Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Nyårsafton 1997

Labans diagnos: Livmodersinflammation. Veterinären något pessimistisk, men vi testar en penicillinkur över helgen och avvaktar. Tack Katinka för att du brydde dig :). Tack även Carro för ditt mail. På tal om Katinka, läste i hennes Reload igår om varför hon inte skrev så mycket om sin sambo. Håller med henne fullständigt, fast jag fick mig ett gott skratt igår kväll när Petra skickade ett mail och berättade att hennes ex-man är mycket god vän med min svärson, dvs min makes son. Just nu står hennes dator hos ex-mannen :))))) och hon har min Reload som startsida tydligen, *LOL*. Så nu får jag väl skriva något jättesnällt om Bernt. Han är snäll, för det mesta. Punkt slut .... Nu har jag varit snäll, nu kan jag återgå till mitt vanliga jag igen. Fick ett mail från en ung kille häromdagen som tyckte dels att jag var feminist samt att jag nedvärderade hemmafruarnas roll här i livet. Opps! Tvärtom! Mitt svar till pojken var att fråga din mor vad hon har i sjukpenning eller kommer att få i pension efter ett helt liv som hemmafru. Vore på sin plats att samhället värderade de som väljer det livet lite bättre samt även männen då. Som i gubbsjukans kåthet skiljer sig för att gifta om sig med lite lammkött och lämnar sin trogna hemmafru i sticket ... tar med sig sina ATP poäng som baseras på att han kunnat göra karriär när hon stod för markservicen och skötte barnen. Sedan är jag definitivt ingen feminist, realist kanske med ålderns rätt. Nog om detta! Till er alla ett GOTT NYTT ÅR, gör inget jag inte skulle göra ;-). Några speciella ord till er, ja just du, som sitter hemma idag och inte har något speciellt att göra ikväll. Ingen kanske har bjudit er någonstans eller somliga kanske inte ens har någon som kan bjuda, nyansen är hårfin. Deppa inte ihop för det! Bädda ett bo i soffan, ta fram lite snacks och en läsk, ge fan i spriten (den blir man bara deppig av) och njut av TV:ns sällskap. Oddsen är bra att nästa nyårsafton blir bättre :), förresten är det ju amatörernas afton eller hur? Ni som inte ens har någonstans att bo lär ju inte läsa detta men jag sänder en tanke till även er, hoppas det inte blir kallt inatt. Vad jag ska göra? Ingenting :)))), sitter väl framför datorn tills tolvslaget och jobbar med kommunsidorna eller bara surfar runt lite, kommer garanterat vara ganska *alone* på webben ...
Vi syns nästa år!

30/12-97

Dagen före nyårsafton för exakt 4 år sedan avlivade vi Buster (en schabrador) och hackade en grav i tjälen på tomten. Han hade precis då kommit hem från en stor canceroperation på Ultuna djursjukhus. Förutom taggtrådsstängslet på magen efter operationen så var han alldeles sårig och blodig i ansiktet. Han hade försökt att ta sig ut ur gallerburen. Han hade legat inne hela julen och gudarna vet vad de gjort med honom eller rättare sagt inte gjort på sjukhuset. Vad han måste ha lidit, ändå ringde jag varje dag under julen och frågade hur busen mådde och om han inte fick komma hem. Han tålde inte längre Nalle (då ung hane), så fort han såg Nalle morrade han bara och slagsmålet hängde i luften. Smulan var valp då och när Buster gav sig på henne var jag tvungen att ta det svåra beslutet att avliva honom för husfridens skull. Bättre att tre hundar mådde bra än fyra stycken som man hela tiden fick passa på. Buster hade alltid varit en fighter och traktens skräck :) men aldrig hemma, men nu? Det var inte min Buster som kom hem, han blev inte ens glad när han såg mig och det vill inte säga lite. Han var helt tilt i huvudet. Vi levde i symbios Buster och jag, det var min första hund och vi hade vuxit ihop då vi levt ensamma i början. Det var ett svårt beslut.

Buster

Idag ska vi akut med Laban till veterinären. Hon har blivit akut dålig, dels har knölarna växt (cancern) men nu tror jag hon har livmodersinflammation. Hur som haver, mår bra gör hon inte. Det är nackdelen med att vara hundägare, att skiljas från sina vänner så tidigt. En hund lever ju bara i 10 - 12 år, iaf min ras New Foundlandshundarna. Men en hund kan vara lika saknad som en kär vän och/eller släkting. Buster sörjde jag i flera år, fortfarande gör det ont i hjärtat när jag skriver detta :(. Det har varit alldeles för mycket död de senaste åren, Buster, min två år äldre bror, min farmor, min systerson, min mormor, min morfar och min svärdotters ofödda barn som dog i hennes mage. Fler dödsfall kan jag rabbla upp men i perifirin i släkten och vänskapskretsen så de räknas inte eftersom de lämnat mig oberörd.

