Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens börjanDetta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till mitten av månaden. ---->

31/7-03

Mailen strular.
Flera mail har bara försvunnit ut i det blå.
Uppkopplingen strular.
Funkar finfint i några minuter för att sedan bli trög som sirap och sedan dö.
Intrångsförsök á la masse.
Har alla hackers koncentrerat sig på just min dator?
PayPal strular.
Jag har försökt aktivera ett konto nu i flera dagar.
En olycka kommer sällan ensam. Eller hur var det nu?
Trött är bara förnamnet.
Tur att inte efternamnet är "Paranoid" :).

Att ge kvinnorna rösträtt ter sig motbjudande
för instinkter som har sina rötter djupt i
naturens ordning. Det är mot allt mänskligt
förstånd, det strider mot allt vad erfarenheten
lärt oss och allt vad sunda förnuftet bjuder.
Tidningen New York Times 1915

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
31/7-98
"Var och klippte mig igår, bara lite, lite grann :). Hatar frisörer, men har lärt mig att gå oftare och oftare för att iaf se till att håret är välvårdat *ler*. Hon (i min ålder) berättade att hon skaffat dator för att sköta sin bokföring hemma. Aha, sa jag - då ska du väl skaffa en Internetuppkoppling? Varför det? Jo, började jag ... i all välmening skulle jag berätta vad jag tyckte vad bra på nätet. Men man har blivit så *nördad* att det var inte det lättaste att få henne att begripa finesserna :-). Eller kanske efter det samtalet en stillsam undran? Är _det_ finesser? Mailinglistor! Va - menar du att du sitter och skriver *brev* till helt främmande människor? Du känner ju tydligen inte dem? News! Diskussionsgrupper? Diskutera via *brev*? Diskutera vad då? Hemsidor! Funkar lika bra med direktreklam för att marknadsföra mitt företag. Surfa? Har hört att det bara finns massa porr och skräp på Internet. ICQ! ???? Mail! Det finns ju telefon? Förresten kostar det ju bara en massa pengar!" Vete sjutton om hon inte hade rätt.
Läs mer: =>

31/7-99
"Saxat ur Computer Sweden:
Nättidningen Wired News rapporterar att redan vid 35 års ålder kan karriären vara slut för programmerare och systemvetare. Jobberbjudanden sinar! Inga kallelser till anställningsintervjuer! Denna ungdomsdyrkan slår alla rekord! Bu och bä! Upp till kamp emot åldersfixeringen! Bullshit att ålder med automatik innebär att man är *out of date*! De biter sig själva i svansen! Förnuftiga *youngster* kanske inser att denna bransch är övervärderat och snedvriden om de fattar att de själva om några år är färdiga för soptippen."
50 år? Glöm allt!
Läs mer: =>

31/7-00
"Jag vaknar lika tidigt som vanligt fast jag är ledig. Det retar mig lite :). Men värre saker finns att reta sig på..."
Läs mer: =>

31/7-01
"Morbida tankar idag! Vet du om att du ska dö en vacker dag? Fånig fråga kanske du tycker :-). Det ska ju alla, någon gång..... Visst! Det är det enda vi vet med all säkerhet är att vi kommer att dö, vare sig vi vill eller inte. Agerar du därefter? Har du tecknat en livförsäkring? En livförsäkring som ser till att dina efterlämnade får en chans att klara sin ekonomiska standard, trots ditt frånfälle? Har du talat om/skrivit ned hur du vill bli begravd? Har du skrivit testamente? Vet dina anhöriga om du vill donera dina organ? Vad ska hända med dina hemsidor, om du nu har sådana ute på nätet? Det sistnämda är det enda jag har oavklarat. Du som inte har något avklarat, beställ Vita arkivet - kostnad 0 kronor." Vita arkivet hittar du hos Fonus.
Läs mer: =>

31/7-02
"Det blir bara svårare och svårare, för varje gång. Efter Smulan blir det nog inte fler hundar. Inte som det känns nu. Skit var det förr, fast jävligare var det desto värre sen. Men så här jävla sämre har det ta mig fan aldrig varit dåligt." När jag skrev detta visste jag inte om att Smulan skulle gå bort i april i år. Den smärtan jag kände är 2002 var en fis i rymden mot det jag kände nu i år. Inga mer hundar, på ett braaaaaaaaaaa lååååååååååååååååångt tag.
Läs mer: =>


30/7-03

I dag är det ett år sedan Nalle fick somna in. Det smärtar än. Att sedan Smulan inte fick leva så länge heller var än värre. Det är fortfarande ett öppet sår, som varar och inte vill läka. Hon blev akut sjuk och fick somna in den 25 april i år. Det är så tomt hemma. Det är lika tomt i mitt hjärta och tillika i min själ. Jag känner det när jag träffar andra hundar. Då märker jag än mer hur illa ställt det är, egentligen. Men jag vill inte skaffa någon ny hund. Jag varken vill eller kan ersätta dem jag förlorat med en ny. Det vore inte rättvist mot den nya hunden. Nej, det lär dröja x antal år innan jag skaffar en hund. Nej, nu slutar jag. Jag började gråta när jag skrev detta ovan. Nu går jag och drar täcket över mig och gråter färdigt. För i dag.

