Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/3-99

En gammal alban sa som kommentar till att 100 svenska intellektuella skrivit på en protestlista mot bombningarna:
- Det är nog lättare att vara intellektuell i Sverige än alban i Kosovo.
Säger allt! Kan ingen stoppa/avsätta/desarmera/avväpna Slobodan Milosevic? Har ingen lärt sig av Hitler?

Dagens minus:
Milosevics etniska utrensning.
Dagens plus:
Ska ut ikväll, Engelen och Krokodil :).
Dagens länk:
Web-Cam
Dagens ordspråk/citat:
Det skenbart enkla kan vara komplicerat!

30/3-99

Det var lite kämpigt att knata upp i går morse. Klockan stod visserligen på 05.00 men kroppen signalerade att den inte riktigt var med på noterna. För att inte tala om hundarna *skrattar*. Kom nu lilla gumman så ska vi gå en liten runda, sa jag till Smulan och rasslade lite med kopplet :). Varvid hon sneglade på mig och demonstrativt förflyttade sig upp på slafen och bara låg och plirade mot mig. Undrar vad som rörde sig inne i hennes huvud? Helt klart talade hon iaf om för mig att en promenad definitivt inte låg högt prioriterat just då på hennes önskelista. Hon slapp! Jag är den sortens hundägare som anser att en hund ska få sin vilja igenom ibland, när det kan anses rimligt att tillåta det - vilket jag ansåg var ett sådant tillfälle just då. Nalle däremot nappade direkt :).

Idag ska jag träffa en journalist från Svenska Dagbladet. Ja, jag vet att jag sagt att jag ska vara restriktiv. Men detta gäller ett så pass för mig varmt om liggande hjärtat-ämne, så jag kunde inte tacka nej. Kan jag bara uppmuntra någon att ta steget ut i det okända, sadla om i mogen ålder, börja en utbildning och skaffa sig *råg i ryggen* så blir jag mer än glad. Själv är jag ett levande bevis på att det aldrig är försent att byta yrke. Arbetslös vid 40-års ålder, av en slump blev jag intresserad av datorer och Internet och stormtrivs med mitt nya liv. Är glad så in i vassen att jag blev arbetslös ;-), annars hade jag nog suttit i ren slentrian på samma gamla jobb och vantrivts. Vanans makt är stor.

På tal om ålder! Viveka Seldahl är i mina ögon en livserfaren, vacker och sexig kvinna, till åren kommen men inte bortkommen ;))). Har alltid tyckt att hon varit radikal och beundrat henne. Dock så hörde jag att hon som gäst hos Luuk hade vid frågan - hur gammal är du - slagit ned blicken och vägrat svara. Varför? Trodde att *spelet att inte säga sin ålder om man är kvinna* var färdigspelat. Hur ska vi få killarna att ändra sitt beteende när vi inte ens kan ändra vårt eget, som kvinnor. Varför inte stå för sin ålder. Rakryggat! Visa för alla unga tjejer att det är ingen fara passera att 30/40/50. Livet tar inte slut för det. Tvärtom! Finns lika mycket värme, kåthet, känslor, kaxighet, ilska, tokighet, humor, ironi, glädje och *you name it* i en mogen kvinnas kropp som i en ung flickas. Nästan mer då en mogen kvinna ofta vet vad de vill, kan skippa allt tjafs och har en mognad som en ung tjej saknar. Ändå anses de passé och förbrukade!

Dagens minus:
Män bedöms ofta efter inre karaktär och kvinnor efter yttre skönhet.
Dagens plus:
Snart är det påsk och helg.
Dagens länk:
Panik-syndrom
Dagens ordspråk/citat:
Varför tvättar inte män?
För att varken tvättmaskinen eller torktumlaren har en fjärrkontroll!

29/3-99

Solen visade sig igår oxå på sitt allra bästa humör.
Satt en stund i solen och lyssnade på det bedövande ljudet av all fågelsång. Läste i någon tidning för ett tag sedan att antalet småfåglar stadigt minskar varje år, men turligt nog läser inte traktens fåglar tidningen. En bidragande faktor är nog även att här vet de att det alltid finns mat, året om. X antal säckar solrosfrön, talgbitar och nötpåsar garanterar att de alltid blir mätta, plus traktens fasaner, ekorrar och andra mindre väl ansedda gäster :-) har upptäckt detta faktum. Att tomten sedan huserar ungefär 50 holkar vilket gör att många väljer att sätta bo runt omkring här gör inte saken sämre. En del fåglar kommer tillbaks varje år, tänker bland annat på sädesärlorna som boar på taket - vi är nästan kompisar vid det här laget. En familj koltrastar ökar stadigt varje år. Först var det honan och hanen, men nu har barnen oxå slagit sig till ro här. Alla verkar inte lika förtjust i fågellivet, tänker på grannen som ett år låg i bakhåll och sköt på snöskator med luftgevär under häckningssäsongen. Han _lär_ inte göra om det. Vi har inte hälsat på varandra sedan dess, men han förstod budskapet :) eftersom han aldrig gjort det igen.

Dagens minus:
Har inte känt efter :).
Dagens plus:
Fågelsången, må den aldrig tystna. Vem minns inte boken Tyst vår!
Dagens länk:
Viruset Melissa
Dagens ordspråk/citat:
När fyra eller fler män träffas pratar de om sport.
När fyra eller fler kvinnor träffas pratar de om män.

28/3-99

Som svar på Katinkas fråga, njae - inte sååå bra :)
Försökte lura ut henne i fredags, men det var nog bara bra att hon var svårflörtad *ler*. Men det kanske blir på onsdag istället? Marina föreslog att vi skulle dra ut en sväng då för att fira att Petra fått ett nytt toppenjobb. Gula Änkan var som sagt förödande gott, men kännbart dagen efter. Jag som hatar att vara bakis i vilken som helst form, sist var i augusti förra året och då var det heller inget roligt. Dagen blir lite förstörd och balansen rubbad. Men gårdagen var bra, solen var underbar att få bekanta sig med igen. Satt en bra stund och bara lapade sol, batterierna behöver laddas. Min lillasyster, hennes man och lilltjejen var över en sväng. Inte ofta jag ser dem fast vi bor i samma stad, sist var för c.a 2 år sedan om jag inte minns fel? Det var kul att se dem och framförallt se deras glädje över barnet, vilken underbart litet charmtroll de fick till slut efter sju år av sorger och bedrövelser. Det riktigt strålade av familjelycka om dem och det kändes gott :). Jag kom fram till att jag förutom nu är mor och mormor så tillika är jag nu moster.

Usch, kände mig lite gammal. Men...bara tillfälligt! En kille på jobbet *puss och kram* blev nästan chockad när jag talade om hur många år jag egentligen fyller i år :(. Jag tog det som en spontan kommentar och det värmde i hjärtat. Har väl i hela mitt lev haft den insikten att jag inte är en *miss universumkandidat*, vem är det egentligen? Dock blev min arbetskamrat lite konfunderad/chockad över det faktum att jag var 46 år. Jag tar det som en komplimang. Själv ser jag en gammal *tant* när jag ser mig själv i spegeln (trött och sliten), men så upplevde inte han mig. Erkänner att mitt sinne är som en *fjortis* trots allt jag upplevt (men jag är en oerhört positiv människa och det är det som *räddat* mig) och det var kul att höra att han definitivt inte upplevde mig så som min biologiska ålder tyvärr beskriver mig :). En gammal tant! Jag? Vägrar :)!

