Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

30/4-98

Vilket as! Fick tips om att någon hade *coppat* mina sidor rakt av från HTML guiden och lagt upp på sin server under sitt namn, Niklas HTML guide. Han hade tagit de gamla liken och kopierat rakt av, han hade inte ens smaken att fräscha upp dem? Satan - jag höll på att gå i taket! Mailade till honom och påpekade att det var nog ganska olämpligt att *coppa* mina sidor. Att han bara vågade - han måste ha noll koll på tillvaron i stort. Men skruv tog det iaf, nu har han länkat till min guide snabbt som attan istället.

Förutom den smolken i bägaren var dagen/kvällen igår underbar! Nu är det sommar, vad fort det gick :). Svängde förbi jobbet vid lunchtid, några stod och dividerade om de skulle gå ut och käka. Spontant slängde jag ur mig, ja gör det, det är ju sommar ute och man blir ju hög bara av att vara ute i solen, typ ... tänkte inte på att min formulering kunde misstolkas *skratt*. Hög som ett höghus blir man av knark - men hög av livsglädje blir man av sommar och sol, lite skillnad.

Go-cart var häftigt, var lite tvekande i början men sedan tände jag på alla fyra och ville inte sluta när racet var slutkört. Tre heat och sedan final, alla iförda overall och hjälmar :), gasen i botten men jag tjuvbromsade i kurvorna. Visst kom jag på jumbo plats - who cares? - men kul hade jag. Vi var 8 stycken som körde och jag var ensam tjej. Maten var smaskens, men jag drack mjölk till maten så _jag_ behöver inga solglasögon idag iaf :-x.

Losec fick jag för magen, sedan stränga order att åka in med buller och bång om jag får så akut ont igen för gastroskopi, remiss skriven så den lär jag få göra iaf så småningom, _det_ är inte roligt har jag hört. Men I. på jobbet förmanade mig att inte tro att piller är allenagörande. Jag måste ändra livsstil, inte stressa så mycket eller ta på mig mer än vad jag känner att jag hinner med samt inte jobba på helgerna i den utsträckning som jag gör.

29/4-98

Nu går det fort! Vitsipporna börjar dyka upp och björkarna skiftar i grönt, gårdagen var varm och påminde om tider som komma skall. Synd att Laban missar detta! Stängde av elementen igår :), fast då blir det väl snö till valborg. Nu slipper man stå som ett Z under köksfläkten och röka, bakre verandan är skön att sitta på när man ska ta ett bloss och filosofera över livet. Vilket fågelliv, det swischar förbi allehanda fåglar upptagna med sitt bobyggande, med mossa och grässtrån i munnen. Kvittret är öronbedövande när de försöker överträffa varandra i skönsång. Detta upplevde man inte förut när man bodde inne i stan vid smeten, Hötorget. Hade bara fönster mot bakgården och där såg man bara andra fönster och betong, inte satte man sig i en park och matade duvorna bara för att uppleva naturen :-).

Grannen, en ung tjej, frågade mig häromdagen om hur min kurs hade varit på komvux Upplands Bro samt om jag kunde rekommendera den då hon funderade på att söka den nästa termin. ;-X Ja, vad svarar man på det? Situationen med lärarna eller rättare sagt bristen på dem är tydligen likadan, samma lärare som eleverna kritiserade så hårt tycks fortfarande husera där samt den elev som är anställd att sköta Unix-servern, som trodde att han skulle få tyst på min kritik genom att mailbomba mig (Bröderna Bruse, se december/novembers dagboksanteckningar), är tydligen fortfarande kvar. Summan av kontentan då jag inte tror på mirakel är att jag avrådde henne, dessutom anser jag att man kanske bör ha lite mer i ryggen än en termin med data grundkurs för att söka till IT/PC samordnare.

Nu på förmiddagen ska jag till läkaren om min mage. Sedan ska jag till Hammarby och åka go-cart :))), ja det ska bli kul då jag aldrig gjort det förut. Sedan ska vi tydligen ut och käka middag, tänk om alla arbetsdagar vore så här. Fast å andra sidan har jag kul nästan jämnt när jag jobbar nuförtiden ...

Den som tror att man måste ha en *stake* för att ha *stake*, saknar definitivt *stake*.

28/4-98

Bråkade med min web-cam hela eftermiddagen igår. Något är inte riktigt just i nya datorn, dels funkar inte scannern ihop med nya datorn, sedan ville inte web-camen funka på nya heller, jo när den funkade slog den ut CD-spelaren och vice versa. Vill inte ha web-camen på gamla datorn, den är ju sååååååå seg, bara 32 Ram och 100 Mhz. Det är något med Iomegan, så långt har jag kommit iaf. Så efter lite omkopplingar och dittan och dattan är det *in function*. Ibland hatar jag bara datorer helt enkelt - de är precis som oss kvinnor helt oberäkneliga :-).

27/4-98

Tvätt som hängt ute och torkat luktar så gott, så rent och fräscht. Skönt att man äntligen kan torka tvätten ute och slipper använda torktumlaren. Fast det kan ju bli lite tokigt det oxå att hänga ut tvätt :-). Igår började det störtregna och jag fick galoppera ut och försöka ta in tvätten innan den blev genomblöt igen. Snart kan man förhoppningsvis stänga av elementen och ha dörrarna på vid gavel hela dagarna så hundarna kan springa ut och in som det passar dem. Tänk att få vädra ut vintern både inne och i sinne.

Fast det sistnämda kanske inte är fullt så enkelt, känner att jag kommit in i en svacka där självförtroendet är i botten och jag är känslig för sånt som i vanliga fall bara renderar en axelryckning, so what? Men bowlingklotet reser sig nog snart :), fit for fight! Det är inte som förr när man var ung, dalgångarna och stupen är inte fullt lika branta nuförtiden, men det är likafullt lika ödsligt och tomt i dalgångarna.

