Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/8-01

Kvinnor - städa mer så slipper ni cancer! Hur seriöst kan detta vara? Saxat från artikeln:
"En smula förvånande kunde forskarna se att exempelvis fritidssysselsättningar inte gav något som helst skydd medan hushålls- och yrkesarbete minskade risken upp till 40 procent". En annan artikel i Aftonbladet Kvinna fick mig att småle. Sicken rar ärta! Män klarar inte att vi tar för oss menar hon. Ja, efter 16 år som taxiförare i Stockholm borde hon ju veta. Annars? Ha en underbar dag!

Kvinnor blir till sig av ingenting.
Sedan gifter hon sig med honom :)
Tack C :)

30/8-01

Syokonsulent ogillade elevens val av utbildning!
Och många undrar varför så få tjejer väljer mansdominerade yrken? Att en syokonsulent försöker avråda en tjej att gå det pojkdominerade fordonsprogrammet på gymnasiet är i sig en skandal. Motiveringen än mer förvånande, den var att "utbildningen bara passar killar". Jag trodde inte mina ögon när jag läste denna artikel. Så låååååångt har vi kommit........inte långt alls. Ibland får jag för mig att vi *backar* när det gäller jämlikhet. Jag själv upplevde aldrig dessa fördomar när jag valde att läsa två-årigt tekniskt gymnasium eller valde att bli en s.k apparatuppsättare på Televerket. Det var då ------ minst hundra år sedan :). Att det ska vara så nu, in på 2000:e århundrandet är beklämmande. Det känns tråkigt!

Ej för klenmagade! Så lät rubriken på ett mail på en mailinglista med en länk, som jag givetvis var tvungen att klicka på, som en dum sill. Det skulle jag inte ha gjort. Bilderna sitter fortfarande kvar på näthinnan, efter flera dagar. Jag brukar inte vara kräsmagad. Jag har sett lik förut, både under obduktioner samt när de nyligen har dött på sjukhus. Men dessa bilder var bara för mycket. Det var bilder från en Ferrari-krasch och vad som var kvar av de som suttit i det som nu inte ens såg ut som en bil längre. Hur kan man publicera sådant här på nätet? Kan det vara nyttigt för ungdomar att kika på sådant här? Varför är sajter som rotten.com så populära? Jag tycker inte att man ska leva i en kokong, men varför uppleva sådant man inte behöver i onödan? Jag är så pass puritansk att jag anser att våldsfilmer/våldsamma dataspel föder våld. Det kan aldrig vara sunt att kika på filmer/spel där folk skadas på allehanda brutala sätt och sedan bara reser på sig och skakar av sig dammet lite lätt. Jag misstänker att det kan skapa en slags feeling av att våld är ballt, våld skadar inte - det har man ju minsann sett på film/TV/data-spel. Samma sak gäller våldsporr. De ungdomar som kikar på sådant kan förledas att tro att våld och sex hör ihop. Ja, för en del kanske det gör, men för flertalet är kopplingen ömhet och sex mer naturlig. Eller borde kanske vara det? Jag tycker risken är stor att de får en snedvriden kvinnosyn/människosyn.

BTW - Thailand måste vara urbota trist? Återigen har Wojwoj (inte svårt att gissa vilken FRISare det är) hittat till kommenteraboken från IP-nummer 203.144.175.133, vilket ger vid handen ASIANET-PHUKET Asianet's Subnode at Phuket province.

Vad är det för skillnad mellan en valp och en man?
Efter ett år blir hunden fortfarande glad när du kommer hem.

29/8-01

En brittisk soldat har dödats av stenkastare i Makedonien, meddelade Nato på måndagen i Skopje. Detta kanske är något att fundera över för dem som envist hävdar att poliserna får tåla lite stenkastning. Visst har de skydd, men det är inte heltäckande. Att sedan polisen inte ska skjuta skarpt mot demonstranter är givet. På tal om att kasta sten. Det är i vissa länder en straffmetod. Att stena ihjäl människor är, enligt deras kultur, ett lämpligt straff för ex. äktenskapsbrott, givetvis är det oftast kvinnan som drabbas av detta straff. Läs om fler grymma straffmetoder här! Det finns även bibeltexter om att straffa andra genom att slå/aga/misshandla. Straffet att stena någon till döds är inte helt främmande för kristendomen heller minsann. Men jag hoppas sannerligen att inga s.k kristna praktiserar detta NU? "På sabbatsdagen fick inget arbete utföras. Den som bröt mot förbudet skulle dödas. Det berättas (4 Mos. 15:32-36) att en person ertappades med att samla ved på sabbaten. Gud befallde genast israeliterna att stena honom till döds, vilket de gjorde". Våld föder våld. Så enkelt, men så svårt. Love, peace and understanding! Men...... Våldtäkter tas inte på allvar. Varannan kvinna är rädd för att gå ut! Hotade kvinnor får inte det skydd de behöver. Alla vet att problemen finns, men så få gör något åt sakernas tillstånd. Är det inte underligt?

BTW - jag blev så glad igår över ett mail som bara trillade in i mailboxen, helt oförhappandes. Så rart och så omtänksamt! Det värmde! Vilket kan behövas när det blåser höstvindar :). Puss r2! *kram*

När man är ung längtar man ut;
när man är gammal längtar man hem.
Cora Sandel

28/8-01

Ojojoj - vad det regnade igår!
Men det behövdes.

Skrämmande läsning! Psykopater är ofta socialt välanpassade och kan vara väldigt charmiga och övertygande, när de vill och när det passar deras syften så att säga. Därför har många myndighetsutövare så svårt att särskilja dem och/eller upptäcka dem i tid. Tyvärr!

Skolstart!
Ja, precis så kändes det. Förväntningar! Spänning! Lite pirr! Nyfikenhet! Nu har jag passerkort till Journalisthögskolan ;). Inte för att det i sig är något att hänga i julgranen, men det känns kul att kursen äntligen har satt igång. Det har varit en lång väntan, sedan jag fick beskedet. Inte en alldeles oäven väntan. Den som väntar på något gott..... Nu är jag fylld av intryck. De vill jag behålla för mig själv, ett tag. Ha en trevlig dag! *bamsekram*

BTW - Jag kom på varför jag aldrig känt någon dragning till att åka till Thailand, av alla länder. Det är inte för att det verkar vara erbarmeligt tråkigt (till synes) utan mer för att jag ogillar kopplingen till pedofiler och narkotika.

