26 januari 2006

Google, val, dator och deckare

Blandad kompott.

Dåligt Google. Det trodde jag inte, fast jag anat att det skulle komma. Vad blir nästa affärsdeal? Integrera Google med Echelon? Google som censurerar enligt ledningens önskemål i Burma? Det kanske redan finns?

Ett demokratiskt val och resultatet bör respekteras. Jag hoppas Hamas förvaltar folkets förtroende på ett fredligt sätt. Deras motto att utrota Israel är inte gångbart i dagens läge.

Ny dator, mycket jobb med ominstallation. Men datorn är TYST, inte ett ljud hörs ifrån datorn, förutom från CD:n när den körs. Inga fläktar utan kylflänsar ska se till att hålla datorns optimala arbetstemperatur.

Just nu ligger jag och läser en deckare :). Slutlig recension kommer, men jag har passerat sidan 42 för länge sedan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:56 EM | Kommentarer (2) | Google

7 januari 2006

Babymodell

Skulle inte ni bli lite förvånad om ni fick ett mail som nedan:

hejsan! jag har en extremt söt dotter på fyra och en halv månad. hon har alla potential till att bli en baby modell. så nu undrar vi hur ni har det med baby modeller. är ni intresserade så kan jag skicka ett foto på henne till er. hoppas ni hör av er igen. tack på förhand! mvh pernilla

Mailadressen a_t@tele2.se står visserligen på alla mina hemsidor och det är den jag använder när jag kommenterar i bloggar. Men inte har jag någon hemsida som driver modellagentur. Behaga någon skämta aprillo eller har någon gjort en hemsida och glömt att ta bort min mailadress i något av mailto-formulärexemplen på HTML-guiden? Det har faktiskt hänt åtskilliga gånger.

Jag vet inte vad jag ska göra, men jag tror jag struntar i att svara. Okända människor som mailar med hotmailadresser är inte mina favoriter, så att säga.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:13 EM | Kommentarer (2) | Google

3 januari 2006

Skåppapper

Jag provade att försöka hitta skåppapper i tre affärer i Liljeholmen, jag till och med frågade två expediter och de hade ingen aning om vad jag yrade om. Är det så off att använda skåppapper?

Jag har målat skåpen, men vill ha skåppapper inne i skåpen innan jag börjar ladda in porslinet. Det känns lite mer hygieniskt, både för mig och den dagen jag flyttar. Jag minns från min barndom att förutom skåppapper så hade många fransar i plast som sattes på hyllplanen. Så långt hade jag inte tänkt gå :).

Men hur kan skåppapper helt ha utgått ur affärernas sortiment?

Nu vet jag inte om det korrekta namnet är skåppapper, det heter säkert något annat, men ingen förstod i alla fall vad jag menade även fast jag beskrev hur det skulle användas.

Börjar jag bli gammal som fortfarande vill ha dito?

Eller är det ingen som använder skåppapper längre?

Update:
Efter ett telefonsamtal med min make heter det tydligen hyllpapper.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:25 EM | Kommentarer (14) | Google

31 december 2005

Gott slut på 2005

Gott Nytt År!

Jag önskar alla en trevlig nyårsafton. Tyvärr vet jag att många hundar inte kommer att tycka om alla smällare och raketer. Det är okey om det skulle koncentreras runt tolvslaget, men jag har hört raketer hela veckan. Många hundar far illa av detta. Många hundar får drogas för att kunna klara av alla smällare och raketer. Det är en avigsida, som jag själv lyckligtvis inte hade problem med när jag hade hundar. Tur är väl det, med tanke på att kåken är belägen vid ett militärområde där det smäller titt som tätt - rejäla smällar ibland så att fönsterrutorna skallrar. Men jag vet att andra hundar har enorma problem med raketer och smällare.

En speciell hälsning sänder jag till alla som kommer att sitta hemma ensamma. En del väljer det frivilligt, men många gör det inte och det är till dem mina hälsningar är riktade. Ni som firar nyår och ser att grannen verkar sitta ensam mol allena, bjud in honom eller henne i gemenskapen. Själv ska jag och B. ta det lugnt och fira hemma. Fira och fira, jul och nyår är inga helger som jag tycker är så mycket att fira. Fast visst lyser de upp i vintermörkret. Jag längtar så till våren. Till ljuset. Till värmen. Till grönskan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:12 FM | Kommentarer (13) | Google

27 december 2005

Kort jul

Julen kom och gick snabbt i år. Tre dagar, det var allt. Det är redan dags att jobba igen. För er som som gillar att tävla är julen inte slut på Tjejringen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:44 FM | Google

22 december 2005

Strokeförbundet

Jag skrev ju om kedjebrevet häromdagen gällande stroke.

Strokeförbundet kommenterar det på sin hemsida.

Deras kommentarer är:

De vanligaste tecknen på stroke är följande:
Känselnedsättning eller domning i ena kroppshalvan och/eller i ena
ansiktshalvan.
Halvsidig förlamning
Synrubbningar i form av synnedsättning, synfältsbortfall, en plötslig blindhet på
ett öga
Tal- och språkrubbningar, dvs svårigheter att tala eller förstå talat språk eller
att läsa och skriva.
Sluddrande eller otydligt tal
Balanssvårigheter
Svårigheter att styra/koordinera rörelserna
Blixtrande huvudvärk
Stroke kommer ofta utan förvarning!
Om något eller några av dessa symtom plötsligt uppstår ring genast 112!

