Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/10-98

I know what I know
I'll sing what I said
We come and we go
That's a thing that I keep
In the back of my head
Simon and Garfunkel

Idag ska man tända ljus över sina döda. En fin sed i och för sig tycker jag, men jag avstår för min egen del. Dels skulle jag få åka som en jojo fram och tillbaks för de ligger utspridda och sedan har jag den filosofin - död är död - finns bara i minnet - och minnet behöver inte besöka en speciell plats för att minnas. Många på jobbet skulle på fester igår, även så tjejerna :-) (Katinka och Susanne). Hade en tanke att kanske *haka* på i alla fall och åka in till stan, men jag gjorde inte det. Dels var humöret inte på topp, samt att det kändes jobbigt att komma hem sent och sedan åka in till stan igen plus att jag tänkte på hundarna. De skulle i och för sig klara sig bra ensamma hemma den stunden men nu var de ju inte ensamma hemma så att säga, kryptiskt - jo! Men mitt liv är kryptiskt just nu :-) eller kanske jag skulle skriva :-(.

Fick ett mail på grund av inlägget i min gästbok. Jag hade ju mailat till abuse på Algonet som i sin tur hade kollat i sina loggar. Företaget i fråga bad om ursäkt och jag fick reda på att kontot hade lånats av en 13-årig släkting. Tror inte att den killen gör om det nu. Kanske någon annan slipper att få *objudna besök* nu i alla fall av honom? Det är ju det som är anledningen till att jag envisas - hävdar att *abuse* kan jämföras med snatteri. Kul så länge det funkar, men blir man ertappad är det inte lika roligt och de flesta lägger av.

30/10-98

Kurs idag oxå! ISDN!
Volvon är lagad .. hurra!

Ny anteckning 08.00
Jag sänder en tanke till alla drabbade familjer i Göteborg! Det är hemskt och inga ord kan beskriva det. Med tanke på det hemska som hänt och att misstanken finns att branden var anlagd känner jag att det är dags att ta upp en gammal devis - RÖR INTE MIN KOMPIS - vilket just nu känns mer aktuell än - Rör inte mitt Internet.

29/10-98

På kurs med Kurt ;-).

28/10-98

2 års misshandelsgaranti med full returrätt!
En vänsterpartist har lagt in en motion mot den regel som ger män rätt att importera en kvinna, utnyttja henne i nästan två år och och sedan slänga ut henne ur landet. Okey, så var det inte meningen med lagtexten men in facto har resultatet blivit så i många fall då kvinnorna är rättslösa innan två år gått. De kan inte skilja sig utan att riskera då att åka ut ur Sverige pronto. Vad har de att återvända till oftast? Har själv sett exempel på detta med importerade fruar (på mitt förra jobb), karlar som haft i släptåg sin importerade *fru*, vilken oftast knappt har vågat titta mig i ögonen och låtit mannen sköta allt. Må hoppas nu att lagen ändras till kvinnornas fördel.

*Annica funderar och ler* - man kanske skulle skaffa sig en importerad man :), verkar inte vara så vanligt. Dock skulle jag behandla honom mycket väl. Vem vill sex med någon som tvingas till det? Vem vill bo med någon som innerst inne hatar dig för att du behandlar personen så illa? Vem kan känna respekt för ett svin? Nej, kärlek och respekt kan inte köpas. Kärlek och respekt förtjänas. Kärlek och respekt är inte alla förunnat för evigt - ofta får man vara glad om man upplever det någon gång i sitt liv.
Annica - nedanstående inlägg med tanke på ett citat igår som jag log åt
//dock skulle jag inte ha något emot att brutalt bli upptryckt mot väggen :o)

27/10-98

Igår var en sådan där dag man helst vill slippa uppleva.
Vaknade 04.00 och steg upp, alldeles för pigg för att sova till 05.00, omställningen till vintertid är alltid lika svår. Nåja, passade bra för jag hade planerat att vara tidigt på jobbet - så jag fikade, gick med hundarna och släppte ut hönsen. Var på jobbet redan före 07.00. Där var jag snabbt tvungen att *möblera om* då jag fått ny arbetsplats och var tvungen att snabbt packa upp och iordningsställa det viktigaste. Nya telefonen var jag förstås tvungen att *pilla* på och undersöka alla knappar :-), vilket givetvis resulterade i att jag utan att veta om det vidarekopplade min anknytning till mobilen, dock ej min mobil utan hans som suttit där tidigare. Flertal samtal senare ringde han växeln och undrade lite ilsket vad som stod på varvid växeln kontaktade mig och berättade att mina samtal hamnade hos honom, tablå och ett stort skratt. Tyckte väl att telefonen och mobilen var tyst på morgonen.

