Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

NYÅRSAFTON 1999

Ha en underbar nyårsafton. Take care - gör inget jag inte skulle ha gjort. Håll inte på och fjanta med massa nyårslöften, du iaf aldrig kommer att hålla :). Ha det bra och - *kram och pussar*. Blir det inte som du tänkt? Då ska du veta att många påstår att det är nästa nyår som är det egentliga tusenårsskiftet, så du har en chans till :).

30/12-99

Jaha, nu börjar eländet med alla smällarna även här på landet. När jag gick med Nalle igårkväll lät det tammesjutton som om det redan var nyårsafton. Jag är glad över att både Nalle och Smulan inte bryr sig ett skvatt om oljudet. Inte än! Men har man otur kan hundarna bli skotträdda, och _det_ kan inte vara roligt varken för hund eller hundägare. Skulle jag se någon slänga en smällare efter en hund, min eller någon annans skulle jag inte tveka en sekund. En rak höger, inga krusiduller här inte. Ont ska med ont fördrivas. Eller? Jag förstår inte föräldrarna som låter sin snoriga ungar springa omkring och tutta på smällare i tid och otid. Det är en sak om de smäller när det ska smällas, runt tolvslaget. Förresten, vart tar vettet vägen hos folk? Inser de att de skjuter upp/iväg tonvis med gifter? Snacka om miljömedvetenhet.

Vem har beställt all denna snö? Inte jag iaf. Jag jobbade hemma igår men tog en paus och stack iväg med bilen till Bro för att klippa mig. Det var inget kul alls att halka runt i ovädret. Jag klippte bara topparna :), så denna gång blev det inte lika traumatisk upplevelse som sist när jag kapade håret radikalt. Ha en bra dag! Kör försiktigt! Du vill väl inte missa tusenårsskiftet imorgon?

29/12-99

En 5-månadersbaby misshandlad nu före jul. Han ligger på sjukhus med hjärnblödning och andra svåra skador av misshandeln. Är inte folk kloka? Har de inga spärrar? Vad kan de mer tänkas hitta på? Att misshandla ett litet barn? Jo, de kan hitta på värre saker och så har hänt, men det tänker jag inte ens berätta/skriva om här. Hur djävligt man än har det så måste man se till att man inte överskrider spärrarna som hindrar en från att göra dylikt. Att barn skriker och håller en vaken kan väl inte vara en nyhet för en blivande/nybliven förälder? Trots detta skyller många sin misshandel på detta faktum att de inte orkade lyssna på barnets ihållande skrik? Det vore väl bättre att de dunkade sitt eget huvud i väggen i ren desperation istället för att göra det med barnets huvud? Att man kan få en kris i sitt förhållande när barnet kommer är väl inte heller okänt? Att mamman kan få havandeskapspsykos är inte heller okänt och brukar fångas upp av vården innan det innebär fara för barnet. Vi har ett bra socialt nätverk i Sverige med anställda proffs som kan hantera kriser. Varför vänder sig inte folk dit? Det är inte myndighetens mål att ta barnen ifrån sina biologiska föräldrar utan att se till att de kan hantera situationen på bästa sätt. Men i sådana här fall där de har passerat alla spärrar ske barnet inte få komma hem utan noga utredning samt advekata insatser. En gång - kan bli flera gånger, mycket troligt oxå dessvärre. Det är samma sak med folk som misshandlar djur - hur fan är de funtade i huvudet? Barn och djur som är så oskyldiga och hjälplösa - så utsatta och beroende av vår omsorg.

Vad var det jag sa? Jag röstade Nej till EU vid folkomröstningen. Hade densamma skett idag skulle minst 53% ha röstad Nej :). Sent ska syndaren vakna? Eller? Hur ska detta hanteras? Detta missnöje som breder ut sig. Törs de strunta i att ha en folkomröstning om den gemensamma valutan?

Jag är inte enbart ensam utan tillika ställföreträdande :), vilket jag erfor idag. Makt är sexigt! Ta beslut är roligt! Även när grabbarna kommer tillbaxs på måndag är jag ställföreträdande chef fram till efter helgernas slut. Jag gick ju en chefsutbildning på Televerket och vikarierade som chef under somrarna. Dock har jag aldrig trängtat efter en chefskarriär. Varför vet jag inte? Det kvinnliga arvet? Du ska inte tro att du är något? Kvinnan tige i församlingen? Ähhhh - kan knappast gälla mig? Fast det vet man inte, sådant sitter djupt rotat. Det är därför det går så segt med jämlikheten då vi själva (vi kvinnor) är vår största motståndare, förutom alla satans mulliga mansgrisar ;) som verkar finnas överallt som ena riktiga bromsklossar. Fast de grisarna :) är ett utdöende släkte. Det är kanske då det kommer att framstå att mitt påstående ovan faktiskt stämmer.