29/12-97

Den här helgen har jag inte varit mycket on-line :) max. en timme om dagen ihopslaget varvat mellan jobb, besök och god mat :))). Mestadels för att tanka ned mail och sedan svara på dem plus kolla in nya frågor på mitt wwwboard. Tackar för alla trevliga mail :), jag svarar på ALLA mail jag får så har just du inte fått svar beror det på att det inte kommit fram. Jag tycker att om någon besvärar sig med att sända mig några rader eller en enkel fråga har dom rätt att få ett svar tillbaks. Så stroppig har jag inte blivit än :))) och lär aldrig bli heller för den delen. i första taget. Jag svarar på det jag kan och kan jag inte så är jag inte sämre än att jag erkänner det. Ingen kan allt!
Vad heter världens tunnaste och mest innehållslösa bok?
"Allt vad män vet om kvinnor".

28/12-97

Arbetsdag imorgon då! Helgen slut, redan! Har gjort rent i hönshuset, tog ett par timmar. Mycket välbehövligt. Fattar inte att höns kan släppa ifrån sig sååååå mycket skit som de gör :). Har väntat in i det längsta. Tänkte lixom att det var någon annans tur denna gång. Men det tycks finnas någon för mig hemlig, osynlig lista som anger att det är kvinnogöra. Fast å andra sidan, vi kvinnor är vana med skitgöra ;-), allt från grönt barnbajs, åldringarnas förstoppning och klyx i vården, städjobb och allsköns *skitgöra* överlag. Inte undra på att man skiter i det mesta nuförtiden :)))) nej, nu är jag cynisk. Som vanligt! Nalle och jag ska ta en långrunda nu. Han är ganska rolig, alltid samma beteende. Han väljer väg efter kynne. Men när det är dags att vända hemåt är det precis som han tänker, aha det roliga är slut, lika bra att göra något nyttigt då. För ALLTID ska han antingen släpa en stor gren hem eller bära min sjal i munnen hela vägen hem. Han ser såååå stolt ut, jag brukar prata vänligt med honom, duktig vovve som bär mammas sjal hem hela vägen hem osv. Folk måste ha ganska kul åt oss här på bygden. För när jag går med Smulan så har hon ALLTID kopplet i munnen.

27/12-97

Äntligen är julmaten slut :) med god hjälp av hundarna. Ska iväg och handla vanlig normal mat idag ;). Snart är det nyår, dags att summera det gågna året? Nja, brukar inte ägna mig åt sånt, fatalist som jag är. Det som hänt har hänt och det kan man inte göra så mycket åt. Det goda balanserar det dåliga, ekvationen brukar gå jämnt upp. Några nyårslöften tänker jag inte heller ge, som vanligt. Däremot kan man önska Allt detta för våra barn och barnbarns skull och så kan ramsan göras lång med önskningar. I det perspektivet blir det så fjuttigt att lova sig själv att sluta röka eller andra petitesser :))).

26/12-97

Snön har regnat bort! Vår lilla väg har blivit till rena rama skridskobanan :). Risk för att hamna i potatisåkern i kurvan då? Backe upp och kurva som svänger, en livsfarlig kombination. På dojjorna har jag satt på isdubbarna ;-). Annars skönt att få lite sovmorgon så här på *helgen*, men ledig kan jag knappast påstå att jag är. Hundarna ligger och rapar samt fiser julskinka, prinskorv och revbensspjäll.
Kramis och god fortsättning, Annica.

25/12-97

Julmiddagen igår var riktigt rolig :), vanligtvis så brukar hundarna strunta i mig när jag äter. De gillar inte min mat, djupfrysta en-portionsrätter jag snabbt värmer upp i mikron. Förmodligen doftar de inget gott. Men nu doftade det prinskorv, revbjensspjäll och skinka. Smulan har sin favoritplats i kökssoffan, Laban och Nalle satt runt bordet och lade hakan på bordskanten, som snabbt halkade omkring i drägel ;-). Smulan kunde inte sitta still i kökssoffan utan befann sig halvvägs över bordet mestadels :))) De som har träffat en njuffe vet hur de kan drägla ... Bordsskick? Nja, de är uppfostrade efter mitt kynne och jag tycker nog att de får samsas runt köksbordet, de tillhör ju familjen. Att det ställer till problem när gäster kommer skiter jag i :), min mor har lärt sig att samsas med Smulan i kökssoffan. Besökarna får ta seden dit de kommer, gör de inte det är de inte välkomna hit, sån är jag! Sedan borstade jag Smulan, hon fäller nu för hon ska snart löpa. En stor papperskasse full med brun njuffepäls blidde över när jag var klar. Egentligen skulle man spara all päls och göra garn av det. Sedan satt jag trots helgafton och jobbade i ett par timmar. Har lovat att försöka så gott jag kan hoppa in mitt i ett stort projekt. Får se hur det går, jag ska iaf göra så gott jag kan by myself hemma här i helgen. Och jag som hade planer på att djuploda mig i Style Sheets denna helg ;). Fick ett så rart mail igår som jag skickade vidare till Tele2 :)))), jag hjälpte en kille med att nolla räknaren på swipnet.
Tack så mycket! Det var mycket snällt att hjälpa mig. Det funkar jättebra! Du svarar mycket snabbare än Tele2! Du får väl börja ta betalt :-)