Dagens minus:
Gula Änkan - var alldeles för gott :).
Dagens plus:
Våren!
Dagens länk:
Ta bort viruset Happy99.exe
Dagens ordspråk/citat:
Män som har gjort hål i öronen är bättre förberedda på giftermål.
De har redan upplevt smärta och de har även köpt smycken.

27/3-99

Koltrastarna sjöng så vackert igår!
Hur de sjöng imorse har jag ingen aning om :). Vaknade först en bit in på förmiddagen.

Du är inte lite fräck
som kallar dig "min vän"
När jag var nere stod du där och flina.
Nej, du är inte lite fräck
som vågar lova mig din sista spänn.
Du vill bara va´ med dom du tror skall vinna.

Du säger jag svikit dig,
det vet du är en lögn.
Om du är så sårad låt mig då få se det.
Och du säger du mist din tro,
du lever i en dröm.
För du har ingen tro att mista, och du vet det.

Jag förstår nog varför
du går och pratar skit om mig.
Jag var en gång i samma gäng som du.
Men tror du att jag är så dum
att jag vill söka mig tillbaks igen,
när jag nu en gång för alla ta´tt mig ut.

Du säger mig då och då,
du säger "Hoppas du mår bra"
Och du staplar artighet snyggt och prydligt.
Men fast du vet, lika väl som jag,
att du vill dansa på min grav.
Varför kan du aldrig nånsin tala tydligt.

Nej, jag blir inte lycklig
av att se hur kasst du mår.
Ibland vill jag faktiskt lätta på din börda.
Men fast jag vet att du är missnöjd
med vad du gör och vad du får
så finns det inte längre mycket jag kan göra.

Jag önskar att du en gång
kunde va´ i mina skor,
och att jag fick byta utseende med dig.
Ja, jag önskar att du en gång
kunde va´ i mina skor,
så såg du själv hur trist det är att se dig.
Björn Afzelius

Dagens minus:
-
Dagens plus:
+
Dagens ordspråk/citat:
Quien con lobos anda, a auilar se ensëna!
Den som umgås med vargar lär sig yla!

26/3-99

Var trött igår kväll när jag körde hem efter OPK-träffen, missade Bro avfarten men minns ej hur. Helt plötsligt befann jag mig vid Bålsta avfarten och det var bara att vända. Lustig upplevelse, första gången det hänt. Träffen var ok, dock *rockade* den loss precis när vi skulle sluta och mingla lite. Hatar att mingla :), är inte tillräckligt social för det. Dock hade jag velat hängt på till Hard Rock Café, men jag var för trött. Träffade lite nya ansikten bl.a Stefan Hallgren och några trevliga tjejer från bl.a tjejringslistan. Kul att fått lite ytterligare namn bakom e-mailadresserna. Sent i säng och upp tidigt är lika med trött, tröttare än tröttast. Men dagen blir nog bra, ser så ut på schemat i alla fall. Tyvärr (som vanligt) kan jag inte säga mer. Diskuterade just detta med min *egen lilla riddare* att det är en nackdel när man har jobb med påskrivet tystnadsavtal att man inte kan berätta vad man gör mer i detalj. Ha en bra dag, *kram*!
Annica
//*gödslar* lite extra med mina små *stjärnor* idag :))) (internt skämt)

Dagens minus:
Bombningarna!
Dagens plus:
Att det är plus ute!
Dagens länk:
Mummel
Dagens ordspråk/citat:
Tappa inte sugen, världen är full av tappade sugar.

25/3-99

Vaknade alldeles av mig själv kvart över fyra igår morse. Kunde inte somna om så jag gick upp. I köksfönstret såg allt vintrigt ut med massor med nysnö. Såg något som rörde sig i ögonvrån. Mamma, pappa, barn ute på en morgonpromenad .), vilken ståtlig syn att se dessa tre rådjur passera förbi i stillheten. Då känner man sig i ett med naturen. En bra början på dagen med andra ord. Synd att dagen inte fortsatte i samma tecken :(. Redan 12.15 reste jag på mig, tog min väska och åkte hem. That´s enough! Så kände jag! Vissa dagar tolkar man allt fel, uppåt väggarna fast man resonabelt förstår att så är inte fallet men kroppen/känslorna tolkar situationen på sitt sätt. Det kan vara småsaker man annars i normala fall bara rycker på axlarna åt, småler åt eller direkt konfronterar - vad menar du - vad säger du - varför då - nej, så tycker inte jag - där har du fel!
Som:
Att någon/några inte hälsar (de är helt enkelt inne i sin lilla värld)! Att någon i mail försöker via tekniska formuleringar få en att framstå som en idiot (säkert från deras sida inte så illa menat)! Att någon bara fräser åt en (beroende på att personen i sig är stressad)! Men de dagar man är som ett känselsprö kan allt gå fel, allt känns fel. Åkte hem och grät en stund i pälsen på Smulan och sedan kändes det bättre. Men jag känner att det är bara ett substitut. Men bättre än inget alls :).

Fick snabbinkalla :-) pappa som hundvakt idag. Dels ska jag bort i kväll men fick ett annat ärende mitt på dagen så jag hinner inte hem emellan för att rasta vovvarna efter jobbet. Så jag ringde igår och bad snällt *ler* och pappa är en juvel som kommer. Bug och bock!

Dagens minus:
Krisen i Kosovo fördjupas.
Dagens plus:
Pinochet kan komma att dömas för brott efter 1988!
Dagens länk:
OPK
Dagens ordspråk/citat:
Man gör så gott man kan! Man kan inte begära mer av någon än det hon/han kan!

24/3-99

Rapport från verkligheten!
Livet kan vara ganska tufft ibland. Man får nog vara lycklig att man lever relativt lugnt och harmoniskt ändå. Jämfört med andra! När jag åkte till jobbet i går morse så stod det en sprillans ny Volvo vid avfarten vid BRO, med fullt pådrag av polis runt om. Jag kikade lite förstrött när jag passerade, men kunde inte förstå vad som hänt. Efter en stund hör jag förklaringen på radion. Föraren av Volvon hade slängt ut sin kvinnliga passagerare i farten. Som tur var hade bilen inte högre hastighet än att kvinnan klarade sig oskadd. Men hallå! Vad kan föranleda en sådan åtgärd? Morgonhumör, javisst! Men gå till denna ytterlighet? Tänk vad mycket som ligger och pyr under ytan. Allt är bara skenbart.

Liter mer rolig histora, dock ej från verkligheten, mailad på ett antal mailinglistor igår :).
Fairy tale for the 90's woman:
Once Upon A Time, a beautiful, independent, self assured princess happened upon a frog in a pond. The frog said to the princess, "I was once a handsome prince until an evil witch put a spell on me. One kiss from you and I will turn back into a prince and then we can marry, move into the castle with my mom, and you can prepare my meals, and clean my clothes, bear my children and forever feel happy doing so." That night, while the princess dined on frog legs, she laughed to herself and thought "I don't fucking think so".

Härlig dag igår. Solen sken! En strimma av hopp väcktes om vårens ankomst. Ska man börja tro? Ska man börja hoppas?

Dagens minus:
Krisen i Kosovo.
Dagens plus:
Solen tittar fram.
Dagens länk:
I leksakslandet!
Dagens ordspråk/citat:
Man ska inte tala om den snön som föll i fjol!

