Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/3-00

Ledig :). Skönt! Ha en bra dag.

De flesta män mognar inte. De blir bara längre.
Leo Rosten

30/3-00

Psykopater finns det inte bara på jobbet, känns symptomen igen :).
Bara 11.6 procent av föräldraledigheten tar ut av män. Det man kan tro är att ekonomin är avgörande - men icke sa Nicke. Föräldrar med ungefär samma inkomst delar föräldraledigheten i mindre utsträckning än de med stora inkomstskillnader enligt Riksförsäkringsverket. Så där försvann det argumentet. Varför tar inte fler killar ut sin föräldraledighet? Jag känner många killar som gjort det och de är helnöjda med sitt beslut och de har inte behövt tvinga barnets moder till rätten att få göra det :). Så kruxet kan inte ligga där heller att modern inte vill släppa *taget*. Hur ska vi kunna få våra barn att bli jämlika om inte ens vi vuxna kan uppträda/agera på ett för barnen föredömligt sätt?

Direktsänding P4 var det - på studs :). Jag var lite oförberedd på det men det gick nog bra. Tror jag. Jag blev lite stressad men jag tror att jag fick med det viktigaste. Jag hoppas de kommer ihåg att sända bandet för jag är nyfiken på dels hur det lät samt debatten i övrigt runt temat i programmet. Annars? Mycket om och kring sig. Men just nu är det bara roligt.

Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall.
Kinesiskt ordspråk

29/3-00

Jag fick ett mail med Subject: Det är Ditt fel.... :) och min första tanke var - Jaha, vad är det nu för knäppgök, med det som nyligen utspelat sig i färskt minne. Dock smålog jag när jag fortsatte att läsa mailet. Jag frågade om jag fick kommentera det här i dagboken och det var ok. Tänk vad mina Tigerlänkar kan ställa till med :). En tjej kollade på dem, fastnade för en sida gjord av en person från hennes gamla hemstad, kontakt etablerades via mail och för att göra historien kort - se resultatet här. En riktig solskenshistoria!

Idag ska jag träffa en journalist från radion som vill att jag ska snacka lite om abuse ur mitt perspektiv som privatperson på nätet. Hon frågade om jag hade några konkreta exempel att dra som drabbat mig nyligen *ler lite snett*. Kan jag ha något konkret exempel? Vad tycker du? Undra sa flundra - om gädda är en fisk.

Sätt gärna på mig, men sätt dig inte på mig.
Jonas Gardell

28/3-00

Nu är det spikat! Huka er för nu kommer det att öka i mailboxen, spammet. Jag tänker då iaf protestera genom att trycka på Reply eller forwarda tillbaka icke önskad post till det företaget som sänder det till mig. BTW - Att folk aldrig begriper vad IP-nummer kan ge för information. Jag är inte dummare än att jag även på min företagssajt loggar vilka som fyller i formuläret plus att jag samtidigt fångar upp lite annan matnyttig information. Jag bara friser (ursäkta fnyser) :-). Annars? Trött! Vem vill gå upp klockan fyra en morgon, vilket ju klockan var igår när den ringde fem. En rolig/oväntad sak hände igår. Jag skulle på ett möte inne i stan. Jag stod utanför A & B på Sveavägen strax före nio och tog en snabb cigg innan jag tänkte gå upp. Vem kliver ut ur porten om inte lillsyrran som visar sig jobba i samma hus sedan många år tillbaka. Kul att se henne, det var ett tag sedan. Från det ena till det andra, som vanligt tvära lappkast - men är man delvis lapp så är det väl ursäktat? Jag är less på all *yta* i denna bransch - att folk bara orkar göra sig till......eller är dom sådana?

Den styr bäst som styr minst.
Lao-Tse

27/3-00

Sommartid *suger*.

Stora män känner sig aldrig stora. Små män känner sig aldrig små.
Kinesiskt ordspråk

26/3-00

PUL *sucks* - iaf när Datainspektionen, företag och typer likt FRIS:arna försöker missbruka lagen. Ja, missbruka lagen - för det blir konsekvenserna om detta ska fortsätta. Webben kan lika gärna stängas - för gott. Nu hörde jag om H. som hade skrivit lite negativt om ett företag och hotats i försök att få bort texten från hennes dagbok med bl.a PUL och farbror polis om jag förstod saken rätt. Det är f*n vad folk är pigga på att hota med farbror polisen, PUL, datalagen, skadestånd, lagtexter och allt möjligt numera. Är det en epidemi som pågår? Det är ju skillnad på folk och fä dvs. hur man skriver och i vilket syfte. Saklig kritik - ok! Är det för att väcka debatt - ok! För att referera vad som hänt en själv i sin egen nätdagbok - ok! För att ställa en intressant frågeställning - ok! En annan sak om man avsiktligt är ute efter att skada någon, driva ett företag till ruinens brant och/eller göra livet surt för någon/något. Vart går gränsen? Vem avgör? Vem SKA avgöra? Skulle jag skriva att en viss medlem av en konungafamilj ryktas vara bög och att jag tycker att de om det nu är sant ska bekräfta detta för att ge gayrörelsen ett positivt ansikte är det ett inlägg för att debattera en viktig fråga. Då skulle jag inte tangera PUL - för jag anger inte vilken konungafamilj (dvs vilket land/släktnamn), gör detta i debattsyfte samt namnger ej personen ifråga. Men skrev jag att kronprins Pelle Svensson i Svetlanda är bög utan att ha en avsikt med det utom för att skada nämda kronprins skulle läget kunna vara annat, om jag nu hade angett ett korrekt namn/land - men detta var ju bara ett exempel för att förtydliga vad jag menade och därför är namnen/titlarna påhittade. PUL är luddigt. Ähhhh - man får väl konvertera dagboken till en nättidning......köp månadens InternetWorld om du oxå har dessa funderingar. Bäva månde vissa kanske *ler* :). I min personliga profil framgick att jag nog skulle passa bra i rollen som journalist, vete sjutton om man inte skulle skola om sig?

Förändra sig kan ingen - men bättra sig kan alla
Feuchtersleben

25/3-00

1373 mail senare är jag hemma på fredag kväll. Trött och tom i huvudet efter en intensiv kurs långt ute i Stockholms skärgård. 13 tjejer och två kvinnliga handledare jobbade i 3 dagar med personlig utveckling med tonvikt på arbetslivet. Vi gick igenom våra profiler framtagna via TMS. Jag kan ju säga att helt off var jag inte när det gällde självinsikt :), detta gällde de flesta och det tycker jag ger ett gott betyg på oss rakt över lag på jobbet. Jag kommer nog att beröra detta närmare senare någon gång, för det var lärorikt och gav oss alla en hel del. Men just nu vill jag bara efter tre dagars dator-frihet koppla ned fast jag nyss kopplat upp - koppla av kallas det ;). Alla privata mail och mail jag bör svara på får vänta tills jag känner att jag har ork, lust och inspiration. BTW - killarna mumlade innan vi åkte något om feministkurs, vilket var helt fel. Det _var_ det inte alls frågan om. Som bonus - undebar natur, trevligt logi, underbart väder, många goda skratt och framförallt god mat :).

Det som inte är kommunicerat existerar inte.

22-23-24/3-00

På kurs med Kurt.

