Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

30/9-00

Johanna behöver hjälp!
Vi ska lyssna på barnen. Det är ju barnens rätt, väl och ve vi alla strävar mot. Eller? Många extrema mansgrupper hävdar ju att kvinnan står för en stor del av våldet i familjen. BRIS, Barnens Rätt i Sverige har gett ut en rapport som är mer trovärdig än dess *namne* med ett F i början istället för ett B. Där slås fast att i sju av tio fall av misshandel mot barn är det någon av manligt kön som utför detta. Vid sexuella övergrepp pekades fadern ut som den största enskilda förövaren. Lyssna på barnen. De lever mer i den hårda verkligheten än vissa andra tydligen. Jag tror inte att det kan bli någon konstruktiv debatt förrän debattörerna håller sig inom verklighetens ramar. Tyvärr! Man kan inte skyla ett problem genom att försöka konstruera ett nytt. Vi måste lösa varje problem för sig och ta de mest allvarliga först - dvs de barnen lider mest av Eller?

Jag läste om ett förslag att integrera invandrare, jag tror staden var Göteborg om jag inte minns fel. Hur som haver - förslaget gick ut på att långtidsarbetslösa invandrare skulle städa stadens parker till den storslagna ersättningen av 103 kronor om dagen, knappt en väl tilltagen halvtimmes-lön för oss andra. Om stadens infödda medborgare såg dessa invandrare städa och göra fint trodde förslagsställaren att det skulle underlätta invandrarnas integration. Mycket underlig integrationspolitik? Jag tycker att det skulle vara ett vettigare förslag att döma brottslingar till samhällsarbete i form av parkstädning. För i mina ögon är det ju mer passande att de utför detta straffarbete. Nej, ta reda på varför de är långtidsarbetslösa istället. Vissa kanske behöver en gedigen svenskundervisning? En gedigen utbildning i grundskolenivå? Gymnasienivå? En del kanske skulle kunna få en vettig yrkesutbildning så de har papper på att de är skickliga i sitt yrke. Eller se till att underlätta för exempelvis redan välutbildade att kunna praktisera sitt yrke i Sverige. Papper/betyg verkar ju vara så viktigt i vårt samhälle numera.

När jag ändå har ångan uppe :))). Alla är så bekymrade över att det föds för lite barn i Sverige. Det förs en debatt på Aftonbladet Tyck Till såg jag - en avsomnad sådan. Jag såg att Christina pläderade för att om AGV - Automatisk Gemensam Vårdnad infördes så skulle problemet vara löst - som i en Pandoras ask. Nå - jag personligen tror ju inte att det är det som är grundbulten. Höj föräldraersättningen för studerande/arbetslösa - att bli med barn under dessa premisser kan inte vara roligt i dagens läge. Lite likt exemplet från Göteborg om jag får dra en parallell. Förläng föräldraledigheten rejält - men bara om männen tar ut den extra tiden. Det är dags att jämlikheten börjar genomsyra barnens väl och ve för en gångs skull - se anteckningarna 19/8-00. Se till att det finns dagis, förskola och bra skolor åt alla oberoende vart de nu råkar bo och/eller oberoende av vilken *tjocklek* de har på sin plånbok. Vi måste skapa ett bättre klimat i arbetslivet så ingen riskerar att diskriminerad bara för att de tar ut sin lagstadgade föräldraledighet.

Pust! :) Annars? Bara bra. Hösten är en underbar årstid. Färgrikedomen i naturen nu är så vacker. Luften är så klar. Visst är det ovanligt varmt för att snart vara oktober? Dock - en liten vagel i ögat - härommorgonen var jag tvungen att plocka fram pannlampan för det var kolmörkt när jag skulle börja knalle runt en sväng med Nalle 05.23 på morgonen.


29/9-00

Men hur kan man vara *funtad* på detta viset?
Jag bara skakade på huvudet men blev iofs inte förvånad. Jag har via sidan Kvinnor på nätet fått emotta urlar till sidor folk inte vågat/velat anmäla själv och jag har sett det mesta. Det värsta var ett spädbarn som spetsades av en vuxens mans kuk. Det var _ingen_ rolig syn. Du kan själv anmäla på http://www.rb.se/hotline/ om du skulle råka hamna på fel plats ute i det enorma Internet. Det är din plikt! Det räcker inte att trycka på BACK-knappen och låtsas som det regnar. Samma sak gäller i princip all form av abuse på nätet. Om ingen reagerar/agerar så blir aldrig Internet den underbara *tummelplats* som var tänkt från början innan allt skit som finns IRL även flyttade ut på Internet.

Legyel jó és ne csináljál egy ilyen huje oldalt megegyszer!
Na, most bazzon meg a kurva élet!

28/9-00

Kul! Nu vet jag iaf vilka några är :). *Vinkar*.

Jag gick förbi mina gamla hemtrakter igår, Olofsgatan 11 mitt inne i smeten. Suckar lite över att man var såååå dum som man var. Den lägenheten skulle man ha haft kvar nu? Jajaja - fast gudarna vet om jag skulle vilja på så centralt igen nu när jag vant mig att bo på landet. Frågan är om jag överhuvudtaget vill bo i en lägenhet igen. Men nostalgiskt var det att stanna till vid porten och minnas lite......innan jag rusade vidare till seminariet.

Lilla lokaltidningen hade en intressant artikel om kvinnomisshandel. Bra! Det behövs information. Fast de som behöver informationen bäst *ler* kommer väl aldrig någonsin vara kapabla att ta in densamma? Där hatet går in går vettet ut? Vad föreningen FRIS tycker vet de flesta som har hängt med ett tag. Några av deras bevingade ord kommer nedan.

Krister
10 % Av 20000 anmälda brott leder till åtal. Resten då som inte leder till åtal? Ljuger dom eller vad beror det på? Hur många av dessa tio procent kan det vara som själva börjat bråket som slutat med att när mannen fredat sig själv så gott det går i vetskap om att om han tar i för hårt så tar kvinnan tillfället i akt och anmäler. Vilket oftast resulterar i att han åker dit.

Christina
Idag t.ex så är det väl klart att en man reagerar med panik om kvinnan vill lämna honom om de har barn ihop. Många mödrar separerar och drar till en annan ort med barnen och umgängessaboterar helt lagligt. DET är fördjävligt om något. Jag försvarar INTE misshandel, men man kan ju förstå orsaken ibland.. vi är alla mänskliga.