Burkarna som kom i fredags och vilka jag skulle snabbt iordningsställa på morgonen för vidare destination till en mässa visade sig sakna extra PCI-plats så jag fick stressa runt och jaga rätt på två nya, tack G. som hjälpte mig :-). En manual kom in för bearbetning - MÅSTE - vara klar idag före 09.00 (kvällsarbete igår). Kände mig lätt stressad, började må illa och få ont i bröstet - pang så högg det till i hjärttrakten och allt tycktes stanna upp. Då var det jag som tog det lugnt ett tag - gick sakta och högdraget runt och gjorde det jag skulle istället för som i vanliga fall pinna runt som en skållad råtta - stresspitten nummer ett. Vilket i sin tur gjorde att jag missade ett viktigt möte då jag inte hann det jag skulle. Har ju redan haft hjärtinfarkt (innan 30 års ålder) och känner igen symptomen samt att det ligger i släkten på min fars sida. Så jag vet när enough is enough! Förra veckan slet nog rejält på kroppen. Väl hemma hade jag timmar av jobb framför mig. Nåväl - hoppas att dagen blir lite lugnare?

26/10-98

Jaha, då har man förfallit till att blivit en *skinnbög* då :-). Har alltid fnyst åt folk med skinnmöbler, fråga mig inte varför och har aldrig velat ha en skinnsoffa själv hemma. Nu släpades dock en dylik hem i lördags, stor och i äkta skinn. Bortskänkt av ett diplomatpar som skulle bort på utlandskommendering och inte visste vad de skulle göra av den tämligen nyköpta skinnsoffan. Den ser bättre ut än gamla bäddsoffan, medgives samt framförallt vilken komfort. Hundarna får dock fortsätta ligga i soffan, jag bryr mig inte om det blir märken efter deras klor - vad sjutton den var ju gratis :-).

Lite si och så med orken igår. Orkade bara borsta Nalle, Smulan får vänta fast hon egentligen är i lika stort behov av en borstning. Det här blöta höstvädret gör att man måste passa på när de är torra, annars blir det bara djurplågeri att *slita och dra* i en blöt päls.

Någon påtalade att jag borde dra en repa förbi gästboken och jag förstår varför. En med IQ-fiskmås hade gjort ett inlägg som jag egentligen bara skrattade åt då det mer avslöjade personens brist på intelligens och avundsjuka än sårade mig. Men hur som haver abuseavdelningen på Algonet har fått ett mail, för det hade kunnat vara någon som tagit _mycket_ illa vid sig att få ett sådant inlägg i sin gästbok.
Sun Oct 25 10:29:12 1998
mailto:hataatiger@hotmail.com
from 195.163.73.64
Jävla skitsida du har din subba!
Dra år helvete och stoppa upp din sida i röven.
Skitsida jävla hora! Skitsida jävla hora! ....
Där tog fantasin slut för just frasen Skitsida jävla hora upprepades 100 gånger till si så där :). Algonet fick jag fram - jaja deras abuseavdelning fick ett mail där jag framförde min åsikt och bad dem *ta personen i örat* samt fråga om hon/han/den/det brukar stå på gatan och skrika djävla hora åt främmande människor också.

25/10-98

Förra helgen var jag och kikade på en kåk som i sig var jättefin, dock utan vintervatten och vatten-toa :-). Dock var jag beredd att lägga ett bud på den och fixa till det som saknades för att kunna bo permanent då huset låg ensligt och fint i skogen. Men tji - budgivningen hade redan startat och låg på en nivå som bara idioter kan gå vidare med (läs stockholmare *ler*). Surt sa räven om rönnbären ...

Vädret var underbart igår, kändes skönt att orka ta två rundor i skogen med hundarna. De har milt sagt fått försaka sådant den gågna veckan. Men vad gör man? När allt ansvar ligger på mig när det gäller dem. Därför anser jag att det är MINA hundar :), kan man bråka om hundar vid en skilsmässa? Barn vet jag att folk använder som *slagträ* och att de far illa vid skilsmässor. Dock inte jämt, som tur är försöker ju föräldrarna för det mesta att hitta en för barnet passande lösning. Men... Läste just om en kille på 11 år som återigen skulle tvingas till sin mor fast han helst av allt här i världen vill bo hos sin pappa. Snacka om övergrepp på ett barn som så tydligt visat vad han vill. Vilken bild ska han få av samhället? Varför tar alltid myndigheterna för givet att modern ska ha vårdnaden med automatik? Är det för att kompensera för alla de misstag de gör åt andra hållet? Då de ger umgängesrätt åt en olämplig far mot barnets och moderns vilja. Ibland undrar man om de helt sonika kastar tärning om beslutens utslag! Snurr! Snurr! Livet vore bra mycket enklare om vi inte krånglade till det så förbaskat jämt ;-). Tacka vet jag hundar, de följer sin instinkt och är alltid sig själva - kan inget annat heller. Fram för lite mer *djuriskhet* hos oss människor. Vad är det för fel att följa sina drifter och instinkter? Men på ett positivt sätt givetvis. Litar mer på mina hundar än vad jag gör på många människor.

Vad är det första man tänker på när man ser en välklädd man?
Att han är gift samt att frun har god smak!

24/10-98

Nu ska det väl bli slut på gnället :-), fick en penicillinkur (Vibramycin) igår som ska se till att bihålorna läker samt att jag kan andas ordenligt igen. Att ha astma är inte kul i vanliga fall och än mindre kul om man är förkyld. Ringde klockan 08.00 och fick en tid 09.10, bugar och bockar och förstår inte belackarna som kritiserar vår sjukvård och vill privatisera ihjäl den som så mycket annat. Skönt om man kan bli som vanligt igen :-). Denna vecka har varit enormt jobbig och jag har kommmit i en svacka rent *jobbmässigt*.