28/12-99

Jag var så arg igår att telefonen höll på att gå i tusen bitar. Jag fick en faktura från det stora satellitföretaget, vilket påminde mig att det var nog läge att säga upp abonnemanget eftersom satellitmottagaren är paj. Jag ringde deras kundtjänstnummer som stod på fakturan, valde i deras tjatiga meny :) och fick besked att det inte fanns några lediga linjer utan jag ombads att knappa in mitt telefonnummer så skulle de ringa upp inom 48 timmar. Tjoflöjt! Jag försökte 12 gånger att knappa in mitt förbannade telefonnummer, med eller utan riktnummer och fick varje gång besked om att det var fel format. Fel format? Det funkar galant :) att ringa till och ringa ifrån hur som haver. Efter ett par telefonsamtal för att luska ut numret till själva kontoret kom jag in *bakvägen* och förklarade mitt moment22-tillstånd och bad att få säga upp abonnemanget. Jag fick besked om att det skulle kosta mig 150 pix eftersom jag slängt parabolkortet. Tjejen började förklara ------ det står så i avtalet ------ men hon avbröt sig eftersom hon säkert hörde via min tystnad men djupa andetag att jag inte hade långt kvar innan jag skulle fullkomligen krevera. Jajaja - jag fixar det blev slutklämmen, du behöver inte betala :-). Nå - det hade jag tamesjutton inte gjort även om de så dragit det till inkasso. Hur gör folk? Jag kunde ju tråckla mig fram bakvägen men hur gör en vanlig Svensson i detta läge? Tig bort din ilska? Snacka om service - knappa in ditt telefonnummer så ringer vi upp *muttrar* och så går det ej att knappa in det.

Smulan kommer snart att börja kackla och vifta med framtassarna. Vore kul att se henne lyfta och flyga iväg :), flaxande och kanske till och med galande som en tupp. Igår hade hon, trots barrikader i köket, lyckats ta sig in i hönsfoderbingen. Hon gör verkligen skäl för sitt smeknamn nu, FisLisa om någon fattar vad jag menar *ler och håller för näsan*.

27/12-99

Jobbar! Jag är ensam på min avdelning hela veckan :). Skönt och framförallt lugnt, även om jag har två stora *puckar* att hantera denna vecka. Igår tackade jag vänligt men bestämt nej till ett jobb. Jag har ofta inga synpunkter på vad folk har på sina hemsidor, det skulle oftast bara suga musten ur en att ens orka bry sig. Det är bara i undantagsfall jag lägger mig i, som i fallet med Lunde som hängde ut sitt ex eller när det gäller barnporr. Jag har förmånen att välja och vraka och behöver inte göra något som inte faller mig i smaken :). Att göra en hemsida om en produkt jag inte tror på, inte gillar och/eller anser vara lite av lurendrejeri mot den vanliga människan är inget jag skulle göra. Visst kommer andra att göra den istället, men jag har iaf rent mjöl i påsen och kan sova gott.

Ohuslig är bara förnamnet. Jag köper en tröja, kollar inte märkning utan slänger in den i tvättmaskinen 40 grader och tumlar den sedan :). Den blev lite liten eftersom det tydligen var 95 procent lammull. Nåja. Man kan inte vara bra på allt *skrattar*.

26/12-99

Jag blev så ledsen i ögat när jag hörde om den lilla tjejen som hittades mördad i Skogås. Julen som ska vara glädjens och kärlekens högtid. Jag ville inte lyssna på när folk sade att det är säkert utlänningar, jag ville inte ha sådana förutfattade meningar. Tyvärr, tyvärr visade sig olyckskorparna ha rätt.

Annars? Gjorde färdigt min wap-sida igår. Den är väl inte så mycket att hänga i julgranen, men vitsen är väl att vara bland de första privata personer som har en egen wap-sida :). Jag har lagt in två perl-script, ett slumpcitat- och ett dagens skämt, en rolig "Kolla din vikt"-historia i wmlscript, några wap-länkar samt en kort text om mig själv.

Funderar...har det inte varit fruktansvärt dåligt på TV i helgen? Inget direkt som jag velat se. Ja, jag har ju bara kanal 1, 2 samt tv4 eftersom satellitmottagaren har pajat. Är det inte på helgerna de borde sända något att se? Nu hänger ju inte jag läpp för att det är skit på TV, men jag kan tänka mig att andra gör det. Tänk att sitta ensam, ofrivilligt och vara hänvisad till vad som visas på dumburken. Dubbelt elände. Att känna sig ensam är väl inget kul? Att tycka att det bara är skit på TV och på så sätt ej få förströelse än värre? En kombination måste vara olidlig?

25/12-99

Hoppas gårdagen var bra! God mat och lagom med *slöande* blev det för min del. God mat förresten, mina enda extra jultillägg är sill och rödkål :), jag är inte speciellt förtjust i julmat. Nalle börjar lugna ned sig. Det är skönt att löpet är över för denna gång. Man glömmer så fort :), men visst är det lite bökigt med - en in och en ut - under löptiden.

