Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

30/9-99

Pryda kan sluta läsa HÄR!
Gårdagen började uruselt igår. Stress, stress och åter stress och en liten Smulan som inte ville göra ifrån sig. Då får jag sitta på jobbet och oroa mig och hoppas att hon inte får akut behov att göra något - att förorena inomhus är nog det värsta en rumsren hund kan uppleva. Men *ta i trä* - det gick bra. Men vartefter dagen gick löstes diverse problem och jag tyckte att alla var så positiva så jag kunde inte låta bli att påverkas :). Så summa summarum - gårdagen var toppen jämfört med förrgårdagen. Gamla sorger är glömda sorger heter det och det stämmer ofta. Men eftertanke finns fortfarande vad som driver vissa människor. Jag säger som en viss annan dam med skinn på näsan brukar säga - hundar är bättre att umgås med än människor. Hundar vet man iaf vad man har. De är ärliga. De fejkar inte. De ljuger inte. På tal om fejka :). En debatt fördes på en annan lista om porrfilmer. Att en del killar fortfarande kan saluföra att kvinnor som medverkar i sådana filmer speglar äkta kvinnlig sexualitet? Min motreplik blev efter att ha enbart läst och inte deltagit - har du överhuvudtaget SETT kvinnlig sexualitet IRL? Tankeställningen var ärligt menad. Många killar har kanske bara legat med tjejer som fejkat, spelat eller inte av honom blivit tillfredställda under samlaget. Då _kan_ det ju vara svårt att referera till hur det egentligen _fungerar_. Elak? Ja, lite. Men kan man inte se att i de flesta dåliga porrfilmerna så spelar kvinnorna kåthet och fejkar orgasm - då är något fel. I en del fejkar ju killarna så det stänker - hur de kan genomföra ett samlag med den mjuka *dolmen* som förevisas är ju en gåta. Nej - nog talat om detta. Det låter som jag inte gör annat än kikar på porrfilmer :). Men jag säger som Sally - man behöver inte ha varit på månen för att förstå att det är kallt och ogästvänligt där.

29/9-99

Upprördhetsfaktor 3 dot 5 idag :).
Negativitetsfaktor 9 dot 5.
Någon liten måsskit med IQ-fiskmås tror sig vara helt anonym och roar sig med att göra inlägg på mitt klotterplank på Utdrag av gårdagens klotter - jag har det roliga nöjet att rensa inlägg varje morgon :). Orginalet ligger här, http://www.atiger.pp.se/abuse/klotter.html. Att det är fråga om en sjuk människa är helt klart. Tja - rest in peace. Så anonym är du icke - även sådana tjänster du använder har sina policyn och regler. Inläggen får ligga kvar ett tag så att de två *aktörerna* i Canada får en chans att kika på det jag klagar på :). Visst är det att bjuda in objudna gäster genom att ha gästbok eller anslagstavla - men jag vägrar att ge mig för dessa abusörer som tror att de kan skrämmas eller göra andra illa genom att förstöra för dem. Gosse lilla - då har du hoppat på fel person. Skulle vi mötas IRL skulle du antagligen inte ens våga säga PIP till mina döda möss men bakom tangentbordet känner du dig nog stor, modig och ball.

Jag tycker att det har varit lite väl mycket negativa saker som härstammar från nätet de sista dagarna. Jag som alltid brukar säga att Internet är som en guldgruva att ösa information ur men tydligen ska man ösa massa skit (dock ej tigerskit) emellanåt. En *örtkrydda* kryddar sin dagbok med diverse skitsnack och vågar inte vara rak och ärlig. Anar jag att jag och min HTML-guide är ett av hat-objekten från henne och hennes *-till bror? Dock var inte jag allena hennes target. Samma människa mailade mig häromnatten, tre långa mail varav två var direkt negativa och i det tredje bads det om en tigerlänk :). Kan det vara den utlösande faktorn att jag mycket artigt och snällt (trots de negativa mailen) mailade tillbax och _inte_ utlovade den? Visst älskar jag att ge tigerlänkar till tjejer - men jag kan ju inte ge den till någon enbart för att den personen är tjej? Varav jag fick till svar att hon inte ens mindes det ena negativa mailet om islam. Less är förnamnet. Artighet lönar sig tydligen dåligt. Är det bara jag som upplever att nätet är negativt laddat numera?

28/9-99

En diskussion på en mailinglista igår fick mig att fundera på hur vi kvinnor är funtade ibland. Ja - inte alla som tur är :) och jag räknar mig inte till dem som:

Titta bara på Robinsson där det syntes så tydligt. Är det så att dessa drag finns hos alla oavsett kön eller är det som jag misstänker en kvinnlig åkomma. I så fall, vad beror det på? Vi kan aldrig få ett mänskligt och jämlikt samhälle om vi inte enas åt samma håll oavsett kön. Är det uppfostran? Rollspel? Gener - nej det vill jag inte tro. Desillusionerad! Trött! Besviken! Ledsen!

