Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Till mitten av månaden. ---->

30/11-02

Fram till cirkus sisådär 1996 var snigelposten en viktig del av livet. Öppnandet av snigelposten var en riktig ritual när jag kom hem efter jobbet. En högtidsstund varje dag över en kopp kaffe och en zigg. Det var ofta blandad kompott, räkningar, reklam, brevvänners brev, erbjudanden, beställda varor och allt mellan himmel och jord. Numera kommer det mesta via mailen, utom då räkningar och paket. Snigelposten är ganska tråkig numera, ärligt talat. Mailen är – minst sagt – mer intressanta :(, både på gott och ont. Men i går fick jag två biobiljetter via snigelposten, helt oförhappandes. Det var mitt webhotell som på detta sätt tackade mig för en liten tjänst jag gjort dem nyligen. Det var roligt att få dessa biljetter så där oväntat. Jag funderar på att gå och se "En kvinnas hämnd" i gott sällskap :).

Jag gjorde en skinka i går :). Lite tidigt. Jag vet. Men B. älskar julskinka och han brukar avverka x antal under december månad. Jag själv är inte alls lika förtjust i skinka, eller julmat överhuvudtaget. Men, men....jag ska testa att göra en saffranslängd i dag, helt enligt ett recept taget från TV-programmet "Gokväll". Receptet finns på SVT Text-TV, sidan 680. Jag hoppas det funkar bra. Jag är ingen hejare på bak direkt. Men friskt vågat, hälften vunnet.

Sanningen kommer alltid fram.
Om nu någon orkar lyssna på den.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/11-97
"När vi slutade vår IT-PC samordnar utbildning fick vi (60 st) en bränd CD med lite *goodies* i *avskedspresent* som överlämnaren uttryckte det <citat> var en kompensation för att kursen varit så dålig </citat>" Jag blev mailbombad samt "påsignad" hundratals mailinglistor av serveransvarige på komvux i Upplands Bro kommun. Yisses Amalia! Dessutom delade en annan anställd ut pirat-CD:n som avslutspresent. Vilken cirkus! Visar i ett nötskal kursens kvalité.
Läs mer: =>

30/11-98
"...hörde på Aktuellt igår att en ny avhandling från Göteborgs universitet påvisar SKRÄMMANDE nya siffror angående kvinnomisshandel och sexuella övergrepp. Över var fjärde (4) kvinna mellan 17 och 41 år har minst en gång utsatts för detta av sin man/pojkvän. Undrar om de har inkluderat det som i mina ögon är lika illa, psykiskt terror? Än mer uppseendeväckande är det att andelen var lika stor nedåt i åldrarna. Har inte den uppväxande generationen annammat någonting alls när det gäller detta? Kvinnosynen och kvinnoföraktet verkar florera även där. Spridningen av våld och sexuella övergrepp var lika över alla s.k samhällsgrupperingar - låg som hög. Undersökningen baserade sig också på ej icke invandrade kvinnor vad jag förstår bara för att eliminera risken för att man skulle tolka resultatet fel. Finns ju en utbredd fördom att talet skulle vara högre där och med dessa siffror tror jag att man kan *omkullkasta* den myten. Minst var 4:e .. *Annica blir rädd* och orolig för kommande generationer. Varför ska det vara så svårt att ändra på sakers tillstånd?" Redan 1998 var detta på tapeten i min reload. Om något radikalt hänt sedan dess? Nopp! Skulle inte tro det.
Läs mer: =>

30/11-99
"Resan hem var ett helt äventyr. Väldigt vad man fick hålla ett stadigt tag i ratten för att bilen skulle åka rakt fram. Jag var nog inte den enda som hade problem, ovanligt många tog det väldigt lugnt på E18 och allrahelst över dessa höga broar, bl.a Stäketbron. Väl hemma och kaffesugen...ingen el. Det dröjde c.a två och en halvtimme innan strömmen kom. Det var inte roligt. Man är ganska beroende av el minst sagt. Inget kaffe. Ingen dator :(. Inget gjort varken för jobbet eller privat. Mörkt blev det till slut oxå. Det var skönt när det började lysa i stugan sedan mot kvällningen." Blåste rejält i går oxå.
Läs mer: =>

30/11-00
"Det är tråkigt att vuxna människor beter sig som små barn - slänger på telefonlurar, vägrar prata i telefon, hetsar/oroar andra som inte ens förstår vad det handlar om, sänder elaka mail till andra om andra personer, och rent av hatfyllda mail till mig. Allt bara för att några inte ville svara på några frågor om varför de agerat som de gjort. Inte för att jag misstyckte mot handlingen i sig utan mer för att jag förstod att det låg annat bakom - vilket sedemera har visat sig vara rätt. Tråkigt. Jag är alltid öppen för en dialog och det är bara att *vissla*. Jag är aldrig omöjlig. Men djupa sår har det blivit, längst inne där jag är som mest tunnhudad. Samt att sista saken som gjordes i ren illvilja ej går att bortförklara hur man än gärna skulle vilja - i efterhand." Än i dag är det mycket jag inte förstår. Men livet går vidare och förhoppningsvis har vi alla lärt oss något av detta.
Läs mer: =>