Jaha - nu har säljakten börjat både i Norge och i Kanada, levande sälungar som precis har slutat dia sina mödrar utsättes för en skoningslös jakt. Eller slakt skulle jag vilja påstå, kan inte se någon *connection* mellan jakt och det de *roar* sig med. Flå ungarna LEVANDE !!!!!!!!!, klubba ihjäl de hjälplösa djuren med en påk, gissa hur många slag som krävs innan de dör?. Om de ens bryr sig om att de dör först innan de flår dem som sagt var! Kan inte låta bli att dra paralleller mellan kvinnor och män här :( - hur många kvinnor skulle kunna utföra detta? Vi har inbyggt i oss att vi ska föda - inte döda.

26/4-98

Jagharsåontimagennuigen,skadetaldriggåöver?
Var så här långt ifrån -||- att åka in akut igår, efter 5 timmars intensiva smärtor kräktes jag blod och det kändes som om något sprack inne i magen, men smärtorna avklingade, nästa gång så åker jag ...

På tal om sammansatta ord ja - det _är_ skillnad på en brunhårig flicka och en brun hårig flicka - jag ger mig :))). Grattis M. till nya jobbet, blev så glad när jag fick mailet där du berättade att du fått jobb som nätverkstekniker. Vad jag har hört verkar merparten av tjejerna ha fått jobb från kursen. Trots viss *skit framför skärmen* mentalitet hos somliga vid kursstarten. Spelar ingen roll om man har 10 meter kuk och hur många manliga hormoner som helst om man har attitydsproblem, man lär inte få jobb ändå, kanske som hallick *skratt* men det är väl ett utdöende yrke? Nej, nu var jag elak (som vanligt?). De flesta killar som var dj*vligt stöddiga i början bättrade sig mot slutet :-). På tal om inget - vart kom alla myggor ifrån helt plötsligt?

25/4-98

Who needs a heart?
When a heart can be broken!

På tal om Ålandsresor - *lol* så ska jag faktiskt åka på en (konferans) nu i mitten på maj men inte med T. Får se hur det blir med den andra resan :). Sitter och lyssnar på Tina Turner, därav versen i början, sedan ska jag ladda in en gammal goding - Stones. Musik under arbetet :-), fast jag måste erkänna att jag jobbar mer koncentrerat när det är tyst. Lustigt, jag har alltid ryckt på axlarna åt detta med mobiler och larmrapporterna att man inte ska tala i dem på flygplan med risk för att störa elektronisk apparatur. Jag fick ett verkligt demo nyss - telefonen låg på burken under skärmen, innan ens signalerna kom fram började skärmen blinka och linjer rulla uppifrån och ned. Satans dj*vlar, tänkte jag, nu ballar nya skärmen ur, men sedan kom ringsignalerna och jag fattade varför skärmen dansade *polka*. Numera ligger nallen en bra bit ifrån datorn. BTW, denna helg ska jag försöka hålla mig borta från datorn så mycket som bara är möjligt. Säger jag nu .... men däremot kan jag med gott samvete berätta att nu är det säsong - fästingsäsong! Plockade första fästingen på Smulan igår. Iofs ovanligt sent pga den kalla våren, men de små krypen har överlevt :-).
Den som går i andras fotspår kommer aldrig först!

24/4-98

I feel guilt, I feel guilt.
Though I know I´ve
done no wrong I feel guilt.

I feel bad, so bad.
Though I ain´t
done nothing wrong I feel bad.

Laban gör sig påmind på många sätt, har flera gånger när jag pratat med/ropat på Nalle eller Smulan kallat dem för Laban istället. Sätter fortfarande fram tre matskålar av ren vana. Kliver fortfarande försiktigt fram i hallen i mörkret, van att hon ligger där, men nu är det ju rena rama autostradan i hallen.

Löööööööööööööööööning! Lovely! Mer CD-skivor på G. Fast jag kom på varför jag slutade med att lyssna på musik för 10 år sedan. Musik upprör, väcker, retar, får en att minnas, känna, leva, vilja, *spritta* och deppa. Vill jag det? Det *gråa* är så bekvämt just nu.

Trist väder, men det snöar ju iaf inte. Den utlovade våren försvann men till helgen ska det bli fint säges det. Fast *skratt* det innebär ju bara att man får dra för gardinen i datarummet så man ser vad det står på skärmen. Någon som känner för en animerad katt som räknare? Kolla här! Synd att de inte hade en tiger. Inte trött på Reloaders än? Då finns mer här! Tigern har inte klippt klorna, här kommer vad flera efterfrågat :-)

Varför får så få män *galna ko-sjukan*?
Därför de flesta är grisar!

23/4-98

As soon as you´re born,
they make you feel small.
By giving you notime
instead of it all.
To the pain is so big
that you feel nothing at all ...

Nej, ingen känner mig efter att ha läst Reloaden. Det finns faktiskt ingen levande människa som känner mig innerst inne numera. Surfat på ytan, ja! Men inte är det jag, mitt riktiga innersta jag som presenteras :) utan mer en lite *glättad* presentation av mig med stänk av djup i, mest mina personliga åsikter som dryftas om smått och gott. Mitt innersta väsen skulle jag inte ens pränta ned skriftligt i en dagbok av papper numera. Skrev förut under 10 år - en herrans massa tummade svarta böcker fyllda med min slarviga handstil. Men de är slängda och lika bra är väl det :-). Men kul iaf att det jag delger här på webben - censurerat - kan fängsla och intressera andra utom mig själv.

