17 april 2004

Hårda bud

Hårda bud i Arizona, förlåt Robinson. Deltagare korsfästs. Det är på gränsen till smaklöst det danskarna har gjort Robinson till. Jag hoppas TV3 inte följer efter.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:54 FM | Google

16 april 2004

Kfor

Det är inget unikum att kvinnor väljer att göra frivillig värnplikt. Jag har hört många killar säga att de tycker att allmän värnplikt ska gälla både kvinnor och män. Logiskt tycker jag, i jämlikhetens namn.

Men ekvationen går inte ihop. De kvinnor som gör värnplikt och de som väljer att ta tjänst i exempelvis Kosovostyrkan sextrakasseras. Det är inte bara ett enstaka fall, utan det är 8 av 40 stycken som gjort anmälan om sexuella trakasserier i Kfor-styrkan. Jag tror inte man gör en sådan anmälan i onödan, det vill säga utan att ha substans för det. Det kan påverka, och tycks så göra, kvinnans karriär.

Fram med alla korten på bordet! Vad är det för sätt att degraderade de kvinnor som anmäler? Varför ska försvaret göra egna utredningar, då det aldrig leder till något? Det finns problem medges det. Men varför görs inget åt det? Det kanske är de s.k legionärerna som ska dras hem, om de nu inte kan bete sig som folk.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:28 FM | Google

12 april 2004

Melanotan

Solbränd. Viktminskning. Ökad sexuell lust. Vad har dessa tre gemensamt. Enligt denna artikel en hel del. Melanotan som Epitan antagligen kommer att lansera, lär bli en succé, om nu allt stämmer. Men det måste finnas en hake någonstans? Skäggväxt? Cancer? Psykiska förändringar? Eller har Barbie-pillret, utan biverkningar, uppfunnits?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:17 EM | Kommentarer (4) | Google

10 april 2004

Påsktraditioner

För att avsluta mina funderingar kring påsken, så här på Påskafton, som i morgon leder till Påskdagen och därefter helt logiskt Annandag Påsk. Sedan är det äntligen vardag igen. Jag känner inte igen mig i beskrivningen nedan. Jag är ateist. Påsken är inget som betyder något för mig. Jag firar inte påsk. Jag har inte påskpynt hemma, såvida de levande kycklingarna inte ska räknas dit :). Jag äter ingen speciell mat eller har några speciella andra vanor denna helg. Jag är av den åsikten att man får "skita i traditionerna", om man så önskar när man är vuxen och inte har hemmavarande barn. Men har man barn är det kanske roligt att föra familjens traditioner vidare, sedan hur barnen sedan väljer att förvalta det är upp till dem. Det måste inte finnas massa måsten.

Saxat från Bonniers Stora Lexikon:
Påsk [av arameiska pascha, hebreiska pesach, påsklamm], en av de stora judisk-kristna högtiderna. Den judiska påsken firas under sju dagar (åtta i diasporan) i vårmånaden nisan (slutet av mars–april) till minne av Israels uttåg ur Egypten. Den ålderdomliga ritualen beskrivs i Gamla testamentet (Andra Mosebok). Ett påsklamm offras till erinran om att Gud skonade (passerade, hebreiska pasah) de hushåll där man bestrukit dörrposterna med blod, när Guds vrede gick ut över egyptierna. I Palestina kombinerades detta med årets första skördefest, det osyrade brödets högtid; det anspelade på att flykten från Egypten skedde så brådstörtat att brödet inte hann jäsa. I diasporan utvecklades seden att första och andra påskkvällen inta en rituell måltid, seder, i hemmet. Den består av osyrat bröd, bittra örter (för att påminna om hur egyptierna förbittrat israeliternas liv), ägg och fyra bägare vin. Till ritualen hör också att läsa ur påskhaggadan.

De kristna firar påsken till minne av Jesu Kristi lidande, död och uppståndelse, som utspelade sig just under den judiska påsken. I den äldsta kyrkan var påskvakan ett viktigt inslag. Den hölls till en början under påsknatten (till påskdagen) men flyttades senare till påskafton. Från 200-talet blev det vanligt att dop förrättades under påsken, och på 400-talet hade 40 dagars fasta blivit allmänt bruk. Så småningom kom påsken att främst bli en glädjens fest till minne av Jesu uppståndelse. Den utgör en av kyrkoårets höjdpunkter och firas, särskilt i de katolska och ortodoxa kyrkorna, med stor liturgisk prakt och högtidliga processioner.

Påsken är rörlig och infaller (enligt beslut av kyrkomötet i Nicaea 325) på första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen. Till påskfirandet har olika vårseder och symboler för livets återkomst knutits, t.ex. påskägg och påskris (fastlagsris). Mot häxorna eller "påskkäringarna", som enligt folktron for till Blåkulla på sina kvastar, ansåg man förr kunna skydda sig med hjälp av påsksmällare och påskeldar. Seden att sända påskbrev (påskkort) lever kvar, och än i dag klär barnen ut sig till påskkäringar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:26 EM | Google

9 april 2004

Marinas länk

Om jakten på Bodil. Länken som Marina lade in i sin kommentar. Det är en brist att länkarna inte öppnas i eget fönster. Jag vet och funderar på en lösning. Ja, ja - jag vet att det finns något som heter target="_blank" *LOL*. Men det funkar inte i den lösning jag har just nu.

Jag kan även tipsa om mitt inlägg i Pul-debatten.

// Annica

Annica Tiger 4:06 EM | Kommentarer (1) | Google

Långfredag

När jag var liten var långfredagen den längsta dagen på hela året. Den var olidligt låååååååååång. Allt var stängt, biografer, affärer, restauranger, bibliotek, simhallar, fik och pubar m.m. Dyster musik på radio osv. Nu är det som vilken annan dag som helst. Själv ska jag snart åka och köra ett pass på gymmet, sedan ska jag åka och storhandla – som vilken vanlig fredag som helst. Allt var inte bättre förr.

Saxat från Bonniers Stora Lexikon:
Långfredagen, fredagen före påskdagen. Den har högtidlighållits sedan 300-talet till åminnelse av Jesu lidande och död på korset. Under medeltiden förekom symboliska begravningar, passionsdramer med eller utan musik och botprocessioner. Kyrkklockorna var förstämda och långfredagen är traditionellt fastedag. På evangeliskt område är långfredagen en stor helgdag, som förr firades i stillhet. Fram till 1973 var offentliga nöjen (bio, teater, sport) inställda och många människor klädde sig i svart. En husfaderlig plikt var förr att aga tjänstefolket på långfredagen, något som med tiden blev en sed att skämtsamt daska varandra med ett påskris. I katolska länder är långfredagen i regel inte helgdag, och tidigare gavs inte nattvard och ingen mässa hölls. Jämför kyrkoår, påsk.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:11 FM | Google

8 april 2004

Skärtorsdag

Skärtorsdag. Är det i dag vi ska måla oss skära och gå ut nakna på gatorna? Eller ska vi bara skära, inte rispa? Jag och helger, noll koll. Javisst nu minns jag – det är idag häxorna ska åka till Blåkulla. Men ligger inte det i Solna numera? De ljusblå husen på höjden. Nej, nu är jag nog lite oallvarlig så här på morgonkvisten. Men helger kommer och helger går utan att vi moderna människor frågor oss varför är vi lediga? Varför är det helg? Visste du detta nedan? Jag gjorde det inte, förutom det där med Blåkulla och påskkärringar.

