« Teflonminne? | Startsidan | Blått Sverige har blivit rött »

17 maj 2007

Sd tar gärna emot bidrag, men nekar andra att få

Intressant artikel i Aftonbladet.

Sverigedemokraterna tycker att invandringen kostar för mycket. Deras tyngsta argumentet i valrörelsen 2006 var att invandringen måste minska kraftigt för att invandrare har svårt att få jobb och lever därför på bidrag och kostar oss skattebetalare pengar.

Sverigedemokraterna kanske ska kika på sig själva i spegeln. Var femte folkvald sverigedemokrat lever på bidrag, sjukbidrag eller socialbidrag. Men det är väl skillnad mellan folk och fä? Vilka som är ”fä” här tycker jag framgår med tydlig klarhet.

Partiledaren Jimmie Åkesson tycker givetvis att det är fel att jämföra just dem med invandrare i bidragsfrågan. Ja, något annat kan han ju inte svara. Men jag tycker att alla ska dras över samma kam. Det går inte att kasta skit på invandrare och påstå att de kostar oss skattebetalare pengar, när det tydligen kostar oss skattebetalare att försörja Sverigedemokraterna.

Saxat ur DN:

Enligt Sverigedemokraterna är mer än dubbelt så många invandrare som infödda svenskar förtidspensionärer. Sd hävdar att över tio procent av invandrarna är förtidspensionerade. Men nu visar en kartläggning gjord av Aftonbladet att siffran för Sverigedemokraterna själva är ännu högre. Närmare 20 procent av de folkvalda sd-politikerna lever på sjukpension. Mer än en tredjedel är beroende av någon form av bidrag.

Med detta faller deras tyngsta argument.
Platt som en pannkaka.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 17, 2007 4:16 EM