27/9-99

Jag är en mördare! Se Dagens bild!
Igår morse hade 5 möss rönt samma öde - totalt c.a 20 stycken nu under senaste veckan. Tyvärr måste jag ta till brutala metoder för hur stor djurvän jag är kan jag inte leva med att ha dem inomhus á la masse. De är söta men inte kramvänliga. De är nog snälla :) men de förstör. De är oxå värda att få leva sitt liv - men inte inne i huset. Usch, jag är blödig och får dåligt samvete. Men nu är jag less...och kommer att köra en offensiv tills de är utrotade. Annars? Skönt att ha varit ledig i fyra dagar. Jag skulle gärna vara ledig i fyra veckor till. Tja - varför inte fyra månader? Jag är nog ingen affärskvinna :). Jag tackade nej till att göra ett förslag och komma med en offert då jag hade sett/fått mer info än vad jag behövde - ärlighet varar längst.

26/9-99

Eva-Lena ska ha tusen tack :). Jag är själv för stolt för att be om hjälp oftast, men Eva-Lena erbjöd sig att korr-läsa ett par av mina sidor och kom med lite kommentarer jag ska sätta mig ned och läsa igenom så fort som möjligt. Jag har glad i att skriva :), men sämre på att skriva korrekt svenska och framförallt har jag problem då det gäller syftning- och grammatiska fel. Ingen som läser min Reload har ju kunnat missa att jag har ett eget språk stundtals som kanske inte passar på andra mer allvarliga sidor.

7 rätt på V75 - inte illa - men det hade ju varit roligare om det varit fler 00:or på slutet. Borstade Nalle igår och idag är det Smulans tur - som förövrigt fyllde år igår. Men det blev inget extra smaskens på den stora dagen, hon har varit dålig i magen i flera dagar. Vissa nätter har hon behövt gå ut upp till 5 gånger. Visst är det fånigt att ge tårta eller annat till en hund som inte fattar att de fyller år eller varför de får detta lilla extra. Men det bryr jag mig inte om :) - det känns bra för mig.

Jag tänkte att jag skulle vara lite svensson-aktig och för första gången följa serien Robinsson :). Jag har ju aldrig sett den i helhet förut, bara de två sista avsnitten förra året. Alla talar om serien och varför inte se den så man kan hänga med i diskussionerna, det verkar ju minst sagt lite udda att jämt hänvisa till att man inte sett på TV:n det de diskuterar. Min första reaktion var en viss förundran. Varför har tjejer så svårt att hålla sams? Redan i första avsnittet gnälls det, rent av tendenser till mobbing. Vad driver vissa att anmäla sig som uppenbarligen inte borde ha gjort det? Nej, tacka vet jag killar ibland :). Fast inte jämt, tänker på det jag skriver nedan.

Nu har väl Ulf Lundell kissat i byxorna och måste tydligen sakna flickvän? Antagligen kändes det varmt och skönt i de nykissade byxorna när han skrev sin nya roman men jag undrar om han inte kommer att uppleva att det blir enbart kallt och blött till slut? Hans nya roman Friheten är en gubbsjuk historia och har inget med den gamla rebellen Ulf Lundell som jag växte upp med. Hans nya roman är enbart en uppgörelse med det faktum att han omnämdes i boken Fittstim och fick negativ press för övrigt - inget annat. Varför skulle han annars hoppa på journalister i boken och skriva att de har *ovädrade hjärnor* och är *malkuledoftande*, samt han kommenterars deras utseende.
Ett citat ur boken:
Fula flickor är mycket farliga. Dom skyller sina tillkortakommanden på männen, systemet, kapitalet, har varken ork eller insikt nog att ta det några steg längre.
...slut citat.
Jag tänker inte kontra med att säga vad jag anser om ditt utseende Uffe Puffe - i min värld sorterar jag inte män i fack, snygga och fula utan mer realistiskt, intressanta och ointressanta och du Ulf hamnar definitivt i den sistnämda. Man kan inte döma folk efter hur de ser ut men efter hur de uppför sig. Utseendet föds man med och bär med sig resten av livet. Den som dragit en nitlott i vissas ögon dvs inte ser ut som Miss Universum duger väl lika bra för det - om insidan är okey. För till syvende och sist så är det insidan som avgör. Det är det du kan påverka och det är det som utvecklas under årens lopp. Vad ska man med en diamant till om den är oslipad?

Det som inte tar kål på mig gör mig starkare - Nietzsche

25/9-99

Jag fick ett så trevlig mail igår från en kille. Framförallt gav det mig en aha-upplevelse som jag ska försöka bära med mig. Jag bugar och bockar :). Jag är jag som jag är och jag tänker inte ändra på mig bara för att passa in i några mallar/schabloner om hur man ska vara i denna bransch, ja överhuvudtaget. De flesta som känner/känner till *Tiger* tycker nog att jag duger som jag är och väldigt många har förmodligen en positiv bild av mig via exempelvis html-guiden. Kan inte folk se det/förstå det/acceptera det så är det de som äger problemet och inte jag. Nu ska jag sluta tjata om detta :) och *pilla mig i naveln* - tycker själv att det varit lite väl grått och trist i mina anteckningar de sista dagarna. Det är visserligen höst - men inga höstkänslor finns tack vare det varma och sköna vädret. Jag tror att denna vinter kommer att kännas ganska överkomlig och kort - bra mycket kortare än förra vintern.