Några favoriter i repris :)

24/12-99

God Jul!God Jul
Ha en underbar jul! Tack för alla julhälsningar via mail. Själv ska jag fortsätta med min WAP-sajt :-), vilken jag gjorde nästan klar igår - bara på lek. Synd bara eller kanske tur (vad vet jag) att så få kan se den. Adressen? Nå, ingen har ju någon större nytta av den men den är iaf http://www.atiger.nu/wap/ och är bara testad med Nokia 7110 samt en Ericsson-simulator.
Vad är det för speciellt med julen??? Att det föds en karl som tror att han är en Gud - - det händer ju under alla tider på året!!!!

23/12-99

Sorry - mongolisk mat var det ju...hur som haver gott. Gott sällskap oxå :). Min dotter ringde mig igår, hon ska flytta till Jönköping - guds håla i Sverige eller? Hon har iaf fått ett bra jobb och tror att det blir ok. Hon brås lite på mig tror jag :), b_i_t_c_h. Hon har ju en son ihop med en kille där hon bor nu, fast de har separerat för länge sedan och de har haft delad vårdnad så här långt. Han blir numera huvudansvarig förälder och hon tar barnet på helgerna eftersom hon kommer att jobba kvällar och nätter i veckorna. Hon började med sitt försvarstal :) för att övertyga mig om att det kommer att funka ok - hon har antagligen fått *rapat* upp det inför många som förfasat sig över att hon ska (som det kan tyckas, men felaktigt) _överge_ sitt barn. Skip it - sa jag - du behöver inte övertyga mig utan är detta vad du tror kommer att vara bäst för dig och lilla L, så är det ok för min del. Man måste följa det man känner inombords ibland och *skita i traditionerna*.

Julen närmar sig med stormsteg. Har du köpt alla julklappar? Gjort skinkan? Köpt alla julklappar? Slagit in alla julklappar? Lagat all julmat? Bakat? Gjort julegott? Städat? Fejat? Är ungarna griniga för att de inte får öppna paketen förrän imorgon? Är du stressad? Hinner du inte med allt? Kommer hela släkten och våldgästar? Måååste du själv åka till en tråkig släkting du hellre hade undvikit? Blir julen så *pluttenuttig* _egentligen_ som du planerat? Kommer jultomten att få lite för mycket glögg i sig? Svärmor smygtutande i köket :)? Kommer alla att vara så glada som förväntats? Tindrar barnens ögon? Dina?

Jag kan ge ett tips! Dra ned på alla intentioner. Jag lovar garanterat att du får en inre frid om du bara så halverar alla MÅSTEN. Julen är för mig som vilken helg som helst, bara lite festligare. Är det inte så det ska vara?

22/12-99

Jag gillar min nya Nokia 7110 - riktigt *smutt* känns det med dess olika funktioner som är lätta att använda trots att jag saknar manual. Annars är jag en manual-tok, det är sällan någon behöver säga *RTFM* till mig :) - för ofta har jag redan gjort det innan jag frågar. Jag har haft mobil i många herrans år nu, men det var först igår som jag började lägga in telefonnummer i telefonboken :). Så intresserad av min mobil har jag varit förut mao - men nu när WAP börjar komma är det riktigt kul. Dessutom var *scrollern* en riktig höjdare, att den inte finns på andra telefoner är en gåta.

Var inne i stan igår, ujujuj vad folk det var överallt. Jag var inne på Indiska och köpte en polo-tröja - helt oplanerat :). Jag letade efter en gatuadress som inte fanns - förvirrad var bara förnamnet, men till slut hittade jag rätt. Ett par timmar tillbringade jag i trevligt sällskap och vi får väl se om det blir en fortsättning på det i framtiden. Kryptisk? Ja, men de som läser min dagbok vet att jag inte skriver om allt som är jobbrelaterat. Det kan nog vara sunt. Jag vet minst tre stycken som fått problem när de har gjort det - dvs skrivit för mycket om och kring sitt jobb i sina dagböcker. Tråkigt, men sant. Jag ska faktiskt in till stan ikväll oxå, men för att käka lite god mat och träffa bl.a Katinka, Marina och Annica. Vad det var? Har jag fattat saken rätt blir det indonesisk mat på Sveavägen? Don´t ask me - jag bara hakar på :). Mat som mat *skrattar*.

21/12-99

Ledig! Skönt!

