30 juni 2004

Att handla på nätet

Boken "Korkade vita män" av Michael Moore har jag äntligen fått tummen ur baken och nu beställt via nätet. Jag tänkte mjukstarta med att läsa den innan jag ser filmen Farenheit 9/11.

Av bara farten botaniserade jag runt och köpte på mig lite andra böcker. Böcker är en av mina passioner. Jag fastnade för boken "Den tusende gången", en skrämmande berättelse om en faders övergrepp på sin dotter och "Blackbird" som handlar om en ensam liten flickas uppväxt. Inga slutsatser ska dras av mina bokval just i dag :).

Nu har jag lite läsning ett tag framöver.

Bokus brukar vara snabba när det gäller leveranser. Jag tycker det är så skönt att kunna sitta hemma vid datorn och köpa böcker. Skivor, filmer och böcker är väl det enda jag köper via nätet. Jag får alltid dem hem med en bifogad faktura. Att använda Visa-kortet på nätet känns inte så där jättetryggt. Inte än.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:05 EM | Kommentarer (5) | Google

20 juni 2004

Vädret påverkar humöret

Det här vädret tar på krafterna, eller rättare sagt på mitt humör. Är det vinter så är det en annan sak. Då vet man vad som gäller och det är bara att gilla läget. Nu är det sommar och då ska det vara sommar. Punkt slut :). Basta! Jag kikar ut och ser solen och tänker att nu kanske man kan sitta en stund i solen, soldyrkare som jag är. När jag väl kommit ut då har solen gömt sig bakom molnen och jag småhuttrar och går in igen, dessemellan kommer en och annan regnskur.

Jag börjar fundera på om jag inte skulle flytta till Thailand när jag blir pensionär. Varför inte dra igång ett litet svenskt community? Köpa in sig på ett litet hotell? Under regnperioden kan vi pensionärer luffa runt i landet, sitta och spela poker eller surfa på nätet, samt uppdatera våra bloggar :). Det är varmare där året om än vad det är i Sverige. Fast innan jag blivit pensionär om femton år kanske turisterna har förstört paradiset Thailand? Dessutom verkar det inte vara helt lätt att få flytta dit permanent enligt Thailands ambassads information.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:47 EM | Kommentarer (8) | Google

8 juni 2004

Konstiga fläckar

Jag har fått lite nya bruna leverfläckar som inte ser ut som vanliga dito. Jag får alltid massa nya fläckar varje vår och sommar. Men de här ser inte alls ut som dem jag brukar få i vanliga fall. Jag funderar nog på att ringa och beställa en tid i morgon hos en hudläkare. Jag har surfat runt lite och jag tycker inte om det jag läser.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:50 EM | Kommentarer (2) | Google

4 juni 2004

Blondes Have More Fun!

Blondes Have More Fun!

Nu kanske jag kan få reda på om detta stämmer :). Jag har i mer eller mindre hela mitt liv haft mörkbrunt hår med nyans i rött (svårt att beskriva nyansen), jag har ofta hennafärgat håret. Men de senaste åren har jag inte brytt mig om att henna håret då det börjat komma gråa hårstrån. Jag har inget emot grått hår, tvärtom tycker jag det är rätt snyggt.

Jag var hos frissan i går och klippte topparna. Jag gjorde även gyllene blonda slingor i håret, som motvikt till det tråkiga grå-beiga. Snyggt blev det och jag är glad att jag vågade testa. Yisses! Nu ser jag ut som en blondin, mer eller mindre. För första gången i hela mitt liv. Ja, som sagt var – "Blondes Have More Fun" ska nu testas och se om den tesen stämmer :). Gör den inte det blir jag besviken.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:48 FM | Kommentarer (9) | Google

30 maj 2004

Elitloppet 2004

Gidde Palema vann. Välförtjänt. Grattis! Det är alltid lika spännande varje år att se Elitloppet. Jag som inte ens spelar på hästar :), men jag tycker om trav och att se på travlopp.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:26 EM | Kommentarer (2) | Google

27 maj 2004

Dansa med vargar

Jag läste på en mailinglista om en kille som precis hade varit och besökt vargarna på Kolmården. Han skrev att han vandrade på moln. Det vill jag också göra, både vandra på moln och klappa vargar. Jag har alltid velat "dansa med vargar", men aldrig fått arslet ur vagnen. Men nu fick jag det, fast det var baktungt – arslet menar jag.

Efter ett mail till Kolmården har jag nu bokat två platser till i höst. Man ska smida medans järnet är varmt :).

Jag skrev om mina hemliga drömmar för några dagar sedan, att hoppa fallskärm (tandemhopp), flyga upp i det blå i en luftballong och göra ett bungy-jump. Jag har fler drömmar när jag tänker efter. Jag vill så gärna flyga i en helikopter, underliga drömmar kanske för en person som är höjdrädd. När jag bodde på åttonde våningen i Brandbergen vågade jag aldrig gå ut på balkongen. Det kändes som om jag var på väg "sugas" över kanten första och sista gången jag var ute på balkongen. Min farmor bodde på 14:e våningen i Huddinge. Gissa om jag var ute någon gång på hennes balkong frivillig.

Jag var snudd på att få uppfylla drömmen om en helikoptertur när jag var på Cypern. Jag blev så glad när jag såg att det fanns den möjligheten i närheten av där jag bodde och tänkte att nu djädrars får det bära eller brista. Men när jag väl hade krånglat mig dit så hade de precis stängt för säsongen, jag var ju där sent i höstas.

