Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

30/11-00

I gästboken har det kommit in några små halvtaskiga inlägg :) typ - Din hemsida suger! Brett! - ful jävla sida du har ! bland de fulaste jag nånsin sett alltså! förbättring ! Strunt samma *who cares* - det visar mer på vilka problem de har själva. Det som jag tycker är rart är de små korta hälsningarna ovanför, det kan ju faktiskt tolkas som om de på något sätt vill *skriva över* de mindre roliga inläggen. Rart hur som haver. Rart och behövligt. Ja, förövrigt har väl värsta turbulensen lagt sig antar jag. Det sög *fet-balle* och tog massor av energi som jag gärna hade lagt på annat. Energi som jag egentligen inte har just nu, när jag knappt orkar *stå på benen* en hel dag i sträck. Energi som behövs för att klara mig fram till den hägrande semestern till jul. Det är tråkigt att vuxna människor beter sig som små barn - slänger på telefonlurar, vägrar prata i telefon, hetsar/oroar andra som inte ens förstår vad det handlar om, sänder elaka mail till andra om andra personer, och rent av hatfyllda mail till mig. Allt bara för att några inte ville svara på några frågor om varför de agerat som de gjort. Inte för att jag misstyckte mot handlingen i sig utan mer för att jag förstod att det låg annat bakom - vilket sedemera har visat sig vara rätt. Tråkigt. Jag är alltid öppen för en dialog och det är bara att *vissla*. Jag är aldrig omöjlig. Men djupa sår har det blivit, längst inne där jag är som mest tunnhudad. Samt att sista saken som gjordes i ren illvilja ej går att bortförklara hur man än gärna skulle vilja - i efterhand.

Den som inte tar order
kan inte ge order.

29/11-00

Orkar inte skriva något idag!
Men jag önskar er alla en underbar dag!
*kram* Annica

Lär dig av andras misstag, ty du kan inte leva tillräckligt länge för att själv hinna begå dem alla.
Martin Vaubee

28/11-00

Vi har en båt på tomten, stående upp och ner. Det kanske är dags att vända på den och bygga om den till en Noaks ark? Den är liten, men finns det hjärterum finns det stjärterum. Skämt åsido - så det regnar. Jag är glad att vårt hus ligger på en liten bergsknalle, så för oss är det ingen fara. Jo - tomten är uppbyggd i etapper av bl.a många lass lerjord men själva huset står på berget, stadigt och säkert. Nej, då är det mer tragiskt hur de har det bl.a i Arvika. Jag tror inte man kan föreställa sig hur det är bara genom att se hur det ser ut via TV:n som man ju nu är hänvisad till. Vilka krafter! Är det miljöförstöringen som är boven i dramat? Än värre då att politikerna från b.a EU och USA inte ens kunde enas om ett gemensamt slutdokument på miljökonferansen häromdagen. Åtgärder måste till nu - nu måste det påbörjas för att det ska ge effekt om 50 år. Om 50 år är det säkert redan försent. Jag har alltid inbillat mig att slutet för oss här i Norden, långt in i framtiden, skulle vara en ny istid. Numera tror jag mer på att naturkatastrofer som översvämningar, orkaner och andra icke normala väderleksfenomen kommer att sätta punkt för oss människor här på jorden. Vi som anses som mest intelligenta? Jodu - man skulle kunna tycka att det kanske var bättre om vi alla befann oss kvar på apstadiet :).

Det är bara den som själv har stått där
som tittar misstänksamt bakom dörrar.

27/11-00

Vinkar tillbax till Jonas.
Vinkar även till Mats - jo, det var jag som sade att Internet består av ettor och nollor, mest nollor.
PC? Mac? Det är frågan. Själv är jag en PC-knutte med föga förståelse för Mac som företeelse. Men det beror nog mest på att jag bara testat att använda Mac ett fåtal gånger och inte tyckt att det varit enklare/bättre än en PC. Har du Mac? Använder du Mac? Här är sidan för dig! Annars? Annars? Tja - helgen har varit okey förutom att jag stundtals inte har ens haft lust att koppla upp och tanka ned mailen. Av vissa anledningar. Det är inte alltid lätt att försöka göra det man tror att är rätt. Det blir inte alltid som man vill. Det är inte alltid man förstår allt heller som händer. Det man får gå efter är sina känslor, sin intuition och sin vilja att göra det rätta. Det jag sett/hört/förstått hittills har iaf inte fått mig att tveka på att jag inte handlat rätt. Inte efter att ha läst ett par mail som avsändaren säkerligen inte trodde jag skulle få se. Men med tanke på innehållet så borde personen tänkt på den eventuella möjligheten. Gosh - det är därför jag alltid försöker att vara sansad, saklig och inte brusa upp per mail oberoende vem det är till. Dessa små nollor och ettor som sänds digitalt har man ju inte en aning om vart de hamnar sedemera när de lämnat datorn. Ett par mail sent på kvällskvisten fick mig iaf att somna med ett leende på läpparna. *Puss på näsan* till dem som sprider glädje och värme omkring sig, utan baktankar.


26/11-00

EvaP har börjat skriva dagbok igen. Kul! En del andra *gamla klassiker* har tyvärr slutat. Men så är det, lusten kommer och går och ibland försvinner den helt. En del väljer att börja skriva i ett helt nytt namn för att ingen ska kunna identifiera dem. En del signar av men återkommer efter ett tag. För många har detta med att skriva dagbok på nätet mer eller mindre blivit en slags tillvänjande faktor som är svår att göra sig av med helt. Det är ju ingen idé att ha en dagbok på nätet om man inte har lust att skriva i den längre. Visst har jag oxå ibland haft funderingar på att lägga av, men lusten har kommit tillbaxs och därför har jag aldrig behövt ta det slutgiltiga steget. En del kanske önskar att jag kommer dithän en dag. Vad vet jag ;). Hur som haver. En elogé till alla som skriver dagbok på nätet. Vad skulle vi nyfikna annars göra?


