Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Nyårsafton 1998

Gott Nytt År

30/12-98

Gårdagen var en riktig fredagendentrettonde-dag :). Hoppas dagen blir bättre. Jag tror att jag börjar bli lite för förutsägbar, folk ställer nästan klockan efter mig verkar det som *ler*. Men tack för omtanken och undringarna varför gårdagens anteckning inte kom upp som den brukar på morgonen. Minner mig lite om förr i världen, långt tillbaka cirkus runt -72, då var det inte många som skulle ha märkt om jag inte hört av mig. En gång höll jag på att dö hemma ensam i lägenheten eftersom ingen saknade mig och ingen undrade vart jag gjorde. Hade precis kommit hem från Marocko, sjuk i bihålorna och med dubbelsidig lunginflammation. Bodde på Söder då, i en liten lägenhet med sängen uppe i taket och en fallhöjd på cirka två meter. Var så sjuk att jag ramlade ur sängen, blev liggande i vet inte hur många dagar på golvet utan mat eller vatten. Jag hade ingen telefon så jag kunde inte ringa någon och ingen hade vägarna förbi, men jag hade antagligen inte märkt om någon knackat på dörren heller för den delen. Jag var ganska matt när jag lyckades kravla mig ut i trappen sedemera och be grannen att ringa mina föräldrar. På sjukhuset fick jag besked om att det hade varit _nära_ ögat och jag lever fortfarande med ärren kvar i lungorna efter den *pärsen*. Jag har varit nära döden flera gånger, mer eller mindre självförvållat men det är nog detta minne som gör att jag har en fobi mot att ligga och dö ensam samt sakta ruttna bort :))), morbida tanke.

Men det var då ... nu är nu. Och nu är det snart nyår :-). Får önska alla ett Gott Nytt År. Ja, inte alla. Vad tror ni skulle hända om någon slängde in avföring i Carl Bilds brevlåda, beställde massor med varor i hans namn och han blev slagen och bespottad? Jag är övertygad om att han nog skulle kunna få stopp på det med hjälp av myndigheterna. Men det är skillnad på folk och fä, eller? Kommer ni ihåg socialdemokraternas udda lilla fågel i personvalet, Novin Harsan? En invandrarkvinna som jag beundrade och tyckte att det var bra att hon körde sin kampanj, synd bara att resultatet blev magert. Under personvalet blev hon slagen och bespottad, ibland av medelålders kostymklädda män ( ofta traditionsbundna invandrarmän). Nazister rev ned hennes valaffischer och ritade hakkors och vandaliserade hennes bil. Ännu fortsätter trakasserierna, ett halvår efter valet. Hotfulla samtal, brev, hundbajs i brevlådan och folk beställer konferanser, tidningar och andra varor i hennes namn bara för att djävlas. Hur kan folk vara så funtade att de gör detta? Stå på dig Novin, fortsätt föra invandrarkvinnornas talan och fortsätt tro på att du bor i en demokrati, för det gör du/vi ju, men man kan undra ibland hur det är ställd med demokratin i Sverige? Skam också till socialdemokraterna som så dåligt stöttar henne.

29/12-98

Shit! Shit! Shit!
Hörde på radio igår morse om att tandläkarbesöken ska bli dyrare nu efter årskiftet. Skönt att jag varit där nyss, tänkte jag. Vad gör jag när jag kommer hem sedan? Biter sönder en plastfyllning :(. Dj*vla tuggummi-tuggande, får sluta med den ovanan. Funderar på att göra något radikalt :-), undrar när jag ska bli stor dvs vuxen och verkligen känna mig som en gammal tant :-)? Har lust att tatuera in en tiger på axeln samt pierca mig - då menar jag ingen liten plupp i näsan..... Ska fundera ett tag till på saken!

Bra början på dagen förresten, fick inte ens upp sidan då servern verkade ha försovit sig alternativt dött rakt av. Nada kontakt! Såg i statistiken att klockan tre inatt lade den tydligen av. För mycket julmust :)))) kanske? Jobbar hemma idag, var inne i hönshuset när mobilen ringer, tufft att svara med fingrarna fulla med hönsskit. Kan man köra mobilen i tvättmaskinen? Vart ska denna dag sluta ;)?

28/12-98

Igår var morsan och farsan på besök :-).
I helgen läste jag min första roman på evigheter. Läste mycket förut, har ett gediget bibliotek inne i datarummet, men de senaste åren har det blivit mest datatidningar och datalitteratur. Men som julklapp till mig själv köpte jag Mankells bok, Brandvägg, vilken jag sträckläste ihopkrupen på sängen tillsammans med hundarna. De tyckte säkert jag var tråkig, men föredrog nog att jag låg tillsammans ihopkrupen med dem än sittande jobbandes framför datorn.

Känns byxorna trånga i linningen? Svar Ja? Läs de tröstande orden nedan (saxat från en intern mailinglista), dock tror jag tyvärr inte på dem *ler*.

 1. Om du äter någonting, och ingen annan ser dig äta det, så har det inga kalorier.
 2. Kaksmulor innehåller inga kalorier. När du bryter sönder kakan läcker nämligen alla kalorier ut.
 3. Nattmackor innehåller inga kalorier. Lampan i kylskåpet är för svag för att kalorierna skall synas i sammanräkningen.
 4. Livsmedel som man förtär av medicinska skäl -- rostat bröd, whisky etc -- räknas inte.
 5. Om du ser till att alla andra i din omgivning lägger på några kilon, så ser du själv smalare ut.
 6. Om du dricker mineralvatten samtidigt som du äter chokladkaka, så elimineras chokladkakans kalorier av mineralvattnet.
 7. Om du äter i sällskap med någon, så räknas inte kalorierna om du äter mindre än den andre.
 8. När du lagar mat så tänk på att sådant som du slickar av från kniv, tex smör, och sked, tex glass, inte har några kalorier.
 9. Snacks och godis du äter under en biografföreställning har inga kalorier; de ingår i underhållningen och inte i kosthållet.
 10. Livsmedel av samma färg har samma antal kalorier. Pistaschglass har lika många som spenat, vit choklad har lika många som champinjoner etc.
 11. All mat som varit i ugnen eller i frysen innehåller inga kalorier

27/12-98

Landet Lätt & Lagom!
Mycket vill alltid ha mer!
En skandal orsakar bara en liten krusning på ytan. Är vi så tama i Sverige? Sväljer vi allt? Orkar vi inte bry oss? Orkar vi inte protestera? I andra länder kan de ta till rejält i sina protester *ler*, ett traktorlass med gödsel dumpat framför maktens boningar för att visa sitt missnöje vore inte helt fel ;).

Tänker på det som avslöjades nu i jul. Att kommunalpolitiker skaffat sig egna unika sjukvårdsförmåner, inga karensdagar, inget sjuklöneavdrag och i vissa fall helt sonika förbjudit sin lokala lönekontorist att göra några som helst sjukavdrag. Vore ganska intressant att *grotta* lite mer i detta. Jo, de tjänar ju så lite :) och jobbar ju så mycket sägs det. Man ser intervjuer där en del beklagar sig och antyder att de jobbar i stort sett 20 timmar om dygnet. Förlåt mig om jag inte tror en sekund på detta. Och - det är skillnad på att jobba och jobba. Det är skillnad på att ha ett stimulerande och ansvarsfullt arbete eller ett mer linjebetonat sådant. Sätt er i kassan på B&W i 8 timmar eller 8 timmar på en stressig akutmottagning - där de knappt har tid att gå på muggen och på B&W måste de ringa in till kassatornet och be om lov att få stänga eller att få en avlösare ditskickad - vilket kan ta sin tid - gäller att ha en stor blåsa. Motttag ett lönebesked som brukar vara knapert redan från start, men pga sjukdom har urholkats till en allmosa. Då kan ni klaga.....