Christina
Ingen anledning är tillräcklig för misshandel tänker nog många men om en människa blir pressad länge nog, kanske terroriserad och utsatt för psykisk misshandel av någon som själv mår dåligt så brister självbehärskningen förr eller senare. Det är självförsvar.

Christina
Kvinnor som blir misshandlade gång på gång borde tvångsintas för psykisk vård de också, varför dras de alltid till våldsmän?

Karin S
2000 fällande domar, 18 000 falska anmälningar.

Anders
Precis som i verkligheten så förvränger misshandlade kvinnor sanningen, och på samma sätt upprepar sig historien. Kvinnan har en delaktighet och ett medansvar i att hon blir misshandlad.

Anders 2
Kvinnan har en delaktighet eftersom hon har många valsituationer, och hon väljer många gånger de val som medför att hon får sig en propp. Mannen är inte ansvarig för kvinnans val. Även en man har rätt att försvara sig med det våld som nöden kräver. Det står fastslaget i brottsbalken. Om detta behöver vi inte dividera om. EN MAN har t.o.m rätt att döda en kvinna i självförsvar. JA, EN MAN HAR RÄTT ATT DÖDA EN KVINNA OM SITUATIONEN ÄR UNDER DE FÖRUTSÄTTNINGARNA.

För att återgå till artikeln så berättar den att ett samarbete mellan polis, åklagare och domstolar i Norra Stockholm ska se till att antalet fällande domar ska öka drastiskt. Där resoneras inte om att 18000 anmälningar skulle vara falska, vilket föreningen FRIS medlemmar hävdar utan där tar de fram de riktiga orsakerna till att många fall läggs ned. Orsaken? Åklagarna lägger ned 7 av 10 ärenden då åklagaren inte anser sig kunna styrka brott, resurser saknas för att utreda, den som anmält har tvingats ta tillbax anmälan och/eller vanligaste orsaken enligt artikeln är att bland åklagarna är inte kvinnomisshandel speciellt högprioriterat. Det är roligare med mål som är lätta, snabba och enkla. Det är roligare med mål med lite snaskigare innehåll, vapen och dylikt. Ja, det stod så i artikeln och jag betvivlar det inte ett dugg. Varför? Ja, inte ens i samhället i stort tas inte våld mot kvinnor på allvar.

Solklara fall läggs som sagt ned. Ett exempel i artikeln var Eva som misshandlades så svårt av sin man så hon hamnade på sjukhus. Skadorna var väl dokumenterade av läkare. Väktaren som hittade henne i tunnelbanan när hon hade flytt i bara nattlinnet med sitt barn under armen vittnade men hans vittnesmål togs ej ad notam. Grannarna likaså kunde berätta att de hört att kvinnan blivit illa misshandlad genom väggarna. Ändå lade åklagaren ned fallet i brist på bevis och mannen gick fri. Vad behövs kan man tycka? Tio vittnen som står i ring runt och kollar att misshandeln går rätt till? Att man videofilmar misshandeln? Att man blir så misshandlad att man dör av skadorna?

Förra året polisanmälde en kvinna i Sigtuna sin man för misshandel. Ärendet blev liggande länge men lades ned av åklagaren till sist. Då var det för sent. I mars samma år knivdödades samma kvinna av sin man inför deras barns ögon samt en hel hoper vittnen på vårdcentralen. Där kunde inte åklagaren lägga ned fallet kanske? Alldeles för uppenbart kanske? Ursäkta ironin.

Den som slår en annan svagare person
har bevisat hur svag personen själv är.

27/9-00

Gemensam vårdnad - för vems skull?
Ur sinne - ur minne? Är det så?
Nej! Protestera mot beslutet att utvisa Kimberley!
Idag ska jag på ett seminarium om användbarhet på Internet med tillhörande buffé efteråt. Smaskens raskens. Ensam och alldeles allena :). Fast nuförtiden gör det mig inget. Det har sina fördelar med att bli gammal. Nåja - äldre :). Speciellt social har jag aldrig varit, jag tackar till 99.9% nej till de inbjudningar som kommer om mingel och mangel :) - tingel och tangel är inget för mig. Men ibland så gör jag undantag och detta är ett sådant.

Kollade lite i loggfilen igår. Vem/vilka på csn.se läser min Reload? Då kan jag passa på att säga att jag fortfarande saknar mina återbetalningsavier som aldrig kommer ;). Vem/vilka från promotor.telia.se, idasys.se, scania.se och ericsson.se? Jag *vinkar* och är lite nyfiken. Får man vara det?

Nyfiken i en strut tittar ut!

26/9-00

Bra artikel!
Resan in till jobbet igår tog över en timme? Vilka köer? Vilket kaos? Vadan detta? Jag hade kunnat förstå det om det varit snöstorm och dålig sikt men inte ens dimma och/eller bländande morgonsol kunde vara orsaken till alla köer. Nå - hoppas det flyter på lite bättre nu på morgonen. Vad det än jag har i kroppen så verkar det kunna hållas i styr via Treo :). Skönt. Vi får se hur länge det funkar. BTW - jag har hittat en bruten länk längst ned till höger. Någon kanske ska maila till studentkåren och tala om det för dem? Skämt åsido - jag tror inte den platsar där längre. En sida med ett sådant kvinnohat skulle nog ogillas av en hel del personer (inte bara kvinnor) i kåren. Hur går det med samtalsterapin?

Rätt eller fel?
Bör eller skall?

Jag älskar män, inte för att de är män
utan för att de inte är kvinnor.
Drottning Kristina

25/9-00

Jag står och väger mellan att bädda ned mig i sängen eller åka iväg till jobbet. Det blir nog det sistnämda. Men det är något på G. i kroppen, många på jobbbet är sjuka av någon flunsa/magsjuka som går - en tjej hade haft över 40 graders feber. Det kanske var lika bra att jag aldrig kom iväg till Marinas sjuksäng igår (mitt potentiella resesällskap hörde aldrig av sig). Är jag nu är bärare av denna flunsa och omedvetet skulle smittat Marina hade det inte heller varit så kul. Jag pratade bort en liten stund via *tellen* med sjuklingen som mår hyfsat nu efter operationen *vinkar*.