25/11-00

På fel sida av skranket? Jag ryser när jag tänker på att det är framtidens *lagvrängare* som det handlar om. Den 2:a Dec kl. 14.00 är det en demonstration på Medborgarplatsen mot vårdnadslagen och AGV (automatisk gemensam vårdnad) och därefter en protestmarsch till Mynttorget för att överlämna protesterna till politikerna. Du kan läsa mer om detta på Roks hemsida. Jag vet att många har en massa förutfattade meningar om bl.a Roks. Jag får oxå något underligt i blicken när röster höjs för att män inte ska få ha datorer pga risken att de surfar på porrsajter och lagrar barnpornografi på datorerna eller att män inte ska få jobba inom barnomsorgen. Men jag drar ju inte alla över en kam. Sverige är stort och det finns lika många åsikter som det finns människor. Det är upp till var och en och sortera ut det som för den personen är relevant. Roks är en paraply-organisation och där ryms alla slags schatteringar från "vitt" till "svart". Som sagt - jag håller med om det finns vissa falanger som är lite fel ute - men för den skull så kan iaf inte jag döma ut hela kvinnorörelsen. Det är ungefär som om jag pga vissa extrema mansgruppers agerande skulle döma ut HELA mansrörelsen och tro att ALLA är sådana. Det gör jag inte. Det gör nog ingen. Det finns "pärlor" och det finns svin. That´s it.

Jag vill inte vara medlem i en klubb som kan
tänka sig att ha såna som mig som medlemmar.
Groucho Marx

24/11-00

Smulan har fått flytningar nu efter löpet. Lilla gumman. Vilken tur att jag hade en penicillin-kur att sätta in direkt. Hon börjar ju oxå bli till åren (likt Nalle) och jag har hört att många tikar kan få problem med livmodersinflammationer på ålderns höst. Igår satt jag i telefon i 2,5 timmar. Det är nog rekord för detta år :). Jag ogillar att prata i telefon rent allmänt men den person jag pratade med kände jag med en gång att *vibbarna* var okey så tiden bara rann iväg. Jag har även svårt att lita på folk om inte *vibbarna* är klockrena. Och den egenskapen tackar jag Gud för - Gud som jag så ofta påstår inte finns :). Annars är jag också ofta - tro det eller ej - blyg som bara den när jag har att göra med människor jag aldrig träffat eller har haft kontakt med på annat sätt. Det kan man kanske inte tro med tanke på att jag exponerar mig i min Reload. Men betänk - den är bara en spegel av en liten, liten del av mig. De innersta tankarna och känslorna behåller jag för mig själv - det är väldigt, väldigt få som får ta del av dem. Annars? Lön! Ledig! Kan det bli bättre *ler*? Sköt om er. Take care!


23/11-00

Jag är fortfarande förvirrad. Sårad. Oförstående. Ledsen. Men jag fick mig en rejäl *reminder* om varför jag inte gillar tjejer i gemen. Jag har alltid varit en pojkflicka redan som liten. Jag har alltid trivts bättre i manligt sällskap, både privat och på jobbet. Att jag dessutom ofta föredrar mina hundars sällskap är en annan femma. Måhända en defekt rent socialt - men inget jag inte kan hantera. Jag tror iofs inte på att *könsifiera* allt. Vad sitter i generna? Var är arv? Vad är miljöpåverkan? Vad är uppfostran? Dock har jag stundtals sett en tendens att vissa tjejer har ett överflöd av icke (enligt mig) önskvärda egenskaper. Egenskaper likt att snacka skit, överreagera, jaga i flock, feghet, vända kappan efter vinden, ej vara förmögen till egna åsikter, tvång av att tillhöra en grupp, falska, inte våga sticka ut från mängden, ej kunna analysera, bristande logik, irrationella, oförmåga att ta konflikter, inte kunna vara ärliga och lite annat smått och gott. Nu överdriver jag lite :), men de introverta känslorna håller på att övergå i extroverta dito - dvs rena rama ilskan. Huka er tjejer! Nu laddar jag om. Skämt åsido *ler* - tack för mailen jag fått privat om detta och via den behövlig *peppning*.

Från det ena till det andra :).
En fågel kvittrade en url i örat. Det första man mötte på sidan var texten nedan. Medlemmar och anhängare av Fågel Fenix ombeds att lämna denna hemsida. Vilket i sig bara gjorde mig mer nyfiken :). Så jag surfade runt lite och under knappen Debatt fann jag en hel drös med anklagelser mot en viss förening. Då jag är vis av erfarenheten att sidor bara tas ned finns en skärmdump här. Jag ser en distinkt skillnad mellan att falskeligen anklaga andra gentemot att kritisera/kommentera andra. Gör de? Vad är syftet?

Det är Nodaddy som ligger bakom sidan - vem annars? Jag sände ett mail till Telia Internet Abuse samt ringde upp igår och pratade med dem. Jag mailade även rikskriminalens Internetpolis och bad dem kontakta och hjälpa denna något tydligen förvirrade och desinformerade människa. Wojwoj hade oxå en sida uppe tills helt nyligen (skärmdump 220k), men där var det jag som var roten till allt ont här i världen. Jag är blasé och härdad vid det här laget nu. Både Wojwojs och Nodaddys anklagelser beror mer på bristande kunskap om Internet och *skit framför skärmen* än något annat, samt rena rama lögner och förtal. Wojwoj hade inte någon index.html förut och då vet ju de flesta vad som händer, hela mappens innehåll exponeras. Nodaddys s.k bevis är både förfalskade och modifierade, det har en tekniker bekräftat för mig. Hade det funnits det minsta substans i deras anklagelser hade det hela varit uppklarat vid det här laget, de har ju framfört dessa absurda anklagelser sedan i februari i år. Så pass allvarliga anklagelser skulle både abuseavdelningar och polisen handlagt med fullt allvar och med stor frenesi om det nu funnits något att handlägga vill säga.

Hyenor jagar ofta i flock.
En och en är de ganska harmlösa.

22/11-00

Nu vet jag hur det känns att borsta tänderna med socker. Jag köpte fel tandkräm i fredags. Barntandkräm med coca-cola smak :).

Så lätt blir din dator hackad. Visst ska alla vara medvetna om riskerna. Men varför skrev de inte hur Netbus och andra liknande program sprids? För att vara på den säkra sidan finns det två saker man kan göra, nej - tre saker.
1. Surfa inte på nätet med en utmappad hårddisk
2. Klicka ALDRIG på bifogade filer i mailen/okända programfiler.
3. Skaffa en brandvägg, Norton Internet Security är ett bra val.

