30 mars 2005

Aprilskämt

Med tanke på att det snart är 1:a april kan kanske denna länk vara rätt så underhållande. Jag hittade http://www.museumofhoaxes.com/ via Bengt.

Här listas de 100 bästa aprilskämten genom åren. Det finns mycket annat att läsa på sidan för övrigt.

Mitt favoritskämt ligger som trea.
Jag är så pass gammal att jag såg det själv på TV.
Men vad jag minns var det ingen hemma som gick på det.

#3: Instant Color TV
In 1962 there was only one tv channel in Sweden, and it broadcast in black and white. The station's technical expert, Kjell Stensson, appeared on the news to announce that thanks to a newly developed technology, all viewers could now quickly and easily convert their existing sets to display color reception. All they had to do was pull a nylon stocking over their tv screen, and they would begin to see their favorite shows in color. Stensson then proceeded to demonstrate the process. Reportedly, hundreds of thousands of people, out of the population of seven million, were taken in. Actual color tv transmission only commenced in Sweden on April 1, 1970.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:39 FM | Kommentarer (6) | Google

26 mars 2005

Värmen försvann

Ända sedan jag kom hem från Thailand har jag frusit som en mört. Dubbla tröjor har inte hjälpt, kylan har kommit både utifrån och inifrån.

I går satt jag i bikini och solade på tomten. Jag skottade en gång i snön på gräsmattan och skottade en fyrkant där jag ställde solstolen. Vi har ett snötäcke som forfarande är c.a 20 centimeter tjockt. I två timmar satt jag bara och njöt av solens värmande strålar och lät dem smeka min frysande kropp, jag hörde inför mitt inre vågornas brus och tankarna for till korallsandstränderna i Thailand.

I dag är solen bakom moln och jag fryser som en mört igen. Roslagsspisen sprakar för fullt, fullmatad med ved. Soffan är dagens läger. Två filmer har jag redan sett. Påskgodiset som jag köpte i går har jag slängt i soppåsen. B. tyckte det var en god idé, även han. Jag har inte ätit godis sedan i julas och inser att godis är något som inte längre är något jag ska äta. Det triggar mitt sockerberoende och det i sin tur gör att jag bara blir hungrig, fast jag egentligen inte är det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:16 FM | Google

Ord om ord

När det gäller åtskillnad på grund av kön finns ett alldeles adekvat ord. Det finns ett ord som betecknar det fenomenet.

Norstedts stora svenska ordbok
könsdiskriminering subst. ~en
* diskriminering av visst kön

Ordet könsrasism som har börjat användas är en sammanblandning mellan kön och rasism. Kön har inget med rasism att göra.

Norstedts stora svenska ordbok
kön subst. ~et =
* endera av de två rolltyperna vid fortplantningen dvs. hona el. hane, kvinna el. man <jfr honkön, hankön>:

Ordet rasism får inte urvattnas.

Svenska Akademiens ordlista
* ras|ism [-is'm] s. -en åskådning som hävdar att olika människoraser har olika värde o. bör ha olika ställning i samhället m.m.

Norstedts svenska synonymordbok
* rasism rasfördom, ovilja mot andra raser, överdriven o. oresonlig raslära

Norstedts stora svenska ordbok
rasism subst. ~en
* åskådning som är baserad på föreställningar om att vissa raser är överlägsna andra särsk. om hävdande av den vita rasens överlägsenhet: utlänningshat och ~; kampen mot ~en

Språket är levande.
Vårt språk är inte
så svenskt som vi kanske vill tro.
Det har hela tiden inlemmats nya ord,
historiskt mest i form av låneord från andra länder.

Under 1300-1500-talen kom många tyska låneord. Exempel på tyska låneord och uttryck är sadelmakare, borgmästare, skräddare, skomakare, våning, skorsten, trappa, källare, fönster, skåp, bräder, planka, ställning och påle, armborst, harnesk, major, rekryt, husar, granat, gevär, pistol, musköt, kanon, kväsa, överraska, överrumpla, fatta posto, mellan två eldar, skjuta över målet, gardin, länstol, porslin, pälsverk, smink, tröjor, kistor, skrin, kannor, täcken, bäcken och badlakan, antasta, förolämpa, gurgla, måste, bli, lära, mena, förmoda, förklara, bevisa, fel, bevis, förstånd, tvivel, villkor och arbete, möjlig, färdig, klok, fin, svag, falsk, främmande, sådan, strax, bittida, ganska, blott och även, som med rätta, till godo, ta till vara, göra klart, men, ju och bra.

Ord med förstavelser och ändelser som var helt eller delvis nya för svenskan inlemmades i språket, verb med prefixen be-, bi-, för- och und- och suffixet -era och abstrakta substantiv med suffixen -het och -eri. Dessutom fick vi en mängd ord på -are och kvinnliga personbeteckningar med ändelserna -erska och -inna.

Under 1700-talet inlemmades många franska låneord, som förekom inom hovliv, kultur, matlagning och militärväsende. Ord som parfym, repliker, karaff, salong, dinera, konversera, regemente, negligé, café och byrå, redan på 1500-talet kom en del franska låneord in i svenska språket, familj, marmelad och audiens, orden mamma och pappa inlemmades på 1600-talet. De franska ändelserna -able och -iser blev på svenska -abel och -isera, som exempelvis miserabel, irritabel, terrorisera, accelerera och motivera.

I slutet av 1800-talets kom en del engelska låneord, räls, tennis, paj, strejk och kex med flera. Efter andra världskriget har många amerikanska låneorden kommit. De skiljer sig från tidigare låneord då de inte lika ofta försvenskas, e-mail, strike, hit, chips, baby, story, skinhead, image, mix, container, action, loafers, blackout och stretch. De kan också vara hela uttryck, som have a nice day och keep smiling.

Nya ord har införts som inte har haft sin motsvarighet i det svenska språket tidigare, hjärntvätt (brainwashing), mjukvara (software) och idiotsäker (fool proof). Icke att förglömma ordkonstruktioner med -ing, jogging, stretching, catering, briefing och konsulting.

Vårt nya mångkulturella samhälle har medfört ett rad nya ord och uttryck, mannen, rappare, jalla jalla, hip-hop, fett och andra nya ord från den nya ungdomskulturen som växer fram. Frågan är hur bestående detta fenomen kommer att vara. Är det och förblir det slang, eller kommer vissa ord och fraser att inlemmas i det svenska språket? Mycket av det slang som användes när jag var ung används inte längre och har inte gett något avtryck i ordlistorna, tuben (T-banan), brännare (taxi), jiddra (snacka skit), hajar du klyket (fattar du). Men en del slang har gjort det, ragga och raggare som exempel.

Nya ordkonstruktioner kommer till, som ordet fickla – som jag tycker är genialiskt, lysa med ficklampa. Ordet fittstim är jag väl lite mindre förtjust i – vad skulle motsatsen vara; kukstim? Personligen tycker jag att det bara är berikande att nya ord kommer till vårt språk. Men som sagt, ord får inte urvattnas eller förlora sin ursprungliga betydelse.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:04 FM | Kommentarer (6) | Google

28 januari 2005

Osorterad mix

Lite blandade karameller.

Modem suger fettballe. Det är inte bara trögt och segt, utan kostar dessutom skjortan. 58 timmars modemsurfning (snitt 1,9 tim/dag) förra månaden gav en räkning på drygt 500 kronor.

Snacka om väderomslag (urlen är från en mailinglista). Taskigt sits, skrapa rutorna ser inte ut som det vore roligt direkt. Fler bilder.

Svenska polisen ska få spionera i persondatorer genom att plantera in en trojan i den datorn de vill snoka i. Hur ska de komma förbi folks personliga brandväggar, spyware-program, Ad-aware och Microsoft AntiSpyware? Intressant fundering. Ska polisen verkligen ha dessa befogenheter? Polistrojan?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:39 EM | Kommentarer (4) | Google

4 januari 2005

Huller om buller-tankar

Lite osorterade tankar, efter en lång dag.

En positiv nyhet – bekräftat saknade är nu 702 och 1201 som det finns mer vaga uppgifter om. Siffrorna minskar. Ingen tröst för dem som har fått besked om dödsfall eller fortfarande saknar nära och kära. Det förstår jag, allt för väl. Men jag är glad för att siffrorna minskar.