Kvinnans värld är hennes make,
hennes familj, hennes barn och
hennes familj. Vi anser det är fel
när hon tränger sig in i mannens värld.
Adolf Hitler c.a 1940

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
30/7-98
"Tokdårar! Skulle åka och handla cigg och tidningarna. Kom bara hem med tidningarna :). Riksbrist på cigaretter! Jajaja, värre saker finns väl, men _lite_ irriterande. Annars var gårdagen en klart tråkig dag. Regn! Ingen lust att göra något! Jo, lite gjorde jag. Hatar när folk bryter löften, oavsett vad det gäller. Nåväl - den som bröt sitt löfte till mig blev varse om att jag står vid mitt ord - *fuck* with me, and I *fuck* with you. Typ!"
Läs mer: =>

30/7-99
"Kycklingarna har nu förpassats ut (från datarummet) i hönsgården bakom en provisorisk inhägnad så de stora hönorna inte ska skrämma skiten av dem. På tal om skit :). Det var därför jag slängde ut dem med buller och bång igår. De äter som fan och det som kommer in ska ut. Jag säger bara _skit_ luktar om det så är från kycklingar eller andra levande varelser, vare sig från analen eller oralt ;). Ser fram emot en två veckors härlig semester nu, yeah yeah....det _ska_ bli skönt."
Läs mer: =>

30/7-00
"Ha en bra dag!"
Läs mer: =>

30/7-01
"Ha en underbar dag! *kram* Annica"
Läs mer: =>

30/7-02
"R.I.P
Nalle med ålderns värdighet

14.45 idag somnade han in."

Läs mer: =>


29/7-03

Jag tappade bort mina halvljus på bilen. För x antal veckor sedan slutade de att fungera, bägge två. Jag tycker inte det var länge sedan jag bytte glödlampor? Men nu är det fixat, varde ljus – nu när skymningen börjar falla tidigt syns jag. Att bara köra på varselljus är väl inte att rekommendera :). Inte ens lagligt vill jag påstå.

Jag missade Stones. Jag var helt off, jag hade inte ens fattat/hört/noterat att de skulle spela i Sverige. Jag hade velat se dem. Frågan är om de kommer igen. De är inte unga de heller :). Lova att hojta till i god tid innan, om det nu blir en sådan. Stones präglade hela min tonårstid. Stones, Animals och Beatles. Elvis – släng dig i väggen :). I den äldre tonåren blev det Bob Dylan. Nu? Nada. Jag lyssnar aldrig på musik. Jag köpte ju en grammofon för att lyssna på mina gamla vinylskivor. Men den står och dammar igen. Jag köpte en radio/CD-spelare till bilen. Den har rostat igen. Jag föredrar tystnad.

An empty heart is like an empty life
I said an empty heart is like an empty life
It makes you feel like you wanna cry
Like you wanna cry like you wanna cry

Rolling Stones

Det sägs att ensam är stark.
Men vad hjälper det att vara stark när man är ensam.
Okänd

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
29/7-98
"Nåväl - föredrar Volvon, eller traktorn som jag brukar kalla slagskeppet för (ja, den låter som en sådan). Kommer så väl ihåg första gången jag skulle ratta den nyinköpta bilen. Jag är kort i rocken och såg inte vart flyglarna slutade, det gör jag inte nu heller men *who cares*? Man känner om det tar emot ;-). Trodde väl aldrig att jag skulle fastna i Svensson-fällan och skaffa Volvo? Men jag förstår dess populäritet nu. Drömmer om att lacka om den, tiger-gult :), gärna med motivlack på en tiger. Gärna en personlig namnskylt oxå." Den personliga skylten "A TIGER" hamnade på min nya Skoda Felicia istället.
Läs mer: =>

29/7-99
"Tjoflöjt! Ids inte skriva något! Fast jag behöver nog inte ha dåligt samvete, jag kan _kalla_ mina dagbok för en reload eftersom den uppdateras dagligen. Sedan kan man ju ifrågasätta meningen med alla uppdateringar :). är det bara *nonsens* eller något läsvärt? Det är nu inte upp till mig att bedöma. Hur som haver. Ha en bra dag :). *kram* Annica" Ja, man kanske skriver för döva öron/ögon?
Läs mer: =>

29/7-00
"Jomenvisst! Så det kan bli när inte haspen är på. Välkommen ut i verkligheten.
HAN BYTTE KÖN - NU VILL HAN BYTA IGEN
Mannen Mehran, 25, bytte kön och blev kvinnan Maryam. Nu vill Maryam opereras igen och bli Mehran.
– Först trodde jag att jag skulle vänja mig som kvinna. Men livet här i Iran har blivit så plågsamt och outhärdligt som kvinna att jag vill ha ett nytt könsbyte. Kvinnor i Iran måste alltid bära en vid lång kappa, och de måste alltid täcka huvudet när de går ut. De hindras också att hyra bostad eller resa utomlands utan tillstånd av en manlig släkting. saxat från Flashback som i sin tur saxat från Aftonbladet."

Läs mer: =>

29/7-01
"Tack för omtanken, det känns skönt att veta att andra bryr sig, *kramar om*. En del människor är så rara och underbara, det är ett privilegium att ha fått möjligheten att lära känna dem, om än så bara via nätet."
Läs mer: =>

29/7-02
"Nalle lever i sin egen lilla värld nu. Jag tror inte han har ont, men han sover bort sitt liv. Han har inte kunnat hålla sig inomhus. Två gånger i helgen har han bajsat i hallen, utan att ens säga till att han vill ut. Han kanske redan trodde han var ute? Han som aldrig, aldrig någonsin har förolyckats inne förut. Han verkar se dåligt och höra illa, eller så är han bara senil. Det är dags. Ett långt liv har han haft. Det kan ingen ta ifrån honom."
Läs mer: =>


28/7-03

Jag ser fram emot lördagen. Må det bli fint väder bara :). Annars? En slitig helg. Att jobba natt funkar, men jag skulle nog föredra att jobba dag. Det är svårt att sova på dagen. Jag sover bäst på natten. Nu när jag inte längre har hund har mitt incitament för att jobba natt försvunnit. Vi får se hur det blir. Allt brukar lösa sig i slutändan.