Igårkväll fick jag en smärre chock som jag ännu inte återhämtat mig ifrån. Jag förstår ingenting och jag undrar vad/vem/varför? Det var som att bli knivhuggen i ryggen. Jag har tagit emot mycket skit på sista tiden - helt oförtjänt - men jag har stått rakryggad och det är huvudsaken. Mig knäpper ingen på näsan - näsan är nog den kroppsdel på mig som har det tjockaste lagret av skinn. Ömhudad är jag bara inombords, men dit in når bara de jag bryr mig om men tyvärr blir ju med automatik smärtan än större om nu någon skulle *riva i det ömtåliga skinnet*. Vilket några jag bryr mig om allra mest nu har gjort. Tack för det :(. Nå - huvudsaken jag vet att jag har rätt och inte har gjort något fel.

Sanningen kommer alltid fram.
Om nu någon orkar lyssna på den.

21/11-00

Numera kan man nog inte skrämma barn med att sotarn kommer och tar dig om du är olydig. Dagens sotare kan väl ingen vara rädd för? Visst är de fortfarande svartklädda och mörka i ansiktet av allt sot, men det är ju inte ens gubbar längre :). Iaf inte här ute - de blir bara yngre och yngre. Alternativt är det jag som blir äldre och äldre. Pick your choice! På tal om att bli äldre.....seniliteten drabbar en stundtals då och då. Jag satt hemma på eftermiddagen och klurade på varför det hela tiden visades ett felmeddelande när jag klickade på en liten ikon i det gränssnitt jag jobbar i för fullt (straffet för att jag inte jobbade i helgen kanske). Fnul...fnul...och vips så funkade det och inte visste jag vad jag hade gjort eller inte gjort. Inte förrän efter flera timmar - då var det kristallklart men inte när jag försökte erinra mig. Lustigt! Men så är det. Ginko kanske hjälper :). Förslag på andra metoder/hälsomedel emottages tacksamt *ler*. Annars? Trött var bara förnamnet igår. Jag skjuter på dygnet på helgen så måndagsmorgnarna är tunga. 4 timmars sömn är lite för lite för min del.

Jag såg Norra Magasinet igår. Missa inte reprisen 23 och/eller 25 nu i veckan. Jag kommer nog att kommentera programmet senare, nu är jag för trött och less. Hur som haver - min tes om att utbildning krävs för dem som ska hantera detta är nog inte helt fel ute.

Vanan är en främling som inom
oss ersätter förnuftet.
Sully-Prudhomme

20/11-00

Jag känner mig ganska less på det mesta :(. Det måste vara den regniga höstvintern? Många jag känner har kroknat totalt. Dithän vill inte jag komma. Jag har börjat signa av lite olika mailinglistor då jag inte ens orkar läsa mailen utan bara raderar dem rakt av. Fast Trafik är en helig ko :) - den har jag ju varit med i sedan 1997 oavbrutet och där hänger jag nog kvar och lurkar ett tag till. Engagemanget för Fågel Fenix har jag avslutat, jag signade av mailinglistan igår. Jag gick med i våras då Fågel Fenix trakasserades som värst av nätgruppen FRIS. Jag tyckte och tycker fortfarande att det var mycket osmakligt av dem att trakassera kvinnor som redan har blivit illa behandlade av andra. Jag känner att jag inte kan tillföra Fågel Fenix så mycket numera - det fungerar inte när det är obalans. Jag är en våg. En våg kräver jämvikt. Dock kommer jag givetvis att fortsätta att ifrågasätta och kommentera det som ligger mig varmt om hjärtat. Likt nedan :).
Hur kan man misshandla modern som bär på sitt eget barn? Vissa extrema mansgrupper hävdar ju att att det BARA är hämndlystna umgängessaboterande mödrar som får sig en välförtjänt vinge då och då samt i alla andra fall är det falska anmälningar (90%). Ursäkta ironin.


19/11-00

Robinson, vilket skämt. Johan bortröstad - han som antagligen skulle vunnit om någon rättvisa funnits :). Annars? Slöade mest igår oxå - jag hade ingen som helst arbetslust. Det drabbar ingen annan utom mig, dvs mer jobb i veckan som kommer. Bilen har fått på sig sina vinterskor nu - nästan ett skämt med tanke på vädret. Men det kommer nog snart att slå om? Frågetecknet indikerar min förundran över vädret just nu. Ha en bra dag! Take care!


18/11-00

Osorterade tankar!
Felicia får stanna i fosterhemmet, den biologiska mamman har insett att hon inte kan slita barnet därifrån efter fem år. En elogé till henne. Ur sinne ur minne? Nej! Har du bidragit med en timlön till Kimberleys familj? Mobbingen i skolan blir bara värre och värre! En flicka i Umeå har förts till sjukhus fem gånger av mobbingsrelaterat våld i skolan. Sover skolledningen? Vad gör föräldrarna? Vad ska det bli av barnen? Är empati något som numera kan anses som bristvara? Visst mobbades det på 60-talet när jag gick i skolan, men det var lite mer oskyldigt - typ, Åke får tjejloppor *fniss fniss* och så snuddade en tjej vid sagda lillkille. Våldet i Palestina/Israel bara eskalerar. Hur ska det sluta? Våld föder våld. Smulan åt upp 6 nätförsedda talgbollar för några dagar sedan. Vart har plastnäten tagit vägen? Jag har inte sett dem komma ut den naturliga vägen. Det gör mig oroad. Jag maskade för övrigt av henne igår. Mask kan orsaka en hunds glupskhet har jag hört. Kanske hon har mask igen, inte helt otroligt med tanke på att det springer så mycket löskatter här och hennes förkärlek för kattskit till efterrätt.

En fågel kvittrade i örat att återigen förekom Fågel Fenix som *topic* på en mailinglista. Trött som jag är på detta signade jag på (men signade av efter ett tag) pappa-listan för att själv kolla upp om det stämde. Det var inte alls lika allvarligt som häromdagen tack och lov. Jag tror ju på dialog så jag försökte delta i diskussionerna, men av någon anledning kändes det som om jag var en Tiger i lejonkulan. Jag kan iofs förstå det, somliga där bär på ett genuint kvinnohat och alla som inte håller med dem sorteras tydligen under samma kategori - nazifeminister, rasister och manshatare. Tråkigt, för jag anser att mansrörelsen (utom då vissa extrema varianter) behövs som en motvikt till kvinnorörelsen. Jag hann kika lite i arkivet. Jag fick stundtals kalla kårar - ömsom vin och ömsom (avlopps)vatten samt en känsla av att alla nog inte var riktigt sanningsenliga. Strunt samma - bara de inte blandar in mig i fortsättningen. Det som är tråkigt är att syftet med listan är säkerligen seriöst.