Om män kunde bli gravida skulle skulle aborten vara ett sakrament.
Florynce Kennedy

21/3-00

Vilket underbart väder igår.
Men....vart är haken?
En halvmeter snö nästa vecka?
Gnällfaktor 9,5 idag!
Subject: Skicka Vidare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
och sedan en text - NU SKA VI VISA ATT VI FINNS: LÄS OCH SÄND VIDARE och en massa tjafs om att ingen skall tanka den 30:e. April 2000. Ingen officiell avsändare förutom de stackare som lurats att sända det vidare. Ingen url. Hur seriöst verkar det vara på en skala från noll till tio? Please - luras inte att forwarda vidare sådant här. Det är ju värre än virus :). Det _är_ spam i allra högsta grad. Jag tänker i protest tanka en full tank just detta datum - bägge bilarna. Gosh - vad jag hatar sådant här spam i mina mailboxar. Ja, om det bara vore ett mail man fått om detta. Jag har säkert fått c.a 50 sådana här mail senaste veckan. Skicka lite roligare saker istället :-/, tala om hur vacker jag är alternativt hur vacker du själv är men inte sådant här. Ähhhh - grinig? Jag? Nehejdå :). Det var definitivt inte läge igår att skicka mail som nedan. Jag svarade någorlunda artigt men säkert inte som förväntat. Jag hjälper gärna till, men någon måtta får det vara. Jag blir mer och mer grinig stundtals känner jag inför mail som nedan, men tiden räcker ju inte till.....ens till mig själv, mina hundar.
-----
Hej! Nu kommer blink kungen, nej inte riktigt. Jo, jag undrar om man kunde få ett script. Det ska var röda prickar på en karta sen klickar på en länk och så börjar det stället blinka (röda pricken). Det ska vara till ett arbete på elevens val. Så snälla gör inte som alla andra idiotiska företag, bara skiter i en. Tack på förhand
// Xxxxx
-----

Med få undantag lider det manliga egot av elefantiasis från allra första början.
Betty Davis

20/3-00

En kille mailade mig igår med subjectet Tack! och berättade att han tillbringat tre (3) timmar surfande runt på min html-guide igår med resultat att många av hans problemställningar angående hemsidessnickeri hade löst. Sådan feedback är kul. Sådan feedback gör att mödan känns värd allt jobb jag lagt ned på den. Fast numera har jag kroniskt dåligt samvete att tiden inte räcker till för att fortsätta utveckla den i den takt jag skulle vilja. Men man kan inte få allt här i världen :). Jag hörde av en gammal nätvän igår som jag ofta tänkt på sedan kontakten bröts. Ett positivt mail även det och det gladde mig. Det ska bli vårväder idag och jag hoppas våra kära vädergubbar/tanter har rätt. Sol - sol i sinne och sol i minne är vad som behövs denna årstid. Fast vintern har gått fort tycker jag i år. Ha en bra dag! Det tänker jag ha!
*Kram* - Annica

I sanning, ingen blir vis som inte känner mörkret.
Hermann Hesse

19/3-00

Snacka om aprilväder :(.

18/3-00

Sista tiden har det varit ett dj*kla tjafs på olika listor om att kunna citera rätt :), nu senast på en lista nära dig där en tjej fick veta att hon levde. Tänk om människor kunde lägga den energin på annat? Iofs har de rätt i sak, men det finns alltid regler som borde kunna töjas på/förbättras och det gäller även nätiketten runt citering i mail. Alla som klagar gör själva det kardinalfel (i mina ögon) som jag fullständigt hatar men inte ids själv tjafsa om :). Det är att STRIKT I ALLA LÄGEN hålla på att den nya infogade texten/svaret ska ligga underst. Vad är det jag hatar så in i bomben? Jo, när de låter ett helt föregående mail hänga på med _ALLT_ kvar oklippt (dvs inget borttaget från tidgare mail) samt själva slänger in två rader på slutet. Nu har jag relativt hög upplösning, men likt förbannat får man scrolla och scrolla för att hitta dessa två rader på slutet. Hur det skulle vara i 640X480 eller i en Nokia Communicator kan man ju tänka sig då. Korta svar får gärna för mig ligga överst, speciellt om de är i en tråd som varat ett tag så alla i princip har läst in sig på vad det handlar om och/eller har möjlighet att så göra i föregånde mail.

Radera *skrattar* var det någon (gissar nog ganska rätt på vem) som skrev på Kommentera-sidan häromdagen. Tja, radera vad då? Att jag rensat upp och plockat bort massa bilder beror på att jag vill ha Reloaden så lättladdad om möjligt. Jag är medveten om att det tar tid att ladda in sidan vissa månader med _mycket_ text skriven, som denna månad t.ex. Det kan jag ju tala om att det tjafs vissa medlemmar ur föreningen FRIS har åstadkomma är _inte_ något jag tänker radera direkt. Deras oförglömliga :) kommentarer på Kommentera-sidan kan gott kvarstå (flyttad till egen liten sida) för att kunna ses och begrundas av eftervärlden. Det jag skrivit i dagboken när jag kommenterat deras framfart är inget jag tänker radera heller. Varför? Gjort kan inte göras ogjort, men den efterfrågade ursäkten till Fågel Fenix eller mig har givetvis uteblivit. Någon som trodde annat? Strutsar vet väl inget annat. På tal om det, förut var jag inte medlem i Fågel Fenix, tväremot vad en viss John ansåg/trodde/anklagade mig för. Men nu efter föreningen FRIS framfart har jag in facto gått med. Inte så underligt egentligen :) med tanke på vilka dj*vla nötter det finns, ja - även hos farbror polisen, se Fågel Fenixs krönika!

En polis i Halmstad är åtalad för misshandel, olaga hot och olaga tvång mot sin fd fru. Tråkigt att en polis står åtalad för detta (de som ska skydda kvinnor/män/barn som blir misshandlade), vilka signaler ger det till allmänheten? Varför får jag *dåliga vibbar* av detta? Känns mönstret igen? Polisen har skickat med sex sidor till förundersökningen på alla punkter han blivit felciterad. Sex sidor? Han förnekar att han har dunkat hennes huvud mot en vägg. Han har ju bara tryckt upp henne mot köksskåpet, jajaja - tolkningsfråga förstås....eller hur? Han har definitivt inte krossat glas i handen på henne och inte heller bränt henne på handen med cigaretten, jajaja - tolkningsfråga förstås....eller hur? Jag blir såååååååååå less. När ska folk stå för vad de gör/gjort och ta konsekvenserna därutav? När ska folk sluta *lösa* sina konflikter med våld? Varför inte slå näven i dörrposten istället om nu något tvunget ska slås? När ska de börja ta hänsyn till barnen? Som definitivt inte mår bra av att föräldrarna bråkar, varken fysiskt eller psykiskt. Tro mig. Där skulle jag kunna bidra med en hel del kunskap :), om nu någon skulle vara intresserad. Det barn upplever som små glömmer de inte - rättare sagt enbart gömmer inombords - vilket sedan kommer att medvetet eller omedvetet påverka dem i sitt kommande vuxenliv.

Lagt kort ligger, så länge spelet inte avbryts.

17/3-00

Ja - det ska vara grå bakgrund.

Igårmorse var jag inne en sväng till stan på ett frukostseminarim. Det var första gången på x antal år jag tog privatbilen in till stan. Det är egentligen en fånig *hang up* jag har att jämt ta pendeln så fort jag ska in till stan. Det var ju hur bekvämt som helst att ta bilen. Jag hittar ju inne i centrum med förbundna ögon efter att ha kört Telebil där i åtta år. Seminariet? Njae - inte så bra - en viss sajt :) fick för stort utrymme och det hon sade gick faktiskt stick i stäv med själva undersökningen som Doubleclick hade gjort och den jag gjorde själv för inte så länge sedan. Det är intresset och inte könet som styr. Jag tror inte marknaden för kvinna.nu/net/com/rosagosedjurssajter *or what so ever* är något jag skulle satsa aktier i direkt. Undersökningen kan du läsa om på Aftonbladet eller OPK.

Jämlikhet! Ja, vad är det _egentligen_? I mina ögon är det definitivt inte att utjämna de biologiska skillnaderna som finns mellan könen, ja ni vet humlor och bin :). Men varför ska könet begränsa dig som individ? Riktig jämlikhet nås först när alla gör det de är intresserade av/har fallenhet för oavsett kön, när ingen tar för givet att könet i sig ska rendera i ett visst beteende samt när ingen av någon annan påtvingas något pga att man har ett visst kön.

