Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/1-01

Hårda bud i Arizona!
Nu har jag inte tid att känna mig ynklig längre.
Idag måste jag bevista ett möte så det är bara att pallra sig iväg till jobbet. Dessutom så för varje dag jag är sjuk så försenas lanseringen av det projekt jag jobbar med just nu. Samtidigt som det känns smickrande i själen i och med att man då bevisligen gör någon slags nytta ger det en press som kanske inte är nyttigt för kroppen. Men, behagliga bekymmer och jag ska inte klaga. Det är inte roligare att vara en nolla bland alla andra nollor. Pick your choice! Stannar upp....*snudd på utvisning på mig själv för överklassfasoner* och jag stryker över det sista jag skrev. Det finns inga jobb som är viktigare än andras, alla bidrar vi till att hjulen snurrar - var och en på sitt sätt. Att en del jobb är mindre utvecklande för personen är mer sanningsenligt samt att en del jobb oförtjänt har dålig status. Det är nog det som är en av huvudskälen till att det gått snett i vår åldringsvård. Visst spelar ekonomin en stor del, allt mindre pengar satsas på våra åldringar men de som ska sköta om åldringarna behandlas på sitt sätt lika illa. De flesta gör så gott de kan, men personalbrist, dålig lön, bristande utbildning, bristande resurser och dåliga arbetsvillkor är nog mer boven i dramat. Jag kanske har fel, men jag minns hur det var på 70-talet (när jag jobbade inom åldringsvården/hemtjänst) och jag tror inte att det har blivit bättre nuförtiden. Någon som vet? Sedan har vi detta med privatiseringen in absurdum. Partena må tjäna pengar på catering åt sina aktieägare men åldringsvård? Vem vill att ens gamlingar ska jämföras/behandlas som en köttbulle?

Jag börjar tro att jag tagit mig vatten överhuvudet nu, för en gångs skull. Distanskurs Svenska B 120 komvuxpoäng på en (1) termin. Jag har kikat på vad som ska göras och lagt ett provisoriskt *schema* för mina självstudier. Men fan vet :( - det lär bli jobbigt. Men jag får sikta på G - godkänt. Jag brukar ha så höga krav på mig själv, MVG eller på sin höjd VG är *enough* för mig. Antingen ger jag allt, järnet eller inget - mittemellan existerar inte vanligtvis. Nå - dags att revidera den uppfattningen. Jag behöver ju betyget till i höst.

Ha en underbar dag!
*kramisar* till alla (nästan)

Livet är bara den ena jävla saken efter den andra.
Elbert Hubbard

30/1-01

LiS skrev något tänkvärt i Kommentera-boken, se nedan.
Mycket aktuellt! Jag tror inte att en fånge skulle ha
behövt klia sig till döds av skabb i 8 månader.

"Sätt åldringarna i fängelse!
Töm fängelserna och långvårdsdavdelningarna.
Låt åldringarna bo i fängelserna. Där får de tillsyn och
omvårdnad hela dygnet, raster, utflykter, terapi och betalt
jobb. Näringsrik kost som kostar tio gånger så mycket
som till exempel våra barn får i skolorna. TV på rummet,
sexrum och framför allt gratis hyra, inget dras på pensionen.
Låt fångarna inta långvårdsplatserna!
När de märker vilket helvete de får, nattgardinerna ner kl
16.00, ingen vidare tillsyn och så vidare kommer de
aldrig att göra något brottsligt mer i framtiden. Hyran
dras på deras blivande pension.
Vid rymmning fördubblas strafftiden"

Kryper ned i sängen igen :(.


29/1-01

Snabba ryck!
B. kom hem i fredags, hostade, nös och hade ont i halsen. När jag var borta i lördagskväll började jag känna mig lite ynklig. Väl hemma så bröt det ut, inte mycket sömn den natten. Jag låg däckad hela dagen igår i feberfrossa. Syrran ringde och berättade att hon i sin tur blev sjukskriven för halsfluss i går. Snurrigt? Bara förnamnet. Jag undrar hur många vi två smittade? Ska jag gå eller inte? Till jobbet? Funderar.......nej, jag stannar hemma. Kryper ned i slafen igen.


28/1-01

Våga vägra vara vuxen!
Bejaka barnet i dig - ibland!
Kika in under Dagens Bild till vänster.
Jag var och handlade i fredags. Jag brukar ofta ta en sväng förbi *gosedjursavdelningen*. Jag blev alldeles överlycklig då jag fann en Golden Retriever :). I kassan frågade tjejen (som jag jobbat ihop med) om hunden var till barnbarnet. Nej - sade jag, den är till mig och så var det inget mer med den saken - för min del iaf. Men jag hann se att hon reagerade lite. Varför? Jag placerade den i framsätet på vägen hem och svängde förbi B. på jobbet (ja - inte sjukskrev han sig fast han bara har en brukbar hand). Han såg bilen på håll och tittade, tittade och tittade ända tills jag parkerade framför honom. Han trodde att jag hux flux hade skaffat ytterligare en hund :). Så naturtrogen är den.... Hur hundarna reagerade? Nalle bara nosade på den, men Smulan gick faktiskt fram och slickade den först på nosen och sedan i örat. Men den luktar ju inte hund och framförallt rör den inte på sig, så den får säkert vara ifred för dem även om den står på golvet i vardagsrummet.


27/1-01

Igår tog jag mig tid och gick igenom alla mail. Det tog ett par timmar att besvara de mail som krävde ett svar, dvs de flesta. Jag läser alla mail som är adresserade till mig personligen, mailinglistorna skummar jag bara igenom subjectraderna och kanske läser vart 25:e mail bara. Inte undra på att man blir kortfattad :) - pang på rödbetan. Men å andra sidan, de flesta är ju för mig helt okända människor så de förväntar sig nog bara ett svar på sin/a fråga/or och struntar nog totalt i om jag lindar in svaret i massa ovidkommande ord - hoppas jag iaf. Ikväll ska jag på 50-årig bröllopsdag. Skulle det vara något att fira var min första, skämtsamma kommentar :). Men, jag beundrar dem för att de har hållit ihop i vått och torrt alla dessa år. Vilka de är? Mina föräldrar. Annars? Ha det bra allihop! Tjingeling!