De, om några, borde veta tycker jag.
Jag måste fråga en släkting hur han upplevde när han fick sin stroke. Han klarade sig i alla fall från bestående men. Jag tror nog att det kan vara ganska individuellt. Det är som hjärtattacker, som en del inte ens märker att de drabbats av utan söker för lite luddiga symptom. Sjukvården uppmärksammar inte att det gäller en hjärtattack utan skickar hem patienten med anmodan att ta en Albyl eller liknande och vila lite. Vilan kan bli bestående, det vill säga patienten dör.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:56 FM | Kommentarer (1) | Google

21 december 2005

Lilla bönboken

I dag kom lilla bönboken via posten. Nej, jag har inte gått och blivit religiös på gamla dar. Nej, det handlar om bönor man äter. Jag äter för ensidigt as it is. Jag orkar inte laga mat. Jag tar lite frysta ärtor eller broccoli och fyller matlådan nästan full och sedan ovanpå lägger jag lite tonfisk, några kycklingbitar eller lite fiskpudding. Enformig diet, som jag äter kall. Nej, nu ska jag börja botanisera bland alla goda recept på olika bönor och återuppta mitt groddande av mungbönor.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:36 EM | Kommentarer (3) | Google

16 december 2005

Hjärnattack - Stroke

Saxat ur en mailinglista:

En neurolog säger att om han får hand om en strokepatient inom 3 timmar kan han totalt häva effekten av stroken .... totalt! Han säger att det knepiga och svåra är att känna igen en stroke, få den diagnostiserad och få patienten till läkare inom 3 timmar.

ATT KÄNNA IGEN EN STROKE

Nu säger läkarna att alla kan lära sig känna igen en stroke genom att ställa tre enkla frågor:

1. Be personen att LE.

2. Be personen att LYFTA BÅDA ARMARNA.

3. Be personen att SÄGA EN ENKEL MENING (sammanhängande, t ex "Solen skiner idag").

Om personen har problen med någon av de här uppgifterna så ring genast 112 och beskriv symtomen.

Det diskuterades om detta var ett kedjebrev eller inte. Men det är nog goda råd. Fast Googlar jag på en sträng ur texten ovan ser jag att många har tagit upp detta, så någon form av kedjebrev kan det nog kallas.

Saxat från sjukvårdsupplysningen:

Stroke – ett allvarligt tillstånd
Idag anser man att stroke bör behandlas på sjukhus så fort som möjligt. Snabba åtgärder kan begränsa omfattningen av hjärnskador och handikapp. Därför har man i USA föreslagit namnet "hjärnattack" för stroke. Tanken är att betona att det kan vara lika bråttom att få vård vid stroke som vid en misstänkt hjärtinfarkt.

Det gäller att komma under läkarvård inom tre timmar. Jag skrev i alla fall ut de tre punkterna och tänker spara utskriften utifall.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:36 EM | Kommentarer (5) | Google

26 november 2005

Catwalk och krashad bil

På väg hem såg jag denna bil i går och när jag passerade i dag så tog jag ett kort. Tankarna far? Vad har hänt? Blev någon skadad? Är det samma knarkargäng som härjar på bygden som demolerat bilen bara för skojs skull? För där den stod fanns inget tecken på en krock eller någon bergvägg som kan förorsakat dessa skador. Nyfiken? Njae, mer att tankarna for sina egna vägar.

Vad har hänt?

Undrar hur den här mattan ser ut i snöslasket i dag?

Röda mattan

Jag gick på Biblioteksgatan och förundrades över denna röda matta. Jag lät min fantasi flöda och för några sekunder låtsades jag gå på catwalken :). Att den röda mattan låg där för min skull enkom. Att så lite kan roa en så mycket? Men vad tråkigt livet skulle vara utan fantasi och föreställningsförmåga?

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:35 FM | Kommentarer (5) | Google

31 oktober 2005

T-tröja

Det mest populära plagget lär vara en T-shirt. Hur många finns det som inte har en sådan hemma och som aldrig burit en sådan på sig?

Jag tycker det är kul med tryck på T-tröjan (svenska översättningen). Jag tycker om när det står något originellt och oväntat på den. Själv gillar jag tryck med djur på, jag vet inte hur många T-tröjor jag har med tiger-motiv.

Nu har dikter publicerats på en T-tröja:

Tröjan med ISBN-nummer 91-975816-2-3 är på väg till Kungliga biblioteket för klassificering - precis som alla andra böcker som trycks i Sverige.

Partyshop kan man designa sina egna tröjor. Jag vet sedan tidigare att kvalitén på deras tröjor är god, jag hoppas att den så är fortfarande.

Nu blev jag inspirerad att göra några egna unika.

Jag är en bloggare!

Bloggar du också?

En svensk Tiger!

Jag hatar vintern!

Det är bara fantasin som begränsar en.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:43 FM | Kommentarer (9) | Google

25 oktober 2005

Ett gott skratt förlänger livet

Angående det jag skrev i går morse om saltning.
Tobbe hade en roligt vits som jag gärna delar med mig.
Alla likheter med mig stannar vid namnet :).

Lastbilschaffisen står vid ett rödlyse när en liten Nissan Micra kör upp bredvid. Ur hoppar en blondin och trippar fram till förardörren, knackar på rutan och säger:
"Hej! Jag heter Annika, ursäkta men jag vill bara tala om att du håller på att tappa lasten."

Trippar så tillbaka till sin bil och kör när det blir grönt. Lastbilschaffissen hajar noll och vid nästa rödljus är det dags igen.
"Hej! Jag heter Annika, ursäkta men jag vill bara tala om att du håller på att tappa lasten."

Va f*!??? Lastbilschaffisen ser till så att Micran hinner först till nästa rödljus. Då kliver han ur, går fram och knackar på rutan. Tjejen vevar ner och han säger:
"Hej! Jag heter Bosse! Det är 5 grader kallt och februari, och det är jag som kör saltbilen."

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:01 FM | Kommentarer (1) | Google

19 oktober 2005

Längtar till sommaren

Ruggig omställning.

I morse gick det inte att ta kaffekoppen och sätta sig i värmen och njuta av havsutsikten och lyssna på vågornas svall. Nej, i morse och hela dagen har jag frusit som en mört. Jag satt stundtals med jackan på mig inomhus :) när jag jobbade. De måtte ha undrat lite. Men omställningarna blir svårare och svårare tycker jag, efter att ha kommit hem från sol och värme till kalla Sverige.

