« Försäkringskassan ska bantas | Startsidan | Bloggtreklöver 110 »

17 november 2006

Klockrent av dagens debattör i Aftonbladet

Jag har i alla år läst insändarna i kvällstidningarna, långt innan ens Internet fanns. Förr var det en viktig kanal för vanliga människor att föra fram sina åsikter. Jag misstänker att det kanske inte var allt för lätt att få in en insändare. Utrymmet är ju begränsat.

Det är lite som min vurm för att läsa notiser som journalister eller rättare sagt redigeraren klämmer in som utfyllnad. Många goda skratt har jag fått via dem.

Att blogga kan ibland jämföras med att skriva en insändare. Fördelen med bloggen är att insändaren finns kvar i arkivet, en insändare i tidningen syns bara den dagen den publiceras.

Aftonbladet hade i dag på insändarsidan (som de numera kallar Debatt) en jättebra insändare som "Dagens debattör".

Jag bara måste länka till den.
Allt annat vore otänkbart.

Tydligen har "regeringen" tankar på att göra utgifter för exempelvis golfspel och ridning till avdragsgilla kostnader för friskvård i företagen.

Hmmmmm....

Hur många "på golvet" är det som idkar ridsport och golfar? Visst, det finns säkert en och annan, men jag kan inte mer än hålla med det som skrivs i insändaren.

"I am a golfer." Så skämtade en gång Rowan Atkinson när han i en sketch i BBC:s humorprogram "Not the nine o’clock news" öppnade vad som skulle föreställa torypartiets konvent i Brighton. Nästa replik var liksom given, "we are all golfers", där vi och alla i sammanhanget inte avsåg alla i ett vidare perspektiv och där vi nog i första hand avsåg de med medlemsbok. Självfallet handlade inte sketchen om golf utan om växande klyftor i samhället och segregering under den Thatcherska eran i Storbritannien.

Parallellen kändes klockren.

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger november 17, 2006 5:33 EM