23/3-99

Nu börjar jag bli grinig! På allvar!
Jag läser Katinkas dagbok, går in på hennes kommentarsida och ser en Mats göra ett trevligt inlägg om att han tyckte hennes sajt vara bra och att han ville länka till den. Håll i sajten Katinka :), han kanske *rippar* den rakt av istället. För det var precis vad han hade gjort med min html-guide. Rakt av! Kunde ju inte undvika att klicka på hans länk som angav att han hade en egen HTML-skola på sajten. Av ren yrkesskada! Av ren nyfikenhet! Han påstod sig arbeta med web-design! Vad fanns bakom den länken då? Jo, min guide *rippad* av rakt av fast med svart bakgrund, men med mina länk-menyer med kulor och framförallt med MIN TEXT KOPIERAD RAKT AV. Fan! Har inte folk fantasi nog att göra egna saker? Fattar inte folk vilket arbete det ligger bakom större texter? Jag mailade killen och bad honom ta bort sidorna. Pronto! Han hade ju så finurligt märkt sidorna med © Mats Lundqvist. Jo, jag tackar jag. Sidorna försvann lika fort som blixtens hastighet, bara det säger en _hel_ del. Detta är tredje *ripp-offen* jag upptäckt inom en vecka. Fjärde med företaget som sålde min html-guide som delar i en distanskurs. Det var den värsta hittills och så påtaglig då jag har delar av kursen i min ägo. Det går lixom inte att bara *ta ned sidorna* i detta fall snabbt som ögat, som ovan. Att tjäna pengar på andras arbete är ingen bra affärsidé anser jag. Kan aldrig hålla i längden? Att det skulle räcka med en ursäkt och besked om att kursdelarna dragits in är inte i mina ögon tillräckligt. Skadan är ju då redan skedd. De har saluförts! De har distribuerats hem till betalande kunder! Företaget har in facto dragit in pengar på mitt arbete! Företaget har lurat sina kunder! Företaget har lurat mig!

Men detta med copyright är ett problem på nätet. Det verkar inte som om folk har respekt för detta med copyright. Sökte på ordet kanelbulle (@) och fann en privat hemsida med bra info, med sedvanlig copyright längst ned på sidan. Nästa länk ledde mig till Skolverkets kända Smultron-guide. Gissa om min förvåning när jag upptäckte att det var härifrån texten kom. Ja, ingen kan få mig att tro att Skolverket gör *ripp-offer* :-). Själv har jag blivit utsatt för det minst 25 gånger under årens lopp, vad jag vet. Mörkertalet är nog stort, men jag scannar inte nätet utan folk brukar skicka in urlar till mig och påpeka likheter eller *ripp-offer*. Som en av killarna svarade mig i förra veckan ger ju vid handen att respekten för copyright inte är speciellt stor - Djävla gnällkärring! Har du inget vettigare för dig än att scanna nätet. Varvid jag svarade att det har jag visst det, men nu råkade jag ramla över din sajt. Visst finns det gradskillnader. Om lille Oskar tar en bild från en större sajt och lägger den på sin privata hemsida med max. 10 besökare i veckan utan avsikt att tjäna pengar så är ju inte jag den som bråkar. Bara folk vet om vad de gör! Jag brukar oxå gå mot rött ljus, men jag vet att jag gör det och vet att det inte är bra. Däremot rånar jag inga banker för varför ska jag tjäna pengar på andras arbete? *Annica fick en ny affärsidé*, egentligen så är det ju inget riktigt arbete bakom en bank, utan mer ett kapitalistiskt system, pengar arbetar. Ser ni mig utförd i en rånarluva på stan så praktiserar jag bara min nya affärsidé :)))). Skämt åsido! Bäst att hålla sig inom lagens råmärken och framförallt se till att man på nätet håller sig till vett och etikett.

Försov mig igår morse. Samma sak i fredags. En ny väckarklocka har införskaffats. Kan inte lita på att jag vaknar själv ändå, visserligen gick det bra i fredags men igår vaknade jag inte förrän 06.00 och tittade mig yrvaket omkring. Det var _alldeles_ för ljust i sovrummet. Stress! Stress! Hatar stress. Vill vakna i lugn och ro. Dricka mina koppar kaffe, röka mina cigaretter :) och i lugn och ro tanka ned nattens mail för att se om det är något av vikt, samt uppdatera reloaden. Sedan är det hundpromenader som gäller och hönsen ska släppas ut och ges lite käk. Enformigt, men jag har valt detta liv själv. Gillar livet på landet och vill inte byta ut det. Kan inte tänka mig att bo inne i stan eller i lägenhet, vilket komplicerar det hela för mig lite med det får jag ta.

Dagens minus:
Att folk har så dålig fantasi!
Dagens plus:
Att jag skaffat ny väckarklocka.
Dagens länk:
Cybergrrl :)
Dagens ordspråk/citat:
Att misslyckas är inget fel. Bara man inte skyller det på andra.

22/3-99

Skrattade gott igår, fick via flertal mail information om att jag länkar till en porrsajt på min HTML-guide. Gamla hederliga WebTechs har slutat med sin validatorservice och knappen nedan länkar visserligen till rätt adress, men adressen har övertagits av en porrsajt. Tablå! Tur i oturen att det inte var barnporr eller animalsex, då hade man fått stå med skammens rodnad på kinderna :). Givetvis har jag tagit bort länkningen á la *pronto*.

Microsoft IE Checked!

Tjejringen firar sitt två-årsjubileum genom att flytta. Tele2 sponsrar med plats på sitt webhotell och adressen är numera http://www.tjejringen.com och jag önskar jubilaren och Marina lycka till! Måste själv ila iväg och ändra i min Tjejrings-länkning så det blir rätt, alla andra glöm inte bort att ändra allt för att underlätta för Marina. Ett drygt jobb lär det bli att få alla att *rätta sig i ledet* :-), med tanke på de erfarenheter jag har av att försöka hålla ihop Dagbok på nätet.

Dagens minus:
Icke-feminister!
Dagens plus:
Att vi tjejer syns, märks och hörs!
Dagens länk:
The Lake Applet
Dagens ordspråk/citat:
Jag tycker nog att den här feministvågen börjar bli lite för stor. Eddie

21/3-99

Rensade i Dagbok på nätet, nu finns 10 lediga platser. En del hade bara slutat att skriva dagbok och glömt att notifiera mig, lätt hänt. En del hade möblerat om på sin sida och min länk pekade fel, men det fixade jag till när jag ändå höll på. Det är inget kul med en dagbokssamling med brutna länkar. Givetvis var det gamla vanliga visan med en del andra *skrattar*, men nu har jag blivit väldigt konsekvent. Jag påminner om idén med webring i ett mail, skickar en påminnelse och får jag inget svar så blir platsen ledig med omedelbar verkan. That´s it!

Annars var gårdagen lika slö som fredagen :). Uppe tidigt som vanligt men tog mig en rejäl tupplur mitt på dagen. Skulle kunna sova hur mycket som helst, tror att det är vintern som *suger*. Seg, segare än knäck är denna långa vinter. Den tar ju aldrig slut. Idag är det vårdagsjämningen och det kunde man ju gissa rakt av genom att kika ut genom fönstert, NOT! Nästa helg är det sommartid igen.

