« Tragedi i Mecka | Startsidan | Superhero »

13 januari 2006

Det stormar om Migrationsverket igen

Mor vägras visum till sonens begravning. Nu blåser det åter upp stormvindar runt Migrationsverket. Det måste vara en underlig myndighet att jobba på eller så är det underliga människor som arbetar där.

Saxat från DN:

– Det är uppenbart att hon kommer hit för att söka uppehållstillstånd, säger beslutsfattaren Barbro Axelsson. Begravningen kan ske utan att mamman är här.

Och? Har de ingen skam i kroppen? Har de inga egna barn? Föräldrar som har barn som flyttat till ett annat land och dör där, skulle givetvis vilja åka dit och ta ett farväl av barnet och medverka vid begravningen. Vad är det för underligt med det? Varför förutsätter de att kvinnan ämnar stanna? Vem vill bo i Sverige frivilligt? Kylan som går genom ben och märg, kyla från naturen och kyla från myndigheter som Migrationsverket.

Modern har redan upplevt mer än vad en människa ska behöva uppleva. Hon har flytt från Afghanistan med sina fyra andra barn och är nu i Iran. Både hennes man och hennes äldste son dödades i kriget. Nu har hennes son dödats i ett hedersrelaterat dåd. Vi släpper in så många andra som borde stoppas redan vid gränsen, så en sörjande kvinna med sina barn kan varken göra något till eller från.

Ge er nu Migrationsverket. Släpp in kvinnan och hennes barn. Låt henne medverka vid begravningen och sedan få vara med på rättegången där hennes sons förövare förhoppningsvis ska dömas till långa straff.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 13, 2006 2:04 EM