Livet är som en tragedi när man ser det
i närbild, men en komedi sett på håll.
Charles Chaplin

26/1-01

Man säger att vargen är död
att han inte längre springer i vår skog.
Men ingen har ännu hittat kroppen
och ingen kan säga hur han dog.

Du ska vakna en vintrig morgon
och spåren ska vara som skuggor i snön
och du ska söka bortom bergen
och på andra sidan sjön.

Rolf Wikström

25/1-01

Lön! Igen?
Skillnad på folk och fä?
Den statliga toppchefen åtalad för sex med minderårig. Ajajaj, det måste ha varit en stor *fisk* de fått på kroken. Han är gift och har barn. Han har tydligen begärt att all post i fallet aldrig får skickas hem och/eller till arbetsplatsen - bara det fick mig att höja på ögonbrynet. Polis eller åklagare har inte gjort någon husrannsakan i mannens hem och/elller beslagtagit hans dator, detta har åklagaren beslutat. Detta var inte heller första gången han kontaktat unga tjejer via Internet. En kommentar som gjorde mig ganska förbenad var:
- Hans familj känner inte till vad som hänt, om det här
kommer ut är han bränd för resten av livet sades det i artikeln.
Och? Flickan då? Eller kanske t.o.m pluralis - flickorna? Vem bryr sig om hon/de är bränd/a för livet? Vem vet, det kanske är en pedofil? Men bara för att han är en höjdare så ska han inte kollas upp. Datorn kanske är full av bevis, kontaktinformation och/eller barnporr. Nehejdu - hade det varit faster Agda eller vaktmästare Lennart så hade de säkerligen tagit datorn och säkrat bevis samt inte varit sååååå djävla hänsynsfulla och dirigerat om all post i fallet. Tummen ned!

Oviktigt vetande, saxat från en mailinglista:
Uttrycket "tumregel" kommer ifrån en mycket gammal engelsk lag som sa att män inte fick slå sin fru med någonting bredare än en tumme.
Varför behöva slå överhuvudtaget?

Jag var hos tandis igår. Jag går två gånger om året, här existerar ingen tandläkarskräck. Jag tycker tvärtom det är skönt. Den här gången tog han bara bort lite missfärgningar, rökningen samt mitt nyttjande av starkt, verkligen starkt kaffe sätter sina spår. Man kan ju spekulera i huru det ser ut på insidan :). Han är rar och väldigt trevlig. Hans första kommentar var, väldigt vad det har blivit grått. Det var mitt hår han avsåg, förmodligen syns det mer framträdande under de starka lamporna i undersökningsstolen. Han menade inget illa och jag tog inte alls illa upp. Däremot blev jag arg på mig själv, för min första reflextion var att nu måste jag kanske få arslet ur vagnen och henna håret. Men varför det? Egentligen? En kvinna har rätt att ha gråa hår i håret om hon närmare sig 50. Jag tänker på en diskussion på en mailinglista nyss. Är det någon lag på att man måste klippa sig kort och börja tona håret bara för att man fyllt 40? Ändå sitter det i ryggmärgen, min första reflextion tyder på det.


24/1-01

Angela Stark tackar för allt engagemang.
Jag förstår att en del tycker att hon *sålt sig*, men tänk efter - hade hon något val? Det var även min första tanke, det kan jag erkänna. Men jag har tänkt och försökt att sätta mig in i hennes situation och det ska mycket till innan jag dömer ut hennes beslut. Vem är jag att ta mig den friheten? Nu får Angela träffa Kimberley varannan månad, vilket hon antagligen inte hade fått annars samt Kimberley kommer hit och hela familjen får tillbringa några veckor tillsammans ett par gånger om året. Av två onda ting....vad väljer man? Ett steg i taget.....det kommer en dag då Kimberley själv får välja.

Så här ska ingen behöva leva/dö!
Det känns i hjärtat när jag läser det.
Vad har vi för samhälle nuförtiden?
Ingen bryr sig om de *osynliga*, de som inte tar för sig.
Jag vill inte bli gammal. Jag vill inte dö ensam. Jag vill iofs inte dö alls :), men även jag begriper att den tiden stundar för alla, även för mig. Ja, för vad är det som säger att när det blir så dags att ens vänner/släkt fortfarande lever och att man inte dör ensam? Vad är det som säger att detta inte kan hända mig? Dig? Syns du inte - finns du inte......

BUSH kör hårt från start.
USA:s president tog ett beslut under sin första dag att stoppa allt statligt stöd till de organisationer som understödjer abort, företrädesvis drabbas då hjälp till tredje världen. När tänker han börja tafsa på lagen om rätt till abort i USA? Det är nog bara en tidsfråga. Som man bäddar får man ligga kan tyckas, men ej tillämpligt här kanske då frågan är vem/vad/vilka bäddade? Jag är fortfarande övertygad om att Gore skulle ha vunnit om rösterna hade behandlats korrekt. En annan notis som väckte min uppmärksamhet var att en nioårig flicka kidnappades/våldtogs strax norr om Västerås på måndagskvällen. En 30-årig man sitter anhållen, skäligen misstänkt för grov våldtäkt. Flickan fördes till centrallasarettet i Västerås för vård av sina skador. Ja, fysiska skadorna går kanske att reparera. Men de psykiska? Ärren i själen kommer att finnas hela livet och påverka henne mer eller mindre medvetet/omedvetet. Jag höll på att råka ut för samma sak när jag var 10 år, men det stannade vid blotta förskräckelsen...det räckte. Hur kan en vuxen man bete sig på detta sätt? En rostig avbitare, ett stadigt tag om *kulorna/kuken* och knipsa av hela *paketet* samtidigt som något hårt körs upp i ändalyckten och vrids om.

Blommor visavi vänner.
Även kaktusar behöver vatten :).
Jag kanske återkommer till detta. Jag hade tänkt att skriva lite om mina jämförelser vänskap/blommor. Men det kom så mycket annat emellan. Texten finns dock kvar i hjärtat......


