Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

30/6-98

Busarna borstade! Smulan ska snart höglöpa, hon har blödit några dagar nu. Jaja, då har man något att se fram emot (NOT).

Med risk för att bli kallad mullig tjejgris så undrar jag varför det oftast är män som har så infernaliskt bråttom i trafiken? De jag såg i går morse var iaf inte utklädda tjejer. Trafiken var ovanligt tät och intensiv, det är ju då man tycker att takten och farten borde reduceras av sig självt. Nej, då ligger stresspittarna i vänster fil och nosar varandra i *röven*. Avstånd mellan bilarna var i genomsnitt 5 meter och det i över hundra knutar. Själv låg jag och tuffade i höger körfält, lite lagom morgontrött och tyckandes att 110 räckte. Jag är mycket noga med att hålla avståndet till framförvarande bil oavsett hastighet. Det var nog bara de som tvingades tillbaks i höger körfält av stresspittarna bara glada för, så de hade någonstans att ta vägen. Ett under att inget hände!

Tänker på Blomman på mitt förra jobb, en tjej med skinn på näsan ;-). Hon låg på Sveavägen i laglig fart och hade en sådan där stresspitt i *röven* som nästan *bumpade* hennes kofångare för att göra henne uppmärksam på att här ska jag minsann fram. Hon blev *pissed off* milt sagt, tvärnitade framför ett övergångsställe under förevändning för att släppa över några fotgängare. I normala fall skulle ju föraren bakom hunnit bromsa, *skratt* men det hann han inte eftersom han låg så tätt inpå. Det _var_ kul med tanke på att hon körde Telebil och han sin privata bil. Gissa vem som fick stå för kalaset ;-). En sån grej skulle knappt ens jag vågat göra med min Telebil, men å andra sidan killen lär inte göra om det (sens moral).

Spelade in Easy Rider häromdagen, hade missat den helt om inte någon tipsat mig på en mailinglista precis innan den började. Kult? Då, men nu? Tja, känns att man börjar bli gammal :) när jag njöt mest av naturbilderna. Men scenen där de lärde Jack N. att röka gräs var bra. Herregud det är 20 år sedan jag såg den sist (har sett den x antal ggr), mycket vatten har runnit under bron sedan dess.

29/6-98

Nyslaget hö!
Finns det något som luktar godare än nyslaget hö? Kanske då doften av nytvättade kläder som hängt ute på tork.

Fick ett mail om denna sida, http://www.introducor.se/rulla2000/. Ett besök rekommenderas, ett bra initiativ. Lätta gärna på plånboken oxå :) till Rädda barnen.

Ibland har jag haft lite dåligt samvete för att hundarna skällt, skällt på hästar som ridit förbi eller andra hundar som passerat osv. Vi har ju bott i ett väldigt tyst och lugnt område och det har lixom känts som att de stört med idyllen med sitt skällande :-). Tänker härmed numera sluta ha dåligt samvete för det. Jag gillar inte barn som skriker eller gnäller allt för högljutt. Fast medger att de måste få göra det ;-), barn är barn. Men hundar är hundar oxå ... så det går nog jämnt upp! Synd att min plastsvärdotter inte fick huset, de blev överbudade med 5 000.
Annica//känner sig som en gnällig tant idag, får nog nynna på låten:

Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never want to die
Born to be wild
Steppenwolf

28/6-98

Gör man en sökning på svenska Alta Vista med sökorden nedan får man ganska många träffar. Det som slog mig var att det BARA var killar som stod bakom dessa sidor :). Jaja, jag kollade ju inte igenom alla, så visst en och annan tjej kanske dolde sig bakom, men mycket tveksamt.

kuk 53 640
fitta 29 280
tuttar 10 680
blondiner 4 350
bimbo 34 000
knulla 27 920
sex 8 029 690

Jag blir inte ens upprörd när jag ser dessa blondinskämt, tycker en del är roliga fast vissa tangerar gränsen såklart. Däremot reagerar jag starkt på alla skämt som driver med lyten och sjukdomar. Att drabbas av en sjukdom eller att vara handikappad är svårt nog i dagens samhälle utan dessa dumma skämt från sådana som inget förstår. Ta alla CP-skämt som blivit så populära hos unga killar nu för tiden. Finns inga ursäkter, inte ens att de antagligen inget vet om denna sjukdom. En kille ville bli Tigerlänk nyligen, sidan i sig var mycket snygg och välkodad med mycket innehåll förutom en länk till en hel drös med CP-skämt. Han fick ett vänligt svar att javisst är din sida värd en Tigerlänk bara du tog bort alla CP-skämt, han har inte hört av sig sedan dess. Men däremot valde jag ut två Tigerlänkar igår som jag varmt rekommenderar, Tjejringen och Pelles Pappasida. Dessa kompenserar gott alla andra *crap* sidor man får fram via sökorden ovan, flera flera flera ... tack ;-).

Sofia tog upp en intressant företeelse häromdagen, det är en snabbtänkt och intelligent tjej. Hade inte ens själv tänkt den tanken, men nu ska jag själv börja praktisera den ;-). Ta en del artiklar, reportage och intervjuer i press, byt ut hon/henne mot han/honom och se hur tokigt det kan bli. Ger nog en ganska klar bild av hur det står till med jämlikheten. Ta en intervju med exempelvis med en kvinnlig politiker och tänk Carl Bildt istället:
Han (dubbelarbetande husman) har, trots tre barn gjort en kometkarriär inom politiken. Han var vid vårt möte klädd i ljusblå kavaj och skär skjorta samt svarta pimpinetta skor storlek 38. Han står stadigt på jorden trots sin lilla skostorlek. ........ innan vi skiljs åt rättar han till sitt hår och bättrar på sitt läppstift, noga med att alltid se vacker och attraktiv ut trots sitt betyngande arbete. Ja, (fritt refererat från Sofias exempel) men testa själv någon gång att vända på steken.

Sommaren kom och gick (två dagars sol), denna sommar kommer antagligen gå till historien som en riktig *depparrysare*. Känner själv att humöret påverkas av det gråa vädret, hela vintern var ju grå och så nu denna gråa sommar. Det är nu vi behöver sol och värme för att ladda batterierna inför vintern som kommer med stormsteg. Snart är det ju jul ;).

