« Gamla musikminnen | Startsidan | Herrklubbar - låter lite porrigt? »

10 maj 2007

Nidbild eller inte? Betraktaren avgör.

Fredrik Reinfeldt tycks vara pressad av raset i opinionsmätningarna. Det bara sex månader efter valet. Det kan bli en intressant utveckling.

Han vill slå tillbaka mot dem som talar om skattesänkningar för de rika, mot dem som varnar för sänkta löner, mot dem som oroar sig för höjda räntor, mot dem som kritiserar hur arbetslösa behandlas. Allt detta är nidbilder, menar Fredrik Reinfeldt.

Där ser man hur olika man kan se på sakernas tillstånd. Jag tycker inte att det är en nidbilder. Risken att räntorna höjs verkar öka. Arbetslösa och andra bidragsberoende behandlas som B-lagare. De får allt svårare att klara sin ekonomi. Maskorna i vårt välfärdsnät blir allt större och större. Klassamhället verkar vara på ingång. De rika blir rikare och de andra får lite smulor som blir över.

De flesta skattesänkningar har gynnat de rika. Oron för sänkta löner är inte helt obefogad. Utanförskapet finns kvar och jag anser att det ökar, trots vad Alliansen säger. Moderaterna är INTE det nya arbetarepartiet, om nu någon trodde på det. De som gick på på det är sannerligen de som nu vänt Alliansen ryggen i rena rama besvikelsen.

Betraktaren avgör.
Detta är min åsikt/erfarenhet som lekman.
Sedan må politiker orera bäst de vill.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 10, 2007 7:22 EM