Kort notering idag. Men storleken har ingen betydelse. Var det inte så?

Ju mer jag ser av män,
desto bättre tycker jag om hundar!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
28/7-98
"Just nu skäms jag över att vara svensk, med tanke på det som händer bl.a i Klippan och Gimo. Skinnhuvuden trakasserar invandrare. Dj*vla rasister! Dj*vla nazister! Ni som säges värna om den svenska flaggan, GÖR DET DÅ men på rätt sätt. Visa att vi svenskar är ett folk med ett öppet sinne, ett folk som inte är rasister, ett folk som inte brukar våld och ett folk som behandlar ALLA lika, oavsett kön, ras och/eller ålder."
Läs mer: =>

28/7-99
"Jag vet att vädret har varit orättvist i Sverige, en del har fått mycket regn men här på plaza de lá Mineborg kan jag konstantera att sommaren varit över ALLA förväntningar - till och med mer än vad som önskats :). Nå, efter nästan 7 veckors torka med bara två korta lätta regnskurar kan jag konstantera att jag nu har gett upp. För att inte deppa ihop helt har jag bestämt mig för lite omvänd negativism - att försöka få det att upplevas som positivt istället. Men...men...jag vet inte om jag lyckats *skrattar lite sorgligt* och sneglar mot himlen genom datarumsfönstret. Nå, nästa vecka börjar min semester och jag blir _inte_ deppig om det regnar i 14 dagar i sträck :)." Listan som jag gjorde var smårolig att göra. Visst kan man alltid vända allt till något positivt.
Läs mer: =>

28/7-00
"Problematiken för de importerade kvinnorna. Ja, problematiken finns även om de flesta män tar god hand om sina importerade kvinnor. Kvinnorna kommer från Thailand, Afrika och andra länder där jämställdheten inte alls är i paritet med Sverige. Det är väl detta som är kärnpunkten? Icke jämställda förhållanden? Detta har jag skrivit om förut i min Reload och det kanske är dags att ta upp det igen? Det finns män som notoriskt utnyttjar detta med att importera kvinnor, de slänger ut/förkastar kvinnan innan de två åren har gått då hon kan ansöka om permanent uppehållstillstånd. Ja, för att resa tillbaks är det sällan fråga om för dessa kvinnor. Oftast lider de i tysthet, inget annat alternativ finnes för deras del. Jag har föreslagit att ett centralt register ska etableras för att kunna fånga upp dessa män som importerar gång efter gång. Män? Ja - finns motsvararande företeelse hos svenska kvinnor? Frågan jag ofta ställer mig är "vad felas dessa män"?
- De är bara ute efter en billig hushållerska?
- Inga andra kvinnor vill ha dem?
- De kan ej hantera en självständig kvinna?
- De njuter av att ha makten över kvinnan?
Fördomsfulla tankar? Kanske det? Vem vet? Vet du? Vet de? Vet någon?"
Vill någon veta?
Läs mer: =>

28/7-01
"Civil olydnad! Ett luddigt begrepp. Jag tycker att allt som inte ryms inom gällande lagstiftning går *fetbort*, ex. alla dessa våldsamma kravaller som utföres av människor som säger sig vilja protestera - men det framgår aldrig riktigt mot vad."
Läs mer: =>

28/7-02
"Jag sov mig igenom hela gårdagen."
Läs mer: =>


27/7-03

Jobba och sova.
Sova och jobba.

Ja, vad säger man? Nu ska kakor förbjudas, om inte mottagaren vill ha dem. Det finns redan idag möjligheter för den enskilde att blockera dem, om de nu inte gillar dem. Varför lägga energi på att lagstifta? Jag tycker nog det finns andra saker på nätet som är i mer behov av lagstiftning än kakor.

Den som endast lever för sig själv
hatar ingenting så mycket som att vara ensam med sig själv.
Blaise Pascal

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
27/7-98
"Skrattade gott när jag läste en intervju med Gerda Antti igår. Frågan var: En del feminister säger att om kvinnor styrde världen skulle vi slippa krig.
– Nej, det tror jag inte. Om de här kvinnorna tror att kvinnor är så himla kloka skulle de väl uppfostra sina pojkar annorlunda. Så det där är bara skitsnack."
Inget tjafs här inte ;).
Läs mer: =>

27/7-99
"<snip snapp snorum>
Jag läser precis din sida om javascript http://www.atiger.pp.se/dok/javatext.html och undrar, när du skriver såna här texter, kommer de bara rätt ut eller måste du slita håret över formuleringar mm? Texten om javascript är nämligen lysande! Ingen kan förklara så bra som du. Min enda kritik mot din html-guide är att den är en smula för grundläggande för min smak. Men om du lägger ut bra länkar till andra sidor med mer avancerat innehåll så gör det ju inget. Förresten är du en grundsten i min egna internetutbildning! Jag har fått ett kommerciellt uppdrag hittils så det måste vart en hyfsad utbildning i alla fall!
</snipp snapp snorum>"
Jag beskriver min känsla av att inte synas som människa. Jag finns, bakom alla dessa ord som guiden innehåller.
Läs mer: =>