17/11-00

Dagens skratt? Journalgarv :).
Hjälp Eva-Lena och fyll i hennes enkät. Det är ett intressant ämne. Ett annat intressant och högaktuellt ämne finns här - Domstolarna lyssnar inte på barnen. Annars? Bara bra! Lite konfunderad över ett uteblivet svar på ett mail jag sände iväg i ren vänlighet med några oroliga frågor/funderingar. Men det kommer väl en förklaring i sinom tid. Hoppas jag. Är ledig idag och ska bara slöa och ha det bra. I helgen ska jag förmodligen jobba, lite beroende på vissa omständigheter.

Det är mycket man inte skulle vilja se. Inte vilja höra. Inte vilja veta. Inte vilja uppleva. Inte vilja förstå. Inte vilja acceptera. Inte ha en aning om. Livet skulle bli sååååååååååå mycket enklare då. På sista tiden har det varit mycket av den sorten. Människans ondska, idioti, brist på empati är ibland ofattbar och för mig oförståelig. Därför tror jag inte på en Gud. Igår knäppte jag på TV strax efter 17.00 och hamnade mitt i ett inslag på Aktuellt som handlade om hur djuren behandlas i Europa - vårt kära EG som så många varit så djävligt kåta på att tillhöra. En man hade *wallraffat* på en boskapsmarknad. En film visades hur djuren behandlades. Slag. Knuffar. Grovt våld - för att få dem att gå framåt. En ko hade skinnflåtts på ena flanken pga detta. Men det allra, allra värsta var sekvensen med ett liten pojke - c.a 8 år - som ursinningslöst slog - slag efter slag - med ett koppel på en liten kalv som låg liggande på golvet. Det gjorde ont inombords - för kalvens skull. Det väckte en enorm ilska - mot pojken, samt de vuxna som bara passerade förbi och verkade inte ens bry sig. Hur ska ett barn veta att han då agerar fel? Eller sitter empati i generna? En del kanske saknar det redan från start? En psykopat? Rättshaverist? Hur ska den pojken bli som vuxen? Ett okänsligt monster? Stackars hans kommande barn och maka. Den som inte har empati för djur kan knappast ha det för andra människor. Usch - jag ångrade att jag råkade slå på TV:n. Detta brände sig in på mina näthinnor.

Dårar och styvsinta män fyller advokatens ficka.
Eng. ordspråk

16/11-00

Julkort och juklappar, nu kommer ett julvirus. På tal om dumma och kloka hundar, läs denna artikel. Jag är böjd att instämma i att Afghanhundens rykte är felaktigt. En hund som vägrar se det meningsfulla i att apportera en träpinne i tid och otid måste vara intelligent :). New Foundlandshundarna kom först på 33:e plats. Då har de aldrig träffat Smulan. Från det ena till det andra, en artikel i AB som måste ha glatt somliga :). Dock tror jag att de missade en vital mening i artikeln. Samt jag saknade om jag får gnälla lite :) - källhänvisning.
Fortfarande gäller sanningen att männen tar till grövre våld som ger upphov till skador. Den kvinnliga aggressionen visar sig istället i form av knuffar, örfilar, kastade saker.
Inte för att jag föringar en knuff, men jag jämför den absolut inte med en rak höger/ett strypgrepp - jag ser en viss nyansskillnad. Jag tycker det vore intressant om en liknande undersökning kunde göras i Sverige - allt för att få en mer nyanserad debatt. En annan rolig vinkel av det hela kan göras :). Somt och somliga män skyller på att det är kvinnan som provocerar och att det är hennes fel att hon blir misshandlad. Kan kvinnan göra detsamma? Se anteckningarna 12/11 - kan man skylla på att det bara gäller män med dålig social kompetens som blir misshandlade? Ursäkta ironin - men jag kunde inte låta bli. Visst är det ett allvarligt ämne - tråkigt vem som än drabbas.

Fortfarande PMS-varning :)

15/11-00

Ha en bra dag!

PMS-varning :)

14/11-00

På jobbet är det stressigt just nu. Jag jobbar iofs med en rolig sak som kommer lanseras snart, men samtidigt är det lite enformigt arbete, mycket knåpande med html och *stränghantering*. Jag kan egentligen inte ett skvatt om JSP (Java Server Pages) - det blir osedvanligt mycket *trial and error*. Det är annars kul, för det är det man lär sig av, men det sinkar mig en hel del när det gäller just detta projekt. Annars är ju *trial and error* bästa metoden när man ska lära sig något - men då utan stressfaktor 10 - tack. Jag har ingen på jobbet att fråga om jag fastnar och det är inte kul. Det blir ju inte roligare av att mittunder resans gång har en ny version kommit av det jag håller på med. Rörigt är det. Rörigt blir det. Rörig är jag :). Nej, jag har (eller vill iaf ha) ganska *full koll* - på det mesta.

Jag tror att en viss person känner sig pressad just nu. Det med rätta anser jag. Jag mailade kort och efterfrågade hur kommunikationen i deras nätgrupp fungerar eftersom han fortfarande offentligt anklagar mig för diverse olagligheter - helt utan grund. Inte en orimlig förfrågan i mina ögon. Svaret jag fick finns nedan. Så kanske en man som är mer van att kommunicera via advokater uttrycker sig. Vad vet jag? Jag brukar inte hänga ut min personliga post här (förutom avarterna då som är sällsynta som tur är), men somliga jobbar hårt för att jag ska göra det. Är man artig mot mig så är jag artig tillbaks - that´s it.

Subject: Re: Kommunicerar ni inte sins emellan i gruppen?
Date: Mon, 13 Nov 2000 08:43:54 +0100
From: Lennart Westman fris@chello.se
To: Annica Tiger atiger@swipnet.se
References: 1

A. Tiger! Vi vill inte ha ett endaste brev från dig och dina gelikar.
/FRIS

----- Original Message -----
From: Annica Tiger atiger@swipnet.se
To: fris@chello.se
Sent: Sunday, November 12, 2000 5:01 PM
Subject: Kommunicerar ni inte sins emellan i gruppen?

