer: =>

26/10-99
"Varghatet florerar i Dalarna. Det finns för många vargar sägs det! Ett förslag från mitt håll är att helt enkelt minska jägarnas kvoter så att en del av älgstammen främst går till föda åt vargarna istället för att hamna i jägarnas frysboxar. Snacka om dubbelmoral. Vargen får inte döda för att äta/överleva. Men jägaren ska ha kvar sina stora kvoter. Ingen jägare svälter om han/hon inte får skjuta älg." Det är nog inte bara i Dalarna hatet finns mot detta vackra djur, vargen.
Läs mer: =>

26/10-00
"Ha en underbar dag idag! *kram*" Japp!
Läs mer: =>

26/10-01
"Livet är inte alltid en dans på rosor. Det vet vi alla. Men innerst inne vill vi ju att det ska vara så. Men det är inte så.... Jag låter mina tankar vandra till några personer som jag vet mår dåligt. Det finns inte så mycket mer att säga än - Häng kvar! Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Det är det som är det intressanta med livet. Det kan vara något lika djävligt. Javisst! Men chansen är lika stor att det är något positivt, härligt, bra. Livet är som en berg- och dalbana. Att hamna i botten på dalgången och till synes fasta där för gott är en fasa. Det är tungt! Förr eller senare, förhoppningsvis förr så kommer man tillbax upp. Flum...flum...flum....jag vet. Been there, done that!" Tappa inte sugen, världen är full av tappade sugar.
Läs mer: =>

Att gå på krogen är som att öppna
en chokladask och upptäcka att
alla de godaste bitarna redan är
upptagna. Kvar finns bara några
spritfyllda äckel i hörnen.

25/10-02

Jag kom hem sent i går. Jag höll nästan på att missa att telefonsvararen blinkade. Jag tryckte på Play. Den stämman kunde jag inte ta miste på. Budskapet var glädjande. En stor kram Z. och grattis till att tumören var godartad. Det finns hopp om livet med andra ord. :) Nå, ont krut förgås inte så lätt – eller hur?

Grattis även Arto på födelsedagen!
EvaP och Tobbe har stängt butikerna. Tillfälligt eller för gott, det får tiden utvisa. Det är tråkigt, i mina ögon. Nu har jag två mindre att läsa till morgonkaffet. Men nu ska jag inte vara egoistisk. Lycka till säger jag och hoppas att vi hörs i fortsättningen, på ett eller annat sätt. Jag är övertygad om att det inte är sista gången jag "hör" av dem. Jag hoppas Tobbe får sitt nya jobb (tack för skönsången per CD) och jag ser fram emot EvaP:s bok.

Kennie spekulerade i Kommentera-boken:
– När ska mänskligheten inse att vi är lika mycket värda oavsett var vi putar ut på kroppen?! Jag brukar säga till mina elever att om man tar en bunke människor av olika ras och kön, flår av dem huden och ställer upp dessa bredvid varandra, så är vi alla ganska lika under huden.

Jag håller med. Innanför skalet, med eller utan bulor på olika ställen, är vi alla lika. Vi har alla varit små barn. Vi är alla små barn, fast vi vuxit upp. Vi har samma behov av kärlek, ömhet, omtanke, uppmärksamhet, vänlighet, feedback, tillit, vänskap, intimitet, förtroende, närhet, glädje, lycka – "you name it".

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/10-97
"Försov mig lite i morse så rundorna med hundarna gick i rasande tempo." Det är alltid när man har som mest bråttom som rundorna tar längst tid. Det är precis som om hundarna "håller igen" i protest :).
Läs mer: =>