En annan sak berörde mig djupt, fick mig nästan att gråta när jag försökte se scenariet framför mig. Någon tokmört hade lemlästat 4 hästar samt dödat en. Brutalt huggit av frambenen på en av hästarna! Vilken smärta, vilken ångest hästen måste ha känt när den försökte utan framben kravla sig framåt i spiltan, innan döden kom som en befrielse pga blodförlust? Den hade varit alldels vit av lödder när den hittats. Hur kan man vara så grym? Det påstås att killen var förvirrad och psykiskt störd. Konstigt att man allt som oftast *skyller* på detta, jag tycker man hör det allt mer i rättssammanhang. Kan man vara så störd att man inte innerst inne vet vad man gör? Att alla spärrar släpper så totalt? Oftast är ju handlingen i sig väldigt logiskt - när man vet bakgrunden. Tror nog att alltför många slipper undan straff pga att använda detta som försvar. Man kanske skulle införa - öga för öga - tand för tand - eller vad det nu heter :), är jag cynisk om jag tror att antalet brott pga psykisk störning skulle minska?
//kan man skylla på PMS och råna en bank på två miljoner :)

Tänkte genast på - Mamma är lik sin mamma - som Siwan sjöng för länge sedan, när jag läste Evas Reload. Men i den positiva betydelsen att visst går mönstret att brytas! Tror att de flesta är mer medvetna nu om arv och miljö än för 50 år sedan. Fast visst påverkas man och visst är det svårt att förstå sina föräldrar ibland. Men det är bara inse att man kan inte göra om dem och de kan inte göra saker ogjorda. Man får ta det goda med det onda, anamma det positiva och helt enkelt försöka förstå/se det negativa och undvika att föra det vidare till sina egna barn. Dock behöver man ju inte vara så drastisk som jag var :-) i mina försök att frigöra sig.

26/12-98

Stressfri och lugn dag igår oxå. Några av plast-barnen med barnbarn var på besök och som vanligt bjöds det bara på fika :-). Tog långa promenader med hundarna och läste tidningarna i lugn och ro samt *kors i taket* tittade en hel del på dumburken utsträckt i soffan. Sedan kunde jag inte hålla mig :))), jobbade 4 timmar på kvällen, off-line för en gångs skull, med att Excel-ark. Iofs kändes det inte som att jobba, då det enbart var kul att börja sammanställningen i Excel. Är man en arbetsmyra? Eller är det bara så att jobbet är så fruktansvärt kul? Just nu känns det positivt och jag tycker att jag kan styra upp det på mitt sätt.

Julen i sig är ett fint tillfälle att mitt i mörka vintern koppla av och samla kraft inför återstoden av vintern. Många firar den på rätt sätt och har den underbara jul de planerat, den fina familjehögtid julen är menad att vara. Men ... tänkte på att en del har nog inte haft det lika bra i jul. Hur många har inte gråtit (både inombords och med riktiga tårar) av trötthet, stress, ilska, ledsamhet, besvikelse, frustration, sorg och pga fysisk/psykisk misshandel. Hur många av dem kommer sitta på jobbet på måndag och besvara frågan - Hur har julen varit? - med ett konstgjort leende och svara - Jättefin! Det berör mig djupt!

Får tacka för alla trevliga mail och helgönskningar. Är imponerad av att jag ihågkoms av så många. Det känns bra för egot - jante släng dig i väggen *ler* plus några andra till oxå på samma gång. Får nästan dåligt samvete att jag själv inte sänt några postala eller digitala vykort. Men miljoner tack och miljarder *kramar* sänder jag nu virtuellt, ingen nämnd ingen glömd.

Syns man inte - finns man inte!
Och med syns menar jag att man inte känner att någon bryr sig om, ingen uppskattar en, ingen tycks tycka om dig för vad du är, ingen lyssnar på vad man har att säga, ingen varken risar eller rosar och man betyder *nada* för någon, inte ens för sig själv har man ett värde. När det känns som om det inte spelar någon större roll om man är död eller inte. Been there! Done that! Never going back! Vet hur det känns att var osynlig! Vet hur det känns att vara *i andra hand*! Vet hur det känns att vara den som inte med automatik blir 1:a val! Vem har inte stått på gymnastik-timmen och blivit sist kvar när lagen uttagits av lagledaren. Barbariska metoder :))), hoppas de delar rakt av nu för tiden *ler*. Därför är det ibland lite omtumlande ... lite overkligt ... men som jag sa på en mailing-lista häromdagen - what the heck! - enjoy the ride! Tids nog kommer *jante eller någon annan* och försöker kapa en längs fotknölarna.

Men jag tror och hoppas att jag kan ge något tillbaks, om än på mitt sätt kanske. Jag råkar nu vara i den sitsen att jag kan *saluföra* mina tankar och åsikter, hoppas att de kan vara till någon nytta för någon annan, förutom mig själv. En kille berättade att han hade min Reload som startsida, inte för att han läste den varje gång, men för att det för honom kändes hemtrevligt. En annan berättade att han brukar läsa min Reload och gråta/skratta samtidigt - förhoppningsvis inte beroende på att jag skriver så dåligt *Annica skrattar gott*, men vem vet? Hur som haver - det skulle jag i såfall bjuda på. Jag vet att många uppskattar att jag svarar på mailen (i 99%), kanhända att just mitt svar är det enda mail som *ploppar* ned i deras mail-box den dagen? Många delar med sig av sina tankar och jag försöker besvara dem. Dock är jag ju inte mer än människa, ingen guru på något sätt eller någon som har svaret på allt. Men jag försöker så gott jag kan att hjälpa till och svara på frågor om HTML och funderingar kring min Reload och mina tankar som tydligen väcker andras tankar ibland, både på gott och ont.

Ju mer man lär sig, desto mer ödmjuk blir man och inser vad lite man kan, egentligen

25/12-98

HTML-guiden passerade 500 000 igår - kul :-).
En lång skön avkopplande dag igår. Drällde omkring i mys-pyskläder hela dagen. Sov mycket, det behövdes nog. Inget ute-väder då det regnade - trist. Skippade givetvis Kalle Anka :-). Det var lite kort och koncist gårdagen i ett nötskal... Idag kommer besök så då får man väl *snofsa* upp sig lite. Ha en bra dag!
Familjen hade samlats vid dödsbädden för att höra vad den tillkallade hjärnkirurgen hade att säga.
- Det ser inte så bra ut! Enda utvägen är en hjärntransplantation. Men mycket riskabel. Det är mycket, mycket dyrt och ni måste betala transplantationen själva.
Släktingarna frågade då:
- Hur mycket kostar det?
Hjärnkirurgen svarade:
-För en manlig hjärna 500000 och för en kvinnlig 200000.
Några av de yngre manliga släktningarna försökte se chockade ut. En del nickade på huvudet ungefär som om de tyckte prisskillnaden var helt normal. En del smålog och kikade på varandra och sedan på de kvinnliga släktningarna, lite nedlåtande. Men dottern till patienten var inte nöjd och frågade:
- Varför så stor skillnad på pris?
Hjärnkirurgen svarade:
- Normal prissättning. Kvinnors hjärnor måste prisreduceras då de har använts.

24/12-98

Är ju inte religiös (av vissa anledningar) men så mycket vet jag ju varför man firar jul. Inte är det för att handeln ska slå omsättningsrekord varje år iaf.
Förresten, har du hamnat här i tron att du ska få lite julefrid och *snuttipluttplutt* har du hamnat fel. *Annica ler*, men förövrigt hoppas jag att alla får en trivsam helgafton idag. Hoppas alla barn får behålla sina tindrande ögon kvällen ut.... julen är barnens jul. Men synd om önskan att ge dem den perfekta julen ska innebära att mor och far är slutkörda :) på julafton. En sak jag alltid försöker råda, om nu någon efterfrågar mina råd, angående syskon och rättvisa. När det gäller julklappar är *millimeterrättvisa* bra. Barn värderar inte innehållet, förstår inte om jag får ett (1) paket värt 300 kronor är det ok om lillsyrran får tre (3) värda 100 kronor styck. Gör hellre tre paket vardera för rättvisans skull. Världen är inte rättvis kan tyckas - men måste vi *dunka* in det i skallen på barnen redan när de är små? Tids nog upptäcker de detta! Säger inte att alla barn kan reagera på detta, men det är nog vanligt att barnet ser sig mindre värderat och mindre omtyckt i onödan.