Julafton 1997

Finns det några snälla barn här? Tja, den frågan kommer _inte_ att ställas hemma hos oss :) Julklappar har avskaffats, endast barnbarnen och jag måste ju erkänna att jag glömt att skicka ett paket till lilla Linus. That´s me, i ett nötskal. Men de som känner mig tar inte illa upp, de vet att jag menar väl men har så mycket annat runt omkring mig, någon supermorsa har jag aldrig varit. Inga julkort har postats i år heller ;). Inga aladåber gjorda, inga köttbullar trillade, inget julebak och ingen inlagd sill. Invigde scannern och sitter och drömmer om en digital kamera och en 19-tummare :))) ja bildskärm förståss.... Denna månad har ju pengarna bara rasat in så det blir nog av att införskaffa det i reorna efter jul. Såvida jag inte har hunnit lägga på *sniklocket* innan dess ;-). Har ju sparat en ansenlig summa pengar under året för ett visst ändamål, kanske de hamnar där? Scannern var busenkel att installera. Påminner mig om när jag skulle installera en CD-rom på min 486:a, gröngöling som man var. Hade aldrig varit inne och grottat i burken så jag var lite orolig innan. Men läste noggrant isntruktionerna och följde dem, det tog 20 minuter och funkade på en gång. En kille i plugget sa, tja det var väl bra för att vara en tjej. Hmm, tänkte då bara ja ja ja precis som om det skulle gått fortare och bättre för en datorovan kille. Men han och jag har trots vissa olikheter förblivit vänner :))) trots hans *skit framför* skärmen mentalitet som ibland retar mig till vansinne. Men som sagt, alla har rätt att tycka vad dom vill. Vi är alla olika och tur är väl det! Tänk om bara folk ville inse det. Livet är för kort för att slösas bort på petitesser.

23/12-97

På jobbet igår ekade det nästan :), många hade passat på att ta semester dessa *klämdagar*. Jag är van att jobba oavsett det är helg eller inte, tidigare har jag jobbat inom sjukvården (mentalsköterska), brevbärare, teletekniker och som kassörska. I alla jobben har helgarbete ingått. Så det här med julen har jag inte upplevt som något positivt, tvärtom har det bara generat mer arbete. Speciellt då som brevbärare, alla julkort samt i kassan, all s*tans julmat och julklappar ;^). Ingen ovanlighet att jobba både julafton, annandagen och nyårsafton samma år. Lixom ingen helg mao då! Men det jag tycker värst om när det gäller julfirandet är alla ensamma människor som via hurtiga TV program verkligen ska se vilken gemytlig gemenskap de missar. Eller de som inte ens har en TV, de som inte ens har någonstans att bo, vilken frödjefull jul. Jag väljer att vara ensam, det är mitt val. Fast vem är ensam med tre njuffar :))) Men påtvingad ensamhet är värre, det är inget val utan ett tvång. Såg ofta i sjukvården samt när jag jobbade i hemtjänsten vilket elände som döljer sig bakom alla stängda dörrar. Eller alla *familjehögtider* med flödande sprit, slagsmål och lidande barn, go jul i stugan! Nej, nu blev jag negativ :)))) men sorry man kan inte blunda för verkligheten. Bjud in grannen på en kopp kaffe i jul! Ring några du vet är ensamna och prata bort en stund! Ser du en uteliggare, lätta lite på plånboken så de kan köpa en varm kopp kaffe eller en värmande *sup* :).
Får jag bjuda på en liten toyboy? (237 kB) Riktigt rolig julstripp!

22/12-97

Ja, nu är det bara tre dagar kvar då. Har inte ens fått upp julgardinerna, enda som minner om jul är ljusstaken i köksfönstret. Den är bra mot kondensen :))) så den brukar komma upp redan i november och få stå kvar långt in i februari. Sån är jag :^) Får väl börja sjunga lite julevisor, falleren falleralla fallerallt!! Nej, förresten jag har ju ingen sångröst. Kommer ihåg när min dotter var liten och jag skulle sjunga en vaggvisa för att vyssja henne till sömns. Kan lugnt påstå att hon föredrog mig icke sjungande :-). Säger ganska mycket! Ändå kommer jag från en mycket musikalisk släkt. Häromdagen när jag satt och jobbade fick jag signaler om att min växlingsfil var för liten, jojomen. Efter alla nyinstallationer hade jag vara 20 Mb kvar på hårddisken. Så istället för att julstäda huset har jag julstädat hårddisken och iomega zip-drive skivorna. Bort med allt skräp som inte jag har nytta av :). Varför spara på *crap* man inte har någon nytta av! Däremot har jag gjort fint och noga katalogiserat allt ordentligt, alla viktiga filer på sin plats, lätta att hitta vid behov. Tänk om man kunde vara lika nogrann och pedantisk med hemmet?
Varför vill män gifta sig med oskulder?
De tål inte kritik!

21/12-97

Sovmorgon idag, halv åtta! Rekord :).
Ska in till stan snart så dagens notis blir kort :^), men som alla män envist hävdar det är ju inte *storleken* alternativt *längden* som har betydelse?
Kramis till alla!