Saxat från Bonniers Stora Lexikon, som förövrigt lagt ned sin webb-sajt – vilket är tråkigt. Att ladda in CD-skivan är bökigt varje gång man vill göra en sökning. Jag har letat i CD:ns info-filer och har ej hittat något förbud att citera texter, därav hela förklaringen nedan.

Skärtorsdag [jämför skärseld], torsdagen i påskveckan. Denna dag firades länge som helgdag till minne av att Jesus instiftade nattvarden (Matteus 26:17–30) och tvättade lärjungarnas fötter (Johannes 13:1–15). På skärtorsdagen, som alltjämt firas i katolska kyrkan, renades botgörarna från den aska som de beströtts med på askonsdagen och återupptogs i församlingen. Skärtorsdagen var förr förknippad med häxornas färder till Blåkulla, och olika försiktighetsmått vidtogs för att skydda sig mot deras framfart, t.ex. tända eldar och avlossa gevärsskott (jämför senare tiders påsksmällare). Numera klär barnen ut sig till påskkäringar och delar ut påskkort på skärtorsdagen.

//Annica Tiger

Annica Tiger 8:19 FM | Kommentarer (1) | Google

7 april 2004

RFID

Rfid. Jag har hört talas om det förut, men inte varit så intresserad av vad det innebär. Men i måndagens Computer Sweden fanns det artiklar som väckte mitt intresse.

Rfid står för Radio Frequency Identification. En teknik för trådlös överföring (passiv) av små datamängder på nära håll. Det finns aktiva dito, som ger längre räckvidd.

Jag kan tänka mig att denna teknik har en framtid för sig. Det kanske skulle vara en hit att placera lite aktier i denna bransch?

Användningsområdena verkar obegränsade, passerkortsystem, logistik, prislappar, produktionslinjer, underlag för debitering, märkning av blodprover, biljettkontroll, biltullar och i mobiler – ja, listan kan bli hur lång som helst.

Det som intresserar mig mest är frågan om Rfid kan bli ett hot mot den personliga integriteten. Vem tar ansvar för att exempelvis varuetiketten på en jacka jag köper avaktiveras vid betalningen. För vem har intresse av att den fortfarande ska kunna avläsas när jag bär den? Vem har intresse av att veta om jag slängt den efter ett år och vart?

Vem tar ansvar för att systemet inte missbrukas? Om ett sjutillhållarlås märks med en rfid-etikett så bör den avaktiveras vid installationen i min dörr. Annars kan kanske någon scanna av koden otillbörligt och tillverka nycklar för att ta sig in i mitt hem. Inget inbrott (då de går in med nycklar), inga försäkringar som gäller.

Scenariot att senila faster Agda får ett inopererat chips bara för att hon lättare ska kunna spåras och identifieras om hon rymmer allternativt kommer bort är inte långt borta. Eller att andra personuppgifter kopplas ihop med rfid-etiketter för att hålla ordning och reda på vart var och en gör, eller inte gör. Storebror ser dig.

Artiklarna i Computer Sweden är bakom lösenord så dit är det ingen idé jag länkar. De skulle nog stämma skjortan av mig om jag lade ut koden här, tillgänglig för alla. Men du som är eller blev intresserad nu kan söka på Rfid på ex. http://www.google.com/. Det finns en hel del att läsa, både på engelska och svenska.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:26 FM | Kommentarer (1) | Google

6 april 2004

Bush eget Vietnam

Jag undrar om inte Bush håller på och skaffar USA ett nytt Vietnam på halsen.

Intressant att notera att Blix är mycket kritisk mot USA och dess agerande.

– Irak lider mer av USA:s krig än av Saddam, säger Blix.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:44 EM | Google

5 april 2004

Nya tider

Saxat från en mailinglista.

Hur vet du att du lever på 2000-talet?

1. Av misstag skriver du in ditt password på mikrovågsugnen.

2. Du har inte lagt en patiens med riktiga spelkort på flera år.

3. Du har en lista på 15 telefonnummer för att kunna hålla kontakt inom en familj på 3 personer.

4. Du skickar email till din kollega som sitter i rummet bredvid.

5. Anledningen till att du inte håller kontakt med dina vänner är att dom inte har en emailadress.

6. När du kommer hem efter en lång dag på jobbet och svarar i telefon på samma sätt som du gör på jobbet.

7. När du ringer ett samtal hemifrån slår du av misstag "0" först för att komma ut på linjen.

8. Du har haft samma kontor i fem år och jobbat för tre olika företag.

10. Du får reda på att du har fått sparken via nio-nyheterna på TV.

11. Din chef kan inte klara av det jobb som du gör dagligen.

12. Konsulter och entreprenörer är fler än de fast anställda och är dom som troligast får en klocka för lång och trogen tjänst.

13.När du läste den här listan nickade du instämmande och log.

14. När du läser detta meddelande funderar du på att skicka det vidare till dina vänner.

15. Du fick meddelandet från en vän som aldrig kontaktar dig längre förutom för att sända roliga filer via Internet.

16 Du är alldeles för stressad för att upptäcka att punkt 9 saknades i listan.

17. Du rullade tillbaka i listan för att verkligen kolla att nummer 9 saknades.

Visst stämde det mesta............?

-------------------

Fast jag tycker den här gamla godingen oxå är rolig:

1. Du blir irriterad om ingen fattar vad du menar när du säger IRL, BTW och FYI.

2. Någon berättar en kul historia och du svarar *LOL*.

3. Du pratar inte längre i fullständiga meningar.

4. Du dubbelklickar på TV:ns fjärrkontroll.

5. Gör du ett misstag letar du efter ett UNDO alternativ.

6. Träffar du någon du inte gillar letar du efter IGNORE.

7. Frågar någon efter din adress, svarar du med din e-mailadress!

8. När du ska ringa försöker du slå ett IP:nummer på telefon istället för ett telefonnummer.

9. Du dubbelklickar på ljusknapparna.

10. Du kollar din brevlåda var tionde minut för att som om det kommit några brev eller annan post.

11. Du startar nyhetsgrupper på anslagstavlan på ICA.

12. Du börjar alla samtal med en subject-rad.

13. När du skall uttrycka dina känslor, lägger du huvudet horisontellt och gör miner, likt smileys.

14. Du tapetserar ditt hem med desktopmönster.

15. När något gått fel under dagen, kör du en omstart, åker hem, går och lägger dig och börjar om från början.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:36 EM | Kommentarer (1) | Google

Överklassproblem

"Överklassen kan vara ett fängelse". Det säger PG Gyllenhammars dotter Cecilia som skriver om en ensam och övergiven flicka.