En annan dröm som jag hoppas kommer att gå i uppfyllelse i höst är att åka på "vuxenridläger" eller vad man ska kalla det. En helg på en hästgård i trevligt sällskap, ta några ridlektioner och möjlighet att få sitta upp på en häst. Vadårå kanske en del säger. Det är väl inget speciellt? Jo – för mig är det speciellt, jag är livrädd för hästar. De är så stora. De är farliga, en välplacerad spark och du är uträknad. Jag har aldrig suttit på en häst. Ändå vill jag testa hur det känns att rida. Motsägelsefulla äro mina drömmar. Men sådan är jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:59 EM | Kommentarer (2) | Google

21 maj 2004

Vaccin mot rökning

Detta skulle jag vilja testa. Ett vaccin mot rökning (dopamineffekten blockeras). Ge mig en spruta. NU!!!! Snart kommer det väl ett vaccin mot fetma, eller rättare sagt tröstätning. Det vore inte heller dumt :).

Tröstätning och rökning handlar, i mina ögon, om samma slags belöningskick i hjärnan. Jag tror även på att det finns en eller flera gener i kroppen som styr detta beteende eller behov.

En del kan sluta röka rakt av. En del kan aldrig sluta röka, hur mycket de än försöker. Detsamma gäller att banta. En del går ned utan några som helst problem, andra får slåss livet igenom mot sin oönskade övervikt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:57 FM | Google

16 maj 2004

Snart 2.500.000

Lite egotrippat surriblurr.
Men ibland måste man få dumpa Jante av axeln
och erkänna för sig själv att det finns saker
jag gjort som varit/är bra och framförallt
förhoppningsvis är/varit till nytta för många andra.
Vem blir den 2.500.000:e besökaren på första sidan på guiden?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:35 EM | Kommentarer (1) | Google

11 maj 2004

Huslighet inget för mig

Virka, sy och sticka är förspilld kvinnokraft brukar jag säga. Det är nog mest för att jag själv inte är intresserad av att detta. Det finns säkert många som finner det både roligt och rofyllt att virka en grytlapp eller att sticka en tröja. Själv kan jag varken det ena eller det andra.

Själv minns jag med fasa sylektionerna i skolan som vi tjejer tvingades bevista. Under en hel termin jobbade jag på en handduk. Den var ganska smutsig och skrynklig till slut :). Men stygnen blev aldrig som tänkt och läraren var aldrig nöjd. Själv struntade jag helt i vilket.

Terminen efter fick vi tjejer faktiskt välja träslöjd. Det var däremot kul. Jättekul. Många skålar och andra, i mina ögon, användbara saker snidades fram i ren snickarglädje. Då var slöjden helt plötsligt ett roligt ämne.

Jag fick en orange dunjacka av B. när jag vägde som mest. Jag hatade den (jag tyckte jag såg ut som en orange köttbulle i den), men det hade jag inte hjärta att säga; han ville ju bara väl. Jag hade ingen riktigt varm jacka. Han såg att jag frös. Men handla kläder är pest och pina och har så alltid varit i mina ögon.

I början hade jag den bara när jag gick med hundarna i skogen. Hundjackan kallade jag den. Men med åren har jag börjat älska denna dunjacka. Nu 33 kilo mindre är den i största laget, men lika skön, mjuk och varm. Nu i vinter hade sidenfodret gett upp totalt. Revor både inne i armarna och i fodret för övrigt.

Tanken att slänga den smärtade. Jag har i dag, trots min ovilja att sy, suttit i flera timmar och lagat fodret för hand. Det ser inget snyggt ut – stygnen skulle ingen slöjdlärare godkänna, men det struntar jag i. Jag kan ha den ett år till. Jag skulle ha råd att köpa tio dunjackor om jag så önskade, men ingen har hitintills fallit mig på läppen. De är för hårda. Jag gillar mjuka kläder.

Så - ser ni en orange köttbulle nästa vinter med smala ben så är det bara jag :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:09 EM | Kommentarer (2) | Google

2 maj 2004

Solens strålar värmer

Vilken underbar solig dag det har varit i dag. Jag har legat fyra timmar i solen och bara haft det bra. Lite skillnad mot maj 1999 då jag ställde denna fråga nedan i min dagok.
------------
10/5-99
Men hallå! Snö! Vad är det frågan om?
------------

Solens strålar värmer. Den långa vintern är snart gömd och glömd. Naturen står i sin allra fagraste klädnad just nu, vårgrönt. Lite regn skulle inte skada, för växtlighetens skull, men det kommer visst i veckan har jag förstått.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:48 EM | Kommentarer (1) | Google

25 april 2004

Flumflum

Helt apropå. Det märks att jag tycker söndagar är lite småtråkiga. Nu blev det verkligen flumflum på högsta nivå :).

Vilket är ditt livstal? Mitt var 6.

Livsväg 6, den ansvarsfulla bohemen:
Sexor trivs allra bäst i vackra miljöer där det råder harmoni. Det egna hemmet har en stor betydelse för dem, där tillbringar de mycket tid. En dålig egenskap kan vara att de lägger sig i vad andra gör alltför mycket. Dessutom har du en röst som tilltalar de flesta. Du är även lojal och avskyr orättvisor. De vänner du har behåller du troligtvis hela livet. För dem ställer du gärna upp om de behöver goda råd. Du kan vara väldigt moraliserande och ha synpunkter på sådant som du egentligen inte har med att göra. Detta är något som andra kan irritera sig på. Även en viss tendens till oro över småsaker kan vara negativt.

Tja, inte helt fel :). Jag har saxat bort det som inte var relevant och "boldat" det som stämmer på pricken. Vad har du för kinesiskt djurtecken? Jag är Orm, men hade gärna varit en Tiger :).

Ormen är en varelse full av motsägelser. Ormens passivitet uppfattas ofta som att de är lata, men så är inte fallet. Den tid som Ormen tillbringar i stillhet utnyttjas ofta till att planera en attack eller till att filosofera över sin del av tillvaron. Att samla all möjlig infomation innan de gör ett val är ett karaktäristiskt drag hos alla Ormar. Ormar är mycket kreativa och älskar konsten lika mycket som de älskar att samla värme under solen en sommardag. En stor fantasi med drag av labilitet gör att de helst stannar nära hemmet och vågar sig bara ut om de har en speciell anledning. Ormar är både visa och barnsligt härsklystna. En Orm föredrar att gå upp senare än alla andra, eftersom de söker det lugn som infinner sig i ensamheten.

