13 april 2004

Ischias och lite annat

Lite osorterade tankar så här på kvällskvisten.

Bilen var inne på 6000-milaservice i dag. Men vissa delar saknas och den ska in igen på måndag, för fixning av bromsarna i bak. Det var någon vajer som de beställt. Kör inga längre sträckor sa servicegubben. Nå, det lär jag inte göra :(. Inte med den slutrepliken.

Jag kanske ska lämna in mig själv på grundservice. I måndags vaknade jag med lite ont i ryggen. Men ryggont är vardag för mig. En gång fick jag ett ryggskott som varade i åtta veckor. Jag linkade fram med kryckor framåtlutad som en gammal gumma, jag kunde inte ens räta på ryggen. Så i måndags skippade jag gymmet och gick en långpromenad istället, vilket kanske inte var så bra, med facit i hand. Nu har jag fått ischias, det värker och strålar utmed vänstra benet, ända ned till vaden. Jag kunde knappt gå den kilometer som krävdes för att hämta bilen. Jag såg nog ut som en skitnödig gammal kärring :). Krogbesök på KGB i morgon kväll kan jag nog glömma. Men jag ska försöka, med hjälp av en krycka, ta mig in en sväng till stan för ett möte med Marina och Ana.

Min dotter har problem med sin graviditet. Hon lider av foglossning och har varit sjukskriven sedan mitten av februari, av två läkare - varav en är en specialistläkare. Hon har inte fått ett öre från försäkringskassan och nu verkar det som om försäkringskassan ska överpröva de två andra läkarnas sjukintyg. Snacka om lång handläggning. Vad ska folk leva på? Luft? Deras ekonomi är körd i botten. Fel uttryckt, den är nedkörd långt ned i en mörk ravin utan botten.

Blir det så att försäkringskassans läkare inte godkänner de andra läkarnas intyg blir hon utan ett öre. Varken lön eller sjukpenning sedan i mitten på februari med andra ord. Den läkaren som försäkringskassan anlitar kommer att sitta och göra en bedömning, utan att ens träffa personen det gäller, enbart genom att läsa journaler.

Det låter sjukt, men så är det tydligen. Välfärdstaten Sverige. Ska enskilda lida för att försäkringskassan har långa handläggningstider? Visst många påstår att foglossning är en naturlig del i processen att vara gravid. Men med hennes jobb går det inte att arbeta, tunga lyft och grav foglossning är ingen bra kombination.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:51 EM | Kommentarer (2) | Google

11 april 2004

David Beckham

Tre helsidor i Expressen om David Beckham och hans affärer. Att han betett sig som ett otroget svin är det en sådan stor nyhet att den måste ta upp tre hela sidor? Jag tycker att bägge i familjen, mer eller mindre förtjänar att seglatsen på räkmackan snart kanske är slut. Barnen däremot är det synd om just nu. Jag hoppas att de inte kommer i kläm.

Det enda positiva jag kan se med all denna mediabevakning är att det kommer fram att han tycker att Viktoria Beckham är för mager och att han inte längre tänder på hennes kropp.

Kan det vara en lisa eller tröst för den som inte ser ut som en utsvulten modell eller den som lider av ätstörningar, just för att se ut som sådana som Viktoria, kan det kanske vara värt tre helsidor.

Jag drömmer då inga våta drömmar om David Beckham. Jag gillar inte blonda män, som ser ut som barbiedockan Ken. Dessutom tycks han vara en docka :), Viktoria är den som klär på honom och bestämmer hur han ska se ut sägs det.

Kom igen om vi snackar Zlatan eller Henke :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:45 EM | Kommentarer (10) | Google

8 april 2004

Vem granskar vem?

Riksrevisionsverket ska kritiskt granska andra. Men ingen tycks granska dem. Nu ska tydligen en extern revisor tillsättas i maj. Man borde ju tycka att de som ska städa åt andra, håller rent i sina egna bås.

En liten, men inte långsökt, övergång till något helt annat. Bodil Lindqvist skrev på sin hemsida att kyrkvaktmästaren hade brutit foten. De överträdelser mot personuppgiftslagen (pul) som Datainspektionen ansett att hon har gjort sig skyldig till är ringa, anser Göta hovrätt. Ulf Widebäck, som har basat över Datainspektionen, har personligen engagerat sig i detta fall för att få henne fälld, till varje pris. Ulf Widebäck har drivit detta fall nästan som en prestigefråga, men nu får han vika sig. Jag gratulerar Bodil och har ganska roligt åt att Ulf Widebäck fick ge sig, fast han försökte until the bitter end. Ja, jag har personligen pratat med honom om just detta fall och det jag skriver nu är inget som är taget ur luften.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:56 EM | Kommentarer (4) | Google

2 april 2004

Willys contra Coop

Willys har öppnat en butik i Bro. Jag svängde förbi där i dag och skulle kika om det var något att ha, samt jämföra då med den butik jag brukar handla i, Coop Forum i Kungsängen.

Min gamla butik får fortsätta att vara min butik :). En sak jag noterade på Willys var att kassörskorna, givetvis kvinnliga dito, var väldigt söta. De enda killar jag såg verkade springa omkring som småpåvar, antagligen chefsämnen? Är det bara jag som tänker på sådant här? Jag kan ha fel, men så blev mitt första intryck av affären.

På Coop Forum sitter ofta killar i kassorna och personalen består av både unga och gamla. dessutom är butikschefen kvinna. Bara det!

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:26 EM | Kommentarer (3) | Google

1 april 2004

Aprilskämt

April, april din dumma sill....

Nej, här levereras inga aprilskämt. Jag har aldrig lagt ut aprilskämt, så varför börja nu?

Däremot kan jag berätta om ett "nästan" aprilskämt, samt om Sveriges i särklass bästa dito.

Sveriges i särklass bästa aprilskämt skedde 1962 och har även nått internationell berömmelse. Jag minns det, som det var i går, fast jag bara var nio år. Kjell Stensson fick hundratusentals svenskar (fler hade nog inte TV på den tiden) att hänga/kränga en nylonstrumpa framför den svartvita TV-apparaten för att få färg-TV. April, april din dumma sill....

En artikel jag läste i tisdag hade nog kunnat publiceras i dag istället och många hade nog tagit det för ett aprilskämt. Jag hittade ingen url på nätet, Expressen är skitdåliga på att lägga ut artiklar på sin websajt. Även där slår Aftonbladet Expressen med hästlängder.