BTW, en virtuell kram ger jag både till Carro och Bengt - kan det vara en slump att de känner varandra? Nej, tror inte det. Carro kommer alltid med peppande kommentarer och det känns bra och Bengt likaså ibland. Igår skulle vi ha träffats, några tjejer från listan Bimbo (Marina, Katinka, Susanne, Petra och Sofia) - men jag tror det blev inställt - igen. Jag tackade nej i sista sekunden bara för att jag inte hade lust så som jag mådde igår. Men hoppas Sofia inte avskräckes från ett nytt försök igen :).

Mitt Internet var trasigt igår :). Mailen funkade inte från och till atiger@swipnet.se. Jag ringde givetvis support på en gång och fick tala med en kille som inte verkade tro på mig när jag uppgav att det var fel på smtpservern. Han ansåg att han borde veta bäst om något var fel och ingen hade ringt om detta. Nå - jag då? Det är just det jag ringer om nu :). Han pingade servern och sa att den levde så det var nog inget fel. Mein gott sa jag - visst kanske den lever men fungerar den? Maila till mig får du se vad som händer. Vilket jag fick honom att göra till slut och då muttrade han att det kanske var något fel eftersom han fick studs och ett felmeddelande. Han tog mitt mobilnummer och efter ett tag konfirmerade han vad jag sagt hela tiden - det var ett fel och det var nu felanmält. Jaja - tänk att allt ska vara så krångligt?

24/9-99

Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk!
De svaga länkarna hos mig är min oförmåga att hantera känslan av att inte duga och inte förstå varför samt min utanförskänsla. Det har sin förklaring, jag vet varför men ändå är det svårt att hantera detta faktum. Jag har kämpat hela mitt vuxna liv mot dessa känslor som bottnar i att jag som barn blev *övergiven* och präntades in känslan av att jag inte dög, jag räknades ej och jag förstod aldrig varför.

Jag gillar kritik - öppen sådan. Jag gillar när tonen är rå men hjärtlig! Jag kan vara korthuggen men jag kan lika snabbt be om ursäkt när jag märker/förstår att det jag sagt kan såra någon annan oavsiktligt. Jag var lite korthuggen i en mailkonversation på en lista igår. Men jag insåg att jag kunde tolkas helt fel i min korthuggenhet så jag bad snabbt personen om ursäkt privat samt på listan. Men när jag senare fick ett mail som indikerade att mailkonversation hade förts utanför listan och angående mig så blev jag ledsen. Att inte duga är en sak. Att inte duga utan att förstå är värre. De orden som gjorde ont var:
En del mailar privat och försöker trissa upp det till något stort.
Vissa gillar XxXxXx (sajten vi diskuterade)...andra inte.
Vissa gillar Tiger ...andra inte.
De fraserna gjorde ont även om den som skrev det inte förstod det.
Jag vet att jag inte borde bry mig.

23/9-99

Äntligen lite regn :).
Nu är jag ledig i fyra dagar. Skönt! Skönt! Skönt!

22/9-99

På löpet igår:
KVINNLIG svensktopps-STJÄRNA KÖRDE RATTFULL
Jaha? Hade det stått
MANLIG svensktopps-STJÄRNA KÖRDE RATTFULL
om det varit en manlig dito? Vilket fenomen gör att man helt enkelt måste poängtera att det är en kvinna. Läser man lite längre in i tidningen ser man en rubrik:
Idrottsstjärna anhållen för kidnappning
Varför skriver man inte
Manlig idrottsstjärna anhållen för kidnappning?
Detta tål att tänkas på :). Så långt har vi kommit i jämlikhetens tecken.

Jag har alltid undrat över varför Smulan luktar så gott jämt i ansiktet. En söt mysk-doftande arom - likt en parfym jag använde förut - ren ambra. Men numera använder jag inte parfymer så jag har undrat varför hon luktar. Inte för att jag klagar :), brukar sitta och *sniffa* och njuta. Men nu vet jag! Doggy Rapport, en liten skrift jag får regelbundet med veterinärinformation från Doggy AB förtäljer anledningen. Vissa hundar, främst Afghaner men detta förkommer i alla hundraser avger en tung, orientalisk doft som härstammar från några doftkörtlar på huden uppe på nosryggen.

Annars? Inte så bra men det får duga. Idag ska jag till Jakobsbers sjukhus och göra en hjärt- och lungröntgen. Tanken har slagit mig att som det är nu kanske jag inte längre vill veta....bryr mig inte...

21/9-99

Gårdagen var jobbig men idag mår jag bättre. När jag kom till jobbet var jag ganska *haussad* och min kära kollega P** märkte det på en gång. Jajaja - Annica sätt dig ned var hans kommentar när jag kom flängande. Det slutade med att jag fick en kram och jag började gråta - jag som inte gråtit på flera år utom när Buster och Laban dog. Dock tillät jag mig inte att släppa på *kranarna* helt :), på jobbet - ne-hej-du någon måtta får det vara - men på något sätt kändes det lite bättre i alla fall. Jag planerar att ta ut kompledigt torsdag och fredag - ser framemot det :). Jag tror att jag behöver det....dagens understatement. Annars? Det börjar röra på sig angående sajten __,,,^..^,,,__.

