Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/7-99

Saxat ur Computer Sweden:
Nättidningen Wired News rapporterar att redan vid 35 års ålder kan karriären vara slut för programmerare och systemvetare. Jobberbjudanden sinar! Inga kallelser till anställningsintervjuer! Denna ungdomsdyrkan slår alla rekord! Bu och bä! Upp till kamp emot åldersfixeringen! Bullshit att ålder med automatik innebär att man är *out of date*! De biter sig själva i svansen! Förnuftiga *youngster* kanske inser att denna bransch är övervärderat och snedvriden om de fattar att de själva om några år är färdiga för soptippen. Sedan läste jag en notis som upprörde min Netscape-själ :(. Varumärket Netscape ska skrotas mot Iplanet? Jaha! Suckar! Iplanet!

Vigseln på båten var både originell och fin - båtresan trevlig. Jättekul att se stan sjövägen - älskar att åka båt. Sofia var jättefin i sin brudklänning och det var kul att se Henry IRL, hoppas bilderna jag tog blev bra. Jag har inte hunnit kolla än, men jag lägger upp dem i så fall senare. Tillägg klockan 07.17 - jag morgontidig :))) nehejdå (gick upp 05.00) - men nu ligger flera fina bilder på Sofias bröllop under Dagens Bild. Jag åkte hem vid halvtio, strax efter maten men jag hoppas resten av kvällen var trevlig för både brudparet och alla gäster. 246 pix för en taxi från Kungsängen och hem, tillåt mig baxna :(. Tog han dubbel taxa *skrattar*? Sååååå fet är jag väl inte?

Bekymra dig inte i onödan!
Du får bara mer bekymmer då!

30/7-99

Zoega *is up and running again* efter en tids frånvaro. Jag fick mig några goda skratt igår morse när jag läste hennes dagbok. Ikväll ska jag på bröllop - inte mitt eget :) - utan det är Sofia som ska gifta sig. Det blir nog trevligt som attan, jag ser verkligen fram emot detta. Vigseln kommer att ske på en båt med avgång från Skeppsbron vid 16.30 - bara det är ju en höjdare och vilken tur med vädret? Kycklingarna har nu förpassats ut (från datarummet) i hönsgården bakom en provisorisk inhägnad så de stora hönorna inte ska skrämma skiten av dem. På tal om skit :). Det var därför jag slängde ut dem med buller och bång igår. De äter som fan och det som kommer in ska ut. Jag säger bara _skit_ luktar om det så är från kycklingar eller andra levande varelser, vare sig från analen eller oralt ;). Ser fram emot en två veckors härlig semester nu, yeah yeah....det _ska_ bli skönt.
Ju mer jag ser av män,
desto bättre tycker jag om hundar!

29/7-99

Tjoflöjt! Ids inte skriva något!
Fast jag behöver nog inte ha dåligt samvete, jag kan _kalla_ mina dagbok för en reload eftersom den uppdateras dagligen. Sedan kan man ju ifrågasätta meningen med alla uppdateringar :). är det bara *nonsens* eller något läsvärt? Det är nu inte upp till mig att bedöma. Hur som haver. Ha en bra dag :). *kram* Annica

28/7-99

Jag vet att vädret har varit orättvist i Sverige, en del har fått mycket regn men här på plaza de lá Mineborg kan jag konstantera att sommaren varit över ALLA förväntningar - till och med mer än vad som önskats :). Nå, efter nästan 7 veckors torka med bara två korta lätta regnskurar kan jag konstantera att jag nu har gett upp. För att inte deppa ihop helt har jag bestämt mig för lite omvänd negativism - att försöka få det att upplevas som positivt istället. Men...men...jag vet inte om jag lyckats *skrattar lite sorgligt* och sneglar mot himlen genom datarumsfönstret. Nå, nästa vecka börjar min semester och jag blir _inte_ deppig om det regnar i 14 dagar i sträck :).
Surt sa räven om rönnbären!

27/7-99

Jag är inne i en period då jag tycker att jag ger och ger, men inget får tillbaxs. Jag känner mig stundtals som en, som en kille uttryckte sig, *informatör* - någon som förväntas snällt och vänligt svara på alla mail-frågor som en robot. Det som stör mig lite är att jag, personen Annica Tiger inte verkar finnas. De som mailar frågor är nog inte medvetna om att jag är jag utan tror nog att jag är en som svarar på frågor och that´s it. Jag kan få mail som inte ens innehåller ett inledande Hej, inget *smalltalk*, en del rent av krävande, pang på rödbetan - det funkar inte, jag sänder med koderna och fixa så det funkar och svara snabbt :-). Ja, uttrycket svara snabbt förekommer då och då, vilket iofs gör att det med automatik hamnar sist i *mailkön*, men visst jag besvarar det i sinom tid om än kanske inte så utförligt som avsändaren förmodligen hoppats på. Jag löser inte längre andras problem i den måtto att jag öppnar HomeSite och sitter i den i timmar för att komma på vad som ska/kan/bör göras. Det gjorde jag faktiskt förr :) ibland. Mailar småföretagare så brukar jag komma med ett prisförslag, såvida det inte är en fråga jag kan snabbt svara på *on the fly*. Tråkigt att jag ska behöva känna så här? Så var det inte förr - det var mer personligt då. Det var en annan anda på nätet förr i tiden, vi var tämligen få och de flesta var riktiga entusiaster, alla var hjälpsamma - nåja, en och annan *abusör* fanns ju och speciellt killar som inte klarade av att brudar tog för sig och visade framfötterna. Vem minns inte alla trevliga profiler från Passagens HTML-konferans och andra med *småler* som nu etablerat sig. Jättekul! Men det får mig att minnas den tiden med lite vemod oxå.

