Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Till början av månaden, 1-15! ---->

31/3-02

Glöm inte sommartiden.
Första gången fram en timme.
Vad fort vintern har gått. Jag tycker inte att det var speciellt länge sedan vi ställde om klockorna för vintertid. Men så är det! Ju äldre man blir, desto snabbare tycks tiden gå. Likt ett lopp - mot klockan - som man redan från början är given att förlora.

På bokrean senast köpte jag några böcker till slut. En av dem har jag börjat läsa nu. Den köpte jag mest på skoj samt för att en tjej på onsdagskursen pratat sig varm för den. Den heter "Samma art olika världar - om manligt och kvinnligt beteende", skriven av Allan och Barbara Pearse. Jag var lite skeptisk när jag började läsa. Men, å andra sidan, är det mycket jag känner igen. Så lite sanning ligger det nog begravet, här och där. Det är många aha-upplevelser jag fått under läsningen av denna bok. Dock - en liten Brask-lapp - finns det mycket fördomar som exponeras i boken. Jag tyckte inte om när männens hjärna beskrevs som enkelspårig. Jag tyckte inte ens det var roligt att läsa om författarnas slutsatser om varför kvinnor går på bollsportsevangemang. Gissa! Jo, de bara letar efter en lämplig hanne - kort uttryckt. Bollsporter i sig ska inte intressera kvinnor menar författarna. Jaså? Jag som tycker att handboll är en njutning att kika på. Snabbhet. Teknik. Fart och fläng. Spänning. Man får läsa boken med en nypa salt. Men visst finns det biologiska skillnader mellan könen. Men de berikar bara. De är inte heller några hinder för att vi ska bli jämlika, någon gång i framtiden :).

Ta det här med att en man har så svårt att hitta saker. B. frågar ofta vart saker ligger. Jag brukar ha full koll så jag svarar att det ligger än här eller där. Han kan ställa sig - till synes helt handfallen - vid nämnda plats och påstå att saken minsann inte alls finns där. Då när jag kommer och kanske lyfter på en sak återfinns det saknade. Samma scenario kan utspelas vid kylskåpet. Han frågar vart smöret finns och jag svarar då på vilken hylla jag mindes att det senast stod. Han kan stå framför kylskåpet och klia sig i huvudet, ungefär som om jag medvetet försöker lura honom. Män och kvinnor ser olika. Mannen ser bättre på avstånd, men med ett smalare synfält. Kvinnan har en bättre periferisk syn, samt en förmåga att minnas hur det är organiserat hemmavid.

När vi är foster så formas vi av hormoner. Våra hjärnor är utformade och används på lite olika sätt. Kvinnor har bättre förbindelser mellan hjärnhalvorna, därav är de kapabla till *multi-tasking*. Detta kastar även ljus äver fenomenet kvinnlig intuition. På grund av att bägge hjärnhalvorna används samtidigt har vi kvinnor ofta svårt att skilja på höger och vänster. En man använder ofta en hjärnhalva i taget. Det är därför de ofta vill stänga av TV:n och ber alla andra i rummet att vara tysta när telefonen ringer så de kan prata i lugn och ro.

Ibland tror jag att jag förstår allt...
sen återfår jag min medvetslöshet.

Påskafton 2002

Glad Påsk


29/3-02

Jag fick ett mail med en fråga om jag hade godkänt att min sida om fästingar låg *croppad* hos en Telia-abonnent. Jag surfade dit. Jag kom, jag såg och blev lite konfunderad. Hela min text, inklusive grafik, var kopierad - rakt av. Jag sände ett mail och bad hemsidesägaren att ta bort sidan. Jag tackade vänligt för att personen uppskattade min text, men påpekade att jag skulle nog föredra att personen istället länkade till originalsidan på Passagen. Jag fick ett svar som konfunderade mig litegranna.
Visst ska jag ta bort det men jag har
faktiskt bett dig om lov och fått OK.
Trist att du inte kommer ihåg sånt.