20/9-99

Kaotiskt och definitivt inget kreativt kaos. Tvärtom!
Skilsmässa har diskuterats i helgen samtidigt som jag försökt att jobba. Vi som hade det så bra? Varför ska alltid män dra till med den frasen och fattar de inte att det där med HADE är ju symptomatiskt. Förgången tid. Jobbade över till 22.00 både onsdag och torsdag samt till 20.00 i fredags och nu jobb i helgen. Jag är trött ----- definitivt trött. Mailboxen svämmar över. Jag har knappt orkat/haft tid att lägga in folk på Dagbok på nätet trots att de snällt lagt upp loggan för en vecka sedan. Än mindre har jag orkat/haft tid att besvara html-frågor eller andra frågor utom just dem som hör till det jag sitter och jobbar/sliter med nu - alltså jobbrelaterade mail. De har jag varit tvungen att ta i tu med oavsett om jag velat eller inte. The show must go on!

19/9-99

Varför?

18/9-99

STORT LARM!
Om ni mottager ett email med titeln Please help this poor dog and win a vacation (på engelska eller spanska) skall ni INTE öppna detta. Det vill nämligen radera ut allt på hårddisken. Det är ett nytt virus som inte så många känner till, så var snäll och sänd detta meddelande vidare. Detta blev känt först i går på Microsofts hemsida, så var snabb och skicka detta vidare. Detta berör alla som har tillgång till Internet.

Har du fått mailet ovan? Släng det i papperskorgen. Sitt inte och vidarebefodra det - då deltar du aktivt i att skapa viruset. För viruset är i sig själv enbart detta mail - som lixom klonar sig av sig själv. Jag har fått inom en vecka 15 ex. av detta mail. Vissa personer har skickat massutskick till massor med människor. De har i sin tur tryckt på REPLY ALL och kommenterat och så är vi alla drabbade av viruset som inte är ett virus :).

Svara snart - den frasen gör mig allergisk.

17/9-99

Well well - Katinka is back *vågen*!
Jag brukar skälla på alla etablerade webbyråer som inte tycks veta vad ALT i IMG SRC har för funktion. De borde besöka denna sajt! Det är ju inte alls svårt att göra en sajt som även funkar för de 175 000 som har nytta av ALT. Det fanns en hel del tips på urlen ovan och jag hoppas denna kampanj vinner stort intresse och uppmärksamhet. Jag tänkte nästan slänga in ett bidrag men så upptäckte jag att de riktade sig mot webbyråer? Nå - jag kan bidra med mitt strå till stacken och det gör jag i guiden för där framhäver jag vikten av ALT. Annars? Trött. Utkörd. Besviken. Ledsen. Det känns som jag har slagit pannan mot en vägg, en gång för mycket. Det finns en gräns där ingen lyssnar på en längre och man bara uppfattas som kritisk och gnällig. Den gränsen har jag tydligen nått på jobbet när det gäller ett projekt nu - men jag vet ju att jag har rätt. Undra sa flundra om de skulle lyssna på mig mer om jag varit kille? Varit i högre ställning? Haft akademisk examen? Nå - hur som haver. Den känslan jag har nu är inte rolig, jag känner mig negativ och taggig och det påverkar mitt humör rent allmänt. Inget är roligt just nu. Inte blir det bättre av att jag inte har någon runt omkring mig hemmavid som jag kan prata med/prata av mig mot. Det är nog det jag saknar mest. En värmande famn som man kan krypa in i. Någon att bolla tankar med. Någon att koppla av med och vara sig själv med. Någon att kela med :). Så, ni som har det uppräknade! Tar ni vara på det? Njuter ni av det? Eller tar ni det för givet bara? Ta vara på det ni har. Gräset är inte grönare på andra sidan.

16/9-99

Usch, hatar vissa morgnar. Igår började jag gå med Smulan 10 minuter över fem, det var fortfarande mörkt då :). En ganska lång promenad, c.a 40 minuter men utan *stort resultat*. Jag gick en kortare sväng med Nalle och sedan ett varv runt tomten och kunde konstantera att inget hänt under tiden jag varit borta. Så det var bara att ropa på lilla gumman och gå en sväng till men då gjorde hon ifrån sig som tur var, glad var bara förnamnet. Tänk att lite skit kan glädja en hundägare såååå mycket :))). Jag _kan_ inte lämna hundarna inlåsta i c.a 6-7 timmar och veta att de inte gjort ifrån sig. Nu hade jag gott om tid igår men ibland kan det bli stressigt.

