Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

30/11-99

Blåste gjorde det igår.
Minst sagt!
Resan hem var ett helt äventyr. Väldigt vad man fick hålla ett stadigt tag i ratten för att bilen skulle åka rakt fram. Jag var nog inte den enda som hade problem, ovanligt många tog det väldigt lugnt på E18 och allrahelst över dessa höga broar, bl.a Stäketbron. Väl hemma och kaffesugen...ingen el. Det dröjde c.a två och en halvtimme innan strömmen kom. Det var inte roligt. Man är ganska beroende av el minst sagt. Inget kaffe. Ingen dator :(. Inget gjort varken för jobbet eller privat. Mörkt blev det till slut oxå. Det var skönt när det började lysa i stugan sedan mot kvällningen. Jag såg ytterligare ett naturprogram igår på nya TV:n - vilken upplevelse att se en tiger fylla upp hela bildrutan :). Nå, jag är nöjd med mitt köp.

29/11-99

Vilken upplevelse! Vilken känsla! Allt blev så mycket häftigare :) - lixom förstärkt. En 32-tummare slår en 20-tummare *fetastort* - vem säger att inte storleken spelar roll? Ju större desto bättre! Vad jag snackar om? TV såklart! Vad trodde ni?

28/11-99

Gör det virtuella högskoleprovet på webben. Hmmm...undrar om man skulle klara det? Har inte haft tid att testa. Det verkar som om många har däckats av flunsan. Det har sagts att kulmen ska nås till jul och att hundratusentals kommer att ligga däckade då. Då säger jag - hellre nu än då. Vem vill ligga sjuk under julhelgen? I år tog jag ingen influensa-spruta. Varför vet jag inte faktiskt (slö?), vi blev erbjudna att ta en sådan på jobbet för några veckor sedan. Jag tog den förra året och slapp flunsan helt.

Jag skulle inte platsa i Robinson. Jag hatar falska människor i alla former. Det har utvecklats till ett s*tans falskspeleri. Må bäste man vinna? Här är det väl frågan om att må falskaste vinna? Numera verkar det bara vara skräpet kvar - utom Martin då. Lisa och finnen som blev utröstad är mer värda att vinna tycker jag. Resten som röstats ut har man nästan glömt bort numera.

27/11-99

*Jag är jätteglad idag*
Vill du veta anledningen, kika in på Dagens bild. Paketet kom igår :). Jag hade mina aningar ungefär vartåt det barkade, men jag kunde knappt tro mina ögon när jag öppnade paketet *småler lite fånigt*. Otrooooooligt! Tack Zoega och Carro. Ni är för rara.

Mit kök är numera som en fästning. Allt inlåst och tillstängt. Smulan har blivit alldeles förryckt igen. Häromdagen när jag kom hem hade hon gjort en räd mot de hönsfodersäckar som står innanför köket i tvättstugan, två oöppnade, tillslutna säckar snyggt öppnade och testade :). En soppåse som jag glömde kvar på golvet hade genomsökts in i minsta detalj för att eventuellt finna några matrester. Några bananer på köksbänken samt tre clementiner var spårlöst borta - inte ens skalen återfanns :). På bänken syntes tydliga spår efter hennes klor då hon försökt öppna brödburken men inte nått ända fram. Gumman lilla. Alltid lika hungrig. Så nu går hon omkring och rapar hönsfoder och skiter ut det i det närmaste osmält.

26/11-99

Inget nytt under solen. Vart den nu är :(. Så....ha en bra dag *kram* Annica

25/11-99

Löning? Igen?
Jag går och bär på tankar. Då kommer nog inte frågan ovan uppstå - garanterat :). Dock är jag som jag nämnt tidigare fångad i en råttfälla. Ingen fast inkomst, inga lån. Inga lån, min dröm kan ej uppfyllas. Fast det verkar den ju inte ändå :( - lågsäsong kan man verkligen påstå på den marknaden.

Någon av mig helt okänd genererade två mail häromdagen med samma innebörd - kort och konscist - knulla up dig. Hmmm..skriver man så till en främmande människa? Jag hade tur och kom över via ett e-mailregister namn och telefonnummer. Jag hade inte aning om om det var en vuxen människa eller en ung dito - men jag misstänkte givetvis att det var någon spoling som inte var riktigt torr bakom öronen. Jag ringde upp igår kväll och pratade med hans mamma. Jag misstänker att 9-åringen fick det hett om öronen senare och hade lite att förklara. Detta slog ju med råga 10-åringen som busringde hem ett flertal gånger med röstförvrängare och talade i vad som kunde uppfattas i hotfulla ordalag, dock blev det dyrt för honom - 500 pix (kostnaden för spårningen) på månadspengen var nog kännbart samt så fick han en rejäl utskällning misstänker jag. Ja - jag _är_ grinig. Men man måste säga ifrån. Allt har sitt embryo någonstans och talar man inte om för dem då vad som gäller kan det nästa gång vara för sent.

Jag väntar paket och är sååååååååååå nyfiken. Rapport kommer :). Carro har råkat ut för en riktig mullig mansgris tror jag. Jag känner igen typen :(. Vi hade en dylik, förresten flera dylika sådana när jag gick på komvux för några år sedan. Killar som lider av *skit framför skärmen*-syndromet och tror att de är Guds gåva åt kvinnorna. Dvs de _tror_ att det är tjejerna som är mindre värda men det visade sig att det var _de_ som egentligen hade problem med *skit framför skärmen* och inget kunde, inget ville, inget klarade på kursen förutom att beklaga sig över hur dåliga vi tjejer var. Jag glömmer ju aldrig han som satt bakom mig som ideligen slängde iväg glåpord - djävla rödstrumpa åt mig :) och andra i hans ögon nedsättande fraser. Nå - i mina ögon var det nog mer att han öppet satt och visade vilka problem han själv hade. Att inte läraren såg detta och försökte stävja det är för mig en gåta. Nej, förresten :) inte alls. Med tanke på den klass undervisningen hade den terminen.