Jag blev osäker! Kan jag ha lovat detta? I vilket stadie av hjärnblödning hade jag befunnit mig då? Ja, skratta ni :). Men det är INTE roligt att stundtals lida av galopperande Alzheimer - teflonminne. I sådana här stunder är jag glad att jag sparar och arkiverar alla mail jag sänder och tar emot. Jag är normalt inte den typen som spar saker av ren slentrian. Jag befinner mig allt som oftast i fengshui-perioder. Städa ur ditt liv! Men just mail har jag insett att det är viktigt att spara. Det går så snabbt att slänga iväg ett par rader som svar på en fråga. Efter något år minns man inte ens att mailet är sänt, förmodligen - om det nu inte är exeptionellt viktigt. Det är även bra att spara inkommande mail. En gång hade jag stor nytta av det. Ett löfte, som senare förnekades, kunde påvisas existera genom att hänvisa till ett gammalt mail. Det _kändes_ skönt! Nu letade jag i mina arkivmappar och fann det gamla mailet. Skönt! Jag hade inte lovat det som utmålades. Just frasen "Trist att du inte kommer ihåg sånt." kändes inte kul. Tänk om det varit så? Då hade jag verkligen gjort bort mig. Men å andra sidan, det gör jag varje dag. Gör bort mig :). Den som aldrig gör fel gör vanligtvis ingenting.
Subject: Re: Fästingar
Date: Tue, 05 Jun 2001 09:13:45 +0200
Visst får du länka till sidan.
Kul att du gillade den.
mvh
Annica
> Xxxx wrote:
>
> ..bortklippt text...
> Kanonbra. Nu undrar jag om
> jag får länka till den sidan.
> Vore toppen.

Att våga är att förlora fotfästet en stund,
att inte våga är att förlora sig själv.

28/3-02

För att spåna vidare på det jag skrev häromdagen.
Jag har fått en hel del privat respons. Jag kanske slog huvudet på spiken? Det är offret som INTE skall provocera fram brott, kan det tyckas. Det är offret som får stå sitt kast.
Blev du misshandlad?
Tänk efter!!
Något måste du ha gjort eftersom du blev påpucklad.
Var du verkligen inte uppkäftig?
Råkade du inte säga emot - det allra minsta?
Var det inte så att maten var osedvanligt okryddad och smaklös?
Nobbade du sex?
Förgrep sig någon på barnet?
Hade inte barnet utmanande klädsel?
Varför sa barnet inte ifrån på skarpen?
Uppträder inte barnet lite "Lolita-aktigt"?

Som någon uttryckte sig i ett mail; "för de stackars brottslingarna kan ju inte sköta sig och har haft taskig barndom och deras integritet måste det ju värnas om, det vill säga deras frihet att kränka andra skattebetalande medborgares integritet och rätt till liv och frihet....".
Nå - det tål att tänkas på.

Lite blandade länkar.
Är du PK?
Är du Regina eller Lena PH?
Bodil och PUL.
Sila mygg och svälja elefanter?
Det är förunderligt hur DI arbetar egentligen.
En skadad fot får man inte skriva om.
Men allt annat verkar okey?
Nu ser det ut som Bodil äntligen får upprättelse.

Varför älskar män BMW?
De kan stava till namnet.

27/3-02

Var är tjejerna, Sören?
Säga vad man vill om Sturmark, vilket många gör - men visst var detta en vettig debattartikel? Det är lätt att komma med kritik, men kombinera dito med konstruktiva förslag (som i Sturmarks artikel) och saken är biff. Eller? Vad säger du Sören? Vad svarar du? Svarar du?

Jag läste i tidningen häromdagen att vi kvinnor bara når upp till hälften av mannens totala förmögenhet. Har en man 100.000 kronor sparade i madrassen så har en kvinna kanske bara 50.000 - sett ur ett genomsnittligt perspektiv. När det gäller ägande i företag var siffran än sämre, runt en femtedel. Men visst! Sett ur ett globalt perspektiv är det kanske bra siffror; ändå? Men......räcker det?

Fördelning globalt


26/3-02

Vilket underbart vårväder!
Solen gassar.
Fåglarna kvittrar.
Kroppen spritter :).

Jag vill kunna prata med djuren. Tänk om jag kunde fråga Smulan varför hon haltar på ena frambenet? Tänk om jag kunde fråga var någonstans det gör ont? Och få ett svar! Trampdynan är okey. Inga klor är skadade. Inga sår på simfötterna. Jo, de har sådana - NewFoundlandshundarna. Det är bara att vänta och se. Smulanbulanfnulan.....

Igår var vi på studiebesök. Det var Masterprint som fick den äran :). Det var intressant. Typografdotter som jag är. Det hade varit intressant även utan den faktorn. Det är alltid kul att se hur teori och praktik möts.