20/12-99

Intressanta siffror för november, antalet surfande kvinnor är snart hälften :). Undra sa flundra hur marknaden ska bemöta detta? Mer sajter typ kvinnor.net? Njae - den sajten gick visst inget vidare. Nu går vi mot ljusare tider, från och med imorgon om jag inte fattat saken fel. Iofs ingen omöjlighet :) när det gäller mig. Så här långt tycker jag inte att vintern har varit så jobbig (mörk-trist) som vanligt och hyser gott hopp om att andra halvan ska förbli lika bra. Det är sexigt att skriva fakturor. Jag sände iväg några stycken igår. Fast Marina hade rätt när hon misstänkte att jag skulle vara alldeles för snäll och *billig*. That´s life. Ett av mina sämre karaktärsdrag - ingen riktig affärskvinna. BTW - besök veckans Tigerlänkar - jag har ett speciellt tema denna vecka!
Ju längre jag lever, desto mindre
framtid finns det att oroa sig för.
Ashleigh Brilliant

19/12-99

Som man frågar får man svar. Ja!
Därför är det inte alltid som jag frågar :) i vissa lägen.
Annars är jag känd för att vara frågvis.
Det är inte alltid man vill ha svaren som man får.
Det är inte alltid man vill ge de svar man ger heller -
men frågar någon bör man vara ärlig i möjligaste mån.
Men å andra sidan, ibland är det som att kasta pärlor inför svin (fel ord :), jag gillar ju grisar) att ens ödsla energi på att försöka förklara vissa saker - speciellt när man märker att den personen man svarar inte lyssnar. Aldrig kommer att lyssna. Who cares? Jag är inte världens bästa heller men jag försöker iaf ha *antennerna* på vift.

Robinson-Jerker :). Alla som sa att det skulle bli Klas, på mailinglistor och IRL. Tack! Nu blev det iaf en överraskning. Kul! Annars? Ok! Ha en bra dag! Det tänker jag ha, *kram*.

18/12-99

Nu har det brakat loss :), Nalle har fått tuppjuck eftersom Smulan har börjat höglöpa. Bra timing iofs. Jag jobbar på måndag nästa vecka, sedan ska jag ta kompledigt resten av den veckan. På tisdag ska jag in till stan (vinkar till Blink), annars ska jag bara vara hemma och ha det skönt. Jag håller på och grejar en Nokia 7110 - jag blev så sugen att sätta upp en liten WAP-tjänst på en av mina hemsidor :). Vi får se hur det blir med det. Hur som haver, hur många har en WAP-telefon? Hur många kan egentligen accessa alla dessa WAP-tjänster som ploppar upp som svampar ur jorden?

17/12-99

Tisdag - 571 mail nedtankade på e.m.
Onsdag - 879 dito sent på kvällen.
Torsdag - 535 mail på torsdag e.m.
Egentligen är man inte riktigt navlad som ids lägga energi på detta. Visst - många mail deletar jag rakt av, de jag filtrerar in i mappar med mailinglistans namn. Det går inte att läsa ikapp och dessutom finns ingen anledning att ens försöka. Men det tar tid att skumma igenom de andra och besvara de mail som bör besvaras. Tid man egentligen inte har! Dock har jag alltid tid för privata mail, synd bara att de inte alls är i samma omfattning som alla andra mail jag får från helt främmande okända människor. Dock minns jag med vemod förr, för några år sedan då man kunde sitta och besvara mail med långa *romaner* Jag hade då många *mailkompisar*, bl.a en journalist och några andra. Men det rann ut i sanden när tiden blev mer och mer knapp för sådana sysselsättningar. Nu är det korthuggna Karin som gäller - även om jag stundtals vill bre ut och brodera mer på svaren. Så nu har jag inga *mailkompisar* längre :(, men det är mitt val.

Kursen var bra, gav en bra totalbild av vad WAP innebär samt hur man använder/kodar WML plus dess scriptvariant samt serverdelen - jag satt som klistrad och lyssnade/antecknade och på labbarna försökte jag hänga med så gott det nu bara gick. Dock har jag lite kritik att framföra mot själva upplägget, men det tänker jag inte göra här :)))). Ett och annat snappade jag väl upp, men det lär bli som med html - det är trial and error som gäller. En sak blev jag konfunderad av, anmäler man sig till en dyr kurs för att sova bort den? En äldre herre snarkade till då och då och jag hade full sjå att inte peta till honom med armbågen :-). Som lärare skulle jag tagit illa upp.

På onsdagkväll var jag inne i stan, på en inflyttningsfest för ett företag jag har lite affärer med, med betoning på lite :). Nå - jag kan kallt konstantera att (som jag iofs redan visste) att mingel är inget för mig. Katinka blev sjuk *vinkar med krya på dig-hälsningar* och missade absolut inget. Marina samt några till var kvar när jag gick. Kan hända att det varit roligare om jag kunnat häva i mig all gratissprit, men bilen *väntade* på mig vid Hallonbergens Centrum. Samma dag, när B. kom hem så hade Smulan gjort det igen :(. Pappa hade stängt för köket, men i stora rummet har vi en hög byrå (nästan lika hög som mig) och ovanpå har vi en potta med deras tuggpinnar, mjuka och hårda. På något mystiskt sätt hade Smulan petat ned den så den låg tom på golvet och mumsat i sig cirkus 75-100 tuggpinnar. Nej, jag misstänker inte ens att Nalle deltog i orgien. Jag har aldrig kunnat drömma om att hon skulle nå den. Aldrig! Men nu vet jag ju det.

