Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

30/6-01

Jag tänker inte hemfalla till att säga "vad var det jag sa", men däremot är det alltid kul att se att mina tankar inte alltid är helt fel ute, här i min egen lilla cybertankekammare. Löpet på Expressen igår var "Nya forskarrön visar: KVINNOR FÅR SÄMRE VÅRD när de drabbas av hjärtinfarkt". Inga nyheter för mig, det har jag tagit upp flera gånger här. En annan notis i samma tidning berättade att hundratusentals ensamstående, frånskilda amerikanska kvinnor som uppnått sin pensionsålder tvingas att fortsätta arbeta för att klara sig. Den dåliga pensionen de erhåller beror på att de ofta varit hemma med barnen (i arbetsför ålder). Maken, som samtidigt då arbetade, får givetvis en pension som går att livnära sig på. Men det gynnar inte kvinnan som inte längre är gift, inte bor ihop med barnens far. Jag tror inte kvinnor i likartade situationer har det så mycket bättre här i Svedala. Någon som har en susning? Det är kanske är så illa som Lisa Marklund beskriver i sin krönika? Hon beskriver det religiösa hyckleriet samt skriver:
"Jag tycker att män ska ha samma rätt som kvinnor att bestämma över barnen - om de tar lika stor del av ansvaret för dem. Så brukar nu inte vara fallet. Mitt ointryck av faderskapsrörelsen är att männen vill tvinga tillbaka kvinnorna till oberoende, underkastelse och maktlöshet".

Luften är fylld av en tung doft av nyslaget hö. Underbart. Jag bara går och njuter när jag är ute med hundarna. Tänk vad lite kan göra så mycket :).
Ha en underbar dag!
*kram* Annica


29/6-01

Tack Clas för din källhänvisning till texten igår. Jag är en stor fan av Lill Lindfors och jag niger av vördnad. Originalet heter "Herrar" och framfördes som monolog av Lill Lindfors någon gång under 70-talet. Texten är skrivet av Björn Barlach. Må jag vara förlåten som bearbetade och citerade den igår.

Myten om den lyckliga horan!
Världens äldsta yrke sägs det. Men om det nu är såååååå bra och lyckligt att vara en hora, varför finns det inte fler manliga dito? Eller är det bara män som är så pass puckade att de är dumma nog att betala? På en mailinglista nära dig har den lyckliga horans vara eller icke vara debatterats, igen. Jag är förundrad över vissa människors syn på horor, en idealiserad bild må jag säga. Visst är det säkerligen skillnad mellan ett lyxluders liv konta en tjackhoras liv och leverne, i början. Men i grund och botten, om man skrapar på den spacklade fernissan, finns ett litet barn som inte mår speciellt bra. Jag tror att ofta är det ett barn som fick för lite kärlek och uppmärksamhet under barndomen. Handen på hjärtat! Visst vore det en lyckans omständighet om man kunde kombinera sin hobby :) med att tjäna pengar. Men hobbyn kanske inte fortsätter att vara en hobby, när den berömda valfriheten avsaknas. Det är inte alla förunnat i den branschen att välja kunder, det blir lite Kajsa Warg - man tager vad/dem som kommer. Hur kul kan det vara på en skala från ett till tio med en kund som luktar svett, är synbart skitig, har bromsspår i kalsongerna, har hela förhuden full med smegma, är full, ser ut som kom och hjälp mig - osexig med andra ord, tafatt, är drogpåverkad, är labil, har sjuka böjelser som är svårt att tillfredställa med hedern i behåll, smiter från betalningen, behandlar horan föraktfullt, är våldsam, vill förnedra, och/eller har smittsamma könssjukdomar. Jag undrar sa flundra om inte den lyckliga horan blir en aningens olycklig då? Ja, nu var jag kanske vulgär, men livet är nog ingen dans på rosor för flertalet av hororna. Det finns/kommer en påtaglig "vardag" även för dem som börjar som lyxluder. En vardag som säkerligen väldigt få skulle orka med i längden. När det kommer till kritan är kanske inte pengar en garant för lycka och grunden för ett lyckligt liv?

Jag har lite elektriska problem hemma. Spänningen är hög eller iaf pulserande. Proppskåpet osar, propparna blir som brända mandlar på baksidan och låter som en smärre skogsbrand så fort jag sätter på strömmen till datarummet. Felsökning pågår. Prioritet noll i denna värme. Jag har iaf sparkat igång datorn, skärmen och modemet. Så långt, så bra. Resten får vara. Vem behöver scanner, brännare, skrivare, webkamera, Iomega-zip, två datorer, bandstation, digitalkamera och annat data-krafs på semestern? Inte jag, numera. Denna semester har datorn mestadels varit avstängd. Sååååå sköööööönt!

Som ungkarl en tupp,
som älskare ett lejon,
som äkta man en åsna.
Spanskt ordspråk

28/6-01

Tack Gode Gud för karlar
Vi kvinnor är alltid så tråkiga, alltid ska vi städa, laga mat och ta hand om barnen. Inte kan vi sitta stilla en sekund utan dåligt samvete. Nej, tacka vet jag karlar. Dom kan det här med avkoppling. Dom kommer hem från jobbet, kastar sig i soffan och rör inte ett finger förrän sporten på TV börjar.

Vi kvinnor är väldigt trångsynta. Vi bryr oss bara om bagateller som var man ska bo, lägenhet eller villa, hur vi ska få mat på bordet och hur vi ska ha råd att betala räkningarna, samt att barnen har det bra, är friska och krya. Tacka vet jag karlar, dom engagerar sig i de stora frågorna. Kommer Sverige med i fotbolls-VM? Vinner Edberg Stockholm Open?

Vi kvinnor är oförståndiga. Vi inser inte att vi är sjuka när vi har trettionio graders feber, nej, vi ska upp i alla fall och laga frukost och se till att barnen kommer till dagis och skola, sedan släpar vi oss till jobbet. Tacka vet jag karlar. Dom hostar en gång och ligger sedan däckade i sängen en vecka och blir ompysslade.