27/6-98

Ähhh! Stickning är tråkigt :(.
Kommer ihåg syslöjden från grundskolan. Satt ett helt år och kämpade med en handduk som skulle finfållas och broderas på. Ju tiden led desto svettigare, solkigare och skrynkligare blidde den starkars tygbiten. Vete sjutton om handduken någonsin blev färdig. Nej, det var ingen hit direkt. Sista terminen fick vi tjejer iaf förmånen att ha träslöjd, bra mycket roligare i mina ögon. Då var jag minsann produktiv.

En tjej på jobbet som är lite aktiv med att hjälpa till att placera om hundar bad mig överväga att ta en njuffe-blandis, hane 4 år. Men jag behövde inte många minuter för att säga nej. Visst ömmar jag för hundar som far illa och måste omplaceras men känner att jag nöjer mig med de två jag har för tillfället. Sedan en hane till, ajajaj upplagt för slagsmål pojkarna emellan när Smulan löper ;-). Fortfarande går jag dubbla pass av hänsyn till Nalle. Han börjar bli gammal och stel och vill lunka i sin egen takt, nosa i lugn och ro och pinka en skvätt då och då. Smulan är ju betydligt yngre och raskare, knappt man hänger med ibland. Så det blir som det blir, de är förövrigt inte vana att gå tillsammans sedan tiden med Laban. De gånger jag testat ser nästan Nalle förnärmad ut - VA! ska jag prutta när HON är med?

Saxat ur en mailinglista är dagens devis ;)))). För att tillfredställa de som inte uppskattar det skojsamma i den devisen lägger jag en länk till roliga Blondinskämt.

Män är som offentliga toaletter:
Antingen upptagna eller fulla av skit!

26/6-98

En avig, två räta.......

25/6-98

Jag såg innan det hände vad som skulle ske. Stod högt uppe på perrongen och tittade nedåt gatan i brist på annat att *glo* på. Såg MC:n och taxin som bara körde rakt ut framför hojen. Det skar i hjärtat när jag hörde smällen och såg skeendet. Hoppas han klarade sig, hjälm och skinnpajen hjälpte väl till? Yrkeschaufförer borde väl ha så pass mycket koll att de inte bara kör rakt ut på en s.k huvudled.

Lunchen med tjejerna var trevlig, några av oss satt kvar en bra stund. Kul att träffa dem *live*, det blir lixom lite roligare när man kan sätta ett *ansikte* bakom e-mail adresserna.

Inte ofta jag åker kommunalt, är ju en mogen bilburen ungdom :), men tycker de få gånger jag åker att det är kul, mycket att titta på. Älskar att studera människor lite i smyg, man får ju hoppas det inte syns att man analyserar och funderar ;-). På tricken in såg jag ett gäng dagisungar med tre dagisfröknar. Fast två av fröknarna var killar :), en av dem hade jättegod hand med barnen. Tror att det är viktigt att barn i den åldern även får manliga förebilder på dagis och skola. Det syntes att *småglina* dvs buspojkarna hade stor respekt för honom samtidigt som de var väldigt *kramiga* med honom. Bra - lär killarna att kramas och att visa känslor öppet, även visavi sitt eget kön. Mer killar in i skola, vård och dagis, tack! Höj lönerna så de oxå lockas att välja dessa viktiga yrken.

24/6-98

Emma ryter till om fördelningspolitiken när det gäller tjej och kill-idrotter. Bra rutet! Marina kom med bra tillökningar till Tänk om vi vore män: ;-), vilka länkar hon hade till amerikanska kvinnosajter *woow* där ligger vi i lä minsann. Översättning på *bitch* har Marina oxå - Being In Total Control , Honey!!! I en mer inofficell dagbok läste jag om hur det var att vara kroniskt pank. Talesättet att pengar inte är allt - är nog lite *malplacerat* i vårt samhälle. Att inte ha pengar kvar när hyran, underhåll och räkningar är betalda kan inte vara kul - månad efter månad. Att inte ens ha pengar till fullgod mat resten av månaden kan inte vara likvärdigt med livskvalitét. Tyvärr är det ju så att ALLT kostar i vårt samhälle, ja allt utom luft och kärlek :))). Jag förstår att personen känner sig lite *låg* - *kram* och *puss* men det blir man ju inte mätt på. Just underhåll verkar vara kämpigt för en del killar att klara av. Det är fel någonstans om det är så i realiteten ...

Undrar hur farligt det är med mobiltelefoner egentligen? Igår satt jag ovanligt mycket och pratade i min, kände efteråt rodnad runt örat och en lätt huvudvärk. Fram för mer forskning på detta område, kanhända det ligger en tickande *hälsobomb* här, om tio år har vi alla *yuppienalle användare* cancer eller hjärnskador? Att sedan tillbringa arbetstid och fritid till stor del framför en dataskärm är väl inte heller så bra? Lägg till rökningen och man får vara glad över att man lever och frodas hittills :).

Vädret, vädret - en stor *suck*. Brasan tänds varje kväll, minns inte sist det eldades i slutet av juni om det någonsin har behövts. Vart är sommaren? Tråkigt för alla som har semester nu! Idag ska jag träffa de andra GirlTalk tjejerna på lunch - bitchvarning :))). Kul!

23/6-98

Det växer - reloadismen - men till min förtjusning. Se och läs Carinas funderingar om midsommarn. Läsvärt! Eller besök Roberts dagbok, den mest interaktiva på webben? Läs, begrunda och skriv en kommentar, allt i ett! Synd att det konceptet är upptaget - vore en kul idé att ta efter.

Upprördhetsfaktor idag i min Reload är c.a 3,8 ;).
Upprör och berör skrev jag igår, sitter här med ett *eftertänktsamt leende* på läpparna. Ja, berör gör jag! Det har jag märkt med tanke på mailen jag får både från kvinnor och män som berättar att de känt igen sig alternativt fått en *aha* upplevelse av något jag skrivit. Att jag ibland upprör har jag oxå märkt med tanke på *hate-mess*, telefonterror och mail jag fått, tyvärr av unga killar dock enbart. Unga killar! Så idag släpper jag upprördhetsbomben för idag *ler ljuvt*, en del unga killar mellan 12 - 22 år är de som bär på mest fördomar, har för lite livserfarenhet för att förstå det jag skriver om och missuppfattar mest. DOCK, OBSERVERA INTE ALLA GIVETVIS!!!! Många unga killar hör av sig med positiva mail och tycks inte alls bli så upprörda som de jag nyss nämde. Annica *duckar* ... men visst ligger det lite i det, eller hur? Hur kan det annars komma sig att de äldre män som hör av sig inte misstolkar mina avsikter och mina funderingar samt tankegångar?