20/12-97

Ledig idag!!!!!! Första lediga lördagen förutom Allhelgona sedan september :). Dagens planer primärt är att hämta min scanner och min parallellports switch. Tack Janne... Sedan handla, urk. Gillar inte att handla men för att undvika att stressköpa julskinkan på julafton måste jag göra det idag. Igår installerade jag mIRC och gick ut och test-chattade :). Måste sondera terrängen, ska göra en grej till jobbet och jag hatar att skriva om något jag inte fattar, har testat eller inte kan ett dugg om. Vad jag tyckte? Tja, vad ska jag säga? Satt med FYRA fönster och chattade febrilt, samtidigt som fler pockade på uppmärksamhet, men ursäkta en gammal dam ;^) jag bara stängde ned helt sonika hipp som happ, ofta av misstag. Fast kul hade jag. Jag var ju med på gamla goda "Heta-Linjen" tiden - analoga motsvarigheten. Jag föredrar IRL eller analogt ;*) fast jag gillar inte egentligen att snacka i telefon trots att jag är gammal televerkare. Men där hör man i alla fall tonfall och kan bilda sig en uppfattning om den man talar. Igår slog jag alla rekord, två timmar analogt!

19/12-97

En god nyhet så här i vintermörkret :), hönsen anser att nu går det mot ljusare tider för nu har de börjat värpa ett och annat ägg efter flera månaders *knip*. Så det så! Fick mig ett gott skratt igår. Fick ett program tillskickat av Vickan. Har sett det förut när det cirkulerade en fredagkväll på Trafik-listan. Men jag tog ingen notis då, tänkte bara - fredagkväll - bara för killar sades det - jaja, då är det väl bara något snusk då? Men icke sa Nicke :) men visst är det bara för killar ;*) men det är nog vi tjejer som har roligast... Programmet heter stop.exe (11kB), har du inte system filen vbrun300.dll som behövs finns den här zippad (226 kB)..
Hur många intelligenta, uppriktiga, omtänksamma män behövs det för att ta hand om disken? - Båda två!

18/12-97

Internet är bara elände brukar min mor som är till åren komma säga. Att förklara vad en hemsida är verkar stört omöjligt :). Visst finns det mycket mörka undertoningar, strömmningar och *elände* på Internet. Visst är IRC en pedofilernas lekstuga där barnporr byts, säljes och köpes. Visst kan jag köpa illegala vapen eller lära mig om vilja finnes att göra en bomb via information som kan hämtas på nätet. Visst sitter det en och annan knepig störd människa där ute i cyber space som lever ett artificiellt och konstgjort liv på nätet. IRL skulle samma person inte ens våga se en annan människa i ögonen än mindre knyta normala sociala kontakter. IRL kan du se när folk ljuger, talar sanning, du kan tolka kroppsspråket, kan ta i människan och får en total bild av den du talar med. På ex. ett chatt kan du inte vara säker på vem det är överhuvudtaget du just då talar med, sitter personen i fråga och hånler åt dig? eller har ett koppel polare bakom ryggen som asgarvar? eller är en rabiat kluven *psykopat* ;). Skulle min dotter träffa en man via nätet skulle jag nog innan jag godkände en eventuell blivande svärson, kolla dennes utdrag från kriminalregistret, kolla med uppgiven arbetsgivare om vederbörande var anställd där....nej nu överdrev jag. Men varningens ord, TRO INTE ALLA OM GOTT. Men turligt nog är det ju så mycket mer än detta jag nyss rabblat upp, ett globalt nätverk där kontakter knyts, vänner fås och nyttig information kan hämtas, det mesta fritt :). Information ska vara fri anser jag så länge man håller sig inom lagens råmärken och vedertagen nätetikett. Fram för mer värme och ljus på Internet! Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus för att besegra det...

17/12-97

Träffade biträdande rektorn (en mycket trevlig man) häromdagen och frågade: NÅ! har du läst sidan om Kunskapslyftet än? Jo, det hade han äntligen hunnit och hade egentligen ingenting att erinra mot sidan i sig, (kanske inte vågade säga annat? :-D) fast som han sa :*) - jag själv kanske skulle ha uttryckt mig på ett annat sätt om jag skrivit sidan. Tacka f*n för det :))) *Krattan*, har du inte vågat visa dig än på Komvux:s expedition? Hur som haver så fick jag positiva signaler att förändringar är på G. Bra!!! Fast Rom byggdes ju inte på en dag, men någon gång måste ju någon ha tagit första spadtaget? Hade dom spadar på den tiden? Några har undrat om mina tirader om *svek* nyligen på Reloaden har något med Komvux att göra. Inte ett smack! Tyvärr, för det hade nog varit lättare att hantera :-/. Nej, detta var något mer personligare och därför mer svårhanterligt. Julen är här snart, det enda jag har julpyntat är mitt skrivbord. Testa Winsnow.exe (52 kB) du också :).
Vad är mannens syn på att hjälpa till i hemmet?
Att lyfta på benet när frugan dammsuger...