Om du inte kan övertyga dem, förvirra dem.
Harry Truman

16/3-00

Katinka har en klippa till man :). Många har undrat på varför jag så sällan skriver om B. i min Reload. Det är en policy jag har, likt att jag sällan skriver något ingående om mitt jobb. Men nu ska jag göra ett litet undantag :). Min man har aldrig suttit framför en dator (jag är den tekniska i familjen) men han har många andra bra kvalifikationer. Han är en j*kel på att hugga ved, jobba hårt, bygga hus, lyfta skrot, snickra, jobba i trädgården osv. Med andra ord en riktig traditionell gammeldags kraftkarl/arbetskarl, men numera inte heller helt främmande för vardagens tråkiga (men nödvändiga) sysslor som disk, matlagning och städning. Han skulle aldrig bruka fysiskt våld mot ett barn, en kvinna eller ett djur - han behöver minsann inte snegla i kalsongerna för att se om mandomen finns kvar :) och han skulle definitivt inte ligga i riskzonen för att bli utsatt för mansmisshandel, varken av annan man eller då annan kvinna (som nyligen påståtts vara så vanligt). Däremot kan han ha ett j*kla humör ibland, men mycket beror på att han trots sin sjukdom sedan 15 år (reumatisk värk) vägrar att låta sig begränsas rent fysiskt av sjukdomen. Så...visst har vi haft våra verbala duster under åren som gått (13 år har vi varit gifta). Men jag kan ju inte påstå att jag är speciellt lätt att leva med heller. Jag vill oxå bl.a gärna vara med och bestämma vart skåpet ska stå :) - milt uttryckt. Jag är definitivt mer karl för min hatt eller har mer stake (om vi ska använda maskulina jämförelser) än somliga av dem som huserat tidigare i min Kommentera-bok.

Förra året dog 32 kvinnor, misshandlade och mördade av sina män/makar/sambos. Var 20:e minut misshandlas en kvinna av sin man/maka/sambo i Sverige! I snitt då 72 misshandelsfall om dagen! Yepp! Du läste rätt - i Sverige. Vad är det frågan om? Är alla så blasé att ingen ids bry sig? Tänk motsvarande rubrik/situation - ojojoj vilket ståhej _det_ skulle resultera i.

Det/den som inte tål att skämtas med,
det/den förtjänar sällan att tas på allvar.

15/3-00

Vågar man hoppas?
Vågar man tro?
Är våren på G?
Underbart väder igår, en försmak av vad som komma skall - förr eller senare - förhoppningsvis förr. Jag åkte in sent så jag hann med flera timmar ute i naturen, i omgångar. Dock så åkte jag hemifrån med en viss oro för Smulan hade inte gjort det hon skulle, trots dessa långa rundor. Men det gick bra :).

Det är en gyllene regel att inte bedöma människor efter deras åsikter utan efter vad deras åsikter åstadkommer med dem.
Lichtenberg

14/3-00

Vad vill jag ha sagt med detta igår? Jo, jag har alltid hävdat att Internet är en spegel av samhället i stort. I verkliga livet så håller man sig ofta till de stora upplysta, välbesökta gatorna och där det finns andra medmänniskor, om det nu skulle hända något. Jag kan tänka mig att väldigt få frivilligt går in i mörka, skumma och folktomma gränder utan anledning, just in case. Greppar ni bilden? Jag hävdar att samma sak gäller på Internet. Det finns så mycket skit, barnporr, våld, nazister, rasister och andra avarter ute på nätet - precis som i verkliga livet. Men....man behöver inte usätta sig för detta om man inte vill utan de flesta håller sig till de stora etablerade sajterna samt vanliga ordinära personliga hemsidor, till vilka jag räknar mina sidor (med totalt en bra bit över en miljon besökare) och Fågel Fenix. Det är därför det kan tyckas vara ganska opsykologiskt att uppföra sig så som vissa nyligen gjort här i min Kommentera-bok och på Fågel Fenixs anslagstavla. Det har ju inte precis passerat obemärkt förbi.

Internet är som sagt en enda stor elektronisk hårddisk - WWW. Skriv aldrig något i ett mail, i ett newsinlägg, på en anslagstavla eller exponera ej filer/bilder/texter på din hemsida som du inte är beredd att stå för senare, den/det kanske dyker upp igen vid fel tidpunkt och vid fel tillfälle. Internet är inte heller så anonymt som gemene man tycks tro, ip-nummer (i mail/news/anslagstavlor) kan t.o.m avslöja vart man jobbar om man gör något av ovanstående på arbetsstid. Surfar man via en modempool så bör man veta att trots att man där tilldelas ett dynamiskt ip-nummer så går det att via loggar kolla vem (vilket konto) som haft ett visst ip-nummer vid en viss tidpunkt, ja - en del ISP:ar kopplar även ihop A-numret (telefonnumret) med det tilldelade dynamiska ip-numret. Så man bör även via modemsurfning tänka på vad man gör och hålla sig till gällande nätetikett/lagar. Att posta via Tjohoo eller Hotmail är ingen garanti för anonymitet, inte heller att göra anonyma inlägg. Uppträd på nätet som du själv vill bli bemött i verkliga livet. Svårare än så är det inte. Lätt som en plätt.

Fakta är omedgörliga ting.

13/3-00

Nu plockade jag bort mitt anmälningsformulär. Ingen ville ju anmäla mig? 74 svarade, varav 32 killar och alla hade valt alternativ C - dvs att de gillade sidan och inte hade några planer på att anmäla den till Datainspektionen :). Det är glädjande att så många killar läser min reload. Ja, även bredden på besökarna (vart de kommer ifrån) är oxå ganska imponerande. Besökare från riksdagen (någon/några därifrån har läst dagboken sedan något år), universitet ex. Göteborgs universitet, skolor ex. Väddö folkhögskola, olika företag ex. Ericsson, Volvo, Scandianavian Leisure Group AB, Stockholms Stad, SBBS m.fl och så ned till oss vanliga modempoolssurfare (som klumpas ihop efter ISP) ger vid handen att läsarkretsen är ett tvärsnitt ur Sveriges befolkning. Alla _får_ läsa :). Den som vill läser. Helt frivilligt. Utan tvång. Så snacket om fanatiska, rabiata feminister och/eller terroristfeminister, likt Larz:s uttryck feminazister kanske mer påvisar vissa betraktares referensramar? Vem vet? Vem vill veta? Jag själv betecknar mig som en humanist. Punkt slut.

På rullande sten växer ingen mossa.

12/3-00

Allas vår solstråle Pohlman blir *knackad* och rånad, är inte detta mer ett exempel på mansmisshandel? Mäns våld mot andra män? Torftigt maskerad *vit makt-musik* vinner schlagerfestivalen. Kvinna grillade spädbarn i mikro. 88-årig man dödar 85-årig kvinna. Bonde låter hela sin besättning svälta ihjäl. Fast Tobbes kommentar den 8/3-2000 var/är ganska vettig.

Jag läste en artikel som var publicerad i bl.a Hallandsposten. Denna artikel anmäldes för förtal? Enligt uppgift på denna sida var det nedanstående fras som anmäldes:
<citat>
"Falangen med mer tolerant inställning till kvinnomisshandel har haft stort inflytande över mansjourernas hemsida på Internet."
</citat>
Varför blir jag inte förvånad över att hitta detta på sidan? Varför blir jag inte förvånad när jag kollade upp hur det gick :)? Ja, anmäla kan man ju alltid göra. Men oss emellan, vad ger det för signaler? Inga signaler om vilja till vettig debatt iaf.

Jag kanske är lite partisk numera :).
Men här nedan finns några länkar till mer nyanserade sidor.
Du kan läsa och kommentara - utan att riskera att bli polisanmäld/hot om detsamma.

Vi är alla födda galna.
En del förblir det.
Samuel Beckett

11/3-00

Lördagsöppet på systemet=ökad misshandelfrekvens.
Det var väl inte helt otippat?
Där spriten går in brukar vettet gå ut.
En del behöver inte ens sprit....

Att skratta åt förnuftigt folk är dårarnas privelegium.
Jean de la Bruyere

10/3-00

AMMARNÄS. Jesper Andersson blev bara 16 år.
En äldre släkting våldtog honom - och han måste dö för att rädda familjens heder. - Han gjorde ett misstag. Därför sköt jag honom med fyra skott i huvudet, berättar systern Sarah.

VAAAAA! Vad skriver jag? Vaknade du till nu? Byt ut AMMARNÄS mot AMMAN, han/honom mot hon/henne, Jesper Andersson mot Jasmine Abdallah och syster Sarah mot brodern Sarhan. Känns det bättre? Blev det mer *normalt*? Känn efter! Innerst inne! Vilket upprör dig mest? Upprör något överhuvudtaget? Både och? Jag tycker att vi ska ha Internationella kvinno/mans-dagen varje dag i år - år 2000. Ska sådant här behöva hända år 2000? Ja, jag bryr mig fast händelsen inte ens var i Sverige utan i Jordanien. Gör du? Bryr du dig? Kika på denna sida och släng iväg ett mail för att tala om att du bryr dig!