Rubriken var "Kvinnor som städar drabbas inte av cancer". Den amerikanska forskaren Charles Matthews har studerat 800 (ovanligt litet urval anser jag) kvinnor i åldrarna mellan 60 - 69 år. Han säger sig ha kommit fram till att de kvinnor som polerar och dammsuger hemmet minskar risken med en tredjdel för att få underlivscancer. Men för att risken ska minska måste kvinnan städa minst fyra timmar i veckan i hemmet. Dessa rön presenterade han vid ett seminarium i Florida. Jag förstår att de kvinnliga deltagarna tyckte det var snömos och reagerade.

Fan tro´t. Underlivscancer beror säkerligen på så mycket annat, som så mycket annat – flera faktorer samverkar. De som städade ofta kanske även såg till att deras karlar skötte sin hygien? De kanske inte hade något samliv, värt att tala om? De kanske aldrig haft några veneriska sjukdomar? De kanske hade bra gener? De kanske hade ett bra immunförsvar? Det kanske inte alls spelade någon roll dessa fyra timmars städning?

Jag kan säga, utan att vara forskare eller läkare, att risken minskar i så fall om du promenerar eller sysslar med någon form av motion under fyra timmar i veckan, som är betydligt roligare än städning. De kvinnor som redan i sitt arbete rör på sig hela dagarna (exempelvis sjukvårdspersonal, butiksbiträden och lokalvårdare) är väl risken lika med noll att de får underlivscancer då med andra ord. April, april din dumma sill....Fast i det här fallet var det inte ett aprilskämt.

// Annica

Annica Tiger 5:34 FM | Google

28 mars 2004

Sommartid

Du har väl inte missat att ställa om klockorna? En timme fram, första gången. De som jobbade i natt fick en kort natt. Jag minns när jag jobbade förra hösten när det skulle bli vintertid. Den där extra timmen mitt i natten kändes väldig lång.

Nu sov jag så inte märkte jag något, varken till eller från. Det enda som märktes var att det synbart såg ut som jag hade haft sovmorgon, fast jag egentligen gick upp en timme tidigare än vanligt. Det brukar ta några veckor för mig att ställa om till sommartid.

Nej, nu ska jag ut och ta en sväng med mina stavar. En rejäl runda före frukost. Sedan ska jag äta turkisk youghurt med gott samvete :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:17 FM | Kommentarer (2) | Google

27 mars 2004

Påtänd kändis i Köket

Jag såg lite på konståkningen på TV. Det är otroligt hur duktiga en del är. Tänk om man bara vaknade upp en morgon och vips så var man världsbäst på skridskor eller skidor? När jag var liten drömde jag om att bli isprinsessa. Men varje morgon när jag vaknade var jag fortfarande den fula ankungen och blev varken en vacker svan eller något speciellt :), när jag sedan växte upp. Om man inte ska räkna det faktum att jag i alla fall är en tiger.

Nej, så fungerar det inte. Det ligger mycket hårt arbete bakom, vad det än är man vill satsa på. Jag tänker på det jag läste i Expressen i dag. En av de medverkande i TV 4:as storsatsning Gladiatorena greps för knarkbrott i natt. Nu är jag inte speciellt förtjust varken i programmet eller kroppsbyggare i stort, men jag inser vilket jobb det ligger bakom att bygga upp sin kropp, likt en gudalik gladiator. Att sedan självmant (för jag antar att ingen tvingat honom) förstöra både kropp och själ genom att knarka är obegripligt. Det spelar ingen roll om det var kokain eller efedrin – same shit, different names.

Det där innestället Köket (där kungabarnen brukar festa) måste vara något speciellt. Det står ofta om både det ena och det andra som hänt där. Jag är förvånad över att fint folk inte kan uppföra sig bättre :). Ölsjapp och Köket, olika samhällsklasser men uppförandet och vanorna är sig lika – när spriten/knarket inmundigas – vettet vetter vettlöst vettvilligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:46 EM | Google

Lyckad förmiddag

Jag var och handlade och upptäckte till min förtjusning att nu har min affär börjat ta in turkisk youghurt. Lyckan är fullständig. Visst innehåller den 10 procent fett. Men vad gör det?

Jag såg lite på morgon-TV:n på fyran när jag kom hem. Min favoritskådis var där, Rolf Lassgård. Han har det, med stort D. En intressant man. En sexig man, trots sin rondör. En stor nallebjörn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:13 FM | Kommentarer (4) | Google

25 mars 2004

Logiskt ämnesbyte?

Nyss var jag inne i hönshuset för att stänga för kvällen. Jag hörde några pip och förstod att nu hade det hänt. Jag stack in handen försiktigt under hönan och kände i alla fall två små dunbollar. Jag satte på värmelampan därinne, det lär bli en kylig natt. Jag hoppas hon kan hålla dem varma. Det lär behövas.

Så snabbt byte av ämne. Men kanske inte så långt från temat tuppar och hönor?

Ett pressmeddelande kom häromdagen och som jag läste i går och det var i mina ögon ganska intressant. Jag höjde lite på ena ögonbrynet vid vissa formuleringar. De har jag klippt bort. Jag smålog lite när jag såg att inte ens sajtnamnet är rättstavat, men jag lade in rätt url i länken.

Nu tror jag många kändisar kan andas ut. Det var, i mina ögon, en förskräckligt dum affärsidé att göra intrång på kändisars integritet, via smygfilmade filmsnuttar eller smygfotade bilder – i syfta att tjäna pengar. Att det mesta var skräp insåg nog de flesta, men kanske först efter de betalat för den insikten.

Jag hörde att han i morgon drar igång med nya spektakel :). Dock antar jag att deltagandet där är frivilligt.

// Annica Tiger

-----------------------------------

Pressmeddelande:

Helsingborg 2004-03-23

På förekommen anledning ber jag att få meddela att min medverkan i projektet www.papparazzia.com http://www.papparazzia.com/ med omedelbar verkan upphör.
-----
text bortklippt där han i pressmeddelandet
kastar skit på sina f.d kollegor

-----
Den företagsbildning som ligger till grund
för verksamheten är under upplösning.
-----
text bortklippt där han i pressmeddelandet
kastar skit på sina f.d kollegor

-----

Med Vänliga Hälsningar
----------------------
Michael Brinkenstierna

Office:042-xxxxx

Mob:0704-xxxxx
Mob:0739-xxxxx

E-mail:xxxxx@brinkenstjarna.net

HEMSIDA http://www.brinkenstjarna.net/

Annica Tiger 6:42 EM | Kommentarer (2) | Google

Jag vill leva

Jag spelade in dokumentären på tvåan i går, "Jag vill leva". Den går i repris på lördag 27:e mars, 12.45.

