Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/5-99

Mors Dag var det igår.
Min mor är på Cypern, så henne kunde jag inte *gratta*. B. åkte till sin mors grav och ställde dit en bukett liljekonvaljer, hennes favoritblomma och vad det beträffar mig så tror jag inte ens Carina tänkte på att det var Mors Dag, i den bemärkelsen är hon säkert lite kluven :). Fast Mors Dag har urartat, samma sak med Fars Dag. Numera är det bara en av många kommersiella jippon. Det var en kvinna vid namn Anna Jarvis som i USA fick denna dag att bli en nationell högtidsdag år 1914. Där var det andra söndagen i maj som flaggorna skulle hissas som en symbol för respekt och kärlek till alla mödrar. Men _redan_ 1923 försökte hon stoppa exploateringen av denna dag :), hon blev så trött på att Mors Dag förvandlats till ett kommersiellt spektakel (redan då). I Sverige infördes Mors Dag 1919 med detta mål:
Flaggan ska hissas för mor.
Mor ska bjudas på sång av barnen vid sängen.
Mor ska få kaffe, blommor och en liten gåva.
Mor ska få vila denna dag från sitt hushållsarbete (så långt som möjligt).
På kvällen ska far i huset hålla en liten högtidlighet för mor.
Jo, tiderna har ändrats :), lite grann iaf. Eller så är det bara skenbart :).

Jonas uppskattade verkligen min Tigerlänk igår, besök gärna hans sida, där finns mycket att läsa. Då är det roligt :-), mycket roligt att fortsätta med den nästan gamla *sedvänjan*. Många verkar vilja ha den, ansökningar droppar in men det är alltid roligare att själv välja ut sidor och Jonas sida var en sådan jag själv hade valt.

Vad är det för likhet mellan en man och mikrougnsmat?
Trettio sekunder så är han färdig.

30/5-99

Rätt låt vann! Tror jag :-).
Skumma låtar, Tysklands var ju ett frågetecken. Englands var skaplig, men försvann i bruset och Norge :) hade en förvånansvärt bra låt samt även Danmark. Fast visst var det kul att Sverige vann, men bättre låtar fanns det ju?

I fredags kväll lade jag mig tidigt, strax efter nio ringde Marina och blev nog en aningens förvånad över att jag redan lagt mig :). Hon trodde att jag hade sökt henne på mobilen - men icke sa Nicke. Hon var på Kroko med Petra, Sofia och några till - jag hörde dem i bakgrunden. Nå, går man upp tidigt (04.15) brukar man vara trött på kvällen. Jag och tuppen (se Dagens Bild) börjar bli mer och mer lika varandra *skrattar gott*. Han är gammal och har i år fått helt andra vanor. Han *föser* in sina hönor tidigt varje kväll numera - förr om åren var de iaf ute till åtta-halv nio på kvällarna. Sedan har jag noterat att han kanske skulle behöva ett Viagra-tillskott :)))), hönorna har det ganska lugnt och skönt numera - till skillnad mot förr om åren då han var så ivrig på dem att de mot hösten inte hade några fjädrar kvar på ryggen. Det är nog dags att sätta igång äggkläckningsmaskinen i sommar. Slö dag igår :). Men å andra sidan är det inte det helgerna är till för? Att varva ned och *ladda* batterierna inför nästa arbetsvecka. Varför får jag då så dåligt samvete när jag slöar bort en hel dag?

29/5-99

Smulan har varit dålig i magen några dagar. Dock trodde jag att hon hade blivit bra, men ack vad ledsen jag blev när jag såg igårmorse att så var icke fallet. Men jag var tvungen att åka till jobbet och satt där och *höll tummarna* När jag kom hem kände jag direkt när jag öppnade dörren att det hade inte hjälpt. Stackars gumman hade gjort ifrån sig inne i datarummet på plastmattan. Tänk vad hon måste ha *knipit* innan olyckan hände, det sista en vuxen hund vill göra är att förorena inomhus. Undrar vad som rör sig i huvudet vid sådana tillfällen? Pussgurkan :), jag har förresten lagt in några bilder på henne under länken Dagens Bild.

Nu är jag nästan arger :( på hur olika Netscape och MSIE renderar CSS. Inget stämmer och jag vet snart inte vilken som är bäst/sämst. Jag skulle göra en avtalsblankett i *fixed font*, dvs så att man inte skulle kunna fördärva layoten genom att öka/minska texten i browsern. Det är viktigt att allt kommer ut via skrivaren i en enda sida. Jag lyckades bara få till det så det funkade 100% i MSIE. Fy bubblan vad less jag hann bli. Många varianter provades, måhända jag missade någon?

28/5-99

Lade in några bilder på Nalle och imorgon ska jag lägga in några på Smulan. Nalle är en vacker hund men Smulan är mer alldaglig, rent av ful. Jag brukar pussa henne på nosen och krama om henne och säga "du är det sötaste som finns i hela världen" och då menar jag mer hennes väna, trogna och tillitsfulla sätt. Det _är_ inte *ytan* som är viktigast utan det är *content* - dvs innehållet. Det tjatar jag ofta om men det är tillämpbart inte bara på web-sidor :-). Dock givetvis ett plus om sidan/personen/djuret har bägge egenskaperna, vilket Nalle har men Smulan vinner i längden hur som haver. Är man inte hundägare så fattar man nog inte mitt resonemang. Det är inte att förmänskliga dem utan mer att hitta gemensamma nämnare. En hund är alltid en hund, men en del gillar man mer än andra. Precis som med människor, även barn :). Jo, jag kan erkänna att jag inte gillar alla barn bara för att de är barn. En del barn avskyr jag blotta åsynen av och andra tycker jag väldigt mycket om.