Men lilla Wojen *skrattar*, du resonerar lite lustigt på din hemsida. Jag fick ett mail som berättade att du även igår hade mig på *tapeten*. Att du bara orkar :).
-----
En annan intressant reflektion är att Tiger förut ratade min dagbok och stängde av den. Häromdagen kunde man hitta länken till precis samma dagbok igen. Jag antar att det är vad som kallas för sund logik, möjligtvis ännu ett utfall av oerhörd intelligens.
-----
Ja, att jag ratade din dagbok tycks sitta _väldigt_ långt inne i din själ. Det måste ha varit en traumatisk upplevelse? Oss emellan så tycker jag att det är underligt att du har orkar tjata om denna dagbok fortfarande, flera år efteråt och när jag äntligen länkar till den (för att visa att den kanske inte var så lämplig) så hotar du med farbror polis, skadestånd och jag vet inte vad du vräkte ur dig på Kommentera-sidan - och plockar bort den pronto - lite strutssyndromet över det hela. Är inte det mer underligt? Du har mycket på dina sidor som du borde plocka bort.

Saxat från http://hemsidor.torget.se/users/g/gxpro/xmansmi.htm
"Det förekommer mycket sparsamt med artiklar i ämnet i tidningar och media. Varför? Bland annat för att detta är lite tabu belagt. Påfallande ofta får man sina artiklar refuserade och skulle man mot förmodan få dem insatta så blir man ganska omgående påhoppad. Men en debatt är aldrig fel. Så det ställer vi gärna upp på."
- Min kommentar: Jaså? Att artiklarna blir refuserade kanske beror på något helt annat? Dåligt skrivna? Kvinnohatet lyser igenom? För vinklade? Att andra ser det annorlunda? Att ni är ute och cyklar? Tar det från fel håll och på fel sätt? Debatt? Så det ställer ni gärna upp på? Nå - vi såg ju hur det utvecklades på Fågel Fenix. Kallar ni det debatt? Ja, du använder ordet vi så jag säger ni och menar givetvis föreningen FRIS, i vilken du är aktiv medlem. Att den artikeln som Fågel Fenix hade med citerad text och källangivelse anmäldes till Datainspektion (samt mail á la masse sändes till serverägaren för att han skulle stänga ned Fågel Fenix) och tillika på falska grunder vad kallar ni det? Försök att stoppa debatt tycker jag det verkar som. Förtryck. Förnekelse. Strutssyndrom. Se inläggen nedan - hur ni än vrider, vänder, kopierar och klistar så kommer ni aldrig att ens i det närmaste kunna visa upp motsvarande urusla debatteknik från övriga deltagare. För att inte tala om hur vissa från föreningen FRIS sedemera kom att uppträda här på min Kommentera-sida.

And your point is.......?

9/3-00

Sent hemma, upp tidigt=kort anteckning.
Kick-off, avslut med en fyra-rätters middag på en italiensk restaurang på Blekingegatan. Inte illa :).

Angående gårdagens notering - Givetvis är allt brukande av våld förkastlig - i alla former och vem som än utför det. Dock så rent teoretiskt ska inte en kvinna kunna *fysiskt misshandla* en man som genetiskt borde/torde vara fysiskt starkare - såvida inte kvinnan är Tamara Press eller dito. Att ta till nävarna och/eller hot när argumenten tryter ser jag mer som ett svaghetstecken - därav uttrycket *mandom*.

Saxat från http://hemsidor.torget.se/users/g/gxpro/xmansmi.htm
"Det kan också vara så att kvinnan provocerar fram en situation där du helt enkelt får nog. Till slut orkar man inte längre utan ger igen med händerna. Då har de vunnit igen, och det vet de."
- Min kommentar: Jaså? Snick-snack! Ta och slå näven i dörrposten istället.

I have an attitude and I know how to use it.

8/3-00

Lustiger dans, sidor försvinner och filer skrivs över :). Namn som inte längre listas. Strutsmetoden? Det man inte ser _nu_ finns inte och har heller aldrig funnits? Jajaja - tomten kommer nog till jul i år oxå. Hela denna historia stinker rent ut sagt. Talar man sanning så behöver man inte dölja, ta bort eller förvränga utan står för sina åsikter, handlingar och tar konsekvenserna därutav. Punkt slut.

Vanliga drag hos män som misshandlar sina kvinnor! Känns dragen igen? Jag har försökt få fram statistik hur vanlig s.k mansmisshandel är men det fenomenet verkar inte finnas i statistiken, inte registrerat någonstans och verkar inte finnas ens som ett myntat begrepp förutom hos vissa då :). Jag hävdar fortfarande att en man som påstår sig ha blivit fysiskt misshandlad borde kanske gå till ett gym eller alternativt kika i kalsongerna om mandomen finns kvar fortfarande. Jag hävdar fortfarande att problematiken tyvärr är missbalanserad åt andra hållet, det är barnen och kvinnorna som far illa i de flesta fall när tvist uppstår. Som tur är (för barnen) så kan faktiskt flertalet föräldrar i normala förhållanden hantera detta och komma fram till en bra lösning för alla parter. Jag har surfat runt på en hel del sidor som tagit upp denna problematik ur mannens synvinkel, en del bra och en del tyvärr rena rama stolpskotten. Ibland har jag bara suckat och sagt för mig själv - hur sjutton kan dessa personer som skrivit detta tro att de är lämpliga vårdnadshavare? De har alltid rätt. In absurdum. Kvinnorna, myndigheterna, barnen, journalisterna - ja, alla andra har fel. In absurdum. Lite mer självinsikt skulle inte skada hos somliga. Det påpekas allt för ofta på sidorna att det är för barnens bästa, men mellan raderna läser jag något helt annat. Det jag efterlyser är bättre opartiska resurser från myndigheternas sida om tvister uppstår. Bättre kunskaper, mer resurser, bättre utbildning till dem som ska handlägga dessa fall och mer tyngdpunkt på att lösa allt till/för barnens bästa.

Läs mer!

En man/kvinna är inte med automatik en lämplig
förälder bara för att man avlat ett barn.
Först när man accepterar detta faktum blir man en
bra förälder och kan se till barnens bästa.

7/3-00

En till sida som bara försvunnit i det blå, http://www.swedish-english.com/fris/mp_mote990310/dala.html. Eftersom Wojwoj hävdar att skärmdumpar är helt okey, så varsågod här har ni en dito (~350kB). Så sent omsider vaknade *syndarna* och tog bort sidan. Givetvis har länken skickats runt till berörda parter som kikat på den samt även då givetvis Datainspektionen. Vadan denna uppståndelse om en liten sida? Vad ger det för signaler att den nu helt plötsligt togs bort? Jag kan bara tolka det på ett sätt. Hur tolkar du det? Ja, det är många sidor som tas bort enligt strutsmetoden, som i sig sällan brukar vara framgångsrik. Hur långt strutsen än kör ned själva huvudet i sanden så syns ju den ju iaf ;).

Jo, det var här det började alltihop - denna nätsåpa á la FRIS och vissa av dess medlemmar. Fågel Fenix lade upp en debattkrönika som bitvis citerade och refererade till en artikel i Dala-Demokraten per den 21/10:e 1998. Författaren till denna artikel (här i möte med miljöpartiet) är mycket väl medveten om citat-rätten (men den gäller tydligen inte hans artiklar) eftersom han själv refererar till citaträtten i ett mail till Katinkas server-ägare när han ilsket försökte få Fågel Fenix stängd/nedplockad. Samtidigt påstår han i samma andetag att det _inte_ är han som skrivit artikeln. Han hänvisar även till detta i sin anmälan till Datainspektionen. Datainspektionen i sin tur blev ju konfunderad minst sagt när de fick länken och kunde se det hela med sina egna ögon.