Dokumentären handlade om en narkoman, som efter ett återfall (efter många års drogfrihet), lovade sin dotter att han skulle vara drogfri på sin 50-årsdag. Det var han, men tyvärr fick han ytterligare ett återfall och heroinet tog sedan hans liv.

Jag såg den nu på morgonen och den väckte starka reaktioner hos mig. Det är lite personligt, eftersom min storebror dog i en överdos heorin och först när grannarna klagade på lukten och ringde polisen, fick vi anhöriga reda på vad som hänt.

Jag är övertygad om att det finns människor som föds ensamma, lever ensamma och dör ensamma. Inte alltid kanske bokstavligt talat – de kan ha människor runt omkring sig, men rent själsligt. Det är ett tomrum i själen som aldrig kan fyllas, så att det försvinner.

Bekanta och ytliga vänner är inte alltid tillräckligt. Goda vänner däremot (de växer inte direkt på träd för en del) och framförallt en partner kan vara en lisa för själen. Men det är inte alla förunnat. Ensamhet är ett av välfärdssamhällets största problem. Det syns ofta inte utanpå, men det känns inuti.

Många börjar missbruka alkohol av den anledningen och andra tar till andra droger. En del blir självdestruktiva och lever på randen till ett självförvållat helvete, som om smärta på något sätt skulle kunna fylla tomrummet. Till den gruppen tillhör en del prostituerade. Ja, det kanske är kontroversiellt att påstå detta.

Tänk på detta nästa gång du går förbi ett "djävla fyllo" eller en "satans knarkare". Det finns alltid en historia, men det är sällan någon som vill lyssna eller veta vid den. Skomakare, bliv vid din läst.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:05 FM | Kommentarer (6) | Google

21 mars 2004

Piercing på jobbet

– Det kan lätt vara så att någon rycker bort läppen på henne.
Dåligt argument när samma företag tillåter örhängen. De är lika farliga/ofarliga (välj själv) och örsnibben kan råka illa ut om man hakar i något med örhänget eller om någon tar tag och sliter i det.

Piercing har blivit så pass vanligt nu att jag tycker det är förunderligt att det inte tillåts. Jag kan förstå om det gäller någon som har 5 - 10 ringar, barbeller eller gigantiska öronpluggar, samtidigt. På mitt förra jobb tilläts inte heller några som helst synliga piercingar, inte ens för dem som satt inne framför en dator hela arbetspasset. Icke synliga dito kan de ju inte göra något åt :)). Så min piercing kunde de inte förbjuda.

// Annica Tiger

BTW - på tal om att vara totalt utseendeanalfabet. Charlotte Perrelli bar två olika Rolex-klockor i går. Värda över en mille tillsammans. Jag såg dem inte ens. Inte heller Peter Settman eller Ola Lindholms dito för en halvmille.

Annica Tiger 5:45 EM | Google

18 mars 2004

Solen tittar fram

Det ser lovande ut inför dagen.
Solen tittar fram då och då.
Kanske alla dessa gråa dagar
äntligen är slut. För ett tag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:13 FM | Kommentarer (2) | Google

17 mars 2004

Tipito

Saxat från Jontas blog:

Tipito

Ha ljudet på och missa inte länken Mat.
Ett gott morgonskratt blev det.
Lite kontrast mot allt elände jag skrev om i går :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:00 FM | Google

15 mars 2004

Grått och disigt

Regimskifte i Spanien. Väntat.
Putin kvarsitter. Väntat.
Fler bomber hittats både i Aten och Pakistan.
Kanske inte väntat, men inte heller oväntat.

Den däringa solen de alltid pratar om på väderleksrapporterna, vart är den? Den lyser i sin frånvaro? Grått och disigt har det varit nu i flera dagar och det ser inte ett dugg bättre ut nu när jag kikar ut genom fönstret. Det regnar och är molnigt.

Kontrasternas kontrast i dag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:57 FM | Google

10 mars 2004

Somnat in

Så fick hon somna in.
Jag hoppas att det blev smärtfritt.
Mina tankar går till familjen.
I kväll sänds dokumentären, som planerat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:30 EM | Kommentarer (2) | Google

28 februari 2004

Tankar vid 50

Jag fick en CD "Tankar vid 50" av Björn Afzelius när jag fyllde femtio år. Den personen som gav mig skivan visste att jag alltid har gillat honom. CD-skivan har dock olyssnad legat och samlat damm, av olika anledningar. I dag har jag lyssnat på skivan för första gången och jag sitter här och känner igen mig i nästan varje strof. Så underligt allt kan vara. Så lika allt kan vara. Många tänkvärda texter. Denna nedan rörde mig till tårar. Tänk vilken smärta de egentligen innehåller, parat med en djup livsglädje och en enorm livserfarenhet.

Köp inga blommor,
sänd ingen krans.
För så dags så finns jag
nån annanstans.
Vill du ge mej nåt
så ge det till mig nu.

Sjung ingen lovsång,
håll inga tal.
Låt bli att säga
hur fin jag var.
Vill du säga nåt
så säj det till mig nu.

Känn ingen ånger
invid min grav.
Fäll inga tårar av samvetskval.
Om du ångrar nåt
så visa mej det nu.

Liten blues vid gravens rand
av Björn Afzelius
"Tankar vid 50"
Rebelle Records

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:31 EM | Kommentarer (1) | Google

14 februari 2004

Felicia får en kompis

I kväll är det final i Robinsson. Nu när Mirre är ute ur leken är det mig egalt vem som vinner. Mitt tips blir att det antingen blir Emma eller Mille.

Är det nästa helg som melodifestivalen drar igång? Det ser jag fram emot. Det är ganska kul att sitta framför burken och dissa både musik, kläder och uppträdande.

Förr i världen såg jag sällan på detta spektakel. Men ens vanor ändras med åldern. Nu tycker jag till och med att det är ganska juste underhållningsvärde på det hela i sig.

Det ni! Det skulle jag aldrig ens kunnat tänkt mig tanken att säga/skriva så för bara några år sedan.