Fler positiva nyheter. Ett mail som kom precis nu från Åsk:
"India's dwindling aboriginal population in the remote Andaman and Nicobar islands is safe as most lived in jungles, far away from the coast hit by a devastating tsunami, a coast guard official said on Thursday".

Jag ser på nyhetssändningarna att hjälpen till de mest utsatta områdena börjar komma fram, fast det är problematiskt att nå alla behövande då infrastrukturen har slagits ut.

En annan positiv nyhet är att HD tänker inte ta upp Knutby-fallet för prövning. Lagt kort ligger eller rättare sagt pastorn sitter inne på livstid.

Nu börjar andra nyheter sippra igenom nyhetsflödet. I Irak är det minst sagt oroligt. Det har tydligen varit många självmordsbombare som utlöst bomber och sprängt både sig själv och andra i luften, i Allahs namn. Må de hamna i helvetet, istället för att hamna i himlen, dricka honung, bo i guldpalats och få sätta på oskulder resten av sitt evinnerliga liv – eller vad de nu utlovas av sina imaner/andliga ledare i utbyte mot att de spränger sig själva i luften. Bagdads guvenör sköts till döds, han hade inte lika stor tur som vid förra försöket att eliminera honom. Val i slutet av januari? Det är nog detta extremisterna försöker förhindra. Men jag hoppas att valen genomförs, om inte så har terroristerna vunnit.

I dag var jag och åt lunch på Happy India. Jag blev besviken :(. Smaklöst, men jag kanske bara hade otur att välja fel i lunchmenyn. Trevligt lunchsällskap kompenserade den dåliga maten. En tur i T-banan kanske fick lite järn att vandra ned i lungorna :). Må de sedan förflytta sig in i blodet, för jag lider av kronisk järnbrist. Jag har försökt att bli blodgivare flera gånger, men nekats. Jag har annars den perfekta blodgruppen ORh+, som kan ges till andra blodgrupper.

Jag har hört orden kollektiv sorg nu flera dagar i rad. Visst stämmer det, Sverige bär på en kollektiv sorg. Den är tung. Vi hanterar den olika. Den kommer att vara länge. Det kan knappast vara några/någon som protesterar mot detta? Men kombinationen kollektiv skuld var inte lika populär minns jag i höstas. Bara så där i förbifarten....tankarna löper ibland i väg i egna banor.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:37 EM | Kommentarer (8) | Google

12 november 2004

Pommac

Pommac kommer att forstätta att finnas i handeln, samt Grappo och Trocadero. Snacka om en snyggt paketerad reklamsatsning av Carlsberg. Det är nästan så jag börjar fundera på att de aldrig tänkt dra in någon av produkterna, utan ville bara sätta fokus på dem.

Skulle verkligen en protestsajt och 50.000 namnunderskrifter kunna påverka bryggeriet till så milda grad? Tveksamt. Handen på hjärtat. Alla som skrivit på kommer ni att köpa fler Pommac? Grappo? Trocadero? Knappast. Men andra kanske kommer att testa dessa ädla drycker efter detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:31 EM | Kommentarer (9) | Google

8 november 2004

Blandade funderingar

Två stycken döda spädbarn hittade inom en radie på fem kilometer och inom drygt två års tid. En osannolik statistik.

Anna Johansson-Visborg vrider sig nog i sin grav. Stiftelsen Anna Johansson-Visborg äger fem fastigheter med tillsammans 420 hyresrätter innanför tullarna i Stockholm. Enligt stadgarna ska stiftelsen ordna lägenheter för "behövande ensamstående personer eller familjer" med rabatterad hyra. Grundarens önskemål var att behövande kvinnor skulle få en rimlig bostad. Men lägenheterna har i stor utsträckning gått till facktoppar, politiker, styrelseledamöter och deras barn, huvudmannen för stiftelsen är Livsmedelsarbetareförbundets avdelning 4.

Nu är det undantagstillstånd i Irak. Islamistiska terrorister (kan man kalla dem något annat – motståndsmän låter som de agerar för något positivt, likt motståndsmannen gjorde under andra världskriget) har dödat mellan 50 och 60 personer från den USA-ledda ockupationsmakten, främst är det poliser som drabbas men även civila, under helgen. Inbördeskrig på väg i stor skala?

// Annica Tige

Annica Tiger 6:32 FM | Kommentarer (7) | Google

10 september 2004

Kylan kommer med dimman

Nu kommer kylan, den kryper in i varje cell i kroppen. Hösten börjar visa sig i form av gråhet, dimman ligger som ett grått täcke och känns tryckande. Det påverkar psyket, i alla fall mitt. Kroppen protesterar mot kylan och saknar värmen. Är det dags att sätta på elementen? Kanske dags att sota ur skorstenen så att första höstbrasan kan tändas? Det känns som om det blir en lång höst och vinter i år.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:31 FM | Kommentarer (9) | Google

8 september 2004

Blandkompott

Osorterade tankar står på eftermiddagens meny.

En diskussion på en mailinglista blev riktigt intressant. Dramaten är en teater, men kan även vara en shoppingvagn; dra-maten. Handjagare är en manuell gräsklippare, men i mina öron kan det även betyda ett enkelt verktyg som man kör (handjagar) igenom en porös vägg för att göra ett hål, istället för att använda en elektrisk borrmaskin. Att dra en handtralla är något män gör i sin ensamhet :). Men vad är då en damtralla? Svaret är en gammal hederlig damcykel utan växlar och andra finesser. Det hade jag aldrig kunnat gissa.

Hockeyförlusten lämnar jag i glömska. Jag bara undrar lite lätt över hur sjutton sådana välbetalda proffs kan utföra ett sådant dåligt jobb. Eller är de rent av överbetalda? Överreklamerade?

Jag läser i media om Idol 2004 och ser att diskussionerna går höga på flera mailinglistor. Jag har inte sett programmet och har inga planer på att göra det heller. FörnedringsTV är inte min bag. Vuxna som deltar är en sak, men här gäller det ungdomar och jag är av den sorten att jag tycker att ungdomar inte är vuxna och ska därför inte behandlas som vuxna. Ungdomar är sårbara människor på gränsen till att bli vuxna. Därför tycker jag inte om det jag läser. Visst kan man tycka att den som sig i leken ger får leken tåla. Men frågan är om de ungdomar som sågas längs med fotknölarna av knölarna till jury har förstått konceptet. Om jag, som är vuxen, skulle drista mig till att försöka bli antagen till Idol 2004 för seniorer och ställde mig upp och började sjunga, fast jag vet att jag inte kan ta en enda ton rätt (tondöv är förnamnet); då fick jag stå mitt kast. Men jag är vuxen och alltså skulle jag inte ansöka att få vara med Idol 2004 för seniorer. Jag vet att jag inte kan sjunga. Jag hör det själv och framförallt har alltför många vänner och bekanta påpekat det för mig, mer eller mindre konkret :-) utformat.

Men en ung människa har drömmar och det är dem förunnat. Förut var det ofta bara drömmar och det ledde ofta inte till något konkret, det fanns inga tv-program som Fame Factory, Big Brother, Baren och nu Idol 2004. Men i dagens samhälle verkar alla sträva efter 15 minutes of fame och det kan locka vilken ung människa som helst att hoppa på vilka underliga projekt som helst. Jag tror inte att de som ansökte till programmet Idol 2004 någonsin har kunnat drömma om hur elakt de skulle komma att sågas och detta inför hela Sverige, i alla fall dem som ser programmet i efterhand. Jag tror inte att en ung människa mår bra av att utsättas för detta. Att få kritik är en sak, om den är konstruktiv. Men att ha en programidé där det bärande inslaget i programmet är att folk ska göra bort sig offentligt i TV-sändning känns inte rätt. Kritik ska vara konstruktiv, inte elak eller sårande. De som inte är bra utan sågas direkt borde inte vara med i programmet. Varför sänds det ändå? Jo, för att tittarna ska skratta åt dem som drabbas – inte skratta med.

Är detta sant nedan så är det en skandal.
Är det verkligen så här det ska gå till?
Både Johnny och Alexandra chockades när de såg vilka som skickades vidare.
– Man trodde inte det var sant. De valde ut de allra sämsta som sedan skickas till vargarna. De går vidare bara för att det ska bli bra förnedrings-tv. De frossar i de som är helt tondöva.
Han såg flera tonåringar lämna lokalen i tårar.
– Det framställs i programmet som att åttio procent av de sökande är muppar, men det är precis tvärtom. De väljer ut så att det blir freakshow.