BTW - rena rama Vilda Västerna skrev jag igår.
Den 4/3-02 skrev jag om ett inlägg jag fick i min gästbok. Jag gjorde en formell polisanmälan. Det berättade jag om den 8/3-02. Igår kom underättelse om beslut:
Förundersökning nedlägges -
Ej spaningsresultat.
Polisen har gjort efterforskningar i ärendet. Dessa gav inga resultat. Det finns för närvarande inte några tips eller andra uppslag som gör att polisen på ett bra sätt kan arbeta med ärendet.

Nej, att Telia har spårat och sänt en skriftlig varning till innehavaren av Internet-kontot spelar ingen roll. Telia vet vem det är. Men polisen vet inte och lär inte få/ta reda på det. Telia debiterar polisen om de ska göra efterforskningar. Det är inte värt pengarna - enligt polisen - utan detta sker bara vid mordutredningar och andra mycket grova brott. Lindriga brott, som ofredande och hot, har de inte resurser att utreda. Dessutom lämnar bara vissa ISP:ar ut uppgifter om det är mer än två års fängelse som straff för det angivna brottet. Det hänvisas till den personliga integriten. Jadu....offrets personliga integritet verkar inte spela någon roll. Skydda förövaren, blotta offret. Varför känns det mönstret igen från ex. problematiken med kvinnomisshandel? Så summasummarum - det _är_ fritt fram på Internet att göra vad man vill. Bara du håller dig lite lagom utanför lagens råmärken. Fel! Fel! Fel, tycker jag. Men vad ska man, vad kan man göra? Här borde en Internetombudsman kunna göra en radikal insats. Den enda part som gör något, alternativt kan göra något, är kundens egen ISP. Då blir det x antal varningar och sedan avstängning. Det finns inga "svarta listor" ISP:arna emellan, det är alltså fritt fram för abusören att byta ISP. Tills han eller hon blir avstängd därifrån. Då är det bara att byta ISP igen. Detta kan de hålla på med ett bra tag, med tanke på det antal ISP:ar som finns i Sverige. Är detta rimligt? Är det ISP:arna som ska agera lagens långa arm på Internet?

Jag hade en lång pratstund med den kvinnliga polisinspektören. Hon tyckte nog att jag var osedvanligt frågvis. Men jag är av en nyfiken natur. Jag fick svar på många frågor. Vilken nytta jag har av det är en annan femma. Men jag fick en bra insyn i polisens problematik. Att de inte tappar sugen ibland? Stundtals verkar de själva motarbetas av systemet i sig. Det är lätt att bara skälla på dem och mena på att de inte hänger med i utvecklingen. Ja, jag medger att jag själv har gjort det en och annan gång. Det är kanske snarare att de saknar rätta verktygen. Det är lagen som inte hänger med, förutom då att de inte har resurser till att ens ta tag i en fjärdedel av de anmälningar som kommer in. Deras sätt att lösa resursproblemet på är att skriva av allt, vartefter det kommer in.

Jag bara skrattade när hon menade på att enda sättet att lösa det hela vore om JAG TOG BORT MIN HEMSIDA. Det har hon i och för sig rätt i :). Ingen hemsida. Ingen som kan göra inlägg i din gästbok. Ingen email. Ingen som kan skicka hot, virus och ofreda dig via den. Ingen mobil. Ingen kan skicka hotfulla SMS. Ingen telefon. Ingen kan trakassera dig via den. Har du affär och är rädd för att bli rånad? Stäng affären. Är du kvinna och rädd att vara ensam ute när det är mörkt? Ge sjutton i att gå ut. Är du gammal och rädd för väskryckare? Samma sak där, ge sjutton i att gå ut - överhuvudtaget. Vill du inte riskera att få bilen stulen. Sälj bilen.

Varför vill män gifta sig med oskulder?
De klarar inte av kritik.

25/3-02

Yissesamalia!
Inte nog med att det är rena rama Vilda Västern på nätet. Det liknar det IRL oxå. Tur att jag inte skulle till B&W (Coop som det heter numera) och handla igår morse. Jag sänder mina tankar till personalen, en del är mina f.d arbetskamrater. Ur led är tiden!

Svenska Spel skickade virus! Nu hade Expressen vinklat det hela lite fel, inte helt oväntat. Jag tror inte att det var webmasterns fel direkt. Detta minner mig om det jag skrev om den 8/3-02. Då var det en fejkad avsändare - Aftonbladets Drömelva - av en Teliaadressat. Nu var det en fejkad avsändare - Svenska Spel - av en Teliaadressat. Känns mönstret igen? Svenska Spel verkar i alla fall ta detta på större allvar än vad Aftonbladet gjorde. Men tråkigt för dem som drabbades, det vill säga smittades. Men jag förstår inte hur folk kan strunta i att ha ett fullgott, uppdaterat virusskydd i sina datorer. Det är för mig helt ofattbart. Det är som att köra bil utan säkerhetsbälte. Det händer inte mig-syndromet!