Lika förundrad är jag för det som en arbetskompis sa häromdagen att han var inte avundsjuk, men ville vara i min sits, att folk känner igen mitt namn och tidningar skriver notiser om mig och mina sidor. Jag blev så förundrad för så upplever inte jag det? Jag är ingen *kändis*, har inte åstadkommit något värt att *lyfta* till skyarna och ser inte alls det han menade. Jante? Dåligt självförtroende? Versen som jag började dagens anteckning med? Sanning? En kombination? Vem vet? Vem vill veta?

22/4-98

Så ironiskt allting? Första vårdagen igår - humöret borde vara på topp! Vägverket har plockat bort snökäpparna - nu är det vår! Graven vägrar jag ens att passera ... än ... men tur att jag har busarna. Tänk de som förlorar sin ENDA vän, jag har iaf två andra att ta hand om. Inga Tiger-länkar utsedda denna vecka, ingen vecko-statistik bearbetad - so what? Det kommer fler dagar, fler veckor. Har till och med börjat fundera på min egen dödlighet :), på vägen in i går morse till jobbet hade jag ett resonemang med mig själv om rökningen. Tog nästan, jag säger nästan, ett beslut om att det paketet jag hade i fickan skulle bli det sista. Herregud - så som jag röker är risken att dö i rökrelaterad cancer 150 % :-). Men det beslutet hann ombeprövas under dagen, så på väg hem svängde jag förbi macken för att fylla på cigg-förrådet. Kanske dålig timing att sluta röka nu?

Kommer någon ihåg valrossen som strandade på kusten för några månader sedan? Den var så söt, trött och utmattad när den vilade på stranden helt oberörd av folksamlingen runt okring. Nu har den siktats i Norge, utmattad och beskjuten med hagelgevär, förmodligen kommer den inte att klara sig. Såg en filmsnutt där den låg på stranden och man såg hur den led. Satans, satans djävla idioter som kan skjuta med hagelgevär mot en valross som uppenbarligen inte är farlig? Ok, om ett för människan farligt djur anfaller - en tiger :) eller en retad björn, men men ... som en del säger - det är alltid män med vapen som blir attackerade av sådana, konstigt? Vad är det för människor? Tog mycket illa upp, tesen behandla andra så som du själv vill bli behandlad gäller väl även djur?

21/4-98

Hur jag mår? På en skala mellan noll - tio, tja minus fem. Efter tre sömnlösa nätter tillbringandes på soffan halvsittandes med tok-ont i magen kunde humöret vara bättre, samt om Laban levde fortfarande och jag inte behövt ta det svåra beslutet - som grämer mig djupt in i själen. När hon låg i graven var jag tvungen att hoppa ned två gånger för att kolla att hon verkligen var död och inte bara medvetslös - veterinärer har ju misslyckats förr med avlivningar. Men till slut var det tvunget att skotta igen graven, men det gnager i mig .... det värker i mig .... lämnar mig ingen ro .... om ... om .... Detta gör ju givetvis att magen har totalhavererat, bara bilresan in i skumpiga Forden igår var ett rent helsike - första timmarna på jobbbet tillbringades stående tills smärtorna klingade tillfälligtvis av vid lunchtid. Sjukskriva sig? - inte jag, enbart eget dödsfall skäl nog. Tack för de tröstande mailen, ett ljus i mörkret.

20/4-98

18.25 igår kväll somnade Laban in lugnt och stilla med hjälp av veterinären. Denna gång var värre för mig än när Buster somnade in, aldrig mer, aldrig mer. När det är dags för Nalle och Smulan får någon annan rycka in. En stor och djup grav grävdes, 70 kilo hund kräver mansvid/djup grav. Hade lite voodoo under tiden - hade gärna sett att andra mer mänskliga varelser befolkat den graven ex. Saddam m.fl. Tomt kommer det att bli ... vem ska blockera hallen? vem ska stå som en skugga vid dörren? vem ska skälla skiten ur grannarna? vem ska snarka så gott? vem ska möta våra gäster med kärlek? kelsjuka Laban - nej no more.

19/4-98

Ibland blir man sååååååååå less på sig själv. Jag tjatar alltid om att tror gör man i kyrkan, man ska aldrig ta NÅGOT för givet och vad gör jag själv? Sitter här och kliar mig i huvudet en hel kväll och undrar varför i helskotta inte saker funkar som de borde. Ett peer-to-peer nät som är så lätt att sätta upp - men inte för mig :). Nätverkskabeln kollade jag aldrig, tog för givet att den var korskopplad - men icke sa Nicke. Tack Jan för din ledande fråga. Nu har jag ingen ny kabel eller nya kontakter, men skam den som ger sig, som gammal televerkare kan jag skarva kablar, dock var det lite skillnad mot en hederlig två-parare. Men, men ... det funkar!!!!!! Jag har ett fungerande nätverk, nu är det bara att koppla upp via satelliten och tanka, tanka och åter tanka ned smått och gott och fördela gåvorna mellan de olika datorerna. Nu siktar jag på att köpa en Mac oxå .... *skratt*. Djupt imponerad av satelliten. En uppgradering av MSIE 4.0 på andra burken skulle via 28 800 modem enligt Microsoft tagit 3 timmar och 59 minuter i anspråk, över 28 Mb. Men via satellit tog det knappt 8 minuter (79,8)!!!! Hann knappt röka färdigt ciggen under köksfläkten ... ännu snabbare på dagen tydligen än under kvällen då vi är fler som trängs i eterrymden. Fast sedan tog installationen från HD:n en bra stund förståss.