Bilen är hämtad på verkstaden. Avgasrör bytt både innan och efter katalysatorn och på ett ställe hade det gått av helt. Men jag blev lite osäker när jag åkte iväg för jag tyckte att det fortfarande bluddrade lite så jag åkte tillbaks och bad killen som lagat bilen att hissa upp den så att jag kunde se vad de gjort. Jag minns vart besiktningsmannen hade pekat och sagt att detta kommer att ramla loss vilken dag som helst. Men när bilen var upphissad kunde jag se att allt såg bra ut och inte sjutton hittade jag det stället besiktningsmannen hade pekat på. Det visar på hur stor min kunskap är om bilars underrede :). Hur som haver så tänker jag åka och göra en ombesiktning, plus mätning av avgaserna som de inte kunde göra sist, i morgon och går den inte igenom då vete sjutton vad jag gör. Den dagen, den sorgen. Det kostade inte så mycket att låta verkstaden fixa det hela, 2.600. Ett par stycken jag pratat med i telefon i dag undrade över om jag frågat vad det skulle kosta, innan jag lämnade in bilen. Nej, svarade jag – det måste åtgärdas och vad det kostar spelar liksom ingen roll. Jag lämnar alltid in bilen på samma verkstad som är en auktoriserad verkstad för Skoda och jag förmodar att priset kanske skulle vara lite billigare om jag skulle lämna in den på en privat verkstad, men just att den är auktoriserad på Skoda känns tryggt. Det är en liten udda bil, som ägs av en kanske lite udda person :). Men jag är nöjd med bilen och nöjd med Bilkompaniet i Bro, trevlig personal och bra service.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:50 EM | Kommentarer (6) | Google

30 juli 2004

Hitchcockfilmer

Kolla badrumsventilen.
Ger vibbar likt en Hitchcockfilm.

I dag 14.00 kommer domen i Knutby-målet.
Även det ger tankar om en Hitchcockfilm.
Inte ens han hade kunnat skriva ett dylikt manus?

Jag såg några arkivbilder på TV nyss från januari i år. Mycket snö och när man tänker efter så är det inte så långt kvar tills snön faller igen. Burr!!! Efter denna sommar så ser inte jag fram emot vintern. Gårdagens sol har i dag förbytts mot gråa moln.

BTW - Har Google bannat sig själv? Lagom timing inför IPO:n?
(Tillägg: 10:17 det är tydligen fixat nu)

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:14 FM | Kommentarer (4) | Google

19 juli 2004

Mörk historia

Avdelning roliga inlägg i gästböcker:
----------
Kommentar:
ASSÅ ALLA FRÅGOR HÄR KAN JAG SVARA LÄTT OCH SNABBT, ERA FRÅGOR KUNDE JAG JU SVARA PÅ NÄR JAG GICK I ETTAN, MEJLA MIG OM NI BEHÖVER HJÄLP, ASSÅ ANIKA TIGER, HON ÄR LIKA DÅLIG SOM MIN LILLASYSTER
----------
Hans lillasyster måste vara ganska okey på att koda med andra ord :).

På tal om något helt annat. Lite allvarligare.

Norge var det bästa landet att bo i, enligt FN:s undersökning. Sverige kom som hedersam tvåa. Men Norge har en mörk historia som kanske inte så många vet så mycket om. En mörk historia som fortfarande kastar skuggor över landet.

Läs denna artikel om tysketöser och tyskerunger.

Artikeln gav mig kalla kårar. Under ytan...

Det jag inte förstår är att de inte såg/ser likheten med den företeelse de så frenetiskt bespottade. Hat, rädsla, fördomar och inskränkthet är likadana, oavsett hur den paketeras på "ytan" – nazism eller rasism.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:16 FM | Kommentarer (1) | Google

9 juli 2004

Teknik visavi sunt förnuft

En ganska rolig historia. Jag har läst andra varianter av den, men det bygger på samma grundkoncept. Teknik är bra till det mesta, men sunt bondförnuft är inte så dumt det heller.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:57 EM | Kommentarer (1) | Google

Spelade galen, slapp straff

Jag tror att man är ganska förutsägbar när expediterna och kassörskan säger med ett leende till en:
– Nu är du väl här på fel dag och handlar?
Ja, jag var på fel dag och handlade nu på morgonen. Annars är det lördagsmorgonen som vigs åt veckans inköp av mat- och basvaror.

Tillägg till det jag skrev i går.
Visst kan man fejka till sig ett kryss.
Det har gjorts förr och kommer så att ske framledes.
Det är rent ut sagt fördjävligt.

En 44-åring mördade sin hustru. Det gjordes en rättspsykiatrisk utredning inför rättegången där han friskförklarades och dömdes till fängelse. Domen överklagades och en ny rättspsykiatrisk undersökning gjordes och nu dömdes han till rättspsykiatrisk vård. Precis som han ville. Han spelade galen och slapp straff.

Samma rättsläkare som gjort den första utredningen var tvungen att efter ett år, mot sin vilja, skriva ut mannen eftersom han ansågs frisk. Till läkaren berättade han att han hade manipulerat utredarna i den andra undersökningen, i avsikt att bli kryssad. Detta står i pappersvarianten av Expressen i dag på sidan 18. Jag hittar inte texten ute på nätet just nu.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:37 FM | Google

Så fel det kan bli

Tidningar lever på att sälja lösnummer. För att sälja riktigt många lösnummer måste tidningen kunna leverera riktigt smaskiga nyheter att placera på förstasidan och löpsedlarna. Helst ska nyheten vara exklusiv, det vill säga ingen konkurrent ska ännu ha publicerat samma nyhet. I jakten på att vara först ut med senaste nytt kan det gå snett, riktigt snett.

New York Post kungjorde i jätterubriker på tisdagsmorgonen att Richard Gephardt blir John Kerrys vicepresidentkandidat. Löp och förstasida var försedda med stämpeln "EXKLUSIVT", Ja, visst var det exklusivt så det räckte, eftersom det inte var en siffra rätt. Man kan ju undra om det var någon från motståndarsidan inför kommande valet som illvilligt hade planterat nyheten :).

I en syftning på den felaktiga rubriken publicerades detta dagen efter: "Kerrys val: Demokraterna väljer Edwards som vicepresidentkandidat (på riktigt)." - med stämpeln: "INTE EXKLUSIVT".

Hur trovärdigt känns det? Inte speciellt mycket. Men som kvällstidningsläsare är man van vid det mesta, även här hemma i Sverige.

Hur trovärdigt känns det att knulla för skogarna, fuck for forest? Porn aid? Fuck in the forest vore väl bättre då, än att göra det offentligt på en scen? Jag var och kikade på sidan (http://www.fuckforforest.com/) och bara garvade. Kom och köp konserverad gröt, ungefär den känslan fick jag. Inget nytt under solen.

Norska Regnskogsfonden ville inte ta emot deras insamlade pengar offentligt. Det kan jag förstå :).

Paret säger att ungdomar inte bryr sig om miljön. Det kanske kan stämma delvis. Men jag tror inte att ungdomar bryr sig mer om miljön bara för att detta par ställer sig och knullar offentligt eller driver en porrsajt i syfte att dra in kulor till regnskogen. Jag köper inte deras argument för sitt agerande. Det handlar nog mer om att tillfredställa andra behov. 15 minutes of fame.

// Annica Tiger

BTW - bilder från Kolmården finns under Dagens Bild.

Annica Tiger 6:56 FM | Kommentarer (4) | Google

8 juli 2004

Helt off hela dagen

En lång dag på Kolmården. En underbar dag. Sett på när tigrarna matades. Såg delfinshowen. Åkte safarirundan. Såg fågeluppvisningen. Hann med att kika på alla djur och såg till och med de skygga vargarna. Höjdpunkterna var mamma björn och hennes fyra nallebjörnsungar. Så söta att man nästan ville hoppa ned och krama om dem :). De nya elefanterna blev en besvikelse. De såg inte ut att må bra. Har de inte acklimatiserat sig? Det finns väl inte tuberkulosssmitta kvar på Kolmården, efter de gamla som tyvärr avlivats? På hemvägen stannade vi till i Järna och hälsade på min lillasyster och lilla Avi, som kom ihåg oss och hon blev glad över att se oss, lilla taxfröken som numera fyllt 14 år.