Lilla Smulan fyller 8 år idag. Lilla och lilla? Vad tiden går. Jag var tvungen att kolla i födelsebeviset, jag var övertygad om att hon inte är mer än 6 år eller dito. Fast Smulan kommer alltid att vara lilla Smulan i mina ögon. Lilla pruttgumman :). Snuttipluttan. Lilla Smulan, som bara väger si så där 50/60 kilo *ler*. Det är som med barnen - de blir aldrig större/vuxna även om de passerat vuxen ålder för länge sedan.


24/9-00

Ha en underbar dag!


23/9-00

En svensk sportportal har en länk de kallar Skarpa kurvor och vad hittar man då där? Tja - inte några bilder från en racingbana iaf - klicka på länken får du se. Snacka om kvinnoförakt! Kvinnor reduceras till tuttar och häckar, likt *huvudlösa* objekt. Jag förstår inte riktigt en del tjejer heller som ställer upp på bilder vars syfte man inte kan misstolka. Men här styr väl efterfrågan tillgången? Skulle killarna sluta efterfråga dylika bilder så....? Ibland misströstar jag och undrar om/när vi ska uppnå den jämlikhet vi så väl behöver för att skapa ett mänskligare samhälle - för alla oavsett kön. Att sedan fotograferna plåtar *bröstlinjen/häcklinjen* istället för att plåta tjejerna rakt av upp och ned som man skulle ha plåtat killar är oxå underligt? Här är det inte fråga om personpoträtt utan mer tutt- och häckporträtt. Tänk om en sportportal skulle göra ett liknande fotogalleri på killar? Där kameran följde *kukvinkeln* istället för att plåta killarna som människor och inte som köttbitar. Jag misstänker att det skulle bli ett väldigt ramaskri då. Snacka om könsrasim :). Grinig? Inte jag inte! Det är jag aldrig :). Bara förundrad i största allmänhet!


22/9-00

Lönebesked? Igen?
Stackars pappor! Insiktsfull slutkläm:
Än så länge tycks det som man ofta kallar för "barnens bästa", mest vara en snygg omskrivning för männens bästa.

Uppdateringen av Dagbok på nätet är nästan klar, c.a 50 stycken tog jag bort - en del vet jag kommer att återkomma vid senare tillfälle och det är bara kul i så fall. Det gick ju *geschwint* denna gång. Kanske för att jag nu rakt av plockade bort många dagböcker som inte uppdaterats sedan i våras utan att invänta svar via mail på mina frågor. Det är ju den biten som brukar ta tid - att få folk att ge besked tillbax via mail. Det är några frågetecken kvar men de kan jag hantera efter hand. Dagbok på nätet har ingen strävan efter att vara störst - men bäst :) och att ha flest aktiva dagböcker. Ingen blygsamhet här inte! Fast det är ju inte jag som ska ha *cred* utan den tillfaller alla trevliga och framförallt duktiga dagboksskrivare som ryms under Dagbok på nätet. *Puss på näsan* till er allihop!

Det är inte skalet som räknas utan innehållet.

21/9-00

Kimberley har fått två veckors respit! Have mercy! Har du inte protesterat mot Kammarrättens beslut gör det nu! Pronto! Lätta gärna på plånboken och skänk en timlön till föreningen Kimberleys vänner. 14-årig flicka uttnyttjad sexuellt av 5 män. Citat ifrån artikeln: - Men jag påstår inte, och kommer heller inte att påstå, att det har förekommit våld eller tvång, säger kammaråklagare Hans Kolb. - Ett barn i den åldern kan både vilja och inte vilja på samma gång. Undra sa flundra om han sagt så om det varit hans 14-åriga son eller dotter som varit offret? Ett barn, må vara på gränsen till att bli vuxen men ändå inte *byxmogen* ska inte behöva mötas av denna attityd. I mina ögon har han *rökt* henne innan det ens blivit rättegång.

En annan rubrik drog till sig mitt intresse. Var tredje kvinna har utsatts för övergrepp! Var tredje kvinna i världen har utsatts för våld eller sexuella övergrepp. Det framgår av FN:s årliga befolkningsrapport som presenterades på onsdagen. Trots utvecklingen under 1900-talet är diskriminering och våld mot kvinnor fortfarande mycket vanligt. En tredjedel av alla världens kvinnor har misshandlats eller tvingats till sex, oftast av någon de känner. En tredjedel av alla graviditeter i världen är oönskade. *You tell me*! Min kommentar - tro för all del inte att Sverige är något unikum. En undersökning gjord nyligen påvisade ju att fyra av tio kvinnor i Sverige hade blivit hotade om våld eller utsatts för våld. Tråkigt men sant. Vad gör politikerna? Vad gör alla mansgrupper? Vad gör den enskilda individen? Vad gör du? Vad gör jag? Eller ska vi ha det så här? Forever?

Jag fick en kort one-liner:
En jätte trevlig sida som ger mycket, trots att man inte är "kvinna".
Detta skrivet av en man :), majoriteten uppskattar mina sidor och det vet jag så för mig var inte denna kommentar förvånande. Men säkerligen för en del tillhörande våra extrema mansgrupperingar. Jag vet ju att de flesta normala, vanliga män som besöker mina sidor uppskattar dem och min Reload läses till stor del av män - det märker jag på den respons jag får. Så, summasummarum. Det är inte hos mig felet ligger när jag blir kallad för manshatare, feminazist och rasist. Felet ligger i detta fall hos betraktaren, som så ofta annars. Så - belackarna kanske ska sätta sig ned och pilla sig själv i naveln och ifrågasätta om inte det är de som har fel världsbild?

Vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt.

20/9-00

Hjälp till med insamling av medel till Angela Stark.
Skriv på protestlistan om du inte redan gjort det.

Mail från Gorby ang. Kimberleysajten:
-----
Jag har en fråga angående din Gästbok om Kimberly. Varför är jag bortplockad? Får man inte diskutera i denna gästbok? Måste man ha samma åsikt som alla andra för att få komma till tals? Kan du/ni inte ta en diskussion så varför lägga ut denna gästbok på nätet?
-----
Varför tror alla att en gästbok är synonymt med ett debattforum? Vill man fixa till ett debattforum så är det mer lämpligt att lägga upp en anslagstavla där debatten kan flöda i trådar och vara lättöverskådlig. Nu var ju inte tanken med Kimberleys gästbok att det skulle vara ett debattforum direkt utan mer att de som ville skulle kunna lägga in en vänlig hälsning och/eller några *peppande* rader. Jag hänvisade denna Gorby vänligt till Aftonbladet Tyck till - där finns inga restriktioner alls på galenskaperna vad jag har förstått/erfarit.