Nu menar jag inte att folk pronto ska sluta maila :) mig. Tänk om mailboxen ekar tomt imorgon bitti :(? Jag tycker om att få/läsa mail och jag svarar gärna på frågor i den mån jag kan/hinner. Hmmm..*skrattar* inte en dj*vel som läst detta vågar väl maila mig i fortsättningen och det vore ju synd. Men jag hoppas någon förstår det jag försöker förmedla? Jag vill inte ha respekt som HTML-Annica utan som mig - Annica Tiger :). Men igår fick jag ett mail som värmde gott i min just nu *frusna*, lite smådeppiga själ. Jag zippar ut en bit av mailet och avsändaren kan ej identifieras. Nu menar jag inte att alla mail måste vara så här trevligt formulerade :), men här känner jag iaf att den som sände mailet ser att det finns en person bakom Annica Tiger´s HTML-nybörjarguide. *Puss och kramar* - det värmde och var en ganska bra tajming på det mailet.
<snip snapp snorum>
Jag läser precis din sida om javascript http://www.atiger.pp.se/dok/javatext.html och undrar, när du skriver såna här texter, kommer de bara rätt ut eller måste du slita håret över formuleringar mm? Texten om javascript är nämligen lysande! Ingen kan förklara så bra som du. Min enda kritik mot din html-guide är att den är en smula för grundläggande för min smak. Men om du lägger ut bra länkar till andra sidor med mer avancerat innehåll så gör det ju inget. Förresten är du en grundsten i min egna internetutbildning! Jag har fått ett kommerciellt uppdrag hittils så det måste vart en hyfsad utbildning i alla fall!
</snipp snapp snorum>

Tiderna förändras :-).
Far till son:
- När jag var i din ålder fick jag minsann gå
tvärs över hela golvet för att byta kanal på TV:n.

26/7-99

Vardagssorg! En reva i min favorit T-shirt som hängt med sedan 1997!
Jag fastnade med den i traktor-släpkärran. Shit happens! Ser man rent globalt så är det en mikrofis i rymden :), med tanke på svälten i Afrika, alla inbördeskrig och hur de har det i Jugoslavien just nu. Men att en sådan liten sak ändå kan förstöra en hel dag :(.

Liten kuk! Skarp hund! Svårt att låta bli att göra den jämförelsen ibland ;( - ordet penisförlängare är nog ganska beskrivande i sådana här fall. Jag tänker givetvis på pittbullterriern som gav sig på babyn häromdagen. Katastrof för föräldrarna! För barnet! Som antagligen har en stor del av sitt ansikte förstört. En katastrof för hunden som fick plikta med sitt liv, för i ärlighetens namn tycker jag faktiskt även synd om hunden. Ingen hund föds till att vara elak, utan det är till syvende och sist hur hunden behandlas, uppfostras och handhaves som avgör hur den ska bli - såsom hos oss människor - vi föds nakna och oskyldiga, sedan *kläs* vi på både bokstavligen och utvecklingsmässigt. Jag skulle vilja stoppa hundägarens röv full med cayennepeppar ;) eller klipulver. Han har i mina ögon hela skulden.

1. Fel att han överhuvudtaget skaffat en sådan hund!
2. Aveln av sådana hundar gynnas av att det finns köpare!
3. En sådan hund lämnar man inte hur som haver till kreti och pleti!
4. Han har förmodligen medvetet *hetsat* hunden för att få en *skarp* hund.
5. En skarp hund kräver en skarp ägare, men på rätt sätt!

Det krävs mer vilja för att lämna trygghet
än för att leva i otrygghet.

25/7-99

Vardagslycka - jag hittade sköljmedel med vaniljdoft!
Borstade Smulan igår och sedan gav jag mig i kast med att klippa hennes klor, välbehövligt men icke av henne välönskat. Uttrycket - lät som en stycken gris - är något av ett understatement. Stackars flicka! Hon gillar inte att få klorna klippta, men vad gör man - när det börjar *klappra* mot asfalten är det dags att åtgärda saken.

Fick ett ryck i fredags natt och uppdaterade Njuffe-sidan, snabbryck men lite bättre blev det. Ids inte lägga ned mer energi just nu...är ingen nattuggla :) men jag fick ett ryck och sedan ville jag slutföra det. Fick en hel del ideér och uppslag hur jag ska förändra mitt akvarium, det får bli nästa *fredagsryck*. Tele2 har ju en hel del fördefinierade cgi-scripter till sina kunder och det vore kanske inte dumt att utnyttja dem :), jag om någon borde ju göra det. Slö-surfade lite igår, gillade http://www.hundensfavorit.com/ och en gammal favorit är http://www.alltomhundar.com/. Skrattade gott när jag såg att Smulan fortfarande är fotomodell under NewFoundlands och sidor om den rasen på nätet.

And out of the gloom a voice said:
- Smile and be happy, things could be worse.
So I smiled and was happy, and behold, things got worse.

24/7-99

Upprördhetsfaktor 9.
Varning för svordomar!
Mitt sämsta köp på senaste tiden är min personaldator, nu ska jag inte nämna märket i förebyggande syfte för att inte riskera att bli stämd eller dylikt *skrattar*. Modemet gick ju sönder för ett tag sedan, jag har inte orkat bry mig men igår ringde jag och kollade hur jag skulle förfara med modemet. Ja, jag _vet_ att det är åskskadat - men man kan ju alltid försöka :). Det är ett inbyggt modem, ett kort som det bara är att dra ut ur sin kortplats och sedan sända in i ett madrasserat kuvert, lätt som en plätt skulle man kunna tycka. Jag blev bollad runt ett par samtal, det frågades efter avtalsnummer, CarePaq-koder (eller vad det nu kallades) och garantityp, samt ett serienummer som står på baksidan av datorn. Jag kunde förse dem med allt utom just serienumret. Jag *brände* en back-up just då och ville inte dra fram datorn. Till slut så fick jag ett korrekt telefonnummer till felanmälan. För att kunna ta emot en felanmälan på modemet MÅSTE jag skicka in hela förbannade burken. Snorgärsen :) *näbbade* emot mig och trodde väl att han talade till en gammal kärring som inte ens vet vad som är fram och bak på en dator. Ta dig i brasan svarade jag (kanske inte ordagrant - men ej svårt att tolka åt det hållet), jag skickar inte in någon djävla burk som jag behöver och jag poängterade att jag verkligen behöver den, bara för att en löstagbar del har gått sönder. Tydligen gäller inte garantin om man har öppnat burken utan det får bara deras tekniker göra. Skäll inte på mig avslutade han samtalet - tänkte nästan säga att jag har inte ens börjat skälla :). Nu skiter jag högaktningsfullt i att ens försöka få modemet reparerat eller fixa ett nytt - mitt externa modem funkar alldeles utmärkt, men jag retar mig på att ha ett trasigt kort i datorn. Ska det vara sådant förbaskat krångel får det vá! Det lutar nog åt att jag slänger ut burken, som ska vara ett sådant kvalitétsmärke och skaffar en no-name dator eller bygger ihop en egen burk efter mina önskemål. Förresten är ju denna persondator redan *out of time*.

