« Storhandling med snöpligt slut | Startsidan | Bojkotta Stureplan »

27 maj 2007

En normal trekant?

Ett nej är alltid ett nej. När jag var ung så var det lite som om killarna tyckte att ett nej nog kanske i alla fall närmade sig ett nja än ett nej. Hur det är nu vet jag inte, men jag misstänker att inställningen inte ändrats så mycket.

Varför är det så svårt att respektera ett nej. Nu räknar jag inte med rena överfallsvåldtäkter, där ställs ingen fråga utan förövaren bara går rakt på sak, ned med offret och av med brallorna och in med kuken, om de nu kan få den att stå. I många fall handlar det mer om att demonstrera makt än att förövaren har ett akut kåtslag.

Med tanke på Stureplansvåldtäkten. Domen är tydligen överklagad. Jag hoppas att utslaget blir något helt annat.

Männen friades. Hur det nu kunde ske? Tingsrätten kom fram till att kvinnan inte hade varit med på sexet, men killarna blev friade för att de inte förstått att hon inte ville? Hallå? Vad är det de inte förstått?

Kvinnan fick 46 dokumenterade skador. Blåmärken och "blodsutgjutningar" på mage, ben, armar, skinkor och huvud, samt blödningar i hårbotten, sår i slidan och sprickor i ändtarmen. Är det en normal frivillig trekant? Hårt sex finns det ju en del som gillar, men inte ens de skulle orsaka så många skador frivilligt misstänker jag.

Rättegången blev sedan ytterligare ett övergrepp enligt kvinnan. Frågor som hon haft analsex tidigare? Hur relevant är den frågan? Frågor brukar även i väldtäktsrättegångar handla om hur kvinnan var klädd, om var hon berusad och andra förnedrande frågor.

Ett nej från en berusad kvinna är väl lika mycket värt som ett nej från en nykter kvinna? Ett nej från en kvinna i kort kjol är väl lika mycket värt om så kvinnan haft burka på sig? Ett nej från en kvinna som haft analsex tidigare i sitt liv är väl lika mycket värt som om kvinnan aldrig idkat analsex?

Jag förstår mig heller inte på killar som våldtar kvinnor som är berusade så att de knappt fattar vad som händer eller att de drogats ned via drinkar innan våldtäkten sker. Har killarna en nekrofilgen i sig?

Sex är något mellan människor som sker på frivillig basis, då är allt tillåtet bara alla är med på det och inget tvång föreligger. Undtantaget barn och icke byxmyndiga. Där reglerar lagen att sex inte är tillåtet, fast det skiter ju pedofilerna i.

Mörkertalet för våldtäkter är stort, en siffra jag sett är att det bara anmäls 10-20 procent av alla våldtäkter som sker. Varför anmäls inte fler? En orsak tror jag personligen är rättsväsendets och i viss mån polisens agerande. Att ha blivit våldtagen är ett så pass stort trauma i sig att många inte orkar med ytterligare påfrestningar. De flesta vet ju hur det fungerar i rätten.

Bara fem av 100 våldtäkter leder
till en fällande dom. Bara det säger en hel del.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 27, 2007 7:06 EM