Stackars överklassflicka :(. Men det är alltid lättare att "gråta" i en svinddyr Volvo av senaste modell, än i en rostig Lada.

Eller som Francoise Sagan lär ha sagt, – Pengar gör ingen lycklig, men jag gråter hellre i en Jaguar än i en buss.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:38 FM | Kommentarer (3) | Google

4 april 2004

Tjernobyl

Tjernobyl-katastrofen minns väl alla? Men numera kanske inte så många funderar över hur det ser ut där nu? Inte jag i alla fall, mer än att jag är allmänt orolig att något liknande ska hända igen. Tänk om en härdsmälta skulle ske i Barsebäck? Eller att något annat kärnkraftverk i vår närhet, och de är fler än jag vill tänka på, skulle haverera. Det förvånar mig att så inte skett. Ett kärnkraftverk vore ett givet terroristmål, i mina ögon. Tur att det inte verkar vara så i andras.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:45 FM | Kommentarer (2) | Google

22 mars 2004

För göteborgare

HAPPENING 24 MARS

Vi kramas alldeles för lite!

Ta en kort paus onsdagen den 24 mars och kom till Linnégatan, nedanför trapporna utanför Hagabion (Göteborg) och ge någon du känner eller vem som helst en kram klockan 16.04!

Happeningen kommer att videodokumenteras av elever från IHTV (Institutet för Högre TV-utbildning).

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:45 EM | Google

14 mars 2004

Inga vinnare

Gårdagens schlagerfestival kommenterar Jontas bra.

Jag kanske kommer att få äta upp min hatt, men inte vinner vi i Turkiet. Inte med någon av de 32 låtarna som presenterats. Jag har hela tiden saknat den där låter man direkt kan säga, när man hör den - det här är en vinnarlåt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:32 FM | Google

7 mars 2004

Snuskiga ord

Sju ord man inte får säga i amerikanska etermedier.

Shit, Piss, Fuck, Cunt, Cocksucker, Motherfucker and Tits.

Skit, piss, knulla, fitta, kuksugare, morsknullare och bröst, enligt min kanske taskiga engelsk/svensk översättning. Men snacka om dubbelmoral, med tanke på all smörja som kommer därifrån i form av filmer och TV-program.

En del av dessa ord hörs från och till i svenska etermedier, men än har jag inte hört talas om någon som sparkats.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:26 EM | Google

Melodifestivalen

Eller melodislakten? Jag stängde av TV:n efter att hört de åtta låtarna, helt ointresserad av hur det skulle gå. Det fanns ingen låt som stack ut. Har min musiksmak bara försvunnit hux flux eller var det så att det verkligen var så illa?
Jontas summerar sina åsikter.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 FM | Kommentarer (3) | Google

3 mars 2004

Konserverad gröt

Allting går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt. Så sjöng Ulf Peder Olrog en gång i tiden – på fyrtiotalet tror jag det var. Då handlade det visst om surrogatkaffe och liknande ersättningar under andra världskriget.

Vem minns inte den ramsan? Den har hörts senare än så, jag tror Hasse och Tage har haft med den i någon revy. Nu går det i och för sig att köpa risgrynsgröt i plastförpackningar, bara att värma. Goda dessutom. ;)

Jag skrattade gott när jag läste om lanseringen av Coca-colas mineralvatten "Dasani". Den lanseringen var inte billig. Men vad är det som säljs under begreppet mineralvatten i detta fall?

Det har nu avslöjats att vattnet tappas direkt ur kranen i Kent. Vattnet kommer alltså ur det allmänna vattensystemet. Det går folk och köper för dyra pengar. Visst är vattnet rent. Den så kallade filtreringen som Coca-Cola påstår sig göra innan försäljning är nog rena rama bluffen. Hur kan man rena redan rent vatten?

Bra affärsidé må jag säga. :) Jag kanske ska börja tappa upp vårt vatten härhemma (kommer direkt från en vattenådra sisådär 70 meter rakt ned under jord), som faktiskt är mycket godare än vanligt kranvatten i hyreshus, och sälja det dyrt. Nej, buffel och båg är det bara storföretag som kan komma undan med.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:06 FM | Google

29 februari 2004

TV:n fick vara på

Jag såg hela Melodifestivalen i går. Vad det är för betyg kan man ju fundera på. Det var alltså lite bättre än förra lördagen, men ingen låt som jag tänkte "Wow - den här kommer att vinna".
Läs Jontas recension.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:10 FM | Kommentarer (2) | Google

22 februari 2004

Melodifestivalen

Jag stängde TV:n efter sista låten spelats, runt nio-snåret. Jag kanske var på dåligt humör, men sämre låtar var det länge sedan jag hört. Första låten, redan efter några takter, tyckte jag att Brandstasläckers kanske inte var så dumma i alla fall. Sedan kom en Sumobrottare in och kved fram en låt och så höll det på.

Jag anade vilka två som skulle gå vidare och det fick jag bekräftat via AB idag. Petra var det enda proffset, även om jag inte gillade låten speciellt.

Besviken är bara förnamnet. Jag hoppas att nästa lördag blir bättre :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:10 FM | Kommentarer (5) | Google

18 februari 2004

15 minuter

Linda Rosing berättar i Aftonbladet att hon tagit kokain och blivit beroende. Ja, det har ju gått några dagar nu utan att hon har synts till i pressen. Har inte hennes 15 minuter of fame tagit slut än?

Vad ska hon "hitta på" nästa vecka? Jag kan se rubriken "Linda Rosing erkänner att rubriker om henne själv gör henne upphetsad".

B-skådisar väck! Det står i artikeln att hon är en av Sveriges mest kända kvinnor? My ass! Big Brother är ett program som inte speciellt många sett. Egentligen. Själv har jag inte sett ett enda avsnitt och det är inget jag tycker att jag lider av direkt.

Ge mer utrymme till seriös nyhetsbevakning. Tack!

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:23 EM | Kommentarer (5) | Google

15 februari 2004

Fel Robinssonvinnare

Silikontuttar lönar sig. Det är nu bevisat :). Att Emma vann Robinsson efter att svenska folket röstat måste bero på detta faktum. Mediaexponering kan löna sig i längden. För inte är hon och kommer aldrig att bli en Robinsson. Fast å andra sidan, det var länge sedan den tävlingen handlade om just det.

Övriga Robinssondeltagare tycker inte hon är en värdig vinnare. Bara det säger en hel del. Jag tror inte på att det är "surt sa räven"-syndromet som orsakar deras kritik direkt.

Robbans kupp var rent av barnsligt. Undra om han är riktigt navlad lillpojken. Nu har han i alla fall ett nytt smeknamn. Viagramannen :). Men jag tycker Iprenmannen är roligare. Jag gillar de reklamsnuttarna.