Den som gifter sig tidigt ångrar det tidigt.

27/8-01

Namn: Wojwoj
E-Mail: none
Date: Sat Aug 25 21:07:11 2001 202.183.141.49
Kommentar...
Tack Annica for att du skriver. Jag far mig ett gott garv varje gang jag laser din sida. Faktiskt ratt god underhallning nar man ar pa andra sidan jorden. Men som nagon annan sa. Jag undrar om du ar nykter alla ganger. Men va f-n, det gor det bara roligare. Skot om dig PS. Att du orkar


Detta ovan saxat från Kommentera-boken. 202.183.141.49 - Shinawatra Group - Internet Service Provider, Bangkok, THAILAND. Långväga gäster minsann. Thailand är fint har jag hört. Själv har jag inte haft någon längtan att åka dit, men skulle jag pallra mig dit skulle jag iaf inte sitta och surfa på hemsidor hemmavid. Nej, har man semester finns det så mycket annat roligt att göra. Jag säger samma sak här, undra sa flundra vem som är nykter eller inte :). Men hur som haver, kul att folk och fä tycker att min sida är en god underhållning. Ett gott skratt förlänger livet.

Innan jag gifte mig hade jag sex teorier om
barnuppfostran. Nu har jag sex barn och inga teorier.
Lord Rochester

26/8-01

Tänk dig en cell där du kan gå fem steg framåt, fem steg bakåt och tre steg åt sidan. Tänk dig att sitta där i 18 år och veta att du är oskyldig. En 53-årig man lämnade sin dödscell i förrgår efter 18 år i densamma. De hårstrån som fällde honom och påstods enligt en expert vara hans, visade sig i en DNA-analys inte alls vara hans. Han hade tur som hade ett nätverk utom murarna som jobbade för hans sak. Det har nog inte alla andra. Bara i år har sex dödsdömda friats tack vare DNA-bevis. Sedan 1973 har 96 dödsdömda släppts sedan ny bevisning framlagts som påvisade att de var oskyldiga till det/de brott som ålagts dem. Det finns fall där oskyldiga avrättats, men det har inte upptäckts förrän efter att straffet mätts ut. Kan det ske där torde risken finnas att så även kan ske här? Eller? Hur många oskyldiga sitter i fängelse i Sverige? Ja, frågan är berättigad. Med tanke på kvalitén på somliga s.k nämdemän så förvånar mig inget numera :). Annars? Lördagen bestod mest av sömn och åter sömn. Att sova kan vara så skönt? Det var firmafest i fredags, men jag var inte närvarande. Då hade jag kanske mer förstått mitt stora behov av sömn. Jag hade tackat nej, as usual. Jag är ingen festprisse. Jag är nog ganska tråkig. Egentligen.....

Du är unik! Finn dig själv och
var dig själv i alla livets skiften!

25/8-01

Veckans lågvattensmärke?
Igår så var det en helt vanlig morgon. Upp med tuppen. Jag var ute ett par varv med hundarna. Jag lastade in dem i bilen för att ta en tripp in till Bro för att köpa tidningarna och lite lunch. Jag skrattade för mig själv när jag upptäckte i bilen att jag hade tagit på mig byxorna ut- och in. Jajajaja...det vara bara att knalla in i affären med högburet huvud och låtsas som om vadå? Har ni inte sett nya modet :)? Ett bevis för att jag inte tillbringar många sekunder framför hallspegeln?

Jag läste att det är vanligare att kvinnor än män drabbas av biverkningar av mediciner, en engelsk studie gav vid handen att läkemedelsbiverkningar är 60 procent vanligare hos kvinnor än män. Det är iofs ingen nyhet, jag har läst/hört detta förut. Men trots detta så göres fortfarande ingen granskning av könsskillnader innan nya mediciner godkänns. Varför? Jamensörru! Jämlikhet - du vet! Lika lön för lika arbete, oavsett kön. Men vem har talat om lika medicin för lika sjukdom, oavsett kön?

Det är en vacker sed att kyssa sina barn godnatt -
om man kan hålla sig vaken tills de kommer hem.
Pekka Langer

24/8-01

Blandad kompott idag!
Lika rörigt som det är inombords kanske?

Nej, mobbing är fel ord. Jag håller med dig Arne! Våldtäkt är våldtäkt, oavsett om det drabbar en kille eller en tjej.

Love, peace and understanding!
Vart har allt detta tagit vägen? Jag vill inte ge någon dåligt samvete nu. Det är antagligen mig det är fel på. Jag skulle ha mer av "sköt dig själv och skit i andra"-mentaliteten som så många andra tycks ha och må bra av. Nej, jag ska alltid lägga mig i om jag ser att någon far illa. Men sån är jag, tyvärr. Jag har ett enormt rättspatos. Lite mindre av den varan vore nog bara nyttigt antar jag. Visst ska man tåla lite grann, men någon dj*la måtta får det vara på galenskaperna. Nu har jag tvingats att ta ställning. Igen! Jag minns ju hur det gick sist. Jag minns ju vad jag fick för det. Det var precis samma upptakt. Jag fick ett mail, (Fri, 11 Feb 2000 13:23:15 -0000). Katinka rådfrågade mig huruvida hon skulle abuseanmäla några som härjade på Fågel Fenix anslagstavla.

På den vägen är det. Från där till nu är det en lång väg som vandrats. Jag är lika förvånad nu som då. Förvånad över denna nätgrupps agerande. Förvånad över alla dessa orimliga anklagelser som haglar mot dem som dristat sig till att kommentera och kritisera denna nätgrupps framfart på nätet. Förvånad över att man tydligen får göra vad som helst på nätet numera, se anteckningarna per den 2/8-01.