Var på OK - skulle köpa sprillans nya sommarskor till Volvon. Vi säljer inga däck på helgerna, que pasa? Hamnade till slut hos en däckfirma som hade lördagsöppet, har köpt nya däck som kommer att monteras in på måndag 08.30. De hade fullbokat hela helgen, men måndag duger gott, får ta skorven (Forden) till jobbet istället. Skulle kikat på en kåk idag, men bangade ur. Tyckte att tanken att ha en kennel som granne kanske inte var så där himla bra. Nalle har en känslig nos, löpande tikar orsakar totalhaveri i hans hjärna oavsett om de bor granne eller 1 km bort. En konstant ylande, suktande och *horny* Nalle - nej tack, det klarar jag mig utan. Ska ringa veterinären idag om Laban, det är synnerligen dags, en fistelgång har uppstått i största cancerknölen. Stackars gumman och jag känner mig som en potentiell mörderska, men det blir bäst så. Fast hon säger inget, gnyr inget, verkar inte ha ont bara lite dämpad, trött och uppgiven.

Så inatt fick jag så där tok-ont i magen igen. Vaknade mitt i natten med dessa smärtor - man kan inte sitta, ligga eller stå - inget lindrar. Soffan i rummet blev utvägen - sittandes masserande magen. Till slut somnade jag sittande :)))). Hundarna var framme flera gånger nu på morgonen för att kolla läget. Aldrig har matte tillbringat natten på soffan, så de var framme och puffade på mig med nosen både Nalle och Smulan. Nalle mest sur :-) för att jag tagit hans plats.

18/4-98

Happy surfing! Nu kör jag via satellit :) och vilken fart, hämtade hem NS 4.05 som är på 11Mb på c.a 5 minuter (44,8K/sec). Har fått nätverkskortet, ska koppla ihop datorerna i ett nätverk idag, iaf försöka. Knäpp? Njae :-), en kille frågade om jag hade en bärbar oxå som jag skrev på när jag var ute och gick med vovvarna - fullt så illa är det dock inte ... än ...

Det snackas om en Ålandsresa på T. :) och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att hänga på om det inte bara var på en fredag/lördag. Det är *kitsch* att åka på en helg, herregud, då är ju alla amatörer lediga *skratt* dvs lite väl mycket fylla för min del. Synd! Men så är livet, roligt men inte jämt.

Speciellt inte när man gör det onödigt svårt för sig :(. Satt och svarade på cirkus 20 mail, tog mig tid att svara ovanligt utförligt, minimerade mailen och tänkte skicka upp dem vid nästa uppkoppling. Tjoflöjsan - började mecka med annat och startade om datorn, ni kan väl räkna ut vad som hände med dom mailen, gone with the wind. Dumt nog har jag en ovana att så fort jag svarar på ett mail så flyttar jag det till en annan mapp så jag har ännu inte listat ut vilka som kommer att bli utan svar :((.

17/4-98

Kom hem igår, sent och trött efter en lång dag. Satte på datorn :), kopplade upp och tankade hem mailen. När jag såg antalet som var på väg att laddas ned sa jag bara NEEEEEEEEEJJ, gick och satte på kaffe och tog en cig under köksfläkten. På den vägen är det ... Känner mig ganska sliten, visst var det kul att jobba över i påsk men det känns nu, speciellt som jag vet att söndagen redan är intecknad. I dag har jag en hel del *på agendan* men har tagit ett beslut att jag ska prioritera lite, för min skull rent egoistiskt. Jag är glad över att jag har ett roligt jobb, så det jobbiga är iaf roligt. Finns de som har det värre, mycket värre ... alltid en tröst :)!

Fick en liten tankeväckare igår. Förändringar i alla former är alltid jobbigt, oavsett om det sker privat eller i arbetslivet. Vet själv att ofta så kommer man med kommentarer vid olika typer av förändringar:
- har ju alltid funkat förut!
- det låter dyrt!
- det är inte rätt läge!
- har inte tid just nu!
Det finns inbyggt i oss att vara skeptiska, ifrågasätta och vara lite ovilliga, ofta beroende på osäkerhet alternativt otrygghet. Men är man medveten om denna process som sker på två plan, dels känslomässigt och förståndsmässigt, så är det lättare att hantera. Man kan rita upp en halvpyramid och dela in den i fyra sektorer - misstro - motstånd/apati - kreativitet - acceptans. Känns det igen? Först, nej det kan inte vara sant. Sedan en period av motsträvighet eller kanske t.om uppgivenhet följt av en period av kreativitet när man insett att förändringen är oundviklig, då försöker man göra det bästa av situationen och till sist accepterande. Fick en verklig aha-upplevelse, men har svårt att få ned det på pränt här, hoppas någon förstod :))).

Har även ett tungt beslut att fatta i dagarna. Laban börjar besväras av sina cancerknölar, samt verkar ha tappat lite av livsgnistan. Ska konferera med min veterinär, vill att allt ska ske lugnt och stilla. Helst här hemma så att *färden* till graven på tomten blir kort och rofylld. Ja, så ska den grävas ... morbid, njae en påbörjad sorgeprocess mer eller mindre.

16/4-98

Ibland sitter man här framför datorn med ett fånleende på läpparna, tur att jag inte har en web-cam *skratt* Vad sägs om detta gulliga inlägg i min gästbok - Jag tycker det är mysigt med tanter på nätet ... Fram för fler kvinnor som webmasters ... :-) .... Keep On Hammering! - tack säger jag, det värmer och känns kul med sådana kommentarer. Fast oss emellan, tant jag? Sedan fick jag ett mycket trevligt mail som jag i sinom tid ska svara på, lite efter just nu med mailen, men ... en kille C. som i mina ögon borde ha en tapperhetsmedalj, att orka och idas läsa HELA min Reload, från start till slut. Knappt jag skulle orka det själv du!