I söndagsbilagan står det lite annorlunda, men andemeningen är någorlunda detsamma.

Ormen är en tänkare, en intelligent och känslig människa. Utåt är ormen tuff och orubblig, inåt är ormen romantisk och drömsk. Ormen är intuitiv. Ormen har också en stor integritet, det är svårt att komma ormen nära och ormen har en tendens att kategoriskt sortera bort folk.

Egentligen tror jag inte på sådant här. Varför skulle alla som är födda under Ormens år vara stöpta i samma form? Då tror jag mer på de horoskop efter vilken tid på året vi är födda, oavsett år. Att vara född, som jag i oktober, innebär att första halvåret går i kylans förtecken. Att vara född på våren och sommaren måste vara mycket bättre. Jag har för mig att jag läste någonstans häromdagen att de som föddes på senhösten mådde sämre och var mer deprimerade. Ja, man ska inte svälja allt med hull och hår. Men även om det inte är vetenskap, finns det nog mycket bakom ändå. Det är nog inte meningen att vi ska förstå allt.

Vilket stjärntecken har du? Jag är våg.

Utmärkande för personer födda i detta tecken är deras känsla för rättvisa och harmoni. De har stort behov av kommunikation och är mycket utåtriktade. De avskyr alls osämja och gräl. En våg är intelligent och klartänkt, men att snabbt ta ställning är inte vågens starka sida, då han tenderar att noggrant väga både för och emot. Det viktiga för vågen är att ställningstagandet blir rätt. Vågar har jämna temperament och är ofta charmerande och öppenhjärtiga människor.

Element: luft, Kvalitet: ledande, Polaritet: positiv
Nyckelord: Venus, balans, harmoni, diplomati, sympati, skönhet, konst, charm, lättja och metallen koppar.
Positiva karaktärsdrag: behaglig, romantisk, vänlig och diplomatisk.
Negativa karaktärsdrag: flirtighet och vankelmodighet.
Människokroppen: diafragma och ryggrad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:40 EM | Google

23 april 2004

Ett omen?

Vådan med att gå ned i vikt är att fingrarna även smalnar. Jag noterade i morse att vigselringen var borta med vinden. När och var den skulle ha ramlat av hade jag inte en susning om. Jag har inte för vana att kolla om ringarna sitter på plats. Efter guldjakt både i hönsgården, trädgården och i hela huset har den återfunnits, under soffan i vardagsrummet. Vigselringen ramlar av, är det ett omen?

// Annica

Annica Tiger 7:40 FM | Kommentarer (1) | Google

21 april 2004

Halta Lotta

Jag haltar fortfarande fram här i livet. Läkaren ställde diagnosen ischias, vilket jag redan själv hade gjort – men det är alltid bra att dubbelkolla. Liknande smärtor kan man ha om man har fått en blodpropp.

Mina goda föresatser med gym tre gånger i veckan har gått i stå just nu. Men just nu spelar det ingen roll. Anledningen till att jag började där finns inte längre. Men, trots detta, längtar jag dock tills den dagen då jag kan börja igen. Det blir lite som ett gift. Naturliga endorfiner är inte att förakta.

Jag har inte varit på gymmet sedan i långfredags. Det var på måndagen (Annandag påsk) som smärtan i ryggen slog till och började sedan vandra nedåt låret och vaden. Ryggvärken är borta i alla fall. Det artar sig :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:34 FM | Kommentarer (1) | Google

11 april 2004

Matrix

Jag hade bäddat mig ett bo i soffan.
Videon var laddad med Matrix Revolutions.
Men av mysstunden blev intet.
Bandet hade avmagnetiserats och
det var bara brus och flimmer på TV:n.
Nå, det får bli en re-run i dag när jag åkt och bytt filmen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:26 FM | Kommentarer (1) | Google

5 april 2004

Undersysselsatt?

Nej, det märks att jag har för lite att göra :). Över hundra inlägg i mars. Jag söker jobb, men det gör många, många, många andra också. Det är inte rätt tid att vara arbetslös. Speciellt inom den bransch jag vill jobba med och har jobbat med sedan 1997, Internet, projektledning, webbpublicering, webbjournalistik, informatör, webredaktör och/eller jobba med och runt en kommersiell sajt. Jag har inte rätt ålder heller kanske? En pigg och glad 50-åring med livserfarenhet och lång yrkesverksamhet inom skilda områden, förutom Internet, är väl inte heller så illa? Men de flesta verkar vilja ha 25-åringar med minst 20 års arbetslivserfarenhet, hur det nu ska gå till :/.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:30 EM | Kommentarer (8) | Google

30 mars 2004

I natt jag drömde....

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut...

Jag har ofta förut drömt en och samma dröm, hur jag ska dö. Det är en brutal och ganska våldsam dröm. En säng, en vit betongvägg och mitt huvud krossas mot den vita väggen. Jag har drömt samma dröm i så pass många gånger/år att jag varje gång besöker en ny lägenhet eller lokal, checkar jag av så att det jag sett i drömmen inte finns där i verkligheten.

Men i natt drömde jag att jag dog. Jag vet inte varför jag skulle dö, inte varför jag låg där - det enda jag visste var att nu var slutet nära. Jag kände döden smyga sig på mig. Jag kände hur jag försvann. Det blev mörkt. Tomt. Ja, jag tror ju inte på ett liv efter detta så det verkar ju logiskt. När jag vaknade satt drömmen kvar i kroppen en lång stund. Så underligt man kan drömma? Tänk om man kunde tyda sina drömmar? Men jag tvivlar på att det går. Vi är alla olika och det kan inte finnas ett och samma facit som är applicerbart på allt och alla.

