« april 2007 | Startsidan | juni 2007 »

31 maj 2007

Datorn fungerar igen, hoppas jag :-)

Nu har datorn återvänt, men inte utan strul. Första gången då fanns det ingen kräm i den, så de fick komma och åtgärda det. I morse upptäckte jag att de kopplat ur kortläsarna och ett nytt återbesök. Ja, visst har datorn strulat, men jag ska inte klaga på servicen :-). Jag har inte orkat installera om alla program eller föra över filer, det får bli när jag har lust. Just nu har jag inte lust med något :(, i alla fall när det gäller datorer.

Nä, det får bli en bra bok istället.

Läkarbesöket avklarat, lungröntgen och en hel massa prover har tagits och remiss är skriven till en kardiolog. Betablockerare och Trombyl, något som ska förhindra att blodplättar blir plättar :-) ska jag käka från och med nu. Det känns verkligen som om jag hamnat på ålderns halva av livets spelplan.

Men jag kommer igen...

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:50 EM | Google

28 maj 2007

Bojkotta Stureplan

Okey, det verkar vara Stureplan som gäller när det ska festas. Alla kändisarna verkar gå dit om jag nu ska tro på vad som skrivs i media.

Givetvis vill många andra frottera sig med dem antar jag, annars förstår jag inte varför just nöjesställena runt Stureplan är så populära. Jo, jag kan ju ha mina misstankar, men de behåller jag för mig själv. Nyckelordet börjar på K, som verkar finnas i överflöd på dessa populära ställen.

Men det finns en baksida. Mörkhyade personer nekas ofta inträde.

Många vakter berättar för oss att de beordras att diskriminera av sina chefer men att de inte vågar göra något åt det av rädsla för att förlora jobbet.

Byt jobb. Gå inte med på chefernas krav. Eller använd inte ovanstående som en bortförklaring, om det inte är sant.

Det finns massor med andra ställen runt om i Stockholm. Det kanske är dags att bojkotta Stureplan? Att fortsätta gå dit och veta om att människor diskrimineras i krogköerna är en slags acceptans av detta system anser jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:48 FM | Google

27 maj 2007

En normal trekant?

Ett nej är alltid ett nej. När jag var ung så var det lite som om killarna tyckte att ett nej nog kanske i alla fall närmade sig ett nja än ett nej. Hur det är nu vet jag inte, men jag misstänker att inställningen inte ändrats så mycket.

Varför är det så svårt att respektera ett nej. Nu räknar jag inte med rena överfallsvåldtäkter, där ställs ingen fråga utan förövaren bara går rakt på sak, ned med offret och av med brallorna och in med kuken, om de nu kan få den att stå. I många fall handlar det mer om att demonstrera makt än att förövaren har ett akut kåtslag.

Med tanke på Stureplansvåldtäkten. Domen är tydligen överklagad. Jag hoppas att utslaget blir något helt annat.

Männen friades. Hur det nu kunde ske? Tingsrätten kom fram till att kvinnan inte hade varit med på sexet, men killarna blev friade för att de inte förstått att hon inte ville? Hallå? Vad är det de inte förstått?

Kvinnan fick 46 dokumenterade skador. Blåmärken och "blodsutgjutningar" på mage, ben, armar, skinkor och huvud, samt blödningar i hårbotten, sår i slidan och sprickor i ändtarmen. Är det en normal frivillig trekant? Hårt sex finns det ju en del som gillar, men inte ens de skulle orsaka så många skador frivilligt misstänker jag.

Rättegången blev sedan ytterligare ett övergrepp enligt kvinnan. Frågor som hon haft analsex tidigare? Hur relevant är den frågan? Frågor brukar även i väldtäktsrättegångar handla om hur kvinnan var klädd, om var hon berusad och andra förnedrande frågor.

Ett nej från en berusad kvinna är väl lika mycket värt som ett nej från en nykter kvinna? Ett nej från en kvinna i kort kjol är väl lika mycket värt om så kvinnan haft burka på sig? Ett nej från en kvinna som haft analsex tidigare i sitt liv är väl lika mycket värt som om kvinnan aldrig idkat analsex?

Jag förstår mig heller inte på killar som våldtar kvinnor som är berusade så att de knappt fattar vad som händer eller att de drogats ned via drinkar innan våldtäkten sker. Har killarna en nekrofilgen i sig?

Sex är något mellan människor som sker på frivillig basis, då är allt tillåtet bara alla är med på det och inget tvång föreligger. Undtantaget barn och icke byxmyndiga. Där reglerar lagen att sex inte är tillåtet, fast det skiter ju pedofilerna i.

Mörkertalet för våldtäkter är stort, en siffra jag sett är att det bara anmäls 10-20 procent av alla våldtäkter som sker. Varför anmäls inte fler? En orsak tror jag personligen är rättsväsendets och i viss mån polisens agerande. Att ha blivit våldtagen är ett så pass stort trauma i sig att många inte orkar med ytterligare påfrestningar. De flesta vet ju hur det fungerar i rätten.

Bara fem av 100 våldtäkter leder
till en fällande dom. Bara det säger en hel del.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:06 EM | Google

Storhandling med snöpligt slut

Jag skulle hjälpa B. med storhandling i går. Det slutade med att jag svimmade av på kattavdelningen, som tur var landade jag på de stora säckarna som ligger längst ned och är på 10 kg. De lindrade fallet. B. blev lite förvånad när han fann mig sittande på golvet i varuhuset stortjutande i rena rama ilskan över det som hänt. Jag vill ha kontroll, jag vill inte tuppa av.

Vi avbröt handlingen, som tur var så var vi nästan färdiga, men jag kände mig som en gammal tant resten av dagen. Två dagars sol har jag missat nu, men jag lyder min kropp - vill den inte ut i solen så ger jag fan i det, soldyrkare som jag är.

Jag hade 100/65 i blodtryck när jag gjorde mitt arbets-EKG. I fredags kväll hade jag 95/70. Det ena sjunker och det andra stiger, vad händer när de möts? Brakar systemet ihop? Jag måste erkänna att jag är lite orolig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:01 EM | Google

26 maj 2007

Uppmärksamheten ger dem antagligen multipla psykiska orgasmer

Att uppmärksamma bloggmobbarna som gjorts nu på senare tid är inte bara av godo. Uppmärksamheten ger förmodligen knäppgökarna multipla psykiska orgasmer. Tig ihjäl dem istället. Ignorera dem. Radera inläggen och hoppas på att de tröttnar. Får de inget mothugg så kanske de gör det. Ge dem inte ens lillfingret. Sätt *ignore* och låtsas som det regnar. Radera, radera, radera eller ta bort kommentarsfunktionen.