// Annica Tiger - som blev besviken efter att sett finalen i går

Annica Tiger 11:52 FM | Google

11 februari 2004

Atkins

Atkins följde nog inte sin egen diet eller så var det den som föranledde hans fetma och död? Frågan är öppen. När Atkins dog vägde han 116 kilo vilket var mycket för hans 180 cm. Hjärtat hade tagit stryk och hjärtproblemen var även orsak till hans död.

Änkan kanske kan se familjens mångmiljonaffärer gå upp i rök nu? Hon gillade i alla fall inte att det rättsmedicinska protokollet har offentliggjorts. Tacka sjutton för det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:31 EM | Kommentarer (3) | Google

2 februari 2004

Katinka gästbloggar: 9

Annica är hemma och ordningen återställd, så detta får bli ett "tack-för-mig"-inlägg :) Lite blodad tand för att börja skriva dagbok igen har man nog fått, vi får se hur det blir med det. Tills dess - have fun !

// Katinka - over and out

Annica Tiger 12:19 EM | Google

29 januari 2004

Katinka gästbloggar: 8

Seg dag i dag. Var på KGB i går och konstaterar idag att Jägermeister skall jag hålla mig borta ifrån, usch ! Att man inte lär sig.

// Katinka

Annica Tiger 11:30 EM | Kommentarer (6) | Google

27 januari 2004

Katinka gästbloggar: 7

Fame Factory har börjat igen och det är den enda dokusåpan jag tittar på. Jag gillar ideen med att visa folk som verkligen har en talang och en såpa som inte går ut på enbart att deltagarna har IQ-fiskmås. För att ge Annica små ticks i kinden skall jag även nämna att jag gillar Bert Karlsson, mycket. Jag gillar hans tokraka stil och hans brutala ärlighet.
Hur känns det att se hans namn i positiva ordalag din egen blog Annica ? :)

Noterade i natt att även Big Brother börjat och inte helt otippat så såg jag 10 minuter och ledsnade och zappade vidare. Jag ids inte se mer av personer i stil med Meral, BB-Linda och BB-Marika. Sådana individer får mig att misstro mänskligheten och det är inget vidare. Årets BB-playboytjej lär säkert få en gräddfil av Aftonbladets Daniel Nylen efter avslutad säsong. På så sätt kan vi vara tryggt förvissade om att inte missa några stora nyheter, jag menar, vad skulle vi varit om inte Aftonbladet hjälpt oss med rapportering av BB-Linda ? Vi skulle vada i okunnighet minsann.

// Katinka

Annica Tiger 11:08 EM | Kommentarer (1) | Google

26 januari 2004

Katinka gästbloggar: 6

UPC's kundtjänst - bara ordet kan få en att bli trött och matt i kroppen. När man sedan ger sig i lag med att försöka kontakta dom så har tröttheten bytts ut mot en komatöst tillstånd med inslag av ticks i hjärnbarken.
1:a samtalet - 45 min väntetid. Damen ger mig ett besked: "jag kopplar dig vidare till XXX XXXX". Efter 5 minuters väntande så inser jag att jag är totalt lost i telefonrymden och att jag måste börja om.
2:a samtalet: 55 minuters väntetid - femtiofem minuter mina damer & herrar.
Jag hinner laga mat, spela Sims2, gå på toaletten, besvara ett par inlägg på ett forum. Allt detta med huvudet på sne och krampaktigt hålla kvar telefonen. När nacken började värka efter ca 25 minuter så kom jag fram till en insikt. I morgon går jag och köper ett headset även till hemmatelefonen. Så får det bli.

Mitt ärende tog exakt 2 minuter att avhandla. Säga upp internetabbonemanget och beställa en TV-kanal. Beställa kanalen hade jag kunnat gjort via deras sajt, men säga upp abbonemanget ? Icke då. Här skall saker och ting krånglas till. Jag menar, varför underlätta det (för dom likväl) såpass att kunden själv via sajten kan beställa resp. avbeställa tjänster ? Det kan ju rent av verka logiskt, och hur skulle det se ut ?

Innan UPC hann förmörka min himmel så rivstartade jag morgonen med att powerwalka 1 timme. Mina ömma lårmuskler behöver väckas till liv och få nån form av blodgenomströmmning. I natt hade jag svårt att somna pga träningsvärken, det var ett tag sen det inträffade så det borde vara ett tecken på att något sker i musklerna :)

Annica: om du läser detta - håll dig borta från fågelinfluensa är du snäll :)

// Katinka

Annica Tiger 10:03 EM | Kommentarer (2) | Google

25 januari 2004

Katinka gästbloggar: 5

Idag så blev det ett gympass. Sjukt jobbigt och i omlädningsrummet såg jag nog ut som en urlakad disktrasa. Jag lyckades i alla fall öka vikterna, främst på benen men även axlarna fick sig en ökning. Armarna är min akilleshäl, jag är klen som få i armstyrka, men har rätt bra benstyrka.

Läser i Expressen om Kikki Danielssons rattfylla, ja jag skriver medvetet ut hennes namn, och förundras. Dels pressens silkesvantar mot henne i fråga, dels hennes eget försvarsbrev som i sig inte vore konstigt om det inte var för den makabra slutklämmen:

Citat:
"ps. Den fantastiska höst jag haft med Lotta och Bettan på Cirkus kommer att följas av en lika fantastisk turne i vår. Vi kommer ha premiär i Kalmar den 20:e Februari då vi kommer vara laddade till 100% DS"
Slut citat.

Så klämkäckt, i ett brev om sin förtvivlan över att, ännu än gång, ha kört rattfull, så lyckas hon hon få med lite smygreklam över den fantastiskt kommande turnen. Så trovärdig hennes "ursäkt" känns. Vore det inte bättre att ställa in turnen och en gång för alla ta itu med sina alkoholproblem ? Men någon kanske måste komma till skada eller rent av dö innan det sker ?
Pinsamt var ordet.

// Katinka

Annica Tiger 11:08 EM | Kommentarer (1) | Google

24 januari 2004

Katinka gästbloggar: 4

Här var föresatsen att vi skulle gå till gymet och köra ett styrkepass. Jag laddade med en bra frukost, med en ännu nyttigare (och god) lunch, tog en promenad med Lina och kände mig laddad.
När jag kommer hem så har Danne somnat och snäll (lat ?) som jag är tänker jag att han får fortsätta sova ett tag.
Tiden går och halv fem så vaknar han och vi ilar ner till gymet, bara för att upptäcka att dom stänger 17.00 på Lördagarna. Ett nytt påfund sen nyår, tidigare var det öppet till 19.00. Så det blev att promenera hem igen, snopet värre. I morgon däremot....