30/11-01
"Jag ska avvakta några dagar, men annars om det inte blir bättre måste jag åka in med henne till Ultuna för ultraljud av livmodern och de får ta en odling på flytningarna. Alternativet kan till sist bli att operera bort livmodern. Men det hoppas jag att jag slipper besluta om. Hon skulle uppleva det som ett stort trauma, det vet jag. Veterinärbesök. Operation. Borta ensam bland främmande människor. Jag känner min lilla njuffedam. Jag har redan upplevt en hund som aldrig blev sig lik efter en stor canceroperation. Buster fick vi avliva efter en lång och orolig julhelg. Han var inte sig lik när han kom hem. Han blev aldrig sig lik heller. Han blev ett lik istället....Det ringde strax före midnatt igår. B. vaknade och blev orolig, han har en släkting som är dålig. Men jag var vaken, eftersom jag låg och läste, och jag såg på nummerpresentatören att det var ett hemligt nummer. Det brukar aldrig vara hemligt nummer när hans släkt ringer, inte när min ringer heller för den delen. Så jag lät signalerna gå fram och lät telefonsvararen ta hand om samtalet. Men ingen talade in något meddelande. Då la jag luren åt sidan, *tutitut*." Operationen av Smulan som sedermera skedde gick bättre än väntat. De mystiska telefonsamtalen har slutat?
Läs mer: =>

29/11-02

Min lillebror, som inte är så liten längre kanske, ska disputera nu i början på december. Det måste jag närvara vid, närmare en doktorshatt än så lär jag själv aldrig befinna mig :).

Varför har blonda tjejer blåmärken runt naveln?
Blonda killar är inte så smarta dom heller!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/11-97
"Började morgonen med att rensa köksavloppet, bättre start på dagen kan man ju ha." Roligare saker finns att göra.
Läs mer: =>

29/11-98
"ANTI-JUL föreningen ska jag nog starta upp tror jag :). Hemma är det enda i julpyntsväg jag skaffar mig en julstake i köksfönstret, sedan är det stopp med sådant tjafs. Gillar inte ens julmat 'ler*.... Visst är jag tråkig? Men för mig är julen som vilken annan helg som helst. Dels för att man förut alltid jobbade på de röda dagarna och dels beroende på andra erfarenheter långt tillbaka. Den där riktiga glädjen vill lixom inte infinna sig. Än värre med denna julhysteri är det för alla som inte ens har någon att fira julen med. Jo - Arne Weise på TV :) eller Kalle Anka." Jul är inte alltid kul.
Läs mer: =>

29/11-99
"Vilken upplevelse! Vilken känsla! Allt blev så mycket häftigare :) - lixom förstärkt. En 32-tummare slår en 20-tummare *fetastort* - vem säger att inte storleken spelar roll? Ju större desto bättre! Vad jag snackar om? TV såklart! Vad trodde ni?" :)
Läs mer: =>

29/11-00
"Orkar inte skriva något idag! Men jag önskar er alla en underbar dag! *kram* Annica"
Läs mer: =>

29/11-01
" Det är ett problem detta, att vi inte skyddar barnen tillräckligt mycket. Ge barnen status som brottsoffer när ena förälderna misshandlas av sin partner. Vem skulle tvinga ett brottsoffer att umgås med den som utfört brottet man är brottoffer för. Snurrigt? Läs artikeln jag länkar till ovan så kanske det klarnar. På tal om mansmisshandel. Äntligen har jag fått tag på statistiska uppgifter. Män som misshandlas av kvinnor är försvinnande få, jämfört med kvinnomisshandelns siffror. Visst finns fallen, intet tu tal om annat. Det har däremot varit svårt att argumentera vidare om detta då ingen statistik varit tillgänglig. Varje år polisanmäls 20.517 kvinnomisshandelsfall i Sverige, enligt Brottsförebyggandet rådet (BRÅ). Mycket pekar på att långt fler kvinnor misshandlas utan att anmäla. Enligt kriminologen Leif G W Persson kan det verkliga antalet misshandelstillfällen vara så stort som 300.000 per år. Under hela förra året polisanmälde 227 män att de blivit misshandlade av kvinnor som de kände. Sannolikt är det också här många misshandelsfall som aldrig anmäls. Använder vi samma faktor som gäller för mörkertal för kvinnor så skulle det kunna bli ett mörkertal på c.a 3.000 fall. Det blir en (1) procent av kvinnornas mörkertal." Problematiken med våld mot kvinnor är större än dito tvärtom. Det spelar ingen roll hur mycket extrema mansgrupperingar tjafsar om att problematiken med våld mot män (av kvinnor) är ett större problem än våld mot kvinnor (av män). Förmodligen tror de på tomten oxå. Statistiken visar på hur det ligger till. Egentligen. Nu anser jag att allt våld är förkastligt, oavsett könet på våldsverkaren. Men man kan inte snacka bort ett problem genom att uppfinna ett annat. Man kan inte urskulda ett agerande genom att hävda en felaktig motsats.
Läs mer: =>

28/11-02

Jag fick ett mail från en journalist som ville göra en intervju inför ett radioprogram. Jag tackade nej, dels för att jag inte skulle vara hemma den angivna tiden samt för att jag är så superless på ämnet "abuse på nätet". Vad mig beträffar så finns det fler nollor än ettor ute på nätet och så ska det tydligen vara. Journalisten ville att jag skulle tipsa om hur man som kvinna kunde skydda sig på nätet. Jomenvisst! Det kan jag välan göra. Men jag tror inte att det är vad folk vill höra ;). Jag, en pessimist? Hur kan du tro det?