23/1-01

Marina gjorde bra ifrån sig i TV-soffan :) igår.
Jag fick ett mail från en kille som skulle göra ett specialarbete i form av en hemsida med lektioner i hur man gör sin egen hemsida. Han undrade om det var okej att använda sig av informationen på min html-guide. Jag hoppas jag missförstod honom. Att använda den och andra guider som referensverk är ok, men inte att kopiera rakt av. Dock lär han inte missförstå mitt svar.....får man hoppas. Annars? Tja, lite segt. Men *what the heck* - vem har sagt att det ska vara seglats på räksmörgås hela livet? Livet är som en berg- och dalbana. Upplever man inte den växlingen förmodar jag att livet måste vara ganska trist i längden. Hur ska man annars kunna uppskatta det? BTW - B. höll på att skära av sig två fingrar igår, blöder ned hela jobbet, tar bilen till vårdcentralen, blöder ner hela vårdcentralen, får 6 bedövningssprutor och syddes med över 16 stygn - han tappade räkningen till slut. Han är otrolig. Läkaren ville sjukskriva honom minst två veckor på stört. Men vad gör han? Återgår till arbetet - jobbade *as usual* till 20.30. Pliktroget! Motivation - firman kan ej ta fram en vikarie på så kort tid. Stationen måste hållas öppen! B. är nog den mest envisa människa jag känner, undantaget mig då. Han planerar att gå till jobbet idag oxå *as usual*. Jag får väl låsa in honom innan jag åker :).

I dag är den första dagen i resten av ditt liv.
Charles Dederich

22/1-01

Svensk IT-miljonär anklagas för att hetsat elefanter via helikopter till sitt eget jaktreservat. Jag kan tänka mig att det florerar många tankar om vem det kan vara. Så många IT-miljonärer finns det kanske inte i Sverige. Än. Det skadar nog mer att skvallret går. Vem det är? Tja, sydafrikanska tidningar har inga skrupler när det gäller att ange vem det är. Hur som haver....ett djävla sätt att hetsa djur på detta sätt. Är man sådan från födseln eller blir man sådan av pengarna?

Luftslott är dyra att underhålla.

21/1-01

LiS gav mig dagens citat i Kommentera-boken, se nedan.
Annars? Visst märks det att vi går mot ljusare tider.
Skönt! Ha en underbar dag! Take care!

Att gå på krogen för att ragga är som att öppna en ask choklad och upptäcka att alla godbitarna redan är tagna och det enda som återstår är några spritfyllda äckel i hörnen.

20/1-01

Föreningen Kimberleys vänner har lagt upp info på sidan om senaste tidens händelser. Sidan har oxå ändrats om lite. Föreningen jobbar vidare. Fallet Kimberley var/är ingen isolerad företeelse. Nu har det fått en lösning som innebär att Kimberley iaf får chansen att träffa sin bröder och sin mor. Vad framtiden har i sitt sköte vet ingen. Jag hoppas Kimblerley har det bra nu......

Grisar, söta dito.
Jag blir såååååå sugen på att skaffa en mini-gris. Men vi bor ju så trångt. Visst, finns det *hjärterum så finns det stjärterum* men även en mini-gris behöver ett eget kryp-in. Jag har även funderat på att göra några års paus i djurägandet sedan när det med automatik blir läge för det. Jag tvivlar på att jag skulle klara mig resten av livet utan hund, så när tiden är mogen skaffar jag säkerligen någon/några till. Jag skaffade min första hund runt 1987. Buster, en charmig blandrashund som tog mig med storm och förändrade mitt liv. Sedan dess har jag haft upp till 4 hundar samtidigt, numera två. Hundarna har betytt mycket för mig. De har gett mig mycket. Mycket! Nalle fyller 12 den 14:e februari och Smulan fyllde 8 i höstas. Det är ett ansvarstagande att ha omsorg för ett djur. Det har inneburit en hel del pusslande med tider och ibland har jag avstått från vissa saker bara för att jag inte fått ihop det. Det jag saknar mest är resor. Jag reste mycket förut och det är delvis därför jag vill ta en paus senare för att återuppta resandet. Jag tillhör den kategorin av hundägare som inte riktigt litar på hundpensionat, hundsjukhus eller hunddagis. För vissa hundar funkar det inte att lämnas bort (att separeras från flocken), likt som att vi människor är väldigt olika. Buster blev opererad ett gånger och låg inlagd på Ultuna djursjukhus. Dessa vistelser förstörde honom totalt. Efter den sista stora operationen (cancer i mjälten) var han helt *kokobäng* och fick avlivas efter att jag i ett par dagar försökt på honom att bli som vanligt igen. När han kom hem avvek han inte en millimeter från min sida, på nätterna låg han klistrad emot mig, precis som han var rädd att jag skulle försvinna - igen. De andra hundarna fick inte komma i närheten av mig och det skapade verkligen problem för *flocken*. När han hoppade på lillvalpen (Smulan) gav jag upp och insåg att något var förstört inombords. Att avliva Buster var inget lätt beslut, jag har nog aldrig gråtit så mycket som då och jag saknar honom fortfarande. Det var lättare (men inte lätt) att avliva Laban då det var av nöden tvunget, hon hade långt framskriden cancer som ej gick att operera och hon började synbarligen lida. Det är nackdelen med att vara djurägare. Att det är du som måste ta besluten och kunna stå för dem.

Det är inte den som är rikast som är lyckligast,
utan den som är lyckligast som är rikast.

19/1-01

En 16-årig pojke sköts ihjäl på en skoltoalett på Bromma gymnasium i Stockholm, gärningsmannen var en annan ung man enligt polisen. Har jag selektivt minne, men har det inte varit ovanligt mycket *pang-pang* sista tiden? Det känns inte bra. Det känns otryggt, speciellt med tanke på de unga som växer upp nu. Vad är det för våldsamt samhälle vi håller på att omformas till? En parallell med USA går ej att göras rakt av. Där är vapenrestriktionerna är obefintliga och nästan var och varannan är beväpnad. Men tendensen verkar gå åt det hållet. Eller? Jag har bott mitt inne i stan och det var sällan man hörde polissirener likt man gjorde i ex. San Francisco eller New York. I Sverige så är det inte vardagsmat. Än! Jag hoppas inte att det kommer dithän heller.

