Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Till början av månaden, 1-15! ---->

Nyårsafton 2001

Gott nytt år!
Ha en underbar kväll!
Take care!
Kör lugnt, det finns alltid någon som väntar på dig.

Man känner igen dumheten på att
den inte känner igen sig själv.

30/12-01

Det märks faktiskt att smällare numera är förbjudet att saluföra. Även här ute i obygden har ungarna okynnessmällt ganska hejdlöst flera dagar innan nyårsafton. Men i år har det varit tyst. Nalle och Smulan bryr sig föga, men det finns andra hundar som upplever det som mycket traumatiskt. B.s bror hade en schäfer som varje gång det begav sig låg och darrade under sängen. Jag tycker att det bara är bra att de förbjudit smällare. Fyrverkerier är tillåtna. B. har en stor låda med hemliga saker i garaget. Jag har dock sagt åt honom att när det blir dags så tänker jag iaf vara inomhus, med hundarna. Jag är en riktig fegskit när det gäller fyrverkerier. De smäller. De exploderar. De kan vara farliga. Nej, jag kan tänka mig att kika genom fönstret :). På sin höjd!

Kör försiktigt!

Man känner igen dumheten på att
den inte känner igen sig själv.
Curt Goetz

29/12-01

Det börjar lugna ned sig på virusfronten. Ett och annat Sircam droppar ned i mailboxen, men annars verkar det ha mattats av. Det spekuleras i huruvida de ökade virusangreppen beror på vanliga bus-streck eller om det sker via mer organiserade former. Hur som haver, kostnaderna är stora. Vem vet? Med tanke på de exotiska namnen på en del virus så kanske det är bin Ladin som beställt dem från Tora Bora-grottorna, Nimda och Sircam är namn som kittlar fantasin. Skämt åsido! Jag är dock förvånad (men givetvis lättad) att terroristerna inte har upptäckt vilken skada de skulle kunna göra via spridande av allehanda virus. Eller så har de det? Det är bara vi som inte sett början än?

Snö i massor! Nu räcker det. Basta!

Vad är det för skillnad mellan män och svin?
Svin blir inte män när de blir fulla.

28/12-01

Jag var och klippte mig igår. Skönt att ha det gjort. Det var ett tag sedan topparna ansades. På annandagen var det fullt hus här. B.s alla barn och barnbarn var här på besök. Vi fick även besked om att ett till barnbarn är på väg :). Grattis! Det sägs att kärleken är blind. Det stämmer. Jag fick verkligen det bekräftat på annandagen. Det är den inre skönheten som räknas, tack och lov. Det ger mig hopp!

Snart är det nytt år.
År 2001 kan läggas i en malpåse.
Vad jag minns? I stora drag:
Jag läste Svenska B på distans under våren samtidigt som jag jobbade. Det var jobbigt, men kul! Sommaren var fin. Solig! Eller? Minnet är kort! Nalle opererades för cancer, Smulan likaså. Dessutom genomgick Smulan ytterligare en operation, livmoderna plus mjälten med inväxt tumör. Jag slutade på Tele2, tillsammans med 62 andra. Jag har inte saknat jobbet, en enda dag. Jag läste första terminen på den journalistutbildning jag blev så glad över att komma in på. Jag minns än idag just den dagen när beskedet kom oförhappandes i brevlådan. Det var året i stora drag. Det kanske inte låter så spännande. Men det har varit ett bra år. Det kan alltid vara bättre. Visst! Gräset är alltid grönare på andra sidan. Men hur mycket lyckligare blir man av den vetskapen?

Jag fick ett mail...debatten fortsätter på webforum. Bosse Dubbdäck och Anders34 börjar nästa bli lite fåniga i sin iver att saluföra Nodaddys sida. Så ivriga att de inte ens märker att folk inte bryr sig. Nej, det är ingen idé att ge sig in i debatten. Att debattera med folk som inte vågar stoltsera med sina riktiga namn är inte min melodi. Tydligen har Nodaddy bytt adress - igen. Telia denna gång. En sida som byter adress titt som tätt, kan den verkligen anses vara seriös? En vanlig sida lär ligga där den ligger ostörd - ungefär som lagt kort ligger. Ingen sida stängs av hux flux utan anledning. Ingen har den makten att *trolla* vad jag vet.

Förståndet har sina gränser.
Endast dumheten är gränslös.
Zarko Petan

27/12-01

En film för småtöntiga killar som lekt rollspel. Detta vågade Susanne Ljung skriva om i sin krönika, kanske inte ens på fullaste allvar utan med en viss ironi, sarkasm och raljeri. Men på annandagen kunde man läsa om hur dessa "småtöntar" hade reagerat - som små Tolkien-talibaner. Beskyllningar för rasism! Hets mot folkgrupp! Hat! Hat! Hat! En person som framför en avvikande syn på saker och ting och - PANG! BOOM! - så väller ett oresonligt hat fram en masse och visar prov på en mycket fundamentalistiska syn på hur personer med avvikande åsikter ska förnedras och misshandlas. Varför känner jag igen detta fenomen? Hur ska världen kunna bli en bättre plats för oss alla om åsikter bemöts på detta sätt?

