« Windows Metafile wmf | Startsidan | 2006 »

31 december 2005

Gott slut på 2005

Gott Nytt År!

Jag önskar alla en trevlig nyårsafton. Tyvärr vet jag att många hundar inte kommer att tycka om alla smällare och raketer. Det är okey om det skulle koncentreras runt tolvslaget, men jag har hört raketer hela veckan. Många hundar far illa av detta. Många hundar får drogas för att kunna klara av alla smällare och raketer. Det är en avigsida, som jag själv lyckligtvis inte hade problem med när jag hade hundar. Tur är väl det, med tanke på att kåken är belägen vid ett militärområde där det smäller titt som tätt - rejäla smällar ibland så att fönsterrutorna skallrar. Men jag vet att andra hundar har enorma problem med raketer och smällare.

En speciell hälsning sänder jag till alla som kommer att sitta hemma ensamma. En del väljer det frivilligt, men många gör det inte och det är till dem mina hälsningar är riktade. Ni som firar nyår och ser att grannen verkar sitta ensam mol allena, bjud in honom eller henne i gemenskapen. Själv ska jag och B. ta det lugnt och fira hemma. Fira och fira, jul och nyår är inga helger som jag tycker är så mycket att fira. Fast visst lyser de upp i vintermörkret. Jag längtar så till våren. Till ljuset. Till värmen. Till grönskan.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 31, 2005 07:12 FM

Kommentarer

Mmmmm,bjöd du själv in någon ensam person i jul eller var det bara ett sätt att lätta på hjärtat!?.Ha det gott.

Skrivet av: Ghost Surfer datum: januari 7, 2006 10:50 FM

God fortsättning, Annica! Mina katter tar det också lugnt med smällandet. Och min julhyacint har äntligen kommit på att den ska blomma. Den är rosa, ser jag nu. Luktar gott!

Skrivet av: ab datum: januari 1, 2006 06:03 EM

Tur att B.s katt tog det lugnt, hon bara stod i fönstret och kikade på allt som lös upp himlen och lät.

Frön...ja, det är redan dags att börja planera vårsådden för trädgårdsintresserade. Januari är en tung månad tycker jag, februari likaså - men sedan börjar det kännas lättare.

God fortsättning på er alla!

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 1, 2006 05:02 EM

Även jag längtar till våren, jag funderar på att lura fram den lite genom att plantera tulpanlökarna jag har i kylen redan nu och se om de vill gro inomhus.

Gott nytt år!

Skrivet av: anna datum: januari 1, 2006 12:25 EM

Inte för att vara petig, men även KATTER besväras fruktansvärt mycket av fyrverkerier. De katter jag har haft i min närhet brukar bli fullständigt livrädda varje valborg och nyår.

GOTT NYTT ÅR!

Skrivet av: Gustav datum: december 31, 2005 07:02 EM

Gott Nytt År

och förresten fick jag fröbeställningslistor igår, så våren är under planering :-)

Skrivet av: Desirée datum: december 31, 2005 02:56 EM

Annica!
Ett gott nytt 2006!

Skrivet av: Jerry datum: december 31, 2005 02:27 EM

[en till kommentar]

Vad omtänksamt av dig att skriva om de människor som är ensamma ikväll. Det slog mig först nu, och jag blev aldeles berörd av det...

Skrivet av: David datum: december 31, 2005 01:49 EM

Våren kommer fortare än vad man vågar hoppas på, tror jag, tiden går så rysligt fort nuförtiden! Apporåpå tid eller nått sånt så borde vi ha en bloggöl snart igen, tycker jag...

Tack för att du skänker alla hundar en omtanke, min hund är livrädd för raketer och uppskattar VERKLIGEN inte nyår. Personligen är jag dessutom emot dem efter att något skjutit en raket rakt mot mig och Wilma (det är efter den händelsen som hon är livrädd för raketer). Nåväl, det är inte för detta jag är här, jag tänkte ju skriva: Gott nytt (blogg-) år på dig Annica!

Varma vinterhälsningar,
/David

Skrivet av: David datum: december 31, 2005 01:20 EM

Gott Nytt År till dig också Annica.

Fast våren, förr ja, men nu vete 17, då kommer fästingeländet tillbaka igen. Det slipper man ju i alla fall under vintern :-)

Skrivet av: Kerstin datum: december 31, 2005 01:04 EM

Önskar dig också Ett Gott Nytt År!

Skrivet av: Åsa datum: december 31, 2005 12:00 EM

Gott nytt år till dig också!

Skrivet av: Mats Andersson datum: december 31, 2005 10:56 FM

Snart är solen här igen *ler*

Gott Nytt År!

Skrivet av: Tant Monica datum: december 31, 2005 10:43 FM