Att det jag skrev igår skulle väcka så många känslor? När jag vände på steken och skrev Om vi vore män:. Givetvis är inte ALLA män blottare! Men hur många män har utsatts för kvinnliga blottare? Jag har utsatts för manliga blottare däremot tre gånger varav första gången när jag var 10 år och knappt förstod vad den gamla gubben gjorde bakom porrtidningen på järnvägsstationen. ALLA är inte hustru-misshandlare! Men hur många män lever ihop med en mans-misshandlare? Inte ens min gubbe *skratt* om nu någon av de som anser att jag är aggrofeministisk trodde det. Det är sant att män får bättre vård vid hjärtinfarkt. Det är sant att kvinnor har svårt att bli tagna på allvar när de anmäler en våldtäkt osv. Varför får man inte påpeka det med glimten i ögonvrån? Jag är ganska *verbal* och har även IRL ett *grovt* och rättframt språk - tonen är rå men hjärligt. Ursprunget ur att jag är van att umgås och jobba med nästan uteslutande män. .... *suck* // får nog börja med virkning iaf ;-). Men vad ska jag då skriva om i min Reload, en avig, två räta - opps, det var visst stickning det?

Visst kan jag hålla med R. som i sitt trevliga mail ansåg att jag skulle skriva om mer *ros* än som nu om *ris* titt som tätt. Men *ros* tillhandahåller så många andra :))), så jag tar mig friheten att ibland nämna *ris*, för det finns tyvärr. Men håller inte med att det är *ris* varje dag? Jag är en positiv människa, de som känner mig tycker nästan jag är för snäll och godhjärtat IRL, men kan inte blunda för det negativa jag stöter på eller läser om alternativ någon berättar för mig. Jag får väl köpa då att somliga anser mig som en aggrofeminist eller bitch, men de känner inte mig hur som haver. Som detta med b-p jag skrev om häromdagen - det finns och jag står för min åsikt - kastrera dem rakt av - låt dem kissa som tjejer i fortsättningen. Men jag påstår ju inte att var man sysslar med sådant? Inte alls! Men de finns och bör belysas, jagas med blåslampa av oss kvinnor och män som sunt reagerar negativt på deras beteende. Kan inte låta bli att avsluta med ett citat Lennart sände mig häromdagen ;-). Ha en bra dag! Kram på er alla!

Läste ni om kvinnan som knivhögg
sin man trettiosju gånger?
Jag beundrar hennes återhållsamhet.
Roseanne Arnold

22/6-98

Mot vintern vi gå :) ....

Tack Christer för länken till Ericssons trudiluttar :), ingen Born to be wild men iaf en hel del godbitar, hittade en så länge, Born in USA. Tack till Robban som skickade sommar-trudilutten :), med risk för att bli glassugen varje gång telefonen ringer ;-). Upprördhetsfaktor noll idag, ibland upprör jag genom mina inlägg har jag förstått. Men bättre uppröra och beröra än att inget göra. Men jag kan inte skriva om löjtnantshjärtan och apelsinsaft enbart, bara för att inte riskera att någon får kaffet i vrångstrupen. Jag skildrar mitt liv, mina tankar och mina funderingar, mest de sistnämda.

Fick en liten bonus igår av Dan, tackar tackar :). Det är alltid lika kul att besöka en del gamla Tiger-länkar. För länge sedan fick Föräldrakanalen en sådan, kolla gärna in sidan. Där finns även ett hund och ett katt-forum på http://www.kanalen.org/.

Tänk om vi vore män:


Trust yourself,
Trust yourself to do the things that only you know best.
Trust yourself,
Trust yourself to do what's right and not be second-guessed.
Don't trust me to show you beauty
When beauty may only turn to rust.
If you need somebody you can trust, trust yourself.

Trust yourself,
Trust yourself to know the way that will prove true in the end.
Trust yourself,
Trust yourself to find the path where there is no if and when.
Don't trust me to show you the truth
When the truth may only be ashes and dust.
If you want somebody you can trust, trust yourself.

Well, you're on your own, you always were,
In a land of wolves and thieves.
Don't put your hope in ungodly man
Or be a slave to what somebody else believes.

Trust yourself
And you won't be disappointed when vain people let you down.
Trust yourself
And look not for answers where no answers can be found.
Don't trust me to show you love
When my love may be only lust.
If you want somebody you can trust, trust yourself.


Bob Dylan

21/6-98

Ät inte dina vänner ... äter kött då och då men instämmer. Djur ska behandlas väl även om de är avsedda för människoföda. De ska ha ett bra liv och ett snabbt och smärtfritt slut dvs slakt, gillar inte heller alla onödiga plågsamma djurförsök. Kluvet? Javisst? Men alla vill inte bli *grönsaksätare* enbart, men däremot kan man lära sig mycket från Magnus Gröna Sidor.

Regn och rusk i all oändlighet. Tråkigt! Tur att man inte har semester nu iaf. Skönt att få jobba imorgon ;-). Nu kan man ju inte ens säga - Vi hade i alla fall tur med vädret ;-). Det programmet var bra, svenska semester-tokerier i ett nötskal. Lev året om istället för att koncentrera alla drömmar, förhoppningar och planer till semestern. Hur många äktenskap går inte i graven under semestern? Hur många barn blir inte besvikna?

Säg aldrig åt mig att jag är något du måste ha.
Ibland är två en för mycket när man bara vill vara ifred.
Att jag ensam ska gå iland med att berika dig är väl ändå lika orimligt som att du kan vara allt för mig?
Det finns ju så många sidor, så många behov man har.
För jag blir aldrig din, du blir aldrig min, man kan inte äga varann!

Björn Afzelius

20/6-98

Tack Susanne, fick reda på att hon hade tipsat om Dagbok på Nätet i Expressens torsdagsbilaga Eva & Adam. Så här skrev Susanne:
<SNIP>
Ännu en sida med dagbokslänkar. Det som skiljer den här från andra är att den mest består av "vanliga" kvinnor, vilket gör det lätt att känna igen sig. Stort plus för fjärrkontrollen som underlättar navigeringen.
</SNIP>

Satt och lekte med nya mobilen igår, vilka otroliga finesser? Väckarklocka? Göra egen ringsignal? Bortkastad på mig, helt tondöv och kan inte noter. Fast jag skulle vilja ha en häftig signal jag oxå, exempelvis Born to be wild *fniss*. Kan någon de första tonerna och vet hur man gör, maila mig ;). Installerade en del program, med en tidning medföljde Freehand 5.0 samt JsBuilder. Inte mycket annat man kunde göra då regnet började ösa ned på eftermiddagen efter en solig förmiddag. Tråkigt för alla som hade planerat grillning ;).