Jag har alltid gillat hösten förut och vintern har väl gått an. Men nu ser jag inte fram emot iskrapande på bilrutor och snöiga halkiga vägar. Vad är det för klimat vi har egentligen? Jag vill flytta söderut. Till värmen. Värme hela året.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:27 EM | Kommentarer (3) | Google

28 september 2005

Positivt tänkande

Lars skrev en bra kommentar angående långa resvägar.
De goda råden ska jag försöka ta till mig.

Resorna till och från jobbet är en gåva att ta vara på. Helt seriöst, jag tycker verkligen det. Om du åker kommunalt, så får du värdefull tid till skänks! Du kan läsa böcker, meditera, skriva texter på en liten bärbar skruttdator, dagdrömma, planera dagen, bygga luftslott, ringa några samtal och annat du aldrig någonsin får tid till hemmavid. Om du åker bil, så har du en fantastisk möjlighet att sjunga karaoke, opera eller bara få ur dig dina aggressioner genom att skrika dig hes ("I bilkön kan ingen höra dig skrika ...") Lyssna på CD-böcker går också bra.

Ringa samtal kanske inte är aktullt på morgonen och jag har en bärbar dator, men det är en gammal rackare som väger bly. Men mycket av det andra är vettigt och värt att fundera på.

Kanske någon annan kan bli inspirerad av hans goda råd?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:54 FM | Kommentarer (2) | Google

23 september 2005

Morgonförströelser

I dag har jag påbörjat min 18982:e dag, i alla fall om denna hemsida räknar rätt. Att man orkat gå upp så många morgnar?

Skulle jag vara en hund vore jag 9.5 år. Det fanns mycket kul att kolla på och pilla på :).

Jag är tydligen född på en onsdag. Det visste jag faktiskt inte om.

Onsdagsbarn får lida ont, men kärt besvär. De som är födda på en onsdag, har snabb uppfattningsförmåga, de är intelligenta och läraktiga, men de kan också vara ganska självsvåldiga, i alla fall enligt denna hemsida.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:07 FM | Kommentarer (3) | Google

6 september 2005

Nya pendeltåget

I går fick jag åka i ett av de nya pendeltågen. Nu satt jag ganska långt fram, egentligen skulle jag ha ställt mig och tagit en bild åt andra hållet så det verkligen skulle synts att man kan se genom hela långa tåget. Men jag ville vara diskret, samt att det satt folk i "skottläget" och då ville jag inte ta en bild. De ville nog antagligen inte vara med på bild, det utgick jag i alla fall ifrån.

Pendeltåg

Undra hur länge de kommer att se så här fräscha ut? När kommer klottrarna och vandalerna? För det är nog inte om utan när det handlar om. Pendeltåget är alldeles för fint för att det skulle förbli det. Jag misstänker att det kliar i fingrarna på somliga, som har som hobby att förstöra det som är fint just for fun.

Nya pendeltågen

En sak tänkte jag på när jag satt och kikade mig runt omkring. Jag ogillar att man kan se genom hela tåget. Det fick mig att känna mig utsatt. Det är kanske svårt att förklara vad jag menar. I vanliga pendeltåget sitter man i sin lilla vagn och det som händer i andra vagnar är inte synligt. Jag kan tänka mig att på natten, om det sitter en tjej eller kille ensam längst ned i tåget och det kliver på ett gäng ungtuppar längst fram i tåget, kanske hon eller han kommer att känna samma känsla jag fick, även om det var mitt på dagen.

Men å andra sidan, myntet har alltid två sidor. Finns det folk i mitten som ser vad som händer kanske de ingriper. Fast cynisk som jag är så förmodar jag att de inte gör det. Varför skulle de göra det? När de inte ingriper när ett gäng sparkar livet ur en ung kille på Kungsgatan?

Det var behagligt att åka med pendeltåget. Mjukt och inte alls så skakigt som de gamla pendeltågen med vagnar man själv får slita i dörren för att komma ut. Snacka om klasskillnad i teknik och komfort.

Kommer de att klara en riktig kall vinter?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:54 FM | Kommentarer (13) | Google

1 september 2005

Blandade länkar

Virtuella hundkompisar? Kanske något för hundälskare som inte kan ha hund av olika orsaker? Söta var de. Jag satt kvar länge vid den sidan och hade ganska roligt och smålog åt sötnosarna.

För dig som fastnat för Sudoko eller bara är nyfiken finns det lite smågodis här. Det finns till och med ett program numera :). Jag har inte än ens testat Sudoko. Jag var en korsordsfreak en gång i tiden, men till slut blev det så jobbigt. Jag bara var tvungen att lösa HELA korsordet, hur trögt och svårt det än var. Därför vill jag inte ens testa Sudoko. Tänk om jag fastnar i Sudoko-träsket :)?

Retfulla föräldrar :). Gosh, vilket uppvaknande.

Nästan som efter Tsunamin, se detta nyhetsinslag (22 minuter långt). Det är svårt att förstå förödelsen efter orkanen Katrina, mer info finns här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:28 FM | Kommentarer (2) | Google

23 augusti 2005

Klamydiamåndag 12/9

Tunnelbanan tapetseras med bilder på nakna människor i nästa vecka. Det är i ett gott syfte och med ägarens godkännande.

Den 12 september erbjuds alla som vill att komma och testa sig gratis för att kolla om de har klamydia och eventuell efterföljande behandling är också kostnadsfri. Tag chansen, du som vet att du haft oskyddat sex eller om din partner varit otrogen, det vet man ju inte ofta - kanske lika bra att ta det säkra före det osäkra och testa sig i alla fall om...

Klamydia är en smygande sjukdom. Gonorré brukar märkas, på ett eller annat sätt. Men många som har klamydia går omkring och är smittade och smittar andra, helt ovetande om att de har klamydia.