Så sant som det var sagt!
Det är makt och kontroll som det handlar om i många fall, inlindat i *sockerprat* om barnens bästa. Citat ur artikeln som länkas ovan:
"Statistiskt sätt har umgänget minskat i takt med att gemensam vårdnad har blivit vanligare, säger Anna Singer. Man kan tolka det som att fadern vill ha vårdnadsansvaret -- inte ungarnar".

BTW - som om det inte vore nog hände en hel del annat igår, både jobbrelaterat och privat. Men.....jag säger bara - Ha en trevlig dag, så riskerar jag inte att säga för mycket. *kram* Annica

PS - jag fick en söt grisbild och lov att lägga ut den, med tanke på det jag skrev häromdagen. Klicka här! Tack Johan.

Om jag fick leva om mitt liv skulle jag göra
samma misstag, men göra dem tidigare.
Tallulah Bankhead

23/8-01

Ha en trevlig dag!


22/8-01

Jissesamalia :), att en bild på en gris kan vara såååååå söt. Tackar T. för den du. Synd bara att jag inte törs lägga ut den på nätet. Scannade foton från en tidning kanske inte är helt enligt konstens regler. Jo, jag går mot röd gubbe ibland, men bara om inga bilar finns i närheten. Annars? Bara bra. En god nyhet igår gjorde mig varm om hjärtat, men samtidigt orolig. Jag hoppas allt går vägen, hela vägen ut. H, du kommer att bli världens bästa mamma! Ha en underbar dag idag! Njut av det vackra höstvädret. Ut i solen, om så bara på lunchen. Ge din arbetskramrat en kram. J. och jag chockade en annan kollega genom att kramas så rart igår. Han är så go att krama om. Vi behöver alla kramar och kroppskontakt. Jag gillar att kramas :). Ge den person som ser ut att behöva det en enkel, men värmande komplimang. Det är inte fjäsk, om det är äkta. Jag har upptäckt att bara om viljan finns så kan man säga något rart till vem som helst. Ser håret fint ut? Säg det! Har kläderna vackra färger. Säg det! Är handväskan snygg? Säg det! Är slipsen snygg? Säg det! Ser personen pigg och glad ut? Säg det! Jadu....en sådan enkel komplimang som att - "Vad glad och pigg du ser ut idag" kan glädja vem som helst, har jag märkt. Givetvis i rätt läge - man kanske inte ger en deppig/suicidal person denna komplimang :). Vi lever bara en gång. Vi måste ta vara på alla de små stunderna. Pretentiöst? Bludder? Jidder? Bullshit? Kanske det? Men ju äldre jag blir desto viktigare känns detta!

En svag människa väntar på tillfället,
en vanlig tar emot det, en stor skapar det...

21/8-01

Hundarna har haft det oförskämt bra i sommar. Även om det stundtals varit i hetaste laget har de iaf sluppit vara instängda inomhus i värmen. Jag var ledig hela juni, B. hela juli och så var jag ledig igen i augusti ända tills igår. 11 veckor som voffsingarna har sluppit vara ensamma hemma, även om B. och jag nu har så pass bra att vi jobbar lite olika tider i vanliga fall. Han jobbar ofta kväll och varannan lördag. Men igår så var jag tvungen att åka iväg ifrån mina små busar. Smulan hade dessutom varit ute på natten fyra gånger och var inte helt kurant i kistan. Men ta i trä *knackelibang i huvudet*, det gick bra. Jag vill kanske inte direkt påstå att jag började jobba igen med 100%:ig arbetsglädje. Ny chef, nya arbetsuppgifter och inte heller känns det superduper längre :(. Jag har nog jobbat för länge på samma ställe. Vad är det man brukar säga? Efter 4-5 år är det dags att gå vidare, mot nya vyer? Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra nu när jag börjar plugga den 27:e. Det kan bli jobbigt att plugga halvtid samt jobba 80% (plus timmar i det egna företaget) - samtidigt,

Jag har äntligen fått snurr på min CD-rombrännare nu. Jag har packat ihop en stationär dator och kör numera både Iomega-zippen, skrivaren, scannern och brännaren på samma parallellport, via en switch, på en och samma dator. Funkar galant. Det jag har väntat på är drivrutiner från Philips i Holland, men de kom igår och allt är fix och färdigt nu. Skönt! När det gäller datorer vet väl alla vid det här laget att det inte är per default att det funkar galant :) vid första försöket precis.

BTW - Flugor och tyngdlag. Hur sjutton kan de knata omkring upp och ner på taket inne i huset, utan att ramla ned? Fascinerande!

Bigami är att ha en man för
mycket. Monogami är samma sak.

20/8-01

Subject: en "task"-ig feministhistoria
Date: Sat, 18 Aug 2001 20:49:55 +0200
From: Mattias Holmstrom <mattias@xxxxxxxx.com>
To: atiger@swipnet.se

Mycket får man höra innan tasken trillar av! En feminist fundering är det bästa man kan läsa när man behöver ett odentligt garv en goo fredagskväll. Du kan inte mena allvar med allt du skriver i din fundering! ( Var du full när du skrev det? )

Feminist är ett ord som idag används felaktigt. Det beskriver egentligen en kvinna som vill ha jämlikhet men det har spårat ut till en kvinna som vill ha mer än männen för att ge igen för gammal ost.


Jag undra sa flundra vem som var full när detta ovan skrevs :). Det postades en lördagskväll men anspelar på en goo fredagskväll. Ordet feminist har verkligen blivit värdeladdat, för somliga. Jag tror att ordet feminist bara används som ett skällsord av dem som egentligen borde försöka förstå ordets innebörd bäst av alla. Jag anar en viss förskrämdhet? Rädsla? Jag tycker nog mer synd om mailskribenten, istället för att ens orka bli arg/irriterad. Jag vet faktiskt inte vad som triggade detta beteende att sända detta mail, till en för honom helt vilt främmande människa. Kanske den putslustiga "feministiska" devisen i lördags? Men bara en idiot kan ju ha missat smileyn där ;-9? Eller var det Lysistrate-historien i fredags? Njae, mer då de paralleller jag gjorde angående om hur det skulle vara om männen födde barn alternativt var tvungen att käka P-piller. Nå, alla män som har deltagit i en förlossning tenderar nog att hålla med mig. Det skulle nog ha varit annorlunda......att tänka den tanken kan väl inte vara så farligt? Hemskt? Feministiskt?