Håller på och *mailbombar* en serverägare om att de måste ta ned en sida med grov barnporr. Verkar vara _väldigt_ svårt att fatta för dem att den ska bort pronto - trots att de på sin sida säger att pornografiskt innehåll ej får förekomma på hemsidorna. Men jag ger mig inte! Den ska bort! Jaga dem med blåslampa! Visst, de flyttar sidorna bara! Men då får man jaga dem där oxå, tills de tröttnar. Jag kan iaf inte bara blunda ... kan inte nöja med mig att det är så få ändå som har detta på sidorna ... kan inte acceptera att folk förnekar att detta förekommer på Internet ... kan inte nöja mig med att det är bekvämast att inte bry sig ... kan inte acceptera att barn utnyttjas och utsätts för övergrepp och dessutom förnedras genom att detta fotograferas och exponeras. Notera - inte en enda smiley i detta stycke ...
MÄN som
som våldtar, gör övergrepp och förnedrar
har nöje av att köra in *kuken* i ett barn
MÅSTE vara sjuka i huvudet, punkt slut ... enda vettiga åtgärden i mina ögon - de ska *tamefan* KASTRERAS.

19/6-98

Trevlig Midsommar!
Förr om åren brukade jag ofta tillbringa midsomrarna på Oxnö, söder om Stockholm. Men mot slutet blev det så fruktansvärt jobbigt. Varför? Alla fyllon, alla som bara kom ut i idyllen för att supa skallen av sig på midsommaren, ställde till med bråk, körde rattfulla och förde ett *herrans* liv :). Vi s.k bofasta som bodde där i våra *permanenttält* helger/semestrar höll oss inne i tälten *skratt*, ja nästan iaf. Nu för tiden föredrar jag att stanna hemma i lugn och ro. Skönt att bara vara ledig och ta det lite lugnt. Förra midsommaren satt jag och knackade ihop Kvinnor på nätet minns jag ;-), får väl löva datorn. Sänder dock en tanke till dem som kommer att uppleva bråk och fylla, oavsett om det sker publikt eller i hemmen. Speciellt barnen då! Förstår inte vuxna människor att barn far illa av att uppleva sådant? Barn behöver lugn och trygghet. Barn ska inte behöva se sina föräldrar i sådant *skick*. Gammalmodig? Ja, kanske det!

Men för att inte *mörka* till det hela, en del midsomrar har jag varit uppe i Hälsingland. Mycket trevligt! Traditionellt midsommarfirande med majstång. Lek och dans för barnen och ingen uppseendeväckande *fylla* :). Det skulle jag faktiskt gärna uppleva igen, men har inga *rötter* där längre. En annnan grej jag skulle kunna tänka mig att göra en midsommar är att fjällvandra. Slåss lite med mygg och knott, eller *sviarn* - herregud det är såååå länge sedan jag var i Norrland så jag nästan glömt vad de små insekterna kallas. Är ju norrlänning i botten - men naturaliserad stockholmare. På tal om insekter - fick ett mail av Martin att min njuffe/fästingsida var ett sommartips i InternetWorld på sidan 39. Hade jag missat totalt, _måste_ jag börja damma av den sidan oxå?

18/6-98

The Rolling Stones har tjuvstartat.! I min mage! Än lever *stenarna* :), de rör på sig iaf! 3 dagars *lyx-liv* med god mat har satt fart på dem lagom till midsommaren :(. Får nog hålla mig till min vanliga, tråkiga diet, snabblagad menlös micro-mat för slöa ;).

Gårdagen blöt, he he inte alls som ni tror, jag har simhud mellan tår och fingrar. Helt i klass med mina njuffar, de _skulle_ ha gillat gårdagens äventyr. De älskar ju vatten i alla former. Trött! Javisst, brukar inte komma hem så sent en vardag. Men dagens slit och släp ska man väl fixa när man vet att det är tre dagar ledigt sedan. Men inte är det läge för att löva någon midsommarstång - sommaren är ju inte ens här? Tänk - nu går vi mot mörkare tider igen ... depp depp.

17/6-98

Bikini nedpackad enligt order i arbetsväskan idag. Säger bara - månne det inte bli utomhusbad *skratt*. Hundvakt ikväll fixad - here I comes ... men som alltid med bil i bagaget. Får väl ta mjölk till maten, bara det _inte_ är jordgubbsmjölk.

Annars frid och fröjd på er allihop! En extra vink åt Martin, jag tänker på dig och Urban :), en *prälle* jag gillar. Se och läs om fler på Dagbok på nätet.

16/6-98

Snabb koll i almanackan - ja det _ska_ vara 16:e juni. Men det känns som 16:e oktober, snudd mössa och vantar åkte på kvällsrundorna igår kväll i regnet och snålblåsten. Ja, jag brukar alltid säga - det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder :). En bra devis om man är hundägare, de små (stora då!!) liven måste ju ut i alla väder. Men nu börjar det kännas hopplöst!

Kursen igår - kanon! Hoppas den blir lika bra idag! Så ska ett kunskapsföretag arrangera kurser *skratt* - kunde inte låta bli .... ;-).

Läste en artikel med många fina bilder i Expressen i söndags, ja jag läser den tidningen ibland, fast givetvis med handskar på ;). Det var mittuppslaget som visade en isbjörnhonas sorg över en av sina ungar som dött. Honan och den andra ungen satt två dagar och sörjde, ja det såg så ut på bilderna faktiskt. Sedan försökte hon begrava ungen i snön med sina labbar. Riktig *snyftare* och en elogé till fotografen som fångat stämningen så fint. Och vissa påstår att djur inte har ett känsloliv. En del säger - det är ju BARA ett djur. Tror jag inte en sekund på, finns inget som heter BARA ett djur. En del av de hundar jag ägt har varit mycket kloka och haft större känsloliv, mer intelligens och förståelse än somliga människor.

15/6-98

Är på kurs med Kurt idag:).
På tal om kurs, ni som såg på Reportrarna och har följt min Reload känner ju till namnet Limited Edition. Säkert bara ett minne blott snart? De har köpts upp av Moving Pictures (ryktas det). Köpts upp och köpts upp ;-), de var ju inte direkt *obekanta* med varandra företagen innan heller. Mycket seriöst måste jag säga om de nu byter namn oxå. Ny kejsare, nya kläder - ja resten av sagan minns ni väl?