27/7-00
"Är det inte sorgligt? En del tjejer har tagit så illa vid sig på Fågel Fenix anslagstavla pga föreningen FRIS framfart där så att Katinka har tvingats lägga in en förklaring på http://www.fagelfenix.net/Forum/Board/info.shtml för att lugna ned dem. 81 inlägg av W/C - det var inte illa. Jag säger som Katinka - då är det inte en dialog utan snarare en monolog. Jag skrev om den svenska porrsajten häromdagen och av anledning av det så inkom Bengt med ytterligare en länk till en annan svensk porrsajt som hade barnpornografiska noveller. Jag sände ju ett mail till bägge och vad jag kan se har de rensat upp det värsta. Det lönar sig att säga ifrån direkt till ägaren av sajten utan att gå via *mellanhänder*. De flesta är förhoppningsvis seriösa och de flesta ogillar barnporr per default skulle jag tro."
Läs mer: =>

27/7-01
"Det här viruset som går nu driver mig till vansinnets brant :(. Jag bävar även för den dagen då folk kommer hem från semestern, börjar klicka på alla bifogade filer som de fått och viruset kommer antagligen att sprida sig än mer...... Mail efter mail fyller min inbox. Med små eller större bifogade filer, KASSA RAP BOOKINGEN.xls.pif, Novellanalys av Sture Dahlströms novell.doc.lnk och/eller *you name it*. När man som jag sitter på modem så tar det tid att ladda hem filerna, bara för att sedan konsekvent markera dem och trycka på Delete. Jag klickar inte på attachments (från vem det än månde vara) och jag hoppas att alla andra slutar med att göra detsamma. Den dagen, må den komma snart, skulle sådana här skitvirus sluta spridas. Jag orkar inte ens trycka på Reply längre och skriva kort - Din dator är infekterad av virus. De gånger jag gjort det har jag bara fått -"Goddag yxskaft-svar". Nej, nu ska jag inte gnälla. Jag tycker hur som haver synd om alla som drabbas." Numera slipper jag dylikt.
Läs mer: =>

27/7-02
"Intet är som väntans tider, sägs det. Det stämmer inte alltid." Detta skrivet med sorg i hjärtat. Beslut om att låta Nalle få somna in hade tagits och nu väntade vi på att vår veterinär Monica Stavenborn skulle komma hem och låta Nalle få somna in.
Läs mer: =>


26/7-03

Om man vill jobba med barn har jag för mig att man måste visa upp intyg på att man inte förekommer i polisens register. Det borde nog kanske vara ett kriterium för fler jobb. Jag läste om den unga kille som lurade skjortan av en handikappad man. Hade han kollats hade han aldrig anställts, då han förekom i belastningsregistret. Visst kan det tyckas att om man har sonat sitt straff ska man kunna få börja om från "noll" igen. Det är en svår nöt att knäcka. Men oftast är det så att en gång ofta blir fler gånger.

Det jobb jag själv har krävde, innan anställning, att jag var tvungen att klara alla de kontroller som företaget krävde – koll i polisens och säpos register, samt krav om att vara "medborgeligt pålitlig" – och det är i och för sig rimligt. Det är ett ansvarsfyllt arbete, som kan missbrukas av en person med icke rent mjöl i påsen. .

Varför dessa rader ovan? Jo, jag läste i DN om mördaren och rånaren som blev invald i juristkommissionen. Den 2 juli i år deltog den 29-årige mannen från Stockholm i det uppmärksammade rånet mot en värdetransport i Blekinge. Efter att mannen hade öppnat eld mot polisen blev han själv skjuten till döds. Han studerade till jurist. Det är tydligen väldigt populärt hos kriminella att studera juridik. Kan det ha att göra med att de på något sätt vill dra fördel av det i sin fortsatta kärriär på fel sida av lagen?
– Vi har inte haft några rutiner för att kontrollera om styrelseledamöter begått brott, medger Joakim Nergelius, juridikprofessor och ordförande i Internationella juristkommissionens svenska avdelning, ICJ-S.
– Det tror man ju inte om juriststudenter, kommenterar Nergelius, som själv tyckte att Göransson gav "ett mycket seriöst intryck".

Osökt drar mina tankar åt ett annat håll.
Poliserna försökte mörka att deras chef köpt ett fnask. Dessutom ertappades han på bar gärning, som det så vackert heter. Ja, tilliten till rättssystemet skadas av detta och det faktum att juridikstuderande i sig själva är eller varit brottslingar.