Skrattade för mig själv (iaf i början - innan jag började inse att det inte var roligt för min egen del) när jag fick ett mail av EvaP med lite frågor som hon ville att jag skulle besvara :). Hon jobbar med ett nytt projekt, temat är kärlek och jag tror att det kan bli en given succé. Jag läste frågorna en gång till och kände mig *nollställd*, en ganska deprimerande känsla kan erkännas så här i efterhand *ler lite generat*. Jag var tvungen att svara henne att jag nog inte rätt person att besvara alla dessa frågor. Vad gör man när man inte längre minns? Inte ens vill minnas?

Zen Error Messages
A true "User Friendly" PC Sony has announced its own computer operating system now available on its hot new portable PC called the Vaio. Instead of producing the cryptic error messages characteristic of Microsoft´s Windows 95, 3.1, and DOS operating systems, Sony´s chairman Asai Tawara said, "We intend to capture the high ground by putting a human, Japanese face on what has been - until now - an operating system that reflects Western cultural hegemony. For example, we have replaced the impersonal and unhelpful Microsoft error messages with our own Japanese haiku poetry." The chairman went on to give examples of Sony's new error messages:

A file that big?
It might be very useful.
But now it is gone.

The Web site you seek
cannot be located but
countless more exist

Chaos reigns within.
Reflect, repent, and reboot.
Order shall return.

ABORTED effort:
Close all that you have worked on.
You ask way too much.

Yesterday it worked
Today it is not working
Windows is like that.

First snow, then silence.
This thousand dollar screen dies
so beautifully.

With searching comes loss
and the presence of absence:
"My Novel" not

The Tao that is seen
Is not the true Tao, until
You bring fresh toner.

Windows NT crashed.
I am the Blue Screen of Death.
No one hears your screams.

Stay the patient course
Of little worth is your ire
The network is down

A crash reduces
your expensive computer
to a simple stone.

Three things are certain:
Death, taxes, and lost data.
Guess which has occurred.

You step in the stream,
but the water has moved on.
This page is not here.

Out of memory.
We wish to hold the whole sky,
But we never will.

Having been erased,
The document you're seeking
Must now be retyped.

Serious error.
All shortcuts have disappeared.
Screen. Mind. Both are blank.

27/5-99

Miljarder med djur kan inte ha fel!
Bakifrån är bäst ;).
*Vinkar* till Bengt. Hans dekal pryder numera min bils häck, se Dagens Bild. Jag kaxig? Njae - VaFan någon måste ju vara det oxå. Fast jag kan medge att jag börjar tycka att allt som har med IT att göra är UT numera. Annars? Möte inne i stan i förrgår (tisdags) på kvällen. Igår var det en ganska slö dag. Alla snackade om att gå till Krokodil på kvällen, men jag hade inte ens en tanke att ta mig in till stan då oxå. På något sätt känner jag att jag vill lämna den *världen* därhän ett tag. Har fått dåliga erfarenheter alldeles nyligen, mångt och mycket har gjort mig besviken - fast jag om någon borde ju veta. Så ofta som jag klagat över att IT-branschen inte är ett dugg bättre än övriga branscher i Svedala. Men då har jag menat rent generellt och inte haft det så *omkring* mig. Det är inte för att folk inte tyckt som mig (det begär jag faktiskt inte) utan mer för att de antingen inte tyckt alls eller tyckt *in a two-face-way*, dvs vänt kappan efter vinden.

26/5-99

<snip>
Snåååååååååååålt!!!!!!!!!!!!!!!! Är det här någon nybörjar sajt där man kan fråga eller???????????????????????? Dåligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Du får väl se till att hjälpa mig klart med problemet (inte bara början!!!!)!!!!!!!! HJÄLP MIG ANNARS BLIR DET ABSOLUT INGA LÄNKAR TILL ATIGERS NYBÖRJARSAJT!!!!!!!!!!!!
</snip>
Hmmmmm....vad svarar man på sådant? Att
A: min timtaxa är 750 spänn i timmen :)
B: struntar i ev. länk :(
C: försöker förklara att jag gärna svarar på frågor, men inte kan/har tid att besvara dem á la masse!
Gjorde det sistnämda, men tvivlar på att lill-killen fattar.
Tiden räcker inte till!
Återkommer imorgon!
*kram*
Annica

25/5-99

Borstade busarna igår, resultatet syns i Dagens Bild.
I söndags kväll var det ju Banderas på TV i filmen Desperado. Jag bänkade mig framför burken :), dräglande och *suktande* :). Efter en timme försvann bilden - stjärnornas krig inföll - kanal 3 brukar försvinna när det är mycket regn i luften och speciellt som nu när grannens träd börjar ta för mycket *space* pga lövsprickningen. Shit! En av de få gånger jag bänkar mig och ska se något! Motorsågen fram :-).

24/5-99

Äntligen har jag fått iordning i datarummet, se Dagens Bild till vänster. Nu får alla datorer plats och jag har kunnat koppla in all den utrustning jag vill ha/behöver samt få plats själv. Tidigare hade B. en massa skräp därinne, han jobbar ju i *återvinningsbranschen* - say no more* flinar*. Men nu har skiten åkt ut och jag har återerövrat mitt datarum. Wow säger jag bara :). Testade att scanna in en liten *comic strip* som alltid får mig att bli tårögd. Ett starkt minne av Buster och hans *bolltokighet*. Min första hund som jag saknar så. Bilden har gulnat, är tummad och är knappt läsbar, men nu är den förevigat binärt :). Bara dem som har/har haft en bolltokig hund har nöje av denna bild, men för er *only*. Varsågod!

