« december 2005 | Startsidan | februari 2006 »

31 januari 2006

Hemlösheten ökar

Jag struntar helt i debatten om politikern som tog sig en helkväll på krogen och tänker inte kommentera saken mer än att alla har rätt till ett privatliv. Att hon har blivit misshandlad kan till och med en halvblind se, vakten ser helt oskadd ut. Det är inte okey att fälla rasistiska kommentarer, om det nu är sant att hon gjort det. Det är inte okey att skrika hora och fitta åt en kvinna, allrahelst av en vakt om detta nu stämmer. Så de är nog lika bra kålsupare bägge två. Detta visar mer på problematiken med övervåld från ordningsvakter på restauranger, pubar och andra nöjeslokaler.

En sak som jag tycker är lite underligt att de som hamnar i en fylleecell inte med automatik får blåsa eller ta blodprov. Det kan ju visa om personen har där att göra eller inte. Det är flera som bett att få göra detta när de hamnat i fyllecellen, men nekats. Dålig policy. Det är inte rättvisa. En person ska alltid kunna få möjlighet att antingen fria sig eller få bekräftelse på att det nog var lite mycket innanför västen i alla fall.

Nej, det som känns mer aktuellt att kommentera är detta jag läste i DN.
Fler kvinnor och invandrare hemlösa.

Hemlösheten breder ut sig i Sverige. 2005 var nära 18.000 personer utan egen bostad. Många av dem har barn under 18 år. Det visar Socialstyrelsens stora kartläggning som överlämnas till socialtjänstminister Morgan Johansson i dag.

Jag har svårt att sätta mig in i deras situation. Jag har alltid haft en dörr att stänga om mig, numera två :). Men att inte veta vart man ska sova när natten kommer, den ovissheten måste vara tärande. Härbärgena räcker inte till. Att sova på nattbussar tycker jag verkar obekvämt. Att vara beroende av kompisars välvilja kan tära på vilken relation som helst. Att sova i en trappuppgång eller i en tunnel. Sova i en risig husvagn utan värme och vatten. Bo i en skrotbil. Nej, det är inte värdigt. Det är inget som borde finnas i Sverige.

Bygg fler härbärgen. Bygg fler husvagnscampinglatser i kommunens regi, som ger möjlighet att tvätta sig, diska, tvätta kläder och göra allt det där som vi tycker är helt naturligt. Bygg smålägenheter, typ dem som hyresgäster får flytta in i under renoveringen av deras ordinarie lägenheter.

Idiotiska förslag? Kanhända. Men inte mer idiotiskt än att inte göra något åt situationen och sopa problematiken under mattan, på kontoret som stänger 17.00.

BTW - kul att ses P-O.
Glöm inte att vaska fram telefonnumret.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:57 EM | Google

30 januari 2006

T-shirts med blogtryck

Jag är en T-shirtfantast. Jag vet inte hur många T-shirts jag har med tigermotiv. Jag har kvar alla gamla Trafik-tröjor (en mailinglista) och skulle gärna vilja flera T-shirts med lite blogtryck.

På senaste blogträffen köpte jag en tröja av Lotten med ett bloginlägg. Den har jag haft i flera dagar nu. Nu ser jag att Lotten säljer andra T-shirts med blogrelaterade tryck. Din blogg eller min? Den var rolig. Allt du säger kan bloggas mot dig var också ganska rolig. Jag har lite andra förslag på tryck:

Jag bloggar! Gör du?

Blogga mera!

Bloggar åt alla.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:06 EM | Google

Bloggtreklöver 90

Det var ett tag sedan, men nu kommer en ny bloggtreklöver.

www.lotten.se

Klixblogg

camerazz is confused

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:01 FM | Google

29 januari 2006

Sträckläsning

Den sjätte natten skriven av Annika Bryn var en bok som jag sträckläste. Det var nästan så att det kändes tomt när jag läst färdigt den. Bra miljöbeskrivningar, talande bildspråk och en intressant handling. Ett alltid aktuellt tema, nazism. Jag har börjat på andra delen, men den är mer svårläst eftersom jag tycker den är uppbyggt på ett helt annat sätt än första boken. Första boken kan läsas helt fristående. Fem plus, sedan får andra lägga ifrån sig boken redan vid sidan 42 :-). Själv brukar jag lägga ifrån mig en bok om den inte lyckats fånga mitt intresse under de 30 första sidorna. Det finns många olästa böcker i mina bokhylllor. Den så hyllade boken av Linda Skugge lade jag ifrån mig redan vid sidan 23. Så olika det kan vara :). Smaken är som baken – delad, tur är väl det av olika orsaker :).

BTW
Fem saker jag är bra på!
Frågan bollades vidare av Annika.
Korta svar nedan :-).