Annars? Var ute en sväng med busarna igår till Ekolsund och beskådade ett gammalt torp. Just for fun! Småputtrigt - men varför ska alla klumpa ihop sig i små byar? Det gillar jag inte. Not! Till sist - Jag fick en sådan rar hälsning i min gästbok igår, den värmde gott. Det behövdes för gårdagen var stundtals som att *stånga huvudet i väggen* och jag blev djävligt *pissed off* eftersom det verkar finnas blindstyren tamesjutton överallt :).


19/9-00

Jag har börjat med en ny uppdatering av Dagbok på nätet. Jag hoppas trenden håller i sig, hittills är det inte speciellt många jag plockat bort och det är bara ett fåtal som fått ett personligt mail med lite frågor. Annars? Igår tände jag på alla fyra cylindrar på jobbet :/ när jag gick in på muggen. Där hade någon satt in en devis med firmans 3 budord, den målsättning som står i affärsplanen. Jaha? Och? Denna lapp återfanns på alla muggar, iaf på min våningsplan. Less är bara förnamnet.....på mig har sådant tyvärr motsatt effekt. Gårdagen var en dag i irritationens tecken (jag vaknade nog på helt fel sida) fast dagen blev ändå ganska konstruktiv. Synd att man missar Godmorgon-programmet nu på morgonen. De skulle visst ta upp *Husse* Stenbeck där.

Vad är skillnaden mellan en ny man och en ny hund? Efter ett år så blir du fortfarande lika varmt välkommen av hunden när du kommer hem. Samt att en hund fordrar bara några månaders träning ...

18/9-00

Plakatmålare eller en plakat målare?
Ingetdera - men C. fick till det ganska kul där, han kan vara ganska finurlig ibland. Att *märka* ord kan vara ganska roligt. Det _är_ skillnad mellan en brunhårig flicka och en brun hårig flicka :) etc. etc. Annars? I helgen hann jag för första gången på länge med det jag hade förutsatt mig att göra. Det var ett tag sedan man hade den känslan. Ofta kommer det massa andra saker emellan. Vänta lite..... jag ska bara.... om en liten stund.... inte just nu... imorgon så.... Eller så infinner sig inte lusten/orken/viljan alls :).


17/9-00

Jag kommer aldrig att få anställning som plakatmålare :).
Se Dagens bild till vänster så förstår ni varför.
Jag var iväg igår och demonstrerade mot Kammarrättens beslut att Kimberley ska utvisas tillsammans med ett gäng från Fågel Fenix. B. var borta på marknad. Sicken tur att jag lade ut nycklarna på vanliga stället när jag åkte för han hade glömt att ta sina med sig. Ibland är man förvånansvärt klartänkt och förutseende *ler*. Jag träffade en hel del nya ansikten - igen, *vinkar*. Kjelle som brukar skriva på Fågel Fenix tittade förbi och härmed meddelar jag alla intresserade :) (som tvivlat) att han är en karl, en riktig stabil och trygg sådan *flinar* - synd att man inte är 15 år yngre och några kilo lättare :). Vi var 10 stycken som travade iväg för att ta en bit mat efteråt. Dock var det ett uruselt ställe, men det visade sig inte förrän vi beställt. Tråkigt. Men det var ganska kul att se Carina *in action* - det är en tjej med skinn på näsan. Servitören fick sig en lektion i hur man inte behandlar sina betalande gäster.


16/9-00

Jag fick ett mail från Mona Sahlin igår - jag får väl buga, bocka och ställa mig i givakt? En *cred* ska hon iaf ha att hon bemödade sig att svara, men jag ska inte överhäva det hela för svaret var som goddag yxskaft :). Varför jag mailade? Se anteckningarna 8/9-00. Jag såg att Ca(r)l Gustaf (kungen) hade agerat pga att några websajter har texter som utpekar hans son som en person med avvikande sexuell läggning samt att en del *elaka* bilder publicerats. Visst förstår jag hans reaktion. Det kan inte vara kul. En förhoppning kan man ju ha att dessa nya sätt att missbruka nätet äntligen tas på allvar. Min erfarenhet hittills är att rättsväsendet har varit ganska tafatta när det gäller brott på nätet, vilken kategori det än gäller. Det finns åklagare som aldrig ens har surfat på nätet och hur ska de då kunna dra igång en förundersökning? Polisen har samma problem vad jag förstått. Fast kungen han gick direkt på riksåklagaren. Nå - lite nytta ska man väl ha av sin ställning här i samhället? Eller? Fast om jag förstår Wojwojs kommentar i Kommentera-boken igår så skulle han i ovanstående fall oxå mena att "Den som censurerar gör anspråk på egen ofelbarhet". Eller? Snacka om stolpskott.


15/9-00

Mats Klockljungs ord inför demonstrationen!
Ni har säkert läst/hört om Den sjuåriga flickan, som mot sin, mammans och de andra två syskonens vilja skall skickas till pappan i Sydafrika - en pappa som misshandlat sin familj psykiskt och fysiskt och som de alla desperat flytt ifrån. Tilläggas kan, att pappans egna syskon + mamma (barnens farmor) också tagit avstånd från honom.

Barnen har fram till april i år olovligen (mot sin vilja) kvarhållits hos pappan under 2,5 års tid, medan mamman desperat försökte vinna dem tillbaka genom en långdragen vårdnadsprocess. Flickan Kimberley vill inget hellre än vara hos sin mamma, vilket Kimberleys hopp från en balkong på tredje våningen hos pappa vittnar om.
- "Jag ville bara flyga till min mamma...", sa Kimberley, då fem år gammal.

Kimberleys mamma anses ha brutit mot Haagkonventionen när hon "olovligen bortfört barnen från den andra föräldern". Detta trots att mamman har interimistisk, ENSAM VÅRDNAD om barnen enligt Tingsrätten. Barnen är mantalsskrivna här i Sverige sedan 1997 och är, liksom mamman, svenska medborgare.

Kimberley gömmer sig just nu med sin mamma medan hon klamrar sig fast vid henne och ber:
- "Mamma, lova att aldrig lämna mig!"