Har fått flera klagomål på en av dagböckerna i Dagbok på nätet så jag tog bort den och mailade en motivering. Svårt, jag är kluven men de som besöker dagböckerna ska inte behöva uppleva det som negativt. Det finns gränser, underförstådda och av de allra flesta accepterade om vad man kan skriva eller inte. Jag får ta på mig en del av ansvaret då jag inte skärskådade dagboken sida för sida.

23/10-98

Ren vilja som gäller nu, rakt av!
Gårdagen var hemsk, ny Treo varannan timme för att överhuvudtaget klara att sköta jobbet. Väl hemma efter att ha hängt på en långtradare för att överhuvudtaget *hitta* hem så kom feberfrossan.... Gnäll ... gnäll ... gnäll :(
Kollade inte ens mailen igår kväll ... då är _det_ kris *ler lite snett*.

22/10-98

Snart blir man en lagbrytare då. PULa mig hit och PULa mig dit. Lagen träder i kraft den 24:e oktober. Ta chansen att protestera till regeringen här! Här kan du läsa mer om vad lagen egentligen innebär! Jag riskerar upp till två års fängelse om jag i min dagbok kritiserar och namnger någon, att tycka att Alf Svensson är en skenhelig politiker är då åtalbart eftersom jag inte först frågat och fått Alfs samtycke till att nämna hans namn. Inte heller får jag länka till Eva Persson utan att först kolla om jag får skriva namnet i länken, om man ska dra det till sin spets. Dock är jag journalist eller konstnär är det okey? Utnämner härmed mig till livskonstnär! Kan även säga att jag då inte tänker väcka åtal :) mot er som länkar till Annica Tigers HTML-nybörjarguide *ler*.

Att lagen drevs igenom trots massiva protester visar bara på inkompetensen hos de ansvariga när det gäller Internet. För sjutton - se till att de rimliga lagar som redan finns efterlevs istället. Resurserna räcker ju inte ens till det, bevisligen. Kvinnor misshandlas, barn utsätts för pedofiler, nätet är fullt med barnporr och inbrott hos privatpersoner skrivs av utan åtgärd pga bristande resurser hos polisen. Nej - gärna mer information om GÄLLANDE lagstiftning (warez, barnporr osv.) som rör Internet samt om den gällande vedertagna Netiguetten. Lär skolelever att umgås naturligt på nätet och uppmana kvinnor och pensionärer att börja använda Internet i större utsträckning.

21/10-98

Trevlig *lunchdate* igår :).
Annars var det förkylt :( och hostigt ...
Var tvungen att ta lilla Forden igår till jobbet. Inget kul alls! Varför? Vad skulle du tycka om du fick förmaningar typ dessa innan du åkte:
Rök inte i bilen, det läcker bensin .... någonstans!
Ta det försiktigt, ett av bakdäcken kommer att smälla när som helst då det är en *bula* på det!
Dagens understatement att jag tog det försiktigt!

Skulle vilja ta ett snack med bilbesiktningen! Volvon klarade den galant för inte så länge sedan. Själv är jag ingen bilmekaniker men jag har länge klagat på att bromsarna tar dåligt och att det knakar och brakar i bakvagnen. Har velat lämna in den flera gången - men då jag är beroende av att få tillgång till min andra bil måste vi pussla lite, så det har inte blivit av för mina klagomål har dessutom avfärdats som felaktiga och *sjåpiga*. Att bilen sedan klarade besiktningen fick jag minsann höra *ler* - skrattar bäst som skrattar sist för när jag nu äntligen fick möjlighet att lämna in bilen var omdömet dystert. Allt i bromsväg är slut och finito, allt måste bytas rubb och stubb och det blir dyrt - samt att stagen i bak är nästan av. Delar beställda och bilen ska repareras nästa vecka, men jag lär ta det lugnt fram till dess, det kan jag lova. Bilar är ett stadigt bekymmer, allra helst när man är beroende av att ha en bil för att överhuvudtaget ta sig till jobbet.
Vill ha en ny bil :-) - ähhh ... ett nytt liv vore bättre.
Känner mig gnällig idag! Tantvarning!

20/10-98

Regn, kall natt och givetvis *pansarglas* att skrapa från rutan. Dj*vligt kul :(, nyduschad, blött hår och med en förkylning i kroppen. På väg in till Kista hörde jag på radion att flera avåkningar, krockar bl.a en dödsolycka hade skett på morgonen (06.00). Deprimerande! Ödet? Vem? Vad? Avgör att det ska drabba dem det drabbar? Tänk att sätta sig i bilen, glad i hågen, skruva på radion och åka iväg - några minuter senare ligger man som ett *smäck i rutan* i en krossad bil. Kör försiktigt - det går så snabbt. Det tar tid att lära sig leva och bli en hel människa - men att dö kan ta endast en sekund av ovarsamhet.