Annars? Jag hoppas att julen har varit bra. Det har den säkert varit för de allra flesta. Men BRIS har haft många telefonsamtal om bråk, våld och övergrepp i helgen. Det gör ont i hjärtat att läsa om detta. Julen ska vara barnens högtid. Du kan läsa mer om BRIS och julen här!

Fördelen med att vara klok är att man kan spela dum.
Motsatsen är betydligt svårare.
Kurt Tucholsky

24-25-26/12-01

En go och gla jul till er alla
önskar
Annica, Bernt, Nalle och smulan


23/12-01

En trevlig 4:e advent till alla!


22/12-01

Det kom ingen snö häromsistens. Men igår kom det snö med besked. Vitt! Vitt! Vitt! Det kom så pass mycket att jag inte ens släppte ut hönsen. De gillar inte snö, vi brukar få skotta hönsgården åt dem. Hundarna gillar snön, förutom när den fastnar som bollar mellan tassarna.

B. jobbar idag, men när han kommer hem ska jag överraska honom med att duka fram ett litet tjuvstart-julbord. Han älskar julmat. Det gör inte jag :), men lite får man offra sig. Nu är de flesta lediga. Många är lediga i hela två veckor, om de plockat ut några klämdagar eller tagit semester. Må alla ha en underbar helg, eller helger rättare sagt. Dock går mina tankar till dem som jag vet kommer att få ett rent helvete, likt alla andra helger. Många svenskars tradition att kröka sig redlös på just helgerna är förunderlig. Många kvinnor och barn kommer att få tillbringa en hemsk jul och nyår i spår av denna tradition. För den som aldrig upplevt detta är det säkerligen svårt att förstå. Det är ofta så; där spriten går in, går vettet ut. Alla somnar inte sött när de nått sin kritiska gräns, vilket vore det allra bästa. Tankarna går även till dem som måste leva gömda och under skyddad identitet. Tankarna går även till dem som inte har råd att fira jul, som önskat. Det är många barn som aldrig får ens en enda av de önskade klapparna på sin önskelista till tomten. De hemlösa tycker nog även att fraserna "GOD JUL & GOTT NYTT ÅR" är lite malplacerade i deras fall. Usch! Vad negativ jag blev. Ber om ursäkt! Julen är en fin högtid, för de allra flesta. Må den förbli sådan även för resten - så gott det går.

Jag fick ett mail om skämtet igår.
Tre stadier i en mans liv:
1. Han tror på tomten.
2. Han tror inte på tomten.
3. Han är tomten.
Du glömde nummer 4.
Han har Tomtar på loftet :)

Vet Du att också karlarna har en säker period?
Mellan jul och nyår, staken står i fönstret,
kulorna hänger i granen och pungen är tom.

21/12-01

Tänk på att alla snälla, rara, söta julkort kanske inte är så oskyldiga. Många av dem döljer virus. Ta det lugnt med klickandet på bifogade filer. As usual! Jag fick ett ryck och tänkte göra köttbullar igår. Matlagning är inte min stora passion här i livet. Men ibland får jag mina ryck. Det slutade med att jag slängde in alla trillade bullar in i ugnen på ett stort fat. Hur kul var det på en skala från noll till tio att stå och steka dem i en stekpanna. Vilken tid det tog. Förspilld kvinnokraft :). Nej, det blir nog köpe-köttbullar i år oxå.

Tre stadier i en mans liv:
1. Han tror på tomten.
2. Han tror inte på tomten.
3. Han är tomten.

20/12-01

Varför drar jag paralleller med vissas beteende när jag läser denna artikel? Varför skulle denna lilla 12-åriga flicka dras in i mannens bekymmer med övriga världen? Jag hoppas att hon inte har utsatts för något otillbörligt. Bara kidnappningen i sig har säkert orsakat ett stort trauma.

Idag måste jag åka iväg och julhandla. Nej, jag känner mig inte stressad. Julen är för mig som en vanlig helg, med lite extra gott att äta. Det jag ser mer framemot är att imorgon vänder det. Nu går det mot vår! Fast....det dröjer lite. Men ändå!

Carola tror att bögar och flator går att bota. Jaså? Vad jag vet är ingendera sexuella läggning en sjukdom. Varför ska man då använda termer som bota och förbön? Nej, jag ska inte vara elak. Men ibland undrar man om hon och vi andra bor på samma planet :).

Läs denna krönika av Ann-Charlotte Marteus:
Inte alltid delad vårdnad
Jag hade inte kunnat uttrycka mig bättre själv. Jag kan inte uttrycka mig lika bra. Jag är för känslomässigt engagerad i dessa kvinnors problematik. Men denna krönika var en av de bättre jag läst på senaste. En annan sak jag läste imorse gav mig hopp om mänskligheten, se Fågel Fenix anslagstavla.

