« Ryska botnets mot estniska hemsidor | Startsidan | Betala för att läsa en blog? »

2 maj 2007

Kortsiktigt tänkande av Alliansen, igen!

Nu har utförsäljningen börjat, staten (läs borgarna) säljer åtta procent av sitt innehav i Telia Sonera. Tänk om vårt telenät hamnar i annan stats ägo? Vem kan garantera att så icke sker?

Småspararna får inte vara med på köpfesten. Aktien rasade med sex procent i dag. Varför sälja ut bolag som vi medborgare äger, eftersom det är vi som är ”staten” - fast med en urusel ledning i form av Alliansen.

Varför sälja eller slakta mjölkossor som ger bra med mjölk? Det är fult med statligt ägande verkar det som. Det är ett så kortsiktigt tänk inblandat i dessa planerade utförsäljningar i statliga bolag att jag bara baxnar.

När jag ser nuvarande finansministern stå och flina med sitt överklassmile blir jag nästan rabiat. Det spelar ingen roll vilka frågor han får, svaren är god dag yxskaft i mina öron.

Jag hörde även på nyheterna att det numera inte är bra att ens skaffa sig ett deltidsjobb under tiden ett heltidsjobb söks. Är det inte bättre att personen jobbar 75 procent än inte alls?

De nya kraven om att arbetslösa ska söka jobb i hela landet är helt åt fanders. Ska barnfamiljer splittras? Barn tvingas byta skola och börja om att försöka få nya kompisar?

Vad händer om provanställningen inte mynnar ut i ett fast jobb? Personen har då kanske flyttat 50 mil och står där med bostad utan jobb på en ort som inte är som hemmavid? Så satans lätt är det inte att hitta lägenheter, speciellt inte för återvändande storstadsbor. Alla kan inte göra ”bostadskarriär” och köpa en bostadsrätt eller villa på grund att de faktiskt inte har råd.

Ska arbetslösa bli statare hela bunten?

Det var nästan skrattretande vilka råd denna dam som tagit ett deltidsjobb fick. Hon skulle söka jobb som läkare och andra jobb bara för att visa att hon söker jobb. Detta är en utveckling jag förutsåg för länge sedan. Hur kul kommer det bli för arbetsgivare som utannonserar lediga tjänster och få drösvis med ansökningar, varav kanske bara 25 procent uppfyller kraven? Systemet är sjukt. Borgarna har gjort ett feltänk här. Ett av många kanske jag ska tillägga :-).

Hyreslägenheter lär bli en bristvara i framtiden. Vart tog den omhuldade valfriheten vägen? Jag skulle aldrig köpa en bostadsrätt. Jag vill inte bo på nåder hos en bostadsrättsförening. Jag vill bo i en hyreslägenhet med en riktig hyresvärd.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 2, 2007 8:23 EM