 1. Ge sjutton i att koppla upp överhuvudtaget. Då slipper du alla bekymmer.
 2. Måste du ändå upp på nätet, skaffa dig ett manligt "nick", så slipper du värsta kokosnötterna.
 3. Lämna aldrig, aldrig, aldrig ut ditt efternamn, din hemadress och/eller ditt telefonnummer.
 4. Surfa bara på de upplysta gatorna, dvs. klicka bara på välkända länkar.
 5. Lämna aldrig, aldrig ut din vanliga mailadress, what so ever.
 6. Skaffa en skräpmailadress som du kan använda på nätet. Börjar den adressen få för mycket spam och annat tjafs är det bara att byta adress.
 7. Ge dig aldrig in i diskussioner med nollor på nätet. Det är helt fruktlöst och dömt att misslyckas redan från början.
 8. Skaffa dig inte någon hemsida.
 9. Måste du ha en dito, skaffa dig inte en gästbok eller anslagstavla. Se även punkt 5.
 10. Tro aldrig på något som skrivs eller sägs på nätet, på mailinglistor eller i andra forum. Det är sällan det är sant.
 11. Lita aldrig på någon okänd ute på nätet. De flesta är ute efter helt andra saker än vad du tror. Det är alltid nollorna som drar längsta stråt, tvärsemot Darwins teorier.
 12. Skaffa dig hängslen och livrem, dvs. brandvägg och virusskydd.
 13. Klicka aldrig på bifogade filer eller länkar. Aldrig någonsin, även om du så känner adressaten utan och innan. Det är ingen garanti längre.
 14. Vad du än nu blir utsatt för – anmäl. Missbruk ska beivras. Om du inte bryr dig, vem ska då göra det?

Så till avsnittet mail man undrar varför man får.
email = kurtol@XXXXXX.se
name = Kurt Olsson
subject = Kontakt!!
field0_alder = 74
Jag är ensam pigg dansant samhälls orienterad Bowlar mme

Och? Fattar nada! Jag driver ingen pensionärskontaktförmedling? Jag själv skulle knappast troligt dejta någon som nästan är lika gammal som min egen farsa.

email = 91jer01@XXXXX.se
name = Johan Eriksson
subject = Kontakt!!
field0_alder = 11
url = http://www.lunarstorm.se/xxxxxx
Någon som vill knulla??
Skriv då!!
Bara tjejer!!

Knulla? Med en 11-åring? Du behagar skämta pysen. Kom igen när du är torr bakom öronen :).

I teorin kan män och kvinnor förstå varandra.
I teorin kan man även fånga ål med lasso.
saxat från en mailinglista [TM]

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/11-97
"Annica Tiger - skriver nätdagbok med klös Riktigt rolig rubrik tyckte jag i tidningen På Torget." :)
Läs mer: =>

28/11-98
"Vem tillbringar en fredagskväll med att bygga om nätverket, byta kort i datorerna, installera om och in massor av program? Jo jag :))))." Sämre saker kan man syssla med en fredagskväll.
Läs mer: =>

28/11-99
"Jag skulle inte platsa i Robinson. Jag hatar falska människor i alla former. Det har utvecklats till ett s*tans falskspeleri. Må bäste man vinna? Här är det väl frågan om att må falskaste vinna?" Lär gälla även i år vad jag förstått.
Läs mer: =>

28/11-00
"Vi har en båt på tomten, stående upp och ner. Det kanske är dags att vända på den och bygga om den till en Noaks ark?" Det är lika regnigt även i år.
Läs mer: =>

28/11-01
"Som sagt, allt kan inte då skyllas på räviga umgängessaboterande ex. Lite pillande i naveln skulle ge besked om annat. Ibland ligger faktiskt felet hos mannen. Ibland hos bägge. Men sällan enbart hos kvinnan, vilket en del extrema mansgrupperingar vill göra gällande. Tro mig eller ej." Sorterade tankar, som sammanfattades med orden ovan.
Läs mer: =>

27/11-02

Ha en bra dag!
*kram*
Annica

Det är bara den som själv har stått där
som tittar misstänksamt bakom dörrar.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/11-97
"Tänk vad tiden går fort, oroväckande fort. Paniken sprider sig. Jag har märkt att ju äldre man blir desto fortare tycks tiden gå. Rent logiskt är ett år lika långt för mig som för en 20-åring. Men på något sätt tycks ändock året gå fortare nuförtiden än förut. Underlig iaktagelse men ändock sann rent relativt. Eller är det bara så att nu är man pinsamt medveten om att man inte lever i all evighet. Något man inte bekymrade sig om som ung direkt." Åren går fortare och fortare, desto äldre man blir.
Läs mer: =>

27/11-98
"När jag kom hem igår hade Smulan (antagligen) vält hönsfodersäcken och rivit upp den trots att den var väl tillknuten. Hon har blivit en riktig *dammsugare* nu - ständigt på jakt efter något ätbart. Vete sjutton hur mycket foder hon fått i sig? Kan det vara nyttigt? Snart börjar hon väl flyga och kackla :)))." Smulan är mattokig, minst sagt.
Läs mer: =>