Läs mer om kampanjen hos Lafa!

I år deltar 98 mottagningar i Stockholms län varav 38 ungdomsmottagningar, 22 vårdcentraler, fyra Sesam-mottagningar, 32 barnmorske- eller gynekologmottagningar samt två övriga mottagningar (Järva mansmottagning och Venhälsan).

Förra året testade sig cirka 850 personer under Klamydiamåndagen, varav cirka 10 procent testade sig positivt för klamydia. Under 2004 inrapporterades drygt 32 000 nya fall av klamydia i landet, vilket är den högsta helårssiffran någonsin.

Sjukdomen är inte att leka med. Män kan få bitestikelinflammation som innebär risk för sterilitet. Kvinnor kan få äggledarinflammation, vilket i sin tur kan leda till sterilitet eller utomkvedshavandeskap. Kvinnor som föder barn kan föra smittan vidare till barnet i form av ögoninfektion och/eller lunginflammation.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:38 EM | Kommentarer (3) | Google

18 augusti 2005

Surströmming

Sur strömming, ja - det är en bra särskrivning som talar om vad det handlar om. Surströmmingspremiären är för många årets höjdpunkt. Det är för mig obegripligt. Uppvuxen i ett hem där bägge föräldrarna är från norra delen av Sverige var surströmmingsfesterna en ren plåga. Jag rymde hemifrån så fort jag kände doften när burkarna öppnades.

Lukten. Lukten är värst. Lukten är olidlig. För att inte tala om dagen efter, när resterna kommer ut. Jag kan erkänna att jag faktiskt aldrig smakat på den så kallade delikatessen och inget i hela världen skulle få mig att så göra. Jag anser att den mat jag ska äta, ska lukta gott och fräscht. Punkt slut.

Men alla surströmmingsälskare har tur med vädret i år. De flesta kan nog sitta utomhus och njuta av sina sura strömmingar :). Solen har behagat visa sig allt mer, vilket jag tackar för.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:50 FM | Kommentarer (11) | Google

10 augusti 2005

Levande föda

Jag såg ett inslag i Gommorron Sverige om den nya mattrenden "Living food". Denna trend, så som så många andra kommer från USA, och jag misstänker att det finns en hel del ekonomiska krafter bakom dessa trender.

Levande föda innebär att inget man äter får upphettas över 50 grader, om så sker förstörs nyttiga enzymer enligt denna diets förespråkare. Mycket groddar och grönsaker med andra ord.

Montignac-metoden, vars upphovsman är Michel Montignac och hans böcker har sålts i 15 miljoner exemplar. Vad den går ut på? Lite GI-tänkande, samt att vissa livsmedel ej får kombineras.

Atkinsmetoden, som nu börjar dala i popularitet, har gett upphovsmannen och andra tillverkare av Atkinsprodukter en hel del klirr i kassan. Jag hittade en artikel med den slående rubriken "Atkins tvingas banta budgeten" :).

Stenåldersdieten har jag bara hört talas om, men den innebär att man förutsätts äta likt hur människor åt under stenåldern. I boken "Stenålderskost" berättar Dr Loren Cordain vad man åt på stenåldern, animaliska produkter, grönsaker, frukt och nötter.

GI-dieten går ut på att undvika snabba och kraftiga höjningar och sänkningar av blodsockernivån. Allt för att minska risken för att blodsockret åker upp och ned som en jo-jo i kroppen. Socker är helt bannlyst och vita matvaror, som ris, spagetti och vitt bröd.

För några veckor sedan läste jag om tre-timmarsdieten. Ät något var tredje timme, oavsett vad det är, allt för att hålla förbränningen igång.

Själv tror jag på den enkla och gamla beprövade tallriksmodellen, i kombination med mellanmål.

Det finns en hel uppsjö med
andra mattrender och bantningskurer.
Var och en blir salig på sin tro.
Synd bara att somliga blir rika på andras tro.
Men marknadskrafterna ni vet....

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:07 FM | Kommentarer (17) | Google

5 augusti 2005

Programmerare eller massmördare?

Man ska inte döma människors efter deras utseende.
Kan du skilja på en programmerare eller en massmördare,
efter att bara kikat på ett fotografi?
Hur många poäng får du?
Jag fick 8 rätt av 10.
Testa själv :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:56 EM | Kommentarer (18) | Google

4 augusti 2005

Centrum FÖR rasism

Så tokigt det kan bli.
Centrum för rasim?
En freudiansk felskrivning eller bara slarv? :)

Stavfel

En url till denna bild länkades det till på en mailinglista. Bilden var så rolig så jag mailade personen som tagit bilden via sin mobilkamera och frågade om jag fick använda den här på bloggen. Det var okey och fotografen är Fabian Norlin.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:22 EM | Kommentarer (11) | Google

23 juli 2005

Snurrig morgon

Tigerfåtölj

B. bara skrattade när jag kom hem med denna lilla tigerfåtölj. Han har sett den på Coop Forum och undrade just när jag skulle se den :). Inte bara se den, utan köpa den. Vilket jag gjorde i dag. Ja, jag vet att jag är lite udda, men jag gillar tigerprylar. Det kanske inte är så konstigt? Jag kan faktiskt sitta i den, tro det eller ej.

B. säger att vi har fått 127 mm regn på tre dagar. Jag tvivlar inte ett dugg på det, regnet det har bara öst ned. Var potatisen illa ute på grund av torkan, lär den simma nere i potatislandet numera. Huset står högt, så där är det inga problem. Grannarna som bor lite längre ned har väl rena rama sumpmarkerna på sina tomter misstänker jag.

Mobilnätet funkar inte.
Bankomaten funkade inte.
Trots test av olika kort.
Inte en krona fick jag ut.
Det funkade inte att tanka med kort.