Vi slutar inte att göra dumheter för att vi blir gamla,
men vi blir gamla när vi slutar göra dumheter.
Hugo Wiener

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
26/7-98
"Igår sov jag, sov och sov ... skönt! Tack och lov fick jag häromdagen medicin mot mina *Rolling Stones-anfall*, ett anfall kom på fredagkvällen men tack vare medicinen kunde det passera tämligen obemärkt. Att jag inte fick dessa mediciner av min husläkare på en gång är mig en gåta. Visst han skrev en remiss 25/5, som skickades först 26/6 till Karolinska, men inte ett ord om att det fanns superbra mediciner att tas vid akuta anfall av gallstensbesvär. Tack säger jag till den kvinnliga läkare som vikarierade för honom när jag ringde efter det hemska anfallet jag hade förra helgen. Ja, HEMSKA :-), för det är bra mycket värre än att föda barn kan jag villigt erkänna."
Läs mer: =>

26/7-99
"Liten kuk! Skarp hund! Svårt att låta bli att göra den jämförelsen ibland ;( - ordet penisförlängare är nog ganska beskrivande i sådana här fall. Jag tänker givetvis på pittbullterriern som gav sig på babyn häromdagen. Katastrof för föräldrarna! För barnet! Som antagligen har en stor del av sitt ansikte förstört. En katastrof för hunden som fick plikta med sitt liv, för i ärlighetens namn tycker jag faktiskt även synd om hunden. Ingen hund föds till att vara elak, utan det är till syvende och sist hur hunden behandlas, uppfostras och handhaves som avgör hur den ska bli - såsom hos oss människor - vi föds nakna och oskyldiga, sedan *kläs* vi på både bokstavligen och utvecklingsmässigt. Jag skulle vilja stoppa hundägarens röv full med cayennepeppar ;) eller klipulver. Han har i mina ögon hela skulden." Röven full med...:))). Ja, ibland drar känslorna iväg.
Läs mer: =>

26/7-00
"Bra att Aftonbladet tydligen rensat bort en del abuseinlägg på debatten om kvinnomisshandel. Fast de personer (många tillhörande föreningen FRIS) som blev varnade av redaktören flera gånger på ett artigt sätt verkar inte ha tagit det hela till sig. Inte ett dugg. De verkar inte ens förstå eller ens vilja förstå. Anders kommenterade det hela med:
Så var återigen yttranderätten i debatten
borttagen av en kvinnlig journalist.

Yttrandefriheten? Se anteckningarna 7/7 så kan tre inlägg beskådas som numera tagits bort. Lite längre ned på samma sida skriver Anders:
Inse att kvinnan själv har en stor
delaktighet och ansvar i kvinnomisshandeln.

Men *suck* vad är det som felas dessa människor? Empati? Självinsikt? Förståelse för andra människor? Jag kan inte ens ta dem på allvar längre. Kan du? Och så undrar de varför folk reagerar? De håller ju ingen seriös profil direkt anstående en remissinstans."

Läs mer: =>

26/7-01
"Jag tror att det blir en riktig fästingsommar i år. Det är jag kanske inte så förtjust i, även om de är söta de små liven - på avstånd. Senast igår skrattade vi nästan åt eländet. B. satt i köket och läste, han körde handen genom håret och se; en fästing trillade ned på köksbordet livs levande. Fem minuter efter detta var det min tur. Jag satt i soffan i vardagsrummet och kände en fästing knata runt på vänstra underarmen. Det var bara för mycket :)."
Läs mer: =>

26/7-02
"Oförglömlig bild (ej för nervsvaga). Att överleva detta är ett mirakel. Men hur ser skadorna ut i själen? Hur hanterar barnen detta? Många undrar varför jag engagerar mig så mycket i problematiken kvinnomisshandel. Det borde flera göra kontrar jag. Kika på bilden så förstår ni vad jag menar. Det finns folk till allt. En organisation som *terrar* frånskilda mammor. Låter skrämmande likt de extrema grupper som redan finns här i Svedala." Denna dag togs även ett svårt beslut.
Läs mer: =>


25/7-03

Ja, då blev det gjort.
Jag har piercat mig.
*vinkar* till dotra Carina :))).
Ingen synlig sådan. Trots att jag sitter "inlåst" i ett bunkerliknande rum och "knackar" på datorer när jag jobbar och inte syns utåt i företaget får vi anställda icke ha synliga kroppssmyckningar. Lite fånigt, men så är reglerna. Vissa regler är till för att följas, så är det bara. Sens moral. Det är aldrig, aldrig, aldrig för sent att göra det du vill. Det du drömt om. Det du längtat efter. Det du funderat länge på. Det du kanske inte vågat tidigare. Livet är för kort för att slösas bort på bortförklaringar som:
– Det kan jag inte.
– Det törs jag inte.
– Så gör man inte i min ålder.

Frågor som avgörs med våld är aldrig avgjorda.
James Joyce

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
25/7-98
"Telefonen proggad - Vacation - Back August 10."
Läs mer: =>

25/7-99
"Vardagslycka - jag hittade sköljmedel med vaniljdoft!"
Läs mer: =>

25/7-00
"Jag fick ett mail :) av en ung kille.
-----
Diggar nya framsidan fett!!!
Vi har satt upp ett idolfoto på dig på väggen på vårt kontor!
-----
Jag log lite när jag läste det. Bra mycket bättre än att sitta och sticka voodoo-nålar *flinar* på kortet/n. Jag vet ju att inte alla har mig som idolfoto på väggen. Fan vad jag blir förbannad, en svensk porrsajt har noveller med barnporr på sin sida. Jag fick ett mail av detta via formuläret på Kvinna på nätet och var tvungen att gå dit och kika. Hur seriöst är det på en skala från noll till 10? Har man ett forum där folk får lägga in egna noveller måste man väl kolla dem med jämna mellanrum? Bara titeln gav ju en rejäl ledtråd vad det handlade om - Min syster 10 år. Sjuka, sjuka svin. Ja, jag lånar en viss förenings vokabulär här :). Jag mailade till ägaren efter att ha kört en check på vem som är ansvarig och skrev att är inte länken/arna borta inom en vecka går jag vidare med detta. Visst - enklast hade ju varit att rycka på axlarna. Men så funkar inte jag, vare sig det gäller barnporr, abuse, kvinnomisshandel eller idioti i allmänhet."