Dagen gick men inte mer .... när jag kom hem klockan fyra var hundarna jätteglada ;-), något konfunderade blev de dock när jag efter en snabbkissning kommenderade in dem i huset och sa - KOM, NU LÄGGER VI OSS! Rasade ned i sängen, kröp under täcket med bägge två snusande runt omkring mig, precis som om de fattade att jag inte mådde bra! Så låg jag i flera timmar och bara feberfrossade, men sedan var jag tvungen att gå upp och gå en längre sväng med dem efter en treo, C-vitamin och Echinaforce, *pigga-upp-grogg*! Uppe på nätet en kvart :-), rekord i mini-surfning. Tankade bara hem mailen, konstaterade att inget behövdes svara på så där rakt av. Hoppas denna dag blir bättre *ler*. Iaf kan jag önska er en bra dag! Sköt om er och KÖR FÖRSIKTIGT!
*Kram*
Annica

19/10-98

Känns som om jag håller på att bli tvärförkyld.
Inte just nu!
Vill inte!
Har inte tid!
Inte lust!

18/10-98

*Skrattar gott* - gissa vad jag fick igår? Ett par in-lines!!!! Wow! Testade dem lite lätt, frågan ställer sig - hur sjutton bromsar man? Fanns en liten manick på ena skon som sades vara broms? En föreslog att jag skulle ta på mig dem när jag gick (skulle då bli åka) med hundarna. Jo-tack ;-). Först vill jag nog ha knä-, handleds- och armbågsskydd samt hjälm innan jag testar den varianten, samt öka på livförsäkringen *ler*.

Vi hade byalagsmöte på förmiddagen igår. Kul att träffa grannen mittemot och byta ett par ord, har lixom inte blivit av förut, annars var det som det brukar vara - vuxenkäbbel :)))).

Nu har Fagerlund gjort det igen .... att han aldrig lär sig. Ids inte ens kommentera, men ni som missade artikeln har jag saxat ur EN av de många grodorna.
"Man måste väl inte alltid hålla dörrarna öppna för minoriteter. Jag har exempelvis svårt att förstå tjejer som vill boxas. Varför kan inte tjejer syssla med sånt som de flesta tjejer ändå gillar bäst i grund och botten."

17/10-98

Nalle tyckte _inte_ om fotografen som var här igår *ler*. Nalle blir alltid lika upphetsad av glädje (Smulan oxå) när någon kommer på besök. Dock brukar han lugna ned sig efter några minuter när han fått köra sina cermonier, pussa på mun och fjäska lite men igår så *voffade* han hela tiden på fotografen och ville inte riktigt koppla av. Tror att fotografen blev lite smårädd eller rättare sagt irriterad :), vilket iofs jag kan förstå. Jag känner ju Nalle men en som inte gör det kan ju tro att han är farlig. Hoppas bilderna blev bra ändå! Visst är mina små (=stora) charmtroll tämligen ouppfostrade men jag älskar dem och framförallt så är det ju mitt fel helt och hållet, det är ju inga *rottisar* jag har utan två snälla och veka *njuffar* så någon brukshundsträning har jag aldrig haft med dem. Det hade jag däremot med min första hund, schabradoren Buster som var en hund som verkligen behövde veta vem i huset som bestämde.

16/10-98

Igår släpptes Click2Service för dig som har ett swipnet-konto hos Tele2! Jag har redan varit inne och skaffat mig ett alias (atiger givetvis) till min hemsida där samt forwardat mail från gamla e-mail adressen till nya. Från det ena till det andra :), som vanligt, jag har haft funderingar på att sluta att dela ut Tigerlänkar då jag delvis tappat lusten samt känner att tiden inte räcker till men igår fick jag ett mail som gav mig lusten tillbax. Tack!

Jag älskar när löven blir gula och naturen förändras nu på hösten. Men givetvis kan man säga - vet ej om jag ska kratta eller gråta :). Enda nackdelen är att det börjar bli så mörkt på morgnarna, snart får jag ta fram pannlampan när jag ska ut med hundarna - en klar fördel om man ser vart man går.

15/10-98

Tack för alla trevlig *grattisar* som förgyllde min dag igår. Det värmde och fick mig att känna mig uppskattad som person. Ska inte sticka under stol med att det kändes jättekul och framförallt behövligt just nu. Martin hade gjort en jättefin sida just för dagen, Leena kom med en smickrande komplimang (hon tyckte jag såg ut som en liten flicka och inte en tant på 45) och massor av mail med *grattisar* kom från både kända och okända. En del bekräftade mina misstankar att jag faktiskt betyder en del för andra. Svindlande tanke att helt för mig okända människor läser min dagbok (de andra sidorna med) och har nöje av det, att jag som person har något att tillföra till deras liv. Hade jag aldrig kunnat ens i mina vildaste fantasier trott för några år sedan. Kanske ska tro på det jag hört folk säga till mig nu så många gånger sista tiden :))) - jag har blivit en slags *kult* på nätet. Men jag har alltid slagit det ifrån mig och skrattat lite förläget, men lite kanske ligger i det? Nåväl - hur som haver om jag nu för en gångs skull fick lite inre övermod - ett visst ansvar börjar jag känna så jag är glad för att jag orkar hålla på och svara på mailen som kommer in och att jag fortfarande orkar *kläcka* ur mig ett och annat dagligdags i dagboken :).