25/10-98
"Barn vet jag att folk använder som *slagträ* och att de far illa vid skilsmässor. Dock inte jämt, som tur är försöker ju föräldrarna för det mesta att hitta en för barnet passande lösning. Men... Läste just om en kille på 11 år som återigen skulle tvingas till sin mor fast han helst av allt här i världen vill bo hos sin pappa. Snacka om övergrepp på ett barn som så tydligt visat vad han vill. Vilken bild ska han få av samhället? Varför tar alltid myndigheterna för givet att modern ska ha vårdnaden med automatik? Är det för att kompensera för alla de misstag de gör åt andra hållet? Då de ger umgängesrätt åt en olämplig far mot barnets och moderns vilja. Ibland undrar man om de helt sonika kastar tärning om beslutens utslag! Snurr! Snurr! Livet vore bra mycket enklare om vi inte krånglade till det så förbaskat jämt ;-). Tacka vet jag hundar, de följer sin instinkt och är alltid sig själva - kan inget annat heller. Fram för lite mer *djuriskhet* hos oss människor. Vad är det för fel att följa sina drifter och instinkter? Men på ett positivt sätt givetvis. Litar mer på mina hundar än vad jag gör på många människor." Ju mer jag lär känna människan, desto mer tycker jag om hundar.
Läs mer: =>

25/10-99
"Har inget vettigt att säga idag (heller) :). En vanlig tråkig helg - jobb och slöande i en lagom mix. Till och med Robinsson har bleknat och är tråkigt :(. Enda riktigt upphetsande *ler* var när Kent sände ett virus i söndagskväll (Pretty Park) oavsiktligt till mig och som tur var klickade jag aldrig på det. Tur att man _aldrig_ klickar på främmande, okända filer. *Ta i trä - knackeli-bank-i-huvudet*" Klicka aldrig på okända bifogade filer.
Läs mer: =>

25/10-00
"På tal om det jag skrev häromdagen, Silvias kritiserade tal i FN om att andra länder inte skrivit på FNs barnkonvention. Vi har skrivit på. Men.....följer vi den? Vart säger hon idag? Igår sändes en del Kosovo-albaner hem, mer eller mindre ofrivilligt. Barn, många barn födda i Sverige åkte nu hem med föräldrar och släkt till en oviss framtid. Arbetslösheten är 65%. Risken att deras hem är förstörda är stor. Vintern är snart på gång. Hälso- och sjukvården är minimal. Vart ska de bo? Vad ska de leva av? Hur ska de gå för barnen?" Ja, hur gick det för dem?
Läs mer: =>

25/10-01
"Jag är med på en mailinglista där det ofta diskuteras ämnet - Jag mötte Lassie. Det känns som jag är lite malplacerad där. Jag såg ett program i lördags (eller fredags) som handlade om människans ansikte. Där tog de upp att det finns ett litet centra i hjärnan där ALLA människor vi sett IRL, på TV osv. hamnar i ett bildarkiv och lagras. Sedan finns ett annat område som lagrar namn och när, vart och hur. Jag måste ha någon form av misskommunikation dem däremellan. Ett och ett funkar de nog, men ihopkopplingen är urusel, om inte obefintlig. Hur kul är det på en skala från ett till tio och säga idag mötte jag Lassie, i form så här: Jag mötte den där författarinnan med en dobermann, hon som satt och häckade på Krokodil. Ja, vad hette hon nu? Jag såg henne på Centralen där hon vimsade runt - utan hund. Jag såg idag att i min parallellklass går en Robinsson-vinnare, han den där som var polis. Ja, vad hette han nu?" Jag berättar även om duvparet som drog upp en ny kull i slutet av oktober. Jag har fortfarande inte kommit på namnet på det träd som blommade. Det kanske har att göra med det jag skriver ovan? Svårigheter att para ihop namn med människa/föremål?
Läs mer: =>

Vad är det första man tänker på när man ser en välklädd man?
Att han är gift samt att frun har god smak!

24/10-02

Mycket snack och lite verkstad.
Ja, så kändes det i går. Istället för att åka och "praktisera" lade jag mig på soffan, för att kurera min förkylning. Sorry!

Sunkiga mansjourer!
Denna ledare av Ann-Charlotte Marteus var verkligen läsvärd. Missa inte den. Klicka på länken ovan! Hon skrädde inte på orden. Men det hon skriver är så sant, som sagt. Intressant var det faktum att det var mer män än kvinnor som hade samlats. Mansforskaren Lars Jalmert krossade myten om hustrumisshandlaren som bara slår i vredesmod. Våldet är planerat. Gardiner dras för, stereon skruvas upp, händer lindas för att inte bli såriga. Därpå våld. Men när mansjourerna började tala upphörde familjevåld att skildras som ett brott. I stället handlade det om stackars karlar som inte har det så lätt med humöret. Stackars dem!