Satte kaffet i vrångstrupen när jag kom hem i går och först då fick tid att läsa tisdagens kvällstidning, Aftonbladet. Jag pläderar ju för att synliggöra orättvisorna mellan könen, det som syns kan man hantera och göra något åt, det som sopas under mattan ligger oftast där gömt, förgrämt och glömt. Att sitta på kåken är väl inget drömläge oavsett man är man eller kvinna. Men att det även där finns skillnader mellan hur könen behandlas förvånade mig stort. Brott som brott, kön som kön, straff som straff? Däremot har jag läst i andra undersökningar att kvinnor döms hårdare än män i likartade brott, bara det är ju stupiditeter.

Kvinnorna på Hinseberg: Männen på Kumla:
Kostar en tredjedel jämfört med en manlig intern på Kumla. Kostar tre gånger mer än en kvinnlig intern på Hinseberg.
Får INTE psykologhjälp. Har tillgång till psykolog.
Har inte tillgång till körkortslektioner. Får ta körkortslektioner.
Får inte ta in parfym på anstalten. Får ta in rakvatten på anstalten.

15/4-98

Tack Katinka för tipset om loggen, har installerat den nu på första sidan lite osynligt diskret. Jag är intresserad av möjligheten att logga vilken skärmupplösning mina besökare har. Kom hem sent igår, satt sedan i 3 timmar för att beta av mailskörden - snacka dedikerad :). Kursen så här långt - en höjdare! PPS står för Praktisk Projekt Styrning om nu någon undrade. Pappa såg lite *matt* ut när jag kom hem, långa dagar för en pensionär som till på köpet har lång väg för att ta sig hit till obygden, tvärs över hela stan, han bor i Skogås.

Jag är en människa som vill ha full kontroll över allt - inga obehagliga överraskningar här inte. Att de sedan dyker upp som grädde på moset är en annan femma, men jag är mycket systematisk och förbereder mig ofta noggrant, speciellt om det är något jag ska göra som är obekant eller okänt. Vilket jag ofta har fördel av men även nackdel, igår hade jag iaf fördel av det. Skulle till jaktmarker jag aldrig varit på, så kvällen innan lusläste jag kartan och trots uruselt lokalsinne träffade jag rätt direkt. Tog t.o.m med mig telefonkatalogen - den del som innehåller karta över Stockholm, fånigt! För hade jag haft bekymmer att hitta dit skulle jag inte haft en chans att konsultera den kartan, trafiken var minst sagt intensiv.

14/4-98

Tillbringade gårdagen med att föra över allt till nya datorn, vilket tog sin lilla tid. Helt klart kandiderar jag för epitetet - fyrkantiga ögon :-). Väntar bara på ett nätverkskort till andra datorn så ska jag koppla ihop dem i ett litet nätverk :). Har iaf hunnit med det jag skulle göra, egentligen. Manualen är klar, blev 212 html-sidor mot vad jag först trodde 250. Idag ska jag på kurs - PPS-utbildning i tre dagar denna vecka. Kommer inte att bli mycket surfande eller *mailande* för det blir långa dagar. Tack Petra för tipset om CD-skivor! Ha det gott! Kram Annica.

13/4-98

Aprilväder minsann! Fast jag är glad att det bara är snålblåst och kallt, den utlovade snön lyser med sin frånvaro. Tack! Skönt med sovmorgnar ända till 06.30 ;-), man får vara glad för det lilla här i livet. Andra säger att deras hundar är så morgontrötta? Varför inte mina? Fick ett sådant sött mail häromdagen angående min sida om abuse.

Vafan e detta för skit?? Jobbiga feminister och liknande bara tröttar ut mig. Det är inget "nät-brott" att invitera nån brud o snacka lite sex med henne eller skicka liknande messages. Är personen inte intresserad så är det ju för fan bara att ta IGNORE. Död åt feminismen! haha

Bara att sucka och säga - han verkar ha noll koll på tillvaron i stort. Att säga att tjejen ska använda ignore om det inte passar. Vore det inte mer lämpligt att bägge var överens om ämnet? Tror säkert det finns bruttor som älskar att *porra* lite halvanonymt på nätet, men lämna de andra ifred. Pejla läget först! Varför tvinga sig på andra människor? Varför ska tjejer överhuvudtaget behöva använda ignore? Denna lille pojk verkar ha ett mycket luddigt begrepp om vad feminister står för och vad som anses som abuse på nätet.

12/4-98

Boxman, go to hell &@$^~*. Tog på mig spenderbyxorna :-) och glad ihågen surfade jag förbi för att beställa CD-skivor. Första gången valde jag länge och väl, skulle bara ändra en sak i varukorgen - bye bye, browsern slocknade - javascript error. Nytt försök, max 1020 stod det så jag plockade på mig återigen de skivor jag ville ha, gick till *kassan* och fyllde i önskade uppgifter och fick stämplat i nunan att order över 500 expedierades ej. Sorry, jag fixar skivorna på annat håll.

Steken blev kanon, om man får säga det själv. Är en hejare på att laga mat, men tycker inte att det är kul nu förtiden. En bra karl reder sig själv heter det visst. Ska motsvarigheten vara - en bra kvinna reder sås bra, eller? Skulle säkert blivit en rekordelig hemmafru om inte *hondjävulen* i mig tagit över :~), är alldeles för självständig för att tillåta mig hunsas av en karl eller foga mig i *fållan*. Jag har alltid gått min egen väg och definitivt inte följt strömmen, till min mors förtret - kanske därför :)))).

Översättningslek:

Mannen säger detta  och det betyder:

Kan jag hjälpa till
med middagen?
 

Varför är den inte klar redan?
Det där är ett jobb
för en kvinna!
 
Det är ett svårt, smutsigt och otacksamt jobb.
 
Vi delar på
hushållsarbetet.
 