Tanken for igår då till alla dem som fyller år utan att någon kommer med liknade trevliga *grattisar*, de finns tyvärr! Människor som aldrig förunnas något utöver det vardagliga slitet, ingen som ringer och ingen som frågar efter dem. Ingen som bjuder dem på middag eller fest och själv kanske de inte har någon att bjuda, om de nu skulle tordas försöka bryta sin isolering. Ja - folk ligger ju och dör utan att någon bryr sig eller sörjer. Sådant gör ont i mig. Såg mycket elände när jag jobbade inom hemtjänsten samt på Långbro coh Beckomberga, alldeles för mycket elände och därför övergav jag min tänkta karriär som mentalsköterska. Så en slutkläm:
Våga bry dig!
Ser du att en granne verkar ensam, bjud in grannen på en kopp fika eller bara säg hej, hur mår du när ni möts i trappen.
Syns man - så finns man!
*Kram*
Annica - fortfarande med ett leende på läpparna ;-)

Ah, look at all the lonely people

All the lonely people
Where do they all come from?
All the lonely people
Where do they all belong?
Beatles

14/10-98

För 45 år föddes jag med navelsträngen runt halsen och fick kämpa lite för att överhuvudtaget få en plats här i livet, men det gick ju bra det oxå :) med tiden .... inget kan tas för givet här i livet tycker jag. Som mitt motto numera har blivit - ta för dig, ingen annan gör det åt dig! Jag har fått kämpa - som de flesta andra arbetarbarn för att få ett hyggligt liv och numera tycker jag väl att jag lyckats mer eller mindre. Eller - kanske man kan uttrycka sig så här - det är mindre kämpande nu *ler*. Tankarna går till en annan *rödtott* jag gillar - *keep going* och jag sänder en bamse-jätte-mega-peppande kram virtuellt!

Fick ett mail från en gammal klasspolare, kul! Jag har tendensen att tappa kontakten med folk om de inte oxå anstränger sig lite (småstolt - våga ta första steget - jag? - nehejdå - inte alls *ler* - en av mina många negativa sidor - ja), så därför blev jag jätteglad när han hörde av sig. Han jobbar tillfälligtvis i närheten av Kista - så det bara _måste_ bli en lunch snarast. Mycket att ta igen! Mycket att snacka om!
*Kram* och ha en underbar dag!
hoppas Annica och tänk på att:
Om inte du är dig själv!
Vem ska då vara det?

Vad du bör säga om du vill skrämma iväg en man?
Jag älskar dig, vill gifta mig med dig och jag vill föda dina barn.

13/10-98

Inga nyheter anses vara goda nyheter ... tack för alla svar :)
Annars var jag rejält trött och fnissig på eftermiddagen - efter en lång och händelserik dag. Träffade bl.a en snygg fotograf - *Annica ler* - jo titta får man ju! Samt en mycket trevlig journalist som charmade mig direkt. Vanligtvis är jag ganska svårflörtad - litar numera inte på folk förrän jag lärt känna dem och brukar vara ganska avståndstagande i början. Vilket av en del kan tolkas som om jag är lite kall och har taggarna utåt. Så är inte fallet - men jag har blivit luttrad eller vad jag ska kalla det och tar det säkra före det osäkra. Har blivit besviken så många gånger på människor som jag litat på och som sedan gjort mig illa men å andra sidan har jag säkert lika många gånger gjort andra illa på grund av detta. Snackade med en annan journalist igår - men då var jag på betydligt sämre humör, ja rent ut sagt förbannad och på ett sjuhelvetes humör pga vissa orsaker :( så det var inte lika avspänt, tur att det var via telefon och inte direktsändning.

Imorgon fyller jag 45 - har inte än beslutat mig för om jag ska tycka att det är kul eller om jag ska förtränga dagen i ära. Visserligen brukar de flesta säga att jag ser yngre ut än vad jag är, men visst känns det att man börjar bli gammal. Ser man en fräsch nybadad 21-åring nu kollar man bara in honom utan att ens drömma om att göra något annat *skratt*. Eller rättare sagt det är skalet som börjar bli gammalt, för innehållet är ungefär likadant som för 20 år sedan. Bara lite mer insikt och förståelse för sakernas tillstånd, nåja - i de flesta fall iaf. Vi hade en diskussion häromdagen, jag försökte förklara för en ung kille på 22 år att det bara är skalet som åldras i de flesta fall, undantag finnes givetvis. Han hade svårt att se sig själv ränna runt på stan till halvfem på morgonen. Fast vete sjutton om det inte kommer att bli en markant skillnad mellan hur gamla och nya pensionärer uppför sig om si så där 20 år. På pensionärshemmen kommer Rolling Stones att dundra ur högtalarna istället för Snoddas och Internet kommer att ha x antal portaler för just målgruppen pensionärer. Tänk om man kunde sia in i framtiden?
Ha en bra dag!
Annica
// 20 år kvar snart :))))
Förresten! Här är en sida för bokälskare! Besök den!