Läxa till idag. Det var faktiskt roligt. Mäta läsbarhet i några korta texter. Det var intressant, för mönstret kunde skönjas. Det går att mäta läsbarhet, någorlunda i alla fall. Lix (läsbarhetsindex) används för att mäta detta. Ta hela texten eller ett eller flera avsnitt om det är en lång text. Räkna antalet ord. Räkna antalet ord som består av fler än sex bokstäver. Räkna meningarna i texten. Dividera antal långa ord med antal ord, multiplicera med hundra. Då får du OL. Dividera antal ord med antal meningar. Då räknar du fram ML. OL+ML=LIX. Hamnar du på ett värde under 40 är allt frid och fröjd. Ett värde runt 40–45 är det värde som en text i en tidning ska ha. Allt över 45 och mer är byråkratsvenska. Den vet vi alla hur den ser ut :). De värsta exemplen jag räknade på låg runt ett LIX på 80.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/10-97
"Hade 6 mail imorse mot normala ~100 morgonmail." Vilka bekymmer :). Nu skulle jag bara tycka att det var skönt.
Läs mer: =>

24/10-98
"Ringde klockan 08.00 och fick en tid 09.10, bugar och bockar och förstår inte belackarna som kritiserar vår sjukvård och vill privatisera ihjäl den som så mycket annat." Bro vårdcentral har alltid varit bra att ha och göra med.
Läs mer: =>

24/10-99
"Att vara hundägare är underbart. De små liven ger en så mycket tillbaks, kärlek, lojalitet, värme, trohet, glädje, skratt och tårar. Tårar? Jo, den dagen kommer med automatik då de ger en tårar i mängder eftersom deras liv är så mycket kortare än vårt. Som hundägare måste man då ta ett beslut man absolut inte vill - men måste....då hundarna litar blint på oss och är beroende av vår omsorg. Smärta! Sjukdom! Åldersbesvär! Inget djur ska behöva lida i onödan. Men vart går gränsen? De kan ju inte tala om för oss hur det är ställt. Har de lite ont? Har de mycket ont? Kan de leva med viss smärta om allting annat omkring dem är bra för dem? Ska man vänta och se hur det utvecklar sig? Alla har rätt till en andra chans. Jag har själv en gammal hund som börjar lida av ålderskrämpor. Jag bävar för den dagen då det är dags...." Det blev dags i somras. *saknar Nalle*
Läs mer: =>

24/10-00
"Inte ens FRIS kan förstöra det goda humöret, på sin höjd kan lite lätt irritation uppstå :) - ungefär som när flugor irriterar en. Nu har de återigen varit i farten på Fågel Fenixs anslagstavla. Stavningen av mitt namn känner jag igen - så Peter - du är inte så anonym som du tror. Samma s.k man sände samtidigt detta till mig:
Namn: Peter
Mon Oct 23 11:59:56 2000 62.20.225.177
Kommentar: Varför inte tala sanning till dina läsare. Du måste sova dåligt på nätterna.
"
Well, well - jag sover väldigt gott om nätterna. Det sägs att ett gott samvete är den bästa huvudkudden.
Läs mer: =>

24/10-01
"Nu har jag fått det bekräftat! Jag har varit trendig utan att veta om det. Trendig, mycket länge :). "Nu är det elaka mansvitsar som gäller. Skämt om män är heta just nu. Blondinskämten är ute. Nu är det tjejernas tur att skratta." Allt enligt Aftonbladet." :))) Bara därför lägger jag in ett skämt nedan.
Läs mer: =>

Vad är det för skillnad mellan män och svin?
Svin förvandlas inte till män när de är på fyllan.