> På listan Svenska folket mot våld har nu Christina äntligen bekräftat
> att Rogberg in facto har sagt att han inte tror att jag ligger bakom era
> ev. bekymmer. Det är ett erkännande så gott som något. Förut ville han
> ju inte ens erkänna att han sagt detta i telefon till mig.
> Så......varför envisas t.ex. du med att påstå att jag är inblandad i
> detta? Offentligt dessutom!
>
> mvh
>
> Annica


13/11-00

Pepparkakor blir man snäll av, säges det.
Smulan är en snäll hund, en genuint vänlig varelse. Men nu lär hon bli löjligt snäll ett tag framöver :). Igår när jag var och släppte ut hönsen samt gav dem mat så försedde sig Smulan med pepparkakor, en halv burk dito. Det var snabbt jobbat från hennes sida. Denna gång tog jag henne på bar gärning - så att säga med tassen i kakburken. Från det ena till det andra. Jag hörde att sossarna har skrivit in i sitt partiprogram att de är ett feministiskt parti. bra! Erövra ordet/betydelsen feminism från dem som missbrukar det å det grövsta.

Annars? Jag såg på Fågel Fenix anslagstavla ett tips om en ny mailinglista som har ämnet Svenska folket mot våld. Då detta är både intressant och engagerande så signade jag på listan. Döm om min förvåning när det första mailet jag läser i arkivet, skrivet av en FRISare innehåller beskyllningar mot just Fågel Fenix angående det gamla vanliga, datorintrång och hackning av FRIS medlemmar. Jag är glad att jag fick ur henne att en viss person erkänner att han nog pekat ut just mig helt felaktigt. Visserligen kvarstår deras underliga påståenden om att Fenix skulle vara inblandade, men för mig känns det bra att någon har *stake* nog att erkänna att just jag _är_ felaktigt utpekad. Men kommer de att be om ursäkt? Kommer de att ta konsekvenserna för detta? Häromdagen fick jag höra att en FRISare helt nyligen hade ringt en tidning och uttalat exakt samma anklagelser. Hur är det med kommunikationen dem sins emellan? Men min fråga kvarstår.......att de bara orkar? Att de inte inser att snart har de passerat en gräns för vad som kan anses vara rimligt? Och så........undrar de varför jag kommenterar deras framfart här i min Reload? Det hela börjar numera kännas som ett sjukt, trist, solkigt spektakel utan rim och reson som verkligen *suger*. Never ending story?

Sunda förnuftet är tankens portvakt;
dess uppgift är att inte släppa in
eller ut ideér av tvivelaktigt utseende.
Daniel Stern

12/11-00

Jag betade av mailen igår. Behövligt!
En kille sände mig ett *one-liner*-mail angående min hemsida:
Mångfalden, ämnesvalet, språkbruket; är mycket imponerande.
Jag rodnar och tackar. En annan kille kom med ett förslag på ordet kålsupare. Väl genomtänkt och jag kan inte undanhålla er hans resonemang.
En "kålsupare" är bokstavligt talat någon som äter kålsoppa (ordet "supa" betyder egentligen "äta soppa"). Att vara "lika goda kålsupare" innebär alltså bokstavligt talat att personerna är lika bra på att äta kålsoppa, vilket av någon anledning uppfattades som ett sjusärledes tecken på allmän jämbördighet inte minst i moraliskt avseende.

På tal om att en viss nätgrupp (en av medlemmarna uttalar sig nedan) inte arbetar mot samma mål som ex. kampanjen Kvinnofrid. Jag skulle vilja ha en förklaring på vad socialt kompetenta kvinnor är, lika luddigt likt begreppet olämpliga föräldrar. Iaf när vissa använder sig av dessa uttryck.
Nils-Erik Thorell - 11:31:27, 9/11 - 2000 (#40 of 146)
Man kan inte betrakta mäns "våld" utan sitt sammanhang. Om t.ex. en psykiskt störd kvinna försöker beröva en man från allt som gör livet meningsfullt, kan jag förstå att våld ligger nära till hands. Mannen får ju ingen hjälp av myndigheterna. Om nu kvinnor verkligen har som högsta mål "att slippa våld", måste man få ställa kravet att de inte skall bete sig som svin. Socialt kompetenta kvinnor, utsätts aldrig för våld. Tänk om vi män skulle ordna en kampanj mot "vidriga kvinnor", vars handlingar går ut över barnen? Den som påstår att det inte finns "vidriga kvinnor", är en idiot.

Ingen har det tryggare än den som bor i ett luftslott.
Klara Johanson

11/11-00

Misshandlare med i kamp mot Operation Kvinnofrid, artikeln i Aftonbladet med den rubriken handlar om FRIS (eg. Föräldrar i Sverige - FIS). Jag är ju övertygad om att det är många, många fler om nu bara någon grävande journalist skulle ta sig för att kolla upp nätgruppen FRIS. Det är min åsikt - den står jag för dessutom. Vad ska FRIS göra nu? Slänga ut dem? Det tvivlar jag på! Knappast! Jag är övertygad om att motdraget blir en snyftande variant att det är synd om de misshandlande männen och vi (FRIS) ska minsann försöka rehabilitera dem. Nätgruppen FRIS har ju aldrig tidigare indikerat att de anser att kvinnomisshandel är ett problem. Tvärtom har somliga av dem på AB Tyck Till hävdat att de flesta anmälningar som görs är falska. Jag har hört uttryck som *hämndlystna umgängessabotörer* som anmäler männen falskeligen. Även dömda män försvaras med att det säkert är felaktiga domar, trots rättsintyg och hela klabbet. Rätt så dålig timing hur som haver på detta med tanke på att FRIS verkar vara dem som protesterat vildast mot Kvinnofrids kampanj.

Det roliga i kråksången är att jag kan förstå och förvånas inte av att det finns medlemmar dömda för misshandel m.m. Att fela kan vem som helst göra, men att inte ångra vad man gjort är oförlåtligt. Att inte fördöma vad man själv gjort fel är oförlåtligt. Att en mansgrupp (ja - det är väldigt få aktiva kvinnor) som FRIS inte jobbar aktivt mot problematiken kvinnomisshandel är oförlåtligt. Därav min oförsonliga syn på dessa figurer.

Nedan visar några av deras bravader på Fågel Fenix.