Jag har alltså varit helt off från nyheter och nätet.
Mycket skönt och avkopplande.
Väl hemkommen kikade jag på Rapport.
Det hade hänt en hel del i dag såg jag.

Mijailovic dömd till psykvård. Tja, då är han väl ute på gatorna om några år. Jag tror inte att det var ett riktigt domslut och jag misstänker att det kommer att överklagas. Det är lätt att fejka för att bli kryssad och slippa fängelse. Har man som han varit inne i svängen, så vet man hur kvarnen ska dras. Ja, jag står för mina tankar och funderingar kring detta.

Som lök på laxen lär väl Knutbypastorn frias helt, när väl den domen kommer. Rättsväsendet är ibland lika obegripligt som sfinxens gåtor. Ibland döms det till livstid för mord. Vi satt just och diskuterade detta i bilen på väg ned till Kolmården. När män dödar sina hustrur eller sambos brukar det ofta bara resultera i 4-6 års fängelse. Mijailovic dömdes till livstid av tingsrätten och nu blev det ändrat. Är liv olika värda? Det var kontentan av vår diskussion och vi kom fram till att så är fallet. Familjevåldsmord eller vad de morden nu ska kallas tenderar till lägre straff kan tyckas.

Kubasvensken hemma igen, det var ett glädjebesked. Snacka vilken glädje hans far ska ha känt tidigare i dag när sonen kom hem. Vad killen tänker vet han nog bara själv. Hur mår man efter två och ett halvt år i vidriga förhållande på Guantánamo-basen på Kuba? Jag hoppas att han får hjälp att komma tillbaka till samhället och att han sedermera kommer att återhämta sig och kunna lägga dessa helvetiska år bakom sig utan att de sätter spår i form av bitterhet eller ilska, samt att han på något sätt kan kräva ersättning av USA. Det bör han ha tycker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:27 EM | Google

7 juli 2004

Vatten och musik

Kolla vattnets tjänlighet före badet?
Vilken temperatur har vattnet?
Här listas vattenkvalitén på
många badplatser bl.a i Sverige,
samt även vilken temperatur vattnet har.
Kanske just din favoritbadplats finns med?

Patrik Isakssons livespelning finns ute
på nätet hela juli för eventuella intresserade.
Jag var där och jag tyckte faktiskt den var bra.
Jag som inte ens är en fan av honom :).
Det var väl det faktum att spelningen
var så intim, för oss som var där, som
gjorde att det lät bra och var kul.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:26 FM | Google

5 juli 2004

Osorterade tankar

Regn och rusk. Ingen värme.
Det blir nog ingen kanonsommar i år.

EM är slut.
Det tycker nog många är tråkigt :).
Inte jag dock.

Vill du se Zlatans klackning igen och igen?
Nema problemas.
Surfa hit och njut av målen i EM-matcherna.
Fast lite småfånigt ser det ut med tecknade figurer.

Då var det här betydligt roligare :).
Bli nick-kung.

Jag har haft några förunderligt ljuva dagar nu.
Det känns som Internet har försvunnit ut i periferin.
Inte bara Internet, utan även allt annat.
Men snart blir nog allt som vanligt igen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:30 EM | Kommentarer (1) | Google

1 juli 2004

Blandat svammel

There are 1625 entries in your blacklist. Ja, många blir det. Skönt att slippa spam från dessa 1625 ovan. Att uppdatera listan via denna lista är smidigt. En och annan har jag plockat in själv, samt lagt in lite extra stoppord.

Jag var inne en sväng till stan på morgonen. För ovanlighetens skull tog jag bilen. Jag kikade på kartan och såg att Sofiahemmet inte alls var svårt att tråckla sig till om man, som jag, kommer norrifrån. Att det var lite bökigt att hitta rätt avfart och infart var en annan femma. Det var ett tag sedan jag körde i de trakterna. Det blev lite extraåkning. Men hem tog det bara 35 minuter. Med tunnelbana, pendeltåget och bil från stationen skulle det ha tagit minst 1 timme och 25 minuter.

Jag förstår att folk gärna vill ta bilen in till stan. Det är bekvämt. Inte tu tal om annat. Men trafiken är grym, även om den var skaplig nu på morgonen eftersom många säkert har dragit på semester. I vanliga fall tar jag bilen till Kungsängens pendelstation och tar pendeln in. Miljömedveten medborgare? Nej, mer att jag tycker det är så jobbigt att hitta parkeringsplatser inne i stan.

Att köra inne i stan har jag inga problem med. Åren mellan 1980 och 1987 tillhörde jag den oranga faran :). Jag ilade runt som en iller i min oranga Televerksbil i City, Gamla Stan och på Holmarna runt om. Jag kan konstantera, så här i efterhand, att ibland körde vi som biltjuvar och det är nog bara rena rama bondturen att man inget record har i form av hastighetsböter eller vårdslöshet i trafiken.

Nu kör jag som det ankommer en tant. Lugnt och fint. :)

BTW - de konstiga fläckarna som jag var inne för att visa upp på Sofiahemmet var inga farliga dito. Pigmenteringen har rusat åstad just där fläckarna finns, kanske på grund av att jag haft några småsår eller eksem där i vintras. Fläckarna suger åt sig solens strålar extra bra, enligt läkaren - som svarta hål.

Svarta hål? Det trodde jag bara att man hade inombords :) i själen. Synd att jag inte är lika brun över hela kroppen. Då hade jag sett ut som en välgräddad pepparkaka. Men så brun blir jag aldrig. Jag får en mörk gyllenbrun färg. I Thailand såg jag tyska turister som verkligen var brungräddade. Det är inte snyggt när det blir för mycket heller.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:46 EM | Google

29 juni 2004

Regn in i augusti?

Regn och rusk resten av sommaren?
SMHI ha fel.
Tysken (jag minns inte namnet) som brukar förutspå
sommarvädret sa att årets sommar skulle bli fin.
Lite svalt i början på juni, men sedan en kanonsommar.
Nu är vi snart i början av juli och kanonsommaren
har lyst med sin frånvaro så här långt.
De som jublar är resebyråerna.
Oväntat? Snacka om att de har höjt priserna :).
Vädret är inget man kan påverka.
Så det är bara att vänta och se.

BTW - min dotter sände några MMS-bilder.
De kan ses under länken Dagens Bild ovan.
Jag frågade om jag fick lägga ut dem och det var ok.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:22 FM | Kommentarer (4) | Google

28 juni 2004

Handla kläder via B.

Ett förunderlig möte i eftermiddags inne i stan.
Två motpoler som möttes. Men intressant
och tankeväckande, i alla fall för min del.
Jag hoppas det kommer något gott ur det hela.

B. kom hem glad i hågen i förmiddags med två par nya byxor han köpt. Ett par svarta jeans snodde jag snabbt åt mig. Tamesjutton - jag kom i dem och inte bara det, de satt perfekt. Jag som hatar att handla kläder gjorde här ett riktigt kap :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:01 EM | Kommentarer (2) | Google

26 juni 2004

God fortsättning

Jag hoppas gårdagen var trevlig. I Stockholm hade vi kanonväder, men det tycks ha varit sämre på andra håll i Sverige. Jag låg och grillade mig själv i solen ett par timmar och bara njöt. Sedan var det dags för årets första utomhusgrillning. Jag lär inte vinna något pris som mästergrillare, köttbitarna blev ganska torra och smaklösa. Men grillade var de :). Vi tog det sedan lugnt, jag läste en bra bok och B. pysslade på tomten med sin damm han håller på och bygger till grodorna.

Jag är inte mycket för midsommarfirande. Jag är nog ganska tråkig. Jag skulle aldrig åka ut och tälta en midsommar eller bege mig till någon offentlig festplats i närheteten. Jag har haft nog av den varan genom åren. Midsomrarna på Mörkö och sedermera Gålö var en riktig pina i mina ögon, fast jag var tonåring och det var FF (FöräldraFritt) och borde tyckt att det var skitballt ;). Det var inte kul (är det inte heller än i dag) att nykter se på när folk förvandlades i takt med att flaskorna tömdes eller ölburkarna blev tomma. Fylla. Bråk. Förstörelse. Rattfylla. Familjebråk. Barn som for illa.