I dag har en ny bil köpts. En ny kompis till min Felicia :). Cash 93.000 pix. Avbetalning är inget för mig/oss. Avbetalningsfällor undvikes närhelst det går. Ny och ny, en Opel 2000. Jag log lite när jag läste i serviceboken att den ägts av Torsby kommun. Jag hoppas de har hanterat bilen bättre än vad de gör när de anställer läkare. Det är B. som behöver en ny bil eftersom Volvon snart har gjort sin plikt för gott.

// Annica Tiger - *kramas på Alla Hjärtans Dag*

Annica Tiger 5:46 EM | Google

13 februari 2004

Fredag den 13:e

Fredagen den trettonde är det i dag. Jag går nog och drar ett täcke över mig och tillbringar resten av dagen i sängen :). Men å andra sidan, då kanske sovrumstaket ramlar ned?

Skämt åsido. Det är full snöstorm i Aten. Bara för några dagar sedan hade de 25 grader varmt och folk badade vid stränderna. Snacka om kontrast. Jag har ofta undrat över hur de klarar kylan i länderna söderut. De har ju inte lika bra isolering i sina hus som vi har. Vis av egen erfarenhet tillbringandes en tidig vår på Mallorca, samma år som ABBA vann med Waterloo.

Jag såg på nyheterna att John Kerry spås förlora sin kamp om att bli presidentkandidat. Han har varit otrogen mot sin fru. Det hade väl kanske inte gjort så mycket om det inte kommit ut, men väldigt lägligt har någon nu läckt ut det hela. Lite Bill Clinton över det hela. Jag hoppas det inte kommer fram detaljer om cigarrer eller liknande bara :).

Jajaja, vore otrohet en faktor att räkna med vet jag många politiker och monarker i Sverige som skulle förlora sina ämbeten. Det kan bara vara i USA som otrohet väcker sådan enorm uppmärksamhet? Eller?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:24 FM | Kommentarer (2) | Google

11 februari 2004

Stöld :)

Vem i Bro snodde min tingade löpsedel?
Frågan är öppen! Nyfiken så in i Norden :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:04 EM | Google

7 februari 2004

Sportlördag

Sport på alla tre kanalerna på en gång. Snacka om sportlördag. Ja, med kanaler menar jag 1,2 och 4:an. Mer bjuds det inte på i detta hus.

Men för en sportfanatiker måste det verkligen vara en heldag. Nå, det missunnar jag dem inte.

BTW - B. spelade in Robinsson åt mig när jag var borta. Mirre blev utröstad. Det var ju tråkigt. Men så lamt och tamt Robinsson är i år.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:12 EM | Google

Moder natur

Varannandagsväder. Nu är allt vitt, vitt, vitt och åter vitt. Jag som ska ut och halka på vägarna snart. Kan inte moder natur bestämma sig om det ska vara en snötäckt vinter eller inte. Nu lär vägarna inte vara så roliga att åka på. I går var de helt snöfria.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:04 FM | Google

4 februari 2004

Rondeller

Hur kan man vara ute och köra bil om man inte ens vet hur det funkar i rondeller? Det är basala kunskaper om hur man beter sig för att köra in i en rondell anser jag.

Rondellkörning är A och O, jag kan dock förstå att det kan uppstå oklarheter för en del hur de ska välja fil inne väl inne i en rondell - men blinkers löser det oftast mycket smidigt. För alla som kört ett tag vet om att dessa virrpellar/pellerinnor finns.

Jag hamnade i dag bakom en tant i en vit toppluva som skulle köra in i rondellen i Bro. Inga bilar inom tvåhundra meters håll, så hon borde ha kört in.

Nejdå....hon såg en bil tvåhundrafemtio meter bort som kom åkande i sakta mak. Den väntade hon in tills den kört in i rondellen och så höll hon på ett bra tag. Bilar hon bara såg väntade hon in. Hon måste ha haft en mycket bra långsynthet.

Jag brukar aldrig använda tutan i bilen. Jag kan småsvära åt folk, men är ganska lugn av mig i trafiken. Men här hääääääääängde jag mig på tutan, inte bara en gång utan flera gånger.

Det tog flera minuter innan hon vågade åka in i rondellen. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Yisses, säger jag bara.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:53 FM | Google

3 februari 2004

Fleecefiltens lov

Intressant artikel i VG Nett Spesial.

Jag sjunger fleecefiltens lov. Lite värme kom jag hem med tror jag, det ska bli plusgrader i morgon. Men det är skönt att kura under en gosig fleecefilt framför brasan.

Mötet i dag var givande. Kanhända det kanske kommer något gott ur det hela med tiden. Internetrelaterat, mer vill eller kan jag inte säga.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:01 EM | Google

2 februari 2004

Isande kyla

Burr! Har varit ute och snurrat lite idag i Bro och fixat lite ärenden. Satans vad kallt det är och jag vill inte vara här. Jag längtar tillbaka till värmen.

I natt när jag kom hem med taxin var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette. Jag tappade plånboken på vår uppfart. Där låg den så fint kvar på eftermiddagen när jag skulle ut och åka med bilen.

Jag hade letat i timmar inomhus och hunnit spärra både kort och körkort via telefon. Jaja, så kan det bli när inte haspen är på.

Men tur att man bor på landet. Gör något liknande inne i stan eller i en förort och plånboken skulle ha fått fötter ganska snart misstänker jag.

Det jag skulle sakna mest är korten på min dotter och korten på mina nu döda hundar. Kreditkort och körkort kan man fixa nya. Men egentligen är det ett helt liv man går och bär på i ens plånbok. Lappar, kort och annat smått och gott.

// Annica Tiger - lite piggare nu

Annica Tiger 5:46 EM | Google

15 januari 2004

Årets 1:a semla

Årets första semla åt jag i dag på mötet jag bevistade på eftermiddagen.
Från Vete-Katten och jag kan varmt rekommendera den. Smaskens....

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:09 EM | Kommentarer (1) | Google

10 januari 2004

Robinsonfacit

Hmmm....Det blev Johan som röstades ut. Signaturen Evil på www.alltomtv.se hade förutspått detta, samt även Robbans sorti förra veckan. Nu börjar jag misstänka att hans/hennes teorier om vem som vinner Robinson stämmer. Till fullo. Men den som lever får se. Att veta redan nu vem som vinner spelar ingen roll för min del. Jag lär missa ett och annat avsnitt framöver :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:07 EM | Kommentarer (1) | Google

7 januari 2004

Snö, vaccin och mord

Lite osorterade tankar så här på eftermiddagskvisten.