En sida diskuteras på en mailinglista, sidan i sig ser gräslig ut och man kan ju faktiskt undra om ägaren är lite *cokko* eller om det är en ploj. Men jag har inte brytt mig nämnvärt, vi får alla plats på nätet och så länge man håller sig inom lagens råmärken samt någorlunda följer nätetiketten har jag inga synpunkter. Visst kan man skicka in en osedvanligt dålig sida med en kort kommentar - ser för taskig ut :), men mera blir det inte. Men här har folk mailat och börjat föra en mailkonverstion, i syftet att ta reda på om personen i fråga är på riktigr :))), tja - vad vet jag. Men det jag reagerade på var att denna mailkonversation lades ut på listan. Nån dj*vla ordning får det vara, personliga mail som är *normala* ska inte hängas ut på det sättet, oavsett syfte och/eller bansligt oförstånd...punkt slut. Då lackade jag ur. Eller är min reaktion grundad från att jag in facto gillar *udda* människor - de flesta iaf - eller på att jag har jobbbat med den typen av människor som mentalsköterska. Varför jag gillar dem? De är sig själva! Från grund och botten! Inget fjäsk här inte! Inga baktankar! Ingen *show off*!

Behandla andra, såsom du själv vill bli behandlad.

23/7-99

Var trött igår. Färden in skedde via *auto-pilot* - jag siktar på en bil med bra baklysen, lägger mig bakom och bara hakar på. Så brukar jag göra om jag är sjuk eller orimligt trött. då ser man via bakljusen om något händer framåt, under förutsättning att bilen framför bromsar :) och man kan koncentrera sig lite mer på att hålla sig vaken/kurant. Jag diskuterade detta i rökrummet och det verkar vara fler som kör denna variant i sådana lägen. Annars så snurrar object, metoder och egenskaper runt i skallen, men det är kul. Det avsnittet blir nog bra om än lite nivån över nybörjare, men jag försöker hålla den språkliga *nivån* som jag vet att många uppskattar, enkelt, begripligt men ändå den fakta som man behöver veta för att förstå. Synd bara att jag inte har någon att *bolla* texten emot, så jag kan få lite feed-back. Men den lär jag ju få sedan när jag slänger upp texten, ris eller ros. Gudskelov är det mest ros - än så länge. Är jag lite nere eller deppad, känner mig värdelös, Jante hänger på axeln så kan ett besök i min gästbok på guiden tillfälligtvis muntra upp. Tack för alla glada tillrop och hälsningar :-).

En kille på jobbet *puss och kram* blev nästan chockad när jag talade om hur många år jag egentligen fyller i år :(. Jag tog det som en spontan kommentar och det värmde i hjärtat. Har väl i hela mitt lev haft den insikten att jag inte är en *miss universumkandidat*, vem är det egentligen? Dock är jag inne på mitt tredje äktenskap (vet inte om jag ska ta det som en positivt eller negativt) och är ändå till åren kommen. Jag tar det som en komplimang. Själv ser jag en gammal *tant* när jag ser mig själv i spegeln (trött och sliten), men så upplevde inte han mig. Erkänner att mitt sinne är som en *fjortis* trots allt jag upplevt (men jag är en oerhört positiv människa och det är det som *räddat* mig) och det var kul att höra att han definitivt inte upplevde mig så som min biologiska ålder tyvärr beskriver mig :). En gammal tant! Jag? Vägrar :)!

Du bryr dig inte, men andra kanske gör det!

22/7-99

I Kista regnade det som attan, ja! Gissa hur mycket det regnade hemmavid? Nada, om nu inte en 5 minuters skur räknas så. Det har gått troll i väderleken :(. Annars? Jobbar på, sitter och fnular med avsnittet om JavaScript ;), det är faktiskt kul - precis som om jag fått en nytänding i kodandet samt att det alltid är kul att lära sig nya saker. Ha en bra dag! Sänder en virtuell hälsning och en *kram* till en viss person som jag inte hört av på ett tag, men som jag saknar :) - vill du något så bara vissla - tänker på den gamla Bogart-filmen. Ja, du vet vad jag menar, du har mitt telefonnummer om du känner för att ringa.
Mannen säger till Gud:
-Gud, varför har du gjort kvinnan så vacker?
För att du skall kunna älska henne svarar gud.
- Men gud varför gjorde du henne så dum?
För att hon skulle kunna älska dig svarar gud.

21/7-99

Ujjj...vilket dåligt samvete jag fick igår för hundarnas skull. Jag fastnade framför datorn när jag kom hem och satt som fångad. Jag får kompensera dem idag :( med extra långa promenader. Vad jag gjorde? Tja, två saker - försökte få ett cgi-script att göra som jag ville samt testade varför re-direction funkar så dåligt i MSIE 5.0. Det förstnämda löste jag, mycket tack vare en kille på Trafik. Det andra vete sjutton - det funkade ett tag men inte mer...lustigt? Något skumt är det iaf med just version 5. Får ta det en annan dag när det inte är så förbålt hett :).

Vad lugnt och skönt det är på jobbet nu :), när alla har semester. Inga problem att hitta parkering! Ingen trafik att tala om på väg till jobbet heller. Enda nackdelen är att lunchrestaurangen oxå har semester. Det blir mycket gjort nu på dagarna, eftersom man kan sitta i lugn och ro och *knattra* på tangentbordet. På tal om ingen trafik - vad lätt det är att överskrida 110 på motorvägen när det knappt är någon trafik - speciellt med nya bilen. Jag har fått hejda mig själv flera gånger när det gått över c.a 130 - för jag vill ju inte riskera att bli av med körkortet. Undra hur det skulle vara? Böter kan jag ta! Men att bli av med körkortet vore ju en katastrof! Tänker tanken...hmmm...jag skulle nog fortsätta att köra ändå - moraliskt dilemma det där. Men som en *disclaimer*, när det gäller 30 och 50-gränser är jag stenhård! Då har jag ofta andra som nosar i häcken och vill förbi :).