27/11-99
"Mit kök är numera som en fästning. Allt inlåst och tillstängt. Smulan har blivit alldeles förryckt igen. Häromdagen när jag kom hem hade hon gjort en räd mot de hönsfodersäckar som står innanför köket i tvättstugan, två oöppnade, tillslutna säckar snyggt öppnade och testade :). En soppåse som jag glömde kvar på golvet hade genomsökts in i minsta detalj för att eventuellt finna några matrester. Några bananer på köksbänken samt tre clementiner var spårlöst borta - inte ens skalen återfanns :). På bänken syntes tydliga spår efter hennes klor då hon försökt öppna brödburken men inte nått ända fram. Gumman lilla. Alltid lika hungrig. Så nu går hon omkring och rapar hönsfoder och skiter ut det i det närmaste osmält." Smulanbulan.
Läs mer: =>

27/11-00
"jo, det var jag som sade att Internet består av ettor och nollor, mest nollor." :)
Läs mer: =>

27/11-01
"Ha en underbar dag *kram* Annica."
Läs mer: =>

26/11-02

Jag hittade mitt drömjobb i helgen. Jag kände direkt, "Det här jobbet vill jag ha". Jag kastade mig över SEND-knappen och skickade iväg en ansökan. Nu får jag hålla tummarna. Jag tar inte ut något i förskott. Dessa gågna höstmånader har lärt mig att det är ingen idé. Säkert har 1750 andra arbetslösa hittat samma platsannons och resonerar likadant :). Arbetsmarknaden är inte som förr. Inget är som förr. Citypendeln sökte tågvärdar. Ett ganska slentrianmässigt jobb kan tyckas (med andra ord ett lågstatusjobb), men det lockade över 300 att söka. Jag är förundrad. Skakad, men ej rörd.

Än har jag inte börjat fundera i de banorna om att jag skulle vara för gammal för de jobb jag vill ha. Vill våga vägra vara vuxen. Sådeså! Men jag vet att problematiken finns, kanske mer outtalat än direkt. Jag har precis läst ut boken "Oss medelålders kvinnor emellan" skriven av Eva Halldinger på W&W förlag. Den rekommenderar jag varmt, även till andra än dem som titeln anspelar på. Boken gav mig många goda, glada, befriande skratt och igenkännande leenden, samt en och annan aha-upplevelse.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/11-97
"Hatar Stockholm, ett möte en timme tar en halv dag av mitt liv :) med resor in fram och tillbaks. Bonnläppen talar! Har nog bott här ute för länge nu känner jag. Men jag blir bara stressad inne i stan, fattar inte hur jag kunnat jobba och bo MITT i smeten i 8 år. Fast å andra sidan fattar jag inte hur jag kunde hamna NORR om stan, efter att bott söder om stan i herrans många år tidigare. Det är som jag alltid säger, man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet." Jag är född i Boden. Men det var läääääääääääänge sedan.
Läs mer: =>

26/11-98
"Hej du! Sitter här och kollar på din hemsida och undrar om du har haft en taskig barndom, för något fel är det ju. Först så skulle jag vilja säga att det är tur att din morsa inte hade samma uppfattning som dig om män för då skulle du ju inte finnas eller? Jag har ju förstås inte sett hur du ser ut och så, du kanske är väldigt hårig, har svans?" Nej, jag har ingen svans. Har du?
Läs mer: =>

26/11-99
"Inget nytt under solen. Vart den nu är :(. Så....ha en bra dag *kram* Annica"
Läs mer: =>

26/11-00
"En del andra *gamla klassiker* har tyvärr slutat. Men så är det, lusten kommer och går och ibland försvinner den helt. En del väljer att börja skriva i ett helt nytt namn för att ingen ska kunna identifiera dem. En del signar av men återkommer efter ett tag. För många har detta med att skriva dagbok på nätet mer eller mindre blivit en slags tillvänjande faktor som är svår att göra sig av med helt." Still going strong.
Läs mer: =>

26/11-01
"På tal om veckan mot rasism på TV. Jag tycker att det är en bra idé, men bättre vore att sprida ut informationen året runt. Nu kanske det blir lätt för dem att värja sig som borde se och höra. Jag fick nedanstående historia via en mailinglista. Jag frågade om det var okey att sprida det vidare. Ytterligare kommentarer behövs nog inte? Texten/historien är ganska talande av sig självt. För några år sedan fick ett land i Sydamerika en vice-president som bott i exil i Sverige. Dagens Nyheter ville intervjua honom om detta, men vice-presidenten avböjde med förklaringen
– Under de fyra år jag städade på DNs redaktion var det aldrig en en enda journalist som hälsade på mig ens."
Det blev nog ingen intervju där inte.
Läs mer: =>


25/11-02

Lilla vän, hur är det fatt?
Det är ju kallt som fan i natt.
Varför är din hals så röd?
Lilla vän, du är ju död!

Varför har du tatt ditt liv?
En sån slö och skitig kniv...
Är du inte riktigt klok!?
Lilla vän, vad har du gjort?