Min dagbok är inte och kommer aldrig att bli en trädgårdsdagbok :), mitt intresse för min trädgård är lika med noll på en skala från ett till tio. Jag har insett att trädgårdsskötsel inte är *my kind of bag* - jag gillar alla växter ogräs som fingräs. Jag har inte gröna fingrar, men visst njuter jag av all växtlighet som numera mycket får sköta sig själv :-). Men eftersom en del frågat! Jo, jag har ett persikoträd på tomten. Anna Helen, härdig upp till stockholmstrakten, odlas med fördel i spaljé på en solig plats och bör täckas med granris på vintern. Det blir persikor eftersom trädet är självpollinerande (själv är bäste dräng), dock små men fullt ätbara. Jag kan även rekommendera ett fint körsbärsträd, Stella - även det självpollinerande och ger mängder av halvsöta, goda körsbär.

Vilken tur att vi har männen -
För vem skulle annars vara så dum att klättra upp på Mount Everest
bara för att sätta dit en flagga
LiS bidrag till citaten igår :).

23/5-99

Kan man tro på att våren/sommaren är här nu?
Fågellivet är bedövande! Kvitter och fåglar överallt :), de boar i princip i varje fågelholk nu. Skönt att insekterna vaknat nu så de har käk så det räcker, då kan *fågelrestaurangerna* stängas (se Dagens Bild). Skrattade gott igår (fast i smyg). Jag var och handlade, lovade att köpa varm korv så B. kunde käka senare på kvällen. Det fanns inte så många sorter att välja på, jag tog en som hette Bamsekorv - starkt kryddad. När jag kom hem såg jag att den innehöll vitlök - ve och fasa - B. hatar vitlök :(. Men jag värmde på korvarna och låtsades som om det *regnade* - nämde bara att korvarna var kryddstarka. Nå, han åt upp utan kommentarer :), det man inte vet om lider man inte av. Hade jag berättat innan att de innehöll vitlök hade B. vägrat att ens provsmaka en liten bit. Så kan det gå när inte haspen är på.
En rolig .zig-fil i ett mail från LiS!
Det är inte brösten som gör oss kvinnor så unika,
- utan det är att vi kvinnor kan använda båda hjärnhalvor på samma gång

22/5-99

Nu har jag börjat komma igång med kameran. Har bara hunnit testa hälften av alla finesser, men den verkar vara ok. Dock undrade jag länge vart sjutton den utlovade usb-porten fanns på Compaq-datorn? Gissa vart :). I fronten under en svart lucka där jag aldrig ens har kollat vad som funnits förut (RTFM säger jag bara). Det tog lite tid att föra över bilderna via vanliga com-porten och faktiskt inte så mycket kortare tid via usb-porten. Nåja - vem har sagt att allt ska vara perfekt :). Jag tänker vara lite *beige* och helt enkelt *croppa* konceptet "Dagens bild". Så nu finns det en länk till vänster som leder dit och min förhoppning är att jag ska orka lägga in lite bilder där då och då, helst varje dag. Får se hur det blir med den ambitionen. Med tanke på den leda jag just nu känner över Internet och dess innevånare :-) kanske den ambitionen kommer på skam, men det får tiden utvisa....

På tal om leda! Jag som ofta har varit aktiv på olika mailinglistor orkar knappt skumma igenom dem än mindre svara på inlägg. Det verkar som flera känner som så just nu. En lista som några av oss tjejer startade som ett experiment, VaFan (en sluten lista) har somnat in :). Jag administrerar den (lägger in/tar bort), men tanken var att alla skulle känna sig delaktiga. Berättade för Katinka att jag funderar på att göra som Pixelproletärerna - stänga butiken (listan) pga brist på kunder (inlägg):). Tanken var god, en jämlik mix av tjejer och killar - ett försök att få en blandad lista där det skulle vara högt i tak och där man skulle mötas som jämlikar. Eller så vart det fel personer inbjudna från början? Man kanske ska starta om med ny *crew*? Eller så var idén helt enkelt fel? Eller så finns inte behovet att ha en blandad lista? En del andra blandade listor (exemeplvis Trafik) är ju fruktansvärt killdominerade. Ja, jag säger inte mansdominerade *skrattar* - för det är definitivt inte fråga om män.

21/5-99

Ha en bra dag :)

20/5-99

Digitalkameran kom igår!
Mer manual än kamera :)..
Nå, får kika i helgen, vill nog läsa igenom manualerna innan jag kör igång. Någon anledning finns det säkert till att det var så mycket instruktioner och information som medföljde? Mycket *godis* verkade följa med, bl.a 5 stycken CD-rom och lite extra lull-lull. Skulle ha åkt in igår på ett opk-möte men jag orkade inte. Var alldeles för trött efter resan och dessutom är inte opk *prio* nummer 1 numera för min del. Jag ska avgå ur styrelsen, så det var väl oxå en anledning till att motivationen *tröt* just igår.

Resan då? Holland var ett vackert land. En semestervecka och åka runt där skulle ju inte sitta helt fel. Förövrigt fick jag en enorm reslust av denna tripp. Flygrädslan har börjat gå över, övning ger färdighet sägs det. Tänk att dra iväg till Australien? Nya Zeeland? Bahamas? Eller bara resa runt i Europa? Jag skrattade gott när jag läste Katinkas reload igår :). PMS är för ljuvligt, det gäller att ha en förstående partner. I Hamburg hade syrenerna slagit ut, det doftade så gott vid flygplatsen och jag bara stod och njöt *ler* och rökte samtidigt. Dubbel njutning! Att äntligen få ta ett bloss och samtidigt känna en underbar syrendoft. Kluvet? Javisst! Men är man inbiten rökare så är man. När jag kom hem i tisdagskvall vid 23.00 orkade jag inte ens starta datorn - mycket ovanligt när det gäller mig eller rättare sagt första gången det hänt. Jag loggade upp först på onsdagsmorgonen, tankade ned en massa mail jag givetvis inte kommer att hinna gå igenom helt förrän till helgen tidigast. Tanken har slagit mig att bli en *off-liner* för gott. Tänk att bara helt sonika plocka ned alla sidor. Avregistrera domänen. Bli analog och *snigel-postare* igen, istället för all e-mail. Tänk vad tid man skulle få över! Fast :-), det kanske skulle bli lite, lite tråkigt?