Mer seriöst vore ju att följa upp vad som sades i bl.a Reportrarna där företaget erkände öppet att de i fallet med vår kurs inte hade haft kompetensen som krävdes. Men inte ett ord till oss elever som fick betyg i ämnen vi inte gått i, felaktiga betyg i de s.k ämnen vi gick, se lärare komma och gå, uppleva att vår kritik bara viftades bort och inte ens en slutlig utvärding fick vi göra så de skulle kunna ta lärdom av vad som hände.

Må hända att uppsåtet var ärligt och seriöst, men genomförandet och avslutet av kursen var bara pinsamt ... :( Det roliga var att Bosse berättade att kvällen innan han filmade så hade hon sagt att kursen varit bra men problem hade funnit pga elever som *bråkade*, tjoflöjt ;). Det var ju det som tände mig på alla fyra och gjorde att jag ställde upp i programmet, oavsett om det nu var sant. Bosse är oxå en filur, *skratt* Synd bara att Bosse var så feg att han klippte bort 95% av vad vi hade att berätta. Men det var ju många trådar i programmet och det var ju _bara_ en timme långt.

Men tyvärr vinklades mycket i programmet. Typ Kunskapslyftet *suger*! Det blev jag nästan lite förbannad på! Köper jag en liter sur mjölk på NK betyder det ju inte att NK bara säljer sur mjölk överlag. Fast tyvärr är det frågan om mer än EN liter sur mjölk, se nya mail jag lagt in på sidan Kunskapslyftet under länken Annan. Kunskapslyftet i sig är lovvärt när det gäller att höja kompetensen på vanliga ämnen (kärnämnen) men som sagt kommunerna bör tänka över lite innan de ger sig in på mer *exlusiva* utbildningar. Det är ju dessa kurser som orsakar alla klagomål. Då måste man fundera? Finns lärare? Finns det *sug* efter kursen på marknaden? Finns kompetensen? Finns utrustning? Finns motiverade elever? Är kunskapsföretaget som anlitas seriöst?

Per-Arne har glimten i ögan. Han menar att - likheten mellan en x-man och en borttagen blindtarm kan ju också beskrivas som så:
Det maskformiga bihanget är avlägsnat. :-)
Oxå fyndigt! ;O). Från det ena till det andra! Jordgubbsmjölk, bäääääääääähh. Gillar jordgubbsfil, helt ok men låt mjölken vara ;), var _inte_ gott med jordgubbsmjölk och fläskfilé med bananer och currysås! Sicken blandning!

14/6-98

Ibland känner jag för att helt sonika *dra ned rullgardinen*, dvs koppla ur modemen för gott hemma. Ganska lockande vissa ögonblick då *ledan* gör sig påmind. Men det stannar bara vid en tanke än så länge? Internet för ju med sig så mycket positivt oxå. Sätta mig i en gungstol och virka, nynnandes någon Harry Brandelius låt ;). Fast först måste jag lära mig att virka och jag kan inga *stenålderslåtar*. Så där föll det projektet! Nej, jag tuffar nog på ett tag till i ren protest. Läste i Aftonbladets kvinnobilaga om någon ung tjej som tyckte att det var fånigt att 35-åringa tjejer klädde sig i jeans och jumpa pjuck. Tjoflöjt :) då _skulle_ hon se mig. 45 år och ofta klädd som en fjortis, trasiga jeans, t-shirt och ja just det - jumpa pjuck. Precis som om de unga har patent på livslust, klädstil, åsikter, attityder, sexliv och allt annat som håller en ung *ler ljuvt*.

Ibland är det snabba puckar och mycket på G, fick i fredags reda på att jag ska gå kurs måndag och tisdag. Kul! Pappa var så snäll att han skjöt på ett par grejer och ställer upp som hundvakt. När jag frågade om det går bra med en check eftersom jag inte hinner ta ut pengar svarade han .. det behövs inte. Så klart sa jag lite skämtsamt för att inte genera honom, en dedikerad snåljåp skulle få *orgasm* av att studera mina kontoutdrag :))) och då sa han - säger du det och saken var biff. Pappa är van att jag i många och långa perioder levt under existensminimum, typ ris och makaroner helg som vardag. Men nu tycker jag att jag kan återgälda lite av allt jag fått när jag var yngre.

BTW - lustigt men mycket kul. Min f.d svärdotter (plast) har lagt bud på kåken mittemot. Bra, hoppas hon får den. Har ju när visningar pågått inte direkt *kommenderat tystnad* åt hundarna ;-), vill ju inte att någon *hundhatare* ska köpa kåken. Lika bra att de hör att busarna lever och frodas. Sån är jag! Tyvärr? *fniss*

Likheten mellan en ex-man och en bortagen inflammerad blindtarm är:
De orsakar dig stor smärta, men när de väl är *borta* så kommer insikten att man klarar sig utan bägge. ;).

13/6-98

Snart är det midsommar! Vart är sommaren?
Det känns ganska *cool* att glida in till jobbet sent på förmiddagen, men mindre roligt när det gäller att leta parkeringsplats :(. Det är därför jag är så morgontidig annars, brukar vara där nästan först av alla.

Funderar på att ta fram motorsågen och gå ut en natt och kapa grannens stora träd som vid lövsprickningen skymmer min parabol ;))). No more - video locked - här inte, dvs jag kan inte surfa via parabolen fast jag kan se på TV:n fast med lite *sparks* dvs vita prickar. Fast, värre *probs* finns ju jämfört med det.
Alla krigshärdar i världen.
Alla svältande barn.
Alla naturkatastrofer.
Så, jämfört med detta ovan är mina *probs* en fis i rymden :). Med tanke på Katinkas Reload igår :))) så får jag väl erkänna att det var jag som *fällde* uttrycket som antagligen blir *myntat* *ler ljuvt*. Diskussionen gällde att min sida, Kvinnor på nätet kunde enligt en kille påverka unga tjejer negativt så att de blev *aggrofeministiska*? Då menade jag att tjejer behöver mer stake i sig, dvs få råg i ryggen att säga ifrån. Sååååååå fel det kan bli ;-O)

12/6-98

Igår var det en som sa till mig att du är en *Internetmormor*. Hur man ska tolka det är upp till var och en ;), men min kommentar är att inte känner jag mig sååååååååååååå gammal *ler brett*. Inte heller skulle jag platsa i en frågespalt på Torget eller Passagen som "Mormor på Internet", svaren skulle nog _inte_ bli särskilt änglalikt mormorsljuva. Det roliga i kråksången är ju att jag in facto IRL är mormor. Har en liten dotterson på två år, Linus (ja, ni vet på linjen), otroligt passande namn.