Min rethosta har kommit tillbaka. Jag vaknar runt 05 på morgnarna och hostar så det känns som att lungorna skall hoppa ur kroppen.
Nu är jag inte spec. orolig att det är någonting, jag gjorde en lungröntgen i våras och en spirometriundersökning nu i November och värdena var förvånansvärt bra trots att jag rökt i en herrans massa år. Men en dag tar turen slut, och jag vet inom mig att jag borde sluta röka. Men motivationen just nu är inte hög alls. Så lösningen blir än så länge att ta en slatt hostmedicin och sedan somna om.
Coccillana Etyfin är rökhostans näst bästa vän, den bästa vännen vore att sluta röka, men det tar jag en annan dag.

// Katinka

Annica Tiger 10:30 EM | Kommentarer (2) | Google

22 januari 2004

Katinka gästbloggar: 3

Kallt, kyla, iskallt och frostnupna fingrar. Så kan dagen sammanfattas.
Var och storhandlade på kvällen och det blev 6 papperskassar fyllda med mat, så nu får vi äta ännu en månad - trevligt.

Nu väntar mitt upptappade badkar, en film, fleecefilten och lite whiskey.

Må gott ! :)

// Katinka

Annica Tiger 11:48 EM | Kommentarer (1) | Google

21 januari 2004

Katinka gästbloggar: 2

Jag fick ett rart mail i går från en gammal nätbekant som undrade hur det var nuförtiden och vad som skett under min frånvaro mm. Hon frågade bl.a om mina hundar och undrade hur dom mådde. Det högg till lite när jag läste det och jag insåg att många, rent av dom flesta, inte vet om att jag numera bara har en vovve kvar, Lina.
Lucas drabbades December 2002 av en hjärtsjukdom (förstorat hjärta) och efter 2½ månaders medicinering så var han så dålig att vi tog beslutet att låta honom somna in. Detta var det absolut värsta beslut jag någonsin behövt ta. Vidrigt.
Men vi pratade mycket om det under den lilla tid vi fick från diagnos tills "den dagen" kom, och vi var bägge bestämda på att när Lucas led så fick vi släppa våra egna känslor åt sidan och ta beslutet. Hur ont det än gjorde. Och ont gjorde det, massivt ont.
Nu i Mars är det 1 år sen han fick somna in, men jag saknar han något så oerhört fortfarande. Jag får fortfarande en klump i halsen när jag tänker på honom och tittar på fotografier av han. Lina finns kvar och mår alldeles prima - gudskelov nog.

Fotograferingen avlöpte väl sisådär. Fotografen ringde och sa att han bestämt att bilderna skulle tas utomhus, för det var så "fint väder".
Fint väder ? Jo tjenare. 12 minusgrader är aldrig fint. Det är bara kallt. Så mitt svar blev kort och bestämt: Nej !
Han försökte dividera ett tag men insåg sen att min avsikt att backa från mitt nej var lika med noll, så till slut gav han med sig.

Sen kom det sedvanliga: le mer, lägg huvudet på sne, le ännu mera, titta in i kameran, vrid överkroppen, gör si gör så. Bah !
Krasst konstaterar jag att:
1) Jag är glad för att jag inte föddes med modell-look, då hade det blivit interna konflikter hos mig.
2) Modellerna förtjänar sina pengar med bravur.
3) Danne verkar vara född framför en kamera.

Inte en enda tillsägelse/korrigering fick han under sessionen. Precis som vid bröllopsfotograferingen -94, han klarar det med bravur medan fotografen gör allt för att pina mig till den yttersta gränsen. När man frågar honom hur han bär sig åt så kommer svaret: det är bara att se "naturlig" ut - duh ! När jag gör det så kommer alltid det där: le lite mer.
Jag är ingen person som naturligt går omkring och ler. Jag ler när jag är road och jag är inte road framför kameran, så det är det väl naturligt att inte le och se ut som om man vore grymt förstoppad.

Jag hade planerat att besöka KGB i kväll, men med Annica i Thailand och andra kompisar i Rom avstår jag. Jag väljer att ligga i soffan med en fleecefilt, får man ingen värme utomhus får man skaffa sig det inomhus och vintertid är fleece min bästa följeslagare. Filtar, tröjor och jackor, man kan inte få för mycket fleece när det är 12 minusgrader ute.

// Katinka

Annica Tiger 3:45 EM | Kommentarer (3) | Google

20 januari 2004

Katinka gästbloggar: 1

Jag får gästspela i Annica Tigers blog - antingen skall jag känna mig hedrad eller Annica känna sig nervös. Men det är nog bägge delarna :)

Just nu är jag lite låg. Jag har min egen "sorg" för tillfället. Min älskade laptop har dött. I förrgår så tog den sin sista suck och dog - bara sådär rakt av. I fem års tid har den funnits med mig och gjort mig sällskap i soffan, på landet, på toaletten, vid matbordet mm.
Det är sorgligt när dom digitala leksakerna bara försvinner, men å andra sidan så är det bara just det - digitala leksaker. Dom går att ersätta.

Det som däremot inte går att ersätta är människoliv. Jag tänker på dom två 18-åriga flickorna som mördades nyligen.
Två jämnåriga killar är misstänkta för mordet och massmedia har såklart redan fått vittring: Internet och då såklart Lunarstorm.
Sedan visar det sig att flickorna och pojkarna kände varandra utöver Lunarstorm. Dom träffades inte tack vare Lunarstorm, dom nyttjade Lunar alla fyra på precis samma sätt som i stort alla ungdomar gör idag.

Och nu kommer jag in igen på den digitala världen. När personer avlider idag, och om dom har varit ute på nätet, så är det idag en regel att dessa personers hemsidor blir som digitala minneslundar. Vänner - och då både riktiga vänner och enbart nätbekanta, nyttjar gästböckerna och skriver sina kondoleanser. Detta är ju en helt självklar utveckling. Folk har behov av att sörja och visa sin sorg, det har vi gjort i alla tider. Man gråter ut, skriver en rad i kondoleansboken och man minns.
Man har behov av att prata med andra vänner, digitalt som IRL, för att försöka finna svar på frågan: varför ?

Om vi nu ponerar att det är sörjande anhöriga och vänner som IRL sitter och samtalar eller bara har en minnesstund.
In kommer sedan en reporter från en landets största kvällstidningar och frågar dom sörjande: "em vill ställa upp på intervju och berätta om dom avlidna ?" Skulle en reporter göra så IRL ? Tveksamt, till och med för kvällspressen.

Men på internet så sker det. I dom döda flickornas gästböcker så har kvällspressens reporter sökt intervjuobjekt.
Reaktionen fråm sörjande kamraterna och anhöriga blev massiv och Lunar tvingades stänga ner gästböckerna. Hur i hela friden kan man agera så galet. Finns det ingen spärr som säger: "nej, detta är att gå för långt" ?