Sanningen kommer alltid fram!
Därför är det ingen idé att ens försöka ljuga!

10/11-00

Nalle is back!
Nu har Nalle återkommit från *yttre rymden - rumpan* :). Äntligen är min gosiga bruna nallebjörn medveten om att det finns fler än Smulan på denna jord. Skönt att lugnet är återställt. Gore! Bush! Och ingen visste vem som vann? Vilken fars. Jag hoppas Gore vinner, för världsfredens skull. Annars är de nog lika goda kålsupare båda två. Hmmm...varför heter det kålsupare? Kål super väl inte? Ingen super väl kål? Annars? Njae...jag återkommer :) om det. Det kanske finns lite rättvisa här i världen trots allt. En vecka ska denna banner ovan ligga uppe - Echinagard - inte för att jag vill uppmana till klick pga kommersiella skäl. Jag lär inte bli rik på det. Nej, men du som har Real Player installerad på din dator kommer att få höra en rolig snutt :). Är det inte det jag alltid har misstänkt!

Ett beslut är ofta ett bevis på
att man blivit trött på att tänka.

9/11-00

Kvinnofridskampanjen blev en het potatis - vädligt het.
Men hav hopp om mänskligheten! I Aftonbladet läste jag några uttalanden av män som förstår vad det handlar om och som antagligen inte lider av dåligt samvete :), vilket jag _vet_ att en och annan lär göra i de mansgrupper/dito anhang som protesterar emot denna kampanj.

- Nej, man får inte reagera med reptilhjärnan.
Den som tänker efter förstår att det handlar om de barn
som lider av att se sina mammor bli misshandlade.

- Nej, bara de med dåligt samvete mår dåligt.
Kampanjen är bra, den väcker tankar.

- Nej, jag kan inte identifiera mig med män som slår,
därför blir jag inte provocerad.

Det är ju väldigt svårt att undvika att skriva om FRIS i min Reload när de själva agerar som de gör och dessutom offentligt. Det var nog bara jag som pillade mig i naveln igår. Lennart Westman, som kanske behöver det bättre gjorde det sannerligen inte :). Han gjorde några uttalande i Expressen som lär bli framtida guldcitat.

- Tror du inte att barnen lider av männens våld mot mammorna?
- Visst, om barnen ser våldet, men hur ofta händer det? Glöm inte heller att män ofta anklagas för misshandel på falska grunder, säger Lennart Westman, som själv är inbegripen i en segsliten vårdnadstvist.

Lennart Westman är också nämndeman i tingsrätten, som representant för miljöpartiet.
- Jag har friat i samtliga misshandelsfall, bevisen har inte hållit mot männen. Det pratas så mycket om anmälningar, men hur många män är det egentligen som blir fällda?

Runt 20 män fälls varje år för att ha mördat sin partner.
- Män blir också mördade av kvinnor, även om de är få.

Ser du mäns våld mot kvinnor som ett samhällsproblem?
- Nej, jag har inte med egna ögon sett någon kvinna bli misshandlad, därför har jag svårt att bedöma den saken, säger Lennart Westman.


8/11-00

Jag pillar mig i naveln idag och funderar.
Vilket fler borde göra sanna mina ord.
Skämt åsido - jag ska jobba hemma idag och då menar jag verkligen jobba. Det kommer att bli några intensiva, jobbiga men säkert roliga veckor framöver med detta projekt. Med tanke på uppståndelsen på Dobedo (fy fan säger jag bara - så får det inte gå till) så DU som jobbar inom IT som inte är med i facket utan anser att det är *fuck it* kommer att bli en stor *loser*. Sanna mina ord. Uppsägningarna haglar som regn i backen verkar det som. Inte oväntat i mina ögon. Jag tycker hela branschen har varit alldeles för övervärderad. Synd bara att det inte är *lycksökarna* som drabbas utan vanliga människor som du och jag.


7/11-00

Varför har bara dygnet 24 timmar?
Ha det bra! Vi hörs och ses :).
*kram* Annica
BTW - jag läste att tyngd(lyftaren) Hoa-Hoa upprört menade att män inte kan ta ett kollektivt ansvar för att andra män misshandlar kvinnor angående de nya Kvinnofridsaffischerna. Greger Hatt har varit inne på samma tema såg jag i en artikel hos Manliga Nätverket. Hans Kasper URF (samt till nyligen även en FRISare) sade i Rapport igår
- barn har ingenting med det här att göra.
Hmmm...så män kan inte ta ett kollektivt ansvar? Min mening är att VI ALLA MÅSTE ta ett kollektivt ansvar. Så barn har inget med denna problematik att göra? Jo, det är BARNEN som även drabbas när män misshandlar kvinnan/mamman.

En dansk* undersökning som omfattade 400 barn från misshandelshem visar att barnen far illa, mycket illa av att modern misshandlas. 85% av dem hade varit i samma rum där misshandeln begåtts och ytterligare 13% hade varit i ett rum bredvid/hört misshandeln. Mer än vart tredje barn hade varit närvarande när mamman hotats till livet. Många barn får svåra skuldkänslor och tror att de är medskyldiga till föräldrarnas bråk. Pojkarna kan börja identifiera sig med pappan som slår samt flickorna kan ta efter mammornas sätt att *förneka* våldet. Ett farligt socialt arv. Ett barns rätt är att slippa dylikt!
*Källa: Sista slaget - Margreth Eklund-Moroney


6/11-00

Annica Tigers memoarer lär aldrig tryckas!
Men en kort resumé över tiden på nätet kommer här!
Min första privata hemsida ligger ju kvar nästan i orginal på Passagen. Den handlar om hundar och även om den inte är något mästerverk rent utseendemässigt så har den fungerat och fyllt sitt syfte sedan den publicerades våren 1996 på nätet och den speglar mitt genuina intresse för hundar - Newfoundlandshundar i synnerhet. Ett litet mer udda avsnitt på den sidan har funnits med som länk i många tidningar - det om fästingar. På senare år har många bett att få kopiera av det och trycka det i diverse hundtidningar och det är ju kul.