Nu är det en stor artikel i Expressen i dag om Ebba von Sydow som utsatts för grova sexattacker och dödshot på sin blog. I och för sig undrar jag vad en sexattack på nätet är? Det är förmodligen inlägg med grova sexuella kränkningar som avses. Jag kan nog slå vad om att efter denna artikel lär fler knäppskallar hitta hennes blog i avsikt för att bara djävlas.

Ebba von Sydow har valt att inte polisanmäla hoten och kränkningarna. Hon vet inte vad som ligger bakom hatet mot henne.
– Om jag ändå visste vad som drev de här personerna som får en kick av det. För mig är det helt främmande hur man kan välja att lägga så mycket energi på att hata en enskild person så mycket utan att våga stå för det utan namn, säger Ebba von Sydow.

Jag skulle också gärna vilja veta vad som driver dessa personer som sysslar med sådant här. Vad driver dem? Vad får de för kickar? Kan de vara friska i huvudet? Hur beter de sig IRL? Fega skitar antar jag. IRL törs de antagligen inte säga ett pip, men på nätet under anonymitetens sköna täcke sitter de vid sina tangentbord och alla hämningar släpper.

Okey, att polisanmäla är nog ingen större idé även om det vore bra att göra det för statistikens skull så att rättsväsendet en dag inser att det där Internet kan vi kanske inte ignorera helt.

Däremot borde hon kolla upp ip-numret på varje inlägg innan hon tar bort det, ta en skärmdump och skicka det till den abuseavdelning som ip-numret leder till. En formell abuseanmälan med andra ord. Det kan ju faktiskt vara så att om alla gör detta kanske abuseavdelningen agerar. Fast de verkar mer och mer slappa nuförtiden, men de kan ju inte ignorera hur många anmälningar som helst i längden.

Andra bloggar om: och

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:59 EM | Google

25 maj 2007

Alla ursäkter är bra utom de dåliga

Blanda inte in Åsa-Nisse i detta :). Jag tror nog att Åsa-Nisse skulle ha fattat galoppen med Internet. Bengt Ohlsson (DN) hoppar av och även i detta fall Internet.

Jag tror att han har missat något. Internet är en guldgruva, men givetvis måste man sålla bort massor av grus för att hitta guldet. Att hitta information genom att googla är ett enkelt och smidigt sätt. Hur ska han göra i fortsättningen? Läsa gamla uppslagsverk?

Han anger en ganska föraktfull ton. Han skriver att det finns fula hemsidor snickrade av mökiga gamla sällskap och föreningar. Och? Är han inte intresserad så finns det en Back-knapp på webbläsaren eller så går det att skriva in en url och surfa vidare. Men om de som har gjort dessa sidor och dess besökare är nöjda med sina hemsidor så ska ingen lägga sig i hur de ser ut.

Content is king. Har han inte fattat det?

Bengt Ohlsson skriver även att han fått nog av den så kallade bloggosfärens alla viktigpettrar och skvallertanter. Yissses! Precis som det analoga (IRL) livet skulle vara befriat från viktigpettrar och skvallertanter. De finns säkert även på DN:s redaktion :-).

Nej, hela krönikan låter lite surt sa räven om rönnbären. Jag vet inte varför jag får den känslan. Men jag kan i alla fall sätta tio spänn på att det bara kommer vara en kortvarig analog tillvaro.

Det finns så mycket Internet är bra till, betala räkningar, handla över nätet, olika myndighetshemsidor, företagshemsidor och så alla tidningar som finns på nätet. Det gäller att sålla. Samma sak som man får göra i verkliga livet där man översköljs av information och intryck i överflöd.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:59 FM | Google

24 maj 2007

Datorn är på verkstad igen :(

Bilen kostade skjortan att lösa ut.
Den sura karamellen har jag inte svalt än.

Datorn har jag blivit av med igen
och jag hann inte göra back-up på
mailen, hoppas de kan fixa fram det.
Datorn bara lade av, inte ens felsäkert
läge fungerade att använda.

Ladda inte ned maskinvaruuppdateringar
från Microsoft om du inte vet exakt vad du gör.
Det vissste inte jag tydligen, så det var skit
framför skärmen denna gång. Men vi hade kommit
fram till att vi skulle byta hårddisk ändå
för det var massa diskfel och diskvarningar,
innan jag laddade ned uppdateringen.

Nu sitter jag med min gamla dator igen.
Den som jag bara orkar ha på en liten
stund i taget för den låter så.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:18 EM | Google

22 maj 2007

Ett steg bakå för polisutbildningen?

I Rikspolisstyrelsen förslag om den nya polisutbildningen har formuleringarna om jämställdhet och förståelse för andra kulturer tagits bort. Ett steg bakåt? I den nu gällande utbildningsplanen finns de tydligt uttryckta. Varför ta bort formuleringarna? Visst det är bara ord på papper kan tyckas, men ack så viktiga ord.

Trafikbrott och civilrätt får större utrymme och om det som står i DN stämmer är varken hatbrott, olaga diskriminering, hedersrelaterade brott, rasism, homofobi eller främlingsfientlighet utpekade som viktiga och prioriterade områden.

Nytt är däremot att poliseleverna ska kunna simma 150 meter efter att de har gått två terminer?????? Vore inte det ett intagningskrav? Att lära sig simma borde de göra innan de antas. Det finns simskolor för dem som inte kan simma, det kan vara bra att gå där för alla som inte kan simma. Det ska inte ta dyrbar tid från polisutbildningen. Simundervisning i en polisutbildning är väl knappast relevant? Däremot att kunna livrädda nödställda människor i vatten är viktigt.

Lärarna på Polishögskolan är mycket förvånade över utkastet eftersom de har uppfattat både den nuvarande och den tidigare regeringen som mycket tydliga med att hatbrott är ett prioriterat område. Man är också förvånad över att hedersrelaterad brottslighet inte nämns i utkastet.

I polisutbildningen har de en sex veckors lång kurs om hatbrott. Den ska tas bort i nya polisutbildningen, om förslaget går igenom. Dessa sex veckor ska föras in i andra delar av utbildningen, men risken är i mina ögon att det då blir bådde hackat och malet och att det är lätt att det försvinner i undervisningsbruset.