En och annan läser min Reload, har noll koll på antalet per dag då jag inte loggar index-filen utan bara ser att räknaren snurrar på. Många är killar, från unga upp till pensionärer som *hälsar* på regelbundet. De som jag har fått trevliga mail av har förstått att jag definitivt inte hatar män, hur man nu kan tro det? De förstår oxå att jag driver med fördomar, försöker skämta om orättvisor som ändock finns och ironiserar omkring killars beteende i stort. Herregud, jag gödslar ju med *smileys* så missuppfattar man det är det bara att beklaga. Sedan kan jag villigt erkänna att vi tjejer inte alltid heller är speciellt lätta att förstå sig på, finns säkert ett och annat att yppa i den frågan ;), men det överlåter jag till andra att bedöma och beskriva *lol*.

Däremot det jag skrev igår var på fullt allvar ;). Att de som busar på nätet är mestadels unga killar, snorvalpar som inte är torra bakom örat och inte har perspektiv på tillvaron, noll koll! Att det sedan inte är ALLA småkillar som busar är ju självklart, vem kan tro något annat? Samma sak speglas ju IRL, de flesta unga killar är hur trevliga som helst sedan har vi snorvalparna som med sitt beteende förstör och tyvärr gör att de som sköter sig ofta *dras över samma kam*. Sedan brukar de flesta avnavlas och blir torra bakom öronen till slut ;-). Men vissa stannar tydligen kvar på *10-års* nivån *forever*.

11/6-98

Startar jag bägge datorerna samtidigt är jag uppe och surfar när den gamla behagar visa skrivbordet på 95:an. Snacka om skillnad - någon som undrar varför jag ville ha en ny? Fast mycket vill ha mer :), skulle ju inte ha något emot en ännu värre värsting.

Sätt gärna mig, men sätt dig inte på mig! Fritt efter Jonas Gardell, beskriver ganska bra :) läget. Jag anses vara rak på sak, på tråkiga möten där alla sitter allvarliga kan jag vräka ur mig vad som faller mig in :), men sådan är jag och de flesta som känner mig tar inte illa upp. Jag är spontan, rak och enkel - någon som dj*vlas med mig ska _inte_ räkna med att jag sväljer allt utan att reagera. Sedan om jag överreagerar ibland är en annan femma :o), kort stubin och spontanitet är en farlig kombination.

Tack för alla snälla mail igår - kram på er allihop, de värmde verkligen. Ha en bra dag allihop! Tänk på att varje ny dag är ett nytt oskrivet blad i ditt liv. Se till att fyll det med något trevligt och meningsfyllt. Livet är som en slak, prasslig plastpåse - tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något.

Vad är en man som saknar 99% av sin hjärnkapacitet?
Kastrerad! ;-o)

10/6-98

Yucka mig hit och Yucka mig dit ...
Fick några *Yuck..* mail igår av en vänlig prick, så där helt apropå. I love it! ;-) Trivsammma, generösa och konstruktiva människor älskar jag. Att komma med bra tips, goda råd och konstruktiva förslag är väl aldrig helt fel? Tror att jag själv ska börja med den stilen när jag surfar på Internet, typ uppmuntrande ord och vänlig kritik oss *proffs* emellan. OBS! *djup ironi*
<snip>
Subject: Yuck ..
Hejsan ..
Jag vill bara säga att dina sidor är inga snygga, inge funktionella och deffentivt dåligt gjorda ..

</snip>

Konstruktiv kritik av ett proffs? Knappast, inte av döma efter den sida som jag listade ut tillhörde *postaren* och fått konfirmerat att det stämmer. Hade väl kunnat *köpa* första mailet med ett *brett leende* om inte det hade fortsatt i samma stil i x antal mail till. Hur är det med självkritiken?
<snip>
och du.. Snygga sidor finns på Iconmedialabs och liknade företag.
Äh.. Dom som inte kan göra en hemsida med information (alltså innehåll) och snyggt ska hålla sig borta ..
Låt riktiga personer gör dom!

</snip>

Que pasa! En sak slog mig medans jag skrev detta! Varför är det bara killar i *snor* åldern, knappt avnavlade eller ens halvtorra bakom örat som ids slänga iväg sådana mail? Har ju sett exempel på mail som andra kvinnor fått, tillskickade mig för förevisning. Aldrig någonsin har jag fått eller ens hört någon annan få ett enda mail av en tjej eller kvinna som så uppenbart varit helt meningslöst och skrivet i den *negativa* andan? Har det något med vår mentalitet? Vi kanske tänker oss för en gång extra? Är vänligare? Mognare? Inte lika missunsamma och avundsjuka? Snällare? Mer sociala? Kanske sant att vi kvinnor är överlägsna männen både till intellektet och känslorna?
//Annica - *låddan* kommer nog att fyllas med mera *Yuck* ochn *Fuck* mail nu :))?

9/6-98

Magnus Uggla
Jag missade Magnus Uggla i fredags, *snyft*. Hade jag vetat det hade jag lagt på tio kol extra på att hitta hundvakt. Han är ju *kult* om något ;-).

Har nu på sista tiden träffat flera stycken som enligt dem själva lärt sig grunderna i html via min HTML nybörjarguide. Kul! Alltså inte helt meningslöst arbete :). Men det roligaste var svaren på mina *pekpinnarfrågor*, typ är du noga med att koda korrekt och du undvek väl WYSIWYG-editorer i början. Alla - unisont JA *ler ljuvt*, antingen vågade de inte säga annat eller så, mer troligt, har mitt budskap gått fram.

Får ju ofta mail med html-frågor, en del frågar mig om jag kan tala om vilka knappar de ska trycka på i FrontPage för att åstadkomma något mer avancerat än det som finns i *default-menyerna*. De vet inte vad källkod är! Knappt vad en tagg är! De vet inte hur markeringsspråket html är uppbyggt! Nej, jag är _inte_ ironisk nu, jag försöker inte göra mig lustig över att vara nybörjare och inte heller nedvärderar jag deras försök till att skapa egna hemsidor. Tvärtom - ren omtanke! Jag hävdar bestämt att är man nybörjare ska man UNDVIKA dessa editorer utan sina stapplande första försök ska man göra i en enkel texteditor eller i exempelvis HomeSite 2.5. Allt för att få en *fingertoppskänsla* samt lära sig allt från grunden, orsak och verkan. Sedan när man har hajat galoppen - ja då först anser jag att man kan jobba i WYSIWYG-editorer. Men min erfarenhet är att om de kommer så långt föredrar de flesta editorer som kodar korrekt samt där man kan *styra och ställa* själv, men ändå ha tillgång till allt som snabbar upp och förenklar.