23/10-02

Jag söker jobb som en bäver. Nej, inte att arbeta som en bäver. Vad gör en bäver? Jag tycker det verkar kallt? Blött? Det är skönt att ha en CV på webben. Det spar porto. Men frågan är om arbetsgivarna hänger med? De skriver att det går lika bra att ansöka via e-post. Men funkar det i praktiken? Är det någon som läser CV:n och eventuellt skriver ut de betyg, referenser och annat som är av intresse? Jag har fyra ansökningar inne just nu som jag hoppas mycket på. Två som informatör/journalist (det jag helst vill jobba med – men det vill många, många, många, många andra oxå med än bättre utbildning än jag som mestadels är en autodidakt) och i två andra helt väsensskilda yrken, i helt diametralt motsatta branscher. När nu läget är som det är med IT/Media och Telekom får många (kanske även då jag) bita i det sura äpplet och ta andra jobb, tills marknaden tar IT/Media och Telekom till nåder igen.

I dag ska jag "praktisera" som flyttkarl.
Men det lär inte leda till något jobb *ler*.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/10-97
"Opps! I natt snöade det." Det ligger i luften. Nu oxå!
Läs mer: =>

23/10-98
"Gårdagen var hemsk, ny Treo varannan timme för att överhuvudtaget klara att sköta jobbet. Väl hemma efter att ha hängt på en långtradare för att överhuvudtaget *hitta* hem så kom feberfrossan.... Gnäll ... gnäll ... gnäll :(" Första riktiga vinterförkylningen brukar inte vara rolig.
Läs mer: =>

23/10-99
"Jag läste i senaste Computer Sweden en artikel Signerat av Lars Dahmén. Den var bra och tog upp ämnet Kvinnor kan teknik. Hans slutkläm gillade jag och citerar den nedan:
<snip>
Det är väl de folkskygga nördarna som borde kliva ut från sina mörka skrubbar och polera upp sitt sociala gränssnitt? Inte ska väl tjejerna greppa Cola-burken och kliva in i mörkret? I stället ska de lyfta tekniken några nivåer, avdramatisera den och se till att den används rätt. Det är kvinnor bra på och det behövs.
</snip>"
Citatet är väl tillämpligt även idag?
Läs mer: =>

23/10-00
"Men "kan inte" är nog bara ett uttryck som vi människor begränsar oss själva med. För en hungrig hund (varg) finns nog begreppet "kan inte". Det är väl därför de överlevt så länge i naturens evolutionshistoria, sida vid sida med oss. Väl värt att tänka på. Låt inga - kan inte - begränsa dig :)." Skrattade så gott när jag läste anteckningen ovan. Smulan ska inte kunna göra allt hon gjorde denna dag. När vi inte såg. Det är omöjligt. Men inte för henne :).
Läs mer: =>

23/10-01
"Vad ger vi våra barn för syn på den kvinnliga sexualiteten? På kvinnan som varelse? Mor är rar, far ror. Mer då? I barnens ordbok som nyss kom ut finns inte de kvinnliga könsorganen listade, varken de inre eller de yttre. Men snopp och penis finns med. Kom inte dragande med snack om penisavund :), det är inte detta det handlar om. Är det inte underligt att barnen inte ska kunna få ord på kvinnans könsorgan. Vad är det för fel på slida, vagina, livmoder, klitoris, blygdläppar och äggstockar?" Jag hoppas att de finns med i den reviderade upplagan.
Läs mer: =>

Mannen: - Datorer och kvinnor förstör det här landet!
Frun: - Du vet bara inte hur du ska få igång nån av dom.
Al Bundy och Peggy

22/10-02

Ha en alldeles urdjävligt, hemsk, urbota tråkig, dålig dag i dag. Det tänker jag ha. Njae, nu tog jag i lite. Men jag hade först bara tänkt skriva som i går; "Ha en trevlig dag!" Men så tog fan över :). Han gör det ibland. Grinig är bara förnamnet i dag. Jag känner av en begynnande förkylning. B. nös hela lördagen. Jag började nästan misstänka att han hade en pava whiskey och huttade med :). Han tål inte whiskey och nyser som sjutton de få gånger han dricker det. Mycket avslöjande må jag säga. Vi hade besök, så jag sa inget. Då! Sedan glömde jag bort det. Tills jag själv började nysa infernaliskt i går.