24/11-99

Hmmm...jag hade gärna varit ledig idag oxå.
Igår morse var jag glad över att jag bor på landet :), man får så mycket mer då. Visst saknar man självklarheter som att slinka ned och köpa kvällstidningen eller att gå på bio oplanerat. Men naturupplevelserna är så mycket större här ute. När jag var ute och gick med Nalle i gryningen såg jag månen i sin fulla prakt på väg ned. När jag säger fulla prakt menar jag det - den var enorm, man såg månlandskapet och framförallt den var upplyst av den uppåtgående solen så den var som en stor orangelysande apelsin som lyste starkt och klart. Jag såg en fin räv knata på åkern några hundra meter från skogsvägen, fullpälsad och vacker och inte alls som man förr var van att se dem, lite skabbiga och taniga. En sten ute på åkern visade sig vara en älg som haft sin nattlega där, att se den resa på sig och sträcka på sig var en upplevelse. Att höra fåglarna i buskarna försiktigt börja med sin trevande morgonsång var en lisa för öronen i den annars bedövande tystnaden.

23/11-99

Vågar du sätt på datorn på juldagen? Kolla här! Min kollega tror inte på Wap? Kolla in här! Jaja, vet han om att jag har sökt WAP-kurs nu i december :). Skönt att vara ledig igår :). Slöade och slöade. Det snöade en hel del på eftermiddagen så jag höll mig hemma, tvärtom vad som planerats. Men jag gillar inte att köra på hala vägar i onödan, allrahelst med bilen lastad med mina älsklingar. Så det blev några sköna eftermiddagspromenader istället. Vad ljust allt blir så fort det lagt sig lite snö på marken.

Jag såg vetenskapens värld i söndags (jag ser mer och mer på TV numera då jag försöker hålla mig från datorn) då de visade en dokumentär om hur vi människor i decennier har plågat och använt en av våra närmaste släktingar som försöksdjur. OBS! Ironi! Underligt att de inte lika gärna har använt mongolider och cp-skadade istället, som ännu mer genetiskt står oss nära? Varför inte på dödsdömda fångar eller folk som ändå ska dö? Varför inte på aborterade foster? OBS! Ironi! Nu får jag antagligen hat-mail :), men jag vill bara göra en parallell för att förstärka och menar det givetvis inte. Fast det där med aborterade foster har jag funderat på. Hur vet vi att så inte har skett? Schimpanserna är lika oss rent genetiskt (till 96%) och kan sägas vara våra släktingar sett ur ett långt perspektiv. De har dokumenterat samma känsloliv som oss, de kan känna smärta, ledsnad, glädje, ilska och sympati. De har minne - precis som oss om inte bättre :), en schimpans kom ihåg sin skötare efter sexton hela långa år i en liten bur och mindes hans namn. Ja, detta var en schimpans som kunde teckenspråket och kunde alltså kommunicera med sina plågoandar. Vilka experiment de har utsatts för i mänsklighetens namn. En del helt onödiga men plågsamma. Andra kanske kan motiveras (med nöd och näppe) men har utförts så det åsamkat djuret onödig smärta, både psykiskt och fysiskt. Skamligt! Detta var från USA. Vad döljer sig i våra svenska laboratorier? De plågar ju hundar i svenska laboratorier (vilket jag tycker är lika fördjävligt) och jag skulle inte vara speciellt förvånad om det sitter en och annan schimpans i trånga burar i laboratoriets mörker även här. Hur sjutton kan man jobba med detta? Plåga levande varelser? Varför koncentrerar de sig inte på att hitta alternativ? Nu när det går galant att odla mänsklig vävnad. Barbari! Nästan så man kan bli militant vegan för mindre.

22/11-99

Jag hade tänkt ta bort sidan om Kunskapslyftet, men jag ångrade mig efter ett samtal med en kille och efter ett mail jag fick den 11:e november. Killen bor här i mina trakter och berättade om sina upplevelser av en kurs på Upplands Bro Komvux för ett tag sedan, sorgligt men sant verkar det inte ha blivit bättre på den punkten när det gäller data/IT inom kommunen. Ingen tycks förstå att det är elevernas tid och pengar som spenderas och inte bara kommunens/statens resurser. Det mailet jag fick har jag lagt in under länken Annat på sidan om Kunskapslyftet. Jag blir lika upprörd varje gång jag får mail om detta tema. Detta verkar vara spritt över hela landet och tycks fortfarande pågå. Man hade ju kunnat tro att den massiva kritiken som förekommit skulle ha nått någon med beslutsrättigheter. Men nejdå. Det underliga är att massmedia inte tar tag i detta. De är ju så pigga på att skriva om att Mona Sahlin har handlat en Toblerone på fel sätt :), men detta är än värre och dessutom kostar det miljoner efter miljoner till ingen nytta. Folk luras! Folk spiller tid på kurser som inte kommer att ge något! Visst, man kan hoppa av men en del tror ju stenhårt på detta, framförallt har de blivit lurade att tro att man får jobb efter genomgången kurs. Tron är ju det sista som överger människan :). Ta dessa SWIT-utbildningar som man trodde var seriösa. En del är säkert det, men jag tror att det finns mycket lurendrejeri även här. Nu har det ju visat sig att företagen är missnöjda och inte alls tänker anställa dem som genomgått dessa utbildningar i den mån som avsikten var.

Grattis Susanne och Åke! En liten kille, Linus har sett dagens ljus. Vackert namn :), så heter även mitt barnbarn.

Jag köpte Tigern :) samt en till när jag ändå var på G. Hur de ser ut kan beskådas under Dagens Bild.

21/11-99

Slöade mest hela dagen igår och framförallt sov, sov och sov. Skönt! Jag börjar sälla mig till dem som *hatar* förhindrande av högerklick :). Inte för att det hindrar mitt surfande, jag använder inte högerklick för att navigera men jag använder högerklick för att kolla sourcen på sidor. Visst kan man skriva in view-source: före http-adressen (view-source:http://www.atiger.pp.se/), men jag ids inte hålla på med det. Vill du sedan (ajabaja) *sno* en bild så leta fram filnamnet och skriv in det i location och sedan högerklicka på bilden, http://www.atiger.pp.se/start.jpg.

En tjej ville ha en Tigerlänk men bägge hennes sidor var försedda med ett fånigt *förhindra högerklick-script* och eftersom jag då inte kunde se sourcen blev det nobben direkt. Jaja, jag har ju i HTML-guiden lagt upp hur man gör *skrattar* men det var av ren självbevarelsedrift efter att dagligdags fått upp till fem mail om denna fråga. Vad är det för hemligheter folk har att skydda? De sidor som är försedda med detta script ser iaf inte ut att gömma några åtråvärda bilder eller sensationell hemlig html-kod. De flesta vet att copyright gäller, men de som skiter i copyright förhindras ej av ett *förhindra högerklick-script* om de verkligen vill se koden eller ha en bild. Jag tycker mer att det säger en hel del om sidägarens kunskap eller rättare sagt icke-kunskap om webben :). Varför har inte stora sajter och veteraner detta *förhindra högerklick-script*? Jo, därför de vet att det inte tjänar något till att ha det.