Kylig torsdagsmorgon, - 17 grader kallt på morgonen. Det var så det kändes i kinderna :). Jag läste Aftonbladet Kvinna och smålog lite åt insändaren - Mekar jag, ska du diska! Han ansåg att eftersom han byter vinterdäcken ska kvinnan diska. Slutklämmen var :), kom inte här och snacka om er djävla förtryckta roll i samhället...Jaja, IQ Fiskmås, eller? Det är nästan synd om honom som står och byter däck varenda dag på året. Eller vad menar han? Två däckbyten per säsong skulle vara jämförbart med att diska varje dag? För inte kan han mena att han meckar med bilen varje dag? I så fall skulle jag rekommendera honom att byta till en bättre dito så hade han mer tid till att hjälpa till med disken :) eller annat roligt. Jag undrar om han vet om att män skulle få det betydligt roligare i sängen om de bara blev mer jämställda när det gäller att dela på hushållsarbetet. Tänk vad ork och energi gumman skulle få över :). Fast *funderar* jag tar nog tillbaxs det. Jag ser mig honom framför mig i TV-soffan i nätbrynja som inte når över kulmagen, sittande gloendes på sportnyheterna med en bers i handen, rapande och fisande :)))). Fördomar? Inte jag inte *skrattar*.

14-16/12-99

Om rasism!
Kurs med Kurt - WAP i tre dagar.
Jag tänkte inte vara on-line speciellt mycket dessa tre dagar.
När jag kom hem igår hade Smulan smält i sig åtta (8) påsar tuggummi. 8x25 ger 200 tuggummibitar, jag håller tummarna för att det inte ska bli tvärstopp i hennes tarmar. Enligt Uppsalas djursjukhus bör jag vara observant på detta och så ska jag på kurs där jag har noll koll på vad som händer och fötter här hemma. Jag får lita på att pappa ser och/eller märker om något blir galet och ringer mig på mobilen.

På KS blev det inte så mycket nytt sagt (inget att göra något åt förutom att sluta röka), jag fick en ny astmamedicin som jag ska testa. Jag får leva med att ofta bli sjuk relaterat till detta samt stundtals har värk i lungorna. Läkaren var stressad och hade missat att jag skulle komma (väntade och väntade i väntrummet) så det blev som det blev. Jag orkar inte bry mig längre, ingen anser tydligen att grundorsaken till att jag sökte läkarvård från första början är deras *bord* - min enorma trötthet som tidvis förlamar mitt vardagliga liv och är en av orsakerna till att jag vill trappa ned på halvtid, vilket i sig är ganska galet med tanke på att lönen halveras, allt för att orka med mig själv och mina nära. Jag minns när jag jobbade i sjukvården hur vissa kvinnor klassificerades som *sveda-bränn-värk*-kärringar, det är väl snudd på att jag själv har/kommer att hamna i den kategorin.

13/12-99

Lucia! Vad tiden går fort. Man hänger inte riktigt med känner jag. Idag ska jag till Thoraxkliniken på Karolinska sjukhuset, läkaren jag var hos sist ville gå vidare och remitterade mig till en lungexpert. Vilket ord - lungexpert :).

12/12-99

På en mailinglista *nära dig* :) diskuterade vi prostitution igår. Det är inte första gången ämnet är på tapeten. Dock blir jag lika förvånad varje gång när folk uppenbarligen gått på myten om den lyckliga horan. Hur kan man tro att prostitution är likt ett yrke? Vilken trettonåring drömmer om att bli hora eller sextelefonist? Ändå blir en del det. Varför? Ja, jag tror (rätta mig om jag har fel) att det inte beror på att de medvetet väljer att bli det. Jag tror att det beror på att de har av slumpen hamnar i den situationen, andra skulle dra sig ur men de har med sig i bagaget ett obearbetat trauma (incest, övergrepp, misshandel, förnedring, dålig självkänsla) som gör att de hamnar snett. Ont ska med ont fördrivas. En inre smärta fördrivs med en yttre dito - dock ej i längden så framgångsrikt.

När jag jobbade som mentalsköterska hade jag mycket nära kontakt med dessa personer som valt att prostituera sig. Min erfarenhet är att det inte rör sig om nymfomaner som får utlopp för sin drift :), tvärtom så har de flesta inget nöje av att sälja sin kropp/sin telefonröst åt främmande betalande människor, tvärtom så mår de fruktansvärt dåligt (eller kommer att göra det i förlängningen) men försöker förtränga det via knark, sprit och/eller flott leverne. Vem kan innerst inne må bra av att sitta och lyssna på en runknisse i telefon? Vem kan må bra av att sära på benen inför helt främmande människor för betalning? Kysssar är tabu, anses alldeles för personligt. Smek och kel - nej, det är för privat det oxå. En bra kund är en snabb kund. In ut och klar, minsta möjliga besvär. Snabba pengar, till knark, sprit, flott leverne - strunt samma. Innerst inne *när* nog de flesta en dröm om (likt oss andra) att hitta någon att älska, någon som älskar dem tillbaks och som kan innebära en väg ut ur skiten. För det är inte lätt att (ensam) ta sig ur skiten när man en gång hamnat där. Det blir som en livsstil, ett kitt - likt knarkaren som inte bara saknar sitt knark utan oxå gemenskapen runt drogen. Man måste kyssa många grodor för att få sin prins. En del får kyssa många äckliga grodor :(. En del hittar aldrig sin prins.