Om du drömmer att du dör, så kommer ditt liv att förbättras. Nå, det lät trösterikt.

Det skulle nog vara mer intressant att läsa vad Freud säger om att drömma om sin egen död. Någon som läst denna bok? Går den att läsa, eller rättare sagt får man ut något av det hela? Jag har bara läst en bok av Freud, som kurslitteratur när jag utbildade mig till mentalsköterska (numera heter det skötare i psykiatrisk vård) på 70-talet, och vad jag minns var det inte direkt någon bok jag skulle läsa om igen och igen :). Jag tror till och med att jag har den kvar i bokhyllan, under många lager böcker och många års damm.

Min personliga tolkning är att man drömmer om sin egen död i samband med att man går igenom en psykisk förändring eller kommande förändring i ens egen livssituation.

Den som lever får se.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:36 EM | Kommentarer (7) | Google

29 mars 2004

Radikalt fel

Spegel, spegel på väggen där, säg mig vem som...

Nej, det är inte det som det handlar om när jag börjat på gym. Min planering omfattar att jag ska få bättre flås. Jag har en tanke bakom det hela. Jag kan inte berätta varför :). Men inte vill jag gå upp i vikt, likt en Tamara Press.

Förra veckan, gymbesök måndag, onsdag och fredag. På tisdagen och torsdagen en halvtimmes stavgång och på söndagen blev det faktiskt hela två timmar, av bara farten. Det var så fint väder.

Något radikalt fel gör jag. Men vad? Jag äter som vanligt och borde därmed inte gå upp i vikt. Två hela hekto har jag gått upp :(. Jag som borde gå ned fem kilo till ungefär.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:24 EM | Kommentarer (3) | Google

23 mars 2004

Motion och rökning

Jag vaknade tidigt i morse och passade då på att ta en lång promenad innan frukost. Lång och lång, det är relativt – men med snabb stavgång tog det 35 minuter och jag var rejält svettig efteråt.

Min kondition är det jag försöker förbättra, därav mina gymbesök och andra aktiviteter. Men jag skrattade åt mig själv, för det första jag gjorde när jag gått klart och pustat ut – var att tända en cigarett.

Så intelligensbefriat som helst :). Men jag har rökt i 37 år, så den vanan är svår att bli av med. Men den funkar kanske inte så bra ihop med mina försök att få upp flåset.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:42 FM | Kommentarer (2) | Google

19 mars 2004

Gym

Att börja gå på gym kanske inte var en sådan dum idé? Min kropp har ännu inte protesterat och då är det ju bara att tuta och köra. Tre pass i veckan har jag tänkt mig. Jag har fått ett specialdesignat program just för mig och det tänker jag följa. Det jobbigaste är konditionsträningen, men den är den viktigaste.

Jag bävade lite för att jag skulle känna mig uttittad och sticka ut, bland alla elitgymnaster och muskelpumpare. Men flertalet är vanliga människor med skavanker och inte helt perfekta kroppar, som likt mig bara vill bygga upp muskler (som man bör ha men inte har använts på länge) och förbättra flåset.

De flesta går som mig, med en "karta" i näven för att hitta till rätt maskin. På "kartan" finns instruktioner om vilka vikter och hur många gånger övningen ska göras. Snacka om en hel vetenskap. De andra, proffsen, ser oss inte för de är upptagna av att beundra sig själv i alla de speglar som finns.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:39 FM | Google

16 mars 2004

Nyhetsfreak

Jag är en nyhetsfreak. Jag ser på två eller fler nyhetssändingar per kväll, fick jag skulle jag se på fler. Men eftersom vi är två som bor med en TV får jag ta lite hänsyn :). Eller rättare sagt jag ids inte ta den konflikten. Kampen om fjärrkontrollen.

Jag läser minst två tidningar varje dag i pappersform och några till besöker jag på nätet. Men jag har börjat fundera på varför detta intresse är så starkt hos mig. Är det ett sätt för mig att försöka kontrollera en okontrollerbar värld? Förut var jag inte alls lika intresserad av nyheter, varken på TV eller i tidningar. Jag brydde mig inte.

Det är oftast bara eländes elände. Mord. Krig. Terrorism. Svält. Jordbävningar. Översvämningar. Kvällens femton minuters Aktuellt-sändning handlade om mordet på Anna Lind och det faktum att förövaren anses psykiskt friskt. Mordet på de två sjuttonåriga flickorna (det som hände när jag var i Thailand) togs upp, i rättegången nekar den ene killen fortfarande till allt. Mordet på de två kvinnorna på behandlingshemmet i går togs även det upp. Ett hus i Ryssland kollapsade inatt och det saknas fortfarande människor, som förmodligen ligger i husresterna. Terrordådet i Madrid var också på tapeten. Har jag missat något?

Varför är bara nyheter negativa? Det måste finnas positiva nyheter att ta upp? Eller försvinner de i mängden? Det enda positiva jag kunde se i dag var att det i söder blir sol och varmt i morgon. Grattis till er i Skåne med omnejd. Här kommer det fortfarande att vara grått och lite regn.

BTW - bonusurlar för dig som orkade läsa ända hit :).

En del nyheter är inte alltid sanna.
Vem minns inte Bonsai Kittens?
Som visade sig vara ett s.k hoax.
Här kan du hitta många fler.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:39 EM | Kommentarer (8) | Google

Gym

Ojojoj...ajajajaj...vad det bultar och det bankar. Jag har gjort ett pass i ett gym :). Jag, med noll kondition och 37 års rökande bakom mig, har fått för mig att försöka förbättra konditionen.

