« Falskt lågdjur? | Startsidan | Orken tryter...... »

2 december 2007

Udda intresse som väckts

Nu har jag köpt jullitteraturen, både i bokform och CD. Jag har gett mig sjutton på att försöka lära mig lite arabiska. Språket fascinerar mig. Jag kan redan några fraser, men de kommer jag inte så långt med om jag ska vara ärlig. Men jag tycker om språket.

Talk more. arabiska (klassisk)
Mchael, Issa Vardagsguiden på arabiska
Expresskurs arabiska
Fasth, Cecila Goda grunder svensk-arabiska
Arabiska för nybörjare 2 cd
el-Bajari, Abdel-ka Jag lär mig arabiska
Kechrida, Hadi Arabisk språkkurs. grundkurs
Michael, Issa Arabisk reseordbok
Vardagsguiden på svenska och arabiska
Jungbeck, Arabiska för nybörjare, bok och facit
(mer för att lära sig att skriva arabiska)

Alla har vi våra intressen, mitt kanske är något udda. Men utmaningar är till för att tas och jag hoppas att det ger lite utdelning så småningom. Klassisk arabiska är det som lärs ut och som används på TV-nyheter och Koranen är skriven på klassisk arabiska, sedan finns det lokala varianter har jag förstått, beroende på om landet inlemmat låneord från andra ord - exempelvis franska.

När jag blir pensionär tänker jag inte flytta till Thailand eller Spanien. Varför göra som alla andra? Nej, jag har ett annat lite udda önskeresmål och jag har hittat ett ställe vid öknen där jag skulle vilja slå ned mina bopålar. Drömma går ju alltid. Det är drömmarna som håller oss vid liv, i alla fall mig. Men muslim lär jag nog aldrig konvertera till, inte med deras taskiga kvinnosyn. Men man ska aldrig säga aldrig. Det är tur att man inte vet vad framtiden har i sitt sköte.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 2, 2007 4:37 EM