Peta in en pinne i brasan .).
Igår kväll var det premiär. Både mysigt och tråkigt samtidigt. En brasa gjordes mot kvällen mot den kylighet som fanns inne i huset. Kvällen var kylig minst sagt. Jag älskar när brasan sprakar och lyser upp vardagsrummet. Men samtidigt så var det en påminnelse om att vintern snart är här. Även solen har sina fläckar. Jag fick några mail igår förmiddag. Jag hade uppdaterat Kimberleysajten med kopior av de brev som rätten ignorerat. På något underligt sätt förde jag över fel fil i fel mapp vid fel tillfälle så att säga. De som skulle till min dagbok fick se en helt annan sida. Kanske skönt? Vad vet jag? Men tack för de mail som uppmärksammade mig på detta faktum.

Det var inte så länge sedan en svårt psykiskt sjuk kvinna lämnade sitt nyfödda barn intill en väg, inte för att dö utan för att tas omhand. Nu har något liknande hänt i Norge, men det var en man som utförde detta och barnet dog. I en annan tidning kunde man läsa om lilla killen som utnyttjades och slängdes ut av sin fosterfar. Så, summarumarum? Vi har ju matats med att kvinnor minsann kan (från extrema mansgrupper) och då har det avsetts typ att kvinnor misshandlar män, barn osv. m.m. Jag sägar ALLA kan och det visar ju urlarna ovan. Jag tror inte sådan problematik är könsbunden, det är inte dongeln mellan benen eller det dito kvinnliga organet som utför handlingarna utan människan bakom. Dock så vidhåller jag att problematiken med att kvinnor misshandlas av sina ex./män/sambos faktiskt har en större dignitet och bör behandlas därefter eftersom det är så mycket vanligare förekommande. Men så tycks inte vara fallet. Det går ju knappt en dag utan att man läser att en kvinna misshandlats, dödats och/eller barn farit illa. Det är i sådan omfattning att jag befarar att gemene man inte längre reagerar. Att myndigheterna inte gör det är ju allmänt bekant.

Någon från Stadsledningskontoret med IP 193.15.218.189 skrev för några dagar sedan något i Kimberleys gästbok som jag faktiskt tog bort. Det passade inte in på en sida likt Kimberleys, det *luktade* FIS. Det finns andra forum för sådant, exempelvis Aftonbladet Tyck Till. De verkar publicera det mesta :). Där kan man tydligen kalla folk vad som helst och vräka ur sig vad som helst utan att moderatorerna tycks reagera. Är det demokrati så kan de som ivrar för den sorts demokrati hålla till där. Jag betackar mig iaf. På de hemsidor jag administrerar är det jag som är moderator och alltså den som bestämmer vad som får ligga kvar eller inte av det material som andra tillför via anslagstavlor och gästböcker. Är det odemokratiskt så *fine with me*, det kan jag hantera ;-X och det kan nog de flesta av mina besökare.

Samma person har återigen gjort ett inlägg som nedan:
-----
Thu Sep 14 13:06:21 2000 Buffi from 193.15.218.189
Intressant att man bara får uttrycka åsikter FÖR att Kimberley ska få stanna. Demokrati råder visst inte överalllt.
-----
Intressant tolkning just detta med demokrati.


14/9-00

Jag drog iväg på ett möte på kvällen och glömde koppla ned :). När jag sedan försökte ringa hem tutade det upptaget hela tiden så jag chansade att ringa grannen och be honom gå över och säga till B. att lyfta på luren i köket så förbindelsen skulle brytas. Att be B. fingra på datorn är ingen idé, han vet inte vad som är bak och fram på den. Men han är dj*vligt bra på andra saker så det jämnar ut sig. Kom hem sent. Upp tidigt.

Kimberleys öde engagerar många. Själv sitter jag här med faxkopior av både Ryan Starks mammas och systers brev till UD där de bägge vädjar att vårdnaden måste anförtros Kimberleys mamma. Detaljer avslöjas om fadern som gör mig förundrad över kammarrättens utslag. Det är bara att se sanningen i vitögat - rätten har inte dömt med Kimberleys väl och ve som riktmärke utan detta är en ren politisk fråga. En fråga om att kammarrätten inte vill *tappa ansiktet* samt att inte vilja följa FN:s barnkonvention samt paragraf 11 och 12 i Haagkonventionen som ger möjlighet att låta Kimberley stanna. Kan det möjligtvis ha med att göra att högerextremistiska pappagrupper i Texas har *lobbat* så att amerikanska myndigheter tidigare hotat med handelsblockad mot Sverige om vi inte STRIKT följer Haagkonventionen? Till pappans fördel och helt emot vad som är bäst för barnet. Att barn ska drabbas av andras påstådda oförrätter är väl helt fel? Jag kommer säkerligen få anledning att återkomma till dessa extrema mansgrupper i USA och återkoppla mot dito grupper i Sverige vid något senare tillfälle.

Jodu angående pappor :) - jag fick ett mail som berättade att ikväll i programmet Familjebyrån så skall en aktiv medlem i föreningen FRIS vara med. Ämnet - behöver någon fråga? Jag för min del tycker att det är väldigt underligt att en man dömd för egenmäktighet mot barn ska tala i detta program. En man som hänger ut domar och hela *kittet* på sin hemsida http://www.eskil.se/barn/, numera nödtorftigt maskerat. Han verkar nästan stolt över det faktum att sidan är både polisanmäld samt anmäld till Datainspektionen? I mina ögon hänger han faktiskt även ut sina barn, men det förstår han nog inte. Föreningen FRIS säger sig värna om barns rätt till bägge föräldrarna. Hur kommer det sig då att de ofta i vårdnadstvister begär ensam vårdnad i första hand och gemensam vårdnad först i andra hand, samt som reserv umgängesrätt i tredje hand? Hur rimmar det ihop med deras slogan?

Galna ideér överförs som sjukdomar, och
den som får en råkar för det mesta ut för allihop.
André Siegfried

13/9-00

I dag kommer Kammarrättens besked om Kimberley.
Håll tummarna! Det gör jag. Annars? Ha en underbar dag!

Tillägg
På väg till jobbet hörde jag att en oenig kammarrätt hade beslutat att Kimberley ska utvisas. Detta är ett rättsövergrepp på en helt oskyldig och försvarslös liten flicka på 7 år. Well, well - nu är det krig - på alla fronter.