Ha kvar dessa sex veckor! Vad jag kunde se på nyheterna i morse var den både bra och viktig och bör inte integreras i utbildningen.

I kursen har aspiranterna fått lära sig känna igen hatbrottsmotiv i en anmälan och fått reflektera över sina egna förutfattade meningar och fördomar.

Det är nog nyttigt med denna kurs, för en och annan misstänker jag. Om inte så kan kanske vissa element redan här sorteras ut som icke lämpliga poliser. Rasister ska inte kunna bli poliser. Det är min personliga åsikt. Därför bör den inte tas bort. Därför bör den inte integreras i kursen och riskera att utvattnas.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:31 EM | Google

21 maj 2007

Nu har jag två par glasögon att hålla reda på :(

Men vart tog sommaren vägen? I och för sig om jag får vara egoistisk så får det regna i morgon också, men sedan vill jag ha lite sol och framförallt värme.

Jag kör mycket bil i tjänsten och jag har skaffat ett par glasögon som jag bara använder när jag kör. Jag ser okey även utan dem när jag kör bil, men jag blir trött i ögonen eftersom jag är närsynt på ena ögat och har ett brytningsfel på det andra så är det mer vilsamt nu när glasögonen korrigerar det åt mig. Men att läsa en tidning utan mina läsglasögon är hart när omöjligt.

Men jag bävar inför mörkret. Jag har ett enormt dåligt mörkerseende, lägg därtill alla reflexer från lampor och billyktor som adderas till detta. I en tidning läste jag att en deciliter blåbär om dagen förbättrar ögonens förmåga att se i mörkret. Jag får väl sparka igång frysen och storhandla blåbär :-). Jag tror inte på hälsokostpreparat som säger sig ha samma effekt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:56 EM | Google

20 maj 2007

Nu är det inget roligt längre tycker kändisar och slutar blogga

Fler och fler kändisar slutar blogga. Ingen nyhet, för det har jag bara väntat på. Bloggen för många var nog mer ett sätt att synas och höras, än ett engagemang som de flesta bloggare har haft i många år nu. För dessa är bloggen ingen trend.

Inte visste jag att Fredrik Virtanen startade ”mainstreambloggtrenden” 2005? Är inte det att ta lite för stora ord i munnen? Nu ska han sluta blogga, likt Linda Skugge. Det gör nog varken till eller från, om jag ska vara ärlig. Det finns så mycket intressanta bloggar ute i bloggosfären att det inte ens kommer att märkas att just han slutar blogga.

Virtanen och Skugge är de senaste tillskotten på listan över kända skribenter som har stängt sina bloggar. Journalisten och debattören Linna Johansson, vänsterpartisten Ali Esbati, författaren Sigge Eklund och Expressenprofilerna Per Svensson, Cecilia Hagen och PM Nilsson har redan slutat. Skälen till varför de har gjort det skiljer sig åt - en del anger tidsbrist, andra har helt enkelt tröttnat på ett medium som från början kändes nytt och fräscht.

Esbati har inte slutat blogga. Jag tror att artikelförfattaren menar att Esbati numera modererar sina kommentarer.

Sportkommentatorn Patrick Ekwall på TV4 har till exempel stängt av kommentarfunktionen på sin blogg efter alltför många anonyma hot och skällsord.

Att stänga av kommentarerna helt är lite tråkigt, det är bättre om bloggens ägare i alla fall orkar moderera kommentarerna och släppa fram dem som inte är anonyma hot och personangrepp. Det är roligare att läsa en blog med kommentarer. Utan kommentarer är det nästan i mina ögon ingen blog, utan mer en radda texter som staplas på varandra.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:47 EM | Google

19 maj 2007

Stenåldershjärnor använder modern teknik för att dokumentera sina illdåd

Jag brukar undvika sajter som visar filmer, men i morse var jag tyvärr på en sådan. Dels såg jag en film om hur kamphundar behandlas, när de inte vinner så dödas de av sina ägare och även om de vinner så lämnas de vind för våg att dö av sina skador. De har ju inget värde längre om de blir alltför allvarligt skadade.

Jag hamnade på denna sajt då jag läste i en amerikansk blog om hur Du’a Khalil Aswad stenades till döds bara för att hon blev kär i fel kille, enligt den religion som tillåter stening. Ja, det var dumt att klicka på länken till filmen och jag ångrar det nu.

Ingen ingriper, folk hejade på och många filmade hedersmordet i norra Irak. Det är väl det senare som är unikt, att folk med hjälp av modern teknik kan filma mordet - men de har en hjärna som kommer från stenåldern.

Hedersmordet på 17-åriga Du’a Khalil Aswad den 7 april är unikt i ett avseende: Det dokumenterades. Minst nio män kastar tegelstenar, vanlig sten och betongblock på flickan i Bashika, nära Mosul, i norra Irak. Hundratals blir vittnen, vissa hejar på. Polisen står bredvid och tittar på – utan att ingripa.

De förnedrar henne ytterligare genom att dra upp kjolen och det är inga små stenar som kastas, efter 30 minuter krossas huvudet av ett betongblock. Hur länge fick hon lida? Jag hoppas hon gled in i medvetslöshet långt innan det dödande betongblocket krossade hennes huvud.

Jag blir så upprörd, att detta sker anno 2007. I Irak är maxstraffet för hedersmord sex månader, men jag kan nog garantera att ingen av dessa som deltog i mordet kommer att fällas för detta. Skulle de ändå dömas kan de pröjsa och slippa att ens sitta av dessa sex månader.

Att stena en ung kvinna till döds bara för att hon blev kär i ”fel” kille? En kille som dessutom hade ”fel” religionstro. Han var sunnimuslim och hon tillhörde Yezidi-religionen.

Hur många kvinnor mördas per år på detta barbariska sätt? De flesta steningar dokumenteras inte och säkert hålls det tyst om de flesta steningar som skett. Det är bara ett fåtal utförda steningar som media rapporterar om misstänker jag.

Andra bloggar om:
och

Update:
Göran Skytte har skrivit en bra ledare om detta.
Nära ondskans bultande hjärta

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:54 FM | Google

18 maj 2007

Blått Sverige har blivit rött

Det går inte att att upprepa mantrat ”Största opinionsundersökningen gäller!”, det vill säga valet nu när hela Sverige är rött.