Fast det tog sin tid att komma fram senare ändå..... att med en liten personbil försöka preja en långtradare kan bara sluta på ett sätt, det kan till och med jag räkna ut. Men det gjorde inte föraren igår av den personbil som långtradaren *knäckte* förarsidan på under morgonrusningen på E18 igår. Köer och åter köer. Men jag hade det trevligt under köandet eftersom jag lyssnade på Vinyl 107. Jag lyssnar bara på radio under färden in till jobbet. Hem är mer *arbetstid* då jag summerar dagen och planerar/tänker på jobbrelaterade saker och då kan jag inte lyssna på radion för jag blir bara störd av det. Igår gissade de gåtor. Vet du vad det är för likhet mellan en kvinna och en ekorre? Det visste inte jag heller, men nu vet jag *flinar* - bägge gillar glänsande ollon. Visste du vad det är för skillnad mellan en ängel och en Hells Angel? En ängel är skinande vit och en Hells Angel är en vinande skit. Underfundigt. Jag skrattade gott blandat med hög allsång till alla gamla godingar. De andra förarna i kön hade nog ganska kul om de nu råkade kika in i mitt förarsäte. De ska i alla fall vara glada att jag inte hade fönstret nedvevat så de slapp höra eländet. Sjunga kan jag inte :).

15/9-99

Fick ett så rart mail igår från en ung kille på 14 vårar. Han hade läst om min guide i en Lättpocketbok om HTML och var så glad att han hittat dit, *kram* på dig T. Det värmde! En och annan ny gäst kanske hittar till guiden nu genom denna länk i http://www.telia.se/direkt. Kul! Jag syns! Jag finns! Och vinkar till Zoega ;) - det var där jag hämtade det uttrycket ifrån. Fast jag syns och finns ju ändå. Kanske lite för mycket numera :(. Jag går stadigt upp och knaprar in på de kilon jag lyckats gå ned. Jag har kämpat sedan i julas med detta och inte kommit till skott än. Nu börjar det kännas lite småjobbigt. Missen att klippa mig kort gjorde att allt eskalerade. Jag saknar mitt hår! Tack Johan för länken som bekräftade att Baptistsajten är en parodi. Fast! Ingen rök utan eld? Oavsett skogsbranden som härjade här i Bro igår :). Mina funderingar står fast om religiösa fanatiker.

Småföretareträffen häromkvällen var intressant och framförallt lärorik. Jag kan varmt rekommendera alla som ska/som skaffat ett eget företag att gå på en sådan som arrangeras av Skattemyndigheten. Det var väl värt att offra tre timmar av mitt liv på den, många frågor besvarades men en kvarstår och jag är säkert dum? Stryk säkert förresten. Jag äääääär dum. Eftersom jag inte frågade om just denna lilla detalj, men alla verkade ju så självsäkra och kunniga när det gällde den biten. Det handlar om *pocenten* - jag har inte lyckats lista ut hur mycket skatt man ska betala när man har F-skatt. Någon som kan viska det i mitt öra :)? På tal om att offra tre timmar av sitt liv, klockan tickar! Högre och högre! Snabbare och snabbare ju äldre man blir. Jag börjar bli lätt stressad - det kan iofs vara det som gör att jag *tröstäter* lite mer än vanligt? Rörig anteckning idag? Jajamänsan! Då skulle ni bara veta hur rörigt allting är just nu. Jag har ont i magen idag. Kommer att vandra dagen igenom och blunda! Jag hör inget! Jag ser inget! Jag kommer att gödsla med Brask-lappar! Varför? Det kan jag inte säga - jobbrelaterat. Katinka vet :) - tänk på mig idag.

14/9-99

Ha en bra dag!
*kram* Annica!

13/9-99

Ikväll ska jag till Kronofogden :). Dock inte så illa som det låter utan det är en informationsträff för nya småföretagare. Det skadar nog inte att skaffa sig information om moms och hela fadderullan.

12/9-99

Jag fick ett mail igår, vet inte hur jag ska tolka det :). Hon måste bara ha ramlat in och snabbt kastat sig bort i desperation, annars skulle hon inte ha skrivit som hon gjort. Ni unga tjejer? Antagligen är jag äldre än damen som skrev det. Men yngre till sinnet kanske? Jag skulle aldrig komma på tanken att kommentera en frimärksamlares sida genom att fråga varför den personen sitter så mycket framför sina frimärken eller fråga om personen inte hade vänner. Eller varför inte en trädgårdsodlare? En sportfantast? En öletikettsssamlare? En miniatyrmålare? En boktok? Varför anses det sämre att ha datorn och Internet som hobby och/eller jobb? Visst är det bra med positivt tänkande *skrattar* men man kommer inte alltid så långt med det och framförallt gynnar det inte alltid bara den som har det positiva tänkandet. Bit ihop! Klaga inte! Bry dig inte! Håll käft kvinna! Var snäll! Behaga! Men då händer det ju inte så mycket? Inget löser sig med automatik.