16/12-97

Tack Larz för ditt *peppande* mail!
Ingen j*vel ska få störa min sinnesro som jag kämpat så många år för att uppnå :-D. Så nu är jag back in *business*, enda skillnaden att jag är mer ilsk än vanligt men den ilskan är vänd mot_EN_enda person. Vilken jag för övrigt ska köra - ur sinne ur minne - principen på :) Kamratskap är viktigt! Vänskap missbrukar man inte för egna outgrundliga syften! Man ljuger inte om och till vänner! Man talar inte *skit* om vänner!
Så mina vanliga lappkast! Jomenvisst, jag är ju nästan *halvsame* :) so why not? Fick ett mail förut från Christina, som förövrigt firar silverbröllop nästa år. Grattis! Hon bidrog med följande klotter från en damtoalett. Vilket passar ovanligt bra idag :)
Vad är det för speciellt med julen???
Att det föds en karl som tror att han är en Gud -
- det händer ju under alla tider på året!!!!
Har installerat Explorer 4.0 igen, ett sista test samt FrontPage 98 som jag fick igår. 4:an verkar vara mer stabil än den betan jag hade förut. Fick även via MSDN en beta på NT 5.0, fast jag är faktiskt nöjd med min nya OEM Win 95 (98:an har jag inte vågat testa än) just nu, men kanske i jul? :) på julafton vid 15.00 tiden när alla andra bänkar sig framför TV:n och ska se samma film man sett i 15 år ... - Skit i traditionerna. Var det före din tid? Kunde nästan tro det. Den finns säkert på biblioteket, skriven av Leif Panduro ;^)

15/12-97

De senaste dagarna har varit omtumlande, minst sagt! De grå över och under toningarna har med åren slipats bort av överlevnadsskäl. Vilket har gjort mig till en (skenbart?) ganska okomplicerad individ. Det mesta är svart eller vitt, oftast vitt ;) och inget däremellan. Jag gillar raka puckar och har svårt att hantera när människor ljuger, bedrar och spelar *spel*. Därför hade jag så svårt att kunna hantera det som hände mig. Allt kändes som en mardröm, ungefär som om jag befann mig i en nyinspelning av Nätet med Sandra Bullock. Jag kunde inte styra händelseutvecklingen och förstod inte skeendets förlopp. Kommer nog aldrig att förstå grundorsaken men äntligen är det över, tror jag :) En trodd vän visade sig vara något annat ... Men jag har benat ut händelsernas förlopp med en annan berörd. Tack! Nu kan jag sluta käka pepparkakor :) Men jag är djupt sårad! :-C Arg! @^&* Ledsen! :(
Klä inte av mig det svarta,
du rör vid min allvarlighet,
det är oförlåtligt!
Karin Boye

14/12-97

Mörker

13/12-97

Hoppas Lucia kom och hälsade på ;). Igår firade jag lilla julafton. Tog lilla Forden över I1 för jag skulle till pendeltåget och in till stan, hade riktigt mysigt inne i bilen. Instrumentpanelen blinkade och lyste, likt en tänd julgran :). Lampor som jag inte ens visste att de fanns lyste och blinkade, får nog gräva fram instruktionsboken i helgen. Var hos en trevlig fotograf och tog några bilder för IG, sedan en god lunch med tre mycket trevliga och spännande personer. Hemma igen, tankade ned mailen och :( ... Suck! Ta en kaka till, tack. Får skaffa mig ett stort förråd av pepparkakor tror jag.

12/12-97

Vad gjorde du när 10 år? Jag minns iofs inte speciellt mycket av min barndom och tror faktiskt inte att jag vill minnas det jag förträngt :))) men så mycket vet jag att det var nog böcker och biblioteket som gällde för mig i den åldern. Igår ramlade jag över en sida gjord av Mårten 10 år. Visserligen med hjälp av FrontPage Express, men ändå? Vad skall det månde bliva av honom när han blir stor :-), lycka till med hemsidesnickrandet Mårten. Som jag brukar säga Happy HTML:ing!
Hur är det för dig?
Är du en Internetmissbrukare?

11/12-97

Nu är praktiken slut, kursen är slut.. tack (ironi) för det säger jag. Se sidan om Kunskapslyftet :(. Enda gången i mitt liv jag är glad för att en kurs är slut. Det enda tråkiga är att man sannolikt inte kommer att träffa en del klasskompisar mer. But that´s life! Iofs så innebär det ingen förändring rent praktiskt för min del just nu, fortsätter ett par månader till på Tele2. Har nu i veckan på kvällarna suttit och rättat 58 disketter med HTML skrivningar. Tungt, men roligt! Kul att se all HTML-glädje! För visst är det kul med att snickra ihop hemsidor? Eller är det bara jag som är en insnöad HTML-nörd och tror att alla andra är likadana? Kan sitta och koda hela dagarna och ändå aldrig tröttna på det. Passar mig perfekt, samtidig kontroll över allt :) men ändå kreativt och fritt. Är ganska taggad, blev bl.a förbannad igår när jag fick mail om att en kille snott en av mina specialdesignade bilder, den som ligger på novembersidan utan att ens fråga om lov. Visst kan sådant hända av misstag, har hänt mig en gång, mycket pinsamt :( men.... Det är en duktig grafiker, Thomas Westerlund som gjort mina *tigerbilder* i Reloaden och gett dem till mig, så nog kan man väl gott säga att copyright gäller.... Sedan att han (kopieraren) får en hel del av mina besökare som ska till http://www.atiger.pp.se och skriver fel kan jag bjuda på :))) men tamifan inte att han ska sno_MINA_bilder. Sedan bad jag igår en annan person, som jag ändock håller *av*, nästan att dra dit skogen växer. Har nog med mina problem just nu och_ORKAR_inte engagera mig i andras kärleksproblem och intrigande. Dags för en Mona Sahlinare? En TimeOut? Fast å andra sidan det är så sällan jag blir förbannad så det må vara hänt. För att vara en Tiger är jag oftast ganska menlös och tandlös.
Saxat ur Dagens IT.
Al Bundy:
- Datorer och kvinnor förstör det här landet!
Hans fru Peggy:
- Du vet bara inte hur du ska få igång nån av dom.