Det är de blå partierna som regerar landet, men bland väljarna är nästan hela Sverige rött. Opinionssvängningen har slagit igenom i alla län, enligt Synovate Temos rapport.

Det är bara i Stockholms, Uppsala och Hallands län som de borgerliga inte förlorat sitt övertag enligt DN.

Dessa siffror borde ge regeringen en fingervisning om att deras politik inte längre är förankrat bland väljarna och de borde kanske lyssna lite mer på medborgarnas protester, det vill säga vara lite mer ödmjuk och inlyssnande och inte bara köra på som ett ånglok. Lite eftertanke är på sin plats.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:17 FM | Google

17 maj 2007

Sd tar gärna emot bidrag, men nekar andra att få

Intressant artikel i Aftonbladet.

Sverigedemokraterna tycker att invandringen kostar för mycket. Deras tyngsta argumentet i valrörelsen 2006 var att invandringen måste minska kraftigt för att invandrare har svårt att få jobb och lever därför på bidrag och kostar oss skattebetalare pengar.

Sverigedemokraterna kanske ska kika på sig själva i spegeln. Var femte folkvald sverigedemokrat lever på bidrag, sjukbidrag eller socialbidrag. Men det är väl skillnad mellan folk och fä? Vilka som är ”fä” här tycker jag framgår med tydlig klarhet.

Partiledaren Jimmie Åkesson tycker givetvis att det är fel att jämföra just dem med invandrare i bidragsfrågan. Ja, något annat kan han ju inte svara. Men jag tycker att alla ska dras över samma kam. Det går inte att kasta skit på invandrare och påstå att de kostar oss skattebetalare pengar, när det tydligen kostar oss skattebetalare att försörja Sverigedemokraterna.

Saxat ur DN:

Enligt Sverigedemokraterna är mer än dubbelt så många invandrare som infödda svenskar förtidspensionärer. Sd hävdar att över tio procent av invandrarna är förtidspensionerade. Men nu visar en kartläggning gjord av Aftonbladet att siffran för Sverigedemokraterna själva är ännu högre. Närmare 20 procent av de folkvalda sd-politikerna lever på sjukpension. Mer än en tredjedel är beroende av någon form av bidrag.

Med detta faller deras tyngsta argument.
Platt som en pannkaka.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:16 EM | Google

Teflonminne?

Inte har jag tänkt på att det är helg i dag. Röd dag mitt i veckan? Inte undra på att de samtal jag försökte ringa i dag inte var så framgångsrika. Allt är ju stängt :-).

Jag visste att jag skulle tvätta idag, men var helt övertygad om att det var klockan 16.00 och inget annat. Rena rama turen att jag kastade ett getöga i kalendern tio minuter i åtta i morse och såg att om tio minuter hade jag tvättid.

Samma sak i går. Jag var övertygad om att jag hade tid hos tandis nästa vecka på onsdag. Tandläkaren ringde då jag egentligen borde varit där och undrade om det hänt något eftersom jag inte var där. Jag som aldrig har missat en tandläkartid och jag har gått på samma klinik i snart 35 år. Snälla som de var klämde de in mig på eftermiddagen så jag fick min plomb lagad.

I dag skulle jag handla. Jag plockade fram plånboken och lade den vid datorn, klädde på mig och kollade att jag hade nycklarna med, för jag har låst mig ute här en gång - men det var en vardag och jag fick hjälp av fastighetsskötaren, men numera dubbelkollar jag att jag har med mig nycklarna.

Vid affären handlade det jag skulle ha, men när jag skulle betala så upptäckte jag att jag inte tagit med mig plånboken. Det man inte har i huvudet, får man ha i benen så det vara bara att galoppera hem efter plånboken.

Jag börjar faktiskt fundera på vad är det som händer? Lite för många incidenter på kort alldeles för kort tid. Visst jag är över 50 år men är det inte lite tidigt för att minnet ska svikta i sådan grad?

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:02 EM | Google

16 maj 2007

Digitala postkort bör man ibland se upp med

Jag skulle nog inte klicka på länkarna i det digitala postkoret nedan. De döljer sig bakom en etablerat postkortssajt, vars adress jag inte skriver. Däremot har jag mailat till dem och gjort dem uppmärksam på att flertal liknande mail trillat in i min mailbox.

Men när fick gif-filer ett .exe-tilägg?
Är det något jag missat :-)?

<p align="left"><font size="2" face="Arial"><A
href="http://xx.xxx.xxx.xx/postcard.gif.exe"
target=_blank>http://www.xxx.uv.ro/postcard.gif.
exe
</A></font></p>

Ta det försiktigt där ute i cybervärlden. Det finns så många som bara verkar vara ute för att sabba och djävlas. Klicka aldrig på okända bifogade filer och framförallt, du som har HTML-mail påslaget (vilket är livsfarligt i mina ögon) kolla om det inte finns någonstans där du kan få misstänka mail i ren plain text/ren text så ser det ut som ovan. Då kan du inte missa att det är något skumt med det hela.

Bättre kolla en gång för mycket, än att klicka en gång för mycket. Klickar du en gång för mycket kanske du inte längre har en dator som går att kolla med, om jag tar ut svängarna ordentligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:25 EM | Google

15 maj 2007

Release Me

Det är en låt som länge suttit som ett smäck i mina öron, en reklamslinga underligt nog. Låten går rakt in i hjärtat. Nu såg jag en intervju med bandet på TV imorse.

”Release Me” skriven av ett svenskt band ”Oh Laura”. Jag tog med reklamslingan också, jag kör inte bilen som det görs reklam för men reklamsnutten i sig är bra.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:41 FM | Google

14 maj 2007

Ketchupeffekten

Min ekonomi kommer att få sig en rejäl törn de närmsta veckorna.

En stor plomb fullständigt pulvriserades i går. Tur att jag fick en tandläkartid i nästa vecka. Men billigt lär det inte bli, vis av erfarenheten.

Bilen ska in på verkstaden igen. Det kan bli dyrt, beroende på av de felen jag lämnar in den för beror på. Men jag räknar med det handlar om surt dyra pengar.

Men vad gör man när man inte har råd att köpa en ny bil? Jag skulle bara få cirka 15.000 för min lilla Skoda Felicia i inbyte och i mina ögon är den värd bra mycket mer, så omvårdad och omskött den blivit sedan jag köpte den.

Vad kommer härnäst?