12/10-98

Tja, knäppgökar finns det gott om. Ett varningens ord - ja, du läser förmodligen detta - att skicka mail i andras namn är mot vedertagen nätetikett och än värre att skicka *abuse-mail* i andras namn vilket är olagligt. Så får fler underliga mail påstådda skickade i mitt namn så kontakta mig *pronto*. Blir så less .... Jag som försöker motverka *abuse* på nätet är knappast den som skulle skicka iväg sådant. Det säger ju sig själv. Det vore att *bita sig i svansen* (med tanke på vart jag jobbar) att syssla med sådant :), även om jag kan erkänna att somligas uppträdande på nätet får det att klia i fingrarna. Jag är godtrogen och tror/vill alla om gott till motsatsen bevisats. Dock biter jag ifrån när det behövs - säger som Jonas Gardell - Sätt gärna på mig men sätt dig inte på mig.

11/10-98

Lade in fem nya på Dagbok på nätet, kika in hos Kicki och läs hennes funderingar. Givet att en journalist kan uttrycka sig väl :). Annars slöade jag mest igår, kändes som om det behövdes. Slöa är väl ungefär det jag tänker göra idag oxå, förutom några långa sköna skogspromenader med vovsingarna.

10/10-98

We´ve got to show some respect
We´ve got to learn to protect
Don´t take it for granted I know
That if you want to stay close
We´ve got to show some respect
Tina Turner
Lång dag igår och händelserik. Dock, som vanligt inget att skriva om här eftersom det gäller mitt jobb, det är som jag tidigare sagt en helt skild del av mitt *dagboksskrivande* av många skäl. Jo, jag kan nämna att Norges radio hörde av sig samt en stor veckotidning med tanke på artikeln i Aftonbladet. Skaffade hundvakt med kort varsel bara för att hinna med allt, tack Sven :-). Har lite jobb med mig hem, men förhoppningsvis ska jag lata mig lite i helgen. Funderar på att åka och handla lite kläder, vilket sannerligen behövs, lite mer snyggare kläder att ha på jobbet osv. Hemma föredrar jag att krypa in i *mys-pys-kläder* och på bygden är det skit i samma hur man ser ut tycker jag när man är ute med hundarna och på tomten.

Årets tandläkarebesök är avklarat. Är väl en av de få som gillar att gå till tandläkaren, tar ytterst sällan bedövning för jag tycker sprutan är värre :). Kanske även beror på att jag har stans gulligaste tandläkare, en tjej i Solna som jag har gått till i 100 år, *ler* njae snart 25 då. Har fått ovanligt mycket e-mail nu så jag ligger efter, hav dock tålamod - jag svarar på det mesta. Förra helgen hade jag inte ens tid att utse veckans Tigerlänakr, men nu måste jag skärpa mig ... *Kram* och ha en bra lördag. Hoppas ni får trevligt på middagen *vinkar* - tackade nej då jag känner att jag inte orkar vara social just denna helg utan vill bara ladda batterierna så gott det nu går, för nästa vecka blir *stressig*.

9/10-98

Artikeln i Aftonbladet var bra igår! Kul!

Spelade in Alice Bah och såg programmet igår eftermiddag. Jag tycker Susanne, Martin och Petra gjorde bra ifrån sig dock tyckte jag att det styrdes in på fel vägar. I mina ögon är ovanstående nämda personer inte *nätmissbrukare* - mer *nätanvändare* som använder Internet till jobb, nytta och nöje. Att man använder Internet flitigt behöver inte betyda att man är asocial och inte klarar av livet utanför, IRL. Att vara beroende av Internet, tja :? är det värre än att vara beroende av att telefonen funkar eller att TV:n sänder som vanligt? Hur många blir inte lite nojiga om telefonen brakar ihop eller säg dem som vill att TV:n skulle vara obrukbar om de ville se på TV? Internet är jämförbart med alla andra sätt att kommunicera tycker jag, telefon, amatörradio och samtala IRL.. *Nätmissbrukare* i mina ögon är sådana som t.ex dessa två filurer *ler*, människor som inte klarar av ett vanligt liv eller sådana som sysslar med *abuse* och olagliga akriviteter på Internet. Folk som använder nätet till att manipulera, spela roller och bete sig elakt/fult mot andra, så skulle de förmodligen aldrig våga göra öga mot öga med folk i verkliga livet.

När jag ändå satt framför TV:n kollade jag in Reportrarna som denna gång handlade om mina favoriter :). Hoppas att alla som röstade på Alf Svensson såg detta och tog sig en rejäl funderare på sitt val. Visste de att 80% inom partiet är emot fria aborter och att 60% vill häva upp partnerskapslagen? Har de förstått vilka *bigotta* personer som finns i detta parti?. Några fällda kommentarer, observera citat ur programmet:
Det är abnormt att vara honosexuell!
Homosexuella borde inte få finnas på valbar plats i riksdag, landsting eller kommun!
I Malmö ville en ha folkomröstning huruvida en muslimsk församling skulle få bygga en minaret!
När det gäller minoriteter är rasister och homusexuella jämförbara!
Det bör bli svårare att skiljas anser de!
Våldet har ökat i Sverige sedan partnerskapslagen kom!

Observera! Detta ovan var citat från intervjuade i programmet - det ena dummare än det andra. Jag höll på att gå i atomer av ilska och _förstår_ inte detta partis framgång? Är folk idioter? Eller lurades de att rösta på Alf Svensson? Körde KD med dubbla budskap?