Jag har aldrig riktigt lyckats ta reda
på vad feminism är. Jag vet bara att
folk brukar kalla mig feminist så fort jag
uttrycker en åsikt som skiljer mig
från en dörrmatta.
Rebecca West

19/8-01

Sista dagen på semestern.
Denna sommar har jag varit ledig i sju veckor, först fyra och nu tre. Lyx! Javisst! Men ack så skönt! Inte alla förunnat kanske, men jag hade sparade semesterdagar att ta ut. Sååååå....ha en underbar söndag! *kram* Annica

En del äkta män är levande
bevis för att kvinnor har humor.

18/8-01

I en PC-tidning nära dig har jag i senaste numret tre av mina sajter med, i samma nummer. Kul! Nio bollar, respektive två åtta-bollare :). HTML-guiden tyckte de var mycket bra, pedagogisk och grundläggande. Men den recension jag blev mest glad över var den jag har saxat in nedan. För visst stämmer det! Jag har en sann vilja att förmedla något och är bara glad över att så pass många faktiskt vill lyssna (läsa). Visst är det en egotripp att lägga ut en personlig hemsida. Jag är inte heller ensam om det och det är ju skönt :). Det finns jättemånga bra sidor ute på nätet. Ut och botanisera, börja gärna med sidorna som är listade på Dagbok på nätet och/eller Tjejringen.

Kvinnor på nätet
Förutom praktiska "bygg din egen hemsida"-tips, så gör Annica Tiger även en sida om kvinnor, om hundrasen New Foundland, om trakasserier på nätet och ett centrum för kritik mot Kunskapslyftet! Allt detta engagerar Annica och hennes engagemang smittar uppenbarligen av sig. Annica har även lagt ut sin dagbok på nätet, där hon ur ett feministiskt perspektiv reflekterar över saker som händer i vardagen.
+ En mycket personlig sajt som bottnar i en sann
vilja att förmedla något till dem som vill lyssna (läsa).
- Tangerar bitvis gränsen till en egotripp

En kvinna behöver en karl lika
mycket som en fisk behöver en cykel.
Feministisk slogan :-9

17/8-01

En modern Lysistrate?
Kvinnorna i den turkiska byn Sirt tvingas gå flera kilometer varje dag för att hämta vatten. Nu har de tröttnat på detta. Nu sexvägrar de för att männen inte lagar byns vattenledning. Den manliga ledaren för byn menar, enligt nyhetsbyrån AP, att männen i byn lider mer än kvinnorna av denna strejk. Well, well. Fixa vattenledningen då :). Enligt de kulturmönster som råder i Turkiet är det väl mannens uppgift? Jag misstänker att anledningen till att den inte lagas är för att männen i byn slipper gå denna sträcka varje dag för att hämta vatten. Det är ungefär lite likt det faktum att krisen i förlossningsvården skulle inte alls vara lika akut om det var männen som födde barn. Det är ungefär lite likt det faktum att P-pillrens biverkningar skulle säkerligen vara helt minimerade om det var männen som tvingades ta P-piller/ansvaret för barnbegränsning. Det är ungefär lite likt det faktum att adekvat smärtlindring/tillgång till kejsarsnitt vid alla förlossningar skulle vara per default om det var männen som födde barn. Eller? Drar jag med för grovkornig kam nu? Det är iofs lätt hänt........Vad skulle skett i motsvarande situation i en svensk by? Tanterna hade nog fixat vattenledningen själv eller hyrt in en entreprenör. Go figure!

Jag vet inte om jag sörjer att denna tjänst gått i graven, Third Voice. Yttrandefrihet i all ära, men det måste vara *both ways*. Den sajtägare som inte vill ha gula klisterlappar på sin sajt måste få välja. Först då blir det valfrihet, för alla parter. Nu har något nytt kommit, en Napsterklon som kan tvångslänka webbsidor. Här finns iaf ett sätt att välja. Vill man inte ha dessa textlänkar så lägg till en META-tagg i HEAD; <meta name="MSSmartTagsPreventParsing" content="TRUE">. Fast det verkar inte vara 100%-igt säkert heller :(. Vill Pyttemjuk ta över världen? Här finns mer info!

Vilket åsk-oväder det var igår. Det var så pass att t.o.m. Smulan blev lite smårädd. Hon brukar inte bry sig vanligtvis, utan det är Nalle som brukar bli mest oroad av åskknallar. Jag är glad att jag inte är rädd för åskan. Jag har respekt för den hur som haver. Igår slog åskan ned på flera ställen. I Veckholm brann en ladugård ned och 200 grisar innebrändes. En ung kille som rastade hunden dödades när åskan slog ned i paraplyet och en äldre man på cykel dog även han av ett åsknedslag. Hemskt! Vilka naturkrafter!

Allting har en ända utom
kvinnoarbete och helvetets pina.
Lars G

16/8-01

Sircam-viruset måste vara det hittills mest långvariga virus som drabbat användare på länge? Det droppar fortfarande in mail á la masse med detta virus bifogat. Numera trycker jag faktiskt alltid på Reply och skriver kort och gott; "Du har Sircam virus på din burk". Det kommer mail från både privata personer och företag, nu senast maxvell.se och audiopro.se. Har inte företag full viruskoll? Om inte, är det skrämmande. Det är en tragedi för somliga, det finns faktiskt folk som vet hur man läser de bifogade filerna, utan att själva infekteras av virus. Men varför man nu ska göra det förstår jag inte? Det var samma attityd jag hade när Hotmail hade säkerhetsproblem och i princip var och varannan visste om detta och tjuvläste andras mail, långt innan det skrevs om det i pressen. Men varför man nu ska göra det förstår jag inte? Det är ungefär samma sak som att om någon råkar glömma att låsa sin ytterdörr; inte stolpar man rakt in bara därför?