Snabba pengar. Det är nyckelordet. Någon ansåg att det var den enda orsaken och inte som jag trodde att det oftast berodde på att personen är sårad, taggig, skadad inombords. Men skulle du kunna tänka dig att göra allt detta ovan bara för att tjäna snabba pengar? Nej - tror jag att de flesta svarar. Man riskerar inte sin självkänsla, sitt inre välbefinnande, sin stolthet och sin integretet bara för snabba pengar - oavsett summan på ersättningen. Det är ingen WIN-WIN-situation precis.

11/12-99

Tur att jag inte jobbar kvar på Telia - jag hade ju skämts över den nya ledningen. Dj*la sandlådefasoner. Basta! Ledarskap, kompetent sådant är viktigt och det verkar sammangående Telia/Telenor ha brist på. Att smocka till en journalist och sedan skylla på att man trott att det var en knarkare som tiggde pengar. Sedan när springer knarkare omkring med mikrofoner? Norrmän, norrmän *flinar* - nej jag skriver inte ut resten :))))).

10/12-99

Jag jobbade hemma igår, lite tråk-norsk-översättning :). Så senare på kvällen kopplade jag inte upp utan kopplade av framför TV:n med en smuttig film, Du har e-post (försvenskat) - den engelska titeln var ju klart bättre. Den var bra tycker jag och slutet fick mig lite tårögd. Tom Hanks är väl inte min favorit precis men här spelade han en mycket sympatiskt herre, fast det yttre skalet sade annorlunda. Annars? Smulan har börjat blöda, så löp är i faggorna. Hoppas hon inte startar höglöpa förrän nästa fredag. Pappa ska ju sitta hundvakt tis-ons-tors och det är lite mycket begärt att han ska ha det besväret att hålla dem isär. Jag är ju van, men han är det definitivt inte.

Jeltsin - borde inte han avsättas snart? Nu hotade han med kärnvapen som en liten barnrumpa. Jag förstår inte att de envisas med att ha honom kvar? En senil alkoholist? Vilken potentiell fara han är egentligen för oss alla här på jorden, inte bara för dem i Ryssland. Eriksson har släppt in en gökunge i boet, Motorola och Nokia har avböjt Microsofts frierier men penningkåta Eriksson kunde inte motstå. Jag tycker det räcker med den dominans de har på operativsystem och program, det är ju egentligen sinnessjukt alltihopa. Vad Bill Gates har tjänat på allas vår idioti kan man bara spekulera i. Det är dags att släppa fram andra aktörer tycker jag, stor är inte alltid bäst. Stora företag tenderar att stagnera och bromsa utvecklingen när de vuxit sig alltför stora.

9/12-99

Grinighetsfaktor 8 idag.
Igår flaggade jag på jobbet om att jag vill trappa ned till 65%. Dessutom har jag varit i kontakt angående ett annat jobb. Får se hur det blir med det. Jag skulle inte ha skrivit om halka igår, jag fick ett mail sedan från Petra som just hade voltat runt med sin bil - som tur var klarade sig alla utom bilen. En annan :-) hade zoom-kontakt med diket häromdagen *vinkar*. Nå, jag framhärdar nog med min körstil på vintern.

Annars? Less på en del attityder. Varför är en del så uppblåsta och egofixerade ibland, det finns väl andra värden här i livet än att synas och höras på nätet. Eller är jag så fel ute? Jag kanske är likadan? Nej, det hoppas jag inte. En url kom till en mailinglista med uppmaningen att besöka en välgjord sida :-), tjoflöjt - antingen var det personen själv som hade bytt kön och sänt in sin egen url. Jag brukar inte ha åsikter om andras hemsidor om de själva tar dem för vad de är - privata hemsidor och inte Guds gåvor till oss andra i cyberrymden. Jag brukar säga att alla sidor är bra så länge man själv är nöjd med den. Men en liten portion självkritik skadar inte. Jag minns när jag hade gjort min första hemsida, den om Njuffar och fästingar. Jag var jättenöjd och glad. Men jag insåg ju att den inte var det åttonde underverket rent utseendemässigt :), dock var den iaf välkodad och hade *content* redan då. Välgjord? Vad är välgjord? Vem kan säga att ens egen sida är välgjord? I mina ögon är en välgjord sida, välkodad (viktigt), lättnavigerad, logisk, trevlig att surfa på, gör en nyfiken, gör att man vill återvända och som minimikrav iaf att den har ett *content* av värde för mer än den som gjort sidan. Där kan man ha synpunkter på att smaken är som baken givetvis. Sidor gjorda i FrontPage brukar inte vara välgjorda - punkt slut och om man påpekar det beror det inte på besserwisser-attityd utan mer på att det är sant. Det är sällan jag har besökt en sida gjord i FrontPage som jag med god vilja kan påstå är välgjord när det anbelangar htmlkodning. De flesta som kan kallas proffs använder andra editorer, typ Homesite, Dreamweaver eller Cold Fushion. Att sedan att urlen som sändes in inte hade ett innehåll som ens med blida ögon kunde rubriceras som en sida med substans gjorde väl inte saken bättre *muttrar*.