Läs mer: =>

25/7-01
"Rasmus tvingas träffa pappa!
Linn gömmer sig för pappa!
Kommenterar egentligen ganska onödiga till länkarna ovan.
De får tala för sig själva!"

Läs mer: =>

25/7-02
"Mellanöstern brinner. Det oroar mig. En outsläcklig eld kan tyckas. Israel anklagar Arafat för att vara en terrorist. Att de själva bryter mot alla vedertagna regler som finns genom att bomba ett bostadsområde, i syfte att ta död på en person, anser jag är lika mycket terrorism. Bilder på döda spädbarn är hjärtskärande. Men konflikten kommer aldrig att lösas om parterna fortsätter som de gör. Råttan på repet.... Nu kommer palestinerna att vedergälla vedergällningen, sedan kommer Israel att vedergälla vedergällningens vedergällande, sedan kommer palestinerna att....så fortsätter det i alla evinnerlighet. De som lider mest är vanliga civilbefolkningen, på bägge sidor. USA har satt sig på pottan nu när de så ensidigt stöttar Israel. Hårdhänt var USA:s enda kommentar till det senaste illdådet från Israels sida. Varför inte dela landet? Låt Palestina bli en egen stat så att palestinerna också får ett land, som kompensation för det land de en gång fråntogs. Hur länge ska det palestinska folket behöva bo i flyktingläger? 50 år till? Nej, jag är ingen expert på Mellanöstern. Jag tillåter mig att ha åsikter ändå. Att tro och tycka är ännu inte förbjudet (såvida det inte skadar någon). Dags att plocka fram Palestinasjalen?"
Läs mer: =>


24/7-03

Jag är så glad att jag slipper alla virusmail numera. Hur är det på den fronten hos er andra? Missar jag något? Jag har inte en susning om vilka virus som är på ropet numera eftersom min Norton Antivirus inte behöver sortera bort dem ur mailen. Bortgallringen sker redan på mailservern. För att inte tala om hur skönt det är att slippa ladda hem alla spammail. Men där finns det lite, lite nackdelar ibland. Min kära dotter sände två mail som hamnade där. Hon undrade varför jag inte svarade, ett av mailen var av den typen att hade jag läst det hade jag kastat mig över tangentbordet. Men nu har jag skruvat lite mer på filtret och förhoppningsvis ska hennes mail komma fram. Dessutom :)))) har hon fått en alldeles egen liten mailadress av mig. Det är svårt att vara morsa. Det är än svårare att vara morsa på distans. Min älskade dotter bor en bra bit bort. Det är inte så att vi ses över en kopp fika dagligdags. När jag hör att hon har det jobbigt när vi talas vid per telefon vill jag bara bygga ett "tryggt bo" i min famn och ömt vagga henne glad igen. Stora kickan.

När jag ligger och solar brukar jag tänka på dessa kloka rader. Michael Jackson vill bli vit (varför skulle han annars bleka sig som han gör) och jag vill bli brun. Är inte världen lite underlig ibland?

Dear white fella
Couple things you should know
When I born, I black
When I grow up, I black
When I go in sun, I black
When I cold, I black
When I scared, I black
When I sick, I black
And when I die, I still black.

You white fella
When you born, you pink
When you grow up, you white
When you go in sun, you red
When you cold, you blue
When you scared, you yellow
When you sick, you green
And when you die, you grey.
And you have the cheek to call me colored?????
A Poem Written by an African Shakespeare

En självständig kvinna är ett otyg.
Ty hon är icke man, men icke heller kvinna,
utan något mitt emellan.
Jonas Alströmer 1858

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
24/7-98
"Jag är tydligen ganska burdus ibland? Men ibland så blir det bara så. För att tydliggöra vissa saker måste man ta fram storsläggan, eller? Ta det här med manligt och kvinnligt kontra jämlikhet. Många killar menar på att vi lever i ett jämlikt samhälle i Sverige. Jaja, vi kvinnor får ju rösta numera, samt äga och ärva. Tack för det." Jag rabblade sedan upp en intressant lista. Du som inte läst den rekommenderar jag att klicka på "Läs mer" precis här under. Får du inte en tankeställare då vete sjutton :(.
Läs mer: =>

24/7-99
"En sida diskuteras på en mailinglista, sidan i sig ser gräslig ut och man kan ju faktiskt undra om ägaren är lite *cokko* eller om det är en ploj. Men jag har inte brytt mig nämnvärt, vi får alla plats på nätet och så länge man håller sig inom lagens råmärken samt någorlunda följer nätetiketten har jag inga synpunkter. Visst kan man skicka in en osedvanligt dålig sida med en kort kommentar - ser för taskig ut :), men mera blir det inte. Men här har folk mailat och börjat föra en mailkonverstion, i syftet att ta reda på om personen i fråga är på riktigr :))), tja - vad vet jag. Men det jag reagerade på var att denna mailkonversation lades ut på listan. Nån dj*vla ordning får det vara, personliga mail som är *normala* ska inte hängas ut på det sättet, oavsett syfte och/eller bansligt oförstånd...punkt slut. Då lackade jag ur. Eller är min reaktion grundad från att jag in facto gillar *udda* människor - de flesta iaf - eller på att jag har jobbbat med den typen av människor som mentalsköterska. Varför jag gillar dem? De är sig själva! Från grund och botten! Inget fjäsk här inte! Inga baktankar! Ingen *show off*!" Ja, jag gillar udda människor, men även där har jag mina gränser *ler*. Det finns kokobängare på nätet som inte räknas dit. Missa inte heller min historia om kontakten med Compaqs support.
Läs mer: =>