Vi kvinnor är oekonomiska. Vi kan inte handskas med pengar, vi sätter in dem på banken, köper kläder och mat till familjen eller nya gardiner. Tacka vet jag karlar. Dom tar pengarna och går ut och roar sig med grabbarna eller köper en radiostyrd bil.

Vi kvinnor inser inte vår begränsning. Först går vi ut och jobbar i åtta timmar, sen går vi hem och jobbar åtta timmar till och sen ska vi leka med barnen. Vi ska även hinna vara vackra och vara kärleksfulla älskarinnor, har vi tur kanske vi hinner sova en stund också. Tacka vet jag karlar. Dom vet vad dom kan och låter bli saker dom inte klarar av, som att fälla ner toalettringen, plocka ur diskmaskinen och sätta in sakerna på rätt plats, sortera tvätt eller jaga dammråttorna som sitter i hörnen med blottade tänder, färdiga att anfalla.

Vilken tur att vi kvinnor är så bra på att uppfostra våra söner till karlar!

Bearbetat orginal, härstamning okänd

27/6-01

Skulle du acceptera detta IRL? Böcker utan angivelse av författare? Tidningar utan ansvariga utgivare? Analoga brev utan avsändare? Politiker som inte talar om vad de representerar? Att ingen presenterade sig i telefonen? TV-debatter utan namnskyltar på dem som deltar? Debattörer som vägrar tala om vad de heter? Journalister som inte signerar sina artiklar med sina namn? Skribenter som inte står för sina verk? De flesta svarar nog nekande på mina "frågor" ovan. Men varför accepteras det på nätet?

När jag hamnar på en hemsida där hemsidesägaren inte öppet talar om vem han/hon är, utan väljer att publicera material anonymt, hissas det med automatik en varningsflagg inför mina ögon. Jag tar på mig mina källkritiska glasögon såvida jag inte helt sonika väljer att klicka på Back-knappen. Kan man inte öppet stå för det man skriver/säger/gör har det kanske inget ute på webben att göra överhuvudtaget? Det finns undantag, men det är bara sådana som i sig bekräftar regeln. Nu talar jag om svenska sidor allena. I andra länder, där inte yttrandefrihet råder, är läget helt annorlunda. Samma resonemang gäller enligt mig anonyma mail och/eller dito anonyma avsändare via hotmail.com eller liknande. Hur kan någon tro att man ska ta dem på allvar?


26/6-01

Nuförtiden får man hjärtat i halsgropen när man läser EvaP:s dagbok. Samtidigt infinner sig dock en *djävlaranamma*-känsla. Det är stake i den tjejen, inte tu tal om annat (fnissar åt det lite dubbelbottnade talesättet). Skriv på EvaP. Strunt i vad andra tycker och tänker. Vad gör det om hundra år? Det visar mer på objudna gästers brister än eventuella sådana hos dig. Ja, jag vet en hel del om objudna gäster :). Det finns en och annan som läser min dagbok som fan läser bibeln, men det visar som sagt mer på deras brister än eventuella sådana hos mig. Jag har MC-kort. Jag har aldrig kört eller åkt MC. Underlig kombination. Jag tänker heller aldrig åka eller köra MC. Men det hindrar mig inte att uppskatta och njuta av att se/höra andra som gör det. Det finns heller inget läckrare ögon-godis än en välbyggd kille på en båge, gärna med håret i hästsvans, mörka ögon, ring i örat, lite tatueringar och tajta läderkläder.

Bara tiden kan läka ditt brustna hjärta,
på samma sätt som bara tiden kan läka
hans brutna armar och ben.
Miss Piggy

25/6-01

Nu visar sig sommaren, från sin generösa sida. Sol, sol och åter sol :). Skönt! Visst, min semester är snart slut, men jag är inte beroende av väder och vind. Men, med tanke på alla *industrisemestrare* som släppts loss på grönbete nu, är jag glad över att sommaren iaf kom till slut. För att förtydliga det jag skrev igår. Jag är ingen rabiat helnykterist, även om det numera är ytterst sällan jag dricker själv. Öl är gott i måttliga mängder, vin gillar jag inte vidare värst ens till mat och starksprit *går fetbort*. Jag vill inte totalförbjuda alkohol. Det jag vänder mig emot är den dubbelmoral vi har i Sverige, när det gäller alkohol och det faktum att väldigt få tar ett eget ansvar när det gäller sitt eget intag av detsamma. En rejäl fylla är var svensks rättighet? Jag tror inte det finns ett "njutningsmedel" som orsakar så mycket elände som alkoholen ändå gör, för så många. Rökning är en sak, men det förorsakar mest elände för den som står och smyger med sin zigg på därtill avsedda platser. Ja, numera har vi rökrutor och rökförbud både här och där. Visst, risken är stor att man dör i rökrelaterade sjukdomar som rökare och tar man inte hänsyn kan en och annan passiv dito drabbas. Men hur många dör inte i alkoholrelaterade sjukdomar? Hur många passiva "drickare" drabbas inte, både psykiskt och fysiskt? Där röken går in, går vettet ut! Det går inte att jämföra med den mer sanna klyschan - där spriten går in, går vettet ut. Hur många "snedtänder" på en zigg? Hur många blir aggressiva efter att ha rökt för mycket nikotin? Hur många slagsmål beror på för mycket nikotinintag? Hur många dödas pga att förövaren rökt för mycket nikotin? Hur många kör ihjäl sig och andra bara för att de rökt en zigg för mycket? Ölburkar, vinflaskor och spritflaskor har inga varningsetiketter. Varför?