Dagens minus:
Tröttheten!
Dagens plus:
Bengt har namnsdag *vinkar* :-)
Dagens länk:
Bra för oss som inte är så haj på engelska :)
Dagens ordspråk/citat:
Det manliga klimakteriet är mycket roligare än det kvinnliga. Kvinnorna går upp i vikt och får svettningar i tid och otid. Männen går ut med unga tjejer och kör den nyinköpta motorcykeln.

20/3-99

Har i alla år gillat Ulf Lundell. Jag har alla hans skivor, har lyssnat på dem i timtals och jag har läst de flesta av hans böcker. Jag har sett/känt en själsfrände i honom. Men nu ser jag honom mer som en gubbsjuk *looser*. Han måste ha fått hjärnblödning i ollonet? En dålig recension renderar ett brev med formuleringar som - Har du alldeles kissat på dig den här gången? - Saknas pojkvän? Jag kan förstå om han blev ledsen för kritiken, men en sådan superstar torde kunna tackla en dålig recension på annat sätt. Mer konstruktivt! Mer kommunikativt! Jag förstår även att tjejen tog illa vid sig av att få ett sådant brev. Jag hade själv gått i taket!!!! Samma brev publicerades i DN den 19/2 i år och då reagerade han icke. DN har 400000 läsare! Men en liten bok med 4000 utgåvor var tydligen något helt annat, böcker riktade till/för kvinnor. Jag kan förstå att han blev lite putt igen :-), men å andra sidan brukar jag alltid säga att var korrekt i mail- och brevväxlingar så behöver sådana här situationer aldrig uppstå. Tänk efter en extra gång innan knappen SEND trycks eller innan frimärket klistras på. Men faxet han sände iväg till DN var nålen som orsakade att ballongen pös ihop. Särartsfeminism? Kvinnor säger en sak, drömmer en annan! Hycklerskor! Lögnerskor! Ulf! Vakna! Tåget har gått! Du hann tydligen inte med?

Slöade hela dagen igår. Tittade på Dödligt Vapen 4, med min favorit Mel Gibson ;). Det är en man med karisma! Inte speciellt snygg, men ack så sexig. Visst var det mycket blod som skvätte omkring :), men det fanns så mycket humor i filmen så det tog udden av de värsta scenerna. Annars är jag i vanliga fall inte alls förtjust i att se folk dö och se deras dödsryckningar. Har sett tillräckligt med lik i mina dar. Har sett tillräckligt med misshandlade människor. Har upplevt det själv! Det är inte lika kul i verkligheten. Än mindre gillar jag skräckfilmer. Undrar om de som tycker att skräckfilmer är så bra någonsin själva har blivit skrämda i verkliga livet? Fattar inte att någon frivilligt ens vill se på en sådan film? Nej, jag föredrar filmer som ger något tillbaks. Känslor! Tankar! Skratt! Leenden! Aha-upplevelser! Lärdomar! Upplevelser! Dock givetvis, ingen regel utan undantag. Filmer med Mel Gibson, Kevin Kostner och Brad Pitt ses gärna oavsett vad filmen handlar om. Man är ju inte mer än människa, *annica ler lite*.

Dagens minus:
Männen som tillåts fortsätta att *importera* fruar. Samma mönster hela tiden, våld och sexuell förnedring och sedan så dumpas de. Registrera dessa män, efter x antal *importer* så skall myndigheterna larmas och kvinnornas situation utredas.
Dagens plus:
Man anar att våren är på väg!
Dagens länk:
Sök och du ska finna!
Dagens ordspråk/citat:
Det skrivna består, det talade förgår!

19/3-99

Jag har semester idag, skönt! Klämde in en semesterdag nu när jag såg att det fanns chans att göra det. Ska klippa håret nu på morgonen. Snäll *frissa* jag har, fredagen var knökafull när jag ringde och beställde tid igår, men för min skull kommer hon en halvtimme tidigare på morgonen och klämmer in mig då. Jag bugar och bockar, det kallar jag service på hög nivå!

Pigdebatten har blossat upp igen. Skattesänkningar på skatten för hushållstjänster som städning och barnpassning föreslås. Argumenten för detta är många, ett av de sämre var detta - Mindre gnäll i familjen om vem som ska göra vad. Så jämställdshetsfrågor ska man lösa genom att anlita utomstående arbetskraft? Vore det inte bättre om man delade lika på det tråkiga hushållsarbetet så slapp man gnälla om just den biten? Fler män borde ta sitt ansvar med barnpassningen. Varför heter det att han är hemma och sitter barnvakt när kvinnan är borta? Vem säger att kvinnan sitter barnvakt när mannen är borta en kväll? Små ord - men stor skillnad. Vem ska förresten städa hos städerskan/städaren då? Vore det inte bättre att försöka få till 6-timmarsarbetsdag för alla?

Dagens minus:
Uppblossande pigdebatten.
Dagens plus:
Semester idag!
Dagens länk:
Bra länksamling!
Dagens ordspråk/citat:
Tala alltid sanning så slipper du hålla reda på vad du sagt.

18/3-99

Tvättmaskinen fick jobba lite igår :).
Dock måste installationen fixas till, den blev något tillfällig. Gängtejp måste skaffas då kopplet ej är helt tätt, gamla rör och rostiga gängor. Samt jag blev lite snopen, föreberedde el-installationen med att noggrant notera, brun, gul/gul, svart och blå så jag skulle få till tåtarna rätt och så visar sig tvättmaskinen ha en jordad kontakt. Tablå! Jaja, en skarvdosa fixades fram men så kan man ju inte ha det i ett våtrum :(.

Har fått eminenta gäster i min dagbok förstod jag av ett telefonsamtal igår *annica vinkar*. Har inte tid (läs lust) att skriva mer så ha en bra dag!

Dagens minus:
Snåljåpar! Folk som försöker pruta in absurdum!
Dagens plus:
Bugar och bockar och *räcker fram en ros* till min egna lilla riddare i nöden!
Dagens länk:
Tele2 :-)
Dagens ordspråk/citat:
Fisk odlad i smutsiga dammar smakar gyttja!

17/3-99

Fick i alla fall arslet ur vagnen och köpte ny tvättmaskin igår, en Bosch. Vågade inte köpa samma märke som sist. Må den vara bättre än den gamla, jag är riktigt bundis med den firmans reparatörer :), så många gånger de varit här på besök. Betalning, cash. Kändes skönt. Säljaren var ju inte över hövan intresserad i början, kan tänkas att ordspråket - att man inte ska döma hunden efter håren - vore bra att känna till. Men så är ofta säljare, icke-potentiella kunder brukar inte stå först i kön. Grovt generaliserat! Ibland är det ganska roligt att studera detta fenomen när man är ute och handlar med någon kille. I en data-affär är det killen som får uppmärksamhet och ses som potentiell kund, i en gardin-affär är det motsatsen som gäller. Tänker osökt på detta med julklappar. Hur många män/pappor har fått en visp eller något annat hushållsgeråd i sitt paket? Hur många kvinnor/mammor har fått en kartong med sorterade spik ;-) som julklapp. Skulle jag få en visp i julklapp skulle nog givaren bli varse om vad jag ansåg om det. Ändå minns jag med ljuv vemod mina egna julklappar till min mamma, men jag skyller på att jag inte visste bättre som barn. Vet inte om jag vet bättre nu heller för den delen, men det har ju runnit lite vatten under bron sedan dess.