När jag sänder mail eller svarar på dito så skriver jag under med mitt namn. Jag har inget behov av att dölja mig bakom något *nick* eller att vara anonym. Varken IRL. På webben. I mail. Jag kan i och för sig förstå om en del väljer att ha en hotmail-adress som slaskadress. Att de uppger den vid besök på hemsidor och så vidare istället för att släppa ut sin vanliga adress. Men när man gör sig omaket att maila någon för att få ett svar, råd, tips eller vad det nu gäller, så borde man kanske göra sig omaket att använda sin vanliga adress? Jag kikade lite i gamla mail-arkivet från 1997-1998 och kunde se att det var ganska ovanligt med oidentifierbara adresser då. Det har blivit mer och mer vanligt de senaste åren tycker jag. Någon som håller med? Jag får ofta mail från hotmail:are eller andra gratistjänster (you name it) med många fantasifulla namn före @:et. Ibland vackra namn, men inte mindre anonyma för det. Ofta ger inget annat i mailet en vink om vem det egentligen är. Ibland kanske ett förnamn, om man har tur. Nu har jag ledsnat på detta. Jag funderar på att totalvägra att svara på mail om det inte finns en tydlig avsändare. Hur kul på en skala från noll till tio är det att kommunicera med en tre_grisar@hotmail.com eller en Leksand-14@usa.net utan tydlig avsändare [OBS! Hypotetiska exempel och jag ber om ursäkt om nu någon råkar ha dessa adresser]. Inte kul alls tycker jag. Vad tycker du? Är jag för petig? Ställer jag för höga krav på kommunikation mellan okända människor?

Vi har fått två öron men bara en
tunga - detta för att vi skall
lyssna mer och prata mindre.
Diogenes

24/3-02

Ha en underbar söndag!
*kram*
Annica

Män är från Mars, kvinnor är från vettet.
Eller var det tvärtom?

23/3-02

Det var verkligen inte min dag igår. Att vakna så sent förstörde hela dagen. Vid elvasnåret skulle jag bara snabbt ta bilen ned till stora vägen och postlådorna. Jag höll på att smälla i korsningen (med en lastbil), hjärnan satt nog inte på rätt ställe. Vete sjutton var den var - just då! Kanske kvar i köket? Jag bestämde mig på stående fot att inhibera den dagens övningar. Jag skulle iväg med en hoper Trafikanter för att vara med på en TV-inspelning - Parlamentet. Det var säkert jättekul - surt sa räven om rönnbären. :-( Men eftersom jag inte lämnade någon i sticket så var beslutet lätt att ta. Jag brukar följa mina vibbar, sen att de inte alltid har rätt är en annan femma.

Vad är det för skillnad mellan
hiv och män? Hiv utvecklas!

22/3-02

Sovmorgon! För första gången på *100 år* sov jag ända till kvart i tio. När jag vaknade var min första tanke; vad har hänt med hundarna. Men de låg och trynade så sött bredvid mig.

Varför blir jag inte förvånad när jag hör om TCO:s rapport att män med barn tjänar 5 procent mer än sina barnlösa kollegor. Kvinnor däremot tjänar sju procent mindre än sina barnlösa kollegor. Lägg därtill att kvinnor över lag bara har 82 procent av männens löner. Vad ger detta för signaler?

-Vad är det största mysteriet med män?
-Hur de kan bli äldre utan att mogna.

21/3-02

Det som är mest orättvist med livet är sättet det avslutas på. Jag menar, livet kan vara ett sant helvete. Det tar upp det mesta av ens tid och vad får man ut av det? Döden... Vad är det, en bonus? Jag tycker att livet borde levas baklänges. Först borde man dö, få det avklarat. Sedan kan man leva på ett ålderdomshem tills man kastas ut därifrån för att man är ung. Man får en guldklocka och börjar jobba. Man jobbar 40 år tills man börjar plugga. Man dricker sprit och sätter på brudar/killar och förbereder sig för högstadiet. Man går i mellan och lågstadiet, blir ett barn, man leker, har inget ansvar, blir en baby, kryper in i mammas mage, flyter runt i 9 månader och slutar som en orgasm! Amen...
George Costanza / Seinfeld

De som har dumbommarna emot sig förtjänar förtroende.
Jean-Paul Sartre

20/3-02

Äntligen fick jag iväg min deklaration igår. Det är samma sak varje år. Jag drar mig in i det längsta. Alla dessa blanketter går mig på nerverna. Jag borde egentligen skaffa mig en revisor. Men själv är bäste dräng...fast ibland kan det gå lite till överdrift. Det ska bli skönt sen när jag ska deklarera åt B. För om jag har förstått saken rätt så ska de som har förenklad blankett kunna deklarera på nätet i år. Även om så inte är fallet; är det ingen större match med den förenklade deklarationen.