Skrattade gott när jag läste Carros reload, fler än jag har tydligen sina funderingar på varför saker och ting skulle hänga på att man har en dongel hängande och slängande framtill :-). Jag kände en kille som var byggjobbare i många år, sedan så bejakade han sin vårdande sida och tog jobb på dagis, han älskade barn och hade god hand med dem. Han stormtrivdes, men hade svårt att förstå att många tyckte han blev sämre *karl* för det. Många gamla arbetskamrater vände honom ryggen för att de inte förstod hans val och en del av de nya kollegorna (läs kvinnorna) hade svårt att acceptera honom. Detta var för 20 år sedan, förhoppningsvis har det hänt en hel del sedan dess. Eller? Varför har vi så många förutfattade meningar om vad som är manligt och kvinnligt? Vem/vad/vilket förutsätter att bara för att man är en kvinna SKA man gilla hushållsarbete? Hatar att virka och sticka, men jag känner killar som gör det mer än gärna - dock inte helt öppet. De sitter inte på firmafesterna och skryter om det direkt? Kan vi inte skippa allt crap och börja prata om mänskligt? Jag gillar detta för att jag finner det intressant och kul - inte pga mitt kön, typ! Tror att folk skulle bli lyckligare då - efter en viss omställningstid :))). Skit i traditionerna och bryt alla normer. Vill Lotta leka med den docka - fine - men förutsätt det inte. Visa på att det finns annan litteratur än Katty och andra tidningar än Starlet, ge barnen alternativ och möjlighet att välja. Uppmuntra tjejerna att upptäcka datorernas underbara värld. Låt killarna vara med och baka, diska och ställ krav på att de ska städa hemma, exakt lika stora/små krav som tjejerna har/får. Låt tjejerna hjälpa pappa att skotta snö, leka med hammare och spik (barnvänlig sådan givetvis). Vänd på steken, försök se nya vinklar, se sammanhangen. Försök studera dig själv! Ger du lillflickan mer kroppskontakt än lillkillen? En undersökning visade att flickebarn höll modern MOT sig (inåtvänd) men pojkarna hölls FRÅN (utagerande) sig, när de hade dem i famnen vid observationstillfället (tror det var en läkarmottagning). Försök att i skolan, på föräldramöten, på dagis, förskola och grannar/bekanta väcka denna fråga om hur vi ska få våra barn mer jämlika än vad vi drömde om att vi skulle få. Ja, drömde - för många tanter och gubbar sitter fast i sina könsroller vare sig de ville eller inte när de var unga. Lättast! Minst konfliktfyllt!

Men för övrigt *ler* ha en underbar dag!
Annica
//våga vägra ;)

23/12-98

Oj, höll på att glömma att skriva några rader :).
Well, well ingen hade kanske saknat det, men jag brukar ju försöka plita ned något varje dag i min varje-dags-dagbok. Fotografen igår suckade nog av lättnad när han hade tagit sina 5 rullar :). Jag är hopplös framför en kamera, blir så stel och bara skrattar, lite krampaktigt. Hoppas han fick till en bra bild, den ska tydligen täcka en hel sida. Mardröm :)))) om den blir dålig.

Vi hade en liten trevlig avslutning igår på jobbet, tog två små glas glögg som i sig bara smakade varm saft (hade beställt alkoholfritt) - men jag tyckte jag blev lite lurig? Inbillning? Trötthet? Kommer ihåg en gång på gamla goda tiden när jag jobbade på dåvarande Televerket som teletekniker. Vi skulle ha en liten avslutning med glögg - dock ej alkoholfri ;))), vad jag minns så blev det en stor avslutning. Dagen efter kändes det som om hela huvudet bestod av söt, sliskig sirap - inne i huvudet *skrattar*. Imorgon är man ledig, skönt! Säger inte G*d J*l - utan Trevlig Helg.

22/12-98

Ska till en fotograf idag och ta en bild inför en intervju. Lustigt nog är det samma fotograf som tog bilden till Cap & Design och den blev ju bra om jag inte minns fel. Glömde att spara tidningen :), men å andra sidan jag vet ju hur jag ser ut. Eller inte ser ut, om man ska tro vissa *ler*. Tveeggat! Ser ut gör jag iaf, just nu ut i mörkret genom fönstret i datarummet.

På tal om mörkret, midsommar i all ära men är det inte nu man borde fira? När mörkret vänder, midvinterblot enligt gammal manér? Så håll ut - nu vänder det!
*kram* och ha en bra dag!

21/12-98

Har du julpyntat färdigt? Köpt granen?
Börjar du bli julstressad? Hinner du till systemet?
Börjar du få julångest? Räcker inte tiden till? Redan dödstrött?
Har alla julklappar inköpts? Inte glömt någon? Även till kusinen Algot?
All julmat handlats? Lagats? Förberetts?
Städat inför svärmors besök? Även under sängen? :)
Skurat badrummet? Tvättat? Putsat fönstrena?
Postat alla julkort? Glömde du någon?
Själv *skiter jag i traditionerna* och behöver inte ställa frågorna ovan till mig själv. Jag har sett så mycket julhysteri, så många kvinnor som slitit halvt ihjäl sig inför julen och som antiklimax somnat under Kalle Anka på julaftonseftermiddagen. Jag har sett barnen vars ögon inte tindrar på julafton då pappan tittat för djupt i julspriten. Jag har sett en hel del under de åren jag jobbade i sjukvården, tro inte att personalen har tid att sitta framför avdelningens julgran hela kvällen/natten. Jag har sett alla ensamma människor som inte har någon att fira jul med när jag jobbade inom hemtjänsten. Människor vars julsällskap sträckte sig till TV:ns sorl och brus. Ja, för att inte tala om dem som inte ens har ett hem att fira någon eventuell jul i.

Jag har slutat skicka julkort, det gjorde jag när jag jobbade som brevbärare och fullkomligen spydde över alla satans julkort som gjorde livet surt i flera veckor :). Mina tankar gick då till dem som inte fick några julkort alls. Ett år gjorde jag mig omaket att *skicka* ett litet kort från brevbäraren till dem dom inte fick några julkort. Jag har slutat handla massor av julmat och julklappar, detta i samband med att jag jobbade i affär och fick nog av all julträngsel och kommersiell hysteri. Jag har slutat att umgås med släkten under julen - varför umgås då när man inte gör det resten av året - hyckleri har aldrig varit min starka sida.

De senaste 15 åren existerar inte julen i mitt hem, enda spåret som kan härledas till julen är adventsstaken i köksfönstret. Julskinkan gjordes redan i början på december, då den precis börjades säljas och är uppäten för länge sedan. Så för mig är julen som vilken helg som annars, bara ledig några extra dagar. Vilket i sig ska bli skönt! Eftersom jag sällan tittar på TV så störs jag inte av alla program som bara har julen som tema/handling. På nätet däremot blir det BACK-knappen direkt om jag hamnar på en sida med tingel och tangel och överdrivet *julpynt* på hemsidan. Fast jag kan erkänna att jag stundtals kan känna mig lite *apart*. Men jag är jag, kommer aldrig att bli någon annan hur jag än försöker. Men ibland kan jag känna en slags längtan efter något annat.... någon annan.... men det går fort över :-).