Internet är en guldgruva att ösa information ur. Jag satt och funderade på vilken politiker det var som tyckte att alla skulle ha minst en årslön på banken som reserv. Jag gick helt sonika till sökmotorn Google och skrev in "ha en årslön" och tryckte på Enter. Som genom ett trollslag fick jag rätt information vid första försöket. Det var Ann Wibble som tyckte att alla borde ha en årslön på banken. Borgare och f.d finansminister, så klart. Ja, de har säkert den möjligheten att avsätta den reserven, men knappast moster Agda i Pajala som lever på sin ynka sjukpension. Men det skiter väl borgarna högaktningsfullt i?

Det är svårt att vara kvinna.
Man ska tänka som en man,
uppföra sig som en dam,
se ut som en tonåring
och arbeta som en häst.

15/8-01

Grattis! Grattis! Jag känner mig lite som en hönsmamma ;). Snyggt jobbat, EvaP. Ge järnet!

Mansgrupp förföljer frigjorda kvinnor De kallar sig Manliga skräcknätverket. Detta gick att läsa i Expressen igår. Jajajagsägerdådet! Mycket ska man läsa innan ögonen trillar ur. Men varför blir jag inte förvånad? Varför drar jag med viss automatik paralleller med en viss manlig nätgrupp? Bara för att jag och andra har kritiserat och kommenterat nätgruppen FRIS framfart på nätet så ska vi klä skott för en hoper orimliga anklagelser utan substans.

I Aftonbladet läste jag en bra artikel. Den spann vidare på en artikel från 7:e augusti där det fastslogs att det begicks 125 brott mot kvinnor varje dag och polisen har inte resurser så det räcker att reda ut alla fall. Ingen nyhet! Lite likt - Been there, done that! Inga nyheter precis. Den har vi hört förut! Gårdagens artikel spann vidare på att det var än viktigare att kvinnorna får rätt bemötande hos polisen när de gör sin anmälan. En del poliser tar inte misshandlade kvinnor på allvar. Å 2000 polisanmäldes 20517 fall av kvinnomisshandel, polisen medger att mörkertalet är stort. Polisen hanterade 9345 fall och 4825 ledde till åtal. Men ingen kan få mig att ens i det närmaste tro att resterande som inte ledde till åtal är falska anmälningar av umgängessaboterande räviga ex, som det är så populärt att hävda i vissa kretsar. Inte många går till polisen frivilligt och utsätter sig för den behandling/"stigmatisering" som följer med automatik. Go figure!

Vad är det för speciellt med julen?
Att det föds en man som tror att han är gud
händer alla tider på året.
Kathy Lette

14/8-01

Sluta mobba Leijonborg - tjafs, politiska intriger, rävspel och vuxemmobbning i kubik. Ju mer de håller på desto mer troligt är det att den borgerliga oppositionen förlorar i nästa val. Detta är iofs inget jag skulle sörja över *ler*. Men jag tycker uppriktigt synd om Leijonborg just nu. Att utsättas för denna hetsjakt i media kan inte vara roligt och av de egna leden dessutom.

Män är känslomässiga dvärgträd.
Man måste hälla gödningsämne på dem
för att få ut några känslor från dem.
Kathy Lette

13/8-01

Mailboxen kan vara riktigt rolig att tömma ibland. Bara de där *usliga* Sircam-mailen kan sluta droppa in i snabb takt.
guiden suger totalt.
stäng av den jävla fag sidan.
tant-jävel.

Vad svarar man på det? Inget :). De är rara de små liven. Tant-jävel satt lixom tonen på det hela och gjorde att resten av eventuellt allvar i kritiken bara försvann i det blå. Det är ganska roligt att min ålder kan reta gallfeber på snorungar, alla kategorier. Jag anar ett allmänt missnöje över deras egna mammor som överföres på mig. Jajävlarihelvete - kärringar över 40 ska fanimej inte komma här och ta plats. Vänd upp och ned på kärringarna och använd dem som sparbössa. Varken mer eller mindre. Sådeså! ;-)

Senare läste jag detta mail:
Man - 56 år
Nykter alkolist sedan tre år
har en liten gråhund
lite förenings liv
mest hemmakvällar framför tv

Jodu :))) *skrattar* - why me? Varför posta detta till mig? Ska jag byta ut min 55-åring (B.) så lär det bli för en bra mycket yngre man i så fall :). När man ändå håller på och krånglar med byte, ska det vara en WIN-WIN situation, annars är det knappt värt besväret. Men lycka till, vem du än är! Jag håller tummarna att du finner det du söker. Det är du säkert väl unt.

Det finns bara en sak som är värre
än att folk talar om en och det
är att folk inte talar om en.
Oscar Wilde

12/8-01

Nu är det snart jul!
Man kan iaf förledas att tro detta då jultidningar redan har börjat säljas :(. B.s barnbarn lämpade av en dito katalog häromdagen. Lite tidigt? Stress.....i kubik. Jag vill inte tänka så långt framåt. Vem bryr sig om julen nu?

Övertygelser är farligare fiender till sanningen än lögner
Friedrich Nietzsche

11/8-01

Puss!


10/8-01

Jag är glad att det här paret åkte fast. Det är en klar nackdel med Internet att sådana här kriminella handlingar underlättas. 250000 kunder? Jag tvivlar på att alla lär åka dit, men man kan ju nära en förhoppning att så många som möjligt gör det. Men nu när de åkt fast står väl nästa "leverantör" i startgroparna. Att man kan tjäna så lättvindliga stålar på detta gör nog att det aldrig lär kunna stoppas helt, likt knarkhanteringen. Det som förundrar mig är alla dessa 250000 som köpt barnporr. Hur många dj*vla pedofiler finns det på denna jord? Jag har alltid trott att det var en udda böjelse som väldigt få ägnade sig åt. De flesta män lär ju bli far själv så småningom eller redan är det måhända. Men så fel man kan ha.....En enda rostig avbitare räcker inte långt här. Inget upprör mig så mycket som just detta, att barn skändas. Jo, en sak till. När barn och djur (domesticerade) misshandlas/far illa. Barn och djur är så försvarslösa och så ytterst beroende av oss vuxna människor. De kan bara sätta tilltro till att vi vill deras bästa. Men det verkar inte alla vilja......