10/12-97

MSIE 4.0 åkte ut med buller och bång. Tacka vet jag Netscape :). Säga vad man vill, men min dator är min och jag gillar_inte_när program försöker motsäga detta faktum. Slöare dator efter installationen av MSIE 4.0 har jag inte haft, t.o.m min förra dator egenhändigt *trimmade* 486:a, 40 Mhz 8 RAM med Win 3.11 var snabbare. Blev så glad igår, fick ett så trevligt mail och en ännu trevligare URL att kika på.
[Hannas hem] Det glädjer mig när jag ser tjejer göra sidor med både *yta* och *content*. Det finns så mycket *crap* :) därute. Varför är ofta tjejers hemsidor roligare och mer intressanta? Men visst finns det många bra sidor av killar också, inte tu tal om annat. Men kul att se att tjejerna börjar ta för sig. Under natten hade det rasat in massor av trevliga mail :^), kul och framförallt väldigt stimulerande, ibland får man ju en släng av lite *dåligt självförtroende* och tycker att allt är *öken*. Fast jag smålog åt ett, en kille 12 år undrade varför jag i min Reload skrev så elakt om killar? Det där med parodi, ironi och sarkasm är lite svårförklarat :-D, hoppas han inte tog alltför illa upp? Sedan kom ju *höjdarmailet*, tjusigt Patrik, nu var du nöjd med din formulering va :). Patrik har antagligen på Bockarna Bruses uppmaning försökt få mig att ta ta tillbaks min abuse-anmälan. Sista uppgivna? mailet från honom löd så här, kort och koncist:
Jaja, vi får väl se vad som händer.
-P
PS: Internet är inte nån lekstuga för kvinnor i klimakteriet heller. DS:

9/12-97

Jag har käkat pepparkakor i flera dagar nu ;^) så oj vad snäll jag känner mig. Fast jag var tvunget... blev oförskyllt indragen i ett virtuellt *triangeldrama* i helgen och det kändes väldigt olustigt. Ville ej ta ställning för någon, tycker att alla drabbas var och en på sitt sätt. Därav lite tröstätning :), ja ja bra att skylla på något!!! Från det ena till det andra. Fick mail från Ingvar, 71 år!!! Häftigt!!! Jag gillar när man ser att äldre tar för sig på nätet. Gillar du släktforskning? Besök gärna Ingvars sida. Han och hans fru har varit gifta i 49 år och fostrat 6 barn, bara det en bedrift. Grattis och god fortsättning!!

8/12-97

Ofta hör man mer eller mindre skämtsamt, beroende på vem som säger det och hur dom säger det, att kvinnor styr med tuttarna. Låter väl gulligt? Mjukt, varmt och tryggt! Med tanke på den halka som varit här i Stockholmstrakten nu och de olyckor som förekommit kan man ju undra om killarna styr med testiklarna och gasar med pitten *LOL*. Ju häftigare och snabbare desto större potens, eller? Penisförlängarsyndromet i ett nötskal. Har sett statistik som bevisar detta. Även om hänsyn tas till den procentuella fördelningen mellan kvinnliga 0ch manliga bilförare så leder männen stort när det gäller trafikolyckor relaterade till hög fart och vansinneskörningar. Oj oj oj!!! Nu har jag väl trampat på ännu fler ömma tår ;-X? Ja ja, jag är en mullig tjejgris :) men så länge det finns mulliga mansgrisar såååå.... men turligt nog är de få och blir mindre och mindre både till antal och rent *pondusmässigt*.
Varför går en psykisk analys mycket snabbare för män än för kvinnor?
När det är dags att gå tillbkas till barndomen är männen redan där.

7/12-97

Kvinnor har ju i alla år vetat om att strålningen från bildskärmar kan ställa till både det ena och det andra, men ganska ointressant för fack och politiker tills nu :o) Små pittar fick fart på branschen... saxat ur Dagens IT. När Statstjänstemanna föreningen första gången krävde strålningsfria bildskärmar var det ingen som lyssnade. Men nu djädrar har det blivit annat ljud i skällan när en gubbe på Arbetarskyddsstyrelsen upprört berättat om experiment som visade att elektromagnetisk strålning orsakade förkrympta könsorgan hos polska möss :)))) Hå hå ja ja, säger jag bara. En annan manlig forskare hävdar att allergi mot el är psykiskt.... när kommer larmrapporten att män blir impotenta av el? Då ändras nog även den uppfattningen?