20/12-98

Hur nära törs man gå en älgko med kalv?
Den frågan fick jag _nästan_ svar på igår. Strax efter sju på morgonen började hundarna stormskälla på något, jag kikade ut men såg nada i mörkret. Jag tyckte det var lite tidigt - :) - godermorgon alla kära grannar, typ! Jag ropade in dem, Smulan kom som ett skott men Nalle (lite smådöv) hörde mig inte ens. Då tog jag en träbunke och dunkade i verandaväggen så det lät som ett mindre *bombnedslag*, då kom han också springande in som ett *jehu*. Jag såg på honom att han var både rädd och väldigt upprörd. Väl inne fortsatte bägge hundarna att ilsket skälla och sprang fram och tillbaxs mellan *fönsterplatserna* och försökte kika ut. Lite less på oljudet tog jag Nalle på morgonrundan. Han markerade en bra bit bort att det var något han var missnöjd med, men jag förstod inte varför, men jag skulle ... snart.

Väl tillbax, men från andra hållet såg jag en älg i skymningsljuset c.a 50 meter framför oss. Den såg inte så skrymmande stor ut så jag fortsatte, tänkte att den skulle jag kunna hantera - rak höger mellan ögonen om den skulle trilskas (storstadsbons enfaldiga funderingar). Nåväl, efter 25 meter till så såg jag älgkon runt kröken - då blev det tvärstopp, _hon_ var STOR. Nalle var tyst som en mus (fegisen tänkte väl att detta får matte sköta) *ler*. Vi stod alla och blängde på varandra i säkert tio (10) minuter, tills jag nästan blev förbannad och tänkte att här kan man ju inte stå tills *fan kommer och tar en*. Så jag fortsatte vägen fram i sakta mak, med Nalle i betryggande skydd BAKOM mig :). När tio (10) meter kvarstod tills vi skulle kunna skaka hand/tass/klöv med varandra så gjorde älgkon sitt val, halt om i språngmarsch med kalven i hasorna. Ser jag så ilsk ut :)))))?

Kan berätta att samma ko i höstas terroriserade grannen 800 meter bort. Runt tomten finns ju staket och inga äppelträd utanför så här i krokarna har jag inte märkt av dem så mycket som en del andra grannar. I skymningen åt hon och kalven äpplen, vilka antagligen jäste i magen och tydligen hade hon dåligt ölsinne, för x antal gånger fick grannen springa gatlopp till bilen med en ilsken ko i hasorna. Kalven är underutvecklad, ovanligt liten och antagligen sent född vilket innebär att kon utvecklat kraftiga modersinstinkter. En annan ko med två kalvar som är betydligt större har inte besvärat någon vad jag hört?

Som jag sade i en intervju med InternetWorld - Internet har en enorm genomslagskraft. Hur många vet inte vem jag är? Hur många visste det 1995? Söker jag på +annica +tiger på Alta Vista genererar det 2130 träffar - enormt. I alla fall i mina ögon :). Fast är jag lyckligare för det? Jo, på ett sätt! Internet har inneburit att jag mött/träffat en enorm mängd människor via mail och IRL som jag annars aldrig antagligen skulle ha träffat/hört talas om. Dock rent privat är det nästan tvärt om. Men - detta är viktigt, den omvända/omgjorda Jantelagen.

19/12-98

Välkommen tillbax - Susanne :).
Säkert många som saknat dina uppdateringar, jag är en.
Förövrigt är det gnällfaktor 10 idag.
Just nu är jag ganska less på det mesta. Trött på mig själv! Trött på jobbet! Trött på hundarna (gud förlåte)! Trött på ufot! Jag tänker baske mig tillåta mig att vara det också. Har en riktig downperiod på jobbet för att inte tala om hur det är hemma. Allt är så ostrukturerat just nu, men jag hoppas det blir bättre nästa vecka. Det är så pass ostrukturerat att jag inte ens kan sätta fingret på vad som känns fel. Tills dess tar jag en pepparkaka till.....

På tal om pepparkakor - hatar att jag tröstäter när jag känner mig deppig. Men det är så djupt rotat i mig att det är svårt att få bort den ovanan. Väldigt lägligt fick jag en bamse-chokladask i julklapp på jobbet, vilken jag gjorde en djupdykning i igårkväll.

I am behind you, I´ll always find you, I am the tiger
People who fear me never go near me, I am the tiger
And if I meet you, what if I eat you, I am the tiger

18/12-98

Noterar med ett leende att det är fler som har problem med besökaren som _inte_ har en BACK-knapp :). Krya på dig dessutom, Carro!

Man känner sig ganska liten idag med tanke på det som händer ute i stora vida världen. Jag är absolut ingen fan av Saddam, men skulle nog tycka att storbror (USA) och lillebror (England) följde pappas (FN) råd. Någon dj*vla ordning får det vara. Sedan kan jag ju inte undsläppa mig en *bitchig* kommentar - väldans lyckträff att det skedde just nu när Clinton skulle få besked om eventuell riksrätt. Det beslutet är nu uppskjutet - blev ett litet *träffande* skämt :).

Har på drygt 6 dagar nu kollat in nästan 1000 privata hemsidor med mer eller mindre skiftande karaktär å jobbets vägnar. Någon som tror mig när jag säger att jag _inte_ tänker surfa på ett bra tag, mycket bra tag. Fast jag är inte mycket för att slösurfa annars heller. Söker mest information, uträttar något via webben eller kikar på sidor vars urlar vänliga människor skickat in privat till mig. Huvudnyttan för mig med nätet är e-mailen och inget annat....
Ha en bra dag!
Annica
//redan trött på julen som inte ens varit än

17/12-98

Jättegod julmiddag igår, får nog omrevidera min uppfattning om julmat. Kan det bero på dålig kock hemma (jag själv)? Troligen! Janssons frestelse, mumma mumma och vilka revbensspjäll. Magen stod i fyra hörn :), dags för mjukisbrallor idag. Hatar kläder som sitter åt....

Män kan inte våldtas!
Av någon anledning hör man ofta detta uttryck, men är det verkligen sant? Tror inte på det, allt ofrivilligt tvång och all ofrivillig förnedring i samband med en sexuell handling är våldtäkt - oavsett kön och oavsett vem som utför den. Tänker på Viagra-skvadronen :), som lockade med sig en kille på trekant - dock slutade den i tvång och förnedring för mannen. Tror att han kan hålla sig för skratt idag. Tror att hans syn på kvinnor har förändrats en aning. Tror att tanken bakom (om det nu fanns någon) blev förfördelad och fick motsatt verkan. Förstår inte vitsen med det hela? Öga för öga? Bevisa något? Vadå? Ett nej är ett nej även om det var ett ja i början, oavsett vem som tog initiativet. Snabb tändning på alla cylindrar kan snabbt kylas av om *vibbarna* blir fel av olika orsaker. Då måste ett nej respekteras, den som påstår att en kille som har erektion inte kan avbryta om kvinnan vänder ett ja mot ett nej är fel ute och detta gäller givetvis vice versa. Kan han inte det är det något fel på honom rent psykiskt. Vem har inte hört (speciellt när man var ung) att det är livsfarligt för en kille att få stånd och inte få utlösning :)))). Undrar hur många tjejer som gått med på samlag pga detta trots att de egentligen inte ville? Känns det så svårt är det väl bara att gå på muggen och runka av sig så det eventuella spänningstillståndet släpper.

Jämställdhet ska bli EU:s ledstjärna! Helgens toppmöte beslöt att jämställdhetstanken ska genomsyra allt arbete i EU. Gott! Men hur var det med jämställdheten på toppmötet? Av 52 ledamöter var 3 (tre) kvinnor, alla från Norden. Att säga alla från Norden var kanske att ta i *skrattar*, låter som om det var en hel drös. Skrev ju häromdagen om att en undersökning visade att kvinnornas löner fortfarande släpar efter och en orolig tendens är att gapet inte ens minskar, trots allt tal om jämställdhet. Kvinnor tjänar fortfarande bara 83 % av männens löner. Även om man nu räknar bort faktorer som ålder, yrkesgrupp och erfarenhet så är skillnaden för stor mellan könen. Vad gör JÄMO åt detta :)?