Datorer
Internet
Att göra hemsidor.
Att jag har tålamod.
Att jag kan skriva, om jag lägger manken till.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:56 EM | Google

28 januari 2006

13 gick ned sig i isen

Jag har sett dessa fullt munderade issportare, både i morse och förra lördagen. Vid båda tillfällena var de uppspelta och såg fram emot isfärden. Förra söndagen åkte jag med dem hem med några av söndagsåkare och de var helt lyriska efter en hel dag på isen, de var med andra ord verkligen sportiga ;-). De pratade dock om att isens kvalité var det lite si och så med.

Men de som åkte ut i morse är nog inte lika uppspelta nu på hemvägen. En svår olycka har inträffat bekräftar ordföranden för Stockholms skridskoseglarklubb (SSSK). Tretton personer i vattnet, varav inte än har hittats och tre personer har fått livshotande skador. Jag hoppa de tre skadade lever och att de hittar den tredje, mina tankar far till deras familjer.

Jag är en fegis. Jag går aldrig ut på isen. Jag missar säkert mycket roligt, men jag är lika rädd för isen som för att flyga. Flyga måste jag göra ibland, men ut på isen kan inget tvinga mig till. Ja, såg jag någon som ramlade i en vak skulle jag väl försöka vara behjäplig, krypande sista biten och hoppas att det är en van isåkare eller ispromenerare så för de har rätt utrusning. Pikar, pipa och en plastgrunka att slänga i väg mot det håll hjälpen är på väg.

Dock hoppas jag att jag slipper.
Jag undviker sjöar vintertid.
Inte en en strandpromenad lockar.

Men snart kommer våren och med solen och då vaknar "fisken" i mig. Jag är som ett vattendjur, när både vatten och utetemperaturen är dräglig.


// Annica Tiger

Annica Tiger 8:33 EM | Google

27 januari 2006

Vuxenmobbloggare

Kort text i dag. Men jag tänker länka till EvaEmma och hennes text i dag. En text somliga borde läsa och tänka över lite. Tycker jag i alla fall.

Bloggar - forum för vuxenmobbare är rubriken.

Handen på hjärtat, har hon fel eller rätt?

Mitt svar blir i alla fall att av det lilla jag sett så visst finns det vuxenmobbloggare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:54 EM | Google

26 januari 2006

Google, val, dator och deckare

Blandad kompott.

Dåligt Google. Det trodde jag inte, fast jag anat att det skulle komma. Vad blir nästa affärsdeal? Integrera Google med Echelon? Google som censurerar enligt ledningens önskemål i Burma? Det kanske redan finns?

Ett demokratiskt val och resultatet bör respekteras. Jag hoppas Hamas förvaltar folkets förtroende på ett fredligt sätt. Deras motto att utrota Israel är inte gångbart i dagens läge.

Ny dator, mycket jobb med ominstallation. Men datorn är TYST, inte ett ljud hörs ifrån datorn, förutom från CD:n när den körs. Inga fläktar utan kylflänsar ska se till att hålla datorns optimala arbetstemperatur.

Just nu ligger jag och läser en deckare :). Slutlig recension kommer, men jag har passerat sidan 42 för länge sedan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:56 EM | Google

25 januari 2006

Ny logotyp

Vänsterpartietet har bytt logga.

Nya loggan

Vad den nya ska symbolisera vete sjutton.
En liten bit miljöpartiet och så lite sosse?
Nej, jag tycker inte om den.
Den gamla var bättre.
Gudrun kom tillbaka :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:51 EM | Google

24 januari 2006

Glamour och glitter

Stackars Svennis. Han får bara 47 miljoner efter skatt även om han får ett nytt jobb direkt efter VM. Jag tror inte Svennis är dum. Han har alltid en räv bakom örat. Jag undrar vem som lurade vem? Nu slipper han posten jag tror han tröttnat på och förlorar inte alls speciellt mycket på att avgå, eller läs avsättas, i förtid.

Jag tror att Svennis skrattar hela vägen till banken.

Från det ena det det andra, fast viss koppling har det. Under bloggträffen pratade vi om att på vissa bloggrankningstjänster så var det bloggar som ofta hade orden glamour och glitter som rankades/listades högt. Glamour kan kanske Svennis och hans sambo ha råd att hålla sig med, både nu och efter VM.

Glamour är inget jag ord jag kan förknippa mig med.

Norstedts stora svenska ordbok
glamour [-o'r] subst. ~en
• stor lyx och elegans: en klänning med paljetter, glitter och annat som hör till världen av ~

Glitter? Skulle vara Gary Glitter då, men han sysslar med sådant som inte har ett dugg med glitter att göra.

Norstedts svenska synonymordbok
glitter
1 glittrande, ljusreflexer, skimmer, glimmer, glinder, flimmer, blänk, spel
2 (julgrans)flitter, krimskrams, prydnad, (blänkande) grannlåter, bjäfs, sira't, (vard.) lull(lull); nipper, strass, similismycken, paljetter
3 tomt sken, yttre glans, prakt, flärd, prål

"Tomt sken", det var en intressant – men talande – synonym.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:55 EM | Google

23 januari 2006

En Tiger vill se tigrar

Jag sitter och dagdrömmer. Detta tempel vill jag besöka. Jag ska till Thailand i mars. Det kanske kan bli en realitet? Nu ligger detta tempel nära Bangkok, men det ska väl gå att ordna? Just nu sitter jag oroligt och väntar på min nya dator. Kommer den inte i kväll blir jag lite ledsen i ögat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 EM | Google

22 januari 2006

Sist ut?