En olycka kommer sällan ensam sägs det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:04 EM | Google

13 maj 2007

Tigercam på Kolmården

Det är sällan jag träffar min släkt.
Men tigrar finns att se på andra håll.
Detta har blivit ett favoritbokmärke, Tigercam. Jag ska bara till Kolmården i sommaren och sitta i bussen och bara njuta av att se dessa vackra djur på nära håll. Vargvisningen jag var på för några år sedan var en underbar upplevelse. Att bli pussad av ledarvargen var en ynnest och en upplevelse som inte går att beskriva i ord.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:09 EM | Google

Dags att avskaffa spektaklet?

Eurovision Song Contest är inte längre som förut. Jag fattar inte att att Serbiens bidrag vann. Men grattis till segern, även om jag inte förstod varför just den låten vann.

Östdominansen som bara blir starkare och starkare skadar denna tävling och gör att den förlorar i värde.

Det har jag tyckt de senaste åren och i år bekräftades det. Lägg ned skiten, eller gör separara tävlingar, en för öst och en för väst.

Varken England, Frankrike eller Tyskland verkar
längre lägga ned så mycket krut på denna tävling. Bara det säger en hel del.

Nu trodde jag inte att Sverige skulle vinna, så det är inget surt sa räven om rönnbären, utan mer att jag tycker det hela liknar crap numera.

Update:
Jag lägger inte in några som helst politiska bedömningar i orden öst och väst utan menar den geografiska kartans beskaffning. Inte heller lägger jag in några värderingar om att öst eller väst skulle vara bättre eller sämre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:43 FM | Google

12 maj 2007

Hur mycket vård är du värd?

Jag läste att en gemensam svensk-brittisk studie påvisade att sjukvården lägger ner mer pengar på de patienter som har pengar och högre social status. Undersökningen gällde vård i patienternas slutskede av livet.

Mest pengar läggs på den femtedelen av befolkningen som tillhör de rikaste, hela 95.000 om året spenderades per patient. Övriga patienter fick nöja sig med genomsnitt 55.000 kronor. Det är en stor skillnad.

Undersökningen gällde offentlig skattefinansierad vård. De som är riktigt rika har ju andra alternativ om de vill ha dyrbar kvalificerad vård i livets slutskede.

Vad beror skillnaden på? Är de välbeställda mer talföra och därmed kan kräva mer kostsamma utredningar, provtagningar och undersökningar?

Det kan väl inte vara så att läkarna sneglar på patientens sociala status? Då är det något som är radikalt fel. Alla har rätt till likvärdig vård, rik som fattig. Så måste det förbli. Det ska inte finnas några gräddfiler i offentlig vård.

En annan förklaring kan vara att låginkomsttagare söker vård senare än de som har pengar. Ett läkarbesök kostar ju ändå en liten slant, en slant som faktiskt kan vara för stor för vissa.

Vad förklaringen än är väcker studiens resultat en hel del funderingar och frågor, i alla fall hos mig och jag hoppas att den så gör hos dem som är ansvariga för den offentliga vården och hos den som vill privatisera den in absurdum.

Jag anser att mer pengar ska läggas på offentlig vård, så att skillnaderna kanske kan utjämnas. Privatisering är inte en lösning. Det har jag själv erfarenhet av.

Bloggen Ett hjärta RÖTT ger raka besked svart på vitt.

I dag slår regeringen ännu en spik i vår välfärdskista. Denna gång står sjukhusen på tur. Propositionen som läggs fram innebär att alla sjukhus, inklusive universitetssjukhus och akutsjukhus, kan säljas ut och privatiseras. Dessutom tillåts gräddfiler och möjligheter för multinationella vårdföretag att pumpa ut obegränsat med vinstpengar ur vår skattefinansierade sjukvård. Före valet lovade Fredrik Reinfeldt att inte sälja ut våra akutsjukhus.

Missa inte hennes bloginlägg som var mycket bra.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:17 EM | Google

11 maj 2007

Herrklubbar - låter lite porrigt?

Sven Otto Littorin är ute i blåsväder igen.

I en intervju med Aftonbladet i mars 2003 sa han:
– Det är rackarns uselt, gamla strukturer håller sig fast. På partistämman i höst ska vi tillsätta en arbetsgrupp som tar grepp på jämställdheten.

Själv har Sven Otto Littorin varit medlem sedan 1998 i en herrklubb som ända sedan starten 1 december 1800 haft kvinnoförbud. Jag kan hålla med honom om att det är rackarns uselt, gamla strukturer håller sig fast. Men om han nu anser detta varför mörkade han sitt medlemskap i denna herrklubb? Inser han att jäv kan misstänkas uppstå i vissa situationer, med tanke på vilka som är med och vilka positioner medlemmarna har i samhället?

Det finns flera liknande herrklubbar, ett nätverk med tre samarbetande klubbar. På klubbarna träffas mäktiga män från domstolsväsendet, näringslivet och politiken inom en sluten krets. Inga kvinnor tillåts delta. Detta år 2007? Det är förunderligt. Hur går det ihop med Fredrik Reinfeldts ord i regeringsförklaringen?

Kvinnor och män skall ha lika möjligheter att utvecklas. Regeringen kommer att motverka och förändra system som konserverar fördelningen av makt och resurser ur ett könsperspektiv. När män och kvinnor delar makt och inflytande i alla delar av samhällslivet får vi ett bättre samhälle.

Det är inga syjuntor vi pratar om utan klubbarna är en stark maktfaktor i samhället - där alltså kvinnor inte får vara med. Kan vi kanske här ha en förklaring på att så få kvinnor väljs in i styrelser, får VD-jobb eller andra höga poster? Män väljer män? Kompisar väljer kompisar?

En av klubbdirektörerna förklarar saken så här:

– Vi älskar tjejer men gubbarna tycker att det är rätt skönt att slippa åla sig, flirta, dona och greja. Det blir mer avslappnat. Och tjejerna vill väl inte ha med nån kille på syjuntan?

Det var den fånigaste bortförklaringen jag hört på länge. Det skulle inte skada om de slopade denna fåniga regel att kvinnor inte får vara med så de lärde sig att numera behöver inte män ”åla sig, flirta, dona och greja” i sällskap med kvinnor. Jämföra dessa mäktiga herrklubbar med syjuntor? Om vi nu ska prata om syjuntor så är stickning och virkning ett intresse som många av manligt kön faktiskt sysslar med, så det är inte längre ett kvinnogöra.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:38 EM | Google

10 maj 2007

Nidbild eller inte? Betraktaren avgör.