Min andra hemsida - som knappast kan betecknas som särskilt privat längre eftersom så många *croppat* den - är Annica Tigers HTML-nybörjarguide som sedan sommaren 1996 har haft (för mig) ofattbara enmiljonetthundranittioentusenetthundrasextio besökare enligt räknaren på första sidan - alla oräknade som kommit in via bokmärken/länkar rakt in i olika avsnitt av guiden. Den sidan har genomgått två större uppdateringar sedan 1996 - men uppdateras då och då via mindre ändringar fortfarande. Min guide har omnämnts både i TV-program, radioprogram och funnits omnämd i många tidningar genom åren. Den har i sig genererat många avundsjuka kommentarer både IRL och via mail, tydligen för att en del tyckt att jag fått mer än mina rättmätiga *15 minutes of fame* - men deras kommentarer skiter jag fullständigt i :) - huvudsaken guiden har varit till nytta och nöje för alla de hemsidessnickrare som besökt den genom åren. Jag skulle vilja ha tid att ägna mig mer åt den sidan, men vad gör man när dygnet bara har 24 timmar? Sidan i sig är den som genererar mest mail till mig, mycket mer mail än övriga sidor och dem försöker jag besvara så gott jag kan i mån av tid.

Min tredje hemsida som gjordes även den hösten 1996 var mitt akvarium, den sidan kom tilll i rena rama ilskan mot de attityder jag möttes av från vissa manliga elever på en komvux-utbildning jag gick. Det var kommentarer typ - djävla rödstrumpa - kvinnor kan ingenting - blondiner använder tipp-ex på skärmen - kom inte här och tro att du kan något - som fick mig att ta ut *svängarna* ordentligt :) både när det gäller den ironiska texten samt idén med akvariumet. Jag minns än idag när en av dessa belackare fick se sidan, som då 1996 in facto var ganska avancerad och noterade hans min och hörde hans kommentar, han höll för övrigt käften resten av kursen (nästan). Nu ser jag den sidan lite mer som kuriosa och den får vara kvar bara av den orsaken :).

Sommaren/hösten 1997 kom två andra sidor till, Kunskapslyftet som var en sida jag gjorde för/till alla de elever som var missnöjda med den utbildningen de nyss genomgått samt Kvinnor på nätet, en sida som egentligen är lika aktuell idag som då. Jag arbetar aktivt - och har så gjort i alla år - mot abuse på nätet och de beskyllningar som haglat tätt på sista tiden om att jag själv skulle syssla med datorintrång mot en viss (något i sig udda) nätgrupp får mig bara att le undrande och skaka på huvudet. Det enda *vapen* jag har och använder är min penna och mitt tangentbord. Dock bör man kanske inte förringa dem? Hösten 1997 började jag skriva Reload (dagbok på nätet) - den sidan du just nu sitter och läser i :).

Våren 1998 kom Dagbok på nätet till - en sida som jag gjorde i protest mot de s.k hippa dagbokssamlingar där vanligt folk inte ens behövde göra sig besvär att försöka bli listade på - för det vara bara klubbar för inbördes beundran och inget för oss vanliga dödliga. Konceptet Dagbok på nätet var för övrigt med i en stor artikel nu i fransk press och det är faktiskt kul att den uppmärksammats utomlands. 1999 lade jag upp mitt företags hemsida, julen 1999 lattjade jag fram min första och antagligen sista WAP-sida (antar jag) och nu år 2000 gjorde jag sidan Kvinna samt ställde upp och gjorde föreningen Kimberleys hemsida.

Vad jag ska göra härnäst? Säg det! Det får framtiden utvisa. Jag har ett koncept som jag kanske drar igång med i jul, nästa vår. Det blir en sida som inte kommer att lämna någon oberörd och troligtvis rendera mig en och annan polisanmälan. Men *what the heck*? Jag har dock inte bestämt mig om jag orkar, ids, har lust och/eller ska göra sagda sida. Jag kanske har gjort mitt på nätet nu? Dags för en pensionering? IT-pensionär :). BTW - orken/lusten att fortsätta får näring via privata mail och inlägg likt det Nefretels i Akvariumets gästbok häromdagen. Ilskan över alla idioter/knäppgökar/psykopater/rättshaverister som finns ute på nätet - ingen nämnd och ingen glömd ska inte heller underskattas som drivkraft.


5/11-00

Operation Kvinnofrid har startat en ny kampanj!
Den har redan börjat bli omdiskuterad. Men jag misstänker att de som *skriker* mest är de som har *dåligt* samvete. Vi andra vanliga normala kan kanske förstå budskapet och ta det till oss? Att det är barn med på bilderna är ju för att det är barnen som drabbas lika hårt/illa som de misshandlade kvinnorna. Ja - jag skriver kvinnor för än har ingen lyckats övertyga mig att problematiken med *mansmisshandel* är i paritet (till antal fall) med kvinnomisshandel.

I got flowers today. It wasn't my birthday or any
other special day. We had our first argument last night, and he said a
ot of cruel things that really hurt me. I know he is sorry and
didn't mean the things he said -
Because he sent me flowers today.

I got flowers today. It wasn't our anniversary or
any other special day.
Last night, he threw me into a wall and started to
choke me. It seemed like a nightmare. I couldn't believe it was
real. I woke up this morning sore and bruised all over.
I know he must be sorry -
Because he sent me flowers today.

I got flowers today, and it wasn't Mother's Day or
any other special day.
Last night, he beat me up again. And it was much
worse than all the other times. If I leave him, what will I
do? How will I take care of my kids? What about money? I'm
afraid of him and scared to leave. But I know he must be sorry -
Because he sent me flowers today.

I got flowers today.
Today was a very special day.
It was the day of my funeral. Last night, he
finally killed me.
He beat me to death. If only I had gathered enough
courage and strength to leave him, I would not have gotten
flowers today.


Kjelle fick dikten via mail från Australien med en uppmuntran
att sända den vidare till alla som tar avstånd från kvinnomisshandel.

4/11-00

Siv lade in en rolig kommentar i Kommentera-boken:
Bli inte förvånad om Nalle sitter på golvet och sjunger med bedrövad min - "jag är ute när gumman min är inne"
Jag skrattade gott när jag läste den. För det är nog ungefär så han känner sig, lillgubben. Nu har han bara en enda sak i huvudet, Smulans härliga dofter från de bakre partierna. När han är ute springer han sig trött runt på tomten och sniffar efter ställen som Smulan har spritt sina dofter på. När han är inne gör han likadant, utom på natten då han ligger inlåst i köket. Det låter värre än vad det är, det är bara en halvdörr så han har full koll på oss andra och han lider inte av det. Smulan då? Hon skiter fullkomligt i hans apropåer. Morr, morr och hon är bara glad att slippa hans uppvaktning. Igår var hon och jag ute ett par gånger och tog en sväng med bilen för det är hennes älsklingssysselsättning - åka bil. Resten av dagen låg vi mestadels och slöade och hade det mysigt. Jag sträckläste ut en bok igår med stor behållning, Birka av Hans Holmér. Inget litterärt mästerverk kanske, men en bok väl värd att krypa upp i soffan med.