Nu är jag inne på min femte bok om poliskommissarien Wallander i Ystad. Mankell är en författare som passar mig. Jag gillar hans språk. Det tilltalar mig. På ett enkelt sätt. Ändå anser jag inte att det är några s.k kioskdeckare. De flesta böckerna har ett dolt budskap/dold samhällsinformation. Jag känner en viss sympati med denna polis som böckerna handlar om. Han är ingen *stajlad* person utan framstår som så vanlig och lika fylld av vardagens bekymmer/tankar som alla vi andra. Mycket långt ifrån agent 007 :).

Det som från början attraherar en kvinna mest hos en man,
är vanligtvis det samma som hon inte tål några år senare.

18/1-01

Fallet Kimberley äntligen löst?
Oväntat? Många frågor. Jag har lite material jag kommer att lägga upp på Kimberleys sajt till helgen på begäran av föreningen Kimberleys vänner. Jag sänder en tanke till Kimberley!

Grammofonen på plats *ler stort*. Gårdagskvällen ägnades åt en genomlyssning av gamla skivor. Nostlagi! Bob Dylan! Mikael Wiehe! Björn Afzelius! Eurythmics! Tina Turner! Ulf Lundell! Simon and Garfunkel! Bruce Springsteen! Fler står på kö ;). Äntligen fick jag även min John Holmes på jobbet. Efterlängtad! Det var länge sedan jag beställde min 21-tummare, men nu finns den på plats. Det underlättar att kunna ha flera fönster uppe samtidigt och ha full översikt. Idag åker mina kollegor till Vemdalen för en tre dagars kick-off. Dock hade jag problem att få hundvakt alla dagar så jag följer inte med, den här gången. Ha det så kul! Jag såg en stor annons i tidningen Everyday. Det handlade om telefonchattar. Vem minns inte Heta linjen runt 1985 eller när det nu begav sig? Det stod mycket om Heta linjen i pressen, det var inte bara positiva saker om jag inte minns helt fel. Annonsen drog till sig mina blickar för jag såg att kvinnor ringde ett 08-nummer, vilket innebär en tämligen låg kostnad även om de pratar natten lång :). Män skulle däremot ringa ett ganska dyrt betalnummer? Varför denna ojämlikhet? Räknas det helt kallt med att killar är mer desperata och därmed villiga att betala mer? Eller är tjejerna svåra att locka till sig? Hur som haver! Lustigt är det. Från det ena till det andra. Jag hörde på nyheterna häromdagen att rikskrim har sprängt en stor barnporrliga. STORA APPLÅDER! Jag hoppas de griper alla 53 misstänkta förövarna. Det finns inget värre/vedervärdigare än människor som för sin egen drift/vinnings skull begår övergrepp på barn. Vad jag förstod hade Rädda Barnen en stor roll i att ligan avslöjades. Så - jag har tjatat om det förut men kör det i repris. Stöter ni på barnporr ute på nätet så surfa genast till http://www.rb.se/hotline/ och gör en anmälan. Du får vara anonym!

Never ending story :). De bara vill, vill såååååå gärna att jag har något med deras bekymmer att göra. Jag noterade denna sida på Nodaddys sajt (här en skärmdump). Ip-numret leder till Sonera. Jag mailade abuse@sonera.se och bad dem kolla upp detta. Det normala borde ju vara att sända logg-filerna dit istället för att skicka dem till Nodaddy. De gör mer nytta hos Sonera som borde kunna spåra vem det är eftersom det hänt nyligen. Plus att Raie *himself* (enkel slutledning, filen var döpt med hans efternamn) gör en polisanmälan. Så är gången vid dataintrång. Spara alla bevis. Sänd dem till den som *äger ip-numret* samt polisanmäl, här kan man få fram ip-numret.. Allt annat handlande är ganska graverande då falsk tillvitelse och förtal i sig är olagligt.

Ödet skrattar åt osannolikheter.
Engelsk ordspråk

17/1-01

<mail som ramlade ned i inboxen>
Från: karin49a@hotmail.com
Skickat: den 16 januari 2001 07:53
Till: pappa-listan@egroups.com
Ämne: (unknown)

Årets rättegång väntar mellan Annica Tiger och "Nodaddy". Kan ni tänka er vilken publicitet rättegången kommer att få för FRIS. En hel grupp människor som kämpar för gemensam vårdnad, som svartmålats, hånats och angripits under ett helt år, både på internet och i Aftonbladet,skall nu till slut göra upp i en rättssal. Den sista plats på jorden de borde önska att träffa FRIS på, är just i en rättssal. Och så går de själva och trycker på startknappen. Det är för bra för att vara sant. Någon av "Drabbanterna" kommer att bli ett par hundratusen kronor fattigare, men "What the heck". Båda är ideallister och kämpar för vad de tror på. Pengar är inte allt, men det är våra barn. Tror ni man kan ha en storebildsskärm i tingsrätten och surfa över till Annica Tigers hemsida så att ledamöterna får läsa innantill. Tror knappt det är sant. Vilken grej när man ber Annica läsa upp vad hon själv har skrivit. Och sen få avrunda hela rättegången med att få sätta Katinka som representant för Fenix på podiet. Har en svag känsla att rättegången blir historisk.

<slut på mail som ramlade ned i inboxen>

Tja, vad säger man? Tas inte händelserna ut i förskott? Jag är övertygad om att det är Nodaddy himself som ligger bakom karin49a@hotmail.com. Denna karin49a@hotmail.com gick med på Tjejringslistan och gjorde reklam för hans/sin egen sajt Nodaddy i ett kort, udda mail. Vete sjutton om det inte är Nodaddy som ligger bakom det mailet jag kommenterade kort häromdagen oxå. Jag tycker att det har helt tappat reson nu och därför kan jag inte låta bli att lägga in mailet ovan. Jag stödjer mig på en jur.studs obändliga resonemang om att det råder yttrandefrihet, både avseende text och bilder. Jag vet inte....jag tvivlar på det. Jag säger fortfarande:
- Att skildra/kommentera ett händelseförlopp är en sak.
- Att fabricera rena rama lögner är annan sak.
Jag tror iofs inte att det är så speciellt lyckat agerande att måla upp hela scenariot i förskott och förutbestämma utgången. Det är så lätt hänt att man blir besviken. Den som lever får se, brukar jag säga. Det är frågan om publiciteten blir så god? Vem har svartmålats, hånats och angripits under ett helt år, både på internet och i Aftonbladet? Vem ska bli fattigare? Många frågor. Olika svar. Betraktaren avgör. Den som inte har hängt med rekommenderas en baklängesläsning från början av februari 2000 samt ett besök i Kommenteraboken, länken nätsåpan FRIS.