Jag har ingen WAP-nalle längre. Om någon som läser detta har en dito och vill göra mig en *huge* tjänst så kan ni testa om www.atiger.nu/wap/ funkar. Jag är lite orolig att de inte har *MIMAT* ordentligt på nya servern. Ett mail om huruvida det funkar eller ej emottages tacksamt, atiger@swipnet.se.

Jag fick ett mail. Jag förstår nog inte riktigt anledningen till avsändandet. Jag tror inte att det var någon större välmening bakom orden. Jag _vet_ tursamt nog att varken polis eller abuseavdelningar skrattar åt mig. Tvärtom! Oss emellan är det nog så att en och annan istället undrar vad en del medlemmar i nätgruppen FRIS (Föräldrar i Sverige) sysslar med.

Göteborg den 17 mars 2002
Nå, sidan min ligger stenhårt kvar nu trots alla dina försök att ta bort den. Du har lyckats förut men i Sverige är det svenska lagar som gäller och det finns inget olagligt på min hemsida som du låtit påskina.

Så snälla ge dig nu och skaffa ett liv. Tro mig, både hos polis och abuseavdelningar skrattar man åt dig. Tro mig! Lyft blicken lite och se bortom din inskränkta värld. Det finns andra värderingar och betraktelsesätt än dina och det finns inget som säger att det ena är bättre än det andra.

Jag önskar dig ett gott liv och hoppas innerligt att någon kan ge dig det du verkligen behöver (du vet nog vad jag menar) så att du blir lite gladare. Lite humor och självironi har aldrig skadat vet du.

Med vänlig hälsning
Xxxxxx Xxxxxxxxx

Kvinnor över 50 får inga bebisar,
därför att de skulle lägga dem
nånstans och glömma bort dem.

19/3-02

Hej och hå!
Jag ligger lite efter med både det ena och det andra.
Det blir så ibland. Men skam den som ger sig. Nya friska tag!
Ha en underbar dag! *kram* Annica
BTW - de flesta scripterna börjar funka!
Så! Kommentera-boken is fit to fight.
PS - skönt att allt är som vanligt Jontas? ;)

Varför väger gifta kvinnor mer än singlar?
Singlar kommer hem, kollar i kylskåpet och går och lägger sig.
Gifta kvinnor kommer hem, kollar i sängen och går till kylskåpet.

18/3-02

Ahhhh! Nu kan jag skriva vad jag vill här. Utan att riskera att någon säger mig emot i min egen Kommentera-bok :)))). Skämt åsido! Det är tråkigt att den inte fungerar. Men vad gör man? Jag hoppas den kommer igång snarast. Men jag tar chansen! Att leka lite med ord och tankar, allt i syfte att åskådliggöra något som är ganska viktigt. Jorden är platt. Annars skulle ju de som nu påstås finnas på andra sidan ramla av. Jamenasså! Det säger ju sig sjävt. Rent sunt förnuft. Gud är en bög. Han hade ihop det med Adam och så blev Eva till. Varför ser de strängt religiösa då ned på sexuellt avikande? Gud och Adam, Vilket par! Häftigt! Vadan detta? Jo, ett exempel på hur det kan vara på nätet. Att Hans slänger upp en sida och påstår att Förintelsen inte har ägt rum behöver ju inte betyda att han har rätt. Han må manipulera hur många bilder som helst i sina försök att övertyga läsaren. Han må ljuga sig blå. Någon påstår en massa saker, utan att någon kan komma med motargument. Ifrågasätta. Än värre är det om sidan inte i sig har någon identifierbar avsändare. Vågar man inte stå för det man skriver med sitt eget namn. Ja, då kanske det inte är så mycket värt till syvende och sist. Hur seriös är man då? Källkritik är A och O, både på nätet och i andra media. Bara för att DN skriver en sak är det med automatik inte sant. DN kan i sin tur ha fått informationen från en falsk källa eller medvetet fejkat en story. Att TV visar ett inslag i Kalla Fakta behöver inte betyda att det är 100% sant. De kan ha vinklat det till 150% bara för att styrka en sak de så väldigt gärna vill få bekräftat; för sin egen skull. Att radio sänder en intervju av Gunde behöver inte betyda att det är ordagrant vad han svarade. De kan klippa och klistra så att det han menade helt försvinner och helt plötsligt har "han till synes sagt något helt annat".