Vad är detta för en tid
då dom unga tar sitt liv?
Vad är dette för ett land
som bär döden i sin famn!?
ur Björn Afzelius låt Flickan i snön från Innan tystnaden (1982)

Jag hörde på nyheterna att två (2) procent av alla dödsfall kan relateras till självmord. Det är en hel del det....Hur många försök det sedan går på dessa två procent är en annan femma. Vad är det som gör att så många väljer att avsluta sitt liv i förtid? Så många unga dessutom? Det är tragiskt. Du vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Ju mer dåligt du mår, desto större är chansen att det är något bättre.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/11-97
"Att läraren som ska undervisa i HTML, Javascript och Java själv parallellt med sin undervisning hemma och på fritid lär sig grunderna i det ämnet som ska undervisas i är inte rekommendabelt i mina ögon." Kunskapslyftet var på tapeten. Det var en skrämmande upplevelse. Läraren kunde inte ett jota när det gällde ex. javascript. Men ändå gav han lektioner i det, samtidigt som han medgav att han suttit uppe halva natten för att själv försöka förstå.
Läs mer: =>

25/11-98
"En undrade om jag hade funderingar på att skriva en bok. Svar - jo! För cirka 10 år sedan hade jag de funderingarna, men har lagt det på hyllan. Skrev ju dagbok i många herrans år, dock slängde jag dem vid senaste flytten i förvissning om att det var det bästa. Såg mig min dotter framför mig hittande dessa vid mitt dödsbo :)))), den tanken var inte lockande. Men jag ångrar mig lite ... lite." Vem skulle vilja läsa den boken?
Läs mer: =>

25/11-99
"Någon av mig helt okänd genererade två mail häromdagen med samma innebörd - kort och konscist - knulla up dig. Hmmm..skriver man så till en främmande människa? Jag hade tur och kom över via ett e-mailregister namn och telefonnummer. Jag hade inte aning om om det var en vuxen människa eller en ung dito - men jag misstänkte givetvis att det var någon spoling som inte var riktigt torr bakom öronen. Jag ringde upp igår kväll och pratade med hans mamma. Jag misstänker att 9-åringen fick det hett om öronen senare och hade lite att förklara. Detta slog ju med råga 10-åringen som busringde hem ett flertal gånger med röstförvrängare och talade i vad som kunde uppfattas i hotfulla ordalag, dock blev det dyrt för honom - 500 pix (kostnaden för spårningen) på månadspengen var nog kännbart samt så fick han en rejäl utskällning misstänker jag. Ja - jag _är_ grinig. Men man måste säga ifrån. Allt har sitt embryo någonstans och talar man inte om för dem då vad som gäller kan det nästa gång vara för sent.....Vi hade en dylik, förresten flera dylika sådana när jag gick på komvux för några år sedan. Killar som lider av *skit framför skärmen*-syndromet och tror att de är Guds gåva åt kvinnorna. Dvs de _tror_ att det är tjejerna som är mindre värda men det visade sig att det var _de_ som egentligen hade problem med *skit framför skärmen* och inget kunde, inget ville, inget klarade på kursen förutom att beklaga sig över hur dåliga vi tjejer var. Jag glömmer ju aldrig han som satt bakom mig som ideligen slängde iväg glåpord - djävla rödstrumpa åt mig :) och andra i hans ögon nedsättande fraser. Nå - i mina ögon var det nog mer att han öppet satt och visade vilka problem han själv hade." Ja, vad säger man?
Läs mer: =>

25/11-00
"Jag vet att många har en massa förutfattade meningar om bl.a Roks. Jag får oxå något underligt i blicken när röster höjs för att män inte ska få ha datorer pga risken att de surfar på porrsajter och lagrar barnpornografi på datorerna eller att män inte ska få jobba inom barnomsorgen. Men jag drar ju inte alla över en kam. Sverige är stort och det finns lika många åsikter som det finns människor. Det är upp till var och en och sortera ut det som för den personen är relevant. Roks är en paraply-organisation och där ryms alla slags schatteringar från "vitt" till "svart". Som sagt - jag håller med om det finns vissa falanger som är lite fel ute - men för den skull så kan iaf inte jag döma ut hela kvinnorörelsen. Det är ungefär som om jag pga vissa extrema mansgruppers agerande skulle döma ut HELA mansrörelsen och tro att ALLA är sådana. Det gör jag inte. Det gör nog ingen. Det finns "pärlor" och det finns svin. That´s it."
Läs mer: =>

25/11-01
"Janis Joplin! Vilken nostalgi-tripp på TV:n igår. Släng er i väggen alla dagens Barbie-dockor med silikontuttar, tonvis med smink och en påklistrad sexig *outfit*, allt i syfte att försöka göra karriär inom musikbranschen. De är mer produkter av producenter än något eget. Janis Joplin hade något äkta som kom inifrån. För oss som växte upp runt 1968 var hon en förebild och en som gav oss tjejer råg i ryggen. Vart det ledde är en annan fråga. Med tanke på hur jämlikheten verkar gå kräftgång." Nostalgi!
Läs mer: =>

Varför tror inte män på faderskapstest?
Blodprovet tas i fingret.