Man kan inte piska in något i barn,
men man kan smeka fram mycket ur dem.
Astrid Lindgren

24/6-01

Jag hoppas helgen har varit bra. Här hemma har den varit lugn och skön. I tidningarna kan man läsa om att den varit stökig, som vanligt. En polis sa i TV under en intervju att här i Stockholm hade den varit värre än vanligt. Bråk! Fylla! Våldtäkter! Bränder! Mord! Kvinnomisshandel! Jag tänker på alla som drabbats! Jag tänker på de barn som sett och hört sådant de inte borde ha gjort. Jag sänder även en tanke till alla som tvingats/tvingas jobba en sådan här helg, allrahelst inom sjukvården och polis samt väktare. Nikotin skadar! Passiv rökning skadar. Det pratas om att förbjuda rökning. Varningslappar trycks på paketen. Rökare mobbas nästan numera om de dristar sig att tända en zigg. Varför inte samma förhållningssätt till alkohol? Alkohol skadar! Passivt drickande skadar - finns det en sådan term ens? Men faktum är att det är omgivningen som drabbas mest, allrahelst när det går snett. Dagen efter - alla dessa ursäkter, - jag fick lite för mycket i mig, - jag menade inte det jag sa, - jag menade inte det jag gjorde, - jag minns inte osv. osv.

Varför är en mans hjärna så stor som en nöt?
Därför att den är svullen.

23/6-01

Ha en trevlig fortsättning på helgen!
*kram* Annica


22/6-01

Ha en alldeles extraordinärt trevlig, underbar, ljuvlig, skön, fin, kärleksfull, vacker, stämningsfull, fin svensk midsommar. Gör inget jag inte skulle göra! Och.....take care! Det finns bara en som dig, du är ett orginal och alla andra är bleka kopior - av dig iaf. PS! Glöm inte bort det jag skrev igår. Tveka inte om någon tycks synas behöva dig.

Det finns bara en sak som är värre än att folk
talar om en och det är att folk inte talar om en.
Oscar Wilde

21/6-01

En obehaglig sanning!
Nu vänder det. Sommaren håller på att ta slut, innan den ens börjat - det är minsann en obehaglig sanning. Nu kommer kvällarna och för all del så även morgnarna bara bli mörkare och mörkare. Pessimist? Javisst! ;) Hmmm...imorgon är det midsommarafton. Jag måste nog kanske dra mig till affären och bunkra lite. Eller som jag sade när jag var liten - "saffären". Ja pjatade inte jiktigt jent då. Men det lilla handikappet märks inget av nu, varken i tal eller skrift. På tal om midsommar. Grupptrycket är starkt - man _måste_ grilla och ha det mysigt, gärna lite sill men nubben får gärna vara ouppslagen för min del. Urk på burk. Nej, midsommarafton, likaså jul- och nyårsafton, är som vilken kväll som helst i mina ögon. B. har lärt sig att acceptera detta faktum. Ju mindre uppstyltade krav på hur det ska vara, desto trevligare har man det oftast. Allt blir ofta så upphaussat.

Jag tänker på alla dem som inte har någon att fira midsommar med. Hur många sitter inte instängda i sina lägenheter, ensamma och med än större utanförskap en sådan helg som denna. Jag tänker på alla barn som tvingas se sina föräldrar i bästa fall endast fulla och larviga - men i många andra fall uppleva bråk och fylla. Vem har inte tillbringat en eller flera sommar på en bråkig campingplats? Många kvinnor får veta att de lever, när gubben fyllnat till. Många djur får oxå veta att de lever. Julafton, nyårsafton och midsommarafton är inte alls med automatik en trevlig familjehelg för alla. Det kan vara bra att veta, om inte för att kunna se signalerna när inte allt står rätt till. Det är vår plikt, som medmänniska, att då agera. Någon som säger mig emot? Någon som aldrig någonsin har upplevt det jag beskriver ovan, i den egna familjen och/eller sett detta i andra familjer? Lyckliga dig som bor på lyckliga gatan. En del kanske även har inbyggda skyddslappar? Det kanske är bekvämast så?

Jag fick tips om en bok som tar upp dagboksskrivande i alla de former, från dåtid till nutid. Den var ganska intressant. Om dagböcker heter den och är skriven av Börje Hjorth. I den finns en uppsats om just dagböcker på Internet. Gissa om en del skulle känna igen sig :).


20/6-01

Smulan är nyopererad, jag oroar mig för att den dödliga cancern redan har hunnit sprida sig. Det är något jag tänker på dagligdags och t.o.m drömmer mardrömmar om numera. Nalle är oxå nyopererad, men den cancern var som tur var ofarlig, men för honom lite besvärlig pga dess läge. Dessutom togs, i samma veva, två bölder bort från ena ögat som besvärade honom. Nu besvärar det hela honom än mer, då ögat har *beckat ihop* samt att han i ena näsborren hela tiden blir täppt. Det har säkert ett samband, varet från ögat rinner ned i näsborren invärtes och stelnar. Penicillin/ögonsalva verkar inte bita på *baskeluskerna*. Ja, de små liven. En olycka kommer sällan ensam är en sliten klyscha, men den kanske inte är helt fel ute? Tusenlapparna tycks få vingar!

Det finns en visa med texten - vad gör de på banken efter tre. Jag vet iaf vad en del gör före tre :). Jag smålog lite igår när jag såg att någon från föreningsbanken hamnade på min dagbokssida efter att ha sökt på orden "slicka" och "fitta", knappast en jobbrelaterad sökning? Vad besviken den personen må ha blivit! Vilket bra exempel på hur sökmotorer lever ett eget liv, kan tyckas.
Time: 06/19/01 13:11:31 MET DST
Host: webproxy1.foreningssparbanken.se
From: http://search.msn.se/spbasic.htm?MT=slicka%20fitta&UDo=se&LA=swedish&CO=10&UN=doc

Då kommer jag osökt in på en artikel jag läste igår om porrmissbruk. Den var bra bra, ur många perspektiv. En stor eloge till Mansjouren som tar detta på allvar.