Minns ni sagan om mannen som skulle låta sy upp en ny kostym? Han gick till skräddaren som lovade att göra det. När han kom tillbaka sade skräddaren: Det blev ingen kostym, det blev en rock. Nästa gång hade det blivit ett par byxor. Sedan blev det en väst, en vante och en tumme. Till sist bidde det ingenting. Vad jag menar med detta lär jag återkomma till. I sinom tid. När andan faller på. Sug på den ni :).

Om du bugar dig för en dåre, buga
djupt så att han inte ser ditt leende.
Voltaire

19/12-01

Kör lugnt -
det kan vara halt på vägarna!
Igår morse steg tre människor upp, som vanligt. De utförde sina vanliga morgonrutiner. De åt sin frukost. De gav sig av hemifrån. De satte sig i sina bilar och åkte iväg. Dessa tre människor kom aldrig hem igen. De råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt. De drabbades av samma bilolycka. Tragiskt. Så onödigt. Jag lider med deras familjer. Denna jul blir inte som tänkt för dem. Ingenting blir som förr. Det hade kunnat vara jag. Det hade kunnat vara du. Det hade kunnat vara en av dina kära. Tänk på det, nästa gång du sätter dig bakom ratten. Kör lugnt. Kör förutseende. Anpassa farten efter väglaget. Halkan kan vara förrädisk.

Jag hörde på TV häromdagen att det finns cirka 3.000 hemlösa i Stockholm. Det är en hel del det. Det är så att en hel mindre stadsdel skulle kunna fyllas upp. Vem vill bo på gatan? Ingen! Ingen skulle jag tro. Men ändå gör 3.000 detta? Tänk att inte kunna stänga en dörr bakom sig och få vara ifred. Ha en egen liten vrå. Vem vill frysa häcken av sig? Inga kläder i världen kan utestänga vinterns isande nattkyla. Vem vill leva i otrygghet? Att bo på gatan måste vara som att vara fredlös. Vad görs? Ingen aning. Faktiskt! Vad kan jag göra? Ingen aning. Faktiskt! Så illa är det. Jo, man kan kanske bidra genom att köpa tidningen Situation Stockholm, som säljs via hemlösa på bl.a tunnelbanan och Centralen. Har man några *skrammelpengar* i fickan så gör de säkerligen större nytta hos en av tiggarna som sitter i gången mellan Centralen och T-banan. De kan köpa sig en Rosita att värma sig med och kanske härda ut natten. Men det är ingen lösning, bara lindring. Gör detta till en kommunal valfråga nästa år. Det parti som presenterar ett vettigt förslag till lösning kommer att få min röst. Garanterat!

Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra
på allting och de begåvade så fulla av tvivel.
Bertrand Russell

18/12-01

Uppdateringen av Dagbok på nätet börjar bli klar. Har jag missat någon? Tagit bort någon som inte borde tas bort? Hör av er! Men jag rensade hårt. En dagbok kan inte anses vara aktiv om senaste inlägget gjordes i höstas. En del har försvunnit. En del har säkert adressändrat utan att höra av sig. Tyvärr! Jag är ingen tankeläsare :).

Jag tog stygnen på Smulans mage igår. Det gick lätt, de var sydda som korsstygn så det var bara att kapa i ena krysset och sedan dra bort resten av stygnet. Det var tio stygn, se bild nedan. Allt verkar okey efter operationen förutom att hon har lite blodiga flytningar. Men enligt veterinären är det inget att oroa sig för.

Smulans ärr efter operationen

Carro har ett bra förslag. Men jag är böjd att tro att det inte hjälper. Många av dessa män som driver vårdnadstvister in absurdum verkar lida av ett patologiskt hat, gentemot allt och alla. Förnuft, vett och sans verkar vara en bristvara hos somt och somliga. Jag tror att livet skulle bli bra mycket enklare och lättare att leva för dem om de försökte bearbeta sina destruktiva känslor. Le och hela världen ler mot dig. Lite sanning finns det allt i den gamla klyschan.

Människans synfält är hennes ordfält
Karl-Erik Lagerlöf

17/12-01

Katter i kruka.
Små söta kattungar - inklämda i trånga glasburkar för att kroppen ska deformeras medan katten växer. Får du ett mail om detta vidarebefodra det inte. Det är en hoax! En lögn! Ett skämt! Inget annat! Annars? Lite kort idag oxå. Det är som om jag tappat lite av min inspiration. Orden finns. Men de låter sig inte hamras fram på tangentbordet.


16/12-01

Ha en skön 3:e advent. Det är bara åtta dagar kvar till julafton. Vad tiden går fort. Jag vägrar att drabbas av julstress. Det blir som det blir, varken mer eller mindre.


Till början av månaden, 1-15! ---->

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1