Läste något i Computer Sweden igår som förvånade mig stort. En kille blev sparkad från Cisco för att han hade skickat ut ett s.k sexistiskt skämt via företagets interna e-postsystem. Den amerikanska ledningen gillade inte tonen i skämtet, dock tyckte de flesta andra att ledningen gått lite väl hårt fram (jag oxå). Vart går gränsen för ett skämt? Diskriminering? Vad är roligt? Skämtet? Jo, ungefär i samma stuk som dem jag brukar slänga in ibland och som retar *skiten ur vissa män* :))). Själv tycker jag att det enbart var kul, liksom de omvända varianterna av samma tema. Fattar inte _hur_ någon kan ta illa upp? Fattar ni?

How many male chauvinists does it take to change a light bulb?
None - let the bitchies do the dishes in the dark!

16/12-98

Idag ska vi käka julbord på jobbet, med ett informationsmöte innan. Julmat! Är faktiskt inte alls förtjust i julmat. Jag hade ju hellre åkt in till stan och träffat tjejerna. Men man kan inte göra två saker på en gång, iaf inte om det är flera mil emellan ;). Dock annars är ju kvinnor kända för att ha en simultanförmåga vida överstigande männens *ler* (alltid retar det någon att påpeka det). Men sant! En del män kan ju inte ens gå och prata samtidigt? Lustigt!

Igår var busarna ensamma i 8 (läs åtta) timmar, men de var lika glada ändå när jag kom hem och ingen olycka skedd inne. Var såååå orolig, men mötet drog ut på tiden med två timmar. Det _var_ ett mycket viktigt sådant oxå, annars brukar jag bryta och säga som det är att jag måste hem till hundarna. Men jag får ta igen det idag på förmiddagen, åker inte in förrän senare idag. Ändå vaknade jag (utan väckarklocka) strax före 05.00 som vanligt, fast jag egentligen bort kunna ta en skön sovmorgon. Har tagit mig an en stor utmaning på jobbet och jag hoppas det går vägen. Känns lite pirrigt! Lite ovant! Men jag ska inte klaga om jag jämför med hur det var att vara arbetslös eller att plugga s.k heltid på Kunskapslyftet. Utmaningar är utvecklande! Säger dom :))).
Annica
//känner mig inte värst spirituell idag, märks det?

15/12-98

Idag har jag ingen lust att skriva något känner jag.
Så jag låter er betrakta en bild istället,
vilken i sig säger mer än 1000 ord :-).
Jämlikhet i världen

14/12-98

Abortmotståndare i USA har nu dödat 6 människor samt skadeskjutit än fler. Hur resonerar de? Obegripligt!
En lugn söndag igår. Typiskt tråkig :). Vet inte varför jag inte gillar söndagar, kan bara gissa. Lite har det väl med att söndagen är vilodagen - har hört det x antal gånger i min ungdom så det är väl bara en naturlig reaktion. I oss alla finns nog en liten *revoltör*. Men det är en bra dag att göra allt det där tråkiga man inte hinner i veckan och som inte görs av sig självt, typ skura muggen :), dammsuga och tvätta. Borde egentligen ha borstat busarna men orkade inte. Förresten är det svårt nu när det finns så mycket snö ute, de drar alltid in några kilo per gång och det är svårt att borsta en blöt päls.

Hela Sverige är i gungning :), Arne Weise tänker kanske inte sitta i rutan på julafton. Orsaken är tydligen att de tänker byta ut Bengts röst i Kalle Anka på julafton mot en yngre, okänd förmåga. Spelar roll? Eller gör det? Jag måste vara urbota tråkig när det hela inte berör mig ett dugg. Men däremot vet jag att Arne Weise betyder enormt mycket för alla dem som sitter ensamma på julafton, det ska han ha stor *credit* för.
Ha en bra dag! Take care!
*kram* Annica
Förresten - höll på att glömma!
Läs om - Tacka vet jag karlar *fnissar hejvilt*

13/12-98

Hoppas alla får en fin lucia idag :-).
Igår, efter alla morgonbestyr, kastade hundarna och jag mig på slafen och tog en riktigt skön förmiddagsslummer - ingen ringande mobiltelefon som störde. En välbehövlig *paus*. Jobbade lite pö om pö under hela dagen igår, men varvade med annat så det kändes inte så betungande. Skrattade gott när jag läste Marinas och Katinkas dagböcker :))). Läs om Marinas favoritsysselsättning just nu eller Katinkas landsortsresa. Dock kan jag försäkra Katinka om att livet på landet är bra lugnare än så, i vanliga fall :-). Pratade bort en stund med Katinka analogt - vad vi än börjar diskutera/prata om slutar det ALLTID med hundsnack. Jag sa att skulle någon höra oss skulle de tycka vi var dj*kligt tråkiga, ungefär som jag upplever det när jag hamnar i ett sällskap som BARA pratar blöjor, barnsjukdomar och uppfostran. Tur att vi alla är olika!

När jag stod i kassakön i fredagskväll såg jag rubrikerna hos en välkänd skvallertidning - Snedstegen och fadäserna på Nobelfesten. Redan DAGEN EFTER i tryck, alla som är någorlunda bevandrade i veckopressens tryck/inlämningstider av skrivna artiklar vet att det är _en_ omöjlighet. Undrar om någon tror på det dom läser? Nu är jag ingen fan av sådan skvallerpress så jag köpte inte ens tidningen i studiesyfte.... men tror knappast att det var förra årets Nobelfest de skrev om.

Då kommer jag osökt in på gårdagens tema. Ett förfluget ord/en fras ivägslängd muntligt i ilska eller av illvilja klingar bort, om än att den kanske fastnar och *ringer* i mottagarens öra. Däremot samma sak i skriftlig form *ligger där det ligger*, oavsett om det är i en tidning, på webben eller i ett brev. Men en tidning har en ansvarig utgivare och en bok oftast en förläggare, med ett visst ansvar av det publicerade materialet. Även om det kan bli likt det jag beskrev ovan i viss typ av press :-). På webben däremot är ordet fritt (inom lagliga gränser) - vilket i sig är bra tycker jag. Men jag ser en fara - bristen på källkritik! Många lärare använder Internet i sin undervisning. Eleverna får söka information på nätet istället som förr i böcker på biblioteket. Vem ansvarar för att de inte går vilse på nätet? Vilseleds? Missinformeras? Kan ju bli fatalt? Tänker då bl.a på dessa nazistiska sidor som vrider och vänder på sanningen och förnekar densamma och alla obskyra underground-sidor. Bara för att något är publicerat på en hemsida är det ju inte med automatik sant.

Varför blinkar inte kvinnor under förspelet?
De hinner inte.

12/12-98

Tack alla som hörde av sig igår samt reagerade på inlägget i gästboken. När jag läste det först igår skrattade jag bara men när jag läst igenom det ett par gånger blev jag nästan arg :-). Hur kan man bara skriva så i en främmande människas gästbok? Konkret kritik, okey! Men rena rama personangrepp utan grund? NEJ! Nu kanske jag inte var rätt person att göra så emot *ler*. Hans ursäkt på förmiddagen i gästboken tar jag inte ens på allvar, utan mer som en panikreaktion på alla mail som *plonkade* ned i hans mailbox (vad jag erfarit) från mina vänner på nätet. Har plockat bort ytterligare inlägg som gjordes senare igår av samma filur. Nu räcker det ... back off!