För övrigt är jag grymt avundsjuk på Annica. Jag vill också vara i värmen, dricka drinkar, lapa sol och bada och bli brunbränd.
Jag försöker intala mig att det inte är _så_ illa trots allt här hemma. Det _kunde_ ju ha varit kallare, blaskigt på gatorna, snöstorm och hagel och så vidare. Men hur jag än försöker så går det inte. Jag vill till värmen, och gärna med en ny laptop som sällskap i så fall.
Time will tell, time will tell.

I morgon väntar en pärs för mig. Jag skall fotograferas för en tidningsartikel och är det något jag avskyr så är det just att bli fotograferad. Jag får klumpar i magen av kameror och jag begriper inte att jag gått med på det här. Jag förundras över alla som klarar av att se så naturliga ut och som det är som vilken sak som helst att bli fotad. Hur bär ni er åt ?

// Katinka

Annica Tiger 9:55 EM | Kommentarer (7) | Google

14 januari 2004

STIM

Stim kräver pengar av sopåkare som lyssnar på musik via radion. Nu går väl skam på torra land? Räcker det inte att betala radiolicens numera? Ska man kanske skicka in en lista med redogörelse för vilken musik man lyssnat på och när?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:57 FM | Google

5 januari 2004

Bondfångare

Bluffakturornas tid är över?
Nej, jag tror inte det. Det är väl bara att byta postgironummer och köra på som vanligt? Men jag tycker ändå att det är ett bra initiativ från Nordeas sida. Bättre att göra något än inget alls.

Men det jag inte begriper är att folk betalar dessa bluffakturor. De stora företagen har ju speciellt anställda människor som hanterar fakturorna och de borde väl agera och reagera?

En vanlig människa som inte har så många räkningar som studsar ned i brevlådan borde väl höja ett ögonbryn om det studsade ned en oväntad och okänd faktura? Jag skulle i alla fall göra det. Jag har stenkoll på den fronten.

Men affärsideén måste fungera, eftersom detta fenomen ökar lavinartat. Bondfångeri, i något förfinad form.

Norstedts stora svenska ordbok
bondfångar|e subst. -(e)n =, best. plur. -na
– bedragare som använder sig av enkla knep mot oerfarna och lättlurade offer

Bönderna får stå i skamvrån för mångt och mycket :).
Jag hade riktigt roligt när jag kollade efter ordet bond(e) i ordboken. Det var intressant att se hur få motsvarande uttryck det fanns om de högre, mer ädla "stånden". Vad sägs om:

bonddryg adj. ~t
– dumdryg <mindre brukl.>

bondgrann
se prålig

bondkatt
s. i mots. till raskatt

bondschack s.
(mest finl.) luffarschack

bondförsök subst. ~et =
– fräckt och klumpigt försök att åstadkomma ngt

bondånger subst. ~n
– skamsen ånger med inslag av mindervärdeskänslor

bondslug adj. ~t
– som visar naturlig slughet som inte grundas på djupare eftertanke

bondtur subst. ~en
– fullständigt oväntad (och oförtjänt) tur: att bollen tog i stolpen var rena ~en

bondförnuft subst. ~et
– mest i vissa uttr. enkelt, oskolat förnuft inriktat på praktiska ting vanligt sunt bondförnuft ibl. med biton av alltför hög grad av självklarhet förnumstighet

bondkomik subst. ~en
– komik som bygger på grövre eller enklare skämt jfr buskis

bondneka verb -ade -at
– neka på ett envist och enfaldigt sätt vanl. mot uppenbara bevis se blåneka

bondsk
se lantlig, bondaktig, rustik; ohyvlad, oslipad, klumpig, plump, drumlig, grov, smaklös, tölpaktig

bondpermission
skolk, självtagen ledighet, olovlig ledighet från militärtjänstgöring

// Annica Tiger - inte en bonnläpp, men en ordfreak

Annica Tiger 12:36 EM | Kommentarer (3) | Google

Barlast

Jag såg ett program på TV4 i går som fick mig att fundera lite över hur lätt det är att manipulera via media, genom att spegla fakta ensidigt och vinklat. Det handlade om en doktor Mahmoody i Iran och programmet hette "Utan min dotter". Nå har väl de flesta redan räknat ut att det gäller maken till hon som skrev boken "Inte utan min dotter", som beskrev hennes flykt med dottern från Iran.

Nu påstår jag inte att mannen i fråga ljög som en borstbindare, men jag kunde för mitt liv inte ta till mig hans bild av historiens förlopp. Men det var intressant att se hur det går att vrida och vända på saker och ting, genom att bara visa myntets ena sida. Men jag kan tänka mig att många tog pappans parti här. Men med visshet om hur den patriarkaliska strukturen är i Iran och hur kvinnor där behandlas är det svårt att ta mannens parti i detta fall. Men hemska tanke....tänk om det är tvärtom? Jag är övertygad om att det finns sådana fall, både och.

Det framkom dock inget som motsade Betty Mahmoodys version av det hela. Det som övertygade mig mest om det felaktiga i hans version var (den numera vuxna) dotterns vägran att vilja träffa eller kommunicera med sin far. Trots ihärdiga försök från hans sida. Ett barn glömmer aldrig. Ett barn bär med sig minnena inombords. Ett barn blir vuxet, men barnet försvinner inte för det – det lilla barnet finns kvar djupt inne i själen, likt en osynlig ryggsäck som den vuxna tvingas bära med sig resten av livet. Det är därför det är så viktigt att i vårdnadstvister och i fall som ovan att ta tillvara barnets väl och ve. Vad mår barnet bäst av? Hur påverkas barnet av situationen? Kommer barnet i kläm? Slits barnet mellan olika lojaliteter? Vad är det för minnen barnet kommer att få bära med sig resten av livet i ryggsäcken? Ger du/har du gett ditt barn onödig barlast att bära i ryggsäcken som vuxen? En tanke att fundera över.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:53 FM | Kommentarer (4) | Google

21 december 2003

Vit Jul

Det blir nog en vit jul i år. Det snöar för fullt. Till många barns glädje förmodar jag. Själv tänker jag mer på hur väglaget kommer att bli.

Ni alla som ska ut och köra i dag eller i nästa vecka. Ta det lilla lugna. Det är bättre att komma fram sent än att inte alls komma fram. Take care! Det har hänt en hel del olyckor den senaste veckan. Så varningen är befogad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:07 FM | Google

13 december 2003

Trevlig Lucia

Lucia Ha en trevlig Lucia!

Så här såg den ursprungliga Sankta Lucia ut på den tiden det begav sig. Det är lite skillnad mot dagens Lucia. Men det är en fin tradition och den ska bevaras. Det som kommer i dess släptåg är en helt annan sak. Fylla och svineri, allrahelst bland ungdomarna. Vem minns inte skolans Lusse-firande? Vaknatt! Fest! Fylla! Lussefirande för läraren. Det lär knappast ha blivit mer städat och nyktert nuförtiden?

// Annica Tiger


Annica Tiger 8:24 FM | Kommentarer (2) | Google

9 december 2003

Eskorttjänst?