Jag åkte in en sväng till stan för att vaccinera mig. Det var inte bara jag som hade kommit på just den tanken märkte jag. Två timmars väntetid. Men nu är det gjort.

Snö, snö och åter snö. Igen! Fast det börjar bli milt så det får nog inte ligga kvar så länge. Till ungarnas förtret. Mig gör det inte så mycket. Det är antingen eller för min del. Ska det vara snö – ska det vara kallt. Dessa temperaturväxlingar mellan kallt och tö är mindre roliga.

Senaste nytt från TT:
10:35 25-åringen erkänner mordet på Lindh
Den häktade 25-åringen har erkänt mordet på Anna Lindh. Det säger hans advokat Peter Althin till TT. Under ett nytt förhör lämnade 25-åringen på tisdagen en detaljerad berättelse om vad som hände den 10 september.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:01 EM | Kommentarer (1) | Google

4 januari 2004

Söndag

Lite bilder upplagda från gårdagens eskapader.
Se länk längst upp till vänster.
Annars? En vanlig tråkig söndag :).
Inte ens modemets visslande kan liva upp den.
Ha det bra!

// Annica Tiger

Skräcken
Kanske regeras en människas öden
mindre av lusten och mer av skräcken –
skräcken för livet och skräcken för döden –
renhetens skräck för den första fläcken –
skräcken som visar att innerst inne
människans bröst är så rörande bräckligt,
skräcken som rotas i barnets sinne:
skräcken att inte bli älskad tillräckligt.
Anna Greta Wide

Annica Tiger 2:59 EM | Kommentarer (2) | Google

28 december 2003

Date med kungen?

Jag läste en artikel om Jan Malmsjö och smålog lite åt delar i texten. Det är första gången jag noterat att kungen fått kritik offentligt.

Media tassar annars runt denna familj med pälstofflorna på. Om folk bara visste vad som skvallras om när det gäller dem. Men det kommer aldrig längre än ut på olika initierade listor. Hade det gällt en B-skådis och hans familj hade det däremot varit fullt ös. Det är lite skillnad på folk och fä. Ers majestät eller ers kungliga höghet. Ingen, jag säger INGEN, skulle få mig att titulera kungen på ett sådant pompöst sätt. Jag skulle aldrig heller titulera någon drottningen eller kronprinsessan. Vad är det för underliga yrken med egna titlar? Nu lär jag aldrig hamna i den sitsen. Men jag vrider mig av obehag när jag ser intervjuer när gamla rävar till journalister (som annars har tungor skarpa som knivar) sitter och jamsar med.
– Vad säger Ers majestät om detta....osv.

Norstedts svenska synonymordbok
majestät krönt huvud,
jfr konung; helighet, storhet, höghet, upphöjdhet, värdighet, vördnadsvärdhet, bjudande el. imponerande myndighet, makt, okränkbarhet, helgd; storslagenhet, mäktighet, sublimitet, (relig.) härlighet

Jan Malmsjö berättade i artikeln om hur han blev förnedrad av kungen på en offentlig tillställning. Jag gillade hans slutkläm. Jo, det är ju så. Vi betalar för kalaset eller cirkusen som jag brukar säga. Jag förstår Jan Malmsjös upprördhet. När någon ska uppträda på en offentlig tillställning enligt dagordningen, så lyssnar man artigt oavsett om man gillar det eller inte. Även ouppfostrade och de som sakhar hyfs likt lilla jag skulle göra det.

Jag kommer då osökt att tänka på en diskussion vi hade i går på jobbet, när vi hade lite dötid för en gångs skull. Jag hävdar med bestämdhet att det inte alls måste vara så att killen ska bjuda på middag vid en date. Vad nu en date är. Det är ett vitt begrepp. Jag köper inte tugget att det ingår i "uppvaktningsspelet" – parningsspelet tycker jag är ett bättre namn ;-). Den som har mest pengar att spendera betalar eller så splittar man notan. Jag skulle i alla fall inte känna mig komfortabel om mannen stod för fiolerna. Då kommer osökt frågan vad ska jag stå för då? Ja, nuförtiden (i min ålder) så är frågan ganska ovidkommande :). Nej, jag är nog både ouppfostrad och saknar hyfs. Ett hopplöst fall sa doktorn och grät.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:29 FM | Kommentarer (4) | Google

22 december 2003

Snö, stress och virus

Se upp för mail som säger sig innehålla ett bra verktyg mot spam. Vad jag kan se i min inbox på en av mina mailadresser sänds det tydligen ut virus á la masse i den formen. Det funkar som alla andra varianter, det plockar mailadresser från webben och ur folks adressböcker. En av mina adresser jag har på webben har som vanligt råkat illa ut igen. Jag sänder inga virusmail. Det räcker så gott när alla andra gör det i "mitt namn". Trött är bara förnamnet.

Annars? Arg som ett bi, nej - som en tiger. Ingen el imorse. Ingen bilvärmare som funkade. Skrapa. Skrapa. Slira utmed oplogade vägar. Det är tur att man kan varje kurva på vägen genom militärområdet. Det gick inte se vart vägen gick stundtals. Efter en stressig dag på jobbet (jag menar verkligen hemskt stressigt) så funkar inte pendeltågen. Lite snö och allt blir kaos. Först nu är jag hemma, över en och en halv timme försenad. Nu är det bara att kasta sig i bingen för jag ska upp 04.00 i morgon igen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:46 EM | Google

Vintersolstånd

I dag är det vintersolståndet. I dag får alla män stånd när de betraktar vintersolen? Nej, men det hade i och för sig både varit roligt och praktiskt :-).

Vintersolståndet innebär att nu vänder det och det börjar lida mot ljusare tider. Nu är halva mörka delen av året avklarad. Nu blir det bara ljusare och ljusare.

Det är kanske svårt att tro en sådan dag som i dag. Men så är det. Så blir det. Snart är våren här och det ser jag fram emot.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:57 FM | Kommentarer (2) | Google

12 december 2003

Från bock till cigg

Julbocken i Gävle har brunnit. Igen!
Det är inte många som "klarat" sig sedan 1966.
Underlig jultradition de har i Gävle.