Annars? En stor delseger igår som jag delvis banade väg för. Jag håller tummarna att det blir bra!


3/11-00

Smulan har börjat sitt höglöp. Nu är det cirkus hemma :). En in och en ut - aldrig mötas de två. Återvänder till cirkusen...ha en bra dag! *kram* Annica


2/11-00

Lennart Westman agiterar för fulla muggar i en debattartikel som publicerades på sidan tre i Expressen den 31/10-00. Tyvärr finns den inte i webb-upplagan så jag kan inte länka till den. Advokatsamfundet fick sina fiskar varma samt en och annan likaså. Det var många ologiska kullerbyttor i den artikeln. Jag har bara kommenterat vissa av dem och stödjer mig då på den av så många omtalade yttrandefriheten.

Från nätgruppen FRIS hoppar jag raskt över till ett annat nätverk - Föreningen Pedofilgruppen. En dansk journalist infiltrerade dem under 11 månader. Detta danska nätverk har en hel del svenska medlemmar. Pedofilgruppens ledare hänvisar till att en ansvarig pedofil rättar sig alltid efter barnens önskemål!!!!! Barnet och den vuxne är ju vänner!!!!!! Jatack - jag tror att barn klarar sig utan dylika vänner. Många pedofiler verkar tro att de inte gör barnen illa!!!!!! En av männen, 60 år, skröt vad han hade gjort med barnen!!!!! I en film som cirkulerade i detta nätverk hade en svensk pappa sex med sin då 8:åriga dotter. Vi andra normala vet ju att barnen far mycket, mycket illa. Många får skador för livet både fysiskt och psykiskt. Pedofiler är även ofta utövare av incest. Problematiken idag är att många mansgrupper hävdar att kvinnor anmäler männen på falska grunder. Ett och annat fall kan kanske härledas till detta, men inte alla rakt av alla kategorier. Om vart tionde barn (enligt Norra Magasinet) drabbas av detta så torde inte alla anmälningar vara falska - enkel matematik. De incestanklagade fäderna har en favoritadvokat, Kerstin Korttii som vad jag hört stämmer dem som ligger bakom anmälan om hon engageras av en klient som blir anklagad för incest av sociala myndigheter och begär skadestånd i en civilprocess. Radikalt må jag säga. Hur många vågar anmäla numera? Hur många barn får lida i onödan numera? Vad jag har hört från förtvivlade mödrar så måste nästan mannen ertappat in blanco dvs. på bar gärning numera för att de ska fällas. Jag beklagar om det är så! Jag beklagar det verkligen - för barnens skull.

HOW CAN A STRANGER TELL IF TWO PEOPLE ARE MARRIED?
You might have to guess, based on whether they seem to be yelling at the same kids.
Derrick, age 8

1/11-00

Nahoj hade en rolig länk igår :).
Lycos har en Dagboks-samling. Döm om min förvåning av att hitta min dagbok där högst upp. Jag hade en liten fin vovve med viftande svans bredvid texten *glad*. Kul att se att så många andra bra dagböcker listades och kommentarerna var roliga. Gå dit och kika själv!

Är du kvinna och sparar i en privat pensionsförsäkring? Visa då ditt missnöje med deras sätt att hantera de olika kollektiven (deras benämning på kvinna/man) när det gäller utbetalningen av inbetalade sparmedel. Jag mailade mitt bolag och ställde en fråga och jag får väl se om de svarar. Jag vet att man inte kan flytta pengarna till ett nytt men de vet inte att jag vet det. Money talks! Ibland måste man göra sig besväret att göra sin röst hörd. Jag skrev:
Jag undrar om ni tillhör de bolag som använder könsdifferentiering när det gäller pensionerna? I så fall om ni är det skulle jag vilja veta hur jag gör för att få ut mina pengar och flytta över dem till ett av de bolag som inte sysslar med könsdiskriminering.

I Göteborgsposten var det en krönika införd i går skriven av Maria Haldesten på temat:
- Fulla flickar kan våldtas
Vem minns inte Rissnefallet? Det har jag skrivit om förut i Reloaden. Men det fallet var inget unikum. Tre män förgrep sig på en 15-årig flicka i Herrljunga i somras. Nu har domen kommit från hovrätten. Männen dömdes för sexuellt utnyttjande - ej våldtäkt. Flickan blev nedknuffad i baksätet på en bil och männen våldtog henne. Det kunde inte bevisas att männen använt våld eftersom flickan var kraftigt berusad. Hennes uppgifter om våld ansågs vara alltför vaga och osäkra. Krönikören hade en snusförnuftig formulering, som nedan:
- En man som misshandlas på väg hem från krogen tvingas inte genomlida att brottsrubriceringen mildras för att han var berusad. En kvinna som blir våldtagen måste behandlas med lika mycket respekt.

Krönikan gav vår nya justitieminister Bodström en rejäl känga, till synes berättigad. Bodström har ju framställts som en svärmorsdröm. Kanterna börjar solkas lite. Han har haft svart städhjälp som visserligen sedemera blev vit. Han har erkänt haschrökning och han verkar ha/har haft en överdrivet liberal syn på narkotikapolitik samt en till synes överdrivet liberal syn på sexuella övergrepp. I en artikel som skrevs för ett par år sedan pläderade Bodström en överslätande syn på gruppvåldtäkter och menade att flera av dem som då diskuterades i media istället borde rubriceras som sexuellt utnyttjande. Sexualbrottskommittén kommer att föreslå en förändring där kravet på våld mildras i allmänhet och helt slopas vid berusning. Kommer vår nye justitieministern hålla med Sexualbrottskommittén? Laila Freivalds ansåg att lagen behövde ändras. Det återstår då att se hur Bodström kommer att agera i denna fråga framledes.

Om du inte bryr dig?
Vem ska då göra det?

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1