Fredrik Reinfeldt tycks vara pressad av raset i opinionsmätningarna. Det bara sex månader efter valet. Det kan bli en intressant utveckling.

Han vill slå tillbaka mot dem som talar om skattesänkningar för de rika, mot dem som varnar för sänkta löner, mot dem som oroar sig för höjda räntor, mot dem som kritiserar hur arbetslösa behandlas. Allt detta är nidbilder, menar Fredrik Reinfeldt.

Där ser man hur olika man kan se på sakernas tillstånd. Jag tycker inte att det är en nidbilder. Risken att räntorna höjs verkar öka. Arbetslösa och andra bidragsberoende behandlas som B-lagare. De får allt svårare att klara sin ekonomi. Maskorna i vårt välfärdsnät blir allt större och större. Klassamhället verkar vara på ingång. De rika blir rikare och de andra får lite smulor som blir över.

De flesta skattesänkningar har gynnat de rika. Oron för sänkta löner är inte helt obefogad. Utanförskapet finns kvar och jag anser att det ökar, trots vad Alliansen säger. Moderaterna är INTE det nya arbetarepartiet, om nu någon trodde på det. De som gick på på det är sannerligen de som nu vänt Alliansen ryggen i rena rama besvikelsen.

Betraktaren avgör.
Detta är min åsikt/erfarenhet som lekman.
Sedan må politiker orera bäst de vill.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:22 EM | Google

Gamla musikminnen

En utmaning från Kulturbloggen.

Uppväxten kantades av Elvis.
Men det valde jag inte själv. :)

När jag själv började välja musik hade proggen kommit så det blev Hoola Bandoola Band, Nationalteatern och liknande skivor jag köpte.

Rolling Stones, Beatles, Janis Joplin och framförallt Animals var andra favoriter.

Sedan upptäckte jag Bob Dylan. Jag har alla hans skivor, vinylskivorna är väl använda så numera har jag skaffat dem i digitalt format.

Rolf Wikström, samma sak. En av våra bästa svenska artister enligt min mening.

Min musiksmak är och har alltid varit blandad, blues, progg, pop - som exempelvis Eurytmics och Tina Turner.

Men numera lyssnar jag sällan på musik.
Jag föredrar tystnaden istället.
Men förut gick grammofonen varm.
CD-spelaren jag har numera vilar oftast :).
Det är förunderligt hur sakernas tillstånd kan ändras.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:01 FM | Google

9 maj 2007

Extraslagen irriterar mig fortfarande!

I dag var jag på Stockholm Heart Center.
Blodtryck 100/65, måste vara lågt?
Fortfarande oregelbundna extraslag på arbets-EKG.
Jag som alltid haft fina och rena EKG.

Jag förstår inte varför jag har dessa extraslag,
men de är inte roliga direkt, de kallar det extraslag
men jag upplever att det saknas slag, tar jag pulsen
så vid vart 7-10 slag så slutar hjärtat att slå och sedan kommer det igång igen. Underlig känsla.

Jag får ingen information om varför.
Nu har jag bokat en tid i slutet av maj.
De måste ta reda på vad det beror på.
Som patient är jag nog ganska besvärlig.
Jag litar inte på läkare :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:51 EM | Google

8 maj 2007

Att hata på nätet ger honom en kick

Jag har alltid undrat hur blogtroll och alla andra som anonymt bara är ute för att djävlas och vara elaka på nätet fungerar. Enligt min mening har hissen stannat halvvägs hos dessa människor. De fattar inte att det finns en människa bakom texten de ser på skärmen och förstår nog inte hur illa en del kan ta upp när de sprider sin dynga omkring sig.

Fast den här killen tar nog priset. Han verkar vara medveten om att han är elak och njuter tydligen av att veta att folk tar illa upp. Det är ju än värre - rent av sjukt!

Thomas, 31, skriver flera elaka kommentarer varje dag.
Jag får en kick av det, säger han.
Thomas, 31, beskriver sig själv som en snäll kille. I det vanliga livet jobbar han med datorer. Men Thomas använder datorn flitigt även på andra sätt under arbetstid. Då är han allt annat än snäll.

Han tycker att han är en snäll kille? Hur går det ihop med att han tydligen bara är ute på nätet för att skriva taskiga och elaka kommentarer? Låter lite som Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Han får se upp så att han inte börjar få kickar av att hata i verkliga livet, det vill säga att det slår över och att han inte längre bara ”hatar” på nätet.

Han postar anonymt och kan inte ens stå för det han skriver. Tyder det på att han är snäll? Jag tycker att det tyder på rena rama fegheten att inte kunna stå för sina åsikter och kommentarer. Han verkar få en kick av att vara elak och vetskapen om att folk tar åt sig. Det är inte ett normalt beteende.

– Folk tycker så jävla dumma saker. Jag blir så otroligt irriterad på alla som bloggar om att de väntat på bussen eller ätit fil till frukost. Det skrivs så mycket ointressant och jag vill att de ska veta vad jag tycker.

Varför tror han att de vill veta att just han tycker att det de skriver är ointressant? Tyder det på att han är snäll? Det är betraktaren som avgör och han är väl knappast en allsmäktig och allvetande kännare av vad som är en intressant eller ointressant blog, och dessutom verkställa ”domen” via sina elaka kommentarer.

Jag tycker att hans uppträdande är osmakligt och om jag ska vara ärlig borde han nog gå i terapi eller varför inte psykoanalys. För det lär ligga underliggande problematik som gör att en sådan (som han säger själv) snäll kille beter sig som ett svin på nätet.

Det jag inte förstår i artikeln är att han påstår att han ibland ångrat sig och tagit bort kommentaren om den blivit lite väl magstarkt. Hur bär han sig åt? Trollar han? En kommentar i en blog kan bara ägaren av bloggen ta bort. Så det han skrivit finns där forever, om inte ägaren av bloggen tar bort den. Eller?

Han skrev till en bloggare att hon borde sluta blogga skaffa sig ett liv.
– Hon hade bloggat om något väldigt personligt, hur hon mådde och den kommentaren blev hon väldigt ledsen över. Hon slutade blogga efter det. Det var nog det värsta.

Hoppas han lärde sig något av detta. Fast det tvivlar jag på.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:28 EM | Google

7 maj 2007

Pompöst tänkande av Sven Otto Littorin!