Kommentar:
Jag tycker att det är fruktansvärt att ni unga tjejer tar till er av dessa mindre trevliga samtal. Det måste finnas så mycket annat för er att göra än att sitta framför datorn. Ni måste ändå ha vänner, intressen utöver datorn, det är varmt väder och solen skiner, skolan har börjat med nya utmaningar åtminstone för mig. Framför solen och ett positivt tänkande

Mitt svar:
Unga tjejer? Själv är jag en dam i mina bästa år på 47 :), mormor till och med. Jag har vänner. Många har jag träffat via Internet. Jag har intressen. Huvudintresset är mina hundar och naturen. Ett annat av dem är datorn som oxå är mitt arbetsredskap. Hellre sitter jag framför den än sitter och virkar, går på syjuntor, skvallrar med gnälliga kärringar eller annat som man förväntas göra när man är mormor. Det är nog bara bra att någon för dessa mindre trevliga samtal så att våra barnbarn kanske slipper leva i detta ojämlika samhälle när de växer upp.

11/9-99

Var hemma sent igårkväll, cirkus halv ett men det var jättetrevligt att träffa Danne och Katinka och för att inte förglömma lilla Lina och pratglada Lucas. Magen står fortfarande i fyra hörn. Danne var en klippa på att laga mat. Klart imponerad! Detta kör vi gärna re-run på, eller hur? :).

America! Vilken syn på saker och ting :), läs detta eller varför inte detta. Otroligt? Hallå - finns ni? På riktigt? Den som kan ha dessa åsikter måste vara ett släkte för sig? Jag hatar denna *händerna på täcket*-mentaliteten. De kallar sig kristna men är i mina ögon bara bigotta omänskliga fanatiker - givetvis med viss urskiljning. Givetvis gäller detta alla religiösa fanatiker, islamistiska fundamentalister och muslimer, ja - you name it. Jag säger inte att alla är så, jag _vet_ att det finns många kristna som verkligen lever upp till sin tro men avarterna har jag svårt att acceptera. De är inte ett dugg bättre än oss vanliga dödliga, men sätter sig själv i främsta ledet och vill verkligen framstå som *allas frälsare*. Tyvärr verkar många kristna ha glömt bort en hel del vitala saker :), små enkla vardagliga saker som att visa/ge kärlek till sin nästa, att icke döma, att ha förståelse och att ge förlåtelse samt att inte tro sig vara Gud själv utan helt enkelt bara vara som tänkt en enkel förkunnare av det kristna budskapet. Jag minns historien om gubben i svart Volvo som åkte runt bland hororna på Malmskillnadsgatan för si så där 15 år sedan och sade sig enbart vilja hjälpa dem, han sade sig vilja sprida den kristna läran och dess budskap. Men när det kom till kritan var han som vilken annan gubbsjuk torsk - förmodligen fick han bara krypa på kärringen när det skulle avlas barn :). Han kladdade på sina *offer* och utnyttjade dem både fysiskt och psykiskt. Ja - jag skriver offer för det är vad det handlade om. Han gav sken av att vara en vän i nöden, en godhjärtad kristen som skulle frälsa de missledda och när han lyckats snärja någon i denna tro så kom en helt annan sida fram hos honom. Detta är ganska symptomatiskt.
Allt är inte vad det synes vara.
Love, peace and understanding.
Så enkelt!
Men så svårt?

10/9-99

Hinner inte.
Tiden räcker inte till....nej, det gör den inte :). Mailboxen är full med obesvarade mail och jag får så dåligt samvete. Jag vet att inte hela världen snurrar runt mig men vad vet jag, folk kanske väntar på svar. Det sitter så djupt rotat i mig att vara artig och besvara mail. Jag har tusen saker jag borde, men orkar inte. Var hos läkaren häromdagen, de ska röntga lungorna på mig på Karolinska, remiss är skickad. Jag har gått omkring i över ett halvår nu och har haft/har stundtals ont i lungorna. Visst, jag röker och allt kan bero på att lungorna säger ifrån helt enkelt men det är lika bra att mota Olle i grind. Det _kan_ ju vara något annat. Min trötthet är lite värre att resonera bort. Kroppen är trött så det är inte bara frågan om *social trötthet* eller psykiskt trötthet även om det kan vara en kombination. Men det var skönt att komma iväg iaf, jag drar mig alltid för att gå till läkare - minns när jag hade gallsten sist :))). Inte för att jag inte litar på dem *ler*, men ofta så undrar jag om inte jag känner min kropp bättre? Läkaren snappade upp vad jag jobbade med så besöket slutade med att jag lärde honom att utplåna alla spår efter *lunch surfning* som han kallade det. Ska iväg till Katinka ikväll, egentligen skulle vi ha haft en tjejträff hemma hos Sofia, men hon är dålig och sedan var uppslutningen dålig så det ställdes in. Men jag tackar inte nej till lite gott *wokad* mat, speciellt inte om det är Danne som lagar - vete sjutton om det inte blir godare då *duckar* :).

9/9-99

Hinner inte.
Tiden räcker inte till....

8/9-99

Nu börjar blomman växa :).
Scrolla ned till 2/9 så fattar du.
Annars? Busarna tyckte jag var tråkig igår och de stod nästan med benen i kors när jag kom hem :(, alltför sent. Jag satt som på nålar på mötet, men vad göra? Det var viktigt och intressant. I Kista så var det som vanligt köer, köer och förbannade köer innan det släpper strax innan Akalla. Resten av sträckan hem var _järnet_ rakt av. Körkort? Vad är det? Sådana petitesser hade jag inte tid att tänka på just då.