Jag glömde, bara för att jag blev så irriterad, att sätta på tanklocket och stänga tankluckan. När jag var på väg hem efter att ha handlat på Coop Forum låg en Volvo bakom mig och tutade och blinkade med sin högerblinker. Han var så envis att jag körde åt sidan och stannade till och vevade ned rutan. Det var en ung kille som bara ville uppmärksamma mig på att jag åkte omkring med tankluckan öppen och tanklocket sittande på den öppna tankluckan. Det tackar jag för. Det finns människor som orkar bry sig fortfarande. Det är alltid lika trevligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:19 FM | Kommentarer (6) | Google

18 juli 2005

Åska

Åskan går runt i trakterna och gör sina besök, då och då. Jag är numera noga med att stänga av datorn och dra ut huvudsladden, dessutom givetvis modemsladden som är kopplat till telefonjacket. Det är ett par modem åskan tagit med sig genom årens lopp.

TV:n är det samma sak med. Numera, för förut har jag inte brytt mig om den, Den som packade ihop och sa tack och adjö för ett tag sedan var antagligen skadad av åskan. Nu dras även huvudsladden till TV ur när åskan mullrar.

Men jag gillar åska, det ska smälla och blixtra – himlavalvet ska vara som ett enda stort skådespel. Regn tycker jag också om, det känns tryggt när det smattrar mot verandans tak.

BTW - Vi bor utmed en högspänningsledning. Parallellt med den går en stig där jag ofta gick med hundarna. Där blev jag en gång jagad av en klotblixt. Jag greppade tag i Buster och slängde mig rakt ned i diket och kände nästan när den fräste förbi på stigen. Buster fattade nada. Va? Har matte också börjat gilla blöta, fästingfyllda diken :). Jag gick faktiskt de 700 meterna hem på lite darriga ben. Det är mäktiga krafter.

Datorn är jag lite extra rädd om nu. Jag misstänker att den håller på att packa ihop. Jag har inte kunnat lokalisera det återkommande diskreta pipet, jag har ingen aning varför det hörs. Bios och inloggning till XP fungerar bara varannan gång. När jag passerat bioslösenordet (som en gång inte ens funkade), kommit fram till XP:s blå inloggningssida och skrivit in lösenordet och tryckt på enter börjar inladdningen. Men sedan händer något och jag hamnar på ruta Gå – får alltså börja om från början.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:51 EM | Kommentarer (2) | Google

15 juli 2005

Hundvakt

Lite regn skulle inte skada. Regn hör sommaren till. Gärna sol på dagen och lite lätt nattregn står på min önskelista just nu. Naturen är torr. Potatisstånden som stog i givakt så stolta, har gulnat och lagt sig ned och tynar sakta bort.

Jag har varit hundvakt i ett par dagar, en löptik och av rasen Rottweiler. En ganska bastant och bestämd dam i sina bästa år. Lina är snäll, men det kan man ju inte veta om man bara kastar ett kort ögonkast på henne.

Grannarna har flyttat mittemot och tack och lov tagit med sig sina katter. Jag har inget emot katter, de är keliga och gosiga. Men när katter använder vår trädgård som toalett blir jag lite grym. Det är många kattskitar jag tagit plockat upp och faktiskt haft funderingar på att återbörda i en plastpåse till ägaren av katterna :). För att inte tala om allt revirpinkande på verandorna. Hur kul är det att sitta där när det stinker kattpiss?

De nya grannarna träffade jag i förrgår. Ett ungt par. De hade med sig en blågrå fin raskatt. När Lina såg katten stelnade hon till och ställde sig i givakt. Jag sa, lite på skoj, att hunden inte gillar katter. Det verkar som grannarna inte gillar hundar, för efter en timme packade de ihop sina saker och drog iväg och jag har inte sett dem sedan dess.

Nu har jag ju inga hundar längre utan var bara hundvakt. :)

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:16 FM | Kommentarer (2) | Google

30 juni 2005

Är jag smygrasist?

Jag försöker äta något var tredje timme, för att hålla ämnesomsättningen i gång. Ibland blir det så att jag inget har till hands och då brukar jag köpa en Nogger Black. Synda lite samtidigt :). Den är bara såååå god. Vilket syns på golvet i bilens framsäte i soppåsen.

Nogger Black

Jag förstod mig aldrig på den där anmälningen om att Nogger Black skulle vara ett rasistiskt namn, än mindre att glassen 88:an skulle anspela på nazism eftersom 88 används av nazister som kod för Heil Hitler.

Namnen nedan skulle då även kunna anmälas om GB tänker göra någon ny variant av gamla hederliga Nogger.

Nogger White
Nogger Red
Nogger Yellow

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:40 EM | Kommentarer (9) | Google

25 juni 2005

TV-apparaten drog sin sista suck imorse

30/11-99 skrev jag detta nedan i Reloaden.
Vi hade en liten 20-tummare innan
och haft den i många, många år.

Vilken upplevelse! Vilken känsla! Allt blev så mycket häftigare :) - lixom förstärkt. En 32-tummare slår en 20-tummare *fetastort* - vem säger att inte storleken spelar roll? Ju större desto bättre! Vad jag snackar om? TV såklart! Vad trodde ni?

I morse drog TV:n sin sista suck :(.
Åter står den gamla 20-tummaren på plats.
Ja, den funkade faktiskt.
Snacka om skillnad. Förstoringsglas på.
Det funkar ju inte!

Vi åkte och köpte en 32-tummare för 3.995.
Den får duga. Inte lika bra som den gamla,
men skitsamma.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:11 EM | Kommentarer (4) | Google

Midsommardagen randas

Ibland har det sina nackdelar att jag inte har datorn på eller rättare sagt kollar e-mailen på eftermiddagen eller kvällen. I torsdags 18.30 fick jag ett mail, som tyvärr blev obesvarat från min sida. Jag svarade på det i går morse, men det var lixom helt fel och för sent.