24/11-02

Stoppa våldet mot barnen. Skriv på!
Mord på och misshandel av barn bestraffas lindrigare än om offret varit vuxet. Det har vi sett många exempel på under senare tid. Det är skrämmande. Det borde vara tvärtom! Ett barn, likt ett djur, är helt försvarslöst och vuxna borde värna om det istället för att förgripa sig på det. Jag saknar ord.

En psykisk sjuk kvinna hamnade i Migrationsverkets våld i två år, blev sedan utvisad – trots att hon var svensk. Hur i helskotta kan sådant här ske? Detta får mig att fundera på hur övriga asylsökande behandlas. Får de adekvat vård och omsorg?

Är stora vinterledan redan här? På olika hemsidor, mailinglistor och i andra forum verkar det som om folk är ovanligt griniga och lättirriterade just nu. Ta´t lugnt. Ta en Toy. Det blir inte bättre av att dra allt i långbänk. Det man inte skulle göra IRL kanske man inte heller borde göra URL? Använd inte tangentbordet som ett slags vapen, använd det som det hjälpmedel det är för att kommunicera istället.

Vad skulle min hjärnskrynklare (om jag nu hade haft en sådan) ha sagt om utslaget av detta test?

Paranoid: Moderate
Schizoid: Moderate
Schizotypal: Moderate
Antisocial: Low
Borderline: Low
Histrionic: Low
Narcissistic: Low
Avoidant: Very High
Dependent: Low
Obsessive-Compulsive: Moderate

Avoidant
Avoidant personality disorder is characterized by extreme social anxiety. People with this disorder often feel inadequate, avoid social situations, and seek out jobs with little contact with others. They are fearful of being rejected and worry about embarassing themselves in front of others. They exaggerate the potential difficulties of new situations to rationalize avoiding them. Often, they will create fantasy worlds to substitute for the real one. Unlike schizoid personality disorder, avoidant people yearn for social relations yet feel they are unable to obtain them. They are frequently depressed and have low self-confidence.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/11-97
"Kvinna 44 år, med ordinärt men ungt utseende försvunnen. 158 lång, långt brunrött hår och si så där *lagomtyckamatärgotttjockt* midjemått. Efterlyses av tre ylande ledsna förtvivlade hundar :-D." Ja, vart tog hon vägen?
Läs mer: =>

24/11-98
"Hade igår på förmiddagen och halva eftermiddagen en sådan utanförkänsla och kände att jag sögs in i det *svarta hålet*, men som tur var gick det över mot kvällen." Det svarta hålet är farligt.
Läs mer: =>

24/11-99
"Igår morse var jag glad över att jag bor på landet :), man får så mycket mer då. Visst saknar man självklarheter som att slinka ned och köpa kvällstidningen eller att gå på bio oplanerat. Men naturupplevelserna är så mycket större här ute. När jag var ute och gick med Nalle i gryningen såg jag månen i sin fulla prakt på väg ned. När jag säger fulla prakt menar jag det - den var enorm, man såg månlandskapet och framförallt den var upplyst av den uppåtgående solen så den var som en stor orangelysande apelsin som lyste starkt och klart. Jag såg en fin räv knata på åkern några hundra meter från skogsvägen, fullpälsad och vacker och inte alls som man förr var van att se dem, lite skabbiga och taniga. En sten ute på åkern visade sig vara en älg som haft sin nattlega där, att se den resa på sig och sträcka på sig var en upplevelse. Att höra fåglarna i buskarna försiktigt börja med sin trevande morgonsång var en lisa för öronen i den annars bedövande tystnaden." Naturen är en lisa för själen.
Läs mer: =>

24/11-00
"Igår satt jag i telefon i 2,5 timmar. Det är nog rekord för detta år :). Jag ogillar att prata i telefon rent allmänt men den person jag pratade med kände jag med en gång att *vibbarna* var okey så tiden bara rann iväg. Jag har även svårt att lita på folk om inte *vibbarna* är klockrena. Och den egenskapen tackar jag Gud för - Gud som jag så ofta påstår inte finns :). Annars är jag också ofta - tro det eller ej - blyg som bara den när jag har att göra med människor jag aldrig träffat eller har haft kontakt med på annat sätt. Det kan man kanske inte tro med tanke på att jag exponerar mig i min Reload. Men betänk - den är bara en spegel av en liten, liten del av mig. De innersta tankarna och känslorna behåller jag för mig själv - det är väldigt, väldigt få som får ta del av dem." 2,5 timmar! Vem var det? Jag minns faktiskt inte.
Läs mer: =>

24/11-01
"Vägen genom I1 var som en isbana, halkavalka. Där brukar de ofta varken salta eller sanda. Det är iofs bra, bara man slapp möta SL-bussarna som tror att de äger vägen. Vi bilister tvingas åt sidan, trots att vi kryper på andra vägkanten är det ofta bara några centimetrar mellan bilen och bussen vid själva mötet. Fort kör de oxå. Att sakta ned innebär kanske förseningar i tidtabellen? När man kommer hem är det skönt att tända en brasa i kaminen och bara njuta. Att det mörknar tidigt går att undanröja genom att tända ljus inomhus. Istället för att banna mörkret - tänd ett ljus." Halka tycker jag inte om.
Läs mer: =>