Är det så att FRIS skapar/vill skapa egna lagar? Inte vill följa gängse lag? Varför anmäla á la masse till Datainspektionen? Varför hota med farbror polis? Rättegångar? Skadestånd? Varför låg det en sida (som länkades till - först togs bara länken bort och nu sedemera hela sidan) på FRIS hemsida med denna artikel och med hans namn längst ned? Om det inte är denna person som skrivit artikeln så kan det ju rubriceras som stöld av annans material - eftersom hans namn står längst ned på sidan. Artikel i sig var publicerad i tidningen och finns i webb-format - dock här utan källangivelse. Är det mer än jag som börjar tycka att detta verkar lite sjukt? Tusentals har följt denna nätsåpa. Många har förundrats. Nu är det dags att föreningen träder fram och framför en offentlig ursäkt till Fågel Fenix och mig.

Vid ett tillfälle som detta blir det mer än en moralisk
plikt att säga sin mening. Det blir ett nöje.
Oscar Wilde

6/3-00

Ahhh...måndag. En ny vecka med nya möjligheter :). Jag försökte beta av mailskörden igår, det hade samlats en rejäl hög i inboxen. Som vanligt var de flesta så trevliga och roliga att läsa. Visst var det massor av frågor, men de flesta var snabbt avklarade. Ett rart mail från en kille citerar jag en snutt ur nedan - det värmde och jag antar att han har lite rätt i sak faktiskt.
---------
Utan din guide hade jag förmodligen aldrig haft en hemsida överhuvudtaget... du är nog "mamma" till många hemsidor runt om i landet idag, tro mig. Tack! :)
---------
Gratis gästbok utan reklam! Inte illa alls.

Kärleken är blind,
men äktenskapet ger dig synen åter.
Georg Christoph Lichtenberg

5/3-00

Adam Bertil har humor han oxå :).
Flyttar upp denna intressanta länk, som antagligen försvann igår i mängden :) Om mansmisshandel utförda av kvinnor var så vanligt så borde det finnas med i statistiken. Men det gör det inte. Det är ju lite underligt i så fall? *Vinkar* till Tomas, kul att du surfar förbi ibland då och då. N2 - jag blir nostalgisk, det var tider det. Jovisst har det varit blåsväder förut, men då har det varit hormonfyllda killar som inte haft vett att uppföra sig men som sansat sig till slut när de greppat läget och bett om ursäkt. För er som missade tillägget igår, scrolla nedåt samt läs Nahojs dagbok.

Åså - har tanten blivit kommersiell på dagbokssidan oxå :)))), nej - men visst får ni klicka på bannern ovan, det är inte förbjudet. Nej, jag har upptäckt att bakom denna banner finns ett sinnrikt statistiksystem *ler*. Därför är den upplagd även här :) fast jag hade inte tänkt det från början.

Det är så liten skillnad på olika äkta män
så man kan lika gärna behålla den första.
Adela Rogers St. Johns

4/3-00

Tillägg!
Namn: Wojwoj
E-Mail: O@O
Sat Mar 4 15:53:07 2000 212.209.11.120

Kommentar: Genom att publicera länken till min dagbok som jag av hänsyn till min DOTTER samt min förra flickvän valt ej skall vara öppen för allmänhet har du överträtt alla gränser och det blir nu upp till rättsväsendet att avgöra i fråga om eventuellt brott samt skadestånd.
Wojwoj

Men Wojwoj, varför fanns den då överhuvudtaget uppe på nätet? Har du ej förstått detta med att Internet är som en enda stor hårddisk? Ni är mycket för anlita vårt svenska rättsväsende. Detta har det hotas om ett flertal gånger på sista tiden. Det är inte förbjudet att länka till sidor. Dessutom stod det inget på sidan om att man absolut inte fick länka till sidan. (Läs din egen harang på din egen sida om just länkning). Det enda sidan jag länkade till innehöll länken till din dagbok samt massa porr/warez-länkar. Vill du att jag ska lägga upp en skärmdump för att bevisa det? Vore dagboken så hemlig och icke öppen borde du för din egen skull, framförallt för din dotters/förra flickvän ha lagt lösenord på sidan alternativt plockat ned den på din HD och sagt upp kontot. Mer kommentarer om just detta tillägg finns hos Katinka, samt läs i Kommentera-boken!

----------------------------------------------

Brukar du titta på TV-såpor? Det gör inte jag, men det verkar inte som det behövs heller för den delen när denna nät-såpa vissa medlemmar ur FRIS dragit igång och underhåller in absurdum tycks fortsätta. Jag hade inte tänkt kommentera denna soppa så mycket mer eftersom den *suger fett*, men när folk ljuger sig blåa så kan jag inte låta bli att nedan dryfta några kommentarer. Jag undrar fortfarande när de ansvariga i FRIS tänker kommentera vissa av sina medlemmars framfart - en öppen ursäkt till bl.a mig vore inte helt fel med tanke på hur vissa har agerat, speciellt mot mig som kom in väldigt sent i debatten men ändå fått *klä skott* för deras ilska. De bör nog ta sig en funderare över detta faktum.

Jag poängterade igår att flera sidor så lägligt har försvunnit. Fast Wojwoj har inte tagit bort sin sida, den är kompletterad med ny text. Jag tycker att det är bra att han försöker summera hur han/de upplever saken men jag vore glad om han kunde hålla sig till sanningen. Det är ingen som vill tysta dig Wojwoj. Alla har rätt att yttra sig, även vi (fast vissa vill ha det till annat) och givetvis även du. Vi blir anmälda á la masse till Datainspektionen för att vi berättar vad som händer och fötter på våra sidor. Så klart du får göra likadant, berätta alltså - men försök att balansera dig. Den som talar sanning behöver aldrig hålla reda på vad han/hon sagt. Så enkelt är det. På flera punkter är det inte med sanningen överensstämmande det som står på hans sida, vad det beror vet jag inte faktiskt. Missförstånd? En önskan om att förvanska sanningen? Eller medvetet? Det som gäller mig är ren lögn på flera punker. Jag citerar från Wojwojs sajt, vilken många läst nu och kan revidera att jag citerar rätt:

<citat Wojwoj>
Själv blir jag upprörd och skriver på vidnämnda sajt att det inte för någon debatt på nämna sajt utan något som kan liknas vid ett fittstimskacklande, något som får dessa medlemmar att gå i taket. En av dessa visar sig vara den tidigare omnämnda Annica Tiger. Hennes fösta kommentar blir att misskreditera mig genom att referera till mitt något förhastade uttalande till henne, alltså det där med att "ingen man ens skulle kasta dig en snabb blick".
</citat Wojwoj>

Jag kom in sent i debatten, först den 19:e februari gjorde jag mitt första inlägg som nedan.
Annica Tiger postade den 19 Februari 2000, 09:48 följande inlägg:
Föreningen FRIS jobbar hårt på sin image. Det de inte inser är att den faktiskt inte alls är speciellt positiv numera, om den nu någonsin varit det. Nu har den mest aktive här på anslagstavlan hittat till min Reload http://www.atiger.pp.se/dagbok/ och inatt sänt mig ett mail där han hotar med rättsliga åtgärder. FINE. :-) Det kan bli dyra advokatkostnader i längden om föreningen FRIS ska vidta rättsliga åtgärder mot alla som kritiserar dem. Vore det inte bättre om ni nyanserat och konstruktivt försökte gå in i debatten istället? Läser man artikeln http://nyheter.idg.se/display.pl?ID=000217-IW2 så inser man kanske att de inte har så mycket att komma med. Debatten både här och det jag skrivit är/har varit saklig (iaf från vårt håll) och jag undrar varför inte föreningen FRIS lägger ned sin enerig på föreningens syfte istället för att lägga ned energi på att kväsa dem som har annan åsikt alternativt kritiserar föreningen. Det skulle definitivt vara mer trovärdigt, eftersom de säger sig jobba för barnens bästa. FINE! Visa att ni gör det då!
Annica Tiger

Nå, nämner jag ens hans förhastade uttalande 1998? Inte med ett ord och har aldrig så gjort på Fenix Anslagstavla senare heller, fel av mig - jo först den 23:e svarar jag på hans inlägg om detta - men det är ju inte som sagt min första kommentar i debatten som Wojwoj vill ha det till. Han har använt formuleringen "självutnämda guru" tidigare i sina uttalanden om mig och jag antar att det rör sig om ren och skär avundsjuka. Vad skulle det annars kunna vara? För de som känner mig vet definitivt att jag inte motsvarar hans anklagelser om detta. Tvärtom.