P4 Karlavagnen skulle ha ett inslag i torsdags med rubriken "midsommar - små grodor eller stora svin?". De ville att jag skulle vara med i programmet, med tanke på det jag skrivit om min inställning till midsommar, att jag ogärna firar den på camping/festplats och att det inträffar mycket elände kring helgen till följd av för mycket pimplande av alkohol. Ja, i princip mina tankar i det inlägg jag skrev i går morse.

Nå, programmet blev säkert jättebra utan min medverkan.

Jag hoppas alla har haft en trevlig midsommar.

En kort skumning av några tidningar ger vid handen att det varit stökigt lite varstans och tyvärr, många bilolyckor med dödlig utgång och många skadade.

Själv var B. och jag hos mina föräldrar, där även lillebrorsan och lillsyrran var med, en riktig liten mini-släktträff med andra ord. Trevligt, god mat, men spelet kubb var jag urusel på (har aldrig spelat det förut), får nog smygöva lite :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:12 FM | Google

24 juni 2005

Trevlig midsommar!

Trevlig midsommar!

Ska du åka bil,
kör safe både dit och hem.

Take care!

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:53 FM | Kommentarer (6) | Google

21 juni 2005

Sommarsolståndet, nu vänder det mot mörkare tider

Sommar och sol har det varit osedvanligt
dåligt med så här långt,
med midsommar runt knuten, nu i helgen.

Jag som alltid brukar tänka på och skriva några rader om när sommarsolståndet inträffar, att det är nu det vänder – dagarna blir kortare och snart har vi vinter. Igen :). Hur kunde jag missa det? Men Günther var vaken.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:02 EM | Kommentarer (3) | Google

15 juni 2005

Ta bort mailadressen då!

Patrick skriver i dag om företags och myndigheters e-posthantering. En del borde kanska ta bort mailadressen eftersom de inte verkar läsa mailen, än mindre besvara mailen.

Själv ringer jag hellre. Telefonkö är uthärdligt, bara jag får tag på en mänsklig person som kan svara på min fråga eller hjälpa mig med det jag kontaktade dem för.

Mail är verkligen en dålig option. Längre än så har vi inte kommit. Varför ha en mailadress på sina hemsidor om mail inte besvaras?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:27 FM | Kommentarer (3) | Google

10 juni 2005

I trafikvimlet

Fräsig bil måste jag säga. Jag såg den inne i stan, stannade till och beundrade den och passade på att ta ett kort. Bevisligen fungerade bilen då jag såg att den körde iväg minuten efter att jag tagit kortet. Bilmärke? Ingen aning. Ser engelsk ut tycker jag. Kul med lite annorlunda bilar.

Gammal bil

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:57 EM | Kommentarer (7) | Google

1 juni 2005

Lunchgodis

Saxat från en mailinglista.
Vill du ha ett gott skratt?
Kolla in denna länk, Knappnytt.
Är du en Darin-fan - klicka inte på länken.
Reklam okey, men kul var det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:26 FM | Kommentarer (3) | Google

25 maj 2005

Skärmtangentbord

Skärmtangentbordet Per tipsade om var faktiskt en hit. Det är betydligt mer vilsamt att skriva via lätta, nästan minimala rörelser med musen, än att köra pekfingervals med två klumpiga fingrar, som inte riktigt är sams med mig än :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:40 FM | Kommentarer (3) | Google

11 maj 2005

Avdelningen onödiga programvaror

Är det sånt här vi vill ha? Cellular Love analysis Service. Jag tycker det känns väldigt integritetskränkande och hoppas att det inte lanseras i Sverige. Vilka skulle kunna tänkas behöva denna produkt?

Detsamma gäller detta, Anger Management, en programvara som detekterar ilska - både hos kundtjänstpersonal och kunder som ringer in. Men redan nu förekommer avlyssning av telefonister av arbetsledare, men förhoppningsvis mer i form av stickprovskontroller. Vem vill bli avlyssnad hela tiden? Trevligt arbetsklimat.

// Annica

Annica Tiger 8:18 FM | Kommentarer (3) | Google

8 maj 2005

Blandad kompott

http://www.preople.com/
En kul grej kanske för dem som gillar att se sitt namn i tryck, om så bara på en webbsida. Jag tänker inte säga min ranking. Helt ointressant. Men det var kul att jämföra lite med andra kända bloggare. :)

Är detta min framtid? Hundbajsplockare? Visserligen är jag inte programmerare :), men den bransch jag vill jobba i är minst sagt överhettad – för varje arbete är det flera hundra som slåss om samma jobb.

Skådespelaren Mikael Persbrandt skriver om Expressens förföljelse. Bra rutet! För även en kändis måste få ha lite personlig integritet. Jag tycker att även Aftonbladet kanske ska ta åt sig lite av det han skriver. För bägge kvällsblaskorna är lika goda kålsupare.

BTW - f.d stortuppen dog i natt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:47 EM | Kommentarer (4) | Google

30 april 2005

Varor gasas under transporten

Jag tvättar alltid nyinköpta textilier. Det beror på att jag tycker de känns sträva och luktar ofta lite underligt. Det är nog en god vana, med tanke på det jag läste i morse i DN.

I Asien gasas containrar med kläder, möbler och livsmedel rutinmässigt för att bekämpa skadeinsekter innan varorna skeppas till Europa. Ämnena som används är förbjudna i Sverige sedan länge.

Men vad gör man åt mat som fraktats i dessa containers som innehåller gift? Leksaker? Godis? Hur ska vi som konsumenter kunna kolla upp detta? Ibland blir man nästan lite mörkrädd. Det kanske är lika bra att man inte vet vad man får i sig :).

Det spelar ingen roll verkar det som även om jag som konsument försöker göra aktiva val, att undvika produkter med konserveringsmedel, färgämnen och andra underliga tillsatser. Att försöka köpa Krav-märkt om det alternativet finns, även de kan ju fraktas i dessa containrar.