Gärna sill, men nubben får vara.
Man kan ha kul utan alkohol.
Fast det kanske är dumt att chansa? :-)

Många knivar har det viftats med under gårdagen, inte bara knivar utan även andra vapen. En hel del trafikolyckor har det varit och fler lär det bli när alla midsommarfirare ska vända hemåt, om man ska tro experterna.

Kör lugnt.
Det finns alltid någon som väntar
på dig och de väntar gärna några
extra minuter än för alltid.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:53 FM | Kommentarer (5) | Google

25 juni 2004

Trevlig midsommar!

En underbart skön midsommarafton
hoppas jag att alla får i dag.

Take care!

Ta det lugnt med nubben, i alla
fall om ni ska köra hem sedan.
Nästan alla som dör i midsommartrafiken
är alkoholpåverkade.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:42 FM | Kommentarer (1) | Google

24 juni 2004

Thorsten & Thorsten.

Thorsten & Thorsten.
Det låter som ett gammalt avdankat dansband.
Men Icke sa Nicke.
Thorsten Flinck och Thorsten (Totta) Näslund ska göra en CD. Två hesa bluesröster. Två spännande män. Två män som levt livet, men inte som en lätt- och lagom Svensson. Kan det bli mer intressant? Jag är nyfiken på slutresultatet. Blues är en musikform jag alltid har älskat.

På tal om musik. Live-konserten hade lite tekniska problem (Murphys lag - ska datorer krånga så gör de det när man minst önskar det) mitt i sändningen, men konserten bandades givetvis och kommer att rulla ett par gånger i re-run på Telias hemsida. Jag tyckte det var en spännande upplevelse med en sådan intim spelning, men ändå så offentlig. Intim för oss som satt i den lilla lokalen, offentlig för alla som följde den på nätet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:35 FM | Kommentarer (1) | Google

17 juni 2004

Sicket väder

Burr. Vilket väder. Svensk sommar. Jag skulle nog ha tagit den där sista minuten-resan som tänkt. Nu sitter jag här och fryser och ångrar mig djupt. Jag hoppas solen och värmen snart är på ingång.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:40 EM | Kommentarer (3) | Google

16 juni 2004

Uteliggarfilt

Skaffa dig en designad uteliggarfilt. Man vet ju aldrig när den kan behövas :) med dagens hyror så... Filten ska se ut som ett collage av trasiga dagstidningar - det som uteliggare får använda som filt. Tja, drar den in pengar till stadsmissionen – så varför inte?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:02 EM | Kommentarer (3) | Google

13 juni 2004

Val, fluor och fotboll

Jag är glad att vi åkte och röstade redan i morse. Nu skulle jag inte orka hasa mig dit ens. Det var knappt att jag iddes sätta på datorn nu. Efter en dag i solen känner jag mig rätt mör. Jag såg på Aktuellt att det verkar ha varit ganska tomt i vissa valloker, samt att Juni-listan inte hann få ut sina valsedlar till alla lokaler. De fanns inte i vår vallokal, men vi bor ju lite off så det är förståeligt. Men det drabbade inte oss, men är säkert tråkigt för dem som velat rösta på dem och givetvis för Junilistans representanter.

Fluortanten är tillbaka, inte bara digitalt på nätet utan nu ska fluortanten ut i vissa skoldistrikt (där man märkt att barnens tandstatus har försämrats) och barnen ska få skölja munnen med fluor, precis som på gamla goda tiden runt 1960 och fram till 1970. Jag minns från min skoltid att det inte var speciellt kul. Det var säkert jättenyttigt, men smakade urk på burk. De två minutrarna kändes lååååånga.

Fotboll för hela slanten är det på TV just nu. Det måste vara rena rama julafton för fotbollsintresserade. Det unnar jag dem. Själv är jag inte alls intresserad av fotboll, men går det bra för Sverige kanske jag i alla fall ser några matcher mot slutet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:34 EM | Google

Röstat och klart väder

Då har vi varit och röstat.
Vi var de första besökarna i vallokalen.
Det gick snabbt och smidigt.

Jag kan säga så mycket att inte röstade jag blått.

På tal om moderater.

Westerberg är en moderat som alltid gnäller på sossarna på ett drygt och arrogant sätt och är en ivrig förespråkare för allehanda skattesänkningar som oftast bara gynnar välbeställda och företag. Nu misstänks familjen Westerbergs företag ha anlitat billig polsk arbetskraft. Att betala folk anständiga löner som det går att leva på är kanske för mycket begärt?

Det minner mig om något jag hört talas om häromdagen. En ung kille driver ett litet företag som jobbar mestadels med grävning och schaktning. De enda gånger han har haft svårt att få betalning för utförda tjänster så har det alltid gällt välbeställda personer, läs moderater.

Nu för ett tag sedan blev han blåst på 150.000 kronor, vilket är mycket för ett litet företag. Den som beställt grävjobbet till sin sjumiljonersvilla var miljonär, så betalningsförmåga saknades inte. Men när jobbet var klart och betalning skulle ske så försvann miljonären upp i rök och stack på semester. En riktigt lång sådan. Än har inga pengar inkommit, trots kontakt med advokat och försök till indrivning.

Har jag beställt ett grävjobb så givetvis betalar jag. Betalningsmoralen verkar sjunka linjärt i paritet med hur stor förmögenhet man har.

Nej, nu blir det playa Mineborg som gäller för resten av dagen. Det verkar bli ett underbart väder i dag. Solen skiner och intet moln syns på himlen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:23 FM | Kommentarer (3) | Google

12 juni 2004

Skämta måste man få göra

Jag är fortfarande med i Svenska Kennelklubben trots att jag inte längre har hund. Det är delvis för att jag vill fortsätta att få tidningen Hundsport. Nu i dagarna kom ett nummer och jag ser att Internets småvitsar även har nått in i hundvärlden.

Under Debatt & Kultur hittade jag "Hur vet du att du lever på 2000-talet?", samma lista jag hade fått via mail och publicerade den 5 april 2004 här i bloggen.

Byrackan, som finns under samma avdelning, har också inspirerats av Internets olika vitsar som bollas runt i olika varianter, men i anpassad variant för just hundar. Den var riktigt rolig. Byrackan hade träffat på en tik häromdagen och försökt flirta lite. Men tiken var totalt ointresserade och angav följande sex skäl till sitt ointresse:

 • Hanhundar är som bakelser, först kladdar dom, sen blir man fet.

 • Hanhundar är som bin, dom sticker när man minst anar det – och sen försvinner dom kvickt som en avlöning.

 • Hanhundar är som blandfärs, hälften nöt, hälften svin.

 • Hanhundar är som ett virus, vill aldrig lämna en i fred.

 • Hanhundar är som blommor, när de kommer ut i skogen blir de vilda.

 • Hanhundar är som tuggummin, smaken försvinner snabbt.

Byrackan blev så överraskad att han bara kom på ett argument att svara med.

– Tikar är som luft för oss riktiga hanhundar, något vi inte klarar oss utan...

Jag har under åren publicerat liknande vitsar, men istället för hanhundar har jag skojat om män. De flesta har ju tagit det för vad det är – humor. En parodi på alla dito blondin-skämt, som jag kan tycka vara roliga – fast jag är kvinna. Men en del män har reagerat på de mest underliga sätt. Ni skulle bara veta vilka ilskna mail jag fått ibland :). Jag misstänker att de som kallat mig för rabiat feminist, manshatare och nazifeminist när jag behagat skämta likt nedan, är kanske de har problem med sin egen mansroll och därför låtit ilskan gå ut över mig istället. Eller så har de bara varit totalt humorbefriade.