Min husläkare har ojat sig över att jag har katastrofala halter av östradiol (östrogen) och stresshormonet kortisol i kroppen. Detta har jag haft i över ett år nu. Jag blir bara orolig och tycker väl att han får ta reda på varför. Det är ju mindre troligt att det bara blir så hux flux. Tycker jag i alla fall. Jag är normalt sett ingen hypokondriker, men man kan ju bli det för mindre. Om inte så är risken för bröstcancer överhängande. Det var det han oroade sig för vid läkarbesöket i går. Nu ska jag ta nya prover. Det ska bli intressant att se vad som händer. Om något händer. Eller fötter.... Nå, klimakterieproblem lider jag inte av med tanke på att jag tillverkar eget östrogen :) i stora mängder.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/10-97
"Sedan vid 6-snåret när jag gick upp och slamrade med kaffevatten och öppnade kylskåsdörren blev jag ordentligt orolig. Ingen Smulan som kom ångande och voffade för att bli insläppt, rädd att missa den minsta godbit som eventuellt skulle_kunna_trilla ut från kylskåpet. Hon brukar höra att kylskåpet öppnas om hon så är allra längst bort på tomten."
Läs mer: =>

22/10-98
"Att lagen drevs igenom trots massiva protester visar bara på inkompetensen hos de ansvariga när det gäller Internet. För sjutton - se till att de rimliga lagar som redan finns efterlevs istället. Resurserna räcker ju inte ens till det, bevisligen. Kvinnor misshandlas, barn utsätts för pedofiler, nätet är fullt med barnporr och inbrott hos privatpersoner skrivs av utan åtgärd pga bristande resurser hos polisen. Nej - gärna mer information om GÄLLANDE lagstiftning (warez, barnporr osv.) som rör Internet samt om den gällande vedertagna Netiguetten. Lär skolelever att umgås naturligt på nätet och uppmana kvinnor och pensionärer att börja använda Internet i större utsträckning." PUL! Paragrafer utan logik. Den lagen har överlevt sig självt vid det här laget.
Läs mer: =>

22/10-99
"Jobb, jobb, jobb men det är bara kul. Jag är inne i en fas då det mesta är kul och intressant." Tänk om man kunde säga detsamma i dag?
Läs mer: =>

22/10-00
" Ur sinne - ur minne? Nej, eller hur? Kimberley får inte glömmas bort. Har du skänkt en timlön? Har vår kära drottning gjort det månnetro? Det är bra att hon engagerar sig för barnen - men det vore ännu bättre om det engagemanget byggde på underbyggd fakta. Här har väl staben runt om henne en stor roll att spela? Men de består väl av överklassmänniskor så den bilden blir väl färgad? Ajajajaj - *Annica slår sig själv på fingrarna på tangentbordet*. Men ni förstår vad jag menar? Hoppas jag. Hon stod i FN och fördömde USA för att dom inte undertecknat FN:s barnkonvention. Visst - vi har *signat* på men följer vi den? Kasta inte sten i glashus är ett gammalt talesätt - torde även gälla "dronningar". Vi lever inte i lilla perfekta landet Sverige. Gå ut i det verkliga livet och se hur det är. Har fallet Kimberley verkligen inte ens uppmärksammats av henne samt alla andra fall av *abuse* mot våra barn som sker av myndigheter och rättsväsende. Ofta i all välmening kanske, men ändå. Som lök på laxen gav hon israelerna ännu mer ammunition i form av ord i sin fördömelse av de palestinska mödrarna som låter sina barn kasta sten på israelerna. Mein gott! De kastar sten och israelerna skjuter dem med gummikulor och riktig ammunition. Logik?" Ord och inga visor.
Läs mer: =>