Om jag vaknar i morgon :))) och kan ta mig ur sängen utan träningsvärk, ska jag fundera på om jag ska göra detta till en vana eller låta det stanna vid denna enda gång.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:30 EM | Google

11 mars 2004

Livet kontra döden

Jag lever.
Jag mår bra.
Jag kan gå.
Jag kan stå.
Jag kan tala.
Jag kan röra mig.
Bara det är tillräckligt för att vara lycklig.
Resten är bara bonus.
Dokumentären i går gav mig, och säkert många andra, en tankeställare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:30 FM | Kommentarer (1) | Google

24 februari 2004

Bokrea

Bokrea!
Yiippppieeee!
Upp i ottan och dra järnet till Coop Forum är mitt motto för stunden. Där bjuder de på morgonfika och 10 procent på förstadagsrea-priserna (speciellt utvalda böcker) och alla andra titlar. Här ska botaniseras. Jag har redan sett ut några guldkorn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:17 FM | Google

20 februari 2004

Dagsmeja

Solen skiner. Fåglarna kvittrar. Dagsmeja.
Visst är det en förkänning av våren?

Jag längtar så till våren. Till ljus och värme. Spirande grönska. Jag tycker att det har varit en ovanligt mörk vinter. Den har känts lång och oändlig. Men så känns de flesta vintrar, om jag tänker efter.

Jag älskar våren. Jag älskar sommaren. Jag älskar hösten. Men vintern är en enda lång pina, som aldrig synes ta slut.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:45 EM | Kommentarer (1) | Google

9 februari 2004

HTH

Jag har slarvat lite med insmörjandet av mjukgörande krämer. Det sägs ju att solbrännan ska vara längre om man så gör. Men jag tycker det är bökigt och tråkigt. Men det straffar sig märker jag.

Nu får jag nog hasta i väg till närmaste affär och köpa HTH, den enda kräm som jag tycker funkar bra. Den fanns inte på Coop när jag handlade i lördags. Tyvärr!

Läget är akut :). Jag börjar fjälla. Nu! En vecka efter hemkomsten. Vad var det jag sa att minnena varar längre än solbrännan?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:37 EM | Google

3 februari 2004

Dygnsrytmen

Dygnsrytmen är totalt uppfuckad just nu känner jag. Jag lyckades med nöd och näppe hålla mig vaken i går kväll för att se Alias.

Nu är jag pigg som en mört. I dag som jag har en hel del på agendan. Nå, det går nog att hålla sig alert med lite kaffe och ett gott humör.

Jag har börjat fixa lite med bilderna från Thailland. Ingen mästerfotograf är jag erkänner jag. Men en del bilder kommer jag inom sinom tid att lägga ut under Dagens Bilder.

// Annica morgon - eller nattpigg.

Annica Tiger 3:46 FM | Google

17 januari 2004

Hemsidesvakt

Jag ser fram emot resan.
Två veckors semester i sol och värme.
Vad mer kan man begära?
God hälsa och ett glatt humör förståss.

Jag har unsubbat från den mest trafiktäta mailinglistan jag är påsignad. Detta av ren självbevarelsedrift. Vem vill ladda hem tusentals av mail bara för att rakt av deleta dem? Men på de andra mailinglistorna kvarligger jag. De är inte lika trafikintensiva och framförallt så kan man ju missa ett och annat guldkorn. Med tanke på hur Trafik utvecklats på sista tiden är det tämligen svårvaskat där just nu :). Men det blir nog bra det oxå. Det går i vågor. Likt allt annat.

Jag suger fortfarande lite surt på det faktum att jag fick en trafikbot i går (nej – det har inget med listan ovan att göra) på 400 pix. Här ute på vischan är man inte så van vid att parkeringsvakter susar omkring och lappar folk. Men någon gång ska vara den första. Det är minst 13 år sedan sist, så jag ska inte gråta blod. Men automaten var trasig. That´s it. Jag skickade in och påpekade detta faktum och jag får se vad de säger. Men det drabbar ingen fattig. Inte än i alla fall. Men ska jag fortsätta att leva som jag gör just nu så lär jag snart få suga på ramarna. Jag oxå.

Katinka blir min stand-in här både i bloggen och på resten av mina hemsidor. Kanske hon rycker in som gästskribent? Vem vet? :) Jag väljer att skaffa hemsidesvakt med tanke på att inga abuseinlägg ska kunna göras på anslagstavlan eller på andra ställen. Till syvende och sist är det alltid hemsidesägaren som måste ta det ansvaret. Mardrömmen vore om någon la in värsta sexporrslänkarna som ledde till djursex eller barnpornografi och sedan skulle de då ligga kvar ute på webben ända tills jag kommer hem. Nu loggas allt och ip-nummer exponeras så redan det är ju preventivt, men man vet ju aldrig. Tur är väl det :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:33 FM | Kommentarer (2) | Google

16 januari 2004

Full kontroll?

Full kontroll. Jag är ett kontrollfreak. Jag har dessutom kvitto på det :). I min Team Management Index-profil (TMI) framgår det klart och tydligt. Jag är en Controller - Granskare - Organisatör, med närliggande roller som Rådgivare, Understödjare, Förvaltare, Avslutare och Producerare. Avdelning fakta, onödigt vetande – men ganska kul att ha gjort en sådan profil. Jag vet att de som rest med mig eller umgås med mig i andra sammanhang håller med om att jag är en kontrollfreak.

Jag har redan beställt via nätet vad jag ska köpa på planet, både på utresan och hemresan. Cigaretter (både ut- och hem), solkräm, en universaladapter för olika elurtag och så på hemresan en flaska vin samt en Chivas Regal till B. Punkt slut. Jag vet redan vad jag ska handla lokalt, med reservation för det jag upptäcker på mina strövtåg. Det är mycket man vill ha när man väl är där, frågan är dock vilken nytta man har av det hemma sedan.