20/11-99

Gnat- och tjatfaktor 10 idag.
Tillbaka till ruta 1, gå och/eller start *what ever you want*. Det blev kollisionskurs igår mellan läkaren och mig igår. Han ringde inte som han skulle och jag fick ringa upp. Jag var grinig och han påverkades väl av det antar jag. Jag har ingen respekt för läkare. Jag tycker inte heller om läkare som inte kan tala svenska. Borde inte det vara ett grundläggande krav, att kunna tala ren svenska? Skicka dem på lätt svenska kurs :). Jag är inte rasist, *no way* men i vissa yrken bör man kunna ställa krav att de talar perfekt och förståelig svenska. Så nu tar vi det från början.....jag ringer och bokar ny tid på måndag samt kollar noga vilken läkare det blir. Jag besvärlig? Ja, kanske det. Jag nöjer mig inte med de förklaringar jag tror att han försökte ge mig angående de förändringar som finns i mina lungor. Min slutkläm blev :) att jag hade inte besökt vårdcentralen för att bli fotomodell (plåta lungor, inre skönhet?) utan för att jag inte mår bra. Jag har inte klippkort där och de gånger jag släpat mig dit har det berott på något, som sista gången gallsten och gången innan Borrelia (vilken tog lång tid innan de lyckades diagnosticera). Jag brukar säga man ska tamesjutton vara frisk för att orka vara sjuk :). Nog tjatat om detta ämne.

19/11-99

En liten kille hade hittat till mina sidor och sett att jag gillar djur och mailade och frågade om jag ville överta hans minigris :). Han bor inte långt härifrån. Nå - vi får se hur det blir med det. B. är inte så förtjust i min idé om att skaffa en dylik och vad hundarna skulle ha för synpunkter på det kan man bara gissa sig till *skrattar*. Men jag älskar grisar - dock ej fyllesvin. På tal om att älska djur - när jag var inne på B&W idag såg jag att de hade en underbar jättestor gose-tiger, men priset avskräckte - 449 pix. Fast egentligen - *so what*? Jag får kika på den igen nästa gång och se om den slinker ned i kundvagnen.

Jag röntgade lungorna den 9:e, den 11:e kom svaret till vårdcentralen och läkaren hade inte ringt. Så igår ringde jag och undrade varför provsvaret dröjt, läkaren hade lovat att ringa om det var något. Om det var något? Tja - det får han svara på imorgon - då jag har bokat telefontid med honom, observera _jag_ har bokat. Han kommer att få veta att han lever och få höra min åsikt om hans nonchalans. Enligt sköterskan var provsvaret att det fortfarande fanns kvarstående *lufttomma* skikt i vänstra lungan, dock lite mindre än förra gången. Enligt läkaren trodde han att de inte skulle finnas där vid förnyad röntgen. Varför har han då inte ringt? Vad är det då? Är det något jag behöver oroa mig för? Varför finns det där? Vad tänker han göra åt det?

18/11-99

Idag ska jag in till stan, Munchenbryggeriet. Nej, inte för att häva öl ;) - det hade ju iofs varit roligare. Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska ta bilen in eller åka pendeln. Annars? Lite besviken - XML-kursen blev inställd nu nästa vecka. Nå - jag hade ju planerat att vara borta måndag - onsdag så jag passar väl på att ta semester då. Ha en bra dag! Take care! Ge dem du gillar en kram :) och alla andra ett vänligt leende. Vänliga veckan - *baahh* - varför inte ha vänliga dagen året om?

17/11-99

Hur kan man publicera en sajt som http://www.rabattvaruhuset.se/? Har ansvarige för affärskedjan sett hemsidan? Är det så här folk i gemen uppfattar att en bra, kommersiell sida ska se ut? Nej, det _kan_ jag inte tro. Det _vill_ jag inte tro? Att en privat hemsida ser ut så här är en annan femma. Jag brukar svara alla som mailar mig och vill ha mitt utlåtande om deras hemsidor att det inte finns någon *mall* för hur en privat hemsida ska se ut. Jag vill inte *dissa* personliga hemsidor av den orsaken. Det man själv tycker är bra och snyggt och är nöjd med ska vara just den personliga *mallen* för en själv. Smaken är som baken och dessutom brukar alltid ens första trevande försök se ut som kom och hjälp mig. Men blir man *biten* och gillar html så kommer med automatik stilkänslan och därmed snyggare, mer funktionella och bättre hemsidor.

Mässan var kul igår :). Marina, Katinka och jag gick ett par varv runt och spanade in. Vad man kunde se? Frågan var mer, vad kunde man ta? Jag har väl aldrig gått hem från en mässa så *fulladdad*. Väckarklocka, is-skrapa, pennor, block, tidningar, böcker, mini-räknare, nyckelringar, stressboll och diverse annat. Hur många visitkort jag *droppade* ned i urnor för att vinna bl.a flera wap-telefoner kan jag inte ens hålla räkningen på. Fast jag är ju undantaget (har aldrig någon tur) som bekräftar regeln - otur i spel - tur i kärlek eller vice versa.

Jag fick ett mail:
- Jag heter Xxxxx och jag har lite problem med en hemsida som jag håller på med. Och så kom en lång förklaring på vart problemet bestod i. Beskrivningen var lite diffus så jag svarade kort och koncist:
- Det bästa vore om du kunde lägga upp dem tillfälligt på nätet. Du har väl en serverplats?
Jag glömde nästan bort denna korta mailväxling men igår fick jag svaret.
- Nej, det har jag inte, jag gör den till ett företag, och jag har även i uppdrag att sätta ut den på nätet åt dem på ett webbhotell, vilket jag tänkte göra när sidan är klar! Hur gör vi? Sidan är i och för sig inte så stor ännu, 629 kb allt som allt, går det att skicka till dig?
Jag kanske är alldeles för snarstucken? Drabbad akut av fördjupad Internetleda? Men jag reagerade nästan automatiskt och svarade:
- Så du gör den åt ett företag? Du får med andra ord betalt? Du kan jag hänvisa dig till http://www.atiger.nu där jag har ett företag som sysslar med konsulthjälp åt småföretagare á 490 kronor i timmen exklusive moms. Jag hjälper gärna privatpersoner med deras egna små hemsidor men detta verkar tyvärr vara något helt annat. Tråkigt om jag gett dig förhoppningar om att få gratis hjälp men jag visste ju ej om förutsättningarna. Lycka till!
mvh
Annica