Det värsta med att bli äldre är inte att
känna sig gammal, utan att känna sig ung....
Oscar Wilde

19/6-01

Det blev en riktig rundtur igår.
Bro, Rotebro, Uppsala, Almunge, Bärby, Almunge, Arlanda, Märsta, Sigtuna och så tillbaks igen. 20 mil allt som allt. Bara för att åka och vända ;) - allt är inte guld som glimmar. Nå, alltid kul att *lufta* bilen.

På Wojwojs sida står det bl.a
...det som är så viktigt, nämligen att alla åsikter tillåts att komma fram. "Fritt meningsutbyte och en allsidig upplysning" (YGL) utgör en grundlagsskyddad rättighet och är en av grundpelarna för demokratin....
Det låter rimligt, så länge man håller sig inom lagens råmärken, men se bara hur det missbrukades i Göteborg. Jag kan inte se hur man förklarar stöld och missbruk på nätet av andras privata fotografier med att det råder yttrandefrihet. Jag har även svårt att se att rena rama uthängssidor, enbart i syfte att skada, skulle vara förenat med yttrandefrihet. Men det finns på nätet hur mycket som helst, som åberopar yttrandefrihet. Några exempel nedan:

Det roliga i kråksången är att det verkar vara väldigt ensidigt det här med yttrandefriheten, från deras håll. Det mailas till abuseavdelningar och anmäls till Datainspektionen, som hittills vad jag vet har lämnat anmälningarna utan påföljd. Fågel Fenix anmäldes bara för att de angett källan till en artikel, Nahojs Veckans Pucko anmäldes, min Dagbok anmäldes, likaså Kimberleys sida och flera andra sidor har anmälts av medlemmar ur extrema mansgrupperingar, bl.a då Föräldrar i Sverige (FRIS). Undra sa flundra om inte kvinnofridskampanjen oxå anmäldes till Datainspektionen, hur som haver polisanmäldes den. Big ?. Syfte? Mail sändes á la masse i våras till Roks web-hotellsprovider, bara för att den, enligt mansrörelsen då, fysiskt innehöll en könsnedvärderande sida och uppmuntrade till att stödja den ena parten ekonomiskt. Mail sändes á la masse även till Passagens abuse för att klaga på KOBRAS hemsida för att få bort sidan (den innehöll det ovan angivna uppropet till en insamling). Jag blir kritiserad för att jag abuseanmäler/anmäler till Datainspektionen Nodaddys sida (avsnittet under Debatt), som är rena rama uthänget och till stor del består av förtal och en massa fabricerade lögner. Men hallo! Logik efterlyses? Vi kvinnor påstås sakna sådan, men jag vet inte jag :).

Jag serverar alltid min fru frukosten i pyjamasen.
Tror du hon är tacksam för det?
Inte alls - hon säger att hon hellre vill ha det i en kopp.
Eric Morecambe och Ernie Wise

18/6-01

Jag blev delvis bönhörd. Det kom lite regn igår, men alldeles för lite. Bara sex procent av världens innevånare använder Internet (TT). Resten (94%) har inte tillgång till Internet alternativt anser sig inte ha något behov av detsamma. Det är ganska tänkvärda siffor. De ger lixom en annan dimension åt det hela.

Alla Australiska män fantiserar om att ha två
kvinnor - en som städar och en som dammar.
Maureen Murphy

17/6-01

Lite regn skulle inte skada nu, torkan har varat länge. En regndans kanske ska till? Det roliga i kråksången är att många andra i vårt avlånga land tycker säkert tvärtom. På en del ställen har det regnat kopiöst, men inte här. Nada!

Det fortsätter att vara livat i luckan nere i Göteborg. Varför inte sätta in tårgas och vattenkanoner mot de ligister som enbart är ute i syfte att skada eller varför inte kalla in militär. Det är väl bättre än att polisen ska tvingas dra vapen i nödvärn. Jag avundas inte polisen som riskerar sina liv i tjänsten. Vilken annan yrkesgrupp skulle tolerera att få gatstenar kastade på sig på jobbet? Vi andra ropar på polisen. Vem ska polisen ropa på? Fast, oss emellan, den uppkomna situationen i Göteborg kommer sedermera säkerligen användas av polisen som argument i framtiden gällande resursfördelning och befogenheter in absurdum.

JFK - jag såg filmen häromkvällen. En skrämmande väckarklocka även för en svensk viking. Det är förunderligt att den inte ringt tillräckligt högt så att det amerikanska folket vaknat. Visst är det några år sedan allt detta hände. Men inte så långt ändå. jag minns fortfarande min reaktion när jag nåddes av beskeden. Jag minns min bestörtning när jag såg det på TV. Nej, jag var inte gammal. men det var så stort att allvarlet inte kunde misstolkas ens av ett barn. Det kan inte vara en tillfällighet att de två bröderna Kennedy samt M.L. King sköts. Vem, vilka var inblandade? Varför? Filmen gav en ganska trovärdig bild av händelseförloppet. Tänk om det skulle börja florera rykten om att Säpo, försvaret, några politiker samt toppar inom näringslivet hade dödat Palme via en sammansvärjning. Då skulle t.o.m ytan krusas i den lugna ankdammen Sverige och många skulle kräva räfst- och rättarting.

- Vad kallar man en attraktiv, intelligent
och känslig man? - Ett rykte.

16/6-01

Jag röstade Nej till EU. Jag tycker att Sverige ska gå ur EU. Jag anser att EU är ett enda stort penningaslukande monster, med dunkla syften och dåliga bidragssystem. Men inte ikläder jag mig rånarluva i anonymitetens sköna täcke och åker ned till Göteborg och kastar tegelstenar mot polisen, förstör butiker och restauranger utmed hela Avenyn, misshandlar oskyldiga åskådare, kastar tegelstenar mot förbipasserande bilar och kastar tegelstenar mot oskyldiga polishästar. Dessa kravaller var rena rama ligistfasonerna och skadar snarare än gör verkan. Det har kritiserats att poliserna inte hade identifierbara hjälmar i Malmö. Nu har de det i Göteborg. Ett motkrav torde vara då, för balansens skull, att alla demonstranter som ikläder sig rånarluvor ska ha ett broderat identifikationsnummer på luvan. Kan man inte stå för sina åsikter öppet och rättframt kanske åsikterna i sig inte är speciellt rumsrena.