Visst är jag fortfarande arg idag. Känner en sådan fruktansvärd leda just nu. Vad är det för mening med allt? Varför ska jag vara ett kollektivt samvete för andras dumheter? Varför måste jag jämt vara snäll? Skribenten försöker ge mig dåligt samvete så att jag inte ska gå vidare med detta. Hur kan man glömma bort att man *rippat* en text för att sedan efter en lång tid sälja den som sin egen? Men varför ska jag tro på detta? Ansvaret torde ligga hos den ansvarige utgivaren av distanskursen, mer kan jag inte ta hänsyn till. Att samarbetet (om nu sanningen förtäljs mig) dem emellan inte byggt på raka rör _kan_ inte vara mina bekymmer. Vem tar hänsyn till mig? Till mitt nedlagda arbete? Varför ska jag ta det som en komplimang att folk *rippar* mig? Det är in facto olagligt. Jag går vidare med detta....

Korthuggen, kortfattad, rak och korrekt gammal myndighetstant, lite snarstucken och bitsk! That´s me, eller i alla fall bilden många får/har av mig tydligen. Kan dock med gott samvete säga att det inte är hela sanningen om mig. Inbillar jag mig i alla fall, *Annica rannsakar sig själv en sekund*. Nåväl, huvudsaken att jag inte upplevs så i verkligheten. För den finns faktiskt :)!

Dagens minus:
Bondfångeri, på både låg och hög nivå!
Dagens plus:
EU-kommissionens avgång!
Dagens länk:
Fittstim!
Dagens ordspråk/citat:
Det går lätt att säga, men göra är en annan sak!

16/3-99

Inte hann jag kika på någon tvättmaskin igår :(.
Var sååååååååååååååååå hääääääääääär upprörd hela eftermiddagen igår. Fick ett mail i förra veckan av en kille som trodde jag var inblandad i något lurendrejeri på nätet, att sälja distanskurser för dyra pengar och sedan fanns innehållet gratis för alla på nätet. Jag kunde lugna honom och säga som det var, att jag inget hade med saken att göra. Han skickade mig bevismaterial och jag höll på att trilla av stolen när jag öppnade kuvertet. Min html-guide såldes som del 3 och 4 i en dyr distanskurs. En sådan liten detalj som att kolla med mig om det var okey hade de givetvis förbisett, jag hade ju hur som haver sagt nej på en gång. Hur kunde de tro att det skulle funka i längden? Det var en ren *ripp-off*, mitt naiva språk och mina egenhändigt gjorde exempel, till och med min svenska flagga :-). Jag står i valet och kvalet, mellan polisanmälan, kontakta en advokat eller gå till pressen. Funderar, har sagt till killen att jag återkommer. Sverker på Plus kanske skulle vara intresserad :)))). Nu kan jag le åt eländet, men igår höll jag på att riva väggarna i ilska. Det blev inte mycket gjort på jobbet den dagen.

Dagens minus:
Folk som ljuger mig rakt i ansiktet, det gillar jag inte.
Dagens plus:
Sverker kanske :-)?
Dagens länk:
Ozone
Dagens ordspråk/citat:
Det som orätt fås med sorg förgås

15/3-99

Precis när jag stod och skar upp blåbärspaj, kaffevattnet kokade och jag skulle servera kaffe åt killen som var och hälsade på igår så ringde telefonen. Blev lite förvånad när det var en för mig helt okänd kvinna som hade några frågor om datorer, höll tonen ganska kort för jag ville ju inte vara direkt otrevlig i telefon. Svarade snabbt på en av frågorna men bad henne maila så jag kan svara i lugn och ro på resterande frågor. Men när jag lade på luren kände jag lite obehag. Vart går gränsen för ens frivilliga och obetalda engagemang? Tillbringar ofta timmar varje dag med att besvara mail och frågan är om jag vill tillbringa tid förutom det i telefon? Telefon är mer personligt än att maila, i alla fall för mig. Jag försöker hålla en viss zon av *privacy* runt omkring mig. Inte ens dagboken speglar mer än någon promille av vem jag egentligen är IRL. Skrattade gott när jag läste Bengts mail där han förklarade att han har upplevt mig korthuggen och ganska opersonlig i mail men han tyckte inte att jag var så i verkligen när vi möttes en kort stund på Krokodil i veckan. Det tackar vi för :-).

Jo, killen som var här skulle kika på tvättmaskinen, hopplöst fall sa doktorn och grät. Måste köpa en ny imorgon eller på tisdag. Hatar smutsiga kläder. Uppfostrad i andan, hel och ren även under. Blev nästan förbannad när killen skämtade och sa - vad är det för fel på den gamla hederliga tvättbrädan då. Kort stubin? Jag? Inte alls! Fräste bara sånt skit har jag inte tid med. Var tvungen att vara extra artig när han gick *ler*, han var ju snäll och kikade på åbäket åt mig. Däremot berättade han att hans fru har en liten firma och blev uppringd av en snubbe som övertalade henne om att numera måste man ju finnas på det stora Internnnnneeeeeetttttt!!! Sökbar var nyckelordet. Folk måste kunna hitta en. Håhå-jaja. För dyra pengar fick hon en liten annons på hans sajt. Kruxet är bara att för att kunna hitta information måste folk hitta till just den sajten och där söka i sajtens interna sökmotor - som att hitta en nål i en höstack. Bortkastade pengar. Hatar sådant geschäft!

Dagens minus:
Mitt humör :(.
Dagens plus:
Det är måndag :-).
Dagens länk:
Bli en skunk
Dagens ordspråk/citat:
Kate Winslet - Sedan jag gifte mig behåller jag helst kläderna på.

14/3-99

Detta nedan skrev jag i ett svar på ett inlägg i en mailinglista, tänkte att kanske fler kunde ha intresse av att läsa det så därför får det bli dagens anteckningar i min Reload. Inte i brist på annat men för att jag tror att det jag skrev har allmängiltigt intresse. Så läs eller surfa vidare!

Scenariot - en statsbegravning!
Kung Hussein begravdes den 8:e februari.
Tror ni att all världens kungligheter och toppolitiker skulle ställa upp mangrant på detta om inte färgade tilläts att delta i cermonien? Knappast! De flesta skulle nog tacka nej med motiveringen att de inte kan stödja sådan särdiskriminering. Men, nu kommer vi till det roliga eller rättare sagt underliga i denna kråksång. Precis så skedde i Jordanien. Byt bara ut färgade mot kvinnor. *Annica skakar på huvudet* och så undrar en del över varför man engagerar sig? Hur många har funderat på detta? Det skulle givetvis ha blivit enorma skriverier i världspressen om färgade förbjöds delta. Men inte ens en liten fläkt orsakade detta faktum att kvinnor inte fick delta. Amerikas kvinnliga toppolitiker Madeleine Albright stannade hemma. Hade jag varit henne hade jag åkt dit i protest bara för att se hur de skulle hantera situationen. Skulle hon blivit stoppad med våld? Inte ens släppts in i landet? Skulle tredje världskriget brutit ut? Skulle begravningen ha stoppats? Kungens maka fick inte ens vara med. Visst, kultur och tradition heter det. Översätt det till diskriminering och förtryck så blir det mer likt vad det egentligen handlar om. Ingen skulle numera öppet acceptera (inte ens i USA) diskriminering av färgade och hänvisa till kultur och tradition.