19/5-99

Överlevde alla start och landningar, härdad :).
Trött, men det var en intressant resa.
Mycket *input* så hjärnan håller just på att sorterar allt!
*kram*
Annica

17-18/5-99

Holland *here I comes*.
Skönt att åka i väg ett par dagar, trots att jag inte är förtjust i att det är mellanlandning i Hamburg. Starta och landa är det värsta med att flyga :(. Nå, är ju tvungen att åka. Det är bara att *bita ihop* och flyga. Här är det inte fråga om vad jag vill eller inte. Det ingår i jobbet att flyga, dock skulle jag inte utsätta mig för det frivilligt på fritiden. Tur att jag har rest så mycket som jag gjort tidigare, så jag missar inget vitalt av värde, trots min på äldre dagar uppkomna flygskräck. Tack Katinka för översättningen på styrkula. Jag har suttit flera dagar och letat efter en korrekt engelsk översättning, ett enda litet ord har saknats - men ack vilket viktigt ord. Annars inget nytt under solen? Skrattade gott åt några mail som fick mig att framstå som *Stora Stygga Tiger* - nåja - det kan jag leva med.

Fick en url till en dagbokssida, en kille sände mig den för att försäkra mig om att jag skulle läsa den. Dock hade jag ingen större behållning av att göra det. Hans åsikter var milsvida från mina egna. Det gällde min notering den 12:e maj om huruvida "En hunds smärta är i mina ögon lika värd som ett barns smärta." och var och en får ju tycka som de vill. Jag framhärdar dock i min övertygelse om att mina hundar är lika mycket värda för mig som vad människor kan vara, mor och mormor som jag är. Inget utesluter det andra. Skulle huset börja brinna och jag hade min dotter, mitt barnbarn och mina hundar kvar därinne skulle jag försöka rädda dem allihop med risk för mitt liv. Jag skulle inte nöja mig med att bara rädda min dotter och mitt barnbarn utan även givetvis försöka få ut hundarna. Nå, ids inte argumentera mer om detta.
I have PMS and a gun. Any questions?
Ha det bra!
*kram*
Annica

16/5-99

Underbart väder igår. Strålande sol, dock lite kallt. Men jag satt ett par timmar i solen och bara njöt. Ända tills nu har fåglarna fått *stödmatning*, det finns ju inga insekter att tala om. Men igår lockades de fram och fåglarna fick lite annat än solrosfrön att äta. Maskrosorna har börjat komma upp, jag älskar dem. Det är jag nog ensam tror jag? Men jag älskar gult och tycker de är vackra där de står i gräsmattan. Envisa små rackare :), släktskap kanske?

15/5-99

Linus fyller 3 år idag, GRATTIS :-)!
Linus är mitt barnbarn som bor alldeles för långt bort.
Volvon ska besiktigas nästa vecka, den har krånglat lite och lämnades in på verkstad igår. Kostnad? Nästan 9000 pix, mestadels var reservdelspris på två små elektroniska komponeneter som styr bränsleinsprutningen. Jaja - Volvo vet hur man tar betalt och hur man slipper skatta för det oxå :-) tycks det. Annars en tråkig dag igår. Jobbade några timmar på morgonen, sedan sov jag mig igenom dagen (börjar bli en vana numera). Sov enormt djupt mitt på dagen och det var verkligen obehagligt. Jag försökte vakna flera gånger, gjorde krampaktiga försöka att röra på mig och vakna till. Jag försökte nå telefonen men armen rörde sig inte. Drömde bl.a att jag gick upp och släppte ut Nalle, ute ösregnade det och gräsmattorna var översvämmade. Men det var ju bara en dröm. Inte regnade det och gräsmattorna var definitivt inte dränkta av vatten. Otroligt! Svårt att förklara - men jag kände mig nästan förlamad, i djup coma fast jag egentligen var vaken. Lustig men obehaglig känsla :(. Usch - påminde mig om en *nära döden-upplevelse*.

14/5-99

Skönt att vara ledig igår, även om jag nu satt hemma och filade på min utvärdering. Jag gillar skarpt möjligheten i Word att ha rättstavning på engelska ord. Jag skriver det jag tror att det heter om jag är osäker och oftast så får jag med automatik rätt stavningsförslag via ett högerklick på ordet. I love it! Ser proffisgare ut om orden i alla fall är rätt stavade, sedan detta med grammatik och ordvändningar får bli som det blir :).

Tänkte se matchen igår, men jag orkade bara hänga med i en kvart si så där. Dels pga av ointresse men huvudsakligen för att ljudet på kanal 3 är borta med vinden. Det är inte samma sak att ha radion på och kika på TV-bilden, lite osynkat ibland. Det var länge sedan ljudet slutade att fungera på 3:an helt plötsligt. Varför vet jag inte faktiskt. Någon som vet vilka ljudinställningar det är på Sirius, 5 grader öst emottager jag tacksamt info om det ;). Har inte saknat ljudet men igår gjorde jag det. Annars är det inte som förr i världen. Då var jag tokig i ishockey, missade inte en match oavsett vilken tid på dygnet den sändes. Jag minns när jag bodde vid Hötorget och jobbade på Televerket City, min lägenhet var smockfull när det visades matcher på dagtid. Jajaja - det är preskriberat nu antar jag *ler*. Nu bryr jag mig inte längre, håller knappt reda på vad som händer under matcherna. Helt ointressant om Sverige kommer i final eller inte numera för min del. Så man förändras?