Jag smutsar ned
och hon städar upp!
Jag hjälper visst
till i hushållet.
 
I fjol la jag en smutsig handduk i tvättkorgen.
Ta det lugn älskling,
du jobbar för hårt!
Om du ska hålla på och dammsuga här kan jag inte höra på matchen.

11/4-98

Aha - nu har jag inga bekymmer längre vad jag ska göra av mina pengar :). CD-skivor i drivor ... sitter här och lyssnar på den enda CD-skiva jag äger, men vilket tryck? Högtalarna som följde med är på 120 W med woofer, tweeter? och hela baletten. Trodde inte att det kunde låta så mycket ur en dator? Helt OK, jämfört med mina 5W jag hade förut. Låt vinylen vila ifred - nu slipper jag iaf packa upp dem och grammofonen *skratt*, som iaf inte får plats någonstans i detta trånga hus.

Jobbade hela dagen i går - nu sitter jag så (har möblerat om) att jag kan se ut genom fönstret och se solen, vilken flödade igår. Men busarna fick sina två rundor vilket som helst, så lite var jag ute och njöt. Varför jag jobbade? Har en grej som är tidspress på - ska på kurs nästa vecka och vill försöka få majoriteten klar i helgen. Har jag lovat så har jag :). Nästa vecka ställer pappa upp igen som hundvakt i tre dagar, men han får 250 pix om dagen, en pensionär (över 70) kan behöva lite extra och jag är av den åsikten att inget är gratis här i livet. Ha en bra påskafton! Jag ska brassa på en stek - ja dra på trissor :-), en Tiger i köket hör inte till vanligheterna. BTW, hennade håret igår :-), gillar färgen då den matchar mina brunrödgula ögon, som i vanliga fall inte framträder men förstärks av hårets lyster. Sen att de gråa stråna trollas bort är bara en bieffekt *LOL*.

10/4-98

Fullt upptagen med att installera på ena datorn och jobba på den andra och vice versa, *jättekul*. Hinner knappt sätta mig innan det är klart på nya datorn, tänk vad 64 Mb, 200 Mhz Pentium och en 24-spinnare gör jämfört med min gamla häck. Vad kul jag ska ha med 4 Gb!!! Skryt, skryt ... men jag är så glad för min nya dator, den kommer att underlätta i jobbet en hel del. Så jag tänker unna mig att vara stolt och glad över min nya baby :). Så kort och gott:

GLAD PÅSK

9/4-98

I dag får man väl hålla i sig så ordentligt så man inte lättar :) *smile* eftersom det är skärtorsdag och påskkärringarna far till väders till blåkulla - I´m proud to be a bitch. Har du en någorlunda snabb uppkoppling - dra ned denna lilla roliga OLE-klipp i Vb.doc, drygt 1Mb zippad. Ungefär så här tror jag att många karlar känner sig oavsett hur stora de är, byt ut Kyle´s mom mot önskat kvinnonamn. *ler ljuvt*.

Nu ska vi vara snälla! Ja, jag kan faktiskt vara snäll, in facto är jag en genomsnäll människa. Så snäll så jag oftast är dum eller dummare, välj själv. Mitt stjärntecken är Våg, så jag är oftast mycket diplomatisk och vänlig. Att jag låter ilsk här i dagboken ibland beror ju på att det blir lite onyanserat med dessa korta snuttar där man ska trycka in så mycket på så liten yta som möjligt. För åsikter har jag i massor - även om jag sällan försöker pådyvla folk dem IRL, men här är det lixom frivilligt. Den som vill läsa gör det, andra kan trycka på BACK-knappen - go with peace :-).

Idag var jag och kikade på min nya *baby* som jag antagligen får imorgon. Tyst, snäll och framför allt kraftfull, min nya dator. WOW! Samt idag har jag beställt en Web-kamera och ett nätverkskort till mitt gamla skrälle, tänker köra eget LAN. Helgen är räddad!!!

8/4-98

Ju mer man lär sig desto mer inser man vad lite man kan egentligen :). Varje dag, ett nytt äventyr! Det är så kul! ;-) Livet är en gåva - ta tillvara på den gåvan - du får den bara en gång. Spelar ingen roll vad *paketet* innehåller - du har iaf fått det. Tänk på jakten av alla spermier till ägget - att just DIN *spermieembryo* vann och du blev till måste ha NÅGON mening?

Var 20:e minut misshandlar en man sin kvinna i Sverige! I snitt då 72 misshandelsfall om dagen! Yepp! Du läste rätt - i Sverige. Vad är det frågan om? Är alla så blasé att ingen ids bry sig? Tänk motsvarande rubrik - ojojoj vilket ståhej _det_ skulle blivit.

Ta mannen i Östersund som 4 gånger *importerat* en kvinna från Thailand - sugit musten ur henne, misshandlat henne och så innan tvåårsregeln träder i kraft helt sonika slängt ut henne. Nu har 4000 underskrifter i Östersund lämnats in som protest mot 2-årsregeln i fallet med hans senaste *offer*. Tack! Skönt att folk orkar bry sig. En sådan man borde förläggas med *importförbud* ;). Svenska myndigheter borde i samarbete med Thailand inte ens tillåte honom att få inresetillstånd där än mindre hämta hem fler förhoppningsfulla, oskyldiga kvinnor att misshandla och terrorisera. Var det min granne det var frågan om hade jag inte _enbart_ skrivit på en protestlista - lita på mina ord.

7/4-98

Mutter butter ! Ringde igår och beställde tid, tur att man inte är sjuk :) först 29/4 fick jag tid. Jaja, ska nog överleva *anfallen* tills dess. Bra för figuren är det iaf *skratt*. Tur att man inte har anlag för hypokondri då sjuksköterskan började tala om galla och gallbesvär kontra akut gastrit. Har inte tid att vara sjuk, punkt slut ... mitt mantra får väl bli - jag mår bra, jag mår bra, jag mår bra - när jag ligg-sitter dubbelvikt av smärta.