Dagens minus:
Diskriminering av alla de sorter!
Dagens plus:
Jag har namnsdag ;-), Maud.
Dagens länk:
Peter
Dagens ordspråk/citat:
Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

13/3-99

Blev tvärförbannad igår. På mig själv för att jag ens ids bry mig och på en del (majoriteten) på en viss mailinglista. Tog bilen och blåste ur den och tillika huvudet :). Älskar att köra fort och lyssna på exempelvis Vinyl 107,7, det ger en speciell *feeling* - en renare, en torrare känsla. Dock försvann mitt goda humör när jag kom hem och insåg att tvättmaskinen *ballat* ur, så var det med den renare, torrare känslan. Hela tvättstugan är fortfarande full med smutsiga men dock tyvärr dyngblöta kläder.

Var på systemet för första gången på minst 10 år igår. Jag blev sugen på cider, Astrakan halv-torr cider så när jag ändå blåste iväg så tog jag en sväng förbi Kungsängen - *not the default city* precis :). Inte för att jag är helnykterist, men sådana triviala saker som systembesök hänskjuter jag till andra med glädje. Där träffade jag en f.d arbetskamrat som hade ungefär samma storögda känsla som jag hade inför besöket på stora stygga systembolaget. Vi kom fram till samma sak, nämligen:
Byst med folk, minst 30 före i kön och alla såg ungefär likadana ut. Tråkiga svensson, mer eller mindre slutkörda, enda trösten på fredagen är kanske en pava vin eller några öl. Fram för mer *glamour* i vardagen. Jag inser att jag är fruktansvärt privilegierad och har glömt hur det förmodligen är för majoriteten av svenska folket, tråkiga jobb, slit och släp, penningabekymmer och grått, in i döden grått och trist. Att man glömmer så fort! Selektivt minne! Ursäkta om jag är lite cynisk, men så upplevde jag det. Been there, done that! Ska aldrig klaga mer :-). Aldrig!

Dagens minus:
Att man är beroende av en fungerande tvättmaskin.
Dagens plus:
Att man är ledig :).
Dagens länk:
Vinyl 107,7
Dagens ordspråk/citat:
You must not expect old heads on young shoulders

12/3-99

Eva brukar skicka små roliga historier - denna var särdeles rolig och ganska tankeväckande.
Kvinnor kan klara sig ifrån en böteslapp för fortkörning genom att puta med munnen.
Samma agerande kan få män arresterade.

Tiden räcker inte till. Inte alls! Dåligt samvete har jag konstant för hundarnas skull. Är inne i en intensiv period då jag tillbringar mer tid än vanligt framför datorn hemma, mycket jobbrelaterat. Är alltid trött! Alltid lika seg! Alltid lika tråkig!

Dagens minus:
Att det blev morgon så fort, idag oxå?
Dagens plus:
Finns inget idag heller :(.
Dagens länk:
Kvinnor på väg!
Dagens ordspråk/citat:
Konsten att tråka ut är att berätta allt. - Voltaire

11/3-99

Sent igår=trött idag!
Var inte hemma förran strax efter tolv, ända lättade jag från Krokodil redan 22.00. Trist egentligen att man är beroende av bilen, hur kul är det på en skala från noll till tio att sitta och läppja på en coca-cola :-) när de andra tar sig en god bers. Kul att se lite nya människor bakom e-mailadresserna, dock vidhåller jag att Krokodil bara är ett hål i väggen *skrattar*.

Dagens minus:
Att det blev morgon så fort?
Dagens plus:
Har inte känt efter än :-).
Dagens länk:
Söka på IP-nummer och domäner
Dagens ordspråk/citat:
Män gillar telefoner med många knappar. Det får dem att känna sig viktiga.

10/3-99

Börjar bli less på alla urlar som pluppar upp där de på olika sätt hänger ut pedofilen. en del med snabbgjorda spel där man kan skjuta skallen av pedofilen on-line, väldigt blodigt som sagt. Vad är vitsen? Är så många potentiella bödlar och har så många pöbel-instinkter? Han sitter bakom lås och bom, kan ej skada några barn längre. Lägg all er energi på att fortsätta jaga pedofilerna med blåslampa, alla dem som exponerar barnporr på nätet och överlämna dem sen till legala instanser. Det skulle behövas tusentals frivilliga som dammsög nätet, irc, chattar och news för att leta upp dem.

Dagens minus:
Pöblar!
Dagens plus:
Ska träffa opk-gänget!
Dagens länk:
OPK
Dagens ordspråk/citat:
"Nu spelar jag inte tennis längre, men förut hade jag rätt många"
Peter Wallenberg om valkar på händerna i Månadens Affärer maj 1996

9/3-99

Journalister verkar vara ett eget släkte. För ett tag sedan ställde jag upp, med viss tvekan, och lät mig intervjuas av en journalist på Sveriges Radio. Noga påpekade jag att jag inte ville att allt skulle ställas i negativ dager. Noga påpekade jag mina synpunkter och åsikter om alla negativ press om abuse. Trodde att han hade förstått, ändå var hela inslaget alldeles för mörkt och dystert. Alla mina positiva kommentarer, hur man som kvinna ska agera och mina jämförelser med Internet och IRL var helt bortklippta. Arghh, slösade jag bort en hel halvtimme och lyssnade på Studio Ett i P1, blev bara förbannad. Nåväl - nu ska det mycket till innan jag ids bry mig om att engagera mig när det gäller press och media.

Dagens minus:
Journalister, en del i alla fall!
Dagens plus:
Man har selektivt minne som tur är.
Dagens länk:
Kvinnor på nätet!
Dagens ordspråk/citat:
Jonas Gardell - Sätt gärna på mig, men sätt dig inte på mig.

8/3-99

Internationella kvinnodagen den 8:e mars!
Men sånt ska väl inte behövas i moderna Svedala *ironi*? Jag kan förstå om kvinnornas situation i Sudan och Irak bör uppmärksammas, men här? Nu börjar det kännas tjatigt :), men artikelserien i Expressen fortsatte igår och tog upp de kvinnliga pensionärernas snedvridna situation. En kvinna slet hårt förr i världen, skötte hem, barn och ofta samtidigt deltog hon i arbetet på gården. Men syns det i börsen på ålderns höst? En annan mer modern variant på samma tema är kvinnan som dedikerat sitt liv åt att sköta hem och barn och *serva* mannen i hans karriär och som tack för allt arbete blir (när gubbsjukan börjar klia i mannens skrev) ratad för en yngre upplaga. Alla pengar mannen tjänat in tack vare att kvinnan skött marktjänsten ger inte kvinnan ATP-poäng direkt :(, trots att hon sannerligen medverkat på sitt sätt till dessa pengars intjänande. Så de kvinnliga fattighjonen bland pensionärerna kommer att finnas ett tag till. Tack och lov så är jag inte en i mängden, jag kommer att få en skaplig pension som jag tjänat in alldeles själv. Men det beror på att jag aldrig varit någons *marktjänarinna*!

