« juni 2008 | Startsidan | augusti 2008 »

8 juli 2008

Khaled Hosseini - missa inte hans böcker

Mañana - jag gör allt utom det jag egentligen borde göra. Packa. Nej, jag läser istället. I går sträckläste jag Tusen strålande solar skriven av Khaled Hosseini. Nu har jag beställt Flyga drake av samma författare, plus sex böcker till.

Jag vet egentligen orsaken till att jag kör mañana-stuket för jag har ett svårt beslut att ta inom de närmsta 24:a timmarna. De som känner mig vet att jag alltid ifrågasätter allt och vill ha full koll på allting. Att inte ha facit i handen är för mig svårt, men det begriper även jag att facit kan ingen ha i förhand, inte när det gäller levande livet.

Vågar jag välja?
Allt eller inget?
Är jag bara rädd?
Kan någon som aldrig fått kärlek ge och ta emot kärlek?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:34 FM | Google

6 juli 2008

Morot som partisymbol?

Morot som symbol för moderaterna? Skulle det vara ett sätt att dölja deras piskpolitik, som drabbar fler och fler? Jag håller nog inte med om att moderaterna för en morotspolitik. Vilka morötter har de serverat det svenska folket under sin mandatperiod? Mitt förslag är att de, om de nu ska ändra partisymbol, kanske bör välja en piska eller något liknande, som verkligen speglar deras politik.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:03 FM | Google

4 juli 2008

Rena rama julafton

I går var det rena rama julafton för mig - om jag får vara lite egoistisk. Inte en enda buss såg jag i city under mitt arbetspass. Jag får köra i bussfilerna och jag var tämligen ensam där och jag får även parkera vid busshållplatserna, så länge jag inte hindrar bussarna från att komma in och ut från hållplatsen. Det var inga problem med det i går.

Men stan var full med folk och mot eftermiddagen var det lite trafikkaos med mer bilar än vanligt. Cyklar i mängder så att det kändes stundtals som om det var fler cyklar än bilar. Rena rama folkhälsodagen med andra ord. Men myntet har ju två sidor.

Hur gick det för dem som inte kunde ta sig till stan? De som inte äger en cykel? De som bor så långt bort att även en cykel skulle vara ett orimligt sätt att ta sig in till jobbet i city? De som inte har egen bil eller möjlighet att samåka med andra? Det funderade jag lite på under gårdagen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:48 FM | Google

2 juli 2008

Vem är idiot egentligen?

Trevlig chef. Tur att jag inte är en av hans anställda. Det skulle inte vara så uppmuntrande precis.

Inte någonting kan övertyga mig om att det skulle bli bättre om samma idiot till förare får 800 spänn mer i bruttolön. Så skriver vd:n för Stockholmsbuss AB, i sin blogg.
– Ibland i den här debatten säger man att det är så ansvarsfullt att köra buss, och visst är det det, men det är ingen hjärnkirurgi det handlar om, säger han till Aftonbladet.se.

Bussförarna är värda en löneförhöjning. Inte att bli påhoppade på detta sätt. Snacka om att skapa positiv arbetsmoral hos sina anställda.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:53 FM | Google

1 juli 2008

Golfresor kombinerat med sexköp

– Det är inte så att man köper sex. Det är vuxna människor som träffas och har sex med varandra. Den som har mest pengar ger till den andra.

Idiotisk förklaring och med andra ord en mycket dålig bortförklaring från torskar på Thailand. Läs gärna artikeln på Stockholms Fria Tidning.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:20 FM | Google