Trevligt var det. Jag är säkert sist ut med att blogga om bloggträffen igår. Men jag har haft en datorfridag, från tidigt i morse tills nu. Det är bara skönt att ha en sådan dag då och då med tanke på att jag sitter så ofta framför datorn.

Vi som var där var jag och:
Frihetens Vingar
Pappablogg
Kulturbloggen
Anna Toss & Co
Nästa: Bandhagen
Stationsvakt
Angela Müller
KA - Centrifugen
Gökboet
Bitis bilderbok
Lotten
Annika Bryn
Gustaf Gustafsson

God mat, gott öl och trevligt sällskap.
Min kamera strejkar. Jag måste ladda batterierna.
Jag får se om det blir några bilder.
Min gamla Kodak börjar bli pensionärsfärdig.
Men kolla in på Bitis bilderbok ovan så ser ni vilka som var där.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:45 EM | Google

21 januari 2006

Blogträff

Nej, nu har jag suttit och jobbat på en hemsida hela dagen och väntar på respons från kunden. Nu släcker jag ned datorn och drar mig sakta mot bloggträffen på Hirschenkeller runt fyrasnåret. Läs mer om detta hos Chadie.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:27 EM | Google

20 januari 2006

Sover åklagarna på arbetstid eller?

Det är så att jag baxnar. Bilden nedan är beskrivande för min känsla för vissa åklagare som "ligger" på färdiga förundersökningar och inte lämnar dem till åtal. Brasklapp, alla omfattas inte av min kritik. Det finns åklagare som sköter sitt jobb utan anmärkning, men även de torde reagera på detta nedan.

Sovande åklagare

Saxat ur svt - Östnytt:

Åklagare får skarp kritik av JO. Åklagarkammaren i Nyköping får skarp kritik av Justistieombudsmannen, JO, för långa utredningstider. I ett fall, ett barnpornografibrott, tog det tre och ett halvt år för åklagaren att väcka åtal. På grund av dröjsmålet fick den dömde också lindrigare straff. En anmälan om grov förskingring tog nästan tre år av utredande innan åklagaren beslutade om åtal. Åklagaren förtjänar mycket allvarlig kritik skriver JO i sitt beslut.

Åklagaren i Nyköping kanske, kanske skulle fundera på att byta jobb? Rättsröta kallar jag detta. Nu är det inget nytt. Det finns åklagare som satt detta i system, den enda förklaring jag kan tänka mig är att det sparar dem en massa arbete. Men är de inte anställda för att skipa rättvisa?

Jag har skrivit om detta förut. Så visst är detta inget unikt.

Lite stryk får dom tåla

Att osynliggöra våldet

Tredje makten

Ingen skitsak

För att inte tala om den äldre mannen som åtalades för att stulit och ätit en mazarin och fick betala åtta kronor i skadestånd. Okey, rätt ska vara rätt. Men känns det inte lite snedvridet? I min vision av den symboliska kvinnan med vågen väger nog barnpornografibrott tyngre än snatteri av en mazarin för åtta kronor.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:39 FM | Google

19 januari 2006

Duger inte A-kassan för politiker?

Duger inte A-kassan för avdankade politiker och borgarråd?

Arvodet till statsministern höjdes med 5 000 kronor till 116 000 kronor per månad. För övriga statsråd höjdes arvodet med 4 000 kronor till 93 000 kronor per månad. Riksdagsledamöter får nöja sig med hälften ungefär – det var lite luddigt skrivet – speciellt avsnittet vad som händer efter. Jaha, vad får de i pension när och om de inte blir omvalda? Behöver de någonsin stå i A-kassekön med mössan i hand och be om allmosor? Givetvis inte. Det är skillnad på kreti och pleti.

Det tycker jag är en berättigad fråga. Jag såg ett nyhetsinlag på TV-nyheterna i morse som tog upp vilka enorma summor pengar som bland annat borgarråd och avdankade politiker får, trots att de jobbar eller sysslar med annan inkomstinbringande sysselsättningar. Jag har letat på webben, men inte hittat inslaget.

Så här skriver sjukvårdspartiet:

Vidare anser vi att villkoren för politikernas pensioner måste ändras. Det finns idag inga avgörande skäl för att heltidsarvoderande politiker skall kunna gå i pension redan efter 12 år och därefter bli försörjd resten av sitt liv på skattebetalarnas bekostnad. Inte med bästa vilja i världen kan man kalla detta för jämlikhet. Att en liten välbetald politikergrupp får pension och tillskansar sig egna förmåner, medan den grupp som dessa politiker företräder får arbeta hela livet för sin pension, är ytterst stötande. Självfallet måste det gälla samma pensionsregler för politiker som för övriga medborgare. Sjukvårdspartiet anser därför att de pensioner, som ger politiker och tjänstemän pension redan efter 12 års arbete, snarast bör tas bort. Sjukvårdspartiet anser att dessa pengar istället skall gå till de idag underbetalda lönegrupperna inom sjukvården.