Jag känner mig lite taskig. Jag har reagerat likadant en gång för c.a en vecka sedan och den personen blev skitsur, dagens understatement och svarade lite stött "Jag ska aldrig mer störa dig då". Men vad gör man? Jag känner att orken/tiden/viljan inte räcker till. Framförallt nu när jag in facto själv på fritiden försöker driva ett eget litet företag. Jag känner lite som om jag konkurrerar med mig själv :) om jag ger gratis konsulthjälp till folk som in sin tur planerar att tjäna pengar. Jag har inget emot att hjälpa nybörjare med deras frågor, det har jag gjort i alla år och tänker fortsätta med. Men någonstans måste jag börja dra gränsen. Det är tamesjutton inte lätt :(.

- Mannen: Jag vet inte varför du har behå, du har ju inget att stoppa i den?
- Hustrun: Du har ju kalsonger, eller hur?

16/11-99

Ska nog till mässan idag i Sollentuna. Jag hoppas jag träffar Katinka och Marina där :), lite halvtråkigt att gå ensam och strosa runt. Det finns nog en hel del att kika på men ändå! Annars? Jag håller på att driver min dator till vansinne *skrattar*, den hämnas lite med mig på olika sätt. Datorn avinstallerar vissa funktioner hux flux, den går ej att stänga av på vanligt sätt och jag vete sjutton vad den ska hitta på nästa gång. Något instabil med andra ord. Tur att jag nyligen har kört en back-up och bränt på en CD. Windoze är ju som det är. Igår installerade jag 8 nya Internet-konton från diverse leverantörer och det blev en och annan för mycket tror jag - det är därför det trilskas. Bip var ju värst :), dock har jag lyckats kringå deras reklamprogram som jag tror var största boven när det gällde att *fucka* upp datorn.. Vad jag ska göra med alla dessa abonnemang? Njae - jobbrelaterat! Men det kanske inte är så svårt att räkna ut? Annars var gårdagen lite småtråkig. Men vem har sagt att alla dar ska vara toppen?

15/11-99

Variationsrik dag igår rent vädermässigt!
På förmiddagen var det strålande sol (men kallt), bilen fick vinterskorna påsatta och det kändes nästan i tidigaste laget. Sen eftermiddag kom årets första snö. Snacka om timing :). Timern är programmerad och motorvärmaren insatt i bilen. Välkommen vintern :).

Jag såg Robinson i lördags. Något överraskande röstades Ulrika ut - SAMTLIGA hade röstat på henne. De som röstats ut förut har ju kramat om sina lagkamrater när röstningen slutförts - de har ju inte riktigt vetat vem som röstat på vem men här var det ju så uppenbart :(. Denna gång var det nästan pinsamt! Ulrika bara reste på sig och gick, inga kramar eller avskedsord. De har ju ändå kamperat ihop x antal veckor? Jag blev enbart ledsen å hennes vägnar och tyckte inte alls att det var roligt. Vuxenmobbing - även om det nu är en lek och den som ger sig in i leken får tåla spelets regler. I mina ögon finns det viktigare kandidater att rösta bort. Robban - vilken pellejöns! Jesus - falsk människa! Sammaledes deras polare som jag inte ens minns namnet på - han som blev överlöpare. Tjejerna imponerar - de gör flottar, fixar käk och försöker fiska. Vad gör killarna? T.o.m norrlänningen verkar ha tappat stinget?

Tack för alla rara mail och kommentarer igår. Det värmde!

14/11-99

NÄTET *SUGER OCH TÄR*,
mer än vad det ger just nu!

Den som läser min Reload regelbundet vet att jag skrev om en kille som hade tagit en av mina bilder och lagt upp på sin hemsida. Jag nämde det men skrev aldrig in vilken hemsida det gällde, jag ville inte ge honom hans 15 minuter av *fame*. Jag bad honom i flertal mail samt via inlägg i hans gästbok (snällt och vänligt) att ta bort bilden - lite frustrerande då han i de få svar han returnerade hade lite fel attityd i mina ögon. Han menade på att han inte förstod varför han skulle ta bort den och var allmänt oresonlig.

Då startade jag en mailväxling med hans tjej (som tydligen den stulna bilden :) skulle symbolisera). På något sätt vuxna människor emellan trodde jag att hon skulle förstå min synpunkt. Nedan lite utdrag ur denna konversation. Allt var frid och fröjd trodde jag när han tog bort bilden. Men så fel jag hade. Igår fick jag ett mail jag faktiskt lägger in i sin helhet längre ned. Jag blev faktiskt ledsen när jag läste det och jag tyckte inte om hennes resonemang. Jag förstår faktiskt inte att man ens kan skriva sådana mail till människor man inte känner, inte har en aning om vilka de är och framför allt inte har en aning om hur de är. Jag är inte någon *diva* och jag tror inte att jag är förmer än andra. Jag känner inte igen mig i hennes beskrivning. Jag förstår inte varför hon skriver som hon gör.

Hon - Och sen så tycker jag att man får räkna med att folk kopierar den om man har den på nätet, speciellt om man har en sån känd sida som din! Tycker inte man ska hålla på och tjafsa då. Antingen så sätter man in den å accepterar att folk kopierar den eller så låter man bli att sätta in den över huvudtaget!

Jag - Och varför skulle det vara annorlunda bara för att man är känd? - Ska jag behöva acceptera saker du inte skulle behöva? Copyright gäller alla oavsett om det vore din bild eller min.

Hon - Kan inte förstå varför detta är så viktigt för dig?? Har sett flera som har den när jag kollat in hemsidor på nätet!

Jag - Det är rätt viktigt för mig eftersom bilden är specialgjord för just min Reload på http://www.atiger.pp.se. Att det är andra som snott den kan hända :), men vart efter jag upptäcker att andra har den måste jag ju säga ifrån. Copyright gäller ju på nätet. Det är ofta folk kopierar av min html-guide och det är lika illa :(. Men just den här bilden plus några andra i samma stil som jag fick av en grafiker som heter Thomas betyder en del för mig.