16/1-01

Läsa svenska på distans? Kan det vara något? Jag kom tydligen inte in på tre-årig svenska, reservplats 3 blev det bara och det verkar inte funka så att reserverna plockas in. Många vill läsa. Många kanske har samma syfte som mig? Jag fick ett erbjudande om att läsa det på distans istället. Jag ska ringa studievägledningen idag och kolla upp läget. En stor fråga är ju att om motivationen räcker för att köra distans....det är ju sååååååå lätt att skolka om man inte har den självdisciplin som krävs även om motiveringen finns. Lite likt att sluta röka? Gå ned i vikt? På tal om att gå ned i vikt - det finns bara ett sätt. Det finns inga genvägar. Det enda som hjälper är att lägga om sina matvanor samt röra på sig mer än vad man brukar. Har man samlat på sig x antal kilo under x antal år MÅSTE det ta x antal veckor för att bli av med dem. Enkel matematik. Viktväktarna metodik/program rekommenderar jag, fast det sitter långt inne med tanke på att ett fåtal privata profitörer ska tjäna pengar på att andra befinner sig i underläge/fel viktläge. Viktväktarna borde vara gratis och erbjudas via vårdcentraler/arbetsplatser/skolor osv. Tänk vad pengar samhället skulle tjäna in på det, i längden och ja - på bredden :).

Visst påverkar rökningen utseendet!
Tänk bara på böcklingen.

15/1-01

Jag hittade resten av skivorna igår.
Kul! Nu sitter jag och väntar.....
Jag borstade Nalle igår, vilket var behövligt. Jag tror att även om han ogillar det under behandlingens gång så känns det skönt efteråt när pälsen blivit genomborstad och därmed luftigare. Vem vill själv gå med ett tovigt och oborstad hårsvall? Borstningen ett dessutom ypperligt tillfälle till kel och smek, det ogillar han definitivt inte :). Det är snart dags att bada busarna men jag avvaktar tills det blir lite varmare ute.

BTW - nätsåpan FRIS fortsätter. Jag kan bara *skaka på huvudet*. Trött är bara förnamnet..... Jag kunde förstå att den som uttalade sig i frågan inte har läst polisanmälan som det refererades till i mailet. Datum, tid, plats, vilka som anmält och anledningen till anmälan stämmer inte. Det enda som stämde var i princip endast diarienumret. Men å andra sidan så är väl inte det något ovanligt att vissa handskas ovarsamt med sanningen eller uttalar sig fast de inte har varmt om fötterna. Det stämmer att jag har polisanmält en _person_ för förtal i den anmälningen som omnämns. Att skildra/kommentera ett händelseförlopp är en sak. Att fabricera rena rama lögner är annan sak. Jag har inte ett dugg med FRISarnas eventuella påstådda problem med datorer att göra och/eller annat som drives av dem in absurdum.

Du vet att du börjar bli gammal
när jobbet börjar bli ett nöje
och nöjena börjar bli jobbiga.

14/1-01

De flesta vinyl-skivorna är framgrävda :). Nostalgifaktor 7,5. Nu hoppas jag grammofonen kommer i veckan. I sökandet hittade jag en annan sak med nostalgifaktor 10. De tidningar jag och Gunilla gjorde på Televerket med det passande namnet Telefånen. Jag satt och läste dem igår och fick mig många goda skratt och framförallt många minnen väcktes. Jag har inte ändrat stil speciellt mycket kan jag påstå. Det jag skrev då var i mångt och mycket kritiska små notiser med samma underfundiga mörka stråk/ironi jag ibland använder här i dagboken. Jag trivdes enormt bra på dåvarande Telverket - innan det omorganiserades och jag sade upp mig i rena rama ilskan. Nå - det har runnit mycket vatten under bron sedan dess. Jag hittade även material från när jag var fackligt aktiv i avdelning 4001. En broschyr jag var med och tog fram samt lite annat smått och gott. Jag som sällan spar grejer/material har av någon outgrundlig anledning sparat detta. Annars brukar jag *resa lätt* - dvs det finns inte mycket jag sparat på under årens lopp. Det beror på att jag flyttade hit och dit som en zigenare som ung, se länken Mer brevid 100-listan. Detta kommer säkert vara något jag ångrar när jag sitter på pensionärshemmet att jag inte sparat mer minnessaker

Det är bättre att åka buss
än att fara med osanning.

13/1-01

Så här löser vissa män sina vårdnadstvister.
Jag tycker att det är fördjävligt att en del inte kan lösa konflikter utan att ta till skadligt våld. Det kan man gott påstå att det var i detta fall. Hugg efter hugg i vansinne! Inte slut förrän hon segnade ned död! Hur ska barnen få det nu? En person som gjort något dylikt har för evigt förbrukat sin föräldraroll anser jag. Vilken förebild för ett barn? Vilken trauma för barnet? Att ena föräldern dödas av den andra? Nätgruppen Föräldrar i Sverige (FRIS) skulle antagligen försvara denna man med att ett umgängessaboterande rävigt ex. får skylla sig själv samt att pappan nu givetvis måste få vårdnaden om barnen. Eller? Vissa uttalanden de gjort i debatter gör att jag drar denna slutsats. De flesta människor har spärrar som förhindrar dem att utföra grova våldsdåd. De flesta människor brukar ha förmågan att verbalt kunna lösa sina tvister, med eller utan extern hjälp. Tack och lov för det. Colin Nutley såg jag i en intervju häromdagen på TV. Hans kommentar om sin kvinna var att hon aldrig fick lämna henne, om så skedde skulle han plocka fram geväret och förhindra henne - fritt citerat från vad jag minns. Jag minns även att jag reagerade starkt på just denna kommentar. Har vi inte kommit längre? År 2001? Vad det bara jag som reagerade på hans kommentar? Från det ena till det andra......
Man ska inte döma hunden efter håret.
Ett bra inlägg i kamphundsdebatten. En pudel likt alla hundar kan vara nog så aggressiv om den har fel ägare. En hund föds inte aggressiv utan formas under valptiden samt under sin livstid. Visst finns det raser som avlats fram för att visa styrka och att vara skarpa. Men även här är det så att en hund i rätta händer blir en bra hund. Valfritt att dra paralleller med det jag startade anteckningarna idag med. Ett barn i fel händer....