Om man vill ha någonting sagt ska man be en man.
Om man vill ha någonting gjort ska man be en kvinna.
Margreth Thatcher

9/8-01

Jag skriver i min presentation på Dagbok på nätet följande:
Alla har en historia att berätta för den som bara tar sig tid att lyssna! Gammal som ung, alla är vi innerst inne ganska lika egentligen.
Så sant som det var sagt. Jag läste i helgen (i någon bilaga till kvällspressen) om vår prima primadonna Alice, som alltid har, i alla för mig, tett sig som ett övervintrat åkerspöke, hårt uttryckt. Jag menar inget elakt, fast det kan tolkas så kanske, men hon har alltid vimlat runt både här och där i de mest omöjliga och möjliga situationer, hårdsminkad och uppklädd. Jag har inte greppat henne, tidigare. Men nu, efter att ha läst hennes gripande historia, så förstår jag henne bra mycket bättre. Vilket livsöde! Tre äktenskap, alla med inslag av kvinnomisshandel och/eller förnedring. Hennes barndom var inte så mycket ljusare den heller. Det var hennes sätt att överleva att spöka ut sig, att få lite *glitter* på tillvaron. Nu på senare år har hon hittat en man, som tydligen visste att trycka på de rätta knapparna och ge henne den första orgasmen vid 80 års ålder. Jag säger då det :). Det var en intressant och framförallt upplyftande läsning. Ge aldrig upp, världen är full av tappade sugar är ett bra mantra. Man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet. Heders åt Alice! Bra att gå ut och berätta. Vem vet! Kanske det finns andra kvinnor som kan uppmuntras och stimuleras av att ha läst detta?

Min bärbara. Jag älskar den. Tänk att kunna sitta skönt ihopkrupen i soffan och skriva dessa rader. Jag tänker inte bli långrandig. Jag har lite kvar att göra. Installera lite program. Nätverket fick jag iordning igår, tack och lov. Det är många filer som ska kopieras över. Både BIOSen, HDD:n och Windoze har fått separata lösenord. Skulle någon sno denna bärbara ska de iaf få jobba lite för att komma åt innehållet :))). Jag är jättenöjd med köpet. 15000 pix och en sådan komplett dator. Otroooooligt.

Kvinnan tycker om att bli tagen i anspråk på ett kraftfullt sätt...Hur ska en man våga släppa fram sin sunda aggressiva lust mot kvinnan när...han plötsligt kan stämplas som sexualbrytare?
Pelle Svensson, känd advokat

8/8-01

Min bärbara har kommit!
Jag måste leka lite med den :).
Ha en trevlig dag!
*kram* Annica

Tjejer lever ett farligt liv. Att röra sig ute är en risksituation. men ni är ju inga slavar under männen. Ni har en fri vilja. Att undvika att bli berusad är den enda faktorn som går att påverka vad det gäller våldtäkt.
Nils Östby, byråchef på Folkhälsoinstitutet

7/8-01

Kvinnans gener har utvecklat världen. Finns det en Gud så är Gud en Hon, helt klart. Hon skapade mannen som en första outvecklad prototyp, sedan kom det fulländade orginalet, kvinnan. (Om jag menar allvar? De flesta, likt mig, tar det för vad det är, en ordlek - för att roa, reta och engagera. Andra, likt mentala analfabeter, skärskådar varje bokstav, vrider och vänder på orden till sin fördel.)

Jag är inte kräsmagad. Men igår så var det bara för mycket. Jag hade varit ute och knatat med Smulan, släppte in henne på gården och tog Nalle med ut på en liten promenad. När jag kom hem såg jag att Smulan kom ut från bakgården, slickandes sig runt munnen. Jag tänkte inte så mycket mer på det, då. Jag gick in genom grinden, kopplade loss Nalle och fick en kladdig *välkommen hem*-puss av Smulan. Ja, de är för söta de små liven, jag välkomnas lika glatt vare sig det gäller tio minuters eller flera timmars bortavaro. Den pussen hade jag gott klarat mig utan, helt klart. Smulan hade glufsat i sig en kattskit. Det både kändes på lukten samt märktes i ansiktet, efteråt. Den som är hundägare samt har en hund som äter kattskit vet vad jag menar......... I will kill that cat, someday! Men en sådan söt *dyngspridare* kan man ju inte bli arger på. Pussinussnuss.... Somliga gillar surströmming, somt gillar kattskit.

Ja, förutom att hålla sig nykter kan man ju till exempel ta med sig ett pepparkar och ett signalhorn när man är ute och joggar. På så vis kan ju tjejer ändå leva ett normalt liv.
Nils Östby, byråchef på Folkhälsoinstitutet

6/8-01

*Vinkar till M*, jag köpte Ricky Martins CD. Den snurrar på hög volym just under skrivandes stund. Synd på så rara ärtor, *sukta :)*. Carina höll på att bryta ihop när hon hörde att jag köpt den ;). Jag har förstått att dagboksträffen var lyckad. Kul! Jag måste försöka vara med någon gång.

Tack för regnet som kom i helgen. Det behövdes! Vi har satt mandelpotatis för första gången i år. Den artar sig bra, men tyvärr har torkan gjort att blasten börjar gulna. Under varje stånd finns c.a 15-20 små pytte-potatisar. Så det finns ju potential :). Detsamma gäller de andra sorterna vi satt, många embryon under blasten men ingen tillväxt i torkan.

Varför är män män och råttor råttor?
Därför att råttorna fick välja först.

5/8-01

Satellit, satellit, åh...
Som en satellit, högt upp i det blå
Satellit, satellit, åh...
Som en satellit, nu kan jag förstå
Åh, vad världen är liten ändå
(Högt i det blå)
Ted Gärdestad

Jag undrar hur Dagboksträffen avlöpte?
Rapport! Tack! :)

Jag läste i tidningen igår om en gammal man som fick insulinkänning inne i butiken. Han öppnade en godispåse av ett värde av c.a 10 kronor och tog några godisbitar för att få ordning på sockerhalten. Han fortsatte sedan att handla, men glömde bort att betala godispåsen han lagt i sin ficka. Affären polisanmälde honom, det är säkert per default att göra så av affärsinnehavaren - men själv tycker jag ju att man får kika på uppsåt och summan av det stulna godset, framförallt använda sunt förnuft. Det som jag däremot reagerade mer på var att åklagaren haft tid och ork att dra detta vidare. Åklagaren utfärdade ett strafföreläggande på 1000 kronor. Mannen vägrar nu betala och ska nu ställas inför Uddevalla tingsrätt. Jodu...då finns det resurser hos domstolsväsendet. Jag skrev i mina anteckningar den 28/9-00 (bläddra gärna tillbaxs och läs) att åklagarna enligt en artikel ansågs tycka att det är roligare med mål som är lätta, snabba och enkla och gärna med lite snaskigare innehåll, vapen och dylikt. Mycket lägger de ned enligt löpande band-principen, bara för bekvämlighetsskäl kan tyckas.

