« Vem är idiot egentligen? | Startsidan | Morot som partisymbol? »

4 juli 2008

Rena rama julafton

I går var det rena rama julafton för mig - om jag får vara lite egoistisk. Inte en enda buss såg jag i city under mitt arbetspass. Jag får köra i bussfilerna och jag var tämligen ensam där och jag får även parkera vid busshållplatserna, så länge jag inte hindrar bussarna från att komma in och ut från hållplatsen. Det var inga problem med det i går.

Men stan var full med folk och mot eftermiddagen var det lite trafikkaos med mer bilar än vanligt. Cyklar i mängder så att det kändes stundtals som om det var fler cyklar än bilar. Rena rama folkhälsodagen med andra ord. Men myntet har ju två sidor.

Hur gick det för dem som inte kunde ta sig till stan? De som inte äger en cykel? De som bor så långt bort att även en cykel skulle vara ett orimligt sätt att ta sig in till jobbet i city? De som inte har egen bil eller möjlighet att samåka med andra? Det funderade jag lite på under gårdagen.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 4, 2008 3:48 FM