23/11-02

Nu har jag förberett mig mentalt inför vintern. Nu tycker jag att det bara är fint med snön. Jag hoppas den får ligga kvar eftersom allt blir så mycket ljusare, förstärkt av snöns vita vithet. Kylan är inga problem. Det är bara att klä på sig ordentligt. Det som jag ogillar mest är halkan. Halka valka! BTW - snart är det jul!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/11-97
"Men jag anser att en nikotinist är mer *hooked up* på nikotin än vad en heroinist är på sin drog. Läste i en artikel att kvinnor har svårare att sluta röka pga att nikotinet bildar en *symbios* med kvinnans ämnesomsättning." Bra ursäkt. Nej, inte alls. Att jag har svårt att sluta röka beror mer på taskig motivation och dålig karaktär.
Läs mer: =>

23/11-98
"Vaknade klockan 05.00 av att Nalle öppnade ytterdörren och smet ut i mörkret. Ja, han är en fena på att öppna dörrar, dock brukar han inte ha för vana att knata ut så där själv så tidigt på morgonen. Klev in barfota i träskorna och kastade en jacka över axeln och gick ut för att se vad han gjorde. I mörkret såg jag *nada*, hundar måste se bra bättre än oss människor men efter ett tag lokaliserade jag honom och vi gick in igen. Stod i valet och kvalet om jag skulle sätta på kaffe eller lägga mig en stund till. Valde det sistnämda och till min förvåning slumrade jag till igen, med Smulan snarkande vid min sida :-)." Nalleballe *hjärtat fylls med kärlek*.
Läs mer: =>

23/11-99
"Jag såg vetenskapens värld i söndags (jag ser mer och mer på TV numera då jag försöker hålla mig från datorn) då de visade en dokumentär om hur vi människor i decennier har plågat och använt en av våra närmaste släktingar som försöksdjur. OBS! Ironi! Underligt att de inte lika gärna har använt mongolider och cp-skadade istället, som ännu mer genetiskt står oss nära? Varför inte på dödsdömda fångar eller folk som ändå ska dö? Varför inte på aborterade foster? OBS! Ironi! Nu får jag antagligen hat-mail :), men jag vill bara göra en parallell för att förstärka och menar det givetvis inte. Fast det där med aborterade foster har jag funderat på. Hur vet vi att så inte har skett? Schimpanserna är lika oss rent genetiskt (till 96%) och kan sägas vara våra släktingar sett ur ett långt perspektiv. De har dokumenterat samma känsloliv som oss, de kan känna smärta, ledsnad, glädje, ilska och sympati. De har minne - precis som oss om inte bättre :), en schimpans kom ihåg sin skötare efter sexton hela långa år i en liten bur och mindes hans namn. Ja, detta var en schimpans som kunde teckenspråket och kunde alltså kommunicera med sina plågoandar. Vilka experiment de har utsatts för i mänsklighetens namn. En del helt onödiga men plågsamma. Andra kanske kan motiveras (med nöd och näppe) men har utförts så det åsamkat djuret onödig smärta, både psykiskt och fysiskt. Skamligt! Detta var från USA. Vad döljer sig i våra svenska laboratorier? De plågar ju hundar i svenska laboratorier (vilket jag tycker är lika fördjävligt) och jag skulle inte vara speciellt förvånad om det sitter en och annan schimpans i trånga burar i laboratoriets mörker även här. Hur sjutton kan man jobba med detta? Plåga levande varelser? Varför koncentrerar de sig inte på att hitta alternativ? Nu när det går galant att odla mänsklig vävnad. Barbari! Nästan så man kan bli militant vegan för mindre." Det värsta rovdjuret på denna jord är människan.
Läs mer: =>

23/11-00
"Jag är fortfarande förvirrad. Sårad. Oförstående. Ledsen. Men jag fick mig en rejäl *reminder* om varför jag inte gillar tjejer i gemen. Jag har alltid varit en pojkflicka redan som liten. Jag har alltid trivts bättre i manligt sällskap, både privat och på jobbet. Att jag dessutom ofta föredrar mina hundars sällskap är en annan femma. Måhända en defekt rent socialt - men inget jag inte kan hantera. Jag tror iofs inte på att *könsifiera* allt. Vad sitter i generna? Var är arv? Vad är miljöpåverkan? Vad är uppfostran? Dock har jag stundtals sett en tendens att vissa tjejer har ett överflöd av icke (enligt mig) önskvärda egenskaper. Egenskaper likt att snacka skit, överreagera, jaga i flock, feghet, vända kappan efter vinden, ej vara förmögen till egna åsikter, tvång av att tillhöra en grupp, falska, inte våga sticka ut från mängden, ej kunna analysera, bristande logik, irrationella, oförmåga att ta konflikter, inte kunna vara ärliga och lite annat smått och gott. Nu överdriver jag lite :), men de introverta känslorna håller på att övergå i extroverta dito - dvs rena rama ilskan." Jag har alltid gillar killar bättre.
Läs mer: =>

23/11-01
"Var fjärde Sverigedemokrat har poster i brottsregistret. En Sverigedemokrat i kyrkofullmäktige har tretton (13 !!!!!) domar, bland annat för grov misshandel. Jajaja...jag har tidigare påvisat att brottsligheten ÄR hög i extrema grupper vare de sig är politiska eller inte. Det är kanske därför de bara platsar i dessa extrema grupperingar?"
Läs mer: =>


22/11-02

Apropå gårdagens text.
Bludder som bludder?