Några favoriter i repris :)

 • Varför får så få män *galna ko-sjukan*? Därför de flesta är grisar!
 • När fyra eller fler män träffas pratar de om sport. När fyra eller fler kvinnor träffas pratar de om män.
 • Varför skapade Gud Mannen? En massagestav kan inte klippa gräsmattan!
 • Att gifta sig med en skild man är ekologiskt ansvarsfullt. I en värld där det finns fler kvinnor än män kan det betala sig att återvinna.
 • När vet man att en man ska yttra något vettigt? När han börjar med - Min fru säger ...
 • Hur undviker man att ens kille läser sin privata e-mail? - Döp om mappen till "Installationsmanualer".
 • Skillnaden mellan en man och en kvinna :)? En kvinna vill att en ENDA man ska tillfredställa ALLA hennes behov. En man vill att ALLA kvinnor ska tillfredställa hans ENDA behov.
 • Varför vill män gifta sig med oskulder? De tål inte kritik!
 • Vad är det för speciellt med julen??? Att det föds en karl som tror att han är en Gud - det händer ju under alla tider på året!!!!
 • Varför går en psykisk analys mycket snabbare för män än för kvinnor? När det är dags att gå tillbaka till barndomen är männen redan där.
 • Varför finns det inga omtänksamma, ärliga, jämställda och känsliga män lediga? Antagligen därför att de redan har pojkvänner ;)
 • Vad kallar man en man med 50 i IQ? Begåvad...
 • Mannen: - Datorer och kvinnor förstör det här landet! Frun: - Du vet bara inte hur du ska få igång nån av dom.
 • Hur motionerar en man på stranden? Suger in magen varje gång en bikinibrud passerar ;).
 • Mannen i förbigående: "Du kan väl ligga här och pilla lite på dig själv, så går jag och skiter så länge."
 • Vad är en mans uppfattning om förspel? En halvtimmes bedjande, bönande och övertalande.
 • Varför är gifta kvinnor tjockare än ensamstående dito? Ensamstående som kommer hem, ser vad som finns i kylskåpet och går istället till sängs. En gift kvinna som kommer hem ser vad som ligger i sängen :) och går till kylskåpet istället!
 • När Gud skapade mannen först övade hon sig bara ;).
 • Varför döper män sina penisar? ???????? Därför att de inte vill att en främling fattar 90 % av deras beslut!
 • Vad är det för skillnad mellan HIV och män? - HIV utvecklas!
 • Vad är det för skillnad på en man och E.T? E.T ringde iaf hem! ;-)
 • Det som från början attraherar en kvinna mest hos en man, är vanligtvis det samma som hon inte tål några år senare.
 • Vad är det för likhet mellan blandfärs och en man? Båda är hälften svin och hälften nöt!
 • Varför *fejkar* så många kvinnor orgasm? Därför så många män *fejkar* förspel!
 • När anser männen att vi kvinnor är ologiska? Varje gång vi inte håller med dem.
 • Vad kan du ge en man som har allt? Penicillin.
 • Varför dödar Svarta änkan hanen efter de har parat sig? För att få slut på snarkandet innan det ens har börjat.
 • Varför får inte mannen en medelålderskris? De är fast i tonåren.
 • Hur kan man se att en man planerar inför framtiden? Han köper två flak öl i stället för ett.
 • Varför jagar män kvinnor som de inte har någon avsikt att gifta sig med? Av samma skäl som en hund jagar en bil den inte har för avsikt att köra.
 • Vad har du om du har två kulor i handen? En mans fullständiga uppmärksamhet.
 • Vad är en mans uppfattning om säker sex? En vadderad huvudgavel.
 • Hörde du talas om kvinnan som äntligen förstod sig på män? Hon dog av skratt innan hon hann berätta det för någon.
 • Vad är det för likhet mellan en man och mikrougnsmat? Trettio sekunder så är det klart.
 • Vad är skillnaden mellan en ny man och en ny hund? Efter ett år så blir du fortfarande lika varmt välkommen av hunden när du kommer hem. Samt att en hund fordrar bara några månaders träning ...
 • Frun ringer maken på jobbet. – Älskling! Jag har vunnit 3 miljoner på Lotto! Skynda dig hem och packa! – Vad kul! Vad ska jag packa? Sommar eller vinter kläder? – Jag skiter i vilket, du ska vara ur huset före klockan tre!
 • Varför vandrade Moses i öknen i fyrtio år? Han vägrade fråga efter vägen.
 • Varför skapade Gud mannen? Det gjorde hon inte. Hennes man gjorde det.
 • Vad kallar man en man som förlorat 98% av sin hjärnkapacitet? Änkling!
 • En mans hela självkänsla kan raseras med tre små ord. Är den inne?
 • Vad sade Gud efter att ha skapat Adam? Hallå, vad förväntar du dig?? Det är ju bara en *Beta-version* ... :)
 • Vad är det lättaste sättet för en hustru att göra sin man döv? Genom att säga att hon vill prata med honom.
 • Vad är mannens syn på att hjälpa till i hemmet? Att lyfta på benet när frugan dammsuger...
 • Vad heter världens tunnaste och mest innehållslösa bok? "Allt vad män vet om kvinnor".

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:43 EM | Kommentarer (3) | Google

9 juni 2004

Sommar bara på dagen

Jag är glad att jag är gammal och förståndig. Jag åkte in till stan i pants och armlös blus i sommarvärmen, men jag tog med mig en jacka. Bra att ha tänkte jag. Jag visste inte hur rätt jag skulle få :). Den kom till pass på hemvägen. Jag såg en del andra som antagligen gjort samma sak som mig, åkt in sommarklädd men inte tagit med sig jacka. De såg lite frusna ut.

Sommar på dagarna.
Men kvällarna är fortfarande kalla.
När kommer sommarkvällarna?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:07 EM | Kommentarer (4) | Google

5 juni 2004

Noisy Sex

Simrishamn har nått ut i världen :).
Newsday skriver:
Swedish Woman Complains About Noisy Sex
STOCKHOLM, Sweden -- A Swedish woman, tired of the noise made by her amorous neighbors in the apartment above, took her quest for some peace and quiet to an official environmental health committee.

Ibland färdas små nyheter lika fort som stora.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:13 EM | Google

3 juni 2004

Röka te

Sent ska syndaren vakna.
Men inget nytt under solen.
Jag läste om Paul McCartney, som först nu, erkänner att han använt droger. Någon som blev förvånad? Låtarna "Daytripper" och "Lucy in the Sky with Diamonds" syftar på drogen LSD och många andra låter handlade i hemlighet om droger. Men hallå? Det trodde jag alla visste?

Röka te. Jag säger då det :). En annan variant var torkade bananskal på den tiden.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:35 EM | Kommentarer (1) | Google

2 juni 2004

Mer sol åt folket

Jag var inne en sväng till stan i förra veckan. Då var det gråmulet och lite kylslaget. Uteserveringarna gapade tomma och folk var klädda i jackor. De flesta människor såg lite småmulna ut, påverkade av vädret kanske. Nu var jag inne en sväng i kväll och det var som om jag hade hamnat i en hel annan stad, i en helt annan värld.

Uteserveringarna var knökafulla. Folk gick omkring i shorts och t-shirts. Alla log och såg så glada ut. Till och med uteliggarna satt i skuggan och verkade må halvbra. Stockholm är en underbar sommarstad. Synd bara att somrarna är så korta.

Jag säger bara det.
Mer sol åt folket.
Sverige har för lite sol.
Kan vi inte flytta landet
till lite varmare breddgrader :)?
Eller flytta de varmare
breddgraderna hit?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:34 EM | Kommentarer (4) | Google

Häst som häst

Ridande polisen grep misstänkt virusmakare.
Det är bra att de börjar plocka in virusmakare.
Förhoppningsvis har det en avskräckande faktor.
Jag skrattade åt en av kommentarerna till artikeln.
– Kanadensisk eller trojansk. Häst som häst?

Jag har nog lite udda humor.
Jag såg de tre sista avsnitten
av Kvarteret Skatan och jag
skrattade som bara den :).
Varför missade jag denna serie,
för det verkar som den gått ett tag.
Det grämer mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:30 FM | Kommentarer (4) | Google

1 juni 2004

Osorterad morgon

Osorterade tankar nu på morgonen.
Man kan ju inte vara tvättad, vikt och sorterad jämt.
-----
Om nu män styr jorden, varför kan dom inte lägga av med slips?
Hur intelligent är det att börja dagen med att knyta en snara om sin hals?
Upphovsman/kvinna okänd.
-----
Citatet ovan fick jag via mail i går och det syftar på mina tankar runt slipsar. Det var så bra att jag tycker att det kan vara intressant för fler :).
-----
Jag fick ett underligt mail i går.
Det känns inte som om det kom till rätt person :).
-----
Hi,
thanks for reply.
I am thinking about your offer.
Although I am not a gay,
I am kind of bi-curious and have a
fancy to suck a cock.
Can you send me your photo.
best wishes,
S.