Det som gör mig ledsen är att sådant här är inga ovanligheter på nätet. Jag är *luttrad*, men tänk om någon hade skrivit så i en nybörjares gästbok? Antagligen hade den personen tagit mycket illa vid sig. Tänker på killen (helt okänd för mig) som skickade ett mail till mig med enda texten i body - DU SKA DÖ! Tja, det ska vi alla svarade jag. Men tänk om han hade sänt det till någon kvinna som låg i skilsmässa från sin make och hade det jobbigt, med möjlig hotbild i verkligheten. Hon _hade_ nog tagit mycket illa vid sig? Tänker på den lilla tjejen, bara barnet, som med hjälp av sin mamma hade lagt upp sin egen första lilla hemsida. Vad stolt den lilla tjejen måste ha varit? Kan se mig henne framför mig. Kan även se henne framför mig dagen efter när någon dj*vla idiot hade lagt in ett elakt, minst sagt, inlägg i den nya gästboken. Varför? Personen måste ju ha sett att det var ett barns hemsida? Varför gör man sådana saker? Vad driver folk? Tron att man är anonym bakom tangentbordet? Att det är lättare att säga/göra saker när man inte ser den andra i ögonen? Bristen på kroppsspråk och nyanser på nätet? Brist på förståelse vad sådant kan göra andra illa?

Jobbade igårkväll - gick av bara farten :). Är du swipnet-kund? Intresserad av att bli testpilot? Ila då hit! På tal om att jobba - tror inte att en del förstår att jag jobbar med Internet, därav är jag uppkopplad både via jobbet och hemma. Jag använder datorn som arbetsredskap likt andra använder radion, en hammare eller köttyxa :).

11/12-98

Vill du få en fin julklapp, besök Hanna :-).

För ett tag sedan slängde jag ut en kille från Dagbok på nätet, Wojwoj. Orsaken kan vara :), men det var befogat!. Men han måste ha blivit *arger* :). Nu har han skickat runt ett mail till c.a 300 personer (dock ej till mig??????) Har fått ett antal mail inatt om detta. Kan han inte vara lite mer orginell? Foto 50x50? Liten beskrivning? Luktar hämnd tycker jag för att han blev utslängd!! *Annica bara skakar på huvudet*
<snip>
Jag skriver till dig därför att jag håller på att starta upp en ny samlingsplats för alla som skriver dagbok på webben. Det är meningen att alla som skriver skall samlas till en samlingsplats som förhoppningsvis blir den absolut största. Jag har fram till idag skrivit till drygt 300 prs som jag hoppas vill vara med.

Det vore mycket roligt om Du ville var med från första början. Om Du är intresserad ber jag dig att lämna ditt OK genom att skriva några rader som Du vill skall vara med i presentationen samt ett foto på 50*50 pixels. Adressen (URL) för sidan är ännu lite osäker men givetvis får Du information så snart som jag har fått ditt OK. Jag hoppas att Du vill vara med och hälsar dig välkommen.
</snip>

Samma kille gjorde detta inlägg i min gästbok (numera borttaget men sparat) *Annica skakar på huvudet ordentligt nu*
Fri Dec 11 02:20:30 1998 wojjen from 195.100.26.35
Hej på dig. Har kollat på din sida idag Annika och tänk, jag tycker det är riktigt synd om dig lilla Du. Har Du inget riktigt liv? Stackars lilla. Har du ingen att prata med? Att behöva leva sitt liv genom en dator kan inte vara lätt. Stackars lilla. Men det är klart, utan att behöva uttrycka mig i förnedrande ordalag räcker det ju att kolla på korten föreställande dig. Det framstår som helt naturligt att ingen normalt funtad man ens skulle kasta dig en snabb blick. Men men, kan man få igen på nätet vad man förlorar på "karusellerna" så är väl det bra. Kul att även Du kan få lite känsla av erkännande och uppskattning. Synd bara att det är av en platt skärm. Sänt är livet Annika. Vissa får det andra inte. Jag tycker att det är uppriktigt synd om dig men Du får väl att fortsätta att leva ditt liv genom detta mediet. Dina åsikter har jag inget att anföra i sak emot. Du får ju naturligtvis tycka vad Du vill, men kanske vore väl ändå "kunskapslyftet" något för dig. Wojjen Jur.stud.

........återgång till riktiga livet :))))).........
Efter fyra (4) timmars sömn ringde klockan 04.45 igår. klev upp som en zombie. Iväg till jobbet och var där tidigt bara för att jobba av lite innan ett möte - dock så funkade inte min nätverksanslutning. Stress hem sedan, väl hemma upptäckte jag att jag var utelåst. Allt strul med sotaren hade gjort att jag glömt att ta med mig MINA nycklar. I sådan här lägen är det *smuttigt* med mobil. Snabbt samtal och så iväg över I1 (militären i Kungsängen) via skogsvägen. Dunkade på bra, jag som alltid brukar köra så försiktigt? Kände mig i ett sinnestillstånd att det hade varit egalt om jag kört åt helskotta eller frontat med en uppdykande bil. Skrämmande men samtidigt fascinerande? Nåja - inget hände! Väl hemma kände jag att jag måste bara lägga mig en stund för jag var så trött att det bara snurrade i huvudet. Precis när jag var på väg bort i drömmarnas land hörde jag mobilen ilsket spela "Born in USA" i köket, så det var bara att kliva upp igen.

Har börjat filtrera en del av mailen, Trafik har hamnat i en egen mapp. Behändigt :)))), markera alla och tryck DELETE om det inte passar :)))) eller läsa när man har tid, ork och lust. Hur som haver blev det väldigt lugn i *låddan*.

Vi fick börja rösta för drygt 70 år sedan. Tack för det! På 60-talet var kvinnoidealet som nedan. Så det går ju framåt!
I en amerikansk hushållsbok från 60-talet går det att läsa följande råd:

 1. Ha middagen färdig. Planera ingredienserna redan kvällen före så att du är säker på att rätten blir lyckad och att allt blir klart i tid tills din man kommer hem.
 2. Fräscha upp dig. Vila i 15 minuter så att du ser fräsch ut när du tar emot din man. Förbättra din make-up och sätt upp håret med ett band.
 3. Städa undan i huset. Ta en sista runda genom rummen och plocka undan skolböcker, leksaker och papper. Torka av borden med en trasa.
 4. Tänd en brasa i öppna spisen. När det är kallt under vintermånaderna bör du tända en brasa, som din make kan koppla av framför.
 5. Eliminera alla oljud. Vid din mans hemkomst ska tvättmaskinen och dammsugaren vara avstängda. Säg till era barn att hålla sig tysta och lugna.
 6. Ha ett vänligt bemötande. Ge din man ett stort leende och visa att du är glad att se honom. Låt honom prata innan du gör det, för det han har att säga är viktigare.
 7. Låt kvällen bli hans. Klaga inte om han kommer hem sent eller äter middag på restaurang utan dig. Försök i stället förstå vilket pressat tidsschema han har.
 8. Skapa en lugn atmosfär. Se till så att ert hem blir en bra plats för avkoppling, så att din man får en chans att återhämta sig fysiskt och psykiskt.
 9. Gör det bekvämt. Låt honom sjunka ner i en skön fåtölj eller lägga sig i sovrummet. Ha en kall eller varm drink redo, rätta till hans kudde och erbjud dig att ta av honom skorna. Prata med en mjuk och behaglig röst.
 10. Var inte frågvis. Ställ inga frågor om vad han har gjort under dagen. Kom ihåg att han är husets herre och alltid gör sitt bästa för att vara rättvis och ärlig. Du har inte rätt att ifrågasätta honom.

10/12-98

Ta en ketcupflaska - håll den upp och ned. Skaka och dunka på den och du får se hur jag upplever det just nu, den s.k ketcupeffekten. Idag kommer sotaren, hade tänkt att vara hemma men ..... allt går att lösa med lite besvär. Nåväl, snart är det jul och ledigt några dagar. Ska nog verkligen försöka koppla av och ur så mycket som möjligt.