Hennes mail som jag fick igår.
Subject: Omoget
Date: Sat, 13 Nov 1999 02:21:40 PST
From: "None None" <ljme17@hotmail.com>
To: atiger@swipnet.se

Hej igen!
Du förvrider ju det jag säger!
Det här tex: ":Och sen så tycker jag att man får räkna med att folk kopierar den om man har den på nätet, speciellt om man har en sån känd sida som din!" Du skrev då:
"Och varför skulle det vara annorlunda bara för att man är känd? Ska jag behöva acceptera saker du inte skulle behöva?" Självklart gäller inte andra "regler" för dig! Menade ALLA när jag sa det! Även dig!! Det verkar som att du tycker att du är förmer än alla andra! Bara för att du hjälper andra med sina hemsidor etc är inte din sida bättre än någon annans eller mer värd! En normal person skulle inte hålla på som du gjort! Särskilt inte en vuxen kvinna! Det är ju befängt! Att göra en sån där stor uppståndelse för en sån liten sak är ju patetiskt! Men jag måste erkänna att du inte slutar att förvåna mig. Att dessutom skicka en annan sk "känd" kompis att skriva massa skit i Loves gästbok tog priset! Hur lågt tänker du sjunka??! Ni är trots allt minst 10-15 år äldre än Love och ändå är han hundra gånger mognare än er två!

Jag tyckte det var jättebra, eller vad man ska säga, när jag först såg din sida för någon månad sedan. Superhärligt att en tjej har en sån sida och hjälper dessa killar som alla är lika förvånade över hur mycket du kan tänkte jag. Många killar tror ju att tjejer inte kan. Vi lever ju i ett samhälle som fortfarande är mansdominerande inom tex vissa yrkesområden...däribland datorer. Men min respekt försvann tyvärr ganska snabbt. Jag önskar att jag inte fått se denna sida av dig och fått behållt min positiva bild av dig. Det är väldigt få människor som imponerar mig och du var en av dem. Innan du visade din rätta sida vill säga!

Men om jag har rätt så tar du inte åt dig något av det jag sagt och det är väl upp till dig! Tycker bara att det är synd att det finns människor som dig. Det jag tycker är mest synd är att Love tappat all den respekt etc han hade för dig. Han är världens gulligaste och snällaste kille och det ska mycket till för att han ska ogilla någon. Han förtjänar inte det ni gjorde mot honom. Därför tycker jag, om ni har någon som helst ska i kroppen (vilket jag måste hoppas att ni har), att ni (du och Katinka) tar och ber Love om ursäkt! Vad ska jag mer säga..?! Mycket barnsligt, fjantigt och otroligt patetiskt gjort av er!

MVH
Lina

Jag minns en gång för länge, länge sedan som jag själv hade lagt upp en bild på en av mina hemsidor som jag trodde var *freeware*. Det var en bakgrundsbild typ anteckningsblock. Jag fick ett vänligt mail av en kille som förklarade att bilden var hans och jag kunde konstantera att så var fallet. Bilden åkte ned illa kvickt och jag mailade och bad om ursäkt samt förklarade hur bilden hamnat i min ägo. Så fel - misstag - kan vem som helst göra, men att åtgärda dem är för en del tydligen svårare.

Mycket av sådant här på sista tiden har gjort att min Internetleda bara har spätts på. Nätet suger och *tär* - tar mer än vad man får tillbaxs. Det har oxå varit osedvanligt många mail med fraserna - Svara snabbt - Svara på en gång. Hur man nu kan begära det av en helt *total stranger*? Har jag en fråga jag sänder till någon om perl, wap eller SSI så inte klämmer jag in ett uppfodrande Svara omedelbart. Tvärtom är man väl mer glad om man får ett svar inom sinom tid (iaf om man mailar till en icke bekant). Lite större krav har iaf jag på att mina vänner ska svara :), iaf om jag ser att de är on-line och frågan ligger mig varmt om hjärtat. Men jag har även där förståelse för att vänner/bekanta inte hinner, det är ju bara att tänka på sig själv. Heltidsjobb, hus, trädgård, höns, två hundar och så kommer resten (Internet/hemsidor) när man har tid.

Stick och brinn? Varför? Vad kan få någon att sända ett mail som nedan? Jag vet inte ens vem det är och han sände det till en adress som jag sällan använder numera. Jag tankade ned mailet igår och det var ju lagom eller rättare sagt rätt dag :) med tanke på den andra mailväxlingen. Jag skakar bara på huvudet.

Från: joakim hillevidsson <jlh@hem3.passagen.se>
Till: <annica.tiger@mailbox.swipnet.se<
Skickat: den 11 november 1999 15:38

hej jag bara glodde lite stick och brinn

Eller denna juvel från Gislaved - ja IP-numret gav vid handen att så var fallet. Jag har haft mailkontakt med ansvarige i kommunen och de brukar vid sådana här fall ge lite extra vett- och netikett-lektioner :). Så det är ju bra.

Subject: Guestbook was signed- do NOT reply
Date: Tue, 9 Nov 1999 10:23:31 +0100 (MET)
To: atiger@swipnet.se

Namn: fitta
E-Mail: das
Tue Nov 9 10:23:31 1999 194.71.116.10
Hemsida:
Kommentar: fitta alla kvinnor är horor som suger kuk

Är jag för känslig?
Bryr jag mig för mycket?
Får alla sådana här mail dagligdags?
Det kanske är normalt?

13/11-99

Ha en bra lördag :). Det ska jag ha!

12/11-99

När jag kom hem igår så hade Smulan vält omkull plastbunken med torrfoder. Det är ingen liten bunke utan en stor hink egentligen med lock på, det ryms precis en stor säck med torrfoder i den. Jag möttes av en rapande hund i dörröppningen :). Jag bara skakade på huvudet. Vad gör man? Det var svårt att avgöra hur mycket hon fått i sig av torrfodret. Jag får hoppas hon har gjort ifrån sig nu så det inte har hänt en olycka i datarummet när jag kommer hem senare idag. Jag kan tänka mig att det ligger/låg en hel del i *pipen* där bak efter den brakmåltiden. Yisses - vad ska man göra med den damen? Jag får vara glad att det inte är en labrador. De säges kunna äta ihjäl sig om de bara får tillfälle. Nalle är inte alls lika mattokig och jag tror inte ens att han deltog i festmåltiden igår, han gick iaf inte omkring och rapade och fes hela kvällen :-).