Stockholms avgående borgarråd (plus en del andra från andra partier) kommer att få en pension på cirka 46.000 i månaden (om de inte får ett jobb och frågan är om någon har en blåslampa i häcken på dem likt AF har gällande vanliga arbetslösa och kanske väljer en del att nöja sig med pengarna de får till den riktiga pensionen), till persionen går i pension – vilken inte lär bli en pension som hon behöver vända varje krona på för att få allt att gå runt.

Saxat ur en ledare i DN som har rubriken:
Lyxpensioner och vanliga pensioner

Vem har störst behov av inkomsttrygghet? Riksdagsledamöter som röstas bort av väljarna? Företagare som stupar i konkurrensen om kunderna och tvingas sätta sina bolag i konkurs? Direktörer som får foten efter ännu ett år med röda siffror på sista raden? Anställda som förlorar jobben när arbetsgivaren hellre sänker kostnaderna genom att flytta produktionen till Estland än investerar i nya och effektivare maskiner?

Stora avgångsvederlag och fallskärmar kan sticka oss dödliga i ögonen, speciellt om det är företag som är publika. Vem har inte följt turerna runt Ericsson och Skandia.

Vid sammanträde den 19:e april 1996 beslutade socialdemokratiska partistyrelsen tillsätta en arbetsgrupp med uppgift utreda dessa höga avgångsvederlag. Vad hände? Lite har tydligen hänt. Reglerna har skärpt läste jag, men bara för nytillkomna.

Gamla borgarråd och politiker går efter de gamla reglerna om jag inte misstar mig. Posta en url i en kommentar om du sitter inne med kunskaper om de nya reglerna. Det kan intressera en hel del personer antar jag

En vanlig arbetare som jobbat i 12 år och blir varslad och uppsagd får på sin höjd några månadslöner och sedan är det A-kassan som gäller. Alla vet, men ingen vill säga det. Det går inte att leva på A-kassan.

Den som söker jobb efter jobb och inget får och måste leva på A-kassans nålpengar lär få en dränerad ekonomi och till slut en helt havererad dito- socialen blir sopplatsen (sopplatsen). De som har ett bra jobb och tjänar tillräckligt mycket kan teckna en tilläggsförsäkring, exempelvis hos SIF.

Tro inte en sekund att det lär bli bättre med en borglig blågrönbrun sörja. Tvärtom skulle jag tippa! Det är dags att vi säger ifrån. Vi är mjäkiga, vi sväljer allt och glömmer allt. Den som har, vill ha mer.

BTW - ge mig en kryssruta vid nästa deklaration där jag som vuxen individ får bestämma att inte en enda av mina inbetalade skattepengar ska få gå till kungahuset och dess familj.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:01 EM | Google

Seriekrock

Håll avstånden.
Kör inte som om det vore sommarväglag.
Ha ett ägg under gaspedalen.
Se till att vinterdäcken sitter på.
Kanske denna seriekrock hade kunnat undvikas.
Jag hoppas att alla skadade klarar sig.

BTW - ingen seriekrock, men min svärfar fick oväntat besök - dock bjöd han inte på Gevalia. En bil körde av vägen och voltade mot hans staket, inte bara en utan två gånger. Ingen personskada som tur var, men det är en raksträcka så farten torde ha varit högre än vad föraren behärskade. Vem som ska betala staketet blir intressant att få reda på. Förarens försäkring kanske? Om personen nu har en sådan. Min svärfar lär inte ha råd att laga det. Gunnebostängsel och dess stolpar är dyra.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:49 EM | Google

De ramlar av pinn, en efter en

Sveriges näktergal tystnade.
Nu har Östen med rösten tystnat.
Lis - en stor radioprofil.
Jag känner mig gammal.
De försvinner en och en.
Eller så är det bara att jag numera är mer uppmärksam på detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:07 FM | Google

16 januari 2006

Hatar att vara sjuk

Jaq har tappat lusten.
Jag har tappat orken.
Jag har ont i halsen.
Jag känner mig ganska eländig.
Jag tappat rösten,
jag kan bara kraxa fram enstaka fraser.
Bara jag inte håller på att bli sjuk.
Är väl kanske det enligt gängse norm.
Men jag hatar att vara sjuk.....

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:00 EM | Google

15 januari 2006

Superhero

Stopp!!!!!

Bry dig inte för mycket.
Är det så vi vill ha det?

Sköt dig själv och skit i andra

Apan ser inte.
Apan hör inte.
Apan säger inget.
Apan gör inget.