Denna man är farlig
- han tror på det han säger.
Goebbels

12/9-00

I söndagskväll fastnade jag framför TV och kikade på filmen om Nixon. Vilken skitstövel - *a big asshole*. Filmen var mycket intressant och fyllde en hel del luckor. President Nixon minns jag ju mycket väl när det begav sig men denna film gav lixom lite mer köt på benen. Filmen slutade sent, kom nog inte i säng förrän vid 01.00 och så upp igen 05.00. Gårdagen tillbringades i något tröttsamt tillstånd :). Dock med lite god vilja och rutin så funkade alla möten galant och dagen var faktiskt väldigt produktiv. Nu börjar det bli mörkt på morgonen. Minner om tider som komma skall. Fast vädret igår var underbart - inbjöd till några långa promenader på eftermiddagen med vovvarna. Jag älskar hösten, luften, färgerna, naturens ombyte inför vintern och log bara lite förtjust åt vad någon kille från VM-data hade skrivit i Kommentera-boken häromdagen. So what? Det går att kombinera engagemang och friluftsliv. Vi kvinnor har ju det lite mer förspänt på den fronten, vi kan göra flera saker på en gång till skillnad från männen - multi-tasking *flinar*. Rökrutefeminist - jajaja :).


11/9-00

C. mailade mig undrade om FRISarna var igång igen på Fågel Fenixs anslagstavla. Jag har inte varit där på ett tag så jag surfade över för att kolla och javisst - inte är det Kalle på Spången i Emmaboda som är där och härjar igen iaf. Signaturen "anonym men ändå inte :-)" var ju fyndigt valt. Du lär inte vara så anonym länge till för jag har tipsat Katinka om att den Internetleverantör som används för inläggen har en spårningstjänst likt när man spårar anonyma telefonsamtal hos Telia. Jag förstår inte varför tjejerna på Fågel Fenix inte får vara ifred?

Anonymitetens *sköna täcke* används bara av dem
som behöver dölja något under sagda täcke.

10/9-00

Ja, vart tar tiden vägen?
En fråga som nog aldrig lär få ett svar.
Ha en underbar dag!


9/9-00

Och inte visste vi vart bilen stod.
Demonstrationen igår (min första jag någonsin deltagit i) igår var bra. Många bra talare och jag hoppas att budskapet når fram dit det ska. Sedan var vi några som gick ut och käkade. Återigen lite nya ansikten bakom mailadresserna man ser dagligdags. Att hitta tillbax till rätt garage var lättare sagt än gjort :). Vi yrade omkring en bra stund. Jag fick skjuts till Kungsängen där min egen lilla bil stod. Tackar! Bromsarna är fixade nu och det kan vara värt drygt 500 pix. BTW - jag rekommenderar en dos Carro idag!

Skriv på protestlistan!
Besök föreningen Kimberleys vänners hemsida!


8/9-00

Nazifeministfaktor/feminazistfaktor 10 idag :))))
Det blev mycket såg jag när jag snabbt läste igenom om just feminism, kvinnor och jämlikhet. Så ett tips - är du trött på de *trådarna* och inte orkar läsa om det idag, välj en annan trevlig dagbok bland länkarna till vänster.

Gårdagens ledare i AB var helt ok.
Så sann så - man kan inte kunna bruka våld och sedan skylla på hormonerna. Det ger ju signaler att kvinnor ska vara beredda på att män misshandlar/våldtar dem in i år 3000. Det är makt det är frågan om. En *uppkäftig kärring* ska hållas kort :). Tur att min man som ändå ibland kallar mig för *en riktig näbbgädda* - ler lite *ömt* inte har ett överskott av manliga hormoner. Trots att han är mer man än de flesta män jag mött, allra helst en viss sort män som verkar föröka sig på webben numera :).

Läs Fågel Fenix senaste krönika!
Mona Sahlin försöker skapa en *gräddfil* för politiker som hotas. Välkommen ut i verkligheten skulle jag vilja påstå. Eller välkommen ut till vardagen som den ser ut för många kvinnor och barn som lever under hot dag efter dag, år efter år utan att myndigheterna tycks reagera/kunna agera. Hotet kommer inte från nazister eller andra grupperingar (oftast) utan består i att en nära anhörig - ofta då nuvarande och/eller f.d make/sambo som hotar/misshandlar. Ett eller flera barn finns ofta med i bilden, tyvärr. Det tråkiga är ju att politikerna själva bidragit till dessa människors situation genom diverse lagstiftningar och rättspraxis. Den som tror att problematiken blir mindre genom att införa AGV - automatisk gemensam vårdnad saknar något fundamentalt anser jag. Växelvis boende och/eller gemensam vårdnad löser inte dessa människors problem, tvärtom lär vårdnadstvisterna öka, kvinnovåldet eskalera och barnen kommer att fara än mer illa. *Mansfundamentalisternas* gastande om brist på jämlikhet om inte AGV gäller från dag ett ekar lite tomt (bered er på en trolig kommande besvikelse förresten) i jämförelse med att bara drygt 10 procent av papporna tar ut pappaledighet och/eller att många tyvärr inte alls deltar jämlikt i hem/hushållssysslor samt i den vardagliga omsorgen av barnen - ens innan separationen är ett faktum. Det är förresten en bidragande orsak i många fall till just separationer, avsaknaden av denna jämlikhet. Jag tror att det kanske är bättre för barnens skull att börja där i strävandena efter jämlikhet. För det är väl en vällovlig kamp för jämlikhet och barnens bästa de extrema mansgrupperna för? Eller? Upp till bevis!

BTW - när jag ändå diskuterar hot/våld mot kvinnor - jag läste en dom häromdagen. Intressant läsning. Orsaken till att mannen hade misshandlat två kvinnor (varav en ganska rejält) var att han tidigare <citat>fått skit av feminister</citat>. Que pasa? Efter firandet av en tenta dracks det, röktes hasch och diskussionerna gick över styr till rena rama *vilda västern*. Rätten skriver att de misshandelsbrott som begåtts av den åtalade är av sådan art att det ligger närmast till hands att bestämma påföljden till fängelse. Det framstår dock emellertid som mycket angeläget att den åtalade får sakkunnig hjälp att bearbera sina svårigheter i relationer till kvinnor. Skyddstillsyn och samtalskontakt blev påföljden. Go figure! Beats me! Det ska bli intressant att följa utvecklingen.

