30 september 2010

Felkommunikation

Det verkar vara kaos i tunnelbanan även i dag. Kollektivtrafiken bör inte vara så sårbar som den till synes verkar. Två dagar i rad! Tur att jag inte skulle in till stan nu på morgonen.

Förbjud mobilanvändande helt vid bilkörning. Jag törs knappt prata i mobil när jag kör bil, än mindre skicka sms eller filma med mobilen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:00 FM | Kommentarer (0) | Google

1 januari 2010

Gott nytt år!

Jag saknar mina nyårsmorgonpromenad med hundarna. Tidigt på morgonen. När allt var tyst. Allt stod stilla. Ett nytt år att stilla träda in i.

En god fortsättning och låt oss hoppas att detta år blir ett bra år. 2010 låter faktiskt bra. Runt och mjukt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:38 FM | Kommentarer (2) | Google

6 februari 2009

Oranga kuvertet

Orangae eller oranga kuvertet - same same shit? Byt färg på kuvertet. Varför inte byt till svart? Svarta kuvertet? Eller röda kuvertet. För nu börjar det bli röda siffror, det vill säga premiepensionens belopp har minskat. Brukar man inte ha röda siffror när det är minus i bokslutet?

Jag brukar ibland se förundrat på när pensionärer går och plockar i papperskorgarna på stan efter tomburkar. Men jag inser att jag själv kanske får sälla mig till dem när jag går i pension. Motviljan att öppna kuvertet blir bara starkare för varje år.

Ärligt talat förstår jag inte vitsen med att lägga en stor del av pensionerna i händerna på en skakig börs. Hur länge kommer denna ekonomiska kris, med börsnedfall att vara denna gång? Kommer börsen att återhämta sig. Vem har ansvaret?

Pensionfiaskot.

Börsen är inte pålitlig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 05:06 FM | Kommentarer (6) | Google

31 december 2008

Gott nytt år!

Nu står ett nytt år och knackar på dörren. I kväll släpps det nya året in vid midnatt, oavsett om det är välkommet eller inte.

Tiden går inte att hejda. Sekunderna tickar på. Livet rinner undan i samma takt. Det gamla året kommer att gå ut bakvägen och med det bara vara ett minne blott.

Men minnena kommer att bestå, en del längre än andra. En del minnen är glada och kommer att dröja kvar, andra minnen har redan glömts bort eller kommer att glömmas bort så fort som möjligt.

År 2008 har för mig varit ett omtumlande år. Nästan osannolikt i viss mån. Men minnena kommer att finnas kvar länge. Ljuva minnen, en del på gränsen till bitterljuva.

Jag välkomnar det nya året och som de flesta hoppas jag på att 2009 blir lika bra eller ännu bättre än 2008.

Ett gott nytt år till er alla!

// Annica Tiger

Annica Tiger 07:03 FM | Kommentarer (8) | Google

25 december 2008

God Jul

<citat AB>Mannen nekades inträde på Casino Cosmopol i Stockholm två gånger. Trots det återkom han och avlossade ett okänt antal skott. Två kvinnor skadades lindrigt. En ordningsvakt tros ha träffats i magen eller huvudet.</citat AB>

Undra om han sa God Jul? Vad felas somliga? Yisses, bara för att man inte blir insläppt tar man väl inte till skjutvapen? Hoppas verkligen de får tag på mannen. Han borde inte få gå lös ute.

Själv önskar jag er alla en God Jul på ett lite mer fridfullt sätt via min blogg. I dag börjar mitt julfirande, i går jobbade jag hela dagen och stöp som en fura i sängen när jag kom hem.

// Annica Tiger

Annica Tiger 04:39 FM | Kommentarer (4) | Google

2 juli 2008

Vem är idiot egentligen?

Trevlig chef. Tur att jag inte är en av hans anställda. Det skulle inte vara så uppmuntrande precis.

Inte någonting kan övertyga mig om att det skulle bli bättre om samma idiot till förare får 800 spänn mer i bruttolön. Så skriver vd:n för Stockholmsbuss AB, i sin blogg.
– Ibland i den här debatten säger man att det är så ansvarsfullt att köra buss, och visst är det det, men det är ingen hjärnkirurgi det handlar om, säger han till Aftonbladet.se.