Det är otroligt. Busschauffören riskerar sparken för att han gick in och avstyrde ett bråk. Han ingrep när han såg två killar sparka på en tredje och därned stoppade han misshandeln. Vem vet? Han kanske till och med räddade livet på människan. Det har hänt förut och kommer hända igen, folk som misshandlas avlider av sparkar i huvudet. Huvudet tål inte så mycket, som kanske en del tror. På filmen så reser sig alltid actionhjälten upp hur många sparkar han än fått, men det är på film och så funkar det inte i verkliga livet.

Busschauffören fick en skriftlig varning. VaFan, ge han en medborgarmedalj istället. Ska vi alla vända ryggen till? Gör inte tillräckligt många det? De som ingriper ska premieras och inte tvärtom. Facket grep in och menade på att som medmänniska är man skyldig att ingripa och bestred varningen. Enligt artikeln verkar företaget ha tagit tillbaka varningen. All uppmärksamhet har nog gjort att företaget fått det varmt om öronen. Däremot är jag böjd att tro om media inte tagit upp detta så hade varningen och risken för avsked funnits kvar.

Skulle jag bli misshandlad på öppen gata skulle jag vara mycket tacksam om någon skulle våga ingripa och inte bara stå och glo på under tiden jag misshandlas eller bara gå förbi och låtsas som om inget händer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:27 EM | Google

13 januari 2006

Det stormar om Migrationsverket igen

Mor vägras visum till sonens begravning. Nu blåser det åter upp stormvindar runt Migrationsverket. Det måste vara en underlig myndighet att jobba på eller så är det underliga människor som arbetar där.

Saxat från DN:

– Det är uppenbart att hon kommer hit för att söka uppehållstillstånd, säger beslutsfattaren Barbro Axelsson. Begravningen kan ske utan att mamman är här.

Och? Har de ingen skam i kroppen? Har de inga egna barn? Föräldrar som har barn som flyttat till ett annat land och dör där, skulle givetvis vilja åka dit och ta ett farväl av barnet och medverka vid begravningen. Vad är det för underligt med det? Varför förutsätter de att kvinnan ämnar stanna? Vem vill bo i Sverige frivilligt? Kylan som går genom ben och märg, kyla från naturen och kyla från myndigheter som Migrationsverket.

Modern har redan upplevt mer än vad en människa ska behöva uppleva. Hon har flytt från Afghanistan med sina fyra andra barn och är nu i Iran. Både hennes man och hennes äldste son dödades i kriget. Nu har hennes son dödats i ett hedersrelaterat dåd. Vi släpper in så många andra som borde stoppas redan vid gränsen, så en sörjande kvinna med sina barn kan varken göra något till eller från.

Ge er nu Migrationsverket. Släpp in kvinnan och hennes barn. Låt henne medverka vid begravningen och sedan få vara med på rättegången där hennes sons förövare förhoppningsvis ska dömas till långa straff.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:04 EM | Google

12 januari 2006

Tragedi i Mecka

Många sparar i år för att kunna göra sin livs resa. Pilgrimsresan till Mecka. För mig som ateist helt obegripligt, men för muslimer är det inte så. Men det har hänt förut och kommer antagligen att hända igen. Många kommer inte hem efter resan. De trampas ihjäl i den enorma folkmassan. Det räcker att se bilden i tidningen för att få klaustrofobi eller torgskräck (agorafobi). Så många människor på samma plats kan aldrig vara nyttigt. Tråkigt att möta döden på ett sådant sätt.

Det var i samband med den symboliska steningen under den muslimska högtiden hajj som ett stort antal människor trampades ner och dödandes, rapporterar arabiska tv-stationen Al-Arabiya.

Symboliska steningen? Här finns en fullständig guide över hur proceduren ska gå till. Steningen är en symbolisk stening av Satan. Varför tänker jag på att de som har denna tro stenar ihjäl människor? Jag sökte på "stenades till döds" och det blev en hel del träffar.

Ändock är jag en optimist och tror att flertalet muslimer inte ställer sig bakom att stena människor till döds. Det är en barbariskt sedvänja, som förhoppningsvis kommer att dö ut.

De kristna har också barbariska saker med i bagaget – gjorda i Jesus och Guds namn, men det talas det inte så högt om.

1484 Påven Innocentius VII fördömer trolldom och häxor skulden för pest och oväder. Han förklarar att avfälliga kristna inlett sexuella förbindelser med häxor och att häxors förbannelser skadade män, kvinnor, barn och djur. Påven ger därför befallning om förföljelse av alla häxor och utser Heinrich Kramer och Johann Sprenger till inkvisitorer i norra Tyskland med uppdrag att utreda fall av häxeri. Kramer och Sprenger skriver boken "Häxhammaren" som anger hur man ska identifiera, förhöra och straffa häxor och leder till häxjakten från 1500-talet och framåt.

Detta ovan citerat ur den kristna kyrkans historia. Jag misstänker att den är friserad, att de värsta avarterna är bortrensade. Men det var intressant att skumma igenom sidorna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:42 EM | Google

Jobba svart

Jag fick förfrågan om jag ville göra ett jobb, men betalningen skulle ske svart och jag svarade att "Svarta pengar kommer inte på fråga.".