Elofsson kom tillbaks.
Jag saknar dig redan i TV-rutan.
Hur ska vintern te sig utan dina skidbravader?

Nu är det klappat och klart.
Kontrakt ska skrivas på nu i veckan.
Jag undrar ibland om jag vet vad jag har
gett mig in på. Framtiden är oviss, men
jag försöker i alla fall styra upp den.
Eller så är det den som styr upp mig.

Skandiakoncernen fortsätter att
utmärka sig. De ska sänka sina
pensionsutbetalningar med 9 procent.
Dock kommer det ej att gälla före
detta anställda eller nuvarande
anställda i Skandia. Snacka om
särbehandling. Är det kompletta
idioter som styr företaget?

Hur kan en inbiten rökare som jag
glömma bort att köpa cigaretter?
Paniken kom när jag upptäckte att
inga cigaretter fanns hemma :).
Det man inte har i huvudet, får
man ha i benen – eller som
här på landet i bilen.
Jag som hade tänkt slippa ut och
åka på isiga vägar på min lediga dag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:10 EM | Kommentarer (1) | Google

7 december 2003

Blandad kompott

En epok går i graven. Jag hoppas tösabiten skaffar sig ett rikt och givande privatliv IRL. Att leva URL framför en webbkamera fullt ut (då menar jag fullt ut) måste vara jobbigt i längden. Fast jag misstänker att hon tjänat en och annan slant :) under då åren hon haft denna sida uppe på nätet.

Jag skrev om henne redan den 3/5-98 i min gamla Reload.

-----------------------------------------
"Nej! Definitivt nej! Såklart :-) jag inte har planer på att öppna ett annex till http://www.jennicam.org. Vad den tjejen gör i sin lilla etta framför sin web-cam är lixom inte min bag."
-----------------------------------------

Så något helt annat. Tvära kast!

Jag har hört talas om att Skandia tagit bort Otto Rydbecks rapport från sin hemsida. Synd. Den hade jag gärna velat läsa. Orsaken till detta är att en av de till svars ställda direktörerna åberopat PUL. Han menade på att han inte hade givit sitt tillstånd till att hans namn förekom på nätet i det sammanhanget.

Synd att inte Skandia drog det vidare. Det hade varit mycket intressant vad Datainspektionen hade gjort av det hela. Om de hade gjort något. Om de nu hade gjort något, varför osv? Jag kan inte se skillnaden mellan att de som ställs till svars förekommer dagligdags i press och TV, jämfört med att figurera i en rapport som läggs ut på nätet i ett seriöst syfte.

BTW - den där texten Schyman *croppat* från webben skrev jag om redan den 10/10-00. Jag hade dock smaken att ange källan, vart jag hade fått texten ifrån. Det gjorde nu inte Schyman och det var djävligt oproffsigt, men inte värt den storm i vattenglaset det blivit därav. Det finns många texter på nätet som cirkulerat runt år efter år, till slut finns det inte en chans att spåra ursprunget. Samma fenomen finns gällande en del bilder, som tankas ned som clip-art. Vad gör man i sådana lägen? Det är en bra fråga.

-----------------------------------------
Jag fick denna text via mail av Elisabeth. Jag vet tyvärr ej vem som skrivit den men jag dristar mig att lägga in den här nedan. Jag tror att många kommer att ha ett litet igenkännande leende på läpparna under läsningen.

Mamma och pappa satt och tittade på TV. Mamma sa "Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag vill gå och lägga mig". Hon gick ut i köket för att göra i ordning sandwiches till nästa dags lunch, tömde popcornbunkarna, tog ut kött ur frysen till dagen därpå, såg efter hur mycket cornflakes det fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte socker och skedar på bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga. Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök en skjorta och sydde fast en lös knapp.

Hon tog tidningarna, som låg på golvet. Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde upp en handduk, så att den fick torka. Hon stannade vid skrivbordet och skrev en lapp till skolan, la fram små pengar till barnen och samlade upp en bok, som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort till en väninna och satte ett frimärke på kuvertet, skrev en minneslapp och la båda bredvid sin portmonnä. Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och kammade håret.

Harry ropade från vardagsrummet "Jag trodde att du var på väg att gå och lägga dig?" "Jag är på väg", sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen, släppte ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta.

Hon tittade till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la några smutsiga strumpor i tvättkorgen och pratade kort med barnen, som satte uppe och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram kläder till nästa dag och tog överkastet av sängen. Hon skrev 3 saker till på minneslappen.

I samma ögonblick stängde Harry av TV-n och sa till sig själv, "Nu vill jag gå och lägga mig!" ...och det gjorde han.
-----------------------------------------

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:28 FM | Kommentarer (5) | Google

6 december 2003

Domslut

Till slut fick hon rätt!
Högsta Domstolen fäller Joachim Berner och Expressen för förtal av Gudrun Schyman. Jag klappar händerna och gratulerar. Kanhända Expressen tänker sig för nästa gång de tänker göra smaskiga och säljande rubriker.

Annars? Trött är bara förnamnet, gissa vad efternamnet är. Jag har dock gjort något åt det hela. Drastiskt kanske. Men det känns helt okey nu. Nu finns det en limit - 1/1-04.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:27 FM | Kommentarer (4) | Google

4 december 2003

Gravöl

Jag var på gravöl i går. Eller kanske jag ska säga gravglögg :).

Det blev den alkoholfria varianten dock. Som vanligt stod bilen parkerad vid Kungsängens pendelstation. Det är en nackdel att bo mitt i bushen och vara beroende av bilen. Att ta en brännare kostar en hel del.

Översättningshjälp: brännare är samma sak som bulle, dvs. taxi :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:34 FM | Kommentarer (2) | Google

3 december 2003

Missa flyget

Livet är som en ketchup-flaska. Först händer ingenting. Nada! Sedan kommer allt på en gång. Spännande. Det känns som om det bara är att välja och vraka.

Telefonsvararen har gått i sönder. Något symptomatiskt jag ska tolka in där? Den har gett upp? Den tycker inte den har någon uppgift längre? :-)

På tal om att tolka in. Jag drömmer fortfarande var och varannan natt om att jag missar mitt flyg. Än ska jag åka hit eller dit, men det är alltid i sista sekund och risk att jag missar flyget. Det är spänd väntan i drömmarna och jag tror att det tar på kroppen, för när jag har haft dessa drömmar så vaknar jag stressad, trött och i det närmaste utpumpad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:54 FM | Kommentarer (1) | Google

29 november 2003

Härsken fisk

När frysen enbart innehåller ett paket torsk, med utgångsdatum oktober 2002, är det dags att fylla på förråden. Det minner mig om att det kanske är dags att rensa övriga förråd. Tiden går fort :).