Bussförarna är värda en löneförhöjning. Inte att bli påhoppade på detta sätt. Snacka om att skapa positiv arbetsmoral hos sina anställda.

// Annica Tiger

Annica Tiger 02:53 FM | Kommentarer (6) | Google

4 maj 2008

Sanningens ögonblick

Åter ett program jag nu förstått att det inget gör att jag missat. Jag köpte Aftonbladet i dag, vilket numera inte alls tillhör mina vanor längre. Där fick jag läsa om programmet Sanningens ögonblick och jag fattar inte poängen med själva programidén. Sanning och konsekvens? Varför ställa upp i något sådant dito program? Visst ska man hålla sig till sanningen, men vilka djävla underliga frågor deltagarna tycks få. Vad är vitsen med dessa frågor? Att provocera fram sanningen för att folk ska gotta sig i eländet?

Programledaren Pontus Gårdinger inledde förhöret med Linus i torsdagens avsnitt då han bland annat fick frågorna om någon av hans vänner har snyggare flickvän än han själv har, och om han önskar att hans flickvän skulle ha silikonbröst. Linus svarade ja på båda frågorna.

Jag förstår att flickvännen bröt ihop. Är de eller kommer de att fortsätta vara tillsammans? Jag skulle nog inte kunna tänka mig att vara ihop med någon som inte sagt till mig öga mot öga hemmavid, att han föredrar silikontuttar eller att han tycker att hans vänner har snyggare tjejer. Än mindre skulle jag acceptera det om han sade det i TV framför mina ögon.

// Annica Tiger

Annica Tiger 04:10 EM | Kommentarer (16) | Google

1 maj 2008

Valborgsfirandet

Det har varit en stökig valborg runt om i landet. Fylla och bråk. Ett undantag, Kronobers län där det tydligen varit lugnt och städat. Kronobergsmodellen verkar fungera och varför tar inte fler efter? Alla åtgärder som kan minska ungdomars alkoholintag och förhindra onödigt våld är av godo.

I Kronobergs län har det varit lugnt, väldigt städat. Ungefär som en vanlig helg. Nästan inga högstadieelever ute. Den yngsta som tagits för fylla var nästan 20 år....Modellen som använts i tre år går ut på stenhård kontroll av minderåriga med sprit på stan, omedelbara beslag, uppföljningar med föräldrar och en intensiv jakt på langare.

Sedan kan i alla fall jag undra över föräldrarnas roll i det hela. Det går inte att lägga allt ansvar på samhället. Föräldrarna är ändock de som har huvudansvaret. Det går aldrig att komma ifrån.

// Annica Tiger

Annica Tiger 03:55 EM | Kommentarer (1) | Google

26 april 2008

Det får inte vara så här godtyckligt!

Att sörja är en process som kan ta lång tid. Att sörja ett barn som aldrig fick chansen att leva kan bli långdragen. Att jobba under värsta tiden efteråt kan vara svårt, beroende på vilket arbete man har. Det går liksom inte att sitta i en reception och falla i gråt under arbetstid. Kollegerna kanske har förståelse för det, men externa kunder lär undra - de som inget vet och inget förstår.

Att försäkringskassan inte bedömer sjukskrivningar lika, beroende på vart i Sverige de finns är inte bra. Det är inte rättvist.

Linus dog innan livet hann börja. Både Anneli och Johan var helt förkrossade. Johan blev sjukskriven. Anneli fick nej.

Att Johan fick sin sjukskrivning godkänd vill jag inte ens tänka på att det kanske berodde på att han själv jobbar på Försäkringskassan.

Motiveringen till att hans sjukskrivning blev godkänd är att Dalarna är ett av de distrikt i Sverige som nekar flest sjukpenning och Västmanland är ett av de som är mest generöst med beviljande av sjukskrivningar. Så ska det inte vara. Det kan inte vara meningen att det ska vara så heller.

De sjukskrevs för samma sak, för att bearbeta sin sorg efter barnet som aldrig fick leva. Ändå blev bara en sjukskriven?

// Annica Tiger

Annica Tiger 04:55 FM | Kommentarer (2) | Google