Det här jobbet är det nog ingen idé att jag ens försöker slänga in en ansökan på :).

Jag tycker det mer låter som en förtäckt kontaktannons, rent av en eskorttjänst. Arbetsförmedlingen är inte vad den har varit.

// Annica

Annica Tiger 1:42 EM | Kommentarer (4) | Google

1 december 2003

Kändisfotografer

Svenska paparazzifotografer brukar vanligtvis vara ganska städade jämfört med utländska dito. Men jag tror att det i sinom tid kommer att nå hit också att de ligger och lurar i vassen, redo att ta bilder på allt som rör sig.

Jag läste i går om Robyn som nyligen drabbats av en mycket närgången fotograf, Daniele Di Stefano. Nu blev det visst bråk och fotografen fick sig en fysisk åhutning.

Varför han fick sina fiskar varma kanske man förstår när han säger så här:
– De äldre paparazzifotograferna är för mesiga.

Jag tycker att även "kändisar" måste få vara ifred ibland. Säger de att de inte vill att bilder ska tas måste det respekteras av fotograferna.

Våra svenska tidningar är faktiskt ganska balanserade vid bildval vid publicering, samt i texter – förutom Hänt i knävecket och andra skvallerblaskor. Det kan bero på att det då finns en Pressombudsman dit de som upplever sig kränkta kan vända sig till, samt pressetiska regler de flesta tidningar följer.

Men numera hamnar mer och fler bilder ute på nätet.
– Bilderna på nätet kan vi inte göra något åt, säger pressombudsmannen Olle Stenholm.

Nej, det ska gudarna veta. För det finns inget motsvarande kontrollorgan på nätet. Ingen Internetpubliceringsombudsman, eller vad en motsvarighet till Pressombudsmannen skulle kunna heta. Ingen bryr sig länge om den gamla hederliga (förut så allmänt vedertagna) nätetiketten längre. Jag tor att det finns många surfare som aldrig ens har hört talas om den ens.

Datainspektionen går fetbort. De har tydligt aviserat att de inte bryr sig om hemsidor på nätet. Ändå jagar de Bodil ända upp i EU-rätten. Men det har blivit ett prestigefall misstänker jag.

Så Robyn och alla andra. You ain´t seen nothing yet. Det här är bara början och jag bävar för slutet, om det nu finns ett sådant. Internet börjar bli rena rama Vilda Västern.

Yttrandefriheten har sitt pris var det någon politiskt korrekt som yttrade en gång. Nå, det är lätt att säga. Men jag tror det blir annat ljud i skällan om eller när de drabbas personligen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:08 FM | Google

27 november 2003

Morgontrött

Morgontrött.

Jag smålog åt Sofias kommentar till förra inlägget.

Det är precis så som läkaren säger till mig. Han menar på att jag är en riktig, riktig superkvinna.

Vilket jag vet inte alla håller med om *flinar*. Så det där snacket om hormonerna får de revidera.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:14 FM | Kommentarer (1) | Google

26 november 2003

Östrogen

Det är farligt att äta tillskott av östrogen. Jaha, hur farligt är det när kroppen producerar hormonet av sig själv och ger alldeles för stora värden i blodet?

Det är ju en bra fråga, med tanke på att jag har katastrofalt höga värden av dito. Uppmuntrande läsning. Mungböngroddarna kanske kommer till pass här :)))?

Nej, nu går jag och drar täcket över mig och struntar i det. Nyss hemkommen som jag är. Det blir långa dagar - 16 timmar med resorna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:33 EM | Kommentarer (3) | Google

24 november 2003

Huller om buller

Detta finns i olika varianter.
Mailas på olika mailinglistor.
Men det funkar.
Jag förstod vad som menades.
------------------------------------
Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det inegn rlol i viekln odrnnig bksotrnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikgit är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls.

Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm.

Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet.
-------------------------------------

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:42 EM | Kommentarer (11) | Google

19 november 2003

Har det bra

Jag sitter framför brasan och har det bra. Surfar runt lite och letar efter några saker på nätet.

Jag får en länk via mailen och fråga om detta som skett är i närheten av där jag bor. Svar ja. Bara någon kilometer härifrån finns det människor som inte har det bra. Minst sagt.

Världen är ett enda stort kaos. Så orättvist. Så slumpmässigt. Så ostyrbart.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:18 EM | Google

Michael Jackson

Michael Jackson är begärd häktad. Är det spiken i kistan? Eller spiken i CD:n?

Man ska aldrig döma någon innan de är dömda. Men vete sjutton om det inte redan är kört, innan ens rättegången startat. Det har länge tisslats och tasslats om att han har en förkärlek för unga pojkar. Ska ryktena bekräftas nu?

Jag minns att Michael Jackson en gång var en av mina favoriter. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess, i alla fall i mitt liv. Vad som runnit i hans liv vete sjutton?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:07 EM | Kommentarer (33) | Google

28 oktober 2003

Lättroad

I dag var jag hos tandis. Jag bet sönder en plomb när jag jobbade häromnatten. Jag fick turligt nog komma på en tid som någon annan lyckligtvis (för mig) avbeställt. Annars hade det dröjt, för nästa vecka ska jag bort på kurs.

Jag har köpt en till skrivare, en allt-i-allo. Den skriver ut, mindre viktigt då jag har en annan skrivare, den skannar, har OCR-funktion, faxar (om man nu skulle behöva det) och den kopierar. Jag har haft riktigt roligt nu när jag testat den. Skrivaren pratar med användaren :). Det gäller dock att ha ljudkort. Lättroad? Jomenvisst. Det är jag nog.

// Annica Tiger - som fixat klockan rätt nu

Annica Tiger 4:49 EM | Google

21 oktober 2003

Snö

Är det inte lite tidigt för snö redan i oktober? Det snöade när jag åkte in till jobbet nu i kväll. Ute i landet strömmar det in rapporter till oss om halka och snöoväder. Jag längtar till sommaren.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:54 EM | Kommentarer (2) | Google

12 september 2003

Kalle Anka-pengar

430 CYP beställda. Det låter inte mycket. Det motsvarar dock 7.000 pix. Jag misstänker att pengarna kommer att rinna mellan fingrarna än värre än vad de gjorde i Bulgarien, vars sedlar kändes som monopolpengar av intet värde.

Datorn har inte kommit än. Jag har väntat och väntat. I går ringde jag och efterlyste den. De skickar inte ut dem i Stockholm utan den ska hämtas på plats. Det hade de kunna klämma ur sig när jag beställde via mail. Ingen vill betala 700 pix för hemkörning påstod de i Stockholm. Nå, det var precis det jag hade tänkt mig. De ska väl inte dra alla över en kam? Nu är jag less och vill inte längre ha deras dator. Men jag lugnar nog ned mig och hämtar den snällt på lördag. Jag behöver den. Den bärbära funkar, men jag vill ha en riktig dator. Ett riktigt kraftpaket. Under tangenbordet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:53 EM | Google

27 augusti 2003

Svensk kassatjänst

Svensk kassatjänst ter sig som ett skämt för den oinvigde. Det vill säga oss alla. Jag har lantbrevbärare, av henne kan jag köpa frimärken, betala räkningar, få ut pengar, lämna och ta emot paket i en och samma bil. Men häromdagen behövde jag ta ut pengar efter att lantbrevbärarturen gått. Jag sov och hörde inte henne tuta utanför grinden.