Förresten, en blind som är ute och surfar och kommer till en sida med bara grafik och grafiknavigering utan det magiska attributet ALT upplever sidan som *tom* och innehållslös. Något att tänka på för alla! För Internet är en gudagåva för dem som är blinda och döva - en stor resurs i deras liv och ger dem möjlighet att kommunicera med omvärlden. Att då på ett så enkelt sätt underlätta för dem via ALT i IMG-taggen kan vi seende väl *bjussa* på, tyvärr så är det alltför många som helt ignorerar denna möjlighet, t.o.m även proffsen :).

8/6-98

Jag tar en *re-run* för att förtydliga det jag skrev igår om *knugen*. Det var ingen kritik mot honom som person, inte alls! Men monarkin är ett hån mot folket. En kvarleva från det gamla klasssamhället, idel ädel adel osv. Samma sak med vördnaden för af, von och andra släktnamn. What? De är som oss alla andra, varken mer eller mindre. I ett demokratiskt samhälle ska väl folket få välja den de vill ska representera landet?

Susanne är *up and running* igen efter ett längre uppehåll pga lösenordsprobs. Kul! En hel del numera att hålla reda på ;), lustigt egentligen detta med dagboksskrivandet/läsandet på nätet. Lixom lite beroendeframkallande, har man börjat läsa någons reload vill man inte sluta. Påminner lite om programmet *Sjukhuset* som gick som serie på 4:an förut. Började titta på ett par avsnitt, sedan var jag fast - jag som aldrig annars är mycket för att glo på *dumburken*? Blev lite förgrymmad när serien tog slut mitt i handlingen, men nu i efterskott kan jag tycka att det var lika bra ;-).

Läste igår om massmorden på skarvungar på Västkusten. Mer att bry sig om än eventuella angrepp mot monarkin, eller hur? Förövarna hade helt sonika slängt ut alla ungar från bergväggen - låtit dem dö en grym död. Hur kan man vara funtad för att göra så? Har de ingen respekt för ett liv? Skyddsjakt må vara ok om det sker inom ordnade former, men detta var slakt ... punkt slut! Ett dödande för dödandets skull!
Säger Annica// som faktiskt dödar myggor och fästingar, men får samvetskval för det ...

7/6-98

Missade helt *knugens* 25-årsjubileum igår samt att det tydligen var *flaggviftardag*. Nåväl, *knugen* (som institution, ej något personligt) är inte en av mina favoriter, jag skulle vilja se att vi avskaffade konungahuset helt och hållet. Räcker väl med Göran Person *brett flin* som representant för Sverige? Nja ...

Låg och försökte sola några timmar igår, men det var aningen kyligt. En gammal slagdänga dök upp i huvudet, en gammal Povel Ramel låt? Vita vill bli svarta och vice versa. Alla människor är färgade, därför är ordet färgad inte negativt laddat för mig. Färgade ja, allt från grisskärt, blekvitt och hela skalan bort till svart, blåsvart. Att påstå att någon kulör är *finare* än någon annan är absurt, har aldrig förstått snacket om den *vita rasens* överlägsenhet, ariska rasen eller vit makt. Vadå? Huden är ett skyddande skal runt kroppen, olikfärgat beroende på vart man befinner sig på jorden, dvs pigmenteringen har sitt syfte och ändamål, iaf hade ;) en gång i tidernas begynnelse. Vi blekfisar ligger och solar, känner oss fräscha om vi blir bruna och uppskattar kommentarer - vilken snygg solbränna du fått! Men hur ofta säger samma person - vilken snygg hudfärg du har till någon som lixom naturellt har begåvats med den kulören vi blekfisar så desperat försöker skaffa via cancerframkallande solning ;).

En människas intelligens, känsloliv, beteende eller annat sitter väl INTE i huden utan förhoppningsvis längre in, exempelvis i hjärnan eller hjärtat :). Att döma folk efter hudfärg oavsett vem som gör det är oxå dumt. Det är väl HUR vi ÄR och inte HUR vi SER ut som är viktigt? Ungefär lika dumt som att döma folk efter vartifrån de kommer. Skåningar är dryga? Engelsmän tråkiga? Norrlänningen super? Turken terrorist? Västtysken svin?

6/6-98

Space Girls - - -
Marina har myntat ett nytt uttryck! Inte illa pinkat alls ... mycket fyndigt ;).
Vart tog sommaren vägen? Persikoträdet, plommonträdet och körsbärsträdet har stått prydda med prunkande blommor, men inga ivriga insekter syntes till. Nu står äppelträden i full blom och situationen är densamma. En vild gissning är att det _inte_ blir ett fruktår, iaf inte här i trädgården :(.

Hade ingen hundvakt igår så jag missade en (antagligen?) rolig fest :(, men sånt är livet. Får nöja mig med rapporterna på måndag :). Man blir lite bunden när man har hund, men fördelarna överväger. Det är samma sak om man har barn, ett evigt pysslande och tråcklande, fast än värre så jag ska inte klaga. I nödfall kan jag faktiskt lämna dem ensamna om de är välrastade. Men det kan inte en ensamstående förälder göra med sitt/sina barn. Det borde finnas en samhällsservice, en social gemenskap exempelvis per stadsdel/samhälle där ensamstående föräldrar kunde få hjälp med barnvakt till rimlig kostnad för att kunna iaf någon gång kunna gå på bio eller göra något utan barnen i släptåg. En resurs som man kunde lita på, att *hyra* grannens 12-åriga tjej kanske inte känns så tryggt i alla väder. Alla har inte hjälpsamma vänner eller släktingar. Just vännerna brukar prövas rejält i denna situation, många backar för besväret att sitta barnvakt.

5/6-98

En skugga från det förflutna passerade vallgraven och knackade försynt och vänligt på stenporten igår. Men för tillfället förblir den stängd, nyckeln är bortslarvad och alla *stenhuggar-verktyg* förlagda. Att idka stenhuggeri kräver en viss balansgång och finess, ett misstag och det är svårt att reparera skadan.
A winter's day
In a deep and dark December;
I am alone,
Gazing from my window to the streets below
On a freshly fallen silent shroud of snow.
I am a rock,
I am an island.