På Nodaddys vapendragares hemsida står det numera:
Det kanske är bäst att tiga, TIGER!
Varför? Jag håller mig iaf till sanningen, vilket är något en del inte ens kan stava till. Jag surfade förbi på FRIS officiella hemsida och såg detta:
FRIS, Föräldrar i Sverige, är en nätgrupp från Norrbotten till Skåne med ca: 900 medlemmar bestående av män och kvinnor.
FRIS sänder ut sitt medlemsregister i samband med olika "protester", den senaste jag såg för inte så länge sedan innehöll c.a 200 namn. Ett gigantiskt hopp från 200 till 900. Varför ljuga om en sådan liten skitbaggis? Men å andra sidan, det kanske inte är en baggis att man bara är 200 medlemmar, varav c.a enbart 25 är aktiva? Speciellt om man i pressmeddelanden och i skrivelser påstår sig representera Sveriges Föräldrar i gemen.

Jag har aldrig riktigt lyckats ta reda
på vad feminism är. Jag vet bara att
folk brukar kalla mig feminist så fort jag
uttrycker en åsikt som skiljer mig
från en dörrmatta.
Rebecca West

4/8-01

*Jag svävar fortfarande på moln*.
Jag dröjer mig kvar i min egen,
lilla privata rosafärgade himmel.
BTW - hur har lilla moi kunnat få en sådan vacker dotter ;)?


3/8-01

Min bärbara dator jag beställde kommer inte förrän i slutet av nästa vecka. Vill ha! Vill ha nuuu! Jag var inne en sväng till stan igår. Jag hade en eftermiddagsdate med en riktig höjdare :). Trevligt! Fast hur det gick vet jag inte....Roligast var ändå att träffa Marina. Det var inte igår. Tack, förresten *vinkar*. B.s pappa var hundvakt, det är en riktig kärngubbe. Inbiten storrökare, men så gammal och så frisk. Kommer jag upp i den åldern, med hälsan i behåll så blir jag glad. Men den dagen, den sorgen. Jag bryr mig inte så mycket, det kan man nog inte göra med diagnosen KOL. Det är tur att man inte vet vad som "väntar bakom hörnet". Tänk vad tråkigt livet skulle bli då. Så förutsägbart! Ett mycket bra exempel på detta hände igår. Lite mulen, ilsk åkte jag iväg, med tankar på om Voodoo är ett alternativ :), stannade till vid postlådan och sprättade upp ett intressant kuvert. Stora krigsdansen av glädje, resten av dagen gick jag på moln. Jag kom in på den journalistutbildning jag sökt, trots reservplats 12. Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie!Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie!Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie!Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie! Yippie!

Senare idag ska jag träffa min dotter och mitt barnbarn. Jag ser fram emot detta. Mycket! Så.....mina vänner och kanske för all del dito motsatsen :). Ha en underbar dag! Njut av dagen som den kommer. Den kommer inte igen, går ej i repris och framförallt går ej att göra ogjord, i efterhand. *kram* Annica - med en halv flaska Gula änkan på kylning tills ikväll!

Ju större en lögn är desto
lättare har den att bli trodd.
Adolf Hitler ur Mein Kampf

2/8-01

Jag fick ett brev häromdagen som nästan av misstag höll på att hamna i soporna. Jag får mycket brev i A4-format från Dataföreningen, som oavkortat och oöppnat alltid hamnar i "stora arkivet". Jag är med bara för att få den förmånliga prenumerationen av Computer Sweden. Det kom ett kuvert som jag hastigt läste (utan glasögon) Data...och lade in tolkningen själv att det var från sagda förening ovan. Men det var från Datainspektionen kunde jag sedermera se med glasögonen på :), ett svar på min och andras anmälan av Nodaddys sida (avsnittet under Debatt). Friad eller inte, det är en tolkningsfråga - ärendet avskrevs.

Datainspektionens motivering:
Syftet med Nodaddys debattsida på Internet synes vara att föra en diskussion om umgänges- och vårdnadsfrågor. Detta syfte får anses ligga inom ramen för vad som kan anses utgöra journalistiska ändamål. Visserligen innehåller sidan också kränkande eller nedvärderande uppgifter om flera personer, men att publicera texter som innehåller kränkande eller nedvärderande uppgifter skall dock enligt Högsta domstolen inte i sig innebära att det inte är frågan om journalistiska ändamål. Datainspektionen finner inte annat än undantaget i personuppgiftslagen för uteslutande journalistiska ändamål kan tillämpas på den behandling av personuppgifter som idag sker på webbsidan. Huruvida de uppgifter som förekommer på webbsidan kan vara straffbart som förtal ankommer det inte på Datainspektionen att avgöra. Datainspektionen finner således inte skäl att vidta några ytterligare åtgärdet i inspektionsärendet, varför ärendet skall avskrivas.

Jag måste medge att jag inte riktigt håller med Datainspektionens motivering ovan. Journalistik ska spegla sanningen. Det som skrivs på Nodaddys sida (under Debatt) har tyvärr inte mycket med varken sanningen eller journalistik att göra. Kontentan av detta blir, om jag tolkar det rätt, att vem som helst, när som helst och hur som helst kan slänga upp sidor om vad som helst, utan minsta krav på att följa gällande lagstiftning och nätetikett.