En fråga som kom med automatik var, vilka skadeinsekter är det som avses? Varför måste containrarna gasas? Det hade varit intressant att veta. Mal? Kackerlackor? Behövs verkligen dessa gifter användas?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:31 EM | Google

26 april 2005

Mjölkaffär

Lite nostalgifaktor över denna bild tagen på Kungsholmen i går.

Mjölaffär

När jag var liten fanns det en mjölkaffär i huset bredvid. Det fanns även en fiskaffär och en charkuteriaffär och så ett litet bageri i närheten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 FM | Kommentarer (4) | Google

25 april 2005

Hel, halv eller trekvartspudel?

Hel- eller halvpudel?
Trekvartpudel?
Inte ens en pudel anser jag.
Veckorevyn har bett om ursäkt, i
både Expressen och i morse i TV4.
men delar ut priset ändå om någon över 18 vinner.
Vete sjutton om allt inte bara var ett smart PR-trick?
Både för tidningen och plastikkirurgikliniken.
Veckorevyn är numera på var mans läppar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:32 FM | Kommentarer (4) | Google

24 april 2005

Märkesklädeshysteri

För att fortsätta på temat från i morse. Märkeskläder och dito attribut verkar vara viktiga för många. Jag skrattade lite när en viss dokusåpakändis åkte fast för fortkörning två gånger samma dag och menade på att det var fördjävligt, för den summan hade hon kunnat köpa ett par Gucci-skor.

Vem f*n köper Gucci-skor? Är det för att de är särdeles bra, har extremt hög kvalité eller är det för att stoltsera med det faktum att man har råd att köpa så dyra märkesskor?

Jag såg en annons i en tidning som gällde solglasögon. Jag använder själv inte solglasögon, jag har ett par liggande i bilens handsfack inköpta för 149 kronor på Coop Forum och de funkar alldeles utmärkt, de få gånger jag ids använda dem.

Det är lite prisskillnad mot att köpa ett par solglasögon från Donna Karan á 1.780 kronor. Frågan är om prisskillnaden beror på att de är så många gånger bättre än ett par solglasögon runt hundringen eller är det bara så att det är märket på glasögonbågarna som säljer. Alla initierade (utom jag då) kan se att detta är en person som hänger med i modet och har råd att följa det? Det fanns solglasögon som kostade 2.449. Herregud! Vem köper sådana?

En annan variant är dessa fula pikétröjor med en krokodil på. De kostar skjortan har jag hört, men jag vet inte ens vad märket heter – så initierad är jag i mode och trender. Nu kom jag på det. Två hjärnceller måste ha samarbetat :). Lacoste.

Många varumärken riktar sig specifikt till ungdomar som exempelvis Diesel, Nike och Puma. Jag tänker på alla föräldrar som inte har råd att låta sina ungar följa med alla trender och köpa dessa märkesvaror. Hur mycket gråt och tandagnisslan förekommer det inte i en del familjer med tonåringar? Hur många barn blir inte mobbade bara för att de inte har senaste nytt i modeväg?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:03 EM | Kommentarer (6) | Google

6 april 2005

Bill Wyman eller Bill Wyman?

I Sverige stämmer vi inte kreti och pleti dagligdags. USA är stämningarnas förlovade land. Advokaterna har stämningar som levebröd, en del specialiserar sig på masstämningar och stämningar i största allmänhet.

Detta var nedan bland det roligaste jag läst på länge. Kanske ingen nyhet, men jag har inte sett detta tidigare.

Bill Wyman stämmer Bill Wyman, men Bill Wyman hette Bill Wyman innan Bill Wyman tog sitt artistnamn. Lät det krångligt?

Saxat från en mailinglista i dag.

Will the Real Bill Wyman Please Stand Up?
Pop music journalist Bill Wyman is being threatened with legal action by attorney Howard Siegel, of Pryor Cashman Sherman & Flynn, representing former Rolling Stones member, Bill Wyman. Journalist Wyman was asked to "cease and desist" using his name, unless he could prove that he had obtained it legally and included a disclaimer in everything he wrote "clearly indicating that [he is] not the same Bill Wyman who was a member of the Rolling Stones." Journalist (and avid Rolling Stones fan) Wyman remembered from musician Wyman's autobiography, Stone Alone, that he was actually born William George Perks and did not change his name to Bill Wyman until 1964. Journalist Wyman, born in 1961, is considering asking Mr. Siegel's client to "stop using a name [he has] claim to by several years.".
Source: Atlanta-Journal Constitution
[Posted December 20, 2002]

Utförligare läsning finns på:
http://www.american-reporter.com/2,608/1095.html
http://www.overlawyered.com/archives/02/dec1.html

Det är så otroligt så jag knappt kan tro på det.
Men det har diskuterats på Slashdot.com och då
måste det ju vara sant, eller hur? :-))

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:55 EM | Kommentarer (4) | Google

5 april 2005

Vårtecken

När märker man att det är vår?

Jo, när alla bilägare (oftast män) börjar köa på bensinstationerna för att få komma in i tvätthallen eller till biltvätten. De riktigt inbitna står sedan och polerar bilen efter tvätten så att lacken riktigt glänser. Och? Ja, sedan hinner de ett par kilometer och sedan är bilen skitig igen, i alla fall om de kör här ute på landet. Vår lilla väg är en lervälling just nu på grund av snösmältningen.

"Tvättomaten", som jag kallar biltvätten för, är en riktig lackförstörare och jag har slutat tvätta bilen i sådana automater. Jag misstänker att borstarna innehåller gruspartiklar som gör märken i lacken. Eller så har Skodan väldigt tunn lack, i och för sig inget som vore otroligt – med tanke på att det är en billig bil, fast jag är helnöjd med den.

Min aversion mot tvättomater gör att bilen sällan tvättas numera. Jag kanske inte ska pika Eniro för att deras gula "fula" bilar inte var tvättade :). Min egen ser inte speciellt vacker ut just nu. Den är inte tvättad sedan i höstas. Jag hoppas det blir regn snart så lite skit rinner av. Störtregn.