8/10-98

Tja, sent i säng och tidigt uppe ....
En *kommer strax* skylt kanske jag ska hänga upp :). Nävål, ha en bra dag!
*kram* Annica

7/10-98

Det är tydligen imorgon i Aftonbladet artikeln kommer. Kom att tänka på att det kan inte vara lätt att jobba som journalist, att skriva om allt och alla utan att kanske ha de baskunskaper som krävs för att det ska bli rätt. Jag försöker alltid kolla så det blir rätt i mina ögon - men inte alltid helt lätt. Därav kommer nog denna *myt* om att folk ALLTID blir felciterade och jag tror inte att det beror på journalistens okompetens inom sitt yrke utan just detta att ingen kan allt. Vet själv hur svårt det är när jag ska skriva manualer och göra support-sidor till webben, hur viktigt det är att man har alla basfakta/kunskaper innan man får till det rätt. Man måste förstå det man skriver om, så kan bara jag jobba iaf. Att vara journalist måste vara jobbigt ibland, för de kan ju inte sätta sig in i allt i grunden, snacka långa pressläggningar då :)))).

Ikväll ska jag spela in Alice Bah för då är Susanne och flera jag känner/vet vilka de är med och diskuterar om/när man är beroende av Internet. Själv ska jag på möte och träffa bl.a Katinka, Lotta och Marina och ev. Christina och Petra lite senare. Vad vi ska göra, det är en hemlis :-)?

6/10-98

De som känner mig vet att jag anser, rätt ska vara rätt. Har förut skrivit i min reload om att det finns indikationer på att kvinnor får sämre vård pga sitt kön bl.a vid hjärtinfarkter. Vilket ifrågasattes av en del via mail, de tyckte jag rent ut sagt var ute och cyklade :). Well, well! Igår släpptes en rapport av docent David Gaunt som visar på att männen drar det längsta strået ända in i döden. Nu finns det svart på vitt att män får snabbare, bättre och mer kvalificerad sjukvård än kvinnor.

Har haft en diskussion igår angående att använda BCC respektive CC när man mailar folk privat. CC kan vara användbart när man vill att flera ska se samma mail och att det ska ske öppet, dvs den som är mottagare ser vilka ytterligare som fått mailet och kan svara förutom avsändaren även dem om det förekommer felaktigheter i mailet. Att köra BCC på privata mail är att spela *under täcket*, hur mycket kan man lita på en person som gör det på en skala från noll till ett? Enda avsikten med att BCC:a privata mail är i mina ögon att misskreditera mottagen som inte har en chans i världen att motsäga och påpeka på felaktigheter då personen inte ens vet vem eller ens att någon ytterligare fått en kopia. Jo, man kan se det i loggar - men vilka har tillgång till dessa loggar? Jo, abuse och inte den vanlige användaren. Jo, ska erkännna jag har gjort det en gång själv nu (i rena rama ilskan) - in facto igår som svar på ett mail som jag fick reda på hade BCC:ats till flera andra som inte ens var berörda.

Fotografen och jag blev nästan osams igår. Han ville ha bilder som gör att jag antagligen ser ut som en *rugguggla* och inte alls ut som vanligt? Till sist sa jag - skit i bilden - det är inte den som är väsentlig. Artikeln ska ju inte handla om mig :). Hoppas jag iaf fick fram det jag ville ha sagt, mina synpunkter om abuse och hoppas journalisten kan skriva ned det till en bra artikel. Inte för att skrämma men för att informera om fenomenet som finns och ingen borde utsättas för oförberedd. Vet ej när den ska tryckas, men Aftonbladet Kvinna kommer ju bara ut på onsdagar vad jag vet.

5/10-98

Borstade busarna igår! Försökte sedan klippa klorna på Smulan, Nalle han nästan räcker fram tassen frivilligt :-). Vilket som vanligt ledde till en tvåkamp. Att hon ska tycka att det är så jobbigt att få klorna klippt. Kom bara till skott med att klippa klorna på baktassarna, sedan gav jag upp. Att brottas med en nästan *70-kilos hal ål* var mig övermäktigt. Får ta framtassarna någon annan gång. Det hjälper inte att vara lugn och bestämd, jag ser ju hur mycket hon lider och vilken ångest hon upplever, *pussipussgurkan* :). Hon är ju så duktig när jag borstar henne fast hon avskyr det (hon talar tydligt om det varje gång, småmuttrar men låter mig härja), så jag har inte hjärta att plåga henne mot hennes vilja alltför mycket.

Annars tråkig dag igår - hatar söndagar. Måndagar är mycket roligare. Blev bjuden på middag eventuellt nästa lördag, det tackar jag för *ler*, återkommer med svar. Dessutom av en mycket trevlig person som jag gillar väldigt mycket, *vinkar*. Igår gav till och med optimisten i mig upp och satte på elementen inomhus. Snart är det vinter ...

Vad är det största mysteriet med män?
Hur de kan bli äldre utan att mogna.