Tänk dig scenariot, Olle blir sur på Berit och tänker - nu djävlar ska suggan få så hon tiger - och slänger upp en hemsida med de grövsta lögner som någon någonsin skådat. Olle påstår att Berit bedriver hor och jobbar som hallick, bara för att djävlas och utan att ha något som helst underlag för detta faktum, mer än sina egna fria fantasier. Vad kan Berit göra då? Hon kan försöka få kontakt med Olle och be honom sluta med detta. Men om han då bara börjar leva rövare och påstå att Berit har börjat trakassera honom, bara för att hon ringt en (1) gång? Berit kan kontakta Olles Internetleverantör, dvs den som äger servern där Olle har lagt sin hemsida och göra en formell abuseanmälan. Är det en seriös Internetleverantör så kikar de på abuseanmälningen och agerar efter sina riktlinjer. Men Berit kanske har otur och leverantören är oseriös, så sidan stängs inte av. Då dristar sig Berit till att anmäla sidan till Datainspektionen, hon anser att Olle sprider icke harmlösa uppgifter. Men, för att slippa nagelfaras av Datainspektionen, så hänvisar Olle till att hans syfte är rent journalistiskt. Det är ingen idé för Berit att anmäla Olle till polisen för förtal, det är ganska meningslöst, då det inte faller under allmänt åtal, åklagaren lägger ned sådant på löpande band utan att ens kika på varje enskilt fall. Även om jag tycker att Berit ska göra så iaf för att markera att hon inte accepterar situationen. Berit kan starta en civilrättslig process kanske? Men ska det verkligen behöva vara så här? Jag tycker inte det. Det borde finnas klara direktiv för vad som gäller och inte gäller på Internet, såsom IRL. Lagstiftningen borde hänga med utvecklingen.

Jag riktigt ser mig alla Erik:ar, Anders:ar, Lis:or och Anna:r i startgroparna för att smälla upp hemsidor nu, i andan av HD-domen att allt kan, med viss vilja, räknas som journalistiskt. Här är en som redan hakat på! Leve yttrandefriheten! Jag tycker uppriktigt synd om alla som kommer att bli veritabla måltavlor nu. Erik hade visst funderingar på att hänga upp nakenfoton på sitt hemska, räviga, umgängessaboterande ex. Anders pular med sin hemsida som ska handla om hur han har blivit misshandlad av sitt ex, med fejkade bilder och dito bandinspelningar (fast oss emellan var det han som misshandlade henne). Lisa funderar på att lista alla som gjort abort på Nacka-sjukhuset senaste månaden, hon är kd:are och jobbar mot fria aborter. Anna tänkte visst presentera några av de torskar hon haft på Malmskillnadsgatan med foton, adresser och allt, allt i syfte att hämnas på dem som hon upplever har uppträtt illa. Vad ska du fixa till för hemsida - nu när det verkar vara fritt fram?

Jag själv då? Jag tänker inte haka på vågen. Jag har alltid haft och har fortfarande mina ledstjärnor vad man ska, kan och inte bör göra på nätet - se sidan Kvinnor på nätet (som egentligen borde heta Abuse på nätet). Subjektiva åsikter måste man få ha, ingen ska kunna hindra någon från att ha åsikter om en persons utseende eller sätt, såvida man inte går till ytterligheter och kränker personen - medvetet och/eller enbart i syfte att skada. Visst måste man kunna kommentera det som händer och fötter exempelvis om man har en nätdagbok, inom vissa ramar givetvis. Jag har ofta beslutat att inte skriva om/kommentera vissa saker bara för att jag själv bedömt att det inte faller inom dessa "vissa ramar". Visst måste man kunna tåla befogad kritik, men förutsättningen är då att den som kritiserar håller sig till fakta, inget annat. Är man en offentlig person får man, av hävd verkar det som, tåla lite mer kanske? Men när börjar man bli en offentlig person? Jag är inte det. Är du?

Tänk på stackars Bodil som blev fälld av Datainspektionen för att hon skrev om en stukad fot, se anteckningarna 16/6-01. Där skrev jag även om Ramsbro-fallet som är det fall Datainspektionen hänvisar till i sin motivering. Snacka om att sila mygg och svälja kameler :). Ramsbro hade iaf ett syfte. Vad Nodaddy har för syfte är inte svårt att räkna ut, se anteckningarna den 11/5-01. En medlem i nätgruppen FRIS skrev på sin hemsida att man bör ta det som står på Nodaddys sida med en nypa salt, se anteckningarna 24/5-01 samt 22/4-01. Den 19/6-01 skrev jag även om hur ensidigt detta med yttrandefriheten verkar vara. Jag funderar på att söka jobb som mentalskötare igen. Det är bättre att *umgås* med nötter och få betalt för det. Tjingeling! Nu går jag ut i solen och tar mig en lingondricka. Sandlådan får andra husera i. Ha en underbar dag! Take care!
*kram* Annica

Vad som kommer efter Internet?
Då kommer jag att vara död så
jag bryr mig faktiskt inte.
Donna Campbell

1/8-01

Ny månad. Nytt blad!
Då var det dags igen!
Virusvarningarna duggar tätare än de frånvarande sommarregnen just nu.

Till helgen kommer det antagligen storfrämmande. Carina och Linus med nya sambon plus en kompis till dem. Det _var_ länge sedan, minst sagt. Det blir fullt hus, hos morsan :) i Skogås. Här finns inte en chans att härbärgera så många på en gång. Här gäller inte riktigt tesen, finns det hjärterum, så finns det stjärterum. Jo, det skulle vara ett tält på tomten då.

Jag fick ett sådant rart mail igår. Det kom från en tjej i min egen ålder.
Tack för alla dina dagboksblad - det har varit en mycket intressant läsning. Jag har försakat både min skönhetssömn och vår vackra sommar för att läsa igenom allt detta. Jag bara kände för att ge dig en stor eloge för dessa timmar som jag uppskattade mycket.
Ytterligare en frände som borde ha tapperhetsmedalj :) för att ha orkat läsa igenom allt utan att ledsna, samt tydligen fått ut något av det hela i slutändan. Sådana här mail gör att tanken på att sluta skriva dagbok känns tillfälligtvis lite avlägsen. Men tanken finns där......har funnits ett bra tag.

Tappa inte sugen!
Världen är full av tappade sugar.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1