Barn gör inte som du säger.
Barn gör som du gör.

12/1-01

Trött! Minst två månaders hårt arbete grottande i koder/strängar/properties-filer förgäves mer eller mindre. Visst, jag har okeyat det bara för att få till en bättre rutin för uppdateringar - men det känns.....mycket tråkigt, minst sagt. Man kan tappa sugen för mindre. Nu stänger jag datorn och lägger mig på sängen och läser en Mankell istället. Idag är jag ledig och tänker inte bry mig. Börja om från början, börja om på nytt, varför ska man sörja.....


11/1-01

Snigel-post? E-post? E-post får jag så det räcker och mer därtill. Men nuförtiden är det mest räkningar, tidningar och reklam via snigel-posten. Jag fick ett brev från min syster igår tillsammans med en almanacka - *tackar*. När jag satt och läste brevet så insåg jag att det kändes bättre att sitta och läsa ett personligt pappersbrev än att läsa ett personligt mail från en skärm. Blir vi förslöade av e-post? Jag tycker det tyder på mer tanke och känsla bakom att först skriva ett brev, sedan om man skrivit det på datorn - skriva ut det och sedan posta det via gamla hederliga Postverket. Detsamma gäller på jobbet när jag tänker efter. Det är vanligare att man sänder e-post fram och tillbax än att man sänder papperskopior/brev. Det är inte så ofta man får papper via internposten med protokoll eller dylikt utan allt går via mail. Tänk vad utvecklingen går framåt! Eller gör den det?

Nu har jag beställt en grammofon. Rensat i datatrummet så den ska få plats. Nu gäller det att rota fram alla skivor. Vete sjutton vart B. har stuvat undan dem? Har jag otur står de spridda i kistor/kartonger lite varstans, gäststugan och garaget - men fram ska de. Om det så ska ta hela helgen :).

Förmågan att idag tänka annorlunda än igår
skiljer den vise från den envise.
John Steinbeck

10/1-01

Återigen sändes de smygfilmade bilderna från Belgiska kreatursmarknader på nyheterna. Jag mådde illa av att se dem. Vår jordbruksminister har en mission här, speciellt nu när det är Sverige som är ordförandeland. Jag hoppas verkligen att hon tar upp den etiska sidan av djurhanteringen och att det inte stannar vid tomma ord bara för att hon oxå sett filmen. Hur kan myndigheterna tillåta sådant i Belgien? En undring smög över mig - hur står det till med våra dito? Det vore kanske något för veganerna att kolla upp? Jag när en förhoppning om och tror att vi behandlar våra djur bättre. Men tror gör man i kyrkan. Jag är tveksam till denna storskalighet när det gäller hantering av levande djur. Jag har varit med när djur slaktats på lantgårdar i Norrland och det gick mycket lugnt och stillsamt till. Slaktaren kom dit och djuren hann inte bli stressade och jag tvivlar på att de hann känna smärta. Men nu? När de ska åka mil efter mil för att slaktas? Samlas i stressande miljöer? Hanteras av många främmande händer - som inte har den rätta känslan? Det är nästan så att man kan tänka sig att bli vegan. Men vad hjälper det? Då tror jag mer på att försöka påverka. Men hur gör man det bäst? Jag köper bara svenskt kött - gärna från lokala uppfödare. Jag köper ej kött/fisk-konserver. Jag skulle egentligen inte heller äta fisk, för jag tror att fisken lider när den fångas i stordrift. Jag såg ett naturprogram häromdagen om tonfisk. Tonfisk är en varmblodig fisk, mer likt ett djur än en fisk. Jag tyckte jag såg smärta i deras ögon när de stora huggkrokarna urskiljningslöst hakade i deras kroppar. Jag skulle inte heller äta mejeriprodukter, för jag tror att mjölkkor som inte får gå ute stundtals inte har ett bra liv överallt. Jag skulle inte kunna äta ägg, då hönsen inte heller har det så bra om de inte får sprätta och gå fritt på stora ytor. Snart kommer det väl fram att grönsaker har ett liv och känner smärta när vi skördar dem. Jag tänker på experimenten på tomater som påstods påvisa att de reagerade på diverse saker som beröring och annan behandling. Fågel. Fisk. Kött. Inga mejeriprodukter. Vad återstår? Jag gillar grönsaker, men inte som huvudföda. Jag är kluven. Som i så många andra frågor.


9/1-01

Jag vill ha tag på en vanlig hederlig gammaldags grammofon för vinyl. Hur ska man kunna hitta det? Jag har massor med vinylskivor men ingen fungerande anläggning att spela dem på. Det känns fånigt att köpa om alla skivor i ny digital form - CD. Annars? Trögt var det igår att börja jobba. Jag har nog fått in en *stor latmask* i kroppen :). Jaja - kan Smulan ha mask i magen kan väl jag ha det i ryggen? Men gårdagens nyhet var spännande. Tele2 och Telia ska samarbeta när det gäller UMTS-nätet, såvida nu inte PTS/Konkurrensverket sätter krokben för den affären som måste anses som en WIN-WIN situation för bägge parter.