Re-run. Igår hittades en småbarnsmamma i 30-årsåldern död, skäligen misstänkt för dådet är hennes pojkvän! Troligen var kvinnans barn vittnen till mordet. Tre fall av dödligt våld mot kvinnor utförda av deras män/ex-män. Inom loppet av en vecka. Vad ger det för signaler? Till vem/vilka? Eller?

7/9-99

Tvättade bilen igårkväll. Upptäckte att någon med en svart bil har öppnat sin förardörr och gjort ett rejält märke i min förardörr. Nonchalant anser jag och det är inte roligt att upptäcka sådant. När man står på sitt företags parkering på dagarna tycker man att sådant inte ska hända - men det är väl för mycket begärt? Tråkigt hur som haver. Nu är inte livet förstört för det :), jag har en ganska pragmatiskt syn på min bil. En bil är som en människa, det är det inre som är viktigast. Vad ska man med metallic-lack, spröjsare, specialfälgar och snygga dekaler till om inte motorn funkar? Men...en kombination av bägge är ju aldrig helt fel :-).

Igår tackade jag nej till ett månatligt tillskott i kassan på brutto 8000. Varför? Jag är en principmänniska :).

6/9-99

Jag vill bara krypa ihop på sängen och dra täcket över mig, som en kokong - en skyddande barriär mot livet utanför. Jag vill inte se, jag vill inte höra och jag vill inte vara delaktig längre. Jag orkar inte ta åt mig längre. Det är för kostsamt att själsligt engagera sig i allt som händer och fötter. Östtimor! Jag vill inte se bilder på hatiska milismän som skjuter mot befolkningen och utländska besökare i sin besvikelse för att demokratin har fått fotfäste i landet - en folkomröstning har sagt att folket vill leva i ett fritt land men jag tvivlar på att det kommer att realiseras - allt för mycket och många mörka krafter kämpar emot. Jag vill inte se bilder av bilolyckor där människor mött en våldsam död, nu senast en hel familj. Jag vill inte läsa om hundar som lämnas i bilar för att dö, nu senast i Sverige och denna gång var det en stackars schäfer som fick en plågsam död. Om jag söker rätt på hundens husse, binder honom och slänger in honom i en stekhet bastu där han långsamt och plågsamt får sluta sitt liv kan jag skylla på min bronkit? För kan man skylla på epilepsi när man dödar sin sambo med slag, kniv och hammare så borde det funka att skylla på bronkit. Eller?

5/9-99

Vilken värme!
Det är nästan så man får leta fram bikinin :) igen. Vilken sommar! Vilken höst!

4/9-99

Ombytta roller :).
Jag har gått omkring och varit lite små-orolig för mina föräldrar (bägge runt 70 år) i ett par veckor. Pappa ringde en dag och sa imorgon sticker vi och jag frågade vart. Dominikanska Republiken trodde han att det hette :) - långt bort iaf i hans ögon och även i mina måste jag medge, inte alls likt de vanliga resmålen som Cypern och Mallorca precis. Jag tycker att det är kul att de reser runt nu på gamla dar, bägge har jobbat hårt och kommer från genuin arbetarklass och har inget fått gratis här i livet. Nu ringde pappa igår och meddelade att de var hemma :). Jag talade några ord med mamma oxå och hon berättade att de en dag hade fått en inbjudan av en de mött att besöka hans hem, mitt i slummen. Att ni bara vågade hänga på sa jag, lite *chicken* och försiktig general som man är själv numera. De kan knappt engelska, iaf inte pappa men de hade haft det jättetrevligt bland plåtskjulen och alla var så trevliga och gästfria med det lilla de nu hade att bjuda på, lite frukt och dryck. Så summa summarum - resan var lyckad, trevliga upplevelser och värme. De hade aircondition på rummet och gick de ut på balkongen slog värmen till så det blev imma på glasögonen. Men vi har det inte så illa ställt med vädret här hemma heller, *skrattar* i Säffle.

Re-run! I gårdagens tidningar stod det om kvinnan i Malmö som mördades av sin ex-make. I flera år hade han hotat och misshandlat henne, hon levde i skräck och hon hade gjort ett flertal anmälningar men polisen hade tydligen inte agerat. Hon fick inte ens ett överfallslarm. Socialen var sååååå intelligent att de tilldelade henne en lägenhet i samma hus som ex-maken bodde i efter skilsmässan. IQ-fiskmås. Bra framförhållning! Kan myndigheternas ointresse, osmidighet och klumpighet bero på att kvinnan inte var svensk utan invandrad från Irak? Jag vill inte tro det, men tanken finns. Nya lagen mot kvinnofridskränkning - hallo - vart är du? Vad gör du? Finns du IRL eller är du bara en pappersprodukt?