Styrelsemötet i OPK var mycket givande igår. Vilken energi och vilken kraft, trots att alla jobbar heltid med annat. Vilka kompetenta tjejer! Ny *sig* kanske? Fritt citerat från en annan Annica -
OPK - det bästa som hänt Internet sedan Netscape 4.5
Annica
kommer igen ... :) med mer långrandiga inlägg.

9/12-98

Hade tänkt ta semester nu tre dagar - men ..... nåväl ska iaf iväg och klippa mig på morgonen innan jag åker till jobbet. Sedan ikväll ska jag på OPK-möte inne i stan.

8/12-98

Kul i jul - nu räcker det med snö. Att ta sig till jobbet igår tog en och en halv timme. Har de evakuerat ALLA plogbilar till Gävle? E18 var en katastrof - påfarten till den samma var av karaktären - påfarten Gud glömde (helt oplogad) och resten var inte mycket att hurra för. Hate it! Hemma har de plogat 3 gånger - bonden kommer bara om det är mycket dvs inte alltför ofta. när jag kom hem igår såg jag inte ens vart vägen gick - vitt och vitt - inte ett hjulspår. Grannen längre bort hade halkat ned i diket :) och det var ju uppmuntrande *ler*. Men jag kom uppför sista kurviga backen utan att landa i potatisåkern.

Hörde på nyheterna att en ny undersökning slagit fast att inget har hänt på lönefronten när det gäller kvinnors löner kontra männen sedan förra undersökningen 1996. En kvinnlig chef har bara 72% av dito manlig sådan, genomsnittslönen för kvinnor är 16000 respektive 19000 för män. En annan undersökning visade att det fortfarande är mannen som kör största och bästa bilen i de hushåll som har två bilar, trots att ofta kvinnan behöver en större och framförallt säkrare bil att transportera barn i bl.a. För det är fortfarande hon som gör det i majoritetsfallen :(. Så ni killar som hävdar att vi är jämlika - ta och se er omkring lite grann. Mycket finns kvar att göra/åtgärda. Men allt är ju inte bara öken, se White Ribbon.

Känner mig ganska grinig och oinspirerad för övrigt. Retar mig på mycket - utan att säga något och det retar mig ännu mer. Ids inte ta konflikten att ta upp det jag retar mig på. Är trött på att få *skit*, trött på att vara den som pekar med *pekpinnen*, trött på att vara den som påpekar, trött på att vara den som kritiserar och trött på uppförandet hos vissa av mitt eget kön.

7/12-98

Skrattade gott när jag läste Carinas dagbok och hennes kommentar angående OPK-mötet 2/12. Jag liten? Que pasa? Själv har jag en helt annan kroppsuppfattning minsann. Fast hon menade nog längden enbart *skrattar*...

Funderar på att ha Trafik-tröjan på mig idag om jag nu blir plåtad på förmiddagen som tänkt. Fast i så fall blir bilden inte publicerad förrän i mitten på februari - men ändå ... vore ganska kul. Hade tänkt att ha tröjan på mig på OPK-mötet men ångrade mig, tänkte att det kanske inte var ok. Men där hade jag fel - som vanligt. Två andra hade tagit på sig sina Trafik-tröjor så det hade ju varit kul om jag oxå hade haft den. Undrar hur många mailinglistor som har en egen T-shirt? :))) Kul initiativ - tack *G* - Riddarn ;-).

Tror inte att Robinsson-finalen medförde något gott med sig. Funderade lite igår på detta med *Biggans* resonemang att tjejerna ska hålla ihop och röstade bort enda sista kvarvarande killen. Det blir ju lite fel om man resonerar så - visst ska tjejer hålla ihop men på rätt sätt. Att rösta bort någon enbart pga av kön är fel, det är en av anledningarna till att jag inte riktigt gillar kvoteringar. Visst ska man jämna marken så att tjejer kan välja mansdominerade yrken och tvärtom (mer killar i vården tack) om de vill. Visst ska man uppmuntra! Ge advekat utbildning! Men inte enbart urval beroende av kön, jag är mer övertygad om att rätt person på rätt plats gäller. Skulle det råka vara så att en kille in facto är mer kvalificerad för en anställning ska man ju inte välja en tjej med lite mindre kompetens bara för att hon är tjej. Men är bägge lika kvalificerade kan man ju välja tjejen då eller tvärtom beroende på om det är övervikt åt ena könet tidigare på arbetsplatsen. Bättre är att tidigt uppmana och uppmuntra tjejer att välja yrkesväg efter vad DE gillar och är intresserade av. Att de inte ska begränsa sig av om yrkesvalet anses manligt respektive kvinnligt utan välja det de känner för.

Hade lite storstädning igår på Dagbok på nätet! Resulterade i 10 lediga platser spritt fördelad - dem som vill in nu får välja vart de vill hamna. 14 mail avsända där jag undrade om de upphört skriva dagbok/bytt url samt då jag inte sett någon länk tillbax. Hoppas jag får svar, tråkigt om någon flyttar sidan och glömmer att maila nya adressen till exempelvis.

6/12-98

Igår blev man riktigt insnöad, mycket snö kom under natten och allt var vitt, vitt så långt man kunde se. Plogbilen kom och plogade upp vår lilla väg som leder ned till byn, tacknämligt :). Hundarna älskar snö så de blev glada men själv är jag kluven. Visst är det fint och trevligt med snö, men ju mer snö desto besvärligare att ta sig till jobbet. Hatar att köra bil på isiga och snöiga vägar. E18 går väl an, den brukar bli uppkörd men alla andra vägar som jag måste köra för att ta mig till E18 brukar inte vara lika bra.

En svag sekund förra veckan lovade jag att göra en skinka till helgen. Gjorde en igår - en liten ;). Smulan var som tokig av doften. Hon bara pep och voffade, när jag satt i datorrummet kom hon in ett flertal gånger för att *apportera* mig till köket. Väl inne - satte hon sig nedanför bänken där skinkan stod och svalnade, meningen var tydlig - NÄR SKA JAG FÅ? Hon hade ingen ro i kroppen under hela eftermiddagen. Stackars liten ....

Såg finalen i Robinsson. Har inte tittat tidigare och jag kan ju lugnt säga att det var nog lika bra. Robinsson *suger* - mer ett socialt sällskapsspel än en tävling om vem som är bäst i gänget på att överleva på en öde ö. Byt namn :) på programmet anser jag.

Tre stadier i en mans liv:
1) Han tror på tomten.
2) Han tror inte på tomten.
3) Han är tomten.

5/12-98

Kalastrubbel igår på mailboxen, kom inte åt eller kunde ej skicka mail på hela dagen igår. Första gången det hänt! Men *shit happens*, men ni som skickat mail vet hur läget är - vet ju ej om alla kom fram även om de nu skulle köas som det så vackert heter.

Hennade håret igår. Jag tycker grått hår är snyggt - på andra ;). Såg häromdagen massor av gråa hår i luggen och det _tyckte_ jag inte om. Annars det andra som kommer med åldern, rynkor och gäddhäng *skrattar* tycker jag inte gör så mycket, men håret är viktigt. Iofs vad hjälper det om håret är snyggt om resten är en katastof. Men så illa ska det väl inte vara? Brukar inte bry mig så mycket om utseendet, det är ju insidan som räknas. Samma sak när det gäller kläder, är inte urtypen som springer och jagar det senaste i mode-butikerna. Klär mig i det jag trivs i, även på jobbet. Än har ingen sagt något? Hörde en annan som berättade att på hennes jobb hade de något som kallades *dresscode*. Vilket innebär att hon förväntas vara klädd på ett speciellt sätt på jobbet. Huvaligen - _ingen_ jag säger ingen skulle få på mig kavaj och kjol :)))), hellre sa jag upp mig.