Tror du ej på din egen förmåga - förvänta dig inte att andra ska göra det :)

20/7-99

Kan man hoppas?
*Annica ser sig runt* efter regnmoln :).
Ska jag eller inte - dansa regndans igen?
B. köpte en billig (relativt sett, hur nu 1200 kan vara billigt för lite sållad åkerjord) hög med jord för att fylla ut rabatterna med. Jag inspekterade högen när den hade lastats av - höjde på ena ögonbrynet och sa bara ett ord - Kvickrot! Visst hade jag rätt :) (som alltid), nu blir högen utfyllnad i gräsmattorna istället. Kvalitét _måste_ få kosta, det är min paroll vad det än gäller. Nästa lass får kosta vad det vill, det måste vara fin myllad jord om det ska få hamna i rabatterna. Nu kom iaf mini-traktorn till sin rätt, se Dagens Bild. B. har tillbringat nästan hela sin semester med att *mecka* med sina cyklar. Någon som vill köpa en begagnad och rustad cykel *skrattar*? B. ska åka till marknaden i Uppsala på fredag och sälja av några, lagret är stort numera. För några helger sedan var han där en lördag och det gick bra vad jag förstod. Jag drar paralleller med att det går alldeles utmärkt att jämföra hans *meckande* med cyklar med mitt *meckande* framför datorn. Men av någon anledning värderas inte mitt *meckande* lika högt i denna familj :(, dock är det ju det som drar in pengar i längden. På tal om att dra in pengar. Läste i Aftonbladet att lika lön för lika arbete inte alls är genomfört i EU, tvärtom. Frågan är om det är vi eller dom som ska anpassa sig? Genomsnittet i EU-länderna för kvinnors löner är 25 procent mindre än män, mest jämlikt i hänseende till lika lön för lika arbete är det i Östtyskland, nästan 90% :) samt sämst i Grekland, bara 68%.
Bara en man skulle köpa en bil för 5000 och sedan
sätta in en stereo för 20000 kronor i den.

19/7-99

Orkar inte skriva något idag.
Så - ha en bra dag!

18/7-99

Jag hörde att det regnade inne i stan, default-city. Här hördes bara en liten ynka åskknall och sedan kom lite lätt regn i tio minuter, knappt så marken blev blöt. Gräsmattorna är gula, torra och börjar få kala fläckar där jorden syns igenom. Mångt och mycket har vissnat, de viktigaste perennerna hålls vid liv genom stödvattning. Äppleträden har börjat få gula blad, björkarna runt tomten likaså och det *frasar* när man går i den del av tomten som inte är gräsbelagd, dvs med skogs- och ängsbeläggning. Det låter som tomten är jättestor - men allt är relativt och det är ingen liten radhustäppa iaf. Tråkigare än tråkigast. Gårdagen gick i gäääääääspningarnas tecken. Värmen _tar_ på krafterna känner jag.

Jag höll på att få tuppjuck senare på kvällen. Tomten som gränsar till oss på baksidan tillhör en sommargäst med massor med barn där tidvis. Ja, de flesta vet ju vad jag anser om barn ;-) som stojar och skriker. Jag har retat mig lite på att ungarna står och ropar efter hundarna nu på dagarna, fast jag har sagt åt dem att sluta. Jag har även noterat att Nalle har kommit därifrån med en smörgås i truten. Igår kväll hörde jag att hundarna rusade dit och började skälla, jag sprang dit och ertappade ett av barnen med att ge hundarna något ur en plastbytta. En vuxen stod bredvid och såg nog att jag var *grym* till tusen, för jag ropade åt mig Smulan och Nalle och började ta ut dem ur hundgården som gränsar till sommargästernas tomt.
- Gör det något om vi ger hundarna köttbullar?
Dagens understatement om det gör något! Jag svarade ilsket att de får inte mata hundarna, risken finns att de då ständigt kommer att stå där i ur och skur, i kvalmande hetta och värme och bara vänta på att få mera godis, samt Smulan kommer att uppfodrande *voffa* på uppmärksamhet - då kanske det inte är så roligt längre, varken för dem eller oss. Smartare än så är inte hundar eller kanske är det tvärtom :). Sedan tog jag hundarna och gick, samt stängde till hundgården. En något dramatisk gest *skrattar* då hundarna inte är dummare än att de går vid sidan om iaf, hundgården sträcker sig inte över hela tomtgränsen, tyvärr! Jag blir sååååå less ibland. Visst är det väl ment. De vill ju bara vara snälla och vad jag förstår charmeras de av uppenbarelsen av två bruna snälla nallebjörnar, som är så gosiga och keliga. Jag vill inte ha grannar! Jag vill bo tio mil in i skogen! Nåja, iaf lite mer fritt och ostört än som fallet är nu.

17/7-99

Varför flyttar jag inte söder om stan igen?
Varje gång jag kommer dit känner jag att jag bor på fel sida av stan.
Vilket jag iofs gör :), då jag bott mer på södra sidan än norra i mitt liv.
Sidan 62 sektion 5B :), tog med mig telefonkatalogen och hade i framsätet. Så IT är jag! Jag var faktiskt på http://www.gulasidorna.se men tyckte den kartan blev oöverskådlig och dög inte att skriva ut. Första långfärden med nya bilen! Jag är inte så förtjust att åka inne i stan men enklaste vägen till andra sidan stan är ju via city och södertunneln, förbi Globen. Maten var god :). det var kul att träffa mina kusiner. Hmmm..heter det kusiner om det är barn till min mammas bror? Jag försökte räkna ut hur länge sedan det var vi sågs, 30 år? Jag kände iaf inte igen dem :), så det var ett tag sedan. Hur som haver, trevligt var det även om jag åkte hem efter c.a 2 timmar - ville ju hem till mina hundar, fast jag fick en pudelkompis där *skrattar*. Min digitalkamera var med, men den hade laddat ur så det blev inga bilder. Vi skrattade gott när det uppdagades, en vanlig *manuell* är nog inte så dum ibland. Verkligen oproffsigt, rent av UT.

En sväng gjordes förbi hemma hos mina föräldrar, de bor lixom på vägen dit. Som vanligt inspekterade jag deras bokhylla, har blivit en rutin vid det här laget. Skulle det komma en utomjording hem till mina föräldrar skulle de enligt alla kort som finns där anta att denna familj har tre barn och ett (förmodligen barnbarn) :-), kort på Tommy, kort på Johan och en hel drös med kort på Monica och hennes dotter samt från Monicas bröllop. Jättefina bilder...men...vart kommer jag in i bilden? Inte ett kort på mig, inget bröllopskort (kanske jag varit gift för många gånger *ler*), inte ett kort på min dotter (1:a barnbarnet) eller deras barnbarnsbarn, lille Linus. Att de två sista inte förekommer har sin historia och jag kan förstå det, lite grann men bara lite...lite... En molande känsla är vad jag får ut av denna inspektion, men det kanske inte är något unikt? Jag kanske överreagerar? Det kanske är så i vart och annat hem? Har man 4 barn kanske det är vanligt att man exponerar bara några? Men för min del kommer många obearbetade känslor fram inne i bröstet, en känsla av tomhet, av litenhet, övergivenhet, *att inte duga*, ensamhet, utanförskap och allt jag upplevde hela min uppväxt. *Annica ruskar på axlarna* och försöker bli av med känslan - den är så onödig och borde inte påverka mig nu tycker jag.