Subject: U SUCK!!!
Date: Sun, 7 Dec 1997 00:08:32 +0100 (MET)
From: bill.gates@microsoft.com
To: atiger@swipnet.se

I HATE YOU!

Å så ;-D har jag i natt fått X antal mail från Bill Gates.... han har nog läst min Reload och som killar i gemen retat upp sig på min rättframhet. Skämt åsido, folk är så in i helskotta dumma att de tror att man kan göra vad som helst i anonymitetens sköna täcke. Men Mr. Bill Gates :) du VAR_INTE_SÅ anonym som du trodde.... Förresten, har inte en sådan mogul som du :) råd med bättre än ett dialup ab. på swipnet?

6/12-97

Läste i Computer Sweden att:
Windows NT är inte längre en virusskyddad miljö, nu har det första viruset dykt upp från Venezuela. Samt att ett PC-virus har hittats som även kan smitta en Mac... Har aldrig fattat vitsen med att djävlas med folk! Sitta och knåpa ihop ett virus kan väl anses vara att lägga sin energi, kunskap och intelligens på fel sätt. Snacka om missbruk :). Samma sak med att ens orka *abusa* genom mailbombningar, *spoofing* och alla små gulliga tricks de har för sig ute i cyberrymden. Att sedan som Bockarna Bruse tro att inga ISP:ar har tid, ork eller lust att utreda sådant är fel, helt fel. Motsatsen har bevisats, tackar säger jag men samtidigt visste jag att ALLA seriösa ISP:ar tar sådant på allvar. Det finns, tro det eller ej, företag som fått sina nät avstängda pga av att personal roat sig via *linorna* på allehanda sätt ;-D. Det är skillnad på Faster Agda i Vetlanda som precis skaffat sig sin uppkoppling och Moster Tiger iaf i det avseendet... vilken för övrigt hann bli mormor innan hon blev moster :). Men så senil är jag inte än att jag inte kan läsa en header, köra en tracert eller på annat sätt kolla upp triviala småsaker här i livet.
Vad kallar man en man med 50 i IQ? Begåvad...

5/12-97

Nej, nu börjar jag få lite dåligt samvete :) (som vanligt), måste sätta mig ned och skriva *månadens* artikel, det var väldigt vad månaderna gick fort nu då när ett datum blev spikat i varje månadsslut som deadline? Än så länge är det ganska lugnt på jobbet, men där brakar det väl snart loss så jag lär veta att jag lever mot månadsslutet. Fast i år är man ledig i jul. Det är många, många år sedan jag var ledig en hel jul.... nu ska det bara njutas och ha det skönt! Fast jag vet ju hur det blir. Hade tänkt att *penetrera* CSS2 i jul (hmm. ;) ja ja det var en lustig formulering). Har inte lagt ned så mycket *effort* på style sheets då jag tycker browser stödet är så pass dåligt än, men nu börjar det bli dags. Ser i min loggfil att både NS 4.* samt MSIE 4.* (MSIE 3.* ligger konstant) ökar snabbt.
Haré bra, kanin dålig :-D
Happy HTML:ing!
Annica

4/12-97

Programmet Bockarna Bruse använde i lördags kan jag förresten varna för. Avalanche, visst står det i manualen att man förblir anonym men motsatsen är ju bevisad :). En liten varning om nu någon potentiell *hacker* läser detta. De flesta som åker fast är väääääldigt förvånade enligt initierade källor, vanliga kommentaren är .. Men vi skulle ju vara anonyma .. Det som fortfarande gör mig förundrad är anledningen, då en av bröderna ändå skrev <citat>Mycket av det som skrivs på din "kunskapslyftet" sida är sant.</citat>.
Dagens devis saxat ur boken Min kärleks höga visa av Eeva Kilpi:
Kunde man få knulla för en hundring? sa han till mig vid busshållplatsen klockan 0.42 med de tomma frostiga gatorna omkring oss. Först skakade jag på huvudet, men sa sen:
Inte för pengar, men om du dammsuger och diskar. Då vägrade han i sin tur och vände sig nedslagen bort för att gå sin väg...