Fick ett sött inlägg i gästboken i helgen - fan vilken ful sida... detta är vad jag kallar för grafik HTTP://xxxx.xxx - jag surfade in på angiven sida och kliade mig i huvudet? Förstod nog inte riktigt vad personen menade, för den sidan hade varken *yta* eller *content*, i alla fall inte i sådan dignitet att man har rätt att *signa* andras gästböcker på sådant oförskämt sätt. Men jag sa vad jag ansåg om detta i hans gästbok, slutklämmen blev - Jag tycker nog att du kanske ska avhålla dig från att kommentera sidor i gästböcker om du inte har något vettigt att säga. Han fick mycket brått att ta bort mitt inlägg såg jag senare :-), nåväl jag tog bort hans oxå. Brukar låta sådana inlägg vara kvar, men varför ska jag generera *hits* till en sådan knäppgök? En och annan klickade nog på hans länk *ler*. Säkert samma snubbe som varit inne i natt och klämt dit - tråkig sida du har,och ful, nu dock utan hänvisning till sin egen sida. De små liven! På tal om Internet :-), långsökt men ändå... I torsdags bröt jag en dialog via nätet med ursäkten att jag skulle kika på Petra på framtid.se, Petra gjorde för övrigt bra ifrån sig i denna annars dåliga serie av program som säges ska spegla framtiden inom IT. Killen frågade dagen efter om jag kände Petra via någon annans dotter? Han förstod nog inte att Petra är en av mina nätvänner och vi behöver ingen mellankontakt :). Men jag fattar nog vad han menar, (grymt sa grisen) för jag är ju in facto nästan dubbelt så gammal. Men det är det som är så underbart med Internet, ålder, härstamning, utseende och annat *begränsande* IRL suddas ut. Petra har jag dock träffat IRL vid ett flertal tillfällen och jag gillar henne och besväras inte över vår åldersskillnad, jag får hoppas att det är ömsesidigt :-).

Dagens minus:
Att kvinnliga pensionärer lever som fattighjon!
Dagens plus:
Det är måndag - ny arbetsdag :-).
Dagens länk:
En mans syn på feminism. Bra!
Dagens ordspråk/citat:
Bodil Malmsten - Att ta livet av sig är att straffa fel person!

7/3-99

Expressens artikelserie fortsätter - Välkommen till männens värld och ämnet igår var sjukvården. Jag har tidgare nämnt detta i min reload och fick då några mail som tyckte att jag yrade i nattmössan och att jag hade fel. Nåväl - jag vidhåller att jag har/hade rätt och artikeln i sig styrker ju detta. Kvinnor blir felbehandlade, feldiagnosticerade då all forskning är gjord på män, av män. Läkemedel är utforskade och skräddarsydda för män, dessutom får kvinnor sämre (läs billigare) läkemedel vid exempelvis hjärtinfarkt. Många av kvinnors specifika sjukdomar är helt outforskade och de flesta manliga läkare verkar helt ointresserade av dem. Hur många gynekologer är specialiserade på kvinnlig impotens? Hur många har kunskap om alla de sjukdomar som drabbar kvinnor i underlivet? Eller rakt citerat ur artikeln:
Är du kvinna och vill bli forskare? Byt kön!
Ungefär samma slogan man kan använda om löner/arbete. Undersökningen som dessa fakta baserar sig på visade att intresset inte saknas från kvinnors sida när det gäller att skaffa sig en karriär inom forskningen - snarare på en iskall diskriminering. Allt detta när det snart ringer in för år 2000!

De senaste dagarna har jag fått en hel del positiv respons via mail och det blev ju inte sämre av att jag läste EvaP:s reload. Har aldrig träffat Eva IRL, men jag vet att jag tycker om henne genom att läsa hennes dagbok och mail. Det är en viss typ av människor som attraherar mig både på nätet och IRL, de som talar klarspråk, bjuder på sig själv, är okonstlade, sådana man kan lita på, människor som har livserfarenhet och en genuin förståelse/känsla för andra människor. Till dem hör Eva fast jag aldrig mött henne utan bara har en känsla att gå efter. Men som jag alltid säger - man ska lita på sina känslor - de brukar ha rätt :-).

Minns så väl min barndom, en bror och en farmor som (medvetet eller omedvetet) såg till att jag obarmhärtigt upplevde att jag inget dög till och att jag tidigt insåg att jag inte hade något värde. Jante var för övrigt något som totalt genomsyrade min barndom och min skolgång. Jag blev inte mobbad i skolan (tack och lov), mer anti-mobbad dvs jag fanns inte och ingen lade märke till mig. Kan nog med gott samvete säga att det var först i 30-års åldern jag började känna mig tillfreds med mig själv och komma till ro. Men bättre sent än aldrig :-), en del kommer aldrig *hem* och till rätta här i livet. Men allt detta sammantaget gör att jag fortfarande stundtals har problem med min självkänsla och lider av Jante-syndromet. Jag är sannerligen inte ensam om denna problematik - vad jag förstår är den vanligare hos tjejer. Ställs det högre krav på oss? Ställer vi högre krav på oss själva? Vem äger problemet - individen eller samhället? Varför finns Jante-lagen (den är gammal som gatan)? Varför tycks den vara så giltig ända in i vår tid, snart år 2000?

Dagens minus:
PMS - hade män lidit av PMS hade forskningen löst gåtan och fixat ett botemedel för länge sedan.
Dagens plus:
Att bli äldre är inte bara negativt :)!
Dagens länk:
Jante-lagen
Dagens ordspråk/citat:
Du ska inte tro att du inte är något! Omvänd Jante!

6/3-99

När ska vintern ta slut då? Undrar jag efter att vi fått c.a 15 cm blötsnö ovanpå det gamla snötäcket. Nu börjar det bli lite långdraget tycker jag. Har inte vintern varit ovanligt seg i år? Ser fram emot våren. Om och när den kommer :).

Skadeglädjen är den enda sanna glädjen! Sägs det.
Har dock inte funderat så mycket på detta ordspråk. Förrän igår. Jag tillhör den kategorin som aldrig finner de rätta kommentarerna förrän långt efteråt. Så skulle jag ha sagt! Så skulle jag ha svarat! Men det är ju dags då som sagt. Jag har berättat om tokfian Astrid förut i dagboken. I somras fösökte jag pedagogiskt förklara för henne att det kanske inte är så smart att ha soptunnan ute på vägen. Förklarade att jag inte gillade att behöva gira för den x antal gånger om dagen samt att för en ovan kan den rent av utgöra en trafikfara. Men som vanligt noll respons, iofs inte helt oväntat. Hennes kommentar då var att fråga mig om jag inte hade körkort. Vad svarar man på det? En del skulle säkert blixtsnabbt funnit en passsande kommentar till det, men jag bara tittade på henne och skakade på huvudet och ansåg att diskussionen var avslutad för min del. Efteråt kom jag på att jag nog skulle ha kontrat genom att fråga att det är väl mer otroligt att just du har lyckats ta körkort. Nog om detta. Igår när jag gick morgonrundan med Nalle så passerade jag henne, hon hade kört i diket (på en raksträcka) och två killar stod just och hjälpte henne upp ur diket. Hon satt i bilen med rutan nedvevad och när jag passerade så skakade jag bara på huvudet och kläckte ur mig - aha - damen som ifrågasätter om andra har körkort. Fånigt! Javisst! Men kändes bra! Garvade gott hela vägen hem...sådan är jag.

Dagens minus:
All denna snö som vräker ned.
Dagens plus:
Att folk engagerar sig! Se Dagens länk vilken orsakat debatt.
Dagens länk:
Vår fina flyktingpolitik! Skäms politiker. Basta!
Dagens ordspråk/citat:
Skadeglädjen är den enda sanna glädjen!

5/3-99

Trött! Trött! Trött!