Frasen "Vi kvinnor måste hålla ihop" gör mig allergisk. Säger killar "Vi karlar måste hålla ihop" - i tid och otid så fort det blir lite *obehagligt*, när någon törs öppna munnen för kritik, när någon råkar säga något ofördelaktigt och när det blir lite negativt laddat. Jag har aldrig hört en kille säga så, men det kanske de gör när inte jag är med? Jag vill mynta ett nytt begrepp utan särskiljning - "Vi människor måste hålla ihop" därav inte sagt att vi måste springa omkring och säga *kjam kjam* jämt och ständigt, ha munnen full med sirap och/eller brun näsa.

8/12-99

Det är kajko på en del av mina emailadresser, hoppas inget väsentligt har försvunnit ut i stora mörka rymden. Den enda som funkar ok just nu är min nya adress. Jomenvisst :). Undra sa flunda om det är halt på vägen nu? Det är en klar nackdel med vintern. Jag haaaaatar halt väglag. Jag tror mina medtrafikanter hatar att jag hatar halt väglag :). Jag tar det lugnt då, men det verkar inte andra ha i avsikt att göra. De stressar på, ligger och trycker en i *häcken* och demonstrerar tydligt att de tycker att jag tar det för lugnt. Men jag vill fram, jag vill hem och jag har någon som väntar på mig - mina hundar. På tal om det. Jag har en lapp i plånboken där det tydligt och klart står att jag har hundar hemma. Jag tänkte att om man nu skulle råka ut för något i trafiken eller annars när man är hemifrån kanske någon har vett att agera om de läser lappen. Jag har skrivit upp ett antal nummer de ska ringa. Det är ju en mardröm att hundarna ska förbli inlåsta bara för att det händer mig något. Har du en sådan i din plånbok? Du kanske har katt hemma? Barn? Hund? Visst plockar de fram uppgifter om vem man är och vilken släkt man har via datorn, men _det_ kan dröja.

7/12-99

Korta noteringar :), snart ids väl inte folk surfa förbi längre? Men vad gör man när inte tiden räcker till? Jo, prioriterar och tyvärr får uppdateringen av dagboken stryka på foten först. I jul blir man inte ledig länge, det är inte många röda dagar i år. Att jag dessutom har erbjudit mig att ta jouren i jul/nyår är en annan historia, får se hur det blir med det. Det är så inpräntat sedan alla *magra* år att pengar/övertid/jour är något positivt då det ger tillskott till kassan.

Men...vad ska man med massa pengar till? Man kan bara göra av med en viss del av dem hur som haver. Det som är viktigt numera är att man mår bra. Jag är van att leva knapert och jag har inte ändrat livsstil fast jag egentligen inte längre behöver vända på slantarna. Fånigt? Ja, kanske. Men det blir ett sätt att leva så oxå. När jag var liten fick jag aldrig följa med på klassresorna för mina föräldrar hade inte råd att betala den extra kostnaden. Det var mycket man fick försaka då, än mer jag fick försaka under mina ungdomsår när jag hade flyttat hemifrån, när jag pluggade, fick barn och på den vägen var det ända tills inte för så länge sedan. Stekt lök med ris, nudlar samt makaroner och ketchup var riktiga festmåltider :-). Numera tittar jag inte ens på priset när jag handlar, jag är mer intresserad av datummärkningen än av det kostar.

Så - summan av kontentan är att jag är väl förberedd inför pensioneringen för det beskedet jag fick för ett tag via posten (alla fick det samtidigt) försatte mig inte i ett lyckorus direkt. Mer lite förundrad över hur sjutton kredit och debit ska gå ihop. Jag har bara 15 år kvar innan pension - hemska tanke. Man kan ju deppa ihop för mindre, dessbättre tänker jag sällan på min faktiska ålder. Så ett tips till er som fortfarande är tämligen unga, se till att ni pensionssparar. Jag började tyvärr alldeles för sent med det. Tiden rusar iväg och det står inte på förrän ni själva bara har några år kvar till det är dags för pensionen. En sak kan jag berätta, tiden går bara fortare och fortare ju äldre man blir. Underligt? Åren bara rusar iväg - som en tidsspiral med kortare varv mot slutet.

6/12-99

Måndag redan? Jag som inte varit ledig! Jag har suttit och jobbat framför datorn hela helgen. Så kort och kort! Ha en bra dag! Det ska iaf jag försöka ha *kram* Annica.