I Bro har Svensk kassatjänst ett kontor bakom Statoil-macken. På en yta inte större än vårt lilla badrum köade nio personer. Jomenvisst. Det gick bra att få ut sina pengar, mot en viss avgift. Men att köpa ett litet frimärke, det gick sig inte. Då hänvisades jag till ICA, på andra sidan centrum. Inte heller gick det att få ta ut mina två postförskott jag hade för avsikt att få med mig hem, fastän Svensk kassatjänst huserar i samma hus som brevbäringen. Nej, då fick jag styra kosan mot brevbärarentren och ringa på. Efter ett tag kom en farbror brevbärare ut och hjälpte mig.

Jag är ung och frisk och kan ta detta som ett enda stort skämt, men hur sjutton upplever våra äldre pensionärer detta sammelsurium, denna parodi på nya Posten?

// Annica Tiger - med spring i benen

(som Annika riktigt påpekade heter det
Svensk kassaservice och inget annat.)

Annica Tiger 7:33 FM | Kommentarer (13) | Google

26 augusti 2003

Livet

När jag var yngre så vägde jag några kilon mindre. Jag behövde aldrig hålla in magen när jag hade en snäv klänning. Men nu när jag är äldre har min kropp gjort sig fri. Det finns elastisk komfort där min midja satt en gång. Italienska skor måste vara två storlekar större, om fötterna alls går i, och grenen på strumpbyxorna sitter alltför ofta nere vid knäna.

Men jag har också lärt mig, att det spelar ingen roll vad som händer, eller hur svart allt känns idag; livet går vidare och imorgon blir en bättre dag. Jag har lärt mig, att det säger mycket om en människa, hur han/hon hanterar dessa tre saker; en regnig dag, borttappat bagage och hoptrasslade julgransljus.

Jag har lärt mig att oavsett vilken relation du har till dina föräldrar, så kommer du att sakna dem, när de inte finns där mer. Jag har lärt mig att, att skaffa sig pengar och saker, är inte detsamma som att skapa sig ett liv.

Jag har lärt mig, att livet ibland ger dig en andra chans. Jag har lärt mig att man inte kan gå igenom livet med en plockhandske på båda händerna. Ibland måste man också kasta tillbaka bollen.

Jag har lärt mig, att när jag beslutar något direkt från hjärtat, så har jag också oftast tagit rätt beslut. Jag har lärt mig, att även om jag har smärta, så behöver jag inte ge andra det. Jag har lärt mig, att varje dag ska man sträcka ut handen till någon. Alla behöver en varm tanke eller en vänlig klapp på axeln.

Jag har lärt mig, att jag fortfarande har mycket att lära. Jag har lärt mig, att människor kommer att glömma bort vad du sagt och saker du gjort, men de kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna sig. Sänd detta till 5 fantastiska kvinnor idag och något bra kommer att hända.... Du kommer i alla fall att ha talat om för en annan kvinna att du tycker hon är fantastisk, och kanske ha fått henne att småle!

MEN...om du inte gör det...så kommer resåren att braka och dina strumpbyxor att ramla ner till fötterna!!!

---------------

Nu sände jag aldrig detta vidare. Men detta mail har legat länge i min inbox och grott. Jag har läst det flera gånger och för varje gång så inser jag att mycket i det stämmer. Trots att jag ryckte på axlarna första gången jag läste det och definitivt inte sände det vidare till någon annan. Men nu sänder jag det vidare här. Det kanske når fler än fem då :))).

Ha en underbar dag! Take care! Tänk på att hjärtat inte får rynkor.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:27 FM | Kommentarer (4) | Google

21 augusti 2003

Svarttaxi

Ja, då har man agerat lite lagom olagligt (för en gångs skull) då och kört svarttaxi i mörka natten. Jag själv skulle aldrig, jag säger aldrig sätta mig i en svarttaxi. Det händer så mycket olyckligt nuförtiden tycker jag. Eller så är jag bara *chicken* numera? Vem vill ofreda en gammal tant :)))), i sina bästa år?

Men här var det mer eller mindre en variant av liftning och betalning för att jag tog en omväg. Jag var på KGB i går (bara kaffe på krogen eftersom jag hade bilen i Kungsängen) och långt ute i mörkaste obygden stod en äldre man vid en bil och vevade med armarna. Jag stannade – trots att jag numera kör med låsta bildörrar – och tog faktiskt upp honom och körde honom hem, mot betalning. Men det var faktiskt han som erbjöd sig att betala. Det var två bilar som bara hade blåst förbi honom redan och han hade tydligen stått där ett tag.

Jag kom på att jag har nog lite fördomar, trots att jag tidigare hävdat att sådant lider inte jag av. Hade det varit en ung biffig kille, med tatueringar och säckiga kläder hade jag inte stannat.

BTW - Marina!!!! Här har du svaret!

Norstedts stora svenska ordbok
asymptot [-å't] subst. ~en ~er (asymptotisk)
rät linje till vilken en kurva obegränsat närmar sig vid stora koordinatvärden då endera koordinaten går mot oändligheten: asymptotisk; en hyperbel har två ~er

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:31 FM | Kommentarer (4) | Google

19 augusti 2003

Atkins-diet livsfarlig

En ung flicka i USA fick hjärtsvikt och dog. Förmodligen beroende på att hon hade gått på Atkinsdieten i ett par veckor. Brist på viktiga mineraler och vitaminer är ett resultat av denna diet. Tyvärr så har den blivit enormt populär, tack vare eller ska man säga på grund av att många kändisar och fotomodeller använder/använt denna metod och gör dessutom reklam för den. Prisad vare Atkins.

Att unga flickor eller killar ska behöva späka sig för att bli smala eller smalare är rent ut sagt fördjävligt. Vad är det för samhälle som har sylfider och smala stickor som norm? Barn måste få vara barn. Ungdomar måste få vara ungdomar. Att banta och späka sig i den åldern är inte bra för kroppen. Det är inte heller bra för oss vuxna, för den delen.

När jag var ung var Twiggy en modell på modet. Trådsmal. Urgröpta kinder. Hon såg ut som en smal sticka. Men inte minns jag att jag eller mina kompisar svalt oss för att se ut som henne. För hon var inte snygg. Hon såg enbart sjuk ut. Vilket många av modellerna gör även nuförtiden.

Fram för fler mulliga modeller. Kvinnor som ser ut som kvinnor.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:54 FM | Kommentarer (75) | Google