13/5-99

Jag hatar att prata engelska :(. Skulle i telefon igår förklara "produkten kan få oförtjänt dåligt rykte" och hakade upp mig på ordet rykte. Killen i luren fattade nada :), så jag fick dra en lång harang och förklara vad jag menade. Kändes som att springa ett maratonlopp istället för att gå runt kvarteret. Men jag märker att övning ger färdighet, men mitt uttal är säkert en katastrof *skrattar* fortfarande.

Var och *wallraffade* igår. Jag låtsades att jag ville köpa en produkt och ville givetvis testa den noggrant. Mycket noggrant. Dock har jag aldrig i livet mött så okunniga säljare. Jag skrattade lite för mig själv, det kunde jag ju kosta på mig :). Dessa stormarknader (som blivit så populära) är inte i mina ögon förknippade med kvalitét varken på produkter, säljare eller support. Men det är ju bara att acceptera. Tidens gång. Vem minns inte radioaffären, urmakaren, skomakaren, köttaffären, mjölkaffären och fiskaffären hemma runt kvarteren när man var liten? Nu handlar man allting på stormarknader där ingen vet något om något :).

Min registreringsskylt har kommit. Jag beställde ATIGER men fick A TIGER. Men det duger! Häromdagen såg jag en bil om hade PMS och de tre ordinarie siffrorna och jag flinade brett när jag såg den skylten. Undrar om någon *reggat* PMS, BIMBO eller BITCH?

12/5-99

Grattis på födelsedagen Katinka

Volvo har alltid stått för något genuint svenskt, kvalité och styrka. Jag har en Volvo -90 som jag alltid varit nöjd med. Har ofta pläderat - handla svenskt. Men nu har mycket av Volvos glans falnat. Hörde att de bara betalar skatt på en (1) ynka procent av sin vinst i Sverige. Volvo är det företag som har gjort till en konst att nolltaxera i 106 av sina bolag knutna till Volvo. Sedan ska vi inte nämna deras metoder när det gäller att ta över Scania. Affärer är affärer - javisst - men behöver ju inte med automatik utesluta det lilla ordet etik.

Gillar du skinnmöbler, kläder och skor? Funderar du någonsin vart skinnet kommer ifrån? Med det menar jag vilket djur som en gång hade skinnet som skydd på sin levande kropp. Funderar du på hur detta djur levde innan det dödades för din skull? Vi importerar skinn/skinnvaror för två (2) miljarder kronor från Asien bara i Sverige. Det blir en hel del det. Men vad många inte vet är att många skinn är från katter och hundar. Hundar som lever i exempelvis Kina i svinkalla, mörka källarhålor hela sitt liv och enbart möter kyla, både från själva källarlokalen men oxå från dem som föder upp dem. En hund är inte mycket värd i Kina. Jag såg några glimtar från programmet Norra magasinet i förrgår. En del bilder har etsat sig fast i mina näthinnor. Jag kommer aldrig att glömma blicken dessa hundar hade när de blev belysta med en ficklampa i sitt eländes källarmörker. Vanvård/djurplågeri var bara förnamnet. Sådant berör mig! Mycket! Ja, mer än om det hade handlat om barn instängda i källarhålorna. Det finns så många andra som bryr sig när det gäller barn. Väldigt få normala vuxna skulle behandla barn så med berått mod. Men mycket få som orkar bry sig när det gäller djur. En hunds smärta är i mina ögon lika värd som ett barns smärta. Sjukt? Kanske det? Men jag står för det, hundägare som jag är.

Igår var jag med om en lustig sak. Jag gick vilse på lunchen :). Mitt i Kista, bland Ericssons alla hus. Börjar man bli gammal? Njae *skrattar* beror nog mer på en kombination av dåligt lokalsinne och att jag aldrig gått den vägen själv förut. Tur att två killar från jobbet kom förbi och kunde visa mig hur jag skulle gå för att komma tillbax till jobbet. Kändes fånigt? Jooooo!

11/5-99

Hoppas helgen blir lite bättre än detta, snö och regnrusk.
Jag vill ha sol, sol i massor. Jag vill ha solenergi - så orken kommer tillbax. Dock ska jag jobba i helgen, både torsdag och söndag har jag planerat att att jobba. Jag måste ha en utvärdering klar inför resan på måndag. Jag ska pröva mina vingar igen :), längre denna gång - Holland. Dock i jobbets vägnar, så det blir nog inte mycket man ser av landet, förutom hotellet, bilresa och kontoret dit vi ska. Jag kommer att sakna mina vovvar, men pappa har lovat att ställa upp som hundvakt och sover över här. Behöver se lite nya vyer - allt känns så rutinartat och instängt. Jag bara tänker, funderar och drömmer :(, men verkar ha svårt att komma till skott med att förändra mitt liv. Jag är bra på att råda andra, men sämre på att göra något åt min egen situation. Men det är ganska naturligt, man kan vara mer objektiv när det gäller andra. Som utomstående ser man saker (tror sig göra iaf) på ett helt annat sätt än vad de själva gör och kan därmed komma med välmenande, goda råd. Säkert ser de som känner mig väl (några få gör det) min situation klarare än vad jag gör :-), men väldigt få ger mig goda råd. Beror säkert mer på att jag är för stolt för att be om goda råd än att de inte vill ge dem till mig? Hmmm...*ler lite* - där fick jag något att fundera på!