Ibland är det skönt att ha allt under kontroll, i alla fall att tro att man har det. Men stundtals skulle jag bara vilja ge mig hän åt stundens ingivelse. Bara flyta med. Bara vara. Bara finnas. Bara känna. Bara njuta. Men det ger mig en viss trygghet att ha allt under kontroll (eller tro att så är fallet), i alla fall det som ligger inom det jag kan kontrollera – den viljan härstammar från mitt inre och yttre kaos när jag var ett litet barn barn. Det finns mycket som inte är kontrollerbart, eller bara delvis dito. Väldigt mycket när jag tänker efter :). Väder. Vind. Sjukdom. Mode. Trender. Politik. Död. Överraskningar. Kärlek. Otur. Flygplanskapningar. Olyckor. Åldrande. Andras beslut. Andras agerande. Andras tyckande och tänkande. Katastrofer. Osv. osv. osv. Så varför bry sig? Egentligen?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:20 FM | Google

9 januari 2004

IKEA

Jag var en sväng till IKEA i Barkarby. Jag har faktiskt aldrig varit där förut. Jisses, vilket stort varuhus. Jag gick vilse flera gånger och till slut gav jag upp. Jag tog några mått på det som jag har i åtanke, det blev summan av kardemumman. Men gott så långt.

Jag hatar affärer. Jag avskyr folksamlingar. Jag ska nog bosätta mig tio mil in i skogen. Någon som har en kåk till salu :)? Än viktigare är förståss, vad ska man leva på ute i ödemarken?

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:20 EM | Kommentarer (2) | Google

2 januari 2004

Förväntan

Då har jag i dag kvitterat den knippa som kanske ska bli nyckeln till ett nytt liv, åtminstone nyckeln till ett annorlunda liv.

Jag ser framemot det med blandade känslor. Jag är bekväm av mig och förändringar är alltid jobbiga. Jag är gammal och det är svårt att lära gamla hundar att sitta.

Jag behöver trygghet, likt en kamel som törstar i öknen – att då kasta sig utför ett stup utan livlina, livbälte och annan skyddsutrustning är kanske enbart rena rama vansinnet.

Jag proklamerar ofta att ensam är stark, men innerst inne är jag likt alla andra – som ett barn, rädd för att bli ensamt och övergivet, bortglömt och fördrivet.

Den känslan har jag redan haft en gång som liten och den vill jag inte återuppleva, i någon form. Är det därför jag är så rädd? Tveksam? Orolig? Inte kan känna glädje över situationen just nu?

Jag koncentrerar mig på den annalkande resan först. Jag längtar till värmen. Värme och lisa för kropp och själ.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:18 EM | Kommentarer (3) | Google

29 december 2003

Ishalka

Jag åkte i väg på oplogade vägar i morse för att handla. Det gick bra. När jag hade packat upp varorna och skulle sätta på min efterlängtade kopp kaffe gick strömmen. Exakt i samma ögonblick som jag vred på spisplattan. Timing.

Vår väg plogades i morse när jag var borta. Jag kom uppför backen hur lätt som helst då. Men nu har det snöat mer och det ligger lössnö på isen i backen. Vilket jag inte tänkte på när jag skulle hämta posten.

Det är en bit till postlåden, så jag tog bilen. Vilket jag inte skulle ha gjort. Vår väg är bara en liten skogsväg, det går inte att mötas utan det som gäller är att backa till lämplig plats där omkörning kan ske.

Upp till oss går en skarp kurva uppför. Den är rena rama giftet vintertid. Med Volvon hade jag ett helvete flera gånger. Det hände att jag hamnade i potatisåkern istället. Men med min nya framhjulsdrivna bil så har det fungerat galant i flera vintrar.

Tills idag. Jag får möte med en bil från elverket, strax innan kurvan. Man måste ta lite sats för att få styrfart och den farten tappade jag. Potisåkern nästa. Ja, de hjälpte mig upp fast de tyckte jag skulle skicka in körkortet till vägverket :). Jag bara jamsade med och orkade inte förklara att i denna backe är det både män och kvinnor som hamnar i potatisåkern stundtals. Denna backe är jämlik :))).

Försök två ledde till samma resultat. Jag fick hjälp av grannen att komma upp ur åkern. Hon och hennes dotter puffade på och med hjälp av massa granris under framhjulen gick det bra. Jag hoppas bara att inget har skadats i underredet.

Jag valde att backa mig några hundra meter bakåt och ställa mig på deras extraparkering de har på baksidan. Jag har förvarnat B. som snart ska komma hem. Han lär ha värre problem med Volvon, tung och bakhjulsdriven. Jag har ringt plogaren, men han lär inte ha tid att komma. Det måste plogas och sandas.

Dessutom håller många träd på att knäcklas av snöbördan. Ett har redan knäckts och ligger halvvägs ut på vägen i backen. Två till är på G. Jag hörde hur det knakade och brakade i stammarna.

Att bo på landet har sin tjusning :).

// Annica Tiger - som i alla fall har fått mitt kaffe nu

Annica Tiger 1:39 EM | Google

25 december 2003

Babe

God fortsättning på helgen.
Jag hoppas gårdagen var bra.
Bra är för mig lugn och ro.
För en del andra stoj och stim.
Vi tog det lugnt. Åt julmat.
Rättare sagt B. åt julmat.
Men lite god choklad unnade jag
mig till filmen Babe, som för
mig var gårdagens höjdpunkt :).
Jag ser fram emot dagens Babe-film.
Är man ett barn eller vuxen?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:49 FM | Kommentarer (4) | Google

21 december 2003

Rent mjöl

En husrannsakan har skett på bevakningsföretaget Falck Securitys huvudkontor i Stockholm. Jag minns när jag sökte jobb där för något år sedan, tillsammans med många andra. Jag intervjuades och gjorde en hel hoper tester hos bemanningsföretaget. Testerna klarade jag galant och bemanningsföretaget rekommenderade mig med varm hand för anställning.