Jag kan känna smärtan i min kropp.
Jag kan höra ljuden när slagen landar på kroppen.
Jag kan höra kvidandena.
Jag kan höra de förtvivlade skriken som
ingen hör eller som ingen vill låtsas om att de hör.
Jag kan se offret i hopkrupen fosterställning som
för att skydda sig mot det ursinningslösa våldet.
Jag ser förövaren slå och slå, ursinningslöst och obarmhärtigt.
Jag hör hans andetag!
Jag hör tystnaden!
Tystnaden som infinner sig när kroppen som
misshandlas inte klarar av mer.

3/9-99

En underbar sajt om våra 5 stora rovdjur! Men något som var mindre *underbart* var denna artikel i Aftonbladet.
<snip>
En 22-årig man misstänks ha mördat den 19-åriga småbarnsmamman i Jönköping. Paret har en dotter tillsammans och de har tidigare varit inblandade i en vårdnadstvist. Mannen hade under en period förra året besöksförbud och kvinnan utrustades med ett trygghetslarm eftersom hon kände sig hotad.
</snip>

Expressens löpsedel hade som dagens nyhet "Tomas Wassbergs son skjuten" vilket med mindre stil sedan inte alls var så farligt, några hagel i ansiktet. Först på sidan 6 hade Expressen en artikel om detta och inget i webb-upplagan. Är skadeskjutningen av Wassbergs son mer intressant? Mer värt för att det var en kändis son? Den unga tjejen som hade hela livet framför sig och vars liv ändades alltför tidigt och alltför abrupt. Är alla så förbannade blasé att ingen bryr sig längre? Tror journalisterna att vi läsare är dumma i huvudet eftersom de matar oss med *crap* så ofta? Varför agerer inte polis och myndigheter med mer kraftfullhet i sådana här fall? Det hade ju varit en hotbild! Varför togs besöksförbudet bort? Hur kan en så ung man ta någon annans liv? Sitt barns mor? Det är så sjukt så det skulle inte förvåna mig om han får vårdnaden efter avtjänat straff eller att någon i hans släkt får den. Arghhhhh.....ilsken, besviken, luttrad och plågad inne i bröstet.

På tal om pressen, moral och etik. Jag är ingen journalist så jag har ingen aning om under vilka arbetsvillkor de jobbar. Om de får mer betalt om de kommer med en saftig artikel eller om de får lära sig att gå balansgång mellan vad som är etiskt omoraliskt och vad som är lagligt. Man hör ju ofta ordet scoop. Ta Expressen som fick sina 5 minuter av *fame* runt om på webben häromdagen då artikeln publicerades om att de hade kontaktat Hotmail och rapporterat om buggen i mailsystemet. Men frågan är - hur lång tid hade Expressen vetat om detta innan de valde att publicera en snyftstory med en kändis med en egen hotmailadress? En vecka? Fredagen veckan innan? Hur många brevlådor hade de själva kikat in i under jakten på ett säljande namn i artikeln? Hur många hade kunnat sluppit besök om Microsoft alertats tidigare? Ja - jag håller med om att Expressen inte har ett ansvar gentemot Microsoft och dess undermåliga produkter/system. Men rent moraliskt mot alla deras läsare? Många av dem har säkerligen Hotmail! Rent hypotetiskt! Om en journalist på vilken tidning som helst skulle råka få namnet på Palmes mördare skulle han/hon kontakta polisen direkt? Elller avakta och försöka få till ett scoop?

2/9-99

Bra lista med virus sorterade efter namn. Mitt virusprogramm detekterar inte bl.a Joke-virus och det kan man ju tycka att det borde :(. Mycket spam via mail? Testa SpamCop eller Spam Recycling. Själv får jag inte så mycket så jag direkt kroknar men det beror på att jag är väldigt selektiv på att lämna ut min mailadress på andra sajter osv. Den post jag får är säkert pga det faktum att jag har adressen på min hemsidor - det finns datorer på nätet som är dedikerade för att som en dammsugare samla in alla exponerade mailadresser på sidor säges det. Inte alls otroligt att så sker. Här nedan ska det växa en blomma så småningom :))), *Frida has sent you a Site Fights Spirit Flower!* - jag får väl buga och bocka. Det är inte varje dag man får blommor och en virtuell är väl lika fin som en i IRL? Jag har lagt upp en TigerBeta på dhtml-avsnittet på guiden. Någon som har lust att *dissa* den? Jag tar gärna emot synpunkter!

En blomma
Send a Spirit Flower!

1/9-99

Långlunch med Katinka igår - 2.5 timme :)! Trevligt - tänk vad tiden går fort när man har trevligt sällskap. Du glömmer väl inte linjalen Katinka *ler*? Annars? Jobbar febrilt med dhtml-avsnittet och är snart klar med första utkastet - sedan kommer alla exempel som ska göras förutom dem jag redan har fixat. Jag blir trött bara jag tänker på det :). Från skattemyndigheten har jag hört nada - men det tar väl tid att fixa F-skattebevis antar jag. Men domänen och sidan är klar, www.atiger.nu och jag får se vad det blir av det hela. Jag har skrinlagt min stora idé tills vidare då jag inte har tid, till detta skulle jag behöva ta tjänstledigt ett halvår och det _har_ jag inte råd med.
Det gäller att ha mod att vara den man är,
och inte tappa modet för att man är den man är.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1