Detta nedan kom på en mailinglista.
Jante - släng dig i väggen :).

Vikingalagen
Tillvarons största gåva är jag själv.
Alla människor kan lära sig något av mig.
Mina tankar är mer komplicerade än alla datamaskiner.
Mina känslor är lika viktiga som andra människors känslor.
Det jag säger är värt att lyssna på.
Det jag gör är värt att uppmärksammas.
Jag respekterar mig själv och finner att andra gör det också.
Jag skrattar åt mig själv med ömhet och värme.
Jag har full rätt att må bra på alla sätt.
Jag är unik, det finns bara en som jag.
av Lars-Eric Uneståhl

Missa inte demonstrationen idag!

7/9-00

Faxa iväg ett fax till
Fax: 08-720 93 00 länsrätten i Stockholm
Fax: 08-14 98 89 kammarrätten i Stockholm.
Må de dränkas i faxande papper. Se varför, längst ned på denna sida!
Nästa planerade demonstration är på fredag den 8/9-00 klockan 17-18.00, plats Sergelarkaden Stockholm. Huvudtalare är Katarina Cederlöf Wenger. Jag har tjuvstartat på hemsidan jag har erbjudit mig att göra åt föreningen Kimberleys vänner. Glöm ej att skriva på protestlistan!

Paf kom förbi en sväng på jobbet igår. Det var ett tag sedan :) men jag blev jätteglad att se honom. Den känslan höll i sig ett bra tag under dagen. Den mannen är min stora guru. Jag hann inte prata så mycket med honom för jag var på väg till ett möte precis. Men jag hann ge honom en *bamsekram* och det kändes gott. Gottgottigottgottgott! Positiva *vibbar* :). Sånt gillar jag!

Annars? Bilen krånglar lite. Nej - inte bilen utan bromsarna fram, förövrigt går den som ett spjut. När jag hade semester så var det en regnig vecka som jag överhuvudtaget inte använde bilen och när jag väl skulle ta och köra en sväng så hade handbromsen rostat/fastnat så jag fick *gasa* loss mig ur det låsta läget. Sedan dess har det då och då *sjungit* om bilen :) och igår morse så sjöng det rejält hela vägen mellan Järfälla och Kista. Hemskt pinsamt i köerna med en bil som låter som den visslar en sång. När jag kom fram var framhjulen kokheta. Tid hos verkstad kunde jag få om två veckor och det var inte gott nog åt mig. Jag vill kunna tuta och köra utan att bekymra mig om sakers tillstånd och framförallt bromsar tycker jag är viktigt på en bil. Den som läst min dagbok vet ju att jag hade en Mazda som det var lite si och så med just den saken :). Det gillar _jag_ inte. Så - på fredag (imorgon) lämnar jag in den klockan 07.00 och chansar på att en vänlig själ hinner kika på den under dagen. Det är som att spela på lotto!

Inlägg igår i min gästbok :)))))- Nå - att han missade tentan beror sannerligen synnerligen på något helt annat. Go figure!
-----
Wed Sep 6 12:02:16 2000 Daniel Wagenius from 195.198.84.58
Den här sidan var tyvärr ett riktigt bottennapp enligt mig. Jag lärde mig inget och tack vare dig Annica fick jag IG på min data tenta, maila gärna svar.


6/9-00

Tänk vad en god natts sömn kan göra. Ett par till så :).
Idag åker M. in och ska opereras i morgon, *kram*.
Hundstallet i Stockholm måste flytta. Donationer behövs. Visst har du råd att skänka en liten slant? Och.....när du ändå har *pluskan* öppnad sä sätt in en slant på föreningen Kimberlys vänner postgiro 1381981-8. Pengarna går oavkortat till familjen Stark i dess svåra situation just nu. Du har väl skrivit på protestlistan mot att utvisa Kimberly?

Om man får oväntat besök säges det att man ska bjuda på Löfbergs Lila. Själv skulle jag nog bjuda på Nescafé :). Vilket är vad Katinka lär få när hon dyker upp senare idag. Men vad gör man om man får ett oväntat telefonsamtal? Lyssnar! Jag fick ett dito häromdagen och jag lyssnade, jag skakade på huvudet och fick *dåliga vibbar* i hela kroppen. Det var ett ex. till en aktiv medlem i föreningen FRIS. Ett tips så här i all vänlighet kan jag iaf ge. Det där med de påstådda datorintrången kanske ni ska utreda internt!

Gör det du kan, med det du har, där du är.
Roosevelt

5/9-00

Jobbat för mycket. Sovit för lite. Det börjar kännas både i kropp och själ. Många bollar i luften. Många lösa trådar. Många nya projekt innan de gamla är slutförda. Dock verkar en del mynna ut i intet? Eller är det bara jag som tappat sugen. Jag kan inte bara *blanda och ge* utan att få respons - motivationen tryter då för mig och jag antar att det är så för de flesta. Jag oroar mig för en viss persons tystnad då jag inte förstår anledningen. Jag blir orolig, men min oro verkar inte spela roll. Det kanske den inte heller gör? Usch - jag hatar att vara så negativ. Jag skulle vilja sova i 36 timmar i sträck och vakna upp som en nyponros :).

Annars? Igår morse åkte vinterjackan på under morgonrundorna med hundarna. Kyligt var det. Burrrrrrr! Jag surfade runt på en stor sajt nära dig. En avdelning som förut hette 45+ hade helt plötsligt bytt namn till Senior. Jag kunde inte låta bli och maila ett undrande mail som frågade huruvida man verkligen kan kallas senior bara för att man fyllt 45. Det kanske är dags att dra något gammalt över sig? Lägga in sig på pensionärshemmet? Jag har ju passerat 45+ för ett tag sedan. Men inte sjutton skulle jag vilja klassificera människor i min ålder som seniorer. Dit räknar jag mina föräldrar som passerat 70 med god marginal och jag tror inte att de har något att erinra mot detta :).

Tappa inte sugen.
Världen är full av *tappade sugar*.

4/9-00

Vart tar tiden vägen? Ha en bra dag!


