« Kod som tatuering :-) | Startsidan | Att hata på nätet ger honom en kick »

7 maj 2007

Pompöst tänkande av Sven Otto Littorin!

Det är synd att att han hakat fast vid valresultatet och inte vill se verkligheten. Att inte acceptera raset? Se fingervisningen?

Det är det som han kallar för Den Stora Opinionsmätningen - valet - som räknas.

Det är nog enklast att tycka så antar jag. Det är lätt att stoppa huvudet i sanden likt en struts. Men han borde nog bry sig lite mer, för det är ju svenska folkets syn i nutid som återspeglas i mätningarna och det bör ge honom (och Alliansen) en och annan tankeställare tycker jag.

Jag tolkar opinionsmätningar på annat sätt än vad han gör. Att Alliansen tappar mark beror förmodligen på att många är missnöjda med den förda politiken och många kanske har ångrat att de röstade på Alliansen. Vad skulle det annars bero på?

– Ekonomiska incitament fungerar. De gör ju det. Om man gör det mer lönsamt att jobba och stramar åt i a-kassan så är det klart att fler kommer att söka sig mot och få fler jobb på arbetsmarknaden.

De flesta som är arbetslösa är inte det för skojs skull.

De flesta söker jobb efter jobb, men varje utannonserat jobb har många andra sökanden - så att få napp är inte lätt. Visst ska det vara lönsamt att jobba, men det ska inte vara ett straff att bli/vara arbetslös. Jobben lär inte bli fler bara för att arbetslöshetsersättningen sänks. Det enda som sker är att de arbetslösa får det sämre och allt svårare att få ekonomin att gå ihop.

Alliansen vann valet på att ”utanförskapet” skulle minska. Hittills har det inte hänt så mycket på den fronten. Utanförskapet som alliansen räknar det var en femtedel när regeringen tillträdde och är fortfarande en femtedel.

Utanförskapet har inte minskat, tvärtom med de allt striktare reglerna när det gäller A-kassa och andra ersättningar har det nog ökat eller kommer att öka i framtiden.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 7, 2007 8:20 FM