Jag berättade att jag hade presslegitimation och lämnade in mina kopior från Poppius journalistskola samt kopior från kurser på Folkuniversitetet med samma inriktning, tillsammans med alla andra betyg. Då bangade Falck ur.

Jag fick beskedet från en tjej på bemanningsföretaget och hon berättade som det var. Rakt av. Hon var lika förvånad som jag blev. Det hade nog inte Falck räknat med kanske. Hon berättade som det var, att jag inte fick jobbet på grund av min journalistutbildning. Falck vågade inte anställa mig på grund av den. Då bara garvade jag. Så reagerar/agerar bara företag som inte har rent mjöl i påsen? Detta var i samband med klotterskandalen där det visade sig att Falck förde egna förbjudna register.

Nå, jag fick ett liknade jobb på ett annat företag, under samma premisser. De tog emot mig med öppen famn. Men där har de nog inget att dölja :). Hur som haver. Hade jag fått jobb på Falck hade jag givetvis inte wallraffat där, som de antagligen trodde. Det företag man är anställd av är man lojal emot. Så är det bara. Nu i efterhand är jag bara glad över det hela. Jag vet inte om jag skulle vilja jobba där i dagsläget.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:27 FM | Google

16 december 2003

Trevliga mail

Det börjar nalkas mot jul.
Vad tiden går fort.
Det är bara en vecka kvar!
Jag som inte ens en har fattat att julen står vid dörren.

Hej
Du är en väldigt duktig pedagog. Fast man är en novis i hemsides djungeln går det bra att förstå dina beskrivningar och råd.

Vissa mail blir man väldigt glad över. Som ovan. Bara några korta rader, men rader som både värmer och uppmuntrar.

En dag kanske jag skulle göra någon form av sammanställning av utvalda mail, helt anonymiserade givetvis. Jag har sett på många hemsidor att de använder positiva mail som någon form av referenser, för att påvisa hur hemsidan upplevs av andra. Jag har alltid tyckt att det kanske är lite övermaga. Men det är nog min Jante, som lever och frodas inom mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:12 FM | Google

8 december 2003

Skatteåterbäring

Prisad vare skatteåterbäringen. Jag kollade saldot på mitt konto och nu har det satts in en rejäl summa pengar. Det tackar jag för. Jag har inte saknat dem direkt, men nu sitter de bra så att säga :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:42 FM | Google

13 november 2003

Dagen efter


Dagen efter.
Tatuering
Den ser lite svulstig ut, men det ska lägga sig inom några dagar. Jag är nöjd och det är huvudsaken. Nu har jag gjort det jag talat om så länge. Tatueraren sa:
– Välkommen tillbaks!
Enligt hans erfarenhet kommer alltid folk tillbaka om de är nöjda med sin taturering. Fast några planer på ytterligare dito finns inte. Det är samma sak med piercingen. En räcker. Allt annat är bara upprepning.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:57 EM | Kommentarer (4) | Google

12 november 2003

Tatuering gjord

Nu är det gjort. East Street Tattoo Östgötagatan 79 var den som fick den äran. Det gjorde inte så fasligt ont, men det var inte smärtfritt heller så att säga. Värsta pärsen blir nog nu, efteråt, när det ska läka. Det kliar, spänner och skaver redan nu. Pilla sårskorpor blir det inte tal om heller. Nå, jag får se om c.a en vecka hur det kommer att ta sig. Just nu är det svårt att se då det är irriterat och svullet. Vad det blev? En tiger såklart för en Tiger - på skuldran.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:38 EM | Kommentarer (4) | Google

8 november 2003

Tatuering

När jag fyllde år fick jag en tatueringscheck av Marina och Katinka. Nu är det dags att inkassera den. Jag funderar på att tatuera en tiger på axeln. Ja, jag vet att jag är barnslig. Men jag tror inte att jag är ung. Jag är ung. :-) Vi är alla ett barn, innerst inne. Bejaka barnet i dig. Det är än mer viktigt om det inte gjordes när du var barn.

// Annica Tiger

Annica Tiger

Annica Tiger 2:15 EM | Kommentarer (2) | Google

7 november 2003

Tokvecka

Den långa bautatokveckan är äntligen slut. Jag klarade provet och är därmed godkänd. Fett! Men det är skönt att det är över.

Jag garvade gott när B. kom hem och berättade att hans dotter hade hamnat i en diskussion på jobbet angående hemsidor och av någon anledning nämnt att jag är hennes svärmor. Personen hon diskuterat med blev alldeles till sig och ville i princip nästan att hon skulle fixa autograf :)))).

Jag fick ett mail från en Tradingfirma som ville ha hjälp med en grej till hemsidan. Subjetet "Hjälp mig TACK! Svar önskas snabbt." får det att gå kalla kårar på ryggen. Svara snabbt ger den effekten på mig. Det rimmar illa med det jag skriver ovan. Jag vet. Men jag svarar alltid på frågor, men vill göra det i min takt. Stressa mig inte. Det finns annat här i världen än hemsidor och gratis hemsideshjälp. Nu har jag haft en tokjobbig vecka och vill bara soooooooooooooooova.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:31 EM | Kommentarer (5) | Google

23 oktober 2003

Espresso

Espressonbryggaren jag köpte var en vardaglig lyx. Ett bra köp. Nu ska jag iväg och lägga på vinterskorna på bilen. Det blev vinter på en gång, redan i oktober.

Guld är guld. Det går inte att jämföra med andra smyckesvalörer. Nu har jag guld överallt, även piercingen. Snyggt! Tycker jag i alla fall och det är huvudsaken :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:05 EM | Google

19 oktober 2003

50

50 år – ett collage.