3/12-97

Du från Mälardalens högskola, vill du ha ett utförligt svar får du allt underteckna mailet samt ange korrekt avsändare :))) annars får du nöja dig med dagens devis längst ned, den säger ganska mycket tycker jag på ett underfundigt sätt. Skämt åsido!!! Varför jag är så *bitchig* ibland beror på att jag ser fortfarande, trots vårt s.k jämställda samhälle, exempel på hur de flesta ändock bär på djupt ingrodda och bitvis omedvetna fördomar om könsrollerna. Ta alla blondinskämt, jättekul tycker de flesta killar :) men inte om man vänder på steken. Underligt! Ett enkelt exempel, ponera att följande sägs om Pelle respektive Lisa:
Älskar barn!
Lisa - måste en kvinna göra annars är hon onormal?, Pelle - är det äkta kärlek för barn eller är han pedofil?
Kan sitta hela kvällarna framför datorn!
Lisa - är lat och missköter hemmet, Pelle - odlar sin hobby.
Framför sina åsikter med efterkrav!
Lisa - *bitchig*, Pelle - en riktig ledartyp.
Gillar att handarbeta!
Lisa - flitig, Pelle - mesig, måste nästan vara bög?
Vart går gränsen för mina eller dina (du som läser detta) fördomar? Det är inte många år sedan kvinnor inte ens hade rösträtt eller arvsrätt. Fortfarande, i mina ögon helt obegripligt, diffar det i många yrken på lönen mellan kvinna och man trots likartad utbilning och/eller erfarenhet. Varför? Ofta får kvinnor hävda sig mer för att höras, synas och tas på allvar. En del frågar om jag hatar män ;), givetvis inte, har dock varit gift tre gånger och visst kan man ha nytta av dem. De kan ju hjälpa till med disken, dam(m)suga, vika tvätt och andra diverse i hemmet förekommande småsysslor :)))) *LOL*.
Varför finns det inga omtänksamma, ärliga, jämställda och känsliga män lediga? Antagligen därför att de redan har pojkvänner ;)

2/12-97

Nalle börjar nog bli stendöv, igår hörde han inte när jag kom hem. Undrar hur en hund upplever det att förlora hörseln? Vi människor kan ju logiskt begripa sambanden, men vad rör sig i hjärnan på en hund månnetro? Tack Aino för ditt mail, upplösningen får du nog vänta på :))), kvarnarna mal långsamt. Men jag tänker bidra med energi.... En virtuell kram sändes till en kramgo vän med ett i mina ögon hundalias ;) till namn. Till "Krattan" sänder jag en hälsning, someone want´s to speak to you. Mycket mail har ju skyfflats fram och tillbaks dessa sista dagar, en del trevliga och en del mindre dito. Men, men jag blir sååååååååå less ....

Subject: Re: Äldre dam :)
Date: Mon, 1 Dec 1997 17:58:30 +0100 (MET)
From: Thomas Krantz <thomas@alpha.500mhz.net>
To: atiger@swipnet.se

Jag vet ingenting om hur det är på Komvux och det har jag heller aldrig påstått, jag vet bara att de vänner jag har där inte tycker ni är särskilt rättvisa när ni/du lägger upp "insändare" där endast negativa åsikter redovisas och de brev som skickats som ger en motsatt bild av det ignoreras.
Min kommentar: Har de sänts till atiger@swipnet.se?

Du ska dessutom ge fan i att dra in min andra brorsa som jobbar på Telia i det hela också. Jag känner bra många på Telia som säger likadant (att dom ger blanka fan i abuse FRÅN en Komvuxskola på Swipnet till ett Swipnetkonto när dom har tusentals abuse på sina egna konton varje dag) så sluta vinkla allting man säger dit du vill.
Min kommentar: Petra ligger på Telia och Telia isdn då?

Uppskattar inte heller när du börjar skriva våra namn, du kan gärna få hela min släkts personnummer och bilder på alla o lägga om du tycker det ger någon poäng, så länge du har någon form av verklighetsanknytning. Du börjar göra mig jävligt irriterad nu, du får skriva vad fan du vill på din sida men ge fan i att dra in andra personer i det här.

Det Stefan sa att han inte kunde garantera att det inte händer igen är inget hot, snart är det garanterat ett löfte. Jag kan göra så jävla mkt mer med ditt emailkonto än att skicka ett par futtiga hundratal brev.

Du får gärna citera mig, så du får nåt ord av sanning på din patetiska sida.
Min kommentar: precis vad jag gjort .... handgipligt :)

1/12-97

Ny månad! Nytt blad! Ny människa? Nej :), samma gamla Tiger. Fick svar vem som hade *mailbombat* mig i helgen. Inte en elev på Komvux utan en bror till Stefan Krantz på gymnasiet som arbetar med att sköta mailservern. Undrar om det jobbet blir ledigt snart, heller? Mycket intelligent att låta brorsan pyssla med sånt på ens jobb. Argumentet? Brodern, Thomas Krantz tyckte jag snackade så mycket skit i min Reload. Bra, jag hänvisar till det när jag *mailbombar* Carl Bildt som jag tycker snackar massa skit :) i politiken, undrar sa flundra om jag slipper undan med det argumentet? Deras bror jobbar på Telia som nätverkstekniker och har tydligen övertygat dem om att Telia inte har tid med *små-abuse* utan bara tar tag i sådant som skadar Telias rykte. Tror jag inte en sekund på, vi får väl se! Slutklämmen gillade jag skarpt: <citat>Men men.. jag kan inte garantera att det inte händer igen.. Men jag hoppas inte det.</citat> Låter mer som ett löfte än som ett hot? Nåja, jag lär inte sluta uttrycka mina åsikter bara för att någon *pojke* retar upp sig på vad en vuxen kvinna har för åsikter och erfarenheter. Sluta läs min Reload istället, finns så mycket annat på nätet. Kanske detta skulle passa, Nätetikett?

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1