16/7-99

Inget regn, allt är som öken. Orättvist!
Men vem har sagt att livet ska vara rättvist?
Kycklingarna mår bra, de har flyttat in i en större låda. Den sjunde lilla eftersläntraren klarade sig mot alla odds, med lite hjälp från mig. Efter alla dessa år har man lärt sig att hjälpa små kycklingar ut ur det hårda och till synes (för kycklingen) ogenomträngliga skalet. Pillerjobb, ett enda *fel* och man kan orsaka en blödning vilken kan leda till att den dör. Visst ska naturen ha sin gång, ofta är det ju fel på dem - men vem har hjärta att lyssna på en stackars kyckling som piper och piper i sitt ägg i flera dagar. Den här gången verkar minstingen dock må bra och vara vid god vigör, dvs inga missbildningar (som förekommit förut) och defekter för övrigt.

Igår fick B. (som har semester) akut-föna *skrattar* kycklingar då de hela tiden ramlade ned i vattenskålen och blev dyblöta. När en kyckling blir blöt _hörs_ det minsann ända ut till tomtens periferi - vad en liten kyckling kan låta, vilka *pipresurser*. Visst har de värmelampan att värma sig i men de gillar inte att bli dyngsura. Vattenskålen har fått nät nu, till sist som en sista utväg. Konstigt! Samma vattenskål som förut och då *badade* inga så frekvent som nu? Den som är intresserad kan kika under länken Dagens bild.

Jag kanske ska bort ikväll, resan ända till Jordbro verkar oöverskådligt långt :), karta och kompass tack. Jag får se om jag åker, jag har inte lovat att komma men målet är att åka dit en sväng. Det är annars ett ypperligt tillfälle för mig att få träffa lite *Tigrar* - jag som annars har gnällt om att de är få tigrar man ser :) IRL. Undrar om inbjudan är orsakad av det faktum att jag i dagboken nämnt detta? Nej, *smäll på fingrarna på tangentbordet* - nu ska vi inte vara sådana. Som jag sa till mr.dubbelp - jag _är_ cynisk, men inte sarkastisk. Skillnaden är hårfin, men den finns. Men stämmer det? Slog upp i Svenska Akademins ordlista och fick fram följande, med böjningar inkluderade:
cynism känslokallhet, pietetslöshet,, fräckhet
sarkasm bitande skämt, hån, stickord, spydighet

Jag *kliar sig i huvudet* - nå, jag _är_ känslokall i vissa lägen och pietetslös (saknar vördnadskänsla, hänsynsfullhet för minnen och traditioner). Fräck, njae - beror på vilka referensramar man har och vad man själv lägger in i det ordet. Fast _med eftertryck_ lite sarkastisk är jag nog med tanke på att jag gillar bitande skämt men jag utesluter nog gärna biten med hån, stickord och spydigheter, sådant tycker jag inte om. Jaja, självanalysen kanske inte stämmer - vad vet jag, men hur som haver är det min bild. Men min *världskarta* behöver ju inte vara någon annans. Jag gillar att fundera på ords betydelse (samt hur folk använder dem) ibland - det är ju orden som så mycket styr och ställer här i världen - både på gott och ont. Bara genom att läsa en människas ord i skrift kan man (eller tror sig kunna) bedöma vad det är för sorts människa. Tyvärr, dömer man nog ut folk i förhand :(.

15/7-99

Dansade regndans igår...inget hände...förutom
att ryggen blev sämre :(. För mycket *solstolsliggande*?

14/7-99

Sajten http://www.fagelfenix.net/ fick välförtjänt exponering i Aftonbladet igår, jisses vilken bra bild det var på damerna bakom sajten :). Grattis! Jag skrattade gott när jag såg att min fästingsida (http://hem.passagen.se/atiger/faestingar.html) var tips i IT-bilagan i samma tidning, nå det märktes direkt på mailskörden - nå, ett intressant tema så här års. Jag måste nog snygga till den sajten, det var den första jag gjorde faktiskt och den är i orginalskick förutom att texten har uppdaterats. Jag tror iaf att jag inte var den överdrivna typen av hemsidessnickrare, den ser så här långt efteråt ganska måttfull ut om än verkligen amatörmässig *skrattar*, dock har den säkert fyllt sitt syfte väl. Annars? Lugnt och skönt på jobbet så tillvida att nästan alla har semester, däremot hinner man med en hel del nu i lugn och ro. Värmen irriterar tydligen många? Det ojas om hur svårt det är att sova på nätterna - jag får nog vara tacksam att värmen inte rör mig i ryggen. Men snart är det dags att dansa regndans tror jag, förhoppningsvis i morgon?
Ta en dag i taget, du hinner iaf inte med mer :)

13/7-99

Igår morse vid fem-tiden på morgonen var jag ute och gick med Nalle, en underbar morgonpromenad - solen sken, det var lagom varmt, inga bilar eller människor ute utan bara han, jag och naturen. Man får ta vara på de små ögonblicken :) när nu de stora inte behagar visar sig. Den magiska förtrollningen fanns inte när det var dags för Smulans promenad, då var klockan mer normal tid och jag kände mig stressad av tiden. Varför jag åker in till jobbet så tidigt? Jo, bara för att kunna åka hem i rimlig tid nu på sommaren. När jag åkte hem tidigt på eftermiddagen, sen lunchtid så såg jag en kille dra omkring en Leonberger mitt i värsta värmen och utmed en stor väg och jag såg hur hunden led, tungan en halvmeter ute ur munnen och hela hunden *slokade*. Hur kan man göra det? Det var ingen kvarterspromenad precis för det fanns inga hyreshus/villor i närheten utan han måste ha gått en rejäl bit i värmen med den stackars hunden. Nackskott! Det är en regel jag har, _aldrig_ gå med hundarna mitt på dagen i sådan här värme - måste jag gå får det bli i skogen en kortis där det iaf är lite skugga. Man måste försöka anpassa sig efter hundens behov och långhåriga hundar, knappt inga hundar mår bra av långpromenader i denna värme mitt på dagen. Samma sak gäller på vintern och i höstens ösregn - det är hundens promenad och ogillar de inte snö och/eller regn så är det bara att knata på. Mina hundar älskar bådadera :) - så det är bara att knata på. Jag har faktiskt inget emot varken snö eller regn, alla årstider har sin tjusning. Det är det som är så fint med Sverige, de fyra årstidena - ja, inte pizzan *ler*.
Vill du inte att någon ska få veta det, så gör det inte!