20 Februari 2000, 21:33 följande inlägg och gav därmed ett svar på tråden : Föreningen FRIS postad av Annica Tiger:
Detta är inget debattinlägg, enbart ett konstaterande att det på denna sida mestadels handlar om ett fittstimskacklande på en sandlådenivå. Det är sorgligt att läsa och rentutav skrattretande när den självutnämnde gurun Annica likt en allsmäktig uttalar sig i frågan. Ta hand om dina hundar Annica, du gör bättre nytta för dem än att uttala dig om saker du har föga kunskap om.

Sedan efter att Katinka tagit upp detta med hans tidigare uppträdande emot mig så svarar Wojwoj på nedanstående sätt.
22 Februari 2000, 19:59 följande inlägg och gav därmed ett svar på tråden : Föreningen FRIS postad av Annica Tiger:
Det är onekligen roande att läsa den fullständigt proportionslösa s k "debatt" (själv kallar jag den för ett fittstimskacklande) som förs på denna och för övrigt andras sajter. Nu har man äntligen hittat två nya hackkycklingar att vräka ur sig sin frustration på i brist på åsikter i vad som avses med sidan. Till att börja med avser hatet mig då jag anser att det ej förs någon debatt på platsen utan fittstimkacklas, den andre personen som avses är John Rogbert. Denna handfull mycket högljudda furirer som med äggstockar och livmödrar som tillhyggen sedan hammaren och skäran kommit lite ur modet inte bara kacklar utan skriker sig nu fördärvade och förfasar sig över dels de män som gett dem barnen samt dessa hemska män som inte hyser samma åsikter som dem själva. I denna s k kamp är alla medel tillåtna, men de mest påtagliga är de som syns utåt på de olika sidorna. I mitt fall (och även Rogers) har man lyft ut vissa textavsnitt ur sitt sammanhang för att publicera dessa för sig själva varmed de får en helt ny innebörd. Man avfärdar mig som ett lågvattenmärke då jag för drygt ett år sedan i ilska över att ha blivit illa behandlad av en viss själutnämnd guru skrev till den vidnämnde och påtalade att ",det framstår som helt naturligt att ingen normalt funtad man ens skulle kasta dig en snabb blick".........resten finns att läsa på anslagstavlan

Han skriver oxå att Fågel Fenix anslagstavla stängts ned? Bara för att han gjorde ett sista inlägg? Mig veterligen har den legat uppe hela tiden. Han nämner även i en väldigt lång harang att han inte alls brutit mot upphovsmannarättslagen när han hade stulit bilder från oss och gjort en image-map av några av bilderna och lagt den på sin egen sajt. Nå - varför togs just det kontot bort av Xoom? Varför reagerade hans universitet på ett advekat sätt om vi nu var sååå fel ute? Nu drar han en lång harang om att man visst får länka till andras bilder via länkning. Visst kan jag länka till denna bild, http://members.xoom.com/filnr3/wwtext.jpg genom att i IMG-taggen skriva så här
<img src="http://members.xoom.com/filnr3/wwtext.jpg">.
Men så var det inte han hade gjort i vårt fall, givetvis finns det dokumenterat. Det talas på sidan om att bilder från skärmdumpar inte har copyright. Nå - det är annars ett intressant resonemang.

Detta faktum att jag uteslöt honom ur Dagbok på nätet tycks sitta som en djup tagg i hjärtat. Wojwoj verkar inte alls vilja förstå varför. Han är in facto den första och enda jag plockat bort av den orsaken att folk mailade och klagade. Som Wojwoj skriver på en av sina egna sidor - "I KÄRLEKENS KÖLVATTEN" Den ett flertal ggr polisanmälda dagboken - (sidan nedtagen idag - efterkommentar) ger väl kanske vid handen att talesättet ingen rök utan eld stämmer.

Han kritiserar friskt min Reload. Visst har jag en ton som kanske kan få vissa element att reagera, men det är meningen. Lite eftertanke skadar aldrig. Jag har haft många maildebatter med killar som kontaktat mig. I början har de kanske försökt att fokusera på olika uttalanden jag gjort men till syvende och sist har vi oftast kommit fram till att vi har samma syn på det här med jämlikhet - fast jag har med flit spetsat till det för att väcka debatt.

Wojwoj skriver som nedan:
<citat>
När jag så blev bortcensurerad blev mer och mer förbaskad över att det sitter någon där, likt en oantastlig gud, och bestämmer över vad som får skrivas eller ej när hela hennes sida är så full med uttalanden av typen:
Tre stadier i en mans liv:
1: Han tror på tomten.
2. Han tror inte på tomten.
3. Han är tomten eller "att det fortfarande är mannen som kör den största och bästa bilen i de hushåll som har två bilar, trots att ofta kvinnan behöver en större och framför allt säkrare bil att transportera barn i bl.a..."
</citat>

Att berätta blondinskämt är tydligen okey. Det väcker inga rabalder. Men att vända på steken är tydligen mer än vissa kan hantera. Jag tycker att många av blondinskämten är roliga och jag tycker att de *mansskämt* som finns kan vara lika roliga och framförallt tankeväckande. Vad jag kan förstå om jag läser denna fil, http://members.xoom.com/filnr3/quotes.txt gillar även Wojwoj blondingskämt :). Vart är då logiken att jag inte får ha motsatt dito på min sida? Varför han tar upp detta med mina tankar om hur hushållen disponerar sina bilar förstår jag inte ens. Det är ju inte ens kontroversiellt? Det är ju så! Kvinnan kör oftast den minsta alternativt mindre säkra bilen fast det borde vara tvärtom i många fall, med tanke på att det ofta är hon som skjutsar ungar hit och dit.

BTW - en annan sak som faktiskt roade mig ganska rejält. Kikar man i hans kod så ser man att han förmodligen besöker min HTML-guide ganska ofta ;). Många av scripten är direkt hämtade därifrån. Med min copyright-text på vissa ställen intakt (bra Wojwoj, det ska du ha credit för) samt mina unika funktions-namn i andra script och t.o.m min onMouseOver-text. Nå, inget ont om det - guiden är till för dem som vill lära sig. Men visst är det motsägelsefullt!

Sanningen väntar.
Det är bara lögnen som har bråttom.
Alexandrij Vlahuta

3/3-00

Pinochet släpps fri! Ungefär som att släppa Hitler helt fri om han hade levt idag. Otroligt! En annan sak som berör är katastrofen i Afrika, jag tror inte man förstår vidden av det hela riktigt. Vart är vi på väg? Vad är det för arv barnbarnen får? Ett jordklot som pga föreningar *protesterar* på allehanda vis dvs med olika naturkatastrofer. Märsta! Man slet fram sin kniv och framför maktlösa vittnen, samt sina egna två barn knivhögg han sin fru gång på gång. Men han förnekar brott? Hur är en sådan människa funtad? Dels att vara i stånd att utföra ett sådant allvarligt brott samt sedan inte stå för det? Risken finns att folk blir blasé nu på alla kvinnomord, alla våldtäkter och misshandel - hemska tanke. Bli aldrig det! Vart har respekten för kvinnan tagit vägen? Ja - ursäkta att jag ställer frågan så, för hur ofta rent procentuellt jämfört med männen gör kvinnorna dito? Love, peace and understanding - vart tog det vägen? Varför är det så få män som höjer sina röster i denna fråga? Det är inte meningen att ni ska ha ett kollektivt dåligt samvete. Det har inte jag när en kvinna gör något fel, var och en står för sina handlingar. Kan man säga rent allmänt att den som tiger samtycker? Eller? Jag ogillar att kategorisera, jag vill gärna prata om mänskligt och inte manligt kontra kvinnligt. Men just i detta fall funkar inte det riktigt, då obalansen är så stor.

Från det ena till det andra. Igår morse var det rena rama busvädret när jag åkte iväg, hemresan var betydligt trevligare - sol och åter sol. Snacka om växlande väderlek. Det var säkert halt i morse, jag såg en sprillans ny svart Volvo ligga vid påfarten, den hade voltat ganska många varv för det var mycket bucklor på den. Så - jag höll igen lite på gasen efter det. Mina glasögon har ofta en skruv lös :). Ena skackeln brukar lossna och den där lilla skruven är inte alltid lätt att hitta rätt på än mindre att få dit igen. Nu hittade jag den inte ens och jag fick laga dem provisoriskt med lite naj-tråd. Dags att köpa nya brillor tror jag :). Nå - kanske på tiden. Jag har haft dem här sedan tonåren och säkerligen behövs inte bara nya bågar utan starkare slipning.