Yttrandefriheten för privatpersoner på Internet ökade på tisdagen, allt enligt DN. Högsta domstolen friar företagaren Börje Ramsbro för att han på sin hemsida skrivit att ett par namngivna bank- och finansmän "totalt misslyckats med sina uppdrag". Jag tycker det är bra att PUL börjar ta form och framförallt att riktlinjer skapas för hur lagen ska tolkas. PUL ska inte strypa yttrandefriheten, men däremot skydda den enskilda personen. Det bör iaf vara andemeningen med PUL. Eller? Högsta domstolen har i sin dom i stället konstaterat att även kränkande eller nedvärderande yttranden på Internet ska tillåtas så länge syftet är "att informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av större betydelse för allmänheten". Högsta domstolen slår fast att offentliga personer som bankdirektörer och politiker måste tåla kritik i sin yrkesroll, även om den framförs på privata hemsidor på nätet. Här kommer gränsdragningen att bli svår misstänker jag. Vad är en offentlig person? Vad är kränkande? Vad är nedvärderande? Vad är förtal? Vad är harmlöst? Läs mer om PUL här!

Jag kan skriva att jag tycker att moderaterna är ett rövarparti - som bara ser till de rikas bästa och skiter högaktningsfullt i alla andra, för företag och föreningar är det fritt fram att kritisera. Jag kan skriva att Carl Bildt har varit, i mina ögon, en omdömeslös politiker och det är bra att han inte ställer upp i nästa riksdagsval. Att lyfta en saftig månadslön från riksdagen trots nästan noll närvaro är inte förtroendeingivande, varken för honom eller moderaterna. Däremot vore det inte lagligt enligt PUL att börja fabulera om <obs - ett hypotetiskt exempel>att jag misstänker att han är ledare för en liga som sysslar med datorintrång </hypotetiskt exempel>, enbart i syfte att misskreditera honom eller av andra outgrundliga skäl. Förtal är fortfarande olagligt på goda och självklara grunder. Datainspektionen har öppnat ett tillsynsärende gentemot Nodaddy sida. Det ska bli intressant att se utgången.

Var inte ödmjuk - så stor är du inte.
Golda Meir

15/6-01

Missa inte nästa dagboktsträff!
Oj vad många som ska med, över 30 personer anmälda redan nu. Festlokal kanske måste hyras? ;-) *vinkar till r2* Ja, jag funderar!

Är det skillnad på folk och fä? Hade detta gällt en politiker hade skampålen uppmonterats sedan länge och politikern hade redan hängts där offentligt. Inte kan det väl vara så att ansvariga på Bonniers försöker tysta ned historien? Nej, journalister ska ju vara fria och obundna, det tror jag iofs de flesta är och då borde väl ledningen föregå med gott exempel? Finns det något att gräva i, så släpp spadarna loss. Jag kan tänka mig att detta orsakat turbulens inom den egna kåren. Tänk att vilja skriva om detta och sedan inte få göra det eftersom han/hon belagts med munkavle ovanifrån.


14/6-01

Orden finns,
men de vill inte ramla på plats.
Ha en bra dag!


13/6-01

Nu är Oklahoma-bombaren avrättad!
Blev livet lättare att leva för de överlevande offren och anhöriga? Känns det bra för samhället att få hämnas och begå, i princip, samma brott? Jag tror inte det! Måhända att han var, utan tvivel kan tyckas, skyldig till det hemska brott han begått, men jag tänker på resten av de som väntar i dödscellerna. Hur många av dem är oskyldiga? Nästan 100 stycken har under de senaste decennierna frigivits, då det vid resning visats att de är oskyldiga. Hur många oskyldiga som redan dömts och avrättats vet bara Gud. Inte oväntat nog har de flesta varit färgade. Döms man hårdare då? Är beviskraven mindre?

På tal om oskyldigt dömda. Nu drar jag en parallell i absurdum. Men hur ska man tolka det faktum att löneskillnaderna mellan män och kvinnor ÖKAR i jämställda Sverige? Skulle livet vara lättare om man hette Erik istället för Erika? Det verkar iaf som om det vore mer ekonomiskt fördelaktigt. Bara det säger en hel del.......

Jag gifte ner mig.
Alla kvinnor gör det.
Nancy, Lady Astor

12/6-01

Så kom då det besked jag inte ville ha. Inte nu. Aldrig!

Utlåtande:
Vid den mikroskopiska undersökningen av insänd juvernybildning från hund påvisades en elakartad proliferation av lindrigt pleomorfa epiteliala celler vilka växer ostrukturerat i öar och alveolära formationer i ett fibröst stroma. Vidare iakttas vävnadssönderfall (nekroser) och färska fokala blödningar. Mitosaktiviteten är måttlig. Tumören är välavgränsad och försedd med en fibrös kapsel i vilken ses fokal inväxt av tumörceller och mononukleära inflammatoriska cellansamlingar.
Kommentar:
Den eftersökta juvernybildningen är en elakartad (mailign) tumör utgående från mjölkkörtelepitelet. Risk för avsättning av dottersvulster (metastaser) föreligger.

Fikonspråk, men jag förstod det sista men vet ej vad det innebär rent praktiskt. Än!


11/6-01

Ha en trevlig dag!
*kram* Annica

Äldre kvinnor är bäst. De tror alltid
att de gör det för sista gången.
Ian Fleming

10/6-01

Jag tog stygnen på Smulan igår. Det var lite pilligt, men efter lite möda gick det bra. Jag tar inte stygn varje dag precis, så jag kände mig ganska osäker på hur jag skulle tackla det hela. Smulan tyckte nog bara att det var skönt, en halvtimmes extra *pillande, smekande och klämmande* i kärleksfull form tackar inte en kelsjuk hund nej till. Det sägs att lugnt, avslappnande kel med hundar ökar människans livslängd. Då må jag leva i hundra år!