12/7-99

Varmt :). Tur att man inte behövde jobba i helgen. Stackars satar som har varit tvugna att köra som vanligt trots denna värme. I förrgår ville inte ens hundarna ha sin kvällspromenad - man såg inte Nalle förrän sent, sent och då ville han absolut inte ut och gå - annars kommer han ju självmant och säger till när han vill gå. Fast idag är det slit och släp - hoppas kontoret är svalare än här hemma. Kycklingarn har blivit sex, fyra gula och två svarta så här långt. Det blir nog inga fler, en till ligger i *pipen* - men den kommer nog inte klara sig. Det finns bilder under Dagens Bilder :), känner mig som en cirkusdirektör snart - hundar, intelligenta myror i köket, kycklingar, höns, tupp, möss som fortfarande boar inne, fästingar och bromsar till tusen. Jag haaaaaatar bromsar - de är snabba, lömska och biter illa. Jag är allergisk mot dem, ett bett i ett finger eller en tå innebär att den är obrukbar resten av dagen och ett bett på öppen hud renderar i enorma blaffor cirka 5 cm x 3 cm och nästan 0,5 cm höga. Det _är_ inte roligt. Tål inte mygg heller för den delen och att bli biten av en huggorm är inget jag vill testa med tanke på mina allergiska anlag :). Ta i trä *bankelibank i huvudet*. Ha en bra dag! Må gott i värmen! Snart är det vinter.

11/7-99

Grattis Carina på 23-årsdagen :).
Var en sväng och köpte tidningen mitt på dagen igår, när jag kom hem och in i köket hörde jag ett envist pipande. Första kycklingen hade kläckts :), vad tiden går fort - det har redan gått 21 dagar sedan äggkläckningsmaskinen laddades. Två kläckta så här långt, som idag måste placeras ut under värmelampa. Innan den hittades *skrattar*, vilken cirkus - bra när man minns vart man lägger prylarna och bra om man inte hade så förbaskat mycket skräp liggande i garage, gäststuga, vinden och allehanda skjul/förvaringsutrymmen utomhus. Snacka fläkten kommer att komma väl tillpass, eftersom det är inne hos mig de små liven kommer att placeras på bänken bredvid. Den däringa värmelampan _är_ varm - men de behöver den de första veckorna. Vilken värme igår - rekord för i år måste det vara. Det var så till och med jag satt i skuggan och åt...då är det varmt.

10/7-99

Slarvig i värmen - anteckningarna försvann för denna dag :) när jag skrev in nytt. Tror inte det var något viktigt, lite tjafs om värmen och inget mera... Jo, jag grillade och solade och drack joltcola och hade en skön dag, precis som jag skrev att jag skulle göra/ha det :)))). Nuuuuuuu minns jag *skrattar* - jag berättade om att tjejerna var på möhippa i fredags, Sofia ska ju gifta sig snart. Jag hade ingen lust att åka in till stan men sände via ombud en kram och en hälsning - vilket jag hoppas Sofia fick framfört IRL. Hoppas de hade kul, jag har inte hört så mycket nu efteråt? Men denna värme gör att alla verkar ta det verkligen lugnt på ALLA listor, vilket iaf jag ändå inget har något emot :), då jag själv inte orkar engagera mig så mycket just nu, både pga värmen och andra orsaker, Internettttt-ledan sitter i fortfarande och verkar bara fördjupas, rent av smitta av sig IRL. Jag har aldrig haft så mycket mail liggande i Inbox obesvarade som nu :( - men jag får göra ett ryck då och då och beta av dem. Uppdateringen av guiden lunkar på, nu är det bara några (relativt) avsnitt kvar, men det går tungt och jag känner även där pressen på mig att det bör slutföras denna månad - sedan har jag _inte_ tid för fem öre. Responsen på de ny avsnitten? Tja, framesavsnittet verkar ha fallit i god jord men de övriga har jag inte fått så mycket mail om förutom inlägg i gästboken. Jag kanske jobbar i onödan? Men c.a 700 om dagen kan inte ha fel, så än är den inte skrotfärdig....jag hinner nog bli det själv först :))))). Oj, det blev längre än vad jag trodde detta, jag som _bara_ skulle fylla i några rader ur minnet och så blev det lite till när jag ändå satt här, fingrarna lever ett eget liv på tangentbordet ibland.

9/7-99

På tal om döden!
Det blev ganska påtagligt igår morse, en lastbilschaufför (ung kille) som jobbat på samma jobb som B. råkade välta med lastbilen och blockera hela E18 i nästan tre timmar. Han blev fastklämd, därav den långa räddningsaktionen som tydligen var förgäves. Jag hamnade mitt i smeten, blev sittande nästan en timme i kö utan att egentligen förstå varför - sedan omdirigerad av E18 och snirkla runt Kungsängen och ut på E18 igen, resan till jobbet tog nästan två timmar. Innan Kungsängen tog jag av vägen :), för att ta mig fram bakvägen och lurade mig med ett koppel bilar att göra detsamma, eller jag lurade dem inte - de bara hakade på, antagligen less på över en timmes köande. Det de inte kunde veta var att jag inte var riktigt hundra på vilken av småvägarna som ledde rätt så jag körde fel ett par gånger varav jag är övertygad om att en och annan blev akterseglad och inte hängde med, men vad göra? När jag skulle ut på stora vägen igen var det inte så lätt att *baxa* sig ut på den, bilar kom i ett från båda håll, en del idioter fattar inte att högerregeln sätts ur spel sådana här gånger och att man måste köra blixtlåsmetoden för att det ska flyta. En kärring, en satans *surfitta* (opps - jag brukar inte gilla att man använder könsord som tillmälen, men hon gav intryck av att göra skäl för just detta) hade gett sig fan på att jag inte skulle släppas in före henne. Jag riktigt såg att hon satt och *bjäbbade* för sig själv inne i bilen - Bjäbb, bjäbb, bjäbb - du _ska_ inte få komma före mig. Hade jag haft Volvon hade jag med glädje kört in lite lätt i sidan på hennes fina röda nya bil med Volvons svarta kofångare och kollat hur *bjäbbet* låtit på riktigt :). Fast nu hade jag ju min nya fina blåa bil *skrattar* och den vill jag ha fin ett litet tag till iaf - sån är jag.....bör jag skämmas? Nej, själv är jag den som ofta och gärna släpper fram bilar i trafiken när läget kräver det och jag ser att de behöver den hjälpen (sant och inget skryt - det kostar så lite och betyder så mycket, tänk efter själv hur glad man kan bli av att bli vänligt bemött i trafiken), jag har inte den attityden att jag MÅSTE komma först utan anser att i trafiken ska man vara smidig, artig, gärna ta ögonkontakt med andra föraren och tydligt visa vad man vill/tänker göra, hjälpa till och framförallt ha förståelse för olika situationer och inte bara *go by the book*. Ja, det borde finnas en vägetikett likaväl som nätetikett ;).