10/5-99

Men hallå! Snö! Vad är det frågan om?
Någon tik löper i närheten, Nalle ligger mest och ylar när han är ute :(. Han låter så ledsen. B. var på kalas och kom hem med en halv princesstårta igår, men den fick hundarna. De blev ju glada :-) över det helt klart. Har börjat med beach2000 - jajamänsan, låter som långt gågna planer men handlar mer om att gå ned lite i vikt. Kläderna sitter inte bra och de får vara en måttstock, god som någon. Första veckan är viktigast, så man känner att man kommit igång. Sedan är det bara att tuta på och fortsätta. Sov nästan hela dagen igår, var uppe några timmar då och då. Men dagen kan sammanfattas med ett enda ord - SÖMN. Plus en hel del underliga drömmar. Tråkigare än tråkigast. Orkade inte ens åka till Haknäs (som planerat), får ringa och höra om det går bra att kvista förbi i veckan. Tror ni jag är pigg nu på måndagsmorgon? NOT!
En liten hälsning till Happy! Ha det bra och lycka till! Glad att jag hade fel.
Ett visdomsord från Happy förmedlar jag härmed.
Why learn from one´s own mistakes, when one can repeat them over and over, until one becomes a master?

9/5-99

Slö dag igår!
Skulle åka och tanka bilen igår, det blev en sväng på 10 mil av bara farten :-).
Lade in nya gäster på Dagbok på nätet. Snart är det 225 listade där, bör vara Sveriges största samling av Reloaders. Sumpade bort x antal mail igår :( från inboxen. Nå, var det något viktigt lär väl ett andra mail dyka upp. Tråkigt bara för jag vet att jag hade många mail där som skulle besvaras, har haft *tight* med tid i veckan och samlat på mig en hel hoper jag tänkte svara på i helgen.

Skrattade gott när jag läste Carros dagbok.
-----
Ett tag försökte jag läsa databöcker när jag gick o la mig, men det slutade oftast i att jag bara var _tvungen_ att prova det och det. Så jag tassade ner på nätterna och satt o testade.
-----
Känns igen :-). Vet inte hur många gånger jag smugit och bara varit tvungen att testa en sak jag precis läst om. Man är ju född nyfiken!

First they ignore you,
then they laugh at you,
then they fight you,
then you win.
Gandhi

8/5-99

Det var jävlarimig ingen plug and play-installation av hembränningsapparaten :). För att kunna installera CD-brännaren var jag tvungen att efter två försök, då datorn påstod att jag inte hade någon CD-brännare inkopplad på parallell-porten, gå in och grotta bland I/O-intervall på IRQ 7. Efter att ändrat där gick det att installera skiten. Det borde finnas mer kvinnor som gör hårdvara samt installationsprogram - misstänker att allt skulle bli bra så mer logiskt och användarvänligt då. Men nu har jag en Philips CD-ReWritable som funkar oxå. Less är jag ändå :(. Hade inte tid igår egentligen, men börjar man måste man ju slutföra det hela. Och! Den är till för back-up och egna kopior :) only, jag tänker inte starta någon hembränningsfabrik. Dyrt back-upsystem? Njae - allt är relativt. Kameran var restnoterad. Det är juuuuuuuu den jag vill ha, nuuuuuuuu! Tänk att ha en *vän* som alltid är redo :-). Tänk att slippa lämna in filmrullar, få kort och sedan scanna in dem till datorn. Okey, visst har fotoalbum sin charm, men inget uteluter ju det andra. Man kan ju kombinera och ta några vanliga kort ibland. Det är ju inte säkert man får ha en egen dator på pensionärshemmet och då måste man ju gardera sig med ett *manuellt* fotoalbum :)))).

A blonde went to her mail box several times way before it was time for the mailman to make his rounds. A neighbor noticed her repeated trips to the curb and asked if she was waiting for a special delivery. "No," she replied, "My computer keeps telling me I have mail."

7/5-99

Går alltid in i väggen mot slutet av veckan!
Trött är bara förnamnet :(.
Hörde att en björnhona med två ungar hade tjuvskjutits. De hade jagat dem med scooter i TVÅ MIL. Fy fan säger jag. Nästan jag skulle önska att någon jagade tjuvskyttarna med scooter och laddat gevär två mil i snö. Fattar inte hur folk är funtade och framför allt inte varför de gör något sådant här. Blir så ledsen så det värker i bröstet.

Pappa ringde och tackade för blombuketten. Det var tydligen en fin bukett butiken hade plockat ihop. Den största bukett han sett :), med minst 100 blommor. Jag bad honom plåta den, vore kul att se hur den såg ut. För det blir i *imperfektum*, jag lär inte se den i verkligheten innan den vissnar. Men kul att han blev glad. Vem påstår att inte män gillar att få blommor :), även om det i detta fall bara var av dottern.

6/5-99

Jo......
Ähhh...jag tar fram tuggummipåsen och tar ett Toy istället :).
Ha en bra dag!
Det tänker jag ha!
*kram* Annica

5/5-99

Jag är urdålig på att hålla reda på när folk fyller år :(, en av mina många svagheter. Ringde pappa igår för att kolla om han kan sitta hundvakt i mitten på maj eftersom jag ska iväg på tjänsteresa till Holland. Jo, det gick bra sa han efter att ha låtsas bläddra i sin filofax :) (han är pensionär). Han skulle bara avboka sin Bahamas-resa sååå...*ler*, pappa är en riktig spelevink. Dock så pikade han mig att jag kanske borde gratulera honom eftersom han fyllde år. Opps! Skäms på mig! Efter att jag lade på ringde jag Interflora-butiken i Skogås och beställde en värstingbukett att levereras till honom pronto. Gissa vad jag bad dem skriva på kortet? Grattis på 72-års dagen önskar din senila dotter :)))).