Förbjud dokusåporna?
Jag går än längre. Förbjud kvällspressen. Bägge drakarna hade på förstasidorna antingen Drottningens unika intervju (har tanten inget eget namn?) eller Kronprinsessans dagbok (börja skriv på nätet istället). Inne i tidningen fanns det betydligt fler och mer viktiga nyheter - ur ett nyhetsmässigt perspektiv - men icks då; jag finner valet av rubriker för första sidan utomordentligt skrämmande och - för oss vanliga dödliga - som en ren förolämpning. Den kvinnliga väktaren, som förmodas vara mördad i tjänsten var en nyhet - en skrämmande sådan. Mina tankar for till Kjelle! Take care!


17/3-02

Mannen med Frank Sinatra-rösten!
Tobbe slog en pingel, lite orolig över min till synes plötsliga hädangång från Internet. Rart! Sent igårkväll kom rasket igång. Men SSI funkar ej, räknare och gästbok är *trasiga* tillsammans med samtliga andra cgi-script. Hej och hå :). Men alltid något.

Det finns inget beständigt - utom förändring.

16/3-02

Djävla strulputtar!
Inkompetenta nissar!
Jag finns inte. Nehej! Fast det gör ont när jag nyper mig i armen. Jag har avtal med gamla webhotellägaren att ha kvar kontot i två år till. Det finns på pränt, svart på vitt. Men nu vid ägarbytet verkar det avtalet ej gälla längre. Därav allt strul med ompekningen till nya servern. Frågan är hur länge kontot får ligga kvar? De stänger tydligen alla demokonton 1:a juni i år. Det ska bli intressant och se om detta konto röner samma öde :).

Aftonbladet Tyck Till har stängt.
Aftonbladet fälldes för att de låtit inlägg (som var hets mot folkgrupp) passera och publiceras. Det var helt riktigt och enligt gällande lag. Inte skulle deras insändarsida - i den tryckta versionen - publicera hets mot folkgrupp? Nopp! Varför ska då det publiceras på den digitala motsvarigheten? Men därifrån till att stänga hela klabbet? Var inte det lite övermaga? Varför inte bara skärpa modereringen och fortsätta? På detta sätt är det faktiskt Aftonbladet som stryper debatten och ingen annan. Östersundsposten behåller sin avdelning Tyck Till. Många andra tidningar har kvar sina dito. En del kräver registrering innan inlägg kan göras och andra är bara öppna mellan vissa tidpunkter då de har folk som kan moderera. Jag tror att Aftonbladet förhäver sig lite när de påstår att den digitala debatten stoppas av tingsrättens beslut. Stängningen har inte ens förorsakat en susning i säven än mindre en krusning på ytan. Det debatteras fortfarande fritt och öppet på allehanda forum runt hela Internet. Men yttrandefrihet innebär inte total anarki. Yttrandefrihet innebär en frihet, men även ett ansvar. Någon/några måste fortfarande ta ansvar för det som säges/skrives: i en gästbok, på en anslagstavla, på en mailinglista, på en hemsida eller i ett annat forum på nätet eller som i Aftonbladets fall publiceras på en modererad debattsida på en nättidning (där det alltså finns en ansvarig utgivare). När det gäller ett modererat forum så är det den som släpper igenom inlägget som formellt oxå har ett ansvar. Hade de inte släppt igenom det så hade det aldrig publicerats. Gör någon ett inlägg i någons gästbok som strider mot gällande lag eller netiquette så är det den personen som skrev det som ansvarar för inlägget. Det är den personens ISP (Internetleverantör) dit IP-numret pekar som får en formell abuseanmälan eller kontaktas av polisen om en förundersökning inleds. Det må ligga ett ansvar på hemsidans ägare att ta bort inlägget, men till syvende och sist är det ändå den som gör inlägget som har totalansvaret. Jag är säkert urbota dum som inte hänger med här?

Min hjärna inte bara vandrar iväg ibland........
ibland lämnar den mej totalt.

Till början av månaden, 1-15! ---->

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1