Ursakta om du tog illa upp av dom svarta pengarna. Jag trodde inte man skulle tycka det var jobbigt att jobba lite extra for 20 000, men eftersom du redan e sa formogen och inte behover dom sa hittar jag en annan. Men jag tackar annars for en jattebra sida.

Det är en principsak. Jag är inte förmögen. Men jag kan skilja mellan vitt och svart, mellan rätt och fel. Om alla betalade skatt som tänkt skulle skatten sänkas för alla, för så mycket skattefifflas det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:32 FM | Google

11 januari 2006

Näktergalen har tystnat

En näktergal har gått ur tiden. Jag är ingen operafantast, men hennes röst kunde till och med jag uppskatta.

BTW - Oh no, not January 24th! Gammal skåpmat, detta skrev jag redan om förra året. Den där ekvationen tror jag inte på. Är det inte bara så att det är dagen före januarilönen :)?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:30 EM | Google

Kungens olika affärer

Kungen har allehanda affärer :). Nu handlar det om pengar. Missa inte Kalla fakta 20.30 på TV4 ikväll.

Kungen ska inte bedriva näringsverksamhet. Så tolkar hovet grundlagen.

Kungen tolkar det annorlunda. Han ger sjutton i grundlagen och bedriver näringsverksamhet och dessutom under lite underliga former, minst sagt. Han arrenderar Stenhammars gods för några tusen kronor och betalar ingen fastighetsskatt - den får väl vi skattebetalare stå för i stället. Han har fått sju miljoner kronor i EU-stöd. Han hyr ut hus.

Han sysslar med skatteplanering, han sålde en fastighet via ett dotterbolag, något som befriar säljaren från reavinstskatt. Reavinstskatt som vanliga dödliga drabbas av och de kan inte trolla och trixa för att slippa den.

Varje år får kungafamiljen och hovet 100 miljoner i anslag av regeringen. Men bara cirka 50 miljoner redovisas öppet. Vad kungafamiljen gör med resten av pengarna, det så kallade apanaget, är hemligt. Inte ens riksrevisionen får veta det.

Varför finns ingen insyn? Vi andra kollas in på varje öre i princip. Han har byggt upp en stor förmögenhet och de andra i familjen har också stora förmögenheter. Ingen av dem lär behöva vrida och vända på slantarna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:24 FM | Google

10 januari 2006

Att odla

Vänskap är som att odla en ömtålig växt, som två vårdar om. En omhuldad växt växer och mår bra. En växt som missköts vissnar och i värsta fall torkar den ut och dör.

Odla era trädgårdar, både bildligt och bokstavligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:06 EM | Google

Rolling Stones

Rolling Stones ska uppträda inför en publik som via TV beräknas överstiga 100 miljoner, men framför scenen kommer det bara att finnas 2000 personer. Hör och häpna. Ingen av publiken får vara över 45 år. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om detta. Arrangörerna vill ha tydligen en ung publik att visa upp, i tron att de ska dansa, sjunga och röja i publikhavet. Rollling Stones skulle med andra ord inte vara tillåtna att se sin egen show, vilken tur att de får medverka :).

Åldersdiskriminering, på ett litet udda sätt.
BTW - diggas Stones av dagens ungdom?

Update: 45-taket har tagits bort, se kommentarerna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:31 FM | Google

8 januari 2006

Mer kattbloggeri

B. är så förtvivlad, katten är rastlös och jamar hela tiden. Jag tror att hon helt enkelt har börjat löpa. Jag frågade om hon var extra kelig och svaret var ja, så det är det inget att fundera på. Jag hittade en telefonveterinär som ska skriva ut p-piller i morgon och som B. får hämta på apoteket. Jag läste på nätet att det kan dämpa löpningsbeteendet. Tipset med topspinnarna var ingen option tyckte han :-). Men jag är ingen kattexpert. Men jag hörde i bakgrunden hur katten lät :). Själv skulle jag inte stå ut en sekund. Jag är ingen kattmänniska direkt. Hundar är mer min bag. Jag drömmer om en brun liten NewFoundlandsvalp. Men drömmen kommer förbli en dröm, jag vill inte förverkliga den - än.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:12 EM | Google

Sploggar

Det kommer nya ord hela tiden i bloggosfären. Nu läste jag precis om sploggar.

De kallas sploggar eller skräp-bloggar, dessa falska bloggar. De skapas av ”robotprogram” (program som automatiskt genomför vissa procedurer) som kopierar Internetanvändarnas mest sökta artiklar och uttryck från andra bloggar. Roboten lägger sedan till länkar från den ursprungliga webbplatsen till skräppostavsändarens “huvudwebbplats”. Syftet är att öka huvudwebbplatsens synlighet på Internet i den s.k. sidrankningen, det vill säga att garantera att denna webbplats visas överst vid en sökning även om Internetanvändaren anger nyckelord som inte har något att göra med skräppostavsändarens verksamhet.