Fick ordning på installationen av satellit-uppkopplingen. Någon gammal *drivis* hänvisades till i Registry, så trots av- och ominstallation ville installationsprogrammet ha felaktiga filer. Efter att ha plockat bort en nyckel samt några värden på ett annat ställe, alla relaterade till IBMDVBR så funkade det galant. Äntligen! Gillar dock inte att grotta i Registry :(. När jag ändå höll på fixade jag en uppgradering till mitt Sporster Flash. Det var lite pirrigt för man har ju läst att många modem har förstörts när folk försökt uppgradera dem, men det gick bra. *Ta i trä - dunk i skallen* kanske man ska säga? Har i alla år surfat på ett segt 28 800 modem, när jag började använda det interna modemet i min nya dator kom jag upp i 44 000. Men det var jag ju tvungen att ta bort för att få en tillgänglig PCI-plats i datorn. Jag hittade ett annat modem, ett externt 56K bland samlingarna hemma. Dock gissa min sura min när jag upptäckte att det bara gick 33 600 på min nya uppkoppling. Men nu efter uppgradering till V90 tutar och kör jag i 49 333. Satelliten är bara till för lyx-surf, hämta filer då jag bekostar den uppkopplingen privat.

Fick ett mail igår som gjorde mig glad. Flera stycken förresten! Ovanligt många tack- och uppskattningsmail fick jag igår. Bugar och bockar! Känns bra för egot, lite *Jante, släng dig i väggen*. Men det som gjorde mig mest glad var ett mail från en större aktör på nätet som ville att jag skulle kontakta dem. De sökte en projektledare för ett nytt projekt. Men samtidigt som jag blev glad att tillfrågas så kände jag att det var för _stort_ för mig. Visst! Utmaningar är till för att antas! Det säger jag ofta till andra! Men jag är feg när det gäller att tro på min egen förmåga. Är lite perfektionist. Får inte misslyckas! Ska kunna allt själv! Ungefär som att begära att man ska gå innan man kan krypa. Vill inte gärna fråga andra om råd och dåd! Är för stolt! Jag fick höra/uppleva för ofta som barn att jag inget dög till. Vilket har satt/sätter sina spår som vuxen. Tur att jag inte har lika höga krav på andra som jag har på mig själv :-).

4/5-99

&%#@!?
Datorn höll på att flyga ut igår. Tog bort det interna modemet och installerade ett externt dito för att få plats med satellitkortet. Så väl så långt! Men sedan var det skit samma vad jag gjorde :), misstänker att jag har fel diskett med drivrutiner. Envis som jag är försökte jag i ett par timmar, men inaktiverade den maskinvaruprofilen och *stängde butiken*. Får kolla på det sedan i dag. Mitt IT verkar vara trasigt? Slött! En del sidor ej accessbara! Mail kommer dubbelt, verkar inte komma alls! La mig sent och vaknade extremt tidigt, halv fem slog jag upp mina ögon, klarvaken. Men jag vet att det kommer att straffa sig senare idag. Ska till tandläkaren i eftermiddag, får sätta en knut på fingret :))). Har en viss förmåga att glömma bort sådant. Dumt, för jag tycker ju inte alls att tandläkarebesök är jobbiga. Tvärtom!

Livet är för kort för att tjafsas bort. Missstänker att en och annan inte klarar av att jag *säger* vad jag tycker och tänker, via mail, ICQ eller IRL. Men VaFan, man lever bara en gång. Det är väl menat. Orkar inte ödsla tid på tjafs längre. Det har varit lite väl mycket sådant på sistone. Folk går som katten kring het gröt. Precis som om det blir bättre av det? Pang, bom på rödbetan :). Rensa luften! Visst, det kan såra, det kan kännas men gör gott för alla i längden! Jag hoppas och tror att andra törs vara rak mot mig! Dock vet jag att inte alla klarar av det. Varför leva halvdant? Varför leva med lögner? Varför föreställa sig? Varför *blanka* dvs. inte vara ärlig? Varför inte stå för vad man säger/gör/är? Varför nöja sig med något halvbra, när man är värd bättre? Jajaja - jag är jättebra på att ge andra råd och att se klarsynt :), när det gäller mitt eget personliga *liv och leverne* har jag nog ibland lite dimmiga glasögon ibland. Men jag försöker! Jag vet! Jag tror på det! Jag vill! Att veta att man vill är hälften, resten kommer av sig självt bara man tror på det tillräckligt.

3/5-99

Säsongens första fästing detekterad :), avlägsnad och eliminerad.
Nå, så farligt är det inte tycker jag. De är ganska söta, läs mer om fästingar här. Hellre fästingar än att som i andra länder behöva vara orolig för mer dödliga kryp. Tänk om risken fanns att en dödligt giftig skorpion låg gömd inne bland dina sängkläder, när du trött kröp ned i sängen och skulle sova? Tänk om risken fanns att längst in i garderoben spann en dödligt giftig Svarta Änkan sitt nät och anföll dig om du var tvungen att hämta något längst inne i garderoben? Burr.... Säger bara Säffle :-)!

Spenderbyxorna åkte på igår :). Var ute och surfade och hamnade på en stor databutiks hemsida där jag beställde dataprytzlar för över elva tusen pix. Jaja, men jag behövde dem ju... har alltid velat ha en digitalkamera och när man ändå ska köpa en behöver man ju inte med automatik välja den billigaste. Sedan beställde jag en extern CD-brännare. Det har ju blivit så populärt med *hembränning* nuförtiden :-). Tänkte mer på att ha det som ett alternativ till back-up. Iomega Zippen är välan bra (har den för att enkelt kunna släpa filer mellan jobbet och hemmet), men en 100 Mb-skiva är ju en fis i rymden jämfört med en CD-skiva. Det sägs att det bara är fega killar som tar back-up, så alltså som tjej behöver man inte skämmas att ta back-up?