Penisavund? Freud - släng dig väggen. Nu är det klitorisavund som gäller. Det är bra att Expressen börjat med denna serie om kvinnor. Men varför ha så *stajlade* bilder? Vore det inte mer på plats att ha bilder av vanliga människor, så som vi ser ut - de flesta av oss - hur vi än vrider och vänder på oss. Kvinnor i varierande ålder och storlek. Bröst som inte ser ut som om de vore formgjutna och aldrig har använts till det de är avsedda till, amning. Sköten, som inte är perfekt välansade etc. etc....

Tuppen väsnas mer än
hönan som lägger ägg.
J C Harris

8/1-01

Det är aldrig försent att ändra på sitt liv!
Fast kommentaren nedan visar att resan inte är slut för hennes del:
- Kvinnor ska inte vara för duktiga, de ska gå ett steg efter mannen, inte ett steg före.

Jag fick ett par mail häromdagen från en kvinna som var intressanta att läsa. Jag har *snippat* en passus ur det ena mailet nedan.
<snip>
Genom att läsa din dagbok märker jag att jag har blivit mer uppmärksam på hur folk yttrycker sig! Satt och slötittade på Sporten på TV3 häromdagen, i förrgår tror jag det var, och då säger reporten: Äntligen är det slut på den kvinnliga dominansen i skidskytte! Och så berättar han vidare om ngn kille som gjort bra ifrån sig i grenen. Applicera ditt tvärtomtänkande på det!!
</snip>
Intressant! Kul att man kan påverka! Just detta tvärtomtänkande borde fler ägna sig åt. Tänk om TV-sporten sade - Äntligen är det slut på den manliga dominansen i "valfri sport"! Så tror jag inte ens att de skulle drömma om att uttrycka sig.

Måndag! Jobb! Blandade känslor! Jag hade gärna varit ledig några veckor till. Jag har vänt på dygnet så idag är jag trött, trött pga för lite sömn inatt.

Kungabarnen på skandalfest! En servil anställd på hotellet påstår att de är välkomna tillbaxs. Hade ett gäng från Tensta varit det om de uppfört sig på samma sätt? Vem har inte matats med sagor om kungar, prinsar och prinsessor. Tänk när jag var liten trodde jag inte att kungen varken kissade eller sket som vanligt folk. Tänk vad man har fått revidera om sin världsuppfattning :).


7/1-01

Dödens resebyrå!
Illegal organhandel i Ryssland kunde man läsa om i en liten notis igår i tidningen. En resebyrå skickade ut sina kunder på resor de aldrig kunnat drömma om - dvs in i dödens rike. De mördades istället för att få åka på billiga resor till väst och lokalpolisen tror att organen sålts till länder i Sydostasien. Intressant! Dubbelt intressant då jag precis igår avslutade Henning Mankells bok - Mannen som log - som även den tangerade denna avskyvärda hantering. Han skrev denna bok 1994. Var han förutseende? Nej, det tror jag inte. Detta är en problematik som säkerligen funnits länge. Dock hörs det inte så mycket om det. I svensk press verkar det mer intressant att skriva om Hanna Graafs graviditet och Carolas första jul i ensamhet. Har vi ingen undersökande journalistik i Sverige? Eller - hemska tanke - är det efterfrågan som styr även i massmedia. Vi läsare får det vi vill ha? Skvaller och nonsens. Eller är det massmedia som styr oss? BTW - Jag passade på att beställa resten av böckerna i serien om kommissarie Kurt Wallander på Bokus. Jag gillar hans stil och sätt att skriva.

En bok som inte är värd att läsas åtminstonde
två gånger är inte heller värd att läsas en gång.
Weber

6/1-01

Intill döden!
Eller vad det nu heter i äktenskapslöftet. Kvinnan måste verkligen vara verkligen avtrubbad och indoktrinerad efter 60 års misshandel. Vilket liv hon måste ha haft - det kändes ända in i hjärteroten på mig när jag läste detta. Denna korta notis väcker många frågor. Finns det vuxna barn? Släkt? Vänner? Ska inte livet bli mer än så här för henne?

Aftonbladet hade förövrigt en annan artikel under avsnittet Kvinna. Jag läste den och förstod inte egentligen vad de ville ha fram. En försörjd man är osexig! En i tidningen intervjuad kvinna har svårt att acceptera att hon tjänar mer än vad hennes man gör och hon tycker att han har tappat sin mansroll. Gosh! Jag undra sa flundra om det inte är hon som tappat *bort något* i förskingringen? Pengar hit och pengar dit? Jo, pengar är bra att ha. Hela samhället bygger på att man har pengar. Men....pengar är inte synonymt med jämlikhet, rakt av överförbart. Däremot kan det vara synonymt med självständighet, frihet, oberoende att tjäna sina egna pengar och det kan i förlängningen innebära mer jämlikhet - men är inte allenarådande. Jag har själv erfarenhet av bägge situationerna (numera tjänar jag mer trots att jag jobbar deltid) och jag måste ju säga att det är inte det som är avgörande huruvida en man är en man och har intet med jämställdhet att göra. B. är lika mycket karl som innan. Hans penis har inte krympt. Hans manlighet har inte fått sig en törn. Omröstningen gav vid handen att de flesta tycker som mig, att en mans sexighet intet har med hans inkomst att göra - iaf blir han inte mindre sexig för att han tjänar mindre än sin kvinna. Är man inte sexig från start så spelar det väl ingen roll ;-). Nej, nu skämtade jag bara. Men det andra som nämndes var mer intressant och borde ha varit huvudartikeln. Även om kvinnan tjänar mer än sin make så fortsätter hon vara underordnad och ta ansvaret för hem och barn. Trots att kvinnorna jobbar mer och mer har inte mannens delaktighet i hushållsarbetet ökat i motsvarande grad. Så tesen om dubbelarbetande mammor är inte helt taget ur luften. Det är här mannen kan träda in och tillsammans med kvinnan se till att det blir ändring på den punkten. Då snackar vi jämlikhet!


5/1-01

Grattis i efterskott - syrran.
Vad var det jag sa om att komma ihåg?
Jag var inne i stan en sväng igår, eftermiddagen tillbringades med en bra bok. Svart och blå, Anna Quindlen Månpocket. Läs den! En skildring av en kvinna som tar sig ur ett destruktivt äktenskap, skaffar sig ett nytt liv men upptäcker att det förflutna hinner ifatt henne.