Jag är för luttrad för att förledas i tron att Internet helt plötsligt har börjat med någon slags självsanering helt av sig själv bara så där rakt av. Sajter som det länkas till bara försvinner i det blå :). Tillräckligt många eller alltför många (välj själv) har ju följt länkarna redan och det kan väl knappast vara av den orsaken? Gör man en sida vill man väl att den ska ha besök?

Framgång ger vänner.
Motgång prövar dem.
Publilius Syrus

2/3-00

Jag kollade bensinförbrukningen, 0,7 liter milen. Hmmm....jag trodde faktiskt att det skulle vara något mindre nu med min nya lilla Skoda Felicia. Men det är ju bra mycket mindre än med gamla Volvon iaf :). Bensinen ska gå upp men det rör mig inte så mycket. Min smärtgräns går någonstans vid 15 kronor litern och dit är det ju en bra bit. Än. Jag är beroende av bilen för att överhuvudtaget ta mig till jobbet. Jag kör bra många mil varje dag. Men jag får ju dra av det i deklarationen så jag gråter inte blod för det.

Jag är lite sur :). En killkompis gick ned 3.8 kille första veckan när han började banta. Det är vad jag lyckats gå ned under hela februari. Jaja - det är bara att bita ihop och fortsätta - rent bokstavligt talat.

Från det enda till det andra. På tal om ordet mansmisshandel som verkligen har missbrukats både här och där på sista tiden. På en mailinglista nära dig läste jag ett roligt inlägg och tar mig friheten (med samtycke) att citera delar ur det här.
<citat>
I ett amerikanskt program framförde något om att man har rätt att försvara sig i såna situationer, varpå programledaren hävde ur sig något i stil med:
- "Man, if you are about to get beaten by a woman, don´t hit back. Go to the gym!"
Sedan kom kommentaren nedan vilken säger en hel del.
- "Helt ärligt, om ditt enda sätt att försvara dig mot en genomsnittligt byggd kvinna, som inte har grönrandigt bälte i Ninja Turtle Do, är att slå henne, då behöver du fundera lite över dels hur du själv är funtad och dels hur du är byggd i kroppen..."
</citat>
Nå, jag skulle vilja tillägga att de oxå kanske borde ta sig en koll i brallan då och då för se om de fortfarande är en karl.

Var och en kan missta sig, men endast dårar
framhärdar i sin villfarelse.
Cicero

1/3-00

Nu ska jag berätta en saga :). En helt otrolig sådan. Inte ens med den vildaste fantasi skulle en romanförfattare antagligen ens komma i närheten av verkligheten. Allt började i begynnelsen med denna krönika. Krönikan är bra och jag förstår faktiskt inte varför den anmäldes till Datainspektionen. Man får citera andras uttalande som gjorts i press samt insändare som varit publicerade. Jag menar, hur skulle man annars kunna hålla debatten levande? Här var det nog mer att en kvinna dristade sig till att kritisera män - ja, oss emellan tror jag att det är kärnpunkten/grundbulten i hela denna histora. Vi kvinnor som tänker med livmodern, utövar fittstimskackel, lägger för stora ägg och är sjuka, sjuka svin kan väl inte vara trovärdiga? Eller? Eller är det därför det blev sådant väsen av ingenting? Eller hårddrar jag det hela?

Debatt är alltid av godo om den genomförs på ett konstruktivt sätt. Men av någon anledning så började det skrivas insändare på Fågel Fenix anslagstavla, en del vettiga sådana men till slut utkristalliserades några från föreningen FRIS som inte borde ha postat sina inlägg överhuvudtaget än mindre postat dem i föreningen FRIS namn. Fattar de inte vilken dålig klang det ger? En förening vars syfte säkert är gott saboteras av sina egna? Några exempel.

Detsamma gäller Wojwoj, stolt FRIS-medlem som på sin sida hänger ut mig samt några andra som enligt deras synsätt haft mage att kritisera föreningen FRIS. Kom in på banan igen och fatta att det inte är föreningen i sig utan vissa av dess medlemmar som mer eller mindre utmärkt sig vi kritiserar.

När jag och några andra mailar till abuse@xoom.com samt till universitetet där Wojwoj sägs studera och påtalar att han publicerar stulna fotografier och Fågel Fenix logga (vilket faktiskt bryter mot gällande lagstiftning - hört talas om copyright?) på sin hemsida resulterar det i en ovan nämda uthängning. Nå - det kan jag ta och säkert de andra oxå :). Det säger mycket mer om honom än om mig/oss. Mycket mer. Dessutom så kommer den sidan med sannolikhet inte vara så frekvent besökt i framtiden :) när jag och vi andra slutar länka till den. Han har väl aldrig haft så många minuter av *fame* som nu sista tiden. Tyvärr dålig sådan, men det är han som äger problemet.

Wojwoj har tidgare utmärkt sig för förtal och grova påhopp av mig, detta nedan skrivet i min gästbok. Detta nedan kan gott och väl rubriceras som förtal. Men jag har inte klippkort hos myndigheterna så jag lät det bero den gången, Jag tyckte då som nu att det mest skadade honom mer än mig, dvs uttalandet visade på brister hos honom och inte eventuella sådana hos mig. Men nu var han ju tvungen att dra upp detta på sin uthängningssida så jag måste väl i alla fall kommentera det i rimlighetens namn.

- - - - -
Fri Dec 11 02:20:30 1998 wojjen from 195.100.26.35
Hej på dig. Har kollat på din sida idag Annika och tänk, jag tycker det är riktigt synd om dig lilla Du. Har Du inget riktigt liv? Stackars lilla. Har du ingen att prata med? Att behöva leva sitt liv genom en dator kan inte vara lätt. Stackars lilla. Men det är klart, utan att behöva uttrycka mig i förnedrande ordalag räcker det ju att kolla på korten föreställande dig. Det framstår som helt naturligt att ingen normalt funtad man ens skulle kasta dig en snabb blick. Men men, kan man få igen på nätet vad man förlorar på "karusellerna" så är väl det bra. Kul att även Du kan få lite känsla av erkännande och uppskattning. Synd bara att det är av en platt skärm. Sänt är livet Annika. Vissa får det andra inte. Jag tycker att det är uppriktigt synd om dig men Du får väl att fortsätta att leva ditt liv genom detta mediet. Dina åsikter har jag inget att anföra i sak emot. Du får ju naturligtvis tycka vad Du vill, men kanske vore väl ändå "kunskapslyftet" något för dig. Wojjen Jur.stud.

- - - - -

Andra medlemmar i FRIS mailar mitt jobb och mer eller mindre försöker ställa mig i dålig dager bara för att jag kommenterat hela händelseutvecklingen här i min dagbok. Det är tydligen helt okey i deras ögon? Men vi får inte agera? Vart ligger logiken? Ett par medlemmar av föreningen FRIS gör några kommentarer i min Kommentera-sida. Dem har de själva infört aktivt och jag kan då inte belastas för att de valt att ange sina egna namn, respektive mailadresser - som nu någon försökt påskina att även jag är ansvarig för. Man får nog räkna med att om man gör inlägg/debatterar på nätet så kommer det i sinom tid att fastna på den *elektroniska hårddisken* och kanske dyka upp vid fel tidpunkt och fel tillfälle i framtiden. Som man bäddar får man ligga brukar det heta ibland. Vi alla kanske kommer att lära oss något av hela denna osmakliga historia, dock är det nog tvivelaktigt om tio-öringen ramlar ned hos en del/eller hissen tar sig upp dit den ska för en gångs skull.

Jag och flera andra anmäls till Datainspektionen bara för att vi kommenterar händelsutvecklingen i våra dagböcker. Själv blev jag friad och det var ju inte helt otippat. Dessutom som grädde på moset hotar Nodaddy med att han minsann ska driva detta vidare som förtal m.m genom åklagare och tingsrätt. På Fågel Fenixs anslagstavla kan han inte undslippa sig kommentarer om att detta minsann ska stå mig dyrt. Jag har haft sidan under lupp av fler än en advokat och det finns inget som skulle hålla i rätten. Man får kritisera människor/företeelser i saklig ton i löpande text (min sida sorterar under Datalagen) och man får nämna företag och föreningar, där gäller inte ens PUL.