3/9-00

Protestera mot beslutet att utvisa Kimberly! Sprid länken vidare. Marina och Carro (bland många fler) har bägge tagit upp fallet Kimberly i sina dagböcker, Carros stil älskar jag :) - rakt på sak så att säga. Jag har erbjudit mig att göra en hemsida åt Kimberlys vänner. Det behövs en hemsida med mer information för det finns så många fler aspekter än vad som kommit fram i pressen. Annars? Jag har länge funderat på varför de satt upp så många extra "Varning för älg" på en viss kort sträcka på vägen mot I1 (militärområdet). Igår fick jag svaret. En älg hade där blivit påkörd och fått bägge bakbenen avkapade. Den hittades efter ett dygn först, den hade släpat hela sin tunga kropp med hjälp av enbart frambenen en lång, lång sträcka. Tänk vad den måste ha lidit? Att tänka på det smärtar i hela kroppen. Det är sådana här saker som gör att jag är ateist. Hur kan en älg synda? Vad kan en älg ha gjort för att få lida så här? Om det finns en Gud - hur kan hon/han/den/det tillåta allt lidande i världen? Djur och barn som är oskyldiga, oförmögna att bryta mot 10 Guds Budord - varför ska de behöva lida? Nej, Gud i alla sina skepnader runt om i världen är enbart de styrandes medel att hålla sitt folk i styr och har så varit i alla tider. Inget annat. För mig räcker det så bra med sunt förnuft, empati, förståelse och tron på det mänskligheten som rättesnöre här i livet.


2/9-00

Gör som många andra skriv på protestlistan!
Nästan 1000 skrev på under första dygnet.
Protestera mot utvisningsbeslutet!
Föreningen Kimberlys vänner har kännedom om listan
samt att urlen har sänts och kommer att sändas vidare
till berörda myndigheter och organisationer.
Sprid länken vidare!

Jag skäms för att vara svensk just nu. Kammarrätten och länsrätten beslutar än ditt och än datt. Förstår de inte att det är ett barn det handlar om. Ett barn vars syskon och moder just nu pendlar mellan hopp och förtvivlan. Jag läste i Expressen igår om vilka som hade röstat ja alternativt nej. Att domaren var Eskil Nord säger för övrigt en hel del om utgången :-/. En äldre herre (72) vid namn Alf Holmberg hade röstat att Kimberly inte skulle få stanna. Men jag tvivlar starkt på att han överhuvudtaget visste vad han satt där för. Han motiverade sitt beslut med en fras som lika gärna hade kunnat uttalats av den mest inbitne FRISare :):
- Vi får inte glömma bort att hon har en far också.
Han har lika stor rätt som modern.
- Det har länge varit så i Sverige att den
heliga modern har varit gynnad. Det tycker jag är fel.
Sedan framgår att han hellre diskuterade den dåliga
ersättningen för nämdemännen, 300 kronor per dag.

Finns det ingen åldersgräns eller några krav överhuvudtaget mer än att man är tillhörig ett parti för att bli nämdeman? För övrigt säger jag bara hallå är det någon hemma? Det är ingen vårdnadstvist det handlar om. Det handlar om Kimberly ska få stanna i Sverige. Det handlar om vad som är bäst för henne. Vad hon vill. Det handlar inte om mammans eller pappans rätt i detta fall. Det borde överhuvudtaget inte handla om föräldrarnas rätt ens i vårdnadstvister utan fokus måste ligga i vad som är bäst för barnet. Det är inte alltid med automatik växelvis boende och/eller gemensam vårdnad - notera att jag inte lägger någon betydelse på vårdnadshavarens kön. Det borde flera göra. Jag är så less på denna könsdifferentiering av bl.a då de extrema mansgrupper som tack och lov har blivit starkt överröstade på Aftonbladets Tyck Till när de började med sitt "pappa har oxå rätt till barnen" och verkar helt sakna empati för Kimberlys väl och ve. Det var ju lite malplacerat för som sagt. Det är ju inte pappans eller mammans rätt som det handlar om utan Kimberlys rätt/bästa.

Det ett barn utsätts för som litet sätter sig som osynliga spår djupt inne i själen. Det som till synes glömts bort av barnet kommer garanterat att påverka det *vuxna* barnet på ett eller annat sätt, medvetet eller omedvetet.

1/9-00

Kimberly ska utvisas enligt länsrättens beslut.
Dock finns lite ljus i mörkret, läs här!
Protestera mot utvisningsbeslutet!
Sprid länken vidare!
Demonstration idag klockan 12 Mynttorget Stockholm
enligt uppgift från nätverket runt Kimberly!

Ja, jag såg programmet igårkväll. Så många frågor som väcktes. Så få svar. Så mycktet smärta. Till synes ingen lindring. För någon. Men det som berörde mig mest var barnens smärta. Vilse i pannkakan. Vi tittare fick ju inte hela bakgrunden till de tragiska händelserna som orsakat den svåra situationen. Men frågan är om inte det borde finnas fosterhem/familjehem där pappan/mamman kunde få *följa* med på köpet?

Rädda barnen protesterar mot domen. Kimberlys pappas släktingar bl.a hans egen mor vädjar att länsrätten ska låta Kimberly få stanna i Sverige. Hur mycket mer behövs för att övertyga någon om att man är olämplig som vårdnadshavare? Ändå lät rätten besluta att Kimberly ska utvisas. Haag-konventionen i alla ära men någon måtta får det vara på det politiska spelet? Det gäller ett barn! Ett barns liv och hälsa står på spel. Vem frågar vad Kimberly vill? Nämdemännen var oxå djupt oeniga i sitt beslut. Domaren fällde det avgörande beslutet och frågan kan ställas - var det rätt domare som överhuvudtaget handlade fallet? Nu börjar jag låta som en riktig *f(r)isare* *skrattar*. Men oss emellan vore det inte ganska klädsamt om även de mest extrema mansgrupperna kunde vara lite jämlika här och lägga sina mantran/lögner åt sidan:
- AGV är likt pandoras ask
- Vi mansgrupper jobbar enbart för barnens bästa
Även de måste väl kunna se vad det är som står på spel här i just detta fall. Måste allt polariseras ut i ett *mamma krigar mot pappakrig*? Vart tar barnets bästa vägen? Barnets vilja? Barnets behov? Barnets känslor? Ska Kimberly behöva hoppa ut från fönstret igen på tredje våningen i Sydafrika i sin längtan efter mamma? Vem ansvarar för att hon överlever även nästa gång? Du? Jag? De? Vi?


Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1