I morgon är det första advent. Jag hänger inte riktigt med. Enda trösten är att det desto fortare blir vår igen :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:51 EM | Google

23 november 2003

Robinson

Då var det dags igen. Robinsonpremiär. Men jag är tveksam till konceptet att ha gamla veteraner med i programmet. Det kändes inte så värst vidare fräscht.

Jag tyckte att det kändes lite slentrianmässigt. Gnölet och gnället från tjejerna kändes igen:
– Vi tjejer måste hålla ihop.
– Det är dags att en kvinna vinner Robinson.

Den som är värd att vinna borde vinna, oavsett om det är en man eller kvinna. Att sitta och gnälla på stranden ger inga pluspoäng. Jag inser att om jag skulle vara med i programmet så skulle jag bli utröstad av tjejmaffian redan första programmet. Jag skulle inte orka med allt tjafs. Jag skulle vända mig emot tjejerna.

Jag skulle ty mig till killgänget, sedan må de i sin tur ha en killmaffia. Killarna verkar i alla fall göra något vettigt av tiden och inte tillbringa hela tiden med att snacka skit, generellt sett. Eller så är det vinklat så att det ska se ut som så, eftersom tjejmaffians ideliga gnällmöten :) klipps in.

Hur som haver, det kan bli en intressant omgång. Det är sista omgången och den vill jag inte missa.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:59 FM | Kommentarer (8) | Google

12 november 2003

Sotarskräck

Våra sotare skrämmer då inga barn.
Tvärtom :). Tvärtom...

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:30 FM | Kommentarer (1) | Google

7 november 2003

Väckarklockan

Alltså! När väckarklockan ringer klockan fem på morgonen fattar jag inte att det är mig den ringer för. Jag blir alltid lika förvirrad numera. Snacka om att ha blivit bortskämd med att leva utan klocka. Nå....sista dagen - för den här gången.

BTW - *vinkar* till Fredrik i Mjölby :)))

// Annica Tiger - morgontrött

Annica Tiger 5:13 FM | Kommentarer (2) | Google

6 november 2003

November

Trött som bara den. Det hjälper inte att sova.

Men snart är det helg :).

Snart är jag ledig två veckor. Igen :). Bara det är ju något att se fram emot. Jag byter schema och då blev det så och jag tackar inte nej.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:19 FM | Google

4 november 2003

Qvinna

Farmen-Qristina!
Du rockar fett.
Jag såg Farmen i går,
bara för hennes skull.
Fram för fler likt henne :).
Befriande rakt på sak.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:12 FM | Kommentarer (2) | Google

2 november 2003

Spade som gått av

Det går att spinna vidare på "Vem kan man-lita på" i all oändlighet. En annan sak jag läste om idag var Jan Guillou och hans bok Ondskan. Hur mycket sanning finns det kvar nu? Många har dementerat och förnekat hans skrivningar och beskrivningar. Jag är böjd att tro dem.

Efter Jan Guillous bimbo-debatt och Åsne-debatten har han tappat allt förtroende hos mig. Han var en bra grävande journalist en gång i tiden. Vem minns inte IB-affären? Men spaden har gått av. Om den gått av för att han snavat på sina egna fötter eller om den gått av för att han kört den rakt in i en hybris-sten vet jag inte. Hans förtroendekapital är naggat. I alla fall hos mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:25 EM | Kommentarer (7) | Google

1 november 2003

Helikoptern

I år har jag inte sett ett enda avsnitt av Farmen. Vad jag har förstått har jag inget missat. Den enda orsaken till att jag valde att strunta i serien är Naken-Janne. Nu måste han ha fått hjärnsmälta eller rent av hybris.

Ta betalt för att göra helikoptern. Måste man inte ha en snopp till detta?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:53 EM | Kommentarer (3) | Google

24 oktober 2003

TOTEM TANTRA

TOTEM TANTRA: Om du har fått detta meddelande, är det för att någon tycker om dej!!!.
Om du är alldeles för upptagen för att skicka detta till andra människor och säger till dej själv att jag skickar det "en annan dag", "senare”… Se upp !!!.
"En annan dag" är mycket långt bort.
Ibland kommer den aldrig.
Detta Tantra har kommit från Indien och, vare sej du är vidskeplig eller inte ge dej själv några minuter för att läsa igenom detta. .
Det innehåller meddelanden som är mycket användbara för själen.
Detta TOTEM TANTRA har skickats till dej för att ge dej tur.
Det har redan cirkulerat runt jorden ett 10-tal gånger.

LIVSINSTRUKTIONER:
Ge människor mer än vad de förväntar sej och gör det för att du tycker om det..
Lär dej din favoritdikt utantill.
Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du får och sov inte så mycket som du skulle vilja.
När du säger: "Jag älskar dej", säg det på riktigt.
När du säger: "Jag är ledsen", se personen i ögonen.
Tro på kärlek vid första ögonkastet.
Driv aldrig med andras drömmar.
Älska djupt och passionerat. Du kan bli sårad, men det är det enda sättet att leva livet komplett.

Om du inte håller med/har samma åsikt, förbli ändå lojal..Förolämpa inte.
Döm inte någon p.g.a. dennes släktingar..
Tala långsamt men tänk snabbt.
Om någon ställer en fråga som du inte vill svara på, le och fråga
istället: "Varför vill du veta det?"
Kom ihåg att den största kärleken och de största framgångarna innebär de största riskerna..
Ring dina föräldrar.
Säg prosit när du hör någon nysa.
Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap.
När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast..
Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler.
Gift dig med en man/kvinna som tycker om att konversera..När ni blir gamla, kommer er förmåga att konversera vara viktigare än något annat.

Spendera lite tid ensam..
Öppna din famn för ombyten/förändringar, men släpp inte på dina värderingar.
Kom ihåg att tystnad ibland är bästa svaret.
Läs fler böcker och se mindre på TV.
Lev ett bra och värdigt liv.
När du blir gammal minns det som varit, då kan du njuta av det en andra gång.