22/10-01
"Ytterligare ett samtal med ingen hemma på andra sidan luren igår. Som grädde på moset sänder en medlem i en välkänd nätgrupp mig en virusinfekterad fil, inte bara en gång utan två - sedan för säkerhets skull orginalmailet med själva huvudviruset bifogat. Telia abuse fick sig några mail gällande denna sak igår. Vilken tur att min Norton nöp till direkt. This file: "FREE_xxx_sites.TXT.pif" was infected with: "W95.MTX.dr" virus. The file was deleted by Norton AntiVirus. Sunday, October 21, 2001 20:06 För att fortsätta avdelningen rara och söta mail, så kom även svaret på det mail jag skrev om igår. Jag saxar in några delar av svarsmailet jag fick nedan. Få vänner? bin Tiger? Hans nivå? Jajajaja - undra sa flundra vilka som är trasiga och bittra. Vad håller de på med? Man kan ju börja undra! Jag bara *skakar på huvudet*.
----------------
ok, du och den lilla klicken vilsna själar som tror på vad ni gör är fundamentala och extrema. vi vet vad sådana kan ställa till med i en förlängning.. kanske en liten bin Tiger?? när du skriver "alla" menar du då alla dina få vänner?.......... du får vräka ur dig vad du vill, för mig framstår du ändå en trasig och bitter människa med kantstött själ och med ett ett behov av att få vara något och bli sedd.......... du kommer aldrig upp till min nivå, inte för att jag är man utan för att jag har så oandligt mycket mer kunskap, erfarenhet och mänsklighet i den kropp jag bor i.......... så är det bara, sorry snälla gamla tant..........
Vad svarar man på sådant? Inget! Det är ingen idé att ens försöka.
Läs mer: =>

Äldre kvinnor är som gammal strudel,
skorpan är kanske inte länge så förtjusande
men innanmätet har äntligen kommit till sin rätt.
Robert Farrar Capon

21/10-02

Ha en bra dag!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/10-97
"Vintern kommer med stormsteg."
Läs mer: =>

21/10-98
"Var tvungen att ta lilla Forden igår till jobbet. Inget kul alls! Varför? Vad skulle du tycka om du fick förmaningar typ dessa innan du åkte: Rök inte i bilen, det läcker bensin .... någonstans! Ta det försiktigt, ett av bakdäcken kommer att smälla när som helst då det är en *bula* på det! Dagens understatement att jag tog det försiktigt! Skulle vilja ta ett snack med bilbesiktningen! Volvon klarade den galant för inte så länge sedan. Själv är jag ingen bilmekaniker men jag har länge klagat på att bromsarna tar dåligt och att det knakar och brakar i bakvagnen. Har velat lämna in den flera gången - men då jag är beroende av att få tillgång till min andra bil måste vi pussla lite, så det har inte blivit av för mina klagomål har dessutom avfärdats som felaktiga och *sjåpiga*. Att bilen sedan klarade besiktningen fick jag minsann höra *ler* - skrattar bäst som skrattar sist för när jag nu äntligen fick möjlighet att lämna in bilen var omdömet dystert. Allt i bromsväg är slut och finito, allt måste bytas rubb och stubb och det blir dyrt - samt att stagen i bak är nästan av. Delar beställda och bilen ska repareras nästa vecka, men jag lär ta det lugnt fram till dess, det kan jag lova." Bilar är ett ständigt bekymmer.
Läs mer: =>

21/10-99
"Att småtjejer drömmer om att bli flygvärdinnor är inget *medfött* utan skapat av omgivningens förväntningar på hur en tjej ska vara/tycka/drömma om."
Läs mer: =>

21/10-00
"Då har Flashback stängt...igen! Bra? Nej! Flashback hade visserligen en hel del tvivelaktiga sidor ute på nätet och en hackers-filosofi som inte var riktigt rumsren (i mina ögon). Men de var iaf samlade på ett ställe. Vad kommer de att hamna nu? Utom all kontroll kanske? För inte försvinner de.... Janne höll iaf lite ordning och reda i allt kaos. Kanske inte ett kreativt kaos, men....." Ja, vart tog de vägen?
Läs mer: =>

21/10-01
"Mail jag inte har efterfrågat och som till synes verkar ha ett syfte att vara mer eller mindre elaka eller i alla fall inte är speciellt trevliga att läsa. Det är speciellt en man, med vad jag hört, grava alkoholproblem - periodare, som spottar ur sig mail som nedan (rödmarkerat). Jag har slutat svara (oftast) på dem eftersom jag misstänker att han kanske inte ens minns att han sänder dem." Mail är nästan alltid kul.
Läs mer: =>

Om man vill lära sig flyga måste man våga
kasta sig mot marken gång på gång tills man missar.

Till mitten av månaden. ---->

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1