8/7-99

Jag har bott här ute i över tio år, alldeles för länge :) egentligen. I T-korset innan jag kommer in på vår väg har jag kunnat följa ålderns förfall senaste åren på första parkett, vilket känns tråkigt iaf för den det gäller. En man som alltid syntes ute pulande i trädgården, alltid i rörelse och aktiv har nu återkommit efter en lång tids frånvaro sittande i sin rullstol i trädgården. Det jag hinner se när jag åker förbi ger mig iaf intrycket att åldern har tagit ut sin rätt, fast frun verkar vara lika vital sin förut. Det är oxå ett lustigt fenomen att fruarna på ålderns höst ofta får ta på sig ett vårdande ansvar igen - de gör det även oftast med bravur. Men vem tar i sin tur hand om dem när de blir gamla och skröpliga? Får de lika fin/öm/mänsklig vård som de ofta ger sin make? Nej, jag tror inte det - inte numera när sjukvården har lönsamhetskrav och allt mer privatiseras. Är du lönsam lille vän, som Afzelius (tror jag) sjöng. Detta leder mig osökt in på min alldeles nyligen uppkomna åldersnoja. Jag har börjat få dödsångest :(, med tanke på alla nyligen man läst om i pressen som kastat in handduken vid 52 års ålder i en tät rad, vilket ger vid handen *drastiskt tolkat* att jag har 5 år kvar om jag har otur och fler om jag har tur - men hur som haver är majoriteten av mitt liv passerat. Fånigt att känna så nu? När man var ung levde man efter devisen - lev hårt, dö ung och bli ett vackert lik, numera stämmer ingenting :). Jag lever inte hårt, kommer inte att dö ung eftersom jag är 47 år och ett vackert lik - njae, kanske om de balsamerar och sminkar upp mig ;).

7/7-99

Jaha - nu när jag satte mig vid tangentbordet tog det tvärstopp :). Tomt i huvudet! Annars brukar det flyta på av bara farten så att säga. Så - har en bra dag :-)!

6/7-99

Sverige är såååå jämlikt :). Hörde talas om *kuppen* som avslöjade ojämlikhetstänkandet hos handläggarna på försäkringskassan. 8 fejkade fall, männen erbjöds rehabilitering och gissa vad kvinnorna erbjöds - förtidspensionering. Handläggarna tyckte kanske inte det var lönt mödan/pengarna att ödsla rehabilitering på kvinnorna. Nej, låt dem gå hemma och lida som förtidspensionärer. Satsa på männen, rehabilitera dem så de kan återgå till förvärvslivet, kärringarna kan gå hemma och lida i tysthet - gömt är snabbt glömt. Man kan se detta på flera sätt - får man ingen rehabilitering är chansen minimal att man blir bättre/tillfrisknar. Vore det för mycket begärt att få den chansen som kvinna? Jag har ju förut skrivit om undersökningen som påvisade att männen fick bättre vård när det gällde hjärtinfarkter och detta verkar gå helt i linje med detta. Fy fan, säger jag bara. Sorgligt! Kom inte dragande med argumentet att kvinnorna får väl *ta för sig* - som sjuk har man oftast inte den förmågan varken som man eller kvinna, men det är ju tråkigt att det bara är männen som hjälps. Att sådant bara förekommer bådar inte gott och är skrämmande. Jag trodde vi hade kommit längre än så. Men det är tydligen mest *kosmetika*.

Annars? Lite småtrött och irriterad. Mycket händer på jobbet just nu och desto mindre privat :-).

Det blåste i mitt inre en iskall, höstlig vind.
Och frosten i mitt sinne drev pärlor till min kind.
Och kylan trängde utåt och härdade mitt skinn.
Björn Afzelius

5/7-99

Hemma hos Carro-reportage finns under Dagens Bild ;-). Gårdagen var trevlig. Vi hade tur med vädret, resan gick bra ned i Katinkas jeep och ja - jag ångrar att jag inte skaffade air-condition i mitt lilla skrälle :). Carros två schäfrar var jättefina och jag tror att hanen Jack gillade mig :) eller så var det doften av Smulan som var så oemotståndlig *skrattar*. Jag har god hand med djur men det är värre med barn, men hennes överlevde :) - jag tror inte de har fått några traumatiska skador inför framtiden. Men så är det, jag är mer avslappnad med hundar än med barn - jag kanske har varit hund i mitt tidigare liv? På hemvägen käkade vi i Västerås på en pizzeria, nästan så man borde ringt Marina och sagt nu kommer vi - har du maten klar om en kvart :). Dagens anteckning blir oxå kort, som gårdagens - men.... ha en bra dag!

4/7-99

Idag är det planerat att Katinka och jag ska ta en sväng ned till Carro. Jag har fått det ärofyllda uppdraget att ringa och väcka Katinka nu på morgonen :). Själv gick jag upp alldeles för tidigt som vanligt. Redan nu när klockan är 07.26 har jag hunnit gå två rundor med hundarna, först med Nalle sedan med Smulan, släppt ut hönsen, bytt vatten och gett dem mat, gett hundarna mat och fyllt på x antal vattenskålar runt omkring på tomten, diskat, bäddat, slängt ut soporna :), tagit in tvätten och svarat på en hel del mail. Vore ju skönt att kunna få en sovmorgon någon gång, men å andra sidan hinner man ju så mycket mer *tror jag*. Jag tänkte nog hinna slöa en stund i solen innan Katinka dyker upp, det verkar bli fint väder idag. Efter en vecka utan att ha hunnit/kunnat sola tycker jag mig se att solbrännan redan bleknat. Uj, ytlig reload idag? Nå, läs EvaP:s reload hon skrev häromdagen så får ni lite allvar till livs :).

3/7-99

I was afraid to lose you,
I lost you beacuse I was afraid!