Nu är jag avfirad så det räcker :) och mer därtill.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:28 FM | Google

16 oktober 2003

Köpstark

Ny penicillinkur påbörjad. Läkarbesök på eftermiddagen föranledde detta. Nu vill jag bli frisk. Eller friskare. Välj själv.

Jag köpte mig en espresso-maskin i går. Det var presenten från B.s familj, som jag själv fick förmånen att inhandla. Då brukar det bli bäst :). Av bara farten blev det lite guldsmycken för ett par tusen.

Marina grattades av på KGB. Jag var med en stund, men åkte hem rätt tidigt. Jag är tråkig. Jag vet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:40 FM | Google

15 oktober 2003

Fler

som fyller år.
Grattis Marina!! Hipp hipp hurra!

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:57 FM | Kommentarer (1) | Google

Dagen efter

Då var det roliga slut :). Men det fortsätter på lördag. Då kommer min familj.

Hela köket var fullt, det blev ståplatser mot slutet. Alla hans barn och barnbarn kom, fast det var en vanlig tisdagskväll. Ändå hade jag sagt till B. att jag inte ville ha något speciellt firande. Att fylla femtio är kanske stort i mångas ögon, men för mig är det som vilken annan dag som helst.

Tack för alla grattisar.
Tack till Katinka och Marina som kom förbi.

// Annica Tiger - nymornad

Annica Tiger 7:19 FM | Google

14 oktober 2003

Själavärmare

Sov oroligt. Saknade värmen. Saknar värmen. Vad är det för barbariskt land vi lever i? Mer värme åt folket!!

Jag vaknade tidigt. Gick upp och fixade kaffe. Tog en cigg och kopplade på datorn och tankade hem mailen. Opps! Vilken surprise! Jag tror aldrig att jag har blivit så rörd på bra läääänge. En alldeles egen liten ego-sida, men inte skapad av mig utan för mig. Jag bockar och bugar. Dagen kunde inte ha börjat bättre.

Kram på er allihop!

// Annica Tiger - en dag äldre :)

Annica Tiger 6:45 FM | Kommentarer (8) | Google

25 september 2003

Morgontrött

Morgontrött klockan fyra på eftermiddagen?
Snart har jag tre veckors semester.
Jag lääääääääääääääääängtar......

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:44 EM | Kommentarer (5) | Google

18 september 2003

Mammografi

Jag var och gjorde en mammografi i dag. Förra gången minns jag som ett rent helvete, när brösten klämdes ihop och det kändes som om de skulle spricka som fullmogna meloner eller en fullmogen finne. Men denna gång gick det tämligen smärtfritt. Kan hända var jag förberedd på smärtan eller så var denna sjuksköterska mer skonsam än den förra.

Ett blomsterhav låg framför KS. Många ljus, kort, foton och hälsningar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:23 EM | Google

2 september 2003

Reklam

Annica Tiger
Bilden kommer från Mats.

Jag lovar. Det är inte jag som infiltrerat Text-TV :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:38 EM | Kommentarer (3) | Google

1 september 2003

Positiv feedback

Jag blir så glad över mail som nedan:

KANON! För 3 veckor sedan visste jag inte vad en HTML-kod var, men nu, med din hjälp och en stor portion envishet har jag en egen hemsida!! Kanske inte det allra snyggaste, men dock.

Det gör att drivkraften att fortsätta hålls uppe!

Det ger mig mer när vanliga personer ger positiv feedback än när pressen skriver om mig. Fast visst har det gett mig råg i ryggen, det oxå.

Ur Industry Standard 7 juni 2001 - Vi byggde IT-Sverige
"Tjejernas förebild Annica Tiger har lärt svenska folket göra hemsidor... Hon är också en av personerna bakom http://www.opk.org, en e-postlista som fick stort genomslag i media hösten 1999 när 1000 kvinnor i IT-branschen listades."

Helsida i Svenska Dagbladet torsdagen den 8 april 1999
"Annica är lite av en kändis på Internet...En skyddande och kaxig Internetmormor, ja den rollen har Annica tagit på sig. På hennes hemsida finns, förutom html-skolan, hennes dagbok (med vilken hon vill gjuta råg i ryggen på folk som känner sig osäkra) och en sida med information om vad man kan göra om man blir trakasserad på nätet."

Helsida i Internetworld nummer 1 1999 Ett personporträtt
"Annica Tiger - superhjälte för tjejer och html-snickare. Annica Tiger idag är en omtyckt Nätkändis, trots att få vet hur hon ser ut. Annica Tigers hemsida är kult."

Helt uppslag i Aftonbladet Kvinna torsdag 8 oktober 1998
Jag ger där råd och dåd hur man ska agera om man blir utsatt för abuse på nätet. "Varför ska man acceptera trakasserier på nätet, när man inte gör det i verkligheten? undrar Annica Tiger, projektledare på Tele2."

Halvsida i Avisen lördag 3 april 1999
"Internet är en spegel av samhället både på gott och ont. När användningen av det ökar, ökar givetvis problemen, säger Annica Tiger, en svensk nätpionjär som på sin hemsida lagt upp information om hur man ska agera som privatperson när man utsatts för något man upplever som kränkande. Något som ofta benämns med det engelska ordet abuse."

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:29 EM | Kommentarer (1) | Google

31 augusti 2003

Fartdåre

Jag? Inte alls. Men 30 mil tog bara 2,5 timmar att avverka nu på eftermiddagen. En och annan med penisförlängare typ BMW och Mersa blev omkörda. En gubbe blev tvärförbannad och körde om mig gång på gång :). Staken slaknade varje gång en Skoda Felicia stånkade förbi i ytterfilen kanske?

Jag har haft en trevlig helg.
*kramar om er alla därnere*

Annica Tiger 6:45 EM | Kommentarer (2) | Google