-----
Nej, nu ska jag ut och gå med stavar. I söndags var det första gången sedan Annandags påsk jag var så pass besvärsfri från min ischias att jag kunde gå ett tvåtimmarspass med stavgång i skogen. Jag fick inga problem dagen efter, så jag kör väl så det ryker nu då :). Jag gillar att gå och filosofiera i naturen, ensam med mina tankar lyssnande på tystnaden. Jo, tystnad hörs den också. Tyvärr är det få förunnat att få uppleva den tystnaden om de bor i en storstad eller jobbar i en stressig miljö. Tystnad är en lisa för själen.

__,,,^..^,,,__

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:29 FM | Google

31 maj 2004

Kristi brud

Nu blir jag förvirrad. En till Kristi brud?
Jag trodde att det bara var ett påfund.

En kvinna vigs i dag till Kristi brud på riktigt i den katolska kyrkan. Officiellt och helt offentligt, med brudklänning och hela kittet. Den första svenska Kristi brud på femhundra år. Ett kriterium för att bli en Kristi brud är att man är oskuld. Tja, då går Knutbys Kristi brud bort direkt. Det var väl det jag misstänkte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:26 EM | Kommentarer (5) | Google

28 maj 2004

Årets slipsbärare

Årets slipsbärare har utsetts hörde jag nämnas i TV4:as morgonsoffa. Det var antikhandlaren Peder Lamm som fick emotta priset årets guldslips. Det kanske är en ärofylld utmärkelse, vad vet jag. Han såg i alla fall glad och nöjd ut. Han såg faktiskt riktigt söt ut i sin guldslips. Grattis säger jag!

Att bära slips måste vara mannens gissel här i världen? Jag tycker det ser ut som om alla slipsbärare är halvvägs att strypas. Jag tycker inte att det är snyggt med slips, än mindre med en fluga. Jag tycker det ser enbart stelt och tråkigt ut. Jag har aldrig förstått sedvänjan att bära slips överhuvudtaget. Vad ska slipsen symbolisera egentligen? Skulle man fråga Freud så fick man väl till svar att det är en penissymbol alternativt en en penisförlängare eller något liknande :).

Slipsen kan kanske även ge signaler om klass, status och grupptillhörighet? En arbetare bär inte slips? En borgare bär slips? En kommunist bär inte slips? En moderat bär slips? Nej, det är nog lite förlegat numera?

Nej, tacka vet jag en avslappnad man i en gosig tröja eller i en lagom uppknäppt skjorta. Stela kostymnissar, med knäppt skjorta och slips, går inte hem hos mig. Jag vet att det är en allmänt accepterad eller rättare sagt en "måste" dress-code på många företag att bära slips, samt i vissa yrkeskategorier där det är uniformsplikt och slipsen ingår som en del av uniformsutrustnigen. I vissa länder ingår slips till och med i skoluniformen. Men jag tycker det ser lika fånigt ut för det.

Jag har inte ens bemödat mig att lära
mig hur man knyter en slips.
Jag har aldrig levt ihop med en slipsbärare.
Lär aldrig göra det heller.
Men å andra sidan, man ska aldrig
säga aldrig. Ingen vet vad som
väntar runt hörnet. Tur är väl det.

Släpp slipsarna loss, det är vår!

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:32 FM | Kommentarer (7) | Google

27 maj 2004

Compact-living

Compact-living i elva kvadrat och med en hyra runt tusenlappen. Jag skulle nog få klaustofobi. Det får jag nästan bara jag kikar på bilden av prototypen på bild.

Det går att leva i små lägenheter, men elva kvadrat är nog i minsta laget. Jag har bott i en lägenhet på sexton kvadrat och i en på arton kvadrat när jag var yngre, bägge låg på Söder. Den ena lägenheten var ett ombyggt soprum och den andra en före detta portvaktslägenhet. Det funkade, med säng i taket fick man lite extra space att ha en soffa under eller matbord.

Jag tror inte att dessa elva-kvadratslyor är en lösning på bostadsbristen. Är man ung och sällan hemma kanske det funkar med elva kvadrat? Men i längden? Nej, det tror jag inte. Skulle det bli så mycket dyrare att göra dem i storleken tjugo kvadratmeter?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:10 EM | Kommentarer (7) | Google

26 maj 2004

Skvallerpress

Jag vet inte om jag ska
skratta :) eller gråta :(.

Är det inte att ta sig själv på för stort allvar genom att mena att eftersom Persson spexade till det om menyn på Rosengrens bröllop, så kan man inte lita på vad han säger för övrigt.

Det kan tänkas att det hela var en liten vink från Persson om att det finns viktigare saker att skriva om än vilka maträtter bröllopsmenyn innehöll á la Hänt i Veckan och Se & Hör. Det kanske är att tillskriva honom för mycket :). Vad vet jag. Men Aftonbladet och Expressen är på god väg att göra skvallerpressen arbetslösa.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:16 FM | Kommentarer (1) | Google

23 maj 2004

Viktoriansk dubbelmoral

Vad är det för omoraliskt och stötande med en kvinna som ammar?

En film som ska visas i alla EU-länder inför valet har en kort scen där en kvinna ammar ett barn och man ser skymten av en bröstvårta.

I Storbrittanien och Irland har man tagit fram stora saxen och klippt bort just denna scen. Förunderligt med tanke på Storbrittaniens tabloidtidningar med nakna kvinnor på var och varanna sida. Dubbelmoral i kvadrat. Viktorianskt till tusen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:26 EM | Kommentarer (4) | Google

17 maj 2004

Syndigt sexigt onyttigt

Choklad är gott. Syndigt gott.
Nyttigt? Det tvistar de lärde om.

Syndigt gott är det och
snart är choklad sexigt god.

Något som i alla fall är onyttigt
är nog att svara i mobilen samtidigt
när man tankar bilen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:46 EM | Google

16 maj 2004

Fel låt vann, som vanligt

I går skulle jag ha varit på en inflyttningsfest. Men min ischias satte stopp för det. Hur kul är det på en skala från noll till tio att halta omkring som en gammal kärring :)? Jag var nog lite för optimistisk i onsdags med ett par långpromenader inne i stan.

Jag blev en ofrivillig soffpotatis på lördagskvällen. Schlagerfestivalen såg jag och låten som vann. Vad ska man säga? Jag trodde att man tävlade i musik och inte i dans. Jag vet en som förmodligen har en hel del att säga om respektive bidrag. Missa inte Jontas schlagermassaker.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:02 FM | Kommentarer (3) | Google

12 maj 2004

Rolig och intressant dag

Mona Sahlin har numera tre biffiga livvakter. Den ena var så gravallvarlig att jag nästan funderade på att gå och kittla honom lite, bara för att se om mungiporna kunde peka uppåt. Jag var på en hearing i dag om sexualiseringen av det offentliga rummet. En kanske lustig titel, men det var faktiskt intressant. Jag kanske återkommer till detta senare när jag smält intrycken.

Sedan blev det mongolisk restaurang och efter det KGB.

Jag har gått och gått i dag så jag fått skavsår och jag hoppas inte att min ischias har förvärrats. Det lär jag märka när jag kliver upp i morgon.

Så till något helt annat. Något jag haft roligt åt i flera dagar nu. En diskussion om en låttext:

Malin Baryards singel-CD, Do You Wanna Ride, är en låt med lite extra knorr.

Den kan tolkas som en hyllning till heroin. Heroins slanguttryck är på engelska "horse". Att sjunga "I love horse" istället för "I love my horse" eller "I love horses" kan misstolkas.

Detsamma gäller titeln "Do you wanna ride" som kan tolkas som att hon frågar vill du ha en tripp, inte på en hästrygg utan en drogtripp.

Själv tolkar jag "Do you wanna ride" mer som en sexuell anspelning :) på ett samlag med kvinnan ovanpå.

Tänk vad olika referensramar kan leda till. Tänk så lätt det är att missförstå, om man bara vill. Ärligt talat tror jag inte att det finns någon som helst undermening i hennes text. Eller?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:14 EM | Google

Öppna post ett brott?

Grattis Katinka på födelsedagen.
--------

Saxat från Journalisten.se:
Redaktionsledningen på Nya Wermlands-Tidningen öppnar post som är adresserad till tidningens medarbetare — även om medarbetarens namn står överst. Enligt rikskriminalpolisens experter på postbrott är det brottsligt. Men Per Hultengård, jurist på Tidningsutgivarna, tycker att NWT gör helt rätt.