Hans tal om att mina reflektioner här i min dagbok skulle vara hot och förtal faller på sin egen orimlighet. Jag sysslar inte med sådant. Hot? Vad skulle det vara? Det verkar andra ha patent på tycker jag. Avdelning hot kan mer vissa inlägg han själv gjort på Fågel Fenix kategoriseras inom med lätthet. Förtal? Jag har bara refererat till vad som hänt, vad som sagts och ur det dragit mina egna personliga reflektioner. Att jag inte skrivit att jag älskar medlemmarna i FRIS eller tycker det är allt är så rart/sött har ju givetvis sin förklaring, med det beteende de har visat.

Det räcker med att läsa Fågel Fenix anslagstavla samt min egen Kommentera-sida för att inse att ingen lär hålla med honom/eller resten av gänget som så lyckosamt profilerat sig på sista tiden, tvärtom skulle jag vilja påstå. Det har även hotats med att detta skulle bli ett intressant massmedialt fall - men då frågar jag ur vilkens synvinkel? Frågan är om inte denna sida skulle väcka mer debatt i pressen? (Sidan togs ned dagen efter jag skrev detta och ersattes med någon sockersöt smörja - efterkommentar). Jag är inte orolig. Jag står för mina åsikter rakryggad, till skillnad mot vissa andra jag berättat om tidgare. Jag vet att jag inte gjort något fel. Frågan är om alla andra kan säga detsamma?

Nu är jag less på hela denna soppa. Men ta det inte som tecken på att jag lägger mig platt. Never in my life. Däremot hoppas jag att en och annan medlem i föreningen FRIS ska ta sitt förnuft till fånga. Att de ska inse vad de håller på med. Att de ska inse att detta inte gagnar föreningen och dess syfte. Vad som driver dem? Min enkla mentalskötareutbildning räcker nog inte till i den analysen :(. Däremot vet jag vad som driver mig.

Jag gav mig in i denna debatt bara för att hjälpa tjejerna på Fågel Fenix samt Katinka. Jag drivs att ett rättvisepatos. Jag ogillar när kvinnor ofredas, allrahelst utsatta sådana som har Fågel Fenix som tillflykt. Ska de inte ens få vara ifred där? Jag ogillar när nätet utnyttjas på fel sätt. Jag ogillar folk som har klippkort hos myndigheter. Dock har jag ledsnat och tänker inte stillatigande ta emot vad som helst. Jag lär mig jag oxå hur slipstenarna ska dras, helt ofrivilligt. Visst, jag inte heller felfri - men det får andra bedöma. Datainspektionen gjorde sin bedöming hur som haver. Själv är jag *feta-trött* på hela historien just nu. Därav denna långa epilog!
Annica

Ajajaj - en kommentar kom in på Kommentera-sidan.
Namn: No name
E-Mail: no email
Date: Wed Mar 1 08:40:56 2000 194.71.123.76

Ajajaj - du sitter fortfarande på jobbet och författar smädelser.
Kommentar...
Läste ditt förklaring av ditt agerande till det du kallar "Saga". Nu är även den fel i sak. Till och med rena lögner.
Jaså?

1) LÖGN 1: Fågel Fenix mailade ut till FRIS medlemarna att de var föremål för en debatt. Med det kan man hävda att NI bjöd in oss till en dabatt. Några av FRIS svarade. Det märkliga i debatten var att FRIS tjejerna försvarade FRIS.
Aha - så det är det ni kallar era inlägg - debatt? Jag tycker mer en del av dem är av annan sort.

2) SMÄDELSE 1: Vad NI/ DU gjorde var att attackera en man som bevisligen blivit misshandlad. Detta hånskrattade ni åt, och förringade och fann fullkomligt normalt.Ni gav med det själva accept till att misshandel är helt okej. (Om det är en man som utsätts)
Jag? Hörrududu - kika när jag kom in i debatten. Det var mot slutet och jag har inte attackerat någon som du beskriver ovan. Besinna dig lite.

3) TERROR 1: Ni har skrivit diverse saker dels på FENIX och annat, som milt sagt inte har att göra med god nätettiket.(som vi kommer att återkomma till senare)
Tja, vad jag kan se efter att ha läst allt så är det ni som står för det som bryter mot nätetiketten.

4) TERROR 2: Du publicerade datoradresser, som bla medlemar av FRIS inte ens hade skrivit på sina egna datorer. I mail som bevisligen sänts privat. Ni hängde ut kvinnor på internet som inte ens var inblandade.
Hallå? Vad har jag publicerat för datoradresser? Visa vart! Inlägg på kommentera-sidan är införda av respektive person och det kan jag inte påverka.

5)TERROR 3: Du ringer själv i egenskap av TELE 2 anställd hem till FRIS medlemmarna (finns på band). När du inte får de svar du önskar smädar du dem på din hemsida.
Ja. Det bara för att förklara att jag v.b mailen till rätt avdelning, dvs vår säkerhetsavdelning. Jag tänkte att ni kanske ville ha besked att mailen kom fram till rätt instans. Finns på band. Jo, ni är pigga på att använda band och det jag säger är både artigt och korrekt.

6) HOT 1: DU OCH KATINKA HAR SKRIFTLIGEN HOTAT FRIS och både enskilda medlemmar.
Hotat? Var vänlig tala om vad jag hotat med?

7) SMÄDELSE 2: FRIS medlemar har sänt dig PRIVATA mail, vilket du valt att publicera.
Nopp! De/du har använt Kommentera-systemet vilket inte är privat. Ingen har skrivit in min mailadress atiger@swipnet.se i ett mail utan använt Kommentera-systemet som är menat för publicering av kommentarer.

8) JUST DU efterlyser nätettikett, och har själv visat på vilken nivå du och FENIX ligger på.
Var vänlig specificera på vilket sätt jag brutit mot vedertagen nätetikett.

9) LÖGN 3) Dagens förklaring är en lögn och redovisar långt ifrån sanningen, något som man finner om man läser hela debatten. Av den kan även en "mentalpatient" utläsa att det FENIX sysslade med var att locka ut FRIS medlemmar för att seadn "misshandla" dem på internet.
Opps - allvarliga anklagelser.

10) TERROR 4) Flera av de inblandade i debatten har nu drabbats av "Underligheter" i sina datorer. Speciellt efter det någon skickat falska mail till FRIS medlemmarna. (Nu föremål för granskning)
Netbus antar jag. Det är bara att polisanmäla. Som jag skrev på Fenix anslagstavla får man det via att klicka på filer.

11)TERROR 5) JUST DU ANNICA TIGER SMYGLÄSER I EGENSKAP AV TELE 2 ANSTÄLLD andras privata mail. HUR KAN ANNARS HEMLIGA TELEFONNR KOMMA UT? HUR KAN ANNARS JUST DU, JUST DU VARA DEN FÖRSTA SOM FÅR REDA PÅ ATT MAIL SÄNTS TILL ABUSEAVDELNINGEN PÅ TELE 2. Du själv ringer ju hem till de utsatta, INNAN MAILEN KOMMER FRAM TILL ABUSEAVDELNINGEN. (finns på band)
Jag smygläser inte andras mail. Detta är en grav anklagelse. Hemliga telefoner? De telefonnummer angav ni ju själva i era mail ni sände in via formuläret på webben. Ni sände dem till Kundtjänst och inte abuse. Men JAG såg till att de kom rätt. Det bör ni notera.

12) SMÄDELSE 3: Ni och JUST DU förolämpar och hånar de som ni vill ha en debatt med. Tror du någon i fortsättningen har lust att debattera med JUST DIG?
Jodå, det är jag övertygad om att folk vill. Varför skulle de inte vilja det?

FENIX och deras medlemmar har verkligen visat vilken organistation den är. EN LÖGNAKTIG TERRORORGANISTATION.
Ajajaj, hårda anklagelser.

Fanatism består i att fördubbla ansträngningarna
när man har glömt målet.
George Santayana

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1