I går var jag på Hubben. Lotta Ramel trimmade oss – ett litet gäng – i syfte att stärka vårt självförtroende. Att arbeta med hela rösten. Att koncentrera sig. Att lyssna. Att framträda. Det var intressant och gav mersmak. Synd att inte fler kom. Det var verkligen värt mödan.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/11-97
"Nu fryser pippifåglarna så det är bara att ösa ut käk åt dem, brukar gå åt c.a 300 kg solrosfrön per vinter." I år blir det nog mer än 300 kg.
Läs mer: =>

22/11-98
"Själv tycker jag det är kul och framförallt inspirerande att läsa om och höra talas om tjejer som är duktiga, syns och hörs. För det är kanske det en del av det som behövs? Att vi syns och hörs? Iofs har just jag inte bidragit med så mycket tycker jag (är inget proffs på något egentligen), men jag tror att jag har uppmuntrat och hjälpt andra tjejer till att ta för sig på Internet." Fram för fler flickor.
Läs mer: =>

22/11-99
"Jag blir lika upprörd varje gång jag får mail om detta tema. Detta verkar vara spritt över hela landet och tycks fortfarande pågå. Man hade ju kunnat tro att den massiva kritiken som förekommit skulle ha nått någon med beslutsrättigheter. Men nejdå. Det underliga är att massmedia inte tar tag i detta. De är ju så pigga på att skriva om att Mona Sahlin har handlat en Toblerone på fel sätt :), men detta är än värre och dessutom kostar det miljoner efter miljoner till ingen nytta. Folk luras! Folk spiller tid på kurser som inte kommer att ge något! Visst, man kan hoppa av men en del tror ju stenhårt på detta, framförallt har de blivit lurade att tro att man får jobb efter genomgången kurs. Tron är ju det sista som överger människan :)." Kunskapslyftet, som i en ask.
Läs mer: =>

22/11-00
"Igårkväll fick jag en smärre chock som jag ännu inte återhämtat mig ifrån. Jag förstår ingenting och jag undrar vad/vem/varför? Det var som att bli knivhuggen i ryggen. Jag har tagit emot mycket skit på sista tiden - helt oförtjänt - men jag har stått rakryggad och det är huvudsaken. Mig knäpper ingen på näsan - näsan är nog den kroppsdel på mig som har det tjockaste lagret av skinn. Ömhudad är jag bara inombords, men dit in når bara de jag bryr mig om men tyvärr blir ju med automatik smärtan än större om nu någon skulle *riva i det ömtåliga skinnet*. Vilket några jag bryr mig om allra mest nu har gjort. Tack för det :(. Nå - huvudsaken jag vet att jag har rätt och inte har gjort något fel." Förstår inte än i dag vad som skedde. Men nu bryr jag mig inte. Härdad?
Läs mer: =>

22/11-01
"Gråtrist väder. Nalle hade en fullmatad, fet, glänsande fästing bakom örat häromdagen. I november!" Huvaligen!
Läs mer: =>

De träd som flyttas ofta
slår sällan rot.

21/11-02

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diem nonummy nibh euismod tincidunt ut lacreet dolore magna aliguam erat volutpat. Ut wisis enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tution ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis te feugifacilisi. Duis autem dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zril delenit au gue duis dolore te feugat nulla facilisi.

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci taion ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex en commodo consequat. Duis te feugifacilisi per suscipit lobortis nisl ut aliquip ex en commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diem nonummy nibh euismod tincidunt ut lacreet dolore magna aliguam erat volutpat. Ut wisis enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tution ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis te feugifacilisi. Duis autem dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit au gue duis dolore te feugat nulla facilisi. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci taion ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex en commodo consequat. Duis te feugifacilisi per suscipit lobortis nisl ut aliquip ex en commodo consequat.

Duis te feugifacilisi. Duis autem dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit au gue duis dolore te feugat nulla facilisi. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci taion ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex en commodo consequat. Duis te feugifacilisi per suscipit lobortis nisl ut aliquip ex en commodo consequat.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/11-97
"Happy html:ing!" Those were the days!
Läs mer: =>

21/11-98
"Läste om mannen i Tyskland som suttit död framför sin TV i fem (5) år. Dog förmodligen i december 1993, julgranen stod bredvid tänd i vardagsrummet. Kusligt! Att vara så ensam så ingen saknar en - INGEN - vilket öde." Så tragiskt!
Läs mer: =>

21/11-99
"Slöade mest hela dagen igår och framförallt sov, sov och sov. Skönt!"
Läs mer: =>

21/11-00
"Förslag på andra metoder/hälsomedel emottages tacksamt *ler*." Det skulle finnas ett piller mot galopperande teflonminne.
Läs mer: =>

21/11-01
"Men jag tvivlar på att Karlsson verkligen gör rätt för en lön som motsvarar lönen för: fem tandläkare, alternativt sju socialsekreterare eller tio köksbiträden." Han var på tapeten redan 2001. Nu minns jag. Ja, jag säger då det.
Läs mer: =>

Om män kunde bli gravida skulle skulle aborten vara ett sakrament.
Florynce Kennedy

Till mitten av månaden. ---->

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1