Det är synd att att han hakat fast vid valresultatet och inte vill se verkligheten. Att inte acceptera raset? Se fingervisningen?

Det är det som han kallar för Den Stora Opinionsmätningen - valet - som räknas.

Det är nog enklast att tycka så antar jag. Det är lätt att stoppa huvudet i sanden likt en struts. Men han borde nog bry sig lite mer, för det är ju svenska folkets syn i nutid som återspeglas i mätningarna och det bör ge honom (och Alliansen) en och annan tankeställare tycker jag.

Jag tolkar opinionsmätningar på annat sätt än vad han gör. Att Alliansen tappar mark beror förmodligen på att många är missnöjda med den förda politiken och många kanske har ångrat att de röstade på Alliansen. Vad skulle det annars bero på?

– Ekonomiska incitament fungerar. De gör ju det. Om man gör det mer lönsamt att jobba och stramar åt i a-kassan så är det klart att fler kommer att söka sig mot och få fler jobb på arbetsmarknaden.

De flesta som är arbetslösa är inte det för skojs skull.

De flesta söker jobb efter jobb, men varje utannonserat jobb har många andra sökanden - så att få napp är inte lätt. Visst ska det vara lönsamt att jobba, men det ska inte vara ett straff att bli/vara arbetslös. Jobben lär inte bli fler bara för att arbetslöshetsersättningen sänks. Det enda som sker är att de arbetslösa får det sämre och allt svårare att få ekonomin att gå ihop.

Alliansen vann valet på att ”utanförskapet” skulle minska. Hittills har det inte hänt så mycket på den fronten. Utanförskapet som alliansen räknar det var en femtedel när regeringen tillträdde och är fortfarande en femtedel.

Utanförskapet har inte minskat, tvärtom med de allt striktare reglerna när det gäller A-kassa och andra ersättningar har det nog ökat eller kommer att öka i framtiden.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:20 FM | Google

6 maj 2007

Kod som tatuering :-)

Det finns alltid folk som har som sport att knäcka koder.
Huruvida det är lagligt eller inte lär de lärda få tvista om.
Får man sprida en knäckt kod? Det är också en fråga?

Läs kommentarerna i denna blog, de var riktigt intressanta. Inlägget i sig självt likaså :). Hur ska de hantera tatueringen som denna man har tatuerat på sitt brörst. Kräva att han ska ta bort den? Eller att han måste ta bort bilden från sin sajt? Söker man på 09-f9-11-02-9d-74-e3-5b-d8-41-56-c5-63-56-88-c0 via Google så finns en hel del träffar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:26 FM | Google

Paris Hilton checkar in i fängelse, istället för Hilton

Jag brukar inte bry mig så mycket om vad kändisarna gör, de sidorna som handlar om dem i kvällstidningarna bläddrar jag snabbt förbi. För mig är det helt ointressant att läsa om kändisskvaller.

Jag tycker inte det finns något nyhetsvärde i det och egentligen borde kvällspressen sluta med dito skriverier, det är bara slöseri med papper och framförallt journalisternas arbete - de skulle kunna skriva om annat som är mer relevant och intressant. De som har behov av att läsa om kändisarna kan köpa de skvallertidningarna som finns.

Men jag inser ju att kändisskvaller säljer, så jag förstår att kvällstidningarna vill vara med och dela på kakan. Numera köper jag sällan kvällstidningarna, utan brukar glutta på nätet - både på Expressen och Aftonbladet. När det gäller nyhetsrapportering är TV och radio bäst.

Men nu ska jag faktiskt skriva om en kändis. Det är bara för att jag tycker det är bra att inte ens pengar kan köpa en kändis fri från ett fängelsestraff. Efter att ha gjort sig skyldig till upprepade trafikbrott har partyprinsessen och hotellarvtagerskan dömts till 45 dagar i fängelse. Med all sannolikhet fick hon lite rabatt, hade det varit en vanlig människa hade straffskalan säkert varit högre.

Enligt domen kan Paris Hilton varken få permission, villkorlig straff eller fotboja. Hennes 45 dagar kommer helt enkelt att vara bakom lås och bom.
– Det är patetiskt och avskyvärt, ett slöseri med skattepengar. Det är ett skämt, säger hennes mamma Kathy Hilton till AP.

Ett slöseri med skattepengar? Ja, det är ett sätt att se på saken förstås. Då skulle man kunna tycka att alla som döms till fängelse är ett slöseri med skattepengar?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:13 FM | Google

4 maj 2007

Google har blivit Internets väktare?

Vet inte riktigt vad jag ska tro om detta? Har Google blivit Internets väktare, som avgör om en sida är okey eller inte? Jag kunde se än värre skumma sajter som inte hade denna varning i resultatlistan. Varför jag gjorde denna sökning? Jo, jag såg på en mailinglista att detta diskuterades och då var jag ju tvungen och se om det var sant, och det var det.

Google varnar - skadlig sida?

Hur kan de veta att denna sida är skadlig? Är det en varning för de mörka gränderna på Internet, eller en varning som är relaterat till copyrighträtt? Eller vet Google att sajten kanske möjligtvis kommer att fylla min dator med spyware och virus?

När jag klickar på länken ändå, bara för att testa så kommer jag inte till sajten utan får ytterligare en varning.

Google vill inte visa sidan!

Vad kommer härnäst? Sökningar på alla sajter som kan tänkas sprida copyrightskyddat material får samma varning? Är det amerikanska lobbyintressen som initierat detta?

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:58 FM | Google

3 maj 2007

Betala för att läsa en blog?

Säkert en gammal nyhet för de allra flesta, men jag höjde lite på ena ögonbrynet och hade svårt att tro på det hela - men det är sant.

Saxat från sidan två av Metro 3:e maj (pdf-fil).

Dick Erixon, en av Sveriges mest inflytelserika politiska bloggare, som lägger ner sin blogg om inte läsarna skänker 100 000 kronor under maj månad.

Pengarna ska gå till hans bolag, enligt notisen - som en ersättning för att läsa hans blogg. Man kan betala via SMS eller sätta in pengar på postgiro eller bankkonto. Det måste vara första gången en bloggare öppet tigger pengar av sina läsare?

Det är nästan så jag hoppas att han inte får ihop sina 100 000 kronor och då kommer den avgörande frågan om han menar allvar och verkligen kommer att lägga ned sin blog. Lagt kort ligger?