4/10-98

Skulle rensa ut lite skit ur cgi-bin lådan på servern igår kväll, av misstag åkte en väsentlig fil med så nu funkar inte min gästbok på guiden. Jag fick skicka ett mail till unix-killen och be snällt att han återställer den i veckan *pinsamt* :). Papperskorg, vad är det? Tacka vet jag Win 95 - bra för oss snabbhänta - en chans att återställa *smärre katastrofer*.

Underbart väder igår! Nalle är deprimerad igen, han är kär på avstånd. En labradortik ett par kilometer bort höglöper och Nalle ligger bara och ylar hela dagarna. Han låter så ledsen :(. På promenaderna är han som *bortbytt*, gamlingen som annars brukar gå sävligt och lite stelt pinnar på som värsta unghunden MOT goda lukten :-). Men HEM går det i snigelfart än saktare än vanligt, nästan så jag milt får dra och hala hem honom i kopplet. Jobbigt! Tacka vet jag tikar :-).

3/10-98

Har jobb med mig hem denna helg oxå!
Fast en tröst i mörkret är ju att jag älskar mitt jobb så det låter värre än vad det är. Men jag känner att jag skulle behöva ta ut en semestervecka, dock frågan är när jag ska kunna klämma in den? Fast om jag analyserar min situation lite mer noggrant är det nog inte patentlösningen att ta en semestervecka även om jag skulle behöva få sova längre än till 05.00 på morgnarna :-) några dagar.

Nej, det som är grundorsaken är nog lite mer komplicerat. Inte för att jag borde klaga, det finns så många som har det tusen gånger värre. Visst har jag allt jag behöver materiellt, äger två bilar, ett halvt hus, har ett nätverk hemma med alla leksaker jag behöver, ett bra jobb och en bra lön samt en hel del i *madrassen* :))). Haha - potentiella inbrottstjuvar göre sig icke besvär för den är inlåst på banken *ler*. Men inget/ingen hjälper mig att ladda *batterierna*, förutom mina hundar då som ger mig så mycket, men det räcker inte. Att leva ensam är jobbigt, än värre om det inte är självvalt. Men vete sjutton om inte att leva ensam i en tvåsamhet är värre? Jag saknar någon att luta huvudet mot och vara *liten* hos, någon att dela mina innersta känslor/tankar med, någon att krama och någon att få koppla av hos. Fast jag har ett j*kla gott humör och tur är väl det .... :).

Snart skall Tigrarna träffas, släkträff utflaggad av min mor. Har massor av kusiner och tremänningar eller vad det heter som jag _aldrig_ sett. Min släktkänsla är inte som den borde vara men det har sina orsaker och felet är inte bara på min sida. Men visst vore det kul att få träffa alla Tigrar. Tack förresten för Tiger-bilderna som skickas in till mig - mera mera :))). Fast de andra filerna som bifogas kan ni låta bli *ler*, med tanke på dessa tider så _klickar_ jag inte på okända eller icke väntade exe-filer. Artikeln i Metro fick det tydligen att klia i somligas fingrar - vad fan, ursäkta uttrycket - jag är dum men inte såååååååååå dum ;).

2/10-98

Manlig polis hade spritfabrik hemma i huset
Konstig rubrik va! Hade det varit en sådan hade det stått kort och gott, polis hade ... Så skulle man ju aldrig skriva, en manlig polis? Men såklart jag kör med tvärtom-metoden nu för det stod kvinnlig polis hade .... Man tycker ju att journalister ska vara upplysta och moderna, varför i fridens namn fortsätter de i gamla hjulspår och särskiljer? Polis som polis?

På jobbet tycker en del att Max är bästa hamburger-restaurangen (rent av kult) - jag har alltid sagt att det spelar väl ingen roll, hamburgare som hamburgare. Fast jag är ju fel person att ha åsikter om detta egentligen, äter nästan aldrig hamburgare. Men inspirerad av detta köpte jag en från Clock igår i Kista - blääää :-), den åkte ut genom bilfönstret på E18 .... *Annica stämmer in* - Max _är_ bättre.

Vad är det lättaste sättet för en hustru att göra sin man döv?
Genom att säga att hon vill prata med honom.

1/10-98

Var ju bara tvungen att gå med i mailinglistan Datakvinnor jag skrivit om förut i dagboken. Ett bra initiativ, men tyvärr verkar det ha smugit in ett par *element* som inte hör hemma där eller hur man ska uttrycka sig utan att bli alltför odiplomatisk. Tråkigt! Vi tjejer ska hålla ihop, lära oss av varandra och dra nytta av varandra tycker jag. Inte hålla på med *pajkastningar* och sådant vi kvinnor kan vara alltför bra på ibland - avundsamhet - illvilja - skvaller - skitsnack - *you name it* ... vilket renderar mig ibland att önska att jag inte tillhörde det kvinnliga släktet. Nej - nu överdriver jag lite, men något åt det hållet iaf :). Är med på två andra mailinglistor med bara tjejer, GirlTalk och Tjejringens och de är toppen ...

Själv föredrar jag blandade listor för jag gillar killar mer :)))). Blir jag hängd om jag anser att de flesta killar är mer *chosefria* och ärliga än många kvinnor samt har mer av min stil, tonen rå men hjärtlig. Trivdes jättebra på Televerket bland alla manliga arbetskamrater *ler* - på många sätt.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1