I've built walls,
A fortress deep and mighty,
That none may penetrate.
I have no need of friendship; friendship causes pain.
It's laughter and it's loving I disdain.
I am a rock,
I am an island.

Don't talk of love,
But I've heard the words before;
It's sleeping in my memory.
I won't disturb the slumber of feelings that have died.
If I never loved I never would have cried.
I am a rock,
I am an island.

I have my books
And my poetry to protect me;
I am shielded in my armor,
Hiding in my room, safe within my womb.
I touch no one and no one touches me.
I am a rock,
I am an island.

And a rock feels no pain;
And an island never cries.

Simon and Garfunkel

4/6-98

Regn och rusk! Var tvungen att tända upp brasan igår eftermiddag, det var så kallt i datarummet att man fick *ståpäls* på armarna ;-). Fingrarna var lite kalla och krumma med andra ord ... jag led ingen nöd dock, hade med mig jobb hem och lyssnade på Simon and Garfunkel samtidigt. Vad jag älskar de gamla godingarna El Condor Pasa, Sounds of silence, I´m a Rock och Homeward Bound. Hundarna tyckte däremot att det var tråkigt att ligga inne och lyssna på regnet och inte verkade de uppskatta musiken heller ;)!

Har en liten godbit här, ursprung okänt men via Trafik, men jag känner mig så här ibland ;-), gör du! Ladda hem badday_s.mpg c.a 400 kB. Tänk om man gjorde så när det dj*vlas som mest *brett flin*, _undrar_ vad reaktionen skulle bli? Det vore nästan värt ... mödan så att säga ... hornen växer!

Har du varit på Passagen nyligen? De har börjat med en ny avdelning, SPACE där man kan lägga in sin *hemsa* i olika *communities*. Samt att Susanne Sternlo skriver ledarna på första sidan och det med bravur, den kvinnan kan uttrycka sig i skrift. Sedan blev det ju _inte_ sämre av att denna vecka har hon lagt in en intervju med mig *skratt*. Det sägs att alla borde få bli *berömda* dvs uppmärksammade i 15 minuter av sitt liv, något ditåt kommer ej ihåg exakta ordalydelsen, känner att den gränsen har jag passerat för länge sedan just nu, på både gott och ont.

Slow down, you move to fast.
You got to make the moment last.
Simon and Garfunkel

Varför en dator är intelligentare än en man ;-).

3/6-98

I måndags kväll skulle jag bara krypa upp en stund och mysa med Nalle på slafen vid halv-åtta tiden ;). Tja, vem vaknade när klockan ringde 05.00 tisdag morgon, jo jag! Hade somnat som en stock! Om jag var pigg och utsövd? Nej, inte alls tvärtom - tröttare än vanligt.

Skönt att börja jobba igen. Fast ni som oxå har eller haft Notes vet hur ilsket rött det kan *lysa* när man varit borta ett tag.

Drömkåken blir nog bara en dröm - budgivning har uppstått och då *passar* jag eftersom jag varken har tur i spel eller i kärlek ;). Men synd .... eller surt sa räven om rönnbären? ;-/

2/6-98

Skulle aldrig ha sagt det där om *somrigt* igår ;), vädret slog om direkt. Regn och rusk!

En konstig prick, Ann-Sofie från Motala härjar runt i nyhetsgruppen swnet.husdjur.hundar. Man hör ju lixom på namnet att den gruppen handlar om hundar, men hon är kattmänniska och hatar tydligen hundar, vad gör hon då där med sina infama och *knäppa* inlägg kan man stillsamt undra.

Saxat:
Katter sprider INTE sjukdomar, de är renligare än du. Som svar på att jag ansåg att det var fördjävligt när lösspringande katter förorenar i barnens sandlådor. Det vet ju _alla_ utom Ann-Sofie att katter likväl som hundar sprider mask och parasiter.

Eller detta:
Så, sätt lock på sandlådan när den inte används. Que? Vore det inte bättre att kattägarna tog sitt ansvar för vad deras *vind för våg* springande älsklingar gör, ska jag på min egen inhägnade tomt behöva baxa ett lock fram och tillbaks över sandlådan när ungarna ska leka?

Sista klippet:
Katter är bättre och mindre än hundar och behöver inte kopplas. ????? Bättre? Smaksak? Mindre? Tja, det _finns_ små hundar oxå ;). Behöver inte kopplas? Tycker nog jag - koppeltvånget borde gälla även alla katter.

Tänk på alla allergiker som inte ens kan ha altandörren öppen pga katter då springer in och orsakar onödiga allergianfall. De som är rädda för katter - ja de finns faktiskt! Vem vill ha hundskit eller kattskit på sin tomt ;)? Varför ska bara vi hundägare ta hänsyn och åter hänsyn?

1/6-98

1:a juni! Smaka på det! Låter väldigt *somrigt*, eller hur?
Smulan är rolig ;-). Hon är inte van att jag kastar mig handlöst ned i en solstol och bara ligger där och *jäser*. Stackars liten, antagligen blir hon lite orolig för hon ska prompt sätta sig i solen bredvid mig och *vakta*, lite ömt puffande, pussande och *valptrampande* emellanåt. Tänk själv att sitta i solen med en fårskinnspäls på dig, hennes päls är tjockare än så. Behöver du en trogen vän, skaffa en hund, fast behandla den väl, såsom alla vänner ska behandlas ;-).

Lena skrev några kloka ord i sin dagbok, att det måste finnas något gott i den som har hund :). Jag har oxå den devisen, men men men ibland undrar man ...

En sanning med modifikation kanske? Många hundar *far* illa, införskaffade av ansvarslösa människor som tar ganska lätt på detta med ansvar och hundägande. Som inte respekterar att en hund oxå är en människa med samma behov som oss, bara med den skillnaden att de har fyra ben och inte kan tala. Men de behöver kärlek, mat, vatten, motion, respekt, omtanke, sällskap och allt annat därtill, precis som ett litet barn. Är ingen katt eller kanin-älskare men samma princip gäller alla varelser, så *fuck* alla som skaffar en sommarkatt eller sommarkanin och sedan släpper den vind för våg när det blir höst. Ett tamdjur dör oftast en plågsam död då den inte är född och anpassad till det hårda livet i naturen redan som nyfödd.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1