24/7-00
"Ha en bra dag!"
Läs mer: =>

24/7-01
"Jag hade den äran att få sällskap av en hungrig fästing i sängen natten mot måndagen. Den satt så fint och sög blod på ryggen, den var väl hungrig stackarn ;). Jag upptäckte den på morgonen när jag var ute och gick med hundarna. Dock var den svår att nå för mig så B. fick ta bort den, med mer eller mindre lyckat resultat. Jag hoppas att den inte hann *spruta* in gift innan den dog. Jag har bara blivit biten fyra gånger av fästingar i hela mitt liv. En gång i skärgården för cirkus 25 år sedan, två gånger samma sommar runt 1989/90 och så igår. Jag har rent statistiskt haft en enorm otur. Den gången runt 1989/90 blev jag smittad av Borrellia och var sjuk i bra många år innan läkarna kom på vad som felades. Nu hoppas jag dock inte att jag ska ha en sådan maximal otur igen :(. Men man vet ju aldrig?" I år har jag inte sett en enda fästing. Men det har sina tråkiga, randiga och rutiga skäl. :( Saknar mina hundar.
Läs mer: =>

24/7-02
"Lattjolajban! Gratis fylla! Jag fick en medicin med en röd fyrkant :) utskriven igår av läkaren (Tramadol GEA, morfinliknande analgetikum). Nå, jag ska inte köra bil de närmsta dagarna hur som haver." Paketet ligger nästan outnyttjat hemma i skåpet.
Läs mer: =>


23/7-03

I går vaknade jag kvart i sex. På kvällen. Det var bara att kasta sig i en snabb kopp kaffe, på med kläderna och dra järnet till jobbet. Bilen var det enda som gällde, ända in till stan. Jag hann med en kvart till godo. Jag brukar aldrig försova mig. Jag hade inte ens hört väckarklockan ringa. Jag sover med öronproppar. Jag är fruktansvärt ljudkänslig. Jag kan inte somna i ett rum där det står en väckarklocka som tickar. Bara det säger en hel del. Jag har en ljudlös, icke tickande väckarklocka. Allt annat är förbjudet i vårt sovrum. Jag vaknar av det minsta ljud som tränger igenom även öronpropparna. Jobbigt. Jag hör allt, även sådant jag definitivt inte vill höra. Det är lite jobbigt att vara så ljudkänslig. Men vad gör man? Men – som sagt – väckarklockan hörde jag inte :)))).

Regnet som kom var behövligt. Potatisblasten står åter igen i givakt.

He, who loses money, loses much.
He, who loses a friend, loses much more.
He, who loses faith, loses all.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
23/7-98
"Jag skulle nog inte platsa i såpoperan - Goda grannar :-). Normalt sett så är jag den typ som inte bryr sig vad grannarna eller folk i gemen gör så länge de inte inkräktar på mitt liv och leverne och förhoppningsvis vice versa, men däremot anser jag att man bör ha en rak kommunikation för ett friktionsfritt *grannboende*. Något jag _inte_ tycker om är när folk utåt mot varandra håller god min men sinsemellan pratar illa om andra."
Läs mer: =>

23/7-99
"En kille på jobbet *puss och kram* blev nästan chockad när jag talade om hur många år jag egentligen fyller i år :(. Jag tog det som en spontan kommentar och det värmde i hjärtat. Har väl i hela mitt lev haft den insikten att jag inte är en *miss universumkandidat*, vem är det egentligen? Dock är jag inne på mitt tredje äktenskap (vet inte om jag ska ta det som en positivt eller negativt) och är ändå till åren kommen. Jag tar det som en komplimang. Själv ser jag en gammal *tant* när jag ser mig själv i spegeln (trött och sliten), men så upplevde inte han mig. Erkänner att mitt sinne är som en *fjortis* trots allt jag upplevt (men jag är en oerhört positiv människa och det är det som *räddat* mig) och det var kul att höra att han definitivt inte upplevde mig så som min biologiska ålder tyvärr beskriver mig :). En gammal tant! Jag? Vägrar :)!"
Läs mer: =>

23/7-00
"Jag gillar att jobba i strama layouter - men här kanske jag har varit för strikt?"
Läs mer: =>

23/7-01
"Man kan ju inte vara riktigt navlad om man bombhotar ett plan bara för att man är svartsjuk på sitt ex? Alla kvinnor kanske ska lusläsa checklistan för stalkers samt SARA-manualen, för att göra en snabbkoll av tilltänkta partners? Det är kanske att hårddra det hela lite. Men å andra sidan, med den erfarenhet jag har fått det senaste året av vad stalkers/kvinnomisshandlare är kapabla till så......inget förvånar mig längre, milt uttryckt." Ja, intet förvånar mig längre med tanke på vad jag sett och upplevt de senaste tre åren när det gäller s.k manliga nätverk på nätet. Fris är ett strålande exempel.
Läs mer: =>

23/7-02
"Min planer om ett Gröna Lund-besök har jag tillsvidare fått skrinlägga på grund av ryggen. Jag vill åka Fritt Fall och berg- och dalbanan. Vill! Vill! Vill! Jag har inte varit på Gröna Lund sedan 1980 (om jag inte minns fel), så det är väl dags?" Fritt fall blev det i år. En upplevelse.
Läs mer: =>


22/7-03

Datorn fick vila hela långa dagen.

