« november 2007 | Startsidan | januari 2008 »

16 december 2007

A White Christmas

Jag kan själv inte komma in på denna sajt "Kramas för de ensamma" då jag inte har flash installerat, men information finns även på Röda Korsets hemsida. Ge bort en kram till jul. En god tanke tycker jag.

Röda Korsets julinsamling syftar till att inbringa pengar för att bryta människors ofrivilliga isolering. I år gör vi det genom att sälja kramar i olika sammanhang.

Jag själv firar som sagt inte jul, men till alla andra som gör det hoppas jag att julhelgen blir trevlig och att ni laddar batterierna ordentligt. Vintern är lång. Låt barnens ögon tindra av glädje, inte av tårar.

Julen är till för barnen, sägs det. Det är julklappar, julgodis och Kalle Anka på tv:n. För många barn tar alkoholen fokus från allt det där och får de vuxna att bete sig annorlunda, även efter små mängder. Att en förälder eller släkting blir lite extra flamsig eller högljudd skapar ofta en känsla av otrygghet. Och för de över 200 000 barn som lever i missbrukarmiljöer är julen ofta den värsta helgen på året.

Alla barn har rätt till en vit jul.

Take care!
Du har inte bara ansvaret för dig själv,
utan för alla runt omkring dig.

BTW - jag vill tacka för alla peppande mail som jag fått och alla uppmuntrande kommentarer i bloggen. De värmer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:52 FM | Google

9 december 2007

Nu har jag ställt bilen...

Lite sjukblog blir det i dag..... :(

Nu får bilen vila i 20 veckor, minst. Jag ska inte köra bil, om jag känner mig trött enligt bipacksedlarna på mina mediciner och det stämmer nog, med råge. I går var jag och skulle hämta bilen norr om stan då den fått vinterskorna på och jag tänkte köra hem den och ställa den på min parkeringsplats. Det var en skräckupplevelse. Jag tuppade av halvvägs, som tur var ute i obygden på en tom landsväg och vaknade av att jag körde i dikesrenen och per automatik väjde för en snöpinne, på vänster sida - helt fel sida med andra ord. Upp på vägrenen kom jag, även om det tog ett tag innan jag kunde komma loss ur sörjan, underredet var fullt av halm och lera och hjulen bara spann när jag gasade. Jag hade nog tur att just den biten av dikesrenen inte innehöll några stenar eller andra hinder typ i form av brunnsringar och att jag inte hamnade i själva diket som är ganska djupt eller hamnade ute på åkern. Jag tyckte det luktade lite bensin så jag ringde efter B. och bad honom komma med en ficklampa så jag skulle kunna inspektera underredet. Vad tror ni händer honom? Han kör på en grävling och sabbar hela fälgen och hjulet på höger fram. Det var inte vår dag i går. Det var det inte för övrigt heller. Jag ska i alla fall inte fira jul eller nyår hos B. i år har jag bestämt.

Jag är fortfarande lite chockad av läkarens besked i fredags. Släng alla järntabletter sa han, det är totalt meningslöst att äta dem - de gör ingen nytta - varken till eller från. Jag är sjukskriven till den 31 januari, men hoppas givetvis att kunna börja jobba tidigare. Vem vill vara sjukskriven under en provanställning? Men han informerade mig om att anledningen till att jag mår så dåligt är att medicinen jag äter angriper inte bara det den ska angripa utan även mina röda blodkroppar (anemi - minskat antal röda blodkroppar), samt mina röda blodplättar (påverkar levringsförmågan). Det är detta som gör att jag numera ser sämre, tuppar av titt som tätt, egentligen ska jag inte vara ensam hemma, med tanke på risken att tuppa av och slå huvudet i någon vass kant, men det skiter jag i. Jag vill inte vara beroende av någon annan. Jag vill klara mig själv. Men jag skulle vilja ha några liter blod så att jag mår lite bättre, i alla fall över julen. Jag ska ringa på måndag och föreslå att jag får en blodtransfusion nu (så medicinen har lite fler celler att förstöra och kanske några förblir intakta ett par veckor), och inte när det är försent och jag är så sjuk att jag måste läggas in en längre tid. Jag blir bara sämre dag för dag och det har jag svårt att förlikas med. Jag som är ett sådant kontrollfreak. Full koll. Men det har jag inte just nu, inte ens över min egen kropp. Inte ens över mitt eget liv. Inte ens över mina tårar.....

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:47 FM | Google

6 december 2007

Orken tryter......

Här blir inte många barn gjorda, det vill säga jag uppdaterar alldeles för sällan. Jag hoppas det bara är tillfälligt. Men jag har fullt upp med att bara leva för dagen och hinner inte med att varken blogga eller hålla mig á jour med vad som händer och fötter numera. Skulle jag blogga varje dag som förut blev det nog mer Annica Tigers sjukblog :-). Förmodligen helt ointressant för flertalet?

I går när jag jobbade höll jag på att tuppa av, ståendes. Mina kollegor sa att jag var alldeles vitblek i fejan och jag kunde knappt ta mig till närmaste stol för att fallla ihop som en lealös säck på den och försöka skärpa till mig. Ledsagning ned till lunchrummet och lite mat i magen gjorde att jag blev lite piggare, men det var en obehaglig upplevelse som jag gärna slipper vara med om fler gånger.

Frågan är hur länge jag orkar jobba?
Kroppen tar fruktansvärt mycket stryk just nu,
fysiskt av både medicinerna och jobbet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:42 EM | Google

2 december 2007

Udda intresse som väckts

Nu har jag köpt jullitteraturen, både i bokform och CD. Jag har gett mig sjutton på att försöka lära mig lite arabiska. Språket fascinerar mig. Jag kan redan några fraser, men de kommer jag inte så långt med om jag ska vara ärlig. Men jag tycker om språket.

Talk more. arabiska (klassisk)
Mchael, Issa Vardagsguiden på arabiska
Expresskurs arabiska
Fasth, Cecila Goda grunder svensk-arabiska
Arabiska för nybörjare 2 cd
el-Bajari, Abdel-ka Jag lär mig arabiska
Kechrida, Hadi Arabisk språkkurs. grundkurs
Michael, Issa Arabisk reseordbok
Vardagsguiden på svenska och arabiska
Jungbeck, Arabiska för nybörjare, bok och facit
(mer för att lära sig att skriva arabiska)

Alla har vi våra intressen, mitt kanske är något udda. Men utmaningar är till för att tas och jag hoppas att det ger lite utdelning så småningom. Klassisk arabiska är det som lärs ut och som används på TV-nyheter och Koranen är skriven på klassisk arabiska, sedan finns det lokala varianter har jag förstått, beroende på om landet inlemmat låneord från andra ord - exempelvis franska.

När jag blir pensionär tänker jag inte flytta till Thailand eller Spanien. Varför göra som alla andra? Nej, jag har ett annat lite udda önskeresmål och jag har hittat ett ställe vid öknen där jag skulle vilja slå ned mina bopålar. Drömma går ju alltid. Det är drömmarna som håller oss vid liv, i alla fall mig. Men muslim lär jag nog aldrig konvertera till, inte med deras taskiga kvinnosyn. Men man ska aldrig säga aldrig. Det är tur att man inte vet vad framtiden har i sitt sköte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:37 EM | Google