Tro på Gud, men lås alltid din bil..
En kärleksfull atmosfär i hemmet är livsviktigt.
Gör allt du kan för att skapa en lugn och harmonisk miljö..
Om du inte är överens med din käraste, se på situationen som den är nu, inte som den varit..
Läs mellan raderna..
Dela med dej av allt du vet. Det är ett sätt att uppnå odödlighet..
Var vänlig mot vår planet..
Be, det finns en obeskrivlig kraft i en bön.
Avbryt aldrig någon som håller på att visa dej sin tillgivenhet..
Lägg inte näsan i blöt..
Lita aldrig på en man/kvinna som inte sluter ögonen när du kysser honom/henne.

En gång om året, åk till ett ställe du aldrig varit på..
Om du tjänar mycket pengar, placera dem för att hjälpa andra medan du fortfarande lever.
Detta är den största tillfredsställelsen rikedom kan ge..
Kom ihåg, att inte uppnå det du vill är ibland en lyckoträff.
Lär dej alla regler, och bryt en del..
Kom ihåg att det bästa förhållandet är det där kärleken mellan två personer är större, än behovet den ena har av den andra..
Bedöm din framgång i förhållande till det du måste avstå ifrån för att uppnå..
Närma dej köket och kärleken med djärvhet.

Spara INTE detta meddelande..
TOTEM TANTRA måste vara långt borta från dina händer inom 96 timmar..
Skicka kopior och se vad som händer under de närmaste 4 dagarna.
Du kommer att få en uppskattad överraskning.
Det är sant, även om du inte är vidskeplig..
Så här är det:
Skicka detta meddelande till:
minst 5 personer och ditt liv förbättras
0-4 personer: Ditt liv förbättras lite.
5-9 personer: Ditt liv förbättras enligt dina förväntningar!
10-14 personer: Du kommer att uppleva minst 5 överraskningar inom de 3 närmaste veckorna.
15 personer eller fler: Ditt liv kommer drastiskt att förbättras och allt du drömt om kommer att ta form.
Se till att du får ett bra år!
Detta meddelande får inte skickas tillbaka till den som skickade det till dej...
-----------------

Tankar och funderingar, blandat som en katrinplommomskompott. Det sistnämda lät ju inte så trevligt. "TOTEM TANTRA måste vara långt borta från dina händer inom 96 timmar..". Men visst var det en rolig grej. Det kom som en Power-point-fil. Spam eller inte?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:43 FM | Kommentarer (1) | Google

14 september 2003

Valdag

Det ska bli intressant att se hur resultet blir.

Annars? Mitt USB-modem vill inte lira med Windows XP. Datorer säger jag bara.

// Annica Tiger - återgår till nya datorn

Annica Tiger 12:12 EM | Kommentarer (4) | Google

9 september 2003

Teflon

Annica Tiger
Bro

Jo, kortet kom fram. Det bör vara ganska svårslaget. Tänk om jag hade hette Eva Svensson. Då hade det nog inte funkat. Tack Arto och sambo för det trevliga kortet.

Jag köpte en ny teflonpanna för någon vecka sedan. Dyr var den, över femhundra pix. Men bara det bästa är gott nog för mig. Jag har noga instruerat B. hur den ska hanteras. Tro mig eller ej, det är redan flera repor i den. Jag kan ine annat än skratta åt eländet. Nå, materiella ting. De kan slängas och ersättas. Det finns annat som kan repas och som inte går att laga eller ersättas. Dessvärre.

// Annica Tiger - teflonminne

Annica Tiger 2:33 EM | Kommentarer (3) | Google

5 september 2003

Installation

I kväll blir det flott värre. Handelshögskolan har Professorsinstallation & Doktorspromotion i Stockholms Stadshus. Högtidsmiddagen får jag hoppa över då jag jobbar i natt, men jag ska vara med vid ceremonin för att hedra min lillebror. Närmare en doktorshatt än så lär jag annars inte komma :).

I går var jag hos tandis. Inga hål. Som vanligt. Tandsten däremot. Jag dricker för mycket kaffe och röker alldeles för mycket. Det sätter sina spår. Jag undrar hur det ser ut på insidan av min kropp? Eller det vill jag nog inte veta, när jag tänker efter. Sådeså! En del saker mår man bara bra av att vara ovetande om.

Jag hörde att en gammal kollega på posten har dött. Hon var inte mycket äldre än vad jag är. Jag har kommit till den åldern då jag uppmärksammar dödsannonser och ser att många i min egen ålder börjar ramla av pinn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:34 FM | Kommentarer (5) | Google

23 augusti 2003

Spam

Inte dog Internet i går klockan 20.00? Sobig-viruset skulle slå ut nätet, var det förutspått. Jag tycker det funkar som vanligt? Fast nu sitter jag en bred lina. Att surfa via modem kanske har varit trögt?

Carro är nog inte vidare glad åt mina försök att skriva i hennes gästbok :(. Min Netscape verkar få tuppjuck varje gång jag ska göra ett inlägg. Istället för ett blir det flera. Då menar jag flera. Rena rama spammet. Tråkigt! Än mer då hon inte tycks kunna korrigera det hela. Det är sällan jag skriver i andras gästböcker. Det kanske beror på att jag så sällan har något vettigt att säga/skriva?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:06 FM | Kommentarer (1) | Google

22 augusti 2003

Flash mob

Jag missade flash-mobben i onsdags. Men idén kände jag igen :).

Nu går skam på torra land. Klädjätten Lindex ska börja sälja vadderade barn-behåar i höst. Ytterst små storlekar av push-up behåar, märkta Disney och dekorerade med Mimmi Pigg-figurer och andra sagomotiv. Snacka om pedofilernas julafton. Varför ska små flickor ens bära en behå? Varför sexualisera barns kläder?

Före detta polis (kanske en riktigt mullig mansgris *asg*) hade sex med grisar. Tagen på bar gärning och förevigad på bild. Stackars grisar.

Hur kunde de lämna tillbaka valparna till smugglarna? När de kan behandla dem så inför smuggelförsöket begriper ju vem som helst vad som kommer att hända med dem efter tillbakaresan. Det jag befarar kanske redan har hänt? Fy bubblan säger jag bara. Djur är oxå människor, eller hur var det? När jag läser sådant här blir jag så ledsen och upprörd över hur vi människor ibland beter oss.

// Annica Tiger med lite osorterade tankar på morgonkvisten

Annica Tiger 7:13 FM | Kommentarer (2) | Google