Fick skattsedeln igår, nu vill de att jag ska betala restskatt - men det ska vi nog bli två om :-). Blev lite stökigt i balansräkningen med alla pengar som trillade in i december, en del var lite snåla med att betala in korrekt skatt. Fast inget skattefusk, nej det gillar jag inte. Är principiellt emot skattefusk - om ALLA (även bolagen) betalade den skatt de ska enligt skattelagsstiftningen och gjorde rätt för sig skulle faktiskt det totala skattetrycket kunna minska. De som har skall varda givet, typ! För det är ju till syvende och sist alla låginkomsttagare som får betala full skatt eftersom de in facto inte har något att dra av eller ens försöka dra av :). Vi som bor i kåk har ju dels låg *hyra* (äldre kåk, låga lån) samt möjlighet att dra av räntorna. En vanlig låginkomsttagare får snällt betala sin hyra, ofta högre än vad vi betalar i ränta och får inte dra av ett korvöre. De har ofta ej bil - utan är hänvisad till långa kommunala resor som en annan geschwint kan dra av 13 spänn milen och komma fortare fram dessutom. Min personliga tidsvinst att åka bil är i snitt 3 - 4 timmar per dag. Men jag är ju inte dummare än att jag drar av det jag är berättigad till, reseavdrag osv. Men sedan jag flyttade till kåk har jag ALLTID fått pengar tillbaks fast jag inte har fått mer utgifter direkt. Lustigt! Men det är mycket jag inte förstår ...

Som detta - bitchvarning :->

  1. Media uppmärksammade något jag tjafsat :) om länge - SACO har funnit att kvinnliga akademiker tjänar fortfarande betydligt mindre än sina manliga kollegor - in facto har inget ändrats sedan senaste undersökningen 1991.

  2. Inte ens hög ålder skyddar kvinnor mot övergrepp? En senil dement 91 årig kvinna utnyttjades sexuellt av en manlig vårdare som nu har stått inför rättegång för detta. Från vaggan till graven - rädsla att bli utsatt för övergrepp ska tydligen bibehållas högt upp i åldern. Jag säger bara - kvinnofrid tack!

6/4-98

Kärringen börjar bli gammal :) - får nog ta Mats ur skolan och uppsöka en läkare iaf till sist. Tack Katinka för dina råd, en duktig sjuksköterska plus en urvass grafiker, kolla gärna in hennes Rottis-sida! Något är radikalt fel! Har de senaste veckorna regelbundet fått smärtor i övre magen, kan inte stå ligga sitta eller gå, det varar i 5 - 6 timmar varje gång. Och jag är smärttålig i vanliga fall, så något är fel mao. Felet med mig är att jag inte har någon respekt för läkare, kör med egenvård så långt det går. Det roliga är att jag ofta lyckas ofta bäst själv :). Ta detta med min Borellia! Läkarna friskförklarade mig efter en tre veckors Vibramycin kur. Själv försökte jag febrilt övertyga dem om att det fortfarande inte stod rätt till i min kropp. Tja, efter ett halvår slog Borrelian till med fördubblad styrka - skaffade själv då en 8 veckors Vibramycin kur. Det var sista gången jag besökte en läkare, drygt 5 år sedan si så där. Folk som känner mig såg skillnaden - är det sååå du ser ut var det en tjej som sa! Du ser så pigg och glad ut nu, det var roligt att höra efter att gått omkring som ett lik i flera år. Ja, bokstavligen *skratt* då Borrelian gav mig *likfläckar* på bl.a brösten och andra utstående delar samt orsakade mig smärtor i leder, fötter och månadsvisa ryggskott. Snacka om pomeripossa :-). Fast jag kunde hålla mig för skratt när det sedemera gick på hjärtat :(.

Glömda plågor är gamla plågor ;-). Annars är det bara bra! Gissa om jag blev sur när jag vaknade i går morse och upptäckte att det hade snöat. Vem har beställt det? Du? Inte jag iaf! Men hundarna blev glada, så helt meningslöst var det inte mao. De älskar snö och skulle nog föredra om sommaren konverterades till vinter. Jag förstår dem, med dessa pälsar skulle jag oxå ligga och flåsa i skuggan när det är som varmast. De har haft problem nu under dessa fantastiska somrar vi haft nyligen. Men vad göra? Provade att snagga Nalle en sommar :) då han har tjockast päls men det var ingen hit precis. Han blev bara besvärad av att känna sig så *naken* och hunden frös, han brukar inte vilja ligga under täcket :) tvärtom - men den våren/sommaren innan pälsen började växa ut låg han i sängen, helst under täcket varje natt. Till Smulans förtret - för hon tycks ha patent på bästa platsen i slafen ;).

5/4-98

Var och handlade igår, mycket folk i affären. Javisst, det är ju påsk nästa helg. En annan har tappat känslan för helger. Anledningen till det är tiden jag jobbade i affär, hela denna hysteri runt helger då folk handlade som galningar förtog mina egna *helgkänslor* samtidigt som det aldrig var helg då man alltid jobbade själv när andra var lediga. Så gula dukar ligger kvar i mina skåp :), inte lär jag koka några ägg heller fast hönorna värper på ackord nu.

Stackars alla tussilagon som står och fryser i dikena, vart tog våren vägen? Köpte fågelfrön igår, fåglarna har i flera dagar talat om för mig att det är dags genom att *picka* på fönstrena. Ja, det är sant. Genom alla år så har det varje vinter/vår samlats x antal fåglar som blivit vana vid att det serveras mat och de är så pass tama att de inte ens bryr sig om hundarna som oxå passar på att sno lite solrosfrön vid tillfälle. Säg vad _inte_ mina hundar äter ;-).