Blev fruktansvärt sugen att söka en WAP kurs i december. Men för säkerhets skull mailade jag och frågade om mina förkunskaper kan anses vara tillräckliga. Jag tänkte att vill inte jobbet betala så gör jag det själv. Punkt slut. Jag ska ju gå en 3-dagars XML kurs snart och det kanske blir lite för tätt mellan given. Men jag vill....jag vill...jag som inte ens har en telefon som klarar Wap :) - men det ska nog inte vara omöjligt via kontakter att skrapa fram en sådan iaf för ett lån.

Ja, jag får se hur det blir med den saken. Just nu är jag lite besviken på mig själv. Lite? Dagens understatement. Jag skulle ha gått lite högre i budgivningen, jag ångrade mig på morgonen igår och ringde och la på 10 000 men då var det försent. Aj - *Annica kör huvudet i väggen och bannar min egen dumhet*.

11/11-99

Citat från en mailinglista:
Verklig jämlikhet uppnås inte den dag då en kvinnlig Einstein blir erkänd lika snabbt som en manlig Einstein, utan den dag då en kvinnlig nolla befordras lika snabbt som en manlig nolla.

Ett nytt virus som påverkar IE5 är funnen, VBS/Bubbleboy. Ofarligt kanske men förargligt då det postar mess typ "BubbleBoy is back" till alla i din adressbok. Är det inte bara jag som tycker att det är för mycket buggar i Pyttemjuks produkter? Netscape 5 kommer om en månad c.a - håll ut :) för förhandstips är att den kommer att bli minst lika bra som MSIE 5.0.

Ett annat hatobjekt just nu är alla zap.to/surf.to adresser folk fixar - de funkar för sällan. Jag _skulle_ aldrig vilja ha en sådan *ostadig* url. Jag får ofta länkar med urlar de vill att jag ska kika på, allt som oftast så funkar inte redirecten till ordinarie adressen. Jag ligger inte och håller på mailet till dagen efter utan skickar bara iväg, kort och gott - det funkar ej och slänger sedan mailet. Nästan så att man borde bifoga en slutkläm - Skaffa Tele2 och ett juste alias istället :).

Siv har slutat med sin dagbok - en ny trend på gång? Jag förstår iofs hennes resonemang. Jag känner lite likadant ibland. Man utelämnar en del saker, faktiskt mer och mer och det kan ibland kännas som man skriver bara för skrivandets skull. Det var roligare förr. Då var man ärligare - öppnare - mer personlig? Kanske - kanske inte? Dock känner jag att jag inte kan skriva vissa saker som jag kanske skulle vilja med hänsyn till dem man bor ihop med och dem man jobbar med. Ett dilemma - en balansgång. På tal om det, lite kryptiskt :) - budgivning påbörjades men jag bröt vid 330 000 - trots att jag tänkte på det du sa Katinka :).

10/11-99

Jag höll på att få tuppjuck igår på min dator. När den startades så löpte ett program (BackWeb) amok. Felmeddelande dök upp och i samma takt som jag stängde dem så dök nya upp samtidigt som nya små söta röda ikoner klonades i statusfältet och efter ett tag så kraschade burken. Efter ett par omstarter surnade jag till rejält :(. Jag lyckades emellan stängande av alla felmeddelande komma in i Min Dator och avinstallera programmet. Vilket iofs inte hjälpte ett dugg, jag fick gå in efter nästa omstart och dammsuga RegEdit efter nycklar och värden till detta program. Nu funkar det! Varför programmet började löpa amok? Ingen aning! Ingen saknad heller finns efter det :).

Jag röntgade lungorna igår. De tog två plåtar och sedan fick jag vänta. Efter en stund kom de ut och ville ta en tredje plåt i en annan vinkel. Jag blev lite orolig - men det skakade jag av mig på hemfärden. Det som sker det sker och det är inget att göra åt nu. Jag borde ha slutat röka för 25 år sedan, nu är det nog varken hugget eller stucket. Dö ska vi alla göra någon gång, förr eller senare - det är tamesjutton det enda rättvisa och jämlika här i världen. Vi föds och vi dör - det är mellansträckan däremellan som kan vara tämligen orättvis för somliga?

9/11-99

Jag har tålamod! Enorma mängder tålamod. Jag är van att mailkonversera med blåbär och jag förmodar att de flesta tycker det funkar bra. Min HTML-guide får iaf massor av beröm för att den är lätt att förstå och framförallt skriven i ett enkelt och *icke-nördaktigt* språk. Jag vet att vi alla är barn i början. Jag kan minnas hur det var själv - dock fanns det inte så många forum på den tiden. Tjejringslistan hade varit en guldgruva på den tiden :). Men jag minns att jag höll en ganska låg framförhållning innan jag blev *varm i kläderna* och fick skinn på näsan - som ofta kommer av erfarenheter och inhämtade kunskaper. Därför blir jag så förvånad när jag ser nybörjare som totalt verkar ha noll koll och inte ser/hör/förstår andras små kommentarer och undringar utan ångar på som om de hade svaret på universums gåtor. Vi andra som har hållit på ett tag och framförallt gärna delar med oss verkar helt ignoreras? De kunskaper vi besitter verkar förkastas. Folk yrar om saker de inte har en aning om och vill inte ens lyssna vid försynta påpekande om att de är ute och cyklar.

I söndagskväll fastnade jag framför TV:n och såg Vetenskapens Värld med ett stadigt tag om fjärrkontrollen :). Det är säkrast det för vi har definitivt inte samma smak när det gäller TV-program och jag vill mest se fakta-program och naturprogram om jag nu ska slösa tid framför dumburken. Skrattar du gott och hjärligt varje dag? Till min egen sorg måste jag nog tillstå att det blivit lite för lite av den varan på sista tiden. Det är kanske därför jag är så trött jämt, grinig och på allmänt dåligt humör? Njae - fan vet - men visst kan det bidra, men ler gör jag ofta allrahelst när jag umgås med mina hundar. Det finns så mycket att småle åt då :) och *bli varm i hjärtat* av.