Skoda Felicia

I lördags var en fotograf här och skulle ta lite bilder. Han tog några när jag satt på bilens motorhuv (för att få med registreringsskylten A TIGER), gissa hur jag såg ut i rumpan sedan :). Han tog även några närbilder av mig, samt några med huset i bakgrunden. Ujujuj...jag hatar att bli fotograferad. Jag kan inte slappna av och ser alltid så stel och tillgjord ut. De bästa korten på mig är de som tagits när jag inte sett fotografen.

Lite blogglight över det hela i dag känns det som :).

Det kan bli så ibland, eller ofta eller....

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:26 EM | Kommentarer (4) | Google

Kaffeblogg

Jag spillde lite kaffe över bloggen i morse. Det såg inte så kul ut, men jag lyckades torka bort det värsta :). Eftersom vi får så mycket ägg hemma har jag börjat steka dem på bloggen :).

http://www.netdisaster.com/

Hittat hos Patrick.

Somliga är lättroade :). Som jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:30 FM | Kommentarer (8) | Google

26 mars 2005

Sommartid

BTW - missa inte sommartiden i natt.
Första gången fram en timme.
02.00 blir hux-flux 03.00.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:26 EM | Kommentarer (9) | Google

25 mars 2005

Flera påskägg

Glad Påsk

En Glad och God Påsk till er alla!

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:03 FM | Kommentarer (2) | Google

21 mars 2005

Skatteverket

Jag har full förståelse om människor som jobbar inom vissa yrken har en jargong, sinsemellan. Men de borde väl kunna översätta denna jargong när de pratar med en som inte är familjär med dessa uttryck som de använder dagligdags.

Jag ringde Skatteverket för jag hade en, vad jag trodde, enkel fråga om hur inkomsterna från Google Adsense ska deklareras. De momsbeläggs inte vid utbetalning utan frågan från min sida var helt enkelt hur jag skulle hantera detta i min deklaration.

Finns det ingen som kan lära alla dessa byråkratspråktalande att prata vanlig hederlig svenska, som kan förstås av var och en?

Jag förstod inte ett jota av vad han sa och jag får väl försöka läsa mig till det i några broschyrer jag beställt istället. De är kanske lite mer lättbegripliga? Fast det vete sjutton, det jag läste på Skatteverkets hemsida om moms gjorde mig inte speciellt klokare.

Jag kanske ska ställa mig i skamvrån
med en hatt på mig där det står dumstrut på?

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:29 EM | Kommentarer (7) | Google

11 mars 2005

Gasläcka vid Karlberg

Gasläcka

Vid Karlberg var ett helt kvarter avspärrat på grund av en större gasläcka, vid halv tolvtiden i förmiddags. Bussen släppte av oss vid hållplatsen innan och vi fick gå runt hela kvarteret till Karlbergs station. Även där var det fullt pådrag med polis och brandkår.

När ska stadsgasen avvecklas? Är det inte omodernt vid det här laget? Jag tycker inte om gas. Varken i form av gasolkök eller gasspisar. Jag har bott i ett par lägenheter med gas och alltid levt med den rädslan och ofta bytt till en lägenhet med vanlig elspis.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:31 EM | Kommentarer (4) | Google

10 mars 2005

Alkolås på mobilen

Alkolås på mobiltelefonen är numera ett faktum skriver tidningen Ny Teknik, Australiensiska operatören Virgin Mobile har en tjänst där användaren kan spärra vissa mobilnummer före festandet. En av tre ringer exet från krogen och det kanske är lite pinsamt dagen efter och därmed kanske en option att spärra ut just det numret.

Frågan är om inte alkolås på datorer vore en option :). Vissa blogginlägg, mail eller inlägg i olika fora kanske inte borde göras under alkoholens påverkan?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:03 FM | Kommentarer (5) | Google

Kontraster

Vinterväg

På sommaren är det en grusväg med en sträng gräs i mitten, nu på vintern en vit väg, som för en gångs skull blivit plogad. Tyvärr utlovas mer snö under helgen. Som kontrast till denna vinterbild av vår lilla lokala väg hemmavid så har jag lagt upp lite bilder, ljud och filmer från Thailand under Dagens bild, se menyn ovan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:41 FM | Kommentarer (5) | Google

4 mars 2005

Dagsmeja

Se upp i backen brukar man hojta. Numera är det kanske bättre att säga se upp i nacken. Jag råkade kika upp och såg denna enorma istapp på taket mittemot där jag gick. Jag skulle inte velat ha den i huvudet.

Istapp

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:38 EM | Google

1 oktober 2004

Kontrollera kontrollanterna

Kontrollera kontrollanterna. SL har startat en ny offensiv för att sätta dit tjuvåkarna genom att använda civilklädda biljettkontrollanter. Jag tror inte att de ens misstänkte att detta kunde missbrukas.

Detta har tydligen inspirerat mindre nogräknade personer att utge sig för att vara kontrollanter (en del har även haft förfalskade kontrollantlegitimationer) och när de fått resenärer att lämna över sina månadskort har de helt sonika tagit dem och lagt benen på ryggen.

SL kommer inte att vidta några åtgärder för att stoppa de falska trafikvärdarna utan de uppmanar bara resenärerna att kontrollera kontrollanterna. Men hur kontrollerar man en kontrollant om kontrollanten har en förfalskad kontrollantlegitimation? Vem hinner det? De flesta människor är naiva och godtrogna.

Svagt SL. Sätt på er trafikvärdsuniformen istället så att vanliga människor kan skilja agnarna från vetet och vet vem de har att göra med. Det är mycket begärt av SL och Connex att lägga ansvaret på resenären. Att bli av med ett nyköpt månadskort kan inte vara roligt.

// Annica Tiger - som ska köpa månadskort i dag

Annica Tiger 7:00 FM | Kommentarer (8) | Google