Feministbluffen!
"Kvinnor ska inte tjäna lika mycket som männen enligt honom". Jaha? "Kvinnornas läslusta fördärvas av hormoner"? Jaså? "Och eftersom kvinnor av rent fysiologiska skäl måste lägga mer tid och kraft på barnafödande har de färre effektiva karriärår". Pappaledighet har jag för mig att det finns något som heter? "Män blir attraktiva mer genom makt och pengar, mindre genom utseende. Det är alltså viktigare för gruppen män att investera tid och kraft i karriären". Önskedrömmar? Vem har du blivit ratad av? Surt sa räven om rönnbären? Eller? Ursäkta om jag låter ironisk, men det går knappast att undvika. Jag kan inte ens ta hans skriverier på allvar. Men tyvärr finns det väl en och annan som gör det. Längre än så har vi inte kommit i våra jämlikhetssträvanden.

Gör aldrig som din granne gör.
Dra istället ner honom till din egen nivå.
Det är billigast så.
Quentin Crisp

9/6-01

Jag var och klippte håret igår, men bara topparna :). Fegis? Javisst! Nu sitter ju inte min styrka i mitt hår, men ändå......Det var ett tag sedan jag hade ett sådant vackert hår som på denna bild. Nu är det mer grått än rött, samt betydligt kortare. På tal om bild, kika in under Dagens bild. Gosedjur och jag är en bra kombination. En ny vovve har tillkommit i familjen :). Jag har gått och sneglat på den i affären ett bra tag, men häromdagen slank den med i kundvagnen. VaFan, pengar är till för att användas och när man inte behöver snåla med dem så.....tids nog så.....säger jag efter att ha läst orangefärgade kuvertet :). Det är inte mycket man har att se fram emot.

Bilden? Jo, den ja - den har några år på nacken, men jag ville inte bli plåtad utan bad dem ta ett gammalt fotografi från något pressarkiv. Jag känner mig stolt över att nämnas i samma andetag som SAS-Carlzon, Birgersson, Carl Bildt och de andra välrenommerade *gubbsen* i tidningen Industry Standard Sverige. Jag är än mer stolt över att anledningen till att jag hamnade i detta celebra sällskap är att många tydligen hade uppgett att de tyckte jag platsade där, när tidningen efterfrågade förebilder och kända namn. Synd bara att inte någon/några fler kvinnor togs med som exempel. De finns! Inget tvivel om den saken. Kika på OPK:s berömda lista.

Mången man kan tacka sin första fru för sin
framgång och framgången sin andra hustru.
Jim Bachus

8/6-01

Tobaksbolaget Philip Morris ska enligt domstol betala över 60 miljoner till en man i USA, samt 30 miljarder i böter - det spelar roll nog ingen roll om det skrivs i dollar eller kronor - fantasibelopp hur som haver. Han lider av rökrelaterad lungcancer och hävdade i sin stämning att han inte vetat att det var farligt att röka samt att Philip Morris har lurat honom med sin coola reklam. Hur dum får man vara? Visst, jag beklagar att mannen har fått lungcancer. Det kan inte vara roligt att vara medveten om att ens dagar är räknade. Men å andra sidan torde vem som helst som rökt två paket om dagen i över 40 år löpa stor risk att dö i en lungrelaterad sjukdom.

Långt innan jag var lyckligt omedveten om de avarter och mörka krafter som finns inom mansrörelsen, skrev jag detta i Reloaden den 25/10-98.
---------------
Barn vet jag att folk använder som *slagträ* och att de far illa vid skilsmässor. Dock inte jämt, som tur är försöker ju föräldrarna för det mesta att hitta en för barnet passande lösning. Men... Läste just om en kille på 11 år som återigen skulle tvingas till sin mor fast han helst av allt här i världen vill bo hos sin pappa. Snacka om övergrepp på ett barn som så tydligt visat vad han vill. Vilken bild ska han få av samhället? Varför tar alltid myndigheterna för givet att modern ska ha vårdnaden med automatik? Är det för att kompensera för alla de misstag de gör åt andra hållet? Då de ger umgängesrätt åt en olämplig far mot barnets och moderns vilja. Ibland undrar man om de helt sonika kastar tärning om beslutens utslag!
---------------
Jag läste artikeln När blir pappa en pappa. Ett mynt har alltid två sidor. Inget är antingen svart eller vitt. Nu vet jag att de flesta föräldrar klarar av sin föräldraroll och ser till barnets bästa. Men inte alla. Denna artikel var ett bra exempel (under förutsättning att angiven fakta stämmer) på när den ena föräldern inte klarar av sin föräldraroll, utan tycks vilja fjärma barnet och utestänga den andra föräldern, utan egentlig orsak. Här kan vi tala om barnens rätt enligt föräldrabalken. Det vore intressant att få statistik, officiell sådan, på hur vanliga dessa fall är. Här kan föräldrabalken vara, som den nu är utformad, ett bra verktyg.

Men det finns som sagt en annan sida av myntet, en sida som tyvärr förnekas av dem som borde bejaka detta faktum - för barnens skull - om det nu inte bara är munväder detta med att det är barnens bästa man värnar om. Det finns det motsatta förhållandet då det närmast är barnets rätt att slippa träffa den ena föräldern, ibland bägge. Visst kan det låta hårt. Men bara för att man avlat ett barn är man inte med automatik en lämplig förälder. Merparten av de par som separerar kommer som sagt överens om vårdnad, boende och umgänge. Statistik visar att fyra kvinnor av tio utsätts för våld eller hot om våld av en man de har eller har haft ett förhållande med, samt att även barnen ofta utsätts för misshandel av dessa män. Var tionde flicka utsätts för incest. Tar man hänsyn till detta så förstår man att det ofta kan finnas anledning att göra utredningar för barnens skull. Det vore intressant att få statistik, officiell sådan, på hur vanliga dessa fall är. Här är definitivt inte föräldrabalken, som den nu är utformad, ett bra verktyg.