5/12-99

Nu har Rädda barnen öppnat en hotline där man kan anmäla om man stöter på barnporr på nätet. På tal om barn - nu är det bara skräpet kvar i Robinsson, tveksamt om det är så mycket att se resterande avsnitt. Martin åkte ju ur igår, den enda då kvarstående potentiella vinnaren. Jag vet iofs vem som vinner :), allt enligt ett envist rykte på en mailinglista.

4/12-99

Det var spännande att gå upp nu på morgonen, enligt väderrapporterna skulle man kunnat vänta sig en hel del snö. Men så icke? Det kanske kommer under dagen. Blåser gör det iaf som sjutton. Ström fanns det i huset oxå - bevisligen eftersom jag kunde skriva detta. Hoppas det inte blir som för några dagar sedan då strömmen kom och gick.

3/12-99

B. är lite småsur, igår var han ett nummer ifrån en miljon pix på miljonlotteriet. Vilken osis va? Ett ynka litet nummer. Så olika falla ödets lotter :). Annars? En journalist ringde igår, väldigt vad eftersökt man var nu helt plötsligt? Denna gång gällde det en artikel om trakasserier på nätet och det ligger ju mig mer varmt om hjärtat så jag offrade en halvtimme på henne. Hur slutresultatet blir hoppas jag att jag får se innan det går i tryck. Nu börjar det bli lite mycket på jobbfronten, både på Tele2 och mitt eget lilla företag jag försöker driva på fritiden med höger hand. Jag känner att tiden inte räcker till riktigt just nu. Det kanske märks framförallt här i dagboken, jag hinner inte/orkar inte skriva så engagerat. Det kanske även märks på mailfronten, jag trodde inte att man kunde vara mer korthuggen än Korthuggna Karin :-).

En annan sak angående mail. Hur många mail har jag inte fått av folk som inte begriper att de själva är ett enda stort VIRUS när de forwardar mail till listor och sina kontakter i adressböckerna. Som ett litet exempel detta mail som okunniga sänder runt till kreti och pleti - samt alla tidningar vars mailservrar fått sig en knäck. Jag undrar sa flundra om det inte var en påhittig liten *nasse* som kläckte ursprungsidén, allt i syfte att just det knäcka deras mailservrar. Jag måste tydligen finnas i en hel del adressböcker. Jag kanske borde bli smickrad, vad vet jag? Men jag vill ha roligare post :) än massa kedjemail jag inte ens orkar läsa och som jag förpassar där de här hemma - i Trash.

Jag var hos en läkare igår, en herr Nilsson :) - låter som Pippis apa men han var trevlig och framförallt förstod jag hans förklaringar. Jag har sammanväxningar i vänster lunga och en lungkapacitet som bara är hälften av normal. Det är antagligen därför jag är så trött ibland. Sammanväxningarna leder till att bakterier och annat smått och gott samlas och det är därför jag så ofta har ont i den lungan vilket i sin tur beror på infektioner. Nå, summan av kontentan kan t.o.m ett litet barn räkna ut, men jag vägrar inse faktum. Dum är bara förnamnet. Sluta röka är enda botemedlet - sådant här opererar de inte troligtvis.

2/12-99

Jag blev uppringd av en journalist igår som vill intervjua mig för ett radio-program som skulle handla om att skriva dagbok på nätet. Jag tackade vänligt men bestämt nej eftersom jag inte tycker att jag har lust att figurera i media bara för sakens skull :) - jag är inte speciellt mediakåt hur som haver. Ja, jag skriver dagbok, men det är det ju många andra som gör med bravur. Att jag figurerat i pressen ibland har varit då jag tycker att det varit i sammanhang som kan tillföra något åt andra förutom mig själv. Eller så är jag bara dum, rakt av utan krusiduller. Jag vet inte - men jag lever efter principen - följ dina känslor och just då när jag blev uppringd kände jag att jag inte hade lust, punkt slut. Jag rekommenderade dock några andra och jag hoppas journalisten får napp för hon verkade seriös och bara för att jag inte har lust innebär det ju inte att andra inte heller vill, utan att på något sätt vara cynisk.

För att spinna vidare på gårdagen :) som blev lite kort och koncis. Har du nyårsångest? Det verkar som många lider av den åkomman just nu. Själv ska jag vara hemma, numera kan ju B. och jag leka Grevinnan och Betjänten :))) tack vare den fina Tigerfäll jag fick av Zoega och Carro *vinkar*. Jag ser fram emot nyårsafton, det ska bli spännande att *kliva* in i år 2000. Men jag vill göra det på mitt sätt, i lugn och ro hemma. Jag läste någonstans att man befarar att självmorden ska öka drastiskt just denna nyårsafton hos dem som är ensamma och inte har någon att fira denna stora händelse med. Jag hoppas planerna som nämdes om att kommunerna ska ställa upp med "Alternativa nyårsfirande" likt det initiativ som blivit tradition kring julen kommer till stånd. Många ensamma kommer att vara _mycket_ ensamma denna nyårsafton.

1/12-99

Snart så - det börjar nalkas.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1