Artiklen ovan diskuterar även vloggar (bloggar som innehåller skadlig kod och virus eller trojaner) och och phloggar (där användaren utsätts för phishing, informationsfiske) som kan få betydligt allvarligare konsekvenser. Fast vloggar är fel uttryck för i min värld är en vlog detta, men de kanske kan kanske utnyttjas fel?

Dags att börja kolla varje postares inlagda url med andra ord, om den inte känns igen. Blacklist stoppar ju bara spaminlägg och spamtrackbacks och de publiceras aldrig. Jag ser ofta blockerade inlägg som nedan, eller om de inte blockeras så lägger jag in urlarna manuellt i Blacklist utan pardon:

Comments:

Nice Blog

En annan variant är:

Hi! Nice site! Please visit our site also (url till en viagra-sajt borttagen) see you soon!

Eller lite mer sofistikerat.

Comment:

You take pleasure in the most twisted things...

keep it up :)

hey i am fully agree to what all you have written here ..
i am lovin this blog...

This is looking really nice stuff..
Well you win my heart..


i am lovin this blog...
This is a cool stuff
:)

Alla varianter ledde till porrsajter, pillertrillersajter och andra sajter som bara vill lura av folk pengar. Har de orkat sitta manuellt och skriva in abc och trycka på knappen "Posta". Jag skulle inte bli förvånad om faktiskt om det finns script som, efter ett besök på en blogg, registrerar spambokstäverna som ska skrivas in och resten går sedan med automatik. Eller är folk så infernaliskt undersysselsatta att de kan sitta och göra alla dessa inlägg manuellt?

BTW - de verkar inte fatta att jag har en plug-in som gör att den url som skrives in av postaren får ett speciellt attribut som talar om för sökrobotarna att den länken ska de inte följa. Det har de flesta bloggar numera misstänker jag eller bör i alla fall skaffa. Det finns för MT och borde finnas i andra bloggverktyg.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:42 FM | Google

7 januari 2006

Babymodell

Skulle inte ni bli lite förvånad om ni fick ett mail som nedan:

hejsan! jag har en extremt söt dotter på fyra och en halv månad. hon har alla potential till att bli en baby modell. så nu undrar vi hur ni har det med baby modeller. är ni intresserade så kan jag skicka ett foto på henne till er. hoppas ni hör av er igen. tack på förhand! mvh pernilla

Mailadressen a_t@tele2.se står visserligen på alla mina hemsidor och det är den jag använder när jag kommenterar i bloggar. Men inte har jag någon hemsida som driver modellagentur. Behaga någon skämta aprillo eller har någon gjort en hemsida och glömt att ta bort min mailadress i något av mailto-formulärexemplen på HTML-guiden? Det har faktiskt hänt åtskilliga gånger.

Jag vet inte vad jag ska göra, men jag tror jag struntar i att svara. Okända människor som mailar med hotmailadresser är inte mina favoriter, så att säga.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:13 EM | Google

Succé

Succé har återuppstått i ny tappning.
Nu går det att pinga inläggen också!

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:29 EM | Google

5 januari 2006

Reslust

Kylan går in genom ben och märg. Jag börjar längta efter att åka till Thailand, till sol och värme. B. fyller 60 år i slutet av februari och då kan jag inte åka, fast jag åker gladeligen när jag själv fyller år. :)

Jag ska nog kolla upp med jobbet om de godkänner två veckors tjänstledighet. Det vore en lisa för själen att få dra iväg.

I dag drar jag iväg till Ödeshög. Jag firade julafton hemma hos mina föräldrar, kors i taket, för första gången på si så där 25-30 år. B. följde med. Jag fick agera tomte, men jag var en dålig sådan eller i alla fall en tomte som såg dåligt då tomten glömt att ta på sig glasögonen. Tomten fick be om hjälp att läsa på en del paket :).

Nu ska jag fira Trettondagshelgen med min dotter. Det ska bli kul att träffa dem allihop, sambo och barnbarn inräknade. Jag har med mig en stor tigerfåtölj till Leon, hur jag nu ska kunna pressa in den någonstans på X2000. Jag tar taxi in till stan, att släpa den på buss och tunnelbana går fetbort.

Jag kanske bloggar från Ödeshög eller kanske inte. Det lär vara full rulle hela tiden. Men kanske går jag förbi datorn och om den står på så....

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:27 FM | Google

4 januari 2006

Backdoor.GrayBird

På senaste tiden tycker jag att det har ramlat ned alldeles för många virus i min mail. Jag är så bortskämd med att mailservern sorterar bort det mesta.

Men GrayBird.Backdoor eller som Symantec kallar den i sin rapport ovan Backdoor.GrayBird alertade Norton om varje gång ett program startades som jag laddade ned häromdagen. Programmet var ett slags noadware-program som man skulle kunna scanna datorn efter trojaner och annat smått och gott. Men själv försökte det alltså lägga in skit i datorn. Den varnade även för en fil som System/catroot2 som inte gick att ta bort då den användes av ett annat program eller användare enligt Windows.