Dagens minus:
66% av flickor mellan 10 - 18 vill banta/bantar.
Dagens plus:
Finns inget idag :(
Dagens länk:
Killar Kan!
Dagens ordspråk/citat:
Man kan inte begära det omöjliga.

4/3-99

Saxat ur Aftonbladet igår.
<snip>
En 75-årig bilförare körde på tisdagseftermiddagen med sin personbil på tre fotgängare på Kråktorpsvägen i Bollebygd, väster om Borås. Mannen körde först på en fotgängare som gick på höger vägren. Sedan fortsatte han med sin bil ett par hundra meter och över på motsatta sidan och körde där på ett äldre par. Därefter stannade bilen.
</snip>
Hoppas debatten drar igång igen angående äldre bilförare. Påfallande många incidenter förekommer med äldre bilförare inblandade. Jag tycker att man över en viss ålder bör genomgå en läkarundersökning för att behålla sitt körkort. Typ piloter :), som genomgår rigorösa kontroller - mer frekventa ju äldre de blir. Syn, reaktionsförmåga och andra medicinska aspekter bör kontrolleras noga hos alla bilförare egentligen med viss regelbundenhet och då givetvis oftare med stigande ålder.

Artikelserien i Expressen - Välkommen till männens världe - fortsätter. Bara 13 % av alla svenska familjer lever jämställt, ändå anser 8 av 10 att det är rätt att man delar på hemarbetet - den ekvationen går inte ihop. När barnen kommer verkar hela jämställdhetsbegreppet kastas omkull. Pappor är fortfarande dåliga på att utnyttja föräldraledigheten. I förhållanden där kvinnan jobbar heltid och mannen är arbetslös framgår det att inte ens då gör mannen sin halva del av hushållsarbetet. Men hallå! Snart är det år 2000 -och vi har _inte_ kommit längre än så? Kika här, en insändare som gör mig mörkrädd. Trodde sådana som honom var utdöda vid det här laget?

Dagens minus:
Bara 13% av alla svenska familjer lever jämställt.
Dagens plus:
Att låginkomsttagare föreslås få lättnader när det gäller underhåll.
Dagens länk:
Männens lata makt
Dagens ordspråk/citat:
En bitsk tunga biter skarpare än ett svärd.

3/3-99

Varför räcker inte tiden till?
Dygnet borde ha 34 timmar. Känner en begynnande förkylningi kroppen och jag har inte tid med sånt tjafs just nu :).

Stackars alla killar som jobbar på dagis nu - när ytterligare en svensk pedofil avslöjats. Törs de krama om barnen? Törs de visa ömhet? Utan att andra sneglar och undrar *potentiell pedofil*? Urlar tillhörande pedofilen, iaf sades det så, cirkulerade på en mailinglista igår och satte igång en mega-debatt. Men så länge det inte är bevisat att det är just han kan jag inte engagera mig riktigt. På de urlar som skickades runt fanns inget synligt - men så brukar det vara - allt sker *under ytan*. Jag lägger nog mer ned min energi på att se till att de pedofiler jag stöter på ute på Internet anmäls, de jag kan förevisa med urlar att de exponerar barnporr. Var och en får bidra med sitt strå. Chattar du och ramlar över något misstänkt så anmäl till den som ansvarar för chatten. Har din internetleverantör news-grupper med barnporr, visa tydligt ditt missnöje. Ramlar du över barnporr på annat sätt tveka inte att maila children@risk.sn.no. Förresten är den svenska pedofilen ju inom lås och bom nu, vilket jag applåderar . Sänder en tanke till sambons barn som utsattes för hans och sambons läggning. Nya fakta har tydligen framkommit att han även utnyttjat dagisbarnen i sin sjuka läggning. Ge mig en rostig och slö avbitare, så skulle jag knipsa av kuken på alla satans pedofiler om jag bara fick tillfälle.

Dagens minus:
Att pedofiler finns!
Dagens plus:
Finns inte...inte än..känner mig *Internetirriterad* just nu
Dagens länk:
Norska Rädda barnen!
Dagens ordspråk/citat:
Den som inte gör dumheter som ung, gör dem som gammal.

2/3-99

Hinner inte skriva något! Ha en bra dag. Ilar iväg!

Dagens minus:
Vädret, grått och trist!
Dagens plus:
Löneförhöjning :-) *glad*
Dagens länk:
Nyhet för dig som har egen hemsida på Tele2
Dagens ordspråk/citat:
Woman is the nigger of the world - John Lennon

1/3-99

Fel låt vann - som vanligt!
I lördags kikade jag på schlagerfestivalen, för första gången på många år och för sista gången antagligen på många år :). Enda behållningen var Anders Lundin *Annica slickar sig runt munnen*. Bara det att Bert Karlsson låg bakom vinnarlåten får mig att anse att det var helt fel val. Tusen och en natt - Tusen och en låt likadan mera precis. Jag satt bara och funderade under hela låten om hon har opererat sina läppar - var de inte onaturligt fylliga? Låten i sig har jag hört tusen kopior av under årens lopp. Det fanns ju faktiskt två bra låtar (annars brukar ju ALLA tio i vanliga fall vara rena rama katastrofer), Crosstalk med Det gäller dej och mig samt Martin Svensson med (Du är så) Yeah yeah wow wow. Annars var det samma pina som vanligt. Roger Pontare - kan han vara riktigt klok? Arvingarna hade gärna kunnat sjunga sin låt 10 gånger - den hade inte blivit bättre för det. Surt sa räven om rönnbären, Christer Björkman (annars gillar jag honom och hans musik) kunde _inte_ förstå varför han hamnade sist - det luktade lite som om han ansåg att i och med detta var alla homosexuella diskriminerade? So what? Man lyssnar väl inte på musiken med könsorganet/sin sexuella läggning? Resten av startfältet ids jag inte ens nämna.

Expressen har startat en ny artikelserie - Välkommen till Männens Värld. Inte för att just jag behöver läsa den, då jag till fullo håller med i resonemanget. Däremot var det kul att se många av mina tankegångar i tryck, mycket av detta har jag ju skrivit om i min dagbok. Många män har ju hört av sig och tyckt att jag har/haft fel, undrar om de nu kommer att skicka mail till artikelförfattarna också :-) och påpeka detsamma. Hälften av oss föds till kvinnor men vi förblir ständigt tvåor. Vi behandlas som mindre värda och mindre vetande livet ut. Trots allt tal om jämlikhet. Gårdagens artikel handlade om hur könen särbehandlas redan på dagis. Pojkar får mer uppmärksamhet! Pojkars problem ses och ventileras! Flickors nej tas inte riktigt på allvar! Flickor uppmuntras att vara lydiga medans killar anses vara självständiga när de inte lyder. Flickor tränas mer i tal och relationer, killar tränas mer att ta för sig och stå i centrum samt att använda sin grovmotorik. Men hallå!! Det är ju barnen vi måste forma och fostra i jämlikhetens namn. Gör vi inte det kommer vi inte att komma fram till ett mänskligare samhälle där var och en inte värderas efter könstillhörighet.

Dagens minus:
Alf Svensson, 37% vill ha honom som oppositionsledare i riksdagen.
Dagens plus:
Expressens nya artikelserie - Välkomna till Männens Värld
Dagens länk:
Martins sida om kvinnoförtryck
Dagens ordspråk/citat:
Man kan aldrig förgylla en lort så väl att den inte stinker.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1