Så, summasummarum...den som är lite logisk, ser som jag att det föreligger ett motsatsförhållande här. Varför inte koncentrera sig på problemet? Lösningen är inte AGV - Automatisk gemensam vårdnad. Hur ska en föräldrabalk utformas som tar hänsyn till bägge *sidorna av myntet*?

Äktenskapet är stiftat i himlen,
fast det är ju åskan och blixten
också å andra sidan.

7/6-01

Sila mygg och svälja kameler.
Sila mygg och svälja elefanter.
Det är frågan. Vilket är korrekt?

Jag beställde böcker för ett par tusen pix igår. Jag har fått meddelande om att jag antagits som reserv, dock inte bättre än som 12:a. Jag har inga större förhoppningar om att det räcker, det är bäst så, desto större blir glädjen om det räcker hela vägen fram. Men för att vara på den säkra sidan har jag beställt lite faktalitteratur som tar upp ämnet journalistik. Även om....så skadar det aldrig :). Jag tänkte tillbringa sommaren med att förkovra mig även i andra ämnen. Jag har börjat läsa Jakob Nielsens bok - Användbar webbdesign. Fast än så länge är boken en stor besvikelse, det han säger/skriver är för mig rena rama självklarheterna - utan att ha titeln webbguru. Men vem vet, ett eller annat guldkorn kanske kommer, så småningom - den som väntar på något gott. Jag smålog lite åt termen "HTML-programmering" på sidan 29 och hoppas att det är översättaren som klantat till det, annars går skam på torra land. Är det någon som har orginalet på engelska? Det vore kul att kolla.

Tjenna era as.
Ni borde dö.
Fan vilken kass sida.
Ha ha ha ha ha.
Din subba.
Detta ovan upprepades minst 165 gånger på klotterplanket. Lite ensidigt budskap :). Snacka om att ödsla energi på CTRL+C och sedan CTRL+V.....tja, har man inte vettigare för sig, så.... Sidan som avsågs var nog Kvinnor på nätet. Töreboda kommun fick ett mail av mig, inte tu tal om annat. Man måste säga ifrån, även om det kan synas ganska meningslöst. Men, den som tiger samtycker.

Jag har med ena ögat/örat då och då följt rättegången mot Alcalá. Bevisningen mot honom verkar vara överväldigande. En del verkar ha det svårt att handskas med sanningen. Varför känns det igen? Åklagaren har krävt två års fängelse men förvarsadvokaten tycker att Alcalá ska få vård om han befinns skyldig till bedrägerierna. Men om han befinns oskyldig? Ska han likväl ha vård då?

I used to be SO damned nice,
then I grew up, grew a spine,
and most thankfully, grew a BRAIN.

6/6-01

Skitsnack, kränkningar och påhopp!
En intressant artikel. Visst är det ett uppenbart problem. Jag anser dock fortfarande att Datainspektionen stundtals silar mygg och sväljer elefanter. Jag tänker närmast då på Bodil som snart ska upp i hovrätten för att hon skrev att kollegan stukat foten. Du kan läsa mer om hennes fall på www.pul.nu.

Nationaldag? Jaha, det var ju idag det. Dålig timing! Jag ska in till stan idag, en kort sväng. Jag hoppas inte att det blir stopp i trafiken pga flaggviftande nationalister.

Vad är en vuxen? Ett barn uppblåst av ålder.
Simone de Beauvoir

5/6-01

Ha en trevlig dag!
Take care!

Förr i tiden gifte man sig när man lärt känna
varann, idag skiljer man sig av samma skäl.

4/6-01

Pingst, hänryckningens tid.
Hur har det varit med dito denna helg? För min egen del tycker jag att vädret sätter sina käppar i hjulet :). Jag har mest hängivit mig åt att sova, läsa, glo på dumburken och slöa.
Norstedts stora svenska ordbok
hänryckning subst. ~en
(tillstånd av) oemotståndlig förtjusning och ofta njutning:
de dansade i vild ~ spec. i relig. hänseende pingsten, ~ens tid
Norstedts svenska synonymordbok
hänryckning hänförelse, begeistring, entusiasm, extas, trans

Får ni ett mail där ni ombedes ta
bort en fil i Windows - SULFNBK.EXE.
Make sure the find box is searching the C-drive.
Type in; SULFNBK.EXE
Ignorera detta mail. Någon behagar skämta. Detta mail sprider sig likt ett virus. Tar ni bort denna fil börjar Windows att fungera än sämre än normalt :). Nej, skaffa ett bra antivirusskydd istället.

För att återknyta till vad Kjell skrev i Kommentera-boken. Talibanregimen i Afghanistan har gett order om att kvinnorna numera ska ikläda sig tältliknande kläder. Regeln om att kvinnorna måste bära slöjor har funnits länge, men det räcker tydligen inte. Slöjorna anses ha blivit för vågade? Numera är ett löst hängande tältliknande plagg som döljer allt det enda som är tillåtet. Att detta åtlyds ska religionpolisen kontrollera. Varför behöver inte männen dölja sina kroppar i slöjor och tält? Om vi nu ska hårddra det hela.

Varför är ett batteri bättre än en man?
Batteriet har i alla fall en positiv sida.

3/6-01

Jag såg reprisen på Uppdrag Granskning. Ämnet var försöket att få dem som dömts för styckningen av Catrin da Costa frikända. Det var många turer hit och dit. Ett helt års mediadrev i press och inte minst i TV3, med konspirationer och falska spår - som enligt polisen ändå var klockrena och blytunga - slutade i intet. Oskyldiga män förhördes och utsattes för kränkande behandling. De som startade upp detta var en trojka bestående av journalisten Guillou, kriminologen Persson samt poliskommissarie Åström.