En kille har mailat mig i flera dagar och anser att jag ska göra en hemsida åt honom, jag har förklarat att jag inte har tid. Igår kväll fick jag detta mail. Ibland blir jag less.... som igår satt jag och småjobbade från det jag kom hem 14.30 till 21.30 och _när_ skulle jag hinna göra hemsidor till andra :). Det som är mer otroligt är att killen inte förstår det? Fast jag fick en ursäkt via mail nu på morgonen för jag hade CC:at mina sista svar även till utfors abuseavdelning och det brukar ta skruv när de sänder sådana här mail, observera ordet dö - frågan är om det är felstavat eller med andemeningen dö. Sådant skriver man inte till främmande människor - inte till någon överhuvudtaget.

Subject: Tack då så jäte mycket då
Date: Fri, 02 Jul 1999 19:32:41 +0200
From: johan <adress_bortsuddat :-) @privat.utfors.se>
To: atiger@swipnet.se

Tack så mycket för din hjäp
Fahan vad taskig du är annica
FAHAN TA DIG ANNICA

Fnissade gott åt denna url, http://www.webtrips.com/stations/clinton.swf

2/7-99

Det jag skrev igår berörde tydligen många, de flesta med likadana tankar och funderingar och det var kul att ni hörde av er. Kika under länken Kommentera ser ni även Mattes kommentar till detta om bevakning av e-mailskick. Skulle inte förvåna mig alls om det var sant det han skriver, bara för att djävlas borde man sätta en .zig på mail man sänder utomlands med just de sökord som *triggar* deras dator så den får tuppjuck *fnissar*. Smulan har blivit mattokig :(, igår var hon ensam inne en timme och på den tiden hann hon länsa brödburken som olyckligtvis inte var stängd samt i bara farten få i sig en halv påse skorpor samt tugga i sig en hel påse med tuggummi. Det var inte lite bröd i brödburken heller, hade precis laddat den i går morse med 10 tekakor och två mjuka halvrunda tjocka tunnbröd för B.s skull nu när han har semester. Jag får nog testa att maska av henne och se om det hjälper. Hon är rolig den damen. Hon löper ju för fullt, Nalle duger inte alls utan hon bara morrar åt honom de gånger han lyckas komma åt att *fria*. Men när vi är ute och åker bil Smulan och jag så *voffar* hon ivrigt och uppmanande åt precis varje stolt hanne hon ser utmed vägen, precis som hon säger - Matte, stanna bilen jag vill av :-).

1/7-99

Ny månad, tiden går fort. Jag har haft två långa dagar nu så jag känner mig lite mör. Men jag har haft trevligt (speciellt i tisdags kväll) och det har inte på något sätt varit betungande, men denna värme suger - fast den suger gott :) förståss. Ibland blir man mörkrädd, läs här :) om vilka planer som finns att kontrollera vår e-mail. Är det 1:a april?

Någon ansåg att jag var på gränsen till av att lida av förföljelsemani härom dagen :). Nå, kanske inte så väl diagnosticerat. Till synes bagateller kan vara viktiga för andra och tvärtom. Man kanske ska kolla fakta innan man dömer ut folk. Jag vill bara kunna känna att jag kan lita på folk och dessutom tiger jag inte still, utan jag frågar om något är oklart istället för att undra och fundera på kammaren. Det är kanske det som är jobbigt? Är det förföljelsemani, okey men det anser inte jag. Texten nedan skrev jag för några dagar sedan, ta den för vad den är - att jag försöker uttrycker en åsikt och förmedla vad jag känner och _inte_ som om jag vänder mig mot någon/några speciella.

Hur många känner inte igen denna situation?
Själv har jag noterat att denna människotyp finns överallt, oftast är det tyvärr tjejer men en och annan kille brukar passa in på beskrivningen.
- Fyra tjejer sitter i fikarummet, en femte tjej kommer in. Kommentarer fälls - Oooohhhh, gud vilken snygg klänning du har köpt - Vart har du köpt den? Sedan när den femte tjejen gått så sätter de igång, bludder bladder och man hör dem säga vad de egentligen tyckte om klänningen :). Varför detta *spel*? Efter ett tag går den fjärde tjejen och de tre kvarvarande börjar intensivt bluddra bladdra och snacka skit om den som just lämnade sällskapet. Varför? Inser de inte den konkreta sanningen att om det hade varit någon av dem som hade gått hade den personen med stor sannolikhet blivit utsatt för samma bludder bladder och skitsnack. Hur kan man *spela* med i detta spel? Själv undviker jag sådana människor, sitter hellre ensam och tar min cigg i fikarummet :-) och undviker att umgås med sådana människor privat, i den mån man nu kan detektera dem *ler*, ibland visar sig inte tendenserna förrän efter ett bra tag, tyvärr. Jag vill kunna lita på mina medmänniskor och känna förtroende för dem. Jag vill veta att det jag säger i förtroende inte förvanskas, förvrängs och lämnas ut till andra. Jag vill inte ens ha den minsta misstanke om att när jag reser på mig och går så är det *min tur* att bli utsatt för detta *two-face-way*. Jag vill inte att folk ska le inbjudande åt mig ansikte mot ansikte och sedan byta ut leendet mot ett hånflin när jag inte ser det. Jag vill inte bli *huggen i ryggen* bakifrån. Jag vill känna den tryggheten att uppstår frågetecken/missförstånd så kollar mina vänner upp det med mig först - är detta sant? Stämmer detta? Innan de i sin tur sprider rykten vidare, om de nu känner en så obetvingad lust att bluddra bladdra och snacka skit :-). Att helt undvika att tala om tredje person i alla lägen är hart när omöjligt, medgives. Men det är inte alltid tal i tredje person är elakt menat och kan kategoriseras till bludder bladder och skitsnack. Men vart går gränsen? Vem sätter gränserna? Vilket är värst? Att bara lyssna, att aktivt delta och/eller att föra det vidare? Att inte ifrågasätta? Att inte dubbel-kolla? Att svälja allt med hull och hår? Att inte försvara om det man hör är felaktigt? Är det bara jag som ställer så höga krav på de människor som jag vill betrakta som vänner? Ställer jag bara krav, lever jag efter dem själv? Jo, jag försöker eftersom jag är så observant på detta. Vem behöver fiender när man har många (o)vänner :), var det någon som sade nyligen till mig - lite desillusionerat. Så _vill_ inte jag känna. Eller är det social omognad hos _mig_ :)))), tja - hade någon sagt det för 25 år sedan - JA - men inte nu. Tror jag *ler*.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1