En liten fjäder kan nog bli till fem hönor.
H.C. Andersen

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
22/7-98
"Pappa har flyttats till Täby, *flin* placera en gammal socialdemokrat där, ja ja."
Läs mer: =>

22/7-99
"Det har gått troll i väderleken :(." Ja, med tanke på växthuseffekten kanske det inte är så otroligt.
Läs mer: =>

22/7-00
"Jag fick denna lilla historia via mail. Det var faktiskt en kille som sände den :). Kul med karlar med lite humor och framförallt vett i skallen. *puss på näsan*
Herren sade till Adam.
- Jag har två saker till dig, en negativ och en positiv.
- Den positiva först sade Adam.
- Jag har skapat dig en penis och en hjärna.
- Vad är det negativa?
- Dom går inte att använda samtidigt."

Läs mer: =>

22/7-01
"Politiker är inte mer än människor. Men det är förpliktande att ta på sig en sådan roll. Jag anser att det då krävs lite extra. En politker ska vara en förebild. KD säger sig värna för ett tryggare och friare samhälle. De säger sig sätta familjen i första hand. De pratar om moral och etik. De anser sig vara kristna, därav namnet kristdemokraterna. Men hur är det? Egentligen? Jag tänker på den Kd-politiker som blev dömd för barnsex. Han fick sju års fängelse för grov våldtäkt på fosterdotter. "Du ska hedra din fader och din moder" får en helt ny innebörd. Hur såg hans aftonbön ut? Förlåt mig för mina synder? Moderaten och f.d åklagaren som dömdes för ofredande är ett annat exempel. Denna man borde för övrigt platsa alldeles utmärkt i en viss nätgrupp :)."
Läs mer: =>

22/7-02
" Jag läser en bra bok just nu av Lis Asklund, "Uppbrott". Hon bröt sig ur – vid sextiosju år fyllda – ett dött äktenskap. Hon bröt sig ur sin ansträngda duktighet. Det är en underbar bok och den rekommenderar jag till alla, inte bara för oss klimakterie-kärringar :). Klimakterie-kärring – ja, det är väl något jag numera kan räkna mig till. Jag är fyrtionio år. Jag har – som det verkar – hamnat i min menopaus. Var det bara detta? Inget mer? Eller kommer det smygande? Svettningarna? Humörsvängningarna? Hormonrusningarna? Svallningarna? Det enda jag lider av just nu är ryggont. Jag kan knappt sitta, ligga stå eller gå, det värker så. Men det kan väl knappast hänföras dit? Nej, ryggen är sak som började bli ett problem under de åren jag led – ovetandes – av en kraftig Borrelia-infektion. Det kommer och går i skov. Fortfarande." Än har inga klimakteriesymtom gjort sig till känna. :)
Läs mer: =>


21/7-03

Det är alldeles för varmt för några utsvävningar framför datorn. Ha en underbar dag!

Liksom kyrkan underordnar sig Kristus,
Så skall också kvinnorna i allt underordna
sig sina män.
Paulus i brevet till efesierna, 1981 års bibelöversättning.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
21/7-98
"Igår när jag skulle stänga hönshuset så hände något oförutsett. Byter alltid till träskor, som står utanför i en liten låda med tak. Stack in höger fot och tog på träskon, gick galant. Stack in vänster fot, men något tog emot. Nytt försök, kom fortfarande bara in några centimeter med foten trots att jag pressade på. Böjer mig ned och kikar in i lådan. Inne i träskon sitter största paddan jag någonsin sett inkilad ;-) och ser ganska chockad ut. Tacka sjutton för det ;-). Fast jag såg nog lika lång ut i ansiktet. Släppte ned den i trädgårdsdammen där den fick begrunda sitt öde. Glömde att kyssa den, kanske var det min prins jag drömmer om?"
Läs mer: =>

21/7-99
"På tal om ingen trafik - vad lätt det är att överskrida 110 på motorvägen när det knappt är någon trafik - speciellt med nya bilen. Jag har fått hejda mig själv flera gånger när det gått över c.a 130 - för jag vill ju inte riskera att bli av med körkortet. Undra hur det skulle vara? Böter kan jag ta! Men att bli av med körkortet vore ju en katastrof! Tänker tanken...hmmm...jag skulle nog fortsätta att köra ändå - moraliskt dilemma det där. Men som en *disclaimer*, när det gäller 30 och 50-gränser är jag stenhård! Då har jag ofta andra som nosar i häcken och vill förbi :)."
Läs mer: =>

21/7-00
"Ovanligt är inte heller att mannen säjer att det är han som blivit misshandlad av hustrun etc. Hmmmm...hur _kan_ det komma sig att detta resonemenag känns igen så väl? Läs mer på http://hem.passagen.se/gesk3433/quinna.7d.htm. Jag gillar inledningen - en mans ärliga syn på kvinnomisshandel."
Läs mer: =>

21/7-01
"Ha en trevlig dag!"
Läs mer: =>

21/7-02
"Varmt! Kvavt! Kväljande kvalmigt. Lite som att befinna sig i en blöt upphettad yllesocka. Hundarna lider."
Läs mer: =>


Till mitten av månaden. ---->

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1