Det du lämnar bakom dig kommer
senare att befinna sig framför dig.

4/1-01

Han sköt psykologen i huvudet!
Gärningsmannen är en 34-årig man där psykologen i ett vårdnadsärende ansett mannen som icke mogen att ta hand om ett barn. Inte helt felaktigt kan tyckas med facit i hand. Själv ser jag det bara som en bekräftelse på att myndigheterna haft rätt i sin bedömning. Mansrörelsen anser väl att mannen drivits till detta pga myndigheternas hantering av ärendet. Tja - bekvämt att skylla på andra för att berättiga sina egna gärningar. Jag är totalt oförstående för denna oförmåga till självinsikt hos somliga. Det minner mig lite om den serie som går nu på TV - Bekännelsen. Frågeställningen var - läste jag någonstans - hur kan en vanlig man drivas till mord? Vanlig och vanlig! Ska det anses vara vanligt för en man att börja flörta med en annan tjej när hustrun ligger på BB? Ska det anses vara vanligt att samma man försöker förgripa sig på en kvinna? Ska det anses vara vanligt att ta till en sten som dödligt tillhygge i en brottningsmatch? Ska det anses vara vanligt att man efteråt gör allt för att mörka hela händelsen? Nej, jag tycker att hela serien stinker. Vad är det den vill säga? Egentligen?

Ödet förändrar inte människor,
det demaskerar dem.
Susanne Necker

3/1-01

Jag hoppade in i framtiden igår. 2/2-01 var väl att ta i lite :). Jag får väl skylla på att jag bara skulle testa om ni var vakna. Eller en omedveten önskan om att tiden ska ila iväg mot ljusare, varmare tider. På filmer kan man se en animerad ikon på datorn när folk får mail. Jag hittade denna url. Någon som testat? Det verkar vara mycket *junk* bara för att få en animerad ikon. 70000 utan ström, det verkar eskalera istället för att minska. Jag lider med dem som varit utan ström i dagar nu. Jag tror att det är svårt ens för någon att förstå hur det kan vara med det rent praktiska om man inte själv bor i kåk på landet. Allt som synes så självklart inne i stan, i en lägenhet även vid strömavbrott går ej att överföra ens i sin vildaste fantasi. Spola på muggen? Glöm det. Att få vatten ur kran? Glöm det....etc. etc. Jag är glad att vi klarat oss. Den här gången.

Självförnekelse är en sällsynt dygd som goda
män predikar och goda kvinnor praktiserar.
Wendell Holmes

2/1-01

Jag läste Carros Reload och smålog. Oromantisk? Nej, men praktisk. Är man trött så är man....även jag har sovit över en och annan nyårsafton. Alla nyårsaftnar har inte samma betydelse, vissa kan vara som bondmoran sa om sin första orgasm - knappt en rörelse i vassen - andra kan vara enorma upplevelser som följer en hela livet igenom och en sådan nyårsafton lär man inte somna ifrån. EvaP var före mig för en gångs skull såg jag när det gäller att få upp dagens uppdatering. Jag skulle tro att en bidragande orsak var att Eva jobbade på nyårsdagen. Nå - det finns sämre sätt att tillbringa nyårsdagen på. Att som så många tillbringa den liggande i sängen med en sjuhelsikes baksmälla är nog sämre. Vilket sätt att börja nya året på? Själv har jag jobbat många nyårsaftnar och nyårsdagar och det har funkat okey för min del.

Jag är ledig denna vecka oxå. Skönt. Denna gång har jag tagit ut ledigheten rejält jämfört med andra ledigheter. Mina tre semesterveckor i augusti tillbringades mer on-line än off-line, vilket just då inte kändes som en belastning men det har visat sig under hösten att det var galet - det sög kraft ur mig. Jag undviker Internet i möjligaste mån denna ledighet, jag har bara varit uppkopplad c.a en halvtimme varje dag och mestadels har tiden gått åt till att tanka hem mail och att läsa mina favoritreloaders. Min telefonräkning kommer att bli ovanligt liten denna period - vilket i sig inte spelar någon roll för mig - men det kan ju vara ett mått på hur jag lyckats i min förutsättning. Men jag kommer tillbax - en del må oroa sig :). Jag ska nu i januari/februari köpa mig lite utrustning, ex. en C-pen som gör att jag lätt kommer att kunna läsa in text och sedan få in det binärt. Det finns en hel del material jag har som inte vore dumt att publicera, bara orken och tiden infinner sig. Sedan ska jag köpa en ny dator - jag har hört rykten om att det snart kommer ytterligare en ny processor med kraft som kommer att göra min nuvarande dator fruktansvärt tandlös :). Storleken har ingen betydelse säges det, men oss emellan så har den det - vad vi än pratar om *ler*. Kan man dra nytta av kombinationen - storlek och teknik - är lyckan fullständig.

BTW - man brukar skälla på bonnläppar. Ibland är det tamesjutton berättigat. Jag såg ett reportage från Uppland där en bonde förfasade sig över att strömmen aldrig kom, med bilder av några kor med droppande juvel. So what? Satans djurplågare säger jag bara. Strömmen kommer och går - det vet vi. Det är inte första gången det varit strömavbrott i Svedala. Har man fler kor än vad man kan handmjölka samt handutfodra är det ens förbannade skyldighet och plikt att se till att det finns ett reservkraftverk att tillgå. Punkt slut. Men han kanske inte hade fått tillräckligt med bidrag för att idas köpa det? Korna tycker jag fruktansvärt synd om, men inte honom. En del kanske borde byta yrke?

Man möter ofta sitt öde på den
väg man tagit för att undgå det.

Nyårsdagen 2001

Jag älskar nyårsdagar, morgnarna är så tysta och lugna. Det känns som om man är ensam i världen när man tar första morgonpromenaden med hundarna. Nu när allt var vitt, vitt och vitt var det som ytterligare en dimension hade uppenbarat sig. Jag önskar er alla en god fortsättning på det nya året.

Ödet ger oss släktingar,
vänner väljer vi själva.
Delille

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1