Grannarna fick se något igår som de aldrig sett förut :). Nya bilen hade ju blivit dammig och jag bara var tvungen att tvätta av den. Med Volvon var det inte så noga, den har jag aldrig under alla dessa år tvättat - sådant har man ju regn till i vanliga fall. Men å andra sidan var den inte ny (en -90) när jag köpte den, två år och några mil på nacken gjorde att man aldrig var så pjoskig med den. På tal om grannar *flinar*, en av dem hade tydligen FF i lördags (fru-fritt) och passade på att *fira* det med en hela whiskey. Han kom över en sväng, underligt nog skällde inte hundarna på honom och jag hörde bara att någon var utanför ytterdörren. När jag sa åt B. att kolla vad det var som lät utanför dörren, stod grannen bara där och flinade lyckligt. Jag bara garvade när jag hörde B. berätta om deras kvällspromenad. Jo, så länge folk kan sköta sig bryr jag mig inte. Men jag hatar när folk dricker för mycket och inte kan hantera det. När de blir aggressiva! När de ska ställa till scener! När de ska *prata djupt* bara för att de tittat för djupt i flaskan! När de uppträder som fyllesvin! När de ska bråka på fyllan! När det dagen efter åberopas - jag var ju full bara! Framför allt hatar jag människor som blir som Dr. Jekyll och Mr. Hyde - de som inte klarar av det sociala drickandet. Dem kan jag klara mig utan. Helt klart! Been there! Done that! Never looking back! Har man varit gift med en alkoholist, ej nykter sådan vet man mer/har man sett mer/har upplevt mer än vad man vill/bör/tål.

2/5-99

Sov halva dagen igår oxå. Hundarna tycker säkert att jag är urtråkig :(. Men Smulan gjorde mig sällskap, hon bokstavligen intog ryggläge bredvid mig i sängen. Hon är en riktig sömntuta den damen. Hon är så söt (jag bara smälter inombords när jag ser henne i den ställningen) när hon så avslappnat blottar magen och vräker/fläker ut sig i ryggläge. Vill du se en bild på den *ovanan* redan som valp :), klicka här! Har noterat att det är ytterst sällan Nalle ligger så, enbart när han vet att han är *ohörsam* :-), då kan han rulla över i ryggläge när jag kommer fram och *låtsas* vara arger. När det gäller Nalle har jag inte än lyckats med säkerhet konstantera om den nya reumatism-medicinen verkligen ger full effekt. Jag tycker han går *klarare*, men är det bara förhoppningsfull inbillning? Förstår inte varför jag är så trött? Eller vill kanske inte förstå! Tog mig i kragen (hatar att gå till läkare) och försökte beställa tid på vårdcentralen i förra veckan, det kan inte vara normalt att ha ont i lungorna så ofta. Men tji fick jag. Efter 25 minuters väntan kom jag fram till en sjuksyster som svarade - vi har inga läkare, sök privat eller försök få en akut-tid på morgonen. Upplands Bro vårdcentral ska egentligen ha 5 läkare, men de flesta har sagt upp sig pga för hög arbetsbelastning. Tur att man inte är en hypokondriker och bor i Upplands Bro :)))).
Bara en man skulle köpa en bil för femtusen och sedan sätta i en stereo för tjugotusen...

1/5-99

Julia Roberts - pretty hairy women :-)!
Yisses, vilket rabalder Julia Roberts orsakade i viktorianska England häromdagen. Ett fotografi avslöjade att stjärnan hade hår under armarna. Ojojoj! Omröstningar gjordes av olika tidningar, läsare fick ringa in och rösta Ja eller Nej till håriga armhålor på kvinnor. Några kommentarer (saxat från Aftonbladet):
- Om det varit meningen att kvinnor skulle ha hår under armarna skulle ingen ha uppfunnit lady-shawern.
Ett intelligent uttalande av modellen Caprise.
- Vad har det tagit åt Julia? Har hon tyska rötter? Från håriga armhålor är det bara ett steg till apornas planet. Och vilken man vill gå ut med en sådan kvinna?
Frågade Tom Loxley på tidningen Maxim.
Att en liten hårtufs kan orsaka sådana rabalder? Blir Julia mindre snygg? Sämre skådespelerska? Mindre sexig? Mindre värd som kvinna? Bullshit! I alla fall i mina ögon. Petitesser och petimätrar :) skulle jag vilja påstå. Vi föds med anlag för hårväxt lite här och där. Hysterin att raka och ansa bort s.k generande hårväxt är bara fånig. Be Pretty Natural :).

Igår sov jag och sov och sov och sov...
Precis som om jag behövde ta igen lite sömn. Var inte och kikade på någon brasa på kvällen. Varför alltid göra samma sak som alla andra? En del andra kanske behöver denna sida :), vad vet jag? Själv satt jag och roade mig med denna sökmotor http://www.google.com/, ett givet bokmärke. Så ren från grafik och reklam att det var ett nöje att söka runt lite på favoritämnen och intressen. Ja, nästan en torrare och renare känsla :-).

Jag ska nog fortsätta att lita på min intuition när det gäller möten med andra människor. I två fall nu på senare tid har det visat sig att jag haft synnerligen sannerligen rätt i tolkningen av mina *vibbar*. Det brukar räcka med fem - tio sekunder av iakttagande för att jag ska bilda mig en uppfattning om en person. Den uppfattningen brukar jag oftast behålla för mig själv sedan, kanske lika bra :). De flesta människor väcker inga direkta känslor utan är mer neutrala, vilket i sig inte är något negativt betyg/omdöme från min sida. En del känner jag spontant att jag gillar/kommer att gilla och lika ofta känner jag att en del ska man hålla sig undan ifrån. Givetvis finns det alltid undantag som bekräftar regeln :). En och annan nit har jag (som alla andra) gått på då och då. Men det är bara att resa på sig och gå vidare. Alltid lär man sig något av sina misstag.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1