4/4-98

Undra sa flundra - om gädda är en fisk? Vem har attitydsproblem?
Subject:
Kvinnor kan...
Date: Fri, 03 Apr 1998 06:38:46 +0200
From: Tobbe <tobbes@swipnet.se>
To: atiger@swipnet.se
inte ett skit...men dom är trevliga att umgås intimt med........trevlig helg..
Thorbjörn f.d gigolo
Jaja, ids inte ens bry mig, svarade honom att vi kvinnor tydligen iaf kunde en sak då det ju tydligen iaf var trevligt att umgås intimt med kvinnor :))). Pain in my ass! För att förekomma de som brukar gruffa när jag kör operation uthängning - de som skriver normala, trevliga, arga, ledsna, kritiska, berömmande och/eller protesterande mail riskerar INTE att bli upphängda här i Reloaden. De som läser den vet att det är inte ofta det händer! Men mailet ovan var inte ens roligt eller motiverat, ja varför skicka ett sådant överhuvudtaget till en främmande människa? So sorry Tobbe lilla - tryck på Delete nästa gång istället när du skrivit mailet färdigt istället för Send.

Så ett lappkast - från det ena till det andra ... Jag älskar Ursula Wilbys kåserier i tidningen Hundsport. Spelar ingen roll vilket humör man är på, att läsa hennes text får en att sitta med ett fånleende på läpparna till slut iaf. Hon är verkligen en människa som kan konsten att skriva enkelt och medryckande och framför allt Roligt med stort R. Skrattade gott åt den i gårdagens Hundsport, för övrigt det enda jag orkade läsa i postväg när jag kom hem innan jag dök ned i bingen med hundarna för en eftermiddagslur innan jag satte mig framför datorn. Trött så in i norden, nästan så jag börjar fundera på om det har orsaker jag egentligen borde ta reda på :(. Man kan ju inte skylla ALLT på vårtrötthet, i synnerhet när i så fall våren varat hela vintern :).

Hundarna, ja jag har fått släppa på mina intentioner att de aldrig ska behöva vara ensamna mer än högst 5 timmar, men principer är till för att brytas? Vissa dar nu har det blivit upp till sju timmar - ajajaj mitt samvete tär på mig, men de tycks inte lida nämnvärt än har ingen stått med benen i kors när jag öppnat dörren eller käkat upp inredningen. De har sällskap av varandra och får de bara kissa och bajsa på morgonen innan jag åker så, men det är tur att det inte händer varje dag att de behöver vara ensamna så länge. Ofta tar jag med mig jobb hem, mycket kan göras framför datorn hemma men ibland så måste något slutföras eller något möte bevistas. Fast det hade varit värre om det varit unghundar/valpar, en tröst i mörkret, mina är ju tämligen gamla. Nej, nu ska jag sluta :), ha en bra dag säger Annica pannika puddingpastej! *LOL* (internt) ...

3/4-98

Orkade inte ta mig till mässan igår - var aningens trötter, butter. Men hörsägen sade mig att jag inte missade så mycket? När jag kom hem i onsdagskväll luktade det urk burk i huset, har lokaliserat odörens *hjärta* idag. Hönsfodret! Ja, det är inte alla som har tvättstugan full med 5 säckar Allfoder :). De måste ha doserat lite väl mycket med fiskmjöl i denna laddning ... men vad gör man när man inte vill *föda* råttorna i garaget eller gäststugan, för än har de inte hittat hit in i huset. Igår så kom en kille med en praktikant som ville hälsa på mig, Annica Tiger med stort T :-). Ja, jag är alltid lika förundrad - que pasa! Men ser man på besöksantalet på min guide, nu över 300 000, så kan jag iofs förstå att en och annan känner igen namnet. Gav honom en liten kram *skratt*, inte alla som befunnit sig i en Tigers famn och överlevt. Nej, *fniss* nu _är_ jag trött. Man vet för övrigt att man börjar bli gammal när:

2/4-98

Lång dag, kväll, kort natt och nu morgon alldels för fort. Feta-trött! Massor med olästa mail! Gillar inte det, jobbigt att komma ikapp sedan. Ska på mässan idag och kasta en flukt :). Åker in en sväng vid 12-snåret tror jag om inget oförutsätt händer. Kort och koncist - men ha en trevlig dag hälsar en *stressad* Tiger på språng!

1/4-98

Kurs igår, kurs idag och ikväll ska jag jobba över med samma roliga sak som förra onsdagen. Så idag har jag engagerat hundvakt, min käre far kommer hit och håller busarna sällskap. I:a april ja, *skratt* får väl inte hoppas det gäller ikväll. Verkar som många av mina vänner i Reload listan har tagit en liten *time-off*, kanske feta-trötta på Internet, mycket förståeligt iofs. Känner själv att jag stundtals är lite less på både det ena och det andra ;). Får väl hoppas att ni som tjuvläser inte blir less på att läsa våra dagböcker, själv läser jag andras med stor förtjusning. Konstigt! Jag som inte alls är intresserad av *såp-operor* på TV? K. har du fått mina mail? Blir lite osäker när du sa att du skickat till mig och jag inte fått dem. Saxat ur mailskörden igår:
tjena!!
är du manshatare?

Hur i all fridens namn kan någon komma på en sådan absurd tanke :)))) *LOL*? Jag som varit gift tre gånger och har barn? Som umgås hellre med män än med kvinnor i min egen ålder? Så var det med det! Man behöver väl inte hata män bara för att man har åsikter?

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1