Fick höra en sak igår som gjorde mig ledsen i ena ögonvrån. Grannarna mittemot hade en karelsk björnhund stående i löplina utomhus. En unghund, max 1 år och var jättefin. Dock något ovan med andra hundar så det blev inga närkontakter med mina hundar för det anser jag vara min plikt som flockledare att se till att de slipper frotteras med hundar som i osäkerhet hugger och morrar åt dem. Men hunden i sig var jättefin och snäll mot barn och andra människor. Jag hörde ibland att han gnällde och skällde lite ibland när ingen var hemma men mig störde det inte ett dugg. Så en dag var han bara borta! Frågade, fick till svar att de lämnat bort hunden då de inte hade tid och inte ville lämna den ensam ibland. Tråkigt tyckte jag men rimligt. Men igår fick jag höra att de avlivat hunden. Inget ont emot dem, jag fick höra anledningen och det var den som gjorde mig ledsen. En dag när hunden hade låtit extra mycket hade en annan granne ringt tanten till jobbet !!!!! och klagat på att hunden störde henne så hon inte kunde plugga ???? De hade då antagligen blivit så ledsna och tog så illa upp att de inte såg något annat val att avliva hunden. Att de inte frågade runt om andra upplevde att hunden störde? Nämnas kan att hon som klagade själv har en *rottis*.

Detta föranleder mig flera funderingar. Dels varför törs de inte klaga hos mig? Mina hundar skäller mycket när folk passerar och när de hör/ser rådjur och andra djur som stryker runt tomten. Jag har hört att när hennes kille och hans släktingar passerar har de skrikit "Håll käften hunddjävlar" :)))) när de inte sett att jag varit ute och hört. Men de har aldrig sagt mig rakt i ansiktet att de tycker att hundarna skäller för mycket. And so what? Inte skulle jag avliva mina hundar för det. Måhända gå ut och *hyssja* dem en gång extra kanske? Njae ... ;). Bor man på landet så får man tåla att hundar skäller. Finns bandhundar längre bort som låter 10 gånger värre, mig stör det inte ett dugg, tvärtom. Dels kommer andra funderingar om varför folk är som de är? Jag litar på min känsla för vilka jag kan lita på och vilka man bör undvika (även om det inte alltid stämmer). Gillar inte folk som inte är ärliga, som inte står för vad de säger och gör. Människor som vänder kappan efter vinden, strävar efter att vara vän med alla och samtidigt talar illa om alla ;-).

Förut hade jag en riktig logg på första sidan som jag brukade analysera själv, men slö som jag är skaffade jag mig en av alla de services som finns på nätet, http://www.TheCounter.com/. Där finns en liten *feature* som tog lång tid innan jag upptäcke, nämligen att man kan se vilka sökord de senaste haft som sökt och hamnat på sidan. De söker ofta på mitt namn och på HTML, men att de hamnade hos mig när de sökte på porr för kvinnor var lustigt ;).

HTML
porr för kvinnor
dagbok
dagbok
www.atiger.pp./sida.html
html
"annika tiger"
tiger html nybörjare
"annika tiger"
atiger

Fick ett mail igår som värmde ända in i hjärteroten - ja, jag har en sådan ;) någonstans långt inne. En kille som tackade mig för att han via min HTML-guide lyckats erövra ett efterlängtat pris. Det är sådana mail som ger mig kraft att fortsätta. *Fuck you* mailen som jag visade exempel på häromdagen är bara en fis i rymden ;) jämfört med det mailet jag fick igår :). Credit! Tack! Puss och kram!

4/12-98

Trötter är bara _förnamnet_ just nu.
Orkar inte skriva något idag :-).
Så kort och gott - ha en bra dag! Annica

3/12-98

Subject:
Date: Tue, 1 Dec 1998 21:30:43 +0100
From: karlsson52@hotmail.com
To: atiger@swipnet.se

Tjena Tiger vaddå skulle vi men vara så sämre än hundar? okej en och annan fis kan väl komma ibland men vadå ni då ? stinker av all slags smörja som förpestar hissar och andra gemensamma lokaler, och jag vet minsann var dammsugaren står om jag skulle vilja så det så.

Hur i helskotta kan man vara så *fucking* humorlös så man slänger iväg ett sådant här mail? Förstår inte vitsen? Har han inte en BACK-knapp på sin browser? Mina sidor är frivilliga att besöka dessutom. Han skulle veta att jag är allergisk mot parfym :)))) men fisar har jag inget emot, that´s natural. Till och med kungen fiser.... Inte en *smiley* eller en *hint* om att han har iaf en liten glimt i ögonvrån. Det har jag när jag skämtar om män, men att det bara är somliga som fattar det? Får mycket responser från just män/killar som är positiva och fattar vitsen med det hela. Ni andra - FUCK YOU! Ge f*n i att sända iväg mail som ovan, jag är inte intresserad av att emotta dem - knappast någon annan heller. Min mailbox är inte andras slasktratt. Skulle aldrig ta emot sådant IRL. Gärna mail som är vettiga men med kritik, frågor och funderingar.

Trött - lång och jobbig dag igår men kul. Först kursen sedan träffen med OPK, se gårdagens inlägg. Kul att få fler ansikten bakom mailadresserna.

2/12-98

Kurs med Kurt idag oxå!
Igår analyserade vi TCP-headers plus körde med en linjelyssnare. Kul att se vad som händer exempelvis när man skriver in en url i location-raden och *donkar* på ENTER. Det är en hel del som ska fixas och donas med innan web-sidan har laddats in.

Sedan efter kursen idag ska jag försöka ta mig till OPK!
Smulan har gjort illa sig men jag kan inte lista ut vart. Igår morse var hon ute och sedan när hon kom in gick hon och *ojjade* sig. Pappa tyckte att hon verkade vara mycket mer dämpad än vanligt på dan och när jag kom hem så blev hon *ojjig* igen. Har kollat alla tassar, alla klor samt försökt att lokalisera om något är stukat i något ben. Men hon *ojjar* alltid på olika ställen. Hoppas det går över, för Smulan gillar inte veterinären milt uttyckt.

Fick ett reklamerbjudande från Damernas värld igår i brevlådan - tjoflöjt - dam är nog det minsta jag är. Men jag har ju fyllt 45 så de antar väl att jag antingen är det eller vill bli det. Med en personlig gul *stickers* (med tryckt handstil) påklistrad där det stod Hej Annica! Det här fina erbjudandet borde passa dig? Mvh Susanne Ljung. Precis som om jag nu skulle tro att denna Susanne satt och tryckte på små *stickers* och skickade till mig personligen. Fånigt! Fick ett mail från min dotter igår :)))), tog ett tag innan jag fattade att det var hon för på avsändaren stod det ett killnam. Kram och puss på dig!

1/12-98

Kurs med Kurt idag oxå!
Analyserade IP-headers igår, det var kul och framförallt lärorikt. Fick en del AHA-upplevelser och förståelse för saker och ting som varit rena rama grekiskan förut. Tänk, på en dag lärde jag mig mer än på en termin på komvux, *skrattar* se sidan om det så kallade Kunskapslyftet.

Hundarna lika sura som vanligt när jag är borta från 7 på morgonen till 7 på kvällen. I vanliga fall när jag kommer hem är det rena rama cirkusen, glädje och de vanliga hälsningscermonierna. Nu visar de tydligt att de anser att jag har varit borta för länge genom att inte alls hälsa :) eller bara vifta förstrött på svansen och blänga lite surt på mig och inte ens bemöda sig att möta mig i dörren. De är som små barn... Vem kan påstå att en hund _bara_ är ett djur, de har bevisligen både tankeverksanhet och förståelse för vad som händer och fötter :-). När jag laddade ned mailen suckade jag bara - har nästan redan nött ut DELETE-knappen - orkade inte ens ögna igenom dem. Hoppas jag inte raderade något som var mer privat och som jag borde ha svarat på.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1