Jag började lacka ur och avinstallerade programmet, rensade i regedit och vips så har alerterna om Backdoor.GrayBird slutat ploppa upp och filen som förut inte gick att ta bort kunde jag radera.

Så summasummarum, program som utger sig för att scanna din dator och kolla om du har oönskat skit på datorn kan vara en säkerhetsrisk i sig självt.

Tur att jag har Norton, men jag hittar inte CD:n så jag kan installera om det på den nya datorn. Jag har letat som sjutton, för det är betalt och jag har licens - men till vilken nytta när jag inte hittar CD:n utan bara den tjocka handboken som medföljde.

Update: lite att fira kanske, detta är bloggtext nummer 2000 sedan jag började med MT. Hur många texter det finns i Reload-arkivet har jag inte kollat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:09 EM | Google

3 januari 2006

Skåppapper

Jag provade att försöka hitta skåppapper i tre affärer i Liljeholmen, jag till och med frågade två expediter och de hade ingen aning om vad jag yrade om. Är det så off att använda skåppapper?

Jag har målat skåpen, men vill ha skåppapper inne i skåpen innan jag börjar ladda in porslinet. Det känns lite mer hygieniskt, både för mig och den dagen jag flyttar. Jag minns från min barndom att förutom skåppapper så hade många fransar i plast som sattes på hyllplanen. Så långt hade jag inte tänkt gå :).

Men hur kan skåppapper helt ha utgått ur affärernas sortiment?

Nu vet jag inte om det korrekta namnet är skåppapper, det heter säkert något annat, men ingen förstod i alla fall vad jag menade även fast jag beskrev hur det skulle användas.

Börjar jag bli gammal som fortfarande vill ha dito?

Eller är det ingen som använder skåppapper längre?

Update:
Efter ett telefonsamtal med min make heter det tydligen hyllpapper.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:25 EM | Google

2 januari 2006

Grannsämja

Det har sina fördelar att bo i kåk, speciellt i en kåk som har en stor tomt och det inte finns något hus tätt inpå knutarna. Men när det gäller radhus kanske det är lite annorlunda då väggarna gränsar till en granne?

I bostadsrätter och hyreslägenheter är en god grannsämja ett måste. Grannens golv är en annan grannes tak och grannens väggar är en annan grannes väggar.

Jag tror inte denna människa har pejl på det här med god grannsämja. Yisses, jag skulle bli skitförbannad om jag bodde granne med en som spelar musik på högsta volym på nätterna och är allmänt otrevlig, om man nu ska tro vad tidningarna skriver om denna man.

När mannen anhölls beslagtog polisen hans stereoanläggning som ett "brottsverktyg". Åklagaren kommer vid rättegången att begära att stereon ska förverkas. Det innebär att polisen ska kunna förstöra anläggningen. Möjligtvis kan den säljas på någon av kronofogdens auktioner.

Personen det gäller köper nog raskt en ny stereo, så förfarandet ovan verkar lite uddlöst. Ge honom lite beteendeterapi istället och få honom att förstå vad ordet grannsämja betyder.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:04 FM | Google

1 januari 2006

2006

Nyåret firades i lugn och ro, B. och jag delade på en flaska skumpa och kikade på grannarnas raketer vid tolvsnåret. Jag undrar hur mycket pengar som gick upp i rök under nyårsfirandet? Tänk vad mycket vettigt de pengarna skulle kunna användas till.

Jag började det nya året med att se filmen jag spelade in i går som gick på ettan, en film om en liten lejonunge. Jag låg och småmyste i soffan på morgonkvisten och såg på filmen med stor behållning.

Första dagen på det nya året lider mot sitt slut. Jag kikade nyss på solfilmen på väderrapporten på TV och visst går vi mot ljusare tider. För egen del och även för er alla andra önskar jag att 2006 blir ett bra år. Smaka på ordet. Tvåtusensex. Det smakar gott och ger en god eftersmak.

2005 var inget dåligt år för min egen del och jag ser framemot vad detta år kan bära med sig i sitt sköte. Det är ju även så att det är en själv som i mångt och mycket påverkar utgången. Jag gav inga nyårslöften, den traditionen bröt jag för många år sedan – efter att ha insett att jag aldrig lyckades hålla löftena.

En god fortsättning på det nya året!

För många blev det ingen god början, med tanke på nyhetsrapporteringen om att det varit relativt bökigt och stökigt nyårsfirande. Jag misstänker att en och annan vaknade i morse med Ågren på axeln och med sprängande huvudvärk. Andra vaknade blåslagna och misshandlade. En man vaknade inte alls. Som vanligt förekom det skador i samband med avskjutning av raketer. När ska folk inse att alkohol och raketer inte är en bra kombination? Hur många barn har gråtit sig till sömns bara för att föräldrarna inte kunnat samsas under nyårsfirandet? Hur många ensamma har suttit i sitt utanförskap och sett andra fira nyår? Delad gläde är dubbel glädje, det är en klyscha som verkligen stämmer in här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:53 EM | Google