Jag minns när det hände första gången på mitt förrförra jobb. Det kändes obehagligt, även om det nu inte var privata brev det rörde sig om, att se sin post öppnad innan man ens hade läst den. Det var bara vissa brev som öppnades i förväg. Anledningen till att detta gjordes rutinmässigt fick jag förklarat var att de sökte efter ingående fakturor. Precis som om folk skulle sitta och häcka på dessa fakturor långt över förfallodagen innan de överlämnade dem till ekonomiavdelningen? Underligt, men så var det. Men man vande sig. Det är mycket man vänjer sig med :). Kan man se utanpå ett kuvert om det innehåller en faktura? Det kanske man kan? Bruna fönsterkuvert? Fast jag tycker numera att de flesta räkningarna kommer i vita kuvert.
_________
Bonus-url:
Konsten att vika en T-shirt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:16 FM | Kommentarer (7) | Google

3 maj 2004

Regn och helgdagar

Efterlängtat regn.
Växtligheten behövde detta.
Efter regn kommer solsken.

BTW - nationaldagen ska bli helgdag. Jaha!
Men varför ta bort Annandag Pingst?
En dag mer eller mindre?
De flesta jobbar ju ändå enligt
schema, jag tänker på väktare,
sjukhuspersonal, affärer, tågförare,
bussförare, taxiförare osv. osv.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:16 EM | Kommentarer (3) | Google

29 april 2004

Playahead

Playahead (www.playahead.com) är tydligen den sajt som nyheterna tog upp, se tidigare anteckning om detta i går.

Sedan heter gula Blend inte gula Blend eller ett gult Blend, utan Blend number one :) eller Blend original som det brukar stå i taxfree-katalogerna. Men jag kommer, som en envis åsna, fortfarande säga - ett paket gult Blend, tack!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:11 FM | Kommentarer (15) | Google

28 april 2004

Gula blend i nytt format

Konversation på macken idag.

– Ett gult Blend, sa jag.

– Vi har inga gula Blend, svarade den unga killen och pekade mot en tom rad i cigaretthyllan.

–Jaha, svarade jag förvånat eftersom jag såg att det vid sidan om fanns två rader med gula Blend.

–Men vi har dom här, sa grabben och tog ett paket från hyllan. De är mycket billigare – fast det är bara 18 cigaretter i dem.

–Jaha, svarade jag lite dumt – men vad är skillnaden, förutom priset? Det fick jag inget svar på, men jag betalade för mina cigaretter och åkte vidare. När jag väl kom hem började jag fundera lite och fick inte ekvationen att gå ihop.

Ett vanligt gult Blend innehållande 20 cigaretter betingar ett pris på 38.50 (avrundat cirka 2 kronor stycket – exakt 1.925). Det borde kosta mer tycker jag faktiskt, allt för att förhindra att folk börjar med denna last. Vi som redan är fast i skiten, betalar och ser glad ut ända tills eventuell smärtgräns är nådd. Vart den ligger för mig vet jag inte, men nog skulle jag köpa mina röka om de så kostade 75 spänn. Så dum är jag. Det står jag för. Jag har rökt i 37 år och har lättare att sluta äta än att röka.

Men för att återgå till priset. Gissa vad ett gult Blend innehållande 18 cigaretter kostar? Enligt matematikens lagar borde priset ligga runt 34.65, kanske avrundat till 34.50 eller 35 blankt. Men till min förvåning kostade paketet bara (ja - allt är relativt) 29.50, ett styckepris på 1.639.

Är det här någon slags matchning mot lågpriscigaretterna som har börjat komma in och säljas för ungefär samma pris? Vem är målgruppen? Jag gissar och jag tror inte jag har fel, målgruppen är unga människor. De som inte har riktigt råd och ofta då väljer lågpriscigaretterna. Mitt förslag är att förbjud lågpriscigaretterna eller höj dem till motsvarande andra cigaretters pris.

Tobaksbolaget är historia. År 1992 bytte det namn till Swedish Match och säljer bara snus, cigarrer, tuggtobak, piptobak, tändstickor och tändare.

Numera verkar det vara Gallaher som har tagit över den svenskaste av svenska cigaretter. Inte ens en hemsida på svenska har de.

Konsumentkontakt verkar de ha, men bara på förmiddagen, via 020-765 765. Jag ska nog ta och ringa dit i morgon förmiddag och fråga vad som händer och fötter.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:21 EM | Kommentarer (3) | Google

27 april 2004

Roliga länkar

Supermamman, en radda klockrena texter om hur det är att vara småbarnsföräldrar. Rekommenderas varmt.

Är du berest?

Jag har många blanka fläckar att fylla upp. Jag som tycker jag rest så mycket i mina dar, men jag har bara besökt 28 länder (12%) av alla som finns.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:24 EM | Kommentarer (1) | Google

22 april 2004

Blandad tigerkompott

TV4:as sajt blev hackad tidigare i dag. Nu försvarar jag inte sådana tilltag för fem öre, men jag smålog i alla fall åt vad de hade skrivit på TV4:as första sida. Det kan man väl få göra, även om handlingen i sig är förkastlig?

Bodybuilding är inget för mig. Det inser jag efter att ha kikat på dessa bilder. Jag tycker för övrigt att hon var sötare och såg mycket yngre ut innan hon började bygga sina muskler. Men smaken är som baken, delad och tur är väl det – annars skulle det bli kaos. Men på gymmet jag går på så är det inte kroppsbyggare utan vanliga människor som mig, som vill förbättra konditionen och bli lite starkare (inte större) i muskler, som finns men inte syns/används :).

Jag har ofta funderat och skrivit om alla de dokussåpor som sänds i TV. Jag hade tänkt mig att göra lite resarch (testa hur det verkligen är och hur det funkar) och anmälde mig till Robinson. Jag uttogs till casting (av 5500 sökande), men jag blev inte utvald. Jag är nog för gammal antar jag. TV3 vill föryngra hela konceptet i år. Jag kanske är lika glad för att det inget blev av det hela, men å andra sidan hade Robinson nog kanske behövt en Robinson-Tiger :). Jag har hört att de tänker auktionera ut en plats på TV3:s sajt, men vem vill betala dyra pengar för att vara med?

BTW - Mina funderingar förut idag om att vi inte är lika inför lagen har visat sig stämma. SCB har gjort en datakörning, på uppdrag av Rapport, av 5000 domar för grovt rattfylleri under 2002. Det kunde påvisas att lågutbildade och låginkomsttagare fick fängelse i högre grad än dem som var högutbildade och höginkomsttagare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:15 EM | Google

16 april 2004

Vadderade kuvert

Vadderade kuvert verkar vara laddade. Företaget Serono Nordic gjorde under dagen ett reklamutskick med den nya fertilitetspennan Gonal f Pen. En av mottagarna trodde att det rörde sig om en brevbomb. Det kan inte vara lätt att göra reklamkampanjer nu för tiden. I alla fall om det rör sig om att sända ut reklampryttlar. Tider är ur led :), och vi med den.

Men vädret kan man i alla fall lita på. Att våren är på G är också något att lita på. Ja, jag vet att april kan innebära både snö och sol. Men jag håller tummarna för att våren äntligen är här. I dag har jag sett både fjärilar, humlor och myror. Fåglarna kvittrar ikapp. Solen värmer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:16 EM | Google

28 augusti 2003

EMU en struts eller ett val?

Ja- och nej-sidan har fått statliga bidrag på knappt 60 miljoner var. Men addera sedan mer än 300 miljoner som ja-sidan fått via näringslivet så väger vågskålen något skevt. Kan det bli ett rättvist val då? Jag vet inte. Men jag tycker att det är fel att inte nej-sidan får lika mycket resurser. Att dessutom media helt klart favoriserar och gynnar ja-sidan gör inte saken bättre, i mina ögon.

Det är de osäkra väljarna som kommer att avgöra valet. Risken (ja, jag anser inte att det är chansen) att ja-sidan fångar upp dem via annonser och andra jippon är stor.

Jag såg inte Uppdrag Granskning men jag har nu under natten läst lite på deras sajt om gårdagens avsnitt som verkade vara riktigt bra. Läs mer om det. --->

// Annica Tiger - en ständig Nej-sägare :)

Annica Tiger 2:37 FM | Kommentarer (4) | Google