Nu är det in facto vetenskapligt bevisat att tesen "Ett gott skratt förlänger livet". När du skrattar och fnissar så frigörs *energi*, immunförsvaret stärks och en hel del andra kemiska processer frigörs/aktiveras som anses läkande och stärkande. Framförallt så mår kroppen bra efteråt och det visar sig genom att blodtrycket sänks samt musklerna slappnas av. Ett gott skratt i vänners lag är allra bäst, men även ett framför TV:n, framför en rolig bok eller via radiolyssning är iaf ett gott substitut. För vem sitter mol allena i ett mörkt rum och skrattar? Yttre stimulans behövs för att *trigga* skrattbeteendet och det är ju ganska självklart. Hur ofta kittlas vi vuxna? Hur ofta spelar vi pajas för varandra? Hur ofta skrattas det på jobbet? Hur ofta skrattas det hemma i stressen att få till middagen och sedan *natta* ungarna? Något att fundera över kanske?

8/11-99

Jag blir så less. En kille mailar mig och vill ha hjälp med html, bl.a tabeller och meny-box. Jag klickar slentrianmässigt på den bifogade länken och det första jag ser är en av mina bilder (jag fick den av P. en gång i tiden och Thomas har ytterligare modifierat den) som visas här i Reloaden under vinjetten "Skjuter först! Frågar sedan!". Jag mailar och ber killen ta bort bilden då den är så förknippad med min Reload - efter några mail får jag svar:
Varför ska jag ta bort bilden?
Jag hämtade den från nåns hemsida, vet till 100%
att det inte var från din hemsida dvs. om du
har någon.
Om du har någon? Que Pasa? Hade jag inte en hemsida skulle jag ju aldrig ha fått ett mail med frågor från honom. Ja, jag kan lugnt säga att hans frågor är obesvarade och lär så förbli.

7/11-99

Just nu går det att plocka så mycket man vill från webbplatsen Art Today. Erbjudandet gäller i 30 dagar. http://www.arttoday.com/microsoft/cgl/

6/11-99

Echelon - ett gigantiskt spionnätverk - storebror ser dig! På tal om SurfWatch och blockaden mot min sida :), landstingen kan de oxå! Halloween - en lite för amerikaniserad högtid för min smak. Dock dagen till ära byte jag batterier i min pannlampa och väldigt vilken skillnad det blev i ljusstyrka.

Äntligen ska det lagstiftas i försök att att få jämlikhet avseende löner - hoppas inte borgarna sätter käppar i hjulet nu. Inte en dag för tidigt! Plutten Perssons aktier steg betydligt i mina ögon för detta förslag. Arbetsmarknadens partner har ju inte lyckats med detta och iofs är väl inte det så underligt. Man behöver inte ha IQ Fiskpinne för att förstå varför. Hur många kvinnor finns representerade hos "arbetsmarknadens partner"? Varför tjänar (enligt statistik från SCB) en man i genomsnitt 4900 kr mer i månaden än en dito kvinna? Det ska vara lika lön för lika arbete, kompetensen ska avgöra - inte könet eller födelseland. Ja, det är ju så tyvärr att invandrare behandlas likt kvinnor i detta hänseende. Ska det vara så svårt? I seklets skälvande sista timmar :). Skam att gå in i ett nytt århundrande och ha detta i bagaget.

5/11-99

Hmmm...Silja Line verkar vara lite underliga? De nekade några personer som är s.k hemlösa, dvs bor på härbärgen och har kontakt med Situation Stockhom och medföljande anställda att utnyttja biljetter de fått till skänks. Jag antar att de inte alls hade för avsikt att göra som Svenssons :) - supa sig fulla - utan ville bara resa, äta god mat och komma bort från vardagen ett tag. En vardag som kanske är lite tuffare än den du och jag upplever dagligdags. Visst hade de kanske blivit *uttittade* som motiveringen angavs men VaFan, jag tänker då på alla fyllesvin till Svenssons som har klippkort på Ålandsbåtarna. Uttittade? Skulle de neka ett sällskap dvärgar eller gravt utvecklingsstörda detsamma? Alla som avviker kan riskera att bli uttittade av ohyfsade Svenssons - javisst - men det gäller ALLA, oavsett handikapp, lustigt utseende, konstiga kläder, konstiga gester, säreget språk, konstigt skratt, underligt uppförande och *you name it*.

Jag hämtade ett litet smuttigt program, BrowserSizer på http://www.deepspaceweb.com/download.shtml. Det ger en bättre koll på hur sidan kan te sig i olika upplösningar, smidigt och praktiskt. Annars? Jag fick ett mail :) om att min sida är blockad av SurfWatch på ett universitetsbilbliotek. Que Pasa? Lustigt! Jag kikade på SurfWatch hemsida (http://www.surfwatch.com/) men där var inte min url med bland deras filtrerade sidor och då kommer frågan med automatik - kan man ställa in egna urlar i programmet och om i så fall varför anses min sida som så farlig *skrattar* - en html-guide, en dagbok och en sida om och för kvinnor på nätet? Kan det vara den sistnämda som retar någon serveransvarig *like a pain in the ass* eller är det min dagbok :)?

Fick via mail *vinkar till Vivi* detta! Snacka om dubbelmoral! Han kanske inte tyckte att det var våld att misshandla frugan sin, mer uppfostrande syfte? Jag blir så less ibland :(.
Antivåld-talare dömd för kvinnomisshandel
På dagarna åkte mannen runt för Rädda Barnen i skolorna och talade mot våld. Sedan åkte han hem och misshandlade sin sambo. Mannen levde inte som han lärde och nu har han dömts till tio månaders fängelse, uppger Göteborgs-Posten.

4/11-99

Solig dag igår - härligt!
Var hemma hos Katinka på kvällen.
Smaskens säger jag bara *ler lyckligt fortfarande*.
Jag skrattade gott i onsdags på morgonen när jag gick in i hönshuset. Jag har haft en råttbur (i ståltråd med minimalt nät) där i flera veckor och någon har tagit sig in och käkat upp osten men kommit ut via de minimala små rutorna. Jag har svurit och sagt till mig själv - käka på du bara så blir du tillräckligt fet så du inte kommer ut en vacker dag. Jag fick rätt :), igår satt det en liten mus där som ätit upp en ostbit lika stor som sig själv och kom inte ut genom de små rutorna i fällan längre. Bye, bye sa jag och dödade den raskt. Ja, jag gör det numera - c.a 100 stycken har jag lyckats decimera de senaste veckorna men fler finns. Man hör dem rassla på vinden och ser deras efterlämningar i köksskåpen. De är intelligenta de små rackarna för nu går det ej att fånga dem via små råttfällor längre - de har nog hajat sambandet :). Nu är det burar och råttgift som gäller. Ja, jag är *mordisk* just nu men jag vill inte ha dem inomhus och jag vill inte uppleva samma sak som i våras - att diverse saker tuggas sönder och skitas ned. Jag sörjer fortfarande min gamla Nallebjörn de förstörde - B:s Elvisskivor skiter jag i :).