Varför kollades aldrig mannen upp som var den sista (enligt honom själv) som såg henne i livet? Flera gånger nämdes en polis som känner en av de fällda läkarna? Varför hördes aldrig han om denna roll? Snurrigt var det! Hur kunde hemliga detaljer läcka ut till pressen? Varför skuldbelades människor innan ens deras fall prövats? Satt de i jaktstugan måhända :) och fabulerade? Var det en slump att de fällda läkarna lade in sin resningsansökan sedan i december 1999?

Jag kan ana ett samband med Guillous *bimbo-attack* mot programledaren i Uppdrag Granskning och detta inslag. Det måste kännas obehagligt av honom att offentligt få byxorna nedragna på detta sätt. Jag har alltid gillat honom (gör det fortfarande) och beundrar hans patos, men nu vet jag inte vad jag ska tro längre. En illusion fattigare? Alla kan vi begå misstag, göra felbedömningar, bli vilseledda av andra, men att inte kunna erkänna detta är patetiskt.

Erfarenhet är en bra lärare som
skickar svinaktigt dyra räkningar.
Minna Antrim

2/6-01

Pappornas mål - makten över familjerna!
Mannen måste återta sin plats i familjen, detta anser faderskapsrörelsen i USA. Mannen måste få mera makt? Kvinna - ställ dig vid spisen och föd dina barn, typ! Det är tydligen stor skillnad på mansrörelsens egentliga åsikter och de som förs fram offentligt. Jodu....det har man nog märkt, även i den spirande dito i Svedala. Jag skulle nog vilja påstå att det är stor skillnad på de aktioner som utförs i det dolda och vilka som utförs i offentligt - oxå. En del grupper tar avstånd (offentligt mot myndigheter) från allt våld, men det är annat ljud i skällan internt, samt på nätet. Utåt låter det så vackert och fint, barnens bästa ska vara i centrum. Men handen vid hjärtat, en del har nog helt andra skäl. Denna artikel, som publicerats i tidningen Enastående nyheter, knyter även den an till detta.

Osökt kom jag då in på detta! En man, efterlyst av polisen och som riskerar fängelsestraff, tvingar sin son från ett tryggt hem på Gotland. Vad får pojken för framtid? Är detta verkligen att se till barnets bästa? Eller är det ett offer på altaret, i Faderns heliga namn?

På tal om Faderns heliga namn.
Jens Orback blev intervjuad om vårdnadslagen av tidningen Bang, han anser - "att genom att ha gemensam vårdnad för alla så slutar män att slå på sikt". Enkel förklaringsmodell. Det fanns en tid, inte för så länge sedan, då mannen hade en oinskränkt makt över familjen. Kvinnan hade inget att säga till om, var inte myndig, hade inte vårdnaden om barnen, hade ingen rösträtt och hennes enda roll i livet var att producera mannens barn. Inte var problemtiken med kvinnomisshandel mindre på den tiden.

Det finns vedertagen statistik från SCB på att 93% av alla separerade barn till gifta föräldrar har föräldrarna gemensam vårdnad om. Och gällande barn till separerade sambos var siffran 81%. I Sverige separerar ungefär 30 000 föräldrapar (1998) varje år, vilket innefattar runt 50 000 barn. De flesta av dessa par lyckas, trots sin separation, lösa frågan angående vårdnad, boende och umgänge själva, andra med hjälp av samarbetssamtal. Frågan kommer då med automatik vad felas i de andra fallen? Det är ofta mödrar tvingas att medverka till barnens umgänge med en far som ex. både barn och moder är rädda för. Det förekommer fall där mödrar tvingas medverka till barns umgänge med fäder, som tidigare har utsatt barnen för grova övergrepp. Några "umgängesvägrande" fäder tvingas dock inte till umgänge med sina barn, vilket inte går ihop med orden om att umgänge med bägge föräldrarna i stort sett alltid är att föredra. Att bolla med begrepp som umgängessabotage utan att utreda hur utbrett det är samt vad som föranleder det faktum att föräldrarna inte kan samarbeta i vårdnadsfrågor är inte seriöst. Det är alltid två som träter är ett gammalt slitet uttryck. Varför kan de inte samarbeta? Är allting alltid moderns fel? Vi måste utgå ifrån att det faktiskt är ett verkligt problem att föräldrar inte kan enas. Problem i samarbete kring barnen är sällan så enkelt att det bara rör sig om skilda uppfattningar utan är oftast mycket djupare än så. De verkliga förlorarna är barnen. Barnen hamnar i de fall samarbetsproblem uppstått mitt i en djup konflikt som ofta fortgår genom hela barnets uppväxt om inte problemen kan lösas på ett för alla adekvat sätt.

Enligt föräldrabalken ska föräldrarna idka omsorg om sina barn. Den omsorgen kan bestå i att låta barnet slippa träffa personer den mår dåligt av att träffa, tråkigt nog kan detta stundtals vara en av föräldrarna. Vad gör en förälder som ser på sitt barn att det inte mår bra av umgänget? Vad gör en förälder när inte samhällets resurser inte räcker till? Vad gör en förälder när inte rättsväsendet ser till barnets bästa? Några sanktioner mot de föräldrar som vägrar ta ansvar, utöver det rent ekonomiska, finns inga planer på att införa. Då plötsligt ses inte umgänge som något som måste till för "barnets bästa". Det är här logiken brister och det blir mycket klart och tydligt att det inte handlar om barns rättigheter lika mycket som det handlar om fädernas rättigheter.

Första gången Adam hade en
chans skyllde han på fruntimmer.
Zsa Zsa Gabor

1/6-01

Vemod!
Semester.
Lustig kombination?
BTW - jag missade Kalla fakta igår.
Någon som vet när det går i repris.

Äldre kvinnor är som gammal strudel,
skorpan är kanske inte länge så
förtjusande men innanmätet har
äntligen kommit till sin rätt.
Robert Farrar Capon

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1