Men det verkar som om en del är villiga att betala. Han har tydligen fått in 58 000 under aprils tre sista dagar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:48 FM | Google

2 maj 2007

Kortsiktigt tänkande av Alliansen, igen!

Nu har utförsäljningen börjat, staten (läs borgarna) säljer åtta procent av sitt innehav i Telia Sonera. Tänk om vårt telenät hamnar i annan stats ägo? Vem kan garantera att så icke sker?

Småspararna får inte vara med på köpfesten. Aktien rasade med sex procent i dag. Varför sälja ut bolag som vi medborgare äger, eftersom det är vi som är ”staten” - fast med en urusel ledning i form av Alliansen.

Varför sälja eller slakta mjölkossor som ger bra med mjölk? Det är fult med statligt ägande verkar det som. Det är ett så kortsiktigt tänk inblandat i dessa planerade utförsäljningar i statliga bolag att jag bara baxnar.

När jag ser nuvarande finansministern stå och flina med sitt överklassmile blir jag nästan rabiat. Det spelar ingen roll vilka frågor han får, svaren är god dag yxskaft i mina öron.

Jag hörde även på nyheterna att det numera inte är bra att ens skaffa sig ett deltidsjobb under tiden ett heltidsjobb söks. Är det inte bättre att personen jobbar 75 procent än inte alls?

De nya kraven om att arbetslösa ska söka jobb i hela landet är helt åt fanders. Ska barnfamiljer splittras? Barn tvingas byta skola och börja om att försöka få nya kompisar?

Vad händer om provanställningen inte mynnar ut i ett fast jobb? Personen har då kanske flyttat 50 mil och står där med bostad utan jobb på en ort som inte är som hemmavid? Så satans lätt är det inte att hitta lägenheter, speciellt inte för återvändande storstadsbor. Alla kan inte göra ”bostadskarriär” och köpa en bostadsrätt eller villa på grund att de faktiskt inte har råd.

Ska arbetslösa bli statare hela bunten?

Det var nästan skrattretande vilka råd denna dam som tagit ett deltidsjobb fick. Hon skulle söka jobb som läkare och andra jobb bara för att visa att hon söker jobb. Detta är en utveckling jag förutsåg för länge sedan. Hur kul kommer det bli för arbetsgivare som utannonserar lediga tjänster och få drösvis med ansökningar, varav kanske bara 25 procent uppfyller kraven? Systemet är sjukt. Borgarna har gjort ett feltänk här. Ett av många kanske jag ska tillägga :-).

Hyreslägenheter lär bli en bristvara i framtiden. Vart tog den omhuldade valfriheten vägen? Jag skulle aldrig köpa en bostadsrätt. Jag vill inte bo på nåder hos en bostadsrättsförening. Jag vill bo i en hyreslägenhet med en riktig hyresvärd.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:23 EM | Google

1 maj 2007

Ryska botnets mot estniska hemsidor

Att det varit oroligt i Estland har väl ingen missat? Ett monument som skulle flyttas orsakade massprotester och det hela spårade ur totalt. Krigsmonument har nu placerats på en ny plats. Men än verkar det inte vara frid och fröjd.

Nu så visar det sig att det slår tillbaka via olika protestaktioner även via nätet. Många ryska ”botnets” förstör statliga estniska websidor.

Källa är F-Secures blog.

”Police arrested 600 people and 96 were injured in a second night of clashes in Estonia's capital over the removal of a disputed World War Two Red Army monument ... Russia has reacted furiously to the moving of the monument ... Estonia has said the monument had become a public order menace as a focus for Estonian and Russian nationalists”...We're now seeing large attacks against websites run by Estonian goverment. Some of the sites are unreachable. Others are up, but do not allow any traffic from foreign IP addresses.

Jag tycker att det är urbota barnsligt att hålla på med sådant här. Men detta lär vi se fler exempel av i framtiden. Ett underligt sätt att agera om man ogillar något. Det är inte frågan om yttrandefrihet. Det är kriminella handlingar. Jag bara väntar på den dagen terroristgrupper som al-Qaida ska se potentialen i att använda nätet i en stor aktion.

Det har ju varit lite underliga aktiviteter på sistone, tre root-namnservrar på Internet attackerades - ett test inför kommande aktiviteter? För slutanvändarna märks ingenting förrän alla tretton slås ut. Dock är den svaga punkten företag och myndigheter som kör egna DNS-servrar.

Symantec har även en intressant artikel om botnets (bots), de kallar dem bot networks - på svenska robotnätverk.

Intet förvånar mig längre.

Andra bloggar om: .

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:02 FM | Google

Stökig valborg och urvattnat 1 maj

Jag jobbade i går kväll, jag såg inget av nedanstående - men det var riktiga lämmeltåg ute, både vuxna och ungdomar. Jag såg själv ingen brasa, oavsett i vilken del av de södra förorten jag nu rattade runt i, fast jag försökte lokalisera vartåt alla människor gick. Ett par ungdomsgäng med fulla spritpåsar såg jag gå in i några portar, antagligen till en riktig valborgsfest.

Saxat ur Aftonbladet:

Mycket bråk, mycket fylla. Många hemskjutsade ungdomar och massor av beslagtagen sprit. Häkten och arrester har varit fulla med berusade människor.

Jag har aldrig förstått vitsen med att supa på valborg? Men å andra sidan, i dag är det ju helg fast det är tisdag så valborg är väl bara en bonus och en extra möjlighet att festa till ordentligt?

Det är i dag som det är intressant. Det är i dag som demonstrationerna på 1:a maj ska bli riktiga lämmeltåg, hoppas jag i alla fall. Men det verkar vara lite si och så med detta. I Gränna ställer de in årets 1:a majtåg på grund av för dålig uppslutning tidigare år.

De senaste åren har även partier på högerfalangen haft egna 1:a majtåg. Jag är lite kluven till det, för jag tycker inte att det är deras bag. Men eftersom moderaterna kallar sig det nya arbetarpartiet så ska väl även de arrangera ett 1:a majtåg i år? Eller? :-)

Saxat ur DN.

Sverigedemokraterna (sd) har ansökt och fått tillstånd att marschera och hålla tal med högtalare på torget i Tomelilla den 1 maj.

Jag vet inte om jag gillar utvecklingen.
1:a maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag.
Numera har det hela urvattnats. Det är synd.
Vi får inte glömma ursprunget till tågen.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:48 FM | Google