3/11-99

Börjar inte julhandeln ovanligt tidigt i år? När jag var och handlade i lördags (läs oktober) så hade B&W packat upp och exponerat julpynt. Jag blev less bara jag såg skiten :(. Häromdagen hörde jag en sak på radion som gjorde mig konfunderad. Radiorösten sa (det är ju inte 1:a aprillo så därför blev jag tveksam och vet ej om det var ett skämt) att från och med nu den 1:a november gäller vinterväglagshastigheter? Que Pasa? På 110 väg skulle man enligt honom bara få köra 90 nu. Kan det stämma? Borde man inte ha fått lite mer info om detta i så fall? På tal om det så vad sjutton går gränsen för att bli körkortslös? Jag chansar på 30 över dvs kör man 139 så klarar man sig på 110-väg. Fast inget skulle förvåna mig om det bara är 20 över. Det är svårt att hålla sig inom ramarna med nya bilen, fast nu när det lackar mot vinter och halka så blir det ju med automatik att man får sakta ned. Halka och vinterväglag är något jag har stor respekt för.

2/11-99

Det är inte alltför avlägset och många år sedan detta nedan stod i skolboken "Vår folkundervisning från medeltid till enhetsskola" skriven av undervisningsrådet tillika landshövdingen Ruben Svensson:
<citat>
Flickor af naturen fodra mindre rörlighet, och deras göromål äro av den beskaffenheten, att de, så länge de räcka, fodra mindre tankeanspänning....
<slut citat>
Enligt tidningen Nya Tider utgiven av Folksam så säger Karin Redelius, doktorand i pedagogik vid Idrottshögskolan i Stockholm:
<citat>
Den manliga normen är ännu förhärskande. Samhällets sätt att fördela sina resurser till idrottsrörelsen har en oacceptabel snedfördelning, flickar och kvinnor värderas lägre. Många företag som sponsrar idrotten har samma synsätt, den manliga aktoriteten vinner företräda och gynnas på kvinnornas bekostnad.
<slut citat>
Tankeväckande!

Det är vänliga veckan denna vecka. Men jag började den med att skälla ut en person som jobbade på vårdcentralen i Bro. Jag blir sällan förbannad men nu blev jag det så det räckte och mer därtill. När jag var hos läkaren den 14:e oktober så fick jag besked om att min lungröntgen skulle göras om i slutet av oktober eftersom oklarheter hade uppstått vad den egentligen visade. Remiss skulle skrivas samma dag enligt läkaren som förstod min oro, dagens _understatment_ kan jag lugnt påstå - orolig var bara förnamnet. Jag har väntat på kallelsen, men ingen har kommit. Igår ringde jag och kollade vad som hänt. Tjoflöjt - remissen skrevs först den 26:e oktober och sändes iväg och har inte ens anlänt till Jakobsbergs sjukhus - 12 dagars betänketid för läkarsekreteraren för utskrift eller? Visst har läkarsekreterarna mycket att göra men det finns väl gränser för vad som är acceptabelt? Gnällig? Njae - i detta fall anser jag nog att jag har rätt att gnälla...:(

1/11-99

Minns i november den ljuva september.
Minns någon den låten? Eller är jag tillräckligt gammal för att minnas och inte andra :)? Fast vädret är inte allför olikt september nu - ovanligt varmt för att vara 1:a november tycker jag.

Vintertid igen - ja ja - men hundarna hänger inte med. Klockan 10 igår förmiddag var det en liten fröken här som var väldigt orolig, sprang fram och tillbaxs och undrade om tiden var ur led. Varför? Jo, Smulan är van att strax före elva på söndagar så vankas det en biltur, ofta men inte alltid hänger Nalle med oxå. Affären dit kosan styrs öppnas först elva och det är en ganska punktlig *söndagstradition* att åka dit och att lilla gumman (och ibland Nalle) får hänga med. Det var ganska fascinerande att notera hennes förvirring - som även till slut smittade av sig på Nalle. Men tids nog ändras väl tidsrytmen även hos hundarna.

Såg att numera är ett manligt p-medel klart att testas, en p-spruta med effekt upp till åtta veckor. Ska bli mycket intressant att se om detta kommer att bli en storsäljare. Är män villiga att ta sin del av ansvaret? Embryot till denna p-spruta har funnits i många herrans år. Jaså säger du kanske lite förvånat! Ja, anledningen till att det tagit så lång tid att ta fram denna p-spruta för män har varit att progesteronet visserligen radikalt har minskat produktionen av spermier men även haft en liten bieffekt ibland - sexlusten har avtrubbats. Vilket i sin tur kompenseras med att blanda i en dos testosteron - men avvägningen har tydligen varit svår att hitta. Förlåt en liten reflektion! När p-pillret togs fram för kvinnor var det lixom inget snack om att det skulle förfinas och förbättras pga dess ibland negativa effekt på den kvinnliga sexlusten (bland många andra negativa effekter). Visst - en del märker dessbättre positiva biverkningar men många får tyvärr negativa dito, oavsett vilket medel de testar. Men den forskningen har väl aldrig haft prio ett - som vanligt :). En stake ska stå - annars är det katastrof men vice versa verkar det inte vara så noga med - jag nämner bara Viagra ;-).

Det för mig osökt in på frågan varför bolagstämmor hålls i herrbastun? Ja, det verkar ju som det. Åsa Petersen skrev i Aftonbladet i lördags om de manliga reaktioner som kommit angående hennes artikel om att kapitalismens kris har en könsdimension. En man skrev rakt ut att han ansåg att i Sverige finns det inte en enda kvinna (som han då träffat) som skulle platsa i en ledande position inom bl.a IT-företagen. Hennes svar gillade jag.
- "John-Olof verkar ha tillbringat sina 20 år i IT-branschen i herrbastun.
Där verkar också IT-företagen konferera när de utser sina högsta representanter."
De har då sannerligen iaf inte varit på OPK:s sida och kikat på Petras lista över de många kvinnor som in facto finns i branschen.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1